Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Teri.mo

23.5.2019 19:33
Teri.mo

XXX.XXX.96.207

Dobrý den, příští týden si jedeme pro osmi měsíční štěně labradora.
Teď je štěně na granulích Bosch, už týden sedím a procitam všechny možné stranky, fóra a hodnoceni...zatím mi vychází nejlépe Acana Dog Puppy Large Breed Heritage. Co myslíte? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Budu ráda za všechny vaše rady! :)

Teri.mo

23.5.2019 20:20
Teri.mo

XXX.XXX.96.207

Samozřejmě že osmitýdenní..

23.5.2019 20:25
Petriarchát

XXX.XXX.113.2

Dejte si pozor na to, co se stalo nám. Jakožto nezkušeným pejskařům nám při odběru našeho prvního štěněte chovatelka řekla, že ji máme dávat určité granule, na které je štěně zvyklé. Po tom, co jsme objednali 30kilo, nám doktor řekl, že vlastně ty granule nejsou tak úplně super, jak paní chovatelka říkala a že jde o jakousi nepsanou dohodu mezi výrobcem a chovatelem. Prý se to stává hodně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2019 20:31

Doporučila bych i Orijen.

23.5.2019 20:41

Petriarchát napsal(a):
Dejte si pozor na to, co se stalo nám. Jakožto nezkušeným pejskařům nám při odběru našeho prvního štěněte chovatelka řekla, že ji máme dávat určité granule, na které je štěně zvyklé. Po tom, co jsme objednali 30kilo, nám doktor řekl, že vlastně ty granule nejsou tak úplně super, jak paní chovatelka říkala a že jde o jakousi nepsanou dohodu mezi výrobcem a chovatelem. Prý se to stává hodně.

To bylo tak: praotec Noe měl ženu a tři syny, ti měli manželky, pod Noemovým dozorem si postavili Archu, vzali tam od každého druhu zvířátka po páru a zásoby jídla pro všechny,
dle dohody s Bohem.

23.5.2019 20:51

Teri.mo napsal(a):
Dobrý den, příští týden si jedeme pro osmi měsíční štěně labradora.
Teď je štěně na granulích Bosch, už týden sedím a procitam všechny možné stranky, fóra a hodnoceni...zatím mi vychází nejlépe Acana Dog Puppy Large Breed Heritage. Co myslíte? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Budu ráda za všechny vaše rady! :)

Bude mu špatně. A Vám také, až to po něm budete uklízet :-)
Podívejte se čistě jen na čísla - Bosch 23 protein, vláknina 2,5 a tuk 13.
Acana 2x tolik.
Je to velký skok. A ještě vyměníte obilí za hrách, to je jen moderní blud, na obilí nic špatného není.

Hledejte podobné jako měl dosud a jaké cca vyhovují labrouškům a ne nějaké recenze, které si může psát kdokoli.
Nebo když už chcete takovou změnu k lepšímu, nechte mu trochu rýže od večeře a přihoďte 4ks kuřecích křídel.

23.5.2019 21:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

když už chcete takovou změnu k lepšímu, nechte mu trochu rýže od večeře a přihoďte 4ks kuřecích křídel.

nebo tady si podumejte u výpočtu + rady veterináře

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3577496/barking-heads-x-brit-care?from-list=1#a3577572
složení:
Čerstvé kuřecí maso (16 %), dehydrované kuře (15 %), dehydrovaná krůta (14 %), červená čočka, celý zelený hrách, čerstvé kuřecí droby (játra, srdce, ledviny) (6 %), dehydrovaný sleď (4 %), čerstvá celá vejce (4 %), čerstvý celý platýs (4 %), olej ze sledě (3 %), na slunci sušená vojtěška (2 %), fazole (2 %), zelená čočka, celý žlutý hrách, hrachová vláknina, kuřecí tuk (2 %), čerstvé kuřecí chrupavky (2 %),

žádnej , ale opravdu žádnej zázrak (11kg/1500.-)

teri.mo

23.5.2019 22:13
teri.mo

XXX.XXX.96.207

dekuji za rady.
a vas nazor na znacku essential?

23.5.2019 22:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

teri.mo napsal(a):
dekuji za rady.
a vas nazor na znacku essential?

ESSENTIAL Superior Living

Složení:
čerstvé kuřecí maso a kachní maso, sušené kuřecí maso a kachní maso, sladké brambory, hrách, čerstvý losos a čerstvý pstruh, oves, lněné semeno, celá čerstvá vejce, kuřecí tuk, brambory, játra, vojtěška, probiotické kultury: MOS, FOS, glukosamin, chondroitin (vše z přírodních zdrojů),MSM (z přírodních zdrojů), brusinky, acai, borůvky, moruše, jablko, rajče, pomeranč, hruška, mrkev, špenát, květák, mořské řasy, extrakt z měsíčku lékařského, zelený čaj, zázvor.

chybí mi tam % čeho a kolik a vzhledem k ceně cca 100/kg viz výpočet ceny surovin se nabízí opět citace p.broučka

Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.

24.5.2019 00:27

essential je to samé jako barking heads a stopadesát dalších značek, když už se musí žrát granule, tak aspoň nějaké takové
možná zkuste labroušovi Estate living, Nautical nebo něco mírnějšího jako Barking heads....Wolfsblut....
je to mladý pes velkého plemene, to se nemá krmit tak tučnými granulemi....nebo jich budete muset dávat málo a to si bude stěžovat

tady je procent
https://www.masovegranule.cz/62360-eden-original-6-kg.html
akorát že se pro labra nehodí, rozhodně ne teď a po Bosch jídle
držet se někde pod 30% bílkovin a 18% tuku.. nějak tak
tady se dá naklikat věk, váha, ... a žebříček
https://www.allaboutdogfood.co.uk/the-dog-food-directory

24.5.2019 09:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
ESSENTIAL Superior Living

Složení:
čerstvé kuřecí maso a kachní maso, sušené kuřecí maso a kachní maso, sladké brambory, hrách, čerstvý losos a čerstvý pstruh, oves, lněné semeno, celá čerstvá vejce, kuřecí tuk, brambory, játra, vojtěška, probiotické kultury: MOS, FOS, glukosamin, chondroitin (vše z přírodních zdrojů),MSM (z přírodních zdrojů), brusinky, acai, borůvky, moruše, jablko, rajče, pomeranč, hruška, mrkev, špenát, květák, mořské řasy, extrakt z měsíčku lékařského, zelený čaj, zázvor.

chybí mi tam % čeho a kolik a vzhledem k ceně cca 100/kg viz výpočet ceny surovin se nabízí opět citace p.broučka

Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.

Lidé se dělí na 2 druhy.

A pak je ještě třetí druh (a těch znám osobně nejvíc) a to jsou lidi, kteří se řídí tím, jak pes prospívá. A pokud na určité stravě prospívá ukázkově, tak nemají potřebu tu stravu měnit a nebo řešit, jestli má o 10 procent něčeho méně, než strava jiná. . Jsou lidi, kteří neřeší do posledního drobku, co jejich pes sežere. Prostě pokud dobře prospívá, tak nemají důvod to řešit a stravu měnit....

Ale jasně, kdo nekrmí vyloženě masem, tak ten svého psa nemá rád, to už jsme slyšeli .

24.5.2019 09:52
domi.t

XXX.XXX.131.130

marcelaamax napsal(a):
Lidé se dělí na 2 druhy.

A pak je ještě třetí druh (a těch znám osobně nejvíc) a to jsou lidi, kteří se řídí tím, jak pes prospívá. A pokud na určité stravě prospívá ukázkově, tak nemají potřebu tu stravu měnit a nebo řešit, jestli má o 10 procent něčeho méně, než strava jiná. . Jsou lidi, kteří neřeší do posledního drobku, co jejich pes sežere. Prostě pokud dobře prospívá, tak nemají důvod to řešit a stravu měnit....

Ale jasně, kdo nekrmí vyloženě masem, tak ten svého psa nemá rád, to už jsme slyšeli .

Vystihli ste to neuveriteľne presne! Tlieskam A pod toto sa podpíšem

Naš štendo bolo u chovateľa na BARFe,ale prinieslo si odtiaľ silné hnačky a silnú alergiu na kuracie mäso(potvrdené testami,nie že ,,veterinár,, povedal). Trvalo nám dva týždne, kým sa z toho to chúdiatko dostalo a doteraz nám po každej surovej strave začne hnačkovať. Takže momentálne je na kvalitných( za toto slovo čakám milion hejtov) jahňacích granuliach so zeleninou a ovocím a bez obilnín a odvtedy žiadna hnačka. Priznám, že už sa aj bojím experimentovať a dávať mu niečo surové,lebo to vždy dopadlo tak isto. Uvidíme časom,teraz sa mu musí celý tráviaci trakt aj čreavá ukludniť. Konečne je zdravé,veselé,priberá,tak zatiaľ nemám dôvod meniť to.

24.5.2019 12:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

A pokud na určité stravě prospívá ukázkově, tak nemají potřebu tu stravu měnit a nebo řešit, jestli má o 10 procent něčeho méně, než strava jiná.

jasně v době "předgranulové" taky někteří žili...na chlebu, kostech, zbytcích atd...a přežili a jiní zase halt scháněli maso a vařili přílohy ...

no , pokud argument, že na kg "suprčupr" granulí stačí suroviny za 5.- Kč/kg a stále neseplo a nepobíráte, (ani ŽÁDNÉ protiargumenty NEMÁTE) tož sbohem rozume , jen pak kecy, že chcete jen to "nejlepší" jsou opravdu jen KECY , jen díky těmto "mozkolenochům" vzkvétá petprůmysl, totéž je i víra v lidské "suprčuprdoplňky" stravy, ale nebojte, nejste sami - jsou vás miliardy...

24.5.2019 12:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
A pokud na určité stravě prospívá ukázkově, tak nemají potřebu tu stravu měnit a nebo řešit, jestli má o 10 procent něčeho méně, než strava jiná.

jasně v době "předgranulové" taky někteří žili...na chlebu, kostech, zbytcích atd...a přežili a jiní zase halt scháněli maso a vařili přílohy ...

no , pokud argument, že na kg "suprčupr" granulí stačí suroviny za 5.- Kč/kg a stále neseplo a nepobíráte, (ani ŽÁDNÉ protiargumenty NEMÁTE) tož sbohem rozume , jen pak kecy, že chcete jen to "nejlepší" jsou opravdu jen KECY , jen díky těmto "mozkolenochům" vzkvétá petprůmysl, totéž je i víra v lidské "suprčuprdoplňky" stravy, ale nebojte, nejste sami - jsou vás miliardy...

jasně v době "předgranulované" taky někteří žili...na chlebu, kostech, zbytcích atd...a přežili a jiní zase halt scháněli maso a vařili přílohy ...

Jenže v té době většinou lidi neřešili jestli má pes průjem, kolikrát za den vykonává potřebu a nebo jakou má srst. V dnešní době už to lidi řeší, a pokud má pes toto všechno v pořádku, má krásnou lesklou srst, pěkný tuhý bobky a nemá žádný problém - tak proč tu stravu měnit?

A už jsem to tu psala víckrát, tak jak někteří řeší stravu u psa, tak tak jí často neřeší ani u sebe nebo u svých dětí, což mi přijde trochu ujetý.

Ale to je fuk, každý ať si krmí tím, co uzná za vhodné, pokud s tím pes nemá problémy.. Jen to neustálé vnucování něčeho, na co se lidi ani neptají, už mi přijde poněkud trapné.

Edit.: a jasně, že je to i u "lidského" jídla. Ale já kvůli tomu fakt nezačnu být nějaká "BIO" nebo jak se tomu vlastně říká. Taky jím normální chleba, rohlíky, salámy, sýry, ochucené jogurty, sušenky, pomazánky, občas si dám něco smaženého - a jsou lidi, kteří to řeší, protože ani tyto potraviny nejsou asi to "nej", co by člověk mohl jíst. Ale já to prostě nezkoumám - ani u sebe, ani u psa.

Váš názor vám neberu, jen byste ho nemusel vnucovat těm, kteří o něj vyloženě nestojí....

24.5.2019 12:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jen to neustálé vnucování něčeho, na co se lidi ani neptají, už mi přijde poněkud trapné.

nemšiml jsem si, že jde o vnucování, pouze o námět k zamyšlení...
trapný je oponovat bez argumentů

24.5.2019 12:44

lupus4 napsal(a):

Já mám argument. Sice mě to až tak nezajímá, nehraju, ale tohle Vaše argument prostě není.
Ověřte si ceny klidně u těch největších producentů - ani masovou moučku nekoupíte za 5kč, natož všechny suroviny + obal + distribuci.
Pět let zpět je cena klasické kuřecí moučky 75 centů za libru (dolar stále kolem dvacky a libra je necelých 1/2kg) při odběru celého kamionu.
Jasně, průmyslové žrádlo pro zvěř je neskutečně vydělávající, ale Vy jim neuvěřitelně lichotíte :-)

Chleba, kosti a zbytky, tomu se teď říká BARF, ne?
Já tak krmím všecko.

A Vy tomu petfood kšeftu také přispíváte přece, proč? To si nemůžete uvařit přílohu jako dříve?
Dělám si legraci, nic ve zlém :)

24.5.2019 12:50

jsem se teda zamyslela..
proč nám ti psi nevydrží tolik jako dřív?
kdo jim to trávení tak pohnojil?
chci takové psy rozmnožovat?

24.5.2019 12:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

pro megi,
valná většina to nekupuje - jen sdělají odpady z "lidské" výroby viz:
Tři z pěti významných společností ve Spojených státech vyrábějících krmivo pro domácí zvířata jsou dceřinými firmami velkých mezinárodních společností, jako jsou: Nestlé (Alpo, Fancy Feast, Friskies, Mighty Dog, a produkty Ralston Purina jako Dog Chow, ProPlan a Purina One), Heinz (9 Lives, Amore, Gravy Train, Kibbles-n-Bits, Nature's Recipe), Colgate-Palmolive (Hill's Science Diet Pet Food). K dalším předním společnostem patří Procter & Gamble (Eukanuba a Iams), Mars (Kal Kan, Mealtime, Pedigree, Sheba, Waltham's) a Nutro. Z podnikatelského hlediska skutečnost, že mezinárodní společnosti vlastní firmy vyrábějící krmivo pro zvířata, představuje ideální vztah. Mezinárodní společnosti mají lepší možnosti nákupu ve velkém; ty, které se zabývají výrobou potravin pro člověka, tak mají vlastní trh pro kapitalizaci svých odpadních produktů, a oddělení krmiv pro domácí zvířata tak mají spolehlivější kapitálovou bázi a v mnoha případech i vhodný zdroj ingrediencí.

24.5.2019 14:37

Nechci se zapojovat do (nekonečného) sporu, zda jsou lepší granule, nebo barf. Oboje má svoje výhody a nevýhody, myslím, že je každého věc, pro kterou variantu se rozhodne. U nás se to postupně vyvíjí směrm od graulí, nicméně úplně se granulí vzdát nechci, pro cestování či hlídání psa jsou kvalitní granule nejpraktičtějším řešením.

Ale spolu s narůstajícím podílem barfu v krmné dávce řeším, jestli má pes vše, co potřebuje. Krmení granulemi je mimo jiné pohodlné v tom, že je v nich vyvážený poměr minerálů a vitamínů. Nevadí mi psovi "vařit", ale tápu v tom, kolik čeho mám dát. Už jsem se ptala v sousedním vlákně, ale tam to nějak usnulo, tak vkládám i sem. Budu ráda, když někdo, kdo se v tom vyzná, odpoví. Čím víc jsem toho o barfu přečetla, tím větší v tom mám chaos

Krmím psa kombinovaně, žere 2x denně, ráno má pravidelně žrádlo v barf stylu, večer většinou granule (někdy taky maso). Pomalu ale jistě se nám granule stávají doplňkem, tak se trochu bojím, aby měl pes všeho dost, resp. tak akorát. Kalkulačka pro výpočet krmné dávky mi v tom moc nepomohla, spočítá to sice gramy, ale jaké jsou správné podíly? Dokážete mi poradit, kolik čeho psovi dávat?

Pes váží necelých 13kg, dorostenec ve vývinu, pohyb přiměřeně (možnost blbnutí na zahradě + každodenní procházka 1-2h, o víkendu víc). Granule dávám bezobilné, druh střídám po pytli, momentálně má N&D. Asi 2x týdně dávám tvaroh nebo jogurt s celým vajíčkem včetně skořápky, jinak kombinuju lehce ovařené maso nebo syrové kuřecí skelety + spařená zelenina + ovesné vločky nebo rýže.

Konkrétní otázky:
1) Kolik masa na porci (1/2 denní dávky)? Kolik přílohy?
2) Kolik jogurtu či tvarohu na porci? Je k tomu potřeba přidat nějaké sacharidy?
3) Potřebuje pes ještě nějaké doplňky? Přidávám pivovarské kvasnice a kloubní výživu.

24.5.2019 15:04

Jen přidám další názor, po kterým se nikdo neptal :P
Pes byl celej život na granulích. Pes nežravý, takže na těch, který stabilně žral a prospíval dobře. Žádné super, ale ani ne marketovky, maso na prvním místě ve složení nebylo. Ale prospíval dlouhodobě. Je celkem jedno, jak se to přesně jmenovalo, produkty na trhu se stejně mění.

Od náhodného zjištění zhoršených ledvinových hodnot v krvi (fakt náhodně, řešili jsme jiný problém, u kterýho se odebírala krev) je na barfu, protože jsem odmítala platit drahý dietní granule se zvýšenou pravděpodobností, že to stejně žrát nebude + nejistota, jestli jsou fakt udělaný, aby ledvinář prospíval. Ledvinová dieta na barfu je ale dost jednoduché krmení a navíc krmím jen mletý maso, aby milostpán sežral i povinnou dávku zeleniny a příloh. Je to i tak víc práce a určitýho nepohodlí. Na druhou stranu mám relativně stabilně žeroucího nežravce, kterej se na krmení obvykle těší a ledvinový hodnoty v krvi jsou v normě. Pytel dietních granulí stejně vždy máme po ruce, pro případ dovolené nebo hlídání psa přáteli (žere je ochotně první 2 dny, poté jen záchovné množství).

Kdybych pes nepotřeboval dietu, budu dál krmit granule. Prostě by mi to za tu práci nestálo, je to jen pes :)

24.5.2019 15:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

pro ir.mu - v klidu a pomalu si přečtěte na http://manwe.eu o barfu - je to menu na pravé straně, je to tam srozumitelně a přehledně vysvětleno
nemá cenu to tu ze široka vypisovat, když už to udělal někdo za nás

1)http://www.manwe.eu/index.php/krmeni-tat
2)http://www.manwe.eu/index.php/jidelniek-pro-tata
3) http://www.manwe.eu/index.php/co-pidavat

jinak si neodpustím citaci z manwe : http://www.manwe.eu/index.php/co-najdeme-v-granulich
cena granulí. Zkuste si spočítat kolik stojí 15 kilo rohlíků. Rohlík má 50g a budu počítat průměrnou cenu 2,50 Kč - 15 kilo rohlíků = 750,- korun což je cena za granule, které se považují za průměr. Jak můžou stát stejně jako rohlíky, když je v nich TOLIK masa, vitamínů a minerálů??? Odpověď nechám na vaší fantazii.

24.5.2019 15:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A vždyť spousta lidí tvrdí, ze krmit masem vyjde daleko levněji než granulemi (což nepopírám). Takže o ceně to asi neni ne?

Ja teda taky cca třikrát týdně dávám maso - někdy konzervy Falco, nekdy syrové - buď koupím pár balicku ve zverimexu a nebo vezmu v obchodě "lidské" maso v akci 😁. Ale úplně na maso přecházet nebudu - pokud nebude nějaký problém.

Edit. : kolik v průměru dáte za 15 kg masa pro psa? Jestli to jde takhle spočítat, chápu, ze kazdy druh masa stoji jinak, ale tak nejaky průměr, aby to bylo vyvazene.

24.5.2019 15:57

spousta lidí tvrdí, ze krmit masem vyjde daleko levněji než granulemi

tohle uz skoro prestava byt pravda.
pokud teda nechci krmit prevazne drubezi mletinou s neznamym obsahem.

24.5.2019 16:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
spousta lidí tvrdí, ze krmit masem vyjde daleko levněji než granulemi

tohle uz skoro prestava byt pravda.
pokud teda nechci krmit prevazne drubezi mletinou s neznamym obsahem.

Ja fakt netusim, nikdy jsem se o ceny masa pro psy nijak nezajímala a to co občas vezmu ve zverimexu vvyjde určitě dráž, nez kdybych objednala nekde jinde 20 kg masa, takze fakt nevím, jak to cenově vychází.

24.5.2019 16:17

lupus4 napsal(a):
pro megi,
valná většina to nekupuje - jen sdělají odpady z "lidské" výroby viz:
Tři z pěti významných společností ve Spojených státech vyrábějících krmivo pro domácí zvířata jsou dceřinými firmami velkých mezinárodních společností, jako jsou: Nestlé (Alpo, Fancy Feast, Friskies, Mighty Dog, a produkty Ralston Purina jako Dog Chow, ProPlan a Purina One), Heinz (9 Lives, Amore, Gravy Train, Kibbles-n-Bits, Nature's Recipe), Colgate-Palmolive (Hill's Science Diet Pet Food). K dalším předním společnostem patří Procter & Gamble (Eukanuba a Iams), Mars (Kal Kan, Mealtime, Pedigree, Sheba, Waltham's) a Nutro. Z podnikatelského hlediska skutečnost, že mezinárodní společnosti vlastní firmy vyrábějící krmivo pro zvířata, představuje ideální vztah. Mezinárodní společnosti mají lepší možnosti nákupu ve velkém; ty, které se zabývají výrobou potravin pro člověka, tak mají vlastní trh pro kapitalizaci svých odpadních produktů, a oddělení krmiv pro domácí zvířata tak mají spolehlivější kapitálovou bázi a v mnoha případech i vhodný zdroj ingrediencí.

Většina z těch firem nevyrábí jídlo, ale spíše drogistické zboží, cornflakes a mé oblíbené M&M´s. A od těch já nekoupím nic, nekupuji od nich ani šampon pro sebe.
Kdyby měli své zdroje masa, neměli by problém se znečištěním spodní vody nepoužitelnými mrtvolkami zvířat.
Tito všichni využívají moučky a další odpady, na které jsou tam zase jiné firmy.
Ale jasně, nakoupí ve velkém, určitě ne jeden kamion za týden. Na 5kč to pořád ale nevidím. Jsou nějaké ceny na burze. Už ta kukuřice, pšenice,.. přes to nejede vlak.
Myslím, že o těchto krmivech tu ale stejně není řeč.

Je dobře, že jdou zbytky do krmiv, co s nimi, plýtvání. Těch zbytků je tolik kvůli nám, ne kvůli psímu žrádlu.

A už vážně existují granule, které ani neprochází bodem varu, protože nemusí, a nejsou hrůzné.
Jasně, takový koncentrát nemá nahrazovat přirozenou stravu. Ani u lidí.

24.5.2019 16:34

marcelaamax napsal(a):
Ja fakt netusim, nikdy jsem se o ceny masa pro psy nijak nezajímala a to co občas vezmu ve zverimexu vvyjde určitě dráž, nez kdybych objednala nekde jinde 20 kg masa, takze fakt nevím, jak to cenově vychází.

tak jen priklad - před 8mi lety jsem zverinovy orez kupovala za 15,- pak za 20, mimo sezonu za 25. kosti k tomu byly zdarma. dneska? 75-85 bezna cena.

to co občas vezmu ve zverimexu vvyjde určitě dráž, nez kdybych objednala nekde jinde 20 kg masa

spis nez kde -zalezi na tom -co
i kdyz kupuju chovatelska baleni - stejne je ve vysledku cena stejna, jako kdyz krmim granclema.
grancli potrebuju 40-50 dkg ( cca 40/50 kc) - jen masa pres kilo denne - a to v prumeru taky stoji tech 40.

24.5.2019 16:52

marcelaamax napsal(a):
A vždyť spousta lidí tvrdí, ze krmit masem vyjde daleko levněji než granulemi (což nepopírám). Takže o ceně to asi neni ne?

Ja teda taky cca třikrát týdně dávám maso - někdy konzervy Falco, nekdy syrové - buď koupím pár balicku ve zverimexu a nebo vezmu v obchodě "lidské" maso v akci 😁. Ale úplně na maso přecházet nebudu - pokud nebude nějaký problém.

Edit. : kolik v průměru dáte za 15 kg masa pro psa? Jestli to jde takhle spočítat, chápu, ze kazdy druh masa stoji jinak, ale tak nejaky průměr, aby to bylo vyvazene.

za kg - hovězí oháňka 69, žebra vepř. do 40, vepřové a hov. srdce do 70, kuře celé max 45, játra hov. a vepř. do 50, kuřecí krky 20, hřbety 25, králičí díly 55 - ceny běžné v obchodech, které mají své chovy u nás, není to zverimexové jídlo, teď asi dva měsíce už je kuře za 35/kg nebo tak nějak.....vejce do 2kč
příloh je prostě o jednu porci navíc a často ji zvíře nechce
tak já nevím kolik :-) fakt nevím, nemám to spočítané, ale granule určitě vyjdou dráž, to jsem zkoušela kdysi
a čím větší pes, tím budou granule dražší

24.5.2019 17:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Megí díky. Právě mi taky známí říkali, že je maso vyjde mnohem levněji než granule. A když mají více psů, velkých, tak mají ještě nějaké odběratelské slevy..

24.5.2019 18:46

marcelaamax napsal(a):

Beru mletiny drůbež a prase, bez vnitřností, 15 kg by vyšlo tak na 950 + doprava (150-200 Kč). Levnější kupuju jen v nouzi z kamenných obchodů, cca 35 Kč za kilo, ale to mi smrdí a nemám to ráda (pes to žere bez problémů).
Problém je s uskladněním, nemáme na psa extra mrazák a ani bysme na něj neměli místo. Takže má jeden ze tří šuplíků v našem mrazáku a tam se vejde v lepším případě jen 12 kg.

24.5.2019 20:02

marcelaamax napsal(a):
Megí díky. Právě mi taky známí říkali, že je maso vyjde mnohem levněji než granule. A když mají více psů, velkých, tak mají ještě nějaké odběratelské slevy..

Já tohle ale kupuji v obchodě pro lidi. Jedno řeznictví a jedna prodejna toho ostatního.
Takže barfshopy .. kdysi jsem kupovala v dopsimisky.eu a 4kg balík masa asi 80-100kč, a maso vcelku nebo kuře za stejné nebo horší peníze, jako mám já krásné čerstvé maso - vzadu v prodejně to bourají, a vím, kde se zvěř pase.

Takové ty velkoodběry 100kg, to jsou směšné ceny.

Tohle bylo vždy docela dobré
http://www.dopsimisky.eu/27-zvyhodneny-nakup

A bývá to tak, že přílohy je polovina nebo i víc, tak ..
Pak je otázka, kolik psů uživím, ať už na šmejdských granulích nebo zeleném mase.

24.5.2019 20:57

Tak já nekupuju mletiny...kilo masa mě v průměru vyjde na nějakých 45-50,-/kg, ten průměr významě zvyšuje cena hovězího srdce, které krmím tak 8-10x měsíčně a cena je 65,-/kg....
Kuřecí kupuju "lidské" od místního chovatele a zpracovatele (ale není to bio), hovězí beru "psí" od masožravců.
Pro oba psy je dávka masa kilo denně plus 2-3x týdně k tomu 400g křídel a jednou týdně přidávám játra.
Cenu krmné dávky mi zvyšuje drahá zelenina.....
No a pak k tomu ještě nějaká příloha.

Celkem to sakumprdum na jednoho psa 50-ti kilovýho měsíčně vychází asi 1200,-, je v tom zahrnutý oběd a večeře...snídaně a svačiny nejsem schopná spočítat, protože to defakto jedí pesani s náma, ať už to jsou jogurty, paštiky, vejce, sýry atd.

No možná by mě krmení granulemi vyšlo levněji, možná by to bylo i vyváženější, psům by to bylo na rovinu asi jedno....pro můj pocit je lepší, že prostě vidím, čím krmím....asi by to šlo ještě lépe, třeba takové kompletní biokuřátko, no bohužel nejsem Onasis. Navíc mi hodně vyhovuje možnost úpravy složení krmné dávky dle potřeby operativně.
Zrovna teď mi feňule přijde kulatější, no už se hold holka na těch procházkách fakty spíš prochází, než aby lítala, takže jsme snížili podíl příloh a krmím 3x týdně hovězí plíce...a to bez toho, aby byla ošizená na objemu dávky.....
Navíc za celou dobu, co jsme přešli z granulí se mi nestalo (pokud jsem já sama neudělala dietní chybu), aby měli pesani průjem nebo aby zvraceli (když nepočítám vyblití takové té bílé pěny, když venku spasou trávu)
Nikomu nebudu nic nutit...přesně jak se psalo výše, každý ať krmí tím, co mu a hlavně jeho psu vyhovuje....nám vyhovuje tohle.

24.5.2019 21:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já nekupuju mletiny...kilo masa mě v průměru vyjde na nějakých 45-50,-/kg, ten průměr významě zvyšuje cena hovězího srdce, které krmím tak 8-10x měsíčně a cena je 65,-/kg....
Kuřecí kupuju "lidské" od místního chovatele a zpracovatele (ale není to bio), hovězí beru "psí" od masožravců.
Pro oba psy je dávka masa kilo denně plus 2-3x týdně k tomu 400g křídel a jednou týdně přidávám játra.
Cenu krmné dávky mi zvyšuje drahá zelenina.....
No a pak k tomu ještě nějaká příloha.

Celkem to sakumprdum na jednoho psa 50-ti kilovýho měsíčně vychází asi 1200,-, je v tom zahrnutý oběd a večeře...snídaně a svačiny nejsem schopná spočítat, protože to defakto jedí pesani s náma, ať už to jsou jogurty, paštiky, vejce, sýry atd.

No možná by mě krmení granulemi vyšlo levněji, možná by to bylo i vyváženější, psům by to bylo na rovinu asi jedno....pro můj pocit je lepší, že prostě vidím, čím krmím....asi by to šlo ještě lépe, třeba takové kompletní biokuřátko, no bohužel nejsem Onasis. Navíc mi hodně vyhovuje možnost úpravy složení krmné dávky dle potřeby operativně.
Zrovna teď mi feňule přijde kulatější, no už se hold holka na těch procházkách fakty spíš prochází, než aby lítala, takže jsme snížili podíl příloh a krmím 3x týdně hovězí plíce...a to bez toho, aby byla ošizená na objemu dávky.....
Navíc za celou dobu, co jsme přešli z granulí se mi nestalo (pokud jsem já sama neudělala dietní chybu), aby měli pesani průjem nebo aby zvraceli (když nepočítám vyblití takové té bílé pěny, když venku spasou trávu)
Nikomu nebudu nic nutit...přesně jak se psalo výše, každý ať krmí tím, co mu a hlavně jeho psu vyhovuje....nám vyhovuje tohle.

No tak ja dám za granule pro 30 kg psa za 12 kg pytel taky nějakých 1200. Takže pro 50 kg psa by to bylo ještě vic. No a ja teda ještě davam ty konzervy od Falca, které se dost prodraží 😁. Ale taky se mi dlouho nestalo, aby psi měli průjem, takže nam zase vyhovuje toto no a o tom to je :-)

24.5.2019 21:18

Já jsem tedy s ledvinovou barfovací dietou pro 31 kg psa odhadem na nějakých 1400 měsíčně (maso, rýže, zelenina). Granule (i dietní) by vyšly o něco levnějc, pokud počítám s tím, že by je nechtěl tolik žrát :D
A jelikož dobře vím, kolik stojí můj čas, mohla bych snadno vypočíst i náklady na čas strávený mícháním žrádla a v dobách psem-vyhlášené-diety řešením, jak budu zrovna dnes krmit a jestli už to odmítnutý žrádlo mám vyhodit nebo ještě ne :P

24.5.2019 21:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem tedy s ledvinovou barfovací dietou pro 31 kg psa odhadem na nějakých 1400 měsíčně (maso, rýže, zelenina). Granule (i dietní) by vyšly o něco levnějc, pokud počítám s tím, že by je nechtěl tolik žrát :D
A jelikož dobře vím, kolik stojí můj čas, mohla bych snadno vypočíst i náklady na čas strávený mícháním žrádla a v dobách psem-vyhlášené-diety řešením, jak budu zrovna dnes krmit a jestli už to odmítnutý žrádlo mám vyhodit nebo ještě ne :P

Úplně OT: ten váš obr ma 30 kg? Ja si myslela, ze tak 50 :-O 😁

24.5.2019 21:24
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):
No tak ja dám za granule pro 30 kg psa za 12 kg pytel taky nějakých 1200. Takže pro 50 kg psa by to bylo ještě vic. No a ja teda ještě davam ty konzervy od Falca, které se dost prodraží 😁. Ale taky se mi dlouho nestalo, aby psi měli průjem, takže nam zase vyhovuje toto no a o tom to je :-)

Vyhovuje to vám anebo i psům? Resp. kdyby psi měli na výběr barf nebo granule, co by si vybrali? Pokud granule, tak už jsem zticha

24.5.2019 21:24

marcelaamax napsal(a):
Úplně OT: ten váš obr ma 30 kg? Ja si myslela, ze tak 50 :-O 😁

Né, to je takovej drobeček! Velikostně jako maďarskej ohař. Asi ho umím vyfotit :D

24.5.2019 21:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Vyhovuje to vám anebo i psům? Resp. kdyby psi měli na výběr barf nebo granule, co by si vybrali? Pokud granule, tak už jsem zticha

Nedokážu říct, vrhnou se mi úplně stejně na granule jako na to maso :-). Pokud jim nabídnu obojí tak behaji od jedné misky ke druhé a nevědí co dřív.

A pokud jim dam do misky granule a kus masa - tak pes ten kus masa sežere až nakonec - nevím jestli si ho šetří, nebo co? 🤔😂

24.5.2019 21:37

Konzumace masa přináší jisté zdravotní výhody. Například to hovězí poskytuje velký zdroj L-karnitinu, což je aminokyselina, která se přirozeně vyskytuje v masných výrobcích. Mezi jinými funkcemi hraje L-karnitin roli v metabolismu tuků.
Příjem L-karnitinu v potravě má podle vědců pozitivní dopad na zdraví srdce, konkrétně by jej měli přijímat pacienti a hypertenzí a všichni ti, kdo se potýkají s oxidačním stresem. L-karnitin je dokonce spojen s 27 % snížením mortality u pacientů se srdečním selháním. Lidem i zvířatům by tak neměl být odepírán.
Tepelná úprava jako základ všeho
Ať už vy sami maso milujete, nebo naopak nenávidíte, určitě jím krmíte vaše domácí miláčky. Konkrétně psi jej zbožňují a jsou velmi nadšeni vyhlídkou na konzumaci jakéhokoli druhu masa. Ovšem pozor, nová studie poukázala na škodlivé účinky krmení masem syrovým!
Ze studie, kterou provedli vědci z indické Univerzity Agricultural Sciences, vyplývá, že syrové maso zvyšuje riziko celé řady nemocí, protože obsahuje vysoké hladiny velmi škodlivých bakterií. Výzkumníci konstatovali, že syrové maso a syrové masné výrobky jsou domovinou pro vysokou úroveň bakterie enterobacteriaceae, jež se běžně nazývá enterobakterie, která přinejmenším může způsobit gastrointestinální onemocnění.
Nezvaní návštěvníci, kteří uzurpují zvířata i lidi
Vědci na to přišli tak, že podrobili testům 60 balení vzorků syrového masa, přičemž všechny byly analyzovány na přítomnost bakterií, jako jsou klostridium perfringens či bakterie rodu campylobacter, jež se běžně vyskytuje v zažívacím traktu domácích zvířat. 52 % testovaných vzorků přitom obsahovalo nebezpečně vysoké hladiny škodlivých návštěvníků!
Ve třetině z nich se zabydlela i escherichia coli, která způsobuje průjem, horečku, bolesti břicha, zvracení i celkovou únavu. Proto odborníci, kteří své poznatky publikovali v odborném časopise Vet Record, důrazně před konzumací syrového masa varují. Pokud jej mazlíček skutečně vyžaduje, vždy se o tomto postupu poraďte se svým veterinářem.

Takže asi má vše své pro i proti.. jak granule, tak syrové maso.

24.5.2019 22:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ze studie, kterou provedli vědci z indické Univerzity Agricultural Sciences, vyplývá, že syrové maso zvyšuje riziko celé řady nemocí, protože obsahuje vysoké hladiny velmi škodlivých bakterií.

joo, u lidí a nějakej "momentálně vopožděnej" granulomilec to hbitě přetrasformoval na psy (asi jim razantně klesl prodej) a Kikina z "hovinek.cz potřebovala senzaci

tenhle blábol z h/novinek. cz má fakt "obrovskou" hodnotu

jednak šelmy mají o hodně jiné trávení, takže v pohodě a s oblibou mohou a také konzumují maso z mršin, (které by nás zabilo) a klidně na něm prospívají
jediné nebezpečí je u nevhodně skladovaného syrového (i krátkodobě +60, bez přístupu vzduchu, kdy díky bakterií Clostridium botulinum vzniká otrava botulotoxinem) osobně řešil kamarád ...
pořád jsem čekal , kdy se tu tahle "zpráva" objeví a už jsem si myslel , že ne, že nikdo to nemohl vzít vážně a hele nová "Kikina"

všichni masožrouti by už dávno museli vyhynout

24.5.2019 23:54

maso určitě nepocházelo od nás
máme hodně přísná pravidla

jedno pravidlo zní - jako krmivo se nesmí použít nic, co by mohlo ohrozit člověka
= salmonela, e.coli a tak dále, pes se nakazí, ale umí si lépe poradit....což neznamená, že si poradí s jakýmkoli množstvím a v každém věku/zdr. stavu
vše se ale u nás hlídá, limity, u potravin pro lidi i u krmiv, i u samotných ingrediencí, i po otevření hranic
systém rychlého varování funguje, máme jeden z nejlepších kontrolních atp. systémů na světě a většina z nás si myje ruce

tak si prostě kupujte maso české a vše tepelně upravte pro sebe, pro psa nemusíte, kromě masa divokého prasete
a pokud jste malé dítě, nebo senior, či jinak oslabený jedinec, což i zde občas někteří ukazují, tak tatarák nejezte

25.5.2019 00:07

lupus4: vážně Vám přijde normální oslovovat ženu "Kikino"?
je to dost hrozné

nedávno chtěl jeden poslanec zesměšnit jednu slečnu, napsal "slečno doktorko"
měl titul, opravdový, ale dál už téměř nikdo nečetl
ale pomohlo to dobré věci, jen úplně opačné, než pan dr. chtěl

25.5.2019 01:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

lupus4: vážně Vám přijde normální oslovovat ženu "Kikino"?
je to dost hrozné

Já někoho oslovil ? Kikina není v seznamech vulgarismů, ani nadávek ani jinde...Roman S. jen zavedl tento pojem pro jistý druh "odbornic"...ale jestli vám vadí, můžeme je klidně nazývat jinak...

PS. třeba ale např. Jitka se fakt NEhodí ...

Škoda, že se stejnou zarputilostí neřešíte obsah onoho zde doginkou citovaného "veledíla"

25.5.2019 05:46
domi.t

XXX.XXX.31.8

Zadavatel nas/vas slusne prosil o radu a pomoc.Namiesto toho sa tu debata zvrtla uz na nesmierne obohratu debatu barf vs.granule.Namiesto toho,aby ste mu poradili,sa tu hasterite a urazate sa.Skuste/skusme sa viac respektovat a menej do seba rypat,bude sa nam omnoho lepsie zit.

Zadavatel chce krmit stena granulami,tak nech krmi.Bolo vhodne poradit mu nejake,co sa nam/vam osvedcili.Moje stendo je na lahsej vet.diete a je nastavene na N&D puppy low grein lamb...na obale je jahnacina a cucoriedky,su to granulky pre steniatka strednych a velkych plemien.Poprosim vas neskakat aj do mna,viete o problemoch konkretneho psa velke💩.
Zadavatelovi prajem,nech vyberie co najvhodnejsiu potravu a nech si uziva krasne steniatkovske obdobie.

25.5.2019 09:35
Terven

XXX.XXX.110.147

Konzumace masa přináší jisté zdravotní výhody. Například to hovězí poskytuje velký zdroj L-karnitinu, což je aminokyselina, která se přirozeně vyskytuje v masných výrobcích. Mezi jinými funkcemi hraje L-karnitin roli v metabolismu tuků.
Příjem L-karnitinu v potravě má podle vědců pozitivní dopad na zdraví srdce, konkrétně by jej měli přijímat pacienti a hypertenzí a všichni ti, kdo se potýkají s oxidačním stresem. L-karnitin je dokonce spojen s 27 % snížením mortality u pacientů se srdečním selháním. Lidem i zvířatům by tak neměl být odepírán.
Tepelná úprava jako základ všeho
Ať už vy sami maso milujete, nebo naopak nenávidíte, určitě jím krmíte vaše domácí miláčky. Konkrétně psi jej zbožňují a jsou velmi nadšeni vyhlídkou na konzumaci jakéhokoli druhu masa. Ovšem pozor, nová studie poukázala na škodlivé účinky krmení masem syrovým!
Ze studie, kterou provedli vědci z indické Univerzity Agricultural Sciences, vyplývá, že syrové maso zvyšuje riziko celé řady nemocí, protože obsahuje vysoké hladiny velmi škodlivých bakterií. Výzkumníci konstatovali, že syrové maso a syrové masné výrobky jsou domovinou pro vysokou úroveň bakterie enterobacteriaceae, jež se běžně nazývá enterobakterie, která přinejmenším může způsobit gastrointestinální onemocnění.
Nezvaní návštěvníci, kteří uzurpují zvířata i lidi
Vědci na to přišli tak, že podrobili testům 60 balení vzorků syrového masa, přičemž všechny byly analyzovány na přítomnost bakterií, jako jsou klostridium perfringens či bakterie rodu campylobacter, jež se běžně vyskytuje v zažívacím traktu domácích zvířat. 52 % testovaných vzorků přitom obsahovalo nebezpečně vysoké hladiny škodlivých návštěvníků!
Ve třetině z nich se zabydlela i escherichia coli, která způsobuje průjem, horečku, bolesti břicha, zvracení i celkovou únavu. Proto odborníci, kteří své poznatky publikovali v odborném časopise Vet Record, důrazně před konzumací syrového masa varují. Pokud jej mazlíček skutečně vyžaduje, vždy se o tomto postupu poraďte se svým veterinářem.

Takže asi má vše své pro i proti.. jak granule, tak syrové maso.

Ono když něco citujete,je dobré uvést autora nebo dát odkaz na původní článek.
https://www.prostreno.cz/tipy-a-triky/clanky/30236/Proc-radeji-nekrmit-psy-syrovym-masem
Takovéto populárně "naučné" článečky z nezvířecích webů a časpoisů nesmíte brát moc vážně

25.5.2019 10:07

Terven napsal(a):
Ono když něco citujete,je dobré uvést autora nebo dát odkaz na původní článek.
https://www.prostreno.cz/tipy-a-triky/clanky/30236/Proc-radeji-nekrmit-psy-syrovym-masem
Takovéto populárně "naučné" článečky z nezvířecích webů a časpoisů nesmíte brát moc vážně

když ale ten článek je úplně všude, něco na tom být musí :-)

28.5.2019 18:59

Články v odborném časopise Vet Record bych zrovna nenazvala bláboly a na toto téma jich tam bylo uveřejněno více. V zahraničí (mám dojem, že v Nizozemí i Švédsku) byly také dělány studie a zjištěna určitá rizika.
Zaobíraly se nejen bakteriemi, ale i např. parazity jako jsou svalovci a tasemnice.
A jak jsem psala, vše má své i proti. Svého psa krmím granulemi a dostává občas i syrové hovězí maso z bio farmy a doplňky podle situace. např. mořskou řasu atd.
Nemíním se tady s někým hádat nebo se chvástat. Každému psu také vyhovuje něco jiného. Jeden z mých psů třeba nemohl vůbec žádné vnitřnosti. Člověk musí něco nastudovat a i vypozorovat pak u svého svého psa, co mu prospívá.
Každý má jiné možnosti a každý nemá třeba místo na ukládání masa. Hlavní je, aby krmivo mělo nějakou kvalitu. Rozhodně bych nedoporučila granule typu Pedigree, Darling ze supermarketů. Vždy lituji toho psa, kterému lidi takové granule kupují.

Howg

29.5.2019 07:10
domi.t

XXX.XXX.131.130

Články v odborném časopise Vet Record bych zrovna nenazvala bláboly a na toto téma jich tam bylo uveřejněno více. V zahraničí (mám dojem, že v Nizozemí i Švédsku) byly také dělány studie a zjištěna určitá rizika.
Zaobíraly se nejen bakteriemi, ale i např. parazity jako jsou svalovci a tasemnice.
A jak jsem psala, vše má své i proti. Svého psa krmím granulemi a dostává občas i syrové hovězí maso z bio farmy a doplňky podle situace. např. mořskou řasu atd.
Nemíním se tady s někým hádat nebo se chvástat. Každému psu také vyhovuje něco jiného. Jeden z mých psů třeba nemohl vůbec žádné vnitřnosti. Člověk musí něco nastudovat a i vypozorovat pak u svého svého psa, co mu prospívá.
Každý má jiné možnosti a každý nemá třeba místo na ukládání masa. Hlavní je, aby krmivo mělo nějakou kvalitu. Rozhodně bych nedoporučila granule typu Pedigree, Darling ze supermarketů. Vždy lituji toho psa, kterému lidi takové granule kupují.

Howg

Úplne s vami súhlasím Moje štendo má zistenú silnú alergiu na kuracie mäso,tak to sme úplne vylúčili...z každého surového mäsa sa tak s prepáčením dosralo,že sme ho museli nastaviť na hypoalergénne šteniace granulky s jahňacím mäsom a hľa, šteniatko nehnačkuje,neškriabe sa,rastie a priberá Nebudem šteňa džgať surovým mäsom,ked vidím,že mu to neprospieva a vešať sa,že to s BARF-om nevyšlo Stačí mi,že je konečne zdravé,veselé a prospieva Surové mäso tiež nie je potrava pre každého psíka,niekomu to hold nesadne

29.5.2019 12:41
K...

XXX.XXX.245.2

Co se týče jmenovaných parazitů - tasemnice se zničí mrazem, u svalovce stačí nekrmit maso z divočáka, a ani tam není riziko velké:

V České republice se vyskytuje jen ojediněle, nejvyšší výskyt byl hlášen v r. 1985 – 7 případů (z toho 5 po konzumu klobás z domácí zabijačky - vepř byl nakrmen zbytky z divočáka). ...
V České republice jsou povinně na přítomnost cizopasníka vyšetřována všechna ulovená divoká prasata i porážená prasata domácí. V roce 2015 bylo vyšetřeno 185 000 divokých prasat. Z toho pozitivním nálezem skončila vyšetření dvou vzorků na Frýdecko-Místecku. Od roku 2014 je prováděn také monitoring výskytu obdobného parazita u volně žijících lišek. V jeho rámci bylo v roce 2015 vyšetřeno přes 2 500 ulovených, uhynulých či utracených lišek. Cizopasník byl zjištěn u čtyř z nich.
https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76459.aspx

Promiňtě, ale ačkoliv vždycky nesouhlasím s tónem příspěvků lupus4, musím souhlasit s tím, co říká. Některé názory mi připadají, jako kdyby se někdo v diskusi ptal, jestli jsou jako potrava zdravější chipsy smažené nebo pečené, případně polívka z pytlíku Vitana či Knorr. A upozornění, že není moc vhodné ani jedno z toho, by se smetlo tvrzením, že když člověku nepadají vlasy, chutná mu a pravidelně chodí na záchod, je taková strava pro něj vhodná.

29.5.2019 12:56

divočáka syrového nekrmí nikdo kvůli aujeszkyho chorobě, takže to také padá
pokud krmíte psa českým masem, není se čeho bát - nakažené maso se opravdu neprodává, a to ani pro zvířata, protože by to nakazilo lidi
no leda že někdo má na dvorku chov v dost nepořádku.. to je pak těžké.. ale od něj si nikdo nic nevezme, protože bychom to hned řekli na internetu :-)

mají někde v pákistánu tragický systém kontroly akorát
mohu vám takových studií vyplivnout osm za odpoledne
stejně jako studií o škodlivosti vepřového pro psy a kočky a škodlivosti vody z kohoutku
a o čemkoli - za normostranu mám 300kč

je divné, že všichni se cestou z práce stavují v krámě pro hory nesmyslů, stihnou i ten pult s masem u východu a naporoučí si ty plastové salámy a maso kdo ví odkud rozmražené třikrát a prodavačka nezná rukavice přitlapkajíc z wc právě, a tak to je denně, z práce běžíme do krámu rychle rychle akce, ale že by tam vzali kuřecí kostry 1/2kg za 10kč pro psa no TO PROSTĚ NE

Přidejte reakci

Přidat smajlík