Osteosarkom - rakovina kosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2018 12:58
dafula

XXX.XXX.0.146

Dobrý den, chtěla bych se s Vámi podělit o naši zkušenost s touto nemocí.
V únoru 2017 nám naše Pitbulka Anny (11 let), začala kulhat na levou nohu, na veterině nám dali prášky s tím, že to přejde...nepřešlo... v březnu jsme se objednali na rtg a pak bylo vše jasné...Zjištění hrozné... Amputaci jsem odmítla, když má umřít tak celá.
Doma jsem řešili co dál...rozhodnutí bylo jasné, pokořit tuto nemoc...A protože věříme na přírodní medicínu, začali jsem hledat vše co by naší holce pomohlo...Můj přítel seděl u PC a cele dny hledal, co Enče naordinovat...Já naopak celé dny brečela a čekala kdy to příjde...čekala jsem, že na jaře, v létě, na podzim...16.12.2017 ochrnula na zadní nožičky a tím nechodila ani na záchod a když se nevyvenčila ani za tři dny, bylo jasné, že dál to nejde, takže jsem naši holčičku objednala na uspání... hodinu před zákrokem jsem si vůbec nedokázala představit, že je konec, takže jsem přehodnotila větu z utracení na konzultaci s paní doktorkou a věřte, že se mi hned jelo na vet. lépe...Paní doktorka, řekla, že rozhodnutí je jen na nás, ale protože se blížili svátky, také se ji do utrácení nechtělo...(mezi tím se Enča vyčůrala:), dostali jsme prášky po kterých by se to mělo spravit.. a tak se taky stalo :)...Dnes je 22.2.2018 a Enča je mezi námi... Anny umře stářím a néé na rakovinu:), je jí 12let a dva měsíce :).
Eninka je veselá, hodně jí a na záchod chodí pravidelně...a vítá všechny kolemjdoucí :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2018 14:18

A můžete prosím napsat, o jaké léky šlo, které pomohly? Přece jen to vypadá dost neuvěřitelně. Samozřejmě gratuluju, že to tak pěkně pro vás dopadlo.

22.2.2018 14:34
dafula

XXX.XXX.0.146

Neuvěřitelné to fakt je i veterinář nevěřil, ale sám sarkom potvrdil.:) Vyvenčím holky a hned písnu, co všechno dáváme:).

22.2.2018 15:22
dafula

XXX.XXX.0.146

Nasadili jsme Pelyněk roční k němu železo, Alavis na nádorová onemocnění, vitamín B17, enzymy, vitamín C, aminokyseliny, rybí olej,... s tímto jsme začínali

v září jsem přešli na houby coriolus a shitake, vědět o nich dříve, byla by léčba možná lepší...

Také Enče zvoním na křišťálové míse a na krku má cedrové dřevo :).

23.2.2018 08:35

Díky. Ale to jste asi zachytili v hodně raném stadiu, že? Nám totiž umřela labradorka na osteosarkom během 2 měsíců, šlo to hrozně rychle a nějak si neumím představit, že by se úplně vyléčila ze všech nádorů v těle jen těmito přípravky. Každopádně, kdybychom to ještě nedejbože někdy v budoucnu potřebovali, tak si znamenám.

23.2.2018 08:39

Budu asi hnusná, ale umře každý. U některých psů jde osteosarkom překvapivě pomalu, to je všechno. Tahle zvířata ale přežívají přes všechna očekávání i bez všech těch věcí, které dáváte.

23.2.2018 08:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Budu asi hnusná, ale umře každý. U některých psů jde osteosarkom překvapivě pomalu, to je všechno. Tahle zvířata ale přežívají přes všechna očekávání i bez všech těch věcí, které dáváte.

Taky mi to přijde neuvěřitelné. My to zjistili po Vánocích a během chvíle byly nádory v celém těle, už nešlo nic dělat, pes nemohl ani dýchat, metastázy byly i na plicích.

23.2.2018 09:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Taky mi to přijde neuvěřitelné. My to zjistili po Vánocích a během chvíle byly nádory v celém těle, už nešlo nic dělat, pes nemohl ani dýchat, metastázy byly i na plicích.

Myslím si, že pokud se to chytne brzy, je nějaká šance to zpomalit, nikoliv ale vyléčit. Kamarádky berňák kolem roku, další pes co vím, rok a půl a to je úplné maximum. Kamarádka dávala skoro všechno to, co dafula, až na to zvonění

23.2.2018 10:02

lesnížínka napsal(a):
Myslím si, že pokud se to chytne brzy, je nějaká šance to zpomalit, nikoliv ale vyléčit. Kamarádky berňák kolem roku, další pes co vím, rok a půl a to je úplné maximum. Kamarádka dávala skoro všechno to, co dafula, až na to zvonění

No, já jsem znala pár zvířat, co takhle vydržela překvapivě dlouho úplně bez ničeho a pak s postupem se jim přidávaly jen léky na bolest.

A taky zvířata, co jim majitelé dávali tohle všechno i homeopatika a zaříkávání a stejně to během několika týdnů zabalila.

Prostě o cedrovém dřevě to fakt není.

23.2.2018 10:08
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

No, já jsem znala pár zvířat, co takhle vydržela překvapivě dlouho úplně bez ničeho a pak s postupem se jim přidávaly jen léky na bolest.

A taky zvířata, co jim majitelé dávali tohle všechno i homeopatika a zaříkávání a stejně to během několika týdnů zabalila.

Před nedávnem mi vyprávěl manžel o kolegyni která měla stafíka, starýho stafíka, který žíl už hrozně dlouho, fakt ale hrozně dlouho s touhle mrchou. Jako léky dostával prý - a teď už bohužel nevím zda kortikoidy? Prednison?. Tvrdila jsem mu, že to musel splést, že tahle nemoc má bohužel krátký proces, že není možný... atd. A koukám, že jsem se dost pletla.

23.2.2018 10:10

..kamarádky pes byl jejím veterinářem léčen na zánět - boule na noze...když už to trvalo delší dobu a boule rostla - navíc byla nepohyblivá, přirostlá, odtáhla jsem jí ke svému veterináři - že je to osteosarkom jsem tak nějak tušila celou dobu - okamžitě RTG a Dg. potvrzena...byla navržena amputace, tu odmítla a tak jen nějaké léky - hlavně na bolest, protože ta už se začala projevovat, najednou úplně rozkvetl a dožil na chalupě, kde to miloval od této návštěvy půl roku...celkově to trvalo cca rok...

23.2.2018 10:15

..kamarádky pes byl jejím veterinářem léčen na zánět - boule na noze...když už to trvalo delší dobu a boule rostla - navíc byla nepohyblivá, přirostlá, odtáhla jsem jí ke svému veterináři - že je to osteosarkom jsem tak nějak tušila celou dobu - okamžitě RTG a Dg. potvrzena...byla navržena amputace, tu odmítla a tak jen nějaké léky - hlavně na bolest, protože ta už se začala projevovat, najednou úplně rozkvetl a dožil na chalupě, kde to miloval od této návštěvy půl roku...celkově to trvalo cca rok...

Přesně tak.

Ale pak jsou další psi, kteří začnou kulhat, trochu, jak naraženina nebo začínající artróza, kulhají týden, udělá se rtg, je tam náznak čehosi, udělá se rentgen za další týden, kost prakticky chybí a za další týden je po nich.

23.2.2018 10:27
macomb

XXX.XXX.99.24

Přesně tak.

Ale pak jsou další psi, kteří začnou kulhat, trochu, jak naraženina nebo začínající artróza, kulhají týden, udělá se rtg, je tam náznak čehosi, udělá se rentgen za další týden, kost prakticky chybí a za další týden je po nich.

No to je strašný Z čeho to tak vznikne ? Dá se tomu předcházet?

23.2.2018 10:31

macomb napsal(a):
No to je strašný Z čeho to tak vznikne ? Dá se tomu předcházet?

Prostě si to tak vznikne. Předcházet tomu nelze.

23.2.2018 10:58
impact

XXX.XXX.55.174

Takze ani o zvoneni na kristalovou misku?

23.2.2018 11:07

impact napsal(a):
Takze ani o zvoneni na kristalovou misku?

Kdyby cokoliv z toho fungovalo, proč by vůbec někdo na světe, je jedno, jestli člověk, nebo zvíře, umíral na rakovinu?

23.2.2018 13:46
impact

XXX.XXX.195.92

Kdyby cokoliv z toho fungovalo, proč by vůbec někdo na světe, je jedno, jestli člověk, nebo zvíře, umíral na rakovinu?

No já jsem spíš myslela, že vytasí to savo, co do sebe jedna skupina fanatiků leje. Zvonění na křišťálovou mísu mě zabilo.

23.2.2018 13:55
macomb

XXX.XXX.99.24

impact napsal(a):
No já jsem spíš myslela, že vytasí to savo, co do sebe jedna skupina fanatiků leje. Zvonění na křišťálovou mísu mě zabilo.

Taky mě to rozesmálo, ale nechtěla jsem si dělat srandu :-d.

23.2.2018 15:08
barevnalentilka

XXX.XXX.82.116

macomb napsal(a):
Taky mě to rozesmálo, ale nechtěla jsem si dělat srandu :-d.

Nebojte nejste v tom sama

Ale v "jedné nejmenované" knize je napsáno "Věř a tvá víra tě uzdraví". Ono, někdy psychika udělá dost...

23.2.2018 15:39
macomb

XXX.XXX.99.24

barevnalentilka napsal(a):
Nebojte nejste v tom sama

Ale v "jedné nejmenované" knize je napsáno "Věř a tvá víra tě uzdraví". Ono, někdy psychika udělá dost...

Tak vězme, že některý pejsek věří

23.2.2018 16:23

A co myslíte homeopatika? Já teda vyzkoušela na sobě a nezabírá to, nevěřím tomu, takže to necpu ani psům. Ale údajně jsou případy, kdy i psům to pomáhá...

23.2.2018 16:26

A co myslíte homeopatika? Já teda vyzkoušela na sobě a nezabírá to, nevěřím tomu, takže to necpu ani psům. Ale údajně jsou případy, kdy i psům to pomáhá...

Homeopatika... uděláme silně ředěný výluh z cigaret, azbestu a uzenin a bude to léčit rakovinu

23.2.2018 16:51

Homeopatika... uděláme silně ředěný výluh z cigaret, azbestu a uzenin a bude to léčit rakovinu

Kolikrát ale člověk neví, jestli se má smát nebo brecet, když slyší, že jsou takoví přírodní fanatici, kteří s tím léčí anginu nebo spálu u dětí. Doufám teda, že rakovinu snad ne, i když všechno je dnes možný

23.2.2018 19:38
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Já nejsem vůbec nějaký zastánce homeopatik, ale jsem zvědavá. Pokud chcete bodlinko, tak odpovězte (budu moc ráda).
No a jsem úplně laik.
Na doporučení homeopata rodinného příslušníka, jsem 2x velmi rychle vyléčila kočičí osazenstvo z rýmy (na psa to až tolik nezabíralo).

Jednalo se o nux vomica.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kulčiba_dávivá

Děkuji

23.2.2018 19:40
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

macomb napsal(a):
Tak vězme, že některý pejsek věří

Si mně dobíráte

Myslela jsem to tak, že když se majitel hodí do klidu, tak to prospěje i pejsku. Jakože placebo. Třeba můj pes na mé rozpoložení reaguje velmi.

23.2.2018 19:44

Já nejsem vůbec nějaký zastánce homeopatik, ale jsem zvědavá. Pokud chcete bodlinko, tak odpovězte (budu moc ráda).
No a jsem úplně laik.
Na doporučení homeopata rodinného příslušníka, jsem 2x velmi rychle vyléčila kočičí osazenstvo z rýmy (na psa to až tolik nezabíralo).

Jednalo se o nux vomica.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kulčiba_dávivá

Děkuji

No, já léčím nachlazení koček vyležením v teple a funguje to taky.

I bez kulčiby.

23.2.2018 19:50
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

No, já léčím nachlazení koček vyležením v teple a funguje to taky.

I bez kulčiby.

Jsou bytové, dle mně donesl "moribundus" pes... Pčíkal první, pak až ony. Myslíte, že by se spravily i bez homeopatik? Pes pčíkal dále...Medikace stejná, ale pes pochopitelně chodí ven.
Je super, že takto erudovaná osoba, jako jste vy, tady připsívá smajlík

23.2.2018 19:50

Jak se dávkuje strychnin kočkám, si říkám
no nijak, ono tam je nula nula nic
https://svethomeopatie.cz/cs/2753-hlenovity-vytok-z-nosni-sliznice-u-psa.

23.2.2018 19:57

Jsou bytové, dle mně donesl "moribundus" pes... Pčíkal první, pak až ony. Myslíte, že by se spravily i bez homeopatik? Pes pčíkal dále...Medikace stejná, ale pes pochopitelně chodí ven.
Je super, že takto erudovaná osoba, jako jste vy, tady připsívá smajlík

No, jistě, že by se spravily. Schopnost těla samovyléčení je značná. Netřeba si myslet, že se to dá urychlit atomem strychninu rozpuštěným v oceánu.

Mimochodem, jak přesně nux vomica funguje jako stejný stejným na rýmu? Když se trávím strychninem, kýchat nebudu, ale budu mít úplně jinačí problém.

23.2.2018 20:08
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

? Je pátek večer, dpháčka za mnou, přeložte mi to prosím smajlík

23.2.2018 20:11

Dva a půl měsíce "léčby"?

je si jistá, že za tu dobu by problém tiše nezmizel zcela sám?

23.2.2018 20:14
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

No, jistě, že by se spravily. Schopnost těla samovyléčení je značná. Netřeba si myslet, že se to dá urychlit atomem strychninu rozpuštěným v oceánu.

Mimochodem, jak přesně nux vomica funguje jako stejný stejným na rýmu? Když se trávím strychninem, kýchat nebudu, ale budu mít úplně jinačí problém.

Tý brďo... Tak teď nevím, jak to mám pobrat... Jed, nebo lék? a je to tak u h běžné?

No předtím měla (kočka) atb - nezabraly, pak jsme zkusili h (x let léčil ten homeopat mamku, neměla jsem důvod mu nevěřit)... ale to je jen náhoda?

23.2.2018 20:19

? Je pátek večer, dpháčka za mnou, přeložte mi to prosím smajlík

Přeložila to bodlinka - Strychnos nux-vomica je strom/keř z Asie, Afriky, a jak název napovídá, obsahuje strychnin a brucin,.. jedy to jsou. Používá se spousta jedů k léčení, samozřejmě ne litr hadího jedu..
Dávkování homeopatik je pro lidi.
Je testováno na kočkách, psech ? Jak si vůbec někdo může dovolit to zvířatům dát ?
Jednoduše.
V té granuli je účinné látky tak málo, že je to fuk, prostě je tam skoro nic.
Když si vezmete paralen a jitrocelový sirup, pomůžete si celkem dost. Kočce teda zrovna ne.
Ale homeopatika takto, ani rychle, nefungují. Na jakémsi sirupu proti stresu (pro děti) píší, že se musí užívat dlouho.. nepomůže mi zatím to, že se uklidním vírou v účinek, když mám tu zázračnou lahvičku v ruce ?
Vůbec neshazuji účinky bylinek ! Ale takto rozředěné jsou nám celkem k ničemu.
Proč se jasně sáhne po ostropestřci a ne po jeho homeopatické verzi, kde bude 0,000000000000000000001 mg v kg ?

23.2.2018 20:27

Dva a půl měsíce "léčby"?

je si jistá, že za tu dobu by problém tiše nezmizel zcela sám?

Netuším, celkem koukám, co lidi nenapadne, dva a půl měsíce koukat na chudáka psa
tak hlavně že se to "vyléčilo", že jo, projev kdo ví čeho
k doktorům nechoďme, jsou drazí smajlík

23.2.2018 20:28

Tý brďo... Tak teď nevím, jak to mám pobrat... Jed, nebo lék? a je to tak u h běžné?

No předtím měla (kočka) atb - nezabraly, pak jsme zkusili h (x let léčil ten homeopat mamku, neměla jsem důvod mu nevěřit)... ale to je jen náhoda?

Homeopatika "fungují" na divném principu. totiž ta představa je taková, že když použijete látku, která vyvolává určitý účinek, a ředíte ji a ředíte ji a výsledkem je cukrový roztok, kde už není ani jedna molekula té původní látky, bude tenhle cukrový roztok nějakým způsobem léčit přesně ty příznaky, které by původní látka udělala sama od sebe.

proto je tam to homo, homeo. to znamená stejný.

a ano, je běžné, že původní něco použité při výrobě homeopatik je jed. prudce jedovatá oměj má prý pomáhat proti myšlenkám na smrt, včelí jed proti otokům a tak podobně. ale nebojte se, je to zcela bezpečné, protože v homeopatiku už vůbec žádný jed není, jen cukr.

23.2.2018 20:34

S účinky bylin nemají homeopatika nic společného. jitrocel je na kašel, ostropestřec na játra, kozlík na uklidnění, vrbová kůra na horečku, prostě rostliny mají zcela jasné účinné látky, akorát je bezpečnější a jistější místo léčby bylinami mnohdy použít tu samou účinnou látku, případně její chemický derivát, ne v bylinkovém čaji nebo sirupu nebo obkladu, ale v tabletě se známou miligramáží. léčit si arytmii digitalisovými alkaloidy je super, ale zkoušet to s živým zeleným digitalisem nedoporučuju, protože obsah alkaloidů kolísá v závislosti na půdě, stanovišti, momentálním dešťovým srážkám... prostě rostlinám se daří různě a tím pádem snadno může dojít k blbému dávkování.

homeopatika ale předpokládají, že arytmie, které vyvolává předávkování digitalisem, by se dala léčit tím, že se list digitalisu vykoupe v množství vody obsaženém v oceánu a tato voda smíchaná s cukrem se rozpustí pod jazykem.

23.2.2018 20:47

Možná to dělá ten cukr.

23.2.2018 21:21

Možná to dělá ten cukr.

Asi.

to mě napadá, asi začnu vyrábět homeopatika na hubnutí. do nekonečna naředěný cukr přece musí fungovat proti tloušťce, ne?

24.2.2018 08:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Brala jsem homea půl roku. Pomohly mi. Jestli ta víra v ně, nebo ony netuším, ale je to jedno ne? Akorát: jsou lidi, kterým opravdu pomohla u psů. Mé sousedce na psa, kterému odešly zadní nohy(11letý retrívr) Ten pes teď už rok běhá. Jak to funguje tedy u psa? Že mu já vnutím svou víru v homeopatika, v uzdravení? a i kdyby?!? Je to jedno, pes chodí. a to je účel každé léčby, ať už čímkoliv..

24.2.2018 08:22

lesnížínka napsal(a):
Brala jsem homea půl roku. Pomohly mi. Jestli ta víra v ně, nebo ony netuším, ale je to jedno ne? Akorát: jsou lidi, kterým opravdu pomohla u psů. Mé sousedce na psa, kterému odešly zadní nohy(11letý retrívr) Ten pes teď už rok běhá. Jak to funguje tedy u psa? Že mu já vnutím svou víru v homeopatika, v uzdravení? a i kdyby?!? Je to jedno, pes chodí. a to je účel každé léčby, ať už čímkoliv..

Můžete to trochu rozvést ? Co asi psu bylo - ví se to? Jak se mu to stalo ? Jaké léky nebo teda ty homeopatika, co jedl, pohyb, doma, venku, zábava ?

24.2.2018 08:22

lesnížínka napsal(a):

Vtip je prostě v tom, že jsou ochrnutí psi, kteří to bez následků rozchodí - míšní infarkty - a cokoliv, co jim dáváte, je placebo pro vás, abyste měla pocit, že děláte něco víc než čekat, jestli to dá.

a o těch dalších, u kterých se vyzkoušelo první poslední nebo homeopatie nebo cedrové dřevo nebo modlitba a přesto šli do kytek rychle, se mezi sousedy nevypráví,.

24.2.2018 09:02

Bodlinko, mě to ale fakt zajímá smajlík
kapky na rýmu: pryšec, koniklec, lufa, sulfid vápenatý, sůl, dihydrát hydrogenfosforečnan sodný, disodný nebo co
podle mě to funguje asi tak, jako když dáte sůl do teplé vody, hlavu do mísy, zakrýt utěrkou, dýchat
otázka pro mě - dám tohle psovi, a vůbec něco, co se máchá v alkoholu, má strašně moc cukru a laktózy ?
cukr - dopamin, takže na chvíli fajn, pes "šťastný", to léčí určitě.. jenže po čase je to škodlivé
snažím se to rozluštit, ne shodit
ale, nemůžu se dívat na nemocné zvíře.

24.2.2018 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Můžete to trochu rozvést ? Co asi psu bylo - ví se to? Jak se mu to stalo ? Jaké léky nebo teda ty homeopatika, co jedl, pohyb, doma, venku, zábava ?

Neznám všechny podrobnosti. Pes těžkou dysplazku, operaci zamítnuli, chodil s tím léta v pohodě. Až teď v tom stáří se přidala artroza, až se nepostavil. Ale pohyb už prý moc neměl další dobu, už moc nemohl. První dávali chondra a žádné viditelné zlepšení nebylo, vypadalo to, že bude konec. Tak zkusili na doporučení známé homeo, co už můžou ztratit? a to zabralo. Psa jsem nikdy neviděla, oni tu nebydlí, staví tu vedle dům, teď od podzimu tu nejsou vůbec. Jo jaková...nevím. i mi je říkala, ale je to už půl roku, zapomněla jsem. Jen vím, že nejsou volně prodejná, já je tehdy hledala pro svého psa.

24.2.2018 10:35

Tak to já věřím tomu, že pes si načítá z páníčka nejen to, jak se páníček cítí, ale je schopen kopírovat a načíst si emoce, prožívání, náladu, prostě všechno tohle. Takže jestli dá páníček psovi homeo a věří, že to pomůže, logicky se zásadně změní jeho myšlení (atd) a pes si to načte. a klidně mu ve výsledku může doopravdy být fyzicky líp.
Takže pak je otázka, jestli k tomu všemu potřebuju homeo :). Další otázka pak je, proč to někde nezabralo u klasických léků, ale to už jsou pak spekulace.

24.2.2018 10:40

lesnížínka napsal(a):

Mně teda nepomohly, a to mi jich doktor postupně vystřídal asi 5 druhů, pak už jsem odmítla být pokusným králíkem. Nemoc tak přešla do chronického stadia a já se teď bez chemických léků neobejdu. a radši jsem přešla k jinýmu doktorovi. Já nepopírám, že to může někdy pomoct, ale doktor by měl mít zdravý rozum a vědět, že teda tady homeo už ne.

24.2.2018 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak to já věřím tomu, že pes si načítá z páníčka nejen to, jak se páníček cítí, ale je schopen kopírovat a načíst si emoce, prožívání, náladu, prostě všechno tohle. Takže jestli dá páníček psovi homeo a věří, že to pomůže, logicky se zásadně změní jeho myšlení (atd) a pes si to načte. a klidně mu ve výsledku může doopravdy být fyzicky líp.
Takže pak je otázka, jestli k tomu všemu potřebuju homeo :). Další otázka pak je, proč to někde nezabralo u klasických léků, ale to už jsou pak spekulace.

Další otázka pak je, proč to někde nezabralo u klasických léků, ale to už jsou pak spekulace. - možná proto, že homeopatika jsou obklopena takovou rouškou záhadnosti, že se nám tomu líp věří u mne jde spíš o to, že normální léky beru jen, když už je to opravdu nezbytné. Nejsem zásadně proti, ale pokud to jde řešit přírodnější cestou, jdu tudy. Na bolavé zuby jsem si vzala klasické léky, tak jako na těžkou hnisavou angínu s abscesem - atb (ač velmi nerada).

24.2.2018 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mně teda nepomohly, a to mi jich doktor postupně vystřídal asi 5 druhů, pak už jsem odmítla být pokusným králíkem. Nemoc tak přešla do chronického stadia a já se teď bez chemických léků neobejdu. a radši jsem přešla k jinýmu doktorovi. Já nepopírám, že to může někdy pomoct, ale doktor by měl mít zdravý rozum a vědět, že teda tady homeo už ne.

Neprozradíte na co? Jen mne zajímá, na co tedy ne...No a chtěla jste je i vy sama, nebo jste se na to od počátku tvářila skepticky a nic od toho neočekávala? Tam by se dost potvrdil ten vliv psychiky...jen ji prostě něčím nakopnout

24.2.2018 10:55

lesnížínka napsal(a):
Neprozradíte na co? Jen mne zajímá, na co tedy ne...No a chtěla jste je i vy sama, nebo jste se na to od počátku tvářila skepticky a nic od toho neočekávala? Tam by se dost potvrdil ten vliv psychiky...jen ji prostě něčím nakopnout

Veřejně ne. a právě jsem se na to dost upínala, měla jsem psychiku v pr... a fakt bych tenkrát vyzkoušela všechno. On je právě problém, jak jsem pochopila, že jedna a tatáž homeo nezabírají na tentýž problém u všech osob, údajně záleží na tom, jaký je člověk typ. Proto to zkoušení různých druhů, ale nezabralo. Taky nejsem příznivcem a žroutem běžných léků, často zkouším bachovky, různé tinktury atd., hlavně když vím, že ani Ibalgin mi třeba na migrénu nezabere. a někdy radši trpím, až to přejde samo.

24.2.2018 11:12

lesnížínka napsal(a):
Neznám všechny podrobnosti. Pes těžkou dysplazku, operaci zamítnuli, chodil s tím léta v pohodě. Až teď v tom stáří se přidala artroza, až se nepostavil. Ale pohyb už prý moc neměl další dobu, už moc nemohl. První dávali chondra a žádné viditelné zlepšení nebylo, vypadalo to, že bude konec. Tak zkusili na doporučení známé homeo, co už můžou ztratit? a to zabralo. Psa jsem nikdy neviděla, oni tu nebydlí, staví tu vedle dům, teď od podzimu tu nejsou vůbec. Jo jaková...nevím. i mi je říkala, ale je to už půl roku, zapomněla jsem. Jen vím, že nejsou volně prodejná, já je tehdy hledala pro svého psa.

S takovým psem se pokusy už vůbec nedělají
neříkám nic, když je to nějaký záhadný neléčitelný problém, člověk se upne k čemukoli..
i když pes nemůže chodit, je tu cvičení, celadrin,..
majitelé se akorát zachovali nezodpovědně a bezcitně
artróza je z přetěžování, no tak hlavně že léta chodil v pohodě.. a vyléčit to nelze, leda tlumit bolest a ten celadrin si s chrupavkou celkem poradí..
chtěla bych vidět fakt výsledky, hledám, nic jsem nenašla, že pes běhá pod vlivem drog, není ten výsledek..

24.2.2018 11:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Myslím, že dornovu metodu vzpomínala, však píšu, že i chondra. Ty bral předtím, než mu ty zadní odešly úplně. Artroza není z přetěžování, ale z toho, jak mu blbě postavený kloub drhne chrupavky, ne? Pokud oba klouby nezoperujete, spíš nebo pozděj mu zadní odejdou.
Oslí můstek Bodlinko, vím, že to není přímo na vás, ale zase tak se to neliší...proč odejdou kyčle některým lidem a jiným ne? Přetěžování pominu, jsou to i lidi, kteří toho za život moc nenachodili..Děda měl jako mladý těžký úraz(přejel ho vůz s koňma) a od té doby kratší nohu, špatně ji dával a těžce kulhal(spíš ji tahal za sebou) takže tam byla výměna v 75letech jasná, on byl na výměnu už nejmíň 20let. Babča dobře, tam to mohlo být i to přetěžování, ale vydržela s tím taky do 75. Teď má většina klouby v pr... už po 60tce.

24.2.2018 12:22

Když zatížíte něco, co drhne, tak se to zničí, ne smajlík
chondroprotektiva nejsou to samé, co celadrin, je dokázané, že chrupavku pospraví právě ten celadrin, ale zázraky to též nedokáže, to je jasné
věřit, jíst cukr, nějaké jiné drogy, ale že odejde artróza, ne, fakt ne
logicky, dejte si 100x naředěný paralen, schválně jak pomůže
i když vlastně v duchu homeopatie - měli bychom se mlátit do hlavy
čtu ten úvodní příspěvek.. čekali jsme jaro léto tři dny.. proboha lidi.

24.2.2018 12:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Když zatížíte něco, co drhne, tak se to zničí, ne smajlík
chondroprotektiva nejsou to samé, co celadrin, je dokázané, že chrupavku pospraví právě ten celadrin, ale zázraky to též nedokáže, to je jasné
věřit, jíst cukr, nějaké jiné drogy, ale že odejde artróza, ne, fakt ne
logicky, dejte si 100x naředěný paralen, schválně jak pomůže
i když vlastně v duchu homeopatie - měli bychom se mlátit do hlavy
čtu ten úvodní příspěvek.. čekali jsme jaro léto tři dny.. proboha lidi.

Když zatížíte něco, co drhne, tak se to zničí, ne - nakonec ano. Jenže se tak nějak zjišťuje, že ti, co mají pohybu málo, ba se šetří, mají ten problém mnohem větší a dřív než ti, kteří se snaží nohy používat, nešetřit se. Svalový aparát je schopný to celkem držet tak, jak to má být. Platí pro lidi i pro psy.

24.2.2018 13:12

lesnížínka napsal(a):
Když zatížíte něco, co drhne, tak se to zničí, ne - nakonec ano. Jenže se tak nějak zjišťuje, že ti, co mají pohybu málo, ba se šetří, mají ten problém mnohem větší a dřív než ti, kteří se snaží nohy používat, nešetřit se. Svalový aparát je schopný to celkem držet tak, jak to má být. Platí pro lidi i pro psy.

Jistě, jenomže jste napsala, že není z přetěžování.. no.. ta chrupavka se opotřebila, protože se k tomu nechalo dojít, a přesně to se stane, pokud se nezačne jednat a budu spoléhat na tisíckrát ředěný kostival, ale ať si lidé dělají, co chcou, však to jsou jen zvířata, ne
pohyb přiměřený, v tom to je, jasně, ne se válet, ... nějaké ty rizikové faktory..
https://cs.medlicker.com/133-artroza-priciny-priznaky-diagnostika-a-lecba
https://nemoci.vitalion.cz/artroza/.

26.2.2018 12:09
barevnalentilka

XXX.XXX.82.116

Homeopatika "fungují" na divném principu. totiž ta představa je taková, že když použijete látku, která vyvolává určitý účinek, a ředíte ji a ředíte ji a výsledkem je cukrový roztok, kde už není ani jedna molekula té původní látky, bude tenhle cukrový roztok nějakým způsobem léčit přesně ty příznaky, které by původní látka udělala sama od sebe.

proto je tam to homo, homeo. to znamená stejný.

a ano, je běžné, že původní něco použité při výrobě homeopatik je jed. prudce jedovatá oměj má prý pomáhat proti myšlenkám na smrt, včelí jed proti otokům a tak podobně. ale nebojte se, je to zcela bezpečné, protože v homeopatiku už vůbec žádný jed není, jen cukr.

Děkuji za vysvětlení. Tak nějak mi z toho vychází, že tedy h budou na dvě věci...

Merhujjjjjmj

4.10.2019 13:48
Merhujjjjjmj

XXX.XXX.63.172

Dala bych vše za to aby můj pejsek s tímto nálezem tady byl co nejdéle ! Moc ho miluju !

4.10.2019 14:18
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Merhujjjjjmj napsal(a):
Dala bych vše za to aby můj pejsek s tímto nálezem tady byl co nejdéle ! Moc ho miluju !

Jestli ho milujete, nechte ho včas utratit.

4.10.2019 15:48

Merhujjjjjmj napsal(a):

Nepíšete, v jakém stadiu nemoc je, což chápu, že na to právě teď nejspíš nemáte myšlenky. Ale počítejte spíš s tím, že to bude horší než lepší. My to u skoro pětileté fenky zjistili po vánočních svátcích a věřili jsme, že konec nebude tak brzy, vždyť byla tak veselá a pořád v perfektní kondici, ani veterinář nevěřil, pokud to na vlastní oči neviděl na rtg. Šlo to bohužel rychle, postupem času měla stále větší bolesti a dávka léků se musela zvyšovat, v noci se často nevyspala ani ona ani my. Až byly metastázy zjištěny i na plicích a fenka začala špatně dýchat, už jsme nečekali. Trvalo to asi 3 měsíce, bylo to opravdu rychlé, bohužel. Hlavně pejska nenechte trápit bolestí a dojít do stadia, kdy se bude vyprazdňovat doma a už vás ani nebude vnímat.

4.10.2019 17:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ptám se těch, co to u psů zažili - šlo o kastráty ? A jestli ano - kdy byli "preventivně zachraňováni" ?
Vliv"dětské" kastrace - podstatně zvyšuje riziko rakoviny kostí; což je běžná rakovina u středně velkých a větších plemen se špatnou prognózou.
Doba vývinu kostry je v různých "částech" těla různá viz obr.

4.10.2019 19:39

kastrát, nekastrát, mladý, starý... je to jedno.

4.10.2019 19:43

Naše fena kastrovananá nebyla, navíc byla bez PP, takže vlastně by měla být úplně nejzdravější :-(

4.10.2019 20:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

kastrát, nekastrát, mladý, starý... je to jedno.

Samozřejmě se mi to, co dává Lupus jeví jako blbost, ale to, že je to nemoc hlavně větších a velkých plemen, by na možnou spojitost časné kastrace a růstu kostry mohlo ukazovat. Tak jsem zvědavá, jestli se to průzkumem tady ukáže, či vyvrátí. Bohužel ti, co sem příspěvky s nemocnými psy dávali, už se nejspíš neobjeví, aby dovysvětlili...

4.10.2019 20:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

Samozřejmě se mi to,co dává Lupus jeví jako blbost

to máte na mysli konkrétně CO ?

4.10.2019 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):
Samozřejmě se mi to,co dává Lupus jeví jako blbost

to máte na mysli konkrétně CO ?

Ta spojitost s kastracema.

4.10.2019 20:13

no, co si takhle z hlavy vzpomínám na pár případů, tak mě napadá kastrovaná fena, nekastrovaná fena a dva nekastrovaní psi. ale to jsou jen ti, co tak nějak dlouhodobě utkvěli, no...

4.10.2019 20:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

lesnížínka napsal(a):
Ta spojitost s kastracema.

Samozřejmě brouk Pytlík v sukních (lesnížíně) se opět bez jakýkoli znalostí plete do věcí, o kterých ví ale totální ho.no.
Oni si to ti vetové asi vymysleli, aby byli "zajímavější". A měli něco v tisku aj v tlači a byli "slavnější" (asi nemaj nic jiného na práci)
( Bylo prozkoumáno více než 50 recenzovaných prací. A normálně myslící
člověk nemůže ignorovat nálezy se zvýšeným rizikem osteosarkomu, hemangiosarkomu, hypotyreózy a dalších méně často vyskytujících se chorob spojených s kastrací psů. )
Zdejší "výzkum" (na ifauně) s 5 respondenty to rozhodně nerozsekne.

4.10.2019 20:41
janaa

XXX.XXX.159.69

Lupus má pravdu,ale myslím si,že se jednalo o výzkumy dopadu časné kastrace ve smyslu věku pár měsíců,jak je naprosto běžné v Americe. Netuším,jestli se dělaly obdobné výzkumy i třeba ve smyslu - feny před prvním háráním apod. Ale o zvýšeném riziku některých nádorů u kastrátů se ví už léta. Bohužel to už veterináři,doporučující kastraci všeho,neřeknou. Stejně jako problémy se štítnou žlázou

4.10.2019 21:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

janaa napsal(a):
Lupus má pravdu,ale myslím si,že se jednalo o výzkumy dopadu časné kastrace ve smyslu věku pár měsíců,jak je naprosto běžné v Americe. Netuším,jestli se dělaly obdobné výzkumy i třeba ve smyslu - feny před prvním háráním apod. Ale o zvýšeném riziku některých nádorů u kastrátů se ví už léta. Bohužel to už veterináři,doporučující kastraci všeho,neřeknou. Stejně jako problémy se štítnou žlázou

Ale ano, on to sem Lupus dával už několikrát (jelikož kastrace nesnáší) ale výzkumy z USA už ani nečtu, jelikož bych snad ani nenašla jediný, co byl pravda, či vyšel. A mnoho zemí(či spíše jednotlivců z různých zemí) rádi tyhle výsledky přebírají. Já si naštěstí na žádný případ osteosarkomu nevzpomínám, takže ani nemám žádný vzorek(a doufám, že mít nebudu ) k porovnání.

4.10.2019 21:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):
Samozřejmě brouk Pytlík v sukních (lesnížíně) se opět bez jakýkoli znalostí plete do věcí, o kterých ví ale totální ho.no.
Oni si to ti vetové asi vymysleli, aby byli "zajímavější". A měli něco v tisku aj v tlači a byli "slavnější" (asi nemaj nic jiného na práci)
( Bylo prozkoumáno více než 50 recenzovaných prací. A normálně myslící
člověk nemůže ignorovat nálezy se zvýšeným rizikem osteosarkomu, hemangiosarkomu, hypotyreózy a dalších méně často vyskytujících se chorob spojených s kastrací psů. )
Zdejší "výzkum" (na ifauně) s 5 respondenty to rozhodně nerozsekne.

Tak ona vám sem i Bodlinka nějaké případy hodila, nevím, zda si je teda nevymyslela ale už vzorek to je, byť jen z jedné ordinace.
A jinak...Vy ty znalosti samozřejmě máte, je důležité, že o tom nepochybujete

4.10.2019 21:10

co se štítné žlázy týče, tak je dost brutální dědičná predispozice.

a co se osteosarkomu týče, ta spojitost spočívá hlavně v tom, že pokud se uzavírají růstové ploténky později, kost je metabolicky mnohem déle hodně aktivní a jakmile se někde množí buňky, vzrůstá riziko, že se probudí nějaké nádorově transformovaná.

a pokud vykastruju zvíře, které nemá ukončený růst, nebudou uzavírání růstových plotének brzdit pohlavní hormony.

na stejném principu funguje zvýšení rizika ortopedických tentononců, prostě kastráti rostou jinak, koneckonců volek taky nevypadá úplně jako býk, že.

neplatí to ale u zvířat kastrovaných po uzavření plotének.

takže americké výzkumy nejsou bez přemýšlení aplikovatelné v našich podmínkách, no.

4.10.2019 21:13
janaa

XXX.XXX.159.69

co se štítné žlázy týče, tak je dost brutální dědičná predispozice.

a co se osteosarkomu týče, ta spojitost spočívá hlavně v tom, že pokud se uzavírají růstové ploténky později, kost je metabolicky mnohem déle hodně aktivní a jakmile se někde množí buňky, vzrůstá riziko, že se probudí nějaké nádorově transformovaná.

a pokud vykastruju zvíře, které nemá ukončený růst, nebudou uzavírání růstových plotének brzdit pohlavní hormony.

na stejném principu funguje zvýšení rizika ortopedických tentononců, prostě kastráti rostou jinak, koneckonců volek taky nevypadá úplně jako býk, že.

neplatí to ale u zvířat kastrovaných po uzavření plotének.

takže americké výzkumy nejsou bez přemýšlení aplikovatelné v našich podmínkách, no.

Takže jak jsem psala nahoře, jde o výzkumu kastrace štěňat, a taková prasárna nechutná se u nás naštěstí nekoná

4.10.2019 21:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

já přece nikde netvrdím, ze je to způsobeno jen kastrací, pokud vnímáte
čtený text , tak jsem se jen zeptal :

Ptám se těch, co to u psů zažili - šlo o kastráty ? A jestli ano - kdy byli "preventivně zachraňováni" ?

takže žíně jsem se opravdu na NIC neptal

to jako že evropským štěňatům to dělá jen "dobře" ?

4.10.2019 21:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

janaa napsal(a):
Takže jak jsem psala nahoře, jde o výzkumu kastrace štěňat, a taková prasárna nechutná se u nás naštěstí nekoná

ale bohužel koná, jen doufám, že na "masovost" nedojde

4.10.2019 21:30
L(phi)

XXX.XXX.114.133

lesnížínka napsal(a):
Ale ano, on to sem Lupus dával už několikrát (jelikož kastrace nesnáší) ale výzkumy z USA už ani nečtu, jelikož bych snad ani nenašla jediný, co byl pravda, či vyšel. A mnoho zemí(či spíše jednotlivců z různých zemí) rádi tyhle výsledky přebírají. Já si naštěstí na žádný případ osteosarkomu nevzpomínám, takže ani nemám žádný vzorek(a doufám, že mít nebudu ) k porovnání.

Pardon ale to je dost scestny pohlad na vec. Ked je vyskum spraveny dobre, je jedno v ktorej krajine prebiehal. Mozno mate averziu kvoli blbym mediam ktore nerozlisuju kvalitu pouziteho zdroja, zoberu nejaky vyskum, myslienku uplne prekrutia a napisu "americki vedci prisli na..." ale to fakt neni problem toho vyskumu, len blbych novinarov.

Napriklad jeden z tych clankov o suvise osteosarkomu a kastracie cituju aj vedci z Portugalska, Talianska, Britanie ci Australie. Tak ked neverite Amikom, mozno mozete verit aspon Europanom a Australcanom ktori to beru ako relevantny zdroj

4.10.2019 21:34

citovat mohou.

ale na místě, kde je výzkum prováděný, opravdu záleží, protože to prostě mění vstupní data.

4.10.2019 21:44
L(phi)

XXX.XXX.114.133

citovat mohou.

ale na místě, kde je výzkum prováděný, opravdu záleží, protože to prostě mění vstupní data.

Ano, menia sa vstupne data. (ako v ktorom obore ale ok tu konkretne ano)

Ale neni pravda ze by "nevysiel" alebo bol rovno nepravdivy kvoli tomu v ktorej krajine bol robeny.
Ci vysledky (ne)budu priamo aplikovatelne na nase podmienky, to uz sa musi byt schopny rozhodnut citatel, ak je clanok napisany dobre.

5.10.2019 07:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

L(phi) napsal(a):
Ano, menia sa vstupne data. (ako v ktorom obore ale ok tu konkretne ano)

Ale neni pravda ze by "nevysiel" alebo bol rovno nepravdivy kvoli tomu v ktorej krajine bol robeny.
Ci vysledky (ne)budu priamo aplikovatelne na nase podmienky, to uz sa musi byt schopny rozhodnut citatel, ak je clanok napisany dobre.

A jak ten čtenář pozná, že je ten článek napsaný dobře a není tam x věcí překrouceno? Já, jako běžný čtenář to nepoznám...to už bych si mohla ten výzkum rovnou udělat sama. Poznám jedině to, že vyjde jiný článek, od vědců třeba z Portugalska, který to smete ze stolu. A to je tak časté, že už ne jen americkým (i když ti v tom hrají prim) výzkumům fakt nevěřím. A vůbec se to netýká jen problematiky kastrací, ale všeobecně. To, co napsala Bodlinka s růstem, jsem před tím zjednodušeně napsala já(o možné spojitosti) jen ona jako lékař, ví i přesně ty principy. Takže na některé věci se dá přijít i bez vědců a složitých výzkumů.

5.10.2019 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě se dotknu tohohle od Bodlinky. Když budu pořád brát zvířata kastrovaná časně tak: pokud by to bylo takhle, všechna by na osteosarkom pokud, tak umírala ve velmi mladém věku, což se myslím neděje(tím myslím, že to nádorové bujení v kosti nebude trvat např. tři roky) Když tak čtu bývají to zvířata spíše starší. Za druhé: projevuje se u psů ten rozdílný růst, jako třeba ten u volka?

5.10.2019 10:53

Co je to mladý věk? Nám ta nekastrovana fenka umřela v 5ti letech.

5.10.2019 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Co je to mladý věk? Nám ta nekastrovana fenka umřela v 5ti letech.

V 5 byla ještě mladá Jenže to neodpovídá ani té časné kastraci, jste mimo vzorek Můžu se jen tak pro zajímavost zeptat, čím byla krmená?
Já zase pro změnu vidím počátek všeho zla v granulích ale i to už mi někdo na příkladu svého psa(možná Vy?) vyvrátil.
Stejně se nedobádáme, protože to bude stejně jako u lidí. Velký nárůst rakoviny v posledních desetiletích, bude mít nejspíš spojitost s masivním přechemizováním životního prostředí

5.10.2019 11:34

lesnížínka napsal(a):
V 5 byla ještě mladá Jenže to neodpovídá ani té časné kastraci, jste mimo vzorek Můžu se jen tak pro zajímavost zeptat, čím byla krmená?
Já zase pro změnu vidím počátek všeho zla v granulích ale i to už mi někdo na příkladu svého psa(možná Vy?) vyvrátil.
Stejně se nedobádáme, protože to bude stejně jako u lidí. Velký nárůst rakoviny v posledních desetiletích, bude mít nejspíš spojitost s masivním přechemizováním životního prostředí

Jo, tenkrát granulemi, to jsem o tom ještě tak moc nepřemýšlela, navíc péče o 3 děti a zaměstnání, popravdě ani mě nenapadlo nic jinýho.

5.10.2019 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jo, tenkrát granulemi, to jsem o tom ještě tak moc nepřemýšlela, navíc péče o 3 děti a zaměstnání, popravdě ani mě nenapadlo nic jinýho.

Ale vždyť já je také částečně dávám Stejně (už si vzpomínám, bylo to selhání ledvin) mi někdo psal, že to bylo zrovna u psa, který byl krmený masem...
Ráda bych se dožila toho, kdyby někdo příčinu objasnil s jistotou...i u lidí.

5.10.2019 13:32
fikovnice

XXX.XXX.135.131

5.10.2019 13:49
fikovnice

XXX.XXX.135.131

lesnížínka napsal(a):
Ale vždyť já je také částečně dávám Stejně (už si vzpomínám, bylo to selhání ledvin) mi někdo psal, že to bylo zrovna u psa, který byl krmený masem...
Ráda bych se dožila toho, kdyby někdo příčinu objasnil s jistotou...i u lidí.

Příčinu čeho?
Už jsem někdy dřív tuším někde tady psala, že není "rakovina" jako "rakovina", respektive já vůbec tento výraz nepoužívám ráda... Každé nádorové onemocnění má svoje specifika, a to i v patogenezi. Jistě se třeba najdou i nějací společní jmenovatelé. Ale najít univerzální příčinu tumorózních onemocnění se pravděpodobně nikdy nepodaří. Prostě proto, že není. U každého z nás proběhne denně x tisíc buněčných mutací, ale jen když se sejde x dalších okolností, vyvine se z toho prekanceróza, respektive nádorové onemocnění.
Zrovna asi dva dny zpátky jsem přemýšlela nad tím, že lékaři "vyrobili" Gottovi AML (leukémii). Jednoho nádorového onemocnění jej zbavili (lymfomu, navíc non-Hodgkina), ale nasazením cytostatik (ať už klasických či cílených-biologik) mu způsobili myelodysplastický syndrom, z něhož se ve starém a oslabeném organismu rozjela bohužel AML. Takže vlastně společný jmenovatel je to, jak se který organismus s buněčnými změnami dokáže vypořádat, což mj. úzce souvisí s imunitním systémem, s věkem, se stavem opotřebení organismu, apod.

5.10.2019 13:51
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Jo, a u lidí bych vůbec nepodceňovala psychiku - mám na mysli při rozvoji nádorových onemocnění.
A vlastně ani u zvířat.

5.10.2019 14:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ano, příčinu nádorového bujení, chceš-li. Už se nějak ví, že prostě začne blbnout to množení buněk, najednou se množí až moc (já vím, já vím ale nejsme všichni doktoři, tak jednoduše) ale proč, proč u tolika lidí najednou? Nějaký onkolog řekl, že to souvisí se zvyšujícím se věkem, že se teď všichni nějaké té své rakoviny dožijeme. No jasně, ale je jich teď tolik, co se hranice onemocnění posunula strašně nízko. Několik lidí, co jsem znala umřelo poslední dobou na rakovinu slinivky - a byli to lidé od 45! do nějakých 65let. Ještě nějakých 20let zpátky nebyl nikdo, koho bych s touto diagnozou znala No a u psů? Stejná trága..
U Karla....mám takový dojem, že s tímto rizikem kalkulovali, asi to bude poměrně častý dopad léčby Ale tak...přidali mu pár let navíc...nám všem pár let Karla

5.10.2019 14:12

lesnížínka napsal(a):
Ano, příčinu nádorového bujení, chceš-li. Už se nějak ví, že prostě začne blbnout to množení buněk, najednou se množí až moc (já vím, já vím ale nejsme všichni doktoři, tak jednoduše) ale proč, proč u tolika lidí najednou? Nějaký onkolog řekl, že to souvisí se zvyšujícím se věkem, že se teď všichni nějaké té své rakoviny dožijeme. No jasně, ale je jich teď tolik, co se hranice onemocnění posunula strašně nízko. Několik lidí, co jsem znala umřelo poslední dobou na rakovinu slinivky - a byli to lidé od 45! do nějakých 65let. Ještě nějakých 20let zpátky nebyl nikdo, koho bych s touto diagnozou znala No a u psů? Stejná trága..
U Karla....mám takový dojem, že s tímto rizikem kalkulovali, asi to bude poměrně častý dopad léčby Ale tak...přidali mu pár let navíc...nám všem pár let Karla

Ano, 80 let je celkem pěkný věk, na dnešní dobu.

5.10.2019 14:32
fikovnice

XXX.XXX.135.131

lesnížínka napsal(a):

Myslím, že těch důvodů je víc. Klasika - umíme lépe léčit kardiovaskulární onemocnění, tak se ručička vychýlí směrem k onko onemocněním - protože prostě na něco umřít musíme. Byla jsem kdysi na konferenci, kde opravdu zaznělo (samozřejmě přece jen trochu jinak) parafrázovaně: Nebudeme raději více umírat na ty kardiovaskulární nemoci (AIM, CMP) než na nádorová onemocnění?
Dožíváme se vyššího věku - a tím samozřejmě nemocí přibývá, i těch onkologických. Nezapomínej, že v minulosti se mnohdy příčina nepodařila stanovit. No a pak je to samozřejmě zase multifaktoriální - onkogeny - z vnějšího prostředí + co do sebe napráskáme sami a co jsme dostali do vínku geneticky, obecně psycho-imuno-endokrinní systém je taková jakási "kontrolní mašina" - která má hlídat a opravovat to, co se v nás děje nedobrého, a vem si imunitní a endokrinní systém - např. pomalu každý druhý má dnes dysfunkci št. žlázy, "něco" s imunitou, no a o psychických funkcích ani nemluvím. Je to dle mě prostě o totální dysbalanci právě tohoto kontrolního systému, který pak nezvládne ten nápor čím dál většího množství mutagenních látek.

Chceme se mi parafrázovat:"How dare we?" (já vím - Greta je blázen )

5.10.2019 14:33
fikovnice

XXX.XXX.135.131

lesnížínka napsal(a):

Taky mě to dost vzalo...úmrtí Gotta. A je mi na blití z diskuzí na iDNESu, kam jinak chodím ráda...

5.10.2019 14:35
fikovnice

XXX.XXX.135.131

fikovnice napsal(a):
Myslím, že těch důvodů je víc. Klasika - umíme lépe léčit kardiovaskulární onemocnění, tak se ručička vychýlí směrem k onko onemocněním - protože prostě na něco umřít musíme. Byla jsem kdysi na konferenci, kde opravdu zaznělo (samozřejmě přece jen trochu jinak) parafrázovaně: Nebudeme raději více umírat na ty kardiovaskulární nemoci (AIM, CMP) než na nádorová onemocnění?
Dožíváme se vyššího věku - a tím samozřejmě nemocí přibývá, i těch onkologických. Nezapomínej, že v minulosti se mnohdy příčina nepodařila stanovit. No a pak je to samozřejmě zase multifaktoriální - onkogeny - z vnějšího prostředí + co do sebe napráskáme sami a co jsme dostali do vínku geneticky, obecně psycho-imuno-endokrinní systém je taková jakási "kontrolní mašina" - která má hlídat a opravovat to, co se v nás děje nedobrého, a vem si imunitní a endokrinní systém - např. pomalu každý druhý má dnes dysfunkci št. žlázy, "něco" s imunitou, no a o psychických funkcích ani nemluvím. Je to dle mě prostě o totální dysbalanci právě tohoto kontrolního systému, který pak nezvládne ten nápor čím dál většího množství mutagenních látek.

Chceme se mi parafrázovat:"How dare we?" (já vím - Greta je blázen )

Oprava: Chce se mi parafrázovat...

How dare I?

5.10.2019 14:38

fikovnice napsal(a):
Taky mě to dost vzalo...úmrtí Gotta. A je mi na blití z diskuzí na iDNESu, kam jinak chodím ráda...

No, na FB je to snad ještě horší. Já se nevyjadřuju, je to čerstvý.

5.10.2019 14:41
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Fakt?
Lidi jsou hovada, a to jinak se snažím psát slušně. Na iDNESu se mi opravdu z mnoha příspěvků navaluje...

5.10.2019 14:45
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Já měla zrovna výuku a musela jsem ji přerušit. Tak moc mě to vzalo. A to rozhodně nejsem nějaká Gottova šílící fanynka. Spíš si myslím, že mě zasáhlo, že odešel někdo, kdo dělal svoji práci tak poctivě a profesionálně, že to je až neuvěřitelné a zároveň to byl úžasně skromný člověk. A i když od doby, kdy jsem jej poslouchala, uplynula dlouhá doba, tak ten večer jsem si jeho hity pustila...
Já vím, sem to nepatří, omlouvám se.

5.10.2019 15:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Fakt?
Lidi jsou hovada, a to jinak se snažím psát slušně. Na iDNESu se mi opravdu z mnoha příspěvků navaluje...

Po prvním dnu jsem přestaůa číst

5.10.2019 15:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Já měla zrovna výuku a musela jsem ji přerušit. Tak moc mě to vzalo. A to rozhodně nejsem nějaká Gottova šílící fanynka. Spíš si myslím, že mě zasáhlo, že odešel někdo, kdo dělal svoji práci tak poctivě a profesionálně, že to je až neuvěřitelné a zároveň to byl úžasně skromný člověk. A i když od doby, kdy jsem jej poslouchala, uplynula dlouhá doba, tak ten večer jsem si jeho hity pustila...
Já vím, sem to nepatří, omlouvám se.

Naprosto stejně. Nikdy jsem žádná fanynka nebyla, ale teď dokážu ocenit tu obrovskou kvalitu...jednoho člověka. Nové písničky se mi moc nelíbily, ale na těch starých jsem vyrostla, hrála je rádia, komedoši, obecní rozhlas. Denně si je teď všechny pouštím...

5.10.2019 15:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Gottovi už je to jedno. Dožil se krásného věku a zemřel doma obklopen rodinou = šťastná smrt.
Líto je mi manželky a hlavně dětí.
A ta nechutnost co se rozpoutala poté je bez komentáře................
Nic se nemá přehánět. A bohužel zdaleka není konec.

14.2.2020 12:02

Tak hlásím, že máme za sebou rentgen a asi je vám jasný, dle toho do jakého tématu píšu, že je to celý na pikaču. Kost se rozpadá a nejde s tím už nic dělat, kdyby prý byla mladší a lehčí, tak by nám doporučili amputaci, ale takhle budem už jen čekat dokud to půjde a pak.........
Takže budeme rozmazlovat až na půdu a ještě víc, aby si moje zlatá holčička ten omezený čas, co jí na tomto světě zbývá v rámci možností co nejvíc užila, nezbývá, než se psychicky připravit na konec........i když si neumím představit, že se na něco takového dá připravit.

14.2.2020 12:07
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Tak hlásím, že máme za sebou rentgen a asi je vám jasný, dle toho do jakého tématu píšu, že je to celý na pikaču. Kost se rozpadá a nejde s tím už nic dělat, kdyby prý byla mladší a lehčí, tak by nám doporučili amputaci, ale takhle budem už jen čekat dokud to půjde a pak.........
Takže budeme rozmazlovat až na půdu a ještě víc, aby si moje zlatá holčička ten omezený čas, co jí na tomto světě zbývá v rámci možností co nejvíc užila, nezbývá, než se psychicky připravit na konec........i když si neumím představit, že se na něco takového dá připravit.

to je strašná zpráva je mi to moc líto. Na to se připravit nedá. Taky jsme věděli že pes odejde a nemohli jsme nic dělat. Pořád jsme věřili že zrovna on bude vyjímka a že to zvládne. Nestalo se to. přeji hodně síly ..............

14.2.2020 12:07

Tohle je můj strašák a rentgen jsme absolvovali před dvěma týdny, kvůli otoku kloubu a kulhání. Naštěstí jsme dopadli dobře. Přesně kvůli téhle diagnóze jsem se nervila a strachovala, naštěstí zbytečně. Mám totiž statisticky ideálního kandidáta

Je mi to hrozně moc líto a nějak nevím, co víc napsat.

14.2.2020 12:09

To mě mrzí... konec musí přijít v každým případě, pes prostě nežije donekonečna. Ale je to těžký, když to přijde takhle hmatatelně. Užívejte radosti, co to půjde.

14.2.2020 12:40

No pořád jsem doufala, že to bude "jen" revma, no nic, pojedu koupit pytel gumových medvídků, protože je má čubina ráda a doteď je dostávala opravdu jen na příděl a teď už je jedno kolik jich sní a večer si asi dáme k televizi popcorn, na tom taky ujíždí, k snídani už jen její nejoblíbenější vánočku s kakajíčkem a míchaný vajíčka a klidně i teplý párky, prostě všechno, co jí člověk nemůže krmit nonstop, ale jen občas, tak teď jí prostě dopřeju.....

14.2.2020 12:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No pořád jsem doufala, že to bude "jen" revma, no nic, pojedu koupit pytel gumových medvídků, protože je má čubina ráda a doteď je dostávala opravdu jen na příděl a teď už je jedno kolik jich sní a večer si asi dáme k televizi popcorn, na tom taky ujíždí, k snídani už jen její nejoblíbenější vánočku s kakajíčkem a míchaný vajíčka a klidně i teplý párky, prostě všechno, co jí člověk nemůže krmit nonstop, ale jen občas, tak teď jí prostě dopřeju.....

užijte si to naplno co to jde. a dokud to jde. náš pes který tak miloval jídlo pak nakonec nechtěl už vůbec nic - ani dětskou krůtí a kuřecí šunku, jen pár piškotků a psí čokoládu. Hlavně se rozhodněte včas a nenechte ji trápit.............myslím na vás

14.2.2020 12:53

GAELLE napsal(a):
užijte si to naplno co to jde. a dokud to jde. náš pes který tak miloval jídlo pak nakonec nechtěl už vůbec nic - ani dětskou krůtí a kuřecí šunku, jen pár piškotků a psí čokoládu. Hlavně se rozhodněte včas a nenechte ji trápit.............myslím na vás

No na rovinu, už jsem přemejšlela, že jí ani nenechám probudit z narkózy a že bych jí nechala rovnou uspat, ale to jsem teda nedala, když vím, že zatím to ještě. A že fena mi ještě neřekla, hele tak už by to stačilo, zatím "jen" pajdá....jakmile bude jen náznak toho, že to nejde, tak to ukončím okamžitě, nemohla bych se dívat na to, jak trpí.

14.2.2020 13:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

To je mi líto
PS. V jakém věku byla kastrovaná ?

14.2.2020 13:08

No na rovinu, už jsem přemejšlela, že jí ani nenechám probudit z narkózy a že bych jí nechala rovnou uspat, ale to jsem teda nedala, když vím, že zatím to ještě. A že fena mi ještě neřekla, hele tak už by to stačilo, zatím "jen" pajdá....jakmile bude jen náznak toho, že to nejde, tak to ukončím okamžitě, nemohla bych se dívat na to, jak trpí.

..je mi to opravdu moc a moc líto.....držte se obě dvě......

14.2.2020 13:56
janaa

XXX.XXX.174.201

Moc mě to mrzí :-( Hodně sil, tohle jsou vždycky strašidelný konce, když člověk ví,že se to blíží a pořád o tom přemýšlí. Užívejte zbývající čas

14.2.2020 14:13

lupus4 napsal(a):
To je mi líto
PS. V jakém věku byla kastrovaná ?

Byla kastrovaná hodně mladá v devíti měsících,...tzn. před prvním háráním, takže možná holka moje zlatá dojela na tu mojí panickou hrůzu, co když bude mít fena pyometru nebo rakovinu, kterou by neměla když bude kastrovanáco když to bude fatální...už jsem to zažila Možná, že na tohle právě moje fena dojela. Ptala jsem se i veta, ale ono je to těžký, samo o sobě je riziko vyšší u velkých psů a shodou okolností, už jsme tento týden s osteosarkomem třetí, jeden vlkodav a jeden RTW, oba nekastrovaní samci a oba mladší než moje feňule.

Nicméně mě to utvrdilo v tom, že další pes bude kluk, oželím tu úžasnou povahu psích holčiček, protože mě z toho prostě vychází, že jakékoliv rozhodnutí ohledně kastrace může být špatné a fatální a byť ta rakovina kosti nemusí nutně souviset s kastrací, možná by jí měla fena i kdyby kastrovaná vůbec nebyla, tak už to riskovat nebudu, ale zároveň nebudu riskovat nekastrovanou fenu. Takže když jsem donedávna tvrdila, že jedine psí holku, že fena je topten, tak po dnešku řeknu s klidem fenu už nikdy více.

14.2.2020 14:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Achjo, moc mě to mrzí :-(. Držte se a přeju ještě co nejvíc nejkrásnějších chvil s cubinou.

A co pesan, ten je ok?

14.2.2020 14:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sardullah
Když jsem tu viděla nový příspěvek, myslela jsem, že jen nějaký poznatek třeba někdo dal. Přišla jsem ze zahrady, nachystala si oběd, sednu k němu, otevřu to...a chce se mi zvracet Vůbec, ani omylem mne to nenapadlo To tam ani nic nemá, neměla tam bouli? Jedna bullka tady u nás má na zadní nožce,,nad kotníkem" bouli, starší pán ,,děda" s ní chodí, tak se ptám a on: nevím co to má, narostlo to rychle, ani jsme si nevšimnuli a najednou to má. A kulhá nějak...Ani jsem nepípnula, měla jsem co dělat se nerozbrečet..Vím, co pro vás vaši psi znamenají, máme to strašně moc podobně. Nedokážu si ani představit. Jo, dopřejte jí holčičce, já už to tak taky dělám...

14.2.2020 14:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nemyslím že na to měla vliv kastrace. rozhodně si nic nevyčítejte. sama uvádíte další dva případy a jsou to psí kluci ..................bohužel stalo se. Tak ať je s vámi co nejdéle a v pohodě.

14.2.2020 14:28
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Na něco umřít musíme všichni.
Třeba kdybyste ji nedala kastrovat, tak by umřela dřív. Upřednostnila jste jedno riziko oproti druhému. Jestli to bylo správně, nikdy s jistotou vědět nebudete. A kde chybí důkazy, musí přijít víra - tak věřte tomu, že jste se rozhodla správně.

14.2.2020 14:30

lesnížínka napsal(a):
Sardullah
Když jsem tu viděla nový příspěvek, myslela jsem, že jen nějaký poznatek třeba někdo dal. Přišla jsem ze zahrady, nachystala si oběd, sednu k němu, otevřu to...a chce se mi zvracet Vůbec, ani omylem mne to nenapadlo To tam ani nic nemá, neměla tam bouli? Jedna bullka tady u nás má na zadní nožce,,nad kotníkem" bouli, starší pán ,,děda" s ní chodí, tak se ptám a on: nevím co to má, narostlo to rychle, ani jsme si nevšimnuli a najednou to má. A kulhá nějak...Ani jsem nepípnula, měla jsem co dělat se nerozbrečet..Vím, co pro vás vaši psi znamenají, máme to strašně moc podobně. Nedokážu si ani představit. Jo, dopřejte jí holčičce, já už to tak taky dělám...

Šlo to fofrem, ale prý to takhle bývá...nejdřív to vypadalo, že si jen přes noc přeležela nohu, ráno se na ní nemohla postavit, ale v průběhu dne to normálně rozchodila, pak pajdala když dlouho ležela, pak už nonstop a právě se jí tam udělala i boule.

Pořád ještě tak nějak pospává po narkóze, pořád si říkám, že jsem jí neměla nechat vzbudit, že jsem jí rovnou měla nechat uspat navždy.......teď když jsem se trochu vzpamatovala z toho šoku, tak mi dochází, co mi říkal vet, že třeba klidně zítra může blbě šlápnout a tu nohu si zlomit, vůbec nevím co mám dělat, jestli prostě čekat dokud to půjde a nebo se s ní protě rozloučit a třeba v pondělí to skončit, bože asi umřu taky

14.2.2020 14:38

Jak jsem říkala, hodně jsem tuhle potenciální situaci poslední dobou řešila a nejvíc mě děsila právě ta zlomenina. Na druhou stranu - ležet na stole bych ho taky nenechala, pokud by ještě nebylo úplně zle. Takže nevím. Vlastně vím, vzala bych ho domů, ale už by mi dobře nebylo. Pořád bych ho sledovala a děsila se, řvala bych a byla smutná a on by nechápal proč A absolutně nevím, jak dlouho bych čekala, jak bych se rozhodovala a podle čeho. Jste v hrozné situaci a já s vámi cítím.

14.2.2020 14:40

to mně to teda napadlo a čekala jsem, jestli se ozvete s verdiktem.

ono totiž starší pes, který má artrózu a trochu pajdá a najednou začne kulhat hodně, je totiž přesně to zvíře, kde ten rentgen nebývá pěkný.

14.2.2020 14:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud zítra šlápne a zlomí si nohu...tak ji uspíte. Když uvidíte, že má bolesti, tak ji uspíte. Ne, neřeště to teď, na to je vždycky času dost. Vím, že v tomto případě nikoliv, ale se to tak říká. Může tu být půl roku(kamarádky berňák od boule rok) může to být opravdu špatné zítra. Ale až bude, tak pak....Držte se holky obě

14.2.2020 14:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

já myslím že to poznáte kdy je čas. Taky jsme měli nechat psa uspat dříve. Pořád jsme věřili že to dá..........přežil přesně 21 dní od verdiktu. Užívejte si čas který ještě máte. Co druhý pes ten je OK? Kolik jim vlastně je?

14.2.2020 14:48

Všem moc děkuju za podporu, vím, že víte jak mi je.....

14.2.2020 14:48

GAELLE napsal(a):
já myslím že to poznáte kdy je čas. Taky jsme měli nechat psa uspat dříve. Pořád jsme věřili že to dá..........přežil přesně 21 dní od verdiktu. Užívejte si čas který ještě máte. Co druhý pes ten je OK? Kolik jim vlastně je?

Tohle mě třeba právě děsí, že to nechám jednou zajít moc daleko. Neumím si představit, že bych v situaci, kdy má osteosarkom, "čekala" až na fatální zlomeninu, že bych mu ji "dopřála". Blbě se to popisuje, ale zkrátka nechci, aby můj pes měl opravdu velké bolesti. A ten můj je tvrďák, bolest dá najevo, až je opravdu zle.

14.2.2020 14:53

Tak zase když je diagnóza, dají se do psa valit léky proti bolesti docela dobře. Takže ten konec může být příjemnější než ta doba předtím, kdy si člověk myslí (doufá) že je to jen naraženina nebo stáří.

14.2.2020 14:53

GAELLE napsal(a):

Se psem jdu v pondělí, tak snad to bude jen banalitka, teď je chudák na prášky, já uřvaná, Sárina defakto spí...musim se sebrat, protože on VÍ že něco není ok a hlavně kvůli čubě, to je strašněj empatik navíc moje závislačka, tak se musím hodit do klidu, abych jí zbytečně nestresovala.

14.2.2020 14:55
janaa

XXX.XXX.174.201

Tohle mě třeba právě děsí, že to nechám jednou zajít moc daleko. Neumím si představit, že bych v situaci, kdy má osteosarkom, "čekala" až na fatální zlomeninu, že bych mu ji "dopřála". Blbě se to popisuje, ale zkrátka nechci, aby můj pes měl opravdu velké bolesti. A ten můj je tvrďák, bolest dá najevo, až je opravdu zle.

Obecně, každý člověk se toho děsně bojí,ale každý normální to pozná. Já tomu říkám,že psovi zmizí z očí jiskra a líp to vysvětlit nedovedu. Každopádně můj sen (i když to zní blbě) je,abych měla to štěstí, a aspoň jednou mi odešel starý pes ve spánku a sám. Achjo,to je téma na hovno

14.2.2020 15:05
GAELLE

XXX.XXX.55.67

janaa napsal(a):
Obecně, každý člověk se toho děsně bojí,ale každý normální to pozná. Já tomu říkám,že psovi zmizí z očí jiskra a líp to vysvětlit nedovedu. Každopádně můj sen (i když to zní blbě) je,abych měla to štěstí, a aspoň jednou mi odešel starý pes ve spánku a sám. Achjo,to je téma na hovno

taky jsme si to přáli. No jasně že to nevyšlo a museli jsme ho odvézt uspat ač jsem si přála aspoň aby byl uspán doma................a to ti psi proti nám lidem mají ještě tu výhodu a výsadu odejít včas a relativně bez bolesti. Lidi si to musí "vyžrat" až do trpkého konce ačkoliv často už prosí "aby si je pánbíček vzal" ..................

14.2.2020 15:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

psovi zmizí z očí jiskra

přesně tak ...

14.2.2020 15:13

janaa napsal(a):

psovi zmizí z očí jiskra

Nebojím se toho, že nepoznám na feně, že už je čas, děsí mě jen to, že se jí klidně může zlomit noha zničehož nic a to předem poznat není

14.2.2020 15:24
janaa

XXX.XXX.174.201

psovi zmizí z očí jiskra

Nebojím se toho, že nepoznám na feně, že už je čas, děsí mě jen to, že se jí klidně může zlomit noha zničehož nic a to předem poznat není

To byla reakce na Espiro
Jasně,může,ale nemusí. Co jsem měla známé se psy s osteosarkomem,tak ten konec přišel dřív než zlomenina. Ale jasný,chápu, ty pochybnosti jsou nejhorší

14.2.2020 16:15

janaa napsal(a):
To byla reakce na Espiro
Jasně,může,ale nemusí. Co jsem měla známé se psy s osteosarkomem,tak ten konec přišel dřív než zlomenina. Ale jasný,chápu, ty pochybnosti jsou nejhorší

Je to blbý, že to takhle říkám, ale kéž byste měla pravdu..

14.2.2020 17:38

psovi zmizí z očí jiskra

Měli jsme stejný strach, obavy, co rupne psovi dřív, zda noha nebo metastáze na slezině. Nedošlo ani k jednomu, nechali jsme ho uspat dříve...
Jak psali všichni výše, užívejte si přítomnosti fenky každou minutu a rozmazlujte ji. Osteosarkom je hrozně bolestivý a jestli má fenka už i otok měkké tkáně, obávám se ze své zkušenosti, že jí moc času nezbývá. Když to napíši takhle upřímně. Silné léky na bolest na bázi opiátů jste jistě od veta dostali. Určitě ji trápit nenecháte, poznáte, kdy už je čas. Hodně sil do dalších dní, držte se! A nedělejte si žádné výčitky ohledně kastrace. Osteosarkom je svi.ně svinutá, nevybírá si jen kastrovaná zvířata.

14.2.2020 18:39
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Jani, je šílený období (v mnoha ohledech)...a Ty máš takovou tragickou zprávu! Moc na Tebe myslím a posílám feňuli pomuchlání!

14.2.2020 19:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Jani, je šílený období (v mnoha ohledech)...a Ty máš takovou tragickou zprávu! Moc na Tebe myslím a posílám feňuli pomuchlání!

Teď jsi mi něco připomněla, píšu ti zprávu!

14.2.2020 19:52

....kamarádce odešel RR - pes na meta na plicích, dříve než si přední nohu s os zlomil.....respektive nechali ho odejít doma, když začal kašlat a odmítal se najíst a napít....bylo to ze dne na den a veterinář přijel k nim na chalupu, kde to pes miloval ...byla u něj celá jeho milovaná rodina....

15.2.2020 07:50

Víte, co je úplně nejhorší, když jsem v noci plakala...aby to fena neviděla, protože jí nechci stresovat tím, že se budu chovat "divně" tak se před ní snažim držet, asi mě slyšela a přišla mě utěšovat, ještě že je to pes a že nechápe proč jsem nešťastná. Budu si na to muset dávat větší pozor. Položila na mě hlavu, obejmula mě pacinou, dala mi hudlana a řekla to svoje "neplakej, vždyť víš, že já tě nedám, že jsem tvůj anděl strážný"....anděl strážný s polámanými křídly, co dopadl tvrdě na zem....

Omlouvám se, že si tady vylévám srdce, ale ve své podstatě to nemám komu jinak říct, lidi kolem mě nechápou jak mi je, že mě to bolí tak, že se kolikrát nemůžu ani nadechnout.
Když jsme šli na rentgen, tak jsem se modlila, aby ta moje holka zvládla narkózu a teď si říkám, že by možná bylo lepší, kdyby už se neprobudila.

15.2.2020 09:03
GAELLE

XXX.XXX.55.67

je dobře že se probudila a máte čas ještě si ho spolu užít i když bohužel vymezený. Vím přesně jak vám je, zažili jsme to podobně a pořád to moc bolí...........
Stále bude váš anděl strážný a to i když už tady nebude, možná ještě víc..........
Psi dobře poznají že nejsme v pohodě, pes mi vždy ležel na nártech a nechtěl se ode mne hnout.
Jak se chová bráška feny? Snažte si ten čas užít naplno a moc přeju aby byl co nejdelší a bezbolestný aspoň pro ni když ne pro vás.
Psi neumírají, psi jen spí v našich srdcích. Držte se, je mi to fakt moc líto a taky jsem pro ni a pro vás plakala............Pavla

15.2.2020 10:10

Víte, co je úplně nejhorší, když jsem v noci plakala...aby to fena neviděla, protože jí nechci stresovat tím, že se budu chovat "divně" tak se před ní snažim držet, asi mě slyšela a přišla mě utěšovat, ještě že je to pes a že nechápe proč jsem nešťastná. Budu si na to muset dávat větší pozor. Položila na mě hlavu, obejmula mě pacinou, dala mi hudlana a řekla to svoje "neplakej, vždyť víš, že já tě nedám, že jsem tvůj anděl strážný"....anděl strážný s polámanými křídly, co dopadl tvrdě na zem....

Omlouvám se, že si tady vylévám srdce, ale ve své podstatě to nemám komu jinak říct, lidi kolem mě nechápou jak mi je, že mě to bolí tak, že se kolikrát nemůžu ani nadechnout.
Když jsme šli na rentgen, tak jsem se modlila, aby ta moje holka zvládla narkózu a teď si říkám, že by možná bylo lepší, kdyby už se neprobudila.

..víte když mi odešla předešlá fenka na selhání ledvin, zařekla jsem se, že už psa nikdy více, no za pár týdnů se to zlomilo a já začala vybírat jakého psa - bez něj být prostě neumím ani nechci.....pořád jsem vybírala plemeno, četla tady diskuze a tak podobně.... ke každému jsem měla nějaké PROČ NE.....nakonec jsme se jeli podívat k chovatelce svého současného psa....okamžitě se mi plemeno zalíbilo a bylo rozhodnuto......sedělo tam kousek ode mně a chumlu svých příbuzných jedno jediné štěně (jeho sestra, kterou si chovatelka nechávala, lítala jak torpédo s chumlem psů), vzala jsem ho naprosto intuitivně do náručí a už ho nepustila...byl jediný, který neměl zájemce.....když jsem pak po nějaké době nahlédla do jeho PP, zjistila jsem, že se narodil den před tím, než se má fenka odebrala tam nahoru....náhoda - určitě ne, prostě to tak mělo být a stalo se, myslím si, že ona je v něm......moc na vás obě myslím a přeju hodně, hodně sil.....určitě poznáte obě dvě tu jedinou možnou chvíli, kdy se spolu rozloučíte

15.2.2020 10:32

GAELLE napsal(a):
je dobře že se probudila a máte čas ještě si ho spolu užít i když bohužel vymezený. Vím přesně jak vám je, zažili jsme to podobně a pořád to moc bolí...........
Stále bude váš anděl strážný a to i když už tady nebude, možná ještě víc..........
Psi dobře poznají že nejsme v pohodě, pes mi vždy ležel na nártech a nechtěl se ode mne hnout.
Jak se chová bráška feny? Snažte si ten čas užít naplno a moc přeju aby byl co nejdelší a bezbolestný aspoň pro ni když ne pro vás.
Psi neumírají, psi jen spí v našich srdcích. Držte se, je mi to fakt moc líto a taky jsem pro ni a pro vás plakala............Pavla

No včera byl pes dost ukňouranej, ale se nedivim....dneska ráno už vypadal docela v poho, fena se najedla, vyvenčila a zalehla na pelíšek, pes si šel solidárně lehnout s ní.
Myslím, že je čubina ještě furt rozhozená z tý narkózy, sice jedla už večer, ale ne s takovou chutí, co obvykle i ráno to bylo takový vlažný, když jsem odcházela do práce, tak jsem ještě každýmu dávala piškot a i ten brala tak nějak vlažně.

15.2.2020 10:38

..víte když mi odešla předešlá fenka na selhání ledvin, zařekla jsem se, že už psa nikdy více, no za pár týdnů se to zlomilo a já začala vybírat jakého psa - bez něj být prostě neumím ani nechci.....pořád jsem vybírala plemeno, četla tady diskuze a tak podobně.... ke každému jsem měla nějaké PROČ NE.....nakonec jsme se jeli podívat k chovatelce svého současného psa....okamžitě se mi plemeno zalíbilo a bylo rozhodnuto......sedělo tam kousek ode mně a chumlu svých příbuzných jedno jediné štěně (jeho sestra, kterou si chovatelka nechávala, lítala jak torpédo s chumlem psů), vzala jsem ho naprosto intuitivně do náručí a už ho nepustila...byl jediný, který neměl zájemce.....když jsem pak po nějaké době nahlédla do jeho PP, zjistila jsem, že se narodil den před tím, než se má fenka odebrala tam nahoru....náhoda - určitě ne, prostě to tak mělo být a stalo se, myslím si, že ona je v něm......moc na vás obě myslím a přeju hodně, hodně sil.....určitě poznáte obě dvě tu jedinou možnou chvíli, kdy se spolu rozloučíte

No myslela jsem doteď, že kdyby odešla fena jako první, tak že k psovi okamžitě pořídím štěně, ale to jsem byla za prvé pevně přesvědčena, že to bude fenka a navíc to teď mám v hlavě spíš jako lesnížínka, že nechám psa dožít jako jedináčka, aby veškerou pozornost a péči měl jenom pro sebe, teda uvidíme, jak to následně bude snášet.

15.2.2020 10:40
fikovnice

XXX.XXX.134.107

"...zjistila jsem, že se narodil den před tím, než se má fenka odebrala tam nahoru....náhoda - určitě ne, prostě to tak mělo být a stalo se..."

Evi, stoprocentně tomuto věřím - že to nebyla náhoda, ač mnozí budou nesouhlasit. I zvířata mají duši. Každý máme své vyznání. Bez víry, že po smrti nenásleduje "konec", bych už dávno nebyla na tomto světě, prostě bych dobrovolně odešla.

Miluju zvířata, podmínky mám pro kočky, psa jen víkenďáka, ale všichni mají svoji osobitou duši. A všichni jsou mí strážní andělové...

Tak jako pro "Sardullah" NAVŽDY bude její fenka. A to i když odejde z tohoto slzavého údolí. Jani - ona bude už navždy s Tebou, jste vzájemně propojeny, věřím tomu!

15.2.2020 10:42
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Nepatří to sem, ale písnu to: Mně se motýli nikdy nelíbili. Ale ten Tvůj je tak úžasnej, že jsem na to plemeno změnila názor. Vždy, když vidím jeho foto, usmívám se.

15.2.2020 11:11

fikovnice napsal(a):
Nepatří to sem, ale písnu to: Mně se motýli nikdy nelíbili. Ale ten Tvůj je tak úžasnej, že jsem na to plemeno změnila názor. Vždy, když vidím jeho foto, usmívám se.

..on to říká každý kdo se s ním potká i třeba venku na ulici, je to neustále neuvěřitelně pozitivně naladěný pes, pořád se "usmívá" a každého s láskou vítá...dnes jsem s ním byla na chodbě a sousedka scházela ze schodů, pes hubu otevřenou od ucha k uchu, ocas jak korouhev a hned k ní, pravila, že jí pokaždé naladí k úsměvu a tak nějak prohřeje den.....nedávno ovdověla, a nese to dost špatně, tak je to pro něj taková pocta....já jsem tohle plemeno ve své podstatě vůbec neznala, jen jednou u jedné paní dvě starší a nijak komunikativní fenky, které mně zaujaly spíš jen tím, jak u paní tahaly odrostlé kotě ragdola, které byla skoro tak velké jako ony, nic víc....u chovatelky, když se na mně navalilo klubko rozesmátých motýlů, to jsem naprosto roztála a bez psa už neodjela.....

15.2.2020 11:14

No myslela jsem doteď, že kdyby odešla fena jako první, tak že k psovi okamžitě pořídím štěně, ale to jsem byla za prvé pevně přesvědčena, že to bude fenka a navíc to teď mám v hlavě spíš jako lesnížínka, že nechám psa dožít jako jedináčka, aby veškerou pozornost a péči měl jenom pro sebe, teda uvidíme, jak to následně bude snášet.

....sama víte co bude nejlepší pro vás i pesana...držte se všichni....u mně to bylo jiné, já měla vždy psa jen jednoho.....

15.2.2020 11:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vůbec jsem nevěděla, jak to bude, Woriček je takový salámista, na něm by člověk snad ani nepoznal, že se trápí(tedy doufám, že se netrápil) a on má tolik psích kámošů, všechny má rád, všechny lidi, že to dal. Nikdy jsem nezalitovala, že jsem k němu to štěndo nepořídila, přijde mi opravdu, že si tu pozornost užívá, protože vždycky byl na prvním místě Berry(ale on si to opravdu zasloužil) a Worka zlobil. Teď, když zůstal sám, bylo vidět, že i to chování se zlepšilo(nebo věkem, kdoví) Jsem ráda(i když u nás ještě anabáze kolem koček, také generační výměna ) že prostě můžu všechnu pozornost věnovat jen jemu a rozmazlovat ho, jak se jen dá. Ale váš pes je na feně strašně závislý, jak jste popisovala..snad uvidíte, čas ukáže. Naprosto vás chápu i to, že by bylo asi lepší, kdyby se z té narkózy neprobrala. Vůbec si nedovedu představit, že se jednou možná taky budu dívat na psa, který to má spočítané. A já o tom budu vědět,,stříhat metr". Jasně, bylo to tak i u Berryho, ale to bylo pár dní, co bylo jasné, že to nejde zvrátit, jedině zázrakem. Nevím, jestli bych to vydržela týdny, měsíce. Woriček je jen starý, ale když se na něj někdy dívám, jak těžce vstává, jak se belhá, tak bulím jak želva. A to je relativně v pohodě. Ještě k vaší feňuli(řvu, jen když to píšu) spíš než nohu, sledujte dýchání. Dívali se i na plíce, když byla uspaná?

15.2.2020 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
"...zjistila jsem, že se narodil den před tím, než se má fenka odebrala tam nahoru....náhoda - určitě ne, prostě to tak mělo být a stalo se..."

Evi, stoprocentně tomuto věřím - že to nebyla náhoda, ač mnozí budou nesouhlasit. I zvířata mají duši. Každý máme své vyznání. Bez víry, že po smrti nenásleduje "konec", bych už dávno nebyla na tomto světě, prostě bych dobrovolně odešla.

Miluju zvířata, podmínky mám pro kočky, psa jen víkenďáka, ale všichni mají svoji osobitou duši. A všichni jsou mí strážní andělové...

Tak jako pro "Sardullah" NAVŽDY bude její fenka. A to i když odejde z tohoto slzavého údolí. Jani - ona bude už navždy s Tebou, jste vzájemně propojeny, věřím tomu!

Vidíš a já doufám, že po smrti budu 100% mrtvá! Nic nebude, nebudu nic vědět...nikdy víc. Představa, že budu někde sedět a dál sledovat, jak si tu mí blízcí žijou spokojeně beze mě, jak pořád vidím všechny ty sr.čky, co nemůžu ovlivnit...mne neskutečně děsí.

15.2.2020 11:47
fikovnice

XXX.XXX.134.107

lesnížínka napsal(a):
Vidíš a já doufám, že po smrti budu 100% mrtvá! Nic nebude, nebudu nic vědět...nikdy víc. Představa, že budu někde sedět a dál sledovat, jak si tu mí blízcí žijou spokojeně beze mě, jak pořád vidím všechny ty sr.čky, co nemůžu ovlivnit...mne neskutečně děsí.

No jo, každej máme jiné vyznání, a to je dobře, aspoň je to tu pestré!

15.2.2020 11:49
fikovnice

XXX.XXX.134.107

lesnížínka napsal(a):

Ale desetiletí jsem to měla jako Ty. Jenže pak se po smrti mých rodičů, hlavně mámy, začaly dít věci, které prostě nejdou vysvětlit "přirozeně". (Termín "nadpřirozené" věci ale téměř nesnáším, tak nevím jak to popsat.)

18.2.2020 18:27
dafula

XXX.XXX.219.18

Přeji hezký večer, jak jsem již psala skoro před dvěma lety......Léčbu jsme s naší Enčou hned tak nevzdali.... vydržela po nálezu víc jak rok a uspat jsem ji dala jen proto, že ji odešly zadní nožičky....Dnes bych Enče nasadila léčbu kmenových buněk.....dříve jsem o ní nevěděla.... bohužel....pokud budete chtít bližší info, dejte mi vědět. Jinak držím palečky. Lucka

18.2.2020 21:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

dafula napsal(a):
Přeji hezký večer, jak jsem již psala skoro před dvěma lety......Léčbu jsme s naší Enčou hned tak nevzdali.... vydržela po nálezu víc jak rok a uspat jsem ji dala jen proto, že ji odešly zadní nožičky....Dnes bych Enče nasadila léčbu kmenových buněk.....dříve jsem o ní nevěděla.... bohužel....pokud budete chtít bližší info, dejte mi vědět. Jinak držím palečky. Lucka

Myslím, že zajímat to bude hodně lidí, klidně se rozepište. V této souvislosti jsem o léčbě neslyšela. Kamarádka léčila kmenovýma buňkama psu těžkou artrozu kolene. Vzápětí mu odešly ledviny. Následně se dozvěděla, že to riziko tam je, vědělo se o něm.

18.2.2020 21:50
janaa

XXX.XXX.250.132

Taky moc nechápu,co by měly kmenové buňky udělat s rakovinou kosti. Já je dávala feně kvůli pooperační revmatoidní artritidě v lokti,účinek nula

19.2.2020 16:22

janaa napsal(a):
Taky moc nechápu,co by měly kmenové buňky udělat s rakovinou kosti. Já je dávala feně kvůli pooperační revmatoidní artritidě v lokti,účinek nula

Když jsem si myslela, že má fena "jen" revma, tak jsem pročítala kde co, jak jí eventuelně ulevit, narazila jsem i na kmenové buňky, v té chvíli, ještě před naší diagózou jsem si říkala, že to budu muset zkonzultovat s vetem, protože fena dost pajdala a kdyby jí to mělo pomoct, tak to ráda zaplatím.....

Ráda bych řekla, že bych si vzala klidně půjčku půl milionu, kdybych věděla, že jí to pomůže, ale takhle to není a osobně mi přijde lepší nechat fenu v klidu dožít, dokud nebude mít bolesti, než jí tahat po veterinářích, na každý zákrok nebo i jen banální odběr krve jí uspávat.....

Nicméně jsem zkoušela hledat na téma léčba osteosarkomu kmenovými buňkami a přiznám se, že jsem nic nenašla.....

19.2.2020 16:31
janaa

XXX.XXX.250.132

Když jsem si myslela, že má fena "jen" revma, tak jsem pročítala kde co, jak jí eventuelně ulevit, narazila jsem i na kmenové buňky, v té chvíli, ještě před naší diagózou jsem si říkala, že to budu muset zkonzultovat s vetem, protože fena dost pajdala a kdyby jí to mělo pomoct, tak to ráda zaplatím.....

Ráda bych řekla, že bych si vzala klidně půjčku půl milionu, kdybych věděla, že jí to pomůže, ale takhle to není a osobně mi přijde lepší nechat fenu v klidu dožít, dokud nebude mít bolesti, než jí tahat po veterinářích, na každý zákrok nebo i jen banální odběr krve jí uspávat.....

Nicméně jsem zkoušela hledat na téma léčba osteosarkomu kmenovými buňkami a přiznám se, že jsem nic nenašla.....

Nj,to je jasný,že když člověk může a má to nějakou šanci,udělá,co se dá. Proto jsem to taky zkoušela, bohužel v tomhle případě jsem se poučila,že dokud pes netahá nohu,neoperovat,protože s naším štěstím se posralo,co mohlo, a celá sranda se cenou vyšplhala do (pro mě) dost závratnejch výšek. Ale pořád je to prd, čuba pajdá,je to na nic, ale o život nejde,jen o to pohodlí. Prachy vem čert.

Co čubina? Jsem si na vás vzpomněla, kamarádčinýmu pětiletýmu psovi diagnostikovali neurofibrosarkom, prognoza max týdny. Je to na hovn.....

19.2.2020 17:14

janaa napsal(a):
Nj,to je jasný,že když člověk může a má to nějakou šanci,udělá,co se dá. Proto jsem to taky zkoušela, bohužel v tomhle případě jsem se poučila,že dokud pes netahá nohu,neoperovat,protože s naším štěstím se posralo,co mohlo, a celá sranda se cenou vyšplhala do (pro mě) dost závratnejch výšek. Ale pořád je to prd, čuba pajdá,je to na nic, ale o život nejde,jen o to pohodlí. Prachy vem čert.

Co čubina? Jsem si na vás vzpomněla, kamarádčinýmu pětiletýmu psovi diagnostikovali neurofibrosarkom, prognoza max týdny. Je to na hovn.....

No už jsem se vybrečela z prvního šoku....srovnala jsem se do latě, abych čubinu nestresovala tím, že jí budu brečet do kožichu a že se budu chovat divně.
Takže momentálně feňule na rimadylu, zřejmě bez bolestí, což se bohužel projevuje asi i tím, že začala došlapovat na tlapajznu, což teda není s ohledem na možnost zlomeniny úplně dobrý, ale tak to si člověk nevybere.
No a vzhledem k tomu, že opravdu nevíme dne ani hodiny, tak nic neřešíme a užíváme si každou minutu. K obědu jsme měli kaši a řízek....čubina taky, protože už je to prostě jedno, tak a´t si dá a teď mi tady hajá v náručí.
Fena je zatím v poho, prostě "jen" kulhá.

19.2.2020 17:35
janaa

XXX.XXX.250.132

No už jsem se vybrečela z prvního šoku....srovnala jsem se do latě, abych čubinu nestresovala tím, že jí budu brečet do kožichu a že se budu chovat divně.
Takže momentálně feňule na rimadylu, zřejmě bez bolestí, což se bohužel projevuje asi i tím, že začala došlapovat na tlapajznu, což teda není s ohledem na možnost zlomeniny úplně dobrý, ale tak to si člověk nevybere.
No a vzhledem k tomu, že opravdu nevíme dne ani hodiny, tak nic neřešíme a užíváme si každou minutu. K obědu jsme měli kaši a řízek....čubina taky, protože už je to prostě jedno, tak a´t si dá a teď mi tady hajá v náručí.

Jasný,užívejte,co to dá. Držím palce,at to ještě alespoň chvíli vydrží

19.2.2020 17:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

moc na vás obě myslím a držím pěsti ať to vydrží co nejdéle !!!

19.2.2020 21:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Taky jsem si dneska vzpomněla, jestli dáte zprávu, jak na tom je. Tak na tu hrůzu, je to dobré.

Jinak, co se týče přispěvatelky o kmenových buňkách a kdo chce, tomu dá info...vzhledem k tomu, že víc nic, mám už trochu dojem, že jde o nějakou ,,zázračnou léčbu" za nemalý peníz, 100% účinkující, kterou vám prozradí za poplatek...

19.2.2020 21:55
fikovnice

XXX.XXX.135.83

lesnížínka napsal(a):
Taky jsem si dneska vzpomněla, jestli dáte zprávu, jak na tom je. Tak na tu hrůzu, je to dobré.

Jinak, co se týče přispěvatelky o kmenových buňkách a kdo chce, tomu dá info...vzhledem k tomu, že víc nic, mám už trochu dojem, že jde o nějakou ,,zázračnou léčbu" za nemalý peníz, 100% účinkující, kterou vám prozradí za poplatek...

Myslím si totéž...a je to nechutné.

19.2.2020 21:59
fikovnice

XXX.XXX.135.83

fikovnice napsal(a):
Myslím si totéž...a je to nechutné.

Edit: Tedy ne že by se kmenové buňky v onkologii nepoužívaly. Ale teď píšu o humánní medicíně. Ve vet medicíně nevím jak tomu je.

19.2.2020 22:13
janaa

XXX.XXX.250.132

Jak jsem psala výše, zkoušela jsem je u feny s pooperační revmatoidní artritidou,bohužel nezabraly. Ale v některých případech s tím prý mají dobré zkušenosti

19.2.2020 23:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Edit: Tedy ne že by se kmenové buňky v onkologii nepoužívaly. Ale teď píšu o humánní medicíně. Ve vet medicíně nevím jak tomu je.

Můžeš hodit u čeho? Jen mě to zajímá, netuším...

20.2.2020 08:28

lesnížínka napsal(a):

No já si to nemyslím....bohužel u osteosarkomu to opravdu nic nevyřeší......

20.2.2020 13:20
dafula

XXX.XXX.219.18

Omlouvám se, že jsme hned nereagovala…..Myslím, že to byl hloupý nápad se zde zmiňovat o kmenových buňkách, neboť produkt, který jsem měla namysli, nelze popisovat do chatu a není to ani na telefon…..
A co se týče poplatku za bližší informaci……to opravdu NE…nejsem dealer!!!!. Mě léčba stála hodně peněz, ale nelituji ani koruny…neboť to fence prodloužilo život minimálně o rok a já měla možnost se s ní rozloučit….Kdybych dříve věděla, že je produkt, který zastavuje rakovinu, tím že opravuje vlastní kmenové buňky v těle a měla jsem tu možnost ho dostat, tak jsem ho hned koupila……a netvrdím, že by jí to pomohlo…..každý tady máme svojí svíčku a pokud dohoří ani svěcená voda nepomůže.

Přeji všem fajn den….a ještě jednou se omlouvám

22.2.2020 10:17
fikovnice

XXX.XXX.135.59

dafula napsal(a):
Omlouvám se, že jsme hned nereagovala…..Myslím, že to byl hloupý nápad se zde zmiňovat o kmenových buňkách, neboť produkt, který jsem měla namysli, nelze popisovat do chatu a není to ani na telefon…..
A co se týče poplatku za bližší informaci……to opravdu NE…nejsem dealer!!!!. Mě léčba stála hodně peněz, ale nelituji ani koruny…neboť to fence prodloužilo život minimálně o rok a já měla možnost se s ní rozloučit….Kdybych dříve věděla, že je produkt, který zastavuje rakovinu, tím že opravuje vlastní kmenové buňky v těle a měla jsem tu možnost ho dostat, tak jsem ho hned koupila……a netvrdím, že by jí to pomohlo…..každý tady máme svojí svíčku a pokud dohoří ani svěcená voda nepomůže.

Přeji všem fajn den….a ještě jednou se omlouvám

"Kdybych dříve věděla, že je produkt, který zastavuje rakovinu, tím že opravuje vlastní kmenové buňky v těle a měla jsem tu možnost ho dostat, tak jsem ho hned koupila..."

Nezlobte se, ale takovýto "produkt" prostě na trhu není. A obávám se, že ani nikdy nebude. Není úplně etické to dávat sem do diskuze a mást tak lidi, kteří se trápí kvůli nemoci svého parťáka.

23.2.2020 20:20
dafula

XXX.XXX.219.18

Diskuzi o osteosarkomu jsem založila já.....věřte, že vím co je to bolest....každý den, měsíc po měsíci se dívat na přítele, který mi umírá....nepiše mi nic o etice.....
Produkt má skvělé účinky jak u lidí, tak i u zvířat. Teď s ním léčíme rakovinu kůže u fenky mé kamarádky.....
A nebojte na chatu už nikdy o tom psát nebudu......a několikrát jsem se omluvila.

23.2.2020 20:26
fikovnice

XXX.XXX.134.83

dafula napsal(a):
Diskuzi o osteosarkomu jsem založila já.....věřte, že vím co je to bolest....každý den, měsíc po měsíci se dívat na přítele, který mi umírá....nepiše mi nic o etice.....
Produkt má skvělé účinky jak u lidí, tak i u zvířat. Teď s ním léčíme rakovinu kůže u fenky mé kamarádky.....
A nebojte na chatu už nikdy o tom psát nebudu......a několikrát jsem se omluvila.

Pokud jde o tak skvělý přípravek, tak proč nenapíšete, oč jde? Můžete klidně i SZ. I když tomu nevěřím, zajímalo by mě to (teď mám na mysli kvůli sobě a svému "zdraví").

To, že tomu nevěřím, ale nebrání tomu sem písnout, oč se jedná. Víte, přípravek, kterým by se léčil sarkom, a teď zase zmiňujete "rakovinu kůže" (spinocelulární karcinom...?), podle mě není... Ale z mého profesního i osobního hlediska by mě to prostě zajímalo.

23.2.2020 20:37
dafula

XXX.XXX.219.18

Prezentace produktu probíhají každý týden v Praze, Pardubicích, Olomouci a Ostravě. Pokud chcete vědět více je možné se zúčastnit. Stačí dát vědět, které místo by Vám vyhovovalo.

23.2.2020 20:43
fikovnice

XXX.XXX.134.83

dafula napsal(a):
Prezentace produktu probíhají každý týden v Praze, Pardubicích, Olomouci a Ostravě. Pokud chcete vědět více je možné se zúčastnit. Stačí dát vědět, které místo by Vám vyhovovalo.

Ale já se žádné prezentace nejen že nemůžu zúčastnit, ale ani nechci. Veškeré "prezentace produktů" mi zavánějí šmejdovstvím - to se na mě, prosím, nezlobte. To není na Vás, ale na "výrobce a dealera" onoho "produktu". A pořád nechápu, proč sem nenapíšete název.

23.2.2020 21:00
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Ale já se žádné prezentace nejen že nemůžu zúčastnit, ale ani nechci. Veškeré "prezentace produktů" mi zavánějí šmejdovstvím - to se na mě, prosím, nezlobte. To není na Vás, ale na "výrobce a dealera" onoho "produktu". A pořád nechápu, proč sem nenapíšete název.

je to akorát podvod to je celé

23.2.2020 21:08

dafula napsal(a):

...aha....takže podvod......

neverend

23.2.2020 23:47
neverend

XXX.XXX.213.247

U doktora sedí pan Novák s čerstvě diagnostikovanou rakovinou a ptá se doktora.Tak mi pane doktore alespoň řekněte kolik mi zbývá života.Doktor povídá: Noo 10.. a pan Novák ho přeruší:10 měsíců? Doktor: Noo,to né 10..a pan Novák opět doktora přeruší:10 týdnů? Doktor opět:10..Pan Novák s hrůzou v očích: 10 dní!? A Doktor:10,9,8,7,6..😀😀😀

24.2.2020 11:15
dafula

XXX.XXX.219.18

Výrobce si nepřeje, produkt prezentovat přes sociální sítě Diskuzi uzavírám. Mějte Fajn den

24.2.2020 13:32
Varaxi

XXX.XXX.1.226

dafula napsal(a):
Výrobce si nepřeje, produkt prezentovat přes sociální sítě Diskuzi uzavírám. Mějte Fajn den

Tak ho neprezentujte a normálně napište, jak se to jmenuje. To není tak těžké, ne?

24.2.2020 13:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

žádný takový produkt neexistuje. je to jen podvod na lidi a jak z nich vytahat peníze. Možná placebo efekt ............... Nevěřím ani léčbě kmenovými buňkami natož že by byl produkt který je umí opravit. U lidí ani u psů

24.2.2020 16:13

GAELLE napsal(a):
žádný takový produkt neexistuje. je to jen podvod na lidi a jak z nich vytahat peníze. Možná placebo efekt ............... Nevěřím ani léčbě kmenovými buňkami natož že by byl produkt který je umí opravit. U lidí ani u psů

Jasně, ale tonoucí se i stébla chytá a v tom tkví celý byznys. A kdyby napsla název - určitě by o tom někdo tady už slyšel a bylo by jasno......

24.2.2020 16:51

A neplete si to někdo s něčím?
Léčba km. buňkami není vymyšlená, není to sci-fi.
Ale není to jako "vezmu si paralen, horečka spadne".
Výrobce akorát blbě kecá, on sem totiž napsat nic nemůže, protože za to hrozí pokuta 2 miliony korun.

24.2.2020 17:14

Jasně, ale tonoucí se i stébla chytá a v tom tkví celý byznys. A kdyby napsla název - určitě by o tom někdo tady už slyšel a bylo by jasno......

Jsem tonoucí, ale upřímně...něco, co absolutně nejde dohledat na internetu-alespoň já nic takového nenašla, co je pouze formou nějaké prezentace někde na nějakém místě...to už mi připadá prapodivné. Už jen proto, že já mít něco takového, tak to prezentuju všude možně za prvé, aby to pomohlo co nejvíc a za druhé...co si budeme povídat prachy až na prvním místě...abych na tom vydělala.

Nemůžu tady hodnotit, jestli to kdy někomu pomohlo-nepomohlo, pokud pomohlo tak hurá a je to super, pokud nepomohlo, ale člověk má tak nějak pocit, že vyzkoušel všechny možnosti, tak proč ne, ale u těchto "zázraků" ať už jsou na cokoliv, si vždycky říkám....jak je možné, že toho nejsou plná média....lék na rakovinu (doplňte cokoliv jiného) nalezen a je cenově dostupný.

V každém případě, ať je to co je to, mojí feně to nepomůže a než zkoušet nějaké hokus pokusy .......jinak věřím na zázraky...v našem případě by byl zázrak, kdyby byla fena z těch, u kterých osteosarkom postupuje pomalu a místo prognózy "do dvou měsíců" se mnou byla ještě třeba půl roku, bez bolestí, funkční....a aby, když už se to stane a osud nám dopřeje ještě nějaký ten společný čas navíc a že nebude mít bolesti popř. metastázy na plicích, tak že nedojde ke zlomenině.

24.2.2020 17:34

Tak já něco četla... Má to fungovat jako podpůrná léčba. Jsou tu nějaké společnosti, co to aplikují kvůli artróze. Můžete si tam vybrat balíček klasik a premium. Achjo. Odběr je v anestezii, aplikace v anestezii..
Ale osteosarkom ne..
https://www.onkologiecs.cz/pdfs/xon/2011/02/09.pdf
Blbý a blbý a ta s tím produktem je fakt...

24.2.2020 17:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

o léčbu kmenovými buňkami jsem se zajímala a nemyslím že v mém případě by to pomohlo. O tom že by to dokázalo vyléčit rakovinu kosti si myslím bohužel totéž. Ale uznávám že mohou být nemoci kde to třeba pomůže .....................
Tady ovšem paní tvrdí že přípravek "opraví" kmenové buňky a tomu tedy opravdu nevěřím.

24.2.2020 17:50

GAELLE napsal(a):
o léčbu kmenovými buňkami jsem se zajímala a nemyslím že v mém případě by to pomohlo. O tom že by to dokázalo vyléčit rakovinu kosti si myslím bohužel totéž. Ale uznávám že mohou být nemoci kde to třeba pomůže .....................
Tady ovšem paní tvrdí že přípravek "opraví" kmenové buňky a tomu tedy opravdu nevěřím.

No to je právě to....léčba kmenovými buňkami existuje, o tom žádná, ale oprava kmenových buněk....gůglila jsem čistě ze zvědavosti a nic jsem o tom prostě nenašla.

neverend

24.2.2020 17:59
neverend

XXX.XXX.213.247

O rakovině nevím,ale vím jak bylinkář pomohl mé známe se streptokokem c.Opravdu antibiotika všeho druhu a ani injekční penicilin nezabral.Streptokok stále v krku a ona už vážně vypadala že to nedá.🙁 Světe div se,ale po dvou týdnech bylinky streptokoka zahnaly na ústup a po měsíci byla známá zcela zdravá.Vím jen že to byly směsi bylin,ale jakých to opravdu nevím.Jen jsem jí tam vozil.

24.2.2020 18:12
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No to je právě to....léčba kmenovými buňkami existuje, o tom žádná, ale oprava kmenových buněk....gůglila jsem čistě ze zvědavosti a nic jsem o tom prostě nenašla.

vůbec vám vaši situaci nezávidím...............jen čekat a prognoza špatná. Tak si opravdu moc přeji ať to vydrží co nejdéle tak jak je to teď. Je mi vás i fenky moc líto a neumím si to představit. Vlastně umím..........taky jsme 2 měsíce věřili a doufali že to dopadne jinak. Bohužel nestalo se

24.2.2020 19:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kdyby to něco, cokoliv něco fungovalo, tak by fena zadavatelky umřela ne na sarkom, ale stářím. Takže nic
Jinak: věřím na bylinky, na různou podpůrnou léčbu, třeba betaglukan, homeopatika...to všechno bych zkoušela. Nepomůže dobře, ale neublíží. Respektive víc už fakt ublížit nemůže. Ale jsem zásadně proti hyper super produktům za hyper super cenu, která psa 100% vyléčí. Nevyléčil. A zadavatelko, vám to nepřišlo divné, když opravuje ty buňky?

24.2.2020 21:09
fikovnice

XXX.XXX.135.251

lesnížínka napsal(a):
Kdyby to něco, cokoliv něco fungovalo, tak by fena zadavatelky umřela ne na sarkom, ale stářím. Takže nic
Jinak: věřím na bylinky, na různou podpůrnou léčbu, třeba betaglukan, homeopatika...to všechno bych zkoušela. Nepomůže dobře, ale neublíží. Respektive víc už fakt ublížit nemůže. Ale jsem zásadně proti hyper super produktům za hyper super cenu, která psa 100% vyléčí. Nevyléčil. A zadavatelko, vám to nepřišlo divné, když opravuje ty buňky?

Fytoterapie = stopro ano! Teda na určité problémy a nemoci a musí se tomu rozumět.
Ale např. homeopatie = 1000 x naředěné nic, alespoň tedy z mého pohledu.

24.2.2020 21:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):
Fytoterapie = stopro ano! Teda na určité problémy a nemoci a musí se tomu rozumět.
Ale např. homeopatie = 1000 x naředěné nic, alespoň tedy z mého pohledu.

Jani, musím říct, že osobně jsem na nějakou léčbu homeopatikama nikdy nevěřila a říkala jsem si, že si to ten člověk jen vsugeruje. Jenže u předešlého psa nám je bývalý veterinář doporučil - takže jsem je zkusili a ony opravdu pomáhaly. A pes si to těžko vsugeruje no .

24.2.2020 22:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Jani, musím říct, že osobně jsem na nějakou léčbu homeopatikama nikdy nevěřila a říkala jsem si, že si to ten člověk jen vsugeruje. Jenže u předešlého psa nám je bývalý veterinář doporučil - takže jsem je zkusili a ony opravdu pomáhaly. A pes si to těžko vsugeruje no .

náhoda? na co byly určené? též homeopatikům nevěřím

24.2.2020 22:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
náhoda? na co byly určené? též homeopatikům nevěřím

No náhoda to asi nebyla, jelikož když jsem léky psovi přestala dávat, tak se problémy vrátily. Po nasazení léků opět vymizely.....

Pes měl problémy se zvracením, celkově se zažíváním, ale zvracel i po vodě. Byli jsme na různých vyšetřeních - na nic konkrétního se nepřišlo, zkoušeli jsme diety, nic nepomáhalo. Pak jsem si vzpomněla na starého veta, ke kterému jsme jezdili dřív, takový ten spíše jen na očkování, na králíky atd. (ale třeba příbuzným zachránil fretku, se kterou si na velkých klinikách nevěděli rady. ). A vím, že on vždycky mluvil o tomhle typu léčby a tak mě napadlo to zkusit, spíš ze zoufalství. No a ono to pomohlo. Bohužel na přesný název těch "léků" už si nevzpomenu.

24.2.2020 22:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No náhoda to asi nebyla, jelikož když jsem léky psovi přestala dávat, tak se problémy vrátily. Po nasazení léků opět vymizely.....

Pes měl problémy se zvracením, celkově se zažíváním, ale zvracel i po vodě. Byli jsme na různých vyšetřeních - na nic konkrétního se nepřišlo, zkoušeli jsme diety, nic nepomáhalo. Pak jsem si vzpomněla na starého veta, ke kterému jsme jezdili dřív, takový ten spíše jen na očkování, na králíky atd. (ale třeba příbuzným zachránil fretku, se kterou si na velkých klinikách nevěděli rady. ). A vím, že on vždycky mluvil o tomhle typu léčby a tak mě napadlo to zkusit, spíš ze zoufalství. No a ono to pomohlo. Bohužel na přesný název těch "léků" už si nevzpomenu.

to je škoda. no někdo tomu opravdu věří a pak to třeba i funguje. mám francouzskou kamarádku která užívá pouze homeopatika a místo k lékaři chodí k nějaké "magnetizérce"................ale u psa je to fakt divné. Ale tak hlavně že mu to zabralo

24.2.2020 22:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Jsem ráda, že má někdo podobnou zkušenost, jako já Na nohy nám sice pomohly jen částečně, ale pes se ze stavu: sotva se ploužím, nevypadám dobře, trávení špatné...zharmonizoval do stavu: akční a veselý pes, kterému chutná. Je starý, takže zázraky už nečekám, může to s ním seknout ze dne na den, ale prostě to zlepšení všeho bylo očividné. Už je víc než půlrok nebere a začínám uvažovat, že mu je zase namíchám. Víc mu teče z očí, začíná se občas olizovat(trávení) má zase trochu růžové kolem huby a packy...

25.2.2020 21:12
fikovnice

XXX.XXX.134.83

marcelaamax napsal(a):

Marci, když to pomohlo, proč ne...
Já vím, že jsou i lékaři - přímo homeopati. Dopsala jsem do toho příspěvku, že to je můj názor. Že jim nevěřím. Ale jasně - pokud prostě něco pomůže a člověk je třeba fakt už v úzkých, tak chápu, že zkouší vše. Jen konkrétně pro mě to není, nebyla bych ani placebo-respondér.

Ale třeba fytoterapii uznávám hodně.

25.2.2020 21:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Marci, když to pomohlo, proč ne...
Já vím, že jsou i lékaři - přímo homeopati. Dopsala jsem do toho příspěvku, že to je můj názor. Že jim nevěřím. Ale jasně - pokud prostě něco pomůže a člověk je třeba fakt už v úzkých, tak chápu, že zkouší vše. Jen konkrétně pro mě to není, nebyla bych ani placebo-respondér.

Ale třeba fytoterapii uznávám hodně.

Jani a co jiného než bylinky to je? Nikdo netvrdí, že je to něco jiného. Já vím, reakce typu promile v moři. Jenže...kdo kdy dokázal, řešil, kolik je těch bylinek třeba, aby byly účinné? Co když stačí ta jedna molekula, aby to něco nastimulovalo? Mě na plno věcí homeopatika taky nezabrala...třeba jsem tak brala ostropestřec a měla jsem dojem, že to neúčinkuje, vrátila jsem se ke kapslím. Jenže jsem brala dál ještě v homeopartikách vlaštovičník a ještě něco, už si nevzpomenu...a najednou jsem zjistila, že problémy s trávením jsou pryč. Když teď nad tím uvažuju, nejsem si jistá, že to bylo tím ostropestřcem, protože ten jsem před tím v kapslích brala téměř rok a půl a nepomáhal. Pak v homeo, měla jsem dojem, že nic, tak jsem se vrátila ke kapslím...takže co pomohlo? Netuším. Vůbec netvrdím, že zaberou každému a na všechno. Jak už jsem kdesi na psech psala...třeba líp zaberou lidem, jako jsem i já, kteří nikdy žádné léky nebrali. Stejně tak to může zabrat i psu či kočce, fakt nevím. Ale zase vím a tuším i Marcela píše, že psu nezabírala normální neustále opakovaná léčba a homeopatika mu zabrala. Stejně jako u klasické léčby jde možná o to trefit správně, co je potřeba léčit. Jenže u klasické léčby se to už moc ani neřeší. Nebo řeší způsobem: na všechno jsou ATB, kortikoidy...zapomněla jsem ještě na něco? Jenže všechno léčí až důsledky, ne příčinu.

25.2.2020 21:52
lenocka

XXX.XXX.60.146

Ad homeopatika: osobně jim moc nevěřím, ALE: stará fena byla od cca 10let inkontinentní. Vetka doporučila lidský Ovestin + homeopatika (Equisetum hyemale). Vše Ok. Po cca roce nebyly homeopatika k sehnání, mávla jsem nad tím rukou,pže jsem nevěřila. Do 14dnů fena začala být bolavá kdesi uvnitř, vyšetření nic neukázala. Firem jsem sehnala homeopatika a za týden až 10dní fena opět Ok. Mohla to být náhoda...nemusela... Ale placebo na ní těžko fungovalo.

Ad osteosarkom: tatáž fena byla uspána kvůli osteosarkomu. Začal růst těsně po 12 roce, dožila s ním ještě víc jak půl roku na meloxicamu téměř bez bolestí. Strašně jsem se bála zlomeniny, neštěstí se nekonala. Poslední týden fena hůř žrala, poslední den byla úzkostlivá, bála se každého zvuku, schovávala se za mě. Možná jsem jí nechala uspat o pár dní dřív, ale důstojně (později mi manžel řekl, že jsem ji zabila). Sardullah, přeju hodně sil, je to hrozné období

25.2.2020 22:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lenocka napsal(a):
Ad homeopatika: osobně jim moc nevěřím, ALE: stará fena byla od cca 10let inkontinentní. Vetka doporučila lidský Ovestin + homeopatika (Equisetum hyemale). Vše Ok. Po cca roce nebyly homeopatika k sehnání, mávla jsem nad tím rukou,pže jsem nevěřila. Do 14dnů fena začala být bolavá kdesi uvnitř, vyšetření nic neukázala. Firem jsem sehnala homeopatika a za týden až 10dní fena opět Ok. Mohla to být náhoda...nemusela... Ale placebo na ní těžko fungovalo.

Ad osteosarkom: tatáž fena byla uspána kvůli osteosarkomu. Začal růst těsně po 12 roce, dožila s ním ještě víc jak půl roku na meloxicamu téměř bez bolestí. Strašně jsem se bála zlomeniny, neštěstí se nekonala. Poslední týden fena hůř žrala, poslední den byla úzkostlivá, bála se každého zvuku, schovávala se za mě. Možná jsem jí nechala uspat o pár dní dřív, ale důstojně (později mi manžel řekl, že jsem ji zabila). Sardullah, přeju hodně sil, je to hrozné období

Začnu od konce...stejné by to bylo i s mým mužem Byla inkontinentní, tedy kastrovaná?

25.2.2020 22:19
lenocka

XXX.XXX.60.146

lesnížínka napsal(a):
Začnu od konce...stejné by to bylo i s mým mužem Byla inkontinentní, tedy kastrovaná?

Nechápu, jak to z nich vůbec může vypadnout! Strašně mě to mrzelo :(( Dnes je již exmanžel.

Ano, kastrovaná byla cca ve 14měsících, inkontinentní od cca 10let. Mnoho vetů se neshodlo, zda je to po tolika letech příčina.

25.2.2020 22:22

lesnížínka napsal(a):
Jani a co jiného než bylinky to je? Nikdo netvrdí, že je to něco jiného. Já vím, reakce typu promile v moři. Jenže...kdo kdy dokázal, řešil, kolik je těch bylinek třeba, aby byly účinné? Co když stačí ta jedna molekula, aby to něco nastimulovalo? Mě na plno věcí homeopatika taky nezabrala...třeba jsem tak brala ostropestřec a měla jsem dojem, že to neúčinkuje, vrátila jsem se ke kapslím. Jenže jsem brala dál ještě v homeopartikách vlaštovičník a ještě něco, už si nevzpomenu...a najednou jsem zjistila, že problémy s trávením jsou pryč. Když teď nad tím uvažuju, nejsem si jistá, že to bylo tím ostropestřcem, protože ten jsem před tím v kapslích brala téměř rok a půl a nepomáhal. Pak v homeo, měla jsem dojem, že nic, tak jsem se vrátila ke kapslím...takže co pomohlo? Netuším. Vůbec netvrdím, že zaberou každému a na všechno. Jak už jsem kdesi na psech psala...třeba líp zaberou lidem, jako jsem i já, kteří nikdy žádné léky nebrali. Stejně tak to může zabrat i psu či kočce, fakt nevím. Ale zase vím a tuším i Marcela píše, že psu nezabírala normální neustále opakovaná léčba a homeopatika mu zabrala. Stejně jako u klasické léčby jde možná o to trefit správně, co je potřeba léčit. Jenže u klasické léčby se to už moc ani neřeší. Nebo řeší způsobem: na všechno jsou ATB, kortikoidy...zapomněla jsem ještě na něco? Jenže všechno léčí až důsledky, ne příčinu.

Jeden rozdíl - cukrem se nepředávkujete (ne tak lehce), bylinkami ano. Jsou prokázané účinky určitých látek z bylinek, je známa i smrtelná dávka.
Víme, co by se stalo, kdyby se homeopatika nepodávala? Ne. Nikdo nemůže říct, že ho vyléčily.
Zatímco ATB prokazatelně účinkují proti bakteriím, houbám,../to je příčina/, u homeopatik je to tak, že někdo viděl pod mikroskopem něco, co neexistuje, polil cukr vodou a řekl, že to bude fungovat.
Je i něco z kachních jater např. Co tohle má léčit?
Bylo by lepší, kdyby se lidé nechali vyšetřit u dr., než roznášet nákazu i "blbé" chřipky všude okolo a pojídat cukr s ředěnými játry za 30 tisíc / kg.
Řekněte, proč by nezabral čaj z máty, ale homeopatika z ředěné máty ano? A právě divné je, že je to tak zředěná máta, že tam v té vodičce nezůstala ani jedna molekula, co by měla teda léčit. Ani jedna. Nic tam není. Je to čistá voda. Molekuly totiž v určité chvíli dojdou.
A oni to ví i homeopaté - říkají, že účinná látka tam sice není, ale je tam nějaký její otisk. A ten léčí. Nějakým posvátným rituálem mixér zařídil, že je tam otisk jen té prospěšné látky. No prostě kouzlo.

Klidně to použít jako doplněk k léčbě, proč ne, neublíží to. Ale dost mě vytáčí ti lidé, co psa nevezmou k doktorovi a hlásají kraviny jako "pošlu vám energii" nebo "dejte mu tři granulky cukru".

25.2.2020 22:32
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Jeden rozdíl - cukrem se nepředávkujete (ne tak lehce), bylinkami ano. Jsou prokázané účinky určitých látek z bylinek, je známa i smrtelná dávka.
Víme, co by se stalo, kdyby se homeopatika nepodávala? Ne. Nikdo nemůže říct, že ho vyléčily.
Zatímco ATB prokazatelně účinkují proti bakteriím, houbám,../to je příčina/, u homeopatik je to tak, že někdo viděl pod mikroskopem něco, co neexistuje, polil cukr vodou a řekl, že to bude fungovat.
Je i něco z kachních jater např. Co tohle má léčit?
Bylo by lepší, kdyby se lidé nechali vyšetřit u dr., než roznášet nákazu i "blbé" chřipky všude okolo a pojídat cukr s ředěnými játry za 30 tisíc / kg.
Řekněte, proč by nezabral čaj z máty, ale homeopatika z ředěné máty ano? A právě divné je, že je to tak zředěná máta, že tam v té vodičce nezůstala ani jedna molekula, co by měla teda léčit. Ani jedna. Nic tam není. Je to čistá voda. Molekuly totiž v určité chvíli dojdou.
A oni to ví i homeopaté - říkají, že účinná látka tam sice není, ale je tam nějaký její otisk. A ten léčí. Nějakým posvátným rituálem mixér zařídil, že je tam otisk jen té prospěšné látky. No prostě kouzlo.

Klidně to použít jako doplněk k léčbě, proč ne, neublíží to. Ale dost mě vytáčí ti lidé, co psa nevezmou k doktorovi a hlásají kraviny jako "pošlu vám energii" nebo "dejte mu tři granulky cukru".

25.2.2020 22:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak to vás vytočím i já, protože si nejsem jistá, jestli ještě někdy zvíře k vetovi vezmu. Skóre: 3/1 Pes - umřel, kočka umřela, kocour jednou zachráněný, podruhé umřel. Doteď si vyčítám, že jsem tehdy tak věřila vetům, že jsem tam psa tahala a byla přesvědčená, že mu pomůžou. Teda...oni se tak tvářili taky, prý...nic hrozného to není. Po měsíci, kdy to šlo od desíti k pěti, jsem začala hledat něco jiného, ostropestřec, i ta homeopatika - tehdy poprvé jsem se s nima setkala. Už je mohl dostat jen na úlevu, bylo jasné, že už mu nepomůžou. Muž ještě pořád pevně věřil, že mu doktoři pomůžou a zakázal mi, na psu něco zkoušet. Dneska...je zásadně proti zavézt zvíře na veterinu. Naposled jsem ho donutila zavézt tam kocoura. Vezl tam kocoura, který reagoval, celou cestu ječel jako vždycky v autě...a dovezli jsme umírající zvíře A ne, není to jedna a tatáž veterina.
Takže pokud to není opravdu akutní stav, kdy jde očividně zvířeti o život, první vyzkouším co znám já sama, pokud nezabere, uchýlím se k veterině, protože na to ho rovnou zabít, je vždycky času dost Možná máte jiné zkušenosti, já bohužel tyto.

26.2.2020 11:02

lenocka napsal(a):

později mi manžel řekl, že jsem ji zabila

No něco podobnýho máme doma, když jsem manžela požádala, že kdyby to bylo akutní, tak jestli by fenu neodvezl na uspání, pokud bych byla v práci, protože on na rozdíl ode mně z té práce může odejít, tak řekl, že v žádném případě, že by nemohl fenu nechat zabít.

V každém případě si neumím představit, že by mi něco takového řekl poté, co bych nechala fenu utratit, to muselo být hrozné.

26.2.2020 11:26

později mi manžel řekl, že jsem ji zabila

No něco podobnýho máme doma, když jsem manžela požádala, že kdyby to bylo akutní, tak jestli by fenu neodvezl na uspání, pokud bych byla v práci, protože on na rozdíl ode mně z té práce může odejít, tak řekl, že v žádném případě, že by nemohl fenu nechat zabít.

V každém případě si neumím představit, že by mi něco takového řekl poté, co bych nechala fenu utratit, to muselo být hrozné.

Až teď jsem si přečetla, čím si procházíte. Je mně to moc líto, protože vím, o čem to je, prošli jsme si tím před 10 lety s 5 letou labradorkou. Šlo to hrozně rychle, v prosinci diagnóza rtg a v dubnu už byly metastázy na plicích a nechali jsme ji uspat. Nožku si nezlomila, protože poslední 2 měsíce už skoro nemohla bolestí chodit.
Přeju hodně sil, budete je potřebovat.

27.2.2020 12:54
fikovnice

XXX.XXX.134.35

janaa napsal(a):

Neurofibrosarkom??? Můžu se zeptat čeho? Opravdu jde o přesný název?

27.2.2020 13:20
janaa

XXX.XXX.161.152

fikovnice napsal(a):
Neurofibrosarkom??? Můžu se zeptat čeho? Opravdu jde o přesný název?

Jj, přesný název z lékařské zprávy. Má to na mordě nad čumákem jakoby nad čelistí to začalo prorůstat nahoru. Z jedné strany už je morda dvojnásobná

27.2.2020 13:40
fikovnice

XXX.XXX.134.35

janaa napsal(a):
Jj, přesný název z lékařské zprávy. Má to na mordě nad čumákem jakoby nad čelistí to začalo prorůstat nahoru. Z jedné strany už je morda dvojnásobná

Děkuju za rychlou odpověď, později na to kouknu.
Ale ten průběh zní hrozně.

27.2.2020 14:01
janaa

XXX.XXX.161.152

No, začalo to někdy před půl rokem. Nejdřív mysleli,že je to hematom,že se někde praštil, následně,že je zánět, tak atb, pak že mu vezmou vzorek,bohužel to vzali zespoda a odněkud jinud,takže výsledek negativní,když to pořád rostlo, šla kamarádka jinam, tam to rozřízli,vzali vzorek a výsledek tento. Do měsíce od operace to má dvojnásobné a bohužel i metastáze konzultovali to i na velké klinice,bohužel už je pozdě

27.2.2020 23:56
fikovnice

XXX.XXX.135.11

janaa napsal(a):
No, začalo to někdy před půl rokem. Nejdřív mysleli,že je to hematom,že se někde praštil, následně,že je zánět, tak atb, pak že mu vezmou vzorek,bohužel to vzali zespoda a odněkud jinud,takže výsledek negativní,když to pořád rostlo, šla kamarádka jinam, tam to rozřízli,vzali vzorek a výsledek tento. Do měsíce od operace to má dvojnásobné a bohužel i metastáze konzultovali to i na velké klinice,bohužel už je pozdě

Ach jo, to mě moc mrzí. Chtěla jsem se podívat, co je to za "mutanta" stran histopatologie a ještě jsem se k tomu nedostala.

28.2.2020 09:32
janaa

XXX.XXX.161.152

fikovnice napsal(a):
Ach jo, to mě moc mrzí. Chtěla jsem se podívat, co je to za "mutanta" stran histopatologie a ještě jsem se k tomu nedostala.

No,mladej pes,to je vždycky nejhorší. A jak poprvé nic nenašli,kamarádka už si oddechla. No,bohužel,alespoň si pes užil parádně poslední loveckou sezonu naplno. Ono mu do teď nic není,až na to,že má půlku čenichu dvojnásobnou

21.3.2020 11:15
janaa

XXX.XXX.241.41

Tak jak jste na tom? Já si teď na vás vzpomněla, jak ráda bych dostala i ty dva měsíce. Ve čtvrtek mi umřela labradorka. Ještě před měsícem všechny seniorské testy ok, před týdnem lítala po lese. Začala zvracet, v neděli s trochou krve. Protože užívala analgetika na bolavou packu,mysleli jsme,že se jí udělal vřed. Od pondělí zaléčená u nás na klinice, ve čtvrtek jsem jí odvzela do Brandýsa do nemocnice. Ještě tam na sonu mi říkali,že to nevypadá na velkej průser, na odpol naplánovali operaci, aby se vřed ošetřil. Já čekala,až mi zavolají,že si pro ní mám po operaci dojet. Telefon,že to není vřed,ale nádor. Neoperabilní. Už jsme jí nebudili. Ten šok z nečekaného je neskutečný

21.3.2020 11:21
fikovnice

XXX.XXX.135.11

janaa napsal(a):
Tak jak jste na tom? Já si teď na vás vzpomněla, jak ráda bych dostala i ty dva měsíce. Ve čtvrtek mi umřela labradorka. Ještě před měsícem všechny seniorské testy ok, před týdnem lítala po lese. Začala zvracet, v neděli s trochou krve. Protože užívala analgetika na bolavou packu,mysleli jsme,že se jí udělal vřed. Od pondělí zaléčená u nás na klinice, ve čtvrtek jsem jí odvzela do Brandýsa do nemocnice. Ještě tam na sonu mi říkali,že to nevypadá na velkej průser, na odpol naplánovali operaci, aby se vřed ošetřil. Já čekala,až mi zavolají,že si pro ní mám po operaci dojet. Telefon,že to není vřed,ale nádor. Neoperabilní. Už jsme jí nebudili. Ten šok z nečekaného je neskutečný

Ach jo, to je moc smutné čtení...
Držte se, přeji Vám hodně síly!

21.3.2020 11:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

janaa napsal(a):

To mě strašně mrzí, bolí, je to šílené pomyšlení, že to může kdykoliv potkat i nás. Jediné pozitivní na tom je, že se vám holka dlouho netrápila, že už jste ji ani nemusela probudit - tedy s tím, že to nic nebude a za pár dní průšvih...Já vím, strašná představa, že už jste se ani nerozloučili ale stejně by to bylo strašné loučení...takhle usínala s tím, že to bude OK. Držte se

21.3.2020 11:38
GAELLE

XXX.XXX.55.67

janaa napsal(a):

to je moc smutné čtení. cítím s vámi

21.3.2020 11:38

janaa napsal(a):

....to je mi moc líto.....držte se

21.3.2020 12:09
janaa

XXX.XXX.241.41

Paradoxně vet říkal,že to strukturou vypadalo na tukovej nádor (vzorky už jsme samozřejmě nebrali), který kdyby vyrostl kdekoli jinde,mohla s ním čuba spokojeně žít nebo se vyřízl. První pes,který mi neodešel v náručí a odešel bez rozloučení,asi o to víc je to pro mě těžký a stále nepochopitelný.

21.3.2020 12:15

janaa napsal(a):

Tak to je mi opravdu líto....vím, jak se cítíte a vím, že žádná slova útěchy na to nepomáhají, pomůže jen čas. Držte se.

Já teda nemůžu říct, jestli je lepší dostat ty dva měsíce života, zvlášť když ty dva měsíce nejsou jisté, vlastně nevíme ani dne ani hodiny. Musím říct, že je to pro mě po psychické stránce velmi vyčerpávající. Chrt mi odešel během týdne a začalo to jako nějaká banální viróza, když třetí den nežral (u něj nějaký den, dva bez jídla nebylo nic extra neobvyklého, byl nežravka), tak na veterinu, nějaké injekce, další tři dny jsem vůbec netušila, jak to může skončit a sedmý den konec........byla to obrovská rána, ale co prožívám teď se s tím nedá srovnat. Na jednu stranu je to úžasný, že tu mojí holčičku můžu rozmazlovat a dát jí první poslední, na co si vzpomene dostane, ale na druhou stranu si večer vždycky říkám...přežili jsme další den a uvidíme co bude zítra.

Bohužel prognóza není dobrá, kost roste a dle veta to bohužel zvyšuje riziko zlomeniny.
Fena většinu dne leží, ale stále má zájem "o život", stále má v očích ty šibalské plamínky, stále je to ta moje semetrika shránčlivá a štěkna...pořád jí chutná jíst a teď jak bylo hezky, tak toho i docela dost proležela venku na dvoře, poněvadž byly otevřený dveřka a to jako ona venku bude, ale běda, když jsou zavřený.

Jako je jasný, že při chůzi jí to asi bolí, byť už na packu skoro nenašlapuje, ale mám strach, jestli jí to nebolí i v klidu....že jí to třeba bolí a nedá to na sobě znát, to je moje noční můra....

Držte se......myslim na vás...

21.3.2020 12:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak to je mi opravdu líto....vím, jak se cítíte a vím, že žádná slova útěchy na to nepomáhají, pomůže jen čas. Držte se.

Já teda nemůžu říct, jestli je lepší dostat ty dva měsíce života, zvlášť když ty dva měsíce nejsou jisté, vlastně nevíme ani dne ani hodiny. Musím říct, že je to pro mě po psychické stránce velmi vyčerpávající. Chrt mi odešel během týdne a začalo to jako nějaká banální viróza, když třetí den nežral (u něj nějaký den, dva bez jídla nebylo nic extra neobvyklého, byl nežravka), tak na veterinu, nějaké injekce, další tři dny jsem vůbec netušila, jak to může skončit a sedmý den konec........byla to obrovská rána, ale co prožívám teď se s tím nedá srovnat. Na jednu stranu je to úžasný, že tu mojí holčičku můžu rozmazlovat a dát jí první poslední, na co si vzpomene dostane, ale na druhou stranu si večer vždycky říkám...přežili jsme další den a uvidíme co bude zítra.

Bohužel prognóza není dobrá, kost roste a dle veta to bohužel zvyšuje riziko zlomeniny.
Fena většinu dne leží, ale stále má zájem "o život", stále má v očích ty šibalské plamínky, stále je to ta moje semetrika shránčlivá a štěkna...pořád jí chutná jíst a teď jak bylo hezky, tak toho i docela dost proležela venku na dvoře, poněvadž byly otevřený dveřka a to jako ona venku bude, ale běda, když jsou zavřený.

Jako je jasný, že při chůzi jí to asi bolí, byť už na packu skoro nenašlapuje, ale mám strach, jestli jí to nebolí i v klidu....že jí to třeba bolí a nedá to na sobě znát, to je moje noční můra....

Nešla by jí vyrobit nějaká ortézka? Nějaká dlaha či prostě udělátko, kam by se noha vyvázala, upevnila a nemusela na ni došlapovat? Nezkoušeli jste pohledat někde na NETu, jestli si to někdo nevyrobil?

21.3.2020 12:43

lesnížínka napsal(a):
Nešla by jí vyrobit nějaká ortézka? Nějaká dlaha či prostě udělátko, kam by se noha vyvázala, upevnila a nemusela na ni došlapovat? Nezkoušeli jste pohledat někde na NETu, jestli si to někdo nevyrobil?

No já se veta ohledně ortézy ptala, ale prej by nám nepomohla, tak nevím. Navíc by nějaký udělátko byl pro ní určitě stres, vadilo by jí to a to už teď rozhodně nechci.
Ona tu nohu vlastně skoro nepoužívá, ta druhá-"zdravá" jí fest zesílila a jakoby se posunula...nebo jak to mám říct...víc ke středu hrudníku, něco jako u psů, co mají nohu amputovanou a ta "nemocná" je zase naopak víc vyhnutá do strany.

Tak si pořád říkám, že by musela bejt echt smůla, že by na ní stoupla plnou vahou a že by kost rupla. I po schodech se naučila tak zvláštně hopsat, že na ní nedošlapuje.

Myslím, že dneska by technicky zvládla i amputaci nohy, že by to na těch třech dala, ale vzhledem k tomu, že jí to život neprodlouží, tak nemá smysl o tom uvažovat.

21.3.2020 12:49
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Ahoj Jani, i Ty se drz. V teto nelehke dobe je to o to slozitejsi...

21.3.2020 13:11

fikovnice napsal(a):
Ahoj Jani, i Ty se drz. V teto nelehke dobe je to o to slozitejsi...

Jani díky.....paradoxně mě tahle "nelehká doba" pomohla v tom, že jsem s fenou víc doma. Kolegyně má do 1.4. povinnou karanténu, ale pokud bude v pořádku a pokud bude stále platit nařízení o uzavřených obchodech, tak budu doma ještě víc...

Já karanténu dalo by se říct dodržuju už od té doby, co mi fenu diagnostikovali...do práce, z práce, na nákup, k mamině a jinak s feňulí doma...

22.3.2020 12:18
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Jani díky.....paradoxně mě tahle "nelehká doba" pomohla v tom, že jsem s fenou víc doma. Kolegyně má do 1.4. povinnou karanténu, ale pokud bude v pořádku a pokud bude stále platit nařízení o uzavřených obchodech, tak budu doma ještě víc...

Já karanténu dalo by se říct dodržuju už od té doby, co mi fenu diagnostikovali...do práce, z práce, na nákup, k mamině a jinak s feňulí doma...

To máš pravdu - v tom, že můžeš být s pesandou víc času...
Ještě jsem chtěla poradit (i když co já mám co právo radit), že bych ji nenechala chodit po těch schodech - jak jsi psala, že se na nich naučila chodit. Může nějakým omylem hopsnout zrovna na tu nemocnou nohu... Tuším "Balu" tu někdy psala o možnosti nosit velkého psa podvazem na prostěradle, respektive nadzvedávat s tím, že prostěradlo je pod psem... Ale nevím, kolik Tvoje holka váží...

22.3.2020 12:21

No já se veta ohledně ortézy ptala, ale prej by nám nepomohla, tak nevím. Navíc by nějaký udělátko byl pro ní určitě stres, vadilo by jí to a to už teď rozhodně nechci.
Ona tu nohu vlastně skoro nepoužívá, ta druhá-"zdravá" jí fest zesílila a jakoby se posunula...nebo jak to mám říct...víc ke středu hrudníku, něco jako u psů, co mají nohu amputovanou a ta "nemocná" je zase naopak víc vyhnutá do strany.

Tak si pořád říkám, že by musela bejt echt smůla, že by na ní stoupla plnou vahou a že by kost rupla. I po schodech se naučila tak zvláštně hopsat, že na ní nedošlapuje.

Myslím, že dneska by technicky zvládla i amputaci nohy, že by to na těch třech dala, ale vzhledem k tomu, že jí to život neprodlouží, tak nemá smysl o tom uvažovat.

tak to zase pozor.

amputace neprodlouží život, ale ZBAVUJE BOLESTI

protože amputovaná noha jaksi nebolí a osteosarkom ano a hodně.

22.3.2020 12:26
fikovnice

XXX.XXX.135.11

tak to zase pozor.

Potvrzuji...z vlastní zkušenosti (i když ne osteosarkom, nýbrž spondylodiscitida - hnisavý zánět páteře) - bolest kosti je opravdu hrozná.

"Sardullah" má pro feňuli nějaké léky, asi bych se poohlídla i po opioidech...
Vlastně existuje něco na bázi TTS pro psy?

22.3.2020 12:27
fikovnice

XXX.XXX.135.11

fikovnice napsal(a):
Potvrzuji...z vlastní zkušenosti (i když ne osteosarkom, nýbrž spondylodiscitida - hnisavý zánět páteře) - bolest kosti je opravdu hrozná.

"Sardullah" má pro feňuli nějaké léky, asi bych se poohlídla i po opioidech...
Vlastně existuje něco na bázi TTS pro psy?

* TTS = transdermální terapeutický systém = náplasti (s kontinuálním uvolňováním opioidu)

22.3.2020 13:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
To máš pravdu - v tom, že můžeš být s pesandou víc času...
Ještě jsem chtěla poradit (i když co já mám co právo radit), že bych ji nenechala chodit po těch schodech - jak jsi psala, že se na nich naučila chodit. Může nějakým omylem hopsnout zrovna na tu nemocnou nohu... Tuším "Balu" tu někdy psala o možnosti nosit velkého psa podvazem na prostěradle, respektive nadzvedávat s tím, že prostěradlo je pod psem... Ale nevím, kolik Tvoje holka váží...

Kámoška tak poponášela ze schodů berňuchu.

22.3.2020 13:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

tak to zase pozor.

Jenže než se amputace zahojí, protože možná ani nezahojí, tak pes umře na mety v plicích. Alespoň to měla většina, co jsem tak četla

22.3.2020 13:32
fikovnice

XXX.XXX.135.11

lesnížínka napsal(a):
Jenže než se amputace zahojí, protože možná ani nezahojí, tak pes umře na mety v plicích. Alespoň to měla většina, co jsem tak četla

Jak znám "Sardullah", tak by asi do amputace nešla... Teda je to můj odhad. Myslím, že pesandu si nechá do doby, než jí začne být zle...a pak ji nechá v klidu odejít...

22.3.2020 13:35

lesnížínka napsal(a):

nevím. já spíš potkávám psy, kteří se utrácejí, protože už je ta neamputovaná noha opravdu hodně viditelně bolí a tím pádem se těch metastáz možná ani nedožili.

ono těžko něco radit, ani jedno rozhodnutí není garantované jako správné. možná fakt ty opioidní náplasti? oni psi se nenaříkají, když to bolí, ale už třeba to, že na tu nohu vůbec nešlape a nosí jí nakřivo ukazuje, že to fakt bolí hodně

22.3.2020 16:10

Holky moje zlatý...o amputaci opravdu neuvažuju, kdybych věděla, že nohu fiknou a prodlouží jí to život třeba o x-měsíců, tak bych o tom přemýšlela, ale nechat provést amputaci a třeba za měsíc nechat utratit kvůli metastázím na plicích se mi nechce. Kdyby byla feňule mladší, tak bych do toho asi šla, nechala bych udělat amputaci a podstoupili bychom následnou léčbu...čert vem peníze, ale feně táhne jedenáctej rok, je to velký plemeno......takže ne, hlavně si myslím, že když jsem to neudělala hned v tom únoru, tak teď už to nemá smysl.

Je mi jasný, že na nohu nešlape prostě proto, že jí to bolí. Bylo to i vidět, když jsem dorazila s fenou v únoru na veterinu a pajdala, pak jí byl nasazen rimadyl a začala znovu došlapovat, teď je to horší a o hodně, myslím, že se nám čas rapidně krátí. Přesto všechno je zatím fena veselá, má zájem žít. Já se snažím minimalizovat činnosti a přesuny mé osoby, protože fena je zvyklá mi asistovat. Ani na zahradě nic nedělám, přestože už by to počasí více než dovolovalo, ale znamenalo by to "nutit" fenu k pohybu a abych jí zavřela doma a sama se mrcasila na zahradě, tak to mi připadá jako ztráta času, který můžeme trávit spolu.

S těma schodama je to bohužel problém, protože pouze obývák s kuchyní je v jedné úrovni...i z chodby od vchodových dveří to má 8 schodů, máme zvýšené přízemí, snažím se to chození minimalizovat. Zkoušeli jsme i to "nadnášení", ale musím říct, že i když jsem na to šla nenásilně, v klidu, tak fena je vzteklá a nechce.

S veterinářem ve své podstatě momentálně konzultujeme eventuelní nasazení tramadolu.....otázkou jsou případné nežádoucí účinky, kterými bych feně mohla ještě zkomplikovat život, tak nevím........máte s tím u psů zkušenost. Do opiátů se mi moc nechce, před nějakým tím rokem jsem viděla psa známých, co byl na opiátech, už nevím jakých a byl úplně letargický, oblblý, tak to bych taky rozhodně nechtěla, to dle mého postrádá smysl.

Můj odhad je, že už další měsíc před sebou nemáme, spíš to počítám na dny.......nebojuju, čekám až se svět zastaví a všechno přestane mít smysl, až můj strážný anděl naposled zamává křídly a odletí do psího nebe.

22.3.2020 16:21
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Holky moje zlatý...o amputaci opravdu neuvažuju, kdybych věděla, že nohu fiknou a prodlouží jí to život třeba o x-měsíců, tak bych o tom přemýšlela, ale nechat provést amputaci a třeba za měsíc nechat utratit kvůli metastázím na plicích se mi nechce. Kdyby byla feňule mladší, tak bych do toho asi šla, nechala bych udělat amputaci a podstoupili bychom následnou léčbu...čert vem peníze, ale feně táhne jedenáctej rok, je to velký plemeno......takže ne, hlavně si myslím, že když jsem to neudělala hned v tom únoru, tak teď už to nemá smysl.

Je mi jasný, že na nohu nešlape prostě proto, že jí to bolí. Bylo to i vidět, když jsem dorazila s fenou v únoru na veterinu a pajdala, pak jí byl nasazen rimadyl a začala znovu došlapovat, teď je to horší a o hodně, myslím, že se nám čas rapidně krátí. Přesto všechno je zatím fena veselá, má zájem žít. Já se snažím minimalizovat činnosti a přesuny mé osoby, protože fena je zvyklá mi asistovat. Ani na zahradě nic nedělám, přestože už by to počasí více než dovolovalo, ale znamenalo by to "nutit" fenu k pohybu a abych jí zavřela doma a sama se mrcasila na zahradě, tak to mi připadá jako ztráta času, který můžeme trávit spolu.

S těma schodama je to bohužel problém, protože pouze obývák s kuchyní je v jedné úrovni...i z chodby od vchodových dveří to má 8 schodů, máme zvýšené přízemí, snažím se to chození minimalizovat. Zkoušeli jsme i to "nadnášení", ale musím říct, že i když jsem na to šla nenásilně, v klidu, tak fena je vzteklá a nechce.

S veterinářem ve své podstatě momentálně konzultujeme eventuelní nasazení tramadolu.....otázkou jsou případné nežádoucí účinky, kterými bych feně mohla ještě zkomplikovat život, tak nevím........máte s tím u psů zkušenost. Do opiátů se mi moc nechce, před nějakým tím rokem jsem viděla psa známých, co byl na opiátech, už nevím jakých a byl úplně letargický, oblblý, tak to bych taky rozhodně nechtěla, to dle mého postrádá smysl.

Můj odhad je, že už další měsíc před sebou nemáme, spíš to počítám na dny.......nebojuju, čekám až se svět zastaví a všechno přestane mít smysl, až můj strážný anděl naposled zamává křídly a odletí do psího nebe.

to je tak strašný normálně tady bulím ......přesně totéž jsme zažívali před 2 roky a počítali dny kdy pes bude ještě s námi. Držte se cítím s vámi. Chudák fenka

22.3.2020 16:29
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Jani, myslím, že to děláš dobře. Prostě postupuješ dle toho, jak CÍTÍŠ, že je to pro feňuli nejlepší...

Opioidy by ji určitě utlumily - také jsem na tento NÚ myslela. Jenže mezi opioidy se počítá právě i tramadol. Znám jej opravdu důvěrně. U lidí má poměrně velký potenciál vyvolávat nauzeu a zvracení; a zácpu. Zda se to dá srovnávat s účinky na psa, netuším. Tramadol ani není v oné výše zmiňované TTS formě. To je např. fentanyl a buprenorfin, což jsou už opravdu opioidy plné palby.... A fakt netuším, zda se dávají zvířatům...fentanyl asi ano.

Moc na Tebe myslím... Začínám mít neblahé tušení, že ten svět se velmi radikálně změní, pro Tebe je teď na prvním místě pesanda, což je jasné. Ale globálně to dle všeho bude...nevím jak to nazvat - prostě se asi fakt děje něco tak velkého, mimořádného a bezprecedentního, že svět prostě nebude dlouho takový jako byl dříve...

Ještě jednou Ti přeji hodně síly a ještě nějaký společný čas se psí parťačkou!

22.3.2020 16:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sardullah

22.3.2020 16:56

Holky děkuju za podporu.....smutné je, že mnohé z vás opravdu ví, jak mi je, protože to zažili...odchod nejvěrnějšího přítele.
Snad jediné pozituvum je, že nějaká pandemie koronaviru, je pro mě osobně, i když vím, že je to hrozné, ale momentálně bych to nazvala..."to jsou malé věci a nedůležité"
I když samozřejmě hrozbu vnímám a snažím se chovat maximálně zodpovědně, už s ohledem na mojí starou maminku. Tak ale jinak..........

Ve své podstatě to za normálních okolností snáším docela v poho. Ale třeba dneska jsem říkala mamce, kterou jsem "zavřela doma a dala zákaz vycházení", že se má ke konci týdne oteplit, tak že jí naložím a pojedeme za město, aby se trochu prošla na čerstvém vzduchu a měla nějaký pohyb, jen tak tak jsem se udržela a neřekla, že naložím i psy. Za normálních okolností by to byla samozřejmost...a teď mi to přijde naprosto divný, že pojedeme "na procházku" a já budu bez psů.
Je neuvěřitelné, jak jsem si za těch třicet let, co psy mám odvykla chodit bez nich resp. nevím, proč bych šla na procházku bez psa, to postrádá smysl. Vlastně si nepamatuju, kdy jsem byla na procházce bez nich, i s děckama nás doprovázel vždycky pes......myslím, že si budu připadat, jak "bez ruky"

22.3.2020 17:09
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Holky děkuju za podporu.....smutné je, že mnohé z vás opravdu ví, jak mi je, protože to zažili...odchod nejvěrnějšího přítele.
Snad jediné pozituvum je, že nějaká pandemie koronaviru, je pro mě osobně, i když vím, že je to hrozné, ale momentálně bych to nazvala..."to jsou malé věci a nedůležité"
I když samozřejmě hrozbu vnímám a snažím se chovat maximálně zodpovědně, už s ohledem na mojí starou maminku. Tak ale jinak..........

Ve své podstatě to za normálních okolností snáším docela v poho. Ale třeba dneska jsem říkala mamce, kterou jsem "zavřela doma a dala zákaz vycházení", že se má ke konci týdne oteplit, tak že jí naložím a pojedeme za město, aby se trochu prošla na čerstvém vzduchu a měla nějaký pohyb, jen tak tak jsem se udržela a neřekla, že naložím i psy. Za normálních okolností by to byla samozřejmost...a teď mi to přijde naprosto divný, že pojedeme "na procházku" a já budu bez psů.
Je neuvěřitelné, jak jsem si za těch třicet let, co psy mám odvykla chodit bez nich resp. nevím, proč bych šla na procházku bez psa, to postrádá smysl. Vlastně si nepamatuju, kdy jsem byla na procházce bez nich, i s děckama nás doprovázel vždycky pes......myslím, že si budu připadat, jak "bez ruky"

Ano, asi snad všechny tu víme, jaké to je, když odejde zvířecí přítel...
U mě to byla za posledních cca 5 let tři zvířata, z nichž první byl v mém životě 13 let (jsem kočkařka, takže píšu o těchto čtvernožcích). A to je fakt kus života i lidského. Myslím, že jen čas tyto ztráty nějak otupí.

22.3.2020 17:14
GAELLE

XXX.XXX.55.67

přesně tak. procházka bez psa postrádá pro mne smysl...............dávejte pozor na maminku. Kdyby přišlo na lámání chleba tak opravdu dostanou přednost mladý a zdravý. Bohužel ...................fenka ať je s vámi co nejdéle a bez bolesti.
Pro fíkovnici - mně tramadol skvěle zabírá a žádné problémy po něm nemám.
Ale beru jen když je hodně zle, jinak nimesil.

22.3.2020 17:17
fikovnice

XXX.XXX.135.11

GAELLE napsal(a):
přesně tak. procházka bez psa postrádá pro mne smysl...............dávejte pozor na maminku. Kdyby přišlo na lámání chleba tak opravdu dostanou přednost mladý a zdravý. Bohužel ...................fenka ať je s vámi co nejdéle a bez bolesti.

Ad tramadol - i já jej snáším dobře...ale hodně lidí ne.
Nimesulid - dobrá volba, jen ne na dlouhodobé užívání.

22.3.2020 17:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):

Mamka taky, když ji chytne žlučník, či co. Už zjistila, že jí zabírá i na migrénu.

22.3.2020 17:36
fikovnice

XXX.XXX.135.11

lesnížínka napsal(a):
Mamka taky, když ji chytne žlučník, či co. Už zjistila, že jí zabírá i na migrénu.

Tramadol nebo nimesulid?

2.5.2020 18:41

Tak a je konec, jsem sama a opuštěná
29.4. jsem svojí zlatou milovanou holčičku nechala odejít za duhový most. Už začala pokňourávat i když ležela a mazlily jsme se a vzhledem k tomu, že to nebyla žádná fňukna, tak bylo jasný, že už jí to bolí i v klidu.

2.5.2020 18:44
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

2.5.2020 18:50
janaa

XXX.XXX.149.26

Hodně síly,některé boje nejdou vybojovat

2.5.2020 18:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Je mi to moc líto , držte se.
Jak to snáší pejsek?
29.dubna to bylo 20 měsíců přesně co odešel náš Argo ................

2.5.2020 18:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

🥺😭😭 moc mě to mrzí, držte se! 🌷

2.5.2020 19:06

Upřímnou soustrast, Sardullah.

2.5.2020 19:10

GAELLE napsal(a):
Je mi to moc líto , držte se.
Jak to snáší pejsek?
29.dubna to bylo 20 měsíců přesně co odešel náš Argo ................

Jak to snáší pes??...zkraje se furt snažil protlačit z branky, když jsem přišla z práce nebo z venku, mám pocit, že si myslel, že je Sárina v autě a nebo, že stojí vedle mě, ale za bránou a že jí nevidí....teď už to asi pochopil, že není.
Pokud musím odpoledne nebo večer odejít, tak šíleně brečí.....ráno když jdu do práce tak to bývá v klidu. Ve své podstatě pořád leží na chodbě popř. na zahradě. Pokud ho přiměju, aby šel se mnou do obýváku, tak se chvilku mazlí a pak zase odejde.
Naštěstí žere a děláme nějaké prochajdy, ale i tam mi přijde, že ho to za chvíli nebaví.
Prostě ten "hnací motor" byla fena...

Na rovinu začínám uvažovat o pořízení štěněte........teď už je nad slunce jasnější, že to nakonec bude holka.....aby on měl někoho, kdo ho tzv. potáhne.

Navíc je to u nás, jako kdyby byl najednou prázdnej barák......svýho psa miluju, dejchala bych za něj, je jako moje dítě, on mě taky miluje, je to už od malinka mamáneček, ale stejně tak jako já si připadám ztracené, bez té potvory, která ví všechno nejlíp, pro kterou NE není žádná odpověď, tak si myslím, že pes jako celoživotní spokojený podpantoflák je prostě ztracenej taky.

Navíc pes teda rozhodně není empatik....fena, když jsem jednou za čas měla nějakej splín, tak přišla...dala mi pusu, obejmula mě tlapajznou a řekla "Nefňukej veverko, vždyť jsi moje holka...ukaž mi toho, kdo se na tebe křivě podíval a já mu prostě ukousnu palici a bude to".....ona o mě pečovala. Pes to neumí.

Nejhorší na tom je, že i když budu mít tu šťastnou ruku a podaří se mi koupit další zárodek anděla strážného, tak stejně bude trvat tak 2-3 roky, než vyroste Matka Terezoid, která dá zase mému životu smysl.

No však víme všichni, když odejde milovaný pes, tak je to těžký a zvlášť když je to opravdu ten "PRAVÝ"

2.5.2020 20:19

Držte se

2.5.2020 20:32
marq

XXX.XXX.160.41

Myslím na Vás Sardullah .

2.5.2020 21:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

29.4. jsem svojí zlatou milovanou holčičku nechala odejít za duhový most. Už začala pokňourávat i když ležela a mazlily jsme se a vzhledem k tomu, že to nebyla žádná fňukna, tak bylo jasný, že už jí to bolí i v klidu.

Tak to je šok, i když jsem to měla čekat, ale...nevypadalo to(odsud) že je to už tak zlé psala jste ještě jakž takž pozitivní infa. Tři dny teď na tom byl Worka nějak hodně zle, už mne napadlo, že nakonec možná odejde dřív, než Sárinka..však nikdy nevíme, co se uvnitř komu děje. Přijdem teď z prochajdy a čtu tohle. Je mi to strašně líto, i pejska My jsme to tak vůbec neměli, já jsem zpočátku byla i na Worku až nepříjemná, protože jsem mu prostě vyčítala, že je mu to jedno, že Berryho nemáme. Já jsem měla pocit, že nemůžu dál existovat a on se choval, jako že nic. Až časem jsem pochopila, že on už deší dobu chápal, že je konec, že Berry umře, asi od chvíle, kdy ho přestal ošetřovat, několik dní před smrtí. Takže měl čas to vzít navědomí, smířit se s tím...prostě zpracovat to po psím. Sama určitě víte, co je pro něj nejlepší a pokud cítíte, že to bez parťačky nedá, jděte do toho. A držte se

2.5.2020 21:14

lesnížínka napsal(a):
Tak to je šok, i když jsem to měla čekat, ale...nevypadalo to(odsud) že je to už tak zlé psala jste ještě jakž takž pozitivní infa. Tři dny teď na tom byl Worka nějak hodně zle, už mne napadlo, že nakonec možná odejde dřív, než Sárinka..však nikdy nevíme, co se uvnitř komu děje. Přijdem teď z prochajdy a čtu tohle. Je mi to strašně líto, i pejska My jsme to tak vůbec neměli, já jsem zpočátku byla i na Worku až nepříjemná, protože jsem mu prostě vyčítala, že je mu to jedno, že Berryho nemáme. Já jsem měla pocit, že nemůžu dál existovat a on se choval, jako že nic. Až časem jsem pochopila, že on už deší dobu chápal, že je konec, že Berry umře, asi od chvíle, kdy ho přestal ošetřovat, několik dní před smrtí. Takže měl čas to vzít navědomí, smířit se s tím...prostě zpracovat to po psím. Sama určitě víte, co je pro něj nejlepší a pokud cítíte, že to bez parťačky nedá, jděte do toho. A držte se

No ono to pokňourávání přišlo defakto ze dne na den........

Možná, že je pes v poho, jen prostě není nikdo, kdo by mu řekl "tak a jsme vyspinkaný a tak pojď hupsem na paničku, ať zvedne zadel a jde nám dát nějakou sváču"......
Vždycky jsme se mu smáli, že je žárlivka, že se vždycky jde našmrdolit k člověku, kterej mazlí Sárinu a to i když by mohl být u někoho jinýho.....nebo, když se ke mě Sárina nacpala do postele, tak blbě, že se pes nevešel z druhý strany a seděl chudák u postele, jak hromádka neštěstí........no a teď se mazlit nepřijde a když ho k tomu aktivně vyzvu, tak to stejně dlouho nevydrží a jde zpátky na chodbu....do ložnice nechodí vůbec, vlastně s náma vůbec není, skoro pořád spí.

Vždycky jsem se bála, že když odejde první feňulka, tak může nastat problém, myslela jsem, že třeba nebude jíst, že bude kňourat, že ho budu mít furt za zadkem.
Ten první den jsem ho vzala na dvě prochajdy, abysme si oba trochu vyčistili hlavu, tak mi to přišlo, že to možná bude v poho.......ale teď....nevím.......

2.5.2020 21:24

Je mi to moc líto. Držte se! Až mě zamrazilo, když jsem si to datum přečetla. 29.4. jsem musela před rokem také nechat odejít svoji fenku

2.5.2020 21:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Je mi to moc líto. Držte se! Až mě zamrazilo, když jsem si to datum přečetla. 29.4. jsem musela před rokem také nechat odejít svoji fenku

No já zase zapomněla dopsat, že jsou to narozky mého bráchy...

2.5.2020 22:32

...moc, moc mně to mrzí....hodně síly...

2.5.2020 23:13
fikovnice

XXX.XXX.55.14

Janinko, posílám Ti pohlazení a hodně síly - budeš ji potřebovat. Nechť je Ti uklidněním to, že feňulka si s Tebou prožila nádherný život, byla CELOU DOBU šťastná a na konci života jsi ji nenechala trpět!

2.5.2020 23:16
fikovnice

XXX.XXX.55.14

Jak to snáší pes??...zkraje se furt snažil protlačit z branky, když jsem přišla z práce nebo z venku, mám pocit, že si myslel, že je Sárina v autě a nebo, že stojí vedle mě, ale za bránou a že jí nevidí....teď už to asi pochopil, že není.
Pokud musím odpoledne nebo večer odejít, tak šíleně brečí.....ráno když jdu do práce tak to bývá v klidu. Ve své podstatě pořád leží na chodbě popř. na zahradě. Pokud ho přiměju, aby šel se mnou do obýváku, tak se chvilku mazlí a pak zase odejde.
Naštěstí žere a děláme nějaké prochajdy, ale i tam mi přijde, že ho to za chvíli nebaví.
Prostě ten "hnací motor" byla fena...

Na rovinu začínám uvažovat o pořízení štěněte........teď už je nad slunce jasnější, že to nakonec bude holka.....aby on měl někoho, kdo ho tzv. potáhne.

Navíc je to u nás, jako kdyby byl najednou prázdnej barák......svýho psa miluju, dejchala bych za něj, je jako moje dítě, on mě taky miluje, je to už od malinka mamáneček, ale stejně tak jako já si připadám ztracené, bez té potvory, která ví všechno nejlíp, pro kterou NE není žádná odpověď, tak si myslím, že pes jako celoživotní spokojený podpantoflák je prostě ztracenej taky.

Navíc pes teda rozhodně není empatik....fena, když jsem jednou za čas měla nějakej splín, tak přišla...dala mi pusu, obejmula mě tlapajznou a řekla "Nefňukej veverko, vždyť jsi moje holka...ukaž mi toho, kdo se na tebe křivě podíval a já mu prostě ukousnu palici a bude to".....ona o mě pečovala. Pes to neumí.

Nejhorší na tom je, že i když budu mít tu šťastnou ruku a podaří se mi koupit další zárodek anděla strážného, tak stejně bude trvat tak 2-3 roky, než vyroste Matka Terezoid, která dá zase mému životu smysl.

No však víme všichni, když odejde milovaný pes, tak je to těžký a zvlášť když je to opravdu ten "PRAVÝ"

Věřím, že si Tě zase najde psí dušička, která u Tebe bude žít ten nejhezčí psí život!

7.5.2020 09:29

sardulah, upřímnou soustrast
a přeji hodně štěstí s novou medvědicí, ať se zadaří!

7.5.2020 09:47

Akorát to čtu, netušila jsem nic.... moc mě to upřímně mrzí, upřímnou soustrast. V sobotu to bude půl roku co jsem přišla o svého milovaného Akimka a pořád jsem to nezpracovala. Ikdyž musím říct že ten můj malý poklad mně moc pomáhá. Držím palce ať to co nejlíp přečkáte, ať to pejsek v rámci možností zvládne a hlavně ať se vám brzy poštěstí najít nového parťáka

7.5.2020 18:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Sardullah 😳
Opožděně čtu a přidávám upřímnou soustrast🌹

Bylo to tak rychlé, úplně mi ta zpráva vyrazila dech 😐

Vím, že každé slovo je zbytečné - myslím na Vás i druhého pejska, čas i pocit, že jste rozhodla správně a Sarinka zase bez bolesti běhá někde jinde ---- dodá útěchu 💖

13.5.2020 06:44

Dnes je den,kdy moje slunce zhaslo.Tibetku sbohem.

13.5.2020 07:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tento rok nezačíná tady pro osazenstvo vůbec dobře, děsím se dnů příštích. Je mi to moc líto Jívo a vím, že v tuto chvíli jsou všechna slova zbytečná, ale držte se

13.5.2020 08:04

...je mi to moc líto, držte se...

Přidejte reakci

Přidat smajlík