Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kacenka11111

14.5.2019 06:08
Kacenka11111

XXX.XXX.27.150

Dobrý den, budu si pořizovat civavu. Chci se optat jaké granule by jste mi pro ni doporučili. Na ceně nezáleží. Záleží mi na tom aby tam byl vysoký obsah masa a žádné obiloviny.. a vlastně jen to nejlepší. Dekuji za vaše názory a recenze.

14.5.2019 16:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

na milionté opakování stejných dotazů už jen kopíruji staré odpovědi

Určitě chcete pro svého psa to nejlepší, že ? Tak přestaňte řešit % mouček a jinejch srágor a zde máte námět k zamyšlení
citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.

http://manwe.eu

dopátrat se (každý jinak) tomu, že granule ve skutečnosti nestačí pro žádného psa, že si tak odbývat nezaslouží, a už vůbec nejsou lék, ...

krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2019 16:49

Já osobně bych taky neřešila granulky...obzvlášť u čivavy, která toho nesní hromadu. Vždycky mi přijde tak trochu prapodivný pídit se po granulých s největším obsahem kvalitního masa, když můžu krmit přímo masem.......navíc mi přijde, že ty opravdu kvalitní granule jsou často dražší než maso samotné.

Ale je to můj subjektivní názor člověka, který za skoro 30 let, co má psy, tak krmil cca 3 roky granulema a dodnes toho upřímně lituje. Nejvíc mi vadila ta představa, co je v těch granulích vlastně slisováno.

14.5.2019 17:13

Kacenka11111 napsal(a):
Dobrý den, budu si pořizovat civavu. Chci se optat jaké granule by jste mi pro ni doporučili. Na ceně nezáleží. Záleží mi na tom aby tam byl vysoký obsah masa a žádné obiloviny.. a vlastně jen to nejlepší. Dekuji za vaše názory a recenze.

Pokud chcete granule, tak kvalitní bezobilné jsou třeba Essential Foods Small Breed, dělají různé příchutě. Výhodou je, že nejsou extrudované, ale zpracovávané při nižších teplotách (pečené).
Měli jsme štěněcí a spokojenost.

14.5.2019 21:30
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.52.160

Vždyť čivava nesní skoro nic... To Vám v lednici zabere naprosté minimum. Mně přijde, že si fakt skoro všichni lidé myslí, že hlavní potravou psů a ostatních zvířat jsou granule..
Jako představte si, kdybyste celý svůj život musela žvýkat jakési suché a tvrdé pomletiny čehosi... Mně to moc lákavé nepřijde.

14.5.2019 21:39

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Vždyť čivava nesní skoro nic... To Vám v lednici zabere naprosté minimum. Mně přijde, že si fakt skoro všichni lidé myslí, že hlavní potravou psů a ostatních zvířat jsou granule..
Jako představte si, kdybyste celý svůj život musela žvýkat jakési suché a tvrdé pomletiny čehosi... Mně to moc lákavé nepřijde.

Předpokládám, že zadavatelka ví, proč chce krmit granulemi. Kdyby chtěla barfovat, ptá se na barf a ne na granule.

14.5.2019 21:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Předpokládám, že zadavatelka ví, proč chce krmit granulemi. Kdyby chtěla barfovat, ptá se na barf a ne na granule.

Co jí cpete furt amarouny ? Zadavatelka zřejmě ani netuší, jak a čím krmit, tak proč jí neseznámit i se správnou stravou ?

14.5.2019 22:19
Markéta80

XXX.XXX.176.4

napřed bych se zeptala jak a čím krmí chovatel

14.5.2019 22:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

Markéta80 napsal(a):
napřed bych se zeptala jak a čím krmí chovatel

tak to samozřejmě, ALE jestli to bude zase jen "jakočivava", tak bych přešel na přirozenou stravu z nějakých royálů či ještě horšího co nejrychleji , nejlépe IHNED

navíc jak zadavatelka píše : Na ceně nezáleží. Záleží mi na tom aby tam byl vysoký obsah masa a žádné obiloviny.. a vlastně jen to nejlepší.

z čehož plyne , že nejvíc MASA je v mase

14.5.2019 22:49
Markéta80

XXX.XXX.176.4

maso je maso . Poptala bych se a dle toho se rozhodla. Třeba sám chovatel krmí masem a rovnou poradí

Kačenka11111

15.5.2019 04:55
Kačenka11111

XXX.XXX.11.171

Dekuji za jednu jedinou odpověď co se granulek tyce. Kdybych po Vás chtela druh masa který mám kupovat, zeptala bych se na to. Preji pěkný den. Nashledanou.😊

15.5.2019 07:26
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Jakou odpověď ?
Co sedí jednomu, nemusí druhému!

15.5.2019 07:58

lupus4 napsal(a):
Co jí cpete furt amarouny ? Zadavatelka zřejmě ani netuší, jak a čím krmit, tak proč jí neseznámit i se správnou stravou ?

A proč si to myslíte, že zadavatelka netuší...? A dokonce už předvídáte, že kupuje psa z množky.
Nemáte vy na stole křišťálovou kouli?

Proč bych při odpovědi neměla vycházet z položené otázky?

15.5.2019 08:08

A já třeba zadavatelku chápu....myslím, že je to prostě jednodušší ...vyberete opravdu dobré granule, a tím pádem krmíte pejska kvalitně-v případě dobrého výběru, vyváženě....nemusíte přemýšlet čím, jak a kolik krmit, což by člověk musel kdyby krmil masem, nemusíte se bát, že krmíte špatně a že vám pejsek vaší vinou blbě naroste a tady musím dát, ač nerada, za pravdu "granulářům", pokud se krmí těmi správnými granulemi, tak pes-pokud tam není jiný problém-naroste správně, člověk tak nějak nemá šanci to výživou pokazit
......to že je krmení granulemi časově nenáročné, jak na přípravu krmné dávky a ušetříte čas sestavováním jídelníčku bych už brala jako bonus....navíc i výhoda při cestování....
No a to, že někteří z nás mají s granulemi problém....to je vážení opravdu jen NÁŠ problém......já taky nekrmim ideálně, protože pes nepapká syrový, tak vařím a někdo by mohl argumentovat, že to už můžu dávat rovnou granule, když tím varem to vlastně taky ničím..........nicméně pokud mám zvolit pro psa misku granulí a nebo ovařené kousky hovězího srdce a syrová kuřecí křídla a speciál psí rizoto se zeleninou (dnešní večeře), no tak prostě volím tu svojí variantu. Ale já jsem dle názoru většího počtu svých známých blázen (co se obecně krmení psů týče) a bohužel i tak nějak bílá ovečka mezi granuláři.....bohužel těmi granuláři, kterým když řeknu, že psům vařím, tak následuje udivené "no tak to by se mi chtělo, ještě vařit pro psa"......."no mě se taky nechce, raději bych krmila syrový, ale pes to nejí"

15.5.2019 08:18

nemusíte se bát, že krmíte špatně a že vám pejsek vaší vinou blbě naroste a tady musím dát, ač nerada, za pravdu "granulářům", pokud se krmí těmi správnými granulemi, tak pes-pokud tam není jiný problém-naroste správně, člověk tak nějak nemá šanci to výživou pokazit

Přesně proto jsem psa v období rychlého růstu krmila výhradně kvalitními granulemi.

Teď už je zvíře větší, tak zhruba od jeho 9 měsíců krmím kombinovaně - dopoledne barf, večer granule. Na čistý barf si netroufám, navíc chci mít psa naučeného i na granule, což se rozhodně hodí (cestování, hlídání).

15.5.2019 11:05

nemusíte se bát, že krmíte špatně a že vám pejsek vaší vinou blbě naroste a tady musím dát, ač nerada, za pravdu "granulářům", pokud se krmí těmi správnými granulemi, tak pes-pokud tam není jiný problém-naroste správně, člověk tak nějak nemá šanci to výživou pokazit

opět trošku reality - vůbec není problém u štěňat velkých a obřích plemen přivodit granulemi podvýživu a spáchat tak růstové problémy

15.5.2019 11:09

opět trošku reality - vůbec není problém u štěňat velkých a obřích plemen přivodit granulemi podvýživu a spáchat tak růstové problémy

Přesně tak, já jsem teda rozhodně nedávala jen granule. Stejně jí tenkrát vůbec nechutnaly.

15.5.2019 11:42

Přesně tak, já jsem teda rozhodně nedávala jen granule. Stejně jí tenkrát vůbec nechutnaly.

A tak já jsem mu taky občas přilepšila masem, kostí, tvarohem s vajíčkem.... ale nebylo to denně, spíš tak 2-3x do týdne. Teď krmím zhruba 1:1, možná trošku víc ve prospěch barfu a vyhovuje to jak psovi, tak mně.

Napsala jsem to blbě, neměla jsem použít slovo výhradně, ale převážně. Prostě to bylo postavené hlavně na granulích, z výše uvedených důvodů. Ale ty granule byly výhradně kvalitní.

15.5.2019 11:48

A tak já jsem mu taky občas přilepšila masem, kostí, tvarohem s vajíčkem.... ale nebylo to denně, spíš tak 2-3x do týdne. Teď krmím zhruba 1:1, možná trošku víc ve prospěch barfu a vyhovuje to jak psovi, tak mně.

Napsala jsem to blbě, neměla jsem použít slovo výhradně, ale převážně. Prostě to bylo postavené hlavně na granulích, z výše uvedených důvodů. Ale ty granule byly výhradně kvalitní.

Tak já teď taky dávám granule, ne že ne, ale štěněti jsem musela pořád něco vymýšlet, protože bylo nežravec. Takže jsem byla ráda za maso, který jediný mně to trdlo sežralo. Nesnášela jízdu v autě, takže to třeba 3 dny skoro nic nesežrala, když jsme někam cestovali, byla hubená jak žížala.

15.5.2019 12:00

Tak já teď taky dávám granule, ne že ne, ale štěněti jsem musela pořád něco vymýšlet, protože bylo nežravec. Takže jsem byla ráda za maso, který jediný mně to trdlo sežralo. Nesnášela jízdu v autě, takže to třeba 3 dny skoro nic nesežrala, když jsme někam cestovali, byla hubená jak žížala.

No, ten můj je taky nežravec, teď se to trochu lepší, právě mu vyhovuje to střídání typu žrádla. Nechce ani furt granule, ale ani furt maso. Asi má rád změnu na talíři

15.5.2019 12:09
LájošM

XXX.XXX.14.251

"nemusíte se bát, že krmíte špatně a že vám pejsek vaší vinou blbě naroste a tady musím dát, ač nerada, za pravdu "granulářům", pokud se krmí těmi správnými granulemi, tak pes-pokud tam není jiný problém-naroste správně, člověk tak nějak nemá šanci to výživou pokazit"

Zadavatelka si neumí ani sama přečíst složení granulí, těžko tedy pochopí, které granule jsou ty správné. Řídit se tím, že jí někdo neznámý na diskuzi značku poradí? Co když je to prodejce/výrobce té určité značky? Nebo naprostý neznalec? To o kvalitě nic neříká.
Z dlouhodobého hlediska jsou všechny granule zlo, některé větší, jiné menší. Všechny jsou konzervované, do žádných nevidíte, nevíte, co se zrovna do nich při výrobě dostalo. Z prvotřídního masa se opravdu nevyrábějí, vždy se při zpracování ztrácejí vitamíny a musí být uměle doplněny.

Proč by měl pes na přirozené, doma namíchané stravě blbě růst? Leda že by si majitel nenašel trochu toho času a nepřečetl si ani základy, přibližné poměry čeho dát. Podle těchto propagátorů granulí by všichni psi chovají před cca 30 lety a dál dozadu museli být špatně rostlí kriplíci.

15.5.2019 13:22

Ale ty granule byly výhradně kvalitní

no a pak dostane stene panostitidu a najednou hledate suntove granule

tohle budou a jsou vecne spory -grancle vs. maso. Ale nema to viteze.
Da se dobre odchovat pes na granclich i na mase. A da se stejne na mase i granclich odchovat spatne.

15.5.2019 13:23

LájošM napsal(a):
"nemusíte se bát, že krmíte špatně a že vám pejsek vaší vinou blbě naroste a tady musím dát, ač nerada, za pravdu "granulářům", pokud se krmí těmi správnými granulemi, tak pes-pokud tam není jiný problém-naroste správně, člověk tak nějak nemá šanci to výživou pokazit"

Zadavatelka si neumí ani sama přečíst složení granulí, těžko tedy pochopí, které granule jsou ty správné. Řídit se tím, že jí někdo neznámý na diskuzi značku poradí? Co když je to prodejce/výrobce té určité značky? Nebo naprostý neznalec? To o kvalitě nic neříká.
Z dlouhodobého hlediska jsou všechny granule zlo, některé větší, jiné menší. Všechny jsou konzervované, do žádných nevidíte, nevíte, co se zrovna do nich při výrobě dostalo. Z prvotřídního masa se opravdu nevyrábějí, vždy se při zpracování ztrácejí vitamíny a musí být uměle doplněny.

Proč by měl pes na přirozené, doma namíchané stravě blbě růst? Leda že by si majitel nenašel trochu toho času a nepřečetl si ani základy, přibližné poměry čeho dát. Podle těchto propagátorů granulí by všichni psi chovají před cca 30 lety a dál dozadu museli být špatně rostlí kriplíci.

Leda že by si majitel nenašel trochu toho času a nepřečetl si ani základy, přibližné poměry čeho dát.

jenze takovych lidi je docela dost...
a stokrat muzete psat, ze si nemaji porizovat psa -oni uz ho maji.

a i takovym lidem proste je potreba poradit - kdyz se ptaji.

15.5.2019 16:30
lupus4

XXX.XXX.205.61

...vyberete opravdu dobré granule, a tím pádem krmíte pejska kvalitně-v případě dobrého výběru, vyváženě....

pokud se krmí těmi správnými granulemi, tak pes-pokud tam není jiný problém-naroste správně, člověk tak nějak nemá šanci to výživou pokazit

tenhle "pocit" a "dojem" je právě v lidech "vypěstován" masivní a neustále se opakující polodebilní reklamou až totálně zblbnou a kupujou

to, ale tvrdí KAŽDÝ výrobce, že ty jeho jsou právě ty správné...

proč jsou lidé líní přemýšlet ?
Lajoš to vystihl naprosto přesně

15.5.2019 17:37

lupus4 napsal(a):
...vyberete opravdu dobré granule, a tím pádem krmíte pejska kvalitně-v případě dobrého výběru, vyváženě....

pokud se krmí těmi správnými granulemi, tak pes-pokud tam není jiný problém-naroste správně, člověk tak nějak nemá šanci to výživou pokazit

tenhle "pocit" a "dojem" je právě v lidech "vypěstován" masivní a neustále se opakující polodebilní reklamou až totálně zblbnou a kupujou

to, ale tvrdí KAŽDÝ výrobce, že ty jeho jsou právě ty správné...

proč jsou lidé líní přemýšlet ?
Lajoš to vystihl naprosto přesně

No klidně přiznám, že jsem jedna z těch, která ze strachu, aby jí pesani narostli dobře, těma grancema 3 roky krmila a zdaleka ne těma nejkvalitnějšíma a psi opravdu narostli správně. Dneska nechápu ten strach, obzvlášť, když jsme předtím nikdy granulemi nekrmili, ale ta obava z toho, že nebudu mít VYVÁŽENOU krmnou dávku tam prostě byla. Samozřejmě tu obavu podpořilo to, že jsem nikdy předtím neměla "medvědy"
A taky si moc dobře pamatuju, jak jsem řešila každou kravinu, když jsem přešla na maso...aby to mělo dost proteinů, minerálů, vitamínů...aby byl co nejsprávnější poměr vápníku a fosforu atd atd, přečetla dost literatury a čím víc jsem četla, tak tím to bylo snad ještě horší, šla mi z toho hlava kolem. Takže byť už samozřejmě zvládám krmit "od oka"...vím, že nemusí být vyvážená každá krmná dávka, ale strava celkově, že si člověk nakonec to krmení tak nějak přizpůsobí tomu, co mu vyhovuje a především co vyhovuje psům..... tak naprosto chápu lidi, co se toho třeba zaleknou...protože mě se o bílkovinách a sacharidech a aminokyselinách a vláknině atd i v noci zdálo.
Ono třeba je úžasnej web http://www.manwe.eu/ ale mě zrovna ty jídelníčky, kterých bych se jako začátečník mohla chytit nevyhovovaly...

Tak přeci není potřeba se tady zase dohadovat... granule ano / ne...je zbytečný, stejně ten kdo chce krmit granulema bude krmit grancema.....a my, co krmíme masem prostě budem krmit masíčkem....

15.5.2019 17:47
fikovnice

XXX.XXX.135.179

No tak já jsem z kategorie pamětnic, bohužel... A já pamatuju doby, kdy se psi (i naši - venkovani) krmili prostě zbytky jídel - úplná všehochuť - knedlíky, brambory, rýže, z masa spíš různé flaksy, kosti - i uvařené, atd.atd. No a naši psi (a já jich už zažila asi 7) se dožívali vysokého věku nebo se těšili dobrému zdraví s tím, že někteří bohužel zemřeli "díky" nějaké tragédii - jednoho přejelo auto, jiného zastřelili myslivci, apod. Takže tím chci říct, zda se přece jen dnes nedělá z krmení zvířat příliš velká věda. Dtto kočky - možná ještě hůř - pamatuju doby, kdy kočka donesla na práh myš a jako odměnu dostala misku mléka či smetany... Je jasný, že doba jde kupředu....ale pokud si sáhneme do svědomí - všichni sledujete složení jídel pro svou vlastní potřebu, které kupujete v marketech?

15.5.2019 19:57
Terven

XXX.XXX.110.147

Jedna věc mě stále dokola nepřestává udivovat - a sice, že všichni (nebo skoro všichni), kteří mají obavy, aby na přirozené stravě mělo rostoucí štěně VYVÁŽENOU krmnou dávku, si naprosto samozřejmě přirozenou stravou troufnou krmit děti
Nota bene, když ta krmná dávka ani nemusí být vyvážená denně, stačí prostě v dlouhodobějším horizontu zachovat správný poměr masa, kostí a vnitřností asi tak, jako by pes žral celou kořist.

15.5.2019 20:04

no, on ten zásadní rozdíl mezi růstem dětí a psů je jednak TEMPO/RYCHLOST (a stejné tempo platí i pro tu dobu, za kterou lze stravou napáchat průser) + u velkých a obřích plemen rozdíl mezi hmotností novorozence a hmotností dospělého jedince...oproti člověku

takže ono to zas tak srovnávat nelze.....

15.5.2019 20:05

Terven napsal(a):
Jedna věc mě stále dokola nepřestává udivovat - a sice, že všichni (nebo skoro všichni), kteří mají obavy, aby na přirozené stravě mělo rostoucí štěně VYVÁŽENOU krmnou dávku, si naprosto samozřejmě přirozenou stravou troufnou krmit děti
Nota bene, když ta krmná dávka ani nemusí být vyvážená denně, stačí prostě v dlouhodobějším horizontu zachovat správný poměr masa, kostí a vnitřností asi tak, jako by pes žral celou kořist.

si naprosto samozřejmě přirozenou stravou troufnou krmit děti

a vy znate dite, co pribere 3 kg za tyden?

15.5.2019 20:20
Terven

XXX.XXX.110.147

si naprosto samozřejmě přirozenou stravou troufnou krmit děti

a vy znate dite, co pribere 3 kg za tyden?

Ne, neznám, ale jsou tam zas jiná rizika. Nemyslím si, že by pes byl tak specifický živočišný druh, že by jeho mládě bylo možné bez rizika nakrmit jen průmyslovou stravou.

15.5.2019 20:25

Terven napsal(a):
Ne, neznám, ale jsou tam zas jiná rizika. Nemyslím si, že by pes byl tak specifický živočišný druh, že by jeho mládě bylo možné bez rizika nakrmit jen průmyslovou stravou.

terven, ale o tom jsi nepsala, ne.....
srovnávala jsi stravu dětí a štěňat v kontextu "dlohodobého horizontu"........a to rozhodně totéž není

15.5.2019 20:29

Terven napsal(a):

no - ja reagovala hlavne na ten dlouhodoby horizont

tak u civavy mozna ne - ale u velkych plemen se bavime o dnech.

a vetsinou nastava prusvih neb lidi se snazi doprat stenatku "to nejlepší" -a krmi svalovinou hlavne. tyden takoveho krmeni a muze byt velky problem.

15.5.2019 20:44
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.52.160

Prostě v granulích je namleté všechno možné... Třeba to, co je ve složení vlastně ani nemusí být pravda.... V dnešní době se nedá věřit pořádně ničemu..
Já barfuji kvůli toho, abych věděla, co pes jí. Snažím se mu dávat co nejpestřejší stravu.
Žádné granule nejsou správné... Každému sedí něco jiného. To musíte zjistit sami...

15.5.2019 21:12
Terven

XXX.XXX.110.147

no - ja reagovala hlavne na ten dlouhodoby horizont

tak u civavy mozna ne - ale u velkych plemen se bavime o dnech.

a vetsinou nastava prusvih neb lidi se snazi doprat stenatku "to nejlepší" -a krmi svalovinou hlavne. tyden takoveho krmeni a muze byt velky problem.

Psala jsem, že krmá dávka nemusí být vyvážená DENNĚ
Pokud bych si myslela, že je OK jeden tejden krmit svalovinu, další tejden kosti atakdále, napsala bych TÝDNĚ.

a vetsinou nastava prusvih neb lidi se snazi doprat stenatku "to nejlepší" -a krmi svalovinou hlavne.

Tak pokud je někdo chudej duchem, tak granule jsou pro něj řešením, to uznávám. Jen mi furt není jasný, jak velká plemena mohla přečkat předgranulovou éru

16.5.2019 09:07

Já se zeptám ze zvědavosti - psa zatím nemám - a co ty granule co jsou za studena lisované, taky to berete jako zlo?

Narazila jsem třeba na granule prodávané barf obchodem, u těch granulí píšou, že jsou ze sušené masa (za nějakých nízkých teplot), většinou bezobilné, s vysokým obsahem masa...

Až jednou psa mít budu, taky bych byla nejraději aby byl zvyklý jak na maso tak na granule, kvůli eventuelnímu hlídání, cestování...

Namátkou co třeba tyhle? Taky špatné?

http://www.barf-beroun.cz/granule-lisovane-za-studena/bardog-top-meat-70-500g/

http://www.barf-beroun.cz/granule-lisovane-za-studena/bardog-top-puppy-60-2-5-kg/

16.5.2019 10:16
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Terven napsal(a):
Psala jsem, že krmá dávka nemusí být vyvážená DENNĚ
Pokud bych si myslela, že je OK jeden tejden krmit svalovinu, další tejden kosti atakdále, napsala bych TÝDNĚ.

a vetsinou nastava prusvih neb lidi se snazi doprat stenatku "to nejlepší" -a krmi svalovinou hlavne.

Tak pokud je někdo chudej duchem, tak granule jsou pro něj řešením, to uznávám. Jen mi furt není jasný, jak velká plemena mohla přečkat předgranulovou éru

Tak těch opravdu velkých plemen nebylo moc - rotvajler ovčák max bernardýn. A dávaly se jim fakt zbytky z kuchyně, občas se vařilo maso. A hlavně kolika let se psi tenkrát dožívali?

16.5.2019 10:38
LájošM

XXX.XXX.14.251

Je zvláštní, že se granuláři bojí, aby krmili správně, ale nemají obavy, že jim pes onemocní z těch všech konzervantů, barviv a podobných sr**ek, co v granulích je. Spoléhají v krmení na firmy, pro které je hlavní motivací výroby co největší zisk.

16.5.2019 10:55
Terven

XXX.XXX.103.178

GAELLE napsal(a):
Tak těch opravdu velkých plemen nebylo moc - rotvajler ovčák max bernardýn. A dávaly se jim fakt zbytky z kuchyně, občas se vařilo maso. A hlavně kolika let se psi tenkrát dožívali?

To jste si to s temi velkymi psy trochu ucelove zjednodusila 🙂. Nemyslim si, ze by velka plemena byla zalezitosti moderni doby, spis se zmenila skladba plemen. Ja si z predgranulove ery pamatuju ovcaky, boxery, cuvace, knirace, dogy, dobrmany... a vsichni ti psi na tom byli zdravotne lip nez ted a o tom doziti by se dalo spekulovat.

16.5.2019 11:08
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Terven napsal(a):
To jste si to s temi velkymi psy trochu ucelove zjednodusila 🙂. Nemyslim si, ze by velka plemena byla zalezitosti moderni doby, spis se zmenila skladba plemen. Ja si z predgranulove ery pamatuju ovcaky, boxery, cuvace, knirace, dogy, dobrmany... a vsichni ti psi na tom byli zdravotne lip nez ted a o tom doziti by se dalo spekulovat.

No tak jasně nechtěla jsem vypisovat úplně všechna. A jaká byla tehdy veterinární péče? Kolik bylo takových těch rádoby "klinik" ? Ta plemena taky nebyla tak zdegenerovaná jako teď. Jen když porovnám fotky našeho ovčáka tehdy a vzhled ovčáků dnes. A fakt je že zrovna on se bez granulí i veterináře dožil 17let. Ale pak už moc nechodil a měl zelený zákal...............

16.5.2019 11:11
LájošM

XXX.XXX.14.251

Terven napsal(a):

Souhlasím. Můj předek choval dobrmany a čuvače, podle starých fotek to byli nádherně rostlí psi. Dobrmani byli sportovně vedení, čuvači lítali kolem zvířat na pastvině, byli zdraví a dlouhověcí. Krmilo se masem, chlebem namočeným v mlíku, odpadem z jatek, ovoce si posbírali na zahradě.

16.5.2019 13:17

To jste si to zjednodušili všichni :-) až na Terven. Celá kořist je jediné správné řešení.

Tak máme tu trochu jiné prostředí k životu, psi se smogu nažerou víc. Jsou takoví nízko. Chceme po nich fakt zvláštní věci, čím dál víc, ať máme co fotit na fb, insta, trotl atp.

Líbí se mi, jak tu granule označujete za zlo, ale přitom jimi krmíte, případně používáte granule jako balast.
Lze je použít jako "přílohu", ale jen pro velmi aktivní zvířata a vyjímečně, a také ne ty s 40% bílkovin.

Ony balast rozhodně nejsou, je to kompletní krmivo, jen je "obtížné" napasovat tu správnou recepturu.
Úplně stačí vědět, že čím větší zvíře, tím víc rýže. Malé zvíře je krátké, nestíhá zpracovávat.

Když už oboje, tak půl energie z granulí, půl z masa.

Lisované granule jsou téměř stejné jako extrudované a pečené. Extrudér umí pracovat s teplotou 90°C, lisování vyrobí na chvíli 70°C. Horký vzduch se jmenuje horký.. A zas do lisovaných musí jít přílohy již vařené, jinak je pes nestráví.

Vařené suroviny neztrácí vitaminy? Krásná představa.

Vyváženost granulí? Jednorožec.

Pestrá strava domácí? Možná během měsíce. Každý pes potřebuje něco trochu jiného, jeden prospívá na kuřeti s brambory, druhý jen na rybách.
Na pestrost ale žádný pes stavěný není.
Odjakživa, cca 40 tisíc let, to byla zvířata tzv. hospodářská. Podobná praseti, ale velmi šizenému. Žádné snobské potraviny nepotřebuje, právě naopak.

Krmení pro čivavu je jednoduché. Vezme se kuře, rozseká se na 20 dílů. K tomu pár lžic ovesných vloček přelitých horkou vodou. Malý pes se krmí častěji + větší díl krmení je z masa, tuku a kostí, než z přílohy.

Pak jsou tu nějaké dobré granule. Vozí se sem z dálky, což je škoda, ale zato jsou ze surovin v kvalitě pro lidi. Dokonce máme na výběr ze správně konzervovaných :)
Barking Heads, Carneeval, Eden, Akela, Wolfsblut, N&D, Trainer fitness. Small breed, mini, active, puppy, z důvodů uvedených v předchozím odstavci.

Zkusit maso a vydržet počáteční neúspěchy. Všichni jsme tím prošli. S granulemi se budete otravovat stejně.
Prosím, pejsku, papej, podívej na ty bylinky a rybička, jak se na tebe směje.
Ale když si k té misce sedne a mlaská, kusy večeře létají po podlaze a psích uších, pes vrtí celým psem a miska už nemusí ani do myčky.. zkuste to, uvidíte.
Já už kvůli té myčce.

16.5.2019 20:51
Uživatel

XXX.XXX.169.101

Carneeval se už nevyrábí.

16.5.2019 23:38

Uživatel napsal(a):
Carneeval se už nevyrábí.

A to se stalo kdy? Před týdnem rozdávali vzorky, aby ty granule nikdo nechtěl, protože věděli, že je nebudou vyrábět?

Barking heads a Marp holistic jsou stejné, kdyby náhodou.

Vlastně jsem původně chtěla sesmolit, když mě někdo furt dokola cituje, aby nevysekl jedno souvětí. Nikdy jsem neřekla, že granule se nesmí krmit. Členství v klubu s vřelým díkyne odmítám.

PS: nové Purizon rybí jsou pěkně hnusné, asi je tam fakt ryba

16.5.2019 23:52
K...

XXX.XXX.245.2

Jen tak pro zajímavost, je tu někdo, kdo jenom BARFuje, a krmí jenom "korist" a zeleninu?

17.5.2019 01:34
Uživatel

XXX.XXX.169.101

Tak to by me tedy zajimalo. Ptala jsem se dnes v shopu odkud je beru a pry uz nebudou. A na netu jsou uz jen zbytky. Barking heads psovi nesedli tak dobre jako Carneeval.

17.5.2019 06:21

K... napsal(a):
Jen tak pro zajímavost, je tu někdo, kdo jenom BARFuje, a krmí jenom "korist" a zeleninu?

Krmíme jen kořist, zeleniny velmi málo, oni to nechtějí. Ale pes spásá trávu, tak občas dostane kousek mé večeře (ráno vůbec) - rýži, vločky, bramb. kaši. Ale je té přílohy jen tak jako pro čivavu, jednou denně max, většinou vůbec.
Někdy sušenku od Bubeck nebo Magnusson, to se dá udělat i doma. Je to z větší části obilí. To má jako svačinu, pamlsek by se řeklo.
Jinak klasicky jen půlené (jí dvakrát denně) neporcované zvíře, pokud to není kráva.

Myslím, že čistě jen maso a list salátu krmit nejde, pes na to není uzpůsobený. Bude se pást.

17.5.2019 06:35
Terven

XXX.XXX.110.147

K... napsal(a):

U nás by to v pohodě taky šlo, míváme celkem dlouhé období po hárání, kdy fena granule nechce a to pak dávám kořist ráno i večer.
Psů čistě na barfu je hodně.

17.5.2019 07:01
Terven

XXX.XXX.110.147

Myslím, že čistě jen maso a list salátu krmit nejde, pes na to není uzpůsobený. Bude se pást.

Pravda... fena běžně zajídá myši koňským trusem

17.5.2019 12:22
K...

XXX.XXX.245.2

Díky, ja už si říkala, jestli nejsem ňákej exot. Ta moje má trochu obilí tak jednou za 14 dní, když jí babička tajně podstrčí od stolu kousek rohlíku. Granule už párkrát v životě taky měla, ale máme spotřebu tak 1kg za rok, včetně toho, když někde někomu na návštěvě vyžere misku.

"Myslím, že čistě jen maso a list salátu krmit nejde, pes na to není uzpůsobený. Bude se pást."
- a není právě salát místo té trávy?

17.5.2019 13:31

K... napsal(a):
Díky, ja už si říkala, jestli nejsem ňákej exot. Ta moje má trochu obilí tak jednou za 14 dní, když jí babička tajně podstrčí od stolu kousek rohlíku. Granule už párkrát v životě taky měla, ale máme spotřebu tak 1kg za rok, včetně toho, když někde někomu na návštěvě vyžere misku.

"Myslím, že čistě jen maso a list salátu krmit nejde, pes na to není uzpůsobený. Bude se pást."

moji pesani běžně ve stravě salát mají a přesto se pasou

17.5.2019 13:33

K... napsal(a):

Jasně, místo trávy. Ale u nás zeleninu jím akorát já. A zas nejím přílohy.
Pes se pase nebo dostane občas trochu té přílohy. Salát, obrazně, mu moc nedá. Nějaké cukry potřeba jsou. Pro velmi akčního jedince určitě.
Zelenina by musela být tolik výživná a stravitelná, aby na vše stačila, není to jen funkce plnidla a energie. Brambory jsou také zelenina.. samotné maso a lístečková zelenina nestačí, není pro ten organismus ani zdravá.
Ale tak, jak to myslíte, ano, je to normální jídlo. My nejsme ty ufoni :-)

17.5.2019 13:59
K...

XXX.XXX.245.2

Jasně, místo trávy. Ale u nás zeleninu jím akorát já. A zas nejím přílohy.
Pes se pase nebo dostane občas trochu té přílohy. Salát, obrazně, mu moc nedá. Nějaké cukry potřeba jsou. Pro velmi akčního jedince určitě.
Zelenina by musela být tolik výživná a stravitelná, aby na vše stačila, není to jen funkce plnidla a energie. Brambory jsou také zelenina.. samotné maso a lístečková zelenina nestačí, není pro ten organismus ani zdravá.
Ale tak, jak to myslíte, ano, je to normální jídlo. My nejsme ty ufoni :-)

Takže bych měla radši nějaké přílohy začít dávat?

18.5.2019 09:52
fikovnice

XXX.XXX.135.155

A to se stalo kdy? Před týdnem rozdávali vzorky, aby ty granule nikdo nechtěl, protože věděli, že je nebudou vyrábět?

Barking heads a Marp holistic jsou stejné, kdyby náhodou.

Vlastně jsem původně chtěla sesmolit, když mě někdo furt dokola cituje, aby nevysekl jedno souvětí. Nikdy jsem neřekla, že granule se nesmí krmit. Členství v klubu s vřelým díkyne odmítám.

PS: nové Purizon rybí jsou pěkně hnusné, asi je tam fakt ryba

Purizonkama krmím já kočky, ale jen doplňkově. A nejradši mají ty rybí. Potvrzuji - dle smrádku je tam ryba!

Přidejte reakci

Přidat smajlík