Jorkšírský terier s PP

Prodám Jorkširského teriéra - Nabízím 2 fenečky s PP FCI nar.1.2.2025.Feneč...
30000 KčAhoj chtěla sem se zeptat těch co mají zkušenosti a poprosit o radu s koupením štěnete jorkširka. Vim že aby to byl 100% jorkšír tak bych si musela vzít štěňatko s PP ale i tak mi přijde už dost dát 6000-, za nepapírové štěně. Prosím o radu jestli mi z tehle malé holčičky vyroste jorkširek nebo obří samice Předem děkuji za všechny rady a komentáře.
Bellla
napsal(a):
Ahoj chtěla sem se zeptat těch co mají zkušenosti a poprosit o radu s koupením štěnete jorkširka. Vim že aby to byl 100% jorkšír tak bych si musela vzít štěňatko s PP ale i tak mi přijde už dost dát 6000-, za nepapírové štěně. Prosím o radu jestli mi z tehle malé holčičky vyroste jorkširek nebo obří samice Předem děkuji za všechny rady a komentáře.
To ti nikdo neřekne.
Kup si zvíře s PP. Nepodporuj množení, prosím. Díky.
Obvolej si chovky a zeptej se na nestandardní štěně, pak můžeš získat yorka s PP za pět tisíc klidně :)
Nebo třeba narazíš při těch volačkách na zvíře (dva tři roky staré), které ti chovatel prodá za pár tisíc a budeš mít 100 % yorkšíra.
U bez PP nikdy nevíš, co ti z toho vyroste. To, cos vložila, může mít prababičku jezevčíka.. to by se ti asi nelíbilo...mmhm?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bellla
napsal(a):
Ahoj chtěla sem se zeptat těch co mají zkušenosti a poprosit o radu s koupením štěnete jorkširka. Vim že aby to byl 100% jorkšír tak bych si musela vzít štěňatko s PP ale i tak mi přijde už dost dát 6000-, za nepapírové štěně. Prosím o radu jestli mi z tehle malé holčičky vyroste jorkširek nebo obří samice Předem děkuji za všechny rady a komentáře.
..NEKUPOVAT...mám okolo sebe tři známé, kteří si koupili rádobyjorka bez PP - jako štěňata byli kouzelní, ale pak z jednoho vyrostl takřka šestikilový pes, jeden zůstal na kile a něco - ovšem hodně zdravotních problémů a z toho třetího vyrost takový roztomilý voříšek - opět zdravotní problémy...PP Vám stoprocentní zdraví nezaručí, ale vzhled a to co od té které rasy očekáváte určitě ano - i když i chovatele od kterého si štěně s PP berete musíte pečlivě vybírat...
...jsem sice laik, ale způsob jakým je štěně - předpokládám, že svým "chovatelem" drženo a prezentováno se mi nelíbí...ale je to jen můj pocit...
Dobře děkuju za radu zkusím tedy obvolat nějake chovné stanice a snad se poštěstí. Jako popravdě sem měla už jednoho “jorka” bez PP a je fakt že ten se v dospělosti podobal jorkšírovi akorát tak barvou srsti ale taky byl oproti tehle fenečce jako štěně dvakrat větší. Taky je pravda že sem nikdy předtím s timhle plemenem neměla žadne zkušenosti.
A ještě jedna otazka ze stejneho soudku. Pořád štěně bez PP ale myslím že vypadá líp ne? Co myslíte?
Bellla
napsal(a):
A ještě jedna otazka ze stejneho soudku. Pořád štěně bez PP ale myslím že vypadá líp ne? Co myslíte?
Nekupujte štěně bez PP. Pokud vám na papírech a plemenné příslušnosti až tak nezáleží a jde vám jen o maličkého pejska, adoptujte si nějakého odloženého nebo nalezence.
Kupujte jen a pouze psy s PP. Nepodporujte něco takového.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/91579762/Airo.php
Toto může být otec tvého štěněte. "Super", ne?
Přečti si text inzerátu. Třeba se ti rozbřeskne.
Buď moudrá a nepodporuj množení psů koupí štěněte bez PP.
Vyber si kvalitní chovku a pěkný štěně po testovaných rodičích. Jedině tak máš 100 % JISTOTU, že kupuješ opravdového yorkšíra.
Jestli nemáš tolik peněz, tak si našetři a kup si štěně třeba za rok. Není kam spěchat.
Bellla
napsal(a):
A typy na kvalitní chovnou stanici?
http://yorkshireclub.cz/index.php?p=chovatelske-stanice
Tady máš seznam stanic.
http://yorkshireclub.cz/index.php?p=stenata
Tady aktuální vrhy.
Bellla
napsal(a):
ale takhle se neví co z toho vyroste. na štěněti se nepozná vůbec nic. Za bez PP 6000 bych nikdy nedala. Vždyt se ani neví kdo je otcem. Většinou i ti rodiče vypadají tak nějak zvláštně Jestli ěnkdo chce bez PP tak mu snad ani o určitou rasu jít nemůže. V okolí je tady jorků bez PP dost když už jako jork vypadá tak ta povaha je prostě průser Je lepší raději každý ěmsíc dávat bokem nějakou částku a pak si koupit opravdu štěně určité rasy než pak koukat co ze štěněte vyroste
Bellla
napsal(a):
...důvody proč ne s PP jste všechny slyšela, je na Vás jak s nimi naložíte...ale představte si, že třeba na této fence se točí jeden vrh štěňat za druhým...pokud si koupíte Vy a s Vámi i další, bude znovu připuštěna znovu bude mít štěňata, - prostě kde je poptávka, je i nabídka...ani tohle Vás neodradí?
Proč bez PP nebrat se tady už napsalo hezky, zbytečně bych opakovala, určitě projeďte seznam CHS co Vám sem burunduk poslal/a a uvidíte. Rozhodně není od věci kontaktovat poradce chovu - ten ví kde jaká štěňata jsou a sám doporučí kam se podívat a kam raději ne - nikdo neví víc než on (v podstatě). Hodně zdaru.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
Vzhledem k tomu, že štěně na fotce už takhle staví uši, tak to s největší pravděpodobností jorkšír je.
Myslím, že tazatelka by si určitě štěně s PP koupila raději, ale štěňta s PP jsou prostě u módních plemen drahá a každý na to nemá.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Bellla
napsal(a):
ten, kdo takovým způsobem drží štěně je hovado, pro který je to jen kus čehosi - jestli je to množitel, tak bych si od něj nevzala štěně ani zadarmo, protože když mu není ani hanba něco takového zveřejnit, tak nechci vidět jak vypadala jeho "láskyplná péče" o matku a štěňata.
… a pokud by takto chytil moje štěně zájemce, tak bych ho vyhodila z baráku.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
Časté doporučení - kupte nestandard je sice dobře myšlené, ale po zlevněných jidincích s PP je hodně velká poptávka a zdaleka ne na každého se dostane. A taky na druhou stranu - jestli neníl mít lepší třeba přerostlého bezpapíráka, než štěně s PP s podkusem přes půl tlamy, anebo tak malého chudáčka, že se musíte bát, že vám ho odnese káňe.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
polárka.15
napsal(a):
Proč bez PP nebrat se tady už napsalo hezky, zbytečně bych opakovala, určitě projeďte seznam CHS co Vám sem burunduk poslal/a a uvidíte. Rozhodně není od věci kontaktovat poradce chovu - ten ví kde jaká štěňata jsou a sám doporučí kam se podívat a kam raději ne - nikdo neví víc než on (v podstatě). Hodně zdaru.
Poradce chovu vám doporučí svoje kamarády a kamarádky a naopak nedoporučí chvatele s kterým si třeba někdy šlápl na kuří oko i kdyby ten měl štěňata sebelepší.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že štěně na fotce už takhle staví uši, tak to s největší pravděpodobností jorkšír je.
Myslím, že tazatelka by si určitě štěně s PP koupila raději, ale štěňta s PP jsou prostě u módních plemen drahá a každý na to nemá.
Nemám ráda PP fanatismus a nemyslím si, že pes bez PP či chov bez PP musí být zlo už z principu, ale koupit malé plemeno bez PP na inzerát od neznámého člověka bych si netroufla, neboť ta množírna je hodně pravděpodobná. Neříkám, že s PP se to nemůže stát, ale přecejen ta chovka jde líp prolustrovat.
Když koukám na tu druhou sadu fotek, bliká mi v hlavě varovné světýlko
A pořizovací cena je u zvířete vždy to nejmenší.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdekdo by taky bral auto za miliony a bydlel na zámku se služebnictvem. Ale proč tak každý nežije? Protože na to nemá.
Nemám-li na módní plemeno peníze, nemám ani psa. Jednoduché.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
Ještě si dovolím dodat, že u malého společenského plemene, kde není zkouška z výkonu a povinná vyšetření může být velice jednoduše množírna bez PP jako s PP. A pokud nejsou povinné testy paternity stejn houby víte, kdo je otcem, zvlášť tam, kde mají psů víc.
Ano, uznávám, že u PP vrhu je mnohem větší pravděpodobnost, že to jorkšír bude.
Atheira
napsal(a):
Kdekdo by taky bral auto za miliony a bydlel na zámku se služebnictvem. Ale proč tak každý nežije? Protože na to nemá.
Nemám-li na módní plemeno peníze, nemám ani psa. Jednoduché.
Psa si tedy nepořídím vůbec. Až budu mít miliony a zámek se služebnictvem tak si budu moci dovolit i modního psa.
Všem ostatním děkuju moc za typy a rady. Určitě jsem se přesvědčila že nechci psa bez papírů. Něco jsem si pročetla o množírnách a podporovat to nechci a nebudu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
To máte pravdu, ale u zvířat je právě ta alternativa si koupit bez PP a není proto divu, že jí někdo využije.
napsal(a):
...jsem sice laik, ale způsob jakým je štěně - předpokládám, že svým "chovatelem" drženo a prezentováno se mi nelíbí...ale je to jen můj pocit...
Prvni vec, co mi padla do oci, hnus, to se uci uz male deti, ze takto se zviratka nedrzi, budou mit kylu.
Bellla
napsal(a):
Psa si tedy nepořídím vůbec. Až budu mít miliony a zámek se služebnictvem tak si budu moci dovolit i modního psa.
Všem ostatním děkuju moc za typy a rady. Určitě jsem se přesvědčila že nechci psa bez papírů. Něco jsem si pročetla o množírnách a podporovat to nechci a nebudu.
Vůbec nechápete, co jsem psala...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
u jorků se stala taková zvláštní věc, reálně bývají k dostání štěňata s PP za méně korun bez bezpapíráci. Akorát v inzerátu s PP je napsáno "cena dohodou" a protože si každý řekne, že na výstavy chodit nebude a že s PP bude určitě hodně drahý, ani se nezeptá.
Belllo,
dívej:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/91700775/Biewer-jorksirsky-terier-s-PP.php
Nechtěla bys biewra?
burunduk
napsal(a):
Belllo,
dívej:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/91700775/Biewer-jorksirsky-terier-s-PP.php
Nechtěla bys biewra?
Nevím moc sem se o biewry nezajímala je v tom nějaky větší rozdíl? nebo se odlišují jen barvou?
Bellla
napsal(a):
Nevím moc sem se o biewry nezajímala je v tom nějaky větší rozdíl? nebo se odlišují jen barvou?
https://hobby.idnes.cz/biewer-terier-nova-alternativa-pro-milovniky-jorksiru-pif-/hobby-mazlicci.aspx?c=A081215_175622_hobby-mazlicci_lud
Je to skoro to samé.
burunduk
napsal(a):
https://hobby.idnes.cz/biewer-terier-nova-alternativa-pro-milovniky-jorksiru-pif-/hobby-mazlicci.aspx?c=A081215_175622_hobby-mazlicci_lud
Je to skoro to samé.
Jen skoro, tenhle zrovna vypadá, že bude kudrnatý...
Když biewera, tak že Slovenska (pod klubem) a s vyšetřenými patellami.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/92707351/Yorksirsky-terier.php
tady je ten inzerát :(.
MIKI123
napsal(a):
Tohle se absolutně nevyplatí, ani finančně ani zdravotně.
Terven
napsal(a):
Nemám ráda PP fanatismus a nemyslím si, že pes bez PP či chov bez PP musí být zlo už z principu, ale koupit malé plemeno bez PP na inzerát od neznámého člověka bych si netroufla, neboť ta množírna je hodně pravděpodobná. Neříkám, že s PP se to nemůže stát, ale přecejen ta chovka jde líp prolustrovat.
Když koukám na tu druhou sadu fotek, bliká mi v hlavě varovné světýlko
A pořizovací cena je u zvířete vždy to nejmenší.
Sama jsem měla fenu bez PP...a s klidným svědomím prohlásím, že byla čistokrevná-byť s tím tady osazenstvo nemusí nutně souhlasit, ale od známých a oba rodiče jsem znala.
Nikdy bych si nevzala štěně bez PP od lidí, které neznám a když neznám rodiče štěňat.
Moji známí před x-lety měli krásnou fenku NO (respektive možná kříženka, neměla PP), úžasné dlouhosrsté stvoření, moc pěkně stavěná...tu jim "někdo" nakryl za jejich nepřítomnosti, podezření padlo na sousedovic ovčouna, ale...nikdo je při tom neviděl, takže pachatelem mohl být kdokoliv, dále fenečka byla sice přítula, i jakože hlídala, ale jinak byla strašně bázlivá. Štěnda se narodila, nejsem odborník, ale i vypadala jako NO i byla moc hezká a byla takto i prodávána jako čistokrevný NO. No nikdy bych si od nich takové štěně nevzala.
U těch mini ras jako je právě york a třeba čivava bych nejenže nevzala štěně bez PP a to ani od známých, ale i štěně s PP bych vybírala hodně pečlivě...znám několik čivav bez PP za super cenu a všechny mají nějaký zdravotní problém...yorkové často přesně jak už psal někdo výše, buď to jsou miniaturní droboučká stvoření se zdravotními problémy a nebo ve větších velikostech než by jorkšírek měl být (což je asi ta lepší varianta).
pro zadavatelku
Jestliže musíte řešit pořizovací cenu a i 6 000 se vám zdá dost, tak doporučuji si zjistit základ ohledně vet péče a spočítat roční výdaje. K tomu minimálně první rok věku kromě častějšího odčervování a očkování přidejte tak dvakrát komplikovanější průjem, lehký zánět spojivek a podobné problémy typické pro štěně. Dále si pro jistotu zjistěte časté neduhy plemene - kolik stojí př. operace, pokud bude pes trpět vysokým stupněm luxace pately a tak. Také ceny ošetření zubů - jorkové a jiná mini plemena na ně dost trpí. Atd. atd. Můžete mít štěstí a budete mít zdravého psa, se kterým zajdete tak akorát na očkování, popř. ve vyšším věku absolvujete preventivní geronto vyšetření. Nebo štěstí mít nebudete, s tím musíte počítat. Znám spoustu lidí, kterým to došlo pozdě a kvůli vet péči o pejska se zadlužili.
Mám zdravého psa, sem tam nějaká prkotina. Nejvážnější problém byl bakteriální zánět v tlapce po triviálním zranění polštářku, ani krev pořádně netekla. Za 4 a půl roku mě veterina stála pětimístné číslo a jednička na začátku není. Asi ani ta dvojka, musela bych vytáhnout faktury. A to nepočítám zdravotní testy kvůli uchovnění.
MIKI123
napsal(a):
jak píší že bude pidi tak asi fakt bude což taky není ideální
MIKI123
napsal(a):
Nesnáším, když někdo učí štěňata na plínu. Pes má vyměšovat od mimina venku. Je fuk, zda má půl kila nebo 10 kg.
Nebo i tohle by z toho štěněte mohlo vyrůst
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/92747192/Daruji-pejska.php.
napsal(a):
Nebo i tohle by z toho štěněte mohlo vyrůst
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/92747192/Daruji-pejska.php.
Jo, koupili úžasné štěňátko bez PP. Teď se s ním stydí vylézt na ulici a najednou mají málo času.
Když si koupí štěně bez PP, měli by vědět, co riskují. A milovat ho takové, jaké je.
Nebo to dopadne takhle:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/92750548/Daruji.php.
Sunnik
napsal(a):
Nebo to dopadne takhle:
ten je náhodou roztomilý. sice extra mini už nebude, ale bude z něj sympatický vořechoidní vořech. akorát se nehodí ke kočárku?
MIKI123
napsal(a):
I jork má daný standard. Pokud je už teď jasné, že je štěně příliš malé, asi v pořádku úplně nebude.
Od takových rychle pryč. Je to množka, která s klidným svědomím vezme peníze za psa, který má velkou pravděpodobnost nějaké nemoci. A nemoc znamená velké výdaje za veterináře, což pro člověka, pro kterého jsou 2-3 tisíce (průměrný rozdíl mezi psem s PP a bez PP) velké peníze, není asi to pravé.
Já ani nevím, jestli se mi chce reagovat... Zadavatelko na fotkách jsou dvě fenky jorka, které k nám dorazily z množírny. Zasloužilé matky xy štěňat. Jedna má cca tři roky, druhá pět let, jsou po opakovaných porodech. Jedna má předkus, druhá nemá horní přední zuby vůbec. Jedna má jednu patellu úplně mimo, druhá má mimo obě patelly. Tohle jsou matky štěňat z bazoše..
Myslíte si, že podle fotky z inzerátu něco poznáte? Myslíte si, že jedna načinčaná fena na dečce znamená, že měl množitel jeden hrozně vymazlený a s láskou odchovaný vrh? Nevěřte tomu. Množitelský zrůdy v tom umí moc dobře chodit a pokud si takové štěně koupíte, přímo se podílíte na utrpení matek těch štěňat a podílíte se na tom, že jsou znova a znova nakrývány.
Sunnik
napsal(a):
Nebo to dopadne takhle:
Já tohle asi nejsem schopná se svojí mírou inteligence vůbec pochopit...
jak dlouho štěndo mají?...dva měsíce a už zjistili, že nemůžou mít psa? asi jsou alergici a nebo mají najednou málo času?...protože přeci není možné, když už jdu do toho rizika a vezmu štěndo bez PP a holt se to nepovede a pejsek není zástupcem dané rasy, ale...je moc hezký a je MŮJ...tak zkousnu, že mám voříška, ale nezbavím se ho proto, že to není to "módní plemeno"...nemám ráda pozéry v žádné oblasti a tím spíš, když se jedná o živého tvora..
Bellla
napsal(a):
Taky existuje možnost si vzít pejska z útulku. :) Sice to nebude jorkšír a bude třeba roční, ale uděláte jednomu psisku krásnej život a nebudete podporovat množitele...
Ano, přijde Vám dost dát 6000 za psa bPP který bude mít zdravotní potíže a vyroste Vám z něj třeba obarvený maltézáček (přeháním). Proto našetřete, nepodporujte zbytečně velkochovy a za dvakrát takovou cenu najdete krásného Jorkšírského teriéra, který bude mít zdravé rodiče a budete vědět od koho si ho berete, zároveň Vám dokáže odpovědět na všechny Vaše otázky. Anebo koukněte na Jorkšír v nouzi adopcemasmysl.