čivava krátkosrstá s PP pejsek

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice z Třebaňského údolí nabízí k odběru od...
17000 Kč
Zdravím,
nakrýval někdo fenku Čivavy již při prvním hárání? A pokud ano jak dopadl porod? Názory jsou na to různé někdo napíše, že čím dříve, tak tím lépe a někdo napíše, že je lepší počkat do druhého hárání. Chceme dát fenku kastrovat, aby bylo už od hárání pokoj ale bylo nám veterinářem doporučeno nechat jí štěnátka až začne hárat. Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem
neposlouchejte špatné rady a zapomeňte na pověru o tom, že každá fenka...
pokud chcete kastrovat, nejlepší čas je po prvním hárání a to rovnou, bez štěňat.
Nestačím zírat, co někteří lidé nevymyslí. Jestli nejsi troll tak musíš být, viloamalko00, nesvéprávná. Jestli jsi osoba ženského pohlaví, tak si uvědom, kdy jsi měla první menstruaci. Chtěla bys v té době otěhotnět a porodit dítě?
můj ty bože, nějak mne nad podobnými dotazy opouští síly na odpověď...
Chceme dát fenku kastrovat, aby bylo už od hárání pokoj ale bylo nám veterinářem doporučeno nechat jí štěnátka až začne hárat.
prosím vás, nechte ji alespoň dospět, žádný štěňata při prvním ani jakémko-li dalším hárání ji nepořizujte...
veta jste buď špatně pochopila, nebo je to deb.il
aby bylo už od hárání poko
proč jste si tedy pořizovala fenu?
už zase Stultorum mater sempiter gravida
vilaamalka00
napsal(a):
Zdravím,
nakrýval někdo fenku Čivavy již při prvním hárání? A pokud ano jak dopadl porod? Názory jsou na to různé někdo napíše, že čím dříve, tak tím lépe a někdo napíše, že je lepší počkat do druhého hárání. Chceme dát fenku kastrovat, aby bylo už od hárání pokoj ale bylo nám veterinářem doporučeno nechat jí štěnátka až začne hárat. Díky
....když beru první hárání v průměru na 1/2 roce až á měsících, tak Vám veterinář v tomto věku feny doporučuje vrh štěňat? to snad ne..........navíc budete plodit respektive Vaše nedospělá fena další bezpapíráky? to snad už vůbec ne, víte jak takové štěně může také vypadat po zdravotní stránce?......
napsal(a):
neposlouchejte špatné rady a zapomeňte na pověru o tom, že každá fenka...
pokud chcete kastrovat, nejlepší čas je po prvním hárání a to rovnou, bez štěňat.
...to sad ne, když budu počítat první hárání ve věku 6 až 8 měsíců........
napsal(a):
...to sad ne, když budu počítat první hárání ve věku 6 až 8 měsíců........
se bavíme o čivavě. Ta v době prvního hárání už může mít uzavřený růstový plotýnky úplně v pohodě.
napsal(a):
se bavíme o čivavě. Ta v době prvního hárání už může mít uzavřený růstový plotýnky úplně v pohodě.
Nezlobte se na mě, ale i ta čivava je v šesti, sedmi měsících pořád ještě štěně. Doporučovat kastraci štěňat je humus! Plotýnky, neplotýnky.
Ad zadavatelka... Upřímně doufám, že je to jen hloupý trolling.
napsal(a):
může mít uzavřený růstový plotýnky úplně v pohodě.
a nemusí
no, mám pocit,že byste se měla spíš specializovat na slepice , tam když něco zpackáte, tak se to buď sní, nebo zakope
napsal(a):
...já nevím, pro mně je to pořád štěně..........
lupus4
napsal(a):
může mít uzavřený růstový plotýnky úplně v pohodě.
a nemusí
no, mám pocit,že byste se měla spíš specializovat na slepice , tam když něco zpackáte, tak se to buď sní, nebo zakope
děkuji za tip:D:D
hehe vhodná doba ke kastraci je věc, na který se neshodnou ani veterináři. nějakej anonymní lupus mě kvůli tomu fakt neurazí.
pohlavně dospělé zvíře není štěně. můj názor. můžete mít jiný, klidně.
vilaamalka00
napsal(a):
Díky všem za reakce. Až se bude hárat podruhé, tak jí necháme nakrýt a rovnou vykastrovat. pěkný den všem přeji.
proč nakrýt?
prostě rovnou vykastrovat ne?
tomu psovi nebude vadit, že umře jako panna
pro mě je štěně i v roce a půl a přitom ty psy normálně už množíte
s požehnáním různých institucí :-)
vilaamalka00
napsal(a):
Díky všem za reakce. Až se bude hárat podruhé, tak jí necháme nakrýt a rovnou vykastrovat. pěkný den všem přeji.
Já nějak nechápu, o co Vám jde. Pokud zvažujete kastraci, je nesmysl nechávat fenu nakrýt a riskovat porod a odchov štěňat. Není k tomu nejmenší důvod! Nechte fenu aspoň dvakrát odhárat a vykastrujte ji bez krytí a bez štěňat. Pokud chcete mermomocí štěňata, určitě nekryjte už druhé hárání a nechte ji řádně dospět a dozrát. Anebo to snad myslíte tak, jak píšete? „...tak jí necháme nakrýt a rovnou vykastrovat...“? Jakože ji vykastrujete nakrytou?! To už vůbec nechápu důvod.
Na mne dělá vilaamalka00 dojem, že ty dvě nuly na konci znamenají, že má v hlavě na..............
napsal(a):
Na mne dělá vilaamalka00 dojem, že ty dvě nuly na konci znamenají, že má v hlavě na..............
napsal(a):
děkuji za tip:D:D
hehe vhodná doba ke kastraci je věc, na který se neshodnou ani veterináři. nějakej anonymní lupus mě kvůli tomu fakt neurazí.
pohlavně dospělé zvíře není štěně. můj názor. můžete mít jiný, klidně.
bodlinko, vhodná doba ke kastraci je podle mého názoru až po dosažení dospělosti - pohlavní i psychické. Chápu, že se neshodnou veterináři, protože to posuzují z hlediska predispozic ke zhoubným nádorům a možná ještě z jiných hledisek. Ale já to beru tak, že brzkou kastrací mohu eliminovat rakovinu pohlavních orgánů, když tam nebudou a snad i mléčné lišty, ale jestli má fena zemřít na rakovinu, projeví se jinde.
nějakej anonymní lupus mě kvůli tomu fakt neurazí.
já nechtěl urazit, jen přimět k zamyšlení...
za 50 let se psy, jsem poznal hafo vetů, od borců po úplný mimoně...
A jeden z nejlepších (bohužel už je nahoře) mi když jsem uvažoval o kastraci psa (z pohodlnosti - smečka 2,9 zač.90 let), pravil nikdy zbytečně nenech řezat do zdravého zvířete
a to ještě žádné studie o negativních dopadech ani nebyly
teď je materiálů spousta, negativa kastrace u juvenilů naprosto jasná a přesto ...tvrdíte takovou ko.ko...
jsem asi stále naivní, když si myslím, že vetovi by mělo jít především o blaho zvířete a ne o prachy
PS. je mi záhadou, kde dobrej vet bere tolik času, aby projížděl každodenně pomalu všechna vlákna na fauně...
tak to je snad normální, promíchávat náročné hodiny odlehčením
nevidím na tom divného
mám otevřených dvacet oken, v jednom řeším nějaké opravy, v dalších třech kupuji díly a šampon, v dalším je ifauna, maily, studie od veterinářů kteří velmi přispěli k dobru zvířat a stíhali to za provozu,....a ifauna je jeden z nejlepších odpočinků, vždy 3 minuty a pak už smíchy atp. nemůžu a musím jít zas počítat třeba :-)
anebo hraji hry - hidden object, prostě takové, kde se nemusí moc přemýšlet.. kdybych dělala 8 hodin vkuse, tak si moc nevydělám
se psem mi stačí jít 100m od domu a jsem na poli, ve městě bych takto fungovat samozřejmě nemohla nebo asi neměla psa, ale ten teda se mnou jde kamkoli
během pár dnů jsem stihla vyměnit podlahu a dveře, najít ztraceného kocoura, dojet pro maso, všecko to zaplatit a vysloužit si pár bezva recenzí.. a knížky čtu ve vaně a ve vlaku.. nemám auto
odbornost v nedostatku času ? to je hloupý odborník a dlouho nevydrží
Rakovina mž je nejčastější rakovina fen. Fakt to není tak, že to zvíře má někde určeno, že zajde na raka. Pokud nedostane nádor mléčné žlázy, tak může zajít na něco úplně jiného a třeba později.
A jak říká meggie, fauna přece nebere nějak zásadně mnoho času. Je jen jedna z mnoha oken, dají se do toho dělat papíry, účetnictví, lékařský zprávy, číst si jakoukoliv odbornou literaturu, psát odborné články, čekat, až se cokoliv probudí z anestezie a zabíjet čas čekání na křižovatce, před přejezdem (to je někdy i na 20 minut) nebo vyplňovat jakýkoliv prostoje vzniklé jakkoliv.
Opravdu bych se nerada kdykoliv dostala do fáze, kdybych neměla několikrát denně pár minut na ty internety
napsal(a):
Rakovina mž je nejčastější rakovina fen. Fakt to není tak, že to zvíře má někde určeno, že zajde na raka. Pokud nedostane nádor mléčné žlázy, tak může zajít na něco úplně jiného a třeba později.
A jak říká meggie, fauna přece nebere nějak zásadně mnoho času. Je jen jedna z mnoha oken, dají se do toho dělat papíry, účetnictví, lékařský zprávy, číst si jakoukoliv odbornou literaturu, psát odborné články, čekat, až se cokoliv probudí z anestezie a zabíjet čas čekání na křižovatce, před přejezdem (to je někdy i na 20 minut) nebo vyplňovat jakýkoliv prostoje vzniklé jakkoliv.
Opravdu bych se nerada kdykoliv dostala do fáze, kdybych neměla několikrát denně pár minut na ty internety
Fakt to není tak, že to zvíře má někde určeno, že zajde na raka. - víte to jistě?
napsal(a):
Fakt to není tak, že to zvíře má někde určeno, že zajde na raka. - víte to jistě?
Statistika odporuje představám o osudu.
napsal(a):
Statistika odporuje představám o osudu.
No nevím. Já docela věřím na to, že co se má stát, to se stane. A že ten náš osud je někde "napsaný". Ale to je moje věc, každý něčemu věříme...
napsal(a):
No nevím. Já docela věřím na to, že co se má stát, to se stane. A že ten náš osud je někde "napsaný". Ale to je moje věc, každý něčemu věříme...
Hmm, jsme tedy jinde od tématu, ale tomuhle já nevěřím vůbec. Chcete říct, že když fenu vykastruju, tak sice nezemře na zánět dělohy, ale na něco jistě? Tak určitě, nesmrtelnosti nevěřím jakbysmet.
lesnížínka
napsal(a):
Hmm, jsme tedy jinde od tématu, ale tomuhle já nevěřím vůbec. Chcete říct, že když fenu vykastruju, tak sice nezemře na zánět dělohy, ale na něco jistě? Tak určitě, nesmrtelnosti nevěřím jakbysmet.
Klidně se tomu vysmívejte. Ale je to myšleno tak, že má-li tu rakovinu dostat, dostane ji stejně. Něčeho jiného. Já tomu říkám osud.
napsal(a):
Klidně se tomu vysmívejte. Ale je to myšleno tak, že má-li tu rakovinu dostat, dostane ji stejně. Něčeho jiného. Já tomu říkám osud.
Nevysmívám se vám, ale nevěřím tomu. Víte co? Mému dědovi třikrát tvrdili, že má 100% rakovinu, neustále ji hledali a přes všechno úsilí nenašli. Umřel o dvacet let pozděj, na komplikace cukrovky, bylo mu 84. Takže tedy on neumřel na rakovinu, protože přes to, že na ni všechno ukazovalo, všechny testy, on ji naopak v karmě neměl? No...i tak se to dá pojmout, dle vás.
napsal(a):
Ale to není osud, spíš predispozice, má to i hodně lidí. Proto se např. v rodinách s jistým karcinomem prsu, hlídají všechny ženy. A pomohlo by, opravdu pomohlo, kdyby se prsů a dělohy zbavily předem.