Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Bet Taylor...
30000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
promiňte, že se směju, ale já nic echt agresivního nevidim...
Jedinej problém tam možná vidim v tom vašem přístupu.....to štěně už je ve střehu, když ho jdete sundavat z gauče...už tam je z vaší strany vidět opatrnost....alespoň já jí tam vidim, váš přístup ke štěněti není jak to nazvat "suverénní".......
U vás možná vidím řešení v couračce....abyste štěně dostali z gauče a nemuseli na něj sahat.
Já osobně bych se s tím tak necrcala a šla na štěně ve stylu "hele frajere, co tady děláš??...tak jdeme" a vzhledem k tomu, že se u štěňat snažím omezit skákání, tak bych ho rovnou drapla a postavila na zem....a je mi úplně jedno jestli se bude vztekat. A pokud by vrčelo a kousalo tak ode mne komentář "ty jsi ale vrahounek viiiď...jenže máš smůlu mladej, tohle na mě neplatí"
Jenže v tom nesmí být žádné váhání, má to vypadat tak, že vzít štěně z gauče je ta nejpřirozenější věc na světě......a že nějakýho jeho kousání a vrčení se fakty neleknete.
Teď se ještě blbě zeptám....co když na něj nepůjdete takhle....co když si ve stejné situaci k němu prostě sednete a budete na něj milá....trošku pohrajete, potaháte se na tom gauči o hračku a pak s tou hračkou poběžíte nadšeně pryč a budete štěndo volat....nebo naopak tu hračku se kterou si budete hrát hodíte na zem??? půjde pro ní štěndo??
Uživatel s deaktivovaným účtem
och staford, tak tohle je ta strašná agresivní reakce?
škoda, že nemám zvěčněného pastevce coby štěně, ať mohu prezentovat fakt agresi....
jinak, a prosím se zase neuraž, děláš to tak blbě, jak to jen jde.....
teď musím jít pracinkat, pak napíšu, pokud už to někdo neudělá....
sla bych na neho po dobrém. Netahala bych ho,ale ukazala bych mu nějakou hračku, pamlsek. Sedla na zem a radostně volala. Nebo prostě jednoduše naučit (hrou) povel místo a když ho budete chtít sundat z gauce, tak ho odeslat na místo. A naopak bych ho učila, ze vaše ruka ma samé výhody - hlazení, krmení z ruky atd. A pokud vam vadí pes na gauci, tak bych mu dala jasná pravidla a nedovolila mu to nikdy.
Agrese a takovéhle chování rozvíjí jen další vzteklost a agresi. Řekla bych, jako laik, ze to štěně ma uz zafizovano, ze ta ruka mu ubližuje, případně ho ruší. Může to souviset i s tím, ze od vas dostal novinami nebo rukou přes zadek, jak jste psala. A to jsem z těch, kteří ne zastávají výhradně jen pozitivku - taky psa občas plácnu přes zadek - ale dospělého psa, který moc dobře vi, co se po něm chce... Nikdy ne stene, které neví, co po nem chcete a se kterým ještě nemáte tak dobrý vztah.
Pěkně si vás vycvičil lump jeden 😃
Tohle chování mu naprosto funguje, vy se ho zaleknete, když udělá takové štěněčí bububu. Já bych ho vůbec netahala za ten krk, buď couračku nebo pamlsek, hračku. V první řadě po mě takhle štěně vyjet, tak nepochodí, prostě jde dolů a basta, kdyby mu to neprošlo, tak to dělat nebude. Není nijak agresivní, jen ví, že to na vás funguje a podrží vám ruku v tlamě. Nevím jestli zrovna já ten cit pro psa mám, ale u vás ho tak nějak nevidím.. :) začněte s povely a stopovačkou. Nastavte mu jasné mantinely, bez bití a donucovani, buďte čitelná, nastavte jasný režim a pravidla a pes bude spokojený.
z toho co vidím:
1. ze začátku pes není agresivní, chce si hrát. Dejte mu tu ruku (jestli se bojíte, vemte si rukavici) a mluvte na něj konejšivým hlasem a druhou rukou ho hladte POMALU -UKLIDNĚTE HO
2. začně být agresivní v okamžiku, když mu sáhnete na obojek. Sundávejte mu jej v bytě, možná, že by stálo za úvahu používat postroj.
3. po prvním kontaktu čeká na to co uděláte a preventivně útočí. Dělejte všechno pomalu, nesahejte na krk.
někdo - všichni - ho museli asi dost řezat, aby tohle dělal
dívá se divně i na osobu, co má telefon
odborníci neporadili vodítko řečené couračka? kus provázku, co nemá rukojeť, aby se nikde nezasekla
a pořád mám velký zájem znát CHS
i kdyby se štěňata prala spolu, což naše dělala celý den a klidně i ve dvě ráno, rozcupovala se zahrada a deka vydržela minutu, tak na lidi teda takhle nereagovalo žádné
takže jste ho buď furt okřikovali a řezali, nebo nemělo maminku a chovatel razí heslo "pevnou ruku"
buď ho vraťte nebo se přestaňte vymlouvat, že za nic nemůžete, a začněte dělat, co vám tu už několik dní lidé radí
Staford1234
napsal(a):
To ho budu do smrti lákat na jídlo?
ne, vůbec
dáte mu vodítko a za to ho stáhnete pomaličku dolů z gauče
ale ne že zatáhnete a budete se tvářit tímhle tónem, co tu předvádíte
KLID.. nic se neděje.. prostě pojď dolů a to dolů se stane povelem, neříkejte nic kromě toho dolů
jak je pes na zemi, pochvalte, dejte odměnu a jděte si hrát nebo tak něco
až zas vleze na gauč, uděláte to samé, naprosto přesně jako předtím, naznačit vodítkem + slovo klidným hlasem dolů a dole odměna
Navíc mi přijde, že se z té situace dělá zbytečně divadlo (možná to bylo teď naschvál kvůli videu), ale já bych prostě šla v klidu kolem jakoby nic, prostě jakákoliv jiná situace s uzlem v ruce kolem štěněte, nechat ho zakousnout a přetahovat se až dolů s povelem "dolů".
Je to fakt mrně abyste ho nedokázala sundat z gauče, to by pak opravdu mohlo být se vším, problém vidím v tom, že má špatnou zkusenost s rukou, která na něj sahá.
No teď na to kouknul ještě můj syn....nejdřív se teda taky zasmál, ale řekl něco, co si myslím, že je svatá pravda...
Ježíš...vždyť to štěně si chce hrát....
vlastně to souvisí s tím, co už psal výše jahodapavel:
ze začátku pes není agresivní, chce si hrát.
a dál
. začně být agresivní v okamžiku, když mu sáhnete na obojek.
Na to můj syn řekl asi toto, kdyby naše fena ležela na gauči a já bych k ní přistoupil takhle...z jejího pohledu divně, tak přestože se normálně sleze, když jí o to požádáme, tak by si asi říkala "co to má za lubem??" a pokud by jí zatáhl za obojek, tak by se asi taky pěkně ohradila........
A já myslím, že je to fakt, že to není o tom, že bych fenu nemohla vzít za obojek....ono stejná situace s tím, že třeba fena přijde z venku, je mokrá a vleze si na gauč (je to teorie, protože doma s obojkem nechodíme a pesani slezou z gauče na povel) a já jí uvidim, přijdu k ní a řeknu "Sárino, jsi mokrá, padej dolu" a vezmu jí za obojek, tak už fena bude v pohybu a já jí jen "nasměruju" na místo.......ale pokud předvedu to co je na videu?? Tak si myslím, že by se po mě klidně ohnala...
Uvědomujete si, že taháním psa naučíte, že půjde po vodítku? Že tím vyplavíte ještě víc adrenalinu ? To, že pes pes leží na gauči není problém, když tak mu pobyt na něm znepříjemněte ( bílý pepř , latě, atd.) Musíte v něm vypěstovat, že váš dotek je příjemný. Moje štěně, když spí a šáhnu na něj, se převalí na záda a drží. A to je to dělo.
Uvědomujete si, že taháním psa naučíte, že půjde po vodítku? Že tím vyplavíte ještě víc adrenalinu ? To, že pes pes leží na gauči není problém, když tak mu pobyt na něm znepříjemněte ( bílý pepř , latě, atd.) Musíte v něm vypěstovat, že váš dotek je příjemný. Moje štěně, když spí a šáhnu na něj, se převalí na záda a drží. A to je to dělo. .
No já moc po pravdě nechápu, proč kolem toho děláte takový komedie? Proč na něj sáhne, pustí, sáhne, pustí, sedne si, volá, pak zase sáhne. Vždyť ten pes absolutně netuší, co po něm chcete. Sám je zmatenej a zkouší teda, co by na slečnu mohlo fungovat.. Stejně jako ona to zkouší na něj. Ale tudy cesta nevede. Buďte pro psa naprosto jasně čitelní v tom, co po něm chcete. Tady chcete, aby šel dolů. Jednou bych mu to řekla hezky, aby šel ke mě (i za pamlsek, za hračku a pokud by seskočil, pochválila bych a odvedla tam, kde ho chci mít místo gauče - třeba na pelech). A pokud by to ignoroval, tak bych si pro něj s naprostým klidem došla, vzala ho a s příkazem ho sundala ho dolů. Žádný ucukávání, oddělávání ruky, žádný ohledy na jeho hubu. Vždyť on ani neví, jestli ho slečna chce sundat nebo ne.
PS: Napíšu něco, co se asi setká z kritikou, ale kdybych takhle sáhla na psa, aby šel dolů a on mi cvakl po ruce, tak z druhé strany dostane facku, že spadne z gauče a bude to vyřešený na pořád.
Přesně, jak už tu napsal jahodapavel a někteří jiní...na začátku nevidím nic závadného, normální ňafající štěně hledající příležitost ke kontaktu a hře.
Znejistí ho až váš přístup, vaše snaha o "řešení" situace. Způsob, jakým se ho dotýkáte, je takový prapodivný, rozhodně v tom není klid a jistota, je to, jako byste šťouchali klacíkem do zmije.
Pravděpodobně vůbec netuší, co po něm chcete...ten povel "dolů", kterej používate, ten zná? Učili jste ho to?
jahodapavel
napsal(a):
Uvědomujete si, že taháním psa naučíte, že půjde po vodítku? Že tím vyplavíte ještě víc adrenalinu ? To, že pes pes leží na gauči není problém, když tak mu pobyt na něm znepříjemněte ( bílý pepř , latě, atd.) Musíte v něm vypěstovat, že váš dotek je příjemný. Moje štěně, když spí a šáhnu na něj, se převalí na záda a drží. A to je to dělo. .
netahat, naznačit jen, co se po něm chce
a pochválit
však tenhle pes nezná jeden jediný povel, vůbec netuší, co se po něm chce, a to mu jsou už 4 měsíce? neví, kde se spí, jí, kdo je jeho kamarád, protože vlastně ani žádného nemá..
už malinkým dětem říkám - nematlejte psa po hlavě, ale na boku...přijdu zpředu, sáhnu na hlavu a co dělá pes.. kouše .. to je ale legrace
když si ze mě dělá legraci, tak psa vezmu "kolem pasu" a sundám na zem, fakt se ho na nic neptám
jenže k tomu on musí vidět, že je to jasný signál vyrobený v naprostém klidu a ne v tomhle, co dělá tento majitel
rozdíl je v tom, že chci psa něco naučit a chtít ho pochválit, a ne že trestám, co jsem nenaučila
mimonko staffordí, týjo, to se jen tak nevidí
napsal(a):
někdo - všichni - ho museli asi dost řezat, aby tohle dělal
dívá se divně i na osobu, co má telefon
odborníci neporadili vodítko řečené couračka? kus provázku, co nemá rukojeť, aby se nikde nezasekla
a pořád mám velký zájem znát CHS
i kdyby se štěňata prala spolu, což naše dělala celý den a klidně i ve dvě ráno, rozcupovala se zahrada a deka vydržela minutu, tak na lidi teda takhle nereagovalo žádné
takže jste ho buď furt okřikovali a řezali, nebo nemělo maminku a chovatel razí heslo "pevnou ruku"
buď ho vraťte nebo se přestaňte vymlouvat, že za nic nemůžete, a začněte dělat, co vám tu už několik dní lidé radí
Hmm, nemám čas to teď celé číst....ale nebagatelizovala bych jeho chování a hlavně si myslím totéž, co Vy - ten pes nejen po štěněcím zastrašuje, ale se i bojí....a já se bojím, že ho opravdu mlátili/mlátí!
Už tu ty názory byly - PROSÍM zadavatele - vraťte jej! Vy se jej bojíte - to jde taky lehko poznat, používáte proutek a kdovíco ještě dalšího. U jiných se bude mít líp. Promiňte zadavateli...
Terven
napsal(a):
Přesně, jak už tu napsal jahodapavel a někteří jiní...na začátku nevidím nic závadného, normální ňafající štěně hledající příležitost ke kontaktu a hře.
Znejistí ho až váš přístup, vaše snaha o "řešení" situace. Způsob, jakým se ho dotýkáte, je takový prapodivný, rozhodně v tom není klid a jistota, je to, jako byste šťouchali klacíkem do zmije.
Pravděpodobně vůbec netuší, co po něm chcete...ten povel "dolů", kterej používate, ten zná? Učili jste ho to?
Klacíkem do zmije je prosto přesně definované..
ABZ
XXX.XXX.237.228
Dejte ho pryč. Bude to nejlepší volba pro všechny zúčastněné. Pokud se nebudu soustředit na psa, ale na Vás, tak to hlavní co vidím je strach. Bojíte se 4 měsíčního štěněte, co budete dělat, až půjde do puberty a útoky přestanou být hravé?
Proč jste si zvolili takové plemeno, když podle všeho nemáte zkušenosti?
Tohle mě udělat štěně - tak ho zabiju - chce si hrát a kouše , no viděli jste to někdy někdo ? - neberte prosím vážně -pokus o ironii
Bázlivá nervní ženská x štěně , co nechápe, co po něm chtějí, jen se zatím naučilo, že se nemá pro jistotu nechat chytit za obojek - nic víc
Já bych si k němu sedl, pohrál, pak mu dal požižlat hračku , pak ruku do tlamy (jak už jsem tu psal), tak aby mu "nechutnala" po chvíli uklidněného ho bafnul a se slovem "dolů" ho v klidu sundal a šli jsme dělat něco jiného
V tomhle stadiu (ochrana krku) už je na couračku pozdě a teď už je nevhodná...
Vleze si k vám někdy na klín a chce drbat a chovat ? Jestli ne, nemá k vám důvěru...
zase opakuju vraťte ho, nemáte na to...alespoň z toho videa se to tak jeví
Ps. představte si, že štěňata koušou napříč plemeny i neplemeny
i ti mali čivo a jorkmuti
Staford1234
napsal(a):
Pes chodí na cvicak umí dost povelu s tímhle nemáme problém
Jenže ono je něco jiného umet povely na cvičáku a normálně fungovat a uznávat pana v běžném životě. Znám spoustu psu, kteří umi mraky povelů, ale pokud jde o normální běžnou sitaci tak jsou nepoužitelní.
Neberte si to ve zlém, ale na me to působí tak, ze to štěně vas vůbec nebere, nic si z vas nedělá. Možná právě proto, ze ví, ze ma "navrch", ze z vas necítí tu sebejistotu nebo jak to nazvat. Vím, ze je to ještě mimino, ale většina stěňat, která páníčka berou a maji nějaký režim, tak normálně reaguji na zvýšený hlas,postoj atd. protože vi, ze to pan opravdu mysli naprosto vážně a ze to bude podle jeho pravidel. Pokud si usmyslim, ze štěně půjde dolů z gauce, tak pujde.
Prostě bych tomu štěněti nastolila jasný režim. Ale ne nijak zle, naopak spravedlivě a v klidu. Prostě když řeknu ze něco ne, tak fakt ne a je důležitý i ten váš vnitřní pocit, ze to myslite vážně. Snad mi rozumíte.
Pokud budete pokračovat tak jako teď, tak si ten vztah se psem akorát pokazite.
A zeptám se, co vam tedy doporučil ten odborník?
Nosila bych u sebe klidně nonstop nějaký žrádlo, když pujdu okolo psa, tak mu jakoby mimochodem to žrádlo dam - on si pak spojí, ze ta ruka je vlastně užitečná (protože bych rekla, že ted ma k té ruce uz negativní vztah). Hodně si s ním hrajte, ono pak pochopí, ze se vyplatí jit k vám, ze je s vámi zabava a bude vas tak nějak přirozeně následovat a třeba za vami sleze i z toho gauce.
Většina štěňat ma zájem o pohyblivé hračky - takže jdu okolo gauce s uzlem na provázku, hybu s nim, psa oslovím a řeknu "dolů", pes se pujde podivat na ten uzlík a ja ho pochválím a pohraju si s nim. Tak bych to delala já. Naučila bych ho to tak jako mimochodem.
A hlavně - ujasnila bych si, co ten bude moct a co ne. A to by meli respektovat všichni členové rodiny.
ABZ
XXX.XXX.183.230
Staford1234
napsal(a):
Nebojím se ho ale chtela jsem jasně na videu ukázat jakej umí být za norm okolnosti jo drapnu a dam na zem sice mám krvave ruce ale musí poslouchat
Neposlouchá, nevěří Vám, bojí se - uhýbá pohledem.
V době největší slávy těhlech plemen jsem dělala na veterině, každý druhý pes byl bull či něco tomu podobného, většinou v rukách mladých nezkušených majitelů, většinou jako módní dolněk či "dítě na zkoušku".
Za rok dva se vraceli - dost často s tím, že by se psa rádi zbavili - nezvládli výchovu, bojí se, že jim napadne dítě, bojí se, že napadne je, nemůžou se dostat do bytu, protože pes je šéf a nechce je tam.....
Dejte ho pryč dokud má šanci najít nového majitele, který ho srovná, tohle skončí blbě
Promiňte, ale pokud Vás tohle dokáže znejistit, tak si opravdu vyberte nějakého maličkého společenského pejska. Pokud se po Vás ten prcek takhle ožene, tak hlavně nikdy nesmíte ucuknout a nechat ho uspět. Měl by pochopit, že tohle nefunguje a rozhodně by neměl vyrůstat s pocitem, že Vás dokáže odstrašit chňapnutím, když nechce poslechnout. Buď mu dejte košík, nebo si vezměte koženou rukavici a prostě ho bez obav, bez trestání a bez vztekání v klidu sundejte. Jakmile pochopí, že na Vás zastrašování nefunguje, tak bych pokračoval s tou couračkou, aby prostě jakmile vydáte povel, byl vždy po ruce nástroj k jeho splnění. Jakýmkoliv trestáním a neúspěšnými korekcemi psa se vaše pozice dál zhoršuje. Musí se naučit Vám věřit, vědět, že co řeknete, to se stane, ale zároveň, že jemu to nikdy nepřinese nic zlého. Poslechnout se vyplatí a pes takového plemene by Vás měl chtít poslechnout, je to pro něj přirozená věc.
Staford1234
napsal(a):
Tak a tohle je reakce 4mesicniho štěněte -před tím se najedl prohráli jsme si byl venku a pak ho chci vyhodit ze sedačky a taková reakce následuje A TO JE JEŠTĚ HORŠÍ NĚKDY
Dovolila jsem vám přepsat vaši konverzaci se psem: "Pojď. Honem. Pojď. Nech toho. Pojď. Deme. Dolu. Papi. Papine. Pojď. - zamlaskání na psa - Papi. Papi. - zamlaskání na psa - Pocem. Deme. Dolu. Papine. Dolu!"
Celkem 19 povelů během 31 vteřin.
Štěně absolutně nechápe, co po něm chcete. Cítí z vás nejistotu, ví, že se ho bojíte. A samo se kvůli tomu necítí jisté. Nerozumí vám, vašemu chování a vy jemu.
Pokud u vás byli nějací odborníci (kteří?), tak by vám měli především vysvětlit, jak se správně v takových situacích chovat. Zatím děláte vše špatně.
Berte to jako kritiku, ale konstruktivní. XY lidí vám tu napsalo, jak postupovat jinak. Zamyslete se nad tím, pozvěte si jiné experty. Za tohle chování štěně nemůže, je to jen reakce na vaše nečitelné jednání, "povelování" atd.
Jeden povel (který nejdříve ale musím štěně naučit) a trvám pak na jeho splnění. Jak toho docílit bylo popsáno výše. Tohle není nějaký agresor, to je nepochopené štěněcí chování, které pod vaším (ne)vedením může opravdu přerůst v nehezký zlozvyk. Kontaktujete chovatele, pozvěte si ho domů. Ať VÁS naučí, jak se štěnětem jednat. Nebo ať si ho vezme zpět.
napsal(a):
Dovolila jsem vám přepsat vaši konverzaci se psem: "Pojď. Honem. Pojď. Nech toho. Pojď. Deme. Dolu. Papi. Papine. Pojď. - zamlaskání na psa - Papi. Papi. - zamlaskání na psa - Pocem. Deme. Dolu. Papine. Dolu!"
Štěně absolutně nechápe, co po něm chcete. Cítí z vás nejistotu, ví, že se ho bojíte. A samo se kvůli tomu necítí jisté. Nerozumí vám, vašemu chování a vy jemu.
Pokud u vás byli nějací odborníci (kteří?), tak by vám měli především vysvětlit, jak se správně v takových situacích chovat. Zatím děláte vše špatně.
Berte to jako kritiku, ale konstruktivní. XY lidí vám tu napsalo, jak postupovat jinak. Zamyslete se nad tím, pozvěte si jiné experty. Za tohle chování štěně nemůže, je to jen reakce na vaše nečitelné jednání, "povelování" atd.
Jeden povel (který nejdříve ale musím štěně naučit) a trvám pak na jeho splnění. Jak toho docílit bylo popsáno výše. Tohle není nějaký agresor, to je nepochopené štěněcí chování, které pod vaším (ne)vedením může opravdu přerůst v nehezký zlozvyk. Kontaktujete chovatele, pozvěte si ho domů. Ať VÁS naučí, jak se štěnětem jednat. Nebo ať si ho vezme zpět.
Ještě bych dodala - doufám, že nejsem jediná, kdo tam vidí nejen strach "paničky", ale i psíka...? Dle mě se nejedná o výzvu štěnda ke hře, já tam prostě vidím i strach/úzkost/naštvanost toho psa (ke konci videa i stáhne uši k hlavě).
No a to, že se jej TEĎ jako v podstatě psího děcka majitelé bojí, vnímám jako nejhorší, a také největší potenciál pro nějaký pozdější velký malér. Proto ten můj (a zdaleka nejen můj) apel k vrácení štěněte.
napsal(a):
Naprosto souhlasím!!!!!Jenom bych měl jistou výtku ,že než jsi takové plemeno pořídím tak bych měl mít jisté znalosti a základy o výchově psů ....a ne jsi takové plemeno pořídit a pak co mam dělat!!!!Sám mám doma dvě ,pro někoho kontroverzní plemena a vím co to obnáší!!!Pes neni hračka a už vůbec modni doplněk!!!!Můj názor,pes na gauči nemá co dělat,ma mít své místo ....dnes je to gauč a zitra kuchyňský stůl....slečna jsi měla pro začátek pořídit labradora aby zjistila co výchova psa obnáší a zda to zvládne a ne hned staforda .....A.E
napsal(a):
Naprosto souhlasím!!!!!Jenom bych měl jistou výtku ,že než jsi takové plemeno pořídím tak bych měl mít jisté znalosti a základy o výchově psů ....a ne jsi takové plemeno pořídit a pak co mam dělat!!!!Sám mám doma dvě ,pro někoho kontroverzní plemena a vím co to obnáší!!!Pes neni hračka a už vůbec modni doplněk!!!!Můj názor,pes na gauči nemá co dělat,ma mít své místo ....dnes je to gauč a zitra kuchyňský stůl....slečna jsi měla pro začátek pořídit labradora aby zjistila co výchova psa obnáší a zda to zvládne a ne hned staforda .....A.E
No, on labrador je sice velmi přátelský, ale co ten lovecký pud?
fikovnice
napsal(a):
S loveckým pudem u retrívrů nebývá problém- jsou to přinašeči střelené zvěře. Jejich "nezvládnutý" lovecký pud se projevuje obvykle tak, že do zblbnutí přinášejí cokoliv, z vody zejména
Ke štvaní zvěře sklony nemívají, v mém okolí všichni mohou v lese navolno a to i ti, co jsou v rukách laiků a začátečníků. Výjimky určitě existujou, jako u všeho.
Jinak samozřejmě je to akční pes vyžadující zaměstnání.
fikovnice
napsal(a):
...to je to nejmenší a zvládnutelný.......nicméně je to pes pracovní a bude chtít nějakou aktivitu.........ale pro mně je to takové tankoidní plemeno - valí se radostně kamkoli a ke komukoli hlava nehlava na druhou stranu nezpůsobí ve srovnání s plemenem tazatelky ve své podstatě takřka žádné škody na zdraví a životech.......
napsal(a):
...to je to nejmenší a zvládnutelný.......nicméně je to pes pracovní a bude chtít nějakou aktivitu.........ale pro mně je to takové tankoidní plemeno - valí se radostně kamkoli a ke komukoli hlava nehlava na druhou stranu nezpůsobí ve srovnání s plemenem tazatelky ve své podstatě takřka žádné škody na zdraví a životech.......
Přesně tak.
fikovnice
napsal(a):
Zdravím. Máte predstavu jakou ohromnou sílu a odhodlanost ma staford?Umite jsi predstavit co takovy pes dokáže v nespravnych rukach?V obraně jsou daleko efektivnější než nejaky ovčák!!!!!!! Takže když jsi paní neumí poradit teď se štěnětem ? Tak co bude dělat za rok z takovou vychovou a přístupem. Paní ho bude chtít za rok sundat z gauče a on po ní vyjede,z takovym pristupem bude tohle štěně,,velký pán " a paní bude sedět na zemí:-))))) A.E
napsal(a):
Zdravím. Máte predstavu jakou ohromnou sílu a odhodlanost ma staford?Umite jsi predstavit co takovy pes dokáže v nespravnych rukach?V obraně jsou daleko efektivnější než nejaky ovčák!!!!!!! Takže když jsi paní neumí poradit teď se štěnětem ? Tak co bude dělat za rok z takovou vychovou a přístupem. Paní ho bude chtít za rok sundat z gauče a on po ní vyjede,z takovym pristupem bude tohle štěně,,velký pán " a paní bude sedět na zemí:-))))) A.E
Prosím vás zase nedělte z AST takové bestie. Jsou to milující, k lidem přátelští psi. A že jsou v obraně efektivnější než ovčák? Tak to ale asi jen ti hodně zkažení...
Není to pes pro každého, ale s laskavým a důsledným přístupem z něho zvládne vychovat pohodového psa i začátečník. Pokud na to jde selským rozumem a s citem. Známá měla vrh 10ti štěňat, dost jedinců dala do rukou začátečníkům - s tím, že o psech chce mít přehled, že se vším poradí pomůže atd... Nyní jsou psům dva roky a všichni jsou normálně vychovaní, někteří z nich cvičí i na vyšší úrovni a skvěle fungují...
Navíc ten vámi tolik doporučovaný labrador taky není úplně nejjednodušší na výchovu, není to pes, který se tak nějak vychová sám, jak si spousta lidí myslí. Takovým přístupem jako je na videu se dá zkazit i labrador, a vlastně každý pes... Zkazit se dá každý pes, bez ohledu na plemeno. A u každého většího psa už to může být pěkný malér...
.slečna jsi měla pro začátek pořídit labradora aby zjistila co výchova psa obnáší a zda to zvládne a ne hned staforda .
proč máte pocit, že je výchova labradora o tolik snadnější? Protože naučit štěně jít dolů z gauče bude stejné jak u labradora, tak u AST.
Můj názor,pes na gauči nemá co dělat,ma mít své místo ....
váš názor vám neberu, ale absolutně s ním nesouhlasím. Nevidím jediný důvod, proč by pes nemohl ležet na gauči. Spíš naopak, miluji večery, kdy se ke mě psi na gauči schoulí. Ale - psi mají naučeno "vypadni" a není problém, aby z gauče slezli když já chci. Samozřejmě svá místa mají taky, tam jsou většinou když já jsem třeba v kuchyni nebo se pohybuji po baráku, když je tu návštěva a nebo když je tam pošlu. A nebo když jsou fakt hotoví a chtějí mít naprostý klid. Ale ten gauč vítězí....
To samé je s postelí, psi tam spí, občas si tam lehnou i přes den. Ale zase, není problém je z postele kdykoli poslat pryč. Třeba fena, která spí s námi v posteli, tak poslední tři dny spí na "svém" křesle vedle postele (očekávala jsem hárání). Prostě jí večer pošlu na místo na křesílko, dám ji "dobrou noc" tam a v pohodě tam chrápe celou noc.
Video mi silně připomíná mého nedůsledného manžela, který se strašně diví, že ho naši psi neposlouchali a neposlouchají... Obdobná situace jako na videu (s tím rozdílem, že naši psi povely znají): muž chce, aby si čuba sedla, tudíž stále dokola opakuje "sedni, sedni, sedni, sedni..." do zblbnutí, klidně půl minuty. Čuba vytlemená lítá okolo. On to po chvíli vzdá a jde si po svým. Proč by si čuba sedala, když se v případě nesplnění povelu vůbec, ale VŮBEC nic nestane? Tomu se říká nedůslednost a obdobná situace je na videu. Plus tam vidím hravé štěně a po sáhnutí na krk jeho strach a následně nejistota, co se po něm vlastně chce.
napsal(a):
Video mi silně připomíná mého nedůsledného manžela, který se strašně diví, že ho naši psi neposlouchali a neposlouchají... Obdobná situace jako na videu (s tím rozdílem, že naši psi povely znají): muž chce, aby si čuba sedla, tudíž stále dokola opakuje "sedni, sedni, sedni, sedni..." do zblbnutí, klidně půl minuty. Čuba vytlemená lítá okolo. On to po chvíli vzdá a jde si po svým. Proč by si čuba sedala, když se v případě nesplnění povelu vůbec, ale VŮBEC nic nestane? Tomu se říká nedůslednost a obdobná situace je na videu. Plus tam vidím hravé štěně a po sáhnutí na krk jeho strach a následně nejistota, co se po něm vlastně chce.
Koukám, s těma chlapama je to všude stejný .
marcelaamax
napsal(a):
Koukám, s těma chlapama je to všude stejný .
....i u nás obdobný přístup ze strany přítele....
napsal(a):
a i to je důvod proč máme grifonky a brzo brabantičku
Markéta80
napsal(a):
a i to je důvod proč máme grifonky a brzo brabantičku
My máme mopsle.... a i ty ho maj silně na háku
napsal(a):
A proč to píšete zrovna mně, která skoro v každém příspěvku úpěnlivě apeluje na to, aby psa vrátili chovce???
napsal(a):
My máme mopsle.... a i ty ho maj silně na háku
manžel jim něco říká a starší odchází a mladší si hlavu může ukroutit a manžel že asi neslyší a já jim to řeknu a ví. I říkal jak nejsem doma tak furt tady chodí a až když přijdu tak jsou v klidu Ale obě jdou hlavně za mnou, k manželovi si lehnou ale když jsme doma mam je hned pod nohama a už říká že nedoufá že ta nejmladší půjde víc k němu . On i když bude říkat co dělat nemají tak jim to říká takovým tonem že to berou že je chválí I když starší okřikuje at mu neolizuje hlavu tak nic a já řeknu jen její jméno a přestane
napsal(a):
No, jak píše Marcela, i labík je třeba vychovávat. Nikdo tu třeba nezmínil, že je to v podstatě chodící popelnice - osobně jsem znala dva takové (z toho jeden, kterej nebyl stupidníma pánama krmenej pořádně, tak žral fakt úplně vše, viděla jsem jej žrát omáčku vylitou na zem - na hlínu - vše to hltal...). Když už, tak bych doporučila fakt malé společenské plemeno - je i móda čivav, Ty máš motýla, nebo třeba i pudlík, apod. Ale je jasný, že KAŽDÝ pes musí být vychováván, i ta čivava...
Markéta80
napsal(a):
manžel jim něco říká a starší odchází a mladší si hlavu může ukroutit a manžel že asi neslyší a já jim to řeknu a ví. I říkal jak nejsem doma tak furt tady chodí a až když přijdu tak jsou v klidu Ale obě jdou hlavně za mnou, k manželovi si lehnou ale když jsme doma mam je hned pod nohama a už říká že nedoufá že ta nejmladší půjde víc k němu . On i když bude říkat co dělat nemají tak jim to říká takovým tonem že to berou že je chválí I když starší okřikuje at mu neolizuje hlavu tak nic a já řeknu jen její jméno a přestane
...némlich to samý u nás... jen s tím rozdílem, že starší čuba, když nejsem doma, machruje a snaží se doma šéfovat a chlap to neumí zvládnout... ale na druhou stranu je to výbornej automat na žrádlo od stolu a na naprosto dětinský blbnutí nejlíp v leže na zemi
Jo a taky páníček nejlíp na světě umí drbat pupek. Jak ho vidí, automaticky háže záda a tlemí se jak pitomá. A to je jí 12 ❤️😄
fikovnice
napsal(a):
No, jak píše Marcela, i labík je třeba vychovávat. Nikdo tu třeba nezmínil, že je to v podstatě chodící popelnice - osobně jsem znala dva takové (z toho jeden, kterej nebyl stupidníma pánama krmenej pořádně, tak žral fakt úplně vše, viděla jsem jej žrát omáčku vylitou na zem - na hlínu - vše to hltal...). Když už, tak bych doporučila fakt malé společenské plemeno - je i móda čivav, Ty máš motýla, nebo třeba i pudlík, apod. Ale je jasný, že KAŽDÝ pes musí být vychováván, i ta čivava...
.....ale to dozajista, ale prostě jinak to bude na ulici když se něco znelíbí nevychovanému amstafovi, který bude mít svého majitele na háku a jinak s labroušem.......obě plemena se musí vychovat a zajistit jim nějakou "práci" hlavou - obě plemena chtějí pracovat, ale myslím si , že tazatelka neodhadla své možnosti a podcenila rasu psa, kterého si pořídila......včera jsem potkala takovou vyfintěnou slečnu s argentýnou - fenka necelé 4 měsíce, strašně milá a mazlivá, vydržela jsem se s ní dlouho ňufat, naprosto klidná, důvěřivá, vůbec neokusovala jako jiná štěňata, našeho psa se ani nedotkla, jen tiše pozorovala.....jenomže slečna na ní chrlila jeden povel za druhým táhla jí na vodítku jak financ kozu......no jsem zvědava, kdy padne tady dotaz POMOC mám půlroční argetýnu a ona....... a ono i z takové čivavy se dá nevýchovou vyrobit zlý uštěkaný kousavý skřet, kterého bude "jeho" rodina poslouchat jak zavelí, jen prostě na ulici neudělá žádnou škodu, jen bude pro své okolí nenáviděným haj.zlíkem no..........
marcelaamax
napsal(a):
.slečna jsi měla pro začátek pořídit labradora aby zjistila co výchova psa obnáší a zda to zvládne a ne hned staforda .
proč máte pocit, že je výchova labradora o tolik snadnější? Protože naučit štěně jít dolů z gauče bude stejné jak u labradora, tak u AST.
Můj názor,pes na gauči nemá co dělat,ma mít své místo ....
váš názor vám neberu, ale absolutně s ním nesouhlasím. Nevidím jediný důvod, proč by pes nemohl ležet na gauči. Spíš naopak, miluji večery, kdy se ke mě psi na gauči schoulí. Ale - psi mají naučeno "vypadni" a není problém, aby z gauče slezli když já chci. Samozřejmě svá místa mají taky, tam jsou většinou když já jsem třeba v kuchyni nebo se pohybuji po baráku, když je tu návštěva a nebo když je tam pošlu. A nebo když jsou fakt hotoví a chtějí mít naprostý klid. Ale ten gauč vítězí....
To samé je s postelí, psi tam spí, občas si tam lehnou i přes den. Ale zase, není problém je z postele kdykoli poslat pryč. Třeba fena, která spí s námi v posteli, tak poslední tři dny spí na "svém" křesle vedle postele (očekávala jsem hárání). Prostě jí večer pošlu na místo na křesílko, dám ji "dobrou noc" tam a v pohodě tam chrápe celou noc.
No rozhodně labrador udělá míň škody než staford či pitbul když ho špatně vychovate.V loňském roce napadl v sousední vesnici majitelku pitbul ,z celé ruky ji strhal svalovinu az po rameno .Na misto musel byt přivolán vrtulnik,jeji ruku musely amputovat.Zachranil ji syn ktery ji našel v šoku jak ji pes trhal a ještě ho tam k ni nechtěl pustit..v kazde literatuře a každý kdo tyto plemena vlastni Vam da najevo, že tito psi patří do zkusenych ruk ze zdravym charakterem a prikladnou důsledností jinak vám tito psi přerostou pres hlavu .Pan je majitel, nikoliv pes.A co se týče gauče nic proti tomu nemám,u mě taky pes ma možnost jsi ke me sednout ,ale psa ovladam slovem a nikoliv tahanim a fyzickymi projevy..omlouvam se pokud jste to nějak špatně pochopila přeji hezky den
Prostě jsem chtěl říct,ze pořídit jsi tyto plemena by měl ten kdo je dokáže zvladnout!!!!! To je celý
napsal(a):
No rozhodně labrador udělá míň škody než staford či pitbul když ho špatně vychovate.V loňském roce napadl v sousední vesnici majitelku pitbul ,z celé ruky ji strhal svalovinu az po rameno .Na misto musel byt přivolán vrtulnik,jeji ruku musely amputovat.Zachranil ji syn ktery ji našel v šoku jak ji pes trhal a ještě ho tam k ni nechtěl pustit..v kazde literatuře a každý kdo tyto plemena vlastni Vam da najevo, že tito psi patří do zkusenych ruk ze zdravym charakterem a prikladnou důsledností jinak vám tito psi přerostou pres hlavu .Pan je majitel, nikoliv pes.A co se týče gauče nic proti tomu nemám,u mě taky pes ma možnost jsi ke me sednout ,ale psa ovladam slovem a nikoliv tahanim a fyzickymi projevy..omlouvam se pokud jste to nějak špatně pochopila přeji hezky den
Nemusíte mi vysvětlovat, jací tito psy jsou - mám dva bully doma. Z toho jednoho křížence, se složitější povahou (ale tu mají právě většinou kříženci nebo bezpapíráci).... Pokud opravdový AST nebo pitbul jde po člověku, navíc po svém pánovi, tak to musí být opravdu hoooodně zkažený pes, nebo nemocný.... Protože při správném, spravedlivém "vedení" se tito psi proti člověku prostě neobrátí.
Jasně, že když už je pak ten pes "zkažený" tak může ublížit víc než labík, to souhlasím. Nicméně tvrdit, že si paní měla nejdříve pořídit labíka, aby zjistila, jestli má na to mít AST - mi přijde trochu scestné.
tito psi patří do zkusenych ruk ze zdravym charakterem a prikladnou důsledností jinak vám tito psi přerostou pres hlavu
I s tímto souhlasím . Jenže přes hlavu vám může přerůst i ten labrador - a zrovna labíků znám nevychovaných, doma panujících a venku si dělajících co chtějí hodně...
Pokud to berete jen z toho hlediska, že když totálně zkazím a zlomím psa, tak mi víc může ublížit AST než labrador tak to pak možná ano...
Dneska jsi tyto plemena pořizují lidi z pošramocenym charakterem ,výbušnou povahou a jen proto ,že je to nějaká móda. .....tito psi vyžadují trpělivost,pevne vedení,důslednost a byt spravedlivý jen tak jsi vychovate dobreho kamarada ,spolecnika a člena rodiny...u mě platí,že pes jsi hlídá mě,ne ja jeho...
Jasně, že když už je pak ten pes "zkažený" tak může ublížit víc než labík, to souhlasím. Nicméně tvrdit, že si paní měla nejdříve pořídit labíka, aby zjistila, jestli má na to mít AST - mi přijde trochu scestné.
Opět jsi špatně rozumime ,nepleťme do toho labika ,ale prostě jsi nejdřív zkusit vychovat nějaké jine rozumnější plemeno než hned staforda.Nikomu nic nevnucuji,pouze me žere že takoví psi končí v utulku v nejlepším nebo utracenim nebo napadenim někoho,přitom pes za to nemůže,ale ve většině případů majitel a proč asi????
napsal(a):
.....ale to dozajista, ale prostě jinak to bude na ulici když se něco znelíbí nevychovanému amstafovi, který bude mít svého majitele na háku a jinak s labroušem.......obě plemena se musí vychovat a zajistit jim nějakou "práci" hlavou - obě plemena chtějí pracovat, ale myslím si , že tazatelka neodhadla své možnosti a podcenila rasu psa, kterého si pořídila......včera jsem potkala takovou vyfintěnou slečnu s argentýnou - fenka necelé 4 měsíce, strašně milá a mazlivá, vydržela jsem se s ní dlouho ňufat, naprosto klidná, důvěřivá, vůbec neokusovala jako jiná štěňata, našeho psa se ani nedotkla, jen tiše pozorovala.....jenomže slečna na ní chrlila jeden povel za druhým táhla jí na vodítku jak financ kozu......no jsem zvědava, kdy padne tady dotaz POMOC mám půlroční argetýnu a ona....... a ono i z takové čivavy se dá nevýchovou vyrobit zlý uštěkaný kousavý skřet, kterého bude "jeho" rodina poslouchat jak zavelí, jen prostě na ulici neudělá žádnou škodu, jen bude pro své okolí nenáviděným haj.zlíkem no..........
"...tazatelka neodhadla své možnosti a podcenila rasu psa, kterého si pořídila..."
Task v tom se naprosto shodneme a jen já tu na to téma napsala několik příspěvků...
marcelaamax
napsal(a):
Nemusíte mi vysvětlovat, jací tito psy jsou - mám dva bully doma. Z toho jednoho křížence, se složitější povahou (ale tu mají právě většinou kříženci nebo bezpapíráci).... Pokud opravdový AST nebo pitbul jde po člověku, navíc po svém pánovi, tak to musí být opravdu hoooodně zkažený pes, nebo nemocný.... Protože při správném, spravedlivém "vedení" se tito psi proti člověku prostě neobrátí.
tito psi patří do zkusenych ruk ze zdravym charakterem a prikladnou důsledností jinak vám tito psi přerostou pres hlavu
I s tímto souhlasím . Jenže přes hlavu vám může přerůst i ten labrador - a zrovna labíků znám nevychovaných, doma panujících a venku si dělajících co chtějí hodně...
Pokud to berete jen z toho hlediska, že když totálně zkazím a zlomím psa, tak mi víc může ublížit AST než labrador tak to pak možná ano...
Hmm, ale stejně mě Marcelo překvapuje, jestli má Cooper "složitější povahu." Považuju Vás za zkušenou kynoložku a Cooper je - tedy aspoň vzhledově - fakt typické bull plemeno. Myslíte, že fakt hraje takovou roli to, že není čistokrevný? Vy jste znala oba jeho rodiče, ne? Prosím, nejde o rýpání, prostě mě to zajímá - zda zkušený člověk může právě tu povahovou nevyrovnanost správným výcvikem zkorigovat?
fikovnice
napsal(a):
Hmm, ale stejně mě Marcelo překvapuje, jestli má Cooper "složitější povahu." Považuju Vás za zkušenou kynoložku a Cooper je - tedy aspoň vzhledově - fakt typické bull plemeno. Myslíte, že fakt hraje takovou roli to, že není čistokrevný? Vy jste znala oba jeho rodiče, ne? Prosím, nejde o rýpání, prostě mě to zajímá - zda zkušený člověk může právě tu povahovou nevyrovnanost správným výcvikem zkorigovat?
No, za zkušenou kynoložku se nepovažuji A ano, opravdu si myslím, že to hraje velkou roli. Znám oba rodiče - otec čistokrevný typický AST, milující lidi. Matka týraná, ustrašená, bojácná, naprosto nedůvěřivá k lidem. Cooper už jako štěně neměl typickou povahu AST - který by se vrhal s radostí ke všem lidem, všechny vítal atd.... už jako štěně si držel od lidí odstup, nevyhledával je, spíše se jich stranil - ale ne ze strachu. Prostě o lidi neměl zájem. Pokud by to bylo třeba ze strachu, tak si myslím, že socializací se to dá změnit, ale tohle jsem změnit nedokázala. To bych musela toho psa do kontaktu s lidmi vyloženě nutit a "lámat" ho, a to nechci. To víte, že jsem to nejdřív hodně řešila, hodně jsme chodili mezi lidi, dávala jsem lidem pamlsky aby ho krmili atd.... ale pak mi došlo, že je to k ničemu, že ten pes takový prostě bude a že ho nezměním, že on ty lidi nemusí....A s tou povahou jsem se smířila. On miluje ten svůj úzký okruh lidí a cizí lidi rád nemá. A celkově je takový, že ani nevím jak to popsat , asi nevyrovnaný? Občas má prostě divné reakce a je nepředvídatelný - tedy pro mě jo, já už ho znám, ale pro cizí ne.
No a opravdový AST takový není, a opravdu žádného takového (čistokrevného) nezmám. Všichni AST, které znám milují všechny lidi, ale jasně, i tam se může vyskytnout výjimka, asi jako všude. Pro to plemeno je typické, že miluje lidi a pokud se chová na psech, kteří mají standardní povahu, no tak ty štěňata taková budou taky.... Ale pokud se tam přikříží další pes třeba bez pp (a on klidně může taky milovat lidi) tak už ta povaha tak jistá nebude. Třeba zrovna babička toho bez pp psa byla na lidi ostrá, byla nevyrovnaná atd...
Ale samozřejmě, že i bull kříženec může být úplně pohodový.... Jen já bych po svých zkušenostech do křížence bulla a bulla bez PP už nešla...
Jako já jsem si na tu povahu zvykla, ale musí mít člověk prostě pořád oči na stopkách a všechno bedlivě sledovat... A když to porovnám s fenou (vyrovnanou), tak je to s ní nepopsatelně jednodušší... Ale zase co se sportů týče, tak tam si nemůžu stěžovat, na to je Cooper fakt výbornej a hodně všestranej.
marcelaamax
napsal(a):
No, za zkušenou kynoložku se nepovažuji A ano, opravdu si myslím, že to hraje velkou roli. Znám oba rodiče - otec čistokrevný typický AST, milující lidi. Matka týraná, ustrašená, bojácná, naprosto nedůvěřivá k lidem. Cooper už jako štěně neměl typickou povahu AST - který by se vrhal s radostí ke všem lidem, všechny vítal atd.... už jako štěně si držel od lidí odstup, nevyhledával je, spíše se jich stranil - ale ne ze strachu. Prostě o lidi neměl zájem. Pokud by to bylo třeba ze strachu, tak si myslím, že socializací se to dá změnit, ale tohle jsem změnit nedokázala. To bych musela toho psa do kontaktu s lidmi vyloženě nutit a "lámat" ho, a to nechci. To víte, že jsem to nejdřív hodně řešila, hodně jsme chodili mezi lidi, dávala jsem lidem pamlsky aby ho krmili atd.... ale pak mi došlo, že je to k ničemu, že ten pes takový prostě bude a že ho nezměním, že on ty lidi nemusí....A s tou povahou jsem se smířila. On miluje ten svůj úzký okruh lidí a cizí lidi rád nemá. A celkově je takový, že ani nevím jak to popsat , asi nevyrovnaný? Občas má prostě divné reakce a je nepředvídatelný - tedy pro mě jo, já už ho znám, ale pro cizí ne.
No a opravdový AST takový není, a opravdu žádného takového (čistokrevného) nezmám. Všichni AST, které znám milují všechny lidi, ale jasně, i tam se může vyskytnout výjimka, asi jako všude. Pro to plemeno je typické, že miluje lidi a pokud se chová na psech, kteří mají standardní povahu, no tak ty štěňata taková budou taky.... Ale pokud se tam přikříží další pes třeba bez pp (a on klidně může taky milovat lidi) tak už ta povaha tak jistá nebude. Třeba zrovna babička toho bez pp psa byla na lidi ostrá, byla nevyrovnaná atd...
Ale samozřejmě, že i bull kříženec může být úplně pohodový.... Jen já bych po svých zkušenostech do křížence bulla a bulla bez PP už nešla...
Jako já jsem si na tu povahu zvykla, ale musí mít člověk prostě pořád oči na stopkách a všechno bedlivě sledovat... A když to porovnám s fenou (vyrovnanou), tak je to s ní nepopsatelně jednodušší... Ale zase co se sportů týče, tak tam si nemůžu stěžovat, na to je Cooper fakt výbornej a hodně všestranej.
Tak tady to ale asi nebude vylozene krizenim, jako spis to, ze to chovani stene prevzalo od sve matky. Kdyz tam vidi jeji pristup k lidem, zacne se chovat stejne.. Ne?
impact
napsal(a):
A k navstevam?
Tak to upřímně nevím. Ale vyrůstal i s otcem a ještě jednou přátelskou fenou. Takže viděl i to, že oni se na lidi nadšeně vrhaji atd.
Když jsme si ho brali, tak pes a druhá fena se od nas nehli a chtěli pořád drbat. Matka štěňat si držela odstup a bylo vidět, ze se bojí.
Fakt nevím, ale kdyby to bylo "okoukane" chování od matky, tak by se to socializaci možná zlepšilo ne?
lupus4
napsal(a):
tohle je "správná chovatelka"
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/106791717/Daruji-Husky-X-Pitbull.php?fbclid=IwAR2aap5wxlKbm-mpPKLW5hKU5YolkT4d1UZhAlrXz3ph6w6ICmLfL1Ihhhk
...má pěkný podvazek
marcelaamax
napsal(a):
Tak já vím, že se opakuju, ale mně se Cooper hlavně enormně líbí - je to nádherný pes s krásnou srstí a krásně nasvalenou stavbou těla!
Asi bych měla problém, kdybychom se potkaly, nesnažit se o kontakt s ním...i když to samozřejmě nedělám. Dělám jen to, co mi dovolí páníci daného psa a hlavně pes sám.
fikovnice
napsal(a):
Tak já vím, že se opakuju, ale mně se Cooper hlavně enormně líbí - je to nádherný pes s krásnou srstí a krásně nasvalenou stavbou těla!
Asi bych měla problém, kdybychom se potkaly, nesnažit se o kontakt s ním...i když to samozřejmě nedělám. Dělám jen to, co mi dovolí páníci daného psa a hlavně pes sám.
"...kdybychom se potkaly..." to "y" je tam proto, že jsem měla na mysli potenc. setkání mě a Marcely. Bez vysvětlení tam to "y" bije do očí.
fikovnice
napsal(a):
i mně se Cooper enormně líbí a doufám že ho uvidím naživo a brzy a pak podám info jak setkání proběhlo