Jaké granule a kde nakupujete?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2019 11:29
aya.dog.lover

XXX.XXX.207.134

Ahoj páníčkové, jaké granule se u vašeho pejska osvědčily nejvíc? A kde je nakupujete? Doporučte mi prosím supr e-shop. Díky moc. :)

11.2.2019 12:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

nejlepší granule jsou ty co psovi nikdy nekoupíte, čili ŽÁDNÉ

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

teď čekám invazi "britoblbek" se svými odkazy

11.2.2019 12:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

Nevím, proč když se někdo ptá na granule tak píší lidí, podle kterých je dobré krmit jedině masem. To bych se radši nevyjadřovala. Pokud se někdo ptá, jakým krmit masem tak mu tam taky okamžitě nepíšou lidi co krmí granulemi, že je to lepší. Každý na to má jiný názor. A že nejlepší granule jsou žádné - to je taky rada nad zlato. Ať si každý krmí tím, čím uzná za vhodné.

A k otázce - nemám vyloženě jeden eshop, ze kterého bych kupovala vždy. Většinou koukám i po akcích a nebo podle toho co ještě k tomu objednávám a kde to mají. Někdy koupím i ve zverimexu, pán tam má ceny skoro stejné jako internetové, někdy s akcí i levnější.

A ke značce granulí - to co se osvědčilo naším psům, to tomu vašemu sedět vůbec nemusí. Ale chce to zkoušet. Zadejte si tady do vyhledávače "granule" a vyjede vám tam spoustu diskuzí, kde radí rájka999 nebo megi, ty si myslím, že v tom vyznají, a i přesto, že sami asi krmí převážně masem, tak dokážou poradit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2019 13:16

Myslím, že je dobré mít psa naučeného, respektive jeho trávení, na granule i maso, kosti...a vůbec, co psovi dám, to sní, včetně salátu, šelma jedna
Kupuju na netu, zadám si do vyhledávače granule, které chci a vyberu si ešop, který má příznivou cenu a dopravu v tu danou dobu, co je potřebuju.....

18.2.2019 10:05
hojka1

XXX.XXX.101.3

Zkusil bych Carnilove nebo Brit, poměr cena a kvalita je super a neobsahuje zbytečný umělý přídavky. Najdeš je skoro všude.. třeba na: www.dobra-miska.cz

18.2.2019 10:39
stepka

XXX.XXX.171.27

Nevím, proč když se někdo ptá na granule tak píší lidí, podle kterých je dobré krmit jedině masem.

já zase nevím, proč (dle jiných reakcí) vcelku asi rozumná ženská cpe do psů umělé
srágory...

18.2.2019 11:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

stepka napsal(a):
Nevím, proč když se někdo ptá na granule tak píší lidí, podle kterých je dobré krmit jedině masem.

já zase nevím, proč (dle jiných reakcí) vcelku asi rozumná ženská cpe do psů umělé
srágory...

Tak já myslím, že tohle je každého věc, ať si každý krmí tím, na čem mu pes prospívá ne? Už jsem to v jiných tématech vysvětlovala několikrát. Prostě každý na to má jiný názor a každý má právo si vybrat jestli bude krmit granulemi nebo masem. Nesetkala jsem se s tím, že ten kdo krmí granulemi a nemá na krmení masem zrovna příznivý názor, tak že by to tak strašně vnucoval těm, co masem krmí. Ovšem naopak to vidím hodně často.

A jinak teda ještě jednou proč nekrmím masem - u štěněte si to prostě nerisknu, bojím se, že bych mu nedala vše ve správném poměru. Navíc nemám mrazák, abych měla maso kde skladovat a prostě se nechci zabývat tím, že budu muset dělat nějaké balíčky do mrazáku (který stejně nemám ). Krmení granulemi je pohodlnější,rychlejší a pokud se po granulích pes může utlouct a prospívá na nich, tak nevidím jediný důvod, proč bych tím nemohla krmit. Od jara do podzimu jezdíme hodně pryč na víkendy, nebo prodloužené víkendy a nedovedu si představit s sebou ještě tahat maso, při těch teplotách to ani nejde ho skladovat někde v chatce. To samé když by mi měl psa někdo hlídat.

Chápu, že někdo má jiný názor a krmení masem je pro něj prostě to nejlepší - ale proto to nemusí hned každému vnucovat. Je to diskuze, je v pořádku, že někdo napíše, že krmí jen masem a nedovede si představit krmit ničím jiným. Ale tvrdit, že nejlepší granule jsou žádné a nebo (jak už tu několikrát bylo) že ten kdo psa krmí granulemi ho dokonce nemá rád a není ochotný krmení věnovat čas - a upřímně? To je třeba zrovna můj případ - radši budu se psem lítat venku nebo na cvičáku a pak mu nasypu granule na kterých mi prospívá, než abych dělala nějaké baličky a připravovala psovi žrádlo ve správném poměru.

Mám na to jiný názor než vy,a přesto, když se někdo zeptá jakým masem má krmit a kde ho objednávat - tak mu taky nezačnu vnucovat granule, když vím, že chce krmit masem.

18.2.2019 11:22
Anatolka

XXX.XXX.76.234

Máme doma totální nezravku, kangala 2 roky. Od mala to byl boj. Zdravá jak ripa, rostla jak z vody, ale jídlo není její prioritou doteď. Neporadím značku, musíte si vyzkoušet. Díky ní jsme museli nastudovat hodně o složení, takže ve finále krmime mix, granule a když je tak s masem. Jen bych si po vlastní zkušenosti vyzkoušela na menším balení, ty které jsou grain free. Bohužel jsou nacpané lušteninou a upřímně nedivím se, že se nám mohla uprdet . My máme také po lustěninách jaksi vzletnou . Teď krmime akanu regional pacific. Ta naše můra nemusí kuře. Nemá alergii, ale prostě to nežere. Jinak eshop - tam kde mají slušnou cenu.

18.2.2019 13:56
VENULEE

XXX.XXX.191.113

aya.dog.lover napsal(a):
Ahoj páníčkové, jaké granule se u vašeho pejska osvědčily nejvíc? A kde je nakupujete? Doporučte mi prosím supr e-shop. Díky moc. :)

Zdravím. 😊
Mám doma tříměsíční štěně vlčího špice a krmim granulemi petkult cenově u kvalitou jsou taková zlata střední. Ty objednávám kde jsou nejlevnější a jinak u rodičů krmim N&D dva malé psy a objednávám vždy na www.spokojenypes.cz doprava super!

18.2.2019 15:10
Didakt

XXX.XXX.113.30

lupus4 napsal(a):

Co to máte za přístup?? Je Váš názor, že krmíte jen masem, protože jste si přečetl nějaký rádoby inteligentní článek na internetu, kde může kde kdo napsat kde co... Je Vaše věc čím krmíte či nekrmíte psa, ale Vás přístup "já jsem king, vím všechno nejlíp a kdo si myslí něco jiného je totální deb*l" není rozhodně nejlepší. Je každého věc čím krmí, kvalitní granule nejsou žádná umělá srágora jak jste se o nich vyjádřil. O tom by jste si asi měl také něco přečíst. Nejlépe v nějakém věrohodném článku, který nenapsal nějaký zaujatý veterinář. Věci nejsou jen černobílé, tak na ně tak nepohlížejte a nenuťte ostatním své názory...

18.2.2019 15:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Didakt napsal(a):
Co to máte za přístup?? Je Váš názor, že krmíte jen masem, protože jste si přečetl nějaký rádoby inteligentní článek na internetu, kde může kde kdo napsat kde co... Je Vaše věc čím krmíte či nekrmíte psa, ale Vás přístup "já jsem king, vím všechno nejlíp a kdo si myslí něco jiného je totální deb*l" není rozhodně nejlepší. Je každého věc čím krmí, kvalitní granule nejsou žádná umělá srágora jak jste se o nich vyjádřil. O tom by jste si asi měl také něco přečíst. Nejlépe v nějakém věrohodném článku, který nenapsal nějaký zaujatý veterinář. Věci nejsou jen černobílé, tak na ně tak nepohlížejte a nenuťte ostatním své názory...

Tady těžko můžete někomu vnutit svůj názor, ale napsat ano. Souhlasím s Lupus, protože mému psu až na mase přešly nekonečné průjmy. Teď už může i porci granulí, jen na nich nemůže být třeba týden v kuse, to se zase pos...A copak si myslíte, že jedli psi, když nebyly granule? Nebo oni nebyli ani psi? Náš starý pes se na zbytcích! dožil 17let. Můj druhý pes na granulích ani 8. Takže má averze ke granulím není na základě nějakého článku na NETu, ale z vlastních zkušeností.

18.2.2019 15:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

kvalitní granule nejsou žádná umělá srágora

mno o srágorách tu psala stepka, ne já, ale plně s ní souhlasím...
ze mne mluví jen 50 let zkušeností, také jsem si prošel "granulovým" obdobím, ale zaplať bůh, ho mám už hodně let za sebou.
Jen samá podstata výroby zejména tepelně extrudovaných si žádný jiný název ani nezaslouží
Sám sobě se divím, že je neustále tolik lidí, co se nechává zblbnout masivní reklamou a svou pohodlností...a prostě nepoužije normální selský rozum.
U vás Didakte, co chcete cpát chemická barviva i do ptáků "aby byli hezčí", mne víra v "dokonalost" granulí ani nepřekvapuje.
Jinak prostudováno o výrobě a hlavně obsahu granulí mám materiálů dost a dost, takže ....totéž bych navrhoval i vám
nabízí se zde oblíbená citace pana Broučka :
Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.

18.2.2019 15:41
saola

XXX.XXX.141.6

Didakt, přispíváte na veřejné diskuzi, a pokud neunesete názory jiného diskutujícího, aniž byste ho označil za totálního deb*la, tak nejste prostě na veřejnou diskuzi zralý.
K tématu jste nepřispěl ani písmenkem, ale urážet ostatní, to vám jde dobře.
Když tak adorujete psí granule, zajímalo by mne, kdybyste měl před sebou jejich jednotlivé složky, co z toho byste vlastnímu psovi s klidným svědomím zkrmil?
Psi se bez granulí obešli desetitisíce let, a měnit jejich stravu za průmyslově vyráběné amarouny, jen aby se využily zbytky, které potravinářský průmysl produkuje ve velkém a které už ani při nejlepší vůli a namletí na jemno nelze pro lidskou výživu nijak upotřebit, mi přijde vůči domácím psům i kočkám poměrně nefér.
A ještě za to draze platit? Proč?

18.2.2019 17:03

Spíš mi někdo řekněte, co z následujícího byste psovi nedali:

Bramborové vločky, buvolí sušené maso, hovězí sušené maso, pastinák, mrkev, rajčata, jablka, kolagen, řepkový olej, petržel, rozmarýn, svatojánský chléb, kvasnice.

Kuřecí maso (27%), sušené kuřecí maso (16%), losos (13%), brambory, sladké brambory, sušený sleď (7%), sušený losos (5%), sušený krocan (4%), kuřecí tuk (2%), vaječný prášek (2%), kuřecí omáčka (2%), vykostěná bělice (2%), vojtěška, hrachová vlákna, minerální látky, jablka, mrkev, sina, řasy, brusinky, čekanka, glukosamin, MSM, chondroitin, anýz, pískavice, tymián, majoránka, oregáno, petržel, šalvěj, frukto-oligosacharidy (FOS).

Čerstvé kuřecí maso 19 %, sušené kuřecí maso 18 %, losos 15 %, sušený sleď 12,5 %, sladké brambory 12 %, kuřecí tuk 4,5 %, sušené kachní maso 4 %, tapioka 3,5 %, celá vejce 2,5 % (sušená vejce), kuřecí játra 2,5 % , bílá ryba 2 %, hrachová vláknina 2 %, vojtěška, cizrna, minerály a vitamíny, mrkev, špenát, jablka, plody šípku, heřmánek, kořen lopuchu, mořské řasy, brusinky, anýz a pískavice, řecké seno, fruktooligosacharidy (461 mg / kg), glukosamin (341mg / kg), MSM (341mg / kg), chondroitin (240mg / kg), tymián, majoránka, oregano, petržel, šalvěj.

Mě to zajímá, pro inspiraci, jakými dalšími ještě zbytky krmit, čili BARFem.
Protože jestli krmíte jen svalovinu, děláte to blbě :-)
Ne, legrace.
Samozřejmě mě to nezajímá.
Kdyby se tady tolik nekrmilo tím, co potravinářství pro lidi už nemůže zpracovat, kam by došly všecky ty BARFshopy :-)
Nebýt tak obrovská "spotřeba" potravin pro plemeno Člověk, tak se žádné granule nedělají ;-)

18.2.2019 18:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Tady těžko můžete někomu vnutit svůj názor, ale napsat ano. Souhlasím s Lupus, protože mému psu až na mase přešly nekonečné průjmy. Teď už může i porci granulí, jen na nich nemůže být třeba týden v kuse, to se zase pos...A copak si myslíte, že jedli psi, když nebyly granule? Nebo oni nebyli ani psi? Náš starý pes se na zbytcích! dožil 17let. Můj druhý pes na granulích ani 8. Takže má averze ke granulím není na základě nějakého článku na NETu, ale z vlastních zkušeností.

Stejně tak jako váš pes má problémy na granulích, tak úplně stejně má jiný pes problémy na mase. A nemyslím si, že by se pes dožil nízkého věku kvůli tomu, že byl na granulích (kvalitních) a dlouhého věku, kvůli tomu, že byl na mase. Znám psy krmeny celý život granulemi a jsou to třeba 13,14 let staří, zdraví psi. Pak znám taky psy, kteří umřeli celkem v mladém věku a byli krmeni masem. Tady záleží na spoustě dalších okolností a zdravotních problémech. Ale přece nemůžu říct, že pes na zbytcích se dožil 17ti let a pes na granulích 8 - takže je jasné, že pes na granulích umře brzy a ten na zbytcích se dožije krásného věku. To je blbost. Proč tedy nekrmíte zase zbytky - když jste s tím byla tak spokojená?

Já se řídím hlavně tím, co psovi sedí....Vašemu psovi sedí maso, tak krmte tím, mému sedí granule, tak budu krmit tím. Taky mám kamaráda, který chtěl krmit masem a pes mu snad rok a půl průjmoval a celkově nevypadal ok. Až když po té době přešel na granule, tak se mu všechno srovnalo a pes krásně prospívá. Takže to může být i úplně opačně. Ale nemám averzi k masu (tak jako vy ke granulím), protože přeci nemůžu hodnotit podle pár jedinců.

Stejně tak znám třeba lidi, kteří vykouří dvě krabičky denně, holdují alkoholu, jedí nezdravě, a je jim třeba 80 let a jsou vzhledem k věku zdraví. A pak znám případ, kdy člověk žil zdravým životním stylem - jídlo, pohyb atd.. a umřel v hrozně mladém věku. Mám z toho tedy usoudit, že abych se dožila vysokého věku, tak mám začít kouřit dvě krabičky denně, pít a jíst jen ve fastfoodech?

18.2.2019 20:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Stejně tak jako váš pes má problémy na granulích, tak úplně stejně má jiný pes problémy na mase. A nemyslím si, že by se pes dožil nízkého věku kvůli tomu, že byl na granulích (kvalitních) a dlouhého věku, kvůli tomu, že byl na mase. Znám psy krmeny celý život granulemi a jsou to třeba 13,14 let staří, zdraví psi. Pak znám taky psy, kteří umřeli celkem v mladém věku a byli krmeni masem. Tady záleží na spoustě dalších okolností a zdravotních problémech. Ale přece nemůžu říct, že pes na zbytcích se dožil 17ti let a pes na granulích 8 - takže je jasné, že pes na granulích umře brzy a ten na zbytcích se dožije krásného věku. To je blbost. Proč tedy nekrmíte zase zbytky - když jste s tím byla tak spokojená?

Já se řídím hlavně tím, co psovi sedí....Vašemu psovi sedí maso, tak krmte tím, mému sedí granule, tak budu krmit tím. Taky mám kamaráda, který chtěl krmit masem a pes mu snad rok a půl průjmoval a celkově nevypadal ok. Až když po té době přešel na granule, tak se mu všechno srovnalo a pes krásně prospívá. Takže to může být i úplně opačně. Ale nemám averzi k masu (tak jako vy ke granulím), protože přeci nemůžu hodnotit podle pár jedinců.

Stejně tak znám třeba lidi, kteří vykouří dvě krabičky denně, holdují alkoholu, jedí nezdravě, a je jim třeba 80 let a jsou vzhledem k věku zdraví. A pak znám případ, kdy člověk žil zdravým životním stylem - jídlo, pohyb atd.. a umřel v hrozně mladém věku. Mám z toho tedy usoudit, že abych se dožila vysokého věku, tak mám začít kouřit dvě krabičky denně, pít a jíst jen ve fastfoodech?

Ale já sama přece krmím i granule. Jen nejsem přesvědčená o tom, že je to správně, leč pes má na to jiný názor a jsou dny, kdy si prostě maso neveme, ale granule ano. A než bych ho, vychrtlinu, nechala o hladu, dám mu ty granule. Myslím, že každý co tu je se řídí zkušenostma. někdo více zkušenostma jiných, pokud tomu chce věřit, já radši těma svýma. Až udělám zkušenost takovou, že granule jsou to nej, třeba svůj názor změním. Můj pes nežere kuřecí a myslím, že k tomu má prostě nějaký důvod a také rýže mu zrovna nesedí. Dneska jsem právě dělala pokus s kuřecíma krkama, tak uvidím, jestli se z nich zase připos..Ono ani to maso už není co bývalo

18.2.2019 20:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spíš mi někdo řekněte, co z následujícího byste psovi nedali:

Bramborové vločky, buvolí sušené maso, hovězí sušené maso, pastinák, mrkev, rajčata, jablka, kolagen, řepkový olej, petržel, rozmarýn, svatojánský chléb, kvasnice.

Kuřecí maso (27%), sušené kuřecí maso (16%), losos (13%), brambory, sladké brambory, sušený sleď (7%), sušený losos (5%), sušený krocan (4%), kuřecí tuk (2%), vaječný prášek (2%), kuřecí omáčka (2%), vykostěná bělice (2%), vojtěška, hrachová vlákna, minerální látky, jablka, mrkev, sina, řasy, brusinky, čekanka, glukosamin, MSM, chondroitin, anýz, pískavice, tymián, majoránka, oregáno, petržel, šalvěj, frukto-oligosacharidy (FOS).

Čerstvé kuřecí maso 19 %, sušené kuřecí maso 18 %, losos 15 %, sušený sleď 12,5 %, sladké brambory 12 %, kuřecí tuk 4,5 %, sušené kachní maso 4 %, tapioka 3,5 %, celá vejce 2,5 % (sušená vejce), kuřecí játra 2,5 % , bílá ryba 2 %, hrachová vláknina 2 %, vojtěška, cizrna, minerály a vitamíny, mrkev, špenát, jablka, plody šípku, heřmánek, kořen lopuchu, mořské řasy, brusinky, anýz a pískavice, řecké seno, fruktooligosacharidy (461 mg / kg), glukosamin (341mg / kg), MSM (341mg / kg), chondroitin (240mg / kg), tymián, majoránka, oregano, petržel, šalvěj.

Mě to zajímá, pro inspiraci, jakými dalšími ještě zbytky krmit, čili BARFem.
Protože jestli krmíte jen svalovinu, děláte to blbě :-)
Ne, legrace.
Samozřejmě mě to nezajímá.
Kdyby se tady tolik nekrmilo tím, co potravinářství pro lidi už nemůže zpracovat, kam by došly všecky ty BARFshopy :-)
Nebýt tak obrovská "spotřeba" potravin pro plemeno Člověk, tak se žádné granule nedělají ;-)

Všechno s tím kuřecím, můj pes ho nějak nedává Taky nějak nechápu, proč se do granclí cpou luštěniny. Těžko by je pes normálně žral. Tedy možná, že chápu, naskočí jim ta bílkovina?

18.2.2019 20:34

lesnížínka napsal(a):
Všechno s tím kuřecím, můj pes ho nějak nedává Taky nějak nechápu, proč se do granclí cpou luštěniny. Těžko by je pes normálně žral. Tedy možná, že chápu, naskočí jim ta bílkovina?

no tak si můžete vybrat čistě rybí :-)
legrační vysvětlení od české firmy:
"Bez obilovin a bez brambor
Obiloviny tvoří běžnou součást komerčních krmiv, kde slouží jako zdroj energie pro psy. Nadbytek energie z obilovin či brambor psi nedokáží využít a ukládají ho v těle v podobě tuku. To vede k rozvoji obezity a souvisejících chorob, např. diabetu."

No tak to vidíte, ani dávkování nezvládáme :-)

Luštěniny asi nejsou sacharidy. Nebo jsou to sacharidy nového tisíciletí - vzduchové. A mají nějaký záhadný glykemický index.
Přesto, že se ví, že všechny sacharidy / přílohy v granulích mají STEJNÝ glykemický index.
Ale lidé na to slyší.
Jen někteří psi luštěniny neradi / nemohou, jiní zas nemohou obilí.
Můj pes po luštěninových granulích hubne a vypadá hrozně ošklivě. Nejradši má obilí. Brambory občas.

A jo, bílkoviny, v některých granulích je polovina bílkovin z luštěnin a druhá z proteinového koncentrátu. To už je vážně kosmonautská strava. Hlavně bílkovina z luštěnin není kompletní, co pes potřebuje, naopak rostlinná je úplně blbá. Jenomže. Se koukněte, kolik lidí kupuje Orijen a podobné speciality, tam je 20 druhů luštěnin a jakých ! Zelená a červená a růžová s hvězdičkami čočka. To je něco. Takové speciální ! Proto je to tak drahé :-) Zajímavé, drahé, no a co, vypadá to vědecky, koupím.
Já nevím, že někdo neudělá granule - brambora, vejce, kuře, mrkev.
Ale to by nikdo nekoupil, protože tak málo věcí umím smíchat do hrnce i já ! :-)

18.2.2019 21:36

Nemám problém s tím, že někdo krmí granule...sama jsem jimi krmila, když opomenu fakt, že mi pes po třech letech na více méně granulové stravě po každém jídle granule vyzvracel...po nasazení "diety" - vařené hovězí, vařená mrkev a rýže..neubliknul ani po první krmné dávce a já jsem usoudila, že nebudeme experimentovat s dalšími granulemi, ale u neblinkací stravy zůstaneme, tak mi na granulích....když jsem o stravě musela víc přemýšlet, z kraje i víc počítat......nejvíc asi vadí, že nevidím z jakých vstupních surovin jsou udělané....protože x procent kuřecí maso, x-procent hovězí maso atd. pro mě není dostatečný údaj, protože nevidím tu skutečnost....můžu si přestavovat, jak do granulí semleli krásné čerstvé voňavé bio-kuřátko, ale taky ta složka "kuřecí maso" může být pěknej hnusanec.......

Takže asi takhle...moji pesani jsou žravky, granule by jedli bez keců, asi bych možná po nějakých experimentech a zkoušení našla nějaké, co by jim seděly, bylo by to asi i pohodlnější, ale.....ale mě se to hodně příčí a navíc jim ráda podstrojuju a vymejšlim, co budeme papat a mám radost, když jim to chutná........a modlím se, aby další pes neměl takový problém, aby musel být krmen granulemi.......no a těm, pro které jsou granule jasná volba prostě přeju, aby jejich pejsům granule seděli a nemuseli psa třeba krmit jinou stravou.........a to myslím upřímě, bez jakékoliv ironie.....

18.2.2019 22:49

Ty jo, tady se to rozjelo.

Takže tak - být celý život na keksech, to je způsob trávení nepřirozeně úplně jinde. To prostě iracionálně uvažující téměř militantní obhájci granulí neokecají. Ti rozumní si to uvědomují a přiznají si, že je to pro ně pohodlnější, nemusí mít místo v mrazáku, nemusí řešit složení dávky, častější nákup... Naopak při problémech je otrava hledat granule s vyhovujícím složením. A že těch problémů mají psi s granulemi čím dál víc, taky jsem si tím prošla, než můj pes dospěl a definitivně přešel na normální stravu. Teď už má misku jen maso s podílem kostí + bylinky, mimo se dorazí vlákninou - okurky v neomezeném množství, ředkvičky, kedlubny... Ani si nepamatuji, kdy jsem ho teď v zimě naposledy viděla pít. A taky si nepamatuji, kdy měl měkčí bobek, průjem léta neznáme (na granulích každou chvíli). Sacharidy, kterých je v granulích standardně většina, jsme úplně vypustili, tloustne mi po nich. Nicméně když je v zátěži, tak taky dostane. V mrazáku mám dýňové pyré, nějaká ta brambora je ve špajzu vždycky. S přirozenou stravou se dá úžasně čarovat.

Chápu, že je hodně psů, co třeba syrové maso nezvládají strávit, nebo jim nechutná a tak... Ale zároveň mě děsí, kam chov spěje. Znám případ, kdy 2 psi z vrhu po mase zvraceli stejně jako matka. V přírodě by to asi pomřelo.

Seveřani bývají téměř masožravci, plemena ze zemědělských oblastí nemají takovou potřebu živočišných bílkovin. To je prokázané. Na přizpůsobení se typu stravování nejsou potřeba tisíce let, takže když to přepísknu, za pár let psi nebudou moci jíst nic jiného, než kašovitou stravu.

19.2.2019 07:59
impact

XXX.XXX.39.245

marcelaamax napsal(a):
Tak já myslím, že tohle je každého věc, ať si každý krmí tím, na čem mu pes prospívá ne? Už jsem to v jiných tématech vysvětlovala několikrát. Prostě každý na to má jiný názor a každý má právo si vybrat jestli bude krmit granulemi nebo masem. Nesetkala jsem se s tím, že ten kdo krmí granulemi a nemá na krmení masem zrovna příznivý názor, tak že by to tak strašně vnucoval těm, co masem krmí. Ovšem naopak to vidím hodně často.

A jinak teda ještě jednou proč nekrmím masem - u štěněte si to prostě nerisknu, bojím se, že bych mu nedala vše ve správném poměru. Navíc nemám mrazák, abych měla maso kde skladovat a prostě se nechci zabývat tím, že budu muset dělat nějaké balíčky do mrazáku (který stejně nemám ). Krmení granulemi je pohodlnější,rychlejší a pokud se po granulích pes může utlouct a prospívá na nich, tak nevidím jediný důvod, proč bych tím nemohla krmit. Od jara do podzimu jezdíme hodně pryč na víkendy, nebo prodloužené víkendy a nedovedu si představit s sebou ještě tahat maso, při těch teplotách to ani nejde ho skladovat někde v chatce. To samé když by mi měl psa někdo hlídat.

Chápu, že někdo má jiný názor a krmení masem je pro něj prostě to nejlepší - ale proto to nemusí hned každému vnucovat. Je to diskuze, je v pořádku, že někdo napíše, že krmí jen masem a nedovede si představit krmit ničím jiným. Ale tvrdit, že nejlepší granule jsou žádné a nebo (jak už tu několikrát bylo) že ten kdo psa krmí granulemi ho dokonce nemá rád a není ochotný krmení věnovat čas - a upřímně? To je třeba zrovna můj případ - radši budu se psem lítat venku nebo na cvičáku a pak mu nasypu granule na kterých mi prospívá, než abych dělala nějaké baličky a připravovala psovi žrádlo ve správném poměru.

Mám na to jiný názor než vy,a přesto, když se někdo zeptá jakým masem má krmit a kde ho objednávat - tak mu taky nezačnu vnucovat granule, když vím, že chce krmit masem.

Casto mi pripominaji vegetariany a vegany. To jsou taky tak potapani fanatici, co musej neustale do vsech klavirovat, jak jen jejich strava je ta spravna...

19.2.2019 08:20
Luciefrenchiemom

XXX.XXX.207.134

Na doporučení ségry objednáváme pravidelně už asi rok z www.vaschovatel.cz. Dřív jsem vždycky googlila, kde mají oblíbený granulky nejlevnější (kupujem Profine). Pak mi Renča doporučila právě chovatele a už jsme u něj zůstali. Mají tam supr akce a vždycky dostaneme nějaký dáreček. A taky se mi líbí, že přispívají na útulky. Náš Buffy je z útulku, tehdy mu tam doslova zachránili život. Je skvělý, že se najdou organizace, který na útulky dobrovolně přispívají.

19.2.2019 08:56

můžu si přestavovat, jak do granulí semleli krásné čerstvé voňavé bio-kuřátko, ale taky ta složka "kuřecí maso" může být pěknej hnusanec.......

pastevec je na syrovém, granulemi se dožírá

krmné mletiny - nežere ani pes ani kočky....co a v jakém stavu tam je?
kupuji extra hovězí plátky Falco - poslední dobou to není svalovina, ale totálně rozmáčené bláto...kočky nežerou....?
a tak......

19.2.2019 09:04

můžu si přestavovat, jak do granulí semleli krásné čerstvé voňavé bio-kuřátko, ale taky ta složka "kuřecí maso" může být pěknej hnusanec.......

kupuji extra hovězí plátky Falco - poslední dobou to není svalovina, ale totálně rozmáčené bláto...kočky nežerou....?
a tak......

No, když to nenacpou do pražských restaurací, tak to zkusí na pejskaře........
Tak to raději koupím v normálním krámě(řezník i hyper) oboje vyjde na stejně, zemřem společně.

19.2.2019 09:32

"Seveřani bývají téměř masožravci, plemena ze zemědělských oblastí nemají takovou potřebu živočišných bílkovin."
Jenže. Je rozdíl dát kukuřičnou placku a kousíček masa nebo granule s hrachem, který má 25% bílkovin.
Nemám na čem dělat pokusy, ale tipuji, že ten pes na plackách vydrží déle.
Máme to nějaké rozbité všecko.
Často čtu o pastevcích nežravkách, ti jedli myši a pak nějakou kaši, když majitel stáda přinesl, ne ? A ten tam určitě nelítal každý den dvakrát, jak lítáme teď s granulemi nebo čím.
To samé kolie a honáčtí psi, pracovali celý den a večer dostali to stejné, co prasata.
Jižní psi jako Basenji nejsou dlouho ochočení, ti budou jíst víc masa. A nejsevernější psi stejně tak, protože nenašli moc polí s obilím a ti, co tahali poštu, neměli technické možnosti tahat s sebou ještě pytle brambor.

Kde nakupuji granule. Kdekoli je normální cena a ochota. Když mi krám není schopen říct, jakou to má expiraci a zahlásí "složení je přelepené", tak nic, no.

19.2.2019 09:35
Terven

XXX.XXX.110.147

a tak......

No, ale aspoň to vidíte, ne? A nezkrmíte to, když je to hnus...v granulích nepoznáte nic.
Já kupuju většinou v kvalitě pro lidi, což uznávám, že pro větší psy může být náročnější, ale třeba Do psí misky má fakt kvalitní kusovky, vypadá to tak krásně, že by to člověk klidně použil pro sebe.
Jednou se mi stalo, že telecí bylo zasmrádlý, nebyl problém s reklamací, berou jako samozřejmost, že maso smrdět nemá, ani pro psy.
Mletiny bych nebrala, ale lidi jsou spokojený i s nima.

19.2.2019 09:42

No, když to nenacpou do pražských restaurací, tak to zkusí na pejskaře........
Tak to raději koupím v normálním krámě(řezník i hyper) oboje vyjde na stejně, zemřem společně.

no však co není v těch restauracích je v kaufu a dalších hypersuper
jinak nakupuji tak 95% "lidské"

19.2.2019 09:49

Nedávno jsem narazila na internetu na "jídlo, co se pije"....jmenuje se to "Mana drink" moc jsem to nezkoumala, ale když na mě vyskočila reklama, tak jsem to rozklikla....měla by to být nutričně vyvážená strava..........teoreticky už nemusíte jíst, stačí asi pít toto....5x denně koktejlík a hotovo........je to nutričně vyvážené, nemusíte přemýšlet jak si sestavit jídelníče, je to pohodlné, ušetří to spoustu času...

No přijde mi to jako alternativa granulí pro psy, akorát v tekuté podobě........a ruku představa, že se už do smrti stravuju takhle je naprosto hororová.

19.2.2019 09:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nedávno jsem narazila na internetu na "jídlo, co se pije"....jmenuje se to "Mana drink" moc jsem to nezkoumala, ale když na mě vyskočila reklama, tak jsem to rozklikla....měla by to být nutričně vyvážená strava..........teoreticky už nemusíte jíst, stačí asi pít toto....5x denně koktejlík a hotovo........je to nutričně vyvážené, nemusíte přemýšlet jak si sestavit jídelníče, je to pohodlné, ušetří to spoustu času...

No přijde mi to jako alternativa granulí pro psy, akorát v tekuté podobě........a ruku představa, že se už do smrti stravuju takhle je naprosto hororová.

A tak já myslím, že pes o jídle nepřemýšlí tak jako člověk . Že by si jako říkal, "mám furt jenom granule" vždyť pes ani neví, že by mohl mít něco jiného . To je něco jako když jsme měli na cvičáku holčinu (cca 10 let), které vadilo ,že mají psa venku, ona by si ho nejradši vzala do postele. A když si tam hrál s ostatními psy, tak se ptala, jestli mu ti psi nemůžou říct, že oni spí v posteli, aby mu to pak nebylo líto

19.2.2019 09:56

marcelaamax napsal(a):
A tak já myslím, že pes o jídle nepřemýšlí tak jako člověk . Že by si jako říkal, "mám furt jenom granule" vždyť pes ani neví, že by mohl mít něco jiného . To je něco jako když jsme měli na cvičáku holčinu (cca 10 let), které vadilo ,že mají psa venku, ona by si ho nejradši vzala do postele. A když si tam hrál s ostatními psy, tak se ptala, jestli mu ti psi nemůžou říct, že oni spí v posteli, aby mu to pak nebylo líto

a Vy si jako myslíte, že mu to neřekli ?

19.2.2019 10:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A jestli neřekli, tak stejně voněli povlečením

19.2.2019 10:15
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):

To bude asi tím, že pes o máločem přemýšlí jako člověk
Ale jsem přesvědčená, že kdyby si mohli vybrat, drtivá většina si granule nevybere.

Moje fena donedávna žrala ráno granule, večer maso - ty večerní sprinty k mističce nemohly nikoho nechat na pochybách, čemu dává přednost. Od posledního hárání už ranní granule odmítá, to radši nebude žrát vůbec, ještě uvidíme, až přejde období falešky, ale moc naděje tomu nedávám. Maximálně si je vezme jako odměnu při cvičení, když nemá čas o tom přemejšlet
Takže beru na vědomí a holt budeme komplet na mase, jen je mi líto toho načatýho pytle Essentialů.
A když vidím ten rozdíl v radosti ze žrádla - a viděla jsem ho i u předchozí feny, u které jsem ten přechod nikdy nedotáhla - tak jsem přesvědčená, že tím, že psovi nedopřeju maso a kosti, seberu mu kus psího života.

19.2.2019 10:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale jsem přesvědčená, že kdyby si mohli vybrat, drtivá většina si granule nevybere. - to moje pako asi jo Ráno dostává chrupky ze žeber nebo kuřecí krky na chroupání, k večeři, pokud je velká prochajda, tak maso, pokud není, tak granule. Kolikrát se stane, že misku s masem odmítá do doby, než mu muž dá misku s granulema a až se rozežere, tak mu ji sebere a dá znovu misku s masem. To už ho většinou sní

19.2.2019 10:35

Mě z celé té ( a jiných ) diskuze nejvíc překvapuje, kolik lidí má psa nežravce. A to by mě zajímalo, jak se to tak přihodí.
Jen přidám historku : Měla jsem dva normálně živené psy - tím myslím, že nebyli týraní hladem, ani už neměli zařazovaný postní den v týdnu - jak se to dělávalo. Byli jsme na psí akci a když jsme ji po skončení opouštěli, šli jsme kolem kiosku s uzeninou - vyprodanou. Psi se zastavili a koukali ( no skoro žebrali ), prodavač jim ukázal každému krajíc chleba, aby jim vysvětlil, že buřty došly. Chramst, chramst - ruce mu nechali :-)).
Nikdy jsme se psy neměli nežravý problém, dostávali všechno - a bez problémů. I granule, i chleba s paštikou.....
Jen březí feny nad granulemi ofrňovaly, zkoušelo se, jestli tedy jiné - jiné zase chvilku.
Knedlíky s omáčkou a s masem vždycky a s chutí. Třeba.

19.2.2019 10:43

kolem hárání a falešky a tak granule né, ale tak ona sní máloco v tomto období, ale granule určitě ne, musela by zmírat hlady a to se se mnou teda nestane
moc jí chutná musli s mlékem a já jí z toho kradu ořechy a rozinky.. no dva lískáče jí nechám

19.2.2019 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já si myslím, že mám nežravého psa proto, že jsem dělala od počátku něco blbě. To jako vážně. Psi to asi nějak celé nepochopili? Byla to dvě štěnda, misku dostávali metr a půl od sebe, já seděla mezi nima a korigovala, aby si nelezli do misek vzájemně. Ale pravda je, že už tehdy v tom nebyl žádný problém, ani jeden se nějak do druhé misky necpal. Postupně přešli na to, že po skoro dojezení si misky vyměnili. Nikdy se u jídla nervali, ba ani nevrčeli, spíš si dávali přednost od mala, už tehdy jsem je musela ponoukat, aby dojídali. To bylo bohužel granulové období, snad s masem by to dopadlo líp. Jedli takto celý život, i když po 2 roce už to bylo maso. Nesnažili se to druhému sežrat, spíš stál nad miskou a házel okem na druhého, ať mu to jde dojíst, jen ať panička nebrblá a necpe mu to. Kdyby to byli dva samojedi tak si myslím, že jsou to prostě nežravá plemena jako, že fakt jsou. Jenže to druhé byl berňák a také nežravý

19.2.2019 10:53

lesnížínka: možná tolik neřešit
jsou potraviny, které nechutnají, ok, mohu vyměnit za něco jiného
ale dám psovi jídlo a jdu si číst
takhle jsme krmili jednoho psa nebo deset, nikdy jsem nežravku nepotkala, venkovní psi, bytoví, smečka, štěně, prostě to neznám
ráno bylo nějaké zaměstnání, pak snídaně, odpoledne větší zaměstnání a večeře.. a nikdo nikdy nenechal jediný drobeček
většinou to byla směs masa, vývaru a brambor nebo něčeho podobného, v zimě teplejší

ale znám čivavu, které smysl života se stalo jídlo.. vypadá jako létající balon, chudák malá

19.2.2019 10:58

..."ale znám čivavu, které smysl života se stalo jídlo.. vypadá jako létající balon, chudák malá"....
Toto by byl spíš náš problém.
Mám tu teď na hlídání malou fenku - to jí mám fakt dávat tak maličko? Asi by sežrala to, co moje 5x větší. Mám strach, abych právě nevrátila balon. Navíc je březí - a chutná jí stále stejně.

19.2.2019 11:04

březí dostává 1,8 x víc než je obyčejná dávka - prvních 7 týdnů
poslední 3 týdny dostane 3x víc
když má furt hlad, tak to krmivo asi nestačí jinak než množstvím ?

19.2.2019 11:10

Fakt 3x víc? Tak to jí můžu s klidným svědomím přidat. Přidám maso, tvaroh, vajíčko.
( Jinak má Petkult granule, vývar, maso i s kostí, dušenou mrkev, bramboru - ale všeho jen lžíci, já jsem zvyklá na pořádnou misku )

19.2.2019 11:22

Fakt 3x víc? Tak to jí můžu s klidným svědomím přidat. Přidám maso, tvaroh, vajíčko.
( Jinak má Petkult granule, vývar, maso i s kostí, dušenou mrkev, bramboru - ale všeho jen lžíci, já jsem zvyklá na pořádnou misku )

:-) tak to se dá směs těžko počítat, ale prostě březí fena má 3x vyšší nároky na energii než běžný pes většinu dne sedící doma
je to množství asi jako pro štěně
a pak kojící dostává 4x až 8x tolik než ten válející se typ
takhle - pes s venčením kolem paneláku se počítá jako jednička, to je záchovná energie, aby nepošel
pes, který má běžné aktivity jako chvilka hraní a ráno večer procházka, to je 1,8
a březí fena je trojka...čím blíže k porodu, tím víc toho sežere
typ balonek odhadnete, musí být prostě schopná normálního života, i když s sebou nese ten náklad

19.2.2019 11:30

muzu znat zdroj tehle informace?
zejména by me zajímalo, jak takove feny potom rodi

za me- ne, nekrmila bych takto brezi fenu.

19.2.2019 11:33

Je to aktivní malé lovecké plemeno, před březostí hodně aktivní, v 1. půli jen o málo méně, u mě teď málo aktivní ( musí být na vodítku, aby mi neutekla ). Má míň aktivity, mohla by jí stačit mírně zvednutá dávka - 3x asi ne ?

19.2.2019 11:38

"takhle - pes s venčením kolem paneláku se počítá jako jednička, to je záchovná energie, aby nepošel
pes, který má běžné aktivity jako chvilka hraní a ráno večer procházka, to je 1,8
a březí fena je trojka...čím blíže k porodu, tím víc toho sežere"

Takhle už je to něco jiného. Ono se to před tím dalo vyložit i tak, že by měla ta konkrétní fena žrát 3x víc než před březostí. To by asi bylo špatně.

19.2.2019 11:43

Je to aktivní malé lovecké plemeno, před březostí hodně aktivní, v 1. půli jen o málo méně, u mě teď málo aktivní ( musí být na vodítku, aby mi neutekla ). Má míň aktivity, mohla by jí stačit mírně zvednutá dávka - 3x asi ne ?

poslední dny před porodem by to do sebe ani nenacpala

něco bych ji pridala, ale porad bych se ridila jeji kondici.
nesmí z ni byt sud - coz pokud byla zvykla se hýbat a ted nemůže -se stane velmi snadno.
kvalitni krmeni nad kvantitou :-)

19.2.2019 11:55

zdroj je Waltham Centre for Pet Nutrition
jinak stačí říct gůglovi "potřeba energie pro psy" a je to i s tabulkou
nebo od str. 56 zbytečně složité tu
http://www.fediaf.org/component/attachments/attachments.html?task=download&id=1941

nevím, no, je to taková pomůcka ke granulím, ale i jinak, logicky - březí a kojící mají trochu vyšší nároky na energii než pes povaleč
obvykle se březí krmí jako rostoucí štěně, myslím
oni v té tabulce dokonce vymysleli, jak krmit fenu s jedním štěnětem a se čtyřmi :-) odhadla bych to, radši opatrně než hromadu jídla, ať je "normální"
ono přežírat a vyživit je něco jiného

19.2.2019 12:50

Mě z celé té ( a jiných ) diskuze nejvíc překvapuje, kolik lidí má psa nežravce. A to by mě zajímalo, jak se to tak přihodí.
Jen přidám historku : Měla jsem dva normálně živené psy - tím myslím, že nebyli týraní hladem, ani už neměli zařazovaný postní den v týdnu - jak se to dělávalo. Byli jsme na psí akci a když jsme ji po skončení opouštěli, šli jsme kolem kiosku s uzeninou - vyprodanou. Psi se zastavili a koukali ( no skoro žebrali ), prodavač jim ukázal každému krajíc chleba, aby jim vysvětlil, že buřty došly. Chramst, chramst - ruce mu nechali :-)).
Nikdy jsme se psy neměli nežravý problém, dostávali všechno - a bez problémů. I granule, i chleba s paštikou.....
Jen březí feny nad granulemi ofrňovaly, zkoušelo se, jestli tedy jiné - jiné zase chvilku.
Knedlíky s omáčkou a s masem vždycky a s chutí. Třeba.

No mě připadá, že jsem ještě neměla psa, který by jedl "normálně".....ovčanda sice papkala tak nějak přiměřeně, ale jen to co chtěla, no zkoušeli jsme i drastickou metódu ve stylu "nic jinýho nedostaneš, on tě hlad donutí"....nejedla skoro 3 dny, pak už i pomalu pletla nohama, ale prostě to nesnědla.........
Afgán...to byl případ sám o sobě....ten kdyby nemusel, tak snad nejí vůbec....
Když mu jednou na prochajdě nabídl svačící zedník kousek svýho párku, tak si ho pes sice po nějakém přemlouvání vzal, ale obratem ho vyplivnul a s hlavou hrdě vztyčenou odešel "středem".
No a teď extrém, obzvlášť fena by snědla úplně všechno a úplně nejvíc a nejraději by jedla nonstop celý den, prostě bezedná popelnice jak vyšitá, kdyby to člověk nechal na ní, tak z ní snad dneska bude obrovská tlustá koule, protože je navíc i lenoch, no a pes je taky žravej, ale přeci jen některé věci nežere........u těhle psů považuju za svůj největší "kynologický" úspěch, že jsem je naučila venku nic nesbírat....a budu doufat, že někdo někde nepohodí pečené kuře, to si myslím, že by selhali....
Prostě nikdy jsem neměla psa, co se bez keců normálně nají, ale zároveň není pažravka, co má v hlavě jenom jídlo.

19.2.2019 14:01

rodí normálně, protože 3x tolik neznamená 3x tolik rohlíků, ale kalorií z těch správných surovin, samozřejmě přizpůsobeno pohybu atd. , normálně to do sebe naskládá, protože se nekrmí trojnásobnou dávkou sacharidových dospěláckých granulí ale běžnou dávkou štěněčích např., to jsou stejné "energie"
a to je ten rozdíl - štěněčí granule mají více z toho dobrého, co využije, a dospělácké toho, po čem akorát chudák ztloustne

19.2.2019 15:52

rodí normálně, protože 3x tolik neznamená 3x tolik rohlíků, ale kalorií z těch správných surovin, samozřejmě přizpůsobeno pohybu atd. , normálně to do sebe naskládá, protože se nekrmí trojnásobnou dávkou sacharidových dospěláckých granulí ale běžnou dávkou štěněčích např., to jsou stejné "energie"
a to je ten rozdíl - štěněčí granule mají více z toho dobrého, co využije, a dospělácké toho, po čem akorát chudák ztloustne

vase rady jsou občas opravdu nebezpecne.

19.2.2019 16:16

vase rady jsou občas opravdu nebezpecne.

např. ? rozdíl kalorií sacharidů a tuků je Vám znám ?
velmi si nemyslím, že takový Zentek zabil pár fen, aby něco mohl sepsat, a podle těch poznatků se pak skládají receptury pro štěňata + březí a kojící feny.. a funguje to
napsala jste - kvalita nad kvantitou
a to je to stejné, co je v těch tabulkách a to stejné, jak krmí i lidé, kteří v životě žádnou tabulku neviděli
ale to nevadí, důležité je nesouhlasit, i kdyby v jednom písmenku :-)

edit.: aby to zas nebylo "každé písmenko" - large breed puppy strava je pro březí fenu nevhodná

19.2.2019 16:29

" důležité je nesouhlasit"

ne, většinou je mi to jedno
často napíšete hloupost a pak se x-krat opravite.
když vas to bavi a nicemu to nevadi - vase věc.
to třeba, když napíšete, ze je fena brezi 10tydnu - to mi nevadi a nereaguji

19.2.2019 16:37

" důležité je nesouhlasit"

ne, většinou je mi to jedno
často napíšete hloupost a pak se x-krat opravite.
když vas to bavi a nicemu to nevadi - vase věc.
to třeba, když napíšete, ze je fena brezi 10tydnu - to mi nevadi a nereaguji

vzhledem k tomu, komu odpovídám, si myslím, že jako vodítko v pohodě, každý chápe, že březí nebo kojící potřebuje kvalitu a větší množství než běžně, ale ne balon
a jo, fena může být březí 63 dní + - 6 dní, což 6 tedy opravdu není 7 dní, takže se omlouvám, není to nikdy za žádných okolností 10 týdnů, ale jen 69 dní
každá fena je tabulka
děkuji za opravu :)

19.2.2019 18:04

Terven napsal(a):
No, ale aspoň to vidíte, ne? A nezkrmíte to, když je to hnus...v granulích nepoznáte nic.
Já kupuju většinou v kvalitě pro lidi, což uznávám, že pro větší psy může být náročnější, ale třeba Do psí misky má fakt kvalitní kusovky, vypadá to tak krásně, že by to člověk klidně použil pro sebe.
Jednou se mi stalo, že telecí bylo zasmrádlý, nebyl problém s reklamací, berou jako samozřejmost, že maso smrdět nemá, ani pro psy.
Mletiny bych nebrala, ale lidi jsou spokojený i s nima.

Já mletiny musím, trubka má tendence kosti moc nekousat. Beru od Maso Amos a musím uznat, že paráda. I po třech dnech v lednici ani ťuk nějakého zápachu. V tropech beru i na závody - stanování bez lednice. Dopo odjezd se zmraženým, do druhého dne úplně oká. Jen jednou ze nezadařilo. Při balení nebyl přítomen mozek, asi, protože jsem přihodila strouhanou mrkev. Ta samozřejmě rozjela ty svoje procesy a bylo po jídle. Ještě že jsme měli s sebou jako pojistku proklínané grancle.

19.2.2019 19:22
Terven

XXX.XXX.110.147

Já mletiny musím, trubka má tendence kosti moc nekousat. Beru od Maso Amos a musím uznat, že paráda. I po třech dnech v lednici ani ťuk nějakého zápachu. V tropech beru i na závody - stanování bez lednice. Dopo odjezd se zmraženým, do druhého dne úplně oká. Jen jednou ze nezadařilo. Při balení nebyl přítomen mozek, asi, protože jsem přihodila strouhanou mrkev. Ta samozřejmě rozjela ty svoje procesy a bylo po jídle. Ještě že jsme měli s sebou jako pojistku proklínané grancle.

Mno, ještě donedávna jsem měla tendence poslouchat, zda slyším dostatečný počet křoupnutí, měla-li v dávce kosti. Protože se mi občas zdálo, že to do ní mizí nějak moc rychle...teď už to ale neřeším. A snažím se udržete svůj pečovatelskej komplex na uzdě a nekrájet jí křídla a krky na menší kousky. Protože si myslím, že by bylo fajn, kdyby si tu schopnost kousání celých kostí zachovala.
Mletinu bych občas zkusila, ale spíš z pohodlnosti.

19.2.2019 21:09
Didakt

XXX.XXX.113.30

saola napsal(a):
Didakt, přispíváte na veřejné diskuzi, a pokud neunesete názory jiného diskutujícího, aniž byste ho označil za totálního deb*la, tak nejste prostě na veřejnou diskuzi zralý.
K tématu jste nepřispěl ani písmenkem, ale urážet ostatní, to vám jde dobře.
Když tak adorujete psí granule, zajímalo by mne, kdybyste měl před sebou jejich jednotlivé složky, co z toho byste vlastnímu psovi s klidným svědomím zkrmil?
Psi se bez granulí obešli desetitisíce let, a měnit jejich stravu za průmyslově vyráběné amarouny, jen aby se využily zbytky, které potravinářský průmysl produkuje ve velkém a které už ani při nejlepší vůli a namletí na jemno nelze pro lidskou výživu nijak upotřebit, mi přijde vůči domácím psům i kočkám poměrně nefér.
A ještě za to draze platit? Proč?

Prosím Vás, přečtěte si můj komentář znovu Asi jste ho vůbec nepochopila. Nikoho jsem deb*lem nenazval. To bylo napsáno obrazně o tom jak se vyjádřil Lupus A s Vaším moudrem o zralosti...Ano, vážně nepolknu, když se někdo zeptá jakou značku granulí má kupovat a první odpověď je maso. Tím Lupus taky ničím nepřispěl do diskuze. Nikdo se neptal čím krmit, ale jakými granulemi. Já neurážím lidi, co krmí masem tak ať si Lupus nechá své blbé poznámky o britoblbkách...jak ve školce. Když už jste tak chytrá, tak taky určitě víte, že psi narozdíl třeba od koček nejsou masožravci, ale všežravci a krmit je jen masem není též dobré. Kvalitní granule obsahují vše co pes potřebuje, od denní dávky bílkovin, proteinů, vlákniny přes minerály a vitamíny... Nejlepší je mít krmení rozmanité a ne napsat, že jediné žrádlo pro psa je jen MASO a nic jiného a kdo krmí granulema je britoblb... My krmíme N&D odmala a jsme plně spokojeni. Pes má krásnou hustou lesklou srst, je vitální, má hezké pevné bobky,...vše ok. To, že má něčí pes z granulí sr*čku je věc jednotlivce. Nedá se podle toho soudit granule jako celek...
P.S. Asi žijete ve světe Pedigree a Granulí pro psa Albert quality co? Kvalitní psí granule a konzervy se vyrábí z dobrého kvalitního masa. Zkuste si o tom něco přečíst a pak pište dál. Díky

19.2.2019 21:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

ať si Lupus nechá své blbé poznámky o britoblbkách...jak ve školce.

jestli někdo něco nepochopil, tak jste to vy "britoblbky" je souhrné označení pro trolly, kteří zde zakládají jednodenní účty a na psech a kočkách se naprosto stupidním způsobem snaží propagovat jistě stránky místo aby normálně inzerovaly

a tohle je jen parafráze sloganu ze známého cyklu "Jak básníci...."
to, že to neznáte není opravdu moje vina

čili jste se vytočil naprosto bezdůvodně bez znalosti souvislostí
nebo , že by platilo to o huse ?

PS. kolik jste odchoval chůviček ?

19.2.2019 21:51
saola

XXX.XXX.140.56

Pro Didakt:
cituji... My krmíme N&D odmala a jsme plně spokojeni. Pes má krásnou hustou lesklou srst, je vitální, má hezké pevné bobky,...vše ok. To, že má něčí pes z granulí sr*čku je věc jednotlivce. Nedá se podle toho soudit granule jako celek...

A napadlo vás třeba, že se stravou, postavenou na mase a dalších čerstvých surovinách, zbytečně nepřetvořených v amarouny, by váš pes prospíval v pohodě také, dožil by se třeba i vyššího věku a navíc by si rozmanitou strukturu a chuť krmné dávky i senzoricky užil?
Na této planetě neexistuje živočich, kterého by přirozený přírodní výběr vyselektoval do podoby stvoření, pro jehož život jsou průmyslové amarouny nepostradatelné. To udělal až člověk a jeho zpracovatelský průmysl, a majitelé psů to ve většině plně akceptují z lenosti, pohodlnosti, nezájmu a co je nejsmutnější - v dobré víře (kterou jim vecpala reklama), že pro psa dělají to nejlepší.
To je prostě splněný vlhký sen každého prodejce a výrobce granulí pro psy.

19.2.2019 21:59

Didakt :.... "Když už jste tak chytrá, tak taky určitě víte, že psi narozdíl třeba od koček nejsou masožravci, ale všežravci"......
A na tenhle nesmysl jste přišel/přišla jak? I přesto, že psům dáváme rohlíky, čokoládu, rýži a žloutkové věnečky, je to stále masožravec!
Všežravec je prase ( třeba ). Že někdo krmí psa jako to prase, z něj všežravce nedělá.

20.2.2019 11:17

vzhledem k tomu, komu odpovídám, si myslím, že jako vodítko v pohodě, každý chápe, že březí nebo kojící potřebuje kvalitu a větší množství než běžně, ale ne balon
a jo, fena může být březí 63 dní + - 6 dní, což 6 tedy opravdu není 7 dní, takže se omlouvám, není to nikdy za žádných okolností 10 týdnů, ale jen 69 dní
každá fena je tabulka
děkuji za opravu :)

zase oprava opravy?
a ja vazne netusim -komu konkretne odpovidate na verejne diskuzi. ale evidentne ani ten konkretni clovek nepochopil na prvni dobrou tuhle zaručenou radu.

taky dekuji za rekapitulaci delky brezosti - a zkuste se smířit tim, ze je to proste 9 tydnu.

a jako další opravu zaradte vyjadreni, ze vzhledem k tomu, ze feny pred planovanym krytim se krmi kvalitne a dostatecne -do zjisteni brezosti se nic na jejich krmeni menit nemá.
tj. zadne navysovani v prvních 7-mi týdnech na 1,8 - ani i rohliky ani o energii ani o cokoliv dalšího, co v budoucnosti dopíšete nebo opravite

20.2.2019 12:27

zase oprava opravy?
a ja vazne netusim -komu konkretne odpovidate na verejne diskuzi. ale evidentne ani ten konkretni clovek nepochopil na prvni dobrou tuhle zaručenou radu.

taky dekuji za rekapitulaci delky brezosti - a zkuste se smířit tim, ze je to proste 9 tydnu.

a jako další opravu zaradte vyjadreni, ze vzhledem k tomu, ze feny pred planovanym krytim se krmi kvalitne a dostatecne -do zjisteni brezosti se nic na jejich krmeni menit nemá.
tj. zadne navysovani v prvních 7-mi týdnech na 1,8 - ani i rohliky ani o energii ani o cokoliv dalšího, co v budoucnosti dopíšete nebo opravite

adresujte tu Vaši radu všem z NRC, FEDIAF, Hill´s pet nutricion, Waltham center a tak dále
ne, není to vždy 9 týdnů, často fena s jedním štěnětem uvnitř přenáší, stejně jako cokoli v tabulkách je orientační
pokud je tam 5 10 štěňat, tak obvyklá dávka rozhodně stačit nebude, na to nepotřebuji ani tabulky, nepotřebuje je nikdo, fena má prostě hlad
opravovat budu furt, strašně mě to baví.. hlavně nechápu, co furt nechápete na "každá fena je tabulka", ale ve skutečnosti je mi to jedno

20.2.2019 12:31

se hádejte co je správnější maso granule
však i barfaři kupují granule a používají je jako přílohy (teda říkají to tu v diskuzích)
tak kdybych byla tak hodně proti umělým amarounovým ..těm.. věcem.., tak je přece nikdy nekoupím a už vůbec je neperu do psa, ne ?
ale takhle je to větší legrace

didakt: trošku si to zařazení opravte - kočka je výhradní masožravec, pes už těch ostatních hlupostí snese více, ale pořád je masožravec
složením granulí se řídit nelze, ty bez lepidla - sacharidů neuvaříte
a pak velký pes - víc sacharidů, malý je hodně podobný kočce