Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2018 07:34
Gabri.ela.ela

XXX.XXX.74.62

Dobrý den, máme štěně fundaka, které je odchované venku. Je celodenně venku, do domu si chodi jen pohrát s dcerou. První noci spala uvnitř, ale bylo jí tady horko a stále chodila po dome a hledala chladný kousek, nakonec stala u dveří, že chce ven. Pejsek má teď 16kg, kvalitní srst, krmena kvalitním krmivem. M zateplenou boudu s matraci, ale vůbec tam neni. Vždy ji chodím v noci tajně kontrolovat a vidim jak spí u vchodových dveri. To mě hrozně trápí, že je v takové zimě na studeném betonu.. jak ji mám prosím naučit na boudu, dávám tam pamlsky, hračky atd... Ale ona si tam maximálně něco schová a nechce tam být... Pomuze, když dám ke dveřím aspoň matrací? Ať nespí na betone? Díky za rady

19.11.2018 08:23
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, my máme třetího a boudu nepoužil ani jeden. Teda jako pozorovatelnu ano, to jo.
Matraci klidně zkuste, třeba ji vezme.
My jsme najeli na systém na zimu tukovou vrstvu a na jaře to zhubnem.

19.11.2018 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Samojed i berňák měli k dispozici: boudu s dřevěnou podlážkou a slámou, pískovcovou dlažbu ve vchodě, umělou trávu u komína. Většinu času leželi na pískovci.

19.11.2018 16:24
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Čeští horští psi taky boudu používali pouze v případě vytrvalého deště. Jinak si vyhrabávali důlky ve sněhu nebo v písku či štěrku. Jestli pes leží na betóně asi bych pořídila ke dveřím gumovou rohož .... ať nemá otlaky.

https://admin.ltrade.com/obrazky/polozky/43c/43c696bdc7f2e33cd77a04abc5278b0e.jpg

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2018 16:28

tak ono to bude většinou o tom místě a ne o boudě jako takové - chce být venku ale zároveň s lidma, tak spí u vchodu

19.11.2018 18:31

to chce iglú

19.11.2018 20:31

Gabri.ela.ela napsal(a):
Dobrý den, máme štěně fundaka, které je odchované venku. Je celodenně venku, do domu si chodi jen pohrát s dcerou. První noci spala uvnitř, ale bylo jí tady horko a stále chodila po dome a hledala chladný kousek, nakonec stala u dveří, že chce ven. Pejsek má teď 16kg, kvalitní srst, krmena kvalitním krmivem. M zateplenou boudu s matraci, ale vůbec tam neni. Vždy ji chodím v noci tajně kontrolovat a vidim jak spí u vchodových dveri. To mě hrozně trápí, že je v takové zimě na studeném betonu.. jak ji mám prosím naučit na boudu, dávám tam pamlsky, hračky atd... Ale ona si tam maximálně něco schová a nechce tam být... Pomuze, když dám ke dveřím aspoň matrací? Ať nespí na betone? Díky za rady

Matraci z boudy vyhoďte, dejte do ní slámu. Bouda asi nebude u vchodu, že? Tak ji tam přestěhujte, je-li to možné. Nebo u vchodu vybudujte nějaký provizorní úkryt ze tří stran krytý od větru, dřevěnou podlážku a na ni třeba tu gumovou rohož a ideál zase trochu slámy. Matrace jsou napr d, zvlhnou, studí, časem smrdí a hnijí. Štěně chce být co nejblíž k rodině, venku je mu fajn - tak podumejte, jak mu uzpůsobit venkovní prostor hned za dveřmi.

19.11.2018 20:34
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Nemusí to být jenom blíž k rodině. Může to být i místo, ze kterého má nejlepší přehled o dění v okolí. Přesune-li se bouda ke vchodovým dveřím může se stát, že do ní stejně nebude lézt, ale bude lézt na ní a používat jí jako rozhlednu a i tak spát.

19.11.2018 20:47
rennie111

XXX.XXX.91.43

Ak je to možné dajte mu tú búdu čo najbližšie ku dverám a učte ho tak, že keď je unavený po hre alebo po vychádzke tak ho uložte do tej búdy. Môžete mu tam dať aj nejakú svoju starú bundu alebo oblečenie. Aj v noci by som ho tam uložila ak ho nájdete vonku a chvíľu tam s ním pobudla kým nezaspí. Aby si to spojil, že búda = spálňa :)

20.11.2018 07:46

Naše první kavkazanka nepovažovala nikdy boudu za místo vhodné k pobytu. A naučila to i choďačku. A druhá kavkazanka to má stejně. Kavkazankám nevadí déšť, tak klidně v tom nejprudším lijáku leží uprostřed trávníku, i když je se kam schovat - na krytou verandu, pod smrky, do zastřešeného kotce, do sklepa,... Sníh všichni naši psi milovali a milují, a tak nemají a neměli problém na něm spát a nechat se zasněžit. Boudu proto využívaly děti - nejvíc asi neteř, která si ji vyzdobila obrázky, měla tam koberec a chodila si tam hrát.

20.11.2018 08:40
Gabri.ela.ela

XXX.XXX.75.227

Moc děkuju za příspěvky, boudu dát ke dveřím je bohužel nemožné. Má tam tedy matrací a hadrama. Celou noc na ni spala. Já ji prostě pořád vidím jako miminko a trápí me že je venku v noci v té zimě, ikdyz ji je tam asi dobre... Ale na druhou stranu vím, že zavíránim na noc do vytopeneho domu bych ji jen ubližovala... Máme před vchodem pergolu, tak aspoň že na ni neprší nebo nesnezi. Doufam, že kdyby jí byla zima tak boudu využije .... Ikdyz pochybuju, je to pro ni jen "herna" ... Další štěňátko na zimu bych si už nepořídila, tohle sme nedomysleli.... :/

20.11.2018 08:55
rennie111

XXX.XXX.43.146

Gabri.ela.ela napsal(a):
Moc děkuju za příspěvky, boudu dát ke dveřím je bohužel nemožné. Má tam tedy matrací a hadrama. Celou noc na ni spala. Já ji prostě pořád vidím jako miminko a trápí me že je venku v noci v té zimě, ikdyz ji je tam asi dobre... Ale na druhou stranu vím, že zavíránim na noc do vytopeneho domu bych ji jen ubližovala... Máme před vchodem pergolu, tak aspoň že na ni neprší nebo nesnezi. Doufam, že kdyby jí byla zima tak boudu využije .... Ikdyz pochybuju, je to pro ni jen "herna" ... Další štěňátko na zimu bych si už nepořídila, tohle sme nedomysleli.... :/

Teraz ešte nie sú v noci až také mrazy, no ja by som teda tak malé šteňa vonku pri dverách ani na matraci spávať celú zimu nenechala. Dospelý zdravý pes je niečo iné, šteňa je ešte hlúpe bude tam aj keď mu bude zima.
Tiež sme si brali šteniatko na jeseň a riešili sme to tak, že bolo cez zimu ešte vo vnútri, v predsieni kde sa kúrilo najmenej. No a na jar sme ho začali učiť na von a prebehlo to úplne bez problémov.

20.11.2018 15:09
Varaxi

XXX.XXX.1.226

My máme labradora. Chlupů přece jen míň, ale i tak dost.
První rok měl v boudě koberec, matraci, staré oblečení a slámu a všechno používal jako hračku, kterou je třeba dostat z boudy ven a pak ji vyválet v největším fujtajblu. V zoufalství jsme koupili extra tvrdý koberec a ten zapřeli asi dvaceti centimetry do vchodu tak, aby nešel vytáhnout - musel by vysoukat koberec přes vchod do předsíňky a pak přes druhý ještě užší vchod úplně ven. To přece pětiměsíční labradoře nemůže zvládnout, ne?
Musel makat celou noc, ale podařilo se mu to.
Tak jsme rezignovali a koupili slámu, kterou jsme pravidelně každý den vraceli zpátky, když byla suchá, a dosypávali, když byla mokrá či špinavá.
Faktem je, že časem objevil, k čemu je ta bouda dobrá. Hlavně se tam chodil schovat, když pršelo, to musel odkoukat od nás, protože jako štěněti mu to nevadilo. Tak do sedmi let tam chodil skutečně jen sporadicky, později začal víc vyhledávat pohodlí, teď tam lehává dost často, téměř každou zimní noc. Většinou lehává do předsíňky tak, aby mu hlava koukala ven, vyloží si ji na slámu vyhrabanou přesně do výše podlahy boudy a hlídá.
Myslím, že štěně není nutné do boudy nějak extra lákat. Je tam, kde je, protože tam mu je zkrátka nejlíp. Kdyby štěněti byla zima, tak půjde hledat místo, kde se lépe zahřeje. Kdyby mu bylo smutno po Vás, bude štěkat a kňučet, ať ho pustíte domů. Maximálně mu můžete udělat to místo ještě pohodlnější, třeba tou měkkou podložkou, zástěnou před větrem a sluncem, blízko položenou miskou s vodou atd., ale jinak bych respektovala, kde se štěně rozhodne přespávat.

20.11.2018 16:58
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Gabri.ela.ela napsal(a):

Doufam, že kdyby jí byla zima tak boudu využije ....

Zima a bouda ? To si štěně do souvislosti nedá.

Jak je štěně staré ?
Tři měsíce ? To je miminko .
Rozumná věta ve Vašem příspěvku je ta poslední...

20.11.2018 17:30
Gabri.ela.ela

XXX.XXX.75.227

Váš příspěvek je úplně zbytečný ..já si přišla pro radu . Tu žádnou nepíšete.

20.11.2018 18:04
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Rada ?
Já tak zásadová nejsem, takže malé štěně by bylo doma,
v zimě určitě.

20.11.2018 21:12
Gabri.ela.ela

XXX.XXX.75.227

rapotacka11 napsal(a):
Rada ?
Já tak zásadová nejsem, takže malé štěně by bylo doma,
v zimě určitě.

Ikdyz doma být vyloženě nechce? A kňučí a škrábe se ven ? Je to pes odchovaný venku, v domě topime krbem... Když ji teď dám domu, musí být doma až do jara... To jí mám fakt trápit třeba tři měsíce, když jí tady není dobře?

20.11.2018 22:11
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Neznám ...
U nás si jde domů i ven jak chce.

Že bylo odchované venku ?
Bylo v boudě a ne samo ...

Nejste sami, kdo má takhle štěně,
je tu dost příspěvků z minulosti.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3454185/stene-14-tydnu-venku#a3454372
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3404518/kdy-mohu-dat-stene-nemeckeho-ovcaka-ven-do-boudy#a3405917
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3363866/stene-na-zimu-ven-nebo-dovnitr#a3366803

21.11.2018 07:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Měsíc a půl jsem měla štěndo v boudě s kotětem, pak přišlo druhé štěndo s druhým kotětem. U nás to bylo trochu jednodušší, v noci spinkalo a ve dne bylo celý den se mnou v zahradě. Co se týče socializace, nevidím rozdíl v tom: štěně spí někde v doma v předsíni(já v ložnici) a štěně spí v boudě. Nebylo to v zimě, ale zjara, takže kolem 6h ranní, jsem se na něj šla podívat, trochu jsme si pohráli a zase šlo spinkat do doby, než jsem se přichystala, posnídala a šla do zahrady pracovat. Se zimou to neřešte, zima mu nebude. Zkuste ho učit na tu boudičku, dávat mu tam hračky, já tam s ním bývala vlezená, než usnul. Nemáme boudu u domu, ale snažili jsme se ji dát tak, aby viděli na bránu a zadní vchod domu, odkud chodíme ven nejčastěji. Muž je naučil rituál, že u vchodu, kde pobývali většinu večera, jim dal večeři(kolem půlnoci) zavelel: do boudinky spinkat...a psi se přesunuli v létě vedle baráku na příjezdovku, kde hlídali a v zimě nebo ošklivém počasí šli tedy do té boudy. S předsíňkou jsme vůbec nedělali, psi to rádi nemají, většinou(jak už tu někdo píše) leželi s hlavama ven z boudy.

21.11.2018 07:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Gabri.ela.ela napsal(a):
Ikdyz doma být vyloženě nechce? A kňučí a škrábe se ven ? Je to pes odchovaný venku, v domě topime krbem... Když ji teď dám domu, musí být doma až do jara... To jí mám fakt trápit třeba tři měsíce, když jí tady není dobře?

Ano, souhlasím s váma, doma mi nevydrží ani psi, ani kocour(briťák), který už je trvale (dobrovolně) nastěhovaný v psí boudě. Když chtějí za náma domů, tak je vemu, pobudou, dokud vydrží, ale cca za půl hodiny chtějí ven. Včera jsme nebyli celý den doma(tedy ani se psem) přišel s náma domů kolem 20h(když jsme přijeli) vydržel...no možná i čtvrt hodiny a už stál u dveří, ať ho pustím ven. Radši bude v tom vchodu, vidí na nás do obyvču francouzskými okny a to mu stačí. Má to tak celý život, měli to oba psi, když byli ještě dva. Pravda, ve dvou je to veselejší.

21.11.2018 15:08
inusanka

XXX.XXX.98.58

U těch NF je problém ten, že potřebují být s rodinou. A žádnému nevadilo střídat +20°C doma a vymrzlý beton venku. Milostivá s námi i spí, ale my jsme si za ta léta zvykli topit těch 20 a v ložnici máme sotva 15. V létě nejde nahoru ani za prase, střídá venek s koupelnou

Přidejte reakci

Přidat smajlík