Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2018 20:25
denisa99

XXX.XXX.141.98

Ahoj, učím štěně jorkšíra chodit ven, zatím se to daří tak napůl. Ale zajímalo by mě jestli jí mám doma nechat dál i podložku na kterou je zvyklá už od mala chodit a doma skutečně chodí jen na ni. Myslím třebna i pro nějaký případ, kdyby musela zůstat doma sama déle a nestihlo by se venčení. Je dobré takto pejska vlastně mást - učí se ven, ale doma může taky? Díky.

31.3.2018 20:52
kook

XXX.XXX.4.54

Ahoj, my našeho 4 měsíčního bišonka od začátku učili ven a také na podložku, na kterou uměl chodit už od chovatelky. Když se mu při hraní a blbnutí chce, nebo když je doma sám a chce se mu, tak si zajde vždy na podložku. I na návštěvě má preventivně podložku k dispozici a chodí na ni. A světe div se, UMÍ čůrat i kakat VENKU. Žádný problém mu to nedělá. Dost lidí Tě tu bude poučovat, ať ho na podložku neučíš, že v tom bude mít guláš a že z něj bude čuňátko. Takže si to zařiď podle sebe. V budoucnu se to bude hodit (zdravotni problem, stáří...).

1.4.2018 09:22
karo2702

XXX.XXX.172.116

Ano, nechte. Ale snažte se předcházet tomu, aby na ní chodila. Tzn. Po jídle, po probuzení, když už dlouho nebyla, atd. jí rychle vemte a šupejte ven než to udělá doma. Samozřejmě chválit atd.
My měli podložku do 4 měsíců i když na ní skoro nechodila. A pak šupala na zahradu.

24.11.2018 17:27
Nelly-julie

XXX.XXX.208.217

Ahoj, máme doma nově dvouměsíční bišonku, která bez nehody chodí čůrat jen ven, ale chodíme s ní vždy když se přes den i v noci vzbudí. Zajímá mě, jestli je to takto v pořádku a naučí se pak sama "si říct" kdy potřebuje nebo jak ji zvykat? Abychom nemuseli lítat ven každé 2 hodiny. Taky samozřejmě bude někdy sama doma po probuzení, tak to nebude možné hned venčit. Díky za rady :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.11.2018 18:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nelly-julie napsal(a):
Ahoj, máme doma nově dvouměsíční bišonku, která bez nehody chodí čůrat jen ven, ale chodíme s ní vždy když se přes den i v noci vzbudí. Zajímá mě, jestli je to takto v pořádku a naučí se pak sama "si říct" kdy potřebuje nebo jak ji zvykat? Abychom nemuseli lítat ven každé 2 hodiny. Taky samozřejmě bude někdy sama doma po probuzení, tak to nebude možné hned venčit. Díky za rady :)

Všichni moji psi si našli sami způsob, jak si říct, že chtějí ven....některý zaškrábe na dveře, některý přijde a zakňourá.......myslím, že jakmile jí v hlavince docvakne, že se venčíme venku.....no a pak záleží na tom, jak začnou spolupracovat svěrače, zkraje to možná neudrží tak dlouho...ona si řekne a než se vypravíte, tak už může být pozdě.....
Takže zatím lítejte v rámci možností každý 2-3 hoďky a čekejte.......ono to začne postupně...jednou si řekne, podruhý třeba v zápalu hry ne....je to prostě miminko....

Nevím, jak to myslíte, že bude po probuzení sama, ale základ venčení je po probuzení štěně ihned popadnout a mazat ven....když bude po probuzení sama, když jí nebude mít kdo vyvenčit, tak se stopro vyčůrá doma.....

24.11.2018 18:55
Nelly-julie

XXX.XXX.208.217

Děkuji moc za reakci, nevadí mi s ní chodit tak často teď ven dokud je malinká :) myslím to do budoucna. Jen jsem chtěla vědět jestli ji zvykame dobře, aby byla později schopná vydržet déle. Takže děkuji a my budeme zatím pokračovat jak doteď :)

26.11.2018 14:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych tu podložku nenechávala. Jelikož mám psa 30 kg a teď štěně v dospělosti cca 12 kg - tak si nedovedu představit jak by to doma vypadalo, kdyby mi curali na podložku. Malou čubinu máme doma od pátku, chodím s ní na curani po každém jídle, pití, hraní, v noci při každém vubuzení. Dá se říct že s ní chodím téměř pořád 😂. Ale loužičku jsme za tu domu doma měli jen jednu, fenka byla teda už u chovatelky ucena na curani venku, coz je fakt znát. A k tomu jestli si pes řekne, myslím, že každý pes se to časem naučí. Můj starší pes chodí od dveří ke mě a knourá.

26.11.2018 15:22
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Nikdy jsem podložku nedávala a nenechávala a vždy se to zvládlo. Podle mne je to blbost, pes se má učit od mala ven, ne doma. Prostě od mala měla více pozornosti, lítalo se pořád ven-domů-ven-domů.

26.11.2018 15:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Přesně tak. My ted řešíme jiný problém, cubina je čuně a žere po sobě hovinka. Na to mě taky upozornila už chovatelka, že to dělala jako jediná z vrhu, takže prostě hned co dokonala potřebu tak to musela rychle uklidit, jinak po tom jde. U nás teda dobrý pokud vencim oba psy, to se vykadi a hned běží za druhým psem. Ale když jdu jen s ní tak má tendence to žrát, cizí ne, jen svoje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík