Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2019 22:32
PumaCZ

XXX.XXX.255.49

Ja jsem tak nas*ana! Pritel vubec nepremyslel a nechal psovi pod nosem ugrilovane spizy klasicky na spejli s ostrym koncem. No, a samozrejme, ze pes jeden spiz capnul a mazal s nim rychlosti blesku na zahradu, kde ho (predpokladam) bez vetsiho kousani spolkl. A navic misto toho, aby psa okamzite chytl, na me rval, co pes provedl..
Nemuzeme se dovolat na zadnou veterinu, ani na kliniku, ktera by mela mit otevreno. Mam ale stejne pocit, ze i kdybychom tam dojeli, tak nam reknou, ze musime pockat, ze ted se s tim stejne neda nic delat, a vysolime 250€ pohotovostni poplatek.. Spejle bud vyjde, nebo se bude muset vyoperovat. Nebo ji muze vyzvracet? Je to snad jen pet minut zpatky, co se to stalo.

11.6.2019 22:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Osobně bych to nechala tak, je to dřevo, ani není moc tvrdé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2019 22:56

Kysané zelí, kysané zelí, kysané zelí. Ihned. A doufat, že špejli pokousal. Než dělat hokusy pokusy a vyvolávat zvracení, doufat v jehlicový efekt a špejli obalit zelím hned v žaludku.
Nebyla bych ale v klidu, pozorujte psa důsledně ne jen pár dní, ale i déle. Ono i dřevo dokáže uvnitř psa nadělat slušnou neplechu.

11.6.2019 23:03
PumaCZ

XXX.XXX.255.49

Zeli jsem dala, ale ne kysane, nybrz cervene, tak snad bude mit stejny ucinek.

Nakonec jsme se na jednu kliniku dovolali. Rekli nam, ze muzeme bud cekat, nebo prijet na RTG a pripadnou operaci (200€ vysetreni + 250€ pohotovostni poplatek).

Tak pockame do zitra a uvidime. Jsem s nim doma, tak bude pod drobnohledem.

12.6.2019 01:37
fikovnice

XXX.XXX.135.179

PumaCZ napsal(a):

Nakonec jsme se na jednu kliniku dovolali. Rekli nam, ze muzeme bud cekat, nebo prijet na RTG a pripadnou operaci (200€ vysetreni + 250€ pohotovostni poplatek).

Kromě zelí ještě chléb - střídka - je schopna obalit ostré předměty.

12.6.2019 09:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Špejli máme taky už za sebou, akorát že z jitrnice, takže dva kratší kousky, u nás to vyšlo v pohodě.

Tak držím palce ať to dobře dopadne

12.6.2019 12:45

PumaCZ napsal(a):

Asi vám neporadím, ale bože můj, kde to žijete, takovéhle ceny :-(??? To je hrozné, tak nějak přibližně mě stál můj pes (s PP), kterýžto má velké zdravotní problémy a nechala jsem na veterině za všechna možná vyšetření za poslední tři měsíce už určitě podobnou částku za jakou jsem ho koupila, ale neumím si představit tohle dát za jedno vyšetření. U nás platíme pohotovostní poplatek 250 Kč.

12.6.2019 13:16
PumaCZ

XXX.XXX.255.59

Diky vsem za rady. Zatim vypada ok, rano kadil normalne, tak snad se to obejde bez operace.. Ale nervy to jsou a jeste asi par dni budou :/
Od rana ho krmim jen kysanym zelim s varenym bramborem, tak snad mu to s tou spejli pomuze. Chleba do nej take zkusim nacpat.
Uz jsem vazne z toho psa na prasky..

12.6.2019 13:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uz jsem vazne z toho psa na prasky..

Jak já ti rozumím . Ale neboj, zhruba tak kolem třetího roku by se to mohlo srovnat a pes najednou bude skvělej a trochu normální . Když ještě ve dvou letech byl Cooper fakt "p o š u k", tak jsem si říkala, že tohle už se nesrovná, že už to lepší nebude A ejhle, do roka se fakt znatelně uklidnil a začal být "rozumnější" . A teď když občas něco vyvede mladá, tak si říkám, že Cooper je zlatej . Ale teda srovnání když Cooper byl štěně a když ona je štěně, tak to je nemožný, protože oproti Coopovi je Ejbí bezproblémová. Doma může být i v nepřítomnosti po celém baráku a neudělá nic. Ale za to dělá menší škody na zahradě . Fakt se ji nelíbí solární světýlka, které máme zapíchané v zemi po celé zahradě. Ze 20ti jich máme asi 5 , dřív ještě hodně "zahradničila" a tahala kytky, to jí naštěstí přešlo. No a nesmíme na zahradě nechat nic neobvyklého,co tam normálně není, protože po tom jde okamžitě. Naposledy to byl Cooprův náhubek, asi usoudila, že ho nepotřebuje . A to na zahradě není nikdy když jsme pryč, vždycky jen když jsme doma a občas na ní kouknu... Nějak jsem se rozepsala, sorry že mimo téma.

Držím palce .

12.6.2019 16:13
PumaCZ

XXX.XXX.219.250

Ježiš, tak to nevím, zda se se mnou dřív nerozejde přítel, než se pes uráčí zklidnit :D Ten je z něho totiž úplně hotový a já mu jen dokola opakuji, že "už jen" pár měsíců a bude lépe :D

Jinak jsme teď byli u vetky a ta mi řekla, že se jí to také přihodilo a dopadlo to dobře. Že pokud byla špejle obalená masem, že by to mělo projít. Ale má citlivé plynaté břicho a poslední dvě hodiny byl nějak podezřele hodný, tak mám šílený strach, že to bude špatné :( Vetka mu dala injekci, úplně jsem nerozuměla na co, ale podle názvu (Spasmoanalgese) něco proti křečím a bolestem břicha? A teď tvrdě spí, což mě děsí ještě víc.

Je to ale paradox. Člověk chce mít hodného klidného psa, ne toho každodenního ďáble v "malém" štěněčím těle, ale když ten pes vážně klidný je, tak má člověk strach, co se děje.

12.6.2019 22:23

No když sežral tolik toho zelí, tak by mohl být plynatý.....za to třeba ani ta špejle nemůže....
Jestli vás to uklidní, tak naše psice před dvěma dny vyblila docela velké kusy gumy, rozebraný tenisák, její to být nemohl, jak ho načne, tak jí ho seberu(a nemá je tak často), asi nějaký procházkový, najde někdy i dva za procházku a v místech, kde by jste to nečekali- třeba les, o její skládce v žaludku jsem neměla ani tušení, pes v normálu....i když teď je horko a je takzvaně mrtvolnější, vědět to, tak si myslím, že je jí špatně.

13.6.2019 11:58
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Jak to s vama vypadá? Myslím na Vás ✊

Nas ucili na kurzu první pomoci, Že střevo je dost odolné..

určite tu špejli nějak pokousal a je to preci jen dřívko. .. kov nebo něco podolného by bylo ještě horší

tak snad společně se zelím a chlebem to dobře dopadne ❤

13.6.2019 18:31
PumaCZ

XXX.XXX.219.250

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Jak to s vama vypadá? Myslím na Vás ✊

Nas ucili na kurzu první pomoci, Že střevo je dost odolné..

určite tu špejli nějak pokousal a je to preci jen dřívko. .. kov nebo něco podolného by bylo ještě horší

tak snad společně se zelím a chlebem to dobře dopadne ❤

Díky za starost :)

Bohužel zatím nic nového. Jen mě pořádně vyděsil, jelikož kadil před osmou a pak až ve čtyři. Už jsem se pomalu smiřovala s myšlenkou, že jedeme na veterinu, načež se Hachi při krmení úplně zarazil a začal tak nervózně popocházet a kňučet. To mě tedy vykolejilo úplně, ale naštěstí se po chvilince sebral a mazal na zahradu rychlostí blesku, kde udělal celkem normálně vyhlížející bobek - ovšem bez špejle.

Zítra budu volat jiné veterinářce ohledně RTG. Pokud špejle do soboty do rána nevyjde dobrovolně, zajedeme minimálně na RTG a uvidíme, zda tam je někde šprajclá, a domluvíme se, co s tím.

Každopádně mockrát děkuji za starost, je to vážně moc milé :)

Ten náš pes je fakt poděs. Před chvilkou jsem totiž zjistila, že si zvládl zlomit špičák. Jen doufám, že to byl ještě ten mléčný.. Vážně nechápu, kdy a jak se mu tohle podařilo, když je buď se mnou, nebo na zahradě, kde toho moc k lámání chrupu není..

14.6.2019 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě nic?

14.6.2019 11:29
PumaCZ

XXX.XXX.219.250

Tak jsem akorát volala naší druhé veterinářce kvůli RTG a ta mě ujistila, že pokud by špejle ležela psovi v žaludku, že by měl tak velké bolesti, že bychom to okamžitě poznali. Takže dokud jí, chová se normálně, lítá, kadí, nemáme mít strach a RTG by bylo skoro zbytečné. Špejli prý mohl úplně v klidu strávit, obzvlášť, pokud to není čistě granulář, ale žere i syrové maso. V takovém případě má totiž mnohem silnější žaludeční šťávy, které si s nějakým dřívkem snadno poradí. Tak snad to bude v pořádku..

Díky moc všem za starost! :))

14.6.2019 15:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):
Tak jsem akorát volala naší druhé veterinářce kvůli RTG a ta mě ujistila, že pokud by špejle ležela psovi v žaludku, že by měl tak velké bolesti, že bychom to okamžitě poznali. Takže dokud jí, chová se normálně, lítá, kadí, nemáme mít strach a RTG by bylo skoro zbytečné. Špejli prý mohl úplně v klidu strávit, obzvlášť, pokud to není čistě granulář, ale žere i syrové maso. V takovém případě má totiž mnohem silnější žaludeční šťávy, které si s nějakým dřívkem snadno poradí. Tak snad to bude v pořádku..

Hlavně tomu dřívku obrousí tu špičku a celkově ho změkne. Ale chápu, že se bojíte, to by asi každý.

14.6.2019 15:45
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

PumaCZ napsal(a):

Tak super... 👍 to je dobře

14.6.2019 17:04

No náš pes není čistě granulář, občas sežere suché listí, trávu, seno a nic z toho nestráví, vše vyjde tak, jak to spolkne, tak s trávením dřeva bych noc nepočítala, spíš to nesežral.

14.6.2019 17:42
PumaCZ

XXX.XXX.219.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No náš pes není čistě granulář, občas sežere suché listí, trávu, seno a nic z toho nestráví, vše vyjde tak, jak to spolkne, tak s trávením dřeva bych noc nepočítala, spíš to nesežral.

Mně se tomu s tím trávením špejle také úplně nechce věřit, viz například Marcela a špejle z jitrnice. Na druhou stranu si říkám, proč by vetka "kecala" a nechala si jen tak ujít určitě tak 150 euro za RTG.
Určitě bude pes pod drobnohledem a pokud by se mi zdálo, že je něco špatně, tak jedeme bez rozmyslu na nejbližší kliniku. Pořád ještě přemýšlím o tom, že bychom jeli zítra. Pro klid duše. Ale pořád váhám kvůli penězům, jelikož tady v Německu každá návštěva veta stojí šílené peníze. Například za prohmatání kuliček jsem minule platila 20 euro. Tak se děsím, kolik budou chtít za blbý rentgen :/ Kór, když to třeba vážně není nutné..

A určitě ji sežral, to jsem si jistá na 100%, jelikož to byl vážně mžik. Ukradl ji z talíře, mazal s ní ven, my v závěsu za ním a za malý moment byl špíz komplet pryč. Zahradu jsem též prošla a bez nálezu.

14.6.2019 20:38
fikovnice

XXX.XXX.135.179

PumaCZ napsal(a):
Mně se tomu s tím trávením špejle také úplně nechce věřit, viz například Marcela a špejle z jitrnice. Na druhou stranu si říkám, proč by vetka "kecala" a nechala si jen tak ujít určitě tak 150 euro za RTG.
Určitě bude pes pod drobnohledem a pokud by se mi zdálo, že je něco špatně, tak jedeme bez rozmyslu na nejbližší kliniku. Pořád ještě přemýšlím o tom, že bychom jeli zítra. Pro klid duše. Ale pořád váhám kvůli penězům, jelikož tady v Německu každá návštěva veta stojí šílené peníze. Například za prohmatání kuliček jsem minule platila 20 euro. Tak se děsím, kolik budou chtít za blbý rentgen :/ Kór, když to třeba vážně není nutné..

A určitě ji sežral, to jsem si jistá na 100%, jelikož to byl vážně mžik. Ukradl ji z talíře, mazal s ní ven, my v závěsu za ním a za malý moment byl špíz komplet pryč. Zahradu jsem též prošla a bez nálezu.

Jen malé upozornění - dřevo nemusí být na nativním RTG vidět. Obzvlášť pokud je třeba rozkousané, malé, schované někde v kličce střeva.

14.6.2019 23:25

Kdyby polknul celou špejli a zůstala v žaludku, tak se k ránu bude snažit blinkat. Známe velmi dobře, můj blbka naposledy v podstatě vdechnul kachní běhák, periodická situace. Buď prošla dál celá špejle, což asi ne, tak hlídat vyměšování a chování. Ale po takové době už by asi nějaké signály byly.

15.6.2019 08:22
Terven

XXX.XXX.110.147

Tipuju, že pokud by pes sežral větší kus dřeva, bude mu vadit v žaludku a bude se ho snažit vyzvrátit.
S trávením dřeva bych příliš nepočítala, stejně jako verun - psi kadí běžně trávu, žaludy...člověk by řekl, že třeba kaštan ty agresivní šťávy musejí rozložit a ono ne- ve střevě může udělat průšvih.
A proč by vetka kecala? Bohužel, x krát jsem zažila, že veti říkali blbosti, jsou to jenom lidi.
Malý pes mé známé jednou sežral kus broskve i s peckou, dlouho poté hlídali bobky - bez výsledku.
Usoudili tedy, že pecku museli propást a přestali řešit.
Po roce začal pes mít zažívací problémy, nejdřív mírnější, pak se začal zhoršovat. Přesný sled událostí nevím, ale příčinou byla ta pecka, viděli ji na RTG a následně vyndali při operaci. Jak se posunula ze žaludku do střeva, zneprůchodnila jej.

15.6.2019 10:17

"A proč by vetka kecala?"

Protoze naobyc rtg nikdy drevo nevidela?

15.6.2019 10:27

při trochu větší dávce fantazie se může podívat ultrazvukovou termografií, jako na historické dřevěné stavby :-)

16.6.2019 00:46
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
při trochu větší dávce fantazie se může podívat ultrazvukovou termografií, jako na historické dřevěné stavby :-)

20.6.2019 22:18
PumaCZ

XXX.XXX.222.119

Tak až vám nějaký hodně chytrý veterinář bude tvrdit, že si se dřevem poradí žaludeční šťávy a že pes vážně nemohl spolknout celou špejli, aniž by ji alespoň jednou dvakrát překousl, tak ho pošlete někam!
Toto Hachi akorát vyzvracel. Špejle je v naprosto netknutém stavu bez stop po zubech či zásahu žaludečními kyselinami. Od sežrání je to přesně devět dní, snad dokonce na hodinu přesně.

20.6.2019 22:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

No sláva
a z jiného soudku, co varlata , OK ? Stojí mu už uši ?

20.6.2019 22:57
PumaCZ

XXX.XXX.222.119

lupus4 napsal(a):
No sláva
a z jiného soudku, co varlata , OK ? Stojí mu už uši ?

Druhé varle mu slezlo samo, avšak putovalo mezi tříselným kanálem a šourkem, proto bylo zafixováno jedním stehem. Ale to už jsem psala do patřičného vlákna a dokonce jste na můj příspěvek reagoval, leč jsem z Vaší reakce pochopila, že došlo k ne úplnému pochopení mého příspěvku :)) A s ušima jsme nikdy problém neměli.

20.6.2019 23:11
TyVed

XXX.XXX.41.253

PumaCZ napsal(a):
Tak až vám nějaký hodně chytrý veterinář bude tvrdit, že si se dřevem poradí žaludeční šťávy a že pes vážně nemohl spolknout celou špejli, aniž by ji alespoň jednou dvakrát překousl, tak ho pošlete někam!
Toto Hachi akorát vyzvracel. Špejle je v naprosto netknutém stavu bez stop po zubech či zásahu žaludečními kyselinami. Od sežrání je to přesně devět dní, snad dokonce na hodinu přesně.

Tedy já bych chápal, že to dokáže celý sežrat, ale jak to dokáže tak neporušeně opatrovat a pak v pořádku vrátit, to mi hlava nebere Ale pokud mu tedy nic není, tak super. O trávení dřeva sem se vyjadřovat nechtěl, ale naše fena běžně spořádá různě rozkousané klacky a je jasně patrné, že ty kusy projdou trávicím traktem netknuté.

20.6.2019 23:31
PumaCZ

XXX.XXX.222.119

TyVed napsal(a):
Tedy já bych chápal, že to dokáže celý sežrat, ale jak to dokáže tak neporušeně opatrovat a pak v pořádku vrátit, to mi hlava nebere Ale pokud mu tedy nic není, tak super. O trávení dřeva sem se vyjadřovat nechtěl, ale naše fena běžně spořádá různě rozkousané klacky a je jasně patrné, že ty kusy projdou trávicím traktem netknuté.

Mně to také přišlo divné, že by zrovna dřevo bylo možné natrávit, ale když mi dva veti řekli, že to bude dobré, tak jsem tomu chtěla věřit. Hlavně jsem si říkala, že to třeba vážně rozkousal, jelikož by mu přeci tak velký kusanec dřeva (je to tlustší a delší než klasická špejle) musel jednoznačně v tom žaludku vadit, takže by to pes dal najevo. No, nedal. Většinu času lítal jako pominutý, zlobil, jedl i kadil normálně. Párkrát se stalo, že byl takový na něj "klidnější", ale spíš přisuzuji těm vedrům.

Hlavně ale, že to vyšlo ven, a snad mu to nenapáchalo nějaké škody. Ale zatím se tváří, že snad dobrý. A při vyzvracení tam nebyla vidět žádná krev, tak budu doufat, že měl více štěstí než rozumu.

21.6.2019 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No tak sláva, ale vám povim, to je ale éro, ten váš pes, to budete asi mucet hodně počlivě hlídat, aby se nedostal k něčemu, co by snad mohl sežrat. Mě štěnda blbiny vůbec nežrali, to spíš teď s tím samík někdy přijde (hlavně krabice, noviny, papírové kapesníky, týden pokukuje po koňských kobližkách co obcházíme na cestě ) Říkáte, že dřevo je neporušené. Nemylela bych, že bude rozložené, ale změkčené, to přece zhora oměkne i ve vodě, natož tak v žaludku.

21.6.2019 11:36

:-) polykač mečů, to mu musel kus čouhat z krku..... . Víc štěstí než rozumu, má to neposedné štěně....

21.6.2019 12:14
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Hlídala jsem pudla, který byl výhradně na granulích.
Šílel, když byl doma poctivý žvanec.
U nás dostával všechno. Měl pestrou stravu.
Naši psi nic nekradli, vždy kousek od nás (i dětí)
dostali.

Kaajaa

18.2.2021 20:30
Kaajaa

XXX.XXX.86.106

marcelaamax napsal(a):
Špejli máme taky už za sebou, akorát že z jitrnice, takže dva kratší kousky, u nás to vyšlo v pohodě.

Tak držím palce ať to dobře dopadne

Muj pes ted sezral z jelita spejli tak proto jsem tady a vasemu psovi se nic nestalo říkáte? mam o pejska celkem starost je mu asi tak 8 mesicu amame ho celkem krátce byla by to velka skoda kdyby se mu neco stalo

19.2.2021 07:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Kaajaa napsal(a):
Muj pes ted sezral z jelita spejli tak proto jsem tady a vasemu psovi se nic nestalo říkáte? mam o pejska celkem starost je mu asi tak 8 mesicu amame ho celkem krátce byla by to velka skoda kdyby se mu neco stalo

Ne našemu se nic nestalo. Špejle nebylo to nejhorší, co sežral, měl v sobě už i špendlík . Ale ono je to dost individuální, o náhodě, o štěstí. Když se mi stane, že pes takhle něco sežere, tak mu dám kysané zelí a rozmačkané brambory, prostě nějaký "balast", který by to "obalil". Pak psa hlídám, sleduji a kontroluji bobky. Pokud by to do pár dní nevyšlo, tak bych jela na veterinu. Nebo kdyby byly nějaké problémy - zvracení, bolesti břicha, apatický pes atd., tak bych jela hned.

Mikra01

26.1.2022 19:27
Mikra01

XXX.XXX.168.28

Dobrý den jak velký pes sežral tu jitrnici? Mě se to stalo teď u malého špice.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík