Retrivr s PP

Prodám Labradorského retrívra - Nabízím nádherná štěňátka labradora - labra...
22000 Kč
EnthusiasticDogOwner
napsal(a):
Dobrý večer,
víte prosím, kolik stojí očkování pro štěně (myšleno po 8 týdnech) a v jakých intervalech je štěně očkováno?
Popřípadě, jak často docházet se štěnětem k veterináři?
Předem Vám děkuji za odpověď.
S pozdravem
EnthusiasticDogOwner
Zajděte k vybranému vetovi, kam se štěnětem chcete docházet a s ním naplánujte očkování včetně odčervení a případných dalších kontrol. Cena očkování cca 300 - 500 Kč, podle vakciny a dalších úkonů.
Ve větším městě ještě možno připočítat 500 až 1000 za "dobrý den". Je to přehnané, ale může se vám to stát, cena 300 až 500 je taková normální, víc bych nedala, otočila se a našla veta, který si účtuje normální částky. Každý vám řekne, kdy je třeba očkovat příště, na co, kdy přijít a kdy odčervit.
Uživatel s deaktivovaným účtem
catalina
napsal(a):
Ve větším městě ještě možno připočítat 500 až 1000 za "dobrý den". Je to přehnané, ale může se vám to stát, cena 300 až 500 je taková normální, víc bych nedala, otočila se a našla veta, který si účtuje normální částky. Každý vám řekne, kdy je třeba očkovat příště, na co, kdy přijít a kdy odčervit.
Já si u těhle keců vždycky vzpomenu, kolik si účtuje revizák kotle nebo třeba zámečník, když si zabouchnete dveře.
napsal(a):
Já si u těhle keců vždycky vzpomenu, kolik si účtuje revizák kotle nebo třeba zámečník, když si zabouchnete dveře.
...že jo......
EnthusiasticDogOwner
napsal(a):
Dobrý večer,
víte prosím, kolik stojí očkování pro štěně (myšleno po 8 týdnech) a v jakých intervalech je štěně očkováno?
Popřípadě, jak často docházet se štěnětem k veterináři?
Předem Vám děkuji za odpověď.
S pozdravem
EnthusiasticDogOwner
Ceny budou, jak už tu bylo řečeno, kraj od kraje a taky jak který veterinář. U nás je všechno nejdražší na klinice, takže tam jezdím výjimečně jen při nějakém vážném zdravotním problému. Dřív to tam šlo na splátky, dnes už ne.
Na nějaké pravidelné kontroly jsem se štěnětem nikdy nechodila, není to potřeba, pokud vám normálně prospívá.
napsal(a):
Ceny budou, jak už tu bylo řečeno, kraj od kraje a taky jak který veterinář. U nás je všechno nejdražší na klinice, takže tam jezdím výjimečně jen při nějakém vážném zdravotním problému. Dřív to tam šlo na splátky, dnes už ne.
Na nějaké pravidelné kontroly jsem se štěnětem nikdy nechodila, není to potřeba, pokud vám normálně prospívá.
Kámoška chodila takto se psy v Praze na kontroly jen aby si psi na veterinu zvykali, takže se pozdravili s veterinářem, on jim kouknul třeba uši, drápky, dostali kokina a šli domů. Říkala, že jejich psi, když pak šli kolem veteriny, tak tam vlítli jen tak pro radost, pozdravit, což se vyplatilo, když se objevila vážná nemoc. Pak nebyl problém tam dostat 50kg psa, i když ošetření už nebylo příjemné. Jenže má veterinu za rohem. Dělala bych to stejně...kdybych na ni nejezdila 26km
lesnížínka
napsal(a):
Kámoška chodila takto se psy v Praze na kontroly jen aby si psi na veterinu zvykali, takže se pozdravili s veterinářem, on jim kouknul třeba uši, drápky, dostali kokina a šli domů. Říkala, že jejich psi, když pak šli kolem veteriny, tak tam vlítli jen tak pro radost, pozdravit, což se vyplatilo, když se objevila vážná nemoc. Pak nebyl problém tam dostat 50kg psa, i když ošetření už nebylo příjemné. Jenže má veterinu za rohem. Dělala bych to stejně...kdybych na ni nejezdila 26km
Tak my dřív taky chodili častěji, ale pak se nám veterinář přestěhoval na druhý konec města, je to daleko, navíc je v důchodu, takže ordinuje tak různě a posledně nám očkoval psy na parkovišti. To už jsem docela remcala, ale manžel ze staré známosti chce jenom k němu. S jednou feňulí tam chodíme vymačkávat žlázky docela často a ta tam stejně nechce, i kdyby jí za to kost dal.
lesnížínka
napsal(a):
Už vidím našeho vytíženého veterináře, jak je štěstím bez sebe, že ho jdeme jen pozdravit. K vetovi se objednáváme na časovku, a když to není akutní, tak to není ze dne na den.
V 6.-8. týdnu věku je štěně naočkováno proti parvoviroze, psince a infekční hepatitidě. Poté, za zhruba 3 týdny je nutné vakcinaci zopakovat.
Při první revakcinaci se nově přidává kromě třech jmenovaných nemocí také ještě očkování proti parainfluenze a leptospiroze.
Poslední revakcinace probíhá zhruba v 15. týdnu věku štěněte.
Očkovací schéma štěňat tu už bylo.
Nemohu to najít.
Po tom "vylepšení" Fauny
častokrát nemohu něco najít. . .
napsal(a):
Už vidím našeho vytíženého veterináře, jak je štěstím bez sebe, že ho jdeme jen pozdravit. K vetovi se objednáváme na časovku, a když to není akutní, tak to není ze dne na den.
Tak nějak souhlasím. Jednak nevím, s čím se můžu v čekárně setkat ( infekce), druhak by se mi tam nechtělo čekat, za třetí, většinou by to podívání ( na ouška, na drápky ) stálo dvě tři stovky a možná pět a za poslední - tam, kde by byla prázdná čekárna, tam by asi nestálo za to, psy tam zvykat.
Tady se člověk pořád něco učí
Já naivka jsem si doteď myslela, že na veterinu se chodí se zvířetem v případě, že mu něco je.
Když jdete poprvé třeba na mamograf, taky tam dvakrát třikrát jen nakouknete, pak opatrně položíte ňadra na mašinu a zase honem pryč, a na podesáté jako že už konečně to celé vyšetření?
U zubaře to samé?
Koukám, že fakt nejdu s dobou.
saola
napsal(a):
Tady se člověk pořád něco učí
Já naivka jsem si doteď myslela, že na veterinu se chodí se zvířetem v případě, že mu něco je.
Když jdete poprvé třeba na mamograf, taky tam dvakrát třikrát jen nakouknete, pak opatrně položíte ňadra na mašinu a zase honem pryč, a na podesáté jako že už konečně to celé vyšetření?
U zubaře to samé?
Koukám, že fakt nejdu s dobou.
Tak člověku to vysvětlite snadno co se mu bude dít a proč. Psovi asi o dost hůř a možná lepší, když se bude k doktorovi těšit, než když ho člověk potahne už z auta. Myslím že stačí k doktorovi socializovat stendo, nemusí tam člověk třikrát do měsíce.
To je věc názoru, osobně nepovažuji za nutné psa na veterinu zvykat předem.
Až tam pojede proto, že má nějaký problém, bude mu pravděpodobně zle nedobře. Bude tam ale se mnou, a já jsem pro něj ta opora (měla bych být), a v takovém případě je úplně jedno, kde je, protože tam má mne. Pokud by vyšetření nebo ošetření bylo pro něj extra nepříjemné, požádám o sedaci, v případě komplikovanějšího vyšetření nebo zákroku či operace navrhuje celkovou anestezii automaticky vet, to je snad normální.
Šití v lokálním znecitlivění, očkování, měření teploty, kontrola zubů či rentgen nebo sono apod. snad není pro psa nic smrtícího, nic, co by průměrný pes nezvládl a kvůli čemu by bylo nutné předem preventivně navštěvovat veterinu.
saola
napsal(a):
To je věc názoru, osobně nepovažuji za nutné psa na veterinu zvykat předem.
Až tam pojede proto, že má nějaký problém, bude mu pravděpodobně zle nedobře. Bude tam ale se mnou, a já jsem pro něj ta opora (měla bych být), a v takovém případě je úplně jedno, kde je, protože tam má mne. Pokud by vyšetření nebo ošetření bylo pro něj extra nepříjemné, požádám o sedaci, v případě komplikovanějšího vyšetření nebo zákroku či operace navrhuje celkovou anestezii automaticky vet, to je snad normální.
Šití v lokálním znecitlivění, očkování, měření teploty, kontrola zubů či rentgen nebo sono apod. snad není pro psa nic smrtícího, nic, co by průměrný pes nezvládl a kvůli čemu by bylo nutné předem preventivně navštěvovat veterinu.
Mám to stejně, považuji za nejdůležitější důvěru psa v majitele a dobře zvládnutou základní poslušnost. Pak nemám žádný problém se svými psy u veta, ať se jedná o očkování nebo nepříjemné ošetření, které jde udělat bez narkózy. Uječená čivava v čekárně na veterině je nepříjemná (nic proti čivavám, taky máme jednu doma , ale neječí), všeočůrávající rádobyjork už je horší a tři ženské, táhnoucí násilím do čekárny vrčícího a chňapajícího xNO, samozřejmě bez košíku, to už je na pováženou. A ještě pro zasmání - od paní od středního křížence, který na flexině otravoval všechny lidi i psy v čekárně, se mi na prosbu, ať si ho líp drží, dostalo odpovědi:"No jo, vám se to řekne, když máte tak hodnýho psa!" - fena šarplanince, cca 55 kg, docela ostrá, klidně ležící a nikoho si nevšímající .
napsal(a):
Já jsem tam takhle chodila se psem taky. Po tom co měl špatnou zkušenost, tak aby si zvykal, že se nic neděje. Na tohle máme moc ochotného veta, ale chápu, že takový není každý. Měli jsme to kousek, takže jsme to spojovali s procházkou. Vet psovi vždycky jen mrknul třeba na uši, dal mňamku a šli jsme. Jindy ho poslechl, pohladil zase dal něco dobrého. V ordinaci jsme byli cca tak 3 minuty. Ale chápu, že kdyby to tak dělal každý tak by vet nedělal nic jiného. Ale mě tohle sám nabídl, když viděl jak na tom pes je, tak mi sám řekl, ať se občas stavím jen tak. Jo a peníze za to nechtěl. Většinou jsem tam chodila ke konci ordinačních hodin, někdy i tak byla ještě narvaná čekárna, tak jsme se šli buď ještě projít po vesnici a nebo se na to vykašlali. A běžně se tam stavuju si psy vážit , ale váhu má v čekárně.
conie
napsal(a):
Mám to stejně, považuji za nejdůležitější důvěru psa v majitele a dobře zvládnutou základní poslušnost. Pak nemám žádný problém se svými psy u veta, ať se jedná o očkování nebo nepříjemné ošetření, které jde udělat bez narkózy. Uječená čivava v čekárně na veterině je nepříjemná (nic proti čivavám, taky máme jednu doma , ale neječí), všeočůrávající rádobyjork už je horší a tři ženské, táhnoucí násilím do čekárny vrčícího a chňapajícího xNO, samozřejmě bez košíku, to už je na pováženou. A ještě pro zasmání - od paní od středního křížence, který na flexině otravoval všechny lidi i psy v čekárně, se mi na prosbu, ať si ho líp drží, dostalo odpovědi:"No jo, vám se to řekne, když máte tak hodnýho psa!" - fena šarplanince, cca 55 kg, docela ostrá, klidně ležící a nikoho si nevšímající .
Já minule byla v čekárně, bylo tam celkem dost lidí a vešla tam taková dámička se dvěma jorkama - bez vodítka!. Ten jeden se štěkotem naběhnul přímo na NO, který ležel za dveřmi, naštěstí měl košík. A paní se ještě cítila dotčená, že je to "zlej pejsek".
Já teda návštěvu veteriny taky nacvičuju - když se dá. Ale spíš se zaměřuji na plnou čekárnu - to je myslím pro psa daleko náročnější prostředí. Do ordinace nechodím jen tak .... ale vzhledem k tomu, že k veterináři chodím se zvířaty celého příbuzenstva tak čapnu nezkušeného a jde s náma. Veterináři prohlédnou uši, zuby, poslechnou si, prohmatají, odmění a jdeme - mám taky přívětivé veterináře, ačkoliv mají čekárnu dost narvanou ..... ale zase sami říkají, že oceňují nácvik - mají pak se zvířetem méně práce při zákroku.
Pro mladého psa je to podle mého opravdu dost náročné - čekání v plnější čekárně.
Do nedávna jsem měla společný termín očkování pro dva kocoury a dvě čivavy. V čekárně čivavy (na volno) seděly u nohou na dece a kocouři mi seděli na klíně (měli kšírky a vodítka). Nástup do ordinace s kocoury v podpaždí a čivavy poslušně cupitající za mnou .... jak je veterinář oslovil ve dveřích už se letěli s ním přivítat. Sice jsme byli za exoty, ale vychované. A to prosím, měli všichni už za sebou i odběry krve, nějakou tu operaci (kocouři katraci) atd.
V plné čekárně bych měla strach z infekce. Přece jen se k veterináři chodí nejvíc s nemocnými psy.
napsal(a):
V plné čekárně bych měla strach z infekce. Přece jen se k veterináři chodí nejvíc s nemocnými psy.
Bych ani neřekla. Většina psů jde na očkování. Když mají jiné problémy tak jsou to většinou problémy neinfekční (ledviny, pohybový aparát, úrazy). Když je období psincového kašle, tak návštěvy vynechám. Ale já mám zvířata pročkovaná i proti kašli. Nacvičuji již s plně proočkovanými psy .... převážně mladými. Mimina tam netahám - ty si objednávám a spíš se zaměřuji na zvyknutí manipulace veterinářem.
Třeba štětka teď byla na druhém očkování. Kvůli nestandardní vakcíně jsme museli jet jinam než chodím obvykle a veterináři i tam prima. Se štěnětem se nejdřív "pobavili", v klidu ho prohlédli, pak si s ním trošku pohráli a pak následovalo píchnutí, které štěně ani nezaregistrovalo. Odcházelo s vrtěním ocásku. Za mne spokojenost.
....k veterináři když chodím s kočkami, tak si to docela užívají rozvalené na mém klíně shlíží na ta vyvádějící psiska (já po letech s hysterickým maliňákem také - tedy ten klid koček sedících na mém klíně) a dá se říci, že je to i těší.....bývalá jorkšírka sice nevyváděla, ale měla to velice ráda rychle a bez úhony odbyto.........nynější motýl se v klidu lehne na vyvýšené místo - takovou zídku a v klidu čeká až na něj přijde řada, pak se plavně vnese vrtíc ocáskem do ordinace a vše probíhá v klidu - zatím nic bolestivého, kromě seškrabu koutku tlamky - cosi tam bylo a tak se dělal odběr, ale to také ustál se ctí............pravda první stříhání drápků probíhalo za příšerné scény - v čekárně museli nabýt dojmu, že vet psovi amputuje všech deset prstů......
My když přijdeme k tomu našemu veterináři, skoro vždy je tam někdo s kočkou na kastraci
napsal(a):
My když přijdeme k tomu našemu veterináři, skoro vždy je tam někdo s kočkou na kastraci
...myslím si, že v té hrůze co zase bude, je to čekajícím psům naprosto ukradený
napsal(a):
...myslím si, že v té hrůze co zase bude, je to čekajícím psům naprosto ukradený
To určitě, kočky si ani nevšimnou, zatímco potkat ji jinde, tak ji pěkně proženou. To jen kdo je nejčastějším návštěvníkem. Psa jsme tam snad ještě nepotkali, možná jednou.
napsal(a):
To určitě, kočky si ani nevšimnou, zatímco potkat ji jinde, tak ji pěkně proženou. To jen kdo je nejčastějším návštěvníkem. Psa jsme tam snad ještě nepotkali, možná jednou.
....no my na očkování a běžné prohlídky půlroční kvůli felinoterapii......na kastrace a jiné operativní zákroky se chodí na čas po běžných ordinačních hodinách u našeho veta......
napsal(a):
....no my na očkování a běžné prohlídky půlroční kvůli felinoterapii......na kastrace a jiné operativní zákroky se chodí na čas po běžných ordinačních hodinách u našeho veta......
Náš je v důchodu a má to víceméně už jen jako koníčka, takže většinou dělá jen ty kastrace. Moc lidí už k němu běžně nechodí, skoro každej spíš na kliniku. My k němu chodíme 15 let, co tady bydlíme, to měl ještě ordinaci jinde a o hodně blíž. Teď už ordinuje jen odpoledne od 16ti do 19ti, ale dobrý je, že když potřebujeme a on má zrovna čas, tak je ochotný přijet k nám domů.
napsal(a):
Náš je v důchodu a má to víceméně už jen jako koníčka, takže většinou dělá jen ty kastrace. Moc lidí už k němu běžně nechodí, skoro každej spíš na kliniku. My k němu chodíme 15 let, co tady bydlíme, to měl ještě ordinaci jinde a o hodně blíž. Teď už ordinuje jen odpoledne od 16ti do 19ti, ale dobrý je, že když potřebujeme a on má zrovna čas, tak je ochotný přijet k nám domů.
....tak to fajn, že přijede, můj bohužel ne,. musíme pokud by se něco dělo v noci na pohotovost......
napsal(a):
....tak to fajn, že přijede, můj bohužel ne,. musíme pokud by se něco dělo v noci na pohotovost......
No právě si říkám, že až úplně skončí, tak budeme muset taky jezdit, nikdo jiný to nedělá, jedině z kliniky jezdí ještě něco jako pohotovost, ale to bychom se asi nedoplatili
napsal(a):
No právě si říkám, že až úplně skončí, tak budeme muset taky jezdit, nikdo jiný to nedělá, jedině z kliniky jezdí ještě něco jako pohotovost, ale to bychom se asi nedoplatili
...tak ať Vám pan doktor vydrží pracovně co nejdéle........
Je to asi o přístupu, dlouho jsem hledala, než jsem byla spokojená, ale vyplatilo se. Pokud potřebuji např. na očkování s více zvířaty najednou (např.3x pes + 2x kočka ), domluvím se a jedu mimo ordinační dobu. Pokud potřebuji, veterinář přijede k nám - buď to má prostě při cestě, pak je to zdarma a přizpůsobím se časově, nebo si domluvíme termín a zaplatím směšnou částku jako cestovné. Využívám nejvíc, když potřebuji očkovat a čipovat štěňata nebo mám zvířátko vážně nemocné či, bohužel, k uspání.