Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Evelin2019

29.3.2019 10:36
Evelin2019

XXX.XXX.223.43

Chci radu,odchovali jste někdo štěňata i s malou porodní váhou?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2019 11:02

taky záleží co to je za plemeno, že? u nějakýho pidi s dvoukilovou matkou je to sice nižší váha, ale pořád nic divnýho. pokud je to životaschopný, mají sací reflex, matka má mléko, tak je to štěně jak každý jiný.

pokud se bavíme o středním nebo velkém plemeni, tak je to v podstatě potrat a nízká porodní váha bude spojená s neživotaschopností.

Evelin2019

29.3.2019 11:17
Evelin2019

XXX.XXX.223.43

Je to civava matka má 2,8kg,jsou ji 3roky,narodili se 60den,vše probíhalo normálně,bylo tam i třetí štěně ale bylo neosrstene a bez známek života,štěňata jsou pohyblivá a se i prisaji ale jen na krátký čas hned usnou,vyděsila mě ta váha

29.3.2019 11:21

No tak mohla se ještě pár dní dopékat, že. Ale zpátky už je nevrátíte, tak nezbývá, než to nechat na přírodě. Není to o hmotnosti, ale právě o té životaschopnosti.

Evelin2019

29.3.2019 12:17
Evelin2019

XXX.XXX.223.43

Ok,mají snahu pít i když jen krátkou dobu tak uvidíme,nebreci jsou v teple tak snad to dobře dopadne je to9hodin od konce porodu,Děkuji za povzbuzeni

29.3.2019 16:59
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Evelin2019 napsal(a):
Ok,mají snahu pít i když jen krátkou dobu tak uvidíme,nebreci jsou v teple tak snad to dobře dopadne je to9hodin od konce porodu,Děkuji za povzbuzeni

A stará se máma? Nemyslím jen kojení, ale třeba čištění (masírování bříška)?

29.3.2019 19:23
conie

XXX.XXX.206.202

U čivavy mám odchované 4 vrhy a nejmenší miminko vážilo 40 g. Důležitá je životaschopnost - sací reflex, schopnost "vycítit" mámu a doplazit se k ní. Pokud je štěně bez reflexů, bez schopnosti následovat své pudy - najít mámu a její "mlékárnu" - šance klesají. Možná mě mnozí odsoudí, ale já prostě neživotaschopné štěně nezachraňuji.

29.3.2019 20:43

conie napsal(a):
U čivavy mám odchované 4 vrhy a nejmenší miminko vážilo 40 g. Důležitá je životaschopnost - sací reflex, schopnost "vycítit" mámu a doplazit se k ní. Pokud je štěně bez reflexů, bez schopnosti následovat své pudy - najít mámu a její "mlékárnu" - šance klesají. Možná mě mnozí odsoudí, ale já prostě neživotaschopné štěně nezachraňuji.

tak ono hlavně pokusy o piplání neživotaschopných tvorů v naprosté většině případů selžou. ono to u miminek má vždycky nějaký vnitřní důvod, když se jim nedaří a nemají sílu nebo zájem o život.

29.3.2019 20:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak ono hlavně pokusy o piplání neživotaschopných tvorů v naprosté většině případů selžou. ono to u miminek má vždycky nějaký vnitřní důvod, když se jim nedaří a nemají sílu nebo zájem o život.

Tak mě napadlo. Není tohle jeden z těch důvodů, že se kumulují vady u psů s PP? Že se prostě majitel rozhodně, že štěně zachrání, neboť to představuje ve výsledku 5 nebo 10 nebo 15 tisíc. A nekouká na to, že příroda rozhodla, že toto štěňátko se nepovedlo a zemře.Dříve přežívali jen ti nejsilnější. Teď při troše starostlivosti, skoro všechna mláďata.
Nejsem odborník, je to jen nápad.

29.3.2019 21:04

sisi58 napsal(a):
Tak mě napadlo. Není tohle jeden z těch důvodů, že se kumulují vady u psů s PP? Že se prostě majitel rozhodně, že štěně zachrání, neboť to představuje ve výsledku 5 nebo 10 nebo 15 tisíc. A nekouká na to, že příroda rozhodla, že toto štěňátko se nepovedlo a zemře.Dříve přežívali jen ti nejsilnější. Teď při troše starostlivosti, skoro všechna mláďata.
Nejsem odborník, je to jen nápad.

To může platit jen u "trošku chcípáčků". Vyloženě neživotaschopné štěně, které nepije, nebo jakékoliv fading puppy podle mě zachránit prostě nelze. Tak maximálně při velké snaze úhyn odložit. Někdy bohužel i k času po prodeji takového psa. Ale většinou to prostě uhyne i když okolo toho člověk provádí první poslední.

29.3.2019 21:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

To může platit jen u "trošku chcípáčků". Vyloženě neživotaschopné štěně, které nepije, nebo jakékoliv fading puppy podle mě zachránit prostě nelze. Tak maximálně při velké snaze úhyn odložit. Někdy bohužel i k času po prodeji takového psa. Ale většinou to prostě uhyne i když okolo toho člověk provádí první poslední.

Díky za info.

Evelin2019

30.3.2019 07:18
Evelin2019

XXX.XXX.223.43

Diki za reakce,sem zakladatelka dotazů,noc jsme přežili,máma je s vysokým mateřským pudem vzorně se stará masiruje čistí je,dát musí protože stenatam vyšla smolka,a fenku jsem ráno vážila měla o 2gramy navíc,pejsek zhubnul takže mu moc šancí nedávám,fena má hodně mléka takže když saje jedno samovolně se spousti i u ostatních ceciku nemusí se tak namahat při sami,bylo to nechtene nakryti psem 10dni po kastraci při se to stava ze je pes ještě 21jedna dní plodny

30.3.2019 07:43

Evelin2019 napsal(a):
Diki za reakce,sem zakladatelka dotazů,noc jsme přežili,máma je s vysokým mateřským pudem vzorně se stará masiruje čistí je,dát musí protože stenatam vyšla smolka,a fenku jsem ráno vážila měla o 2gramy navíc,pejsek zhubnul takže mu moc šancí nedávám,fena má hodně mléka takže když saje jedno samovolně se spousti i u ostatních ceciku nemusí se tak namahat při sami,bylo to nechtene nakryti psem 10dni po kastraci při se to stava ze je pes ještě 21jedna dní plodny

...a Vás na to neupozornil veterinář při kastraci?

30.3.2019 11:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

...a Vás na to neupozornil veterinář při kastraci?

Taky záleží,jaká kastrace. Nebo mi něco uniká? U koček naše vetka nabízí různé kastrace. Ovšem podle zkušeností majitelů kastrovaných koček, je prý nejlépe úplná kastrace. Známá si posteskla, že jejich kočka měla velké problémy, po částečné kastraci, tedy takové, aby už neměla koťata, ale ještě si "mohla užívat". Nakonec bylo kočce vyoperováno vše a kočička byla jako vyměněná.
Někdo se zkušenostmi s kastracemi? Bodlinka?

30.3.2019 12:14

sisi58 napsal(a):
Taky záleží,jaká kastrace. Nebo mi něco uniká? U koček naše vetka nabízí různé kastrace. Ovšem podle zkušeností majitelů kastrovaných koček, je prý nejlépe úplná kastrace. Známá si posteskla, že jejich kočka měla velké problémy, po částečné kastraci, tedy takové, aby už neměla koťata, ale ještě si "mohla užívat". Nakonec bylo kočce vyoperováno vše a kočička byla jako vyměněná.

Kastrace je odstranění pohlavních žláz, z definice.

Pokud má kočka samice jen přerušené vejcovody nebo vytaženou dělohu, ale vaječníky zůstávají, není to žádná "částečná kastrace", ale není to kastrace. Je to podvázání vejcovodů nebo hysterektomie. K ničemu, protože kočka se nadále mrouská a těžko tvrdit, že si "něco užívá".

Jenže u samců sice při kastraci jdou varlata ven, ale v chámovodech mohou zůstat živé spermie. Chvilku, než umřou a další už se netvoří, ale nakrytí je prostě pár dní po ještě možné. Většinou pes teda nemá chuť, protože je čerstvě řízlý, ale když bude náruživý a před nosem mu bude tančit háravka, tak proč ne.

31.3.2019 15:33
fikovnice

XXX.XXX.135.170

sisi58 napsal(a):

Tady šlo o kastraci samce, jak jsem pochopila.

31.3.2019 19:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

fikovnice napsal(a):
Tady šlo o kastraci samce, jak jsem pochopila.

U samců není co řešit, pokud nejde o kryptorchismus. Jen jsem se chtěla zeptat, když už se řešila kastrace. Nedávno na to přišla řeč, tak mě zajímalo, jak to je, nikoli, co se mezi lidmi říká.

Evelin2019

1.4.2019 13:56
Evelin2019

XXX.XXX.223.43

Tak pejsek včera zemřel,fenka se zatím drží nic nepribrala ale pořád pije a vyprazduje se v pohodě,máma ji masiruje a čistí.

Evelin2019

2.4.2019 22:16
Evelin2019

XXX.XXX.223.43

Dnes ráno byla i mrtvá fenka,je to smutné jak je máma hleda,snažila jsem se všechno zlikvidovat vycistit vyprat,když byla na venceni s dcerou aby v bytě nezůstal žádnej pach po stenatech.Vykoupala jsem ji a všimla jsem si ze ma tmavý hnedozeleny výrok ,mylite že to může být zánět,ráno jdu hned na veterinu?

2.4.2019 22:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Evelin2019 napsal(a):
Dnes ráno byla i mrtvá fenka,je to smutné jak je máma hleda,snažila jsem se všechno zlikvidovat vycistit vyprat,když byla na venceni s dcerou aby v bytě nezůstal žádnej pach po stenatech.Vykoupala jsem ji a všimla jsem si ze ma tmavý hnedozeleny výrok ,mylite že to může být zánět,ráno jdu hned na veterinu?

to je moc smutné, je mi to líto .......................na veterinu bych určitě šla

2.4.2019 22:36
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

GAELLE napsal(a):
to je moc smutné, je mi to líto .......................na veterinu bych určitě šla

Je to moc smutne a je mi maminky lito. ..
Na veterinu jděte, ať něco nezanedbate 😦

3.4.2019 04:05
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

To asi ne, že ?

Ahoj Všem! Urgentně sháníme kojící fenku pro kamarádku
z Jablonce nad Nisou...má fenku českého strakatého psa, 28.3. se jí narodilo 10 štěnátek. Fenka byla na operaci a ztrácí mlíko,jsou v ohrožení. Prosím o pomoc a sdílení všude kde sa dá!!! Díky moc

3.4.2019 08:02

rapotacka11 napsal(a):
To asi ne, že ?

Ahoj Všem! Urgentně sháníme kojící fenku pro kamarádku
z Jablonce nad Nisou...má fenku českého strakatého psa, 28.3. se jí narodilo 10 štěnátek. Fenka byla na operaci a ztrácí mlíko,jsou v ohrožení. Prosím o pomoc a sdílení všude kde sa dá!!! Díky moc

strakáč k čivavě? to asi ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík