Dobrý den, prosím o radu. Máme doma fenu Cane Corso 5 let, štěně Amerického buldoka 4 měsíce a ročního psa Bulteriéra. Poslední dobou je bulík nevrli a napadá čím dál častěji fenku ( má hlavu samou jizvu ) začíná být agresivní i na štěně, veterinář mi doporučil kastraci. Je skoro měsíc po kastraci a jeho chování se nezměnilo. Máme 9ti letou dcerku a druhé dítě na cestě. Bydlíme v bytě, domeček se řeší. Už si s ním nevím rady na cvičáků je zlatíčko, venku taky, ale jakmile přijdeme domů začne být agresivní, už zavrčel i na mě. Prosím o jakoukoli radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bruno 2017
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Máme doma fenu Cane Corso 5 let, štěně Amerického buldoka 4 měsíce a ročního psa Bulteriéra. Poslední dobou je bulík nevrli a napadá čím dál častěji fenku ( má hlavu samou jizvu ) začíná být agresivní i na štěně, veterinář mi doporučil kastraci. Je skoro měsíc po kastraci a jeho chování se nezměnilo. Máme 9ti letou dcerku a druhé dítě na cestě. Bydlíme v bytě, domeček se řeší. Už si s ním nevím rady na cvičáků je zlatíčko, venku taky, ale jakmile přijdeme domů začne být agresivní, už zavrčel i na mě. Prosím o jakoukoli radu.
Na můj vkus má vaše rodina podivné složení. To jste asi slyšet nepotřeboval, ale tady bude každá rada drahá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Bruno 2017
napsal(a):
Bulík má asi nedostatek činnosti, vy nedostatek autority, a pokud máte 3 takové psy nacpané v jednom v bytě, tak je to docela vražedná kombinace
Bulík má asi nedostatek činnosti,
a navíc teď jako "čubopes" ztratil i poslední zábrany... zdravej normální pes feny NENAPADÁ
ten vet co bezdůvodně vykastroval štěně by zasluhoval nakopat do (_:_)
můžete nám prozradit záměr s jakým jste si pořizoval tato plemena a v této kombinaci ? (2,1) ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Bruno 2017
napsal(a):
Fenka je ze zdravotních důvodu dva roky vykastrovana, loni v létě nám umřel pes ( pitbull 14 let ) šíleně tesknila, nechtěla žrát, tak jsme si koupili bulíka. Bulík ji začal napadat v létě, když nebyl vykastrovaný, napadl mi i koně který se pasl a nic mu nedělal.
Takže aby jste toho neměli málo s nezvládnutým bulíkem, jste si do toho bytu pořídili ještě další štěně buldoka... ?!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Rada nad zlato.
A co chcete radit lidem, co místo toho, aby řešili problém s bulíkem, nacpou do bytu, kde jsou 3 lidé + 4 na cestě, ještě další štěně buldoka... ? Tady je každá rada drahá, protože chyba je v systému a absenci zdravého rozumu

Bruno 2017
napsal(a):
No tak vidím, že jsem kapla na bandu kreténu, prosila jsem o radu a ne o urážení. Psala jsem, že si kupujeme dům. Hezký večer.
V tomhle vám dům nepomůže, ten pes je časovaná bomba, jestli se to doma snaží okoučovat.

Jakákoliv rada je prostě to, že máte přesně to, co jste si pořídila.

Psy oddelovat v nepritomnosti, zacit se jim věnovat a vychovavat - individualne.
Nenechat je delat co sami chteji, je třeba je zacit trosku vest.
Idealni by bylo nejak intenzivne je zaměstnat.

Ale no tak, to nemůže mít člověk víc než jednoho psa? kdyby to byla smečka čivav, taky by vás to dámy tak pobouřilo?
Máme bulíka, je náš první, byl jí rok, agresivně se neprojevuje vůči nikomu a ničemu. Jen je občas hluchá a imuní vůči mé osobě jakož to "veliteli", bulík v předpubertálním stádiu...
Bulík potřebuje těsný kontakt se svou rodinou, praví má dcera a svíjí se s bulicí na podlaze ve snaze se s ní přivítat... to bude asi ten problém, bulík chce svého páníka mít pro sebe...jaký je váš vztah? Co děláte doma společně? Pokud je doma víc psů i domácí "drezura" - spíš řád je zapotřebí nastolit a dodržovat, neupřednostňovat nově příchozí štěňata, i když jsou roztomilá a různé maličkosti v péči o psy, které oni berou jinak než my.
Má bulík psího kámoše, se kterým by se vyblbnul?
Opravdu bulík má agresivní chování nebo je to jen přebytek energie, naše bulina na mě taky vrčí, ale vím, že ne z agresivity, ale že něco chce(hrát si, jít ven, podat zakutálený míček...).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Asi nemáte doma daná jasná pravidla, ten bulik si myslí, že musí vzít situaci do vlastních rukou a velet tam. nepíšete co se psama děláte, kam chodíte, kolik hodin trávíte s nimi venku. jak je vychováváte, co přítel? nebo manžel? pomáhá s nimi, nebo jste na všechno sama? upřímně barák vám nepomůže... od kdy a v jakým případě začal napadat, nebolí ho něco? nemá zdravotní problém? který je momentálně ještě skrytý. pamatujte že většina psů nedá na jevo bolest, nebo problém a jsou schopni vnitřní problém řešit agresivitou...

K čemu byl bulteriér původně vyšlechtěn? K zápasům se zvířaty, především se psy. Na to se často zapomíná. Dnes je trend dělat ze všech psů vzájemné kamarády, ale tak to nikdy nefungovalo a ani fungovat nebude. Vy jste naprosto zbytečně nechali vykastrovat psa jen proto, že jste si nedokázali vybudovat dostatečnou autoritu. Dnes se psa bojíte, on to ví a je to pro něj jasný signál, že jste slabí vůdci a že může místo vůdce zastávat sám. Měli byste ho dát někomu, kdo má s bulteriéry zkušenosti.
Chudák - další neuváženě pořízený pes...

napsal(a):
K čemu byl bulteriér původně vyšlechtěn? K zápasům se zvířaty, především se psy. Na to se často zapomíná. Dnes je trend dělat ze všech psů vzájemné kamarády, ale tak to nikdy nefungovalo a ani fungovat nebude. Vy jste naprosto zbytečně nechali vykastrovat psa jen proto, že jste si nedokázali vybudovat dostatečnou autoritu. Dnes se psa bojíte, on to ví a je to pro něj jasný signál, že jste slabí vůdci a že může místo vůdce zastávat sám. Měli byste ho dát někomu, kdo má s bulteriéry zkušenosti.
Chudák - další neuváženě pořízený pes...
Ale nebyl a se psy už vůbec ne.

napsal(a):
Ale jo, bulík by měl být v pohodě. Ale neznáte původ a podmínky. Ani bulík není automaticky splachovací. Jestli nemá jistoty a má zmatek v hlavě, jaká jsou pravidla a kam vlastně patří, tak se to v pubertě klidně může vymknout. A nejen v pubertě.
V létě jsme potkali 6 m štěně - navolno. Pohoda, můj ho pár minut tolerantně dával, ale když po něm nepřestával dupat, výchovně zamručel a ustupoval. Panička se smála, můj dál držkoval a utíkal. Najednou štěně cvak v hlavě a po mém psovi vystartovalo tak, že radši letěl za postroj do vzduchu. Vidět jeho otevřenou tlamu v letu proti nám nic moc pocit, ale psa vejpůl jsem mít nechtěla. Panička musela to milé štěně odtáhnout, nereagovalo. Když hrábne čivavě, tak se tomu můžeme zasmát, ale u těchhle psů to sranda není.
Dnes se psa bojíte, on to ví a je to pro něj jasný signál, že jste slabí vůdci a že může místo vůdce zastávat sám
no z toho co zadavatelka napsala jste tohle vyčetli JAK - z koule či sedliny ?
Chybí mi popis jakým způsobem "napadá" jak CC tak i toho koně, zda nejde jen o drsnější hru?
Popište prosím jejich normální všední "psí" den a co s nima provádíte...
Mě přijde, že šlo jen o nevybouřeného A NEVYCVÁLANÉHO mladíka - JENŽE
Že zdravý pes (před kastrací) nemá "úctu" ke kastrované čubě je normální. Každá slušná fena (NEKASTROVANÁ) by vejrostka umravnila a byl by "pod pantoflem"...ovšem "čubopes" to nedokáže...
A teď tam jsou čubopsi dva...
Pokud jim nevymyslíte zaměstnání při kterém se naučí spolupracovat, tak to vidím do budoucna dost černě...
Navíc za pár měsíců doroste do puberty AmB a ten taky není žádný ořezávátko a s "čubopsama" se párat nebude...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
lupus4
napsal(a):
Dnes se psa bojíte, on to ví a je to pro něj jasný signál, že jste slabí vůdci a že může místo vůdce zastávat sám
Chybí mi popis jakým způsobem "napadá" jak CC tak i toho koně, zda nejde jen o drsnější hru?
Že zdravý pes (před kastrací) nemá "úctu" ke kastrované čubě je normální. Každá slušná fena (NEKASTROVANÁ) by vejrostka umravnila a byl by "pod pantoflem"...ovšem "čubopes" to nedokáže...
Pokud jim nevymyslíte zaměstnání při kterém se naučí spolupracovat, tak to vidím do budoucna dost černě...
Navíc za pár měsíců doroste do puberty AmB a ten taky není žádný ořezávátko a s "čubopsama" se párat nebude...
... a do toho se narodí to druhé dítě, ať toho chaosu není málo

napsal(a):
Ale jo, bulík by měl být v pohodě. Ale neznáte původ a podmínky. Ani bulík není automaticky splachovací. Jestli nemá jistoty a má zmatek v hlavě, jaká jsou pravidla a kam vlastně patří, tak se to v pubertě klidně může vymknout. A nejen v pubertě.
V létě jsme potkali 6 m štěně - navolno. Pohoda, můj ho pár minut tolerantně dával, ale když po něm nepřestával dupat, výchovně zamručel a ustupoval. Panička se smála, můj dál držkoval a utíkal. Najednou štěně cvak v hlavě a po mém psovi vystartovalo tak, že radši letěl za postroj do vzduchu. Vidět jeho otevřenou tlamu v letu proti nám nic moc pocit, ale psa vejpůl jsem mít nechtěla. Panička musela to milé štěně odtáhnout, nereagovalo. Když hrábne čivavě, tak se tomu můžeme zasmát, ale u těchhle psů to sranda není.
No to je buličí nátura...furt se snaží někoho uhnat k hraní, taky to znám, otravuje, zkouší to ze všech světových stran a úplně ohluchne, pobíhá ve "své" známé smečce od jednoho psa k druhému jako motorová myš, uši jí jen hoří a doluje aspoń náznak, že by to šlo.
Proto by měl zadavatelky bulík mít kámoše, s kterým se může takovému buličímu hraní (i dost drsné) oddat a kámoš to skousne, lépe řečeno je taky huba otevřená. My máme kámošku boxerku, nikdo by nevěřil, že si hrajou- okusujou se, slintají po sobě, honí se, a samozřejmě se u toho dost hlasitě projevují.

napsal(a):
Ale ano, předci anglického bulteriéra bojovali sice hlavně s krysami, ale se psy též. Pro psí zápasy byly využíváni v Anglii i když už platil jejich zákaz.

lupus4
napsal(a):
Nemyslím si, že kastrace starší feny CC je překážkou, vídám kolem sebe kastrované feny i psy a umí si zjednat respekt vůči nekastrátům a naopak. Nelze to paušalizovat.

lupus4
napsal(a):
Citace:
Zrušit citaci
Stačí si přečíst úvodní dotaz.

napsal(a):
No to je buličí nátura...furt se snaží někoho uhnat k hraní, taky to znám, otravuje, zkouší to ze všech světových stran a úplně ohluchne, pobíhá ve "své" známé smečce od jednoho psa k druhému jako motorová myš, uši jí jen hoří a doluje aspoń náznak, že by to šlo.
Proto by měl zadavatelky bulík mít kámoše, s kterým se může takovému buličímu hraní (i dost drsné) oddat a kámoš to skousne, lépe řečeno je taky huba otevřená. My máme kámošku boxerku, nikdo by nevěřil, že si hrajou- okusujou se, slintají po sobě, honí se, a samozřejmě se u toho dost hlasitě projevují.
S tím 6 m štěnětem to hra nebyla, to bylo odchytávání řvoucí bestie. Cílovka jsem nebyla, ale psa jsem měla ve finále nad hlavou a majitelka vypadala lehce v šoku, co se to s jejím "mrnětem" stalo.
napsal(a):
Nemyslím si, že kastrace starší feny CC je překážkou, vídám kolem sebe kastrované feny i psy a umí si zjednat respekt vůči nekastrátům a naopak. Nelze to paušalizovat.
Čubopsi bývají velmi často (díky své "bezpohlavnosti") daleko popudlivější než psi normální.
(samozřejmě záleží kdy byli kastrovaní a jaké již měli zažité vzorce chování).

napsal(a):
Ale ano, předci anglického bulteriéra bojovali sice hlavně s krysami, ale se psy též. Pro psí zápasy byly využíváni v Anglii i když už platil jejich zákaz.
Předci to znamená bull-and-terier, ale pan James Hinks vyšlechtil psa spíše společenského, který není prvoplánově agresivní: bull terier. To je ten rozdíl. (chovaný především v bílé barvě aby se od odlišili) To jak je upotřebytelný je věc využití majitelem a výchovy a medializací plemene.

lupus4
napsal(a):
Čubopsi bývají velmi často (díky své "bezpohlavnosti") daleko popudlivější než psi normální.
(samozřejmě záleží kdy byli kastrovaní a jaké již měli zažité vzorce chování).
Nic ve zlém, jen je zajímavé, jak se kastrace furt u pejskařů řeší, ale u końáků je to samej valach(kastruje se před tělesnou dospělostí ve 2,5-3letech) a když má někdo hřebce(nedej bože náctiletá blondýna) je oheň na střeše, proč má ještě koule...(aspekty ustájení hřebců jsou mi známé).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Nic ve zlém, jen je zajímavé, jak se kastrace furt u pejskařů řeší, ale u końáků je to samej valach(kastruje se před tělesnou dospělostí ve 2,5-3letech) a když má někdo hřebce(nedej bože náctiletá blondýna) je oheň na střeše, proč má ještě koule...(aspekty ustájení hřebců jsou mi známé).
Tak u koní je to hlavně otázka bezpečnosti - je rozdíl pes, který v drtivé většině nedosahuje ani poloviny hmotnosti svého majitele, je mnohem tvárnější, domestikovanější, a proti tomu půl tuny živé váhy s mozkem velikosti pomeranče, pro který je na prvním místě stádo, pak hromada sena, hromada hnoje, pak dlouho nic, a až pak až nějaký majitel...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak u koní je to hlavně otázka bezpečnosti - je rozdíl pes, který v drtivé většině nedosahuje ani poloviny hmotnosti svého majitele, je mnohem tvárnější, domestikovanější, a proti tomu půl tuny živé váhy s mozkem velikosti pomeranče, pro který je na prvním místě stádo, pak hromada sena, hromada hnoje, pak dlouho nic, a až pak až nějaký majitel...
Koně vlastním..., otázka je spíš mířená na názor dvou světů koňáků a pejskařů na kastraci ve věku před tělesnou dospělostí. jeden svět je bez zbytečných diskusí pro a ve druhém se to musí neustále řešit...jo nebo ne. Nechci z toho něco vyvozovat, jasně že psi a koně jsou rozdílné druhy s různými nároky a požadavky na chov, jen mi to tak přišlo, že jsem od žádného koňáka neslyšela, nebudu kastrovat mělo by to na koně vliv.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Koně vlastním..., otázka je spíš mířená na názor dvou světů koňáků a pejskařů na kastraci ve věku před tělesnou dospělostí. jeden svět je bez zbytečných diskusí pro a ve druhém se to musí neustále řešit...jo nebo ne. Nechci z toho něco vyvozovat, jasně že psi a koně jsou rozdílné druhy s různými nároky a požadavky na chov, jen mi to tak přišlo, že jsem od žádného koňáka neslyšela, nebudu kastrovat mělo by to na koně vliv.
Podle mě je kromě zdravotních důvodů kastrace u psů ZBYTEČNÁ, a zvířeti nepřinese vůbec nic pozitivního.
Svého koně jsem chtěla taky nechat hřebcem co nejdéle, ale jeho chování to neumožňovalo - a jeho pobyt v izolaci od stáda jeho agresivitu ještě zvyšoval. Jako valach může být ve stádě celý den na pastvině, a jeho psychika je úplně někde jinde, a nemusím se bát, že pozabíjí personál stáje.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mě je kromě zdravotních důvodů kastrace u psů ZBYTEČNÁ, a zvířeti nepřinese vůbec nic pozitivního.
Svého koně jsem chtěla taky nechat hřebcem co nejdéle, ale jeho chování to neumožňovalo - a jeho pobyt v izolaci od stáda jeho agresivitu ještě zvyšoval. Jako valach může být ve stádě celý den na pastvině, a jeho psychika je úplně někde jinde, a nemusím se bát, že pozabíjí personál stáje.
A nemyslíte si, že jste si teď tak trochu na modelu svého koně odpověděla na kastraci třeba u těch psů samců? Proč naučit psa modelu agresivního chování vůči jiným psům samcům v jeho dospívání a odsoudit takového psa do izolace na vodítku, ne každý má schopnosti svému psu toto vysvětlit.
Bruno 2017
napsal(a):
No tak vidím, že jsem kapla na bandu kreténu, prosila jsem o radu a ne o urážení. Psala jsem, že si kupujeme dům. Hezký večer.
Ne, nekápla. Kápla jste na kreténa veterináře, co vám doporučil kastraci, s její pomocí jste si vaši smečku rozhodila ještě víc. Zajděte k němu, když je takový odborník, on vám zajisté zase dobře poradí.... Donuťte ho převzít odpovědnost za jeho radu a za její následky. Budete muset pejskovi najít nový domov nebo ho od fenky a štěněte důsledně oddělovat. Další možností je najít někoho, kdo rozumí chování psů a umí je dobře číst, což nepotkáte na cvičáku. Pes vás má dost a fenky a štěněte také a jestli rychle nenajdete dobrého vychovatele, dopadnete špatně. Sice si to zasloužíte, ale odnesl by to pes. Zkuste kontaktovat Evu Štemberovou, Ivetu Soukupovou, pokud jste z Čech, pokud z Moravy, zajeďte do Šaštína na Slovensku za Kačou Hambálkovou. Nebo hledejte chudákovi kastrátovi nový domov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
A nemyslíte si, že jste si teď tak trochu na modelu svého koně odpověděla na kastraci třeba u těch psů samců? Proč naučit psa modelu agresivního chování vůči jiným psům samcům v jeho dospívání a odsoudit takového psa do izolace na vodítku, ne každý má schopnosti svému psu toto vysvětlit.
Nemyslím, protože u toho psa jednak nešlo o agresivitu vůči samcům, a druhak můj hřebec byl silně dominantní hlavně na lidi - koně ve stádě si dvouletýho smrada srovnají sami (jenže tam jako hřebec nemohl), a já si nelajznu že zmrzačí ošetřovatele, nebo když nedejbože spadnu, tak někoho okolo (na mě hustej nebyl, ale hlídal si mě jak pes).
A srovnávat hmotností a mentalitou, a mírou nebezpečnosti hřebce a psa je podle mě hloupost. Navíc kastrace psa jako léčba agresivity nebo dominantního chování NEFUNGUJE, a jeho život mu rozhodně nezkvalitní (narozdíl od hřebce, který tráví kvůli koulím život v izolaci a je z něj asociál).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Ne, nekápla. Kápla jste na kreténa veterináře, co vám doporučil kastraci, s její pomocí jste si vaši smečku rozhodila ještě víc. Zajděte k němu, když je takový odborník, on vám zajisté zase dobře poradí.... Donuťte ho převzít odpovědnost za jeho radu a za její následky. Budete muset pejskovi najít nový domov nebo ho od fenky a štěněte důsledně oddělovat. Další možností je najít někoho, kdo rozumí chování psů a umí je dobře číst, což nepotkáte na cvičáku. Pes vás má dost a fenky a štěněte také a jestli rychle nenajdete dobrého vychovatele, dopadnete špatně. Sice si to zasloužíte, ale odnesl by to pes. Zkuste kontaktovat Evu Štemberovou, Ivetu Soukupovou, pokud jste z Čech, pokud z Moravy, zajeďte do Šaštína na Slovensku za Kačou Hambálkovou. Nebo hledejte chudákovi kastrátovi nový domov.
Kápla jste na kreténa veterináře, co vám doporučil kastraci, s její pomocí jste si vaši smečku rozhodila ještě víc. Zajděte k němu, když je takový odborník, on vám zajisté zase dobře poradí... Donuťte ho převzít odpovědnost za jeho radu a za její následky
souhlasím, že kápla na blbce veterináře, ale zodpovědnost za rozhodnutí o kastraci, i za situaci která nastala nese majitel - učinila tak naprosto dobrovolně, a v neschopnosti řešit výchovný problém jiným způsobem (třeba výchovou).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kápla jste na kreténa veterináře, co vám doporučil kastraci, s její pomocí jste si vaši smečku rozhodila ještě víc. Zajděte k němu, když je takový odborník, on vám zajisté zase dobře poradí... Donuťte ho převzít odpovědnost za jeho radu a za její následky
souhlasím, že kápla na blbce veterináře, ale zodpovědnost za rozhodnutí o kastraci, i za situaci která nastala nese majitel - učinila tak naprosto dobrovolně, a v neschopnosti řešit výchovný problém jiným způsobem (třeba výchovou).
Ano, majitel nese konečnou odpovědnost, ale za rady nese odpovědnost ten rádce. A měl by být připraven jí převzít a někdo by ho k tomu měl i donutit, pokud to neudělá dobrovolně. Pak by hodně prořídly řady různých psích psychologů a lidí, kteří radí hlouposti, na které pak pes tvrdě doplatí. Rádci kastrací, a´t už z důvodů nezvládnuté výchovy nebo jiných, by měli převzít plnou odpovědnost za důsledky, které ty rady přinášejí. Když klientovi špatně poradím ve své práci a jsou z toho problémy, musím nést následky. Stejně tak by je měli nést i veterináři, různí psychologové psů a výcvikáři.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Ano, majitel nese konečnou odpovědnost, ale za rady nese odpovědnost ten rádce. A měl by být připraven jí převzít a někdo by ho k tomu měl i donutit, pokud to neudělá dobrovolně. Pak by hodně prořídly řady různých psích psychologů a lidí, kteří radí hlouposti, na které pak pes tvrdě doplatí. Rádci kastrací, a´t už z důvodů nezvládnuté výchovy nebo jiných, by měli převzít plnou odpovědnost za důsledky, které ty rady přinášejí. Když klientovi špatně poradím ve své práci a jsou z toho problémy, musím nést následky. Stejně tak by je měli nést i veterináři, různí psychologové psů a výcvikáři.
Vet sice řekl kravinu, ale příčinu problému nezpůsobil, a majitel měl šanci zjistit si informace o zákroku i jiných možnostech řešení, a rozhodnutí bylo na něm (místo toho psa vykastroval, a pořídil si ještě dalšího bulla)
Kdyby lidi mysleli, a chovali se při pořízení zvířat zodpovědně, tak nejsou potřeba žádní psychologové, zaříkávači a jiní paraziti na lidské blbosti a psím neštěstí!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vet sice řekl kravinu, ale příčinu problému nezpůsobil, a majitel měl šanci zjistit si informace o zákroku i jiných možnostech řešení, a rozhodnutí bylo na něm (místo toho psa vykastroval, a pořídil si ještě dalšího bulla)
Kdyby lidi mysleli, a chovali se při pořízení zvířat zodpovědně, tak nejsou potřeba žádní psychologové, zaříkávači a jiní paraziti na lidské blbosti a psím neštěstí!
Vet jen doporučil to, co řešení problému výrazně zhorší, pokud přímo neznemožní. Tohle nemá logiku - když někomu něco radím, musím za kvalitu té rady odpovídat. Kdybych řekla klientovi ano poradila jsem ti špatně, ale ty sis mohl tu radu někde ověřit, než ses jí řídil, tak si nevydělám ani na slanou vodu.
scylla
napsal(a):
Vet jen doporučil to, co řešení problému výrazně zhorší, pokud přímo neznemožní. Tohle nemá logiku - když někomu něco radím, musím za kvalitu té rady odpovídat. Kdybych řekla klientovi ano poradila jsem ti špatně, ale ty sis mohl tu radu někde ověřit, než ses jí řídil, tak si nevydělám ani na slanou vodu.
To má asi takú logiku, ako že keď sa spýtam svojho architekta aké plemeno by mi odporučil a on povie že najlepší na svete je Kaukaz, tak potom má niesť za to zodpovednosť a toho psa čo pokusal pol dediny si zobrať.
Vet je platený za riešenie problémov zdravotných, nie výchovných.

Nečetla jsem tu všechno, Bulteriéry jsem měla, co se týče povahy, tak na na první pohled se jeví jako flegmatici, pokud nemají delší dobu vedení a vybití, tak se skutečně stávají časovanou bombou, mnohem víc než většina jiných plemen.Přesto jsou to při správném vedení zlatíčka.Naši byli naučeni si svou přebytečnou energii vybít na neživém, nikdy nebyl žádný problém.Mít tuto uvedenou kombinaci psů bych rozhodně nechtěla, navíc ne dohromady s dětmi Co se týče kastrování, je to zas ten případ, nevím si se psem rady tak ho nechám vykastrovat Pokud bych měla strach z nakrytí fen, tak si přeci nemusím pořizovat psa, abych ho nechala kastrovat Řešení bych pro tazatele měla-dejte psa někomu zkušenému, kdo mu dá vše co potřebuje a dokud je čas a je mladý.

Jinak nebyl náhodou Bulteriér vyšlechtěn výhradně na černou zvěř, ani ne tak k boji jako na dohledání a zadržení?Co bylo před tím nebyl snad ještě ten čistý bulík, křížili tam ještě plemena jako je chrt apod., to by asi na zápasy skutečně nebylo.Dodnes ho jako loveckého beru, nicméně měli jsme bulíky zrovna z pracovní linie od myslivců
Ztotožňuji se s radami lidí, kteří zde doporučují, abyste se psa zbavila. Myslím tím samozřejmě, abyste ho nabídla k adopci, darovala ho někomu, kdo se mu bude mít čas věnovat, kdo pochopí specifika bulteriéří povahy a kdo mu dá nějakou životní náplň. Bulteriér samec může být v době dospívání poněkud tvrdší oříšek i pro zkušeného majitele. Vy, zadavatelko, zjevně zkušenosti nemáte a navíc jste si lehkomyslně pořídili k problematickému, nedostatečně vychovanému bull puberťákovi dalšího bulla, ještě ke všemu většího, těžšího a taky psa.
Hodně nerad bych za pár měsíců četl v černé kronice něco o napadení rodiny „bojovým psem“. Dejte ho někomu jinému, dokud je čas!
Ke kastraci se vyjadřovat nebudu. V tomto případě je to prosté zmrzačení a nikomu a ničemu neprospěje.
Já jsem nikde nepsala, že se ho bojím to si tady zřejmě někdo vycucal z prstu. Zavrčel na mě jednou když dostal kárání ohledne feny, člověk chce jenom poradit, proč se takhle chová doma a venku je zlatíčko a vy hned hon na čarodějnice . Nejsem žádná dvacetiletá pipka co má psa poprvé, před nimi jsme měli ovčáka, ohaře a loni mám umřel pitbull nebyl žádný problém, bulika mám poprvé, proto jsem sem hodila dotaz. Jinak štěně buldoka je u nás pouze dočasně, majitel je po autonehodě. Nejsme první na světě kdo nechal vykastrovat psa je v tom takový problém!
Bruno 2017
napsal(a):
Ohledně aktivity psů. Mám dva koně, takže jsme od ráno do večera venku. Přítel jezdí aktivně na kole hafany si bere sebou, kromě prcka. Nejsme rodinka gaučovich povalečů co chodí psy pouze venčit.
Chcete poradit, ale sama na dotazy, které by "věc" pomohly objasnit neopovídáte...
Co dělaj psi u koní ? Jsou uvázaní, nebo na volno, zůčastní se vyjížděk, nebo ne a jak dlouhých? atd...
Na kole - běhají spolu na volno? Nebo tahaj, nebo jak ? mj kolo pro CC není zrovna ideální aktivita...
nepodáte info a chcete řešení, pak se nedivte, že se do vás pustí Kikiny s "dedukcemi" a jste uražená...
PS. kastrace u psů má zcela jiný psychický dopad, než u koní
a dva "čubopsi" zrovna těchto plemen, když se nebudou snášet, je dost katastrofa...

Takže znovu, máte víc než na co skutečně máte a neumíte si to připustit, v tomhle věk opravdu roli nehraje Píšete, že se psy máte zkušenosti ale nikde se nedočítám jak vychováváte a cvičíte a od jakého věku štěněte.Ono totiž nelze psy měřit jedním metrem a že se chová pěkně na cvičáku, vůbec nic neznamená.Tak vlastně ani nevím co tu od nás očekáváte.
U koní jsou volně bravam si je i na cca dvou hodinové vyjížďky, tak 3x týdne jinak chodíme hodně do lesa. Na kole běhají taky navolno s výcvikem není problem. Jak jsem psala venku je zlatíčko jenom doma dělá problémy. S fenkou si hraje vyvádí kraviny a najednou jako kdyby mu přeskočilo a vyjede po ní. Ze začátku to bylo kvůli žrádlu, takže se krmí odděleně, teď se mu jenom něco znelíbí a začne prudit. Kazdy má svůj pelech a přesto spí dobrovolně spolu. Bulík miluje děti a lidí nemám strach, že by mi napadl dítě ( to v žádném případě ).

Takže cvičení je to že běhají, běhají, vyvádí kraviny, cviky zvládá, nevím jaké.Pes se tím chováním snaží ovládnout všechny ve smečce, neni vyloučeno že za pár měsíců to přejde i na venkovní prostředí a to je mu teprv rok Že nemáte strach o děti, na vašem místě bych se hodně rychle začala bát.Jinak myslím že těch podobných témat tu už bylo dost, zkuste rady hledat i tam.Už jen to že se rvali kvůli žrádlu, sice nevíme za jakých okolností, ale mají mít pevně stanoveno komu co patří, tam už byla chyba na straně majitelů.
napsal(a):
Takže cvičení je to že běhají, běhají, vyvádí kraviny, cviky zvládá, nevím jaké.Pes se tím chováním snaží ovládnout všechny ve smečce, neni vyloučeno že za pár měsíců to přejde i na venkovní prostředí a to je mu teprv rok Že nemáte strach o děti, na vašem místě bych se hodně rychle začala bát.Jinak myslím že těch podobných témat tu už bylo dost, zkuste rady hledat i tam.Už jen to že se rvali kvůli žrádlu, sice nevíme za jakých okolností, ale mají mít pevně stanoveno komu co patří, tam už byla chyba na straně majitelů.
Proč si myslíte, že chce ovládnout smečku? Komu co patří? Všechno patří mně a pak tomu, komu to dám a nikdo do toho nebude kecat. Pokud si to pak chtějí vyměňovat, je to otázka toho, jak se spolu umí domluvit.
Ani sem se nechtěla zapojovat, protože tato plemena nemám. Nakonec mi to nedá, tak přidám svůj názor. Pes s tím, jak dorůstá štěndo, se snaží okaučovat svůj harém. Respective převzít vedení po nejstarší feně. Takže tu se napadáním snaží upozadit, sem tam to schytá i prcek, protože ten už není malé štěně, tak aby mu bylo jasno od začátku, kam patří. U normálních psů se vyjasní hierarchie a je klid. U těchto plemen nevím, tedy vím o tom, že jejich útoky bývají razantní až tak, že někdo přijde o život. Z toho důvodu nemám tato plemena ráda, protože jim člověk zmršil instinkty a vzorce chování. Oni za to nemůžou, ale je to bohužel tak. Proto je bull(nebudu je rozlišovat) schopný napadnout i fenu. Kastrovaní-nekastrovaní...to s tímto nemá vůbec nic společného.

Bruno, vezmu to spíš heslovitě, jak to vidím:
to štěně je asi špatně, jeho přítomnost zvyšuje stres...krom toho, jenom ho načas hlídáte - co když mu ublíží?! Jestli to to jenom trošku půjde, tak ho dejte někomu jinému, je to i v jeho zájmu...
"Poslední dobou je bulík nevrli a napadá čím dál častěji fenku ( má hlavu samou jizvu ) začíná být agresivní i na štěně"
Nechat napadat opakovaně je chyba!
To znamená, že nemůže dělat to, co sám vymyslí, ale co má dělat mu musíte říkat vy (ty). To znamená, že ho doslova povedete za ručičku...už bys měla tušit, jaké situace jsou krizové a ty ho musíš naučit je řešit jinak, než agresí. A učit znamená v klidu a po dobrém ukazovat, co má dělat a ne ho trestat za jeho chyby ¨(agrese plodí agresi... )
Nech mu doma trvale obojek a couračku, ať s ním můžeš manipulovat v klidu, aniž bys na něj musela šahat.
Jsi rodič, tak bys měla znát obrovskou cenu a pravdu pořekadla "kdo si hraje, nezlobí"...jenom si pod tím "hraje" mysli "pracuje". Nějaké vyjížďky, běhání, jsou sice fajn, ale není to zrovna zaměstnání. A to jednoznačně potřebuje. Nevím jaká jsou vhodná buličí zaměstnání, ale v každém případě bych pilovala extraposlušnost, už jenom proto, ať se s ním můžeš domluvit slovně (samozřejmě i u CC...takové společné cvičení, pes bok po boku, odměna jednomu, odměna druhému, je "stmelující").
Jak tady padlo oddělování - to je poněkud diskutabilní a může být až kontraproduktivní - psi se prostě naučí, že ten druhý do smečky nepatří...samozřejmě, pokud víš, že se rvou o samotě, tak tam jiný mechanizmus nebude. Pokud je bulík agresivní jenom v přítomnosti lidí, tak neodděluj, ale aktivně řiď jeho chování.
Velmi doporučím knihu F. Šusty Trénink je rozhovor,.Krom toho, že stojí za to si ji přečíst obecně, tak tam je i kapitola věnovaná problémům ve smečce,
A pokud bys byla kdesi z okolí Ostravy, tak opět doporučím obrátit se na koiru (a to hned, ty nemáš na co čekat)
http://www.koira.cz/
a opět si neodpustím - já si na řešení agrese mezi psy přizvala jako pomocníka klikr a myslím, že jsem nemohla udělat nic lepšího

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemyslím, protože u toho psa jednak nešlo o agresivitu vůči samcům, a druhak můj hřebec byl silně dominantní hlavně na lidi - koně ve stádě si dvouletýho smrada srovnají sami (jenže tam jako hřebec nemohl), a já si nelajznu že zmrzačí ošetřovatele, nebo když nedejbože spadnu, tak někoho okolo (na mě hustej nebyl, ale hlídal si mě jak pes).
A srovnávat hmotností a mentalitou, a mírou nebezpečnosti hřebce a psa je podle mě hloupost. Navíc kastrace psa jako léčba agresivity nebo dominantního chování NEFUNGUJE, a jeho život mu rozhodně nezkvalitní (narozdíl od hřebce, který tráví kvůli koulím život v izolaci a je z něj asociál).
...nefunguje pokud je pes labilní a agrese je strachová...to je ten věčný spor, proč u někoho to "zabere" u jiného ne...
napsal(a):
Jinak nebyl náhodou Bulteriér vyšlechtěn výhradně na černou zvěř, ani ne tak k boji jako na dohledání a zadržení?Co bylo před tím nebyl snad ještě ten čistý bulík, křížili tam ještě plemena jako je chrt apod., to by asi na zápasy skutečně nebylo.Dodnes ho jako loveckého beru, nicméně měli jsme bulíky zrovna z pracovní linie od myslivců
Nebyl! Bulteriér nebyl nikdy v historii šlechtěn jako lovecký pes. To jen u nás a na Slovensku někteří myslivci zneužili jeho vlastnosti. Bohužel, ale v podání bulteriéra není práce na černé ani tak prací jako spíš sebevražednou misí, takže takto „pracujících“ bulteriérů pomalu ale jistě ubývá.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co chcete radit lidem, co místo toho, aby řešili problém s bulíkem, nacpou do bytu, kde jsou 3 lidé + 4 na cestě, ještě další štěně buldoka... ? Tady je každá rada drahá, protože chyba je v systému a absenci zdravého rozumu
Já s vámi souhlasím. Ale v rámci pomoci pejskům, bych poradila. Já mám odjakživa psy, co jsou vstřícní, toto řešit neumím, proto to chce radu od někoho, kdo ví. Než se něco stane.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Já s vámi souhlasím. Ale v rámci pomoci pejskům, bych poradila. Já mám odjakživa psy, co jsou vstřícní, toto řešit neumím, proto to chce radu od někoho, kdo ví. Než se něco stane.
Pes je ve stresu - jestli z vysoké koncentrace osob a psů na malé ploše, kde nemá klid, nebo z něčeho jiného je otázka na majitele. Do toho přišel do puberty a ventiluje si to všechno takovým blbým způsobem (který mu prochází, když napadá druhé psy opakovaně). Takže je potřeba odstranit příčinu stresu, a nastavit nějaká pravidla, jenže ta se s přichodem nového dítěte v kombinaci s dospíváním buldoka budou nastavovat a dodržovat dost špatně (i s ohledem na to, že je bulík vykastrovaný, a pro buldoka bude jen bezpohlavní "rohožka"), takže tady je opravdu každá rada drahá
Musíte napsat, jak to bude do budoucna. Am. Buldok u vás zůstane? Ohledně kastrování, je to totální nesmysl a tomu vetovi bych jednu vrazila.Jinak bulíci jsou opravdu nevyzpitatelní a obávám se, že se to chování bude jenom zhoršovat pokud něco zásadního nebudete dělat. A jelikož se tady ptáte tak si právě nevíte rady což chápu, pak mi přijde opravdu dobré řešení toho bulíka dát někomu kdo bude vědět co a jak. Protože pokud si necháte toho AB(záleží teda jakou má povahu), tak za chvíly bude u vás "hodně veselo". A oddělávát od sebe dva nebo dokonce tři bull je fakt mazec, a do toho ještě děti, ojojojoj.
Lesní žínka :
Proto je bull(nebudu je rozlišovat) schopný napadnout i fenu. Kastrovaní-nekastrovaní...to s tímto nemá vůbec nic společného.
nemáte pravdu,
anglický bulík se ve smečce chová úplně normálně - to znamená, že psi respektují feny a štěňata, a "pořadí" si ujasňují po samčí a samičí linii...
u bezpohlavního výrostka je to ovšem jinak vzhledem k bezpohlavní CC
a kastrace v tomto případě hraje zásadní roli
pravdu máte bohužel u amstafů a pitů a jejich kříženců

Dasvo
napsal(a):
Nebyl! Bulteriér nebyl nikdy v historii šlechtěn jako lovecký pes. To jen u nás a na Slovensku někteří myslivci zneužili jeho vlastnosti. Bohužel, ale v podání bulteriéra není práce na černé ani tak prací jako spíš sebevražednou misí, takže takto „pracujících“ bulteriérů pomalu ale jistě ubývá.
Lov krys, se uvádí ale i tak...měla jsem hodně starou knihu, z té jsem vycházela, škoda, že zůstala u rodičů.Ono také dřívější a dnešní Bulteriéři je docela rozdíl, naši byli větší, hodně přes 50 cm, ne takové neohrabané prasátka s hrozným klabonosem co vídám dnes.Měli jak rodiče tak naši zkoušky, i na ty prasata chodili, nikdy nedošlo k újmě.Psi musí vědět kam zaútočit, když jdou na to špatně, tak je problém ale souhra více psů na jednoho divočáka naprosto bez problémů.Upouští se od toho ale z jiných důvodů, ne že by na to dobře stavěný a cvičený pes neměl, tak jako je tomu s jinými plemeny a asi už tak nejsou moderní, pak se jen povalují někomu na gauči a pak to s nimi tak dopadá.Oba naši se dožili pěkného věku s dlouhou aktivitou 14 a 12 let.
lupus4
napsal(a):
Lesní žínka :
Proto je bull(nebudu je rozlišovat) schopný napadnout i fenu. Kastrovaní-nekastrovaní...to s tímto nemá vůbec nic společného.
nemáte pravdu,
anglický bulík se ve smečce chová úplně normálně - to znamená, že psi respektují feny a štěňata, a "pořadí" si ujasňují po samčí a samičí linii...
Na kastraci by jste to mohl hodit, kdyby se to nedělo před tím. Já z toho popisu pochopila, že se to děje už nějakou dobu a na to chování byla vetem doporučená kastrace. I když já nejsem odpůrce kastrací, kastrace z důvodu špatného chování je pro mne taktéž blbost...

lupus4
napsal(a):
Lesní žínka :
nemáte pravdu,
Naše bulice se ve smečce chová s respektem mladšího člena i ke kastrátům...(psi i feny).
lesnížínka
napsal(a):
Na kastraci by jste to mohl hodit, kdyby se to nedělo před tím. Já z toho popisu pochopila, že se to děje už nějakou dobu a na to chování byla vetem doporučená kastrace. I když já nejsem odpůrce kastrací, kastrace z důvodu špatného chování je pro mne taktéž blbost...
Ale on se tak choval právě ke CC už dávno vykastrované, čili pro něho to už žádná fena nebyla...jen divnej uslintanej čubopes...
lupus4
napsal(a):
Ale on se tak choval právě ke CC už dávno vykastrované, čili pro něho to už žádná fena nebyla...jen divnej uslintanej čubopes...
Mám dotaz. Samozřejmě nevím, jak je to konkrétně tady, na to tu bylo málo informací, nikdo tam nežijeme...
Ale tak čistě teoreticky, nemůže to chování, útočení příkladně zde bulíka na CC být prostě z toho důvodu, že nechápe, že by to dělat neměl, lidi ho to nenaučili, nebo třeba naopak nějak svým přístupem to jeho chování zapříčinili nebo podpořili nějaký náznak a on si myslí, že je to dobře? Nebo třeba CC mohla být z výrostka trochu vykolejená - přišel k nim až po 4. měsíci, to už není takové to 100%tolerovatelné štěně, ale třeba ji k tomu lidi "nutili"...
Bulík není takové úplně "primitivní" plemeno, naučí se respektovat domácí kočky, hendikepované lidi v rodině, malé psy, staré psy, soužití s kastráty není v domácnostech zas tak neobvyklé. Když se lidi hodně snaží, mají doma i králíky, potkany, ten pes se naučí, že je to součást domácnosti, nebo členové rodiny, i když venkovní zvířata "by zabil".
Myslíte, že to má fakt tak velkou váhu, že je fena vykastrovaná?
Nevložila sem citaci, je to pro Lupus: promiňte, ale tohle je vaše podivná definice kastrátů. Mám nekastrovaného psa, měla jsem dva a ani jeden se ke kastrátkám nechoval divně, natož agresivně. Čichne, je to holka, ale nic s ní nebude a tím to pro něj končí. I když je fena protivná, ožene se po něm, nikdy po ní nevyjede. S kastrovanýma samcema zkušenosti moc nemám, ale kastrovaná fena je pro psa fena, co momentálně nehárá a tedy ho víceméně nezajímá. Ale všechno jsou to jen kamarádky, se žádnou nesoupeří o pozice ve smečce apod. takže je pravda, že tam zkušenost nemám. Vy ano?
Mám nekastrovaného psa, měla jsem dva a ani jeden se ke kastrátkám nechoval divně, natož agresivně. Čichne, je to holka, ale nic s ní nebude a tím to pro něj končí. I když je fena protivná, ožene se po něm, nikdy po ní nevyjede.
ano to je chování normálního, dobře socializovaného psa
normální pes s fenama o pozici ve smečce nikdy nesoupeří...
v daném případě se také určitě nervou "natvrdo", jak to u nich probíhá zadavatelka nijak podrobně nepopsala... u hladkosrstého psa pouhé hození hlavou s otevřenou mordou způsobí ihned tržnou krvácející ranku...
pořád mám dojem, že jde pouze o drsnější projev nevole u nevycválaného výrostka a kdyby CC nebyla kastrovaná - rychle by ho už dávno naučila správnému chování...takhle ovšem jeho "zklidňující" kastraci to zvorali definitivně...
nevíme jak se bulík chová venku k cizím psům, nevíme vlastně nic jak dalece byl, či nebyl socializován atd...
takže vše jsou jen dohady, je to třeba vidět naživo...
jisté je jen to, že kastrace štěněte to jen zkomplikovala
takže je pravda, že tam zkušenost nemám. Vy ano?
bohužel ano.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
lesnížínka
napsal(a):
Nevložila sem citaci, je to pro Lupus: promiňte, ale tohle je vaše podivná definice kastrátů. Mám nekastrovaného psa, měla jsem dva a ani jeden se ke kastrátkám nechoval divně, natož agresivně. Čichne, je to holka, ale nic s ní nebude a tím to pro něj končí. I když je fena protivná, ožene se po něm, nikdy po ní nevyjede. S kastrovanýma samcema zkušenosti moc nemám, ale kastrovaná fena je pro psa fena, co momentálně nehárá a tedy ho víceméně nezajímá. Ale všechno jsou to jen kamarádky, se žádnou nesoupeří o pozice ve smečce apod. takže je pravda, že tam zkušenost nemám. Vy ano?
My máme ve stáji 9 letého kastrovaného psa samce, a mé feny by ho bez milosti zabily, i když s jinými psy samci problém nemají.

lesnížínka
napsal(a):
U nás stejně. S kastráty (obě pohlaví), seniory a štěňaty se nesoupeří. Štěňata se max. vychovávají (jen formální nadávání a klidí se mimo dosah), když to přepísknou. S některou konkurencí je na nože, od kastrovaných se klidně nechá seřvat a nemá problém někoho případně uznat jako šéfa. Než se mu přirozeně zklidnila sestra, tak mu se svým temperamentem ještě rok po kastraci dávala slušné kapky. Jejich vztah se zákrokem absolutně nezměnil, chovali se k sobě pořád stejně. Pokud jde na kastraci nějaký kolega, se kterým do té doby bojovali, tak už pak ani jeden nic neřeší. Jestliže nežádoucí reakce nepramení z přirozeného chování, tak kastrace za mě nepomůže.
lesnížínka
napsal(a):
Kastrovaná fena pro psa nebývá fena, co nehárá, ale něco, co neví, co je, a podle své povahy jde pryč a nevšímá si toho nebo to od sebe odežene. Je blbost si myslet, že pes bude respektovat bezpohlavní fenu a když vykastrují štěně jako v tomto případě, není samec a není možné po něm chtít, aby se jako samec choval - respektoval feny a štěňata. Bylo by opravdu dobré, kdyby povolali pana veterináře k odpovědnosti a žádali po něm radu a funkční řešení. Navíc se potvrzuje, že se hodně nevyplácí žádat radu ohledně chování psa po veterináři.

lupus4
napsal(a):
Mám nekastrovaného psa, měla jsem dva a ani jeden se ke kastrátkám nechoval divně, natož agresivně. Čichne, je to holka, ale nic s ní nebude a tím to pro něj končí. I když je fena protivná, ožene se po něm, nikdy po ní nevyjede.
ano to je chování normálního, dobře socializovaného psa
normální pes s fenama o pozici ve smečce nikdy nesoupeří...
v daném případě se také určitě nervou "natvrdo", jak to u nich probíhá zadavatelka nijak podrobně nepopsala... u hladkosrstého psa pouhé hození hlavou s otevřenou mordou způsobí ihned tržnou krvácející ranku...
pořád mám dojem, že jde pouze o drsnější projev nevole u nevycválaného výrostka a kdyby CC nebyla kastrovaná - rychle by ho už dávno naučila správnému chování...takhle ovšem jeho "zklidňující" kastraci to zvorali definitivně...
nevíme jak se bulík chová venku k cizím psům, nevíme vlastně nic jak dalece byl, či nebyl socializován atd...
takže vše jsou jen dohady, je to třeba vidět naživo...
jisté je jen to, že kastrace štěněte to jen zkomplikovala
takže je pravda, že tam zkušenost nemám. Vy ano?
bohužel ano.
"kdyby CC nebyla kastrovaná - rychle by ho už dávno naučila správnému chování..."
nemel by ho hlavne trosku vest a usměrňovat clovek?
Lupus: kdyby CC nebyla kastrovaná - rychle by ho už dávno naučila správnému chování...
A nebo by rysle posla, je-li kastrovana te zdravotni duvodu, coz tu zakladatelka psala.
S kastraci bula nesouhlasim, ale nechapu vsecno to hazeni na to ze cc je vykastrovana. I kdyz, dyby nebyla kastrovana, tak by mozna proste nebyla a bul by byl sam, treby by bylo po problemu take, hlavne nikdy kastraci.
Tiez mam skusenosti, ze mi normalny pes na kastratov nereaguje nijak inak nez na nekastratov - akurat s kastrovanymi psami sa skor znesu spolu na prechadzke bez vyryvania.
A zas mi pride ako sialene zjednodusovanie cely zlozity problem vztahov medzi psami hodit na jednoduche "je alebo neni vykastrovany". Jak keby pes nebol v prvom rade jedincom s nejakym vystupovanim, temperamentom, schopnostou komunikovat - a k tomu je citit alebo necitit nejaky hormonalny smrad.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
L(phi)
napsal(a):
Tiez mam skusenosti, ze mi normalny pes na kastratov nereaguje nijak inak nez na nekastratov - akurat s kastrovanymi psami sa skor znesu spolu na prechadzke bez vyryvania.
A zas mi pride ako sialene zjednodusovanie cely zlozity problem vztahov medzi psami hodit na jednoduche "je alebo neni vykastrovany". Jak keby pes nebol v prvom rade jedincom s nejakym vystupovanim, temperamentom, schopnostou komunikovat - a k tomu je citit alebo necitit nejaky hormonalny smrad.
Já si myslím, že problémem není ani tak ta kastrovaná fena, která nikomu nic nedělá, jako to že je vykastrovaný bulík, protože ten má problém sám se sebou už teď, a jak dospěje buldok, a začne ho testovat, tak to bude cvrkot

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si myslím, že problémem není ani tak ta kastrovaná fena, která nikomu nic nedělá, jako to že je vykastrovaný bulík, protože ten má problém sám se sebou už teď, a jak dospěje buldok, a začne ho testovat, tak to bude cvrkot
Tak jasne.
Ale to, jestli ted je nebo není vykastrovany bulik je proste - druhorade?
Nebo aspon me nenapada rozdil, jak bych to resila jinak -kdyby kastrovany nebyl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Tak jasne.
Ale to, jestli ted je nebo není vykastrovany bulik je proste - druhorade?
Nebo aspon me nenapada rozdil, jak bych to resila jinak -kdyby kastrovany nebyl.
Chtela jsem tím říct, že tím napadáním feny si bulík ventiluje nějaký svůj problém, který majitelka neřeší, a to že je fena kastrovaná v tom nehraje roli.
Myslím si, že by se stejně choval i kdyby kastrovaná nebyla, když nemá zábrany napadat i štěně. A pořízením dalšího psa, a ještě takového plemene do takovéto situace tomu majitelka nasadila korunu.
Za mě by bylo nejlepší najít bulíkovi nového majitele, protože po narození dítěte a dospívíní buldoka se situace ještě vyostří.

Co by bylo kdyby
ono je to všechno věštění z koule
podstatné je to, aby se k tomu zadavatelka postavila aktivně a hned.