Maďarsky ohař drátosrstý

Prodám Maďarského ohaře krátkosrstého - Na Mezinárodní den žen se v naší c...
DohodouŠerp
XXX.XXX.213.125
3 roční maďarský ohař snědl vařenou kost od kuřete co shodily kočky na zem co mám dělat?
Jeana12
XXX.XXX.141.140
Počkat až ji vy.....
Uživatel s deaktivovaným účtem
Phyllobatesvittatus12
napsal(a):
Co jí vlk?
Kdo je příbuzný s vlkem ?
Na druhou stranu...všude se upozorňuje na to, že vařené nebo pečené kuřecí kosti jsou pro psa nevhodné neřku-li nebezpečné, tak se zadavateli nedivím, že má obavy. Moje známá kdysi poté, co její kolie sežrala kost, nacpala do psa docela velkou dávku kysaného zelí, tradovalo se - nevím, zda je to pravda nebo se to prostě jen říká - že to zelí kost obalí a ta pak projde bezpečně zažívacím traktem.
Vyzkoušeno to teda nemám....už se mi párkrát stalo, že mi fena ukradla kost z pečeného kuřete z koše a přiznám se, že jsem to taky neřešila a nic se jí nestalo.
napsal(a):
Na druhou stranu...všude se upozorňuje na to, že vařené nebo pečené kuřecí kosti jsou pro psa nevhodné neřku-li nebezpečné, tak se zadavateli nedivím, že má obavy. Moje známá kdysi poté, co její kolie sežrala kost, nacpala do psa docela velkou dávku kysaného zelí, tradovalo se - nevím, zda je to pravda nebo se to prostě jen říká - že to zelí kost obalí a ta pak projde bezpečně zažívacím traktem.
Vyzkoušeno to teda nemám....už se mi párkrát stalo, že mi fena ukradla kost z pečeného kuřete z koše a přiznám se, že jsem to taky neřešila a nic se jí nestalo.
Zrovna to jsem taky někde četla.
Ale psi na vesnici u nás žerou kosti pořád a normálně žijí .
Phyllobatesvittatus12
napsal(a):
Zrovna to jsem taky někde četla.
Ale psi na vesnici u nás žerou kosti pořád a normálně žijí .
fakt je že kosti by měly být syrové a pes by měl být na ně od štěněte zvyklý..........ale náš mnohokrát sežral kosti po grilování a nikdy se mu nic nestalo (35 kg vořech). Větší množství ostrých vařených křehkých kostí by mohlo psovi poškodit žaludek nebo střeva se všude píše.............
GAELLE
napsal(a):
fakt je že kosti by měly být syrové a pes by měl být na ně od štěněte zvyklý..........ale náš mnohokrát sežral kosti po grilování a nikdy se mu nic nestalo (35 kg vořech). Větší množství ostrých vařených křehkých kostí by mohlo psovi poškodit žaludek nebo střeva se všude píše.............
Tak ona je jiná situace u psa, u kterého se trávicí trakt nesetká s ničím jiným, než jsou keksy, tj. vlastně kaše. Ten se s vařenou kostí nemusí poprat, resp. s cestou ven. Ale pes zadavatelky je štěně, to by mělo projít.
JJ, vařená kost teda může vadit. Takhle jsem tahala kosti z rýdžbeka. Celé, takové ty malé zahnuté co má kuře v ramenním pletenci (krkavčí, klíční a spol.) Prošly, ale pak se doslova zahákly za svěrač v konečníku, kousek kosti venku, zbytek zaseklý v řiti, chtělo to vykroutit jak když vyndaváte rybě háček.
Ale většinou se vůbec nic nestane.
Teda, větší množství kostí umí perfektní zácpu.
Jo u nás na vesnici má většina psů kastrol a do toho se sypou zbytky a převážnou většinu toho tvoří právě pečené a vařené kosti. Příbuzní měli fenu BSP témeř 13ti letou, nedávno ji dali uspat a ta žrala tyhle kosti celý život a fakt ve velkém - panička dělala v restauraci a nosila ji je ještě odtamtud. Nikdy s tím neměla problém.
marcelaamax
napsal(a):
Jo u nás na vesnici má většina psů kastrol a do toho se sypou zbytky a převážnou většinu toho tvoří právě pečené a vařené kosti. Příbuzní měli fenu BSP témeř 13ti letou, nedávno ji dali uspat a ta žrala tyhle kosti celý život a fakt ve velkém - panička dělala v restauraci a nosila ji je ještě odtamtud. Nikdy s tím neměla problém.
Tak asi jsou zvyklí a používají mozek. Kosti rozkoušou. V tomhle mám ultrablbku, který zpracuje žvanec pouze do té míry, aby šel polknout. Dostává max. šproty, které mají do nějakých 15 cm. Kouše je jen zřídka. Naprosto nechápu, že když na výletě dostane Barkingy pro čivavy (normálně na hry-pátračky po bytě), tak ty pečlivě rozchroupe.
napsal(a):
Tak asi jsou zvyklí a používají mozek. Kosti rozkoušou. V tomhle mám ultrablbku, který zpracuje žvanec pouze do té míry, aby šel polknout. Dostává max. šproty, které mají do nějakých 15 cm. Kouše je jen zřídka. Naprosto nechápu, že když na výletě dostane Barkingy pro čivavy (normálně na hry-pátračky po bytě), tak ty pečlivě rozchroupe.
Ale já myslela, že psovi mohou vadit ve střevech nebo v žaludku i ty malé rozkousané kousky kostí, nebo ne?
marcelaamax
napsal(a):
Ale já myslela, že psovi mohou vadit ve střevech nebo v žaludku i ty malé rozkousané kousky kostí, nebo ne?
Normální pes ty malé kousky vyblinká, když mu vadí. Střevem by měly projít, když jich není hromada. Horší jsou delší kosti, které horem nejdou.
marcelaamax
napsal(a):
Pokud si pamatuju správně, tak psí střevo dokáže reflexivně otočit ostré věci nějakým nejkulatejším koncem dopředu a minimalizovat riziko poranění stěny. Ale ten reflex přetrvává jen pokud se používá, myslím že u psů krmených granulemi po čase mizí. Náš větší pes taky kouše všechno jen na tak velké kusy, aby se mu to vešlo do jícnu a nevšiml jsem si, že by mu kosti dělali problém a to dostává třeba čerstvé vepřové nohy, takže to jsou docela kosti.
TyVed
napsal(a):
Pokud si pamatuju správně, tak psí střevo dokáže reflexivně otočit ostré věci nějakým nejkulatejším koncem dopředu a minimalizovat riziko poranění stěny. Ale ten reflex přetrvává jen pokud se používá, myslím že u psů krmených granulemi po čase mizí. Náš větší pes taky kouše všechno jen na tak velké kusy, aby se mu to vešlo do jícnu a nevšiml jsem si, že by mu kosti dělali problém a to dostává třeba čerstvé vepřové nohy, takže to jsou docela kosti.
Ale ten dostává syrové, ne?
Ty já občas psům dám taky - a to jsou granuláři - ale syrové kosti dostávají od štěněte.
Já jsem to psala v souvislosti s tím ,že když jsme u předchozího psa řešili nějaké zažívací problémy tak mu dělali ultrazvuk a zjistili, že má ve střevech a žaludku nějaké malé kousky - nejspíš právě kosti. Oni tam nebyli nijak zapíchlé nebo tak, ale prostě tam byli "usazené" nebo jak to říct. Už si to přesně nepamatuji jak to bylo formulováno. A tam nám právě veterinář doporučil ty vařené kosti úplně vynechat.
marcelaamax
napsal(a):
Ale ten dostává syrové, ne?
Ty já občas psům dám taky - a to jsou granuláři - ale syrové kosti dostávají od štěněte.
Já jsem to psala v souvislosti s tím ,že když jsme u předchozího psa řešili nějaké zažívací problémy tak mu dělali ultrazvuk a zjistili, že má ve střevech a žaludku nějaké malé kousky - nejspíš právě kosti. Oni tam nebyli nijak zapíchlé nebo tak, ale prostě tam byli "usazené" nebo jak to říct. Už si to přesně nepamatuji jak to bylo formulováno. A tam nám právě veterinář doporučil ty vařené kosti úplně vynechat.
jj samozřejmě syrové. Dokonce jsme dostoupili k takovému šílenství, že z jakéhokoliv kusu drůbeže nebo masa pro nás, se ty kosti vyrvou předem. Ovšem mimo téma sem objevil skvělé zabavovadlo a to jsou hovězí morkové kosti, což je jediná věc, která vydrží hodiny, když musím velkého třeba zavřít. Jelikož ten morek se dá dolovat jen postupně, hrozně mu to chutná a nejde to schroustat za pár minut jako všechno ostatní.
edit: prodává se to u řezníka krájené cirkulárkou. Na polívku, kdyby se tomu někdo divil jako já
TyVed
napsal(a):
jj samozřejmě syrové. Dokonce jsme dostoupili k takovému šílenství, že z jakéhokoliv kusu drůbeže nebo masa pro nás, se ty kosti vyrvou předem. Ovšem mimo téma sem objevil skvělé zabavovadlo a to jsou hovězí morkové kosti, což je jediná věc, která vydrží hodiny, když musím velkého třeba zavřít. Jelikož ten morek se dá dolovat jen postupně, hrozně mu to chutná a nejde to schroustat za pár minut jako všechno ostatní.
edit: prodává se to u řezníka krájené cirkulárkou. Na polívku, kdyby se tomu někdo divil jako já
My takhle na zabavení používali buvolí roh. Ten vydržel dlouho, ale já mám ničitele a nakonec i ten roh zdolal. Pak jsem zase slyšela, že to ničí zuby, že si je o to může pes úplně obrousit, tak nevím. Ale u nás teď na zabavení vedou kongy - naplněné tou pastou. U toho psiska docela vydrží a kupodivu zatím drží i ty kongy
lupus4
napsal(a):
Zdejší "mumraj" mi připomíná verš z jedné písně od Jahelky...vřava vypukla po té, co syn představil budoucí nevěstu, což babička v koutku kuchyně komentovala slovy : to máte za to, že se nemodlíte...
PS. nekrmte amarouny, nemusíte mít obavy
Jakože ten kdo krmí masem tak může psovi v klidu dávat vařené a pečené kosti a nemusí mít obavy?
marcelaamax
napsal(a):
My takhle na zabavení používali buvolí roh. Ten vydržel dlouho, ale já mám ničitele a nakonec i ten roh zdolal. Pak jsem zase slyšela, že to ničí zuby, že si je o to může pes úplně obrousit, tak nevím. Ale u nás teď na zabavení vedou kongy - naplněné tou pastou. U toho psiska docela vydrží a kupodivu zatím drží i ty kongy
Bůvolí roh za nás už nikdy. Po čase odloupnul velkou plošku, což jsem zjistila až zpětně. 3 dny k ránu se snažil blinkat a čtvrtý den hodinu před cestou na vet prošla. Vylezla z něho placka, krev, řev. Až po hledání zdroje doma mi docvaklo, že ta "slídová střešní taška" může být z bůvola. Prostě magor, venku by jako divočák přežil, pokud by nepošel na zadušení a hůř špatně stravitelnými kostmi.
marcelaamax
napsal(a):
Jakože ten kdo krmí masem tak může psovi v klidu dávat vařené a pečené kosti a nemusí mít obavy?
Záměrně asi ne, ale tihle psi to pošlou spodem celkem bez problémů, kdyby něco.
GAELLE
napsal(a):
jakou pastu dáváte do toho kongu?
Nejlepší pasta je jemně mleté maso, normálně tyčovým mixérem. Nadávkovat, zamrazit ;) Kong jde dobře vymýt.
napsal(a):
Nejlepší pasta je jemně mleté maso, normálně tyčovým mixérem. Nadávkovat, zamrazit ;) Kong jde dobře vymýt.
Hmm to bych mohla zkusit :-). Dávala jsem nějakou tu co se přímo prodává do kongu a když dojde tak do toho nacpu normální psí konzervu.
marcelaamax
napsal(a):
U nás taky tak. A teta vařila ve škole, takže všechny zbytky shrnula do kýble a přinesla smečce, ke které přišla nechtěně. Jejich domácí psi tak žrali celý život. A u nás, tedy babči, mámy, příbuzných, je to přesně jak popisujete: zbytky z oběda se shrnou z talířů a zanesou psu. Já jsem minule dala svému samíkovi pečenou tu velkou ramenní krůtí. Okousal konce s chrupkama a tu rouru nechal pohozenou, tu jsem pak vyhodila, to nežere.
lesnížínka
napsal(a):
Za jedno: střevo nemá mozek, takže těžko otáčí kostí, až najde tupou hranu. Za druhé: kost je pořád kost, vařená, pečená, je to jedno. Mimochodem: vařením kost změkne, jak by mohly kuchařky vědět...
"vařením kost změkne, jak by mohly kuchařky vědět... "
asi nejsem teda kucharka.
treba takova morkova kost - ta zmekne natolik, ze se s ni daji rozbijet ořechy
jestli mate na mysli drubezi kosti, ze meknou -tak ty ano -ale zaroven se zacnou u lamat na ostre hroty.
zkuste si prelomit syrovou kureci kost a upecenou, jak se zmeni lom.
jinak -vetsinou se nestane vubec nic. vetsi pes a jedna kost.
ale neni to uplne bez rizika - krmit kosti.
ani ty syrove a psum na mase
lesnížínka
napsal(a):
Za jedno: střevo nemá mozek, takže těžko otáčí kostí, až najde tupou hranu. Za druhé: kost je pořád kost, vařená, pečená, je to jedno. Mimochodem: vařením kost změkne, jak by mohly kuchařky vědět...
Nechci být nezdvořilý, ale Vaše patella taky nemá mozek, ale když Vás do ní někdo klepne, tak ta noha kopne i když Váš mozek nebude chtít. A pokud se to náhodou nestane, tak je někde chyba. Jsou různé typy reflexů, některé máte na pořád a některé prostě vydrží jen pokud se obnovují, jinak vyhasnou. Jmenuje se to jehlový reflex, a to střevo to samozřejmě nedělá promyšleně, prostě ta střevní stěna uhýbá, když do ní něco píchá, protože má svaly, které s ní hýbou a které pes vůlí vůbec neovládá. Navíc vařená kost sice možná změkne a je snazší jí rozbít, ale kosti s tenkou stěnou, hlavně ty drůbeží se pak štípou na třísky. Zkuste si tu kost rozbít paličkou a uvidíte ten rozdíl, jak se chová syrová a jak vařená, jaké hrany mají v obou případech ty kusy. Ona kost není žádná neživá hmota a její součástí jsou tkáně, díky kterým je pružná a ty se varem zničí.
lesnížínka
napsal(a):
Jehlový reflex
Pes je masožravec a jako takový se rodí se schopností vypořádat se s ostrým předmětem, který prochází žaludkem a střevem. Při dotyku ostré kosti střevní stěna uhne, obejme ostrý hrot kostičky z boku a kost se otočí vpřed tupým koncem. Pokud jsou oba konce ostré, kost se opět otočí a tak stále dokola, až projde celým trávicím traktem až ke konečníku. Při snaze ostrou kůstku vytlačit, může dojít k lehkému poranění konečníku.
Tento obranný reflex psů však do dvou let věku vymizí, pokud není tato schopnost trénována. A to je ten pravý důvod, proč se říká, že pes nesmí žrát kosti.
napsal(a):
Jehlový reflex
Pes je masožravec a jako takový se rodí se schopností vypořádat se s ostrým předmětem, který prochází žaludkem a střevem. Při dotyku ostré kosti střevní stěna uhne, obejme ostrý hrot kostičky z boku a kost se otočí vpřed tupým koncem. Pokud jsou oba konce ostré, kost se opět otočí a tak stále dokola, až projde celým trávicím traktem až ke konečníku. Při snaze ostrou kůstku vytlačit, může dojít k lehkému poranění konečníku.
Tento obranný reflex psů však do dvou let věku vymizí, pokud není tato schopnost trénována. A to je ten pravý důvod, proč se říká, že pes nesmí žrát kosti.
Tohle mi také přijde jako pohádky ovčí babičky. Ano, střevo možná ostrému předmětu uhne, jako, že nějaký nervový reflex, jako s tou patelou. Ale to, že kostičku obejme a otočí a když s ní takhle to střevo bude vrtět jak s čamrdou, je mnohem větší pravděpodobnost, že se zapíchne, nemyslíte? To je výplod nevím z čí fantazie, ale nevěřím tomu ani za mák. Tomuhle uvěřím, až to opravdu někde uvidím. To je jako s tou patelou. Ona, až ji budete chtít příště klepnout, jistě neuhne Jinak, mnohem pravděpodobnější je, že kyselina v žaludku ostré hrany kostí poněkud otupí.
A ještě pro petrahei - varem měkne naprostá většina kostí, morkové já nevařím, takže to vám rozporovat nebudu, tam netuším. A jelikož jsme často tloukli kosti drůbeži(kladivem) tak vím, že vařená, pečená a syrová kost po třískáním kladivem, vypadaly úplně stejně.
TyVed
napsal(a):
OT: morkové kosti na polívku si pamatuji ještě z dětství a hlavně to, že onen morek jsem dolovala já a extrémně mi to chutnalo. Dokonce byl v naší rodině vždy boj, kdo dostane tu nejvíc "morkovatou" kost...
fikovnice
napsal(a):
OT: morkové kosti na polívku si pamatuji ještě z dětství a hlavně to, že onen morek jsem dolovala já a extrémně mi to chutnalo. Dokonce byl v naší rodině vždy boj, kdo dostane tu nejvíc "morkovatou" kost...
Také pamatuju, vydloubat horký na chleba, posolit, lahůdka - brrr je to strašně mastné - dnes to ráda nechám psovi.
A k té vařené kuřecí : Jestli byla z rychlokuřete ze supáče - tak tu rozkoušu i já a psu neublíží.
"Jestli byla z rychlokuřete ze supáče - tak tu rozkoušu i já a psu neublíží. "
jj. a pak da clovek psovi jednou fakt kosti - a jen se divi
lesnížínka
napsal(a):
Sisi, vy taky? Příklad: pečená vepřová žebra....tu kost sežeru z obou stran do poloviny já, natož tak pes
Nevím. Vařím psovi kuřecí skelety v papiňáku. Ale ty kosti z toho, bych mu nedala. Snad jen ty nejmenší. Já tomu nevěřím, raději nedám, než honit bycha. Ale je to na každém majiteli, jestli dává nebo ne. Kdo jsem já, abych někomu něco nařizovala.
Co se týká psa, který sežral tu kost, už by měla být mimo,ne?
sisi58
napsal(a):
Nevím. Vařím psovi kuřecí skelety v papiňáku. Ale ty kosti z toho, bych mu nedala. Snad jen ty nejmenší. Já tomu nevěřím, raději nedám, než honit bycha. Ale je to na každém majiteli, jestli dává nebo ne. Kdo jsem já, abych někomu něco nařizovala.
Co se týká psa, který sežral tu kost, už by měla být mimo,ne?
A já zas dávám ty největší. Ty pes aspoň musí pokousat. Ty malé spolyká celé. Ale zas nevím, jak velkého máte psa.