Štěňata s PP - pejsci Biewer a Goldust

Prodám Jorkširského teriéra - Nabízím volná štěňátka s PP - už jen pejsky -...
DohodouDobrý den maminy pejsek ma prujem a je tam videt trozku krve mam ho na hlidani muzu k veterinari ja nebo musi majtel
Uživatel s deaktivovaným účtem
nemusí. platí kdo přijde. veterinář není žádnej policajt.
Abych nezakládala nové vlákno, zeptám se tady. Byli jsme na víkend pryč a psy nám hlídala rodina. Zvládli to v pohodě, nijak zvlášť netesknili. Včera odpoledne jsme si je přivezli domů a pes měl vodnatý průjem hned, co vyskočil z auta. Ten den žral ráno granule a dopoledne měl krůtí pařát, na který je zvyklý, a žrala ho i další fena. Potom do večera průjmoval ještě dvakrát. Večer jsem mu dala tabletu Dia dog n cat a nechala jsem mu hladovku. Celou noc v pohodě, ráno taky nekadil. Pak jsem mu dávala po menších dávkách krutí maso s rýží a pár piškotů. A před chvílí zase průjem - ke konci vodnatý....
Potřebuje fakt akutně, protože vždycky letí ke dveřím a kňučí, venku pak hned jde. Dala jsem tedy další tabletu. Kontroluji aby pil, což není problém. Jen nějak netuším, z čeho to může mít. Žral celý víkend jen to, co běžně žere doma a navíc mu žádné jídlo (ani to "zakázané") nikdy nedělalo problémy. Napadlo mě, jestli by to nemohl mít třeba ze stresu, že byl bez nás? Ale to je asi blbost, vzhledem k tomu, že celý víkend, ani včera ráno průjem neměl. A navíc měl celkem dost procházek a fakt nevypadal, že by byl ve stresu. Tam, kde byl na hlídání byly další dvě feny, nyní doma taky naše další fena a nikdo z ostatních fen žádný problém - takže nic infekčního to asi nebude.
Je vidět, že není ve své kůži, ale vyloženě apatický taky není. Jakou byste doporučili dietu? Mohu mu dát po troškách třeba ještě černý čaj?
Případně pokud se to do zítra aspoň trochu nezlepší, tak asi zajedeme na veterinu, pro jistotu.
Já si vloni ,,otrávila" psa starým masem. Takový průjem ještě nikdy neměl, trvalo to tři dny. Nepomáhala Smecta(což je lidská obdoba toho, co dáváte vy) nepomáhalo černé uhlí, jediné co zabralo téměř hned byl endiaron. Já jsem ale tehdy věděla, co psu je, tedy co to způsobilo. U vás by to mohla být nějaká obdoba střevní chřipky u lidí, ano viróza, fena to nemá třeba jen proto, že se toho někde na prochajdě nalízal jen on a ona s ním nebyla v tak úzkém kontaktu. Ale to jen tipuju. Ještě jsem si vzpomněla, že kamarádky pes tohle míval, když olizoval po háravce.
No ona naše fena byla na hlídání jinde, než pes. Tam kde byl pes, byly další dvě jiné feny a těm nic není. Ale samozřejmě někde venku něco olíznout mohl, to nevylučuji. Jen teda nevím, jak rychlý to má "průběh", protože včera byl jen na krátké procházce hned ráno, dopoledne jsme přijeli my, zdrželi se tam a průjem měl až odpoledne, když jsme přijeli domů. Jinak tu tabletu už mám jen jednu poslední, Endiaron taky mám, ale ten se mu bojím dát.
Teď leží na gauči a chvílemi slyším, jak to v něm vře. Mě na tohle udělá většinou celkem dobře silný černý čaj, ale taky nevím, jestli to psovi můžu dát? Ale asi by to neměl být problém ne?
Jinak ale teda od včera je fena normálně se psem, řádně se přivítali,včetně olizování. Spali spolu s námi v posteli. A fena nemá problém. Ještě mě napadlo, že mohl být špatný třeba ten pařát - ale fena měla ze stejného balení včera pařát taky, a otcova fena (kde byl pes na hlídání) ho taky měla...
A k tomu olizování po háravce - nevím, třeba je to možné, ale ani když nám hárala fena doma, tak pes průjem neměl.
Ono je teď už asi v podstatě jedno, z čeho to má. Jen mu chci nějak ulevit a nevím jak.
Přečtěte si příbalový leták na endiaronu a rozhodněte se podle sebe. Je to střevní desinfekce, ničí prostě patogeny, není to jen takový stavěč, jako třeba imodium. Černý čaj mu jistě neuškodí(můj pes by se ale nenapil) ale pokud tam má nějaké brebery, ani nijak nepomůže. Pokud je pes jinak zdravý, jistě si s tím (a s dietou) poradí po čase sám.
Endiaron se nedoporučuje psům dávat. Když už lidský lék, tak třeba smektu. Na veterině se dá sehnat něco jako smekta ve formě tablet - Aptus Attapectin nebo třeba Enterozoogel. Jinak obecně na psí průjem den hladovka, poté rozvařená rýže. Pokud i přesto průjem přetrvává, je v průjmu krev nebo se přidají jiné obtíže, tak určitě na veterinu.
No ono něco jako Smecta bude i ten Dia dog. Když měla fena průjem, tak mi to u ní zabralo okamžitě, vícekrát. U psa teď moc ne no. Odpoledne průjmoval pak ještě jednou, pak jsem dala ten černý čaj. Pes celý den spí, polehává, odpočívá. Tak uvidíme. Myslíte teda, že mu mám dát jen rýži? Ani to krůtí maso by neměl?
Asi bych už moc nepátrala po příčině...je to podobné jako u lidí. Lidi se většinou usilovně pídí, "po čem to mají" jenže ona je to nejčastěji viróza. Že jí někdo dostane a jiný ne, souvisí s imunitním stavem. Moje fena v červenci taky něčím podobným prošla, tipuju, že z důvodu, že byla oslabená po užívání ATB na zánět v uchu. U vašeho psa to mohla být změna prostředí, odloučení...i když se třeba zdál v pohodě, jistá zátěž to je.
A ono to většinou má nějakou inkubační dobu, takže to nepostihne všechny naráz, nýbrž postupně.
Dala jsem nejdřív hladovku a černý uhlí, i s vědomím, že se nedoporučuje, protože může zamaskovat krev ve stolici. Po hladovce rozvařenou rýži, strouhanou mrkev, kuřecí maso - mrkev a maso syrové, ale pokud nejste na barfu, uvařila bych. Zkusila jsem i hodně měkkej banán, rozmačkanej s kokosem - inspirovala jsem se v zelené knížce od Novosádové v kapitole Průjem
marushka
napsal(a):
Endiaron se nedoporučuje psům dávat. Když už lidský lék, tak třeba smektu. Na veterině se dá sehnat něco jako smekta ve formě tablet - Aptus Attapectin nebo třeba Enterozoogel. Jinak obecně na psí průjem den hladovka, poté rozvařená rýže. Pokud i přesto průjem přetrvává, je v průjmu krev nebo se přidají jiné obtíže, tak určitě na veterinu.
Proč? Protože vet vám řekne, že není dobré dávat psům lidské léky a pak mu dá totéž, s razítkem ,,veterinární lék"? Netvrdím, že je to případ zrovna endiaronu, ale když už, chci vědět proč ne? Jestli je tam třeba látka, kterou vyloženě pes nesmí(jako u některých jiných léků) Jestli máte veta, co mu důvěřujete(teď to myslím na Marcelu) tak prostě zavolejte a zeptejte se. Dělám to tak běžně, protože od nás je veterina dost daleko. A ten endiaron mi poradil kdosi v diskusi.
lesnížínka
napsal(a):
Proč? Protože vet vám řekne, že není dobré dávat psům lidské léky a pak mu dá totéž, s razítkem ,,veterinární lék"? Netvrdím, že je to případ zrovna endiaronu, ale když už, chci vědět proč ne? Jestli je tam třeba látka, kterou vyloženě pes nesmí(jako u některých jiných léků) Jestli máte veta, co mu důvěřujete(teď to myslím na Marcelu) tak prostě zavolejte a zeptejte se. Dělám to tak běžně, protože od nás je veterina dost daleko. A ten endiaron mi poradil kdosi v diskusi.
Já jsem někde četla, že Endiaron je až nad 40 kg a i v případě, že se dá třeba půlka, tak je možné, že stejně ta všechna účinná látka je zrovna v té jedné půlce, co pes dostane a že to může být nebezpečné. Ale co jen a tom pravdy fakt nevím.
A ani to nechci zatím míchat s tím Dia dogem.... Teď je klid, uvidím jak zítra, kdyžtak se na veterině stavím a zeptám, stejně mám cestu okolo. Ale díky za zkušenosti .
marcelaamax
napsal(a):
Já jsem někde četla, že Endiaron je až nad 40 kg a i v případě, že se dá třeba půlka, tak je možné, že stejně ta všechna účinná látka je zrovna v té jedné půlce, co pes dostane a že to může být nebezpečné. Ale co jen a tom pravdy fakt nevím.
A ani to nechci zatím míchat s tím Dia dogem.... Teď je klid, uvidím jak zítra, kdyžtak se na veterině stavím a zeptám, stejně mám cestu okolo. Ale díky za zkušenosti .
Já endiaron užívala jako děcko běžně, nevím, zda se tam něco od té doby s dávkováním změnilo. Ale máte velkého psa(asi stejně jako já+-) takže tam bych to neřešila. Čivavě bych ho nedávala, to je jasné. To s tou účinou látkou v polovině tablety je blbost. Ale potahované tablety se nepůlí, to je pravda. To jen na okraj, třeba už bude pejsa dobrý, ono by se to mělo upravit i na tom Dia dogu, jen třeba za dýl. Já mám starého vychrtlého psa, takže jsem si urputný průjem víc dní, nemohla dovolit.