Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2019 15:12
VeronikaMia

XXX.XXX.125.130

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jako naprostý laik.Mame štěňátko stare skoro 3 měsíce, kupované s předpokladem na výstavy.Ale trochu mě začaly dělat starosti zoubky.Resp. skus.Vetšina zubů je ok, jakože horní překrývají dolní, ale potom z každé strany jeden je jakoby kleště možná i nepatrně malinko jde dolní před spodní.Myslite, že se to může ještě upravit?Nebo spíš jestli to musí tak být i u druhých nebo je ještě možnost, že by se to dorovnalo?Zajímá mě zkušenost ostatních.

6.1.2019 15:20
VetNanaPython

XXX.XXX.181.16

Ve třech měsících předpokládám že ještě nezačala výměna zubů. Je možné že se mu po výměně zuby spraví samy. Dál by mě zajímalo zdali uvažujete o tom, že byste se s ním účastnili výstav nebo ho máte na doma (ať už mazla nebo hlídače). Orientovala bych se podle toho

6.1.2019 15:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

VetNanaPython napsal(a):
Ve třech měsících předpokládám že ještě nezačala výměna zubů. Je možné že se mu po výměně zuby spraví samy. Dál by mě zajímalo zdali uvažujete o tom, že byste se s ním účastnili výstav nebo ho máte na doma (ať už mazla nebo hlídače). Orientovala bych se podle toho

Tak zadavatelka psala, ze bylo štěně kupované s předpokladem na výstavy. Ale teda pri odberu ve dvou mesicich uz muselo ty zuby mít tak jak ted ne?

6.1.2019 15:34
VetNanaPython

XXX.XXX.181.16

marcelaamax napsal(a):
Tak zadavatelka psala, ze bylo štěně kupované s předpokladem na výstavy. Ale teda pri odberu ve dvou mesicich uz muselo ty zuby mít tak jak ted ne?

Já vím že psala že má předpoklad na výstavy, ale většina lidí si stejně ty psy kupuje do domácnosti a ne na výstavy. Taky beru v potaz, že píše že je laik tak nepředpokládám, že by ho hned dávala na výstavy. Navíc psům se kompletně chrup vymění až kolem 8. měsíce života...

6.1.2019 15:34
VeronikaMia

XXX.XXX.125.130

Děkuji za odpověď.No, nejdřív jsme chtěli pejska jako parťáka, což je samozřejmě pořád priorita, ale když jsme vybírali rasu, začala jsem toužit si nějakou výstavu s ni zkusit.Takze trochu by mě to mrzelo.I štěňátka jsme potom chtěli zkusit.Ale takhle nevím, jak by prošla bonitaci.Jinak je opravdu nádherná a zatím vše jak má být.Zoubky jsou pořád první.

6.1.2019 15:39
VetNanaPython

XXX.XXX.181.16

VeronikaMia napsal(a):
Děkuji za odpověď.No, nejdřív jsme chtěli pejska jako parťáka, což je samozřejmě pořád priorita, ale když jsme vybírali rasu, začala jsem toužit si nějakou výstavu s ni zkusit.Takze trochu by mě to mrzelo.I štěňátka jsme potom chtěli zkusit.Ale takhle nevím, jak by prošla bonitaci.Jinak je opravdu nádherná a zatím vše jak má být.Zoubky jsou pořád první.

No pokud pro vás není výstava prioritní tak bych se orientovala podle toho, jestli jí to nevadí při žraní. Taky jsou rasy, které mají pro problémy s chrupem predispozici. Dál se chci zeptat jestli už u ní náhodou výměna nezačala a mléčné zuby jí nezůstaly. Tam by pak bylo dobré zuby přepočítat a pokud by jich nedejbože bylo víc tak honem k veterináři na vytrhnutí aby neměla v tlamičce svinstvo

6.1.2019 15:39
VeronikaMia

XXX.XXX.125.130

Právě, že nám to i chovatelka ukazovala, všechno nůžky a ty dva těsně nůžky.Ale říkala, že to je ok.Ted jsem se jen tak koukala a i když se v tom nevyznám, zdali se mi ty dva dolní už jako kleště, možná ten jeden trošičku před.No, budeme ji milovat tak jako tak, ale trochu mě to dneska zamrzelo.

6.1.2019 15:43
VeronikaMia

XXX.XXX.125.130

Nene, určitě jí to v ničem nevadí, zoubky tam jsou jen ty, co tam mají být, jen ty dva mě štvou, kdyby orekazily, že nebudeme moct zkusit vystavu.No, uvidíme.Ještě jednou děkuji, za odpovědi

6.1.2019 15:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

VeronikaMia napsal(a):
Nene, určitě jí to v ničem nevadí, zoubky tam jsou jen ty, co tam mají být, jen ty dva mě štvou, kdyby orekazily, že nebudeme moct zkusit vystavu.No, uvidíme.Ještě jednou děkuji, za odpovědi

Pokud mel v dobe odběru zuby v pořádku tak nemuze to být opravdu jen tím prezubovanim? Nasi fence se ted na třech měsících kyvou, jak zacina prezubovat. Ale na zuby jsem opravdu laik tak snad odpoví nekdo zkušenější :-)

6.1.2019 15:57
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Podle mého názoru (a toho, jak rozumím Vašemu popisu) má štěně úplně normální nůžkový skus. Třetí řezáky (ten poslední zub před špičákem) jsou postavené maličko jinak a není tam takový ten klasický nůžkový překus - horní a dolní zuby zapadají jakoby mezi sebe, ne přes sebe. Nedokážu to asi úplně přesně popsat. :-)
V každém případě nemá moc smysl řešit skus postranních řezáků u tříměsíčního štěněte. Pokud chcete zaručeného výstaváka, musíte koupit starší zvíře. Jestliže chcete především parťáka a výstavy jsou jen ta pověstná třešnička, tak je postavení pár zubů skoro nepodstatné. :-)

6.1.2019 16:00
VetNanaPython

XXX.XXX.181.16

Pokud jí to nevadí tak bych to nechala a počkala až přezubí. Když jsem dělala praxi na klinice jako sestra tak se asi v 90% případech bezproblémově přezubili všichni psíci až tuším na dva, kdy jeden měl vrozenou predispozici z překřížení a docházelo u něj k "vícezubí" a u druhého to samé až na to že to neměl v rodině.. Každopádně držím palečky a snad se všechno vydaří

6.1.2019 17:15
VeronikaMia

XXX.XXX.125.130

Ano, omlouvám se za popis.Rikam to fakt jak uplny de.il, ale já si pletu řezáky, špičáky i u lidí, natož u zviratek:)Ale podle Vašeho popisu, to jsou ty zuby, což mě uklidnilo.Muzu to ještě večer zkusit vyfotit, zatím je celkem zlatá a nechá si do pusinky sáhnout.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2019 17:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

VeronikaMia napsal(a):
Ano, omlouvám se za popis.Rikam to fakt jak uplny de.il, ale já si pletu řezáky, špičáky i u lidí, natož u zviratek:)Ale podle Vašeho popisu, to jsou ty zuby, což mě uklidnilo.Muzu to ještě večer zkusit vyfotit, zatím je celkem zlatá a nechá si do pusinky sáhnout.

No jestli chcete zkusit výstavy, tak si do pusinky bude muset nechat sáhnout i nadále. A nejen od vás.

6.1.2019 17:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jestli chcete zkusit výstavy, tak si do pusinky bude muset nechat sáhnout i nadále. A nejen od vás.

U nas je to tak, zatím, ze v cizím prostředí třeba od veterináře si nechá sáhnout do huby úplně v pohodě. Ale doma by si pořád hrála a je jak z divokých vajec, takže tohle nechávám na chvíle kdy uz leží a je v klidu, většinou k večeru, no jeste to neni idelani, ale lepsime se 😁 To tedy mluvím o stendu, starší pes by si naopak od veterináře do huby nenechal sáhnout ani nahodou.

V unoru nas se stendou ceka první výstava, jak pro ni, tak pro me, tak jsem zvědavá a mam z toho trošku obavy 😊.

6.1.2019 18:17
VeronikaMia

XXX.XXX.125.130

marcelaamax napsal(a):
U nas je to tak, zatím, ze v cizím prostředí třeba od veterináře si nechá sáhnout do huby úplně v pohodě. Ale doma by si pořád hrála a je jak z divokých vajec, takže tohle nechávám na chvíle kdy uz leží a je v klidu, většinou k večeru, no jeste to neni idelani, ale lepsime se 😁 To tedy mluvím o stendu, starší pes by si naopak od veterináře do huby nenechal sáhnout ani nahodou.

V unoru nas se stendou ceka první výstava, jak pro ni, tak pro me, tak jsem zvědavá a mam z toho trošku obavy 😊.

Tak ať na výstavě uspejete U nás si chce zase nejvíc hrát, když jsem chtěla zkusit postoj . To brala jako velikou legraci a nevydržela ani vterinu

6.1.2019 18:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

VeronikaMia napsal(a):
Tak ať na výstavě uspejete U nás si chce zase nejvíc hrát, když jsem chtěla zkusit postoj . To brala jako velikou legraci a nevydržela ani vterinu

Tak postoj zase u nas je bez problémů, držím pred cumackem něco, co zvyka nebo postupně uvolňuji granulky a nebo dávám do víčka od petky tavený syr, to nam poradila chovatelka.

Jinak děkujeme, sice asi neuspejeme, uz teď vime, ze rozhodčí preferuje jinou barvu 😁 ale uděláme si z toho prostě fajn výlet a zkušenost.

6.1.2019 19:20
VeronikaMia

XXX.XXX.125.130

marcelaamax napsal(a):
Tak postoj zase u nas je bez problémů, držím pred cumackem něco, co zvyka nebo postupně uvolňuji granulky a nebo dávám do víčka od petky tavený syr, to nam poradila chovatelka.

Jinak děkujeme, sice asi neuspejeme, uz teď vime, ze rozhodčí preferuje jinou barvu 😁 ale uděláme si z toho prostě fajn výlet a zkušenost.

Ok, zkusim, s tou PET lahví to je super nápad.Fakt porotce může takhle upřednostňovat jinou barvu?To je hustý, teda.Jojo, ideální je, to nebrat zase tak vážně.Ale ráda bych zkusila.Nam teď jedna uteče, protože třída štěňat je od čtvrtého měsíce a ty ji budou o týden dyl Ale ráda bych se šla kouknout jak to tam chodi

6.1.2019 19:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

VeronikaMia napsal(a):
Ok, zkusim, s tou PET lahví to je super nápad.Fakt porotce může takhle upřednostňovat jinou barvu?To je hustý, teda.Jojo, ideální je, to nebrat zase tak vážně.Ale ráda bych zkusila.Nam teď jedna uteče, protože třída štěňat je od čtvrtého měsíce a ty ji budou o týden dyl Ale ráda bych se šla kouknout jak to tam chodi

No upřímně mě výstavy nijak nelakaji. Mame psy spíš na sport. Ale slíbili jsme chovatelce, ze pár výstav objedeme a kdyz by bylo všechno v pořádku, tak bychom v budoucnu chtěli fenu uchovnit.

6.1.2019 19:30
VeronikaMia

XXX.XXX.125.130

Tady zkusim poslat pár fotek, jde o ty zoubky vedle těch prvních dvou

Přidejte reakci

Přidat smajlík