Co jsem měl dnes k večeři?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2016 20:31

Terven napsal(a):
Hrách je luštěnina, ale to, co máte na fotkách (zelený hrášek), je zelenina
Jinak se pes stravuje zdravěji než většina lidí

Jo takto, no dostává prostě tento zelený hrášek ze zahrádky. Máte pravdu že je rozdíl hrách a hrášek, špatně jsem to pojmenovala. Jj kdyby tak jedli všichni lidi.

14.6.2016 20:34

rapotacka11 napsal(a):
Im 29
Na všechny, co tu stravu ták řeší .
Líbí se mi ten termín.
Dost mých známých si fotí žvance v restauracích
i když nesplňují definici - já jim tak říkám...

Tak já si jídlo v restauraci nikdy nefotím, dokonce tam ani nejím. Mám totiž celiakii. Jestli to nebude v mém případě tím že miluju fotografování.

Jinak máte celkem rypáckou povahu Pro někoho je prostě důležité co jeho nejlepší přítel jí. Někomu je to šumák. Kdyby mně záleželo jen na tom jak to vypadá, tak tam budou jiné potraviny.

14.6.2016 20:38

Lexaurin napsal(a):
Vypada to uchvatne, sama bych si dala, ale kdyz vezmu v potaz ty plamenne diskuze ze pes je masozravec...

Díky Maso tam ale má, vždy kolem 250g masa a zbytek je zelenina, ovoce, tvaroh, bílý jogurt, žloutek, mozzarella (ne všechno najednou)

14.6.2016 21:16
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Naše občasné barfování.

Nádhera , bych si dala i já.To trumfujete i mě , a pak že já tu podstrojuji .Je to i parádně nafoceno .

U nás dnes kuř. polívková směs, drůbeží srdíčka + rejža .

14.6.2016 23:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.210

Tak já si jídlo v restauraci nikdy nefotím, dokonce tam ani nejím. Mám totiž celiakii. Jestli to nebude v mém případě tím že miluju fotografování.

Jinak máte celkem rypáckou povahu Pro někoho je prostě důležité co jeho nejlepší přítel jí. Někomu je to šumák. Kdyby mně záleželo jen na tom jak to vypadá, tak tam budou jiné potraviny.

Jinak máte celkem rypáckou povahu...

I dneska ? Fakt ?
Tak asi jo, nic s tím už nenadělám.
Foťte dál , dám pokoj .

14.6.2016 23:25

Díky Maso tam ale má, vždy kolem 250g masa a zbytek je zelenina, ovoce, tvaroh, bílý jogurt, žloutek, mozzarella (ne všechno najednou)

Hmmm, mozzarella... Když dělám salát nebo pizzu, vyndám z lednice jednu navíc, páč by pro mě žádná nezbyla. Tuhle jsem mu musela dát půlku talířku - mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej. Jen tedy s balasamico měl smůlu, ale né, že by si nedal.

15.6.2016 08:33
tiffany

XXX.XXX.96.13

Naše občasné barfování.

To vypadá opravdu nádherně. U nás je teda 80-90 procent porce maso, k tomu nějaká zelenina, kterou často poctivě vypreparuje a přílohy skoro vůbec, sem tam vločky. Ne, že bych jí to nechtěla dávat, ale mám pocit, že má ty porce na váhu tak malé, že kdyby tam měla tu zeleninu a přílohy, tak masa tam skoro nic nebude. Samozřejmě se nejedná o čistou svalovinu, ale i vnitřnosti, chrupavky, kosti... Zeleninu ale kupodivu baští tak nějak bokem- když si krájím okurek, nebo jím rajče, tak to dostane taky a bere to jako mlsku.

15.6.2016 15:05

kobylatko napsal(a):
Nádhera , bych si dala i já.To trumfujete i mě , a pak že já tu podstrojuji .Je to i parádně nafoceno .

U nás dnes kuř. polívková směs, drůbeží srdíčka + rejža .

Díky, já to ale zase nedělám každý den, v tom mám výhodu. Potom si tu přípravu o to víc vychutnám Krmím granulema Wolfsblut a párkrát do měsíce dávám syrové. Jinak ovoce a zeleninu ještě mimo to aspoň jednou týdně na svačinku.

15.6.2016 23:13
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ták dnes mix mas , co se tak válelo v mrazáku.Vepřový, hovězí, vepřový mletý asi i divočák , od každýho tak "hrstka" co mi občas zbylo, + kuř skelety a rejžička zalitá vývarem .

16.6.2016 07:54

My k snídani chlebík s tvarohovou pomazánkou a troooošičku melty s mlíkem

16.6.2016 13:52

tiffany napsal(a):
To vypadá opravdu nádherně. U nás je teda 80-90 procent porce maso, k tomu nějaká zelenina, kterou často poctivě vypreparuje a přílohy skoro vůbec, sem tam vločky. Ne, že bych jí to nechtěla dávat, ale mám pocit, že má ty porce na váhu tak malé, že kdyby tam měla tu zeleninu a přílohy, tak masa tam skoro nic nebude. Samozřejmě se nejedná o čistou svalovinu, ale i vnitřnosti, chrupavky, kosti... Zeleninu ale kupodivu baští tak nějak bokem- když si krájím okurek, nebo jím rajče, tak to dostane taky a bere to jako mlsku.

Vy tak asi krmíte barfem ale denně, ne? Já právě ne, jsme na granulích (Wolfsblut) a syrové dávám jen občas, tak 3-5x do měsíce aby měl změnu a pestrou stravu. Takže většinou jen čistou svalovinu. Jinak maso, zeleninu, ovoce, tvaroh, jogurt, žloutek,.. to dávám pravidelně na chuť když vařím nebo takovou malou svačinku mezi jídly.

16.6.2016 14:39
tiffany

XXX.XXX.96.13

Vy tak asi krmíte barfem ale denně, ne? Já právě ne, jsme na granulích (Wolfsblut) a syrové dávám jen občas, tak 3-5x do měsíce aby měl změnu a pestrou stravu. Takže většinou jen čistou svalovinu. Jinak maso, zeleninu, ovoce, tvaroh, jogurt, žloutek,.. to dávám pravidelně na chuť když vařím nebo takovou malou svačinku mezi jídly.

Ano, denně. Protože granule jako malá moc nechtěla. Zato teď se může utlouct po kočičích granulích. Kocour je má pro jistotu na parapetu na okně. No a co myslíte? Včera jsem byla v kuchyni a zaslechla jsem z obýváku divné zvuky. Říkám si, co to asi je, že kocour takový randál u jídla nikdy nedělá. Tak se jdu podívat a co nevidím. Tiffanka za záclonou na parapetu a už luxovala misku! Když mě viděla, hned věděla, že tam nemá co dělat, ale ještě začala ty granule hltat, aby jich stihla, co nejvíc. Ale jak se tam dostala? Musela vyskočit na sedačku, na područku, z ní na opěradlo, přeskočit mezeru na okno a ještě si najít kudy, kde jsou dva díly záclony těsně vedle sebe. Malá, ale chytrá jako opice!

19.6.2016 16:32

Tak hlásím malinký úspěch co se týče požívání syrových kuřecích křídel...už dva dny po sobě jsme spapali k svačině dva kusy...sice spařené a rozporcované na tři díly a s trochou šťouchaných brambor s máslem...vím, že to není ideální, ale trochu vařených brambor nás snad nezabije a časem se třeba obejdeme bez nich...jen si tluču hlavou o zeď, že mě to nenapadlo dřív, když vím, že by se pesani po bramborách utloukli...tak budeme zatím dávat jako sváču a uvidíme jestli to není jen přechodný stav...

19.6.2016 16:34
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak hlásím malinký úspěch co se týče požívání syrových kuřecích křídel...už dva dny po sobě jsme spapali k svačině dva kusy...sice spařené a rozporcované na tři díly a s trochou šťouchaných brambor s máslem...vím, že to není ideální, ale trochu vařených brambor nás snad nezabije a časem se třeba obejdeme bez nich...jen si tluču hlavou o zeď, že mě to nenapadlo dřív, když vím, že by se pesani po bramborách utloukli...tak budeme zatím dávat jako sváču a uvidíme jestli to není jen přechodný stav...

Pro někoho svačina, pro jiné jidlo na celý den.
A začít není nikdy pozdě.

19.6.2016 18:54
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Trochu jsme výletovali a dál i budeme. A tak jsem nakoupil konzervy. Od Topsteinu.
Kuře s drštkama a lososa a kuře s čím si a podobně.
První konzerva a fena se podělala od hlavy až k patě.
Další následovaly, i když jsem se bál, ale jiné jídlo nebylo.
No a trus jak s partesu. Prostě naprosto normální.
Tak buď to první byly nervy a nebo to prostě nedala, bylo to nové "jídlo".
Jinak jsem to jedl i sám a musím říci perfektní a velice chutné. Ale né celou. Jen jsem to zkoušel.

19.6.2016 19:24

Aliens_II napsal(a):
Trochu jsme výletovali a dál i budeme. A tak jsem nakoupil konzervy. Od Topsteinu.
Jinak jsem to jedl i sám a musím říci perfektní a velice chutné. Ale né celou. Jen jsem to zkoušel.

Chutné?...to nevím zda bych to dala...jíst neslané

19.6.2016 19:28
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Chutné?...to nevím zda bych to dala...jíst neslané

Já jelikož sůl moc neberu, tak to byla mňamka.

19.6.2016 19:34

Aliens_II napsal(a):
Já jelikož sůl moc neberu, tak to byla mňamka.

No já né, že bych byla chronický "solič", solím spíš méně (málo) už kvůli pesům, abych jim mohla s klidným svědomím dát ochutnat...

Takže jestli konzerva nebyla i s vnitřnostma, ty já totiž...bléé...nejím, tak bych z toho určo udělala skvělou pomazánku...

Já když jsem chodila s pesama po výletech tak to bylo jasný, upeču maso, šoupnu do chleba a je to k tomu salátová okurka...najíme se všichni

19.6.2016 19:38
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No já né, že bych byla chronický "solič", solím spíš méně (málo) už kvůli pesům, abych jim mohla s klidným svědomím dát ochutnat...

Takže jestli konzerva nebyla i s vnitřnostma, ty já totiž...bléé...nejím, tak bych z toho určo udělala skvělou pomazánku...

Já když jsem chodila s pesama po výletech tak to bylo jasný, upeču maso, šoupnu do chleba a je to k tomu salátová okurka...najíme se všichni

Se máte. Vařit sice umím, ale asi bych se nikdy nedokopal připravovat jídlo na cesty. Pro mě a natož pro psa. Balení krutě nenávidím.

19.6.2016 19:57

Aliens_II napsal(a):
Se máte. Vařit sice umím, ale asi bych se nikdy nedokopal připravovat jídlo na cesty. Pro mě a natož pro psa. Balení krutě nenávidím.

Jsem zvyklá, dlouhé cesty do Chorvatska autem pod stan (nesnáším hotely) mě naučily...zlášť když vyjedete z Chomutova...u Loun předjíždíte kamarády, co jedou s váma a manžel říká "hele voni už žerou " a naše děti..."já chci taky"...neuděláte nic...
normálně by to sice byly řízky (česká klasika-koukejte se pořádně najíst máme na to celý dopolodne ), ale pro pesy raději upeču flákotu...už večer, ráno se jen nakrájí a může se vyrazit...a k svačince je pak jablíčko...a je to

19.6.2016 20:08
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Jsem zvyklá, dlouhé cesty do Chorvatska autem pod stan (nesnáším hotely) mě naučily...zlášť když vyjedete z Chomutova...u Loun předjíždíte kamarády, co jedou s váma a manžel říká "hele voni už žerou " a naše děti..."já chci taky"...neuděláte nic...
normálně by to sice byly řízky (česká klasika-koukejte se pořádně najíst máme na to celý dopolodne ), ale pro pesy raději upeču flákotu...už večer, ráno se jen nakrájí a může se vyrazit...a k svačince je pak jablíčko...a je to

Dostal jsem kdysi skvělý typ na jednu výbornou lahůdku.
Uzenou rolku obalenou v trojobalu a usmaženou. Prý bomba. Mezi dva chleby a tradá.

Jo a jedl jsem také smaženou tlačenku v trojobalu a musím říct naprostá pecka.

19.6.2016 20:35

Aliens_II napsal(a):
Dostal jsem kdysi skvělý typ na jednu výbornou lahůdku.
Uzenou rolku obalenou v trojobalu a usmaženou. Prý bomba. Mezi dva chleby a tradá.

Jo a jedl jsem také smaženou tlačenku v trojobalu a musím říct naprostá pecka.

No tak tláču v trojobalu jsem ještě nejedla, ale už jsem o tom slyšela a všichni říkaj, že dobrý

19.6.2016 21:14
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Aliens_II napsal(a):

To se ale rychle šíří to ujídaní jídla psům , už to není jen u nás ale už i tady .

19.6.2016 21:44

kobylatko napsal(a):
To se ale rychle šíří to ujídaní jídla psům , už to není jen u nás ale už i tady .

Tak u nás je to spíš obráceně...pesani ujídaj nám...a prej taky dobrý, zatím žádná stížnost

19.6.2016 21:49
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak u nás je to spíš obráceně...pesani ujídaj nám...a prej taky dobrý, zatím žádná stížnost

Tak u nás taktéž , ale Benoušovi to moc nedovoluju, aby pak náhodou nebyl vybíravý ještě víc a abych z něj neměla sud .U jezevčandy a špice už není de facto co zkazit tak ti maj volnější ruku v užírání .

19.6.2016 21:55
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

kobylatko napsal(a):
Tak u nás taktéž , ale Benoušovi to moc nedovoluju, aby pak náhodou nebyl vybíravý ještě víc a abych z něj neměla sud .U jezevčandy a špice už není de facto co zkazit tak ti maj volnější ruku v užírání .

No tak to u nás se zásadně nekrade a neujídá. To je pod její úroveň. Dámička.
A v kuchyni taky nestojí až něco kápne. Hezky lehne a jen tak nakukuje.
Misku dám na místo a madam čeká až usednu a pak milostivě se zvedne, mrkne a jde to očuchnout.

No a pak zjistí, že tam jsou zase ganule, otočí se na mě prdelí a začne je flustat a vracet do misky. Neb ty nám nejdou.
Dnes jsem ale rozmrazil králičí mleté se zeleninou a granule jsem tím obalil a olé. Vylízáno. Az na jednu suchou granulku, tu jsem omáznul málo. Asi.

19.6.2016 22:09

kobylatko napsal(a):

No samozřejmě všeho s mírou...my jsme tedy "krmiči", ale tak nějak s tím počítám v krmné dávce...snídaj tedy s námi, to né že ne, ale jinak vlastně dostávaj jen ochutnat, třeba poslední sousto (jak já říkám, aby jim žalem nepuklo srdíčko)...pak maj svojí sváču...a nakonec večeře...
pokud např. vím, že k snídani je bábovka, tak dám večer minimum rýže a nahradím třeba zeleninou a samozřejmě porce masa...mám "popelnice" kdybych je neomezovala, tak by praskly

19.6.2016 22:13

Aliens_II napsal(a):
No tak to u nás se zásadně nekrade a neujídá. To je pod její úroveň. Dámička.
A v kuchyni taky nestojí až něco kápne. Hezky lehne a jen tak nakukuje.
Misku dám na místo a madam čeká až usednu a pak milostivě se zvedne, mrkne a jde to očuchnout.

No a pak zjistí, že tam jsou zase ganule, otočí se na mě prdelí a začne je flustat a vracet do misky. Neb ty nám nejdou.
Dnes jsem ale rozmrazil králičí mleté se zeleninou a granule jsem tím obalil a olé. Vylízáno. Az na jednu suchou granulku, tu jsem omáznul málo. Asi.

No tak to je pro mě trochu "déžaví"...chrt jedl defakto s náma...děti byly malé, vařilo se více méně zdravě, moc se nekořenilo, tak na tom vyrostli všichni...pár granulí snědl v noci, když už všichni spali a věděl, že už nic "neuloví"...menší miska mu vydržela třeba i 3-4 dny...občas snědl, když jsem na ně kápla třeba trochu omajdy...takové krmení je sice nekynologické a krajně nevhodné, ale zase na druhou stranu vám chrt neumře hlady

19.6.2016 22:45
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Tak k diskuzi o soli a fotografování jídla: smajlík já teda solím dost a navíc hodně fotím, už od15ti, kdy mi naši dali první Smenu smajlík, takže jsem občas taky trapasila v restauracích, když se mi jídlo líbilo - manžel se za mě hrozně styděl smajlík.
Dnes už mě to focení jídel tak nebere, i když nastaly lepší podmínky: totiž s přibývajícím věkem je mi dost často u zadku, co si kdo kolem mě myslí smajlík.
Na cesty do Chorvatska jsem taky dělala řízky a hodně zeleniny, tu jsme chroupali, když jsme se střídali za volantem. Zlatý časy.

20.6.2016 10:06

RomčaJelča napsal(a):
Tak k diskuzi o soli a fotografování jídla: smajlík já teda solím dost a navíc hodně fotím, už od15ti, kdy mi naši dali první Smenu smajlík, takže jsem občas taky trapasila v restauracích, když se mi jídlo líbilo - manžel se za mě hrozně styděl smajlík.
Dnes už mě to focení jídel tak nebere, i když nastaly lepší podmínky: totiž s přibývajícím věkem je mi dost často u zadku, co si kdo kolem mě myslí smajlík.
Na cesty do Chorvatska jsem taky dělala řízky a hodně zeleniny, tu jsme chroupali, když jsme se střídali za volantem. Zlatý časy.

Hmmm...tak Smenu jsem měla taky

20.6.2016 11:11
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Hmmm...tak Smenu jsem měla taky

Výborný foťák.-.. co ten všecko vydržel... smajlík

20.6.2016 11:24

RomčaJelča napsal(a):

No jen člověk potřeboval trochu praxe...žádný automat to nebyl...

20.6.2016 16:26
Arni

XXX.XXX.111.238

RomčaJelča napsal(a):

Smenu jsem taky měl, začínal jsem Pionýrem, pak ta Smena, Flexaret, potom jsem chtěl Pentagon six ale ten mi neprošel, tak jsem koupil Zenita a mám jej dodnes, a skončil přes automatické krabičky u zrcadlovky Canon na film a potom digi.

20.6.2016 16:40

Arni napsal(a):
Smenu jsem taky měl, začínal jsem Pionýrem, pak ta Smena, Flexaret, potom jsem chtěl Pentagon six ale ten mi neprošel, tak jsem koupil Zenita a mám jej dodnes, a skončil přes automatické krabičky u zrcadlovky Canon na film a potom digi.

My potom měli nějakej "poloautomat", jestli se to tak dá nazvat, už si nepamatuju jaká značka, přivezli jsme ho tehdy ze "západního německa"...člověk musel spoustu věcí nastavit, ale foťák pak pomáhal při zaostřování...pak samozřejmě polaroid, to byla móda...no a pak už první digitál...mám ho dodnes...vyhovuje mi nejlíp...nejsem žádnej uměleckej fotograf...nevlastní telefon s topten foťákem a tenhle šmudla je malej, daj se na něj natočit i videa, takže pro mě úplnej ideál...fotky mám nejradši v tištěné podobě, takže vše v albumech...nejsem zastánce nějakého ukládání milionů fotek na disk, raději pár fotek pěkně na papíru

20.6.2016 17:01
Arni

XXX.XXX.111.238

My potom měli nějakej "poloautomat", jestli se to tak dá nazvat, už si nepamatuju jaká značka, přivezli jsme ho tehdy ze "západního německa"...člověk musel spoustu věcí nastavit, ale foťák pak pomáhal při zaostřování...pak samozřejmě polaroid, to byla móda...no a pak už první digitál...mám ho dodnes...vyhovuje mi nejlíp...nejsem žádnej uměleckej fotograf...nevlastní telefon s topten foťákem a tenhle šmudla je malej, daj se na něj natočit i videa, takže pro mě úplnej ideál...fotky mám nejradši v tištěné podobě, takže vše v albumech...nejsem zastánce nějakého ukládání milionů fotek na disk, raději pár fotek pěkně na papíru

Já taky, když se mi fotka líbí tak si ji nechám udělat 20*30, nechám udělat paspartu a dám do klipu. Tak jich mám asi 20 kusů. Vzpomínkové fotky si dělám formou fotoknihy, vypadá to dobře a můžete projevit svou kreativitu.

20.6.2016 20:52

Tak dnes jsem do psů úspěšně nacpala další porcičku syrového (spařeného) kuřecího s kostmi...křídlo a kostru...samozřejmě naporcováno a opět s trochou brambor...tentokrát už né zamíchaný, ale vedle, pes to zdlábnul jak malinu...teď jen hlídám, jestli nebudeme mít nějaké problémy ohledně stolice, přeci jen na kosti nejsou zvyklí...

Já vím, že si ti z vás, kteří zkrmují kosti běžně, řeknou...to je blázen se tady chlubí, že jí pesani sežrali běžný jídlo, ale já mám ohromnou radost, kdyby jsme se to naučili papkat běžně, tak bych nemusela přidávat do jídla nějaký trapný mletý skořápky kvůli vápníku...

No člověk se učí furt, by mě nenapadlo, že když to naporcuji na kousíčky a přidám pár brambor tak to pude...

21.6.2016 08:45

Tak dnes jsem do psů úspěšně nacpala další porcičku syrového (spařeného) kuřecího s kostmi...křídlo a kostru...samozřejmě naporcováno a opět s trochou brambor...tentokrát už né zamíchaný, ale vedle, pes to zdlábnul jak malinu...teď jen hlídám, jestli nebudeme mít nějaké problémy ohledně stolice, přeci jen na kosti nejsou zvyklí...

Já vím, že si ti z vás, kteří zkrmují kosti běžně, řeknou...to je blázen se tady chlubí, že jí pesani sežrali běžný jídlo, ale já mám ohromnou radost, kdyby jsme se to naučili papkat běžně, tak bych nemusela přidávat do jídla nějaký trapný mletý skořápky kvůli vápníku...

No člověk se učí furt, by mě nenapadlo, že když to naporcuji na kousíčky a přidám pár brambor tak to pude...

Určitě to půjde, hodně štěstí

21.6.2016 09:21
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Arni napsal(a):
Já taky, když se mi fotka líbí tak si ji nechám udělat 20*30, nechám udělat paspartu a dám do klipu. Tak jich mám asi 20 kusů. Vzpomínkové fotky si dělám formou fotoknihy, vypadá to dobře a můžete projevit svou kreativitu.

Jéje, no zrovna info o fotoknize bych potřebovala... Skenuju totiž fotky naší dcerky, chci dát exmanželovi buď album, nebo tu fotoknihu - ale ve Fotografii mi řekli, že to nedělají. Musím omrknout google.
My máme dva Canony, loni jsem od exmanžela a dcerky dostala Ixus nevím kolik smajlík, jsou to takové ty typicky cestovní, ale ráda fotím už celé roky Olympusem UZ 560.

21.6.2016 09:23
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Tvoji radost chápu, my té naší nedávám kosti skoro vůbec, protože po sebemenší kůstce se prostě pose.e. smajlík
Někde jsem ale dávno četla, že brambory prý snad pes neumí strávit; nevím, co je na tom pravdy. My je nedáváme, naše psice je holt na granulích.

21.6.2016 09:25
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

No jen člověk potřeboval trochu praxe...žádný automat to nebyl...

Vyvolávala jsem i fotky, můj taťka býval vášnivý fotograf a máma nadávala, že je koupelna nepoužitelná smajlík.
Jinak se mi povedlo při stěhování externí disk se vším všudy z PC někde "ztratit" smajlík.

21.6.2016 09:57

RomčaJelča napsal(a):
Tvoji radost chápu, my té naší nedávám kosti skoro vůbec, protože po sebemenší kůstce se prostě pose.e. smajlík
Někde jsem ale dávno četla, že brambory prý snad pes neumí strávit; nevím, co je na tom pravdy. My je nedáváme, naše psice je holt na granulích.

Špatně by psovi bylo po zelených bramborách, který obsahují solanin

21.6.2016 11:45

RomčaJelča napsal(a):

No brambor je minimum...a vím, že po nich žádný problém nikdy nenastal...občas pár brambor dostanou...po kostech zatím NAŠTĚSTÍ taky žádný problém...dnes budeme zkoušet poprvé s rýží a mrkví...tak uvidíme.

21.6.2016 11:52
Arni

XXX.XXX.7.14

RomčaJelča napsal(a):
Jéje, no zrovna info o fotoknize bych potřebovala... Skenuju totiž fotky naší dcerky, chci dát exmanželovi buď album, nebo tu fotoknihu - ale ve Fotografii mi řekli, že to nedělají. Musím omrknout google.
My máme dva Canony, loni jsem od exmanžela a dcerky dostala Ixus nevím kolik smajlík, jsou to takové ty typicky cestovní, ale ráda fotím už celé roky Olympusem UZ 560.

Fotoknihu si uděláte z domova. Na netu si najděte Fotolab, tam si stáhněte program zdarma moje fotokniha s můžete si ji začít tvořit. Až ji budete mít vytvořenou, tak odešlete on line a oni vám ji zašlou.

21.6.2016 15:12
Arni

XXX.XXX.111.238

Https://www.fotolab.cz/cewe-fotokniha.html

Ještě vám přidám odkaz.

27.6.2016 09:38
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak jsme konečně zpět Stavkoval nám dovoz masa, tak bylo.psisko jen na granulích a na skeletech, srdickach z řeznictví.
Dneska bylo k snídani a bude i k večeři: mleté krůtí, spařené ovesné vločky, salátová okurka a biotin

27.6.2016 09:48

Andrýsek3 napsal(a):
Tak jsme konečně zpět Stavkoval nám dovoz masa, tak bylo.psisko jen na granulích a na skeletech, srdickach z řeznictví.
Dneska bylo k snídani a bude i k večeři: mleté krůtí, spařené ovesné vločky, salátová okurka a biotin

Mohu se optat, jak velké balení a kolik stojí ten biotin?

27.6.2016 09:57
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Mohu se optat, jak velké balení a kolik stojí ten biotin?

Mám 100 tablet, za 130 mam dojem, už si nepamatuji

27.6.2016 10:02

Andrýsek3 napsal(a):
Mám 100 tablet, za 130 mam dojem, už si nepamatuji

Aha a co toto? http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/krmiva-pamlsky-soli/dromy/dromy-biotin-plus-chelate-concentrate-900g.html Líbí?

27.6.2016 10:06
Andrýsek3

XXX.XXX.16.219

Aha a co toto? http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/krmiva-pamlsky-soli/dromy/dromy-biotin-plus-chelate-concentrate-900g.html Líbí?

By bylo lepší no, já tamto kupovala na rychlo, abychom už něco měli

27.6.2016 10:11

Andrýsek3 napsal(a):
By bylo lepší no, já tamto kupovala na rychlo, abychom už něco měli

Jasan to byla jen inspirace, já kupuji obdobu a čuba už dolínává a srst má jak psí kulky je to komplexní plus dodávám tuňákovou moučku a lněný olej

27.6.2016 10:14
Andrýsek3

XXX.XXX.16.219

Jasan to byla jen inspirace, já kupuji obdobu a čuba už dolínává a srst má jak psí kulky je to komplexní plus dodávám tuňákovou moučku a lněný olej

Děkuji moc, jo olej nám došel, tak budu muset zase koupit a hlavně teď začít pořádně baštit maso, jak on na mě koukal, kdyz dostal granule

27.6.2016 10:23

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuji moc, jo olej nám došel, tak budu muset zase koupit a hlavně teď začít pořádně baštit maso, jak on na mě koukal, kdyz dostal granule

Jj, maso je maso
Ještě k tomu oleji, super je tenhle http://www.glord.cz/lneny-olej-glord/GLORD-lneny-olej-2-L.

27.6.2016 12:11
Terven

XXX.XXX.110.147

Jj, maso je maso
Ještě k tomu oleji, super je tenhle http://www.glord.cz/lneny-olej-glord/GLORD-lneny-olej-2-L.

Pro psa (i když velkého), bych se bála toho 2 l balení. Lněný olej se snadno kazí, rychle žlukne - přecejen kůň má ty dávky na cca půl tuny hmotnosti jiné smajlík

27.6.2016 12:18

Terven napsal(a):
Pro psa (i když velkého), bych se bála toho 2 l balení. Lněný olej se snadno kazí, rychle žlukne - přecejen kůň má ty dávky na cca půl tuny hmotnosti jiné smajlík

V lednici v pohodě

27.6.2016 21:31
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Nevolá si ten váš pes po večerech s mým ? Dnes mi známej přivezl zase maso a jako vždy si to přeberu, umeju a nasáčkuju v koupelně.A dnes ve dveřích seděl Benin a čuměl stylem "hoď sem kousek, dnes bych si dal syrový" no toš když sem našla cucek masa tak jsem mu to strčila do papule a on to sežral .A prý " mami dnes bych si i ten kuřecí skelet dal syrový jó".Se mi asi z těch veder zbláznil pes .

27.6.2016 22:17

kobylatko napsal(a):
Nevolá si ten váš pes po večerech s mým ? Dnes mi známej přivezl zase maso a jako vždy si to přeberu, umeju a nasáčkuju v koupelně.A dnes ve dveřích seděl Benin a čuměl stylem "hoď sem kousek, dnes bych si dal syrový" no toš když sem našla cucek masa tak jsem mu to strčila do papule a on to sežral .A prý " mami dnes bych si i ten kuřecí skelet dal syrový jó".Se mi asi z těch veder zbláznil pes .

No tak jestli si spolu volaj, tak pro vás nemám dobrou zprávu...po počátečním nadšení a opravdu opatrném "dávkování", aby si pesani zvykli na syrové kosti nám to těžce nesedlo...po třech dnech fena zácpu a následně řídkou stolici a pes na tom podobně...asi by se to možná časem srovnalo, ale na to nemám nervy...třetí den navíc už jsem musela psa přemlouvat, aby to vůbec spapal...takže se srabácky vracíme k našemu povařenému masu bez kostí... ...a už jsem jim opravdu slíbila, že žádný další experimenty ve stravování dělat nebudem(teda až na to vemeno, co mám v mrazáku ) dnes k svačině spapali palačinky s tvarohem a bez přemlouvání...a střevních potíží...

27.6.2016 22:25
kobylatko

XXX.XXX.45.44

No tak jestli si spolu volaj, tak pro vás nemám dobrou zprávu...po počátečním nadšení a opravdu opatrném "dávkování", aby si pesani zvykli na syrové kosti nám to těžce nesedlo...po třech dnech fena zácpu a následně řídkou stolici a pes na tom podobně...asi by se to možná časem srovnalo, ale na to nemám nervy...třetí den navíc už jsem musela psa přemlouvat, aby to vůbec spapal...takže se srabácky vracíme k našemu povařenému masu bez kostí... ...a už jsem jim opravdu slíbila, že žádný další experimenty ve stravování dělat nebudem(teda až na to vemeno, co mám v mrazáku ) dnes k svačině spapali palačinky s tvarohem a bez přemlouvání...a střevních potíží...

Tak on má trávení dobrý, spíš mu to vydrží jen chvíli a zas začne ohrnovat rypáček .Ale aspoň občas změna .Tak kosti mu problém nedělají, dávala jsem mu je od štěnda, sotva co jsem ho dotáhla domů :) U mě kosti nesmí jen špic, jeho trávení to už nepobere a měl by pak zácpu takže ten už má s kostima konec.

27.6.2016 22:42

kobylatko napsal(a):
Tak on má trávení dobrý, spíš mu to vydrží jen chvíli a zas začne ohrnovat rypáček .Ale aspoň občas změna .Tak kosti mu problém nedělají, dávala jsem mu je od štěnda, sotva co jsem ho dotáhla domů :) U mě kosti nesmí jen špic, jeho trávení to už nepobere a měl by pak zácpu takže ten už má s kostima konec.

No myslím, že v tom je asi ten problém, štěňata vyrostla díky mému strachu, aby takhle velcí psyi narostli dobře a měli vyrovnané krmné dávky, na granulích...jsem se musela asi praštit do hlavy, nikdy předtí jsme v rodině granulemi nekrmili a už ani nikdy nebudem...takže další psí miminko to má u nás tedy spočítané, začnem hned od začátku...a to jsem měla původně radost, jsk jsme přešli z granulí na maso takřka ze dne na den, bez problémů...no zůstali jsme na levelu 1 a asi nám to tak zůstane, ale mě to neva, hlavně když mám šťastný pesany, kterým jídlo chutná a nebolí je bříška a i bobany jsou máloobjemové a pevné a pravidelné a pesani nemarodí, jsou zdraví...pak jsem štastná i já...
Občas se tedy stane i nějaká vtipná historka "z natáčení" dvera dala včera pejskům poslední dvě jablka, co byli v míse...pak za nějakou dobu přišla do kuchyně a vidí v míse jablka, tak říká super, taky si dám a jak ho jí, tak dorazí do kuchyně i její bratr a holka mu vtipně říká "ty jabka se v tý míse snad množej a kluk říká "nemnožej já je tady našel na zemi, tak jsem si myslel, že někomu vypadla a dal jsem je zpátky do mísy...no takže dcerunka jedla jablko které dala psů, psi se jí na to krajcvajc a kruh se uzavřel...

27.6.2016 22:49
kobylatko

XXX.XXX.45.44

No myslím, že v tom je asi ten problém, štěňata vyrostla díky mému strachu, aby takhle velcí psyi narostli dobře a měli vyrovnané krmné dávky, na granulích...jsem se musela asi praštit do hlavy, nikdy předtí jsme v rodině granulemi nekrmili a už ani nikdy nebudem...takže další psí miminko to má u nás tedy spočítané, začnem hned od začátku...a to jsem měla původně radost, jsk jsme přešli z granulí na maso takřka ze dne na den, bez problémů...no zůstali jsme na levelu 1 a asi nám to tak zůstane, ale mě to neva, hlavně když mám šťastný pesany, kterým jídlo chutná a nebolí je bříška a i bobany jsou máloobjemové a pevné a pravidelné a pesani nemarodí, jsou zdraví...pak jsem štastná i já...
Občas se tedy stane i nějaká vtipná historka "z natáčení" dvera dala včera pejskům poslední dvě jablka, co byli v míse...pak za nějakou dobu přišla do kuchyně a vidí v míse jablka, tak říká super, taky si dám a jak ho jí, tak dorazí do kuchyně i její bratr a holka mu vtipně říká "ty jabka se v tý míse snad množej a kluk říká "nemnožej já je tady našel na zemi, tak jsem si myslel, že někomu vypadla a dal jsem je zpátky do mísy...no takže dcerunka jedla jablko které dala psů, psi se jí na to krajcvajc a kruh se uzavřel...

My měli granule jen do roka, pak je přestal žrát a to jsem pak zkoušela i pár jiných a nic, nechtěl je, no tak se přešlo na maso a bylo.Kosti ty jsem dávala od toho co jsem jej dotáhla domů .

27.6.2016 22:58

kobylatko napsal(a):
My měli granule jen do roka, pak je přestal žrát a to jsem pak zkoušela i pár jiných a nic, nechtěl je, no tak se přešlo na maso a bylo.Kosti ty jsem dávala od toho co jsem jej dotáhla domů .

...no nebojte...já, zkušenostmi poučená, tak mi granule už nesměj do baráku i kdyby byli dělaný s argentickejch hovězích stejků...

28.6.2016 02:51

A Vy jste jim ty kosti dávala celé tři dni?

28.6.2016 09:54

A Vy jste jim ty kosti dávala celé tři dni?

No vlastně dala jsem dva dny (k svačině s bramborama), třetí den s krmnou dávkou...no teď když čtu vaší reakci, tak je mi jasný že to byla asi kravina, ale zase toho fakt nebylo moc, třetí den do půl kila masa a dalších cca 300g zeleniny a rejže šli dvě spařený a rozporcovaný křídla...ty dva dny ještě žádné potíže nezaznamenány...až vlastně ten třetí (a to jsem si zrovna říkala, dám třetí den a udělám alespoň dva dny pauzu)...no myslela jsem, že když maj krmnou dávku normálně se vším všady cca kilo, tak těch necelých 200g kostí s masem by nemusel být problém...no byl to omyl...

28.6.2016 10:02

No vlastně dala jsem dva dny (k svačině s bramborama), třetí den s krmnou dávkou...no teď když čtu vaší reakci, tak je mi jasný že to byla asi kravina, ale zase toho fakt nebylo moc, třetí den do půl kila masa a dalších cca 300g zeleniny a rejže šli dvě spařený a rozporcovaný křídla...ty dva dny ještě žádné potíže nezaznamenány...až vlastně ten třetí (a to jsem si zrovna říkala, dám třetí den a udělám alespoň dva dny pauzu)...no myslela jsem, že když maj krmnou dávku normálně se vším všady cca kilo, tak těch necelých 200g kostí s masem by nemusel být problém...no byl to omyl...

Tak to vidíte... Je přeci hloupost u psů, kteří na kosti vůbec nejsou zvyklí, je takhle nafutrovat..Tak pro příště. Kdybyste se jen náznakem zeptala, mohla jste tomu předejít

28.6.2016 13:31

Tak to vidíte... Je přeci hloupost u psů, kteří na kosti vůbec nejsou zvyklí, je takhle nafutrovat..Tak pro příště. Kdybyste se jen náznakem zeptala, mohla jste tomu předejít

No nemůžu říct že je nejeděj vůbec...třeba 2x týdně jsem do nich křídlo nebo dvě nacpala, hovězí kosti maj dalo by se říct pořád...ale ty jsou samozřejmě na delší zpracovávání...tady šlo o to, že to jíst moc nechtěli, ...takže teď jsem měla radost, že to snědli s chutí...no prostě jsem nepřemýšlející d e b i l...a to doslova...se nebojte, že jsem netloukla hlavou o zeď a neříkala si, že jak jsem stará, tak jsem blbá

28.6.2016 14:38

No nemůžu říct že je nejeděj vůbec...třeba 2x týdně jsem do nich křídlo nebo dvě nacpala, hovězí kosti maj dalo by se říct pořád...ale ty jsou samozřejmě na delší zpracovávání...tady šlo o to, že to jíst moc nechtěli, ...takže teď jsem měla radost, že to snědli s chutí...no prostě jsem nepřemýšlející d e b i l...a to doslova...se nebojte, že jsem netloukla hlavou o zeď a neříkala si, že jak jsem stará, tak jsem blbá

Ale nejste blbá, jen jste měla velkou radost, že jim ty kosti začaly tak šmakovat, tak jste jim chtěla dopřát Já Vás chápu a už vůbec neodsuzuju

2.7.2016 21:09
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak zrovna se Barney pere s hovězím uchem, když jsem objednávala 3 balení, nevěděla jsem jak velký problém to pro mě bude... zatím mi žádné maso jakkoliv naporcovane nevadilo, ale tohle velké,. chlupaté, krvavé, no nechtělo se mi do toho a pes si to tahal z pytle sám

2.7.2016 21:28
Terven

XXX.XXX.110.147

Stane se ledacos, moje barfistka včera u koní v nestřeženém okamžiku vyžrala plnou misku kočičích Whiskas. Prostě do sebe naprala ty barevné chemické marketovky v minimálně dvojnásobném množství než kolik dostává svých ultraprémiových granulí
Očekávala jsem zažívací problémy, naštěstí k ničemu nedošlo, bobky dnes normální konzistence, ale asi tak trojnásobný objem, pětikilovej pes měl najednou odpad jako doga

9.7.2016 08:10
tiffany

XXX.XXX.215.52

Snídaně : maso, jogurt, vajíčko, vločky a bylinky.

12.7.2016 20:04
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Dnešní večeře: vepřové plíce, vepřový ořez, sardinky a rejžička přelítá vývarem .

16.7.2016 08:17
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Prosím o radu!
Asi budeme muset začít s jedním druhem masa, pes se mi začíná drbat..s jakým mám začít? Největší přístup mám k hovězímu, může být toto? Ale jaké kosti? A mám nechat jen takhle, nebo třeba s mrkví?
Myslím, že má alergii na kuřecí, teď má rozdrbanou tlamu, od malinká se mu střídají záněty uší a nějakou chvilku má i boláky na břichu..nic dramatického..Ale nechci, aby se to zhoršilo úplně. Rájko pomoc.

16.7.2016 10:08

Andrýsek3 napsal(a):
Prosím o radu!
Asi budeme muset začít s jedním druhem masa, pes se mi začíná drbat..s jakým mám začít? Největší přístup mám k hovězímu, může být toto? Ale jaké kosti? A mám nechat jen takhle, nebo třeba s mrkví?
Myslím, že má alergii na kuřecí, teď má rozdrbanou tlamu, od malinká se mu střídají záněty uší a nějakou chvilku má i boláky na břichu..nic dramatického..Ale nechci, aby se to zhoršilo úplně. Rájko pomoc.

Zdravím Vás, s hovězím bych určitě nezačínala, zkuste krůtu nebo kachnu.

16.7.2016 10:57
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Zdravím Vás, s hovězím bych určitě nezačínala, zkuste krůtu nebo kachnu.

Dobře, tam to bude jednodušší s těmi kostmi. Děkuji.

16.7.2016 10:59

Andrýsek3 napsal(a):
Dobře, tam to bude jednodušší s těmi kostmi. Děkuji.

Za málo, pak dejte vědět, jestli je mu už lépe. Hodně sil Vám i pesanovi

16.7.2016 11:09
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Dám určitě, bereme od do psí misky, tak tam nějakou kachnu mají.

16.7.2016 22:17
tiffany

XXX.XXX.215.52

Andrýsek3 napsal(a):
Dám určitě, bereme od do psí misky, tak tam nějakou kachnu mají.

Kachnu mají i u barona, bereme a je vždy perfektní. Je to pomletý komplet, s kostmi i vnitřnostmi.

16.7.2016 22:48

Ten můj pes furt žere a nemá problém, po paničce.
Snídaně granule, jako přesnídávka kedlubna. Oběd rýže zapomenutá v ricecookeru, kachní srdce, okurka s jogurtem. Odpo kelímek od jogurtu, od smetany na šlehání + kus banánu (výroba zmrzliny), mistička od tvarohu + petka od mléka (výroba buchty), chrupavky z pečených krůtích stehen. Pak jsem se musela podělit o melouna, třešně a broskve jsem si vzít nenechala. K večeru jsem byla nucena odevzdat mrkev a petržel z kuřecího vývaru (před osolením, samozřejmě). No a véča granule. Teď se probudil a podařilo se mu vyžebrat kousek kedlubny.

17.7.2016 09:35
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

tiffany napsal(a):
Kachnu mají i u barona, bereme a je vždy perfektní. Je to pomletý komplet, s kostmi i vnitřnostmi.

No koukám, ale ta cena ,63 za půl kila, u do psí misky tam budu objednávat za 49 kilo. Akorát je teď v akci, nevím kolik stojí normálně, ale 120 za kg snad ne.

18.7.2016 11:00
tiffany

XXX.XXX.96.13

Andrýsek3 napsal(a):
No koukám, ale ta cena ,63 za půl kila, u do psí misky tam budu objednávat za 49 kilo. Akorát je teď v akci, nevím kolik stojí normálně, ale 120 za kg snad ne.

Ano, je to tam dražší, pro velkého psa se to asi nevyplatí. Já to mám pro malého, vyhovuje mně, že je to po malém balení, protože se mně to lépe porcuje. Z půl kila má cca 8 dávek. Mně zase nevyhovuje, když mně dodají vícekilové balení. A tím, že je to komplet, tak nemusím řešit poměry kosti/svalovina/ chrupavky/ vnitřnosti atd.

18.7.2016 12:04
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

tiffany napsal(a):
Ano, je to tam dražší, pro velkého psa se to asi nevyplatí. Já to mám pro malého, vyhovuje mně, že je to po malém balení, protože se mně to lépe porcuje. Z půl kila má cca 8 dávek. Mně zase nevyhovuje, když mně dodají vícekilové balení. A tím, že je to komplet, tak nemusím řešit poměry kosti/svalovina/ chrupavky/ vnitřnosti atd.

Jasný to chápu,..no já beru taky "menší" pro nás kilovky, mají ještě 4k, což vyjde ještě levněji, ale to už bych měla v lednici 4-5 dní a to už je nic moc. Ale děkuji za tip.

18.7.2016 22:13
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ještě prosím, nevíte jaké ych teď mohla dávat pamlsky? Sušené maso, kdyztak s nějakým odkazem, ale aby jsme si nenarušili tu dietu, nebo granulky...potřebujeme pořádně cvičit, tak nevím, co dávat, když teď bude jen na kachně. Děkuju.

18.7.2016 22:37
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Nechceš si zkusit upéct tyhle ? http://www.pesweb.cz/cz/799.hovezi-tycky
Akorát místo hovězího dej kachnu, sýr...atd :).Já je mám vyzkoušené s hovězím, s vepřovým a se sýrem + chia semínko.

Sýrové a chia semínko http://img18.rajce.idnes.cz/d1803/12/12818/12818040_38398dfc80bf92def18e8b51038b42b7/images/Fotografie4605.jpg?ver=0

Hovězí http://img11.rajce.idnes.cz/d1102/12/12800/12800208_2841d80a5e61a08d356fde3d22f56914/images/Fotografie4506.jpg?ver=0

Vepřové http://img20.rajce.idnes.cz/d2002/12/12464/12464384_e9d34dadc2627a45039aa48d04896212/images/Fotografie3462.jpg?ver=0

(nešli mi vložit fotky tak je to takhle ).

21.7.2016 21:28

Tak to zas zkouším s těmi "kostmi"...
Začala jsem přidávat do hlavní krmné dávky masa a zeleniny jedno křídlo...obden...
to jsme jeli asi týden bez problémů, teď jsme najetý na jedno kuř. křídlo denně, zatím čtyři dny pohodička, dnes jsme udělali den pauzu, tak nevím, jestli bych další týden neměla dávku křídel zvýšit na dva kusy a najet s tím na systém zase obden...nebo nechat už každý den...třeba s jednodenní pauzou...

21.7.2016 21:38
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak to zas zkouším s těmi "kostmi"...
Začala jsem přidávat do hlavní krmné dávky masa a zeleniny jedno křídlo...obden...
to jsme jeli asi týden bez problémů, teď jsme najetý na jedno kuř. křídlo denně, zatím čtyři dny pohodička, dnes jsme udělali den pauzu, tak nevím, jestli bych další týden neměla dávku křídel zvýšit na dva kusy a najet s tím na systém zase obden...nebo nechat už každý den...třeba s jednodenní pauzou...

Zkuste přidávat i nějaký olej když dáváte kosti.

21.7.2016 21:41

kobylatko napsal(a):
Zkuste přidávat i nějaký olej když dáváte kosti.

Olej dostávaj standardně...cca 2-3 lžíce na psa, měla bych přidat? Zase, aby to pak nebylo hodně mastný...
Už si zas připadám, jak krmič začátečník

21.7.2016 21:55
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Olej dostávaj standardně...cca 2-3 lžíce na psa, měla bych přidat? Zase, aby to pak nebylo hodně mastný...
Už si zas připadám, jak krmič začátečník

Dávám stejně .A kostí tak akorát .

21.7.2016 22:26

kobylatko napsal(a):
Dávám stejně .A kostí tak akorát .

No pojedeme pomalu, nebudeme tlačit na pilu, tak snad to klapne, zatím to vždycky ztroskotalo na tom, že se pes šprajcnul a odmítnul to jíst, ale snad už jsem fikanější a lépe v dávce "schovávám", tak snad k téhle situaci nedojde...

21.7.2016 23:03

No pojedeme pomalu, nebudeme tlačit na pilu, tak snad to klapne, zatím to vždycky ztroskotalo na tom, že se pes šprajcnul a odmítnul to jíst, ale snad už jsem fikanější a lépe v dávce "schovávám", tak snad k téhle situaci nedojde...

Gratuluji

21.7.2016 23:08
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Gratuluji

No já taky. A velice podporuji tento druh krmení.

21.7.2016 23:12

Aliens_II napsal(a):
No já taky. A velice podporuji tento druh krmení.

Co Vy, ale hlavně Vaše pincezna

21.7.2016 23:14

Díky za gratulace, doufám, že nejsou předčasné...a abych se přiznala, tak je to opět z mojí pohodlnosti, protože jsem poměr fosfor-vápník musela vyrovnávat mletýma vaječnýma skořápkama (melu si sama na kafemlejnku) a pořád myslet na to, že musím mít doma citrón abych je zakápla, aby se vápník vůbec vstřebal a ještě samozřejmě myslet na draslík jako na dopravce na místo...takhle by to bylo jednodušší

21.7.2016 23:20
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Co Vy, ale hlavně Vaše pincezna

No jó. Je to dar. Potvora. Modelka. Včera si ji náhodně fotil jeden pán nějakým brutal fotoaparátem. Tak mu pěkně postála.

21.7.2016 23:26

Tak pán měl dnes jen rýži s vařenou mrkví a syrovou krůtou bez tuku. Včera večer švihnul z pytle s odpadky půlku shnilé okurky, trotl. Baktérie ho přemohly a ráno to nešlo sbírat. Nicméně už lepší a celý večer se co půl hodinu budí a snaží se mě odvést k lednici s tím, že ten kastról s rýží a mrkví ke snídani potřebuje hned a nutně, jinak se rána nedožije.

21.7.2016 23:32
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak pán měl dnes jen rýži s vařenou mrkví a syrovou krůtou bez tuku. Včera večer švihnul z pytle s odpadky půlku shnilé okurky, trotl. Baktérie ho přemohly a ráno to nešlo sbírat. Nicméně už lepší a celý večer se co půl hodinu budí a snaží se mě odvést k lednici s tím, že ten kastról s rýží a mrkví ke snídani potřebuje hned a nutně, jinak se rána nedožije.

Já tomu nerozumím. Tak pažravé psy. Závidím.

21.7.2016 23:55

Aliens_II napsal(a):
Já tomu nerozumím. Tak pažravé psy. Závidím.

Klidně kus pažravosti odevzdám. Teď jsme byli preventivně venku, odevzdal skorobobek, vdechnul kopec suché rýže a z radosti lítá s plyšovou kořistí, u čehož vyžaduje asistenci, páč sám si tu lišku hodí jen dva metry. A to se mi fakt nehodí, narozdíl od něj ve dne pracuji.

5.8.2016 15:53
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Dobré odpoledne, tak nějak nevm co se stalo, ale poslední 2 týdny nemá pes ani vyrášku na břichu, rozdrbanou tlamku, a ouška úplně čistá (poprvé za celý jeho život!) Přitom kachnou zatím krmíme jen týden, a předtím tak nějak furt to samé, kuře, hovězí (i když méně) i granule (s kuřecím tukem)..prostě jako předtím..takže opravdu nevím, co to způsobuje. Teď jsme míň chodili do vody (po vodě to má vždy horší), ale to jsme nechodili ani v zimě a to měl ouška v jednom ohni, no jsme týden na kachně a vše v pohodě, tak doufám, že to takhle vydrží, dneska bylo hodně mokro, tak si jedno ouško trochu drbal (má ho jen růžové, oproti předtím krásné), mylsíte, že můžu dát normálně zeleninu (kedlubnu, mrkev, okurku) a co ovesné vločky, ty asi ne, že? za tři týdny bychom přidali krůtu..co myslíte?:) Děkuji.

5.8.2016 17:22

Andrýsek3 napsal(a):
Dobré odpoledne, tak nějak nevm co se stalo, ale poslední 2 týdny nemá pes ani vyrášku na břichu, rozdrbanou tlamku, a ouška úplně čistá (poprvé za celý jeho život!) Přitom kachnou zatím krmíme jen týden, a předtím tak nějak furt to samé, kuře, hovězí (i když méně) i granule (s kuřecím tukem)..prostě jako předtím..takže opravdu nevím, co to způsobuje. Teď jsme míň chodili do vody (po vodě to má vždy horší), ale to jsme nechodili ani v zimě a to měl ouška v jednom ohni, no jsme týden na kachně a vše v pohodě, tak doufám, že to takhle vydrží, dneska bylo hodně mokro, tak si jedno ouško trochu drbal (má ho jen růžové, oproti předtím krásné), mylsíte, že můžu dát normálně zeleninu (kedlubnu, mrkev, okurku) a co ovesné vločky, ty asi ne, že? za tři týdny bychom přidali krůtu..co myslíte?:) Děkuji.

Bezva! smajlík To mám z Vás radost! ze zeleniny bych zkusila max jeden druh ohledně příloh, tak by to chtělo vyzkoušet to, co ještě neměl (pohanka, amarant, proso, aj). S krůtou souhlasím Gratuluji

5.8.2016 17:32
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

Bezva! smajlík To mám z Vás radost! ze zeleniny bych zkusila max jeden druh ohledně příloh, tak by to chtělo vyzkoušet to, co ještě neměl (pohanka, amarant, proso, aj). S krůtou souhlasím Gratuluji

Dekujuuu jste zlatá, mrknu na ty přílohy, ani nevím kde se to kupuje.

5.8.2016 17:37

Andrýsek3 napsal(a):
Dekujuuu jste zlatá, mrknu na ty přílohy, ani nevím kde se to kupuje.

Za málo já beru větší balení tady http://www.centrumkrmiv.cz/krmiva/semena/ můžete tam vzít i spoustu jiných věcí (semínka, bylinky, aj) smajlík

5.8.2016 17:50
13.8.2016 13:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Děkuju, ani jsem si nevšimla, že jste reagovala. Ještě k tomu pamlskovani.. nějaké vhodné granulky? Na cvičení? Kde.nebde kuřecí..a budou v pytli po 1-2kg? Jinak bych klidně upekla,.jak mi radila kobylatko, ale nevím jestli může být právě ta mletá kachna, když tam jsou kosti..a je tam vajíčko a sýr..tak zase, aby se nám to nějak nezhoršilo..Ale potřebujeme cvičit, takže by to chtělo zásoby.. děkuju.

13.8.2016 13:18

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuju, ani jsem si nevšimla, že jste reagovala. Ještě k tomu pamlskovani.. nějaké vhodné granulky? Na cvičení? Kde.nebde kuřecí..a budou v pytli po 1-2kg? Jinak bych klidně upekla,.jak mi radila kobylatko, ale nevím jestli může být právě ta mletá kachna, když tam jsou kosti..a je tam vajíčko a sýr..tak zase, aby se nám to nějak nezhoršilo..Ale potřebujeme cvičit, takže by to chtělo zásoby.. děkuju.

Na pamlsky mě napadá od značek Fish4dogs a pak třeba Orijen, ale obojí jsou malá balení. Výhodnější bude upéct, kachní mleté, (křepelčí vejce), pohanková nebo jiná mouka, trocha bylinek. smajlík

13.8.2016 13:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Na pamlsky mě napadá od značek Fish4dogs a pak třeba Orijen, ale obojí jsou malá balení. Výhodnější bude upéct, kachní mleté, (křepelčí vejce), pohanková nebo jiná mouka, trocha bylinek. smajlík

Děkuju. Nějak to zkusím splácat.

13.8.2016 13:33

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuju. Nějak to zkusím splácat.

Za málo, pak se pochlubte s výsledkem smajlík

13.8.2016 13:35
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Za málo, pak se pochlubte s výsledkem smajlík

Noo..jestli bude co ukázat. já jsem takovej talent na vaření a pečení

13.8.2016 14:29

Tak já hlásim, že už hezky papáme syrová kuřecí křidélka a že nám to nečiní žádné trávicí potíže,
tak teď jen dotaz na "správné množství", abych měla pokrytý vápník a nemusela již doplňovat...dočetla jsem se, že z množství masa v krmné dávce by mělo být 20-30% kostí, tak jsem tedy myslela, že bych standardně dávala cca 500g masa a 200g těch křídel?

13.8.2016 14:30

Tak já hlásim, že už hezky papáme syrová kuřecí křidélka a že nám to nečiní žádné trávicí potíže,
tak teď jen dotaz na "správné množství", abych měla pokrytý vápník a nemusela již doplňovat...dočetla jsem se, že z množství masa v krmné dávce by mělo být 20-30% kostí, tak jsem tedy myslela, že bych standardně dávala cca 500g masa a 200g těch křídel?

A kolik dáváte teď?

13.8.2016 15:21

A kolik dáváte teď?

Teď jsme ještě na 150g.

13.8.2016 15:23

Teď jsme ještě na 150g.

No, ono klidně můžete zvednout na 200g, ale klidně stačí 3x týdně, kosti nemusí žrát každý den.

13.8.2016 15:36

Andrýsek3 napsal(a):

Pokud budete kupovat, tak spíš nějaké Platinum (jehně nebo vepř), ty jsou 1,5 kg. Po úplně suchých granulích bývá žízeň a když jsou vedra, tak nic moc.

13.8.2016 16:37

No, ono klidně můžete zvednout na 200g, ale klidně stačí 3x týdně, kosti nemusí žrát každý den.

Ok díky za odpověď

13.8.2016 16:40

Ok díky za odpověď

Za málo

13.8.2016 16:46

Za málo

No já jak jsme měli jinej styl krmení než BARF a vápník jsem řešila jinak, tak při pročítání těch barfařských složení dávek jsem nabyla dojem, že na tom je barf založen, že kosti jsou každý den, jsem takovej docela suverén, tam kde už to mám naštudovaný, takže jsem věděla, že s tím vápníkem a poměrem vápníku a fosforu to mám OK a teď s těma kostma jsem taková trochu nejistá, abychom neměli přefosforováno nebo abych naopak nedávala kostí moc

13.8.2016 16:49

No já jak jsme měli jinej styl krmení než BARF a vápník jsem řešila jinak, tak při pročítání těch barfařských složení dávek jsem nabyla dojem, že na tom je barf založen, že kosti jsou každý den, jsem takovej docela suverén, tam kde už to mám naštudovaný, takže jsem věděla, že s tím vápníkem a poměrem vápníku a fosforu to mám OK a teď s těma kostma jsem taková trochu nejistá, abychom neměli přefosforováno nebo abych naopak nedávala kostí moc

Zase to nesmíte tak hrotit, tělo dospělého psa si poradí, umí všeno korigovat No stress tak nadbytek kostí už poznáte, ne?

13.8.2016 17:05

Zase to nesmíte tak hrotit, tělo dospělého psa si poradí, umí všeno korigovat No stress tak nadbytek kostí už poznáte, ne?

Jj

16.8.2016 19:16
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Halelujááá, chvalme pána, tedy mě, madam žere nastrouhanou mrkev.
Bombá.

Sice k tomu dostala hrubě pomleté hovězí, ale jóóó.

Tímto oznamujeme, že jsme kompletně přešli na maso a přílohy, granule jsou už jen na dokrmení a pak konečná.

Syrové maso je pro ni nej a když se poštěstí, tak schrupne i tu zeleninu. Olééé.

16.8.2016 19:58

Aliens_II napsal(a):
Halelujááá, chvalme pána, tedy mě, madam žere nastrouhanou mrkev.
Bombá.

Sice k tomu dostala hrubě pomleté hovězí, ale jóóó.

Tímto oznamujeme, že jsme kompletně přešli na maso a přílohy, granule jsou už jen na dokrmení a pak konečná.

Syrové maso je pro ni nej a když se poštěstí, tak schrupne i tu zeleninu. Olééé.

Joo zeleninka, když je rozbitá na atomy za zamíchaná nenápadně mezi maso, tak to lecjakého psa ošálí...takže chomutovští medvědi gratulují...

Já dnes koupila kachní játra měli ve slevě, tak zejtra psům vyrobím paštiku...a večer jdeme zkusit vyrobit domácí jogurt, tak uvidim jak to dopadne ..
Dneska mi kamarádka přivezla pro pesany kozí mlíko, tak k svačině mlaskali ...samozřejmě to měli na zapití, aby jim ta buchta s mákem lezla lépe do krku

16.8.2016 20:03
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Joo zeleninka, když je rozbitá na atomy za zamíchaná nenápadně mezi maso, tak to lecjakého psa ošálí...takže chomutovští medvědi gratulují...

Já dnes koupila kachní játra měli ve slevě, tak zejtra psům vyrobím paštiku...a večer jdeme zkusit vyrobit domácí jogurt, tak uvidim jak to dopadne ..
Dneska mi kamarádka přivezla pro pesany kozí mlíko, tak k svačině mlaskali ...samozřejmě to měli na zapití, aby jim ta buchta s mákem lezla lépe do krku

To je Jani šilené.

Dvě popelnice.

Já musím opatrně. Ty její čtyři párátka ji neunesou.

16.8.2016 20:10

Aliens_II napsal(a):
To je Jani šilené.

Dvě popelnice.

Já musím opatrně. Ty její čtyři párátka ji neunesou.

No neboj, buchta k svačině znamenala, že tedy žádná rejže k večeři, hlídat je musim taky, to by nás za chvíli nožky taky neunesly i když je máme bytelnější...
Zejtra k svačině už jen ta dietní paštika

16.8.2016 20:41

Chci být Vaším psem.

My jsme dneska měly k snídani dršťkovou polévku a granule s jehněčím, k večeři granule "4 druhy masa" - koupené na zkoušku a takové divné jsou, a jako dezert bio jogurt s karamelizovaným kozím mlékem, jahodami a amarantem.

16.8.2016 20:43

Chci být Vaším psem.

My jsme dneska měly k snídani dršťkovou polévku a granule s jehněčím, k večeři granule "4 druhy masa" - koupené na zkoušku a takové divné jsou, a jako dezert bio jogurt s karamelizovaným kozím mlékem, jahodami a amarantem.

No tak dršťkovka k snídani, dezert luxusní, vy mi máte co říkat

16.8.2016 20:46
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Chci být Vaším psem.

Dršťkovku psu? Jééé, to bych se fakt nerozdělil. Jako má to své hranice a na dršťkovou bych si šáhnout nedal. Jogurt, no prosím, jahody tsss pohoda, ale jako, odsaď podsaď.

16.8.2016 20:55

No tak dršťkovka k snídani, dezert luxusní, vy mi máte co říkat

No jo, když já bych radši tu makovou buchtu.

16.8.2016 20:58

No jo, když já bych radši tu makovou buchtu.

No mák je vápník, tak to těm pesanům nedejte, když je to tak zdravý...

16.8.2016 21:01
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No mák je vápník, tak to těm pesanům nedejte, když je to tak zdravý...

Tvarohové. Jsou kvalitnější.

V sobotu bych prosil. Těsto dám já a Al tvaroh.

16.8.2016 21:01

Aliens_II napsal(a):
Dršťkovku psu? Jééé, to bych se fakt nerozdělil. Jako má to své hranice a na dršťkovou bych si šáhnout nedal. Jogurt, no prosím, jahody tsss pohoda, ale jako, odsaď podsaď.

Manžel je vegetarián, takže když vařím maso, tak pro nás holky. A nebojte se, na svojí porci, to si teda šáhnout nedám. Naštěstí chodím nakupovat hladová, takže jídla je u nás dost.

16.8.2016 21:06

Aliens_II napsal(a):
Tvarohové. Jsou kvalitnější.

V sobotu bych prosil. Těsto dám já a Al tvaroh.

Tvaroh vápník ubírá a čím ho potom doplníš..no?

16.8.2016 21:09
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tvaroh vápník ubírá a čím ho potom doplníš..no?

Já nevim. Skořápky. Kefír. Kosti. Kuřecí. Má ráda.

16.8.2016 21:10

Manžel je vegetarián, takže když vařím maso, tak pro nás holky. A nebojte se, na svojí porci, to si teda šáhnout nedám. Naštěstí chodím nakupovat hladová, takže jídla je u nás dost.

Přesně nakupuju hladová a pak to podle toho vypadá...teď toho ale v lednici pro lidi moc nemám, dnes mi přivezli maso pro pesany, mrazák plný a v lednici šest kilo mrkve a tři ledový saláty.pro psy, byly ve slevě no nekupte to, každá ušetřená kačka dobrá a šuplíky na zeleninu plný červený řepy, výživovému poradci by srdce zaplesalo...(no a my lidé tam máme nějaký ty párky uzeninu a kuře na zítra)...a vajíčka, ale ty jsou společná

11.9.2016 17:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Konečně.
Mletá kachna, jáhlové vločky, okurka, kelpa a lňený olej.
Pěkná šlichtička.

11.9.2016 17:59

Andrýsek3 napsal(a):
Konečně.
Mletá kachna, jáhlové vločky, okurka, kelpa a lňený olej.
Pěkná šlichtička.

Krása, přeji brzské uzdravení

11.9.2016 18:04
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Krása, přeji brzské uzdravení

Děkujeme.

13.9.2016 20:40

Tak dneska k večeři klokaní konzerva od Topstein

13.9.2016 20:43

Tak dneska k večeři klokaní konzerva od Topstein

Ááááá tady je někdo gurmán

13.9.2016 20:54

Kéž by..., jenom alergik...

13.9.2016 20:55

A co bylo u vás na véču? smajlík

13.9.2016 20:59

Kéž by..., jenom alergik...

Vždyť vím...kdyby byli moji pesani alergici, tak bych klidně sháněla koňská vejce...

U nás klasika...hovězí srdce, trochu kuřecích jater, červená řepa a ledový salát, zakápnuto lněným olejem a přidáno trochu pivovarskejch kvasnic...feňule se nějak zakulatila, asi nedostatkem pohybu v tom vedru, takže jsme zkrouhli přílohy...uvidíme, zda jí nebudu muset snížit krmnou dávku, ale už se má ochladit, tak to snad vyběháme

13.9.2016 21:01
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak u nás kuřecí skelet, kuřecí srdíčka, špek , plastin a na zkoušku Aptus sirup.Mám v plánu objednat sirup od Gela Pony tak jsem potřebovala vyzkoušet jestli mu sirup bude vůbec šmakovat.

13.9.2016 21:02
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Vždyť vím...kdyby byli moji pesani alergici, tak bych klidně sháněla koňská vejce...

U nás klasika...hovězí srdce, trochu kuřecích jater, červená řepa a ledový salát, zakápnuto lněným olejem a přidáno trochu pivovarskejch kvasnic...feňule se nějak zakulatila, asi nedostatkem pohybu v tom vedru, takže jsme zkrouhli přílohy...uvidíme, zda jí nebudu muset snížit krmnou dávku, ale už se má ochladit, tak to snad vyběháme

Už aby to bylo, už se těším až obléknu bundu a nebudeme se vařit i v 8 večer.

13.9.2016 21:02

kobylatko napsal(a):
Tak u nás kuřecí skelet, kuřecí srdíčka, špek , plastin a na zkoušku Aptus sirup.Mám v plánu objednat sirup od Gela Pony tak jsem potřebovala vyzkoušet jestli mu sirup bude vůbec šmakovat.

Plastin a Aptus sirup vůbec neznám

13.9.2016 21:05

Čubajs si naštěstí drží linii, vždy mezi 40-42kg, takže tohle mě netrápí a navíc teď dostávala míň když dohárala, takže u nás v poho smajlík

13.9.2016 21:05

Plastin je jako Roboran

13.9.2016 21:10
kobylatko

XXX.XXX.45.44

A Aptus je tekutá kloubovka.Objednala jsem si vzoreček zdarma ať můžu zkusit jestli psovi tekutá bude vůbec šmakovat, prášek mu neva a dlabe ho .Ať právě ten tekutej Gela Pony neobjednávám zbytečně .

13.9.2016 21:13
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Https://www.abckrmiva.cz/veterinarni-pripravky-pece-o-klouby/aptus-apto-flex-vet-sirup-500ml/?cid=807.

13.9.2016 21:14

kobylatko napsal(a):
A Aptus je tekutá kloubovka.Objednala jsem si vzoreček zdarma ať můžu zkusit jestli psovi tekutá bude vůbec šmakovat, prášek mu neva a dlabe ho .Ať právě ten tekutej Gela Pony neobjednávám zbytečně .

Rozumný

13.9.2016 21:15

Holky dík za vysvětlení, zas jsem o něco chytřejší...
My jsme teď po tříměsíční "kůře" hydrolyzovanýho kolagenu a dáváme si tři měsíce pauzu...už poslední, pak vzhledem k věku psů najedeme na preventivní dávky alavisu...

13.9.2016 21:16

My jsme teď po tříměsíční "kůře" hydrolyzovanýho kolagenu a dáváme si tři měsíce pauzu...už poslední, pak vzhledem k věku psů najedeme na preventivní dávky alavisu...

To je taky rozumný

13.9.2016 21:16
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Rozumný

Že jo.Já chci objednat tohle právě https://www.abckrmiva.cz/pece-o-klouby-kone/gelapony-chondro-biosol-2000ml/

13.9.2016 21:23
kobylatko

XXX.XXX.45.44

My máme Alavis Triple Blend, taktéž ho dávám preventivně .

13.9.2016 21:24

kobylatko napsal(a):
My máme Alavis Triple Blend, taktéž ho dávám preventivně .

Jo přesně ten mám na mysli...

13.9.2016 21:26

kobylatko napsal(a):
Že jo.Já chci objednat tohle právě https://www.abckrmiva.cz/pece-o-klouby-kone/gelapony-chondro-biosol-2000ml/

To taky vypadá dobře...jen jsem tam nikde neviděla dávkování...

13.9.2016 21:31
kobylatko

XXX.XXX.45.44

To taky vypadá dobře...jen jsem tam nikde neviděla dávkování...

Je i práškový jako Alavis https://www.abckrmiva.cz/pece-o-klouby-kone/gelapony-chondro-1800g/.

13.9.2016 21:35

kobylatko napsal(a):
Je i práškový jako Alavis https://www.abckrmiva.cz/pece-o-klouby-kone/gelapony-chondro-1800g/.

Ještěže existujou přípravky pro koně...u těch psích bych se při velikosti mých psů nedoplatila

13.9.2016 21:39

kobylatko napsal(a):
Prášek http://www.orling.cz/cs/e-shop/pripravky-veterinarni/kone/gelapony-chondro-prasek-900g.html?page=4

Sirup http://www.orling.cz/cs/e-shop/pripravky-veterinarni/kone/gelapony-chondro-biosol-biosol-2000ml.html.

No když vemu váhu koně (pro které je dávkování uvedeno) cca půl tuny, tak to finančně vychází super...

13.9.2016 21:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

No když vemu váhu koně (pro které je dávkování uvedeno) cca půl tuny, tak to finančně vychází super...

Vychází to parádně a navíc to balení dýl vydrží takže se člověk nemusí furt crcat s objednáváním.

13.9.2016 21:55
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Psova dnešní pošta se vzorečkem .Strašný, jemu chodí pošta skoro furt .A paničce přišli nedávno jen knížky a dnes nová kartička pojištěnce .

13.9.2016 22:02

kobylatko napsal(a):
Tady maj třeba napsaný zas jiný dávkování u toho sirupu
http://www.majda-shop.cz/gelapony-chondro-biosol-2000-ml-orling-15937
http://petdiscont.cz/produkt/151539-gelapony-chondro-biosol-2000ml
https://www.kukacka.cz/gelapony-chondro-biosol-2000ml.

No mě by to vycházelo na oba psy necelých 300 měsíčně, při tom a to se nepodává, jak jsem se dočetla, celoročně, takže ve finále jsem na nějakých 150, - korunách měsíčně na dva psy, zatímco u alavisu pro psy je to asi 1300, - měsíčně a to je kurňa rozdíl...

13.9.2016 22:03

Dnes barfácký den, takže klasika - kachní srdce, brambor a salát z mrkve, jablek a jogurtu. A dvě horní kosti z kuřecích stehen se spoustou masa, které jsem trotlovi musela jako obvykle držet v ruce, páč jinak by je polkl vcelku.

13.9.2016 22:07

Dnes barfácký den, takže klasika - kachní srdce, brambor a salát z mrkve, jablek a jogurtu. A dvě horní kosti z kuřecích stehen se spoustou masa, které jsem trotlovi musela jako obvykle držet v ruce, páč jinak by je polkl vcelku.

Ten salát zní zajímavě...asi něco podobného vyzkoušíme...to měl normálně jako přílohu k těm srdcím?

13.9.2016 22:33

kobylatko napsal(a):
Vychází to parádně a navíc to balení dýl vydrží takže se člověk nemusí furt crcat s objednáváním.

Přesně

13.9.2016 23:24

Ten salát zní zajímavě...asi něco podobného vyzkoušíme...to měl normálně jako přílohu k těm srdcím?

Jj. S jogurtem různě střídáme mrkev, jabko a okurku, popř. rovnou "bramborový salát", kam někdy ještě rozdrolím vařený žloutek - minimálně na večeři 24.12. nutné. Akorát jogurt musí být poctivý zrající, většinou 10 %. Po pseudo bez tuku, když ho dám víc, nemá košer bobky.

14.9.2016 21:46

Jj. S jogurtem různě střídáme mrkev, jabko a okurku, popř. rovnou "bramborový salát", kam někdy ještě rozdrolím vařený žloutek - minimálně na večeři 24.12. nutné. Akorát jogurt musí být poctivý zrající, většinou 10 %. Po pseudo bez tuku, když ho dám víc, nemá košer bobky.

No díky...určitě vyzkoušíme, alespoň budou mít "štěňata" změnu

14.9.2016 21:57

No díky...určitě vyzkoušíme, alespoň budou mít "štěňata" změnu

Poslední Vánoce - na večeři 24.12. (to má dopo i narozky, takže si chrochtá z dobrot od rána :) měl salát připravený v lednici. Brambory, kousky vařených kuřecích prsou s mrkví, mozarella a jogurt, prostě to nej, co má rád. Přišla máma s mísou a s plnou pusou hlásila: "Já vím, že máš ten salát ráda jednoduchý a je docela dobrý, ale neměla bys ho trochu přisolit?"

15.9.2016 07:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Poslední Vánoce - na večeři 24.12. (to má dopo i narozky, takže si chrochtá z dobrot od rána :) měl salát připravený v lednici. Brambory, kousky vařených kuřecích prsou s mrkví, mozarella a jogurt, prostě to nej, co má rád. Přišla máma s mísou a s plnou pusou hlásila: "Já vím, že máš ten salát ráda jednoduchý a je docela dobrý, ale neměla bys ho trochu přisolit?"

Taky už mám vymyšlené meny na 24.12. Salát bude asi takhle nějak podobný brambory, jogurt, zelenina, a nějaké kousíčky masa(třeba i nějaký kvalitní párek, když jsou ty vánoce), aby to vůbec chtěl a k tomu rybu. Kapra asi ne.

15.9.2016 17:04

U nás to dopadlo podobně s kachní paštikou ...akorát se na ní chytil manžel

15.9.2016 20:54
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak dnes u nás bylo k večeři :drůbeží srdíčka, salám Brit, vajco, sejra a Alavis
http://img19.rajce.idnes.cz/d1903/11/11301/11301717_c9c2ee20a4a76a2d394718cd06e7037f/images/Fotografie5579.jpg?ver=0 (nějak mi zas nejdou vkládat fotky ).

16.9.2016 05:48

Tak jsem dneska opět vpašovala do krmné dávky oves, držte mi palce, zatím se z něj vždy zes*aly až za ušima. Osmahla jsem na sádle rajčata, přidala oves, trochu soli, dobromysli, a podlila jsem to kuřečím vývarem. Poprvé co nad ovsem neohrnovaly nos. K tomu kus mrkve a různé kusy kuřete - křídla, krky, hřbet. Nějak to nevyšlo aby měla každá stejné.

16.9.2016 08:34
kobroor

XXX.XXX.41.2

Jak rozdělujete krmnou dávku v průběhu dne?
Já krmím 2x denně a zatím dávám asi 70 % dávky večer, ale chtěla bych to trochu poupravit, protože holky jsou někdy v průběhu dne hladové a po večeři jsou někdy přecpané. Je jim 9 let.
Zatím dávám večer víc, protože po večeři už mají klid, zatímco ráno po snídani chodíme na 2hodinovou procházku (asi hodinu až 2 po snídani).
Jak to máte rozdělené vy?

16.9.2016 08:36

kobroor napsal(a):
Já krmím 2x denně a zatím dávám asi 70 % dávky večer, ale chtěla bych to trochu poupravit, protože holky jsou někdy v průběhu dne hladové a po večeři jsou někdy přecpané. Je jim 9 let.
Zatím dávám večer víc, protože po večeři už mají klid, zatímco ráno po snídani chodíme na 2hodinovou procházku (asi hodinu až 2 po snídani).

Že by 50:50 ?

16.9.2016 13:37

kobroor napsal(a):

Já krmím 3x...ráno po procházce...to je buď něčím máznutej chleba a nebo kaše nejčastěji ovesná s ovocem a trochou medu...pak máme odpolko sváču, což je 20-25% z večerní dávky...no a večer po procházce dostanou pesani tu nej porci...asi by vydrželi i se dvěma dávkami, ale tak nějak si to už neumím představit...

17.9.2016 02:20

Já krmím ráno a večer stejnou dávku. Během dne občas dostanou co zrovna je - jogurt, ovoce, odřezky masa, tortily, vajíčko.

PS: oves nezanechal následky. Dneska bude k večeři pro změnu kuřecí s rýží.

19.9.2016 09:49
kobroor

XXX.XXX.41.2

Tak taky zkoušíme 50 na 50. Šlo mi spíš o tu pohybovou aktivitu po snídani, jestli hodina mezi jídlem a pohybem stačí. Přeci jenom mám velká plemena a několik let byly zvyklé na ranní menší porci.
Polední dávku dávat nemůžu.. jsem v práci.

19.9.2016 13:36

kobroor napsal(a):
Tak taky zkoušíme 50 na 50. Šlo mi spíš o tu pohybovou aktivitu po snídani, jestli hodina mezi jídlem a pohybem stačí. Přeci jenom mám velká plemena a několik let byly zvyklé na ranní menší porci.
Polední dávku dávat nemůžu.. jsem v práci.

Já krmím až po ranní procházce...hlavně z toho důvodu že maj psi po ránu víc elánu než večer, takže alespoň ze začátku furt běhají a taky my jdeme na prochajdu už v pět ráno, vracíme se v sedm pak se v klidu nasnídáme a pak jdu do práce a pesani většinou zalehnou...

19.9.2016 13:43

Já krmím až po ranní procházce...hlavně z toho důvodu že maj psi po ránu víc elánu než večer, takže alespoň ze začátku furt běhají a taky my jdeme na prochajdu už v pět ráno, vracíme se v sedm pak se v klidu nasnídáme a pak jdu do práce a pesani většinou zalehnou...

Dělám to stejně.

23.9.2016 19:21

Tak dneska jsme vyzkoušeli bramborový salát...pesani se oblizovali až za ušima...

2.10.2016 12:17
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak předevčírem bylo : Jehněčí plec, králičí hlava, Alavis TB a banán.Sežral i ten banán .
Včera : Vepřový maso, drůbeží játra, a troška toho jehněčího co zbylo + zkouška znovu banánu jestli to náhodou poprvý nebyla jen náhoda, no asi né, sežral to i s banánem .

2.10.2016 13:59

kobylatko napsal(a):
Tak předevčírem bylo : Jehněčí plec, králičí hlava, Alavis TB a banán.Sežral i ten banán .
Včera : Vepřový maso, drůbeží játra, a troška toho jehněčího co zbylo + zkouška znovu banánu jestli to náhodou poprvý nebyla jen náhoda, no asi né, sežral to i s banánem .

No my začali mít s banánem problém...teda pesan, fena ho jí normálně, už jsem zkoušla i rozmačkanej v jeho oblíbené krupicové nebo ovesné kaši a jen k tomu čuchne a jde od toho, takže mu už banán vůbec nedávám

2.10.2016 14:01

Tak u nás předevčírem klokaní konzerva, včera kozí a dneska bude koňská

2.10.2016 17:56

Před chvílí vystrčil čenich a zblajznul kachní křídlo s bramborovým salátem s mrkví, okurkou a jogurtem. Pak kontrolně obručkoval linku, jestli mu ještě něco netajím, a zajel zpátky do obydlí. Dnes je ultra hnusně, čůrat a kakat netřeba, zas budu z boudičky tahat za nohy mrskajícího se kapra.

18.10.2016 18:04

Tak holky, my dnes budeme poprvé zkoušet hovězí plíce, tak mi držte palce, aby to pes snědl, máme obecně s vnitřnostma problém, jiný psi by se po nich užrali a ten můj pitomec sní tak max játra, jenomže ty do něj nemůžu cpát každej den...k tomu jsem vyjímečně zapekla těstoviny s vejcem a zeleninou, tak snad mi to projde

18.10.2016 18:21
Terven

XXX.XXX.110.147

Před chvílí vystrčil čenich a zblajznul kachní křídlo s bramborovým salátem s mrkví, okurkou a jogurtem. Pak kontrolně obručkoval linku, jestli mu ještě něco netajím, a zajel zpátky do obydlí. Dnes je ultra hnusně, čůrat a kakat netřeba, zas budu z boudičky tahat za nohy mrskajícího se kapra.

Já tak nějak se zájmem čtu o těch vašich jogurtových salátech...přiznám se, že v tomhle pořád ještě "jedu" podle K. Novosádové, která tvrdí, že maso a mléčné výrobky v jedné porci nee.
Takže pokud dávám jogurt, tak s ovocem, vejcem, semínky...
Ona vlastně i dporučuje porce, které obsahují kosti, krmit úplně bez příloh, bez čehokoli. To jsem dělala zpočátku, teď už ke křídlu či krku klidně zeleninu dám, ale ten mléčnej výrobek, to bych se bála. Mléko neutralizuje žaludeční kyselinu a na trávení kostí je třeba extra silná
Ale pokud pes nemá problém, tak asi OK. Já jen, že mě to zarazilo.

18.10.2016 18:57

Terven napsal(a):
Já tak nějak se zájmem čtu o těch vašich jogurtových salátech...přiznám se, že v tomhle pořád ještě "jedu" podle K. Novosádové, která tvrdí, že maso a mléčné výrobky v jedné porci nee.
Ona vlastně i dporučuje porce, které obsahují kosti, krmit úplně bez příloh, bez čehokoli. To jsem dělala zpočátku, teď už ke křídlu či krku klidně zeleninu dám, ale ten mléčnej výrobek, to bych se bála. Mléko neutralizuje žaludeční kyselinu a na trávení kostí je třeba extra silná

To s tím mlékem je pravda, ale neutralizuje na krátkou dobu asi na půl hoďky..

18.10.2016 19:23

Tak holky, my dnes budeme poprvé zkoušet hovězí plíce, tak mi držte palce, aby to pes snědl, máme obecně s vnitřnostma problém, jiný psi by se po nich užrali a ten můj pitomec sní tak max játra, jenomže ty do něj nemůžu cpát každej den...k tomu jsem vyjímečně zapekla těstoviny s vejcem a zeleninou, tak snad mi to projde

Tak máme dopapáno, misky vylízaný, takže další bašta, co se pes uráčil jíst...

18.10.2016 22:27

Terven napsal(a):

No on do toho taky dostává jen asi lžičku. I tak malé množství mu z jídla udělá gurmánskou bombu.
Víc dostává mimo, nebo blíž granulím.

18.10.2016 22:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jak já tady tak čtu, co jsou vaše psiska schopna zblajznout...jen tiše závidím Můj pes: banán ne-e, jogurt ne-e, zeleninu syrovou ne-e...no byl by to dlouhý výčet. Koupila jsem tři kusy krásného hovězího hrudí(chrupka s kouskem kosti a kusem masa) a dávala mu to ráno, jako na kousání místo kostí. Dvakrát s chutí snědl, ten poslední kus snad snědl teď večer poté, co tam ležel už třetí den. Radši večeřel granule a nesnídal nic Teď má uvařená králičí stehna s rýží, červenou řepou, lněným semínkem a bylinkama. Jestli ovšem konečně snědl to hovězí, tak s tím muž přijde s nepořízenou zpátky

28.10.2016 21:39
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak u nás dnes : vepřový maso, vepřový žebra, kuřecí skelet, vajíčková omeleta, olej, Alavis a Roboran .

28.10.2016 21:51

Krása smajlík U nás teď princezna dožírá koňskou konzervu s pohankou, razí s miskou všechny směry

28.10.2016 21:55
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Krása smajlík U nás teď princezna dožírá koňskou konzervu s pohankou, razí s miskou všechny směry

Jde koupit koňský maso v řeznictví ?

28.10.2016 21:56

kobylatko napsal(a):

No, kamenným řeznictví dneska už asi málo kde, ale přes net koninu určitě seženeš

28.10.2016 21:59
28.10.2016 23:23
Iliena

XXX.XXX.37.7

kobylatko napsal(a):

Já kupuji koninu tady
http://www.dopsimisky.eu/35-konina.

19.11.2016 18:37
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak dnešní večeře bude : srnčí kostička, kuřecí skelet, vepřový masíčko, vajco

19.11.2016 22:24
spokojenezvire.cz

XXX.XXX.112.215

Jo přesně ten mám na mysli...

Ohledně Alavis triple blend, kdo má zájem nabízíme http://www.spokojenezvire.cz/index.php?route=product/product&product_id=3803&search=triple.
VIP cena 900kč. Objednejte, do poznámky objednávky napište "900 ifauna" a cenu Vám upravíme.

26.11.2016 18:38

Salát z rajčat, ředkviček a ledového salátu se zálivkou z Lučiny s kapkou mléka na zředění. A já jsem bez večeře, aspoň že nesolím. A to jsem jen šla vyndat 2 svetry z pračky.

26.11.2016 18:55
tapina

XXX.XXX.154.105

Salát z rajčat, ředkviček a ledového salátu se zálivkou z Lučiny s kapkou mléka na zředění. A já jsem bez večeře, aspoň že nesolím. A to jsem jen šla vyndat 2 svetry z pračky.

Psí svetry

26.11.2016 19:02
asurwic

XXX.XXX.36.3

Krůtí kůže, pasta z krůtích kostí, syrový žloutek, vařený bílek, sýr mozzarella, mrkev + doplňky: konopný olej, pivovarské kvasnice, lněná semínka, hydrolyzovaný kolagen a mořské korály.

Štěňa se tvářil opravdu znechuceně a nevzal si ani kousek. Venku se ale docela slušně napásl trávy a nalovil si nějaké myši. Retrívr měl druhou večeři, kterou po vybíraném dingouškovi s chutí dojedl a malému jsem rozmrazila kachní hlavy. Ty do sebe s chutí nasoukal téměř bez kousání a zajedl je i mrkví.

26.11.2016 19:31

Tak u nás dnes vepřové maso s tortilami a mrkví. Zítra kuřecí játra a srdce zapečená se sladkým bramborem a dýní. K svačině měli kuřecí hlavy. Mladá konkurence dokonce donutila Anděla sežrat to kuře hned a nežužlat ho půl dne. Zato Tori to štěněti ochotně vyplivne a jde žebrat další. Když zjistí, že jsem je zamrazila v přesně odpočítaných balíčcích, takže nic dalšího nebude, nasadí tak přenešťastný výraz, a stejně druhý den udělá to samé. Musím kvůli ní krmit odděleně.

26.11.2016 21:53
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

My dneska kuřecí žaludky, srdíčka a krky. Hlásíme, že jsme již 14 dní na kuřeti a alergie nikde! Takže kámen úrazu je asi tedy hovězí.
Ušiska krásně čistá a to byl tento týden i 3x ve vodě (1x řeka,2x kašna)
Jsem docela ráda, protože z kuřecího se dobře vybírají kosti i vnitřnosti a je to levné! Než kachna apod.

27.11.2016 11:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Andrýsek3 napsal(a):
My dneska kuřecí žaludky, srdíčka a krky. Hlásíme, že jsme již 14 dní na kuřeti a alergie nikde! Takže kámen úrazu je asi tedy hovězí.
Ušiska krásně čistá a to byl tento týden i 3x ve vodě (1x řeka,2x kašna)
Jsem docela ráda, protože z kuřecího se dobře vybírají kosti i vnitřnosti a je to levné! Než kachna apod.

Jéé, tak to je dobré, snad to tedy bude to hovězí
Včerejší večeře: přivezli nám bio husu, takže samík dostal krk a droby(játra, srdce, žaludek) řádně uvařené, neb jsem se obávala, že tady by mu trochu nestačilo, protože jak je něco neobvyklé, tak to nežere a husa neobvyklá je, jednou za rok Trochu sušených libečkových a estragonových listů a rýže. Sežral to všechno, což jsem koukala jak blázen, jelikož je to nimra a bylo toho hodně - myslela jsem, že to má na dva dny Tak jsem byla fakt ráda. Všude píšou, že zima bude zase mírná, ale nějak se rozežral. tak buďto se někdo plete a nebo to vidím na tasemnici(to spíš ) Asi radši odčervím

28.11.2016 17:55
asurwic

XXX.XXX.36.3

lesnížínka napsal(a):
Jéé, tak to je dobré, snad to tedy bude to hovězí
Včerejší večeře: přivezli nám bio husu, takže samík dostal krk a droby(játra, srdce, žaludek) řádně uvařené, neb jsem se obávala, že tady by mu trochu nestačilo, protože jak je něco neobvyklé, tak to nežere a husa neobvyklá je, jednou za rok Trochu sušených libečkových a estragonových listů a rýže. Sežral to všechno, což jsem koukala jak blázen, jelikož je to nimra a bylo toho hodně - myslela jsem, že to má na dva dny Tak jsem byla fakt ráda. Všude píšou, že zima bude zase mírná, ale nějak se rozežral. tak buďto se někdo plete a nebo to vidím na tasemnici(to spíš ) Asi radši odčervím

Tak to Vám závidím. Takhle vypadá můj nejmladší hafan každý den u jídla.

Dnešní nabídka:
Mletá treska + mleté kuřecí (oboje na jemno a s kostí) - nechutnalo.
Druhým pokusem byl jogurt s kousky jablíček - nechutnalo.
Nabízela jsem i cizrnu se zeleninou, kterou jsem měla na večeři - nechutnalo.

Až nyní (druhý den hladovky, kterou se z neznámého důvodu rozhodl štěňák držet) se milostivě uráčil něco pozřít a snědl mi ozdobnou skořici a svíčku z adventního věnce. Využila jsem jeho apetitu a narychlo jsem mu rozmrazila kuřecí skelet. Zhltl ho jako divý - sice s chutí, ale zároveň v posteli. Kašlu na krvavé peřiny, hlavně že se mi konečně podařilo do něj něco dostat.

28.11.2016 18:07

Ještě že existuje tahle diskuse, už bych zase zapoměla vyndat maso z mrazáku. Jdu to radši vyndat hned. Bude mleté hovězí, ještě nevím s čím.

28.11.2016 19:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

asurwic napsal(a):
Tak to Vám závidím. Takhle vypadá můj nejmladší hafan každý den u jídla.

Dnešní nabídka:
Mletá treska + mleté kuřecí (oboje na jemno a s kostí) - nechutnalo.
Druhým pokusem byl jogurt s kousky jablíček - nechutnalo.
Nabízela jsem i cizrnu se zeleninou, kterou jsem měla na večeři - nechutnalo.

Až nyní (druhý den hladovky, kterou se z neznámého důvodu rozhodl štěňák držet) se milostivě uráčil něco pozřít a snědl mi ozdobnou skořici a svíčku z adventního věnce. Využila jsem jeho apetitu a narychlo jsem mu rozmrazila kuřecí skelet. Zhltl ho jako divý - sice s chutí, ale zároveň v posteli. Kašlu na krvavé peřiny, hlavně že se mi konečně podařilo do něj něco dostat.

On je právě Worick strašná nežravka. Včera vařená vepřová žebra. Ty má rád i syrová, ale chtěla jsem mu tam propašovat i něco dalšího - v tomto případě pohanku, co se do ní dali moli. Tušila jsem problémy, na pohanku nereagoval nikdy moc kladně(ostatně já ji také nemám ráda, ale to on nemůže vědět ) Sledovala jsem je s mužem u večeře. Z místa na jídlo ho doslova dotáhnul. Pak pes proti němu seděl s útrpným výrazem a smířlivě vrtěl ocáskem - to dělá, aby jsme ho nenutili to jíst. Muž už ví, že když mu něco dá z ruky, většinou se chytne. Byly sice asi tři pokusy, dokonce musel na chvíli odejít do garáže, neb jinak by tam seděli doteď asi, ale nakonec si vzal a většinu snědl Tenhle tyátr dělá odjakživa. Rady jako dejte misku, odeberte a hotovo, klidně si nežer - na něj nikdy neplatili. Když má hlad tak se nají až pak ráno. A od počátku byli dva a rozhodně si nezáviděli, spíš ukecával jeden druhého, kdo to sní, abych nebrblala. A nereaguje takto jen na muže. Dělá to mně, dělal to i tchánům, když jsme nebyli doma.

29.11.2016 09:01

lesnížínka napsal(a):
On je právě Worick strašná nežravka. Včera vařená vepřová žebra. Ty má rád i syrová, ale chtěla jsem mu tam propašovat i něco dalšího - v tomto případě pohanku, co se do ní dali moli. Tušila jsem problémy, na pohanku nereagoval nikdy moc kladně(ostatně já ji také nemám ráda, ale to on nemůže vědět ) Sledovala jsem je s mužem u večeře. Z místa na jídlo ho doslova dotáhnul. Pak pes proti němu seděl s útrpným výrazem a smířlivě vrtěl ocáskem - to dělá, aby jsme ho nenutili to jíst. Muž už ví, že když mu něco dá z ruky, většinou se chytne. Byly sice asi tři pokusy, dokonce musel na chvíli odejít do garáže, neb jinak by tam seděli doteď asi, ale nakonec si vzal a většinu snědl Tenhle tyátr dělá odjakživa. Rady jako dejte misku, odeberte a hotovo, klidně si nežer - na něj nikdy neplatili. Když má hlad tak se nají až pak ráno. A od počátku byli dva a rozhodně si nezáviděli, spíš ukecával jeden druhého, kdo to sní, abych nebrblala. A nereaguje takto jen na muže. Dělá to mně, dělal to i tchánům, když jsme nebyli doma.

No tak tyhle tyátry znám od chrťáka taky...prej "odeberte misku"...já byla ráda, že jsem do něj vůbec něco dostala, proto jsem nakonec vzdala pokusy krmit ho správně "jako psa" a prostě jedl to samý, co moje malý děti...a i tak to nebylo jednoduchý...
Jediné, co bylo pozitivní, že byl profesionální zloděj jídla...zkraje jsem se ho to snažila odnaučit, ale nakonec jsem byla ráda, že si bez přemlouvání něco vzal (ale samozřejmě muselo to být něco éňo ňéňo ).

29.11.2016 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nejvýstižnější fotka(to byli tedy ještě na granulích) Paničko, prosím, nemusím to už jíst, že ne?!?

29.11.2016 13:27
asurwic

XXX.XXX.36.3

lesnížínka napsal(a):

"Odeberte misku" - nic víc by si Trish nepřál. Takovou radost mu fakt neudělám. To by přestal jíst doma úplně a začal by se živit sám venku, o což fakt nestojím. Už jsem měla tři různé misky, jenže všechny musely pryč, protože se jich začal bát. Jen co jsem se jich dotkla, tak zalezl do nory (jeho pelíšek a takový malý vyrobený labyrint, kterým může prolézat) a dělal, že vůbec není.

Nyní také dávám z ruky. Když nepomůže ani to, tak krmení napíchnu na vidličku a většinou do něj alespoň dvě další sousta dostanu. Ale žádná sláva to není. Počítala jsem, jaké množství by mě pes jeho hmotnosti sníst a vyšlo mi, že dávku na jeden den má Trish na celý týden.

29.11.2016 14:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

asurwic napsal(a):
"Odeberte misku" - nic víc by si Trish nepřál. Takovou radost mu fakt neudělám. To by přestal jíst doma úplně a začal by se živit sám venku, o což fakt nestojím. Už jsem měla tři různé misky, jenže všechny musely pryč, protože se jich začal bát. Jen co jsem se jich dotkla, tak zalezl do nory (jeho pelíšek a takový malý vyrobený labyrint, kterým může prolézat) a dělal, že vůbec není.

Nyní také dávám z ruky. Když nepomůže ani to, tak krmení napíchnu na vidličku a většinou do něj alespoň dvě další sousta dostanu. Ale žádná sláva to není. Počítala jsem, jaké množství by mě pes jeho hmotnosti sníst a vyšlo mi, že dávku na jeden den má Trish na celý týden.

Jo, znám, u těchto plemen je to někdy na bednu. Mě bohužel nežral pořádně ani berňák..a to už je co říct ale asi to odkoukal. Jeden soused tu má huskynu, ta vypadá jak z koncentráku a taky mi říkal, že z ní šílí, krom granulí dává i maso a je to prašť jak uhoď... i na bůček ji někdy musí ukecávat

29.11.2016 14:29
asurwic

XXX.XXX.36.3

lesnížínka napsal(a):
Jo, znám, u těchto plemen je to někdy na bednu. Mě bohužel nežral pořádně ani berňák..a to už je co říct ale asi to odkoukal. Jeden soused tu má huskynu, ta vypadá jak z koncentráku a taky mi říkal, že z ní šílí, krom granulí dává i maso a je to prašť jak uhoď... i na bůček ji někdy musí ukecávat

Netušila jsem, že i berňák může být nejedlík. Tomu se vážně říká špatný vliv. Můj retrívr naštěstí baští spolehlivě a může tak kromě své porce dojídat ještě po prckovi. Ve výsledku má mnohem více, než by měl dostat a stejně hubne (už je starší, tak to bude spíše úbytkem svalové hmoty). Karolín naopak je jak dělová koule bez toho, aby vzal do pusy něco jiného, než uzlík na přetahování a adventní věnec. Občas z něj mám pocit, že bere živiny pouze ze vzduchu.

29.11.2016 14:47

I rtw může být nežravka

29.11.2016 14:48

asurwic napsal(a):
Netušila jsem, že i berňák může být nejedlík. Tomu se vážně říká špatný vliv. Můj retrívr naštěstí baští spolehlivě a může tak kromě své porce dojídat ještě po prckovi. Ve výsledku má mnohem více, než by měl dostat a stejně hubne (už je starší, tak to bude spíše úbytkem svalové hmoty). Karolín naopak je jak dělová koule bez toho, aby vzal do pusy něco jiného, než uzlík na přetahování a adventní věnec. Občas z něj mám pocit, že bere živiny pouze ze vzduchu.

Tak moji kříženci berňáků by nejraději jedli od rána do večera...pro ně vařit je radost, jen pes je trochu vybíravej, takže např. zjistí, že má v ovesný kaši namačkanej banán, nebo dostane k večeři mletinu, tak nad nim musim stát dokud to nesní, ty útrpné pohledy stojí za to...ale já jsem samozřejmě hodná psí maminka a podobnými "blafy" ho trápim jen párkrát do roka

29.11.2016 14:53
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tak moji kříženci berňáků by nejraději jedli od rána do večera...pro ně vařit je radost, jen pes je trochu vybíravej, takže např. zjistí, že má v ovesný kaši namačkanej banán, nebo dostane k večeři mletinu, tak nad nim musim stát dokud to nesní, ty útrpné pohledy stojí za to...ale já jsem samozřejmě hodná psí maminka a podobnými "blafy" ho trápim jen párkrát do roka

Tak to já jsem asi moooc zlá psí maminka - chci po něm, aby jedl žebra ze zvěřiny a on přitom má chuť na vosk ze svíček a houbičku na nádobí.

29.11.2016 19:00
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Děvčata, jste mi udělali radost .Koukám koukám že v to nejsem sama, taky bych Benina kolikrát kousla do zadele jak se v tom jídle rejpá .

29.11.2016 19:20

asurwic napsal(a):
Tak to já jsem asi moooc zlá psí maminka - chci po něm, aby jedl žebra ze zvěřiny a on přitom má chuť na vosk ze svíček a houbičku na nádobí.

Teda zakazovat papání houbiček na nádobí ...taková delikatesa

1.12.2016 21:10
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tak to je vrchol. Já už dojídám jídlo po psovi. Dnes prcek odmítl filet z tresky. Retrívří popelnice byla už opravdu přežraná ze štěnětem odmítnuté snídaně a vlastní večeře, tak mě nenapadlo nic lepšího, než si tu rybu ochutit a usmažit. Trishák na mě celou dobu zíral ve stylu "no fuj, jak tohle můžeš jíst". Já mu stejný pohled oplatila, když si nalovil pár myší. Doma ještě ukradl z lednice mandarinku. Chvíli si s ní hrál, potom ji přinesl, třísknul s ní před moje nohy a chtěl ji oloupat.

2.12.2016 13:35

Tak dneska k snídani: koňská konzerva, vit na srst a klouby a olej z úhoře Moc jí šmakovalo smajlík

2.12.2016 16:56

asurwic napsal(a):
Tak to je vrchol. Já už dojídám jídlo po psovi. Dnes prcek odmítl filet z tresky. Retrívří popelnice byla už opravdu přežraná ze štěnětem odmítnuté snídaně a vlastní večeře, tak mě nenapadlo nic lepšího, než si tu rybu ochutit a usmažit. Trishák na mě celou dobu zíral ve stylu "no fuj, jak tohle můžeš jíst". Já mu stejný pohled oplatila, když si nalovil pár myší. Doma ještě ukradl z lednice mandarinku. Chvíli si s ní hrál, potom ji přinesl, třísknul s ní před moje nohy a chtěl ji oloupat.

#

2.12.2016 20:34

Tak dneska vyjímečně měla čubajs svačinku a to, mandle s fíky smajlík

2.12.2016 23:36
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak u nás dnes granule , než se totiž milostpán uráčil dokutálet k misce tak mu maso zmrzo .

2.12.2016 23:41

kobylatko napsal(a):
Tak u nás dnes granule , než se totiž milostpán uráčil dokutálet k misce tak mu maso zmrzo .

3.12.2016 00:00
asurwic

XXX.XXX.36.3

Večeře v zelené barvě: neprané dršťky, vojtěška, ledový salát, okurka + doplňky: zelenoústá mušle, mořské řasy a konopný olej.

3.12.2016 00:12

asurwic napsal(a):
Večeře v zelené barvě: neprané dršťky, vojtěška, ledový salát, okurka + doplňky: zelenoústá mušle, mořské řasy a konopný olej.

Pěkný Jaká barvička bude zítra?

3.12.2016 00:33

Nigiri sushi s tuňákem, halibutem a lososem. Ztrácím ostražitost a odhad vzdálenosti, teoreticky mimo dosah - je to Saxana, stačila necelá minuta na telefonu. Vyváženost stravy v háji, kdo to má při těch maxi krádežích furt počítat...

3.12.2016 09:15
asurwic

XXX.XXX.36.3

Už rozmrazuji borůvky, takže ať do toho přidám cokoliv, bude to fialové.

3.12.2016 09:52

asurwic napsal(a):
Už rozmrazuji borůvky, takže ať do toho přidám cokoliv, bude to fialové.

6.12.2016 20:52
asurwic

XXX.XXX.36.3

Oranžové krmení pro oranžového psa: losos, batáty, mrkev a pivovarské kvasnice. A aby toho nebylo málo, vyloudil po mně plátky mandarinky a pak ještě z ní sežral všechnu kůru.

12.12.2016 22:48

Kuřecí srdce a křídla, batáty, strouhanou mrkev s lososovým olejem... A panička si namazala chleba Lučinou.

13.12.2016 17:04
asurwic

XXX.XXX.36.3

Hovězí plíce, cous-cous, ovesné vločky, jablíčko, rybí olej, hydrolyzovaný kolagen.

Všem to moc chutnalo, jen štěně strčilo do jídla čumáček, doslova se otřáslo odporem a raději bylo celý den hlady. Teď večer už mi bylo Trishe líto, tak dostal vařené vajíčko. Pošťoural se v něm a začal s chutí konzumovat noviny, které jsem ještě neměla přečtené.

13.12.2016 18:32

asurwic napsal(a):
Hovězí plíce, cous-cous, ovesné vločky, jablíčko, rybí olej, hydrolyzovaný kolagen.

Všem to moc chutnalo, jen štěně strčilo do jídla čumáček, doslova se otřáslo odporem a raději bylo celý den hlady. Teď večer už mi bylo Trishe líto, tak dostal vařené vajíčko. Pošťoural se v něm a začal s chutí konzumovat noviny, které jsem ještě neměla přečtené.

Tak tady se s tou domestikací přejelo..

13.12.2016 19:52
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tak tady se s tou domestikací přejelo..

Tady je domestikace nedotažená - ten můj vybíravec by se nejraději živil sám a je mu úplně jedno čím. Hlavně, když je to "vlastnoručně ulovené". Kdo by jedl maso z misky, když si může sám na stole nachytat tak lahodný papír. Snažím se ho krmit, ale on nechce. Teď našel na poli přemrznuté hlávky zelí s chutí dlabal. Kdybych je ale dala já do misky, tak by se jim určitě vyhnul obloukem.

13.12.2016 23:48

asurwic napsal(a):
Tady je domestikace nedotažená - ten můj vybíravec by se nejraději živil sám a je mu úplně jedno čím. Hlavně, když je to "vlastnoručně ulovené". Kdo by jedl maso z misky, když si může sám na stole nachytat tak lahodný papír. Snažím se ho krmit, ale on nechce. Teď našel na poli přemrznuté hlávky zelí s chutí dlabal. Kdybych je ale dala já do misky, tak by se jim určitě vyhnul obloukem.

Mívala jsem kocoura a po zjištění jedlosti těch otravných ryb, co se mi furt množily, jsem mu přenechala akvárko kredukci populace. Jinak se rybího masa v životě netknul.

14.12.2016 00:00
asurwic

XXX.XXX.36.3

Mívala jsem kocoura a po zjištění jedlosti těch otravných ryb, co se mi furt množily, jsem mu přenechala akvárko kredukci populace. Jinak se rybího masa v životě netknul.

To mně ani neříkejte. Jestli ubudou nějaké myši v terárku, tak je mi jasné, kde štěně vzalo inspiraci.

Ale jinak dobrá zpráva. Pět minut před půlnocí se štěňák vyválel v připravené makrele a pak ji dokonce celou snědl. Je to otřes, jaké má stravovací návyky, ale alespoň že papá.

14.12.2016 09:14

Čuba 1: krůtí maso s řepou, rýže, mrkev, cuketa, chia semínka
čuba 2: králik, jáhly, cuketa, chia semínka.

21.12.2016 19:23
asurwic

XXX.XXX.36.3

Těstoviny i s plastovým sítkem na cezení a africkou minimyš.

21.12.2016 19:46

Koupila jsem dneska "vychvalované" konzervy grancarno original, carnilove(nečekamě u nás máme velkoobchod) takže jsem psině přidala do kolínek s mrkví, řepou, topinamburem, dýní a vařeným srdcem kus konzervy, za ty prachy jsem čekala kus masa, jako když jsem si koupila před revolucí vepřovou konzervu...no očekávala jsem od toho víc- směs jako propesko, i to tak voní...(a jsou tam plíce- ty já krmím nerada ) tak docela mě to zklamalo, uvidím co bude v tom carnilove.

21.12.2016 19:57

U nás dnes zavládla konina a králičí drob(k)y

21.12.2016 20:07

asurwic napsal(a):
Těstoviny i s plastovým sítkem na cezení a africkou minimyš.

tu papírovou?

21.12.2016 20:58
asurwic

XXX.XXX.36.3

tu papírovou?

Naštěstí ne. Papírová je hodná, neutíká a se štěnětem se kamarádí.
Tahle africká potvora zdrhla z terárka (fakt netuším kudy) a když mi Trish pomáhal s jejím odchytem, tak ji přitom tak nějak spolkl.

21.12.2016 21:04

asurwic napsal(a):
Naštěstí ne. Papírová je hodná, neutíká a se štěnětem se kamarádí.
Tahle africká potvora zdrhla z terárka (fakt netuším kudy) a když mi Trish pomáhal s jejím odchytem, tak ji přitom tak nějak spolkl.

Njn, přírodní selekce

21.12.2016 21:10
asurwic

XXX.XXX.36.3

Njn, přírodní selekce

To je fakt. Alespoň mi do chovu zůstanou jen ty, co nemají sklony opouštět bydlení a lézt psům na pelíšek. Jinak myš mi tolik nevadí - ta hafanovi neublíží. Vím, že je "vykrmuji" zdravě. Ale to sítko budu hlídat, aby vyšlo ven.

21.12.2016 21:14

asurwic napsal(a):
To je fakt. Alespoň mi do chovu zůstanou jen ty, co nemají sklony opouštět bydlení a lézt psům na pelíšek. Jinak myš mi tolik nevadí - ta hafanovi neublíží. Vím, že je "vykrmuji" zdravě. Ale to sítko budu hlídat, aby vyšlo ven.

A jo, ještě to sítko Držím palce ať vyjde správným směrem co nejdříve

22.12.2016 10:05
asurwic

XXX.XXX.36.3

A jo, ještě to sítko Držím palce ať vyjde správným směrem co nejdříve

Tak sítko je už venku. Docela si pospíšilo. Vůbec nechápu, jak takové veliké kusy mohly projít. Každopádně Trishovi organická snídaně (jogurt, med a jablíčko) evidentně nesvědčí a tak ji zajedl trochou výplně z plyšáka.

22.12.2016 10:17

asurwic napsal(a):
Tak sítko je už venku. Docela si pospíšilo. Vůbec nechápu, jak takové veliké kusy mohly projít. Každopádně Trishovi organická snídaně (jogurt, med a jablíčko) evidentně nesvědčí a tak ji zajedl trochou výplně z plyšáka.

Tak hlavně, že je venku

22.12.2016 10:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já včera dostala od mamči kapří hlavy s nějakými zbytky ještě, tak jsem to hodila psu uvařit s rýží a zeleninou(klasická rybí polévka, kterou u nás ale nikdo nevaří a nejí) Trochu jedl, což bylo něco už vzhledem k tomu že: ryby moc nejí, hárá mu kámoška, tak nežere prakticky nic a včera večer nebyl na prochajdě...

22.12.2016 10:44
asurwic

XXX.XXX.36.3

lesnížínka napsal(a):
Já včera dostala od mamči kapří hlavy s nějakými zbytky ještě, tak jsem to hodila psu uvařit s rýží a zeleninou(klasická rybí polévka, kterou u nás ale nikdo nevaří a nejí) Trochu jedl, což bylo něco už vzhledem k tomu že: ryby moc nejí, hárá mu kámoška, tak nežere prakticky nic a včera večer nebyl na prochajdě...

Ryby jsou jediná věc jedna z mála věcí, které můj hafan papá spolehlivě. Až zítra půjdu zabíjet kapry, tak plánuji vzít štěně s sebou. Určitě z toho bude mít radost a nějaké ploutvičky si rovnou sní... jen aby ještě zbylo něco pro nás a pro příbuzenstvo k večeři.

rybykosti

22.12.2016 10:50
rybykosti

XXX.XXX.36.3

asurwic napsal(a):
Ryby jsou jediná věc jedna z mála věcí, které můj hafan papá spolehlivě. Až zítra půjdu zabíjet kapry, tak plánuji vzít štěně s sebou. Určitě z toho bude mít radost a nějaké ploutvičky si rovnou sní... jen aby ještě zbylo něco pro nás a pro příbuzenstvo k večeři.

A nevadí psovi kosti z rybi? může je normalně jist?

22.12.2016 10:55
asurwic

XXX.XXX.36.3

rybykosti napsal(a):
A nevadí psovi kosti z rybi? může je normalně jist?

Můj je normálně jí a netváří se, že by mu vadily.

22.12.2016 11:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Naši psi mají ryby v jezeře, celý život žijou vedle nich a nikdy se je nesnažili ani chytat, ani je prostě nezajímají. Jakmile ryba vyskočila nechtěně ven a plácala se na suchu na mole, tak pes jen přišel k ní a kouknul, čichnul a odešel, nebo štěkal, aby jsme si všimnuli. X krát se stalo, že jsem ji tam ráno našla už tuhou. Syrovou by do huby nevzali ani omylem. Chtěla jsem je ošálit naporcováním, ale smrdí to stejně(tedy má to stejný puch) takže nikdy. Úplně rozvařenou už párkrát jedli, ale rozhodně z toho nebyli odvaření, samojed tuplem ne.
Pro tazatele: všichni naši psi pravidelně dojídají veškeré zbytky z pečených ryb, jen se to smete z talířů do misky. Mimochodem, vloni v televizi mluvil nějaký starý lékař a říkal, že fakt neví, co lidi pořád vyšilujou s těma rybíma kostma, že pečenou(vařenou)rybí kost člověk v pohodě sní bez problémů, když se někde šprajcne, prostě ji zajíst větším doustem(rohlíkem, chlebem) a hotovo. Tedy předpokládá se, že nikdo omylem nesní takové ty velikánské z kapra Mluvím o lidech, psi klidně, ale ani je nějak nejí.

22.12.2016 19:04
tapina

XXX.XXX.191.84

Dobrý večer, nevím jestli to mají všechny Kauflandy, ale tu to lidi nekupuju, takže velká sleva:
Novozélandské jehněčí v biokvalitě, kýta - 149 Kč/ kg balíčky cca po 1.5 kg.

22.12.2016 22:32

Tak tu kýtu jsem koupila, dva balíčky cca 3kg narazila jsem na ní minulý týden,70% sleva, kg/77kč, (večer slídím po slevách na mase ) a jelikož jsem jehněčí dlouho neměla a nebylo nikterak závadné, tak psík dost ostrouhal, jehněčí na rozmarýnu+ jehněčí na tymiánu(to mi chutnalo víc)...

Přidejte reakci

Přidat smajlík