Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.1.2019 12:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Dobrý den,
je tu někdo kdo (opravdu) rozumí povaze a výcviku ČsV?
Mám desetiměsíčního psa, zkušenosti s výcvikem psů velké, ale s tímto psem si úplně nesedíme.
Je nekonfliktní ke psům, přátelský k lidem, hravý. Má spolehlivé přivolání, poslušnost, ale mně to s ním prostě nejde. Ideálně kdyby se našel nějaký fanda tohoto plemene, který by si ho vzal do výcviku. Ne profesionální škola, ne do kotce.

28.1.2019 12:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

A k čemu ho chcete vycvičit ? Odkud jste (mám kámošku u Berouna) když tak spojení do SZ...

Neregistrovaný uživatel

28.1.2019 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Chtěla bych Vám - lupus4 - napst soukromou zprávu, ale nejde mi to.
Jak se to dělá?
Teď už jsem jednu soukromou dostala, to nemám problém odpovědět, tam mě to navede, ale takhle když kliknu na Vaší ikonu, tak mi to nabídne sic tel. číslo, ale nevím, jak napsat soukromě.
Písněte mi třeba něco do zprávy, ať můžu odpovědět. Děkuji

28.1.2019 13:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Myslím, si, že to bude hodně podobné mému samojedu, myslím přístup k tomu psu, styl cvičení. Teď je moderní říkat pozitivka, ale prostě musíte pozitivně, jakmile přitvrdíte, pes se zasekne, začne se vás bát a už s ním nezmůžete nic, nepřesvědčíte ho na nic. Nepamatuju se, co jste měla před tím za plemeno? Proč jste šla do ČSV? Je to krásný pes, ale pro mne je to (ještě navíc od samojeda) dost nevyzpytatelný pes. Máme fenu v rodině a nic moc. Můj pes alespoň na psy neútočí, tahle ještě psa dá, ale fenu absolutně ne. Lidí se spíš bojí, utíká od nich.
Jinak se necítím dost fundovaná na to, doslova radit s výcvikem, můj má prostě provozní výchovu Zkuste popsat, co máte za problémy, v čem chcete poradit přesně? Vždyť píšete, že celkem OK, co chcete změnit, vylepšit?

Neregistrovaný uživatel

28.1.2019 13:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Já cvičím hlavně všechna plemena retrievrů a jejich křížence. Kromě toho mám vycvičeno hodně NO, 9 bílých ovčáků, dva holanďany, jednoho maliňáka, šest A0, čtyři BOC, jednoho bígla, jednoho pitbula, dva dobrmany, tři krátkosrsté kolie. Se všema zkoušky.
Ale vlčák je fakt něco jinýho. Když cvičíte hlavně pozitivkou, tak vám radostí urazí hlavu i ruce. Je potřeba hodně držet disciplínu, ale to mu zase vadí a dostává se do stresu.
Ve smečce má hodně podřízené postavení. Možná proto mívá často řídkou stolici. Nechala jsem ho laboratorně vyšetřit snad na všechno. Peněz to stálo, ale nic na něm nenašli. Chovatelka (zkušená s tímto plemenem) mi řekla, že vlčáka je potřeba krmit krmnou dávkou s převahou kostí. No, tohle jsem ještě nikdy neslyšela. Fakt je, že když ho ucpu kostma, tak průjem nemá. Ale nevím, nevím...
jestli je tohle správně.

28.1.2019 13:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

spojení máte v SZ

Neregistrovaný uživatel

28.1.2019 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Jojo, moc děkuji! Už jsem to četla

28.1.2019 14:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jojo, moc děkuji! Už jsem to četla

dejte pak vědět, zda jste se domluvili a jestli vám pomohla, ten její má asi 15 všech možnejch zkoušek
když tak se na mne odvolejte (VencaN - husky, Písek)

28.1.2019 14:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dobrý den,
je tu někdo kdo (opravdu) rozumí povaze a výcviku ČsV?
Mám desetiměsíčního psa, zkušenosti s výcvikem psů velké, ale s tímto psem si úplně nesedíme.
Je nekonfliktní ke psům, přátelský k lidem, hravý. Má spolehlivé přivolání, poslušnost, ale mně to s ním prostě nejde. Ideálně kdyby se našel nějaký fanda tohoto plemene, který by si ho vzal do výcviku. Ne profesionální škola, ne do kotce.

Záleží, co s ním chcete cvičit. ČSV se dobře učí, a motivuje na žrádlo, takže se sice všechno hned naučí (kromě aportů - to je jejich hodně slabé místo), ale problém je, že oni dělají jen to, z čeho vidí profit, a ne to, co po něm chce pán. Takže dokud máte pamlsky a odměňujete, tak šlapou jako hodinky, a v momentě kdy ví, že nic nebude (např. zkouška), tak se na celé cvičení vykašlou. Nejsou to psi, co by něco udělali pro vás, jen tak - zadarmo, nebo co by vás podrželi. A s přibývajícím věkem, až naberou sebevědomí, a už pro ně nejste středobod vesmíru jako pro štěně, se tohle bohužel ještě víc prohlubuje.

Mívala jsem jich na hodině někdy i 4, a v tréninku ti psi fak šlapali nádherně - člověk by si řekl, že to je ideální plemeno na cvičení, ale na akcích, kde věděli, že odměna po každým cviku nepříjde, tak se svými pány nehorázně vydrbávali

Neregistrovaný uživatel

28.1.2019 14:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Díky, tohle je dobrý info!
Já jsem dosud s nimi neměla zkušenost žádnou.
Přijde mi to trochu jako se servaly, které mám - tak cca do roku a půl, když to jsou koťata a považují vás za svého rodiče jsou super, celkem dělají co se po nich chce, jsou mazlivý, kontaktní. Potom dospějí a když se hladit rádi dají, tak dávají najevo, že pro ně už moc neznamenáte.

28.1.2019 14:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Díky, tohle je dobrý info!
Já jsem dosud s nimi neměla zkušenost žádnou.
Přijde mi to trochu jako se servaly, které mám - tak cca do roku a půl, když to jsou koťata a považují vás za svého rodiče jsou super, celkem dělají co se po nich chce, jsou mazlivý, kontaktní. Potom dospějí a když se hladit rádi dají, tak dávají najevo, že pro ně už moc neznamenáte.

Oni ČSV i své majitele rádi mají, a jsou na ně i fixovaní. Jen to nedávají najevo tak, jak jsme zvyklí u pracovních plemen, a hlavně dělají jen "do výše svého platu" - prostě ty něco chceš? Tak naval!
Nemáš! Tak sorry, čau ...

28.1.2019 15:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Oni ČSV i své majitele rádi mají, a jsou na ně i fixovaní. Jen to nedávají najevo tak, jak jsme zvyklí u pracovních plemen, a hlavně dělají jen "do výše svého platu" - prostě ty něco chceš? Tak naval!
Nemáš! Tak sorry, čau ...

Hezky jste to popsala už v tom předešlém, bohužel samojeda(nevím jak ostatní, ale mého ne) neutáhnete ani na ty pamlsky. Venku ho absolutně nezajímají. Strkám mu do huby sušené srdíčko, jakmile ho něco zaujme(proto mu ho strkám, abych ho stáhla na sebe a vnímnul) tak ho klidně, i když by i na naléhání vzal, vyflusne.

28.1.2019 15:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já cvičím hlavně všechna plemena retrievrů a jejich křížence. Kromě toho mám vycvičeno hodně NO, 9 bílých ovčáků, dva holanďany, jednoho maliňáka, šest A0, čtyři BOC, jednoho bígla, jednoho pitbula, dva dobrmany, tři krátkosrsté kolie. Se všema zkoušky.
Ale vlčák je fakt něco jinýho. Když cvičíte hlavně pozitivkou, tak vám radostí urazí hlavu i ruce. Je potřeba hodně držet disciplínu, ale to mu zase vadí a dostává se do stresu.
Ve smečce má hodně podřízené postavení. Možná proto mívá často řídkou stolici. Nechala jsem ho laboratorně vyšetřit snad na všechno. Peněz to stálo, ale nic na něm nenašli. Chovatelka (zkušená s tímto plemenem) mi řekla, že vlčáka je potřeba krmit krmnou dávkou s převahou kostí. No, tohle jsem ještě nikdy neslyšela. Fakt je, že když ho ucpu kostma, tak průjem nemá. Ale nevím, nevím...
jestli je tohle správně.

Jo, jo, samá spolupracující (ráda spolupracující) plemena. Já to tu vždycky říkala, že si člověk, který je zvyklý na tyhle psy vůbec nepředstaví, jak to nejde se samojedem. Jsem trošku škodolibě ráda, že si to zkoušíte taky (to je černý humor ) Ne, opravdu mne mrzí, že si nerozumíte. Já svého samíka miluju a jiného psa už bych nikdy nechtěla, ale jednoduché to s ním fakt není
Podřízený, hmm, ještě není zdaleka dospělý, mám trošku obavy, jak to bude pak. Není to právě zrovna snášenlivé plemeno(k ostatním psům myslím)

29.1.2019 22:24
Potvora

XXX.XXX.235.1

Ja by som ho na vycvik inej osobe nedavala. CSV je plemeno jedneho pana a to, ze vam ho niekto vycvici a bude mat u neho respekt a autoritu neznamena, ze ked dostanete voditko spet, tak to tak aj ostane. Skor by som zvazovala vycvik - spolupracu s nejakym chovatelom, ktory vam ukaze rozdielnosti od psov, ktorych bezne cvicite a s ktorymi mate skusenosti. A co konkretne vam s tym vasim psom nejde? Pisete, ze privolanie je v poriadku, poslusnost je v poriadku a ze ziadnu vysoku skolu s nim nechcete, ale nic o tom v com sa vam nedari..
Inak motivacia by bola skor cinnost, ktoru ma rad ako palmsky ... Taka moja skusenost s krizencom CSV a kaukazaka, ked boli u nas na prazdninach synovci a neter a chceli sa ist sankovat, zatvorila som psov do ohrady, aby nevybehli z dvora a kym som s deckami a sankami stihla prist k brane, tak moj pes neviem ako z tej ohrady vyliezol a uz mi sedel pri nohe a pozeral na mna a na sanky. Decka sa strasne smiali a miesto sankovacky som isla po postroj a sanky som zapla za neho. Takze maximalna spokojnost deti aj psa a jedine kedy sanky netahal bolo, ked som si na ne sadla ja! Vtedy si sadol aj on a pozeral na mna a cakal

Neregistrovaný uživatel

30.1.2019 15:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Možná jsem se nevyjádřila úplně přesně. Já vlastně s výcvikem jako takovým problém nemám. Pes je poslušný, (zatím) nekonfliktní.
S čím mám problém je spíš výchova. Nějak se s ním nežije dobře. Pořád po očku člověka pozoruje a když vidí, že se nekoukáte, tak si vyskočí někam do výšky nejčastěji na stůl, aby mohl něco ukrást. Štve mě i venku hlavně v přírodě. Ano, má přivolání, ale pořád na něj musím koukat a když vidím, že nabírá plynulý rychlý klus někam do dálky, tak musím zavolat. Já jsem zvyklá, že si psi hlídají mě a ne já je. Je to jejich starost, aby mě neztratili. Přijde mi, jak když se zapne do jiného režimu - kouká na obzor a někam kluše. Když zavolám přijde, když nezavolám tak odkluše a vrátí se až třeba za půl hodiny a to něčím nažraný. Taky mi vadí jeho hlučnost. Kdo máte zkušenosti - je to u ČSV normální, že pořád poštěkávají a vydávají nejrůznější zvuky kvůli minimálním podnětům?
Je taky nesmírně šikovný jak se dostat k nějakému jídlu. Dovede používat přední packy pomalu jak ruce.
Viděla jsem ho, jak vykuluje vajíčka z kurníku. Jiný pes to nedovede.
Mě prostě překvapilo, že ta jeho vlčí podstata je ještě takhle patrná. Chování mi přijde naprosto přírodní. Myslela jsem si, že je to víc pes jen s vlčím vzhledem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2019 15:36

Njn, každá plemena to mají hozené jinak, no. Ale to koukám, jestli ty koukáš, to dělaly i hovawartky i Nora, to mi připadá úplně normální:D A hlídat, aby se neztratila, to uměly hovawartky, Nora to až tak neřeší. Nemyslím si, že je to řešitelné nějakým výcvikem. Prostě to tak je. Pokud vás to štve, možná psa poslat dál?

30.1.2019 16:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Možná jsem se nevyjádřila úplně přesně. Já vlastně s výcvikem jako takovým problém nemám. Pes je poslušný, (zatím) nekonfliktní.
S čím mám problém je spíš výchova. Nějak se s ním nežije dobře. Pořád po očku člověka pozoruje a když vidí, že se nekoukáte, tak si vyskočí někam do výšky nejčastěji na stůl, aby mohl něco ukrást. Štve mě i venku hlavně v přírodě. Ano, má přivolání, ale pořád na něj musím koukat a když vidím, že nabírá plynulý rychlý klus někam do dálky, tak musím zavolat. Já jsem zvyklá, že si psi hlídají mě a ne já je. Je to jejich starost, aby mě neztratili. Přijde mi, jak když se zapne do jiného režimu - kouká na obzor a někam kluše. Když zavolám přijde, když nezavolám tak odkluše a vrátí se až třeba za půl hodiny a to něčím nažraný. Taky mi vadí jeho hlučnost. Kdo máte zkušenosti - je to u ČSV normální, že pořád poštěkávají a vydávají nejrůznější zvuky kvůli minimálním podnětům?
Je taky nesmírně šikovný jak se dostat k nějakému jídlu. Dovede používat přední packy pomalu jak ruce.
Mě prostě překvapilo, že ta jeho vlčí podstata je ještě takhle patrná. Chování mi přijde naprosto přírodní. Myslela jsem si, že je to víc pes jen s vlčím vzhledem.

Čsv si Vás hlídat nebude - on Vás nepotřebuje, pro něj jste jen ta hodná teta, co se o něj stará, ale jeho priority jsou bohužel jinde.

30.1.2019 16:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

Čsv si Vás hlídat nebude - on Vás nepotřebuje, pro něj jste jen ta hodná teta, co se o něj stará, ale jeho priority jsou bohužel jinde.

a to je ještě mlaďas, uvidíte až dospěje...buď si ho získáte jako parťáka, nebo budete pro něj jen ta hodná teta, co se o něj stará,
mě se u nezávisláků osvědčilo "totální unavení" + čundr sami dva

PS. Už jste mluvila s Juliánou?

30.1.2019 16:42
Potvora

XXX.XXX.250.223

Inak tiez suhlasim s Bodlinkou, ze by to chcelo psa skor umiestnit k cloveku, ktory bude dostatocne tolerovat jeho povahu, nakolko vam vobec nesadla. CSV je samostatny, s howikom alebo labradorom sa to neda zrovnavat. Tak nech zbytocne netrapite seba ani psa. Dovtedy by mohli pomoct dlhy prechadzky po prirode, kde si bude moct cuchat nove pachy alebo psie hlavolamy, ktore mu zamestnaju hlavu ciastocne a potom si nebude hladat zabavu po svojom. Je to pes pre dost aktivnych ludi, nie ako rodinny pes. Inak CSV vam kludne dokaze aj zaspievat, je to ale individualne a pre vlka je hlasovy prejav na dorozumievanie sa v ramci svorky maximalne prirodzeny.

30.1.2019 16:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Neberte to jako rýpání. Jen se ptám - proč jste si pořídila zrovna tohle plemeno? Když vám vadí ty jeho vlastnosti, to jsou asi normální vlastnosti pro CSV, že si vás nebude hlídat a že je spíše nezávislý.

30.1.2019 16:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
a to je ještě mlaďas, uvidíte až dospěje...buď si ho získáte jako parťáka, nebo budete pro něj jen ta hodná teta, co se o něj stará,

Jj, to je to, co jim sedí - být parťák na toulky přírodou pro člověka, co příjme jejich přírodní nezávislou povahu. Ale ten, kdo je zvyklý na tvárné pracovní psy, bude soužitím s Čsv spíš trpět.

30.1.2019 17:53

Proč jste si ho pořizovala?

30.1.2019 21:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Flip....i když nemám ČSV tohle jste popsala moc hezky, nedokázala bych to líp: Ano, má přivolání, ale pořád na něj musím koukat a když vidím, že nabírá plynulý rychlý klus někam do dálky, tak musím zavolat. Já jsem zvyklá, že si psi hlídají mě a ne já je. Je to jejich starost, aby mě neztratili. Přijde mi, jak když se zapne do jiného režimu - kouká na obzor a někam kluše. Když zavolám přijde, když nezavolám tak odkluše a vrátí se až třeba za půl hodiny a to něčím nažraný. Taky mi vadí jeho hlučnost. Kdo máte zkušenosti - je to u ČSV normální, že pořád poštěkávají a vydávají nejrůznější zvuky kvůli minimálním podnětům?...i když jsem se tu 100x snažila vysvětlit, v čem je můj pes jiný, nevystihnula jsem to tak hezky jako vy Tohle je jak přes kopírák Ale já když pozoruju, jak se mi před očima změní v toho vlka(a teď rozhodně nemyslím, že by byl krvežíznivý ) ale prostě řeč těla, výraz v určitých momentech, tu svobodomyslnost...tohle na něm právě miluju. Ale já jsem nikdy nechtěla psa, co na mně visí očima. Mě naopak takoví psi trošku lezou na nervy. Berňák takový byl jen částečně naštěstí, byl závislák sice, ale ne doslova otravný ve smyslu: paničko bav mne.

30.1.2019 21:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

3.2.2019 10:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ahoj Flip, jak vám to jde dál? Jenom chci dát tip: včera k večeru(po 18h) šlo na JOJ family tuším - Miláčikovo(snad to nekomolím) byl tam právě profil CSV, jen nevím co přesně, chytnula jsem jen konec.

3.2.2019 12:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

též na youtube se dají najít videa slečny co si říká Padžula je z Čelakovic a má dvě fenky. Docela s nima funguje a to v paneláku !!! Možná by poradila................?

3.2.2019 12:11

lesnížínka napsal(a):
Ahoj Flip, jak vám to jde dál? Jenom chci dát tip: včera k večeru(po 18h) šlo na JOJ family tuším - Miláčikovo(snad to nekomolím) byl tam právě profil CSV, jen nevím co přesně, chytnula jsem jen konec.

nebylo tam nic.....

3.2.2019 12:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nebylo tam nic.....

Aha

3.2.2019 12:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nějak jsme to zamluvily(baby kecaly jen a jen o vnoučatech ) ale byla jsem minulý týden se sestřenkou, co má fenu CSV a jediné co padlo(když jsem si stěžovala na tu mou nežravku) bylo: já jsem ji teď pěkně vykrmila. Vyvalila jsem oči(už jen, že se jí to povedlo, asi jsem neviděla tlustého CSV) a ona: to schválně víš. Vím jen to, že chodí s mužem myslivcem na volno po lese a zdrhá...jen u myslivců to jaksi nevadí Tak prý, aby byla línější

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 17:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

lesnížínka napsal(a):

Děkuji za optání
Nejde!
Před chvílí mi téměř zakousl slepici
Když jsem zařvala tak jí pustil, ale mě štve, jak dokáže člověka nenápadně pozorovat. To je prostě vlk!
Já si fakt myslela, že už je to víc pes. To je něco tak vyčůranýho! Pohybuje se mezi slepicema a nic, protože je sleduju. Zavolá na mě syn, já mu odpovídám, otočím hlavu a slepice už mu kdáká v hubě.

Jinak chovatelka mi tvrdila, že to je plemeno, které se ani nemusí cvičit, protože udělá pro svého člověka všechno.
No, myslím, že je to spíš tak, jak tu víc lidí psalo - nepotřebuje vás, jen hodnou tetu, která se o něj postará.
Je to krásné plemeno, ale hodně lidi zvažujte jeho pořízení, je to fakt oříšek. Je to pes na plný úvazek.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Ještě jeden dotaz - už jsem se ve vlákně zmínila: chovatelka tvrdí, že toto plemeno je potřeba krmit masem s kostmi a to s převahou kostí. Nikdy jsem takhle nekrmila žádné psy. Myslím, že kostí by mělo být vždy méně než masa. No, nicméně on se po každém jiném typu krmení, než po takovém totálně pos...e. Má už všechna vyšetření, myslela jsem si, že to bude slinivkář, nebo alergik na něco, ale nic, je prý zdravý.
Máte s tím někdo zkušenosti?

3.2.2019 18:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

lupus4 napsal(a):

Už jste mluvila s Juliánou?

3.2.2019 18:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě jeden dotaz - už jsem se ve vlákně zmínila: chovatelka tvrdí, že toto plemeno je potřeba krmit masem s kostmi a to s převahou kostí. Nikdy jsem takhle nekrmila žádné psy. Myslím, že kostí by mělo být vždy méně než masa. No, nicméně on se po každém jiném typu krmení, než po takovém totálně pos...e. Má už všechna vyšetření, myslela jsem si, že to bude slinivkář, nebo alergik na něco, ale nic, je prý zdravý.
Máte s tím někdo zkušenosti?

Stejné zkušenosti. Musí dostávat pořád kosti, minimálně v jedné denní dávce mu je dávám. Pokud je hárání sousedek, přestane mi žrát maso a je týden sotva na granulích (tím myslím, že sežere jen tolik aby přežil) tak se začne posí.at. Také jsem myslela, že je slinivkář
Ty slepice, to je oříšek...no pán bůh s váma, my to vyřešili až za 9 let jeho psího života a to tak, že jsem ho nad zmrzačenou slepicí zcela nekynologicky zmlátila. Teď se jim snaží doslova vyhnout, ale také předpokládám že jen, když jsem poblíž já. Kdyby byl na vychajdě někde sám, nemyslím si, že by je obešel

3.2.2019 18:46

Děkuji za optání
Nejde!
Před chvílí mi téměř zakousl slepici
Když jsem zařvala tak jí pustil, ale mě štve, jak dokáže člověka nenápadně pozorovat. To je prostě vlk!
Já si fakt myslela, že už je to víc pes. To je něco tak vyčůranýho! Pohybuje se mezi slepicema a nic, protože je sleduju. Zavolá na mě syn, já mu odpovídám, otočím hlavu a slepice už mu kdáká v hubě.

Jinak chovatelka mi tvrdila, že to je plemeno, které se ani nemusí cvičit, protože udělá pro svého člověka všechno.
No, myslím, že je to spíš tak, jak tu víc lidí psalo - nepotřebuje vás, jen hodnou tetu, která se o něj postará.
Je to krásné plemeno, ale hodně lidi zvažujte jeho pořízení, je to fakt oříšek. Je to pes na plný úvazek.

Nechápu, jak jste mohla, zrovna Vy, věřit takovým bludům od chovatelky
Jinak je to normální chování, mám takhle vyčůranou fenu, a to není čsv, vždy musíte být min dva kroky napřed, pořád bude zkoušet, jestli dáváte pozor a co si může dovolit

3.2.2019 19:17

Fakt by mne zajímala odpověď na otázku, proč jste si pořizovala toto plemeno...

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Lupus4 - Juliánu zkusím zítra, nechtělo se mi jí otravovat přes víkend.
Lesnížínka - děkuji za sdělení Vaší zkušenosti (je to zajímavý, že přírodní plemena fungují takto)
Rájka999 - no, i když mám zkušenosti se psy velké, prostě nevím všechno a nerozumím všem plemenům. Chovatelka je zkušená, má dvě feny a odchovala už vrhů více.
Balu - To se radši ani neptejte....

3.2.2019 20:17

Lesnížínka - děkuji za sdělení Vaší zkušenosti (je to zajímavý, že přírodní plemena fungují takto)
Rájka999 - no, i když mám zkušenosti se psy velké, prostě nevím všechno a nerozumím všem plemenům. Chovatelka je zkušená, má dvě feny a odchovala už vrhů více.

Ráda bych to pochopila, proto se ptám...

3.2.2019 20:20

Tak pokud nevíte všechno a nerozumíte všem plemenům, tak jste informace měla hledat z více zdrojů a ne jenom od oné chovatelky, aneb, aby prodala, navěšela Vám bulíky na nos... tak nám ten důvod jeho pořízení prozraďte

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Tak jo, ať se pobavíte: je to pes na objednávku do zahraničí. Měl by tam jít pracovat jako vodící pes. Budoucí majitel je zkušený a podmínky dobré.
Vycvičit se dá, ale žít se s ním moc nedá. Anebo, abych byla přesná, mně osobně jeho povaha nesedne, třeba sedne budoucímu majiteli.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

A nemyslím, že by chovatelka chtěla za každou cenu prodat. Po tomhle vrhu se jen zaprášilo. Většinou ven. A ty její feny se chovali úžasně. Koneckonců tohoto pejska jsem si poprvé prohlížela druhý den po porodu za přítomnosti její matky a byla naprosto v pohodě. Moc se mi to tam líbilo: chovatelka, feny, prostředí, štěňata.

3.2.2019 20:34

Tak jo, ať se pobavíte: je to pes na objednávku do zahraničí. Měl by tam jít pracovat jako vodící pes. Budoucí majitel je zkušený a podmínky dobré.
Vycvičit se dá, ale žít se s ním moc nedá. Anebo, abych byla přesná, mně osobně jeho povaha nesedne, třeba sedne budoucímu majiteli.

Budoucí majitel si objednal ČSV?? Fakt ví, do čeho jde? Podle mě je ČSV jako vodící pes naprosto nevhodný. Pokud by měl být vhodný, tak by musel mít úplně netypickou povahu...

3.2.2019 20:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak to teda přeji tomu nevidomému hodně štěstí a zdraví!🤓

Jako na rovinu - tohle je regulérní pokus o vraždu, i když musím uznat, že velmi rafinovaný!

3.2.2019 20:44

A nemyslím, že by chovatelka chtěla za každou cenu prodat. Po tomhle vrhu se jen zaprášilo. Většinou ven. A ty její feny se chovali úžasně. Koneckonců tohoto pejska jsem si poprvé prohlížela druhý den po porodu za přítomnosti její matky a byla naprosto v pohodě. Moc se mi to tam líbilo: chovatelka, feny, prostředí, štěňata.

...no znala jsem vodící fenu NO x ČSV......byla úžasná, ale jedou za čas jí ruplo v hlavě a zmrzačila nebo zamordovala malého psa a to bez příčiny, jen například šel okolo ní........jinak pohodové, skvělé pracovité zvíře.........u jednoho případu jsem byla.......fena v klubovně ležela v klidu pod židlí své majitelky bez vodítka, okolo prošla malá fenka a ani si jí nevšimla, fena vystartovala a sotva jsme jí tu feňulku vyrvali z huby.......pak byl zase klid.......údajně v ní vždy bouchlo to ČSV........

3.2.2019 20:51
Terven

XXX.XXX.110.147

Já myslím, že chovatelka věděla, o čem mluví a žádné bulíky na nos vám nevěšela. Jen prostě toto plemeno není pro každého...upřímně, pokud někomu vyhovují psi typu retrívr, nemusím být extra znalec, abych předpověděla, že s čsv tento člověk bude mít problém.
Tipuju, že pro volnomyšlenkáře, který dokáže upozadit svoje ego, to musí být super pes.

3.2.2019 20:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vodící pes?!? No to mně pos.r Tak já fakt žasnu, co lidi nevymyslí. Pokud si to majitel přeje, dobře mu tak. No vlastně...odes.erete to vy, protože nezdar pak padne na vaši hlavu, to je mi jasné To přeju fakt hodně štěstí.

3.2.2019 20:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
Já myslím, že chovatelka věděla, o čem mluví a žádné bulíky na nos vám nevěšela. Jen prostě toto plemeno není pro každého...upřímně, pokud někomu vyhovují psi typu retrívr, nemusím být extra znalec, abych předpověděla, že s čsv tento člověk bude mít problém.
Tipuju, že pro volnomyšlenkáře, který dokáže upozadit svoje ego, to musí být super pes.

To jo - úplně vidím toho slepého volnomyšlenkáře ... 🤣

3.2.2019 21:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nejsem žádný znalec ale v životě jsem neviděla ani neslyšela že by se čsv stal vodicím psem a silně pochybuju že se na to hodí. I když u nás v okolí má chlap tři feny a bez problémů bez vodítka na procházce, jsou poslušné a v klidu jsem si je hladila aniž by mne kdy předtím viděly...................

3.2.2019 21:05

GAELLE napsal(a):
nejsem žádný znalec ale v životě jsem neviděla ani neslyšela že by se čsv stal vodicím psem a silně pochybuju že se na to hodí. I když u nás v okolí má chlap tři feny a bez problémů bez vodítka na procházce, jsou poslušné a v klidu jsem si je hladila aniž by mne kdy předtím viděly...................

To ale není úplně průkazný předpoklad úspěšného vodícího psa, že?

3.2.2019 21:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):

Potkala jste je se psem?

3.2.2019 21:07
GAELLE

XXX.XXX.55.67

To ale není úplně průkazný předpoklad úspěšného vodícího psa, že?

no to určitě ne jako vodicího psa si to neumím představit. a ačkoliv se mi to plemeno líbí nepořídila bych si ho, stejně jako si nepořídím bula a maliňáka

3.2.2019 21:07
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Potkala jste je se psem?

jasně že ne. To už byl pes pod drnem a já byla sama na kole. Nevím jak by to dopadlo neboť náš pes útočil na psy, feny, štěňata. Takže si odpovím - blbě

3.2.2019 21:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
jasně že ne. To už byl pes pod drnem a já byla sama na kole. Nevím jak by to dopadlo neboť náš pes útočil na psy, feny, štěňata. Takže si odpovím - blbě

Nene, myslela jsem, jestli jste měla s sebou psa Vy - oni jsou totiž na psy poměrně agresivní (hlavně na stejné pohlaví)

3.2.2019 21:12

GAELLE napsal(a):
no to určitě ne jako vodicího psa si to neumím představit. a ačkoliv se mi to plemeno líbí nepořídila bych si ho, stejně jako si nepořídím bula a maliňáka

Taky mám plemena, která bych si nikdy nepořídila. Jedním z nich je ČSV, stejně jako vy malina, a z bull plemen se mi líbí anglický bulterier, ale ani ten se nestane mým společníkem.

3.2.2019 21:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):

Jee, vy jste to editovala, a já odpovídala na původní příspěvek 😉

3.2.2019 21:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Nene, myslela jsem, jestli jste měla s sebou psa Vy - oni jsou totiž na psy poměrně agresivní (hlavně na stejné pohlaví)

my měli psa samce a ten psy nesnášel. útočil bohužel i na feny i hárající i staré. a i na štěňata, už se to neodnaučil. No a tři feny čsv to by pro něj nedopadlo dobře, myslím že by mu pěkně nandaly. už jsme vždy hlídali kde se objeví pes, okamžitě uvázali, dali mezi nohy a drželi fest. 2x se stalo že majitelé vzali své malé pejsky do náruče a pes škrábl nechtěně je. Stálo nás to pár desítek tisíc

3.2.2019 21:18
Terven

XXX.XXX.110.147

To jo - úplně vidím toho slepého volnomyšlenkáře ... 🤣

K tomu se nevyjadřuju. Reagovala jsem na fakt, že Flip s ním má problém a píše, že žít se s ním nedá. Evidentně jsou lidi, kteří by život s nimi za nic nevyměnili.

3.2.2019 21:18
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Jee, vy jste to editovala, a já odpovídala na původní příspěvek 😉

já si zas blbě přečetla otázku

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 21:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Terven napsal(a):
K tomu se nevyjadřuju. Reagovala jsem na fakt, že Flip s ním má problém a píše, že žít se s ním nedá. Evidentně jsou lidi, kteří by život s nimi za nic nevyměnili.

Ano, je to přesně tak. Mně prostě jeho povaha nesedí. Ano, fyzicky se mi strašně líbí, ale to je málo. Ale přesně jak píšete: jsou lidi, kterým sedím jako poklice na hrnec. Vezměte si třeba Monte Kvasnicu!
Ten se tedy taky divil, že by z něj měl být vodící pes. Že prý potom o tom napíše článek
Jenže ten nevidomý pán není žádný blb. Oslepl až ve zralém věku a do té doby byl vysloveně kynolog.
Původně po mě chtěl Sarloose, ale do toho bych nešla. (I když několik Sarlooských vlčáků jako vodící vycvičení byli. Koneckonců manželka pana Sarloose byla nevidomá a on chtěl stvořit ideální plemeno na tento výcvik).
Nikde není dáno, že tento pes nakonec vodit půjde. Třeba to opravdu nepůjde. Navíc nemá ještě RTG.
A vražda to není v žádném případě. I ve dvojici vodící pes - člověk je vždy vůdcem člověk. Je to jen spojení psích očí a lidského mozku. Pes není zodpovědný za nic a žádný výcvik z žádného psa neudělá komisaře Rexe. Veřejnost má silnou tendenci práci vodících a asistenčních psů vidět ve světle něco jako geniální pes se stará o chudáka postiženého. Ale takhle to nefunguje.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 21:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Jinak nevidomých volnomyšlenkářů je spousta. Proč myslíte, že to nejde dohromady?
A je taky pravda, že si hlavně v poslední době často vymýšlejí plemena jiná, než ta ideální jako jsou pro tuto práci retrievři.
Částečně mě to štve, ale dovedu pochopit, že se člověk, který nevidí cítí na ulici bezpečněji s ČSV než s labrouškem.

3.2.2019 21:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak to bacha, jestli má pracovat jako vodící pes - tudíž bude kastrován ?
U ČsV jsou kastráti bráni jako "vadní", smečka je likviduje...či min šikanuje.
Jde o psa či fenu ? Psi normálně v dospělosti jsou vůči ostatním samcům nesnášenliví a kastrace to ještě zhorší...
Klientovi bych to rozmluvil...

3.2.2019 22:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jinak nevidomých volnomyšlenkářů je spousta. Proč myslíte, že to nejde dohromady?
A je taky pravda, že si hlavně v poslední době často vymýšlejí plemena jiná, než ta ideální jako jsou pro tuto práci retrievři.
Částečně mě to štve, ale dovedu pochopit, že se člověk, který nevidí cítí na ulici bezpečněji s ČSV než s labrouškem.

No, tak pak je všechno v pořádku, a přeju hodně štěstí

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 22:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Pán ho nechce dát kastrovat a žádný předpis to neukládá.
Tohle, co píšete je zajímavá informace. Mně právě dělá spíš starost to, že ho kastrovat nechce.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 22:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Jestli ale začne napadat psy, tak se jako vodící předat nedá.
Zatím je v pohodě, ale je mu teprve 11 měsíců.

3.2.2019 22:12

Mně to případne jako totální znásilnění povahy ČSV, udělat z něj vodícího psa. A to nesvědčí zrovna ve prospěch budoucího majitele, ani o jeho zkušenostech a znalostech.

3.2.2019 22:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jestli ale začne napadat psy, tak se jako vodící předat nedá.
Zatím je v pohodě, ale je mu teprve 11 měsíců.

Naučit ho psy ignorovat se dá, ALE jak na něj nějaký vrkne - je hotovo, spráskat se nedá...ba naopak
Dospívají později...

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Mně to případne jako totální znásilnění povahy ČSV, udělat z něj vodícího psa. A to nesvědčí zrovna ve prospěch budoucího majitele, ani o jeho zkušenostech a znalostech.

Tak ona je spousta lidí s názorem, že práce vodícího psa je znásilňování všech psů jako takových.
Jenže on pes většinou rád s člověkem spolupracuje a něco podniká.
No, u tohoto plemene se tím moc jistá nejsem.
Lámat přes koleno se to nedá, když to nepůjde, nedá se nic dělat. Nejspíš se uchovní a půjde tam jako pes chovný, ale nevodící.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

lupus4 napsal(a):
Naučit ho psy ignorovat se dá, ALE jak na něj nějaký vrkne - je hotovo, spráskat se nedá...ba naopak
Dospívají později...

Všichni se snad nervou. Jsou přece taky psi submisívní. Tenhle můj tak zatím vypadá.

3.2.2019 22:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak ona je spousta lidí s názorem, že práce vodícího psa je znásilňování všech psů jako takových.
Lámat přes koleno se to nedá, když to nepůjde, nedá se nic dělat. Nejspíš se uchovní a půjde tam jako pes chovný, ale nevodící.

Problém je v tom, že zrovna ČSV není typ psa, co s člověkem chce spolupracovat - on se sice všechno naučí poměrně rychle, ale stejně rychle se naučí hned 6 způsobů, jak to nemuset udělat ...

3.2.2019 22:43

Všichni se snad nervou. Jsou přece taky psi submisívní. Tenhle můj tak zatím vypadá.

No jo, ale že je pes nějaký v 11 měsících přece neznamená, že takový zůstane.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 22:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Ano, to je jasný. Proto píšu - zatím-
Nicméně mám zkušenost, že jestli bude pes dominantní, či submisívní se dá poznat už u štěněte. Samozřejmě se dál vyvíjí a modeluje zkušenostmi, ale základ povahy je vrozený.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 22:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Ano, mě dobrá cvičitelnost právě taky mile překvapila. Spoustu lidí o nich tvrdí, že nejsou dobře cvičitelní. Jenže je to asi jak píšete - prostě vymýšlí co vyhovuje jemu.

4.2.2019 07:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

CSV jsou často velmi submisivní, bojácní, ovšem to platí ve vztahu k člověku, když v povaze má navrch ten vlk. To je právě pravý opak toho, jak to má takový jedinec se psy.

4.2.2019 07:33

Jistě, ale tady se jedná o plemeno s poměrně nezávislou povahou. Myslím, že to dost zlehčujete a možná je pro vás věcí prestiže dokázat, že zrovna vy vycvičíte z ČSV vodícího. Ale za jakou cenu? Za cenu potlačení přirozené povahy psa. A to je pro mě příliš vysoká cena, kterou zaplatí pes.

4.2.2019 08:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jistě, ale tady se jedná o plemeno s poměrně nezávislou povahou. Myslím, že to dost zlehčujete a možná je pro vás věcí prestiže dokázat, že zrovna vy vycvičíte z ČSV vodícího. Ale za jakou cenu? Za cenu potlačení přirozené povahy psa. A to je pro mě příliš vysoká cena, kterou zaplatí pes.

Já si nemyslím, že tohle půjde dotáhnout do konce, aby byl ten pes v provozu opravdu spolehlivý - vidím, jakým stylem ti psi cvičí se svými majiteli, se kterými žijí od 7 týdnů, a jsou na ně nafixovani
Dokud je to hraní na žrádýlko, tak to vypadá famfárově, ale když se po nich opravdu něco chce, tak vypnou a jdou si po svých.
A tady je navíc ještě komplikace v tom, že budoucí klient je pro něj člověk, na kterého nemá žádnou vazbu, a pes bude přesazený do jiného prostředí. O tom, že jak dospěje, tak se jeho chování dost změní, a že psi submisivní k lidem, bývají naopak o to agresivnější na psy ani nemluvě.

Jako experiment je to fajn, ale to je tak asi všechno. Ale zajímalo by mě třeba za rok, jak to dopadlo.

4.2.2019 08:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jinak mi to přijde ujetý podobě, jako si pořídit Čsv na pasení ovcí ...

4.2.2019 08:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A nenese čsv taky špatně změnu pána? Jakože retrívr miluje všechny a tak si snáz zvykne na pána, kterému bude prodaný, ale čsv? Ten je k cizím hodně rezervovaný ne? A ještě by teď měl cizího poslouchat?

A k zadavatelce - snad to není moc osobní - zajímá mě,jak to tedy funguje - nevidomý si vybere přímo plemeno psa, které vy si vezmete do výcviku. A co když to pak prostě nepůjde, pes není vhodný jako vodící? Klient vám i tak zaplatí? Nebo to platí nějaká organizace? Mě je divný proč to zkoušet zrovna s plemenem, které se na to úplně nehodí...

Jak dlouho se takový vodící pes cvičí?

4.2.2019 09:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

Právě to, že těžce nese změnu psovoda bylo jedním z důvodů, proč ho přestala používat i armáda. Často pak pracovali jen jako SUPi

4.2.2019 09:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
Právě to, že těžce nese změnu psovoda bylo jedním z důvodů, proč ho přestala používat i armáda. Často pak pracovali jen jako SUPi

Tak armáda je přestala (resp. ani nezačala) používat pro jejich nevhodnou povahu celkově. Proběhl tam v podstatě jen testovací provoz v rámci šlechtění plemene, a ten ukázal, že pro použití v armádě není ČSV vhodné.

4.2.2019 10:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jinak mi to přijde ujetý podobě, jako si pořídit Čsv na pasení ovcí ...

To je přece něco jako: udělat kozla zahradníkem, ne?!?

4.2.2019 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak armáda je přestala (resp. ani nezačala) používat pro jejich nevhodnou povahu celkově. Proběhl tam v podstatě jen testovací provoz v rámci šlechtění plemene, a ten ukázal, že pro použití v armádě není ČSV vhodné.

Ano, četla jsem knížku od člověka, který je ,,šlechtil". Tuším Hartl.

4.2.2019 11:40
Potvora

XXX.XXX.235.1

Pokial ide o moju skusenost s CSV a aj jeho krizencom, k ludom maximalne priatelsky, mily ale voci psom to uz bola ina kapitola. Aj ked vyslovene agresivny neboli, lebo vidiaci clovek vidi mozne riziko a vie vcas zareagovat ale pri nevidomom si toto zial predstavit neviem. CSV ako aj pes - krizenec (matka CSV) v pohode vychadzali vo svojej svorke v ktorej vyrastali na dvore (otec + matka + stena + krizenec maleho vzrastu) ale akonahle sa v ich dohlade objavil pes tak v tom momente po nom startovali. Fena pocas harania sa neparila s inym ako partnerom vo svorke, ak prisiel nejaky napadnik, tak mu hned startovala po krku. Raz som chcela ist s krizencom na prechadzku a mal aj kos a ako sme vysli z brany ups, objavil sa pes a bez majitela, nahubku a ten moj sa mi vytrhol a aj napriek nahubku ho hodil o plot a psovi asi vyrazil dych, lebo ostal nevladne lezat, ja som svojho rychlo chytila upratala domov a ked som vysla po 5tich minutach von, tak uz tam ten pes nebol a zdrhol domov. Myslim si, ze vsetci vam tu radia dobre, ze toto nie je pes vhodny ako vodiaci, aj ked zvladne vycvik, tak je tu par proti: a) zle znasa zmenu majitela b) neznesie vo svojej blizkosti cudzich psov c) ak nie su dostatocne vybehany a na to im prechadzka stacit nebude, maju tendenciu utekat. Inak ohladom vhodnosti ako vodiaceho psa by som CSV mozno prirovnala k hyperaktivnemu psovi akehokolvek ineho plemena. Vycvicit sa urcite da, ale fungovanie ako vodiaceho psa v beznom zivote moc realne nevidim. Nakolko mate velke skusenosti s plemenami vhodnymi ako vodiaci pes (niekolko ste mozno aj vycvicili) a sama ste vidiaca a vidite aky je rozdiel v spolunazivani s CSV pre vas, viete si predstavit ako by s nim mohol fungovat ten nevidiaci, napriek tomu, ze ma tiez velke skusenosti? Ja osobne moc nie.

4.2.2019 11:46

no tak co, v zahraničí se nám k tomu všemu připíše - neumí vycvičit vodícího psa
pověst se musí pěstit, udržovat
je to chvályhodné, obětovat se

Přidejte reakci

Přidat smajlík