Americký bulldog

Prodám Amerického buldoka - V ponuke krásne šteniatka s PP - FCI. V treťom...
20000 KčAhoj.Nově jsem poridil stene americkeho buldoka.Je to jiz muj druhy pes(fenka)tohoto plemene.Prvni byl linie bully,nyni je to mene obvykla linie Kenedy,coz je dle znaku nekde na pul cesty mezi bully a scotty.A ted k otazce.Je podle vas mozne s timto psem do budoucna podnikat vicedenni tury v horach ci dogtreking?Cim dal vic mě tyto aktivity lakaji a pritahuji.Samo za idealnich podminek.tzn vyvarovat se pochodu v parnem pocasi,mit natrenovano..atd.Puvodni fenka(bully) ve vrcholne kondici vazila 43kg,kratsi nosova partie.Tricet km pochod v horach dala bez problémů.Ale nikdy to nebylo vice dni tahem.Nynejsi(kenedy)delsi nosova partie,pocitam,ze vaha nepresahne 38kg,budu se snazit ji drzet lehci,omezit bull sporty a vect ji prave tim vytrvalostnim smerem.Rad bych z ni mel partaka na turu pet dni,co den to cca 30km.Myslite ze mam nadeji na tento "sen"?Vim ze by na toto vyuziti bylo vhodnejsi jine plemeno nez tento mollos stredni velikosti,dokonce jsem vazne uvazoval o luisianskem leopardim psu,ale kdyz nas stara dama opustila,zahy jsme zjistili,ze bez buldocka to jiz nepujde.Moc dik za věcné,konstruktivni nazory a zkusenosti.Petr.
Ted je nam 15 tydnu a velmi pozvolne zaciname trenovat.Povaha velice aktivni.Vysoka schopnost samostatneho rozhodovani v technicky narocnejsich pasazich.Budovani vzajemne duvery a ovladatelnosti...dela mi radost
Rad bych z ni mel partaka na turu pet dni,co den to cca 30km.Myslite ze mam nadeji na tento "sen"?
ůplně v pohodě,když ji nebudete vláčet v + 30° C jinak se dá jít brzy ráno, nebo v noci
30km/den je takový jen trochu delší venčení a dá ho i čivava
(pokud to nebude jen v horách po suti)
teď ji ale nepřetěžujte,ať ji nezmrvíte klouby
lupus4
napsal(a):
Rad bych z ni mel partaka na turu pet dni,co den to cca 30km.Myslite ze mam nadeji na tento "sen"?
ůplně v pohodě,když ji nebudete vláčet v + 30° C jinak se dá jít brzy ráno, nebo v noci
30km/den je takový jen trochu delší venčení a dá ho i čivava
(pokud to nebude jen v horách po suti)
teď ji ale nepřetěžujte,ať ji nezmrvíte klouby
Dobry den,presne tohle rad "slysim".Zrovna tak to chci praktikovat,nocni ci velmi ranni pochod,prez poledne siesta ci cesta udolim podel vody a navecer az se ochladi opet zatah.Snazim se ji ted drzet z kratka aby si neublizila sama svoji aktivitou.Prochazky volime kratsi a pohodovym tempem.dekuji.
marcelaamax
napsal(a):
Taky si myslím, ze to v pohode dá. Je krásná. Jaka je povahove? Tihle psi se mi hrozne libi :-)
Dekujeme,je to krasavice.Povahove se jevi velmi temperantni,ale s ostatnimi psy vychazi zatim skvele i kdyz ma trosku dominantni projev.Jinak je to skutecne milujici stvoreni.Nema zadnou negativni zkusenost a na vsechny podnety reaguje velmi kladně.Fenky AB se obecne vyznacuji takovou oddanou laskyplnou povahou a pratelskym chovanim k lidem.Je to hlavně o socializaci.V tomto smeru se snazim ji podporit jak to jen jde,pozvolne vystavovat ruznym situacim a byt ji oporou pripadne ochrancem.Zatim to probiha dle mych predstav.Tzn zadna bazlivost a kldne reakce na ruzne podnety.
Dasvo
napsal(a):
Při správném vedení, dobrém tréninku a přípravě s tím nebude mít problém.
Jen otázka mimo Vaše téma:
Dělají se AB BAER testy, vyskytuje se hluchota?
Dobry den,o nejakych testech na sluch chovatel mluvil,ale presne nevim,v nedeli se s nim uvidim,tak se zeptam a doplnim informaci.Hluchota se obecne vyskytuje u albinu v urcite mire,nezavisle na plemeni.Cetl jsem o nekolika pripadech u argentinske dogy.Za tech cca12 let co se pohybuji v prostredi americkych buldoku,jsem se s timto problemem nesetkal.
Uživatel s deaktivovaným účtem
tak ono se ví i o NCL jako u ostatních bull plemen, i o možnosti hluchoty, oči, ale nikdo nic moc netestuje....možná až se objeví hodně nemocných (jako se to stalo u AST)
u podobných psů se požaduje dobarvení určitých částí, albinismus samozřejmě out, ani každé oko jiné by nemělo být v chovu, a většinově bílý pes je prostě pokud možno nerozmnožován, protože tam ta hluchota (a třeba snížená imunita) hrozí dost....
mám pocit, že jde o nějaké rozbité cévy + buňky v uchu a následné hluchotě a neschopnosti produkovat pigment (platí i pro psy i jen s bílými fleky, ale u těch argentýn a bull psů je to nejčastější asi)
testy nejsou drahé, otestovala bych vše, co se dá
napsal(a):
tak ono se ví i o NCL jako u ostatních bull plemen, i o možnosti hluchoty, oči, ale nikdo nic moc netestuje....možná až se objeví hodně nemocných (jako se to stalo u AST)
u podobných psů se požaduje dobarvení určitých částí, albinismus samozřejmě out, ani každé oko jiné by nemělo být v chovu, a většinově bílý pes je prostě pokud možno nerozmnožován, protože tam ta hluchota (a třeba snížená imunita) hrozí dost....
mám pocit, že jde o nějaké rozbité cévy + buňky v uchu a následné hluchotě a neschopnosti produkovat pigment (platí i pro psy i jen s bílými fleky, ale u těch argentýn a bull psů je to nejčastější asi)
Dobry den.Myslite,ze to plati pro obecne"bila" plemena?Pri tom znovu vzkriseni plemene AB jenz probehlo v usa v pulce minuleho stoleti prave pan Johanson vybiral do chovu prevazne ciste bile psy(ne albiny)udajne prave ten puvodni buldok byl ciste bílý.Zajimalo by mě,jestli predpoklad ke zdravotnim komplikacim,jenz zminujete,plati pro bila plemena obecne,namatkove spic,samojed,cuvac...
napsal(a):
Jo nam chovatelka taky delala u SBT bílé se znaky BAER testy, a dela je u vsech štěňat, všech barev.
PetrNk
napsal(a):
Dobry den.Myslite,ze to plati pro obecne"bila" plemena?Pri tom znovu vzkriseni plemene AB jenz probehlo v usa v pulce minuleho stoleti prave pan Johanson vybiral do chovu prevazne ciste bile psy(ne albiny)udajne prave ten puvodni buldok byl ciste bílý.Zajimalo by mě,jestli predpoklad ke zdravotnim komplikacim,jenz zminujete,plati pro bila plemena obecne,namatkove spic,samojed,cuvac...
je to barva nebo chybějící pigment ? myslím, že existuje jistá zesvětlená žlutá a to je něco jiného.. nevím, co má buldok hlavně
nosní houby, oční víčka,.. musí být zbarvené, ještě je ta extrémní strakatost, tam bude patřit ambuldok... jde, tuším, o recesivní věc, to je ten rozdíl (někdo ze zdejších genetiků mě opraví :-) )
http://www.doggenetics.co.uk/problems.html
https://www.ofa.org/diseases/other-diseases/congenital-deafness
já tu historii asi neznám takhle.. bulldogs obecní přivezeni kdysi do ameriky, kde si různé oblasti pěstovaly ty své oblíbené - některé malé, některé větší, z toho jsou ti bully typ a classic typ (to je ten Johnsonův, asi) ....
původní psi, buldoci.. to se nedá dohledat, někdo říká, že to byl tzv. old english buldok a k tomu něco
vtipné je, že staré obrazy jsou popisovány jako "bulldog"
ale je na nich např. starý bílý angl. terriér (dnešní bullteriér), tenký vysoký pes s hlavou jako krychle (am. buldok), svalnatější střední (pit, staff a staffbull).......
..ale všude je napsáno "bulldog"
jako v Bílém Tesákovi.. povídají o bílém psu, o kterém dodnes nikdo nezjistil, co to bylo za plemeno.. také bulldog :-)
tady to máte přesně, čuvač je opravdu ve skutečnosti žlutý/zesvětlený
https://www.spicove.cz/chovatelstvi-psu/genetika/geneticke-minimum-cast-2.php
a s foto tu
http://doggenetics.co.uk/white.htm#piebald
tam jsou vedle sebe špic, staff, samojed, ... a jedině stafík je opravdu bílý
napsal(a):
je to barva nebo chybějící pigment ? myslím, že existuje jistá zesvětlená žlutá a to je něco jiného.. nevím, co má buldok hlavně
nosní houby, oční víčka,.. musí být zbarvené, ještě je ta extrémní strakatost, tam bude patřit ambuldok... jde, tuším, o recesivní věc, to je ten rozdíl (někdo ze zdejších genetiků mě opraví :-) )
http://www.doggenetics.co.uk/problems.html
https://www.ofa.org/diseases/other-diseases/congenital-deafness
já tu historii asi neznám takhle.. bulldogs obecní přivezeni kdysi do ameriky, kde si různé oblasti pěstovaly ty své oblíbené - některé malé, některé větší, z toho jsou ti bully typ a classic typ (to je ten Johnsonův, asi) ....
původní psi, buldoci.. to se nedá dohledat, někdo říká, že to byl tzv. old english buldok a k tomu něco
vtipné je, že staré obrazy jsou popisovány jako "bulldog"
ale je na nich např. starý bílý angl. terriér (dnešní bullteriér), tenký vysoký pes s hlavou jako krychle (am. buldok), svalnatější střední (pit, staff a staffbull).......
..ale všude je napsáno "bulldog"
jako v Bílém Tesákovi.. povídají o bílém psu, o kterém dodnes nikdo nezjistil, co to bylo za plemeno.. také bulldog :-)
U tech buldoku to vnimam že jde o barvu,nikoliv nedostatecnou pigmentaci.Ocni vicka,nosni houba,vnitrek tlamky,polstarky na packach a spousta dalších mist je prave tmavě zbarveno.Dokonce u predesle fenky jsem si vsiml,ze kdyz vylezla z vody mela po celem tele barvu jak dalmatin.Pod bilou srsti,ta pigmentace je.Co se tyce te hystorie,tak to vidim stejne,privezli si je z anglie pri osidlovani ameriky,v ruznych oblastech se i ten pes behem let menil,adaptoval.Kdysi jsem mel od chovatele pujceny nejaky casopisy prave o tomto plemeni.Nevim zdali to byli preklady casopisu z usa ci to vychazelo tady.Byli tam rozebirany ruzny linie a dalo se to dohledat i dost zpet.V nasem propade do roku cca1970.Kazdopadne tam uvadeli,ze Johnson jezdil po odlehlych oblastech hor,kde lide chovali jeste ty puvodni buldoky,popisoval je jako typ bully bile barvy.Snazil se tyto psy kupovat,neuspel li,domluvil si kryti.Me se tato vize bileho buldoka libi a tak nejak jsem se s tim ztotoznil,treba i navzdory nejiste hystorii.Jine tabory tvrdi,ze toto plemeno jiz vyhynulo a nynejsi bulldok je krizencem jinych plemen.Dalsi zdroje uvadi,ze v usa v sedmdesatych letech hranice mezi pitbullem a bulldokem prakticky nebyla,vse byl proste bull.
no ano, já toho pitbulla tam nechtěla tahat :-)
všem jim kdysi říkali bulldogs a pit bull, ten americký buldok je možná prostě jedna z linií, kterou si tam oblíbili.. z čehož soudím, že problémy s hluchotou budou stejné, jako u ostatních bull a teriérů
PetrNk
napsal(a):
U tech buldoku to vnimam že jde o barvu,nikoliv nedostatecnou pigmentaci.Ocni vicka,nosni houba,vnitrek tlamky,polstarky na packach a spousta dalších mist je prave tmavě zbarveno.Dokonce u predesle fenky jsem si vsiml,ze kdyz vylezla z vody mela po celem tele barvu jak dalmatin.Pod bilou srsti,ta pigmentace je.Co se tyce te hystorie,tak to vidim stejne,privezli si je z anglie pri osidlovani ameriky,v ruznych oblastech se i ten pes behem let menil,adaptoval.Kdysi jsem mel od chovatele pujceny nejaky casopisy prave o tomto plemeni.Nevim zdali to byli preklady casopisu z usa ci to vychazelo tady.Byli tam rozebirany ruzny linie a dalo se to dohledat i dost zpet.V nasem propade do roku cca1970.Kazdopadne tam uvadeli,ze Johnson jezdil po odlehlych oblastech hor,kde lide chovali jeste ty puvodni buldoky,popisoval je jako typ bully bile barvy.Snazil se tyto psy kupovat,neuspel li,domluvil si kryti.Me se tato vize bileho buldoka libi a tak nejak jsem se s tim ztotoznil,treba i navzdory nejiste hystorii.Jine tabory tvrdi,ze toto plemeno jiz vyhynulo a nynejsi bulldok je krizencem jinych plemen.Dalsi zdroje uvadi,ze v usa v sedmdesatych letech hranice mezi pitbullem a bulldokem prakticky nebyla,vse byl proste bull.
Bílá u argentiny, dalmatina, boxera, bulteriéra, jack russela... (a předpokládám i buldoka) je jinak geneticky založená než u Vámi zmiňovaných plemen (špic, samojed, čuvač)! Bílí bull psi jsou ve skutečnosti barevní, ale všechno překrývá extrémně velký bílý flek rozšířený na celé tělo. Nejde tedy o albinismus! Z toho důvodu se ale u nich vyskytuje ta zmíněné hluchota, poněvadž extrémní bílá s sebou nese poruchu tvorby melanocytů a to má za následek změny ve vývoji vnitřního ucha a tedy hluchotu. (Píšu to velmi zjednodušeně. Snažím se ale o srozumitelnost.)
Jestli Vám můžu radit, určitě udělejte BAER test. Co nejdřív. Úplně hluchého psa samozřejmě poznáte, ale jednostrannou hluchotu dokáže stoprocentně odhalit skutečně jen test.
Prestige
napsal(a):
Tak jestli mohu, tak hluchota se vyskytuje minimálně,a abych řekla pravdu tak jsem se nesetkala s takovým psem.
Píšete o amerických buldocích? Pokud ano, kolik z nich má BAER?
Oni dalmatinkáři taky netušili, kolik hluchoty v plemeni „lítá“ do chvíle, než začali testovat.
A, naprosto bez urážky, nevěřte tomu, že jednostranně hluchého psa poznáte!