Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.5.2018 10:27
janina1978

XXX.XXX.20.244

vzit si stene voriska v 7 nebo 8 tydnech.

27.5.2018 10:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

V 10 týdnech.
Malé rasy - odběr později rozhodně neškodí.

27.5.2018 10:52
janina1978

XXX.XXX.20.244

rapotacka11 napsal(a):
V 10 týdnech.
Malé rasy - odběr později rozhodně neškodí.

ona tak mala zase nebude v dospelosti okolo 10 kil.

27.5.2018 11:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Hm a teď ?
Prostě to štěně jde od matky zralejší.

27.5.2018 11:08
janina1978

XXX.XXX.20.244

rapotacka11 napsal(a):
Hm a teď ?
Prostě to štěně jde od matky zralejší.

dekuju

27.5.2018 12:14
Forester

XXX.XXX.42.201

Tak tak v 8/9 týdnech. Štěně získává od matky protilatky proti chorobám, infekcím uči se od ní i navzájem od sourozenců "psí řeč". Předčasným odběrem o toto přichazí a neumí se soukmenovci komunikovat, bývá nejisté, zmatené..Vše má svůj čas

27.5.2018 17:26
keissa

XXX.XXX.155.174

Forester napsal(a):
Tak tak v 8/9 týdnech. Štěně získává od matky protilatky proti chorobám, infekcím uči se od ní i navzájem od sourozenců "psí řeč". Předčasným odběrem o toto přichazí a neumí se soukmenovci komunikovat, bývá nejisté, zmatené..Vše má svůj čas

To jsou bludy protilátky proti infekcim získává štěně pouze pokud je kojene a většina fen ukončuje kojení mezi 4-5 týdnem pak už dostávají štěnda už jen spíš dudlik než mléko.Další blud je to aby bylo štěndo co nejdéle u...chovatele, tohle platí jen pokud je chovatel fakt chovatel a štěnatum se věnuje a jsou v čistém prostředí.Pro štěnata někde z boudy odchovane někde na dvorku v rožku mezi hromadami hoven které člověka vidí jen když je krmí ráno a večer zbytkama je lepší když odejde co nejdřív, tam nezíská pro další život vubec nic.

27.5.2018 17:55
Forester

XXX.XXX.42.201

keissa napsal(a):
To jsou bludy protilátky proti infekcim získává štěně pouze pokud je kojene a většina fen ukončuje kojení mezi 4-5 týdnem pak už dostávají štěnda už jen spíš dudlik než mléko.Další blud je to aby bylo štěndo co nejdéle u...chovatele, tohle platí jen pokud je chovatel fakt chovatel a štěnatum se věnuje a jsou v čistém prostředí.Pro štěnata někde z boudy odchovane někde na dvorku v rožku mezi hromadami hoven které člověka vidí jen když je krmí ráno a večer zbytkama je lepší když odejde co nejdřív, tam nezíská pro další život vubec nic.

Jakypak bludy?proto jsem to napsap postupně-nejprve protilàtky při kojení a pak to vtiskavaní psi řeči, to je přirozený vývoj štěňat.A podminky odchovu jsem neřešil, každý rohumný zájemce o štěně se o věc zajímá a vybere si štěně ze slušné chovky. Ten Váš bič lze uplést na cokoli-pesimisto...

27.5.2018 18:31
Markéta80

XXX.XXX.176.2

nám to vždy vyšlo mezi 8-9 týdnem. Ted bylo štěněti 8 týdnů 10.5. A 14.5 jsme tam jeli .Ted to bude 14 dní co je doma a velikostně docela rozdíl

27.5.2018 18:33
L(phi)

XXX.XXX.114.133

Forester napsal(a):
Jakypak bludy?proto jsem to napsap postupně-nejprve protilàtky při kojení a pak to vtiskavaní psi řeči, to je přirozený vývoj štěňat.A podminky odchovu jsem neřešil, každý rohumný zájemce o štěně se o věc zajímá a vybere si štěně ze slušné chovky. Ten Váš bič lze uplést na cokoli-pesimisto...

Stena voriska zo slusnej chovky?

27.5.2018 18:51
Forester

XXX.XXX.42.201

L(phi) napsal(a):
Stena voriska zo slusnej chovky?

I vořišek se můze narodit do slušných podminek, stači se zajet podivat na vořiškyjadu a podobne akce, mnohdy se mají ti psi lépe než ty z rodokmenem i když už je to někdy u nových majitelů. Každá mince má dvě strany...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2018 19:28

Forester napsal(a):
I vořišek se můze narodit do slušných podminek, stači se zajet podivat na vořiškyjadu a podobne akce, mnohdy se mají ti psi lépe než ty z rodokmenem i když už je to někdy u nových majitelů. Každá mince má dvě strany...

muze. ale je to sci.fi.

když si někdo nedokaze zajistit fenu před krytim, urcite nebude studovat, jak se co nejlepe postarat o stenata.

27.5.2018 19:31
janina1978

XXX.XXX.20.244

tak vesnicka fenka se zabehla a ztoho jsou 3 stenatka.

27.5.2018 19:37

janina1978 napsal(a):

Je krasne!
ukonceny 7tyden u mamky je OK pro odber

27.5.2018 19:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

janina1978 napsal(a):

Krásné štěndo!
A jako dospělí pejsci vypadají taková štěňátka nějak takto.

27.5.2018 20:01
Forester

XXX.XXX.42.201

No vida Konec dobrý, všechno dobré...

27.5.2018 20:10
janina1978

XXX.XXX.20.244

sisi58 napsal(a):
Krásné štěndo!
A jako dospělí pejsci vypadají taková štěňátka nějak takto.

ty jsou krásný.

27.5.2018 20:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

janina1978 napsal(a):
ty jsou krásný.

Jo, jo, jsou okoupané, nastrojené a milované.
Na fotce jsou ještě u původní majitelky, která se jich vzdala.

27.5.2018 20:58
janina1978

XXX.XXX.20.244

sisi58 napsal(a):
Jo, jo, jsou okoupané, nastrojené a milované.
Na fotce jsou ještě u původní majitelky, která se jich vzdala.

aha takze je nemate uplne od stenatek.

27.5.2018 21:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

janina1978 napsal(a):
aha takze je nemate uplne od stenatek.

Já je nemám vůbec. Jen si připisuji malou zásluhu na tom, že se dostaly (obě jsou to holky) od původní majitelky (jednoduchá osoba, která má hodně zvířat, bohužel nemá většinou ponětí, o jejich chovu) k lidem, kteří je mají jako mazlíčky.
Mimo tyto dvě fenky, se od paní brala ještě jedna fenka, dvě kozičky a 4 štěňátka. fotky.

28.5.2018 19:05
janina1978

XXX.XXX.20.46

no oni jsou prave na dvorku.

28.5.2018 21:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

janina1978 napsal(a):

Je teplo.

28.5.2018 22:41

janina1978 napsal(a):

Teď jsou téměř tropické noci po celé ČR. Jestli je majitel ochotný počkat do 8t, nemusíte mít výčitky svědomí.

29.5.2018 06:52

janina, jestli se hodláš štěněti řádně věnovat (jako být s ním týden, dva doma, a dělat mu řádnou maminu se vším všudy), tak ho klidně ber hned (teda od toho ukončeného 7. týdně).

29.5.2018 13:03
janina1978

XXX.XXX.20.46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
janina, jestli se hodláš štěněti řádně věnovat (jako být s ním týden, dva doma, a dělat mu řádnou maminu se vším všudy), tak ho klidně ber hned (teda od toho ukončeného 7. týdně).

no ja jsem doma na materske.

29.5.2018 13:05
janina1978

XXX.XXX.20.46

Teď jsou téměř tropické noci po celé ČR. Jestli je majitel ochotný počkat do 8t, nemusíte mít výčitky svědomí.

ano oni chteji na ten 8 tyden ale kdybych chtela tak muzou v tom ukoncenym 7 tydnu.

29.5.2018 13:15

janina1978 napsal(a):
ano oni chteji na ten 8 tyden ale kdybych chtela tak muzou v tom ukoncenym 7 tydnu.

Nespěchejte...ten týden je na štěněti opravdu znát...věřte mi...vlastní zkušenost. Ten týden s mamčou a sourozenci je k nezaplacení...pokud tedy štěně samozřejmě nežije ve strašných podmínkách a pod.

29.5.2018 13:18

".ten týden je na štěněti opravdu znát."
to je pravda...kdybych si mohla vzít pastevce v 7mi týdnech a ne v 9ti, tak mohlo být o dost líp...

ono, co se štěně mělo naučit od matky a sourozenců, se už naučilo za těch 7 týdnů svého života (a to v dobrém i zlém), a teď je podstatné to navázání na člověka a socializace - tudíž je to proměnná o dvou neznámých, kterými jsou chovatel a majitel.

29.5.2018 13:42
janina1978

XXX.XXX.20.46

no prave ja jestli by ji to v tom 7 tydnu prospelo tak mi mame jeste kocoura a morcata a mamy krysarik je u nas o vikendu tajr nekdy ale prave bude i az si pojedeme pro stene jelikoz mama musi hlidat moji malou jedeme az do znojma dalka no.

29.5.2018 13:45
janina1978

XXX.XXX.20.46

".ten týden je na štěněti opravdu znát."
to je pravda...kdybych si mohla vzít pastevce v 7mi týdnech a ne v 9ti, tak mohlo být o dost líp...

ono, co se štěně mělo naučit od matky a sourozenců, se už naučilo za těch 7 týdnů svého života (a to v dobrém i zlém), a teď je podstatné to navázání na člověka a socializace - tudíž je to proměnná o dvou neznámých, kterými jsou chovatel a majitel.

aha vy jsre si brala v 9 tydnech a jak mohlo byt lip?

29.5.2018 15:48

Me by taky zajímalo, jak se ten +-tyden pozna
Co s cim porovnavate?

29.5.2018 17:09

janina1978 napsal(a):

no třeba se nemusel naučit, že nejlepší obrana je útok.

29.5.2018 19:53
conie

XXX.XXX.206.202

janina1978 napsal(a):

Naprosto chápu - beru si štěně co nejdříve po dosažení 50.dne věku, nejlépe ihned. Do té doby pobere od mámy a sourozenců, co mohlo a přichází na řadu člověk - budování vzájemného vztahu, socializace (nejlepší socializační fáze končí max v 9 týdnech!). Štěně potřebuji co nejdříve zařadit do domácí smečky, čím je mladší, tím snáze to jde pro všechny zúčastněné. A také tím zabráním případným "chybám" v počáteční výchově u chovatele, které se někdy jen těžko napravují. A není to jen teorie, mám mnohaleté zkušenosti, dobré i ty horší (brala jsem si např. štěně od chovatele v 5,5 měsících a některých návyků se již nepodařilo zbavit). Nechápu dnešní tendenci nechat štěně u chovatele co nejdéle. Jedině snad v případě začátečníka, který si pořizuje prvního a jediného psa, nebo v případě, že si chovatel cíleně pořizuje zvíře do chovu a chce již odrostlejší.

29.5.2018 20:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

(brala jsem si např. štěně od chovatele v 5,5 měsících a některých návyků se již nepodařilo zbavit). Nechápu dnešní tendenci nechat štěně u chovatele co nejdéle.
Jedině snad v případě začátečníka, který si pořizuje prvního a jediného psa

Já jsem si brala tříměsíčního NO v perfektním "stavu" po všech stránkách.
A Vám snad zadavatelka nepřipadá jako začátečník ?

29.5.2018 21:04
conie

XXX.XXX.206.202

rapotacka11 napsal(a):
(brala jsem si např. štěně od chovatele v 5,5 měsících a některých návyků se již nepodařilo zbavit). Nechápu dnešní tendenci nechat štěně u chovatele co nejdéle.
Jedině snad v případě začátečníka, který si pořizuje prvního a jediného psa

Já jsem si brala tříměsíčního NO v perfektním "stavu" po všech stránkách.
A Vám snad zadavatelka nepřipadá jako začátečník ?

Neodpovídala jsem cíleně zadavatelce, ale obecně na tendence nechávat štěňata u chovatele co nejdéle. Vím, že zdaleka nejsem sama s tímto názorem a zkušenostmi, jen ti zkušení chovatelé často odmítají vést k ničemu nevedoucí diskuze, kdy oponenty bývají velmi často lidé bez praktických zkušeností, ale za to s "moderními" názory vyčtenými bůhvíkde.

29.5.2018 21:55

conie napsal(a):
Neodpovídala jsem cíleně zadavatelce, ale obecně na tendence nechávat štěňata u chovatele co nejdéle. Vím, že zdaleka nejsem sama s tímto názorem a zkušenostmi, jen ti zkušení chovatelé často odmítají vést k ničemu nevedoucí diskuze, kdy oponenty bývají velmi často lidé bez praktických zkušeností, ale za to s "moderními" názory vyčtenými bůhvíkde.

Tohle nejde paušalizovat. Záleží na plemeni a konkrétním jedinci. Ne každé štěně je psychicky zralé na odchod už v zákonem daných 49 dnech věku a naopak.

29.5.2018 22:04
conie

XXX.XXX.206.202

Tohle nejde paušalizovat. Záleží na plemeni a konkrétním jedinci. Ne každé štěně je psychicky zralé na odchod už v zákonem daných 49 dnech věku a naopak.

Nesouhlasím, zdravé štěně ze zdravého chovu a správně odchované je prostě po 7. týdnu připravené pro svou novou smečku. Pokud ne, je někde nějaká chyba.

30.5.2018 06:55

Taky myslím. První fenku zlatého retrívra jsem si brala cca ve 3 měsících, druhou v ukončených 7mi týdnech, rozdíl skoro žádný, jen teda ta druhá bylo divočejší povaha po rodičích smajlík

30.5.2018 07:42

conie napsal(a):
Nesouhlasím, zdravé štěně ze zdravého chovu a správně odchované je prostě po 7. týdnu připravené pro svou novou smečku. Pokud ne, je někde nějaká chyba.

...brala jsem si vždy štěně na sedmém týdnu od chovatelů ze slušné chovky s PP - 3 x NO,1 x BOM a jorka...byla to krásná, socializovaná a matkou již odmítaná štěňata...před rokem jsem si brala papilliona o pár týdnů staršího a žádný rozdíl v tom opravdu nevidím, jen, že jsem přišla o tu "kuličku" na kterou jsem vždy byla zvyklá...

30.5.2018 08:08

Hlasuji ( smajlík ) za 7 týden. Nevím proč si chovatel chce nechat štěně ještě týden ( třeba dětem na hraní ? ).

30.5.2018 08:37
janina1978

XXX.XXX.20.46

Hlasuji ( smajlík ) za 7 týden. Nevím proč si chovatel chce nechat štěně ještě týden ( třeba dětem na hraní ? ).

nene dcera prave to vse zarizuje jiz dospela.

30.5.2018 09:37
assil

XXX.XXX.72.105

Třeba proto, že ví, proč byl jako den odběru štěňat stanovený 50. den a zná svoje štěňata. smajlík

30.5.2018 11:35

assil napsal(a):
Třeba proto, že ví, proč byl jako den odběru štěňat stanovený 50. den a zná svoje štěňata. smajlík

? ukonceny sedmy tyden je jaky den, prosim?

tak jeste ze zna svoje stenata, ale fenu neuhlidal
ale to je porad dokola

30.5.2018 11:55

conie napsal(a):

"ale obecně na tendence nechávat štěňata u chovatele co nejdéle"

Podle me to zavedli vystavaci
Cim starsi stene, tim vetsi sance rozpoznat. co z nej bude - a když se nebude hodit - posune se v tichosti dal.
Hodi se jim to - nikdo se pak uz dneska nepozastavuje nad tim, ze mají doma v půlroce ještě pulku vrhu

Pro bezny život - je odber po tom ukoncenem 7. tydnu podle me idealni.
To stenana zacinaji jasne rozlisovat kdo je kdo a potrebuji "sveho" panecka jen pro sebe.

Jen o ten tyden, dva později bych to porad nevidela jako nejaky super prusvih, nebo ze by to tak strasne ovlivnilo budouci chovani psa, zabilo nevratne veškerou socializaci. nevim, no.

Krev není voda -povaha stenete promlouva do vysledku - at se clovek snazi jak chce.

Proto jsem se ptala, co s cim kdo porovnava, když napise ze tyden navíc je znat.

Třeba ja -nechala jsem si doma fenku - a kdybych ji koupila, prisaham, ze ma spatne zkusennosti se psy. V 9ti týdnech se bezne snažila sezrat každého cizího psa
ale nikdy se ji nic nestalo. Krom toho, ze se naučila, ze když hystericky vystartuje, ostatní stenata ji jdou z cesty. Jen tohle se naučila nekdy mezi 4-5. týdnem

30.5.2018 12:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Forester napsal(a):

Já souhlasím - mám stejný názor.

A ano, čím menší, tím roztomilejší a taky zranitelnější... průjmy...
Paní má dítě (miminko ?)
Čas potřebuje pro oba, nevím proč a kam spěchat.

30.5.2018 12:24
keissa

XXX.XXX.155.174

rapotacka11 napsal(a):

Paní má dítě (miminko ?)

Tu psi řeč se učí od narození a týden navíc to už nijak neovlivní a zranitelnost..chápu u trpasličích plemen tam je to ku prospěchu štěnat pro většinu ostatních plemen je 7 týdnu idealní čas.

30.5.2018 12:41

No a mě třeba dodnes mrzí, že jsme naší fenu odebrali oproti původnímu plánu v sedmém týdnu...ano je dokonalá (pro mě) a úžasná a nejlepší psí holka na světě (ale to byla i moje ovčanda odebraná mezi osmým a devátým týdnem)...ale konečně jsem měla možnost vzít si štěně, které je nejenom s matkou a sourozenci, ale na "výchově" se podílí i tatínek...navíc v domácnosti s kočkama - které já nemám...a styk s malými dětmi, které taky nemám...
Prostě myslím, že kdybychom jí brali o týden později, tak by to pro mě bylo plus...

30.5.2018 12:46
assil

XXX.XXX.72.105

? ukonceny sedmy tyden je jaky den, prosim?

tak jeste ze zna svoje stenata, ale fenu neuhlidal
ale to je porad dokola

Termín ukončený 7.týden s tématem nijak nesouvisí, štěně se smí dávat od feny 50.den. Stejně tak předpokládat, že každý, kdo neuhlídá fenu, se automaticky nechce ani postarat vhodně a co nejlépe o štěňata, je tak trochu mimo.

30.5.2018 12:52
assil

XXX.XXX.72.105

keissa napsal(a):
Tu psi řeč se učí od narození a týden navíc to už nijak neovlivní a zranitelnost..chápu u trpasličích plemen tam je to ku prospěchu štěnat pro většinu ostatních plemen je 7 týdnu idealní čas.

Ovlivní, protože štěně se tu psí řeč učí postupně, dřívějším odběrem studium nedokončí. Jsou o tom studie na netu, jak zapojuje postupně tělo, pamatuju si jen, že ocas naposledy až právě v průměru někdy ten 49.den. Proto se taky posouval den odběru až na 50. den, ale pořád to platí jen v průměru, takže pořád je dost štěńat, kterým to trvá dýl a přechodem k novému majiteli se tento proces přeruší.
Prostě je to tak, že štěně, které po příchodu k novému majiteli kňučí, nežere, průjmuje, kouše majitele do krve, bojí se cizích psů a tak, tak bylo odebráno předčasně a že takových štěňat je.

30.5.2018 13:05
keissa

XXX.XXX.155.174

assil napsal(a):
Ovlivní, protože štěně se tu psí řeč učí postupně, dřívějším odběrem studium nedokončí. Jsou o tom studie na netu, jak zapojuje postupně tělo, pamatuju si jen, že ocas naposledy až právě v průměru někdy ten 49.den. Proto se taky posouval den odběru až na 50. den, ale pořád to platí jen v průměru, takže pořád je dost štěńat, kterým to trvá dýl a přechodem k novému majiteli se tento proces přeruší.
Prostě je to tak, že štěně, které po příchodu k novému majiteli kňučí, nežere, průjmuje, kouše majitele do krve, bojí se cizích psů a tak, tak bylo odebráno předčasně a že takových štěňat je.

Vždy jsem brala štěnata v 6-7 týdnech a nikdy jsem neměla problém...labilnější štěně bude prujmovat, knučet at se odebere 7-8-10 týdnech, dominantní štěně aktivního plemene bude majitele kousat do krve bez ohledu na věk odběru a stejně tak bázlivé a submisivní štěně se bude bát psu.Tohle není o věku ale o vrozené povaze a prostě geny nevychčiješ...
A co se týká vyjadřování štěnat..ocas používají už od 2-3 týdne tedy od doby kdy začínají první pokusy her mezi štěnaty.

30.5.2018 13:16
assil

XXX.XXX.72.105

keissa napsal(a):
Vždy jsem brala štěnata v 6-7 týdnech a nikdy jsem neměla problém...labilnější štěně bude prujmovat, knučet at se odebere 7-8-10 týdnech, dominantní štěně aktivního plemene bude majitele kousat do krve bez ohledu na věk odběru a stejně tak bázlivé a submisivní štěně se bude bát psu.Tohle není o věku ale o vrozené povaze a prostě geny nevychčiješ...
A co se týká vyjadřování štěnat..ocas používají už od 2-3 týdne tedy od doby kdy začínají první pokusy her mezi štěnaty.

A nikdy vás nenapadlo zamyslet se třeba nad rozdílem používat ocas A používat ocas k vědomé komunikaci? Nad tím, že stejně jako děti, tak I štěňata rostou a vyvíjejí se nejen tělesně, ale i mentálně v čase různě?

30.5.2018 13:39
Varaxi

XXX.XXX.1.226

assil napsal(a):
Termín ukončený 7.týden s tématem nijak nesouvisí, štěně se smí dávat od feny 50.den. Stejně tak předpokládat, že každý, kdo neuhlídá fenu, se automaticky nechce ani postarat vhodně a co nejlépe o štěňata, je tak trochu mimo.

Ukončený 7. týden je ukončený 49. den, tj. nejdříve 50. den. Takže jestliže Vy řeknete, že štěně od feny může jít nejdříve 50. den, je to totéž, jako když Orionka říká, že štěně může jít, když má ukončený 7. týden.
Obě jste pro stejný termín, jen ho jedna vyjadřuje ve dnech, druhá v týdnech. Ale to štěně je stejně staré.

30.5.2018 14:05
assil

XXX.XXX.72.105

Varaxi napsal(a):
Ukončený 7. týden je ukončený 49. den, tj. nejdříve 50. den. Takže jestliže Vy řeknete, že štěně od feny může jít nejdříve 50. den, je to totéž, jako když Orionka říká, že štěně může jít, když má ukončený 7. týden.
Obě jste pro stejný termín, jen ho jedna vyjadřuje ve dnech, druhá v týdnech. Ale to štěně je stejně staré.

To jsme my, co trváme na přesné citaci. Každopádně termín ukončený 7.týden byl v řádech dřív a štěňata se dost často dávala 49.den, že je to v souladu s řádem. Dnes to již neplatí a řád mluví jednoznačně, aby nebyly tyhle dohady.

30.5.2018 15:26
janina1978

XXX.XXX.20.46

rapotacka11 napsal(a):

Paní má dítě (miminko ?)

miminko uz nemam dceri jsou 3 roky 3 meice.

30.5.2018 16:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Vedle píše RR

Jako matka 3 letého dítěte - nijak hyperaktivního, ale kluka paličatýho - a majitelka rok a půl starého a rozměrově velkého ultravořecha... si myslím, že pořizovat psa ve věku dítěte 3 a výš... než půjde o školky a vy do znovu do práce... je taky nerozum.
Dítě mne honí po hřištích, kroužcích a odrážedlových trasách.
Hlídat a vychovát ještě u toho psa je o nervy.

Kór, bude li se kolem psího mimina, v bytě motat "tříletek", bych
minimálně
ten týden počkala.
Taky přesně vím o čem píši.

30.5.2018 16:50

Jsem názoru, že ukončený 7. týden, respektive 50. den ( bychom byly přesné ) vychází z dlouholeté zkušenosti chovatelů, že je to nejvhodnější věk ke změně prostředí - smečky.

30.5.2018 16:57
janina1978

XXX.XXX.20.46

rapotacka11 napsal(a):
Vedle píše RR

Jako matka 3 letého dítěte - nijak hyperaktivního, ale kluka paličatýho - a majitelka rok a půl starého a rozměrově velkého ultravořecha... si myslím, že pořizovat psa ve věku dítěte 3 a výš... než půjde o školky a vy do znovu do práce... je taky nerozum.
Dítě mne honí po hřištích, kroužcích a odrážedlových trasách.
Hlídat a vychovát ještě u toho psa je o nervy.

Kór, bude li se kolem psího mimina, v bytě motat "tříletek", bych
minimálně
ten týden počkala.
Taky přesně vím o čem píši.

tak mu mame docela velkej barak ze zahradou a moje dite je hodny a mame jeste kocoura a morcata a do prace ooravdu jeste dlouho nebudu ze vy mate to takhle tak ja takhle nemam.

30.5.2018 17:15
Blackketty

XXX.XXX.150.106

Ahoj,
taky si teď budu brát sedmitydenni štěně.Akorát mi tak vyšla dovolená v práci a chovatel mi vyšel vstříc. Kdyby s tim nesouhlasil, musela bych samozřejmě počkat, ale to je to nejmenší. Spíš byla náhoda, ze nám to tak vyšlo. Trošku me to zaskočilo, co jsem si tu pocetla, někdo je přesvědčený, že má být štěně ještě aspoň týden u mámy. Já proti tomu nic nemám a spíš budu doufat, že z toho trochu vytezime a budeme si s pejskem blíž. I počítám s tim, že to bude o týden delší piplačka

30.5.2018 20:29
janina1978

XXX.XXX.20.46

diky všem za rady a co granulky?chci samozřejmě nake dobré ted krmi naky z kauflandu tak aby jsme zvolna přestoupily na lepší.

30.5.2018 20:36
conie

XXX.XXX.206.202

Forester napsal(a):

Opět jeden blud na druhý - od 5, -6. týdne již štěně žádné protilátky od matky nezískává, proto se také kolem 6. týdne poprvé očkuje! A po 7, týdnu (ev.50.dnu ) se má štěně intenzivně učit komunikovat s člověkem a komunikace se psy má být zahrnuta v jeho socializaci. Nehledě na to, že většina zkušených chovatelů nemá doma jen jednoho psa a výuka tak pokračuje v nové smečce - lidské i psí. Mám mnohé zkušenost z obou stran - jako chovatelka i jako nová majitelka štěněte. Že si štěně odebírám vždy co nejdřív po 50. dnu už jsem zdůvodňovala. Jako chovatelka vím, že pokud mám doma početný vrh, tak se štěňatům prostě nemůžu ideálně individuálně věnovat jako jejich nový majitel, který má doma jednoho mrňouse. Není v lidských silách zajistit od 7. týdne řádnou socializaci a výchovu pro 8 - 10 (ale i méně) štěňat najednou.

30.5.2018 20:44

V neposlední řadě : matka fena má, po 50. dnech soužití s bandou štěňat, svých dětiček plné zuby a dovede jim to dát pěkně znát.

30.5.2018 21:00
janina1978

XXX.XXX.20.46

V neposlední řadě : matka fena má, po 50. dnech soužití s bandou štěňat, svých dětiček plné zuby a dovede jim to dát pěkně znát.

tak to je fakt rikaly ze mama uz snima moc nechce byt.

30.5.2018 21:07

janina1978 napsal(a):
tak to je fakt rikaly ze mama uz snima moc nechce byt.

A taky chce mít máma - fena víc pozornosti opět pro sebe, né aby se všichni capili s těma piraněma malýma.

30.5.2018 23:16
keissa

XXX.XXX.155.174

assil napsal(a):
A nikdy vás nenapadlo zamyslet se třeba nad rozdílem používat ocas A používat ocas k vědomé komunikaci? Nad tím, že stejně jako děti, tak I štěňata rostou a vyvíjejí se nejen tělesně, ale i mentálně v čase různě?

Kolik jste těch štěnat viděla a tím nemyslím jen jedno dvě štěnátka ale celý vrh od narození do odběru... asi moc ne jinak byste nepsala takové blud.

31.5.2018 08:41
janina1978

XXX.XXX.20.130

tak zitra si jedeme pri stenatko v 51 dnech jeho zivota.

31.5.2018 11:20
janina1978

XXX.XXX.20.130

pořád váhám jake koupit granulky ?bez obilovin určitě.

31.5.2018 15:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Jasně.

31.5.2018 15:14
Forester

XXX.XXX.42.201

janina1978 napsal(a):
pořád váhám jake koupit granulky ?bez obilovin určitě.

Třeba Simpsons, Primordial? Slušná krmiva za dobrou cenu

31.5.2018 15:23

Nebo taky Barking Heads, Go! Natural, Now! Fresh.

1.6.2018 22:15
janina1978

XXX.XXX.20.130

tak ji mame domaa je uzasna jen nechce granulky vubec zkusila jsem ji dat konzervu a tu inhed snedla.

1.6.2018 22:18

janina1978 napsal(a):
tak ji mame domaa je uzasna jen nechce granulky vubec zkusila jsem ji dat konzervu a tu inhed snedla.

Klidně krmte konzervama, ale kvalitníma a s prilohou a vitamíny.

1.6.2018 22:48

janina1978 napsal(a):

Nebo rozmašírujte třeba kuřecí křídlo vč. kostí a smíchejte s granulemi. Nic proti ničemu a nemusíte hlídat poměry. Kombinování "v misce" zpravidla nevadí. Problém může být střídání v řádu dnů, jinak graule fungují jako příloha, pokud to nejsou zátěžovky typu Orijen.

2.6.2018 09:16
janina1978

XXX.XXX.20.130

Klidně krmte konzervama, ale kvalitníma a s prilohou a vitamíny.

mam tyhle.

2.6.2018 09:21

janina1978 napsal(a):
mam tyhle.

Tyhle klidně krmte, ale střídejte je s jinými (Lukullus, Mac's, Granata pet, Hermanns), jelikož v Animondě je hlavní složka hovězí. Co dodáváte ke konzervě?

2.6.2018 09:46
janina1978

XXX.XXX.32.22

Tyhle klidně krmte, ale střídejte je s jinými (Lukullus, Mac's, Granata pet, Hermanns), jelikož v Animondě je hlavní složka hovězí. Co dodáváte ke konzervě?

zati m jen toto stenatko mame od vcera ale nechce granule ci meli u chovatele aha takze muzu stridat různé konzervy vic znacek ano.

2.6.2018 10:03

janina1978 napsal(a):
zati m jen toto stenatko mame od vcera ale nechce granule ci meli u chovatele aha takze muzu stridat různé konzervy vic znacek ano.

No jasně, střídejte, ty, co jsem Vám tam uvedla, jsou kvalitní, takže s přehledem Ke konzervě uvařte trochu rýže, za dva dni zase trochu jáhel, pak pohanku, pak brambory. A z vitamínů dokupte tento rybí olej https://www.spokojenypes.cz/canvit-natural-line-fish-oil-250ml/
a tento rostlinný http://www.biomana.cz/oleje/526-olej-smes-omegy-3-6-9-260-ml-bio-granovita.html?search_query=olej&results=253 a multivitamíny např tyto https://www.spokojenypes.cz/giom-multivitamin-prasek-200-g/ a je to smajlík

2.6.2018 10:13
Forester

XXX.XXX.42.201

Ty konzervy co máte jsou OK. rájka999 Vám doporučovala granule Barking Heads-mimochodem dělaj i fajn konzervy-mám je prubnuté..

2.6.2018 10:17

Určitě nikomu nebudu konzervy vymlouvat. Jen poznámka - je to to nejdražší krmení. Maso + příloha vyjde cenově líp.

2.6.2018 10:19

Určitě nikomu nebudu konzervy vymlouvat. Jen poznámka - je to to nejdražší krmení. Maso + příloha vyjde cenově líp.

Tak to určitě, jen jsem se držela tématu

2.6.2018 10:29
Forester

XXX.XXX.42.201

Tak to určitě, jen jsem se držela tématu

A navíc to vypadá na pejska "do kapsy" tak ta spotřeba nebude velká

2.6.2018 13:14
Markéta80

XXX.XXX.176.2

janina1978 napsal(a):
mam tyhle.

ty má naše ráda a nejvíc jí chutná Macs hovězí s dýní Ted zrovna má Animondu hovězí a úhoř a do misky se vrhá, i když se vrhá i díky štěněti. Ta jí jinak vše sežere takže nežravka se rozežrala

2.6.2018 14:23
janina1978

XXX.XXX.20.130

Forester napsal(a):

nooo ještě takova miniaturni.

2.6.2018 14:27
janina1978

XXX.XXX.20.130

Forester napsal(a):

2.6.2018 15:21
saola

XXX.XXX.200.52

A u toho řešíte krmení kupovanými konzervami?
Vždyť tomu stačí okrojky, co zbydou na prkýnku po porcování masa pro rodinu.
To jsou téměř homeopatické porce...na rodinném rozpočtu to ani nepoznáte.

2.6.2018 16:02
Markéta80

XXX.XXX.176.2

janina1978 napsal(a):

, kolik váží? To naše je ještě menší

2.6.2018 19:14
janina1978

XXX.XXX.20.6

saola napsal(a):
A u toho řešíte krmení kupovanými konzervami?
Vždyť tomu stačí okrojky, co zbydou na prkýnku po porcování masa pro rodinu.
To jsou téměř homeopatické porce...na rodinném rozpočtu to ani nepoznáte.

no ja prave chci konzervy a granule jenom.

2.6.2018 19:17
janina1978

XXX.XXX.20.6

Markéta80 napsal(a):
, kolik váží? To naše je ještě menší

ted nevim pred tydnem mela 1160g.

2.6.2018 20:45

janina1978 napsal(a):

V konzervách nosíte a platíte i vodu. Granule jsou náhražka pro lenochy.

2.6.2018 22:59
saola

XXX.XXX.200.52

janina1978 napsal(a):

Přála bych to i Vám - celý život odmala pouze granule a konzervy. Jinak pouze to, co si ukradnete nebo sežerete (pardon - sníte) někde na tajňačku a pokoutně.

A pěkně celý život. Nebo ne, nebudu tak krutá, jen tedy nějakých 15 let.

.Jojo, to si zaslouží fakt každý, mít jen to nejlepší.

2.6.2018 23:13

saola napsal(a):
Přála bych to i Vám - celý život odmala pouze granule a konzervy. Jinak pouze to, co si ukradnete nebo sežerete (pardon - sníte) někde na tajňačku a pokoutně.

A pěkně celý život. Nebo ne, nebudu tak krutá, jen tedy nějakých 15 let.

.Jojo, to si zaslouží fakt každý, mít jen to nejlepší.

Zas to moc nehroťte. Pes neřeší potravu jako člověk, hlavní je se najíst. Jde spíš o využitelnost a míru balastu.

2.6.2018 23:23
saola

XXX.XXX.200.52

Ale no tak.
Proč myslíte, že se vzácní chovanci v zoo či záchranných parcích nekrmí granulemi a konzervami, ale masem, masem na kosti, rybami, co nejpestřejší stravou, blížící se přirozené potravě?

Ta zvířata to přece taky neřeší-dle Vás...

No, máte nejvyšší čas kurátorům chovu poradit...ach jo.

2.6.2018 23:47

saola napsal(a):
Ale no tak.
Proč myslíte, že se vzácní chovanci v zoo či záchranných parcích nekrmí granulemi a konzervami, ale masem, masem na kosti, rybami, co nejpestřejší stravou, blížící se přirozené potravě?

Ta zvířata to přece taky neřeší-dle Vás...

No, máte nejvyšší čas kurátorům chovu poradit...ach jo.

Způsob krmení v ZOO není primárně z důvodů "chutnosti" stravy, ale to snad víte.

Mám psa většinově na barfu a nejsem zastáncem keksů, ale pokud pes dává kvalitní konzervy, tak mi to opravdu nepřijde jako žádná tragédie.

3.6.2018 08:40

Způsob krmení v ZOO není primárně z důvodů "chutnosti" stravy, ale to snad víte.

Mám psa většinově na barfu a nejsem zastáncem keksů, ale pokud pes dává kvalitní konzervy, tak mi to opravdu nepřijde jako žádná tragédie.

Přesně tak, je to jeden (ten lepší) mezistupeň mezi krmením nemasa.

3.6.2018 08:44

janina1978 napsal(a):

Zakladatelko, když je štěndo takový prcek, nekoukala jste na sušené krmení Ziwipeak? Pro malou by to (pro Vás) finančně nebyla taková pálka smajlík Nebo používat jako pamlsky.https://www.rupert.cz/ziwipeak-jehneci-maso-454g-nova-receptura/.

3.6.2018 09:24
janina1978

XXX.XXX.20.6

tak o penize mi tak nejde.

3.6.2018 09:24
saola

XXX.XXX.31.162

A já někde píšu o chutnosti jako hlavním důvodu? To slovo jste zmínila Vy na základě Vámi vytvořené domněnky.

Rozumíte pojmu "pestrá strava, co nejbližší stravě přirozené"?

V chovech cenných zvířat opravdu nemají granule, konzervy a podobná novodobá zlatá telátka, kterým se tu většina z Vás klaní a nedokáže si bez nich výživu toho chudáka gaučáka vůbec představit, co dělat.

Chudáci psi - plno keců o tom, jak je máte rádi a cpete do nich takové sr*ky.

3.6.2018 09:46

Jediný důvod pro krmení granulemi je pohodlnost. A pak ten, že nás výrobci granulí ( a někteří veterináři ) neustále přesvědčují, že jsme úplně pitomé (í) a neumíme psa nakrmit. Psí průmysl je jeden z největších byznysů - a o tom to je.

3.6.2018 09:52

Jediný důvod pro krmení granulemi je pohodlnost. A pak ten, že nás výrobci granulí ( a někteří veterináři ) neustále přesvědčují, že jsme úplně pitomé (í) a neumíme psa nakrmit. Psí průmysl je jeden z největších byznysů - a o tom to je.

Ale takových oblastí je dnes víc, prostě vydělat.
Jen si opět nedopustím poznámku, že se tady zase do "hloupých granularu" naváží člověk, který jinde radí vykoupat psa v Jaru chudáci psi smajlík

3.6.2018 10:03
saola

XXX.XXX.31.162

Sarah01:
Byla by úleva pro všechny, kdybyste mne alespoň citovala přesně, ale to je moc práce, že? Lépe je jen plivnout a cítit se jako hrdina za lepší svět.

Co se týče koupání psa v Jaru, já naopak citovala MVDr. Naxeru, který to ve své knize Pes a domácí lékař, vydané nakladatelstvím Canis v roce 1991, na straně 101 bez problémů doporučuje v návodu na koupání psa (1 polévková lžíce Jaru na 1 litr vody) a vyvrací mnoho mýtů ohledně koupání a nekoupání psů.

Studujte...to většinou pomáhá k větší odbornosti... nebo alespoň nebuďte líná a citujte přesně.

A narozdíl od Vás, já se za své příspěvky nestydím.

3.6.2018 10:29

saola napsal(a):
Sarah01:
Byla by úleva pro všechny, kdybyste mne alespoň citovala přesně, ale to je moc práce, že? Lépe je jen plivnout a cítit se jako hrdina za lepší svět.

Co se týče koupání psa v Jaru, já naopak citovala MVDr. Naxeru, který to ve své knize Pes a domácí lékař, vydané nakladatelstvím Canis v roce 1991, na straně 101 bez problémů doporučuje v návodu na koupání psa (1 polévková lžíce Jaru na 1 litr vody) a vyvrací mnoho mýtů ohledně koupání a nekoupání psů.

Studujte...to většinou pomáhá k větší odbornosti... nebo alespoň nebuďte líná a citujte přesně.

Hezkou neděli, Saola.

Naxera píše: "Koupel provádíme jemným šamponem, nejlépe s označením pH 5,5, tj. šamponem kyselé reakce, neboť kůže psa je velmi citlivá na zásadité - alkalické šampony a mýdlové vody, které mohou být příčinou vzniku kožních onemocnění. Z našich zkušeností se jeví jako velmi citlivý a doporučitelný obyčejný roztok Jaru v koncentraci 1 polévková lžíce na 1 litr vody. Vždy, když je to možné, končíme spláchnutí politím slabě kyselým citronovým roztokem."

JarpH 9, což je, jsem přesvědčena, zásadité. Ani pro nás není vhodný. Jednoduše - vysušuje, ničí ochrannou bariéru. Citrónem psa zneutralizujeme, dobře smajlík

Psi jsou hodně neradi, pokud na ně plácáme alkalické čističe. V kombinaci s pesticidy obsaženými v Jaru - doplňte mne, Vy jste chemik ;-).

3.6.2018 10:36

Granule v ZOO (k večeru běžně uvidíte u menších šelem ve Dvoře Králové)
https://www.nutrin.cz/krmiva/zoo
https://www.novinky.cz/zena/styl/367609-kucharkou-v-zoo.html
Na foto je Fitmin adult chicken pro kočky a Fitmin Mini maintenance pro psy.
Samozřejmě to není hlavní složka krmné dávky, ale "navečer".
Proč zrovna taková "kvalita".. vyrábí se hned vedle. A asi chutná. Ježci a mývali lezou kočkám do misek, fakt smajlík
https://www.youtube.com/watch?v=FTcjzaqL0pE.

3.6.2018 10:39
saola

XXX.XXX.31.162

No, Vy zjevně nejste

Proč Jar s pesticidy?

Jakou hodnotu pH má roztok jedné polévkové lžíce Jaru v 1 litru pitné vody?

3.6.2018 10:45

Přímo jste mi nahrály ( ale lekla jsem se - podle citace, že hodlám psa koupat v Jaru já - nepoužívám ho ani na nádobí ! ).
Ale řesto se chystám psa vykoupat ( poprvé v jejím životě ve vaně )
A teď dotaz ( trochu řečnický ) : Mám tu Arpalit neo šampon s bambusovým extraktem, nikde na obalu se nedočtu slžení - účinnou látku, za to se tam dočtu "pro psy, kočky a jiná kož.zv."
I hledám na internetu : dočtu se ( kromě jiného) nepoužívejte na kočky a složení bla, bla - o účinné látce ani slovo.
Na stránkách jakési lékárny konečně najdu složení a ejhle - on je tam permethrin - pro kočky jedovatý - tučným písmem.
A teď babo raď! Mám v tom vykoupat fenu, která se mi drbe jako zběsilá po Duowinu - permethrin ?

3.6.2018 10:47
saola

XXX.XXX.31.162

Kupte si radši Jar

Na koupání psů a koček Vám vydrží sto let. Otázka zní: proč vlastně zvíře koupete? Co potřebujete z jeho kůže a srsti odstranit?

A ještě jeden šťouravý dotaz pro megíííí:
Proč jsou prostředky na mytí nádobí alkalické?

3.6.2018 10:48

zakladatel: Konzervy se tráví trošičku jinak než granule - rychleji. A právě problém je, že někdy rychle až moc, což pocítí Váš účet, psův trávicí trakt a podlaha. Granule jsou na trávení nejsložitější, přijde mi líto tím štěkanátko zatěžovat. Představte si k snídani sušený hrách, zapijte jej vodou. Maso se ze všeho tráví nejlépe, dá psu nejvíce, a co je nejlepší - nemusíte nic moc studovat, hledat, ..stejně je z toho akorát migréna.
Kvalitní konzerva a kvalitní granule, proč ne, ale proč ne jen občas ? Jednou denně, na výlet ?
Štěně dostane masa přibližně 6 procent současné váhy, a to celá křídla, krky, hřbety, kvůli vápníku a kolagenu, kterého potřebuje do půl roku věku hodně. k tomu třeba vařené brambory nebo rýži, my teď jíme se psem a kočkami hrášek, jahody naštěstí nechtějí, ale pes se nějak zvláštně dívá na malinový keř.
Součástky drůbeže a králíků lze miminkům paličkou roztlouct na placku, než se naučí kousat řádně.
Až uvidíte, jak se žene k misce s kuřátkem, a jak mlaská, a vrtí celým psem..

3.6.2018 10:50

Přímo jste mi nahrály ( ale lekla jsem se - podle citace, že hodlám psa koupat v Jaru já - nepoužívám ho ani na nádobí ! ).
A teď dotaz ( trochu řečnický ) : Mám tu Arpalit neo šampon s bambusovým extraktem, nikde na obalu se nedočtu slžení - účinnou látku, za to se tam dočtu "pro psy, kočky a jiná kož.zv."
I hledám na internetu : dočtu se ( kromě jiného) nepoužívejte na kočky a složení bla, bla - o účinné látce ani slovo.
Na stránkách jakési lékárny konečně najdu složení a ejhle - on je tam permethrin - pro kočky jedovatý - tučným písmem.
A teď babo raď! Mám v tom vykoupat fenu, která se mi drbe jako zběsilá po Duowinu - permethrin ?

Pokud se Vám drbe po permetrinu, tak bych jí urcitě vykoupala v obyč.šamponu, nejlépe přírodním. To je, jako kdybyste měla alergii na žvýkažky Orbit a pak si po jídle jednu dala

3.6.2018 10:52

janina1978 napsal(a):
tak o penize mi tak nejde.

Tak ji tu jednu půlkilovku na začátek kupte, uvidíte, jak bude baštit smajlík

3.6.2018 10:53

saola napsal(a):
Sarah01:

Kdo tady plive, jste vy, já se do nikoho nenavážím a možná jste si ani nevšimla, nejsem vymezená proti barfu jen mám za to, že je na každém, jak se rozhodne krmit svého psa smajlík
Netuším, z čeho jste usoudila, že se stydím za svoje příspěvky. Nemám za co. Citovat z jiného vlákna snad nemusím, když víte, co jste sama psala. Co kdo napsal v roce 1991 pro mě není relevantní, je to názor naprosto neaktuální,27 let starý.
Trochu slušnosti od vás by neškodilo, odbornice na vše.

3.6.2018 10:53

..."jahody naštěstí nechtějí"...
Všeho do času, kdysi jsme nechali mladou fenu na návštěvě na zahrádce ( nechte ji venku, plot je důkladný, neuteče a tady nemůže nic udělat ). Sklidila dočista dočista záhon jahod - fakt je, že zelené tam nechala smajlík

3.6.2018 10:54

..."jahody naštěstí nechtějí"...
Všeho do času, kdysi jsme nechali mladou fenu na návštěvě na zahrádce ( nechte ji venku, plot je důkladný, neuteče a tady nemůže nic udělat ). Sklidila dočista dočista záhon jahod - fakt je, že zelené tam nechala smajlík

Taky jsme jednu takovou měli, sbírala si sama maliny.

3.6.2018 10:57

Náš střední knírač ožíral černý rybíz. Jen sladký, zralý. A samojed miloval mrkev. Jednou nám vyhrabal a sežral půl záhonku...

3.6.2018 11:01

Pokud se Vám drbe po permetrinu, tak bych jí urcitě vykoupala v obyč.šamponu, nejlépe přírodním. To je, jako kdybyste měla alergii na žvýkažky Orbit a pak si po jídle jednu dala

Taky jsem k tomu dospěla, jen mě zaráží ty informace. Mám tu dětský šampon Kulíšek - "ph odpovídá ph zdravé dětské pokožky" smajlík. Fakt ty výrobce nakopat. (S tímhle jsem ve spojení - tomu napíšu). Už jsem se dočetla, že ph zdravé dětské pokožky je 5,5 - takže fena půjde do Kulíška.

3.6.2018 11:02

saola napsal(a):
No, Vy zjevně nejste

Proč Jar s pesticidy?

Jakou hodnotu pH má roztok jedné polévkové lžíce Jaru v 1 litru pitné vody?

Protože Jar obsahuje:
Benzisothiazolinone, SLS, Lauramine oxide,...na kůži nic moc, co myslíte ?
Tak tomu říkejme biocid, fungicid,..
BIT (Benzis..) je v poslední době veliký problém nejen u lidí. Imunitní systém chudák. Kůže, oči, plíce. Je všude. Čistící prostředky, prací prášky (dokonce dětský Lovela), barvy, laky.

3.6.2018 11:03

To nebylo na vás, ale jak je vidět, potrefena husa už se ozvala smajlík

Ten šampon bych nepoužila, JAR taky ne. Řídila bych se podle toho PH, jak píše Megí, a koupila něco jiného.
No, vida, Kulíšek.

3.6.2018 11:04
saola

XXX.XXX.31.162

Kdo tady plive, jste vy, já se do nikoho nenavážím a možná jste si ani nevšimla, nejsem vymezená proti barfu jen mám za to, že je na každém, jak se rozhodne krmit svého psa smajlík
Netuším, z čeho jste usoudila, že se stydím za svoje příspěvky. Nemám za co. Citovat z jiného vlákna snad nemusím, když víte, co jste sama psala. Co kdo napsal v roce 1991 pro mě není relevantní, je to názor naprosto neaktuální,27 let starý.
Trochu slušnosti od vás by neškodilo, odbornice na vše.

Vím, co jsem psala, ale Vy ne, nebo to tak alespoň prezentujete.

Chodila jste do školy? Víte, kdo by Shakespeare? Psal před rokem 1991, tak se jen tak ptám...Pamatujete si Pythagorovu větu? Ten pán je už taky dávno mrtvý, přesto platí. Ale pro Vás to možná též není relevantní.

Tváří v tvář hlouposti slušnost těžko hledat, ale budu na tom pracovat, kiki.

3.6.2018 11:07
saola

XXX.XXX.31.162

Protože Jar obsahuje:
BIT (Benzis..) je v poslední době veliký problém nejen u lidí. Imunitní systém chudák. Kůže, oči, plíce. Je všude. Čistící prostředky, prací prášky (dokonce dětský Lovela), barvy, laky.

Napište to, prosím českým názvoslovím, děkuji.
Kolik ho obsahuje?
Děkuji za konstruktivní diskuzi. Ještě prosím o odpovědi na mé další otázky, děkuji. Bude to poučné i pro ostatní.

3.6.2018 11:07

saola napsal(a):
Vím, co jsem psala, ale Vy ne, nebo to tak alespoň prezentujete.

Chodila jste do školy? Víte, kdo by Shakespeare? Psal před rokem 1991, tak se jen tak ptám...Pamatujete si Pythagorovu větu? Ten pán je už taky dávno mrtvý, přesto platí. Ale pro Vás to možná též není relevantní.

Tváří v tvář hlouposti slušnost těžko hledat, ale budu na tom pracovat, kiki.

O mě nemějte starost, děvenko smajlík

3.6.2018 11:20

Protože Jar obsahuje:

Na nádobí používám Celestýnu, na lidi Kulíška, na praní Permon, na podlahu Lili.
Megi - prosím - zkontrolujete mi to ?

3.6.2018 11:26

Náš střední knírač ožíral černý rybíz. Jen sladký, zralý. A samojed miloval mrkev. Jednou nám vyhrabal a sežral půl záhonku...

A pak že nemají pestrou stravu smajlík
Mně maltézak takhle tajně chodil na okurky, když jsem zavařovala a já se divila, kam to mizí a že mi zbyly prázdné sklenice

3.6.2018 11:26

Na nádobí používám Celestýnu, na lidi Kulíška, na praní Permon, na podlahu Lili.

Kulíšek nic moc, ale alespon bez permetrinu.
http://www.jsemfit.cz/missiva-kulisek-sprchovy-a-vlasovy-sampon-pro-deti-500-ml.

3.6.2018 11:35

saola napsal(a):
Napište to, prosím českým názvoslovím, děkuji.
Kolik ho obsahuje?
Děkuji za konstruktivní diskuzi. Ještě prosím o odpovědi na mé další otázky, děkuji. Bude to poučné i pro ostatní.

Třeba laurylsulfát sodný, dodecylsíran (tohle vážně někdo vyslovuje ? smajlík ) sodný... každou složku si vygůglím, jestli mi není jedno, co na psa plácám. Myslím, že zkratky SELS, SLS, BIT, BHA, BHT,.. docela dobře známe všichni.
Mimochodem, výrobce Fitminu také říká, že BHT používá jen malinko.

No, ono to nečistí vše, hlavně mastnostu, zašlou špínu, čím víc alkalický čistič, tím větší bordel to zlikviduje. Ale třeba rez, vodní kámen, na to je potřeba kyselý prostředek.
Co myslíte, měli naši předci v každé domácnosti laboratoř, chemické tabulky,.. ? A přesto věděli, na co použít ocet, čím odehnat blechy, čím se koupat, jak krmit zvířata, a kde a proč je vykoupat.

Zde máte originál:
http://petrfiala.cz/files/listy/1fairy%20jar%20lemon.pdf
Tu české složení:
5-15% Aniontové Povrchově Aktivní Látky, <5% Neiontové Povrchově Aktivní Látky, Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol, Parfémy, Geraniol, Limonene.

Zkrátka, Jar není nic dobrého, pro lidi i psy jsou mnohem lepší výrobky.
Nemáte zač.

3.6.2018 11:36

Ne, tak pěkné názvy pomlouvat nebudu !
smajlík

3.6.2018 11:50

Kulíšek nic moc, ale alespon bez permetrinu.
http://www.jsemfit.cz/missiva-kulisek-sprchovy-a-vlasovy-sampon-pro-deti-500-ml.

Koukám, je tam propylenglykol, ten docela dráždí oči...to většinou dětičky pěkně řvou

3.6.2018 11:58

Koukám, je tam propylenglykol, ten docela dráždí oči...to většinou dětičky pěkně řvou

Jj, těch chuťovek je tam více..

3.6.2018 12:03
saola

XXX.XXX.31.162

Děkuji za alespoň částečnou odpověď.
Laurylsulfát sodný ale není pesticid, je to tenzid, tedy to, co laicky řečeno myje a odmašťuje. Bez toho Vám Jar mýt nebude. Lauraminoxid je biologicky odbouratelný, žádný problém (když už bych si teda při mytí nádobí dělala starosti o planetu).
Když se podíváte na BL jablečného Jaru, nevidím tam vůbec nic škodlivého (a samozřejmě ani pesticidy, nevím, k čemu by Vám taky byly při mytí nádobí):
https://listy-soubory.makro.cz/media/cs/355054_JAR%20NA%20N%C3%81DOB%C3%8D%20JABLKO%201X900ML_PG_201703.pdf

Zbytečně démonizujete, ale lidi na to slyší, no...když holt nečtou...

Alkalické přípravky právě odstraňují mastnotu, biofilmy, apod. A to je obvykle přesně to, co hcete ze psa dostat - mastnou špínu ze srsti a z kůže. Kyselý čistič Vám psa nevypere. Proto je na praní psů, koček, koní (a koneckonců i člověka) vhodné použít alkalické roztoky.
To, zda psa, koně, kočku po koupeli opláchnete slabě kyselým octovým nebo citronovým roztokem, ale není důležité ani životně nutné, pokud ho důkladně opláchnete vodou.

3.6.2018 12:04

Jako dobrý šampon můžete vyzkoušet Tropiclean https://www.spokojenypes.cz/sampon-tropiclean-pro-stenata-kokos-355-ml/.

3.6.2018 12:08
saola

XXX.XXX.31.162

No, za ty peníze, kam se hrabe jablečný Jar

3.6.2018 12:12

saola napsal(a):
No, za ty peníze, kam se hrabe jablečný Jar

To víte, kvalita "něco" stojí, ikdyž, jestli se Vám zdá tahle suma za přírodní šampon zavratná, tak jen soucitím. Jinak, mně není líto za psa utratit několikanásobně vyšší částky, když se jedná o jeho zdraví.

3.6.2018 12:30

To víte, kvalita "něco" stojí, ikdyž, jestli se Vám zdá tahle suma za přírodní šampon zavratná, tak jen soucitím. Jinak, mně není líto za psa utratit několikanásobně vyšší částky, když se jedná o jeho zdraví.

219 korun za 355 ml je bych řekla běžná cena.
Já třeba pro nás kupuju toto http://eshop.nobilis.cz/telo/pece-o-vlasy/
nebo toto http://www.caltha.cz/cs/catalog/sampony
A fakt jsem po dlouhé době spokojená.

3.6.2018 12:32

219 korun za 355 ml je bych řekla běžná cena.
Já třeba pro nás kupuju toto http://eshop.nobilis.cz/telo/pece-o-vlasy/
nebo toto http://www.caltha.cz/cs/catalog/sampony
A fakt jsem po dlouhé době spokojená.

Díky za tip Jinak na čubu používám ještě Urtekram a Hristinu.

3.6.2018 12:33

Saola, vzorec na výpočet pH ředění zásaditých roztoků znáte, ale u mnoha zvířecích věcí nevíte, jak fungují v praxi. Mně je to jedno, já Vám to napíšu vše ještě párkrát, ráda, ať máte co číst, místo rytí do ostatních.
No, každého uspokojuje něco jiné, já Vám to přeji.
Nevidíte SLS v jablečném Jaru ? Jistě, pH se 10 litry čisté vody zředí na téměř požadovanou hodnotu. Akorát že ty škodliviny na tu kůži prostě dám, a o co tu jde - zcela zbytečně.
Psa vůbec koupat nemusíte. Kožní ochranná bariéra tam kvůli něčemu je. Přirozené osídlení a tak.
To tam vše má zůstat.
Proč byste odstranila mikrobiální biofilm ? Umýváte přemnoženého stafylokoka ? Nebo mikroby, které na kůži musí být, protože prostě jsou užiteční ? Na přemnožení se používá Chlorhexidin, ale protože právě zničí vše, i to dobré, použít je lepší chytrou houbu.
Fungicidy, patří do skupiny pesticidů.
Na psa nepatří zásaditý šampon, ani Jar, jakož i jakýkoli přípravek plný škodlivých látek. Sulfáty, ftaláty, parabeny, to vše si můžete vygůglit.
Jestli se pes umýt musí, fungují úplně obyčejné věci. Od pradávna.
Soda. Ocet na lednici, kypřící prášek perfektně čistí trouby, cola na rez...

3.6.2018 12:42

smajlík kolikrát psa koupete ?
Menforsan je pro zvířata takový akorát, drahý není. Pak asi bylinky smajlík
Někdo používá mýdlo Winni´s...250g 42kč.. dobře pere fleky, umyje lidi.. v nouzi očistit skvrnu ze psa, na mytí furt ne.
Ale fakt, kdo myje psa pořád, kromě teda výstavních ?

3.6.2018 12:49

smajlík kolikrát psa koupete ?
Menforsan je pro zvířata takový akorát, drahý není. Pak asi bylinky smajlík
Někdo používá mýdlo Winni´s...250g 42kč.. dobře pere fleky, umyje lidi.. v nouzi očistit skvrnu ze psa, na mytí furt ne.
Ale fakt, kdo myje psa pořád, kromě teda výstavních ?

Já, aby byli krásní, ostatní 1x14dní a čubu 1x tydně, ovšem kvůli svědivosti.
Edit, jak vypadá nikdy v životě nekoupaný pes? Znám a vídám jen ty hnusné

3.6.2018 12:56

Tak to netuším, my měli loni trošku bordel na břiše (zahučela do hnusného rybníka), tak se koupat musela, ale teď už jenom čekám, až špína z psa sama odpadá. Ona si lehne do bahna a pak vyválí v trávě, to odpadá, fakt smajlík Musí, jinak ji nechám na louce a půjdu domů. A když se vyvalí na mrtvou myš, tak to jdu také domů. No co s tím, smrad, fleky, to je na adopci, ne smajlík
Jsme se naučily, když se chce válet na mršině:
Co děláš, jsi princezna nebo prase ?
A už běží za mnou.
Asi slyší na to "prase".
smajlík

3.6.2018 13:01

Tak to netuším, my měli loni trošku bordel na břiše (zahučela do hnusného rybníka), tak se koupat musela, ale teď už jenom čekám, až špína z psa sama odpadá. Ona si lehne do bahna a pak vyválí v trávě, to odpadá, fakt smajlík Musí, jinak ji nechám na louce a půjdu domů. A když se vyvalí na mrtvou myš, tak to jdu také domů. No co s tím, smrad, fleky, to je na adopci, ne smajlík
Jsme se naučily, když se chce válet na mršině:
Co děláš, jsi princezna nebo prase ?
A už běží za mnou.
Asi slyší na to "prase".
smajlík

dobrý povel
Smrad, fleky, to neznám, ale to, co člověk často vídá na ulicích, to bych nepohladila ani za nic Proto mě to zajímá, každý se chvástá jak má nadherneho psa bez koupání, tak bych ho někdy chtěla vidět, popř si sáhnout abych měla srovnání.

3.6.2018 13:02

lauramin oxid samozřejmě není PLNĚ biol. odbouratelný, asi tak jako vše ostatní, je schválen v kosmetice jen "na oplachování", o dermatitidě se ví už od roku 81, ...a vůbec to vše je toxické pro vodní organismy..... si pak stěžujte, že není kelpa, lososi odtáhnou a už nepřitáhnou, však pstruzi už to udělali... znáte to "Sbohem, a dík za ryby." ?
Tak takhle nějak to bude.
Krásnou neděli, pejskové.

3.6.2018 13:03

Tak jsem ji šamponem koupala celou poprvé za 8 let. Hnusná fakt nebyla. Ve hnusech se neválí, nohy a břicho si myje v potoce.
Před ní jsem měla zlatíčko, ten se klidně vyválel v kravinci, chcíplotině, nejhorší byl lidský průjem v Lednickém zámeckém parku a pak leklá rozkládající se ryba u nás na přehradě - Velikonoční pondělí, cestou na sváteční návštěvu.

3.6.2018 13:07

Běžně koupeme jen v rybníce nebo na přehradě, ale máme povetsinou venkovní psy. Kdyby byli pořád doma, koupu určitě častěji. Nejmladší má 16 měsíců, koupali jsme cca 3x, fuška jako hrom a ještě nás to před výstavou čeká smajlík Nevykoupany pes je hlavně hodně zaprášeny, i když to na pohled není úplně vidět, stačí pohladit a máte ruku špinavou. Myslím, že ti nekoupaní jsou hnusní, protože nejsou ani vyčesaní, já vyčesávám i špinavýho psa denně, i když chápu, že někomu se to může příčit.

3.6.2018 13:09

dobrý povel
Smrad, fleky, to neznám, ale to, co člověk často vídá na ulicích, to bych nepohladila ani za nic Proto mě to zajímá, každý se chvástá jak má nadherneho psa bez koupání, tak bych ho někdy chtěla vidět, popř si sáhnout abych měla srovnání.

Megí je bílá už 3 roky, opravdu smajlík Srst na krku a podél páteře se vezme něčím jako je furminátor, na jaře (a k tomu hárání) jenom, jestli 3x, a to stačí. Přesně, jak píše ta paní výš, pes se musí česat, jinak i koupání samotné nepomůže, dlouhosrstým.
Od hlavy po polovinu zad uprostřed má takový drsnější tenký pruh, jinak kratičké krásné chloupky, co se všude zapíchávají. Ani moc nesmrdí jako pes. Však argentýnu a pita znáte. Mít bernardýna, tak se asi občas koupe, teda když bydlí v posteli. Ale já budu mít krátkosrstého smajlík Někdy. Jestli si tu planetu biologicky neodbouráme smajlík

Tak jsem ji šamponem koupala celou poprvé za 8 let. Hnusná fakt nebyla. Ve hnusech se neválí, nohy a břicho si myje v potoce.
Před ní jsem měla zlatíčko, ten se klidně vyválel v kravinci, chcíplotině, nejhorší byl lidský průjem v Lednickém zámeckém parku a pak leklá rozkládající se ryba u nás na přehradě - Velikonoční pondělí, cestou na sváteční návštěvu.

Já se neustále divím, kde všude lidi napadne se vys@at. Pardon smajlík

Chuťovka
A už je krásná a nedrbe se?

3.6.2018 13:10
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Náš sbírá a baští borůvky. Ale jen z Beskyd, marketovky nechce

3.6.2018 13:15

Běžně koupeme jen v rybníce nebo na přehradě, ale máme povetsinou venkovní psy. Kdyby byli pořád doma, koupu určitě častěji. Nejmladší má 16 měsíců, koupali jsme cca 3x, fuška jako hrom a ještě nás to před výstavou čeká smajlík Nevykoupany pes je hlavně hodně zaprášeny, i když to na pohled není úplně vidět, stačí pohladit a máte ruku špinavou. Myslím, že ti nekoupaní jsou hnusní, protože nejsou ani vyčesaní, já vyčesávám i špinavýho psa denně, i když chápu, že někomu se to může příčit.

Je pravda, že když se alespoň koupají v řece nebo rybníku, tak se trocha špíny vyplaví. V srsti zůstavají kromě prachu i jiné nečistoty. Já svoji čubu taky češu kazdý den, ale srst má čistou, až ke konci týdne si všímám větší mastnoty a škrábàní se.

3.6.2018 13:20

3.6.2018 13:20

Jak často koupeme? Kavkazanku jednou ročně většinou v šamponu Lactaderm. Ten používáme i lokálně, když je potřeba, když si třeba vykouše klíště a má tam bolák. Samojeda jsem koupala taky jednou ročně, šamponem na bílou srst. Rusku vždy před úpravou, tedy asi 4 x ročně obyčejným lidským březovým šamponem. Další psy cca 1x ročně, a protože už je to dávno, tak si ani nepamatuji jakými šampony. I ti, co bydleli v bytě, nebyli při této frekvenci ani špinaví, ani nebyli cítit. A prvního psa jen v řece.

3.6.2018 13:22
saola

XXX.XXX.31.162

Saola, vzorec na výpočet pH ředění zásaditých roztoků znáte, ale u mnoha zvířecích věcí nevíte, jak fungují v praxi. Mně je to jedno, já Vám to napíšu vše ještě párkrát, ráda, ať máte co číst, místo rytí do ostatních.
No, každého uspokojuje něco jiné, já Vám to přeji.
Nevidíte SLS v jablečném Jaru ? Jistě, pH se 10 litry čisté vody zředí na téměř požadovanou hodnotu. Akorát že ty škodliviny na tu kůži prostě dám, a o co tu jde - zcela zbytečně.
Psa vůbec koupat nemusíte. Kožní ochranná bariéra tam kvůli něčemu je. Přirozené osídlení a tak.
To tam vše má zůstat.
Proč byste odstranila mikrobiální biofilm ? Umýváte přemnoženého stafylokoka ? Nebo mikroby, které na kůži musí být, protože prostě jsou užiteční ? Na přemnožení se používá Chlorhexidin, ale protože právě zničí vše, i to dobré, použít je lepší chytrou houbu.
Fungicidy, patří do skupiny pesticidů.
Na psa nepatří zásaditý šampon, ani Jar, jakož i jakýkoli přípravek plný škodlivých látek. Sulfáty, ftaláty, parabeny, to vše si můžete vygůglit.
Jestli se pes umýt musí, fungují úplně obyčejné věci. Od pradávna.
Soda. Ocet na lednici, kypřící prášek perfektně čistí trouby, cola na rez...

Máte to za F, megíííí, z výpočtů hodnoty pH. Nebo tedy za pět postaru.
Trochu akceptovatelná odpověď by byla, že se to vypočítat nedá, protože pH vody pitné vyhláška udává v rozmezí 6,5 až 9,5, u vod s přirozeně nižší hodnotou pH lze akceptovat i hodnotu 6...když tedy nemáte vstupní údaje, nemůžete počítat.

Pokud má Vaše pitná voda hodnotu pH 8, taky se systematicky oplachujete nonstop citronem či octem? Nebo to najednou nevadí?
Držte se granulí a porovnávání tabulek, pH se netrapte.

K laurylsulfátu: je to tenzid, bez toho by to nemylo, tkaže tam být musí. Je to účinná složka toho přípravku.

To o přirozeném mikrobiomu pokožky platí přece i u člověka, takže Vy se taky nemyjete, abyste ho náhodou nezabila nebo nepoškodila kožní ochrannou bariéru? Pokud je odpověď ano, vydrží s Vámi ostatní v jedné místnosti?

Jaké obyčejné věci odpradávna máte na mysli? Zásadité mýdlo, zásaditý roztok sody ve vodě? A neškodí to?

3.6.2018 13:27

Takhle.

Nevypadá špatně, asi má samočistící srst? Nevím, ale moc psů s touhle schopností srsti nepotkávám, i špice musím koupat, když ho jen vyčesu, vypadá sice pěkně, ale smrdí jak doch, ale je to pes, ne fena.
Možná je to tím, že už delší dobu žijeme v Praze a s venkovem se to srovnat nedá.

3.6.2018 13:40

Prošli jsme tímhle 1/
Po příchodu do civilizace vypadala takhle 2/.

3.6.2018 13:45

Prošli jsme tímhle 1/

Samojed to měl taky tak. A kavkazanky taky. Uschnou oklepou se a jsou čistí.

3.6.2018 13:46

Prošli jsme tímhle 1/

Tak to závidím, nám to trvá nejmíň do druhýho dne smajlík

3.6.2018 13:48
Enter

XXX.XXX.158.148

Jj, vloni nám BOCoušek obral všechny maliny. Včera už obcházel a kontroloval keřík...Střídá se s dětmi, ty už si chtějí letos maliny lépe pohlídat

3.6.2018 13:50

Ona je dáma a umí kličkovat smajlík. Ani moc od bahna nebyla.
A k zápachu : Myju jí s nohama v potoce zadní prápory a když hárá, tak o to víc. A mytí ve vaně není problém, sama si skočí do vany, jen pak udělá v koupelně koupaliště, když se oklepe, ale potok je víc "při ruce" a oklepání tam nevadí.

3.6.2018 13:58
Enter

XXX.XXX.158.148

Náš pes miluje vodu, po každé procházce vyžaduje alespoň umytí tlapek. Prostě skočí do vany a čeká...Používáme přírodní levandulový šampon od Manufaktury, vyhovuje po všech stránkách, případně antiparazitický s tea tree (pokud zlobí klíšťáci). Co si nemůžu vynachválit je sprej na rozčesávání chlupů, obzvlášť na zacuchané bordeří kalhotky je skvělý, psa nic netahá, drží, a chlupy jemně voní...Cca na 5 minut plyšáček, než jde ven a (doplňte sami(

3.6.2018 14:03
Forester

XXX.XXX.42.201

Bulíka-za jeho 9 let jsem koupal snad 2×. A na co taky víc? Při typu jejich drsti...

3.6.2018 14:05

saola napsal(a):
Máte to za F, megíííí, z výpočtů hodnoty pH. Nebo tedy za pět postaru.
Trochu akceptovatelná odpověď by byla, že se to vypočítat nedá, protože pH vody pitné vyhláška udává v rozmezí 6,5 až 9,5, u vod s přirozeně nižší hodnotou pH lze akceptovat i hodnotu 6...když tedy nemáte vstupní údaje, nemůžete počítat.

Pokud má Vaše pitná voda hodnotu pH 8, taky se systematicky oplachujete nonstop citronem či octem? Nebo to najednou nevadí?
Držte se granulí a porovnávání tabulek, pH se netrapte.

K laurylsulfátu: je to tenzid, bez toho by to nemylo, tkaže tam být musí. Je to účinná složka toho přípravku.

To o přirozeném mikrobiomu pokožky platí přece i u člověka, takže Vy se taky nemyjete, abyste ho náhodou nezabila nebo nepoškodila kožní ochrannou bariéru? Pokud je odpověď ano, vydrží s Vámi ostatní v jedné místnosti?

Jaké obyčejné věci odpradávna máte na mysli? Zásadité mýdlo, zásaditý roztok sody ve vodě? A neškodí to?

Hehe a když chcete měřit, tak si tu vodu nezměříte, jo ? No tak to je pak těžké..

Jistě že to platí i u člověka, proto nepoužívám žádné věci typu Jar. Tak ještě po stodevadesátéosmé: existují přípravky bio eko a nejsou drahé. Aj myčka má eko gel.

Laurylsulfát dělá pěnu a odstraní mastnotu. Usnadní šlehání. To až bude pes ve ždímačce po tom koupání nebo po sušičce, aby nebyl zmuchlaný.
Jar je dobrý na mastnotu a pro ty, kterým nevadí, že je to zmetek a vytváří vyrážku. Protože tenzidy na mytí jsou, ale nevhodné na kontakt. Jar je nanic. Prostě. Fungicid je BIT, asi zase čtete ob řádek. To nevadí.
Všimněte si, že každoročně se u nás zakáží další látky. Co bylo před 10 lety ok, dnes víme, že není.
Jestli poškodí nádobí ? No nevím, nádobí 100 let staré pořád slouží. Psi se koupou v rybníce. Nebo něčím méně hloupým.
Co se stane při zahřátí sody ? Např. uhličitan sodný pere prádlo. Mastnotu rozpustí i lžička sody do vody na nádobí. Pohlcuje pachy.
To jsou věci.
smajlík

3.6.2018 14:11
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Megí, jestli se vám chce odpovědět, tak... Co říkáte třeba na zn. Frosch?

3.6.2018 14:20

barevnalentilka napsal(a):

Jestli můžu i já, tak myslím, že špatná značka to není, ale já podporuju spíš domácí, třeba tuto, dostanete už i v síti DM
http://eshop.tierraverde.cz.

3.6.2018 14:28

barevnalentilka napsal(a):

Mně se chce, já jenom nechápu, co z toho Saola má, beztak nic smajlík

Frosch by se mi barvou hodil do kuchyně. Ale mám Winni´s, zdá se mi lepší, šetrnější. Ve skutečnosti kupuji, protože krásně voní smajlík
Ale. Všecko lepší než společnost Procter&Gamble, která testuje na zvířatech. Takže Frosch a spol. ano. Určitě. Totiž, i bio eko věci mají své minus, ani ten Winni´s není svatý, ale rozhodně je tohle a ty ostatní eko nejmenší zlo na trhu.

3.6.2018 14:59
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Děkuji Sarah a Megí za reakce. Pro mě je ten Frosch nejlépe dostupný (nakupuji v zahraničí) a jsem více než spokojená co týče účinku, tak jsem ráda, že je o.k. smajlík

3.6.2018 15:00
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Mně se chce, já jenom nechápu, co z toho Saola má, beztak nic smajlík

Frosch by se mi barvou hodil do kuchyně. Ale mám Winni´s, zdá se mi lepší, šetrnější. Ve skutečnosti kupuji, protože krásně voní smajlík
Ale. Všecko lepší než společnost Procter&Gamble, která testuje na zvířatech. Takže Frosch a spol. ano. Určitě. Totiž, i bio eko věci mají své minus, ani ten Winni´s není svatý, ale rozhodně je tohle a ty ostatní eko nejmenší zlo na trhu.

No Saola a její komenty….

3.6.2018 22:34

saola napsal(a):
A já někde píšu o chutnosti jako hlavním důvodu? To slovo jste zmínila Vy na základě Vámi vytvořené domněnky.

Rozumíte pojmu "pestrá strava, co nejbližší stravě přirozené"?

V chovech cenných zvířat opravdu nemají granule, konzervy a podobná novodobá zlatá telátka, kterým se tu většina z Vás klaní a nedokáže si bez nich výživu toho chudáka gaučáka vůbec představit, co dělat.

Chudáci psi - plno keců o tom, jak je máte rádi a cpete do nich takové sr*ky.

Ale přesně tak to vyznělo.

Pokud by bylo k dispozici kompletní granulované krmivo pro všechny chovance ZOO, které by zvířata byla ochotna pozřít a komplexně je udrželo v maximální kondici, nedělejte si iluze, že by se někdo mazal s přirozenou stravou.

4.6.2018 06:51

"Proto mě to zajímá, každý se chvástá jak má nadherneho psa bez koupání, tak bych ho někdy chtěla vidět, popř si sáhnout abych měla srovnání."
tož udělej si výlet do Beskyd, a jednoho v životě chemií nekoupaného, a ani jen tak v přírodě se nečvachtajícího se psa (v loňském létě plaval až 2x! ) si můžeš pohladit, a rukavice na to potřebovat nebudeš. Druhého už si bohužel nepohladíš, a to mi lidi nevěřili, že ho nekoupu asi tak jednou týdně, jak nádhernou srst měl (však právě proto...)

"Myslím, že ti nekoupaní jsou hnusní, protože nejsou ani vyčesaní"
, sarah, kde bereš tu "logiku"?

jestli vono to nebude i o typu srsti...

4.6.2018 07:54

"Myslím, že ti nekoupaní jsou hnusní, protože nejsou ani vyčesaní"

, sarah, kde bereš tu "logiku"?

jestli vono to nebude i o typu srsti...

Jo, to jsem samozřejmě zapomněla zmínit, je to tak smajlík
Tušila jsem, že se někdo ozve. Takže takoví ti vesničtí nikdy nečesaní dredaři různě křížení, špinaví, jsou hnusní. A nelíbí se mně ani nečesanej a nevykoupanej maltézák, případně havaňák a podobný plemena smajlík

5.6.2018 08:29
saola

XXX.XXX.141.38

Sarah01, tak mne napadá: jak byste vypadala Vy - nečesaná nemytá, v prachu na dvoře nebo zahradě?
A navíc ještě křížená? No, jistě děs a hrůza...

Psí srst samozřejmě samočistící schopnosti má a proto není psa třeba koupat tak často jako se koupe člověk, rozhodně tedy ne šamponem a mýdlem denně. Na druhou stranu, pokud pes žije ve městě ve frekventovaném prostředí s vyšším znečištěním, na jeho srsti se znečišťující látky usazují (z ovzduší, prachu, vodních toků, apod.). O možném synergickém působení těchto látek na člověka se v současnosti bouřlivě diskutuje, a neví se, co vše mohou při dlouhodobé expozici způsobit. Pokud pes žije se svými lidmi v bytě, je často v úzkém tělesném kontaktu apod., má smysl ho koupat častěji i z tohoto důvodu.

5.6.2018 09:29

Saolo, vy kdybyste si nerýpla, tak to by byla asi nějaká nemoc, co?

Ano, psí srst má samočistící schopnost, to tady nikdo nepopírá. Přesto někteří nemytí a nečesaní psi vypadají odpudivě.

Jinak na vás bezpečně sedí citát jistého našeho herce: "Češi mají v povaze to, že vědí o něčem úplné ho@no a přesto na to mají naprosto vyhraněný a jasný názor. A jsou schopní se kvůli němu hádat do krve." smajlík

Jako srovnávat nějakýho Naxeru se Shakespearem nebo Pythagorem, to je fakt mimo. A pak kdo tady chodil do školy smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík