Dobry den, jiz drive jsem sem psala s problemem kdy pes demoluje byt, repektive sedacku... Mam problem s rok a pul starou fenkou krizence ovcaka a kolie... Drive to vypadalo, ze mi nezbyfe nic jineho, nez ji dat k tatkovi na barak, ale po prvnim harani se to jeji demolice uplne stopli na 3mesice..... Navic jsem si myslela, ze ji k tatkovi odvezu ale milujeme ji natolik, ze to nezvladnem. Elince se venujeme je to trasne hodny a zlaty pejsek, dokud neni sama doma. Jak jsem psala 3mesoce byl klid, nez jsem onemocnela a po 14dnech jsem se vratila do prace. V tu chvili to zaclo nanovo. Chtela bych vyzkouset klec. Je mi jasne, ze ji nemohu soupnou fo klece a jit do prace. Jak dlouho si tak bude zvykat na klec? Novou sedacku jsme meli jseden jediny den... Uz fakt nevim proc to dela, vencim 2h nez jdu do prace, cvicime povely aportujem, no vzdy ji utaham ale ne na dlouho... Uz se bojim chodit z prace co zase doma bude. Klec je jedine vychodisko....dekuji za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prostě necháte otevřenou klec... krmení..krmení.. najednou je něco dobrého v kleci.. pes tam vleze.. jéééé... a zavoláte ho ven pro další žrádlo...
hračku tam dáte oblíbenou, taháte se o hračku a tak....klec se na vteřinu zavře a přes dveře se pes nakrmí něčím fakt dobrým......a zas se pozve ven....a pak se zavírá na minutu a na deset a .....a můžete to označit za místo a půjde tam spát z venku, kdy je strašně unavený........až nakonec mu je všecko jedno a bude tam chodit sám..ještě rád se vás zbaví. Je aport vše, co jde dělat?
https://www.youtube.com/watch?v=hesi8WxLWVE

Někdy ani klec psovi nepomůže, nábytek nebude trpět, ale pes může hlodat tu klec. Vůbec vám nezávidím ...jdu pohladit našeho psa, že je v tomdle táák zlatej.

Do klece na bůhví kolik hodin denně křížence NO? Opravdu nemůžete psa nechat třeba v předsíni nebo v kuchyni? Prostě ten prostor psu přizpůsobit? Pokud ne, tak bych ho dala k otci a netýrala ho v malé kleci (tak velou klec, aby v ní mohl pes o popocházet, máte těžko).

tak on by pes měl skoro jen spát, když má z čeho
aby nesežral omítku, svoji nohu, kdo ví..
ale jen jestli je naučený na aktivita -- jídlo -- jde se spát
mám akčního psa a tohle mi doma dělat vážně nemůže, jsem chudá
ráno pobíhá tak půl hodiny, pak se já válím a pes hrabe myši, hledá kameny v křoví a míčky (ne stopa, na to jsem líná, prostě někam zahodím klacek nebo tak něco) a musí ty věci hrozně přesně donést ke mně a sednout si přesně a takové ty věci, že to vypadá, že mám děsně dobře vycvičeného psa
a z toho se psovi tak zavaří hlava, že jdeme domů - pes snídat a spát a já pracovat
a do oběda po mně nechce nic
odpoledne dvě tři hodiny a večer něco jako ráno
a dnes jak začlo horko, tak odpoledne se nikam nešlo....hledá věci doma nebo spí.. nebo otravuje kočku....kouká z okna....
je čas na zábavu a čas na odpočinek, učí se to odmalička - ukončit zábavu neznamená, že se pes vytočí z důvodu, že už nikdy žádná zábava nebude a sežere sedačku.....znamená to, že každá činnost má svůj čas a ten určuji já.. ale ta činnost musí dávat smysl hlavně psovi
myslím, že běhání pro míček pro toho psa nemá takový význam jako pro člověka
víte aspoň, proč to dělá?
třeba jenom nechce být sám
Popisi nas den.,cca v 6h rano jdeme na vycucarou a vykakakanou, pak jdem ven v 10h-12h kdy vazne intenzivne cvicime na poli, kde hodim balonek do psenice musi ho najit. Nyni jsme se naoucili povel kdy hodim balonek, a ona musi sedet a cekat na povel, kdy muze balonek hledat. Vymyslim jak fyzicke tak psychicke unaveni.. Je to milionovy pes... Dokonce nam bylo nabidnuto, abych s ni chodila do domova duchodcu, ze je hrozne hodna..... Jen jediny problem s ni mam a to je tohle... A i kdyz jsem si myslela, ze ji dam tatkovi, tak to nedokazu, dost si za svuj kratky zivot vytrpela... Jen uz nedavam to niceni... Sedacku vem cert si rikam, ale kdyz je to za rok uz druhá.........??!!
napsal(a):
Do klece na bůhví kolik hodin denně křížence NO? Opravdu nemůžete psa nechat třeba v předsíni nebo v kuchyni? Prostě ten prostor psu přizpůsobit? Pokud ne, tak bych ho dala k otci a netýrala ho v malé kleci (tak velou klec, aby v ní mohl pes o popocházet, máte těžko).
No jo, ale když ji tak "milujou" ....
"V kleci ji bude jistě líp" ...
napsal(a):
Prostě necháte otevřenou klec... krmení..krmení.. najednou je něco dobrého v kleci.. pes tam vleze.. jéééé... a zavoláte ho ven pro další žrádlo...
hračku tam dáte oblíbenou, taháte se o hračku a tak....klec se na vteřinu zavře a přes dveře se pes nakrmí něčím fakt dobrým......a zas se pozve ven....a pak se zavírá na minutu a na deset a .....a můžete to označit za místo a půjde tam spát z venku, kdy je strašně unavený........až nakonec mu je všecko jedno a bude tam chodit sám..ještě rád se vás zbaví. Je aport vše, co jde dělat?
Dekuji
napsal(a):
tak on by pes měl skoro jen spát, když má z čeho
aby nesežral omítku, svoji nohu, kdo ví..
ale jen jestli je naučený na aktivita -- jídlo -- jde se spát
mám akčního psa a tohle mi doma dělat vážně nemůže, jsem chudá
ráno pobíhá tak půl hodiny, pak se já válím a pes hrabe myši, hledá kameny v křoví a míčky (ne stopa, na to jsem líná, prostě někam zahodím klacek nebo tak něco) a musí ty věci hrozně přesně donést ke mně a sednout si přesně a takové ty věci, že to vypadá, že mám děsně dobře vycvičeného psa
a z toho se psovi tak zavaří hlava, že jdeme domů - pes snídat a spát a já pracovat
a do oběda po mně nechce nic
odpoledne dvě tři hodiny a večer něco jako ráno
a dnes jak začlo horko, tak odpoledne se nikam nešlo....hledá věci doma nebo spí.. nebo otravuje kočku....kouká z okna....
je čas na zábavu a čas na odpočinek, učí se to odmalička - ukončit zábavu neznamená, že se pes vytočí z důvodu, že už nikdy žádná zábava nebude a sežere sedačku.....znamená to, že každá činnost má svůj čas a ten určuji já.. ale ta činnost musí dávat smysl hlavně psovi
myslím, že běhání pro míček pro toho psa nemá takový význam jako pro člověka
víte aspoň, proč to dělá?
třeba jenom nechce být sám
Urcite nechce byt sama, ale cpat ji necim na uklidneni ji nechci..... Bnavic jak jsem psala, vim, ze hodna byt dokaze.... Po harani 3mesice byl naprosty klid. Az kdyz jsem po nemoci sla zase do prace, tak to zaclo.A vazne ty aktivity mame. Prave, ze to nechapu vubec. Hold se pomalinku naucime na klec. Nemohu si kazdeho pul roku kupovat novou sedacku.
napsal(a):
Ted muzeme chodit plavat kdyz je hezky, jinak krome aportovani, cvicime povely, schovavam ji pamlsky,hraje si s jinymi psy.. Ona je jinak strasne poslusnej a zlatej pes. Proto me to o to vic mrzi.... Taky jsem uz slysela, ze je v puberte, ze ji to prejde ale moc tomu neverim 😏

Lucik13
napsal(a):
Taky tady pisu ze ji chci na klec naucit ne ji tam hned zavrit a cau!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zase chytraci co vedi prd, hlavne, ze maji hned jasno!!!!!!!
A co až ji na klec naučíte? Zavřete ji tam vždy na dobu, kdy nebudete doma. Proč byste ji jinak na klec učila? Možná byste měla energii věnovanou "učení na klec" věnovat na to, abyste ji naučila nic neničit, nebo na přizpůsobení jedné místnosti v bytě tak, aby tam nemohla nic zničit. A nemusela být zavřená v malé kleci. To totiž o vaší lásce k ní zrovna moc nesvědčí.
napsal(a):
A co až ji na klec naučíte? Zavřete ji tam vždy na dobu, kdy nebudete doma. Proč byste ji jinak na klec učila? Možná byste měla energii věnovanou "učení na klec" věnovat na to, abyste ji naučila nic neničit, nebo na přizpůsobení jedné místnosti v bytě tak, aby tam nemohla nic zničit. A nemusela být zavřená v malé kleci. To totiž o vaší lásce k ní zrovna moc nesvědčí.
Kdybych mela moznost ji nekam zavirat, tak to udelam.Do prace chodit musim! Taky nejsem nejaky priznivec kleci ale strasne se mi libi, ze kdyz jsem tu psala tenkrat, ze ji budu muset dat k tatovi, tak jsem byla nejhorsi panicka na svete a vsichni me ponoukali na klec a ted zase jsem nejhorsi, ze ji chci tu klec poridit.... No lidi proste, kazdej bude frfnat ale k tematu neporadi nic, ze.... Pokud mi dokazete tedy poradit jak ji naucit nic nenict tak prosim, ale utahana je, zamestavam ji jak hlavu tak telo, hracek ma dostatek, je vybehana.... Takze tedy jak ji naucit jinak aby nenicila. Neznam nikoho z meho okloli co by pred praci se psem byl 2h venku a venoval se mu tak, jak ja ji!
Lucik13
napsal(a):
Kdybych mela moznost ji nekam zavirat, tak to udelam.Do prace chodit musim! Taky nejsem nejaky priznivec kleci ale strasne se mi libi, ze kdyz jsem tu psala tenkrat, ze ji budu muset dat k tatovi, tak jsem byla nejhorsi panicka na svete a vsichni me ponoukali na klec a ted zase jsem nejhorsi, ze ji chci tu klec poridit.... No lidi proste, kazdej bude frfnat ale k tematu neporadi nic, ze.... Pokud mi dokazete tedy poradit jak ji naucit nic nenict tak prosim, ale utahana je, zamestavam ji jak hlavu tak telo, hracek ma dostatek, je vybehana.... Takze tedy jak ji naucit jinak aby nenicila. Neznam nikoho z meho okloli co by pred praci se psem byl 2h venku a venoval se mu tak, jak ja ji!
Navic ona by mela po dobu co nejsem doma spat, tak jako ostatni normalni psy, a ne nicit

nějaký nácvik samoty vůbec byl?

Lucik13
napsal(a):
Vy bydlíte v jednom pokoji? Bez předsíně?
Já bych ji nechávala v předsíni, kterou bych uzpůsobila psovi - uklidila vše, co nechci, aby zničil.
Jestli je volba pouze klec nebo k otci (předpokládám, že do domku s dvorem či zahradou), tak pro mě by byla volba jasná - k otci. Klec pro odložení psa po dobu nepřítomnosti pána doma považuji obecně za prasárnu, protože je pes nucen trávit denně spoustu hodin ve stísněném prostoru, kde nemůže udělat ani pár kroků.
napsal(a):
Vy bydlíte v jednom pokoji? Bez předsíně?
Já bych ji nechávala v předsíni, kterou bych uzpůsobila psovi - uklidila vše, co nechci, aby zničil.
Jestli je volba pouze klec nebo k otci (předpokládám, že do domku s dvorem či zahradou), tak pro mě by byla volba jasná - k otci. Klec pro odložení psa po dobu nepřítomnosti pána doma považuji obecně za prasárnu, protože je pes nucen trávit denně spoustu hodin ve stísněném prostoru, kde nemůže udělat ani pár kroků.
Tak jinak, predsin samozrejme mame, kdyz je zavrena v ni, tak nici dvere. Jsme v pronajmu takze nicit zarizeni ktere neni nase je docela dost blbe, kdyz je u otce tak nezere, utika a nebo probuli cely den, byla tam jednou na vikend. Tak tedy pokud mi nechcete poradit jak ji naucit byt v klidu a spat, tak dalsi komentere jsou zbytecne. Pokud se nauci v te kleci byt v klidu tak ji samozrejme bude mit otevrenou ale musi se naucit proste odpocivat.... Opravdu nemam rada komenare typu aopravdu se ji venujete, opravdu nemate jinou moznost, a ucila jste ji vubec samote??? Kdyby jsem uz nevyzkousela vse, tak sem nepisu o pomoc. A proste ji klec koupim a nebudu to vetilovat... Me jde o to jak ji naucit klidu a ne s tady cist jak stojim jako panicka za prd.

jestli bude v předsíni nebo velké kleci pro tygra, je jedno
vadí jí ta dlouhá doba samoty
a to bude problém i u otce, který třeba ani nebude mít tolik trpělivosti
tak to asi zkuste znovu jako se štěňátkem, až bude dovolená nebo tak něco
nebo najděte nového koníčka, něco zajímavého
v roce jsem to psa musela také učit znovu, prostě se rozhodl, že odteď neposlouchá a v pokoji zavřený nebude ani minutu
když jsem pryč, tak spí, nebo kouká z okna, ale nejí a pije jen minimálně, nikdo mi toho psa nepohlídá, protože se všichni bojí, že zemře hlady
tady s tím tvorem by to nemuselo být těžké - ignorace bude asi nejtěžší trest
takže dveře otevřete, až bude v klidu
a odměna "člověk přišel" bude přicházet za delší a delší dobu
odpočívat na svém místě stejně, systematicky furt dokola
hrajeme si -- napít a místo a spát
jídlo -- na místo a spát
z procházky -- na místo a spát
z místa volat k zábavě nejdřív po vteřinách... po hodině..
zkrátka vyrobit hrozně pevný systém (on bude pes i rád)
ještě jde použít kamera s mikrofonem
na mého psa bych volala "nežer polštář a hlídej chalupu"
a fakt hlídá, teda myslí si to, skočí na parapet a naježeno kouká z okna a straší
když jsem doma, tak za "hlídej" dostane něco dobrého... to jsem si naběhla.. ale nežere postel
Když byl můj pes štěně - taky sem neměla možnost ho dát do nějaké prázdné místnosti, bydlela jsem u rodičů. Každý tu možnost prostě nemá. Taky jsem byla zoufalá jako vy, psovi jsem se aktivně věnovala několik hodin než jsem jela do práce, když jsem přišla domů, tak unavený padnul a chrápal, já v klidu odjela - jenže jsem se vrátila a doma katastrofa - rozkousané žaluzie, vyrvaný koberec, rozškrábaná zeď, okousaný stůl, postel.... Navíc pes to žral, takže to bylo i zdraví nebezpečné. I když jsem vždycky byla proti klecím, tak v tomhle případě jsem ji pořídila. Psa jsem na ni postupně učila - že je to jeho místo, kam se chodí odpočívat. Pes do klece potom chodil už sám, když jsme přišli z venku, automaticky si tam zalezl. Jezdila jsem ho z práce o polední pauze venčit. No po pár měsících jsem ho zase zkoušela nechat samotného, volně. A dobrý. On jen potřeboval pochopit ten režim, že když jsem v práci, tak se odpočívá. A nevím jak jinak vysvětit psovi, že nemá nic ničit, když u toho nejsem? On totiž v mé přítomnosti neničil nic. Jinak psa jsem pozorovala kamerou několikrát, co byl na volno doma, a pes se za celou dobu nehnul z místa, prostě ráno zalezl do postele a tam spal než jsem přišla...
Teď jsou psovi 4 roky a vím, že ho může nechat v klidu po celém baráku. Fena na tohle byla zlatá, ta neničila nikdy nic - jo pár roztrhaných novin, bot, ale nikdy ne nábytek nebo něco, čím by si mohla ublížit.
Já myslím, že člověk, který takového psa ničitele nezažije to prostě nepochopí. A upřímně - kdybych takového psa neměla, tak asi budu dodnes nadávat na klece a budu proti nim. Teď kdybych měla mít znovu takového psa, tak už to můžu vyřešit jinak, dát ho na verandu, do předsíně, jo teď už to jde, ale tenkrát jsem jinou možnost neměla...
napsal(a):
jestli bude v předsíni nebo velké kleci pro tygra, je jedno
vadí jí ta dlouhá doba samoty
a to bude problém i u otce, který třeba ani nebude mít tolik trpělivosti
tak to asi zkuste znovu jako se štěňátkem, až bude dovolená nebo tak něco
nebo najděte nového koníčka, něco zajímavého
v roce jsem to psa musela také učit znovu, prostě se rozhodl, že odteď neposlouchá a v pokoji zavřený nebude ani minutu
když jsem pryč, tak spí, nebo kouká z okna, ale nejí a pije jen minimálně, nikdo mi toho psa nepohlídá, protože se všichni bojí, že zemře hlady
tady s tím tvorem by to nemuselo být těžké - ignorace bude asi nejtěžší trest
takže dveře otevřete, až bude v klidu
a odměna "člověk přišel" bude přicházet za delší a delší dobu
odpočívat na svém místě stejně, systematicky furt dokola
hrajeme si -- napít a místo a spát
jídlo -- na místo a spát
z procházky -- na místo a spát
z místa volat k zábavě nejdřív po vteřinách... po hodině..
zkrátka vyrobit hrozně pevný systém (on bude pes i rád)
ještě jde použít kamera s mikrofonem
na mého psa bych volala "nežer polštář a hlídej chalupu"
a fakt hlídá, teda myslí si to, skočí na parapet a naježeno kouká z okna a straší
když jsem doma, tak za "hlídej" dostane něco dobrého... to jsem si naběhla.. ale nežere postel
Takhle to ted taky delame, vyvencim ji kdyz mam volno a jdu do obchodu, ke kamardce, nekam ven takze ty intervaly jsou rozdilne, presne jak pisete, je hodna nasleduje odmena, zlobi tak ignorace, ale teda totalka a musim uznat ze mate pravdu v tom, ze ta ignorace ji hodne vadi.... Ja ji mam vazne strasne rada, a nechci aby se nejak trapila ale zase nemuzu jezdit z prace se stazenym zaludkem jestli vubec budu mit na cem spat.... Navic je taky zvlastni, ze jsme byli 2mesice u babicky a tam neudelala nic krom lopatky a papuci... A foma muzu nechat susak s pradlem, kos na pradlo, proste cokoli, ona jde vylozene jen po te sedacce.... Jeden den jsem ji mela, a tohle s ni provedla

jestli hrozně vadí klec, tak tady máte velkou
což ale neřeší problém toho nezvyku na režim odpočinku
https://www.vidaxl.cz/e/8718475895466/vidaxl-venkovni-psi-kotec-se-striskou-2-x-2-m
úplně stačí přehradit předsíň nebo jinou místnost.. ale pes bude furt v tomto stavu "nemám lepší nápad, než jíst nábytek, tak jím nábytek"
takový pes nenaučený na samotu a režim pracovního dne bude klidně rozplétat klec, kotec, cokoli (a může si dost ublížit, i jinak, než jen kousáním tlapiček)
Lucik13
napsal(a):
Takhle to ted taky delame, vyvencim ji kdyz mam volno a jdu do obchodu, ke kamardce, nekam ven takze ty intervaly jsou rozdilne, presne jak pisete, je hodna nasleduje odmena, zlobi tak ignorace, ale teda totalka a musim uznat ze mate pravdu v tom, ze ta ignorace ji hodne vadi.... Ja ji mam vazne strasne rada, a nechci aby se nejak trapila ale zase nemuzu jezdit z prace se stazenym zaludkem jestli vubec budu mit na cem spat.... Navic je taky zvlastni, ze jsme byli 2mesice u babicky a tam neudelala nic krom lopatky a papuci... A foma muzu nechat susak s pradlem, kos na pradlo, proste cokoli, ona jde vylozene jen po te sedacce.... Jeden den jsem ji mela, a tohle s ni provedla
Pokud jde jen po té sedačce a po ničem jiném - nebylo by možné tu sedačku nějak zadělat, zabarikádovat, aby se k ní nedostala? To by mi přišlo jako lepší řešení. Ale nevím, jestli by si spíš pak nenašla něco jiného k ničení.
marcelaamax
napsal(a):
Když byl můj pes štěně - taky sem neměla možnost ho dát do nějaké prázdné místnosti, bydlela jsem u rodičů. Každý tu možnost prostě nemá. Taky jsem byla zoufalá jako vy, psovi jsem se aktivně věnovala několik hodin než jsem jela do práce, když jsem přišla domů, tak unavený padnul a chrápal, já v klidu odjela - jenže jsem se vrátila a doma katastrofa - rozkousané žaluzie, vyrvaný koberec, rozškrábaná zeď, okousaný stůl, postel.... Navíc pes to žral, takže to bylo i zdraví nebezpečné. I když jsem vždycky byla proti klecím, tak v tomhle případě jsem ji pořídila. Psa jsem na ni postupně učila - že je to jeho místo, kam se chodí odpočívat. Pes do klece potom chodil už sám, když jsme přišli z venku, automaticky si tam zalezl. Jezdila jsem ho z práce o polední pauze venčit. No po pár měsících jsem ho zase zkoušela nechat samotného, volně. A dobrý. On jen potřeboval pochopit ten režim, že když jsem v práci, tak se odpočívá. A nevím jak jinak vysvětit psovi, že nemá nic ničit, když u toho nejsem? On totiž v mé přítomnosti neničil nic. Jinak psa jsem pozorovala kamerou několikrát, co byl na volno doma, a pes se za celou dobu nehnul z místa, prostě ráno zalezl do postele a tam spal než jsem přišla...
Teď jsou psovi 4 roky a vím, že ho může nechat v klidu po celém baráku. Fena na tohle byla zlatá, ta neničila nikdy nic - jo pár roztrhaných novin, bot, ale nikdy ne nábytek nebo něco, čím by si mohla ublížit.
Já myslím, že člověk, který takového psa ničitele nezažije to prostě nepochopí. A upřímně - kdybych takového psa neměla, tak asi budu dodnes nadávat na klece a budu proti nim. Teď kdybych měla mít znovu takového psa, tak už to můžu vyřešit jinak, dát ho na verandu, do předsíně, jo teď už to jde, ale tenkrát jsem jinou možnost neměla...
Tak dekuji, vim ze to nebude hned a budu muset na tu klec opravdu postupne ucit a udelat z te klece pro ni uplne fantasticke misto... Az se to nauci tak samozrejme bude mit zase volny prostor. Jak pisete, potrebuji aby si uvedomila ze ma odpocivat a az se vratim tak bude zase legrace a budeme si hrat... Bohuzel ale nemam miznost o pauze ji jet vyvencit.... A kdyz mi ji takhle vencila kamaradka tak vzdycky zacala nicit az po venceni... Protoze zase zustala sama....taky jsem vzdy byla proti klecim a rikala jsem ze mam psa ne papouska ale bohuzel uz jsem vse vyzkousela az na tohle

Lucik13
napsal(a):
sorry
když přijde naše babička, tak pes rozkouše naprosto vše, čeho se dotkla..
takže vy to máte dobré, znáte vzor, kdy je pes klidnější (já také, ale nemůžu vyhazovat babičku)
marcelaamax
napsal(a):
Pokud jde jen po té sedačce a po ničem jiném - nebylo by možné tu sedačku nějak zadělat, zabarikádovat, aby se k ní nedostala? To by mi přišlo jako lepší řešení. Ale nevím, jestli by si spíš pak nenašla něco jiného k ničení.
Takhle dopadla
Lucik13
napsal(a):
Tohle se da dobre opravit, pokud je clovek sikovny :)
Nas tehdy skoro desetilety NO se rozhodl, ze kdyz cely zivot nic neznicil, ma narok si zadevastovat :)) Sedacku porad mame a nikdo by nepoznal, ze na ni zapracoval pes.
Jinak ke kleci. Souhlasim s Marcelou. Tez jsem byla velky odpurce kleci, ale s prichodem stenda, ktere rado kouse zdi, dvere, podlahy a kabely (plus samozrejme i vse ostatni, napriklad mou ucebnici genetiky za 3k), proste na klec nakonec doslo - pro jejo fyzicke a nase dusevni zdravi.
Chodbu samozrejme mame, dokonce prazdnou, ale pokud vam pes devastuje dvere, zdi s podlahu, kor, kdyz jste v najmu, tak to bohuzel neni reseni.
My poridili napred ohradku (8-dilnou), 4 dily pouzili na ochranu naseho kralika, a nasledne poridili klec. Pred kleci mu z tech zbylych 4 dilu stavime “predsinku”, pokud tam ma byt pes dele nez pul hodiny. Ale je fakt, ze ho tam nechavame maximalne do dvou hodin. Mame ho i pod kamerou, pres kterou na nej muzeme mluvit.
Uceni bylo jednoduche. Hazela jsem mu dovnitr dobroty a krmila ho tam, takze tam pes zacal chodit uplne sam. Ma ji non stop otevrenou a chodi tam dobrovolne i spat. Pak uz to chce jen pridat zavirani dvirek po chvilkach a prodluzovat.

napsal(a):
jestli hrozně vadí klec, tak tady máte velkou
což ale neřeší problém toho nezvyku na režim odpočinku
https://www.vidaxl.cz/e/8718475895466/vidaxl-venkovni-psi-kotec-se-striskou-2-x-2-m
úplně stačí přehradit předsíň nebo jinou místnost.. ale pes bude furt v tomto stavu "nemám lepší nápad, než jíst nábytek, tak jím nábytek"
takový pes nenaučený na samotu a režim pracovního dne bude klidně rozplétat klec, kotec, cokoli (a může si dost ublížit, i jinak, než jen kousáním tlapiček)
To je klec do bytu jak dělaná

napsal(a):
To je klec do bytu jak dělaná
Konečně se také jednou smějete.
Co takhle vzít prostě 4, jeden, dva, osm, kusů takových plotových polí a postavit, kam je třeba.
Ale Vy si tam dejte i střechu, rozhodně ;-)
napsal(a):
Tenhle antropomorfismus je utrpeni:)
Pes nema ke kleci a mrizim nejake negativni konotace a socialni konstrukce jakoze vezeni a co ja vim dalsiho
Cilem prace se psem se separacni uzkosti je (tedy by melo byt) odstraneni priciny jeho nezadouciho chovani - tedy ne jakoze dosahnout toho aby pes nevyl, nestekal, neskrabal, nenicil - ale aby nebyl v riti z nepritomnosti cloveka, mj. protoze pak nebude vyt/nicit atd.
A to se nejlepe nauci pomoci klece/prepravky a ne tim, ze vyhradite mistnost, kde pes nic neznici, ale bude psychicky tak jako tak v hajzlu.
A proc prave prepravka nebo klec?
Protoze je mala, utulna a nejsnadneji ve psovi vyvola pocit, ze ma prostredi pod kontrolou.
To plati i pro cloveka, uveznete ho ve zcela prazdne tovarni hale do rohu dejte krabici od lednice, garantuju vam, ze ja i vy v te krabici budeme travit vetsinu casu.

napsal(a):
Konečně se také jednou smějete.
Co takhle vzít prostě 4, jeden, dva, osm, kusů takových plotových polí a postavit, kam je třeba.
Ale Vy si tam dejte i střechu, rozhodně ;-)
Proč já? Já se psem problém nemám. A nikdy jsem neměla, když nepočítám, že každé štěně něco zničí.
Lucik13
napsal(a):
Taky tady pisu ze ji chci na klec naucit ne ji tam hned zavrit a cau!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zase chytraci co vedi prd, hlavne, ze maji hned jasno!!!!!!!
Já jsem na klec naučila několik stovek dospělých psů. Mám soukromý útulek, chodím normálně do práce a ano, mám psí místnost, kde jsou dvě řady klecí a psy po dobu mé nepřítomnosti odděluji. Ono to jaksi jinak technicky nejde.
Jo, jde, můžu zrušit útulek a na další stovky bezproziorních se vyprdnout, ale to já radši budu používat klece.
Rozhodně se s žádným návykem na klec necrcám. Pes se naučí na pobyt v kleci přes jeden víkend, co jsem doma a střídám ho venku/doma a v pondělí ráno od čtyř venčení a v pět tradá všichni do klecí a já do práce. Vybavuju si DVA psy, kteří s tou klecí měli problém. Z těch zhruba pěti set, co jsem měla doma. Jeden pes z množírny, kde žilo v baráku zavřených na padesát psů a teď fena, kterou měli na Slovensku uvázanou na řetězu (po dvou týdnech doma jsem pochopila proč ).
Nenechte se tady vystrašit tím, že jste teda zase hrozná a strašná a ještě k tomu lidmi, kteří třeba nikdy klec neměli a vzbuzuje to v nich strašnou hrůzu. Stejně jako třeba výcvikový obojek. Tak to prostě na diskuzích chodí, že si každý přisadí.
Mimochodem doporučuji investovat do klece Faunas. Jsou sice dražší, ale za to dost bytelné.
Edit. Jo a mimochodem, drtivá většina psů už během dvou tří dnů naprosto perfektně trefí zrovna do té svojí klece z celé řady, jakmile začnu cinkat miskama se žrádlem.

jezicek
napsal(a):
Tenhle antropomorfismus je utrpeni:)
Pes nema ke kleci a mrizim nejake negativni konotace a socialni konstrukce jakoze vezeni a co ja vim dalsiho
Cilem prace se psem se separacni uzkosti je (tedy by melo byt) odstraneni priciny jeho nezadouciho chovani - tedy ne jakoze dosahnout toho aby pes nevyl, nestekal, neskrabal, nenicil - ale aby nebyl v riti z nepritomnosti cloveka, mj. protoze pak nebude vyt/nicit atd.
A to se nejlepe nauci pomoci klece/prepravky a ne tim, ze vyhradite mistnost, kde pes nic neznici, ale bude psychicky tak jako tak v hajzlu.
A proc prave prepravka nebo klec?
Protoze je mala, utulna a nejsnadneji ve psovi vyvola pocit, ze ma prostredi pod kontrolou.
To plati i pro cloveka, uveznete ho ve zcela prazdne tovarni hale do rohu dejte krabici od lednice, garantuju vam, ze ja i vy v te krabici budeme travit vetsinu casu.
Jsem šťastná jak blecha, že jsem nikdy nemusela řešit separační úzkost, že naši psi byli a jsou normální. Jak vzniká? Proč se pes bojí zůstat sám? Špatná zkušenost?

"...dost si za svuj kratky zivot vytrpela..."
"...kdyz je u otce tak nezere, utika a nebo probuli cely den, byla tam jednou na vikend..."
Já bych k tomu psovi změnila přístup. Má vás krásně vycvičený, abyste kolem ní poletovali, jak ona píská. Bych řekla, že to je jedna z příčin problémů, že ji litujete a děláte z ní víc, než je.
Bentley

XXX.XXX.197.98
Řešila jsem podobný problém s fenkou NKO, do druhého hárání střevo....nemohla být nikde sama, ne že by tesknila, ale prostě vymýšlela kravinky a bavila, když nebyl nikdo doma. Pohybu má a měla vždy dostatek...ale prostě puberťák. V naší přítomnosti byla vždy s námi a trénovali jsme. Když jsem chodila do práce, mám XXL klec, není nějak zázračně velká, ale pohodlně si v ní stoupne, potáhne se: Někdo si bude myslet, že jsem tyran, ale fenka si na ni zvykla už jako štěně a po dobu naší nepřítomnosti to je prostě její místo a opravdu si nemyslím, že by nějak extrémně trpěla. Nikdy nebyl zavíraná za trest, Takže ráno po procházce automaticky chodila na místo, stalo se mi několikrát, že jsem klec zapomněla zavřit a po návratu ležela fenka vzorně na místě. Dnes má klec jako svoje místo, volně přístupné a i během dne si tam chodí lehnout a odpočinout a to má svůj pelech i s námi v obyváku. Pokud Vás to trochu uklidní, taky jsem nevěřila, že někdy přestane věci ničit, ale opravdu se po druhém roce úplně zklidnila, občas vytáhne nějaký zapomenutý papírek nebo navštíví dcery pokoj a "půjčí" si plyšáka, ale je to spíše vyjímka. Takže věřte a vydržte. A přiznávám se, že ve Vaší situaci bych k tomuto řešení přistoupila stejně. Raději, než by se pes někde zranil, něco sežral a demoloval byt , na pár hodin bych ho "uklidila" na jeho místo. Vím, že jsou to jen věci, ale ruku na srdce, i ty věci něco stojí. Jsem normálně pracující člověk, ne milionář a na to abych pořizovala sedačku každý týden...opravdu nemám. Takže pokud je pes zbytek dne ve vaší společnosti, má procházky a "zaměstnání", za mě určitě ano.
Dekuji vsem za rady, mate pravdu v tom, ze je to rozmazlenec. Klec poridim a budu ji postupne ucit, uz kvuli sousedum (driv udajne rvala ja ji tedy neslysela ani pri odchodech ani pri navratech) tak aby zase nezacala rvat..snad to zvladnem. Je to uz jedine reseni. Taky mi dost lidi rikalo, ze se po harani zklidni a po tom prvnim to tak skutecne bylo, tak uz aby zacla zase harat 🙂🙂🙂

Řekla bych, že je to teď nějaká móda, zavírat psy v bytě do klecí. Je to rozhodně jednodušší, než psa vychovat tak, aby nic neničil. On už ten byt je omezující, minimálně v tom, že se pes nemůže vyprázdnit když potřebuje, ale musí čekat na vyvenčení. Ale trávit 9 nebo víc hodin v kleci, kde se pes při troše štěstí aspoň postaví a možná protáhne, ale neprojde, považuji za prasárnu. A nic na tom nemění to, že pes jde do klece sám. Psi (i lidi) si zvyknou na ledacos.

Lucik13
napsal(a):
Dobry den, jiz drive jsem sem psala s problemem kdy pes demoluje byt, repektive sedacku... Mam problem s rok a pul starou fenkou krizence ovcaka a kolie... Drive to vypadalo, ze mi nezbyfe nic jineho, nez ji dat k tatkovi na barak, ale po prvnim harani se to jeji demolice uplne stopli na 3mesice..... Navic jsem si myslela, ze ji k tatkovi odvezu ale milujeme ji natolik, ze to nezvladnem. Elince se venujeme je to trasne hodny a zlaty pejsek, dokud neni sama doma. Jak jsem psala 3mesoce byl klid, nez jsem onemocnela a po 14dnech jsem se vratila do prace. V tu chvili to zaclo nanovo. Chtela bych vyzkouset klec. Je mi jasne, ze ji nemohu soupnou fo klece a jit do prace. Jak dlouho si tak bude zvykat na klec? Novou sedacku jsme meli jseden jediny den... Uz fakt nevim proc to dela, vencim 2h nez jdu do prace, cvicime povely aportujem, no vzdy ji utaham ale ne na dlouho... Uz se bojim chodit z prace co zase doma bude. Klec je jedine vychodisko....dekuji za rady
Pes musí pochopit ,že odchod pána do práce je normální věc. Určitě bych se vyvaroval loučení a přehnanemu vítání ,tímhle pán uvádí psa do úzkosti .....ničenim domácnosti jse snaží pes na sebe upozornit.Doporučuji jsi koupit knihu Rudolfa Desenskeho a nejlépe ho kontaktovat ,jistě Vám poradí..A.E
napsal(a):
Řekla bych, že je to teď nějaká móda, zavírat psy v bytě do klecí. Je to rozhodně jednodušší, než psa vychovat tak, aby nic neničil. On už ten byt je omezující, minimálně v tom, že se pes nemůže vyprázdnit když potřebuje, ale musí čekat na vyvenčení. Ale trávit 9 nebo víc hodin v kleci, kde se pes při troše štěstí aspoň postaví a možná protáhne, ale neprojde, považuji za prasárnu. A nic na tom nemění to, že pes jde do klece sám. Psi (i lidi) si zvyknou na ledacos.
Je to rozhodně jednodušší, než psa vychovat tak, aby nic neničil.
A mohla byste prosím popsat jak konkrétně? Naučit neničit ve vaší nepřítomnosti?
Lucik13
napsal(a):
Dekuji vsem za rady, mate pravdu v tom, ze je to rozmazlenec. Klec poridim a budu ji postupne ucit, uz kvuli sousedum (driv udajne rvala ja ji tedy neslysela ani pri odchodech ani pri navratech) tak aby zase nezacala rvat..snad to zvladnem. Je to uz jedine reseni. Taky mi dost lidi rikalo, ze se po harani zklidni a po tom prvnim to tak skutecne bylo, tak uz aby zacla zase harat 🙂🙂🙂
Klec poridim a budu ...
Četla jsem náhodou jinou diskuzi (jinde)
a nestačila jsem zírat.
Klece na psa v bytě prostě frčí.
Pindruše se předháněly v radách,
klece - malé ( uváděly rozměry) vychvalovaly
a optimisticky doporučovaly.
Čokla musí mít , třeba v kleci
no a samozřejmě je třeba ho vyřezat ...

marcelaamax
napsal(a):
Je to rozhodně jednodušší, než psa vychovat tak, aby nic neničil.
A mohla byste prosím popsat jak konkrétně? Naučit neničit ve vaší nepřítomnosti?
Víte co je zajímavé? Měla jsem v bytě několik psů, jak od štěněte, tak získané v dospělosti. Nejvíc ničilo štěně, protože si chtělo hrát. Ale protože jsem předvídala, tak škody nebyly nijak tragické. A ještě v jeho "dětství" ho to přešlo. Ani jeden z ostatních psů nic neničil. A to tito psi, na rozdíl od štěněte, které bylo v době naší nepřítomnosti pouze v kuchyni, měli přístup do celého bytu. Pokud váš pes ničí, tak snad je na místě přemýšlet proč a pak najít něco, co funguje, aniž byste mu musela tak brutálně omezit prostor jen na klec. Určitě nebude existovat nějaký univerzální návod, ale bude třeba postupovat individuálně. Klec je berlička, stejně jako halti ohlávka nebo elektrický obojek.
napsal(a):
Víte co je zajímavé? Měla jsem v bytě několik psů, jak od štěněte, tak získané v dospělosti. Nejvíc ničilo štěně, protože si chtělo hrát. Ale protože jsem předvídala, tak škody nebyly nijak tragické. A ještě v jeho "dětství" ho to přešlo. Ani jeden z ostatních psů nic neničil. A to tito psi, na rozdíl od štěněte, které bylo v době naší nepřítomnosti pouze v kuchyni, měli přístup do celého bytu. Pokud váš pes ničí, tak snad je na místě přemýšlet proč a pak najít něco, co funguje, aniž byste mu musela tak brutálně omezit prostor jen na klec. Určitě nebude existovat nějaký univerzální návod, ale bude třeba postupovat individuálně. Klec je berlička, stejně jako halti ohlávka nebo elektrický obojek.
No ono to, ze vy jste neměla psa nicitele ještě neznamená, ze nemůže existovat. Ja jsem mela opravdu k dispozici jeden pokoj, kde pes mohl byt a taky jsem v tom pokoji byla já - takze postel a veškerý nábytek, prostě nebylo možné nábytek vystěhovat. Navíc nicil i zaluzie, koberec, dveře..
A znam psy, kteří i v úplně prázdné místnosti vyrvavaji podlahu nebo zdi - a to si člověk třeba v najmu opravdu asi nemůže dovolit.
Nad tím proč to dělal jsem samozřejmě přemýšlela - podle me to dělal jen proto, ze ho to prostě bavilo a neuměl odpočívat - což se pomocí té klece naučil.
At přemýšlím jak přemýšlím, nenapadá mě, jak jinak bych to v tu dobu měla udělat, do práce jsem musela.
Edit. : samozřejmě ta klec byla az jako poslední možnost, zkoušela jsem psa do mrtva utahat, nechavat mu hračky, kosti, schovavat pamlsky, vymyslet hlavolamy, postupně prodlužovat dobu kdy byl sam, vracet se po nekolika hodinách z práce - nic nepomahalo. A navíc jak jsem psala, pes znicene věci zral. Pak jsem tedy pristoupila na klec, naucila, že se v ni odpočívá, par měsíců tam byt musel a cca od roka do teď uz je normalne volne, může být po celém baraku a neudělá nic.
Teď ve vlastním velkem baráku se zahradou uz bych to řešila úplně jinak, ale chápu, ze nekdo takové možnosti prostě nemá.
A nebavím se o tom, ze každé štěně neco zničí, bavím se vyloženě o psech "nicitelich", kteří jsou schopni ničit vše a ublížit si.

vysvětlíte mi někdo rozdíl mezi klecí/přepážkou kovovou a předsíní?
marcelaamax
napsal(a):
No ono to, ze vy jste neměla psa nicitele ještě neznamená, ze nemůže existovat. Ja jsem mela opravdu k dispozici jeden pokoj, kde pes mohl byt a taky jsem v tom pokoji byla já - takze postel a veškerý nábytek, prostě nebylo možné nábytek vystěhovat. Navíc nicil i zaluzie, koberec, dveře..
A znam psy, kteří i v úplně prázdné místnosti vyrvavaji podlahu nebo zdi - a to si člověk třeba v najmu opravdu asi nemůže dovolit.
Nad tím proč to dělal jsem samozřejmě přemýšlela - podle me to dělal jen proto, ze ho to prostě bavilo a neuměl odpočívat - což se pomocí té klece naučil.
At přemýšlím jak přemýšlím, nenapadá mě, jak jinak bych to v tu dobu měla udělat, do práce jsem musela.
Edit. : samozřejmě ta klec byla az jako poslední možnost, zkoušela jsem psa do mrtva utahat, nechavat mu hračky, kosti, schovavat pamlsky, vymyslet hlavolamy, postupně prodlužovat dobu kdy byl sam, vracet se po nekolika hodinách z práce - nic nepomahalo. A navíc jak jsem psala, pes znicene věci zral. Pak jsem tedy pristoupila na klec, naucila, že se v ni odpočívá, par měsíců tam byt musel a cca od roka do teď uz je normalne volne, může být po celém baraku a neudělá nic.
Teď ve vlastním velkem baráku se zahradou uz bych to řešila úplně jinak, ale chápu, ze nekdo takové možnosti prostě nemá.
A nebavím se o tom, ze každé štěně neco zničí, bavím se vyloženě o psech "nicitelich", kteří jsou schopni ničit vše a ublížit si.
Souhlasím
Ac klece , kotce a spol nemam rada - psa nicitele jsme nikdy neměli
Věřim, že se najdou situace, kdy není jiné východisko a musí to tak na určitý čas být ..
Je strašně jednoduché odsoudit - zejména situace v kterých jsem nikdy nebyl - a stejné tak strašně těžké poradit. ..

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Souhlasím
Ac klece , kotce a spol nemam rada - psa nicitele jsme nikdy neměli
Věřim, že se najdou situace, kdy není jiné východisko a musí to tak na určitý čas být ..
Je strašně jednoduché odsoudit - zejména situace v kterých jsem nikdy nebyl - a stejné tak strašně těžké poradit. ..
ale však nikdo nikoho neodsuzuje za klec, proti kleci tu vidím argumentů... 0
slovy je to NULA
něco jiného je páníček lenochod, bordelkolie v kleci a psí psychoterapeut
to je jednoduché napadnout
ale tohle není zábava ;-)

rapotacka11
napsal(a):
Nemám podmínky, nemám prostě zatím psa.
a až to začne dělat ve dvou letech např.?
co jsou ty správné podmínky, betonová podlaha? kotec venku? vykachličkovaný pokoj?
vykachličkovaná předsíň
tss zlatá klec, počkejte až potkáte psa klaustrofobika, my ho museli mít v hale, kam se jindy vešlo letadlo :-)
rapotacka11
napsal(a):
Nemám podmínky, nemám prostě zatím psa.
Vy jste fakt mela vždycky vše v životě nalajnovano jako na papíře?
Fakt nikdy se vám nic nevyvrbilo jinak než jste předpokládala ???
NIKDY nebyla v situaci,že bylo něco jinak než jste plánovala?
Zakladatelka zachránila psa ze špatných podmínek spis bych ji zatleskala a dala 👍

napsal(a):
vysvětlíte mi někdo rozdíl mezi klecí/přepážkou kovovou a předsíní?
Rozdíl mezi klecí a předsíní - že by velikost prostoru?

co jsou ty správné podmínky, betonová podlaha?
tak v prvé řadě by to asi měla být MOJE podlaha
případně teda ne moje, ale MOJE finance na opravu/výměnu té cizí.....
nebo ne?
napsal(a):
ale však nikdo nikoho neodsuzuje za klec, proti kleci tu vidím argumentů... 0
slovy je to NULA
něco jiného je páníček lenochod, bordelkolie v kleci a psí psychoterapeut
to je jednoduché napadnout
ale tohle není zábava ;-)
Pokud si přečtete diskuzi pozorně, jistě narazíte na příspěvek, kde je klec odsuzována a na tento příspěvek reaguji.
Vaše 0 .... slovy NULA 👎🙈

napsal(a):
co jsou ty správné podmínky, betonová podlaha?
tak v prvé řadě by to asi měla být MOJE podlaha
případně teda ne moje, ale MOJE finance na opravu/výměnu té cizí.....
nebo ne?
tak to jo :)
jenže každý nemá tak super SVOU chalupu jako já.. vlastně většina lidí bydlí v cizím
někdy se prostě stane, že pes začne blbnout a už ho nechci nikomu dát.. tak musím učit.. pomocí klece třeba

napsal(a):
Rozdíl mezi klecí a předsíní - že by velikost prostoru?
rozdělím obývák na čtvrtiny (mám 31m2) - jednu 1/4 ohraničím mříží a tu dostane pes
jak velkou máte předsíň?
já nemám předsíň vůbec :-)
mně ten svět prostě nepřijde tak černobílý
buď předsíň, nebo psa pryč
napsal(a):
tak to jo :)
jenže každý nemá tak super SVOU chalupu jako já.. vlastně většina lidí bydlí v cizím
někdy se prostě stane, že pes začne blbnout a už ho nechci nikomu dát.. tak musím učit.. pomocí klece třeba
Dneska už bych řekla, že naopak většina lidí bydlí ve vlastním ...státních bytů už asi moc nezůstalo, nebo jo?
Zadavatelce držím palce, ale pes do podnájmu je holt riziko. Myslím si, že existujou psi - a teď nemyslím konkrétní plemena, ale jedince - kteří byt dávají hodně špatně anebo vůbec. Prostě se do něj nehodí.

napsal(a):
rozdělím obývák na čtvrtiny (mám 31m2) - jednu 1/4 ohraničím mříží a tu dostane pes
jak velkou máte předsíň?
já nemám předsíň vůbec :-)
mně ten svět prostě nepřijde tak černobílý
buď předsíň, nebo psa pryč
Předsíň mám 7 m2. A případne mi teda rozhodně větší bez jakákoliv klec. A přesto jsem psy do předsíně nezavirala. Je černobílost v tom, že se mi nelíbí, když jsou psi zavírání na víc jak třetinu dne do klece, kde se akorát postaví, otočí a při troše štěstí snad i protáhnou?

Terven
napsal(a):
Dneska už bych řekla, že naopak většina lidí bydlí ve vlastním ...státních bytů už asi moc nezůstalo, nebo jo?
Zadavatelce držím palce, ale pes do podnájmu je holt riziko. Myslím si, že existujou psi - a teď nemyslím konkrétní plemena, ale jedince - kteří byt dávají hodně špatně anebo vůbec. Prostě se do něj nehodí.
státních je náhodou dost, hodně dost, zrovna jsem koukala do nějakého dokumentu, ale asi se nedostávají pejskařům .. si dělám legraci
ale tak podnájmy prostě
kdo si nejvíc pořizuje psa, mladí, ten na hypotéku nedosáhne, v posledních dvou letech hodně těžko
málokdo přemýšlí tak - až budu mít dům (v bytě můžete vytopit sousedy i bez psa třeba :-) ) tak si pořídím psa
o těch jedincích máte teda ale velkou pravdu, občas to bije do očí

Určitě se shodnem že většina psů tu klec nepotřebuje, že je to buď módní doplněk- měl to tak prodejce štěněte a dopoučil, nebo se tam pes prostě uklidí (aby po bytě neslintal, nepouštěl chlupy)...a určitě se shodnem, že pro pár jedinců je to jedinná možnost bytí bez nepřítomnosti majitele, jsem ráda, že jsem to nemusela nikdy řešit. Jo nebožka milovala žužlat knížky- ty lepené lepidlem, ale jen v případě že ji děti omylem zavřely v ložnici, asi dlouhá chvíle nebo co.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Vy jste fakt mela vždycky vše v životě nalajnovano jako na papíře?
Fakt nikdy se vám nic nevyvrbilo jinak než jste předpokládala ???
NIKDY nebyla v situaci,že bylo něco jinak než jste plánovala?
Zakladatelka zachránila psa ze špatných podmínek spis bych ji zatleskala a dala 👍
1.Fakt neměla , už se ani nesnažím ...
2.Často ... naposledy tento víkend. Pha, hl. nádr. parkoviště,
rozbité z. okno, poškozené dveře - půjčené auto ....
3. Často
4. Ano -
(nejspíš jsem to myslela obecně)

Určitě se shodnem že většina psů tu klec nepotřebuje
ne, neshodneme
od jiste doby - jsem presvedcena, ze klec nema byt posledni moznost, ale prvni.
pes ma klec ci prepravku znat. a idealne od stenete to ma brat jako něco uplne samozrejmeho.
je to jen pro jeho dobro, kdyz bere tenhle prostor jako svoje "doma", bezpecne misto a naucil se to postupne a v klidu.
ale ne, neznamena to ze mala klec na 12h denne je ok, to urcite ne.

napsal(a):
ne, neshodneme
pes ma klec ci prepravku znat. a idealne od stenete to ma brat jako něco uplne samozrejmeho.
je to jen pro jeho dobro, kdyz bere tenhle prostor jako svoje "doma", bezpecne misto a naucil se to postupne a v klidu.
Proč by měl pes znát klec či přepravku? Než přišla móda klecí, stačilo, že měl pes svůj pelech na klidném místě v bytě, kde ho nikdo nerušil. Bez omezení prostoru a tím bez omezení pohybu. Fakt tady skoro všem přijde normální zavírat psa do klece na podstatnou část dne, kdy nejste doma?

napsal(a):
Proč by měl pes znát klec či přepravku? Než přišla móda klecí, stačilo, že měl pes svůj pelech na klidném místě v bytě, kde ho nikdo nerušil. Bez omezení prostoru a tím bez omezení pohybu. Fakt tady skoro všem přijde normální zavírat psa do klece na podstatnou část dne, kdy nejste doma?
a cetla jste to cele, jo?
Fakt tady skoro všem přijde normální zavírat psa do klece na podstatnou část dne, kdy nejste doma?
Nepřijde. Se zděšením občas sleduju "skupinu ČsV" na fb, kde si různé pipiny kupují "vlka" a snad 90% to přijde normální, zavřít ho do pidiklece na xx hod ... aby si nemusely uklízet boty, bo co
A pak stačí kouknout na ČsV v nouzi....
Drive to vypadalo, ze mi nezbyfe nic jineho, nez ji dat k tatkovi na barak,
Znova jsem to četla.
Jestli je otec ochotný si ji vzít, už tam
měla být. (snad by nebyla zavřená v kotci)
Teď v létě, v bytě, v kleci ... nebo tedy volně a demolujíc
kvartýr. . .
Na dvoře - zahradě se zabaví.
Vždyť to od září řešíte a marně.
Dopřejte ji přirozený psí život a nenamlouvejte si,
že se ustýská. Ona fakt ne. Hlídala jsem psy
a neuvěřitelně rychle - okamžitě, u nás byli jako doma.

napsal(a):
Třeba přepravka do auta, do letadla, přepravka pro nemocného psa, ta trapná malá klec na cvičáku, závody, výstava,......? Snad aby se tam pes nezbláznil?
Hlavně neříkejte, že všichni Vaši tři psi se s těmi dovednostmi narodili.
Už to začíná vypadat jako vztekání 4 letých dětí.
Je doba, kdy v rodině jsou dvě auta a víc. Ta doba, kdy pes se nechal chcípnout na dvoře, veterinární klinika byla výhradně ve scifi filmech a ve vsi byla dvě embéčka a jedno z nich mělo cihly místo dvou kol, je PRYČ.

jak se tolik vlčáků dostane do rukou těch mladých? to ty "psy" rozdávají na poště nebo kde?

od jiste doby - jsem presvedcena, ze klec nema byt posledni moznost, ale prvni{
nemám klec, nemám přepravku.....
nemám ani kotec....
nemám mít psa

napsal(a):
od jiste doby - jsem presvedcena, ze klec nema byt posledni moznost, ale prvni{
nemám klec, nemám přepravku.....
nemám ani kotec....
nemám mít psa
Taky nic z toho nemám

No vím, že už to její ničení řešíte pěkně dlouho.......nechci hledat v diskuzích, co jsme tady vedli........
Nevím, co všechno už jste vyzkoušela nebo nevyzkoušela........no podle toho jaká je fena "šikulka" tak předokládám, že jste asi vyzkoušela všechno co vás napadlo
Jak bydlí tatínek daleko??...nešlo by tam feňuli vozit jako "do školky"??....
Myslím, že otázkou je, jestli je fena ničitelka tak nějak z principu, aby klec sice zabránila ničení sedačky, ale aby se fena nezaměřila třeba na okusování vlastní packy a nebo ocasu....
Já teda mám s klecí trochu problém....když je to na nějakou omezenou dobu...třeba 2-3 hodinky, protože máte doma blboučké štěňátko a bojíte se, aby si svojí horlivostí neublížilo, tak proč ne, ale zavřít do klece psa na 8-10 hodin, po dobu mojí pracovní doby??...to už je mi proti srsti........osobně bych přehradila třeba půlku místnosti....nebo dala feňuli do chodby.

napsal(a):
Třeba přepravka do auta, do letadla, přepravka pro nemocného psa, ta trapná malá klec na cvičáku, závody, výstava,......? Snad aby se tam pes nezbláznil?
Hlavně neříkejte, že všichni Vaši tři psi se s těmi dovednostmi narodili.
Už to začíná vypadat jako vztekání 4 letých dětí.
Je doba, kdy v rodině jsou dvě auta a víc. Ta doba, kdy pes se nechal chcípnout na dvoře, veterinární klinika byla výhradně ve scifi filmech a ve vsi byla dvě embéčka a jedno z nich mělo cihly místo dvou kol, je PRYČ.
Nemám klec, nemám přepravku, přesto psi jezdí autem (v kombi za pevnou mříží), přesto jsme je vystavovali, chodili na cvičák,... Není nutnost všude psa zavírat do klece či přepravky.
To ostatní bez komentáře.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak my máme přepravku do auta.
Bez té by to u nás nešlo
Máme kombíka s pevnou mříží. A na výstavu vždycky beru jen deku.

Když občas vidím, jak pes zprostředka spánku vyskočí, obejde vele-důležitý kolečko, a zase lehne na místo, nedokážu si představit, ho zavřít do klece, byť na jedinou hodinu.
A to je pes, kterej 99 % času, co je doma sám, tráví na prostoru 1 x 2 metry dobrovolně, v místnosti 3 x 4 metry (v letních vedrech mívá otevřeno ještě na kus chodby, kam se ale vsadím, že stejně nechodí, ale prostě aby měl možnost si jít lehnout na dlažky, kdyby se potřeboval ochladit).
Kdyz ji na klec naucite, myslim si, ze by omezeny prostor mohl pomoct, resila jsem separacku u sveho XBOM, z utulku brany na necelem roce, minulost neznama, dle projevu psa asi dost husta. Bydlela jsem (a bydlim) v byte, pes ale cele dny aktivne se mnou, nekolik statku za den, na stridacku chrapani v sene, hra s dalsimi psy, doprovod se mnou na vyjizdkach, trenink "agility" pri stavbe parkuru atd atd, presuny MHD. Kdyz jsem ale sla vecer jeste na nocni nebo o vikendu do skoly, pres pritomnost druheho psa v byte po nejake dobe zacal vyt a nicit totalne vsechno. Pomohlo zavirani do predsine v kombinaci s feromonovym obojkem, cca od druheho roku uz je uplne v klidu. Nicmene, ta predsin, jak tu nekteri tvrdi, ze je mnohem lepsi, nez klec...mela asi 2m ctverecni maximalne. Jo, a byla tam tma, predsine vetsinou okno nemaji, minimalne v prazskych cinzacich. Jina moznost nebyla, pomohlo to, pes byl v klidu, chrnel. A uz nevim, kdo se tady na to ptal, ale ano, existuji i jednopokojove byty, rika se tomu garsonka. A pokud maji predsin, miva velikost tak cca pelechu pro ovcaka. :-) Proste bych tu klec jako soucast reseni problemu nedemonizovala, no.

však počkejte, až se v té ultra velké tmavé chodbě pes zaměří na zvuky z baráku, to bude radosti
je jedno, do jakého prostoru se zavře (a psi mají nory opravdu rádi), hlavně to chce něco řešit a ne jen zavřít
ta klec neslouží jako trest, jako vězení.. ale asi je to fakt těžké pochopit, to zas chápu :)

napsal(a):
však počkejte, až se v té ultra velké tmavé chodbě pes zaměří na zvuky z baráku, to bude radosti
je jedno, do jakého prostoru se zavře (a psi mají nory opravdu rádi), hlavně to chce něco řešit a ne jen zavřít
ta klec neslouží jako trest, jako vězení.. ale asi je to fakt těžké pochopit, to zas chápu :)
K čemu slouží klec? Především k omezení pohybu, ať tomu řeknete nebo neřeknete vězení.
Na rozdíl od nory, ze které má pes možnost volně vycházet, to ze zavřené klece nejde.
Fakt byste chtěla trávit denně devět hodin zavřená v klecovém lůžku? Připadalo by vám to normální?
napsal(a):
K čemu slouží klec? Především k omezení pohybu, ať tomu řeknete nebo neřeknete vězení.
Na rozdíl od nory, ze které má pes možnost volně vycházet, to ze zavřené klece nejde.
Fakt byste chtěla trávit denně devět hodin zavřená v klecovém lůžku? Připadalo by vám to normální?
Ale ona ta klec není napořád, on se ten pes díky tomu naučí být sám v pohodě a odpočívat - takže pak ho postupně můžete nechat normálně volně po bytě. Stalo se mi i, že jsem někdy zapomněla klec zavřít - pes do ní šel automaticky hned po venčení, já jsem třeba pospíchala do práce, nechala klec otevřenou a jela. Když jsem se vrátila, pes byl v kleci - dobrovolně.
A nezlobte se na mě - ale jaký je rozdíl mezi tou klecí, nebo mezi tím, když je pes zavřený v malé předsíni, kde je prázdno a tma? Pochybuji, že bude ve tmě se procházet po maličké místnosti...
A jak už jsem taky psala výš - pozorovala jsem psy kamerou, když byli doma sami, volně - za celou mojí pracovní dobu se nehnuli z místa...
Edit.: dneska taky - vstali jsme v 6, krátká procházka, zalezli jsme do baráku - pes se schoulil na gauči, fena do pelechu. Teď jsou pořád ve stejné poloze. Mají otevřené dveře ven a nejdou. A v této poloze budou tak cca do 13 hodin (pokud je vyloženě nevykopu ven, ale doma je příjemněji), potom pojedeme k vodě....

marcelaamax
napsal(a):
Ale ona ta klec není napořád, on se ten pes díky tomu naučí být sám v pohodě a odpočívat - takže pak ho postupně můžete nechat normálně volně po bytě. Stalo se mi i, že jsem někdy zapomněla klec zavřít - pes do ní šel automaticky hned po venčení, já jsem třeba pospíchala do práce, nechala klec otevřenou a jela. Když jsem se vrátila, pes byl v kleci - dobrovolně.
A nezlobte se na mě - ale jaký je rozdíl mezi tou klecí, nebo mezi tím, když je pes zavřený v malé předsíni, kde je prázdno a tma? Pochybuji, že bude ve tmě se procházet po maličké místnosti...
A jak už jsem taky psala výš - pozorovala jsem psy kamerou, když byli doma sami, volně - za celou mojí pracovní dobu se nehnuli z místa...
Edit.: dneska taky - vstali jsme v 6, krátká procházka, zalezli jsme do baráku - pes se schoulil na gauči, fena do pelechu. Teď jsou pořád ve stejné poloze. Mají otevřené dveře ven a nejdou. A v této poloze budou tak cca do 13 hodin (pokud je vyloženě nevykopu ven, ale doma je příjemněji), potom pojedeme k vodě....
Malá předsíň a tma - to je vlhký sen megi-the-dog. A zavírat do takových prostor psa je podobně hloupé jako do klece. Naštěstí existují předsíně prostornější kam proudí denní světlo...
Ale já jsem psala o přizpůsobení vhodných prostor v bytě. Může to být předsíň, kuchyně, velká koupelna s denním světlem,... přece podle konkrétních podmínek.
Psi sice většinu dne prospí, přesto by měli mít možnost se protáhnout a udělat pár kroků, což v kleci možné není. Nelze spoléhat na to, že pes úplně celou dobu, kdy je sám, prospí.
Myslíte, že se pes naučí být sám pouze zavřený v kleci? To je blbost, že?
No když si představím, že zavřu našeho psa třeba do koupelny - máme fakt malou koupelnu - tak si tam nejspíš lehne na kobereček a bude mít úplně stejně prostoru jako v kleci .
Nebo tím chcete říct, že pokud někdo nemá vyloženě místnost, kterou by pes mohl devastovat, tak si nemá ani pořizovat psa? A pokud to pes začne dělat jako dospělý tak co? Dáme ho do útulku, aby chudák nemusel být pár měsíců než si zvykne v kleci?
Tak znovu - dávám konkrétní případ mého psa jako štěněte - začal ničit nábytek, koberec, žaluzie atd... Byl zvyklý doma zůstávat sám, postupně jsme to prodlužovali. Ale v určitém věku začal dělat tohle. I když byl do mrtva utahaný, i když měl k dispozici hračky, kosti, hlavolamy. Někdy jsem se schovávala za dveřmi a čekala (jednou i dvě hodiny) jestli nezačne něco ničit - abych mu to zakázala - nezačal, asi o mě věděl... Jezdila jsem minimálně jednou denně ho venčit, někdy mě ho venčili rodiče častěji. Pak jsem zkoušela i jezdit z práce domů každé dvě hodiny - to taky nepomáhalo. Tak tedy prosím tu radu - jak jsem ho měla naučit být sám než tou klecí? JAK? Když je pro vás klec nepřijatelná a jde to jinak, tak prosím poraďte zadavatelce JAK.

marcelaamax
napsal(a):
No když si představím, že zavřu našeho psa třeba do koupelny - máme fakt malou koupelnu - tak si tam nejspíš lehne na kobereček a bude mít úplně stejně prostoru jako v kleci .
Nebo tím chcete říct, že pokud někdo nemá vyloženě místnost, kterou by pes mohl devastovat, tak si nemá ani pořizovat psa? A pokud to pes začne dělat jako dospělý tak co? Dáme ho do útulku, aby chudák nemusel být pár měsíců než si zvykne v kleci?
Tak znovu - dávám konkrétní případ mého psa jako štěněte - začal ničit nábytek, koberec, žaluzie atd... Byl zvyklý doma zůstávat sám, postupně jsme to prodlužovali. Ale v určitém věku začal dělat tohle. I když byl do mrtva utahaný, i když měl k dispozici hračky, kosti, hlavolamy. Někdy jsem se schovávala za dveřmi a čekala (jednou i dvě hodiny) jestli nezačne něco ničit - abych mu to zakázala - nezačal, asi o mě věděl... Jezdila jsem minimálně jednou denně ho venčit, někdy mě ho venčili rodiče častěji. Pak jsem zkoušela i jezdit z práce domů každé dvě hodiny - to taky nepomáhalo. Tak tedy prosím tu radu - jak jsem ho měla naučit být sám než tou klecí? JAK? Když je pro vás klec nepřijatelná a jde to jinak, tak prosím poraďte zadavatelce JAK.
Tak megi se chytla předsíně, vy koupelny, čím dál líp.
Každý si musí před pořízením psa zvážit, jestli bude mít možnost psa na dobu nepřítomnosti umístit někam, kde při případném ničení budou ztráty malé. Už malé štěně nenechám počurávat celý byt, ale vymezím prostory, kde na dobu než se naučí čistotnosti, odstraním koberec a nechám jen dlažbu či lino, atd. Pokud bydlím v garsonce a nemám ty možnosti, tak si psa nepořídím. Nechám to na dobu, kdy budu mít podmínky. Ale určitě psa nenacpu do klece. Na to jsem měla a mám své psy moc ráda.
Jak jste měla psa naučit na samotu? No přece postupně, tak jak se to dělalo před dobou klecovou.
Zadavatelka může psa umístit u otce. Řešení existuje.
napsal(a):
Tak megi se chytla předsíně, vy koupelny, čím dál líp.
Každý si musí před pořízením psa zvážit, jestli bude mít možnost psa na dobu nepřítomnosti umístit někam, kde při případném ničení budou ztráty malé. Už malé štěně nenechám počurávat celý byt, ale vymezím prostory, kde na dobu než se naučí čistotnosti, odstraním koberec a nechám jen dlažbu či lino, atd. Pokud bydlím v garsonce a nemám ty možnosti, tak si psa nepořídím. Nechám to na dobu, kdy budu mít podmínky. Ale určitě psa nenacpu do klece. Na to jsem měla a mám své psy moc ráda.
Jak jste měla psa naučit na samotu? No přece postupně, tak jak se to dělalo před dobou klecovou.
Zadavatelka může psa umístit u otce. Řešení existuje.
Tak já jsem si třeba psa pořídila za úplně jiných (lepších) situací. Měla jsem ideální podmínky. A pak jsem se dostala do situace, že jsem i se psem musela být v jedné místnosti, která nebyla moje. Někdy se prostě člověku stane věc, která by ho nikdy nenapadla a ocitne se najednou v situaci, se kterou nepočítal.... Někdy není všechno podle našich představ tak, jak bychom chtěli...
Dobře, zrovna zadavatelka psa může dát na tu zahradu, ale tu možnost nemá každý. A další věcí je také to, jaké vyžití na té zahradě pes bude mít - jestli tam za ním zajde na dvě hodiny denně a jindy tam pes bude sám. A nebo by mi úplně ideální teda přišlo ho na tu zahradu dát až pojedu do práce a pak ho zase vyzvednout - ale co v zimě? Tahat ho z mrazů do bytu?
myslím, že tohle prostě nepochopí někdo, kdo neměl opravdu psa "ničitele"....
A ještě - nepamatuji si přesné rozměry klece, kterou jsme měli - ale pes měl na jedné straně pelech, na druhé straně "podložky", misku s vodou, hračky. A normálně v té kleci mohl chodit, stát, otáčet se... Řekla bych, že poměrově to bylo stejné, jako když má dospělý větší pes kotec 2x2 m, nebo nějakou chodbu......

napsal(a):
Malá předsíň a tma - to je vlhký sen megi-the-dog. A zavírat do takových prostor psa je podobně hloupé jako do klece. Naštěstí existují předsíně prostornější kam proudí denní světlo...
Ale já jsem psala o přizpůsobení vhodných prostor v bytě. Může to být předsíň, kuchyně, velká koupelna s denním světlem,... přece podle konkrétních podmínek.
Psi sice většinu dne prospí, přesto by měli mít možnost se protáhnout a udělat pár kroků, což v kleci možné není. Nelze spoléhat na to, že pes úplně celou dobu, kdy je sám, prospí.
to tu ale pořád říkáte jen Vy, že klec a jedině klec, nikdo jiný :)
stačí ohradit jakýkoli bezpečný prostor a se psem pracovat
nikdo normální psa na půl dne do klece nezavře, o tomto druhu zde řeč není
stát se může cokoli, nikdy neříkej nikdy, a víte co? takový tón, co jde z Vás, ten ještě nikoho nikdy nepřesvědčil :)

napsal(a):
to tu ale pořád říkáte jen Vy, že klec a jedině klec, nikdo jiný :)
stačí ohradit jakýkoli bezpečný prostor a se psem pracovat
nikdo normální psa na půl dne do klece nezavře, o tomto druhu zde řeč není
stát se může cokoli, nikdy neříkej nikdy, a víte co? takový tón, co jde z Vás, ten ještě nikoho nikdy nepřesvědčil :)
Co berete, že jste naprosto mimo?
Jsem ráda, že píšete, že nikdo normální psa na půl dne do klece nezavře. Taky si myslím. Ale právě o tom je tato debata, tedy "o tomto druhu ".

Jako ctete tady ty svoje "rady"?
vite, ze se vam nejde nijak zavdecit -porad je všechno spatne, co delaji jini?
at uz vlastne delaji - cokoliv? rozhodne ale teda uz nejde o toho psa...
jako když má dospělý větší pes kotec 2x2 m, nebo nějakou chodbu......
kotec taky vadi. ted uz i chodby muzou byt jen urcite. vadi jakekoliv omezovani prostoru. mozna se bude resit i ta velkost garsonky, jestli je dost velka pro - psa? o tom, ze musi byt vlastni uz nepochybuji
vypusteni psa u otce na zahrace je ted to nejlepsi? vzdyt jindy se to taky nesmi - pes musi mit kontakt s majitelem -tak jak na zahradu vypustit?
a vlastne - kdyz pes neco nici -je to stejne vzdycky vina majitele, ze ho malo unavil
Bentley

XXX.XXX.197.98
napsal(a):
Jako ctete tady ty svoje "rady"?
vite, ze se vam nejde nijak zavdecit -porad je všechno spatne, co delaji jini?
at uz vlastne delaji - cokoliv? rozhodne ale teda uz nejde o toho psa...
jako když má dospělý větší pes kotec 2x2 m, nebo nějakou chodbu......
kotec taky vadi. ted uz i chodby muzou byt jen urcite. vadi jakekoliv omezovani prostoru. mozna se bude resit i ta velkost garsonky, jestli je dost velka pro - psa? o tom, ze musi byt vlastni uz nepochybuji
vypusteni psa u otce na zahrace je ted to nejlepsi? vzdyt jindy se to taky nesmi - pes musi mit kontakt s majitelem -tak jak na zahradu vypustit?
a vlastne - kdyz pes neco nici -je to stejne vzdycky vina majitele, ze ho malo unavil
uffff...KONEČNĚ....DĚKUJU

Bentley

XXX.XXX.197.98
napsal(a):
Prijdu do pekla
no to já také...protože ještě navíc......no....nevím jak to říct, ale ...... pesan nesmí do postele
Ale když to vezmu bez žertů, ano používám klec a ne nepřipadám si jako tyran. Beru to tak, že většina lidí na Ifauně svými zvířátky všeobecně žije a občas nám pocit, že to jde z extrému do extrému.
Chápu, že každý pes je jiný, má jiné potřeby a jiná výchova je od štěněte a jiná když pes pochází z nevyhovujících podmínek.Respektuji názory jiných, ale po zvážení okolností ....Holli klec má, bylo to rozhodnutí ve chvíli, kdy jsem ji měla v prostoru, kde podle mě neměla co udělat, technická místnost ( prázdná jen se sprchovým koutem) - ano měla tam i okýnko a dostatek světla.....a ta koza odstrojila celý sprcháč od těsnění ...nevím jak to udělala ...ale vzala to důkladně.
Nyní už má klec jako pelech de facto otevřenou neustále a používá ji jako pelech, ale v demoličním období nám velmi pomohla. My byli v klidu a místo neustálé likvidace škod, jsme se mohli věnovat věcem co baví nás i ji.....
napsal(a):
Prijdu do pekla
I ja (utrápení psi na závodech) 😁
Edit: a chudák fena si do klece sama chodila odpočinout uz jako miminko.

napsal(a):
ne, neshodneme
To bylo ale myšleno, většina "běžných normálních zdravých" psů.
přece si nebude každý pořizovat klec, jen z preventivních nebo tréninkových důvodů, jako takovou další povinnou výbavu pro držení psa, to opravdu většina majitelů nepotřebuje. Většině běžných normálních zdravých psů stačí pelech.....tak to bylo myšleno. Takhle to vypadá, že každý kdo má psa, musí mít i klec....to snad ne?!Ne?
Fena je mladá, má energie na rozdávání a pokud už zvládla neničit, zvládne to znovu. Zkuste znovu navodit režim jako před nemocí. Škoda že máte druhou novou sedačku, dokud pes pořádně nedospěje je lepší počítat s tím, že něco zničí. Trvá než si zvykne na režim, než zjistí že nemusí šílet když je sama atd. Režim venčení-krmení-spánek je běžný u dospělého psa. K tomu se určitě fena dostane.
Já vymezila jeden menší pokoj a zničené nebylo nic z čeho nečouhala nějaká nitka. 😀
Než klec bych zkusila ohrádku, pokud fena aspoň trochu respektuje zábrany a není to skákavka bláznivá. Ohradkou ji můžete vymezit větší prostor než by měla v kleci. Nebude ji to tolik stresovat a mohla by si rychleji zvyknout.
dark
napsal(a):
Fena je mladá, má energie na rozdávání a pokud už zvládla neničit, zvládne to znovu. Zkuste znovu navodit režim jako před nemocí. Škoda že máte druhou novou sedačku, dokud pes pořádně nedospěje je lepší počítat s tím, že něco zničí. Trvá než si zvykne na režim, než zjistí že nemusí šílet když je sama atd. Režim venčení-krmení-spánek je běžný u dospělého psa. K tomu se určitě fena dostane.
Já vymezila jeden menší pokoj a zničené nebylo nic z čeho nečouhala nějaká nitka. 😀
Než klec bych zkusila ohrádku, pokud fena aspoň trochu respektuje zábrany a není to skákavka bláznivá. Ohradkou ji můžete vymezit větší prostor než by měla v kleci. Nebude ji to tolik stresovat a mohla by si rychleji zvyknout.
Ona ale klec psa nijak nestresuje, pokud se na ni normálně naučí a nezavira se tam za trest. I na tu ohrádku je potřeba naučit - u nas ohradka neprošla, pes ji zdolal uz jako štěně.

marcelaamax
napsal(a):
Ona ale klec psa nijak nestresuje, pokud se na ni normálně naučí a nezavira se tam za trest. I na tu ohrádku je potřeba naučit - u nas ohradka neprošla, pes ji zdolal uz jako štěně.
Nezlobte se na mě, Marcelo, ale jak víte, že klec psa nestresuje? Zvykne si, protože mu nic jiného nezbývá. Stejně jako psi v klecích v množírnách.
napsal(a):
Nezlobte se na mě, Marcelo, ale jak víte, že klec psa nestresuje? Zvykne si, protože mu nic jiného nezbývá. Stejně jako psi v klecích v množírnách.
Protože je to pro něho jeho misto? Stresuje snad psa pelech? Nebo kotec? Pokud ho na to dobře naučíte, tak ne. A kdyby ta klec psy tak stresovala, tak proč si do ni sami chodí odpočívat?
Edit. : naopak pro spoustu psu je klec je jejich místo, kam si můžou zalest, kde je nikdo neruší a kde se cítí bezpečně.
Uz hooodne dlouho klec nezaviram, fena tam nebyla zavirana nikdy. Ale doma klece mam - a pokud jsou psi opravdu hotoví, tak si do těch klecí sami, dobrovolně jdou spát. Fakt mi v nich ne připadají nijak stresovaní.
Balu - většinou s vašimi názory souhlasím a jsou mi sympatické. A netvrdím ani to, ze by každý pes měl nebo musel mít klec, to ne. Většina psu tu klec nepotřebuje. Ale pokud pes neumí odpočívat, tak je to fajn pomůcka na to, ho to naučit, s tím, ze postupně se zavírání klece odboura a pes ji ma jen a pouze jako pelech, svoje místo. Při správném použití je to prostě jen pomůcka. Někdo nemusí chodit do práce, nebo to ma zařízené jinak a může to odpočívání učit jinak. Ale většina lidí do práce prostě musí a nemohou si jen tak odcházet domů za psem - a pak je pro me ta klec účinná efektivní pomůcka, která to pomůže naučit. Mě fakt nenapadá, jak jinak by to měl psa nicitele naučit člověk, s běžnou 8 hodinovou pracovní dobou. Ne každý si kvůli psovi muze vzít týdny dovolené, když třeba na roce začne ničit.
Na druhou stranu ten "bytový" pes je s páníčkem pořád, krom těch 8mi hodin kdy je v práci. Někteří venkovní psi zase musi třeba spat v kotci, plus k tomu jsou ještě sami když je pan v práci. Prostě není všechno jen úplně ideální, všechno ma neco.

Marcelaamax: máte klece pěkné, prostorné, ač klec nepotřebuji, tak ta by se mi jako pelech-místo líbila, je to i o prostoru v domácnosti, u nás by nebyla kam dát. Máte odkaz kde jste je koupila?
Verun - myslím, ze je to tato :-)
https://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_psy/prepravni_boxy_pro_psy/klece_pro_psy/pokojove/485220?gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNmgb2y38tWxQHcYZB1oyhmZcUhNtVV8uC0HlLA10OgeU5CYLawPIGBoCrvEQAvD_BwE
Pro psa "za mlada" jsem měla větší, ale nevypadala tak pěkně a uz vůbec nevím, odkud byla, poslala jsem ji dal, nevím ani rozměry, ale byla to největší co jsem sehnala.

Vy ji na kolečkach nemáte, ty se dají asi sundat, no trochu problém s váhou psa.... já myslela, že je tam nějaká pevnější dlážka ne plastová vana, ale určitě to jde po domácku dokutit.
napsal(a):
Vy ji na kolečkach nemáte, ty se dají asi sundat, no trochu problém s váhou psa.... já myslela, že je tam nějaká pevnější dlážka ne plastová vana, ale určitě to jde po domácku dokutit.
Jo kolečka nemáme no (teda máme, ale nepridelavali jsme je) . Jinak pod větším psem mame ještě po domacku vyrobenou desku, na tom pelech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.252
napsal(a):
Kdyz je tady rec o klecich. Jako terarista jsem prisla na firmu aluhobby. Krom hlinikovych profilu delaji i racky a terarka pro teraristy, voliery pro exotickou zver ci ptactvo. At na koleckach nebo normalni a to veci na zakazku presne specifikovane. Ci i neco z bezne vyroby u oblibenejsich typu. Nemyslím si ze by byl problem nadefinovat si potrebne rozmery, tvar a provedeni psi klece. Pravda. Nejlevnejsi to uplne nebude ale zato presne a kvalitni. Za me s terarky i racky z okoli spokojenost. U volier nemohu slouzit u ptactva zname nemam.

marcelaamax
napsal(a):
Balu - většinou s vašimi názory souhlasím a jsou mi sympatické. A netvrdím ani to, ze by každý pes měl nebo musel mít klec, to ne. Většina psu tu klec nepotřebuje. Ale pokud pes neumí odpočívat, tak je to fajn pomůcka na to, ho to naučit, s tím, ze postupně se zavírání klece odboura a pes ji ma jen a pouze jako pelech, svoje místo. Při správném použití je to prostě jen pomůcka. Někdo nemusí chodit do práce, nebo to ma zařízené jinak a může to odpočívání učit jinak. Ale většina lidí do práce prostě musí a nemohou si jen tak odcházet domů za psem - a pak je pro me ta klec účinná efektivní pomůcka, která to pomůže naučit. Mě fakt nenapadá, jak jinak by to měl psa nicitele naučit člověk, s běžnou 8 hodinovou pracovní dobou. Ne každý si kvůli psovi muze vzít týdny dovolené, když třeba na roce začne ničit.
Na druhou stranu ten "bytový" pes je s páníčkem pořád, krom těch 8mi hodin kdy je v práci. Někteří venkovní psi zase musi třeba spat v kotci, plus k tomu jsou ještě sami když je pan v práci. Prostě není všechno jen úplně ideální, všechno ma neco.
Marcelo, já už nevím jak to napsat. Představte si, že máte hyperaktivní dítě, které pořád musí něco dělat, maluje vám po zdi, plastelínu lepí do koberce,... nedokáže se v klidu posadit a malovat si, například. A to dítě zavřete, aby se naučilo zklidnit a odpočívat, do klecového lůžka na 9 hodin. Bude to mít místo školky. Na prostor cca 200 x 90 cm. Dáte mu tam hračky, flašku s pitím a necháte ho být. Bude dítě spokojené? Nebude. Ale zvykne si? Určitě. Bude to brát po nějaké době jako samozřejmost, jako něco normálního? Zřejmě ano.

napsal(a):
Marcelo, já už nevím jak to napsat. Představte si, že máte hyperaktivní dítě, které pořád musí něco dělat, maluje vám po zdi, plastelínu lepí do koberce,... nedokáže se v klidu posadit a malovat si, například. A to dítě zavřete, aby se naučilo zklidnit a odpočívat, do klecového lůžka na 9 hodin. Bude to mít místo školky. Na prostor cca 200 x 90 cm. Dáte mu tam hračky, flašku s pitím a necháte ho být. Bude dítě spokojené? Nebude. Ale zvykne si? Určitě. Bude to brát po nějaké době jako samozřejmost, jako něco normálního? Zřejmě ano.
nikdo nezavře hyperaktivní dítě, ani psa, do klece
a nezavře se tam ani tento pes, který teoreticky trpí separační úzkostí, prostě se mu stýská, stejně jako dítěti první dny ve školce
a oba tři případy se vážně nikam nezavřou, všichni by se zbláznili a umřeli, to se nehodí
ten pes, ani dítě, nedostanou trest 15 let, ani v kleci, ani v mezonetu
dítě se ve školce zabaví, ale pes je doma sám...vidíte ten rozdíl?
zkrátka se musí naučit, že člověk chodí do práce, do krámu, na wc.....a že se psovi nic nestane, že může klidně kousat kost a páníček se mu vrátí
ale než se to pes naučí, je potřeba trochu ten prostor pro ničení omezit, a právě u takového stýskání velmi omezený prostor pomáhá.. ale zase s citem, ne 30cm prostor pro 29cm psa....a ne že zavřu boudu a přijdu za 10 hodin, je to proces..
rozumíte, že se pracuje s tím, že to je tak na víkend intenzivního cvičení a třeba měsíc zkoušení 1x denně, a pak už to není potřeba?
pokud někdo zavře psa do malé klece, nebo i stometrové, do kotce, do garáže, do královského paláce, a nebude s tím problémem nic dělat, tak mu osobně dám lopatou po hlavě

Stresuje snad psa pelech?
Jo, mýho psa pelech stresuje, fakt jo. Pelech jsme dostali do tašky s sebou spolu s pejskem....co je u nás, nikdy se na něj nelehl a dokonce do něj vykousal díru :-)

napsal(a):
nikdo nezavře hyperaktivní dítě, ani psa, do klece
a nezavře se tam ani tento pes, který teoreticky trpí separační úzkostí, prostě se mu stýská, stejně jako dítěti první dny ve školce
a oba tři případy se vážně nikam nezavřou, všichni by se zbláznili a umřeli, to se nehodí
ten pes, ani dítě, nedostanou trest 15 let, ani v kleci, ani v mezonetu
dítě se ve školce zabaví, ale pes je doma sám...vidíte ten rozdíl?
zkrátka se musí naučit, že člověk chodí do práce, do krámu, na wc.....a že se psovi nic nestane, že může klidně kousat kost a páníček se mu vrátí
ale než se to pes naučí, je potřeba trochu ten prostor pro ničení omezit, a právě u takového stýskání velmi omezený prostor pomáhá.. ale zase s citem, ne 30cm prostor pro 29cm psa....a ne že zavřu boudu a přijdu za 10 hodin, je to proces..
rozumíte, že se pracuje s tím, že to je tak na víkend intenzivního cvičení a třeba měsíc zkoušení 1x denně, a pak už to není potřeba?
pokud někdo zavře psa do malé klece, nebo i stometrové, do kotce, do garáže, do královského paláce, a nebude s tím problémem nic dělat, tak mu osobně dám lopatou po hlavě
Cituji - "ale než se to pes naučí, je potřeba trochu ten prostor pro ničení omezit, a právě u takového stýskání velmi omezený prostor pomáhá.. ale zase s citem, ne 30cm prostor pro 29cm psa....a ne že zavřu boudu a přijdu za 10 hodin, je to proces..
rozumíte, že se pracuje s tím, že to je tak na víkend intenzivního cvičení a třeba měsíc zkoušení 1x denně, a pak už to není potřeba?"
Ovšem zde je řeč právě o tom, že zadavatelka diskuze hodlá psa na těch cca 9 hodin, co bude v práci, do klece zavírat, aby jí doma neudělal škodu.

napsal(a):
Cituji - "ale než se to pes naučí, je potřeba trochu ten prostor pro ničení omezit, a právě u takového stýskání velmi omezený prostor pomáhá.. ale zase s citem, ne 30cm prostor pro 29cm psa....a ne že zavřu boudu a přijdu za 10 hodin, je to proces..
rozumíte, že se pracuje s tím, že to je tak na víkend intenzivního cvičení a třeba měsíc zkoušení 1x denně, a pak už to není potřeba?"
Ovšem zde je řeč právě o tom, že zadavatelka diskuze hodlá psa na těch cca 9 hodin, co bude v práci, do klece zavírat, aby jí doma neudělal škodu.
to se nestane, protože bude řvát, buďte v klidu ;-)
Vy psa zavřete do předsíně, žádný rozdíl :-) takto to opravdu nefunguje, už kvůli sousedům, i kdyby majitelka byla iq 0,0pejskař
napsal(a):
Vážně budeme srovnávat psa s dítětem? Tak dobře, s dítětem jste doma na mateřské a můžete se mu naplno věnovat, na psa vám mateřskou nedají. Později jde dítě do školky, nechce se po malém dítěti, aby zůstávalo v klidu samo doma. U toho psa to potřeba je.
Představte si, že máte hyperaktivní dítě, které pořád musí něco dělat, maluje vám po zdi, plastelínu lepí do koberce,... nedokáže se v klidu posadit a malovat si, například. A to dítě zavřete, aby se naučilo zklidnit a odpočívat, do klecového lůžka na 9 hodin.
A ještě k tomuhle - jenže vy toho hyperaktivního psa taky "jen tak" nezavřete. Vy ho utaháte, fyzicky i psychicky. A když bude tak unavený, že bude "padat na hubu", tak potom půjde do té klece klidně i sám, když bude vědět, že je to jeho místečko, kde má svůj klid.
Když už jste to začala přirovnávat k dětem, tak bych to přirovnala asi tak k tomu, že s tím hyperaktivním děckem budete blbnout, hrát si, dostane najíst a když usne tak ho dáte do postýlky
Já už taky nevím, jak jinak to mám napsat. Prostě ta klec může být dobrá pomůcka, díky které bude pes doma v klidu později i s otevřenou klecí. A taky to může být prasárna, když tam někdo psa zavře na 10 hodin a nic víc neřeší.... To je asi jako se vším.
A taky je rozdíl mezi tím, jestli opravdu psa utahám a zkouším všechno možné a on stejně ničí a nebo jestli se psem obejdu sídliště, on pak doma prudí, tak ho šoupnu do klece.
Někdo má možnost dát psa do nějaké chodby, někdo k otci na zahradu, někdo do jedné prázdné místnosti - a někdo vůbec tyhle možnosti prostě nemá. A než dát psa pryč, tak mi přijde lepší začít na tom pracovat, naučit ho pomocí klece odpočívat a bude po problému. Navíc když fena už nic neničila a začalo to potom, když s ní panička zase byla nějakou dobu doma, zase si asi moc navykla na to, že je s ní pořád.... A zase si musí navyknout na to, že panička chodí do práce a že se vrátí a nic se neděje. A mě osobně teda přijde lepší ji na to naučit pomocí té klece, než ji dát k otci na zahradu, kde není vůbec zvyklá a kde bude sama...
Já to beru podle sebe - myslím si, že moji psi mají opravdu hoodně vyžití, zaměstnání, pohybu, "práce". Myslím, že se mají dobře. I přes to, že pes musel trávit pár měsíců při mé nepřítomnosti v kleci, ale ten problém se tím vyřešil. Nebylo jiné řešení než ta klec, snad jen to, dát psa pryč. A to bych neudělala - proč taky, když stačí pár měsíců učení s klecí? Zkuste se vžít do té situace, že někdo může mít na výběr buď - dát psa pryč, a nebo ho naučit být sám pomocí klece.....

marcelaamax
napsal(a):
Vážně budeme srovnávat psa s dítětem? Tak dobře, s dítětem jste doma na mateřské a můžete se mu naplno věnovat, na psa vám mateřskou nedají. Později jde dítě do školky, nechce se po malém dítěti, aby zůstávalo v klidu samo doma. U toho psa to potřeba je.
Představte si, že máte hyperaktivní dítě, které pořád musí něco dělat, maluje vám po zdi, plastelínu lepí do koberce,... nedokáže se v klidu posadit a malovat si, například. A to dítě zavřete, aby se naučilo zklidnit a odpočívat, do klecového lůžka na 9 hodin.
A ještě k tomuhle - jenže vy toho hyperaktivního psa taky "jen tak" nezavřete. Vy ho utaháte, fyzicky i psychicky. A když bude tak unavený, že bude "padat na hubu", tak potom půjde do té klece klidně i sám, když bude vědět, že je to jeho místečko, kde má svůj klid.
Když už jste to začala přirovnávat k dětem, tak bych to přirovnala asi tak k tomu, že s tím hyperaktivním děckem budete blbnout, hrát si, dostane najíst a když usne tak ho dáte do postýlky
Já už taky nevím, jak jinak to mám napsat. Prostě ta klec může být dobrá pomůcka, díky které bude pes doma v klidu později i s otevřenou klecí. A taky to může být prasárna, když tam někdo psa zavře na 10 hodin a nic víc neřeší.... To je asi jako se vším.
A taky je rozdíl mezi tím, jestli opravdu psa utahám a zkouším všechno možné a on stejně ničí a nebo jestli se psem obejdu sídliště, on pak doma prudí, tak ho šoupnu do klece.
Někdo má možnost dát psa do nějaké chodby, někdo k otci na zahradu, někdo do jedné prázdné místnosti - a někdo vůbec tyhle možnosti prostě nemá. A než dát psa pryč, tak mi přijde lepší začít na tom pracovat, naučit ho pomocí klece odpočívat a bude po problému. Navíc když fena už nic neničila a začalo to potom, když s ní panička zase byla nějakou dobu doma, zase si asi moc navykla na to, že je s ní pořád.... A zase si musí navyknout na to, že panička chodí do práce a že se vrátí a nic se neděje. A mě osobně teda přijde lepší ji na to naučit pomocí té klece, než ji dát k otci na zahradu, kde není vůbec zvyklá a kde bude sama...
Já to beru podle sebe - myslím si, že moji psi mají opravdu hoodně vyžití, zaměstnání, pohybu, "práce". Myslím, že se mají dobře. I přes to, že pes musel trávit pár měsíců při mé nepřítomnosti v kleci, ale ten problém se tím vyřešil. Nebylo jiné řešení než ta klec, snad jen to, dát psa pryč. A to bych neudělala - proč taky, když stačí pár měsíců učení s klecí? Zkuste se vžít do té situace, že někdo může mít na výběr buď - dát psa pryč, a nebo ho naučit být sám pomocí klece.....
V tomto si neporozumíme. Nemůžu změnit názor. I když se vás snažím chápat, tak zavření psa do klece je pro mě nepřijatelné.

napsal(a):
balu - a tak co ma tazatelka z tohoto prispevku - delat? co radite ?

napsal(a):
To bylo ale myšleno, většina "běžných normálních zdravých" psů.
přece si nebude každý pořizovat klec, jen z preventivních nebo tréninkových důvodů, jako takovou další povinnou výbavu pro držení psa, to opravdu většina majitelů nepotřebuje. Většině běžných normálních zdravých psů stačí pelech.....tak to bylo myšleno. Takhle to vypadá, že každý kdo má psa, musí mít i klec....to snad ne?!Ne?
Takhle to vypadá, že každý kdo má psa, musí mít i klec....to snad ne?!Ne?
ne, nemusi.... ale fakticky - je to mnohem lepsi.
aktualne vozim 10ti kg skritka v XXL prepravce vsude sebou. To je to postupne zvykani a uceni od mala a po chvilkach na omezeny prostor
doma ma ohradku. ohradku nijak neprekonava -zna ji taky od stenete.
nez se z nej stane velky pes - uz bude zvykly a nebude potrebovat doma ani ohradku, ani klec. tak jako psi pred nim....a jako dalších xy psu, které znam a byli uceni stejne.
ano, muzu to resit az nastane problem - ale nechci, chci předcházet problemum.
to je to, ze pes to ma znat od stenete, kdyz to jen trochu jde.
jenze na tuhle radu tady na faune nesmí člověk ani pomyslet -natoz ji sem psat
ale verte, ze takhle nauceni psi nebudou mit majitele, co sem v roce budou psat zoufale dotazy, co mají delat s tim, ze pes nahle zacal nicit ...

napsal(a):
balu - a tak co ma tazatelka z tohoto prispevku - delat? co radite ?
Nejsem v kůži zadavatelky, neznám psa, neznám otce zadavatelky.
Takže co bych udělala já - domluvila bych se s otcem na dobu, kdy budu v práci a vozidla tam psa jako do školky. A pomalu, postupně, bych psa přivykala na samotu. Stejně jak se učí štěně.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!