Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2018 19:25
Civava123

XXX.XXX.226.226

Dobrý den, chci se zeptat, léčime se opakovaně na zánět močového měchýře, antibiotika opakovaně, přitom malý vubec nechodí ven kde by mohl prochladnout
Uz si nevím rady, nemate nekdo zkušenost s nějakou prevencí nebo jak proti tomu bojovat?děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2018 19:37

Civava123 napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, léčime se opakovaně na zánět močového měchýře, antibiotika opakovaně, přitom malý vubec nechodí ven kde by mohl prochladnout
Uz si nevím rady, nemate nekdo zkušenost s nějakou prevencí nebo jak proti tomu bojovat?děkuji.

nemá močové kameny?

víte, že byl zánět vždy opravdu vyléčen? jak kontrolujete výsledky léčby?

10.3.2018 19:42

anebo neschopnost vůbec s infekcí skoncovat
nad/ledviny, ...např... proto furt dokola.. tak asi k jinému vet, protože tohle je jenom následek něčeho
nechodí ven.. jako že nechodí ven, na procházky ?
tak máte doma díry pod dveřmi
a pes děravou imunitu.

10.3.2018 19:56
Civava123

XXX.XXX.50.73

Presli jsme k jinemu, ten vet.pred tim mu jen otrel papirek a rekl ze ma zanet, nasadil na 14dni ant.a vse probehlo znovu, ted jsme presli k jinemu udelal nam sono tam nic nenasel, moc mame donyst protoze nesla odebrat prez břicho, nasadil antibiotika a mame prijit na dalsi kontrolu, evidentně to prý bylo spatne doleceno, ale ja mam strach, aby se to za čas opět neopakovalo, proto hledam nejakou prevenci nebo cokoli co by pomohlo, či léky na imunitu?
Přece jen civava je malé plemeno a evidentně i náchylné
Průjmy už jsme vyřešili, (klepu na dřevo) a teď tohle. U vet.jsme jak doma :( nevím co bych mohla dělat špatně.

10.3.2018 19:59
Civava123

XXX.XXX.50.73

Tak má 6měsíců samozřejmě že venku byl, ale teď kdyz byl sníh a venku prez den -9 tak jsem ho ven nedávala.

10.3.2018 20:06

Prevenci neřešte, nic takovýho není, pokud má nedoléčený zánět. Příště přijďte s nevyčůraným psem, aby se dala odebrat moc právě přes to bříško, protože jen a pouze z takové moči se dá udělat kultivace. Nedoléčené záněty léčené hala bala opakovaně náhodně zvolenými antibiotiky mohou už být způsobené mrškou rezistentní proti mnohým antibiotikům.

11.3.2018 07:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já k tomu jen dodám: pár let po sobě jsme léčili staršího psa, na opakované záněty močového měchýře, které měl vždycky po hárání kamarádky. Přišlo mi, že to není řešení a mělo by se to vyřešit natrvalo. Zkontrolovala se prostata, jestli není problém v ní. Byla dobrá. Znovu veterinář bral moč a nezdálo se mu to, nezdálo se mu, že by to byly močové cesty. Závěr byl takový, že je to jen zánět předkožky a máme vyplachovat, což jsme také dělali, nějakou dobu, pak občas, namátkově. Než jsme zjistili, jestli je po problému, pes zemřel na něco jiného. Proto hodím dotaz na bodlinku: dá se to nějak jasně rozlišit? A ještě: vždycky jsme měli psy zahradní, takže jsem nikdy nepostřehla, že by jim něco ukapávalo. Samojed má na pinďourovi neustále nažloutlou vazkou tekutinu(něco jako hnis) která mu ukapává, což vidím, když chodí po baráku. Už jsme se ptala různě na fórech x krát, nikdo mi neodpověděl, jestli je to u psa samce normální fyziologický jev, nebo to má vypadat jinak a je to špatně. To samé na veterině. Když jsem dala otázku, veterinář to přešel, takže jsem nabyla dojmu, že je to normální. Přesto mi kamarádi říkali, že jejich psi to nemají...? Občas také preventivně vypláchnu ředěnou Betadinou, jak mi tehdy u berňuchy radili na veterině.

11.3.2018 09:55

lesnížínka napsal(a):
Já k tomu jen dodám: pár let po sobě jsme léčili staršího psa, na opakované záněty močového měchýře, které měl vždycky po hárání kamarádky. Přišlo mi, že to není řešení a mělo by se to vyřešit natrvalo. Zkontrolovala se prostata, jestli není problém v ní. Byla dobrá. Znovu veterinář bral moč a nezdálo se mu to, nezdálo se mu, že by to byly močové cesty. Závěr byl takový, že je to jen zánět předkožky a máme vyplachovat, což jsme také dělali, nějakou dobu, pak občas, namátkově. Než jsme zjistili, jestli je po problému, pes zemřel na něco jiného. Proto hodím dotaz na bodlinku: dá se to nějak jasně rozlišit? A ještě: vždycky jsme měli psy zahradní, takže jsem nikdy nepostřehla, že by jim něco ukapávalo. Samojed má na pinďourovi neustále nažloutlou vazkou tekutinu(něco jako hnis) která mu ukapává, což vidím, když chodí po baráku. Už jsme se ptala různě na fórech x krát, nikdo mi neodpověděl, jestli je to u psa samce normální fyziologický jev, nebo to má vypadat jinak a je to špatně. To samé na veterině. Když jsem dala otázku, veterinář to přešel, takže jsem nabyla dojmu, že je to normální. Přesto mi kamarádi říkali, že jejich psi to nemají...? Občas také preventivně vypláchnu ředěnou Betadinou, jak mi tehdy u berňuchy radili na veterině.

jasný, zánět předkožky a močových cest je úplně něco jiného.

záněty předkožky jsou tak časté, že jsou v podstatě normální, hlavně u vzrušivějších psů, když ztopoří, tak pak při zasunutí si zasunou do předkožky taky různý binec. ukapávání žlutýho sekretu, žlutá kapka na ústí předkožky, to je všechno to ono. pomáhá na to opravdu to vyplachování betadinou, nebo růžovým hypermanganem, roztok musí být teplý :D

zánět močových cest se neprojevuje žádným ukapáváním ani viditelnou sekrecí. pes často močí malé porce moči, má nucení, někdy se staví na močení a vyjde jen pár kapek, nebo pár kapek krve. moč je zakalená, smrdí, někdy je v ní krev a to typicky v poslední porci, tzn. pes močí bez krve a na konci močení přidá krev, která v loužičce udělá takový obláček.

11.3.2018 09:58

jinak zánět močových cest jako takový je častější u fen, u psů tam naopak častěji zlobí ty kameny. ale klinicky je to nerozlišitelné, přítomnost kamenů také způsobuje zánět, nebo naopak zánět podporuje vznik močového písku a kamenů. příznaky jsou stejné. jediný rozdíl je v tom, že močové kameny umí psa ucpat a pes pak močit nemůže - staví se na močení, neodchází nic nebo jen pár kapek, zase, tohle umí i zánět, ale v případě zánětu je v téhle chvíli močový měchýř úplně prázdný, v případě kamenů naopak plný až přeplněný.

no a na kameny taky nefungují antibiotika, maximálně dočasně uleví.

11.3.2018 10:05

normální to je, jmenuje se to smegma
jestli se zdá, že je toho moc nebo fakt žluté, tak krev, rtg, ultrazvuk.. no a to půjde leda u veterináře.

11.3.2018 10:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
normální to je, jmenuje se to smegma
jestli se zdá, že je toho moc nebo fakt žluté, tak krev, rtg, ultrazvuk.. no a to půjde leda u veterináře.

krev, rtg, ultrazvuk... na hnis v předkožce je jak zabíjet mouchu bazukou.

betadina bohatě stačí.

11.3.2018 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jasný, zánět předkožky a močových cest je úplně něco jiného.

záněty předkožky jsou tak časté, že jsou v podstatě normální, hlavně u vzrušivějších psů, když ztopoří, tak pak při zasunutí si zasunou do předkožky taky různý binec. ukapávání žlutýho sekretu, žlutá kapka na ústí předkožky, to je všechno to ono. pomáhá na to opravdu to vyplachování betadinou, nebo růžovým hypermanganem, roztok musí být teplý :D

zánět močových cest se neprojevuje žádným ukapáváním ani viditelnou sekrecí. pes často močí malé porce moči, má nucení, někdy se staví na močení a vyjde jen pár kapek, nebo pár kapek krve. moč je zakalená, smrdí, někdy je v ní krev a to typicky v poslední porci, tzn. pes močí bez krve a na konci močení přidá krev, která v loužičce udělá takový obláček.

Děkuju za názor. Ano, chytla se moč a do toho se smyla ta předkožka. Ukázalo to něco tak, že asi ten zánět močových cest. Právě jsem chtěla vědět, jestli se to dá nějak normálně rozlišit, když vet to zpočátku nerozlišil. Až nakonec po pár letech a několikrát ATB řekl, že močové cesty to nejspíš nikdy nebyly Jak už jsem psala jinde, psi byli a tento je od doby, kdy pravidelně nakrýval tu sousedovic fenu vzrušivý až hrůza, takže asi to bude tak nějak napořád

11.3.2018 10:28

lesnížínka napsal(a):
Děkuju za názor. Ano, chytla se moč a do toho se smyla ta předkožka. Ukázalo to něco tak, že asi ten zánět močových cest. Právě jsem chtěla vědět, jestli se to dá nějak normálně rozlišit, když vet to zpočátku nerozlišil. Až nakonec po pár letech a několikrát ATB řekl, že močové cesty to nejspíš nikdy nebyly Jak už jsem psala jinde, psi byli a tento je od doby, kdy pravidelně nakrýval tu sousedovic fenu vzrušivý až hrůza, takže asi to bude tak nějak napořád

Nevěřím tomu, že při pořádném vyšetření se mi může něco takového stát. Jednak, při klinickém vyšetření psa přece koukám na předkožku a pokud je hodně zakysaná, tak přece před odběrem moči provedu nějaké čištění a zaléčení, ne?

Taky, mám moč, vyšetřuji hustotu, vyšetřuji pH papírkem, přítomnost bílkoviny, pak dělám pod mikroskopem močový sediment... a není možné, aby se mi i z hnusné předkožky vyplavilo do moči tolik hnisu, aby to pod mikroskopem vypadalo jako zánět.

11.3.2018 10:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

bodlinka: Nevěřím tomu, že při pořádném vyšetření se mi může něco takového stát. Jednak, při klinickém vyšetření psa přece koukám na předkožku a pokud je hodně zakysaná, tak přece před odběrem moči provedu nějaké čištění a zaléčení, ne? - tak tohle proběhlo, až při tom posledním vyloučení a konstatování, že jde jen o tu předkožku. Poprvé se přinesla moč k rozborům při každoroční kontrole a prý: zánět močových cest. Což nás dost šokovalo, pes nikdy nebyl nemocný a žádné potíže tehdy neměl. Dostal ATB. Při další kontrole prý dobrý. Pak začal 2x ročně kolotoč s tím háráním sousedky a pes pak vždycky skleslý, hubnul...Kontrola moči - zánět - ATB a na půl roku zase dobré. Po dvou letech už jsem se nakrknula, protože pes vypadal nemocně a i po dvou dávkách ATB tvrdili, že tam je pořád zánět. Znovu prohlídky, odběry a verdikt : je to jen předkožka. To už se mu dle mne ale rozjížděla ta nemoc, moc bych za to nedala, že tomu přispěly i ty ATB(zřejmě mu to chytlo ta játra) což mi pak řekl i vet, že na to má podezření, protože do toho ještě každoroční vakcinace...nakupilo se toho moc najednou. Ale to už jsou jen spekulace, nešlo to zjistit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík