Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anička44

3.7.2019 08:34
Anička44

XXX.XXX.0.1

Dobrý den chtěla bych vás poprosit o radu. Máme 9 týdenní štěně zlaťáka a neustále nás kouše do rukou, zkoušeli jsme dát hračky místo rukou, ale nepomáhá to. Ruce máme rozkousané až do krve. Jak jí to máme odnaučit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2019 08:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkuste si přečíst desítky diskuzí na úplně stejný otázky, objevují se tu pravidelně 2-3 nový týdně. Trochu nuda furt odpovídat na to samý...
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3586105/agresivni-stene?from-list=1#a3586543
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3584624/agresivni-stene?from-list=1#a3585049
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3582300/stene-kouse-a-utoci?from-list=1#a3582445
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3582325/stene-kouse?from-list=1#a3582439

Dětem holt začaly prázdniny...

3.7.2019 09:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dětem holt začaly prázdniny...

Lépe, když se zeptají, než když štěně odloží k popelnici.
Ti poučení, už se neptají a novách majitelů štěňátek přibývá.

3.7.2019 09:43
jahodapavel

XXX.XXX.0.1

mám 9 měsíční RTW, ruce samý šrám, prokousnuté lýtko a nos. Zatím na ní platí, když se moc rozjede, piškoty, dlouhé rukávy. Naučte ji reagovat na povel DOST - měla by se zklidnit. Ono to přestane až vymění zuby.

3.7.2019 09:57

sisi58 napsal(a):
Lépe, když se zeptají, než když štěně odloží k popelnici.
Ti poučení, už se neptají a novách majitelů štěňátek přibývá.

Je spíš smutné, kolik lidí si pořídí psa aniž by o tom věděli základní věci.

3.7.2019 11:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je spíš smutné, kolik lidí si pořídí psa aniž by o tom věděli základní věci.

Je. A návod se jim číst nechce. Bohužel štěňata nemají knoflíky. Tam by pak stačilo dostatečně dlouho mačkat, až narazíte na ten pravý. Pokus o vtip.

3.7.2019 13:07

Ale to je přece díra na trhu! Proč ještě nevyšlechtili plemeno, kde se budou rodit štěňata už s takovou funkcí, že když se na ně zakřičí "nesmíš", okamžitě přestanou cokoliv provádět?
Samozřejmě problém by byl s převodem do jiných jazyků, ale to by se snad nějak vyřešilo...

3.7.2019 18:49

Ale to je přece díra na trhu! Proč ještě nevyšlechtili plemeno, kde se budou rodit štěňata už s takovou funkcí, že když se na ně zakřičí "nesmíš", okamžitě přestanou cokoliv provádět?
Samozřejmě problém by byl s převodem do jiných jazyků, ale to by se snad nějak vyřešilo...

No tak my jsme to měli asi obráceně......po "nesmíš" následoval o to "zuřivější útok"....ona fena defakto asi poslouchala na slovo, jen jsme nepřišli na to jaké to slovo je.

Často tady svorně radíme, že povel "nesmíš...fuj...ne" a podobně je jen slovo, dokud se štěně nenaučí, cože to znamená, popř. nejlépe, říct pejskovi co má dělat a ne co dělat nemá. Ale klidně řeknu, že i já mám máslo na hlavě...i člověk jako já, který ví a zná někdy ze zoufalství takový """povel""" vyzkouší....i když je mu dopředu jasné, že to fungovat prostě nebude

3.7.2019 19:06

No tak my jsme to měli asi obráceně......po "nesmíš" následoval o to "zuřivější útok"....ona fena defakto asi poslouchala na slovo, jen jsme nepřišli na to jaké to slovo je.

Často tady svorně radíme, že povel "nesmíš...fuj...ne" a podobně je jen slovo, dokud se štěně nenaučí, cože to znamená, popř. nejlépe, říct pejskovi co má dělat a ne co dělat nemá. Ale klidně řeknu, že i já mám máslo na hlavě...i člověk jako já, který ví a zná někdy ze zoufalství takový """povel""" vyzkouší....i když je mu dopředu jasné, že to fungovat prostě nebude

Já zase dostala psa s už naučeným "fuj". Fakt to uměl a umí dodnes, dokáže na to pustit, co vzal do huby, případně odejít od hromady odpadků. Samozřejmě nefunguje 100%, na některý pochoutky je třeba důraznějších postupů. A hodně to bude asi tím, že je to nežravec nežravá.
Taky k němu byl přibalenej naučenej povel "jdi dolů" (z postele apod.) a skvěle zvládnuté snášení samoty. Na to, že mu byl rok a byl asi ledasjak zanedbanej, dost dobrý!
Tak tímto děkuji původním majitelům, že ho to naučili :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík