čoko pejsek s PP

Prodám Jorkširského teriéra - nabízím k zamluvení krásného čoko pejska s PP...
25000 KčUž nevim jak na ni,8 mesicni fenka, vubec nechápe co řikam, neumi si řict že chce čůrat, kdyz ji zavolam kemě také nejde, jen přiběhne a zas uteče, a to se ji opravdu venuju kazde 2- 3 hodinky chodime ven na prochazky mluvim na ni jestly chce čůrat ale nechápe, jen uteče do pelišku nebo se na mě kouka.S manželem se ji venujem hrajeme si sni hažem ji hračky ale nedonese, ani se nesnaží vůbec neosloucha děla si co chce vše trhá.Chapu že je asi brzo je malá, ona má zajem o nás jen když jime a žebra, ale sousedka má také pejska stejnou rasu a je uplne jina.
Uživatel s deaktivovaným účtem
...neumi si řict že chce čůrat...
naše první fena to taky neuměla, ale doma to nedělala, ne každý pes je génius aby se uměl vyjádřit
...mluvim na ni jestly chce čůrat ale nechápe...
pes nerozumí obsahu-smyslu mluveného slova, jen intonaci hlasu, časem pozná stejné fráze a spojí si je třeba s úkonem např. půjdeme ven? řečeno radostně až jásavě
pes obecně poslouchá, když ho to někdo naučí, jak jí učíte?
psi žebrají, náš taky, dostane ne že ne, už nejsem takovej tvrďák, ale zadarmiko to nemá- sedni, lehni, pac a.t.d.
Evik007
napsal(a):
Už nevim jak na ni,8 mesicni fenka, vubec nechápe co řikam, neumi si řict že chce čůrat, kdyz ji zavolam kemě také nejde, jen přiběhne a zas uteče, a to se ji opravdu venuju kazde 2- 3 hodinky chodime ven na prochazky mluvim na ni jestly chce čůrat ale nechápe, jen uteče do pelišku nebo se na mě kouka.S manželem se ji venujem hrajeme si sni hažem ji hračky ale nedonese, ani se nesnaží vůbec neosloucha děla si co chce vše trhá.Chapu že je asi brzo je malá, ona má zajem o nás jen když jime a žebra, ale sousedka má také pejska stejnou rasu a je uplne jina.
Měli byste najít někoho, kdo umí vychovat psa. Ne výcvikáře nebo trenéra, ale někoho, kdo opravdu umí psy vychovat. Můžu doporučit Evu Štemberovou, Ivetu Soukupovou - psí škola Bobík.
Když před vámi utíká do pelechu, děláte někde velkou chybu. Přečtěte tohle, tam najdete všechno o psech v přehledné podobě. Nejsou to vyhozené peníze. www.clovekpritelpsa.cz.
Pes se učí poslouchat tak, že mu řeknete nějaký povel, a po vteřině mu názorně předvedete, jak vypadá jeho provedení, pak pochválíte. Ta vteřina je na to, aby mu informace v mozku proběhla a stačil si ji uvědomit.
Takže "sedni" - vteřina - pejska posadím třeba rukou nebo pomocí pamlsku/hračky ho navedu. Pak dám odměnu jak slovní, tak dobrůtku nebo hračku, záleží, co na vašeho pejska nejlíp funguje. Poté celou akci opakuju, a pejsek po chvíli pochopí, co to "sedni" znamená a bude to provádět sám od sebe. No a takhle se všema povelama, který chcete, aby plnila.
A tyhle povely jako je "sedni", "ke mně", a podobně, je nejlepší učit tak, že pes by měl zůstat "v povelu", dokud ho nepropustíte třeba povelem "volno". Takže pejska přivolám, on přijde, a zůstane u mě a čeká, co se bude dít dál, jaký další povel zazní. To samozřejmě neudělá sám od sebe, to ho naučím tak, že ho od sebe nenechám odejít. Až když řeknu volno, může si jít po svým. Stejně tak když dám "sedni", chci, aby zůstal sedět, dokud neřeknu něco dalšího - další povel nebo volno.
Žádný pes nezná význam slov, dokud mu je nevysvětlíte. Ani neví, že by měl poslouchat, dokud mu to nevysvětlíte.
"Pes se učí poslouchat tak, že mu řeknete nějaký povel, a po vteřině mu názorně předvedete, jak vypadá jeho provedení, pak pochválíte"
jenom pro doplnění - toto není jediná cesta, jak naučit povel
jinak samozřejmě než po psu něco chci, tak ho to musím naučit...
jak jste ji naučili například ono "kemě"?
Mě by zajímalo, jestli fenku máte odmalička jaké je to plemeno...jak jste jí "učili poslouchat"...poslouchala před tím a teď je s ní problém...nebo vás neposlouchala nikdy...
Ohledně přinášení aportu...ne všechny psy to baví...takže zvolit jinou zábavu...čůrání už jste měli nacvičovat od prvního dne, co jste si jí pořídili, v osmi měsících už by měla venčení zvládat...max občasná nehoda...co se přivolání týče, tak z mojí zkušenosti mi pubescent, který do té doby zvládal přivolání na jedničku "ohluchnul", buď na povel nereagoval a nebo se sice přiblížil, ale "nedal se chytit"...vyzýval ke hře na honěnou...
Z toho, co popisujete mi přijde, že snahu asi máte, ale absolutně nejste schopní feně řvysvětlit, cože to po ní chcete...jak už psaly holky výše...pes česky neumí, musí se to naučit, musí se naučit, význam slov-povelů, které na něj směřujete resp. vy se musíte naučit komunikovat, aby to bylo pro psa srozumitelné.
člověče já neumím vaši řeč musíš mě to naučit strkáním čumáku do toho co jsem udělal nechápu. Dej mi tam třeba noviny a ty pak posouvej kam chceš abych to dělal. A vždy mě pohlaď. A hlavně sleduj třeba se koukám na misku a tak asi mám hlad. nebo kouknu na gauč no to asi chci se válet a když se podívám na dveře chci jít ven Tak takhle komunikuje muj pes a nikdo ho to neučil.
a pozor není to žádný mazlíček ale Fena Belgického ovčáka /malinak.
thoomgaca
napsal(a):
člověče já neumím vaši řeč musíš mě to naučit strkáním čumáku do toho co jsem udělal nechápu. Dej mi tam třeba noviny a ty pak posouvej kam chceš abych to dělal. A vždy mě pohlaď. A hlavně sleduj třeba se koukám na misku a tak asi mám hlad. nebo kouknu na gauč no to asi chci se válet a když se podívám na dveře chci jít ven Tak takhle komunikuje muj pes a nikdo ho to neučil.
a pozor není to žádný mazlíček ale Fena Belgického ovčáka /malinak.
To máte štěstí, že ještě komunkuje když radíte strkání čumáku do loužičky a noviny... tohle je hrozná rada, zadavateli, prosím neřiďte se tím ani náhodou.
scylla
napsal(a):
To máte štěstí, že ještě komunkuje když radíte strkání čumáku do loužičky a noviny... tohle je hrozná rada, zadavateli, prosím neřiďte se tím ani náhodou.
Jste to asi nepochopila přečtěte si muj příspěvek znovu. Psal jsem to z pohledu psa "člověče já neumím vaši řeč musíš mě to naučit" lidi jako vy tu dnes roznášejí nenávist a lež.
scylla
napsal(a):
píše, že to pes nechápe.
rapotacka11
napsal(a):
Pán ?
Se divim taky... jsou tu jen slepice co se hádají.
thoomgaca
napsal(a):
scylla kdyby jsi pořádně četla nebo četlo či četl (člověče já neumím vaši řeč musíš mě to naučit strkáním čumáku do toho co jsem udělal nechápu. Dej mi tam třeba noviny a ty pak posouvej kam chceš abych to dělal. A vždy mě pohlaď.) kde ty trotle podporuju strkání čumáků do...
Koukám, že vy tu řeč ( tedy psanou ) taky neumíte. Kdybyste nepsal jako hotentot, ale používal to, čemu se říká interpunkce ( to je čárka ), tak jak se v češtině patří, pak by váš projev byl možná srozumitelný. Takhle sice napadáte všechny kolem, ale za troubu jste tu vy !
asi máte pravdu, nikoho nenapadám a nemám to zapotřebí pokud nenapadá někdo mně. Můj pes(rsp fenka)vý o čem mluvím. Aže někdo menší IQ než moje fenka je jeho problem (člověče já neumím vaši řeč musíš mě to naučit strkáním čumáku do toho co jsem udělal nechápu. Dej mi tam třeba noviny a ty pak posouvej kam chceš abych to dělal. A vždy mě pohlaď. A hlavně sleduj třeba se koukám na misku a tak asi mám hlad. nebo kouknu na gauč no to asi chci se válet a když se podívám na dveře chci jít ven ) co je tam k nepochopení. asi jsem měl napsat (schvaluje eu Jakub janda).
thoomgaca
napsal(a):
asi máte pravdu, nikoho nenapadám a nemám to zapotřebí pokud nenapadá někdo mně. Můj pes(rsp fenka)vý o čem mluvím. Aže někdo menší IQ než moje fenka je jeho problem (člověče já neumím vaši řeč musíš mě to naučit strkáním čumáku do toho co jsem udělal nechápu. Dej mi tam třeba noviny a ty pak posouvej kam chceš abych to dělal. A vždy mě pohlaď. A hlavně sleduj třeba se koukám na misku a tak asi mám hlad. nebo kouknu na gauč no to asi chci se válet a když se podívám na dveře chci jít ven ) co je tam k nepochopení. asi jsem měl napsat (schvaluje eu Jakub janda).
Já myslím, že pokud to pes vý, je to v pořádku, a dál bych to neřešil.
Pokud nemám čas hned naskočit do psí školky s orientací na motivaci, zkoukla bych aspoň na Youtube nějaké video, jak na to. Něco je špatně a troufám si říct, že je to na opačném konci vodítka než je pes..ale všechno jde. Pokud se skutečně věnujete psovi 2-3 hodiny denně, musel by umět kotrmelce.
Dej mi tam třeba noviny a ty pak posouvej kam chceš abych to dělal.
S tímto si dovolím nesouhlasit...myslím, že se po psu chce, aby se venčil venku, takže pokud to nedává, tak začít jako s malým štěnětem...ven v pravidelných intervalech, za vykonání potřeby pochválit.
Metoda, kdy se posouvaly noviny nebo hadr se tradovala-doporučovala už když jsem si pořídila svojí první fenu a to už je téměř 30 let, bylo to samozřejmě lepší než klasická metoda, která už naštěstí není tolik rozšířená, i když i dnes se s ní člověk setká...a to je, že v tom vymáchám štěněti čumák, dostane vynadáno a nejlépe ještě na zadek (brrrr, strašná představa)...ale i tak...co tím posouváním psovi říkám..."je v pořádku, když potřebu vykonáš doma..." to je můj názor...
a kdo má dnes doma noviny
napsal(a):
a kdo má dnes doma noviny
no nad tímto problémem jsem se zapomněla v mé úvaze zamyslet...
Kočky to mají jednodušší, ty se učit nemusí .
Moje zkušenost s naučením venčení venku byla před pořízením psa pouze teoretická, ale realizace se vyplatila. Po jídle- vynést ven, po hraní-vynést ven, po spaní - vynést ven, večer před spaním ( 21:00), pak ve 23:00,02:00, vynést na trávník, ve 04:00 hybaj ven na prochajdu. Cca 2 měsíce vydržet. Ano byla jsem otrokem svého psa, ale nelituji. Obešli jsme se doma bez pokladů a když se stalo, byly chyba z naší strany.
Souhlasím s Evis, dělala jsem přesně to samé, přes den cca každé dvě hodiny atd. jak píše Evis, a především vždycky ven, žádné noviny atp. Pokud se stane drobná nehoda, tak opravdu důkladně vytřít, jinak tam pejsek bude čůrat opakovaně. Chce to trpělivost, ale opravdu se to vyplatí. Postupně pak dobu prodlužovat, jak pejsek vyrůstá. Nám se to také vyplatilo a žádné tresty jsme nepoužívali.
Docela by mě zajímalo, co je to za plemeno. Protože od 8mi měsíčního trochu většího psa - to musí být děs. Alw zadavatelka už se asi neozve.