Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2018 14:13
Katy50546177

XXX.XXX.111.238

Moje fenka Jessica které jsou 2 roky v prosinci 3 hrozně žárlí. Nemohu si pohladit jiné zvíře které je menší než je ona. Když si ale pohladim většího psa tak nic nedělá dělá. Ale když si pohladim kočku, morče, králíka tak je to velký problém. Fenka vyrůstala sama ale hned za plotem byl další větší pes. ale u ní na zahradě nebyl nikdy žádný jiný mazlík. Nevíte jak bych jí to mohla odnaučit. Děkuji předem moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2018 15:40

říct - sedni

6.11.2018 15:51
Atheira

XXX.XXX.50.119

Jessica podle popisu vypadá jako rozmazlená štěkna, která je zvyklá, že se z ní poprdíte a děláte, jak ona si přeje. Naučte ji základní poslušnost a dokud hladíte morče, tak je prostě zticha a jen si zkusí dělat scény. Jestli je to doma, odvelte ji do kouta, na pelech... prostě na vámi určené místo. Dobré je jí na čas učení připnout vodítko, abyste jí mohla (nenásilně a bez nějakého nadávání či bití, to v žádném případě neradím) odvést na místo, které jí určíte k danému povelu.
Odvedete, odměníte a přikážete zůstat. Půjdete si hladit morče. Když bude hodná, odměníte, pochválíte. Když bude se bude zase předvádět, tak místo, když neposlechne, tak pomoct. Pochválit, nechat... Prostě opakovat do zblbnutí. Ona se to naučí.

7.11.2018 05:46
happinka

XXX.XXX.150.32

Katy50546177 napsal(a):
Moje fenka Jessica které jsou 2 roky v prosinci 3 hrozně žárlí. Nemohu si pohladit jiné zvíře které je menší než je ona. Když si ale pohladim většího psa tak nic nedělá dělá. Ale když si pohladim kočku, morče, králíka tak je to velký problém. Fenka vyrůstala sama ale hned za plotem byl další větší pes. ale u ní na zahradě nebyl nikdy žádný jiný mazlík. Nevíte jak bych jí to mohla odnaučit. Děkuji předem moc.

Spolehlivou ovladatelností feny a vysvětlením, že ona nebude mluvit do toho, co vy děláte. To se moc nedá na dálku popisovat.

7.11.2018 08:45

Nevim, jak to mají ostatní.....já mám žárlivce až na půdu, takže co se nějakých projevů týče, tak u nás platí nulová tolerance....buď bude pohodička a nebo mazejte. Ono by opravdu nebylo moc příjemný, kdyby si dvě psí telata vlezly ke mě do postele a tam se porvaly o to, kohože budu hladit. Takže stačí náznak nevole, napětí a mažou.
Pokud se jedná o cizí zvíře, tak platí pravidlo, že co panička drží v ruce, tak je pod její ochranou......bez ohledu na to, jestli je to morče, kotě, osmák, leguán, králík....co já vim....zvíře, které držím je "malé a hodné" a tudíž se mu neubližuje a zase platí "můžeš asistovat, ale v klidu", pokud se ti něco nelíbí, tak mazej..........já jsem velmi benevolentní ve výchově, ale rozhodně mi moji psi nebudou určovat, koho si můžu pohladit a koho ne, přes to vlak prostě nejede...

7.11.2018 10:02

říkám "malinkej jako náš kocourek" .. to jsem jednou v zoufalosti vyprskla takovou kravinu před stádem ovcí, protože hrozilo, že nebudou ovce, já se zbavím psa a pak sebe
a když jsem zjistila, že to tak pěkně funguje..
potkáme yorka, chrta, štěně, ovci, koně.. a já říkám "kocourek malinkej hezky seď"
a zajímavé je, že lidé na mě nevolají chocholouška :-)

jak píše sardullah, že co má člověk v ruce, se nejí, přesně tak
tedy mně přijde divné, aby mi pes ukousl kus králíka, který je přece můj

7.11.2018 10:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím ani, jak jsem psy naučila, ale prostě nežárlili. Můžu si hladit koho chci, kdy chci, psa to víceméně nezajímá. Prostě nějak ví, pochopil, že on je vždycky na prvním místě, ti ostatní jsou jen kámoši a to přesto, že panička na ně taky dělá ťuťu ňuňu. Vždycky psu říkám: ty jsi moje mimi, míšánek můj, blouček, mišutečka...Prostě si musí být svým jistý a není problém. Když hladím cizího psa a motá se kolem, samozřejmě hladím a mluvím i na něho a chválím, jak je na kámoše hodný, jakový je šikulka pejsek, kokinka rozdávám na střídačku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík