Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2018 18:58
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.14

Ach jo, takže ono nestačí, že hlupáci mají puštěné psy na volno. Oni ti hlupáci neumí ovládat psa ani na vodítku... Procházíme městem, naproti nám kluk s bíglem. Stojí, je na vodítku, OK, věnuju pozornost své fence, soustředím se, aby si psa nevšímala (musíme na tom trochu zapracovat), nevšímá si, procházíme a v tu ránu pes, co už tak byl na napnutém vodítku, najednou vyrazí směrem k nám, škubne tomu klukovi rukou a začne řvát jako vůl. Fena se samozřejmě lekla a vskočila mi pod nohy. Na jednu jsem jí šlápla (díkybohu ne na tu, na které měla zlomený prst) a kvikla. Hned jsem začala řešit nohu, chlapec mezitím vláčel psa jinam. Ale dozadele! Proč, když ví, že mu takhle pes reaguje, proč ho nechá na naplém špagátu a nechá ho až takhle rozhodit, že vylítne, když je od něj člověk ani ne půl metru. Fena nejevila známky bolesti, ale teď, po pár hodinách, kdy chrněla, na tu nohu maličko napadá a prstíky ji asi bolí. Fakt jsem zase vytočená. Koupím druhého psa a už v životě nepáchnu do města, budu je brát jen na louky za domem, protože to bych jinak asi přišla o rozum...

23.6.2018 19:06
Atheira

XXX.XXX.50.119

Já vám nevím, ale když vidím, že proti mě je někdo, kdo má už, sotva nás zblikne, psa na napnutém špagátě a vím, že by se takový nemusel ani líbit mému psu = budu mít dost práce se sledováním a korigováním toho svého, a to jsme metry od nich, beru to jinou cestou, oklikou, aby k něčemu takovému nedošlo. Nebo, a to mi přijde v podobných situacích lepší, zaparkuju někde já, podržím si svého psa a nechávám projít ty naproti, protože tak případně stihnu i zareagovat, kdyby po nás tamten vyletěl a nestane se to, co tu popisujete vy...
Jestli fenu litujete a kontrolujete, jestli náhodou s pacinkou, na kterou jste ji šlápla, něco nemá, nedivím se, že vám rozmazleneček simuluje a dělá, že by možná trochu potřebovala ještě politovat. Není první pes, kterému se omylem šláplo na nohu, ta moje má nožky taky jak syrový špagety a nějaký ten karambol už přežila.

Na fauně to tady s váma nikdo nevyřeší. Ve velký koncentraci lidí je holt nutný počítat s tím, že někteří z nich jsou idio.i a že někteří takoví si i pořizují psi. Blbý, ale co jinýho?

Navíc, procházet půl metru od člověka se psem (který očividně už z dálky nebyl v pohodě) s vaším psem, kterého psi nejspíš taky nenechávají v klidu, je jenom ukázkový recept na podobnou situaci...

23.6.2018 19:12
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.14

Nepsala jsem to proto, že to tu chci řešit. Jen jsem si chtěla postěžovat. Bohužel nebylo kudy jinudy projít. Chlapec se psem stál, tak jsem měla zůstat stát taky, abychom tam stáli oba? Když jsem viděla, že zastavuje, tak jsem začala věnovat pozornost feně (ono to ani jinak nejde, když máte fenu přesměrovanou na sebe a chválíte jí), ona toho psa ignorovala (to už jsem ale psala), bohužel, když vylítl, lekla se, to už neovlivním, lekla jsem se ho taky. Nejsem hlupák, abych riskovala zdraví svého psa, ale zase abych obcházela každého joudu? Kor někde, kde to není možné? Když můj pes toho cizího ignoruje? To zní, jako byste tvrdila, že je to vlastně moje vina...

Ne, nelituju jí a fakt to není rozmazlenec. Ale se zraněním nohou jsme si již užily svoje, takže z jakéhokoli zakulhání jsem dost otrávená... Je mi jasné, že to má pohmožděné, citlivé, spíše mi šlo o to, že ten člověk asi postrádal mozek.

23.6.2018 19:12
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.14

Navíc - moje fena šla mezi mnou a přítelem, takže od psa ji dělil ještě přítel, rozhodně neprocházím tak, aby se psi míjeli...

23.6.2018 19:16
saola

XXX.XXX.30.66

Pro zadavatelku: pokud je toto pro vás naprosto hrozný zážitek, můžete si jen gratulovat, protože žijete v té šťastnější, bohatší a mírumilovnější části planety.

Spíše ale doufám, že jste prostě jen troll

23.6.2018 19:19
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.14

Ale kdeže, tohle fakt nepovažuju za katastrofu a hrozný zážitek. Pro mě je hrozný zážitek to, že mi pes kulhá, což teď díky tomu, kulhá. Ano, bude to chvilkové, má to citlivé. Jen mě dokáže vždy rozhodit, když jsou lidi hlupci...
Proč by to měl být troll, to je mi záhadou...

23.6.2018 19:21
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Co to zase je?
To mi připomnělo tu argentinskou dogu co chodila domů pokousaná do krve od jorkšíra...co tady její přecitlivělá panička nedávno řešila.
A zazvonil zvonec a hororu byl konec...

23.6.2018 19:26
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.14

No nic, tak tady to asi fakt nemá cenu. Dokud ze psů nechčije krev, tak se vlastně nic neděje. Všichni si hrajou na hrdiny, jak by je tohle nerozhodilo a podobně. Tak buďte drsňáci, myslete si o mě, že jsem přecitlivělá (kdybych fakt byla, tak se dávno zcvoknu, to vás tu mohu ujistit...).
Děláte tu, jako bych za to mohla sama, jako bych tu z toho měla hysterák, přitom jsem si jen povzdechla.
Hezký večer.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2018 19:42

GloriaTheWhippet napsal(a):
No nic, tak tady to asi fakt nemá cenu. Dokud ze psů nechčije krev, tak se vlastně nic neděje. Všichni si hrajou na hrdiny, jak by je tohle nerozhodilo a podobně. Tak buďte drsňáci, myslete si o mě, že jsem přecitlivělá (kdybych fakt byla, tak se dávno zcvoknu, to vás tu mohu ujistit...).
Děláte tu, jako bych za to mohla sama, jako bych tu z toho měla hysterák, přitom jsem si jen povzdechla.
Hezký večer.

A co jste si slibovala od toho, že si zde postěžujete?

23.6.2018 19:43
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Kdybych si měla povzdechnout nad každým kontaktem mého psa se psem druhým, tak můžu denně psát romány...
Mám psy třicet let a zrovna teď jsme vzpomínali na to, jak jsme kdysi chodívali se psy na volno a v životě žádný problém nebyl. Dnes to prostě nejde...psa si pořídí jako módní doplněk každý pitomec, který si na psovi honí akorát ego... pes musi být u nohy a běda, ze si k němu příjde čichnout pes druhý, tak to je pomalu na žalobu.

23.6.2018 19:51
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Já nevím, možná, že si tu společně postěžujeme na lidi. :D Ale jo, já chápu, že jsou horší věci, denně taky řešíme jiné problémy, ale běžně chodím aj s velkou fenou a to je pak prostě jiné kafe, lidi si dávají majzla.
Nechávám psa psem (u chrta by to ani jinak nešlo), nechápu lidi, kteří nutně musej honit triko na psovi. Vše se šíleně řeší, všichni považujou psi za atentátníky, kteří neustále přemýšlí o tom, jak "převzít alfa pozici ve smečce" a podobné voloviny...
Ona kdyby nezakulhala, tak to sem ani nepíšu, ale už půl roku řešíme problémy s tou druhou nohou a prostě už mám osypky, když kulhá...
Takže pokud to tu někdo bral jako hysterický výlev, tak to tak fakt vypadat nemělo. Psychicky nejsem sice OK (asi proto si vše tak moc beru), ale co se týče feny, tak to fakt není zhýčkaný rozmazlenec. :).

23.6.2018 20:12
Terven

XXX.XXX.110.147

Normální lidskej pokec, možná ?
Vždyť pokud s tím máte problém, nemusíte se toho účastnit.

23.6.2018 20:16

Terven napsal(a):

V klidu, Terven, jen se ptám, jaké bylo očekávání, když ne návrhy řešení.

23.6.2018 20:21

Terven napsal(a):

:) mě někdo takhle občas "vytočí", ale pak aj přemýšlím, kdo ví, co si o nás myslí zbylí učastníci zájezdu
"proč s tím leze na ulici"
smajlík

23.6.2018 20:37
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.209.14

V klidu, Terven, jen se ptám, jaké bylo očekávání, když ne návrhy řešení.

Odpověď jste dostala. :).

23.6.2018 20:43
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Dneska jsme byli se psem na jedné městské akci u rybníka..
A ty nevychovaní lidi nechtěli dát mému psu klobásu, když se přihnal a vrazil jim čumák do talíře..
Ne vážně málem jsem se propadla.. ještě jsem ho nemohla odtáhnout, vypadal jako by týden nejedl.

23.6.2018 20:53
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.31.134

Andrýsek3 napsal(a):
A ty nevychovaní lidi nechtěli dát mému psu klobásu, když se přihnal a vrazil jim čumák do talíře..
Ne vážně málem jsem se propadla.. ještě jsem ho nemohla odtáhnout, vypadal jako by týden nejedl.

Mrchy nevychovany a neprejici!

23.6.2018 20:54

Andrýsek3 napsal(a):

...
to kdou dneska lidi...naprosto bez srdce, ani s chudákem vyhladovělým pejskem se nepodělí o kus žvance

23.6.2018 21:05

...
to kdou dneska lidi...naprosto bez srdce, ani s chudákem vyhladovělým pejskem se nepodělí o kus žvance

...kéž by je za to lakomství stihnul zánět žlučníku

23.6.2018 21:17
saola

XXX.XXX.30.66

A teď si vyberte - na diskuzi o koních lynčují jednoho z diskutujících za to, že dal na závodech kolemjdoucímu navolno se pohybujícímu dobrmanovi řízeček

Co kdyby měl chudinka dietu a nemohl žrát řízečky...člověk se prostě nezavděčí nikdy, jen ten pes v tom má ohledně fláku masa vždy jasno

23.6.2018 21:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

...

Obávám se, že při kvalitě dnešních uzenin mu spíš zachránili život! Hladový, ale živý!

23.6.2018 21:27

No my máme spíš opačný problém. Ten mrňavý vyděrač umí takové ksichtíky, že by mu každý odevzdal, co má, i kdyby měl sám umřít hlady. Protože ten můj 14 dní nežral, že jo. Všechny potenciální a tradiční rozdavače se snažím vyčíhat s předstihem a obcházíme je obloukem.

23.6.2018 22:31

ale vždyť se nic moc nestalo, přišláplá pacička, to je toho. vsadím se, že kdybyste to neřešila, fena by to taky neřešila.

jinak když vidím, že má někdo problém se svým psem, tak nevšímání jdu trénovat o kus vedle.

trénování nevšímání je vůbec těžké. nikdy jsem neměla psa, co chce všechny v dosahu omazlit. je to trochu nezvyk. jenže celej svět spolupracuje a mazlí, takže se to blbě zakazuje. už si aspoň při spatření jakýhokoliv mazlícího objektu sama sedá a dá se kontrolovaně vypouštět. při souhlasu, ale souhlasí prostě všichni.

23.6.2018 22:34
pohodný

XXX.XXX.185.197

Pes si přece od cizího nic nevezme.

23.6.2018 22:36

pohodný napsal(a):
Pes si přece od cizího nic nevezme.

od kdy?

23.6.2018 23:04

Vida. Ja zrovna dnes mela pocit, ze ven v tom "necase" vysli jen uvedomeli...
Dali jsme si vlak, Klanovicky les, vlak zpet a cestu mestem zpet k domovu.

Oproti normalu = potkej co nejvic psu "hura ven bez vodaku a privolani"..., jsme potkavali jen fajn lidi se psy s privolanim (pripadne jsme si chvilku pockali, nez pes i pan pochopi...).
Kazdopadne vsichni byli super. Pozdrav. Kloboucek.
Dekuji mnohokrat.

Nicmene chapu, ze jeden blbec dokaze rozbit cely den (co den...). Oci stale na vrch hlavy - koukat, predvidat, predchazet. Nikdo jiny to za Vas neudela.

...a mimochodem. konec krasneho vyletu = nasednete do preplneny tramvaje kde hned u vas sedi tri smazky s peti psy, ani jeden ze psu nema vodak, natoz pak nahubek a vsechny psy strasne zajima Vas pes, kterej na povel lehne pod vase nohy..., ale klidnej opravdu v tu chvili neni...(jediny stesti, ze to vsechno byly feny)...

24.6.2018 07:19

No my máme spíš opačný problém. Ten mrňavý vyděrač umí takové ksichtíky, že by mu každý odevzdal, co má, i kdyby měl sám umřít hlady. Protože ten můj 14 dní nežral, že jo. Všechny potenciální a tradiční rozdavače se snažím vyčíhat s předstihem a obcházíme je obloukem.

Nevím proč, ale když jsem měla afgána, tak lidi naopak měli tendenci do psa, který koukal někam na obzor a lidi naprosto ignoroval, a k žebrání by se nesnížil, cpát mňamky...takže pejskaři nabízeli psí mňamky ...to teda neuspěli vůbec...při nabídce piškotu, kterých doma zvládnul, při hře na cvičák s dcerou, zdlábnout pomalu pytel, si k tomu čuchnul a odvrátil bez zájmu hlavu. Největší úspěch měl jeden zedník, co svačinoval a když jsme procházeli okolo, tak chrta oslovil...ten se na něj kupodivu i milostivě podíval a pán mu nabídnul párek, který si chrt k mému překvapení vzal, aby ho obratem vyplivnul a s hlavou vztyčenou odkráčela jeho výsost středem...

24.6.2018 07:26

Ach jo, takže ono nestačí, že hlupáci mají puštěné psy na volno. Oni ti hlupáci neumí ovládat psa ani na vodítku... Procházíme městem, naproti nám kluk s bíglem. Stojí, je na vodítku, OK, věnuju pozornost své fence, soustředím se, aby si psa nevšímala (musíme na tom trochu zapracovat), nevšímá si, procházíme a v tu ránu pes, co už tak byl na napnutém vodítku, najednou vyrazí směrem k nám, škubne tomu klukovi rukou a začne řvát jako vůl. Fena se samozřejmě lekla a vskočila mi pod nohy. Na jednu jsem jí šlápla (díkybohu ne na tu, na které měla zlomený prst) a kvikla. Hned jsem začala řešit nohu, chlapec mezitím vláčel psa jinam. Ale dozadele! Proč, když ví, že mu takhle pes reaguje, proč ho nechá na naplém špagátu a nechá ho až takhle rozhodit, že vylítne, když je od něj člověk ani ne půl metru. Fena nejevila známky bolesti, ale teď, po pár hodinách, kdy chrněla, na tu nohu maličko napadá a prstíky ji asi bolí. Fakt jsem zase vytočená. Koupím druhého psa a už v životě nepáchnu do města, budu je brát jen na louky za domem, protože to bych jinak asi přišla o rozum...

V těhle situacích...kde dopředu vidíte, že to není ok jsou dvě možnosti...sebrat se a jít jinudy - obejít to a nebo oslovit dotyčného ať si psa stáhne k sobě a drží ho třeba u nohy...klidně říct, že můj pes se bojí nebo naopak, že se pere...to podle situace...
Protože vidíte sama, že situace, i když vy jste se snažila, nebyla pro vaší fenu ideální...ty louky za domem jsou ideální řešení...my už jsme taky jen lesní tvorové, do města beru psy jen když jsou štěňata a mlaďoši, aby zvládli pohyb v civilizaci, když bude potřeba a nyní jen sporadicky 1-2x do roka, abychom nevyšli ze cviku.

24.6.2018 07:36
scylla

XXX.XXX.150.32

Naučte sebe a fenku neřešit hlouposti a být v klidu, takhle intenzivně pracujete na tom, aby se z ní stala neurotička. Problém je na vaší straně.

24.6.2018 09:59
scylla

XXX.XXX.150.32

Já nevím, možná, že si tu společně postěžujeme na lidi. :D Ale jo, já chápu, že jsou horší věci, denně taky řešíme jiné problémy, ale běžně chodím aj s velkou fenou a to je pak prostě jiné kafe, lidi si dávají majzla.
Nechávám psa psem (u chrta by to ani jinak nešlo), nechápu lidi, kteří nutně musej honit triko na psovi. Vše se šíleně řeší, všichni považujou psi za atentátníky, kteří neustále přemýšlí o tom, jak "převzít alfa pozici ve smečce" a podobné voloviny...
Ona kdyby nezakulhala, tak to sem ani nepíšu, ale už půl roku řešíme problémy s tou druhou nohou a prostě už mám osypky, když kulhá...
Takže pokud to tu někdo bral jako hysterický výlev, tak to tak fakt vypadat nemělo. Psychicky nejsem sice OK (asi proto si vše tak moc beru), ale co se týče feny, tak to fakt není zhýčkaný rozmazlenec. :).

Zkuste se zamyslet nad tím, jestli není lepší učit psa, jak se má chovat a zůstat v situaci než učit nevšímání. S příchodem tzv. "pozitivní" motivace se nevšímání si ničeho a upoutávání pozornosti na majitele stalo asi vrcholem výchovy. Ale ono to prostě ne vždycky funguje.

24.6.2018 10:06

"S příchodem tzv. "pozitivní" motivace se nevšímání si ničeho a upoutávání pozornosti na majitele stalo asi vrcholem výchovy."

ale ale, tohle spolu přeci nesouvisí...

24.6.2018 11:20

scylla napsal(a):
Zkuste se zamyslet nad tím, jestli není lepší učit psa, jak se má chovat a zůstat v situaci než učit nevšímání. S příchodem tzv. "pozitivní" motivace se nevšímání si ničeho a upoutávání pozornosti na majitele stalo asi vrcholem výchovy. Ale ono to prostě ne vždycky funguje.

"není lepší učit psa, jak se má chovat a zůstat v situaci než učit nevšímání"

tak porad ucim psa, co ma delat, ne?

24.6.2018 11:57

tak porad ucim psa, co ma delat, ne?

Souhlas.No ono v některých situacích je opravdu lepší učit psa, aby dělal jakože nic...zůstal v klidu nebo ten klid alespoň předstíral (můj případ)
Jinak nevím, co jiného psa v takových situacích učit...

24.6.2018 12:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Souhlas.No ono v některých situacích je opravdu lepší učit psa, aby dělal jakože nic...zůstal v klidu nebo ten klid alespoň předstíral (můj případ)

Nevím, jak to napsat. Ale nedělají sami psi, že si toho druhého jakože nevšímají? Něco jako "já vím že tu jsi, ale nevím, který z nás má navrch, tak to na tebe nebudu zkoušet!"
Myslím, že už jsem takto psy viděla.
Ale nejsem kynolog a psa mám flegmatika. Tedy v 98% ze 100.

24.6.2018 12:38

"aby dělal jakože nic"

dulezite je, ze ma něco delat
a ze mu to nezpusobuje neprijemne pocity.

100 x lepsu nez povelovat -co to delas? Ne! nebo Nedelej to!

24.6.2018 12:51

"aby dělal jakože nic"

dulezite je, ze ma něco delat
a ze mu to nezpusobuje neprijemne pocity.

100 x lepsu nez povelovat -co to delas? Ne! nebo Nedelej to!

Tak nevím, kam zařadit můj povel "chraň tě ruka páně" (když vidím, že povel "klid" nezabírá)...

24.6.2018 13:00

Tak nevím, kam zařadit můj povel "chraň tě ruka páně" (když vidím, že povel "klid" nezabírá)...

to nevim
ti moji vedi, ze když reknu pojd, mají sebou hybnout a prestat civet

24.6.2018 13:00
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

My máme "vopovažseee"

24.6.2018 13:05

sardulah, chápeš rozdíl mezi tučně vytištěným?...v tom je pointa...

"Ale nedělají sami psi, že si toho druhého jakože nevšímají? Něco jako "já vím že tu jsi, ale nevím, který z nás má navrch, tak to na tebe nebudu zkoušet!" "
ano, je to konejšivý signál něco jako "mír" - je to reakce psa na podnět pes...neboli jsme u výše uvedeného.

24.6.2018 15:37

Andrýsek3 napsal(a):
My máme "vopovažseee"

U nás úplně stejný povel. Tedy né, že by to vždy fungovalo, ale i snaha se počítá.

24.6.2018 15:58

sardulah, chápeš rozdíl mezi tučně vytištěným?...v tom je pointa...

"Ale nedělají sami psi, že si toho druhého jakože nevšímají? Něco jako "já vím že tu jsi, ale nevím, který z nás má navrch, tak to na tebe nebudu zkoušet!" "
ano, je to konejšivý signál něco jako "mír" - je to reakce psa na podnět pes...neboli jsme u výše uvedeného.

Pro mě je to prašť jako uhoď...jde přeci o to v klidu projít kolem jiného psa...i učení nevšímání je přeci o tom, že psovi musíme říct co v dané situaci má dělat...z mého pohledu slovíčkaření...řekla bych, že to bude max rozdíl pro ty, kteří nechtějí používat zákazové povely a raději zvolí povel - řeknou psu, co má dělat...já používám obojí dle situace, důležitej je výsledek...samozřejmě ideál, když psa již netřeba v dané situaci povelovat, protože má naučeno, co má dělat...

24.6.2018 16:49

Pro mě je to prašť jako uhoď...jde přeci o to v klidu projít kolem jiného psa...i učení nevšímání je přeci o tom, že psovi musíme říct co v dané situaci má dělat...z mého pohledu slovíčkaření...řekla bych, že to bude max rozdíl pro ty, kteří nechtějí používat zákazové povely a raději zvolí povel - řeknou psu, co má dělat...já používám obojí dle situace, důležitej je výsledek...samozřejmě ideál, když psa již netřeba v dané situaci povelovat, protože má naučeno, co má dělat...

Kdybych zrušila zákazový povel a chtěla použít nějaký na převedení na jinou činnost, tak by mi akceptoval max. "jdi si ulovit veverku". Jenže ty zas nejsou všude...

24.6.2018 17:07

och och sardulah, to je hrubé nepochopení...vždyť sama píšeš "v dané situaci"
a to je kapku rozdíl - chtít od psa, aby danou situaci tak nějak ignoroval a třeba se ládoval vesele pamlsky, nebo ho učit chování v souvislosti s "danou situací" = podnět

"samozřejmě ideál, když psa již netřeba v dané situaci povelovat, protože má naučeno, co má dělat..."
...na podnět = "daná situace"

24.6.2018 21:08

a to je kapku rozdíl - chtít od psa, aby danou situaci tak nějak ignoroval a třeba se ládoval vesele pamlsky, nebo ho učit chování v souvislosti s "danou situací" = podnět

"samozřejmě ideál, když psa již netřeba v dané situaci povelovat, protože má naučeno, co má dělat..."

Omlouvám se asi jsem IQ tykve ...ani nevím jestli se v tom mám dál patlat...připadám si jako trotlík ...ve své podstatě si myslím, že pochopeno, spíš jde o terminus technicus...o to, co je pro mě (bez ohledu na to, jak to bere pes, bez ohledu na to, jak je to např.popisováno v odborné literatuře ) ignorace dané situace...
např.
jdu se psem a na zemi leží pečené kuře...já naučila psa, jak se v dané situaci chovat-jak má reagovat na podnět = nesbírat, má si ho nevšímat, ignorovat ho...
v tomhle se asi shodneme (doufám), ale toto je pro mě:chtít od psa, aby danou situaci tak nějak ignoroval

pokud budu procházet kolem pečeného kuřete a přitom se pes bude vesele ládovat pamlsky a tedy bude kuře ignorovat, tak sice asi neučím reakci na podnět, ale také to z mého hlediska není ignorace, ale nabídka něčeho atraktivnějšího než je pečené kuře...
Zvládl by to pes tak nějak ignorovat situaci bez převedení jeho pozornosti jinam? Jestli ne, tak prostě za mě (v mých očích) situaci neignoruje...

Tak to prostě vidím já, mým, troufám si říct, selským rozumem...bez ohledu na to, jak je to kynologicky správně.

24.6.2018 21:45
Terven

XXX.XXX.110.147

hmn, zaregistrovala jsem, že stran výchovy a teorie učení máte fakt znalosti...klobouk dolů, bez ironie. Ale máte zvláštní dar podávat je způsobem, jako byste poučovala malé hloupoučké děti, navíc je to umocněné tím tykáním...
A asi mám též IQ tykve, ale z tohoto příspěvku nechápu skoro nic

25.6.2018 06:53

terven
na internetových pokecích s anonymními uživateli vždy tykám, je to v souladu s netiketou a normální. Na vykání jsem narazila až tady a opravdu si nemyslím, že je to v tomto anonymním a rovném prostředí něco patřičného.
Své příspěvky se snažím psát co nejkratší (sama mám problém se prolouskat přehršlí slov k podstatě příspěvku) a snažím se formulovat přesně s použitím co nejméně slov, ona to není jenom komunikace mezi třeba dvěma uživateli, ale může to číst kdokoliv, i když se nezapojí, tak nechť to taky nese nějakou informaci. Jestli to někdo bere jako poučování, je to jeho pocit, vycházející z něj, ne ze mně.

A k věci - zrovna tento problém vůbec není zanedbatelný a ani náhodou nejde o slovíčkaření! Vždyť kolikrát se tady člověk dočte - pes vidí cosi a začne štěkat a zmítá se na vodítku a majitel si jenom zoufá, že odpoutávání pozornosti pamlskem či hračkou či čím ale doopravdy nefunguje...

můj reaktivní pastevec :
- učím klidný uvolněný pohled na psa, pastevec nad ním neztrácí kontrolu, pro psa mám i slovo (překvapivě pejsek)
versus
- pokud můj pes začne reagovat na psa, nutím ho se třeba otočit a žrát pamlsky, nebo oční kontakt nebo tak něco, jakože tam ten pes není = já ignoruji psa

co myslíš, je mezi tím rozdíl? jaké co bude mít důsledky a výsledky? a když jsme u důsledků, tak nejen bezprostřední, ale i dlouhodobé

Už je ten rozdíl mezi přístupem kapku jasný?

mmch, čteš šustu, přesně o tomhle někde píše (nejsem si jistá, jestli v poslední knize, ale je možné, že to bylo i v nějakém článku).

25.6.2018 10:06
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Tykání skutečně není normální, pokud není povoleno, či vyžadováno pravidly serveru.

Jako standard na internetu bylo částečně považováno před drahnými léty, kdy internet byl záležitostí lidí od PC, a potom mladé generace.
Od té doby došlo k posunu a standardem se stalo normální slušné chování.

Všelijakých "netiket" jsou na internetu stovky, a kdokoliv si může napsat tu svojí, ale když se mrkneme na definici třeba na Wiki (nenapadá mi relevantnější verze), zjistíme, že tam o tykání nic není, ale píše se tam: "Dodržujte obvyklá pravidla slušnosti normálního života".
"Anonymní a rovné prostředí" na tom nic nemění, protože na oboustranném vykání není nic nerovného, a neznámým lidem se také běžně vyká.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Netiketa

nebo třeba na knihovna.cz
http://wiki.knihovna.cz/index.php/Netiketa

Vrcholem hulvátsví je potom tykání osobě, která mi vyká, jak se tady běžně děje.
Je to ještě horší, než burani, co tykají prodavačům, číšníkům a komukoliv na potkání. Většinou jsou to jednodušší lidé.

25.6.2018 10:19

milý broučku, velmi ráda jsem jednoduchým člověkem a hulvátem a to formou oslovení, a nikoliv obsahem směřovaným na osoby ostatních uživatelů tohoto DF...

25.6.2018 10:34
Terven

XXX.XXX.110.147

terven
na internetových pokecích s anonymními uživateli vždy tykám, je to v souladu s netiketou a normální. Na vykání jsem narazila až tady a opravdu si nemyslím, že je to v tomto anonymním a rovném prostředí něco patřičného.
Své příspěvky se snažím psát co nejkratší (sama mám problém se prolouskat přehršlí slov k podstatě příspěvku) a snažím se formulovat přesně s použitím co nejméně slov, ona to není jenom komunikace mezi třeba dvěma uživateli, ale může to číst kdokoliv, i když se nezapojí, tak nechť to taky nese nějakou informaci. Jestli to někdo bere jako poučování, je to jeho pocit, vycházející z něj, ne ze mně.

A k věci - zrovna tento problém vůbec není zanedbatelný a ani náhodou nejde o slovíčkaření! Vždyť kolikrát se tady člověk dočte - pes vidí cosi a začne štěkat a zmítá se na vodítku a majitel si jenom zoufá, že odpoutávání pozornosti pamlskem či hračkou či čím ale doopravdy nefunguje...

můj reaktivní pastevec :
- učím klidný uvolněný pohled na psa, pastevec nad ním neztrácí kontrolu, pro psa mám i slovo (překvapivě pejsek)
versus
- pokud můj pes začne reagovat na psa, nutím ho se třeba otočit a žrát pamlsky, nebo oční kontakt nebo tak něco, jakože tam ten pes není = já ignoruji psa

co myslíš, je mezi tím rozdíl? jaké co bude mít důsledky a výsledky? a když jsme u důsledků, tak nejen bezprostřední, ale i dlouhodobé

Už je ten rozdíl mezi přístupem kapku jasný?

mmch, čteš šustu, přesně o tomhle někde píše (nejsem si jistá, jestli v poslední knize, ale je možné, že to bylo i v nějakém článku).

Díky za vysvětlení, asi jsem byla špatně pochopena- mně je to jasné smajlík Jen jsem chtěla naznačit, že z vašeho příspěvku pro sardullah včera v 17:07, bych nepochopila nic, pokud bych nevěděla, o co jde.
Co se týče té formy, taky jasné, proti stručnosti nic nenamítám, hodně slov je často zbytečnost. Určitě souhlasím s tím, že kvalitní příspěvek může být přínos i pro ostatní čtoucí uživatele a vaše příspěvky za kvalitní považuju.
Z vašeho písemného projevu je patrno, že jste inteligentní a máte cit pro jazyk, tak možná tušíte, co konkrétně mi zavání tím poučováním malých hloupoučkých dětí
Není to o obsahu příspěvků, ale o formě. Stačí vsunout nějaké to "oh, oh", "ale, ale" "vidíš rozdíl?" "chápeme se?", a příspěvek rázem vyznívá posměšně až ironicky a tykání, které jinde vadit nemusí, to ještě umocní.
Aby bylo jasno, v osobním životě mám mnohem raději tykání než vykání, v zájmové sféře jsem pro, aby tykali všichni všem, v ostatních sférách většinou taky nic nenamítám smajlík
Ale asi se na internetu pohybuju někde úplně jinde, protože mám pocit, že vykání výrazně převažuje a tyká menšina. Co tak koukám po ifauně, vyká se nejenom na psech, ale i na jiných fórech, v zájmových skupinách na fb je to taky běžné.
Já vykám, přijde mi to přirozenější a vhodnější, pokud uživatele neznám osobně, ale tykání v pohodě přežiju, je mi to v podstatě jedno , ono to nebylo o tykání x vykání, ale spíš o tom, že tykání je v diskuzi samo o sobě nezvyklé a v kombinaci s jistými formulacemi může vyznívat tak, že se čitatel urazí a obsah je mu šumák smajlík Což je škoda.

25.6.2018 10:47
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

milý broučku, velmi ráda jsem jednoduchým člověkem a hulvátem a to formou oslovení, a nikoliv obsahem směřovaným na osoby ostatních uživatelů tohoto DF...

Už jsem se bál, že přijdou nějaké argumenty...

Každopádně od výrazů "normální" či v "v souladu...", jste se dostala k "jsem jednoduchým člověkem a hulvátem".
Takže jsem rád, že vidím významný posun.

25.6.2018 11:34

Já bych se chtěla vyjádřit k tomu tykání...to mi absolutně nevadí, hmn má pravdu v tom, že na diskuzních fórech se často tykání používá. Tady je zvykem si vykat, ale myslím, že to není přímo podmínka komunikace na téhle diskuzi.

Ohledně mé diskuze s hmn...velký respekt k jejím znalostem a zkušenostem...na druhou stranu v jejím projevu cítím netrpělivost k mému "dlouhému vedení"...asi jako když se někomu něco snažíte dokola vysvětlovat a on to nechápe a navíc si mele furt svojí ...ale když už sem něco napíšu, tak prostě musím počítat s tím, že někdo na mě bude reagovat způsobem, který mi není...v tomto případě...sympatický...
Pocit z toho je přesně, jak psala Terven "poučováním malých hloupoučkých dětí "{/i, ale tak každej jsme nějakej. Možná kdybych byla mladá holčina, možná kdybych byla ve světě psů úplný začátečník, kdybych byla cíťa, tak by se mě to hodně dotklo...možná bych i skončila s touhle diskuzí, ale ve svém věku už podobné banality fakt neřeším

25.6.2018 13:39
Terven

XXX.XXX.110.147

Abych se vrátila k tématu...ono se tady opravdu míchá víc věcí dohromady a podstatné je vždy to, co je motivem toho nevhodného chování. Pokud je to strach nebo ztráta kontroly, jako třeba při spatření cizího psa, tak tam jsou opravdu zákazové povely a odvádění pozornosti na nic nebo spíš i na škodu. (přesto 90% majitelů stále dokola řve na zmítajícího se psa "nesmíš", "ticho" a podobně).
Sardullah tu ale zmínila i pečené kuře a andrýsek klobásy - toho se většina psů překvapivě nebojí a tady bych se ani já nebála zákazového povelu nebo převedení pozornosti.

25.6.2018 14:42

Terven napsal(a):
Abych se vrátila k tématu...ono se tady opravdu míchá víc věcí dohromady a podstatné je vždy to, co je motivem toho nevhodného chování. Pokud je to strach nebo ztráta kontroly, jako třeba při spatření cizího psa, tak tam jsou opravdu zákazové povely a odvádění pozornosti na nic nebo spíš i na škodu. (přesto 90% majitelů stále dokola řve na zmítajícího se psa "nesmíš", "ticho" a podobně).
Sardullah tu ale zmínila i pečené kuře a andrýsek klobásy - toho se většina psů překvapivě nebojí a tady bych se ani já nebála zákazového povelu nebo převedení pozornosti.

Když ono je to fakt těžký...když pes vyřvává a zmítá se na vodítku, tak v tu chvíli já vidím pouze jediné řešení...odtáhnout psa pryč, protože ve většině případů "nevidí, neslyší" a přesně jak píšete...nemá smysl na něj řvát zákazové povely...v tuto chvíli už je většinou pozdě i na odvedení pozornosti..."převýchova" takového chování je z mého pohledu složitá - pro mě to nejsložitější s čím jsem se u psa setkala, alespoň v mém případě byla...ono se pak lehko řekne, že člověk musí dojít jen na takovou vzdálenost k cizímu psu, kdy je ještě váš pes relativně v klidu a dá se s ním pracovat, obzvlášť, když člověk bydlí ve městě a denně potkává x-psů...docela chápu zoufalství majitelů, kteří prostě nejsou schopni s tím nic udělat. Sama jsem si už začínala zoufat a pomalu se smiřovala s tím, že budu s čubou chodit kanálama...tato situace pro mě byla naprosto nová, v tomto případě jsem byla totální začátečník, nikdy jsem to u žádného psa nemusela řešit a i u feny jsem to řešila až v dospělosti...do toho zlomového momentu sice nebyla kámoš všech psů na světě...ale dávala to v poho.
U mě vlastně průlom nastal, až když jsem si to srovnala v hlavě já...až když jsem si řekla "a dost, když zvládnu půltunovýho koně, tak se mnou nebude mávat nějakej padesátikilovej záprtek", pak to začalo jít...dneska jsme stále ve fázi předstíranýho klidu, pro nezúčastněnou osobu to vypadá naprosto dokonale, fena jde u nohy, není naježená, jde na první pohled uvolněně a psa si nevšímá...ale já vím, že v klidu není, zaboha ale nevím, jak toho dosáhnout, aby se uvolnila, jak jí pomoct...někdo mě možná bude mít za sraba, ale feně táhne devátej rok, na prochajdy chodíme z 99% do lesa, tak jsem to prostě vzdala a neřeším to...

25.6.2018 23:10
balisek

XXX.XXX.3.61

saola napsal(a):
A teď si vyberte - na diskuzi o koních lynčují jednoho z diskutujících za to, že dal na závodech kolemjdoucímu navolno se pohybujícímu dobrmanovi řízeček

Co kdyby měl chudinka dietu a nemohl žrát řízečky...člověk se prostě nezavděčí nikdy, jen ten pes v tom má ohledně fláku masa vždy jasno

Ten "lynčující" jsem byla já. A opravdu si nemyslím, že je v pořádku krmit cizí psy bramborákem a řízky :-D.

26.6.2018 21:33

balisek napsal(a):
Ten "lynčující" jsem byla já. A opravdu si nemyslím, že je v pořádku krmit cizí psy bramborákem a řízky :-D.

Jsem toho názoru, že krmit cizí psy čímkoliv bez souhlasu psovoda, je na přesdržku.

26.6.2018 22:36

Jsem toho názoru, že krmit cizí psy čímkoliv bez souhlasu psovoda, je na přesdržku.

na presdrzku je, kdyz psovod není v dohledu hlavne
preci to, ze někdo vlastní psa ( kocku, kone, papuska, slona, pavouka...) -neznamena automaticky, ze cely svet bude vedet, co ma delat/jak se chovat při setkani s tim zvířetem?

a když se nechova podle nekoho predstav -sepsuje te ho tady?

jo, když mi někdo hazi krmeni na moji zabezpečenou zahradu -to je na presdrzku.

27.6.2018 09:44
Varaxi

XXX.XXX.1.226

preci to, ze někdo vlastní psa ( kocku, kone, papuska, slona, pavouka...) -neznamena automaticky, ze cely svet bude vedet, co ma delat/jak se chovat při setkani s tim zvířetem?

Tak jasně, že jsou zvířata, u kterých nevím, jak se zachovat. Ale nejběžnější domácí zvíře, totiž pes, k němu by se měli umět chovat všichni.
U všech zvířat platí, že nekrmím bez vědomí a souhlasu majitele. Jediná výjimka je zvíře v posledním tažení, kdy prostě pomoc musí přijít okamžitě - ale takové zvíře většina lidí nepozná (resp. jako zvíře v posledním tažení může vyhodnotit i jedince, který na tom není tak špatně a pro kterého by bylo lepší postupovat legálně přes KVS) a ani neví, jak tu pomoc poskytnout - řízkem to určitě nebude. U cizích zvířat neznámých majitelů obvykle platí, že je lepší nedělat nic než se snažit neuváženě pomoci. A tady o snahu pomoci jednoznačně nešlo.
Kdyby někdo nakrmil mého psa řízkem, zabije ho. Vážně. A ještě jak se k tomu ten chlap staví, za to bych mu jednu lištila, aby se mu rozsvítilo - prej že byl tak alergický, až se mu dělaly boule za ušima nebo co. Tím chce jako říct, že pes pozná, na co je alergický, a sám se tomu vyhne? Co je to za blbost!?
U těch koní to bylo nějaké komplikovanější, nakonec to snad bylo tak, že u nich ve stáji je jedna šablona, podle které se všichni koně krmí, kterému koni to nevyhovuje, má napsáno na dveřích dietu. A tito koně žádnou dietu uvedenou neměli, tak byli nakrmeni jako všichni ostatní a bylo z toho haló. Nechápu, proč mu teda pak nadávali, navíc tato informace z něj vypadla až jako dodatek, tak kdo ví, jestli je vůbec pravdivá. Nicméně platí presumpce neviny.
Tady u těch psů je to jinak. Sám všechno chlapec doznává. Kdyby potkal dvouleté dítě, taky ho nakrmí řízkem? Nedochází mu, že to je v podstatě totéž? Ať si zajde do útulku, tam se dozví, jak snadno lze zkazit psovi trávení a jaká je alchymie občas přijít na to, co neznámý pes dobrovolně zkonzumuje a zároveň mu to neudělá zle. A už se nedá říct, že je to neznalost, věděl, že cizí zvířata se nekrmí, a stejně jim to dal - a ještě to prezentuje jako chvályhodný čin.
Moc moc doufám, že to jednou neodskáče nějaké zvíře. Ale nevěřím tomu.
A pak je ještě ta varianta, že je to masochista, zvířata nekrmí, ale píše sem smyšlené historky, abychom na něj řvali, protože to mu dělá dobře.

Jinak samozřejmě ano, majitel toho psa je napřesdržku taky. Nechat psa velkého a silného plemene bez jakéhokoli dozoru, to může jen opravdový ignorant. S Meifim by si mohli podat ruce.

27.6.2018 10:04
saola

XXX.XXX.141.154

A nechat dvouleté dítě bez dozoru není na přesdržku? To je dokonce trestné. Vaše přirovnání kulhá na všechny čtyři.

Zas to tak nedramatizujte - dokážu si docela dobře představit, že se na regionálních závodech či nějaké jiné veřejné či soukromé akci (ne samozřejmě na koncertě stounů či návštěvě papeže) pohybují na volno byť i velcí psi majitele areálu a loudí, kde co by sežrali. To už je holt osud psů...

Vzpomínám si v této souvislost, jak jsme byli kdysi na mezivánočním výletě na Plešivci v Brdech, a na vrcholové vyhlídce již seděla jedna dvojice s vlkem jako vyšitým. Všude klid, ticho a vlk se zvedl a přišel se podívat. Měli jsme s sebou pár kousků vánočního cukroví a v případě vosích hnízd evidentně věděl, o co jde. Jeho majitelé se vlídně smáli s námi

Ovšem koukám, že tady by za to byl několikanásobný trest smrti.

27.6.2018 11:46

"Ale nejběžnější domácí zvíře, totiž pes, k němu by se měli umět chovat všichni."

ne. není to tak.
je hafo lidi, co to proste neumi, nechce umet.
mam takove kolegy v praci třeba...

Podle me je i pekne sobecke tohle předpokládat.
to ze mam ja zvire opravdu neznamena, ze cely svet kolem z toho musí byt stejne stastny -a ještě i ze bude ctit i nejake moje predstavy o tom, jak se k tomu zvireti ma chovat ten cizi clovek?

jestli mam alergickeho psa, volne ho pustim, nehlidam - a někdo ho nakrmi - opravdu není vina na strane krmice.

to ostatní, co vysvětlujete -je zrejme, ze mate na to krmeni uz averzi a ze hlavni problém asi byl, kdo krmil :-D
za me je to, co pisu, mysleno obecne

27.6.2018 12:52
Varaxi

XXX.XXX.1.226

"Ale nejběžnější domácí zvíře, totiž pes, k němu by se měli umět chovat všichni."

ne. není to tak.

to ze mam ja zvire opravdu neznamena, ze cely svet kolem z toho musí byt stejne stastny -a ještě i ze bude ctit i nejake moje predstavy o tom, jak se k tomu zvireti ma chovat ten cizi clovek?

jestli mam alergickeho psa, volne ho pustim, nehlidam - a někdo ho nakrmi - opravdu není vina na strane krmice.

to ostatní, co vysvětlujete -je zrejme, ze mate na to krmeni uz averzi a ze hlavni problém asi byl, kdo krmil :-D
za me je to, co pisu, mysleno obecne

ne. není to tak.

Takže když někdo bude do psa šprtat klackem a pes se ožene a kousne, tak to je vina taky majitele? Protože lidé prostě nemusejí vědět, že se toto psům prostě nedělá? Že když neteče krev, tak je to v pořádku? Tím, že budu vědět, jak se ke psům chovat, chráním i sama sebe.

Pokud mám zvíře, celý svět nemusí být z toho u vytržení ani nemusí ctít nějaké moje představy o ideálním chování ke zvířatům. Ale nekrmení cizího zvířete je elementární věc.
Pakliže budu přistupovat k psovi jako k věci - napadlo by Vás načepovat do nádrže cizího auta benzín, aniž byste zjišťovala, jestli to auto třeba nejezdí na naftu, to vše majiteli za zády?
Pakliže budu přistupovat k psovi jako ke zvířeti, je to ještě horší, protože ten pes skutečně může skončit na veterině. Nebo i pod drnem.

Je vina na obou stranách. Ať máte psa alergického nebo ne, ať ho doma krmíte řízkama nebo ne, ať pobíhá po venku bez dozoru nebo ne, nikdo cizí bez Vašeho svolení nesmí Vašeho psa krmit. Tak, jako měla svolení saola - majitelé psa viděli, že je krmen cukrovím, usmívali se, nevadilo jim to. Ideál je se zeptat, ale pokud je zjevné, že majitelé souhlasí...
Tolerance a dokonce obhajování krmení cizích zvířat pak často končí smrtí - zeptejte se v nejbližší zoo.

Edit:

Vadí mi každý krmič. Proti Meifimu osobně nic nemám, sama ho na koňské diskuzi spíš bráním. Ale krmení cizích zvířat se nedělá.

Jinak máte pravdu, averzi na krmení mám, a pořádnou. Sousedka mi do psa cpala cukr. A známí mají kobylu na kapačkách. A dnes na koních přibyla diskuze o shnilých jabkách ve výběhu. V zoo zemřel zubr, v druhé zoo zas sup. To je každý týden něco. Pořád a pořád dokola. Nesnáším to.

27.6.2018 14:10
Estrella

XXX.XXX.240.35

Naprosto s váma souhlasím, samozřejmě, že není dobře krmit cizí pejsky, ale pokud je na volno a přiběhne, někteří lidé si zkrátka neuvědomí, že kouskem řízečku nebo salámky psovi ublíží a s dobrým úmyslem mu zkrátka dají. Pokud tomu chci předejít, hafana zkrátka nenechávám volně pobíhat a loudit, toť celé... nemluvě o tom, že spoustu lidí volně puštěný loudící pes může obtěžovat.
S házením jídla na zahradu je to samozřejmě něco úplně jiného, nám chtěl takhle přes plot jednou někdo "přilepšit" kuřecími kostmi.. No, šerednou neplechu to Angie nadělalo ve střevech.. za to bych jim tenkrát ty ruce nejraději uřízla.

27.6.2018 15:13

Prostě jsou věci, které učíme už děti v mateřské školce : Jedna je - na cizího psa se nesahá, druhá je cizího psa ( zvíře ) nekrmíme - ať už je to v zoo, ve výběhu na louce, nebo na ulici.
Ale je vidět, že hodně dospělých to nechce chápat.
A ano dobrman tam neměl chodit na volno, ale nemluvím jen o tomhle konkrétním případě - může se jednat o psa zaběhlého, uvázaného u obchodu...…. a je jedno jestli je alergický, jestli by mu ten řízek nebo piškot ublížil, mělo by se jednat o všeobecně vžité pravidlo - asi jako, že na červenou se nepřechází.

27.6.2018 16:20
balisek

XXX.XXX.3.30

Petrahei a Esterello, Vám opravdu přijde normálni toto?

"Objevil jsem tam (na jezdeckých závodech) dva dobrmany co měli jistě hlad. Tak prý bramborák opravdu stál za prd.... Bramborák jsem musel sežrat já. Jim jsem koupil řizky. "

Tj. nešlo o to, že by psi loudili. Pán jim šel jídlo koupit! Podotýkám, že se jedná o člověka, který údajně sám má psa.

Není snad potřeba kynologického vzdělání k tomu, abych člověk věděl, že cizí psi se bez svolení majitele nekrmí.

Osobně třeba nemám problém s tím, když někdo dá mému psu pamlsek (mám jedince s neznámými lidmi silně se nedružícího, tj. to považuji za jistou formu socializace) - nicméně očekávám, že se dotyčný zájemce zeptá. V takovém případě však přiděluji pamlsky vlastní, nechci aby mi psa lidé cpali kdejakými pofidernostmi.

28.6.2018 10:00
Santinan

XXX.XXX.146.31

No a ja zas presne kdyz proti nam jde pes, tak musim cubu dat na kratko a ma povel sedni (mezi nohama) a nebo k noze a nesmis a cekame dokud pes kolem nas neprojde. A někomu to muze prijit spatne a bla bla, ale mam psa co byl xkrat napaden ve sve puvodni smecce a od te doby ma v hlave jasnej zkrat - pes, sezeru ho dřív, nez on sezere me.. Dokazali jsme to dat do stavu kdy je povelovana a pes kolem nas muze projit, ale holt si cuba i tak kolikrat zabrumla ci zarve.. Ale bytostne nenavidim lidi co maji psi na volno, jsou dvacet metru nekde v hajicku zelenem a jejich cokl mi obtezuje psa, co se bud vyvesi na obojku a nebo doterneho cokla sezere.. a tito lide dojdou sveho psa se slovy:toho vaseho psa bych utratil, kdyz se neumi chovat a podobne vyroky tohoto typu... Ad krmeni cizich zvířat.. Nam se tohle nestane jelikoz BOM není zrovna pes, ke kterému se kazdy hrne aby ho necim cpal a pokud někam cestujeme tak ma na hube zelezny kosik.. Na druhou stranu uz jsem potkala v MHD i maminu, co poslala sve ditko bez ptani za mym psem, aby ho pohladilo se slovy: Pejsek ma kosik, takze si ho muzes jit klidně pohladit... Takže ono si clovek stejne nevybere..

28.6.2018 10:55

"Petrahei a Esterello, Vám opravdu přijde normálni toto?

"Objevil jsem tam (na jezdeckých závodech) dva dobrmany co měli jistě hlad. Tak prý bramborák opravdu stál za prd... Bramborák jsem musel sežrat já. Jim jsem koupil řizky. "

Tj. nešlo o to, že by psi loudili. Pán jim šel jídlo koupit! Podotýkám, že se jedná o člověka, který údajně sám má psa."

no me hlavne neprijde normalni tenhle hon na carodejnice

v dobach, kdy jsem jezdívala co tyden po takovyhle závodech, jsem tam většinu psu znala jmenem - když mi upadnul parek z tacku, jen jsem zavolala nejbližšího psa.
většina tehle psu se stejne potloukala kolem stanku od te doby, co otevreli...
když jsem hledala svého psa, stacilo se zeptat na opracku, kdo ho kde videl.
Zrovna tak když "cizi" pes prinesl klacek -tak jsme všichni automaticky klacek hodili
a nikdo nevysiloval.

Pes je na volno, nikdo ho nehlida, tak se proste stane, ze něco sezere. A je mu uplne sumak, jestli mu to někdo koupi nebo to najde.

Ze si to neprejete ?
OK. hlidejte si svoje psy.

Taky bych byla nastvana, kdyby se mi někdo snazil nakrmit psa na moji zahrade, Ale to uz jsem psala. Nebo kone ve vybehu, Nebo psa uvázaného u auta na tech závodech...
Jen to je proste uplne jina situace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík