čivava krátkosrstá s PP pejsek

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice z Třebaňského údolí má k prodeji od 19...
17000 Kč
Ahoj,
před dvěma týdny jsme si domů dovezli štěňátko křížence čivavy a jorkšíra, je to hrozný mazel má pět měsíců, ale máme s ní jeden obrovský problém a to je strava.
Z domova byla zvyklá ulovit to, co jim majitelka hodila na zem. Měla ještě dalších 7 pejsků. Ze začátku nám něco málo snědla z misky, ale pak jí to omrzelo, granule, které dostala od majitelky byly příliš tvrdé (byly pro dospělé) a proto jsem se rozhodla ji pořídit granule značky Brit (pro čivavy a štěňata), párkrát je sežrala, pak už je nechtěla ani z misky, proto jsme jí je párkrát hodili po podlaze, ale začátkem druhého týdny už nechtěla žrát ani to. Proto jsme zkusili dát 1 kapsičku, tu měla snězenou hned, ale nastal další problém, už 3 dny drží hladovku, nedotkne se kapsičky, nechce ani piškoty, nechce žrát granule a jediné, co dělá je, že leží v posteli a chrápe! Vyleze na 20 minut tak 3x za den na vyvenčení a tím to hasne. Co s ní? Jídlo jí v misce nenechávám, donesu jí ho 4x za den ona to očuchá, nechám jí ho na 15 minut a pak jí ho beru. Misky má stejné jako doma, vodu pije normálně, je odčervená, naočkovaná, stolice v, normě'' takže nechápu, kde je vlastně problém.
Děkuju všem za odpovědi, už si s ní nevím rady :(
PS: vyzkoušeli jsme kapsičky od Pedigree, Propesko, granule Brit a dnes zkusím ještě Pedigree granule a ještě máme 2 značky od majitelky, prostě nic nechce a trucuje, ale kus salámu by si dala.
PS: vyzkoušeli jsme kapsičky od Pedigree, Propesko, granule Brit a dnes zkusím ještě Pedigree granule a ještě máme 2 značky od majitelky, prostě nic nechce a trucuje,
ale kus salámu by si dala.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Maso !
Je to neuvěřitelné, ale dříve granule nebyly.
Štěňata taky vyrostla a byli z nich krásní psi.
Jednu dávku masa, ostatní krmení granule.
Hledejte, zkoušejte !
rapotacka11
napsal(a):
PS: vyzkoušeli jsme kapsičky od Pedigree, Propesko, granule Brit a dnes zkusím ještě Pedigree granule a ještě máme 2 značky od majitelky, prostě nic nechce a trucuje,
Maso !
Hledejte, zkoušejte !
Dostává takové dobrůtky jako je Pedigree a Propesco a ještě trucuje, holomek jeden štěněcí . Teď vážně- já už bych vykleplá kmitala k vetovi, nebo zkuste kvalitní konzervu, pokud bude dlabat, postupně do ní nasekané kuřecí masíčko...Je to čivavka, tak se to ani neprodraží
rapotacka11
napsal(a):
Maso !
Hledejte, zkoušejte !
To čím krmí zadavatelka je hnus, ale každý pes nebude jíst ani normální maso. Já jsem chtěla začít barfovat, hrozně jsem se těšila. Nejprve vše OK. Žrala asi 2 týdny vše, jenže postupně jí přestávala chutnat zelenina, ovoce, vajíčka a další věci které předtím normálně jedla. Nakonec jedla jen maso a to si ještě vybírala jaké. Přešla jsem zpět na granule Orijen a k tomu jí vařím. Teď už jí hezky.
Zpětně přemýšlím, že ta nežravost mohla být způsobena i nadcházející faleškou, ale to už neřeším.
Pro zadavatelku:
Zajděte na veterinu, změňte krmivo na něco pořádného, diskuzí je tu o tom dost.
Pokud vyloučíte zdravotní problémy, hárání a nekvalitní krmivo, je také možné, že fena je prostě nežravá. Čivavák známých začal žrát až tehdy, když mu koupili dalšího čivavího kamaráda - ta hrůza, že ten druhý čivavák bude najezený dřív a půjde na lup do misky prvního, ho naučila normálně přijímat potravu. Ale do té doby nepomohlo nic, ne dlouhodobě.
Varaxi
napsal(a):
Pokud vyloučíte zdravotní problémy, hárání a nekvalitní krmivo, je také možné, že fena je prostě nežravá. Čivavák známých začal žrát až tehdy, když mu koupili dalšího čivavího kamaráda - ta hrůza, že ten druhý čivavák bude najezený dřív a půjde na lup do misky prvního, ho naučila normálně přijímat potravu. Ale do té doby nepomohlo nic, ne dlouhodobě.
No, je možné, že když čivavka žila do x měsíců ve smečce, nějak neumí žrát sama. Můj pes od mala vyrůstal s druhým štěndem a co se naučili - nežrat oba (a u běrňáka už je to napováženou) je to prostě hrozně individuální. I teď v 10letech kosti nejlíp sní tak, že předstírám, že jinak mu je seberu. Pokud u toho nejsem a rozhodne se tedy, že je sní sám, bude nad nima alespoň 5minut stát a štěkat na ně(asi aby zdrhaly ) a pak je teprve sní
Na zadavatelku: kolikrát denně ji vlastně krmíte? Myslím, že čivava by měla dostávat minimálně třikrát, lépe 5x denně po malých dávkách. Možná je unavená, protože je hypoglykemická. To, co psaly holky přede mnou: hlavně změňte to jídlo na jídlo. To, co jí dáváte je hrozné. Uvařte prsíčko s rýží a mrkví, nebo taktéž mleté hovězí. Uvidíte, jestli jí to bude chutnat. No a první veterinu a testy, aby byla jistota, že je zdravá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
No nevim...taková hladovka u štěněte?...měla jsem afgána, byl to totální nežravka, když byl dospělý a trucoval s jídlem, tak jsem to den dva neřešila, ale jako štěndo a mlaďocha jsem ho prosila a přemlouvala, klečela na kolenou, aby něco spapkal..."na psí stravu" se mi tak akorát krajcvajc, takže jsem nakonec rezignovala a jedl to samé, co moje malé dětičky...k snídani chlebík s máslem a sýrem, k svačině pribiňák, k obědu filé s kaší atd atd a samozřejmě ne z misky, ale z talíře, jediné pozitivní bylo, že se uvolil k tomu, že mohl být talíř na zemi a netrval na tom, že bude stolovat s námi u stolu...neříkám, že toto doporučuju, ale pokud je štěndo zdavé, což bych raději konzultovala s vetem, tak bych prostě zkusila i jiné alternativy...třeba to vařené masíčko s mrkvičkou. U takhle malého pejska se nemusíte bát, že vás krmení masem vysaje finančně.
Je mi divný, že nechce ani piškotek, na to člověk většinu psů utáhne i když nemaj chuť na "normální" jídlo...
Všem moc děkuji za odpovědi, krmili jsme jí granulemi a kapsičkami podle doporučení majitelky, chtěli jsme jí nechat první to, na co je zvyklá a až potom zkoušet nějaké změny. Zkusili jsme jí tedy připravovat i maso podle některých členů této diskuze a nechtěla nám jíst ani to.
Problém už se vyřešil, bolely jí zoubky - přezubovala se . Už nám žere všechno, dokonce stihla ulovit i velikonočního beránka (prosím neukamenujte mě - spadl nám na zem a ona si kus utíkala schovat pod postel, než jsme se k ní dostali, měla ho spokojeně v bříšku)
lochni
napsal(a):
Všem moc děkuji za odpovědi, krmili jsme jí granulemi a kapsičkami podle doporučení majitelky, chtěli jsme jí nechat první to, na co je zvyklá a až potom zkoušet nějaké změny. Zkusili jsme jí tedy připravovat i maso podle některých členů této diskuze a nechtěla nám jíst ani to.
Problém už se vyřešil, bolely jí zoubky - přezubovala se . Už nám žere všechno, dokonce stihla ulovit i velikonočního beránka (prosím neukamenujte mě - spadl nám na zem a ona si kus utíkala schovat pod postel, než jsme se k ní dostali, měla ho spokojeně v bříšku)
Ještě samostatně ulovený jehněčí byste jí zakázala...
Malej Tyson
napsal(a):
Zdravíčko když se tu debatuje o jídle myslíte si že by bylo lepší dávat 3 měsíčnímu štěněti(je to stafordšírský bulterier má 5,3 kg) 2x nebo spíš 3x v týdnu ke granulím (vajíčko na hniličko) a jak je to teda stim tvarohem? někdo říká jo dávat někdo nedávat? Předem díky za odpověď
To musíte vyzkoušet, jestli se vám z toho granulář neze*sejří.....pokud budete třeba ráno dávat granule a večer psovi "uvaříte" ať syrové nebo vařené maso, vajíčko, tvaroh, syrové kostičky a přílohu nebo bez přílohy , podle toho co vám pes sežere během dne (na svačinku rohlíček) bude zvyklý i na jinou stravu než granule a je jedno co mu dáte...
Malej Tyson
napsal(a):
Zdravíčko když se tu debatuje o jídle myslíte si že by bylo lepší dávat 3 měsíčnímu štěněti(je to stafordšírský bulterier má 5,3 kg) 2x nebo spíš 3x v týdnu ke granulím (vajíčko na hniličko) a jak je to teda stim tvarohem? někdo říká jo dávat někdo nedávat? Předem díky za odpověď
O tvarohu jsem četla, že odebírá vápník, ale zase na druhou stranu je to zdroj proteinů živočišného původu. Teď se mi to nechce hledat, ale mám pocit, že snad v tvarohu je poměr Ca:P 1:3, takže tvaroh naopak do psa dostáváme spíš ten fosfor což není ideální a že snad proto nějak brání vstřebávání vápníku nebo že vápník z těla i vypuzuje......když pohledáte někde na internetu, tak to určitě někde najdete. Nemyslím si, že by pes nemohl dostat tvaroh, ale pokud se budu držet toho, co jsem napsala výše, tak bych ho dávala 1-2x týdně spíš na zpestření...na chuť. Já teda raději dávám jogurtík, když nic jinýho, tak věřím, že tam jsou hodné, prospěšné bakterie.
napsal(a):
O tvarohu jsem četla, že odebírá vápník, ale zase na druhou stranu je to zdroj proteinů živočišného původu. Teď se mi to nechce hledat, ale mám pocit, že snad v tvarohu je poměr Ca:P 1:3, takže tvaroh naopak do psa dostáváme spíš ten fosfor což není ideální a že snad proto nějak brání vstřebávání vápníku nebo že vápník z těla i vypuzuje......když pohledáte někde na internetu, tak to určitě někde najdete. Nemyslím si, že by pes nemohl dostat tvaroh, ale pokud se budu držet toho, co jsem napsala výše, tak bych ho dávala 1-2x týdně spíš na zpestření...na chuť. Já teda raději dávám jogurtík, když nic jinýho, tak věřím, že tam jsou hodné, prospěšné bakterie.
Místo tvarohu určitě jogurt, vyrábí se jinak a obsahuje prospěšnější látky. Údajně ten tvaroh laicky řečeno spíš napomáhá rychlejší tvorbě svalové hmoty, než že by nějak pomáhal sílit kostem, proto se moc nedoporučuje ho dávat štěňatům, starším psům asi nevadí.