Golddust yorkshire terrier

Prodám Jorkširského teriéra - CHS od Moravské Sázavy nabízí dva chlapečky G...
30000 KčHezký den všem! Přicházím k Vám, kteří máte 2 pejsky, pro radu ohledně krmení. K dospělému pejskovi jsme si pořídili štěňátko. První dva týdny jsme s nimi byli doma, aby se malý rozkoukal a společně si na sebe zvykli. To se podařilo, mají se rádi, ALE... Řešíme otázku, jak vyřešit krmení v době, kdy budeme v práci. Starší pejsek je nerad doma sám, a zjistil, že nám velmi vadí, když žere ty štěněčí granule. Takže sotva zaklapnu dveře, okamžitě se na tu misku vrhne. Takže naše 3měsíční štěně žere ráno cca 6,30 a pak až odpoledne 17.30...celý den je tedy bez jídla. Měli jsme ohrádku ze začátku, když ještě neuměl vyskočit a seskočit na gauč, ale byl tam smutný, takže když se zlepšily jeho pohybové schopnosti, ohrádku jsme zrušili. Chovatelka nám řekla, že musí mít neustálý přístup ke krmení... Prosím, jak jste to řešili vy? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neporadím s krmením, ale opustila bych rychle tu myšlenku, že to pes dělá proto, že vám to vadí. Žere je prostě proto, že je žrát chce a není mu v tom zabráněno.
Já teda nejsem příznivcem neustálého přístupu ke krmení. Vlastně si to ani dost dobře neumím představit, protože mám doma žravé popelnice, které by mně v tom případě byly schopné sežrat během jednoho dne celý pytel granulí. A nechat jim v misce maso, tak to už vůbec, to by nevydrželo ani 5 minut.
Vidím to tak, že budete muset psy oddělit, nedá se nic dělat, jinak to nevyřešíte, pokud musí mít štěně pořád plnou misku. Nemůžete mít každého v jiné místnosti?
Já jsem tedy krmila jen v mé přítomnosti a mám psy popelnice - položím misky a do pár vteřin jsou prázdné. My měli opačný "problém" - dospělý pes žral pomaleji, štěndo sežralo svou dávku a vrhlo se ještě na misku ke psovi, který ustoupil a žrádlo by štěndu nechal. Takže tohle jsme okamžitě od začátku zatrhávali a štěně pochopilo rychle, že si má všímat jen své misky. Teď i kdy dožere dřív, tak se o druhého psa, který žere, nezajímá.
Ovšem vy potřebujete psovi zakázat něco žrát ve vaši nepřítomnosti a to je problém. Napadá mě jedině nechat každého psa v jiné místnosti, aby se tam štěně v klidu nažralo. A i tak, 10 hodin samoty mi pro štěně připadá moc - nemůže vám přijít někdo, kdo by štěndo (oba psy) vyvenčil, pohrál si a pak i nakrmil?
A jinak souhlas s Keriton - pes vám to nedělá naschvál...
napsal(a):
Já teda nejsem příznivcem neustálého přístupu ke krmení. Vlastně si to ani dost dobře neumím představit, protože mám doma žravé popelnice, které by mně v tom případě byly schopné sežrat během jednoho dne celý pytel granulí. A nechat jim v misce maso, tak to už vůbec, to by nevydrželo ani 5 minut.
Vidím to tak, že budete muset psy oddělit, nedá se nic dělat, jinak to nevyřešíte, pokud musí mít štěně pořád plnou misku. Nemůžete mít každého v jiné místnosti?
Přesně tak, taky by mi doma nic nezbylo . Ale tak někteří psi nejsou tak žraví.
Ale v případě dvou psů mi to přijde blbé i z toho důvodu, že se štěndo může nažrat a pak může jít "řádit" s druhým psem, což taky není ideální. Nebo že já se vrátím domů a chci se psem něco dělat a on zrovna pár minut před tím dožral. To by pro mě nebylo - potřebuji mít přehled kdy psi žerou, abych je potom nechala odpočívat.
Štěně má skvělou povahu, vůbec neřeší, že nejsme doma. Buď spí s tím starším pejskem, nebo si samo hraje. V době naší nepřítomnosti se venčí na plínce. Celodenní přístup k misce, jak nám nakázala paní chovatelka, se mi taky nezamlouvá. Avšak nevím, jestli to u štěňátka nevadí, pokud by bylo od rána do odpoledne bez jídla. Takhle když tam má tu misku pořád, tak to buď nechce, nebo si občas když jde kolem vezme 3 granule a to je všechno. Nejlépe papá ráno, protože na noc mu granule beru.
No ono to, že nechce nebo si občas vezme tři granule může být právě způsobeno tím, že má misku se žrádlem k dispozici pořád, pokud by se mu miska odebírala, tak by se naučil žrát pravidelně když misku dostane. Ale třeba ne, třeba je to zrovna ten nejedlík.
Nicméně nechávat mu misku ještě v přítomnosti druhého psa mi přijde jako blbost - tenhle bude hladový, nebudete mít přehled kolik toho snědl a druhý bude přežraný.
Ale zase pro štěně celý den bez jídla asi taky nic moc. Na druhou stranu jestli to přes den stejně nežere?
Tohle jsem nikdy nemusela řešit. Štěňata krmím 5krát denně a vždycky to hned sežerou. Když jsem měla štěně, tak jsem i dospělého psa krmila 5 krát denně (rozdělila jsem mu jeho dávku)...
U vás mě napadá jen jediné - psy oddělovat a nebo sehnat někoho, kdo bude chodit štěndo krmit.
jestli to u štěňátka nevadí, pokud by bylo od rána do odpoledne bez jídla
vadi to.
A navíc si kazíte jeho budoucí čistotnost tou plínkou celý bych to předělala - sehnala bych někoho (i za úplatu), kdo mi bude štěně venčit a krmit, když už jste si ho pořídili do nevhodný pracovní situace
K myšlence, že to ten starší dělá schválně jsem dospěla na základě toho, že dřív měl velké problémy být sám doma. Zásadně nikdy nežral, když s ním někdo nebyl doma. A to jsem mu tam nechávala i vařené kuřeci maso s rýží, různé pamlsky ze sušeného masa... Vždy jsem to tam při příchodu našla netknuté a vrhl se na to až když jsem přišla.
Ty štěněčí granule chce žrát i když jsme doma. Sleduje nás a sotva se otočíme, už je u misky. Když ho okřikneme, schválně si narve celou hubu a utíká pryč. Jak byste to řešili vy? Už mám chuť mu dát na zadek. Tento starší vyrůstal 3 roky se starším pejskem, a nic takového jsme řešit nemuseli. Respektovali se a žrali si svoje.
Barbora122
napsal(a):
K myšlence, že to ten starší dělá schválně jsem dospěla na základě toho, že dřív měl velké problémy být sám doma. Zásadně nikdy nežral, když s ním někdo nebyl doma. A to jsem mu tam nechávala i vařené kuřeci maso s rýží, různé pamlsky ze sušeného masa... Vždy jsem to tam při příchodu našla netknuté a vrhl se na to až když jsem přišla.
Ty štěněčí granule chce žrát i když jsme doma. Sleduje nás a sotva se otočíme, už je u misky. Když ho okřikneme, schválně si narve celou hubu a utíká pryč. Jak byste to řešili vy? Už mám chuť mu dát na zadek. Tento starší vyrůstal 3 roky se starším pejskem, a nic takového jsme řešit nemuseli. Respektovali se a žrali si svoje.
Jak to řešit? Prostě nenechat psa to tomu štěněti sežrat. Nenechat ho chodit do té druhé misky, případně ne do té doby, než to štěndo sežere. Jenže tohle všechno jde dost těžko, když má štěně nonstop plnou misku...
pes neumí nic dělat "naschvál" ................a dát na zadek to fakt nic nevyřeší. Náš pes taky nežral když byl někdy sám dlouho doma. Vždy sežral až když jsme se vrátili. Nenechat psa žrát štěněčí granule. A štěně buď oddělit nebo opravdu sehnat někoho kdo ho přijde nakrmit a vyvenčit. Malé štěně nevydrží 8 a více hodin bez venčení a krmit jen 2x denně není dobře...............
Plínku odnaučit nechci, je na ní zvyklý i ten starší. Chodíme ven 3 - 4x denně, ale když nejsme doma, je blbost, aby to drželi. Pes přece když dospěje, přestane chtít čůrat na plínku, protože chce venku značkovat. Takhle jsme to měli u každého psa. Takže starší čurá na plínku jen výjimečně. Naopak když jsou venku třeba bouřky nebo ohňostroje, je to velká výhoda, protože venku by se nevyvenčil. Štěně je čistotné a jinam než na plinku by to doma neudělalo.
Zítra to tedy vidím na ohrádku. Pak se mají vrátit rodiče, tak zkusím domluvit, zda by se za nimi nemohli stavit. Bydlí kousek pěšky, jsou v důchodu, ale také mají své povinnosti, tak uvidíme. Zkusím to důsledně zakazovat, vyměnit misku (vypadají pro oba stejně, jen jsou na jiném místě) a třeba se to nějak zlepší. V naší nepřítomnosti mu to starší začal žrát až včera a dnes jsem ho také viděla. Máme doma kameru.
Barbora122
napsal(a):
Nenechávala by som im žrádlo hlavne stále, ani šteňaťu, ani dospelému. Šteňaťu by som dennú dávku rozdelila na 4x (neviem aké je staré po pol roku už stačí 3x) a vtedy mu dala misku so žrádlom tak, aby sa tam dospelý pes nedostal. Keď dožerie tak ju zoberte a pustite ich zas spolu. Tak ako to robíte nemáte šancu odsledovať koľko toho šteňa zožralo čo môže byť v období rastu celkom vážny problém. Keď sa šteňa naučí, že misku tam nebude mať vždy tak sa nažerie hneď a keď so žrádlom vymýšľa tak mu granule čo kŕmite buď nechutia, alebo je je proste blbo naučené a treba mu tú misku zopárkrát zobrať keď to nechce a skúsiť dať zas o dve hodiny aby zistilo že buď bude žrať, alebo má smolu.
A to kŕmenie cez obed si bohužiaľ musíte nejako zariadiť, od rána do 17:30 je naozaj veľmi dlho s tým treba rátať keď si niekto zaobstará šteňa.
Barbora122
napsal(a):
Plínku odnaučit nechci, je na ní zvyklý i ten starší. Chodíme ven 3 - 4x denně, ale když nejsme doma, je blbost, aby to drželi. Pes přece když dospěje, přestane chtít čůrat na plínku, protože chce venku značkovat. Takhle jsme to měli u každého psa. Takže starší čurá na plínku jen výjimečně. Naopak když jsou venku třeba bouřky nebo ohňostroje, je to velká výhoda, protože venku by se nevyvenčil. Štěně je čistotné a jinam než na plinku by to doma neudělalo.
Zítra to tedy vidím na ohrádku. Pak se mají vrátit rodiče, tak zkusím domluvit, zda by se za nimi nemohli stavit. Bydlí kousek pěšky, jsou v důchodu, ale také mají své povinnosti, tak uvidíme. Zkusím to důsledně zakazovat, vyměnit misku (vypadají pro oba stejně, jen jsou na jiném místě) a třeba se to nějak zlepší. V naší nepřítomnosti mu to starší začal žrát až včera a dnes jsem ho také viděla. Máme doma kameru.
Pes přece když dospěje, přestane chtít čůrat na plínku, protože chce venku značkovat
Tohle je pěkná blbost. Značkování nemá s čůráním jako takovým nic moc společného. Znám spoustu psů "zkažených" plínkou, kde plínku potom chtěli majitele odnaučit a bylo to dost těžké. Ale tak pokud vám to nevadí, tak vaše věc. Já si nedokážu představit, že by mi psi doma čůrali na nějakou plínku. Mají to tak rodiče a to mi stačí, fakt bych to nechtěla.
V naší nepřítomnosti mu to starší začal žrát až včera a dnes jsem ho také viděla. Máme doma kameru.
před chvílí jste psala, že pes jen čeká, než se otočíte a pak hned jde misku štěněti vyžrat. A když jste odešli pryč, tak to tedy nedělal a začal to dělat až včera? To je nějaký divný, ne?
Barbora122
napsal(a):
Rozhodně psa nebít, bude to ještě horší. Nevím teda, co je ten prcek za plemeno, ale vnímám to tak, že všechno špatně. Mám teď doma 12ti týdenní štěně, pořád jsme s ním střídavě doma, pravda už poslední týden. Pak už bude samo a jen v poledne bude manžel domů jezdit nakrmit a vyvenčit. A stále krmíme 4x denně a neumím si představit, že by to bylo jinak, malá misku vylíže dočista, ale víc granulí by na jeden zátah určitě nedala. Plínku jsme nikdy nepoužili, i když jsme od chovatelky asi 4 kousky do začátku dostali. Loužička občas byla, hlavně při vítačce, ale bobek nikdy, to si sama řekne (zaštěká nebo zakňučí).
Já bych si na vašem místě opravdu to krmení s někým domluvila, pokud nemůžete sami zajet domů. A plínku bych dala pryč. Pokud teda nejde o čivavu nebo něco podobnýho.
napsal(a):
Rozhodně psa nebít, bude to ještě horší. Nevím teda, co je ten prcek za plemeno, ale vnímám to tak, že všechno špatně. Mám teď doma 12ti týdenní štěně, pořád jsme s ním střídavě doma, pravda už poslední týden. Pak už bude samo a jen v poledne bude manžel domů jezdit nakrmit a vyvenčit. A stále krmíme 4x denně a neumím si představit, že by to bylo jinak, malá misku vylíže dočista, ale víc granulí by na jeden zátah určitě nedala. Plínku jsme nikdy nepoužili, i když jsme od chovatelky asi 4 kousky do začátku dostali. Loužička občas byla, hlavně při vítačce, ale bobek nikdy, to si sama řekne (zaštěká nebo zakňučí).
Já bych si na vašem místě opravdu to krmení s někým domluvila, pokud nemůžete sami zajet domů. A plínku bych dala pryč. Pokud teda nejde o čivavu nebo něco podobnýho.
Jak jste mohli být bez plínky, když pes nemůže do druhého očkování chodit ven?
Barbora122
napsal(a):
Štěně bylo takhle naučené už od chovatelky. Štěňátka byla v ohrádce a tam byla jedna miska pro všechny dostupná po celou dobu.
Jak to děláte vy ostatní, co chodíte do práce? To jedete místo oběda vždy domu nakrmit, vyvenčit a zase zpět do práce? Celého půl roku?
Ano když jsem chodila do práce a měla štěně, tak jsem ve 12 jezdila domů venčit, pohrát si, nakrmit.... Pak se různě střídali směny příteli, že někdy mohl on... V práci i s cestou jsem nikdy nebyla déle jak 8,5 hodiny....
Barbora122
napsal(a):
Proč by nemohl chodit ven? Už chovatelka je měla na zahradě na trávě.
Barbora122
napsal(a):
Aha. Myslíte, že všichni drží psi do druhého očkování doma na plínce? Ani náhodou. Chodili jsme ven od prvního dne, co jsme kdy jaké štěně přivezli. Jen jsme nechodili někam kde je úplně "přepsíno".... Navíc v tom období je důležitá i socializace, takže se známýma očkovanýma a pohodovýma psema jsem chodili taky hned od začátku...
Barbora122
napsal(a):
Štěně bylo takhle naučené už od chovatelky. Štěňátka byla v ohrádce a tam byla jedna miska pro všechny dostupná po celou dobu.
Jak to děláte vy ostatní, co chodíte do práce? To jedete místo oběda vždy domu nakrmit, vyvenčit a zase zpět do práce? Celého půl roku?
Prečo len polrok? Snád celý psí život,nie? Či po polroku už pes nebude potrebovať venčiť a čúrať? Poznám x ľudí,čo naozaj cez obed idú domov,psíka zoberú von, dajú mu žrať a idú zasa späť do práce. Samozrejme, ak robia a bývajú v tom istom meste.
A tú plienku by som tiež dala preč. Aj moje štendo bolo naučené na záchodík od chovateľky,(plastový box z Ikey,v ňom rohoža)?ale akonáhle prišlo k nám,začala som ho učiť robiť potrebe na vyhradený priestor. Striehla som hneď po každom zobudení,všímala si signály...V 2,5 mesiaci sa už nestalo,žeby nedobehlo. Teraz má krpaňa 5 mesiacov a stále s ňou chodím na to miesto a hovorím jej:Čo sa tu robí? A ona sa vždy pekne vyciká...Proste opakovanie je matka múdrosti.
napsal(a):
Proč by nemohl chodit ven? Už chovatelka je měla na zahradě na trávě.
No nám řekla chovatelka i veterinář, že nesmí být ani na zahradě, protože třeba kočky co tam kálí mají spoustu nemocí a nejsou očkované. Mohou snadno chytit třeba krvavý průjem. O tom bych mohla vyprávět, takže ne, štěně bych před 2. očkováním ven nepustila. Natož někam mezi ostatní psy.
Barbora122
napsal(a):
No nám řekla chovatelka i veterinář, že nesmí být ani na zahradě, protože třeba kočky co tam kálí mají spoustu nemocí a nejsou očkované. Mohou snadno chytit třeba krvavý průjem. O tom bych mohla vyprávět, takže ne, štěně bych před 2. očkováním ven nepustila. Natož někam mezi ostatní psy.
Teď si to neberte prosím osobně. Ale přesně takhle "vznikají" ti jorci, čivavy a podobně, které potom řvou venku na každého psa a vzpírají se na flexině...
Samozřejmě je to vaše věc. My jsme teda vždycky brali štěnda ven hned, protože to co do psa "narvu" do 12ti týdnu se mi prostě vrátí a je to pro mě důležitější než to, že by štěndo mohlo někde něco chytit - nicméně to stejně můžete donést domů i vy, třeba na botě. Pokud teda všechno nedesinfikujete atd....
marcelaamax
napsal(a):
Teď si to neberte prosím osobně. Ale přesně takhle "vznikají" ti jorci, čivavy a podobně, které potom řvou venku na každého psa a vzpírají se na flexině...
Samozřejmě je to vaše věc. My jsme teda vždycky brali štěnda ven hned, protože to co do psa "narvu" do 12ti týdnu se mi prostě vrátí a je to pro mě důležitější než to, že by štěndo mohlo někde něco chytit - nicméně to stejně můžete donést domů i vy, třeba na botě. Pokud teda všechno nedesinfikujete atd....
Já si to špatně neberu. Jen mi na tento přístup jeden pejsek skoro umřel. Toto štěně je flegmatické, štěká jen v zápalu hry a opravdu nejeví známky neurotického psa. Teď po druhém očkování s ostatními psy vychází bez problémů.
Barbora122
napsal(a):
Na vlastní zahradu jsem se štěnětem chodila vždycky a s každým a nikdy žádný průjem nemělo, ani normální, ani krvavý. Stačí hlídat, aby nic nesežralo. A žádné kočky nemáme, ani očkované, ani neočkované. Mezi očkované pejsky taky normálně chodíme, socializace je hodně důležitá už od mala. Potkávám takhle paní, která vláčí tosu na vodítku už asi 3 roky, v životě ji nepustila a fena se bojí každýho psa jak čert kříže. Takhle bych dopadnout nechtěla. Myslím, že ho budete mít zbytečně choulostivé.
Barbora122
napsal(a):
Jo, jezdíme, a pořád, nejen půl roku a hlavně v zimě, kdy nemůžou být celý den venku.
GAELLE
napsal(a):
neumím si představit že by mi doma močili na plínu dva psi
No, viděla jsem už různý případy a byli to vždycky jorci nebo čivavy. Zavření v jednom pokoji a mohli si kálet, kde chtěli. Je to samozřejmě lidma, kteří je nic jinýho nenaučili. Ještě si živě vzpomínám, jak se jedna paní ptala na FB nebo na jiném servru, jak má odnaučit psa všechno očurávat, když k nim přijde dcera s přítelem a s tím psem, kterej je tak bohužel vychovanej, protože mladým se s ním nechce chodit ven. Mám na tyhle plemena averzi, i když vím, že za to nemůžou.
Já tedy neznám nikoho, kdo by jezdil z práce venčit dospělého psa. Ten pes spí, a když spí, tak vydrží. Já taky vydržím přes noc. Ráno jsme dlouho venku, utahám ho a je to. Pak jdeme na dlouhou procházku hned když přijdu. Je to jorkšír, ne chrt ani žádné takové akční plemeno. Spí většinu dne i o víkendu, když je s ním člověk doma.
Barbora122
napsal(a):
Já tedy neznám nikoho, kdo by jezdil z práce venčit dospělého psa. Ten pes spí, a když spí, tak vydrží. Já taky vydržím přes noc. Ráno jsme dlouho venku, utahám ho a je to. Pak jdeme na dlouhou procházku hned když přijdu. Je to jorkšír, ne chrt ani žádné takové akční plemeno. Spí většinu dne i o víkendu, když je s ním člověk doma.
Taky nemám nějak akční plemeno, mám retrívry, jsou docela klidní, taky většinu dne prospí a nebo si hrají s hračkami, ale nejsou to žádní jenom gaučáci. Nakonec myslím si, že každý pes, i ten malý, potřebuje nějakou práci. Cvičíme odpoledne, teď v létě k večeru, až není takové horko.
Ano, pes vydrží, i bez plínky, když musí. Ale vy ji dáváte, takže asi nevydrží.
Barbora122
napsal(a):
Jasné,že vy vydržíte Ale šteniatko má ešte malý močových mechúr...to moje ucvrkáva každú hodinu-dve podľa toho,koľko pije. V týchto hicoch pije veľa,tak aj veľa ciká,logicky. Určite by nevydržalo byť 8 hodín bez venčenia zatvorené v byte.
Barbora122
napsal(a):
Ono to ale není o tom, jak dlouho ten pes vydrží, ale o tom, že ho vydržet nenechám . Samozřejmě chápu, že každý nemá možnost jezdit z práce venčit, ale pak je na uvážení, zda musím mít v bytě psa, když jsem 10 hodin pryč.
Já už taky tu možnost venčení přes den nemám, příteli se točí směny, dělá krátký dlouhý týden ,takže někdy je doma, nebo má jinou směnu než já a docela to vychází. Stane se, že je přítel v práci a já taky - ale max. těch 8,5 hodin a to mi přijde jak max a není to denně. Ale nechávat psa pravidelně 10 hodin zavřeného samotného v bytě mi už přijde moc, ne jen z ohledu venčení.
napsal(a):
No, viděla jsem už různý případy a byli to vždycky jorci nebo čivavy. Zavření v jednom pokoji a mohli si kálet, kde chtěli. Je to samozřejmě lidma, kteří je nic jinýho nenaučili. Ještě si živě vzpomínám, jak se jedna paní ptala na FB nebo na jiném servru, jak má odnaučit psa všechno očurávat, když k nim přijde dcera s přítelem a s tím psem, kterej je tak bohužel vychovanej, protože mladým se s ním nechce chodit ven. Mám na tyhle plemena averzi, i když vím, že za to nemůžou.
v tom bytě musí být neskutečný smrad. asi bych se z toho pobl.ila..........také tyto malé psy nemusím. Většinou nikdo z majitelů nemá potřebu je jakkoliv vychovat a vycházet s většími psy a je to pak zdrojem problémů. A lidi kteří nemají čas se psu věnovat tak jak potřebuje by si je neměli pořizovat - ať už je pes velký či malý ............
GAELLE
napsal(a):
v tom bytě musí být neskutečný smrad. asi bych se z toho pobl.ila..........také tyto malé psy nemusím. Většinou nikdo z majitelů nemá potřebu je jakkoliv vychovat a vycházet s většími psy a je to pak zdrojem problémů. A lidi kteří nemají čas se psu věnovat tak jak potřebuje by si je neměli pořizovat - ať už je pes velký či malý ............
Já si říkám, jak asi musí být tomu psu příjemné ten smrad čuchat celý den... Při citlivosti psího nosu to nebude nic moc.
Vždycky u takových diskuzí toho mám spoustu, co bych chtěla napsat. Ale pak mávnu rukou, rozepsaný příspěvek smažu a řeknu si, že to nemá cenu (a většinou bohužel nemá). Většinou to tu někdo trpělivější jinými slovy napíše "za mě" a za to vám dík.
GAELLE
napsal(a):
Oni si právě myslí, že takový malý pes žádnou výchovu nepotřebuje. Teda většina, ne všichni, aby mě tady zase někdo nechytl za slovo. Znám taky paní, která má fenu bez PP a pořídila si s ní 2 štěňata, aby se měli doma děti s čím mazlit a až po roce jim sháněla páníky. Jestli je udala, netuším. Já mám na tyhle lidi asi fakt štěstí, no.
napsal(a):
Na vlastní zahradu jsem se štěnětem chodila vždycky a s každým a nikdy žádný průjem nemělo, ani normální, ani krvavý. Stačí hlídat, aby nic nesežralo. A žádné kočky nemáme, ani očkované, ani neočkované. Mezi očkované pejsky taky normálně chodíme, socializace je hodně důležitá už od mala. Potkávám takhle paní, která vláčí tosu na vodítku už asi 3 roky, v životě ji nepustila a fena se bojí každýho psa jak čert kříže. Takhle bych dopadnout nechtěla. Myslím, že ho budete mít zbytečně choulostivé.
Tiež si pre šteniatko neviem predstaviť lepší začiatok spoznávania vonkajška ako vlastná záhrada A popravde ma tiež nikdy nepapadlo, žeby sa tam mohlo niečím nakaziť,ale možno už nad tým nerozmýšlam
Bohužiaľ hentakých bojazlivých psov pribúda. A potom majitelia už z dialky kričia:Chyťte si to PSISKO(5-mesačná retrieverka, 51 cm zatiaľ,24 kíl zatiaľ,takže ,,riadne zviera,,), moj pes sa ho bojí
Pre rýpalov-šteňa je vždy uviazané,ale na dlhšom vodítku.
Ad plínky...
zní to docela logicky...štěňátko naučené na plínku, tudíž se může vyvenčit když chce
(k tomu jen, že znám několik případů, kdy byly posléze plínky odebrány, ale pejskové v tomto případě všechno čivavy, se doma venčí vesele dál, chodí na koberec, ale tak třeba je to náhoda)
No a když někdo řekne "plínku nee-odnaučit" následuje dotčený dotaz...a co děláte se štěňaty vy???
Zajímavé je, že ve většině případů se tohle týká pidi plemen, protože nás s velkými psy to většinou nenapadne......vůbec tedy nechápu, jak to teda my s velkými plemeny zvládáme, když to bez plenky nejde.
Já se tu nebudu obhajovat. Ten starší se mnou žije pár měsíců a za tu dobu jsem ho odnaučila štěkat, když je doma sám. Před třemi lety mu umřel pejsek, se kterým žil, upnul se na člověka a nemohli jsme jít nikdo ani s košem. Takže tuto jeho převýchovu v 6 letech považuji za úspěch. Proto tam má plínku, protože štěkal, tím víc pil a nevydržel. Teď je už v klidu, plínku tam má již jen preventivně, aby věděl, že může.
Teď tedy bydlíme spolu a mohla jsem mu pořídit znovu parťáka, který mu chyběl. Venčením nikdo netrpí, starší spinká, mladší spinká a hraje si, na kameře tedy žádné utrpení a pláč před dveřmi nevidím.
napsal(a):
Ad plínky...
zní to docela logicky...štěňátko naučené na plínku, tudíž se může vyvenčit když chce
(k tomu jen, že znám několik případů, kdy byly posléze plínky odebrány, ale pejskové v tomto případě všechno čivavy, se doma venčí vesele dál, chodí na koberec, ale tak třeba je to náhoda)
No a když někdo řekne "plínku nee-odnaučit" následuje dotčený dotaz...a co děláte se štěňaty vy???
Zajímavé je, že ve většině případů se tohle týká pidi plemen, protože nás s velkými psy to většinou nenapadne......vůbec tedy nechápu, jak to teda my s velkými plemeny zvládáme, když to bez plenky nejde.
. Jo přesně tak to znám taky - plínka už od chovatele a jen na "štěněčí" období a pak se odstraní. Jenže už neznám tolik lidí, kteří by to dokázali. Rodiče mají jorkšírku, pořízenou v zimě s tím, že byly velké mrazy a od chovatele dostali doporučení, že by mohla prostydnout, ať moc ven nechodí. Fena se tedy naučila na plínku. Když na jaře chtěli pak plínku odebrat, tak vesele čůrala dál na to místo, kde byla zvyklá, že plínka byla. Určitě by to šlo dotáhnout do konce, ale většina lidí se s tím tak nějak smíří a vykašle se na to. Feně je teď 12-13 let a venčí se tam pořád, občas už i vedle plínky. A takových případů znám hooodně,
U mých větších psů si to nedokážu vůbec představit, ale osobně bych to nechtěla doma ani u toho malého psa, ono i tam to cítit prostě je, jen už si ti majitelé možná zvykly a budou vám tvrdit, že ne.
domi.t
napsal(a):
Tiež si pre šteniatko neviem predstaviť lepší začiatok spoznávania vonkajška ako vlastná záhrada A popravde ma tiež nikdy nepapadlo, žeby sa tam mohlo niečím nakaziť,ale možno už nad tým nerozmýšlam
Bohužiaľ hentakých bojazlivých psov pribúda. A potom majitelia už z dialky kričia:Chyťte si to PSISKO(5-mesačná retrieverka, 51 cm zatiaľ,24 kíl zatiaľ,takže ,,riadne zviera,,), moj pes sa ho bojí
No myslím že křičí ne z důvodu pokousání, ale že takový těžký pes může štěně, které nemá ani 2 kila pěkně zhmoždit, přinejmenším. Samozřejmě si každé štěně chce hrát, ale stejně jako nechápe, že jeho kousání už může bolet, tak nechápe, že je moc těžké, aby si hrálo s malým psem. Přítel měl bulteriéra, a sám říkal, že teprve teď chápe, že o tak malého psa se člověk prostě musí bát. Hysterka nejsem, ale když se na mě řítí velký pes, taky bych řvala. Copak můžu vědět, co je to zač? Pes má být na vodítku, minimálně tedy na sídlišti ano.
Barbora122
napsal(a):
No myslím že křičí ne z důvodu pokousání, ale že takový těžký pes může štěně, které nemá ani 2 kila pěkně zhmoždit, přinejmenším. Samozřejmě si každé štěně chce hrát, ale stejně jako nechápe, že jeho kousání už může bolet, tak nechápe, že je moc těžké, aby si hrálo s malým psem. Přítel měl bulteriéra, a sám říkal, že teprve teď chápe, že o tak malého psa se člověk prostě musí bát. Hysterka nejsem, ale když se na mě řítí velký pes, taky bych řvala. Copak můžu vědět, co je to zač? Pes má být na vodítku, minimálně tedy na sídlišti ano.
marcelaamax
napsal(a):
. Jo přesně tak to znám taky - plínka už od chovatele a jen na "štěněčí" období a pak se odstraní. Jenže už neznám tolik lidí, kteří by to dokázali. Rodiče mají jorkšírku, pořízenou v zimě s tím, že byly velké mrazy a od chovatele dostali doporučení, že by mohla prostydnout, ať moc ven nechodí. Fena se tedy naučila na plínku. Když na jaře chtěli pak plínku odebrat, tak vesele čůrala dál na to místo, kde byla zvyklá, že plínka byla. Určitě by to šlo dotáhnout do konce, ale většina lidí se s tím tak nějak smíří a vykašle se na to. Feně je teď 12-13 let a venčí se tam pořád, občas už i vedle plínky. A takových případů znám hooodně,
U mých větších psů si to nedokážu vůbec představit, ale osobně bych to nechtěla doma ani u toho malého psa, ono i tam to cítit prostě je, jen už si ti majitelé možná zvykly a budou vám tvrdit, že ne.
No my jsme měli na plínce každého psa a nikdy nebyl problém to odnaučit. Pes chce značkovat, doma mu to je k ničemu. Feny to mají asi jinak.
Barbora122
napsal(a):
Já se tu nebudu obhajovat. Ten starší se mnou žije pár měsíců a za tu dobu jsem ho odnaučila štěkat, když je doma sám. Před třemi lety mu umřel pejsek, se kterým žil, upnul se na člověka a nemohli jsme jít nikdo ani s košem. Takže tuto jeho převýchovu v 6 letech považuji za úspěch. Proto tam má plínku, protože štěkal, tím víc pil a nevydržel. Teď je už v klidu, plínku tam má již jen preventivně, aby věděl, že může.
Teď tedy bydlíme spolu a mohla jsem mu pořídit znovu parťáka, který mu chyběl. Venčením nikdo netrpí, starší spinká, mladší spinká a hraje si, na kameře tedy žádné utrpení a pláč před dveřmi nevidím.
To nebyl útok na vás....je mi tak nějak srdečně jedno jestli se nějaký pejsek venčí na plínku....čistě každého věc.
Bylo to jen konstatování a ve své podstatě zamyšlení, že plínky jsou většinou "specialitou" malých plemen a že majitelé argumentují tím, že to defakto jinak nejde, ale jinak to teda nejde pouze u malých psů......toť vše
Barbora122
napsal(a):
Mluvila jsem obecně. Nicméně psovod je od toho, aby se ostatní necítili jeho psem ohroženi.
No, moje kamarádka by se cítila být ohrožena psem už jen kdyby měla projít ve vzdálenosti pět metrů od něj.
Takže ne, psovod není od toho, aby se ostatní nějak ne/cítili, protože v tom případě bych já mohla hučet po majitelích uštěkaných psisek, protože se jejich řevem a zmítáním na vodítku cítím být otrávená, obtěžovaná nebo cokoliv.
Vím, je to slovíčkaření, ale občas si to neodpustím.
napsal(a):
No, moje kamarádka by se cítila být ohrožena psem už jen kdyby měla projít ve vzdálenosti pět metrů od něj.
Takže ne, psovod není od toho, aby se ostatní nějak ne/cítili, protože v tom případě bych já mohla hučet po majitelích uštěkaných psisek, protože se jejich řevem a zmítáním na vodítku cítím být otrávená, obtěžovaná nebo cokoliv.
Vím, je to slovíčkaření, ale občas si to neodpustím.
Každý uštěkaný pes je problém. U těch malých má ale cizí člověk jakousi jistotu, že setkání s nimi nebude fatální. Jen o tom to je.
Nicméně to nesouvisí s tématem.
Tak jo, vrátím se k tématu - když byl pes mrňous, krmila jsem 4x denně. Jezdila jsem z práce domů. Ano, podle mě je problém, pokud mini pes baští jen dvakrát denně v odstupu 11 hodin. Nepřijde mi ani v cajku, že jsou psi sami víc než deset hodin každý den a k plíně už jsem se vyjádřila. Rady s krmením padly, nebudu je opakovat.
Barbora122
napsal(a):
Každý uštěkaný pes je problém. U těch malých má ale cizí člověk jakousi jistotu, že setkání s nimi nebude fatální. Jen o tom to je.
Nicméně to nesouvisí s tématem.
Takže jsem zase u toho....malý pejsci vyštěkávat můžou, protože nejsou schopni nikoho fatálně zranit, velcí psi musí být vychovaní a nepředvádět hysterický štěkot, protože jsou fyzicky schopní ublížit.
Je to teda mimo téma, ale tak nějak jako majitelka velkých psů to cítím jako nespravedlnost resp. myslím, že psům by se v tomhle mělo měřit stejným metrem.
I když budu mít svého psa na vodítku u nohy a s košem, tím pádem nikoho opravdu fatálně zranit nemůže, tak ale není důvod, aby ječel.
napsal(a):
Tak jo, vrátím se k tématu - když byl pes mrňous, krmila jsem 4x denně. Jezdila jsem z práce domů. Ano, podle mě je problém, pokud mini pes baští jen dvakrát denně v odstupu 11 hodin. Nepřijde mi ani v cajku, že jsou psi sami víc než deset hodin každý den a k plíně už jsem se vyjádřila. Rady s krmením padly, nebudu je opakovat.
Jsou sami doma 9 hodin, max 9,5 a někdy bývají u našich. Kde jste vzala více než 10 hodin?
napsal(a):
Takže jsem zase u toho....malý pejsci vyštěkávat můžou, protože nejsou schopni nikoho fatálně zranit, velcí psi musí být vychovaní a nepředvádět hysterický štěkot, protože jsou fyzicky schopní ublížit.
Je to teda mimo téma, ale tak nějak jako majitelka velkých psů to cítím jako nespravedlnost resp. myslím, že psům by se v tomhle mělo měřit stejným metrem.
I když budu mít svého psa na vodítku u nohy a s košem, tím pádem nikoho opravdu fatálně zranit nemůže, tak ale není důvod, aby ječel.
Nevím, malé agresory nevlastním. Můj štěká jen když ho někdo napadne. Osobně nemám ráda žádné uštěkance, kteří se na mě řítí, akorát z velkých mám kromě otrávenosti ještě ještě pocit strachu.
Barbora122
napsal(a):
Jsou sami doma 9 hodin, max 9,5 a někdy bývají u našich. Kde jste vzala více než 10 hodin?
Počty mezi krmeními, nic víc. Psala jste, že ráno žere o půl sedmé, odpoledne o půl šesté. Protože já ráno krmím těsně před odchodem, tak jsem to dovodila. Ale ono je jedno, jestli 9 nebo 10, obojí je prostě u štěněte moc, zvlášť bez jídla.
Barbora122
napsal(a):
Nejmíň jedno krmení tam chybí prostě.
napsal(a):
Počty mezi krmeními, nic víc. Psala jste, že ráno žere o půl sedmé, odpoledne o půl šesté. Protože já ráno krmím těsně před odchodem, tak jsem to dovodila. Ale ono je jedno, jestli 9 nebo 10, obojí je prostě u štěněte moc, zvlášť bez jídla.
On když byl v ohrádce, stejně je nežral. On žere až na základě nějaké aktivity. Na pytli s granulema je napsané, že má žrát 3x denně, což žere, a vždy svou denní dávku sní. Akorát mezi těmi dvěmi krmeními je delší prodleva, kdy ale spí. Zkusím to ještě nějak vymyslet.
Barbora122
napsal(a):
On když byl v ohrádce, stejně je nežral. On žere až na základě nějaké aktivity. Na pytli s granulema je napsané, že má žrát 3x denně, což žere, a vždy svou denní dávku sní. Akorát mezi těmi dvěmi krmeními je delší prodleva, kdy ale spí. Zkusím to ještě nějak vymyslet.
To je přece jedno, že spí. Moje štěně, jakmile nasypu granule do misky, je hned vzhůru
Barbora122
napsal(a):
Nevím, malé agresory nevlastním. Můj štěká jen když ho někdo napadne. Osobně nemám ráda žádné uštěkance, kteří se na mě řítí, akorát z velkých mám kromě otrávenosti ještě ještě pocit strachu.
Tak neříkám, že malí pejsci jsou uštěkaní všichni, je to asi hodně o výchově, myslím, že u malých psů k tomu v hodně případech majitelé přistupují tak nějak laxně...přesně z toho důvodu, že malý pes, i když kousne, tak fakty nikoho nezakousne a třeba i tahání na vodítku...proč by to někdo řešil u třeba tříkilového psa, ten vás nikam neodtáhne (mě mých 2x 50 kilo odtáhne, když bude chtít kdykoliv a kamkoliv)
S čím s vámi teda souhlasím, že my majitelé velkých psů bychom opravdu měli brát ohledy a chovat se zodpovědně vůči okolí, protože volat na někoho ke komu se řítí moje "telátko" ..."nebojte on je hodnej" to opravdu není správný. Bohužel, co si budeme povídat, stejně tak jako majiteli malého vychovaného psa kazí pověst ty uřvané neposlušné hysterky, tak nám zodpovědným majitelům velkých psů kazí pověst ti, co neberou ohled na ostatní.
Nicméně i já prožívám pocity hrůzy (naštěstí to není moc často), když se k nám řítí se štěkotem pidi psík......moje fena není žádnej anděl a pokud by se pes dostal až do jejího dosahu, tak i s košem by mu mohla citelně ublížit.......takové "sebevrahy! většinou odchytím do ruky, protože tam jsou v bezpečí a myslím, že za takovou akci bych měla dostat bobříka odvahy, protože já se malých psů fakt bojim.
Barbora122
napsal(a):
Tak moje štěně teda ne. Ani když přijdu z práce a nasypu, žádné hysterické hladové reakce nejsou. Sní to až za třeba za půl hodiny...
No, tak tady je každá rada drahá. Dostalo se vám jich dost, už je na vás, jak s tím naložíte :-)
napsal(a):
No, tak tady je každá rada drahá. Dostalo se vám jich dost, už je na vás, jak s tím naložíte :-)
Vypadá to, že bych se mohla domluvit s rodiči, že by je chodili vyvenčit a nakrmit. Tak uvidíme, snad to tomu staršímu přestane chutnat (a to jsem mu koupila dokonce nové granule, pro případ, že původních se už přejedl).
Barbora122
napsal(a):
Vypadá to, že bych se mohla domluvit s rodiči, že by je chodili vyvenčit a nakrmit. Tak uvidíme, snad to tomu staršímu přestane chutnat (a to jsem mu koupila dokonce nové granule, pro případ, že původních se už přejedl).
A jaké krmíte značky?
Barbora122
napsal(a):
Malý dostal od chovatelky Royall Canin, ale je ještě malý, tak mu to nechci měnit. A dospělý měl Taste of the Wild a míchám mu to teď s N@D
Taky máme pro ty větší N&D jehněčí, z toho, co jsme vyzkoušeli, se mi zdají nejlepší, pro štěně mám Happy Dog od chovatelky. Možná bych být vámi přešla u štěněte časem na jiné, ten RC není nic moc, zvlášť když prckovi ani nejede. Však uvidíte.
napsal(a):
Taky máme pro ty větší N&D jehněčí, z toho, co jsme vyzkoušeli, se mi zdají nejlepší, pro štěně mám Happy Dog od chovatelky. Možná bych být vámi přešla u štěněte časem na jiné, ten RC není nic moc, zvlášť když prckovi ani nejede. Však uvidíte.
Prckovi jede, ale když on chce :-)
napsal(a):
Moje štendo má tiež N D jahňacie a teda chutia mu A hlavne konečne granule,po ktorých má ukážkovú stolicu-aj množstvo,aj konzistenciu. Po nekonečných hnačkých,odberoch,injekciách a zistenej alergii na kuracinu a nechutenstve žrať barf sú tieto granule tak trochu ,,spása,,
Barbora122
napsal(a):
Malý dostal od chovatelky Royall Canin, ale je ještě malý, tak mu to nechci měnit. A dospělý měl Taste of the Wild a míchám mu to teď s N@D
Nezlobte se na mě, ale Royal Canin ad libitum (čili česky trvale k dispozici)...tu chovatelku bych nebrala vážně. Ne každý chovatel je odborník na psy, bohužel.
Terven
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale Royal Canin ad libitum (čili česky trvale k dispozici)...tu chovatelku bych nebrala vážně. Ne každý chovatel je odborník na psy, bohužel.
Vím, že to nejsou dobré granule, ale mám strach je měnit. Chutnají mu a je na ně zvyklý, nerada bych mu způsobila nějaké zažívací problémy. Navíc si myslím, že přechod na bezobilné granule nemusí být pro štěně nutně plus, když má růst a přibírat. Ten starší je na bezobilných a je jak proutek, už jsem slyšela i názor, že by měl jíst granule s obilovinami, aby trochu přibral, že to není vhodné pro každého psa.
Barbora122
napsal(a):
Vím, že to nejsou dobré granule, ale mám strach je měnit. Chutnají mu a je na ně zvyklý, nerada bych mu způsobila nějaké zažívací problémy. Navíc si myslím, že přechod na bezobilné granule nemusí být pro štěně nutně plus, když má růst a přibírat. Ten starší je na bezobilných a je jak proutek, už jsem slyšela i názor, že by měl jíst granule s obilovinami, aby trochu přibral, že to není vhodné pro každého psa.
Royal Canin nejsou jediné granule s obilovinami, i když si myslím, že obilí není pro růst štěněte nijak zvlášť důležité. Spíš jde o kvalitní bílkoviny.
Chápu, že je na ně zvyklý, ale to neznamená, že přechod na jiné není možný. Moje fena byla zvyklá na Eminent, což je podobný humus a ještě ve dvou měsících jssem jí převedla na Marp holistic a barf.
Zkuste ty N&D, jsou i ve variantě s trochou obilí, mám s nima dobrou zkušenost. Pro váš klid klidně postupně.
Když naší lajce byli dva roky,tak k ní přibyla fenka čuvačka. Měli jsme opačný problém fena ji přijala za vlastní a kvůli štěněti přestala žrát. Dokonce si štěně vodila ke své misce a měla radost jak pěkně žere. Museli jsme je v době krmení oddělit, jinak by fena snad umřela hlady. Dokonce jí učila i lovit, chytila jí slepici a napůl živou přinesla štěněti. Teď se bez sebe nehnou i když jsou už v důchovém věku.
.....dříve jork nyni papillon....oba naučeni od chovtelů na plínku..od začátku u mné co pár minut až hodin ven......naučiili se bez problémů oba...nedokážu si představit psa i fenu na plínce..
.
Dobrý den,
u mě tři malý psy 2X Bišonek a 1x Ruská barevná Boloňka a váženém případě plena u nás nikdy i když máme už seniora 16let, když jde někam a nejsem si jistá dostane inkontinenční pás.
Jídlo nenechávám v miskách, dát, jíst, vzít. Měla jsem toho starého nežravce a nezemřel, naučil se pořádně jíst až jsou všichni tři popelnice.
Ven chodím hned ten den co jsem si je přivezla, socializace se všema třemi suprová. Milujeme mega velké i pídi psy, není žáden problém s nimi v různorodé smečce.
Shrnuto od začátku jste vše pojala špatně. Nedivím se někdy, že majitelé velkých psů jsou dost naštvaní na nás majitele malých psů.
Dája
Pobavilo mě slovní spojení, že se pejsek venčí na plínku... VENčí....
napsal(a):
Pobavilo mě slovní spojení, že se pejsek venčí na plínku... VENčí....
kdo ví kolik lidí tohle doma má . Tohle byl a je pro mne základ aby pes zvládal venčení venku. Nejstarší fena je hrozná a za tohle by jistě byla vděčná aby ven nemusela,ale má smůlu
Zase na druhou stranu, když pejsek na plínu umí, tak je to asi k nezaplacení v případě třeba zdravotních potíží, i když zase jsem u toho, že si neumím představit, že se mi padesátikilovej pes jde venčit na plínu...jak by musela být velká.
A ještě takový technická, opravdu čistě z mé zvědavosti, jak chodí na plínu čůrat dospělý pes-samec i když je to malé plemeno, tak přeci zvedá nožičku nebo se na plínu venčí jako holka??
napsal(a):
Zase na druhou stranu, když pejsek na plínu umí, tak je to asi k nezaplacení v případě třeba zdravotních potíží, i když zase jsem u toho, že si neumím představit, že se mi padesátikilovej pes jde venčit na plínu...jak by musela být velká.
A ještě takový technická, opravdu čistě z mé zvědavosti, jak chodí na plínu čůrat dospělý pes-samec i když je to malé plemeno, tak přeci zvedá nožičku nebo se na plínu venčí jako holka??
Můj pes buď vypouští bazén, a to jako holka přidřepnutím, nebo značkuje s nohou nahoru. Ne teda na plínu, ale má dva druhy postoje.
napsal(a):
Můj pes buď vypouští bazén, a to jako holka přidřepnutím, nebo značkuje s nohou nahoru. Ne teda na plínu, ale má dva druhy postoje.
No já právě, že můj pes zvedá nohu vždycky, tak si neumím představit, jak se venčí na plínu právě takovýhle pes......nebo se psi-samci učení na plínu nedostanou nikdy do fáze, že při močení vždycky zvedají nohu??
I když tohle je opravdu spíš otázka na majitele psů, kteří používají plíny i v dospělosti psa.
napsal(a):
No já právě, že můj pes zvedá nohu vždycky, tak si neumím představit, jak se venčí na plínu právě takovýhle pes......nebo se psi-samci učení na plínu nedostanou nikdy do fáze, že při močení vždycky zvedají nohu??
I když tohle je opravdu spíš otázka na majitele psů, kteří používají plíny i v dospělosti psa.
Já plíny nepoužívám a nikdy jsem nepoužívala, ale je fakt, že můj pes čůrá různě. Když není v dohledu vyšší tráva nebo keřík či strom, tak nohu nezvedá. Čím je ovšem starší, tím je to méně častější, vždycky si prostě něco najde :-)
Tak u nás zase čím je pes starší, tím je občas pohodlnej a nožku tak úplně nezvedne. Ale i tak se to nepodobá čůrání fenky.
"A ještě takový technická, opravdu čistě z mé zvědavosti, jak chodí na plínu čůrat dospělý pes-samec i když je to malé plemeno, tak přeci zvedá nožičku nebo se na plínu venčí jako holka??"
mohu odpovědět z dob pastevcova značkovacího období - plína přivřená do dvířek komody
Nečetla jsem diskuzi celou, je už moc dlouhá. Ale mám pocit, že my, co sem chodíme roky a tak nějak se známe, bychom se měli nad sebou zamyslet.... Paní vznese nějaký dotaz a uprostřed se diskuze stočí na kritiku toho, že její psi chodí na plínku. Já sama nejsem zastáncem konání potřeby na plenu. Ale...no prostě často tu někdo dostane kartáč za něco, nač se vůbec neptá. Pak jej to logicky odradí od toho dožadovat se tu nějakých rad, přitom jsou tu velmi zkušení kynologové.
No jo, když ono to tak většinou bývá, že se v diskuzi téma stočí někam jinam. Já bych v tom neviděla zase až takový problém. Přece není podmínkou, že se všichni musí držet jen daného tématu a nic víc nesmí řešit, ne? A pokud se někdo zeptá, jak nakrmit štěně během 10ti hodin, kdy nejsem doma, tak je jasné, že diskutující dají rady ke krmení, ale třeba se i pozastaví i nad ostatními okolnostmi, které souvisí s tím, že je štěně samo doma 10 hodin...
fikovnice
napsal(a):
Nečetla jsem diskuzi celou, je už moc dlouhá. Ale mám pocit, že my, co sem chodíme roky a tak nějak se známe, bychom se měli nad sebou zamyslet.... Paní vznese nějaký dotaz a uprostřed se diskuze stočí na kritiku toho, že její psi chodí na plínku. Já sama nejsem zastáncem konání potřeby na plenu. Ale...no prostě často tu někdo dostane kartáč za něco, nač se vůbec neptá. Pak jej to logicky odradí od toho dožadovat se tu nějakých rad, přitom jsou tu velmi zkušení kynologové.
Zadavatelka na sebe prozradila tolik zásadních chyb v přístupu ke psovi, že se nemůže divit, když jí někdo řekne, že je to blbě. Kdyby pořád svoje postupy neomlouvala a nevysvětlovala, že jsou v pořádku, jistě bude i přístup přispěvatelů jiný.
Viz vlákno o stafordovi, co se moc rozdivočí - zadavatel se zeptal a práskl na sebe pár chyb, ale rady přijal a nesnažil se obhájit svoje chyby. A nikdo ho tam nepropírá, jak moc blbě to měl doteď.
napsal(a):
Zadavatelka na sebe prozradila tolik zásadních chyb v přístupu ke psovi, že se nemůže divit, když jí někdo řekne, že je to blbě. Kdyby pořád svoje postupy neomlouvala a nevysvětlovala, že jsou v pořádku, jistě bude i přístup přispěvatelů jiný.
Viz vlákno o stafordovi, co se moc rozdivočí - zadavatel se zeptal a práskl na sebe pár chyb, ale rady přijal a nesnažil se obhájit svoje chyby. A nikdo ho tam nepropírá, jak moc blbě to měl doteď.
Jj, vím, všimla jsem si toho vlákna s Kubou...
Tak ono to bývá často na téma pes bezPP, že se někdo zeptá na něco a dostane kartáč, že nemá PP psa, ač na to se vůbec neptal. Opět - já jsem samozřejmě pro pořízení papírových psů. Ale ono je to někdy napsáno zbytečně útočně. Poučit do budoucna - to ano, ale nepsat útočně, což se zde občas děje.
fikovnice
napsal(a):
Jj, vím, všimla jsem si toho vlákna s Kubou...
Tak ono to bývá často na téma pes bezPP, že se někdo zeptá na něco a dostane kartáč, že nemá PP psa, ač na to se vůbec neptal. Opět - já jsem samozřejmě pro pořízení papírových psů. Ale ono je to někdy napsáno zbytečně útočně. Poučit do budoucna - to ano, ale nepsat útočně, což se zde občas děje.
Já myslím, ze tady v tomto vlákně se PP vůbec neřešil, sledovala jsem to od začátku. Spíš se paní radilo, že by měla úplně změnit přístup ke svým psům, s čímž ta plina souvisela, ale nechtěla. OK, je to její rozhodnutí. A co se týká toho krmení, tak to nejde vyřešit jinak, než psy oddělit, když nemůže nebo nechce v poledne zajet z práce domů. Tomu staršímu psovi prostě nepůjde vysvětlit, že to tomu malému nemá žrát, to nevysvětlite často ani děcku, že něco nesmí jíst ve vaší nepřítomnosti.
A ono to ani tak nebývá o tom, že by někdo dostal kartáč za to, že má bez PP psa. Protože pokud by někdo napsal, že má křížence, psa z útulku, od známých a podobně, tak nikdo neřekne ani slovo. Ono to všechno začíná až tím, když člověk napíše - například - že má třeba 10ti kilového jorkšíra nebo 60ti kilového staforda a stojí si za tím, že tito psi jsou čistokrevní.
Nedá se miska na čip (případně s časovačem) použít i u menších psů? Sice to nevyřeší venčení a další věci, ale minimálně to krmení by mohlo, když nebude zrovna nikdo moct přijít psa/psy nakrmit.
napsal(a):
Nedá se miska na čip (případně s časovačem) použít i u menších psů? Sice to nevyřeší venčení a další věci, ale minimálně to krmení by mohlo, když nebude zrovna nikdo moct přijít psa/psy nakrmit.
Da se pouzit - u jednoho psa.
Ale neresi to situaci, kdyz jsou dva
napsal(a):
Já myslím, ze tady v tomto vlákně se PP vůbec neřešil, sledovala jsem to od začátku. Spíš se paní radilo, že by měla úplně změnit přístup ke svým psům, s čímž ta plina souvisela, ale nechtěla. OK, je to její rozhodnutí. A co se týká toho krmení, tak to nejde vyřešit jinak, než psy oddělit, když nemůže nebo nechce v poledne zajet z práce domů. Tomu staršímu psovi prostě nepůjde vysvětlit, že to tomu malému nemá žrát, to nevysvětlite často ani děcku, že něco nesmí jíst ve vaší nepřítomnosti.
Stran PP a bezPP psů jsem psala obecně.
marcelaamax
napsal(a):
A ono to ani tak nebývá o tom, že by někdo dostal kartáč za to, že má bez PP psa. Protože pokud by někdo napsal, že má křížence, psa z útulku, od známých a podobně, tak nikdo neřekne ani slovo. Ono to všechno začíná až tím, když člověk napíše - například - že má třeba 10ti kilového jorkšíra nebo 60ti kilového staforda a stojí si za tím, že tito psi jsou čistokrevní.
Tak toto chápu - ale Marcelo, ruku na srdce, fakt jste si nevšimla, že se tu děje, že je někomu celkem dost necitlivě "odpovězeno" na něco úplně jiného, než nač se ptá?