Zdravím, mam dotaz jak mam rozpoznat pitbulla od staforda co se tyce vzhledu obliceje? Vim, ze staford je nizsi mohutnejsi postavy .. zatimco pitbull nema tak ustaleny vzhled a jsou spise atleticti. Nicmene stale nemam jasno v tom, jak v obliceji rozpoznat tyto dve uzce spjate plemena. Nejlepsi by bylo vysvetleni s prilozenim fotky ;) a dalsi dotaz --> u toho pejska z utulku byste rekli spise, ze je to pitbull nebo amstaf? Takze prosim na zodpovezeni obou otazek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ti psi jsou jedno plemeno, jen jinak pojmenovaní - pod FCI a třeba AKC = americký staffordširský teriér a
pod UKC a dalšími = americký pitbullteriér.
Prostě to tak je.
Pokud chováte pod FCI a vystavujete, budete mít pravděpodobně hodně ustálený vzhled - nejčastěji takový ten černobílý nebo červený pes, co je podsaditější.
Jinak ve světě je staffordů několik linií, které se od sebe liší maličko vzhledově, ovlivněné jsou prací.
Jsou atletičtější staffordi a zas podsaditější pitbullové.
On ne každý pit/stafford závodí nebo se tluče v aréně..
Vážně nevím, jak podle vzhledu nebo povahy ty psy rozeznat.
Tahle fenka je pěkná. Sice jí někdo hrozně uřízl uši, ale jinak vypadá hezky.
Jestli nenašli čip a majitele, který fenku registroval, tak je to prostě pes jako pit nebo stafford. Pokud máte papíry, tak je to to, co má psané v papírech ;-)

ve kterém útulku je a víte proč ?
Jeste jednou podavam otazku - jak v obliceji rozeznat pitbulla od staforda? Jiste stanovene rozdily tam jsou ... odpovedi typu pes bez pp apod .. je krizenec .. jsou sice pravdive, ale naprosto nemistne k tomuto tematu. Kdyz jdete nekde po ulici a vidite hezkeho bull pejska a probleskne vam hlavou "krucis, je to pit nebo amstaf?" Tak clovek hned nepoleti za majitelem at mu ukaze pp, pokud nejake ma, aby zjistil co je ten pes zac :) takze se ptam lidi, ktere maji trefnou a jasnou odpoved/vysvetleni a ne radoby odborniku s rejpajicim podtextem a nebo zkopirovanym textem .. to umi kazdy ;) Takze pokud mi nejste schopni odpovedet na otazku, tak prosim k teto diskuzi nepridavejte ani prispevky ;)

Sylvie69
napsal(a):
Jeste jednou podavam otazku - jak v obliceji rozeznat pitbulla od staforda? Jiste stanovene rozdily tam jsou ... odpovedi typu pes bez pp apod .. je krizenec .. jsou sice pravdive, ale naprosto nemistne k tomuto tematu. Kdyz jdete nekde po ulici a vidite hezkeho bull pejska a probleskne vam hlavou "krucis, je to pit nebo amstaf?" Tak clovek hned nepoleti za majitelem at mu ukaze pp, pokud nejake ma, aby zjistil co je ten pes zac :) takze se ptam lidi, ktere maji trefnou a jasnou odpoved/vysvetleni a ne radoby odborniku s rejpajicim podtextem a nebo zkopirovanym textem .. to umi kazdy ;) Takze pokud mi nejste schopni odpovedet na otazku, tak prosim k teto diskuzi nepridavejte ani prispevky ;)
podle obličeje je nerozeznáte jinak. protože je to vlastně jedno a to samé plemeno.
napsal(a):
podle obličeje je nerozeznáte jinak. protože je to vlastně jedno a to samé plemeno.
Neni pravda. Viz. screen ... akorat me to chybi o doplnene obrazky jako vzor :)

ale vždyť to tam máte napsaný. že to akc rozlišuje celkem nic neznamená, ukc ne, je to jedno plemeno, fci zase uznává jen amstafa a ne pitbula
ale rozdíl je jen a pouze ve směru šlechtění, amstaf = výstavní pitbul. a protože v případě pitbula zase platí, že na vzhled se zas až tak nekouká a tím pádem je to plemeno exteriérově nevyrovnané, fakt nepoznáte, bez papírů, jestli je daný pes amstaf nebo pitbul.

Tak se mrknete na tyto konkretnejsi screeny --> prvni screen pitt, druhy screen amstaf .. kde je popis obliceje - maji jiny tvar hlavy a jinak posazene oci .. a jelikoz tomu moc bez nejakeho vzoroveho obrazku nerozumim ... tak proto dotaz pokladam sem do diskuze
Sylvie69
napsal(a):
Jste natvrdla? To nikdy nepoznate. Muzete si tak akorat tipnout. Kazdej pit muze byt robustni jako amstaf a kazdej amstaf muze byt nepodarenej do pita.

první je stafford Esoteric´s Tacoma BJ, druhý Corvinův pit Braddock
vygůglete si jména, abyste viděla, že si to nevymýšlím
ty screeny z mobilu jsou nějaké prapodivné, spíše se dívejte po originále
https://www.ukcdogs.com/docs/breeds/american-pit-bull-terrier.pdf
https://www.redboysamstaffs.com/amstaffhistory.htm
http://www.esotericamstaffs.com/
https://www.redboysamstaffs.com/

Jak chcete u křížence ( a že jich potkáte spoustu, možná většinu ) poznat podle obličeje, jestli je to pitt nebo amstaf. Smiřte se s tím, že to prostě nejde.
napsal(a):
Jak chcete u křížence ( a že jich potkáte spoustu, možná většinu ) poznat podle obličeje, jestli je to pitt nebo amstaf. Smiřte se s tím, že to prostě nejde.
To mate pravdu, ze ve valne vetsine clovek potka na ulici krizence :/ nicmene by mel byt aspon nejaky rozdil co se tyce tvaru hlavy + posazeni oci u techto dvou plemen .. kdyz se tedy nejedna o smesku cehosi neurciteho

Sylvie69
napsal(a):
Ted se ozval "inteligent" ze? :D :) se podivejte na moje screeny a no coment ;)
ty screeny jsou nepravdy hlavně ;-)
podívejte se do standardu na váhu, výšku, barvy, trojúhelníkový nesmysl tam vůbec není
Sylvie69
napsal(a):
A to jako ze si nascreenujes nejalej clanek z internetu, tak je to svata pravda? Svata pravda je realita a ne screen. Mezi pity, amstafy i stafbuliky se pohybuju snad 15 let a videla jsem jich jiste mnoho a mnoho stovek. A NE, NEPOZNAS TO.
Sylvie69
napsal(a):
To mate pravdu, ze ve valne vetsine clovek potka na ulici krizence :/ nicmene by mel byt aspon nejaky rozdil co se tyce tvaru hlavy + posazeni oci u techto dvou plemen .. kdyz se tedy nejedna o smesku cehosi neurciteho
Jojo, posazeni oci. Amstaf je ma 8,21cm od sebe a pitbul 8,99cm. Tak si sebou ber do kapsy male pravitko.
Sylvie69
napsal(a):
Na výstavě jsem se bavila s chlapíkem - měl krásnýho staforda.
Ukázala jsem rukou , na psa opodál a povídám.
To je ale pěknej pit... chlapík povídá: to je staf, brácha našeho,
jsou z jednoho vrhu.
V obličeji se lišili. A v těle taky.
Stačí to ?
Je to dost inteligentní ?

co komu musím udělat, abych se dověděla, ve kterém útulku je ?

https://www.youtube.com/watch?v=dpbniPi2J88
Najeďte si na cca 33 vt......Už TGM říkal........
rapotacka11
napsal(a):
Na výstavě jsem se bavila s chlapíkem - měl krásnýho staforda.
Ukázala jsem rukou , na psa opodál a povídám.
To je ale pěknej pit... chlapík povídá: to je staf, brácha našeho,
jsou z jednoho vrhu.
V obličeji se lišili. A v těle taky.
Stačí to ?
Je to dost inteligentní ?
A dle ceho jste usoudila, ze pes na ktereho ukazujete je pitt? Kdyz zde tvrdite jak je absolutne nejde rozeznat :)

Sylvie69
napsal(a):
Uz neni v utulku
a jak je to možné, když se tam dostala před 14 dny ?

napsal(a):
a jak je to možné, když se tam dostala před 14 dny ?
Řekla bych, že ve slovenském.
Sylvie69
napsal(a):
Tady zrejme senka nepokvete .. je mi jasne, ze tito pisi nejdou 100% rozeznat .. ale urcite aspon nejaky smerodatny naznak co by to za psa mohlo byt musi existovat ... ale nebudu se tu s vami dohadovat, poseckam na jinou skupinku lidi :)
A vem si sebou to pravitko.

jsem našla.. je ve Vsetíně
mě zajímá, proč potřebujete tak hodně vědět, jaký je v nich rozdíl ?
napsal(a):
co komu musím udělat, abych se dověděla, ve kterém útulku je ?

Sylvie69
napsal(a):
Zdravím, mam dotaz jak mam rozpoznat pitbulla od staforda co se tyce vzhledu obliceje? Vim, ze staford je nizsi mohutnejsi postavy .. zatimco pitbull nema tak ustaleny vzhled a jsou spise atleticti. Nicmene stale nemam jasno v tom, jak v obliceji rozpoznat tyto dve uzce spjate plemena. Nejlepsi by bylo vysvetleni s prilozenim fotky ;) a dalsi dotaz --> u toho pejska z utulku byste rekli spise, ze je to pitbull nebo amstaf? Takze prosim na zodpovezeni obou otazek.
Je to ta fena že Slovenska?

Sylvie69
napsal(a):
Slusnost je odpovedet na otazku a pote polozit svuj dotaz :)
ok - existuje jakási karanténa a "hledáme původního majitele" , takže se vrátila domů nebo je furt tam
napsal(a):
ok - existuje jakási karanténa a "hledáme původního majitele" , takže se vrátila domů nebo je furt tam
Nicmene stale jste mi neodpovedela na otazku .. proc se ptate? A kdyz uz jsem vam odpovedela ja .. tak sice jedna slusnost od vas promeskana, ale aspon ted byste mohla reagovat i na moji otazku
rapotacka11
napsal(a):
Byl jiný než ten toho chlapíka.
Byl pěkný, ale jiný.
Domnívala jsem se....mylně.
Ok... ale ted se me tu vsichni vysmivate a delate ze me blbce jak tihle psi od sebe nejdou reznat apod.. tak se vas ptam - jak vas v tu chvili napadlo, ze je to pitt? Kdyz jste tu hlasala, ze tihle psi nejdou rozeznat :) co vas vedlo tedy k tomu, ze je to pit.. kdyz prece nejdou rozeznat :)

Sylvie69
napsal(a):
Resp. proc se o tohoto pejska tak zajimate kde je? Prvne ani nevite v jakem je utulku, ale naaajednou tu hlasate neco o karantene apod..
je pěkná
a útulek nepíše, že by se vrátila domů
ale může to být tím, že v útulku je pit a domů se vrátil stafford

když myslíte..
máte tady foto, odkaz na originální znění standardu (kde se o očičkách píše něco jiného, než v tom screenu), odkazy na chovatelské stanice, tak si to projděte
mému buldočkovi spadla peřinka, takže
přeji dobrou noc
Sylvie69
napsal(a):
Ok... ale ted se me tu vsichni vysmivate a delate ze me blbce jak tihle psi od sebe nejdou reznat apod.. tak se vas ptam - jak vas v tu chvili napadlo, ze je to pitt? Kdyz jste tu hlasala, ze tihle psi nejdou rozeznat :) co vas vedlo tedy k tomu, ze je to pit.. kdyz prece nejdou rozeznat :)
Jmenuje se Pitt. Brad Pitt.
Pitbul byla odjakziva pit - podle pitu - areny pro zapas.
Nauc se rozeznavat aspon tyhle dva.
Sylvie69
napsal(a):
Tady zrejme senka nepokvete .. je mi jasne, ze tito pisi nejdou 100% rozeznat .. ale urcite aspon nejaky smerodatny naznak co by to za psa mohlo byt musi existovat ... ale nebudu se tu s vami dohadovat, poseckam na jinou skupinku lidi :)
Jak by mohli být k rozeznání, když je to totéž, proboha!!! Vždyť vám to tu všichni vysvětlují.
Liší se pouze tím, kde jsou registrovaní a jak jsou pojmenovaní.
Viz megí:
"Ti psi jsou jedno plemeno, jen jinak pojmenovaní - pod FCI a třeba AKC = americký staffordširský teriér a
pod UKC a dalšími = americký pitbullteriér"
Když jsem to pochopila já, tak vám to snad taky dojde, pokud tedy čtete reakce ostatních.
Ne vždy souhlasím s názory zde píšících dam, ale technické znalosti nikdy nerozporuji, neboť jsou to dámy zkušené a znalé.
Vy sem vtrhnete, každého sepsujete, zpochybníte znalosti zúčastněných i když sama se řídíte jen nějakými obskurními spisky z netu.
Asi bude lepší, kouknout se jinam, nejlépe na FB, tam vám poradí i jak si sám sobě oddoperovat slepé střevo.

ale dík za veselé pondělní ráno
zejména ten selský rozum pobavil
Sylvie69
napsal(a):
Neni pravda. Viz. screen ... akorat me to chybi o doplnene obrazky jako vzor :)
Kdž chcete orodovat za standard plemene, orodujte jím dle příslušného chovatelského klubu, podle standardu na FCI - ČMKU případně dalších organizacích, kde je dané plemeno vedeno. Ne na bůhvíjakém věrohodném blogu, kde může každý psát nesmysly jaké ho napadnou.
A zklidněte tu aroganci, je to do očí bijící a vrcholně nevkusné vůči těm, kteří se Vám to zde snažili vysvětlit.
Ona totiž jediná přijatelná odpověď je ta, která jí řekne, že amstaf má hlavu ve tvaru dlažební kostky a pitbull má hlavu ve tvaru cihly a když si vezme do jedné kapsy cihlu a do druhé dlažební kostku, tak tyto dvě plemena vždy a za všech okolností od sebe rozezná.
Jenže pitbull může mít 11 kilo i 35. Amstaf, pokud je to vyloženě naprosto typickej zástupce plemene, tak většinu poznat jde. Jak se odchýlí od standardu, tak papalala.
Kdysi se dělal někde v Americe tuším genetickej test různým křížencům, co vypadali jako pitbullové. A třeba pes, kterej vypadal jako docela typický zástupce, byl nakonec kříženec labradora a dalmatina. Tak jako nevím, co si z toho chce Sylva nakonec vybrat.
impact
napsal(a):
Ona totiž jediná přijatelná odpověď je ta, která jí řekne, že amstaf má hlavu ve tvaru dlažební kostky a pitbull má hlavu ve tvaru cihly a když si vezme do jedné kapsy cihlu a do druhé dlažební kostku, tak tyto dvě plemena vždy a za všech okolností od sebe rozezná.
Jenže pitbull může mít 11 kilo i 35. Amstaf, pokud je to vyloženě naprosto typickej zástupce plemene, tak většinu poznat jde. Jak se odchýlí od standardu, tak papalala.
Kdysi se dělal někde v Americe tuším genetickej test různým křížencům, co vypadali jako pitbullové. A třeba pes, kterej vypadal jako docela typický zástupce, byl nakonec kříženec labradora a dalmatina. Tak jako nevím, co si z toho chce Sylva nakonec vybrat.
No, mně to přijde stejně ujetý, jako kdyby chtěla podle hlavy nebo očí poznat Čecha od Slováka ...
Sylvie69
napsal(a):
Vždyť vám tady ale už bylo řečeno, že ani směrodatný náznak není - viz třeba ten příspěvek o dvou bratrech, kteří byli každý úplně jiný. To je myslím dostatečný důkaz z praxe, ne?
Už vám tu bylo v tolika obměnách řečeno, že je to v podstatě jedno a totéž, ale to plemeno je tak strašně neustálené, že každý jeho zástupce může vypadat úplně jinak. A z toho plyne, že jednoho od druhého nepoznáte, protože když potkáte staforda, co vypadá nějak, příště můžete potkat pitta, co vypadá úplně stejně... Nepoznáte teda ani prd, leda to, že je to nějaký bull a pokud vám to majitel přímo neřekne, sama na to nepřijdete... Co přesně na tom nechápete?

ještě se dá narazit na argument: modrý je jen stafford
no nevím.. standard stafforda je psaný podle pitbulla
a že by u některého psa nešla barva rozředit ?
vždyť sami majitelé pitů neví, co mají doma (barvy..protože na to je laborka)
mně až někdo ten rozdíl vysvětlí, tak mu dám pět tisíc
korun

no ale ta modrá tam je celou dobu, jen o tom nevěděli :-)
takže předtím ostuda, teď paráda hmm
hmmm už abych začla přemýšlet, jestli do inz. napíšu pit nebo stafford
napsal(a):
no ale ta modrá tam je celou dobu, jen o tom nevěděli :-)
takže předtím ostuda, teď paráda hmm
..... nebuďte měkká! Americký stafordširský pitbulteriér v barvě kafeblonddozelena ..... to bude odbyt!

čím dá ltím lépe.....

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
..... nebuďte měkká! Americký stafordširský pitbulteriér v barvě kafeblonddozelena ..... to bude odbyt!
tak to by dopadlo ne + 200 tisíc, ale minus 400 tisíc, protože taková barvička - přesně do mé kuchyně a tak si je budu muset všecky nechat, oni všecko sežerou a rozštípají a počůrají..no dobře, chovat psy s pp je prostě prodělečné a koníček a tak vůbec
ale dítě mě nechá zavřít do bohnic
a budu bez wifi !
Sylvie69
napsal(a):
Kdyz jsou tyto plemena k nerozeznani, tak dle ceho teda v utulku urcuji, ze je to bud krizenec pitbulla nebo krizenec ast? :)
A v útulcích se taky dají najít zástupci markiesje, včetně velkého množství jejich kříženců. Dále jsou v nabídce třeba kříženci corgi, basenji, nezřídka si tam můžete splašit křížence rotvajlera/labradora/německého ovčáka/bígla/jezevčíka - toho všeho naráz. Asi byla párty.
V útulcích to určují tak, jak se jim zdá. Někde i podle toho, o co je největší zájem...
Jak už tu bylo řečeno. Nevěřte všemu, co je kde psáno. Papír snese všechno a internet ještě víc.
Sylvie69
napsal(a):
Kdyz jsou tyto plemena k nerozeznani, tak dle ceho teda v utulku urcuji, ze je to bud krizenec pitbulla nebo krizenec ast? :)
Tohle bylo v útulku označeno jako kříženec kokršpaněla - buďte v klidu ...tam to označujou odborníci na slovo vzatí ...

jasný kříženec Lassie a pitbulíka :-)

já můžu hádat ? já vim nemůžu
megí má žíhaná záda, jsme sourozenci ultravořecha
Sylvie69
napsal(a):
Už jsem viděla jasně čistokrevného hladkosrstého foxteriéra jako křížence JRT. Tak mám dojem, že ani neznají plemena.
A taky psanýho křížence bernardýna a jezevčíka. Až mi řeknete, kdo z toho byla matka, tak se budeme bavit dál
Sylvie69
napsal(a):
Ty jsi holcino nekonecnej zdroj zabavy. Kolik je ti prosim te roku, ze jsi tak detsky naivni?
V utulku se to proste streli. Nic vic, nic min.
karo2702
napsal(a):
Už jsem viděla jasně čistokrevného hladkosrstého foxteriéra jako křížence JRT. Tak mám dojem, že ani neznají plemena.
A taky psanýho křížence bernardýna a jezevčíka. Až mi řeknete, kdo z toho byla matka, tak se budeme bavit dál
A to třeba u nás v rodině máme drsnosrstého jezevčíka. Někdo by možná řekl, že je to tím, že dlabou na úpravu srsti, já mám ale velké podezření, že chovatel našel v lese mládě hejkala a bylo mu ho líto, tak mu vystavil papíry. V útulku by ji určitě neodhadli na nic. Nechtěli by ji v přesvědčení, že je to strašidlo.
Okopírováno za CZ.Pes.
Americký pit bull terier (APBT, pitbull)
Poznat pravého APBT není zrovna jednoduché, protože APBT nemá jednotný a ucelený standart. Požadována je samozřejmě harmoničnost a soulad těla. Avšak na velikosti a barvě nezáleží. Jsou piti o váze 11kg, jsou i piti o váze 30 a více kg. Pro samotné mnohaleté chovatele může být někdy problém poznat, zda se jedná o pitbull nebo staforda. Obzvláště u psů bez PP je tohle takřka nepoznatelné.. APBT nespadá pod FCI, protože není uznán jako plemeno. A nikdy nebude. A to z jednoho prostého důvodu - chovatelům jde o povahu a ne o vzhled. A jaký APBT opravdu je? Je to psí samuraj.. Miluje lidi bez rozdílu, avšak většinou se nesnese se psy. Jistá dávka tolerance tam být může, ale nelze se na to spoléhat.
Americký stafordšírský teriér (AST, amstaff, staford)
V dávných dobách, kdy byl pitbull zápasníkem, se část chovatelů rozhodla toto plemeno zařadit pod FCI. Přestali s ním tedy zápasit, ujednotili standart, povahu a plemeno zaregistrovali pod názvem Americký stafordšírský teriér. Amstaff má jednotný standart, oproti pitovi je mohutnější. Výška 46 – 48 cm u psů a 43 – 46 cm u fen. Není přípůstná játrová barva, játrový nos, černá s pálením a taktéž nemá být podporováno více jak 80% bílé barvy.

hezké :-)
pitbull má standard jako každé jiné plemeno, drží se už tak 120 let
15,9 - 27,2kg pes, 13,6 - 22,7kg fena
45,7 - 53,3cm pes, 43,2 - 50,8cm fena
jedinci pod/nad váhu a výšku nejsou penalizovány, pokud nejsou příliš mohutní nebo slabí
velmi vážná chyba: velmi mohutný pes a pes s hmotností a/nebo výškou, která ohrožuje např. správný pohyb, pracovní schopnosti a zdraví
chyba je např. dlouhý ocas, tzn. dosáhne za hlezno, diskvalifikace např. zatočený ocas
barvy: jakákoli kromě merle, diskvalifikace: merle, albinismus
+ dwarfismus, jedno nebo oboustranná hluchota, příliš plachý nebo "zlý",..
oči jakákoli barva kromě modré, každé oko jiná barva je chybou
stafford:
preferované míry: 45,7 - 48,2cm pes, fena minus 2,54cm
pes 25 - 31kg, fena 18 - 25kg
jakákoli barva kromě celobílé, víc jak 80% bílé, játrová a black and tan, chybou je nedobarvený nos a oční linky, světlé nebo růžové oči - musí být tmavé, ocas příliš dlouhý nebo zatočený..
pitbull celý bílý bude vyřazen, protože bude pravděpodobně hluchý..
tak mi to pořád připadá jako jeden pes :-)

šlo o registraci pod AKC, která neskousla, že se pes jmenuje "pit", tak musel dostat jiné jméno.. donedávna to bylo tak, že Broček se pod UKC jmenoval pitbull a pod AKC stafford
teď už se dvojí registrace nedělá
již je tedy rozeznáme :-)
tady je pit a zde amstaff
ne, bez legrace, když potkám nazrzlého nebo černobílého menšího lehkého psíka s ušisky do růžičky, tak je to 100% stafford
tero
napsal(a):
Okopírováno za CZ.Pes.
Americký pit bull terier (APBT, pitbull)
Poznat pravého APBT není zrovna jednoduché, protože APBT nemá jednotný a ucelený standart. Požadována je samozřejmě harmoničnost a soulad těla. Avšak na velikosti a barvě nezáleží. Jsou piti o váze 11kg, jsou i piti o váze 30 a více kg. Pro samotné mnohaleté chovatele může být někdy problém poznat, zda se jedná o pitbull nebo staforda. Obzvláště u psů bez PP je tohle takřka nepoznatelné.. APBT nespadá pod FCI, protože není uznán jako plemeno. A nikdy nebude. A to z jednoho prostého důvodu - chovatelům jde o povahu a ne o vzhled. A jaký APBT opravdu je? Je to psí samuraj.. Miluje lidi bez rozdílu, avšak většinou se nesnese se psy. Jistá dávka tolerance tam být může, ale nelze se na to spoléhat.
Americký stafordšírský teriér (AST, amstaff, staford)
V dávných dobách, kdy byl pitbull zápasníkem, se část chovatelů rozhodla toto plemeno zařadit pod FCI. Přestali s ním tedy zápasit, ujednotili standart, povahu a plemeno zaregistrovali pod názvem Americký stafordšírský teriér. Amstaff má jednotný standart, oproti pitovi je mohutnější. Výška 46 – 48 cm u psů a 43 – 46 cm u fen. Není přípůstná játrová barva, játrový nos, černá s pálením a taktéž nemá být podporováno více jak 80% bílé barvy.
impact píše o standardu, a neumí ani to slovo správně napsat?
Tak to tedy má potom váhu ...

Terven
napsal(a):
Tohle bylo v útulku označeno jako kříženec kokršpaněla - buďte v klidu ...tam to označujou odborníci na slovo vzatí ...
...náš motýl, ale v maxi velikosti.......je nádhernej.......
pan Brouček
napsal(a):
impact píše o standardu, a neumí ani to slovo správně napsat?
Tak to tedy má potom váhu ...
Heeeeej a mě ten text byl nějakej povědomej. S odstupem času tolika let mohu pouze smutně konstatovat, že je v tom i notná dávka nesmyslů. A je to přesně ten důvod, proč se nemá věřit každýmu blábolu na internetu.
Cha cha. To mě pobavilo. Díky za připomenutí. A neboj, za těch osm nebo kolik let jsem se rozdíl mezi standardem a standartou naučila.
napsal(a):
...náš motýl, ale v maxi velikosti.......je nádhernej.......
Díky, byla to Terina, už nežije...do motýla sice daleko, ale je fakt, že uměla dát uši do polohy, kdy ho silně připomínala a i jedna chovatelka motýlů tipovala, že je tam někde v předcích

Terven
napsal(a):
Díky, byla to Terina, už nežije...do motýla sice daleko, ale je fakt, že uměla dát uši do polohy, kdy ho silně připomínala a i jedna chovatelka motýlů tipovala, že je tam někde v předcích
....to je mi líto, je moc povedená...........
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!