Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2018 17:18
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.150.233

Ahoj,
máme na ulici problém s nezvladatelným křížencem NO. Vlastní ho starší paní, jejich venčení probíhá tak, že je pes s náhubkem na volno a paní za ním "pobíhá" a snaží se ho přemluvit ať už jdou domů. Pes napadá všechny ostatní psy kolem. Já mám dva velké psy (2x45kg), ale máme v paneláku i gaučáky pro které by případný konflikt i s košem mohl být fatální. Bohužel několikrát přivolaná MP to neřeší, protože pes je dle brněnské vyhlášky buď s náhubkem nebo na vodítku. Už jsme s ní několikrát přišli do konfliktu také, naštěstí to zůstalo u toho, že moji dva zůstali v klidu sedět a napadající pes si to rozmyslel, když jsem se postavila mezi ně a odešel si hledat jinou oběť.
A teď k dotazu-vzhledem k tomu, že se vzdálenost na kterou si na mě troufne přijít neustále zmenšuje, očekávám, že časem přijde úplně. Můžu odkopnout psa, který má náhubek, takže mě ani mé psy na životě neohrožuje, ale celá ulice mi dosvědčí, že je pes agresivní na vše kolem? Už nevím jak jinak to řešit. Poslat na něj svoje dva taky nechci, to raději na tu flegmatickou majitelku. Jde mi o to, aby mě nemohla nějak právně napadnout, ale konečně jí docvaklo, že má problém.

PS: s majitelkou se mluvit nedá-prý si ho uvazovat nebude protože nemusí když má koš.

19.5.2018 18:00
scylla

XXX.XXX.150.32

NeniVolnyLogin napsal(a):
Ahoj,
máme na ulici problém s nezvladatelným křížencem NO. Vlastní ho starší paní, jejich venčení probíhá tak, že je pes s náhubkem na volno a paní za ním "pobíhá" a snaží se ho přemluvit ať už jdou domů. Pes napadá všechny ostatní psy kolem. Já mám dva velké psy (2x45kg), ale máme v paneláku i gaučáky pro které by případný konflikt i s košem mohl být fatální. Bohužel několikrát přivolaná MP to neřeší, protože pes je dle brněnské vyhlášky buď s náhubkem nebo na vodítku. Už jsme s ní několikrát přišli do konfliktu také, naštěstí to zůstalo u toho, že moji dva zůstali v klidu sedět a napadající pes si to rozmyslel, když jsem se postavila mezi ně a odešel si hledat jinou oběť.
A teď k dotazu-vzhledem k tomu, že se vzdálenost na kterou si na mě troufne přijít neustále zmenšuje, očekávám, že časem přijde úplně. Můžu odkopnout psa, který má náhubek, takže mě ani mé psy na životě neohrožuje, ale celá ulice mi dosvědčí, že je pes agresivní na vše kolem? Už nevím jak jinak to řešit. Poslat na něj svoje dva taky nechci, to raději na tu flegmatickou majitelku. Jde mi o to, aby mě nemohla nějak právně napadnout, ale konečně jí docvaklo, že má problém.

PS: s majitelkou se mluvit nedá-prý si ho uvazovat nebude protože nemusí když má koš.

Bohužel bude nutné vaše psy ochránit. Jsem proti veškerému násilí na psech, ale tady je kopanec nebo pepřák opravdu na místě. Náš soused má tři nezvládnuté velké psy a musela jsem to řešit tak, že když mě vidí, couvají protože jinak se to řešit nedalo, se sousedem není rozumná řeč.

19.5.2018 18:07
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.150.233

scylla napsal(a):
Bohužel bude nutné vaše psy ochránit. Jsem proti veškerému násilí na psech, ale tady je kopanec nebo pepřák opravdu na místě. Náš soused má tři nezvládnuté velké psy a musela jsem to řešit tak, že když mě vidí, couvají protože jinak se to řešit nedalo, se sousedem není rozumná řeč.

Zatím jsme ho potkali vždy jen s náhubkem a ti moji ho měli taky, takže fakticky by k ublížení na zdraví nejspíš nedošlo. Jen by se doťukali náhubkama. Co samozřejmě netuším-jak moc ho má ten NO utaženej a jestli z něj někde netrčí povolený dráty atd. Stejně bych ráda předešla nějaké žalobě-arogantní a lhostejná by na to byla dost.

19.5.2018 21:53
Atheira

XXX.XXX.50.119

Kdyby si náhodou chtěla stěžovat, pořád můžete tvrdit, že na volno puštěný pes ohrožoval děti... Někdo, kdo vám potvrdí, že to tak bylo, by se určitě našel. A NO, byť s náhubkem, když vlítne na děcko... To je pak jasný, že ho musíte nakopnout a nějak zpacifikovat...
Prostě, když po vás půjde, něčím ho praštěte, co vám zbývá? Nemusíte ho přece hnedka zabít. A za to, že odeženete psa, který ohrožuje okolí, vám nikdo nic udělat nemůže. A pokud by se něco stalo, fakt vám nikdo nemůže tvrdit, že agresivní NO s náhubkem není nebezpečný. Je to velký pes, má docela sílu. Budete v právu, ať se majitelka bude snažit jakkoli...

19.5.2018 22:08
saola

XXX.XXX.255.17

Na druhou stranu, pokud k Vám přijde a chce si jen čuchnout, těžko obhájíte, že jste ho hned nakopla.

Když Vám to celá ulice dosvědčí, tak co řešíte?
Ono to tak ale v reálu asi nebude, co?

Spousta majitelů zvlášť menších psů (no, a někdy i větších, že), často znejistí a hysterčí, už když se na ně velký pes jen podívá, natož když jde blíž. Nedokážu si moc představit, že ulicí pravidelně chodí NO s náhubkem a zašlapává si psy pod sebe, na obojku zářezy za desítky zakouslých psů, a nikdo s tím nic nedělá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2018 23:17

Paralyzér. Náhubek agresora sice určitým způsobem omezuje, ale kdyby něco, tak to obhájíte.

20.5.2018 05:57
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.151.201

saola napsal(a):
Na druhou stranu, pokud k Vám přijde a chce si jen čuchnout, těžko obhájíte, že jste ho hned nakopla.

Když Vám to celá ulice dosvědčí, tak co řešíte?
Ono to tak ale v reálu asi nebude, co?

Spousta majitelů zvlášť menších psů (no, a někdy i větších, že), často znejistí a hysterčí, už když se na ně velký pes jen podívá, natož když jde blíž. Nedokážu si moc představit, že ulicí pravidelně chodí NO s náhubkem a zašlapává si psy pod sebe, na obojku zářezy za desítky zakouslých psů, a nikdo s tím nic nedělá.

1. Ne - opravdu nepatřím mezi hysterické majitele, spíš celkem ženská od rány, ale chápu Vaše obavy-ono přece jen podle sebe soudím tebe že?
2. Kdo mluvil o desítkách zakouslých psů? Psala jsem že chodí s náhubkem a psy pouze napadá. Nepřekrucujte prosím realitu, kterou jsem popsala a nic nezveličujte.
3. Ano - MP to neřeší, když má pes košík. Já sama jsem ji ještě nevolala, ale pár lidí z ulice už ano, takže neznám jejich přesnou odpověď na to proč to neřeší. Ke mně se pouze dostalo, že když má košík je to přece OK.
4. Ostatní, kteří se zapojili do diskuze dali nějaké podnětné rady (paralyzér, pepřák atd), ale Vaše odpověď je mi úplně k ničemu, když jsem se ptala na právní ochranu, pokud psa zpacifikuju já a možnosti jak proti cizímu psovi zasáhnout.

20.5.2018 06:10
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.151.201

Může psovi nějak ublížit pepřák? Ten mám, ale paralyzér kvůli němu kupovat nebudu. Nechci mu způsobit zdravotní problémy, ty by si zasloužila spíš ona, že si doma (ne)vychovala nezvladatelnou mrchu.

20.5.2018 06:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Může psovi nějak ublížit pepřák?

Nevím.
Přepadenou trafikantku u nás
týden pálily oči.

20.5.2018 09:54
Atheira

XXX.XXX.50.119

Může psovi nějak ublížit pepřák? Ten mám, ale paralyzér kvůli němu kupovat nebudu. Nechci mu způsobit zdravotní problémy, ty by si zasloužila spíš ona, že si doma (ne)vychovala nezvladatelnou mrchu.

Může znepříjemnit celou situaci nejen tomu psovi, ale i vám a vašim psům. Stačí jen aby blbě fouklo. Já osobně si myslím, že jeden pepřák dovede nadělat víc škod než paralyzér nebo kopanec či rána klackem, když nebude zbytí... Já bych pepřák prostě nepoužila. Už i proto, že nikdy nevíte, zda tam nakonec nebudete slzet všichni a už vůbec nevíte, jak dlouho vás nebo psa ty oči budou pálit a jestli nezpůsobíte alergickou reakci třeba.
Nehledě na to, že si nemusíte ten pepřák nastříkat do očí, stačí, abyste se zrovna v tu chvíli, kdy ho použiteje, blbě nadechla.
Mimochodem, pepřák většinou po roce a půl až dvou letech ztrácí účinnost.

20.5.2018 10:21

paralyzér - na asi tak 99% psa zastraší jenom výboj.

20.5.2018 10:56

1. Ne - opravdu nepatřím mezi hysterické majitele, spíš celkem ženská od rány, ale chápu Vaše obavy-ono přece jen podle sebe soudím tebe že?
2. Kdo mluvil o desítkách zakouslých psů? Psala jsem že chodí s náhubkem a psy pouze napadá. Nepřekrucujte prosím realitu, kterou jsem popsala a nic nezveličujte.
3. Ano - MP to neřeší, když má pes košík. Já sama jsem ji ještě nevolala, ale pár lidí z ulice už ano, takže neznám jejich přesnou odpověď na to proč to neřeší. Ke mně se pouze dostalo, že když má košík je to přece OK.
4. Ostatní, kteří se zapojili do diskuze dali nějaké podnětné rady (paralyzér, pepřák atd), ale Vaše odpověď je mi úplně k ničemu, když jsem se ptala na právní ochranu, pokud psa zpacifikuju já a možnosti jak proti cizímu psovi zasáhnout.

Ze zkušenosti.Pokud psa zpacifukujete a dotyčná si bude stěžovat je to tvrzení proti tvrzení.Vy můžete tvrdit, že vás pes s košem napadl a musela jste se bránit, ale velice pochybuji, že by se s tím někdo chtěl zabývat.Kdysi u nás akita na volno zakousla jorka na vodítku, chovnou fenu, a vyšumělo to do stracena.

20.5.2018 11:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Před pár lety nás napadl agresivní kříženec kavkaze, který utekl z firmy, kde hlídal. Už měl na svědomí několik menších psů. Já v tu dobu dva velké psy a ruku čerstvě po šítí prstů. Pes nás uviděl na 100m a okamžitě běžel k nám. Vůbec se nezastavil, oběhnul berňáka a rovnou skočil samojedu po krku. Nebyl to žádný boj fair play, chtěl ho zabít. Já zprvu doufaje, že to bude jen výhrůžka jsem jen řvala, pak, když už samík začal chrčet, jsem vytáhla pepřák a začala ho stříkat psu z 20cm do ksichtu. Nepustil hned, syčení nevadilo, až mu mozek pobral ten čichový vjem asi. Nevím 10-20sekund. Naštěstí to bylo kousek od potoka. Čokl zdrhnul, já drapla své psy a samíka omývala v potoce, volala muže, ať pro nás autem přijede. Doma jsme šli oba hned pod sprchu. Já měla popálené stehno a tvář(spravilo se to do druhého dne) a pochopitelně mne pálily oči, samík byl růžový na půl psu, snad ho pálily jen oči, ale nic závažného. Přes srst se mu nic nedostane a na tlamce to neměl. Já od toho, jak jsem se o něj otírala v kraťasech a asi si přejela rukou po tváři snažíc se odhodit vlasy. Čokl v pohodě vegetoval dál, ba vegetuje, ale je odstěhovaný jinde, naštestí. Takže si myslím, že to nijak závažně neublíží nikomu. Paralyzér mám, doma v šuplíku, muž mi ho pak pořídil. Já mám k elektřině respekt, měla jsem několik hodně nepříjemných zážitků, takže ten ne. Pepřák mám v tašce pořád, od té doby jsem ho použít nemusela. Teď mne napadlo: co tak ho ani nepoužít, jen naznačit, že něco máte a na psa udělat takový ten nepříjemný zvuk tsss, tsss, pusou? Uvidíte jak zareaguje. Já to kdysi na jednoho zkusila a pomohlo to, hned odtáhnul pryč.

20.5.2018 11:53
Atheira

XXX.XXX.50.119

lesnížínka napsal(a):
Před pár lety nás napadl agresivní kříženec kavkaze, který utekl z firmy, kde hlídal. Už měl na svědomí několik menších psů. Já v tu dobu dva velké psy a ruku čerstvě po šítí prstů. Pes nás uviděl na 100m a okamžitě běžel k nám. Vůbec se nezastavil, oběhnul berňáka a rovnou skočil samojedu po krku. Nebyl to žádný boj fair play, chtěl ho zabít. Já zprvu doufaje, že to bude jen výhrůžka jsem jen řvala, pak, když už samík začal chrčet, jsem vytáhla pepřák a začala ho stříkat psu z 20cm do ksichtu. Nepustil hned, syčení nevadilo, až mu mozek pobral ten čichový vjem asi. Nevím 10-20sekund. Naštěstí to bylo kousek od potoka. Čokl zdrhnul, já drapla své psy a samíka omývala v potoce, volala muže, ať pro nás autem přijede. Doma jsme šli oba hned pod sprchu. Já měla popálené stehno a tvář(spravilo se to do druhého dne) a pochopitelně mne pálily oči, samík byl růžový na půl psu, snad ho pálily jen oči, ale nic závažného. Přes srst se mu nic nedostane a na tlamce to neměl. Já od toho, jak jsem se o něj otírala v kraťasech a asi si přejela rukou po tváři snažíc se odhodit vlasy. Čokl v pohodě vegetoval dál, ba vegetuje, ale je odstěhovaný jinde, naštestí. Takže si myslím, že to nijak závažně neublíží nikomu. Paralyzér mám, doma v šuplíku, muž mi ho pak pořídil. Já mám k elektřině respekt, měla jsem několik hodně nepříjemných zážitků, takže ten ne. Pepřák mám v tašce pořád, od té doby jsem ho použít nemusela. Teď mne napadlo: co tak ho ani nepoužít, jen naznačit, že něco máte a na psa udělat takový ten nepříjemný zvuk tsss, tsss, pusou? Uvidíte jak zareaguje. Já to kdysi na jednoho zkusila a pomohlo to, hned odtáhnul pryč.

My právě měli kdysi ve škole experty, co měli takové pěkně hovězí nápady. Nesmysl zdlouhavě popisovat, výsledkem byl pepřák všude po chodbě. Že to byly uzavřené prostory, ne venku na vzduchu, byl rudý každý, kdo tam prošel ještě druhý den.
U pepřáku je navíc problém v tom, že po čase opravdu slábne. Co je ještě nepříjemné vám - rozslzí vás, může velkého už tak nepříčetného psa (tedy zvíře, co má trošku jinde práh bolesti) spíš víc nas rat. Takže pepřák po roce až dvou vyhodit a koupit nový. Tím, že ho třeba použijete jen jednou za život, jsou to zbytečně vyhazované peníze.

20.5.2018 13:38
saola

XXX.XXX.234.45

Když já bohužel Váš problém pořád úplně nechápu, ach jo.

Vám osobně se s daným nebezpečným NO nikdy nic nestalo, přišel si čuchnout, Vaši psi zůstali sedět na zadku, ke konfliktu nedošlo, ale prostě jste slyšela...tak vytáhnete ve jménu pravdy a lásky preventivně do boje za životy gaučáků z Vašeho paneláku jak svatá Johanka a ptáte se, jakou máte v tomto konání legislativní oporu - no, naštěstí žádnou.

Když Vás, a teď myslím Vás konkrétně či Vaše psy, děti, králíka, morče, babičku, blabla, onen pes napadne, a tím myslím skutečně napadne, agresivně, natvrdo, dostáváte se do momentu nutné obrany či krajní nouze, a zákon Vám dovoluje se bránit všemi dostupnými prostředky. Ale pokud bezdůvodně použijete na volně pobíhajícího psa, navíc v náhubku, který si jen přijde čuchnout k Vašim psům, neadekvátní násilí (což pepřák je jistě a kopanec v případě svědků též), máte problém Vy a není mi Vás ani trochu líto. A nepomůže Vám ani svatá válka ve jménu ochrany všech postelových psíků z okolí, protože se prostě chováte jako hysterický de*bil.

Mějte na paměti, že když MP opakovaně neshledala žádné podklady k přestupku, tak tam asi opravdu úplně nebyly, protože pokud je to opakovaně, tak už se většinou skutečně něco najít snaží.

Působení pepřáku či paralyzéru na rvoucího se psa může být v rozpětí široké škály od případné bouřlivé anafylaktické reakce, vedoucí ke smrti, až po stav "ani si nevšimne" (no, u paralyzéru asi ne, no).
Ale pokud chodíte se dvěma 45kg hafany a ještě uvažujete o pepřáku nebo paralyzéru jen kvůli jednomu kříženci NO, chodícímu v košíku navolno si občas čuchnout, hledím na Vás lehce podezíravě.

Pokud chcete pomáhat a chránit šmahem všechny, zkuste se ke sboru přihlásit, třeba Vás vezmou... .

20.5.2018 14:08
Terven

XXX.XXX.110.147

saola napsal(a):

Vám osobně se s daným nebezpečným NO nikdy nic nestalo, přišel si čuchnout, Vaši psi zůstali sedět na zadku, ke konfliktu nedošlo, ale prostě jste slyšela...tak vytáhnete ve jménu pravdy a lásky preventivně do boje za životy gaučáků z Vašeho paneláku jak svatá Johanka a ptáte se, jakou máte v tomto konání legislativní oporu - no, naštěstí žádnou.

Když Vás, a teď myslím Vás konkrétně či Vaše psy, děti, králíka, morče, babičku, blabla, onen pes napadne, a tím myslím skutečně napadne, agresivně, natvrdo, dostáváte se do momentu nutné obrany či krajní nouze, a zákon Vám dovoluje se bránit všemi dostupnými prostředky. Ale pokud bezdůvodně použijete na volně pobíhajícího psa, navíc v náhubku, který si jen přijde čuchnout k Vašim psům, neadekvátní násilí (což pepřák je jistě a kopanec v případě svědků též), máte problém Vy a není mi Vás ani trochu líto. A nepomůže Vám ani svatá válka ve jménu ochrany všech postelových psíků z okolí, protože se prostě chováte jako hysterický de*bil.

Mějte na paměti, že když MP opakovaně neshledala žádné podklady k přestupku, tak tam asi opravdu úplně nebyly, protože pokud je to opakovaně, tak už se většinou skutečně něco najít snaží.

Působení pepřáku či paralyzéru na rvoucího se psa může být v rozpětí široké škály od případné bouřlivé anafylaktické reakce, vedoucí ke smrti, až po stav "ani si nevšimne" (no, u paralyzéru asi ne, no).
Ale pokud chodíte se dvěma 45kg hafany a ještě uvažujete o pepřáku nebo paralyzéru jen kvůli jednomu kříženci NO, chodícímu v košíku navolno si občas čuchnout, hledím na Vás lehce podezíravě.

Pokud chcete pomáhat a chránit šmahem všechny, zkuste se ke sboru přihlásit, třeba Vás vezmou... .

Opravdu jste četla úvodní příspěvek zadavatelky? Vám připadá, že ten pes si chodí čuchnout?
Zadavatelka má nejspíš klidné a vychované psy, kteří zůstanou sedět na zadku, to je její plus...nicméně stoupat si mezi ně a útočícího psa, byť s košíkem, není nic, co by normální člověk toužil dělat častěji...Nota bene, pokud lidé z ulice opakovaně volali MP, asi nepůjde jen o očuchávání.
A proč by zadavatelce mělo být jedno, co se přihodí malým psům ze sousedství? To mně také není, my jsme v místě bydliště s pejskaři a jejich psy jedna parta. Pokud uvidím, že někdo ubližuje psovi, má mi to být jedno, protože není můj? Zajímavé...
Ať už je to jak chce, zadavatelka napsala slušný dotaz, vaše agresivní výpady včetně označení hysterický de*bil mají jako obvykle ke slušnosti daleko.

20.5.2018 14:23
saola

XXX.XXX.234.45

Terven:
Jenže ona zadavatelka nic neviděla, jen slyšela, jak jedna paní o téměř sežraných gaučácích povídala...MP nic opakovaně neshledala...tak kde jsou ti chudáci uválení, umačkaní či téměř sežraní, ale zcela jistě zranění gaučáci?

Pokud malého psa napadl pes a zranil ho, zcela jistě to k přestupkovému řešení je, zda to dojde až k obvinění z trestného činu, je samozřejmě otázka, ale MP by to určitě řešila alespoň tak, že by si majitelku agresora pozvala k podání vysvětlení, a kdyby to bylo opakovaně, tak prostě koná, protože musí. Ať už se to MP dozví cestou přímé komunikace s daným strážníkem nebo cestou podnětu na MÚ či co tam mají...

A znovu - to, že si pes přijde čuchnout k cizím psům bez navazujícího konfliktu, nepovažuji za něco, kvůli čemu by si zadavatelka měla pořizovat pepřák. Ale nemohu se zbavit dojmu, že ona ho prostě chce, a chce, a chce...

Ale Vy máte jiný výklad smyslu dotazu, Terven, to Vám neberu, je to diskuze...

Jenže když nikde nic, zadavatelce se nikdy též nic nestalo, jen jedna paní povídala...hezké

20.5.2018 21:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):

Nejspíš jste četla ale nerozuměla, co zadavatelka píše.
Zkuste to přečíst znovu.
Paní nikam netáhne, žádná Johanka to není. Jen prostě není lhostejná k svému okolí. To, co píše o obraně, je zatím jen "kdyby". Dle hesla, "Kdo je připraven, není překvapen."
Nechápu, kde se v vás bere tolik zloby? A kdo vám dal právo o někom říkat, že se chová jako "hysterický deb il?
Znovu opakuji, že zadavatelka zatím NIC nedělala.
A také zajisté nepotřebuje vaše rady, ohledně případné změny zaměstnání.

20.5.2018 21:33

to saola - asi žijete v jiném vesmíru. MP opravdu nic neřeší, hází to na obec - přestupky, která se na to většinou vy... Mojí maminku pokousal zmetek fox tak, že krve bylo na chodníku jak po vraždě a skončila na ošetření. Musím zavolat na obec, jak po x měsících pokročili. A to jsme začali rovnou u PČR.

Jinak ten pepřák - kromě toho, že si to kromě agresora můžou odskákat i ostatní, nemusí se zadařit a pes v krajním případě oslepne, když to chytí do očí přímo a hodně. A majitel může chtít výdaje za vet a tak...

20.5.2018 21:52
saola

XXX.XXX.199.46

Zas to tak neprožívejte, Sisi58, a zlobu v tom taky nehledejte, pouze si jen tak čechrám svá pírka ironie

Pokud to zadavatelka tématu myslí se svou starostí o gaučáky v okolí vážně, měla by se primárně zeptat právníka, úředníka na MÚ či strážníka, co se holt dá dělat.

DIskutování na ifauně pod pofidérní přezdívkou a prezentování se jako někdo, kdo má na vodítku devadesát kilo psů, byť rozdělených do dvou (cituji...(piťák a xRR)...ne tedy devadesát čivav), a přesto ho vyvede z míry opakované přiblížení okošíkovaného křížence NO, aniž došlo byť jen v jednom případě ke rvačce, mi prostě přijde mimo realitu běžného života a nezdá se mi, že by to s tou popisovanou agresivitou bylo tak horké. K tomu navíc zvažování, zda k tomu všemu ještě ČRT nebo raději VK? To vše do bytu, výhledově domku? No, ale každého věc konečně...

Nerozporuji, že pokud uvidíte, jak velký pes v parku škube malého, půjdete pomoct (já asi taky, pokud je to známý nebo kamarád), ale neznám nikoho, kdo by se dobrovolně přimotal do psí rvačky naprosto neznámých lidí a psů, pokud by nešlo o ohrožení dítěte nebo tak něco.

Tak to neberte tak vážně, no

20.5.2018 22:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):
Zas to tak neprožívejte, Sisi58, a zlobu v tom taky nehledejte, pouze si jen tak čechrám svá pírka ironie

Pokud to zadavatelka tématu myslí se svou starostí o gaučáky v okolí vážně, měla by se primárně zeptat právníka, úředníka na MÚ či strážníka, co se holt dá dělat.

DIskutování na ifauně pod pofidérní přezdívkou a prezentování se jako někdo, kdo má na vodítku devadesát kilo psů, byť rozdělených do dvou (cituji...(piťák a xRR)...ne tedy devadesát čivav), a přesto ho vyvede z míry opakované přiblížení okošíkovaného křížence NO, aniž došlo byť jen v jednom případě ke rvačce, mi prostě přijde mimo realitu běžného života a nezdá se mi, že by to s tou popisovanou agresivitou bylo tak horké. K tomu navíc zvažování, zda k tomu všemu ještě ČRT nebo raději VK? To vše do bytu, výhledově domku? No, ale každého věc konečně...

Nerozporuji, že pokud uvidíte, jak velký pes v parku škube malého, půjdete pomoct (já asi taky, pokud je to známý nebo kamarád), ale neznám nikoho, kdo by se dobrovolně přimotal do psí rvačky naprosto neznámých lidí a psů, pokud by nešlo o ohrožení dítěte nebo tak něco.

A víte, že to vážně beru? Nejde o rozbitá auta, či kola, ale o případně zraněné lidi a psi.
Zadavatelka se může ptát, tu i onde. V různém pořadí.
Co se týká nicku, Saola mi taky nepřijde nějak zvlášť echt. Nicky jsou vlastně přezdívky, co na tom chcete hledat seriozního?
A to, že paní napíše, že má dva psy a ty popíše, to je spíš uvedení do situace, než nějaké vychloubání. A vzhledem k tomu, co dnes stojí veti, bych taky byla raději, kdyby se psi neservali.
Jak sama píšete, co má kdo doma či na dvorku, je jeho věc. Ale neměl by tím obtěžovat své okolí, jak to dělá majitelka křížence.
Vždy se najde nějaký notorický stěžovatel, ale tu si zřejmě stěžovalo víc lidí a to by majitelka měla brát v potaz.
Co se PČR týká, jen velmi málo jich dodržuje heslo "Pomáhat a chránit." Tedy bych se nedivila, kdyby se moc neangažovali. Většinou je to tak, že dokud s nic nestane, nic nedělají.
Opravte mě, jestli se mýlím, ale nechcete vy být spíše v opozici než nápomocná?

20.5.2018 23:06

sisi58 - cena veta se nějak přežije, a to nemám žádného felčara za pár korun. Ale pro mě je noční můra udělat si nutné volno, protože psovi samozřejmě nevysvětlíte, že se nemá hýbat, servat si obvazy, lízat si rány apod. Plánované zákroky ok, ale vyšumět z práce najednou třeba na týden, to by byl prů...

21.5.2018 07:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
sisi58 - cena veta se nějak přežije, a to nemám žádného felčara za pár korun. Ale pro mě je noční můra udělat si nutné volno, protože psovi samozřejmě nevysvětlíte, že se nemá hýbat, servat si obvazy, lízat si rány apod. Plánované zákroky ok, ale vyšumět z práce najednou třeba na týden, to by byl prů...

Ano, máte pravdu. Jen jsem "problém vet" chtěla popsat co nejstručněji. I tak jsem napsala román.

21.5.2018 10:20

sisi58 a saola:
máte obě diametrálně odlišný názor na věc.

Já tedy nejsem schopná z původního dotazu zadavatelky posoudit, jak "napadání" vypadá...
jestli už došlo k fyzickému napadení nějakého psa a nebo jestli napadání třeba vypadá tak, že se k vám ten "agresivní" pes řítí a pak kolem vás běhá a štěká...což už se dá z pohledu některých majitelů psů posoudit jakože napadení a z pohledu jiných jako opravdu dotěrné chování cizího psa...
první varianta je obzvlášť pro malé psy nebezpečná i když má agresivní pes košík a divím se, že již nebyl některý z malých psů zraněn a že následně nebylo vše nahlášeno a po majitelce psa např. vymáhány náklady na veta, myslím, že majitel napadeného psa by to mohl při jeho obraně odnést minimálně modřinama a to už by se snad dalo kvalifikovat i jako napadení člověka...
druhá varianta je hodně nepříjemná a co si budem povídat žádná z nás by nebyla nadšená, kdyby se s takovým psem na prochajdách pravidelně potkávala...zajímalo by mě, jak se chová majitelka psa, když ten její nějakého psa napadne (nazývejme to napadením)...stojí a kouká, snaží se svého psa odchytit, omluví se-nebo psa sebere a beze slova odejde?
V každém případě vám garantuju, že pokud by byl můj (imaginární) malý pes takto napaden nebo pravidelně napadán verbálně, tak by na majitelku naběhl můj manžel a věřím, že by se situace zlepšila.

21.5.2018 10:29
saola

XXX.XXX.141.176

Vašemu řešení, sardullah, naprosto rozumím, v lidské rovině je pochopitelné, v právní sice diskutabilní, ale budiž.

Nedokážu si ale v praxi představit, že by to za vás vzala za své Vaše případná spolubydlící z paneláku či blízkého okolí s pitem a xRR jen na základě JPP (jedna paní povídala, tedy nikoliv Vaše kamarádka), ujala se toho jako svého svatého úkolu, zvlášť když ona s tím "agresívním" křížencem žádné problémy opakovaně neměla a má to zprostředkováno právě jen jako JPP.

21.5.2018 11:37
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.150.233

Saola:
když na Vaši sousedku, ke které jste od malička chodila za jejíma psama (paní je asi 80) začne ten NO skákat, protože má v náručí svýho psa (nic jinýho ji v tu chvíli nenapadlo), tak to taky začnete řešit (naštěstí ji jen opřel od dveře co měla za sebou a natrhl drápama svetr). Není to příbuzný, ale blízký člověk. Pejskaři se tady navzájem známe a vzhledem k tomu, že důchodkyně neudělají nic jiného, než že popadnou svýho psa a "utíkají" se schovat do vchodu, tak to bohužel budu řešit já. Ty co se zmohly na zavolání policie se dozvěděly, že u nich podporu hledat nemají, tak jak by to měly řešit dál? Není to jedna paní povídala, všem jim věřím, přece jen známe se 42 let. O půl 7 ráno popadnu psy a odjíždíme, vracíme se po 9 večer, takže se s dotyčnou moc nemám šanci potkat. Ano chodíme 3x týdně na cvičák, moji psi jsou vychovaní a zůstávají sedět (to jestli k nim přidám knírače nebo rusáka je čistě moje věc, časově i finančně je zvládám, takže proč ne). Jednoho už na svědomí má (kříženec odhadem 2-3kg). I s košem na něm udělal velkou paseku. Majitelka NO zaplatila vet. a dál se to neřešilo. Všichni čekali, že se z toho majitelka ponaučí a buď si pořídí vodítko nebo začne chodit na cvičák. Bohužel nic a zpětně asi po roce na ni podávat trestní oznámení paní v důchodu, co celej život dělala v kuchyni dělníkům obědy, taky nebude. Za prvé asi ani neví, co to trestní oznámení je a za druhé si to možná už ani nepamatuje.

Nechápu o co Vám jde.
Je tady založena nějaká stránka, kde je možnost se podílet o problémy a jejich řešení a myslím, že hateři jako vy tady nemají co dělat.
Jinak děkuji všem ostatním, co napsali nápady na řešení popř se podělili o své zkušenosti.

Kauza pokračuje tak, že když jsme včera večer slyšeli, jak venku zase někdo křičí, ať už si toho psa zavolá, že valchuje její fenu, tak se přítel naštval. Vyběhl ven, popadl NO, narval ho do auta a odvezl do útulku s tím, že jeho majitelka nebyla nikde vidět a on napadal cizího psa. Nechal jim adresu na majitelku (pes neměl čip ani známku, podle které by ji dohledali) a odjel. Co dál zatím nevím.

21.5.2018 12:45
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Saola - věřte-nevěřte mám sama osobní stejnou zkušenost, co se řešení MP týká. Resp. následného řešení. Sousedovic magor pes -am. buldog - mi napadl dvanáctiletou - hárající - FENU. Což samo o sobě svědčí o tom, co je to za psa, když napadne starou hárající fenu. a nebyli jsme první, koho má reálně na kontě. Takže ano MP to sice řešit začala, sepsal se protokol, ovšem následuje to, že je to předáno na obec, která už to dál neřeší, bohužel už si nepamatuju zdůvodnění toho ichtyla na úřadu. A že z mojí strany snaha to pořešit do konce byla. Už je - budete se divit - že tady taky máme babči důchodkyně, které se sami neubrání - stejně tak jako malý bílý knírač jedné z nich.

, aniž došlo byť jen v jednom případě ke rvačce, mi prostě přijde mimo realitu běžného života a
a proč by to člověk měl nechat dojít ke rvačce? nemělo by to být tak, že pes je pod kontrolou? Má-li zadavatelka své psy uposlušněné a nepřeje si kontakt se psem, který už konfliktní je, proč by měla čekat na rvačku, nebo jak by vám měla podat "důkaz". jste tam vy v tý situaci? No, nejste. To se to pak mudruje. A nazývat někoho de.ilem, to svědčí o určitém ehm... no nic.

21.5.2018 16:40
Enter

XXX.XXX.158.148

Saola:
když na Vaši sousedku, ke které jste od malička chodila za jejíma psama (paní je asi 80) začne ten NO skákat, protože má v náručí svýho psa (nic jinýho ji v tu chvíli nenapadlo), tak to taky začnete řešit (naštěstí ji jen opřel od dveře co měla za sebou a natrhl drápama svetr). Není to příbuzný, ale blízký člověk. Pejskaři se tady navzájem známe a vzhledem k tomu, že důchodkyně neudělají nic jiného, než že popadnou svýho psa a "utíkají" se schovat do vchodu, tak to bohužel budu řešit já. Ty co se zmohly na zavolání policie se dozvěděly, že u nich podporu hledat nemají, tak jak by to měly řešit dál? Není to jedna paní povídala, všem jim věřím, přece jen známe se 42 let. O půl 7 ráno popadnu psy a odjíždíme, vracíme se po 9 večer, takže se s dotyčnou moc nemám šanci potkat. Ano chodíme 3x týdně na cvičák, moji psi jsou vychovaní a zůstávají sedět (to jestli k nim přidám knírače nebo rusáka je čistě moje věc, časově i finančně je zvládám, takže proč ne). Jednoho už na svědomí má (kříženec odhadem 2-3kg). I s košem na něm udělal velkou paseku. Majitelka NO zaplatila vet. a dál se to neřešilo. Všichni čekali, že se z toho majitelka ponaučí a buď si pořídí vodítko nebo začne chodit na cvičák. Bohužel nic a zpětně asi po roce na ni podávat trestní oznámení paní v důchodu, co celej život dělala v kuchyni dělníkům obědy, taky nebude. Za prvé asi ani neví, co to trestní oznámení je a za druhé si to možná už ani nepamatuje.

Nechápu o co Vám jde.
Je tady založena nějaká stránka, kde je možnost se podílet o problémy a jejich řešení a myslím, že hateři jako vy tady nemají co dělat.
Jinak děkuji všem ostatním, co napsali nápady na řešení popř se podělili o své zkušenosti.

Kauza pokračuje tak, že když jsme včera večer slyšeli, jak venku zase někdo křičí, ať už si toho psa zavolá, že valchuje její fenu, tak se přítel naštval. Vyběhl ven, popadl NO, narval ho do auta a odvezl do útulku s tím, že jeho majitelka nebyla nikde vidět a on napadal cizího psa. Nechal jim adresu na majitelku (pes neměl čip ani známku, podle které by ji dohledali) a odjel. Co dál zatím nevím.

, jak to dopadlo?

21.5.2018 16:52
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

saola napsal(a):

No tak já rozhodně zakročím, když vidim, že by se někomu rvali psi. A ne, opravdu to nemusí být člověk, kterýho znám, stačí mi, když vidím, že potřebuje pomoct. Už odmala jsem byla vychovávaná, že se slabým pomáhá, takže je mi jedno, jestli to je pes, člověk, dítě...prostě pomůžu, na tom není nic složitého...

Přidejte reakci

Přidat smajlík