Pocení mops – prosím pomoc

Mops
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jakubbumbaclolxd

17.8.2019 21:11
Jakubbumbaclolxd

XXX.XXX.230.173

Dobrý den, mam bílého mopse(není to žádný albín) Mam takový problém slyšel sem že se psi potí na tlapkach ale můj Mops se potí pod očima v takových těch vite jak má Mops takovou zvrasticelou kůži tak v té mezi tím okem a tou "vráskou" se potí. psa jsme si dnes přivezli a možná je nervózní protože už není u maminky.. Myslíte že je to tím nebo něčím jiným. nemůže se mu tam dostat nějaká infekce?

17.8.2019 21:28
eli22

XXX.XXX.58.41

Vrásky se jim musí pravidelně čistit, vytírat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.8.2019 21:39

V záhybech je pohybem podrážděná kůže, tvoří se záněty. Bakterie, kvasinky, plíseň - čistit. Je to holt mops, žádný bezúdržbový pes.

Jakubbumbaclolxd

17.8.2019 21:48
Jakubbumbaclolxd

XXX.XXX.230.173

a mohl bych se zeptat čím to tak vyčistit ?

17.8.2019 22:24

Takový základ je ředěná Betadine nebo Hypermangan. Jinak bych konzultovala s vet, je více preventivních přípravků + vitaminy apod. A tu prevenci opravdu pečlivě, řeší to téměř každý majitel mopsů a spol. v okolí. Když už se v záhybech něco rozjede, je to hodně nepříjemné. Dva psi skončili pod kudlou, protože problémy byly zoufale chronické.

17.8.2019 22:43
eli22

XXX.XXX.58.41

Jakubbumbaclolxd napsal(a):
a mohl bych se zeptat čím to tak vyčistit ?

Já na to měla borovou vodu, ale je to už dvacet let, takže možná už jsou teď jiné přípravky.

17.8.2019 23:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemám sice mopse, ale známá měla dva a to, co popisujete je pocení? Neslzí mu náhodou spíš oči?

Jakubbumbaclolxd

18.8.2019 00:09
Jakubbumbaclolxd

XXX.XXX.230.173

Oči mu neslzi dole je má načervenalé a nahoře krásné bílé ale musím to oční víčko trochu lehce "otevřít" jinak to vidět nejde

18.8.2019 00:34

Oči jsou standard problém brachycefaliků, zajděte k vet očařovi.

18.8.2019 05:31
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6326/mops/
Obličej plný vrásek nepotřebuje každodenní péči, jen přibližně jednou za týden všechny záhyby vyčistíme suchým a jemným hadříkem. Ovšem jeden záhyb, a to ten nad čumákem, potřebuje zvýšenou a častější péči. Ten může při malé pozornosti činit problémy.Asi největší péči potřebují oči. Jsou veliké, kulaté, ničím nechráněné. Velmi snadno se do nich dostanou nečistoty a stejně snadno může dojít k jejich poškrábání či jinému povrchovému poranění. Na to je si potřeba opravdu dát velký pozor a rozhodně to nepodceňovat, neboť na první pohled „obyčejné“ poškrábání povrchu oka může vést k jeho nenávratnému poškození a k vleklým očním problémům. Jakmile oko (nebo obě oči) začne slzet, není něco v pořádku.

Z článku o šarpejích: - případně je odstranit a
měkkým hadříkem kůži vytřít.

18.8.2019 06:30
janaa

XXX.XXX.234.219

Bílý mops je vždy produkt množitele. Mopsi obecně nejsou zdravé plemeno a tyhle "produkty" bývají nemocní o to víc. Určitě jděte hned k veterináři a nechte psa komplet prohlédnout. Vrásky vysušovat, teď jde o to,jestli už tam nemá kvasinky. Pak jsou dobré kapesníčky Cloxyderm

18.8.2019 09:22
eli22

XXX.XXX.58.41

rapotacka11 napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6326/mops/
Obličej plný vrásek nepotřebuje každodenní péči, jen přibližně jednou za týden všechny záhyby vyčistíme suchým a jemným hadříkem. Ovšem jeden záhyb, a to ten nad čumákem, potřebuje zvýšenou a častější péči. Ten může při malé pozornosti činit problémy.Asi největší péči potřebují oči. Jsou veliké, kulaté, ničím nechráněné. Velmi snadno se do nich dostanou nečistoty a stejně snadno může dojít k jejich poškrábání či jinému povrchovému poranění. Na to je si potřeba opravdu dát velký pozor a rozhodně to nepodceňovat, neboť na první pohled „obyčejné“ poškrábání povrchu oka může vést k jeho nenávratnému poškození a k vleklým očním problémům. Jakmile oko (nebo obě oči) začne slzet, není něco v pořádku.

Z článku o šarpejích: - případně je odstranit a
měkkým hadříkem kůži vytřít.

To je pravda. Nám se dokonce stalo, že mu při hraní druhý pes chytnul za horní víčko a oko mu vypadlo. Pak už nešlo zachránit, teď už bych věděla, co hned udělat, v té době ne.

18.8.2019 15:55
fikovnice

XXX.XXX.135.131

eli22 napsal(a):
To je pravda. Nám se dokonce stalo, že mu při hraní druhý pes chytnul za horní víčko a oko mu vypadlo. Pak už nešlo zachránit, teď už bych věděla, co hned udělat, v té době ne.

"Oko mu vypadlo"...??? Ježiš, to je možné? V anatomii se celkem vyznám, ale že by oko nějak vypadlo? Drží v očnici a je zajištěno proti vypadnutí celkem dobře, např.i zezadu vazivem za oční koulí. Možná máte na mysli, že se nějak víc vyboulilo...?

18.8.2019 16:17

fikovnice napsal(a):
"Oko mu vypadlo"...??? Ježiš, to je možné? V anatomii se celkem vyznám, ale že by oko nějak vypadlo? Drží v očnici a je zajištěno proti vypadnutí celkem dobře, např.i zezadu vazivem za oční koulí. Možná máte na mysli, že se nějak víc vyboulilo...?

u brachycefaliků oko v očnici tak nějak nedrží, očnice jsou hodně mělké.

a tím pádem oko vypadnout může a taky to občas dělá, stačí málo. třeba i vzít toho psa za kůži na hřbetě...

18.8.2019 16:19

jako dobrý, nevypadne až na zem, to ne, ale...

18.8.2019 16:21
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
u brachycefaliků oko v očnici tak nějak nedrží, očnice jsou hodně mělké.

a tím pádem oko vypadnout může a taky to občas dělá, stačí málo. třeba i vzít toho psa za kůži na hřbetě...

Aha, díky za upřesnění. Brrr, hrozná představa!

18.8.2019 16:25

fikovnice napsal(a):
Aha, díky za upřesnění. Brrr, hrozná představa!

a co teprv naživo, to je teprve hnus.

18.8.2019 16:27
fikovnice

XXX.XXX.135.131

a co teprv naživo, to je teprve hnus.

No to Vám plně věřím!
Co se vlastně dělá jako první laická pomoc? Snaha vrátit oko kam patří....moc si to ale neumím představit.

18.8.2019 16:32

fikovnice napsal(a):
No to Vám plně věřím!
Co se vlastně dělá jako první laická pomoc? Snaha vrátit oko kam patří....moc si to ale neumím představit.

dovnitř nejde, první pomoc je jen fouknout na oko mokrou gázu aby neoschlo a šup k veterináři. nejlépe si předem zavolat, že jedete, protože zpátky to jde vrátit jen v anestezii

18.8.2019 17:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Šmarjá, to sem si zase měla co přečíst večeřet už asi nebudu(ne, že by mi to uškodilo )

18.8.2019 17:38
eli22

XXX.XXX.58.41

Tak údajně jsme měli udělat to, že tam okamžitě oko vtlačíme zpět, jelikož pokud se to neudělá hned, oko jakoby nabobtná a už se tam, laicky a velmi jednoduše řečeno, nevejde. Takže to ale za prvé neměl kdo udělat, protože já skoro omdlela a za druhé jsem to nevěděla. Teď bych to ale asi udělala a omdlela až pak.

18.8.2019 17:59

nevejde se :D

držet vlhčené a veterina. všechno ostatní může uškodit.

18.8.2019 19:40
eli22

XXX.XXX.58.41

nevejde se :D

držet vlhčené a veterina. všechno ostatní může uškodit.

Tak na veterinu jsme jeli, po operaci měla oko zašité, jako teda horní víčko k dolnímu s tím, že by možná na něj mohla vidět, ale když jí vyndali stehy, oko stejně v čudu.

18.8.2019 19:50

eli22 napsal(a):
Tak na veterinu jsme jeli, po operaci měla oko zašité, jako teda horní víčko k dolnímu s tím, že by možná na něj mohla vidět, ale když jí vyndali stehy, oko stejně v čudu.

tak ono je to vždycky nejistá prognóza z hlediska zachování visu.

18.8.2019 22:21

Prostě jsme Mengelové. Pro vlastní potěšení "vyšlechtit" mrzáky s různými druhy postižení je zrůdnost. Člověk, který nemá to štěstí a trpí třeba jen dwarfismem, má nárok na invalidní důchod a většina ho lituje. Pes, který je k tomu ještě co nejvíc brachycefalik, je roztomilý a žádoucí.

Můj pes tuhle dusivě chrochtnul a mě málem kleplo. Jen zaprskal na konkurenta, když zobal trávu, zaskočilo mi. Ale slyšet tyhle zvuky pořád, to bych nedala.

Pro zadavatele - ještě dejte pozor na zuby a na čištění zvykejte už od štěněte.

19.8.2019 10:02

Jakožto laikovi co se v tomhle nevyzná, k čemu je tedy mops vlastně dobrý? Respektive, co bylo původním smyslem plemene? Vždyť s takovým psem se nedá sportovat, zjednodušeně, špatně dýchá, špatně rodí, vypadávají mu oči...
Neberte to prosím jako urážku plemene, nebo jeho vlastníků, jen mi to z praktického hlediska přijde jen na mazlení, a to bych si radši pořídila morče 🤔

19.8.2019 10:20
eli22

XXX.XXX.58.41

Jakožto laikovi co se v tomhle nevyzná, k čemu je tedy mops vlastně dobrý? Respektive, co bylo původním smyslem plemene? Vždyť s takovým psem se nedá sportovat, zjednodušeně, špatně dýchá, špatně rodí, vypadávají mu oči...
Neberte to prosím jako urážku plemene, nebo jeho vlastníků, jen mi to z praktického hlediska přijde jen na mazlení, a to bych si radši pořídila morče 🤔

Je to tak, je to pes společenský a chová se jako mazel.Náš dokonce ale získal medaili a pohár! Při místním závodu psů - za nejpomalejšího psa dne

Janae1

19.8.2019 12:17
Janae1

XXX.XXX.160.6

Mopse nikdo na sport nepořizuje. Od nepaměti je to společenské plemeno, má výjimečnou povahu, je to neskutečné zlatíčko. A v neposlední řadě je hezký.

Zrovna přemýšlím jestli dobudoucna (v příštím roce) k perským kočkám pořídím mopse nebo pekinéze.
Chlap by rád zůstal věrný kníračům a do party velkých pořídil trpaslíka, ale já chci fakt gaučového povaleče, sportu dost užiju s VK.

Ze srandy drahému říkám, že chci plemeno, které nikoho nepokouše, neb když se mops nebo pekiňák naštve, tak dříve než kousne, umře na infarkt.

19.8.2019 12:35

Děkuji za odpovědi 😊 osobně tomuto typu psa asi neholduji, tak je pro mě pořízení nepředstavitelné, ale sto lidí sto chutí 😊

19.8.2019 12:47

Děkuji za odpovědi 😊 osobně tomuto typu psa asi neholduji, tak je pro mě pořízení nepředstavitelné, ale sto lidí sto chutí 😊

Tak nějak. Já za sebe můžu říct, že mě děsí ty jejich vypoulené oči a u některých jedinců mám podezření, že každé oko kouká jinam. Navíc ti, které vídám, jsou do jednoho obézní a upřímně míň hezkého psa než mopse asi neznám. Obecně se mi nelíbí sražené čumáky. A když připočítám ty zdravotní problémy, tak ani zadarmo.
Jsem ošklivá, vím, ale tak podle vkusu každého soudruha

19.8.2019 12:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mě se tito psi také líbí, ale: od doby, kdy si pořídil francouzského buldočka příbuzný, nad ním dumám. Chrochtá jako prase, teče mu z očí, prdí, psi ho nemají rádi. No a on nemá rád mne protože Worick ho taky nemusí. Je to snad první pes tohoto typu, o kterém bych řekla, že je vyloženě protivný. Možná za to ani nemůže, má to doma těžké. Onehdá mi skákal na stehna, na ruce s velkým řevem, opravdu kdyby mohl, tak mne asi rafne. A otázka zní: dokáže tento pes kousnout? Mě to fakt připadlo, že ne, že tou hubou ani kousat nemůže...což tedy pro mne štěstí, ale jinak totální tragedie. Velmi výstižný článek k tomuto tématu vyšel v magazínu MF minulý čtvrtek. Doporučuju. A i když se mi strašně líbila Stella z Takové moderní rodinky a uvažovala jsem nad ním(až někdy) změnila jsem názor. Koupí tohoto plemene už tohle mršení psů podporovat nebudu

19.8.2019 13:03
janaa

XXX.XXX.177.168

Kousnout a kousat dokáže, kuřecí křídla a skelety u nás mops drtí běžně Jinak jak psala Janae, mopse si na sport nikdo fakt nepořizuje. Je to plemeno společenské a má opravdu kouzelnou povahu. Bohužel tuhle povahu by mělo, i kdyby se chovatelé zamysleli a začali chovat jiným směrem. To,že je lidé vyžírají není o plemeni,ale o majitelích. Ono logicky,většina lidí,co si ho pořídí,chtějí lenocha gaučáka, takže oni sami nijak aktivní nejsou. Jinak náš mops se celý den nezastaví,lítá jak potřeštěný,pořád někoho pere, běžně zvládá mnohakilometrové procházky s našimi labradory, jen když je opravdu velké horko, tak ho šetřím a ven ho netahám. A jasný,letos když jsem měla štěnda labíků, a jezdili se lidi koukat,všichni byli uchvácení,že vidí poprvé v životě štíhlého mopse. Ale to není o plemeni,ale o majitelích,jak jsem psala

19.8.2019 15:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

janaa napsal(a):
Kousnout a kousat dokáže, kuřecí křídla a skelety u nás mops drtí běžně Jinak jak psala Janae, mopse si na sport nikdo fakt nepořizuje. Je to plemeno společenské a má opravdu kouzelnou povahu. Bohužel tuhle povahu by mělo, i kdyby se chovatelé zamysleli a začali chovat jiným směrem. To,že je lidé vyžírají není o plemeni,ale o majitelích. Ono logicky,většina lidí,co si ho pořídí,chtějí lenocha gaučáka, takže oni sami nijak aktivní nejsou. Jinak náš mops se celý den nezastaví,lítá jak potřeštěný,pořád někoho pere, běžně zvládá mnohakilometrové procházky s našimi labradory, jen když je opravdu velké horko, tak ho šetřím a ven ho netahám. A jasný,letos když jsem měla štěnda labíků, a jezdili se lidi koukat,všichni byli uchvácení,že vidí poprvé v životě štíhlého mopse. Ale to není o plemeni,ale o majitelích,jak jsem psala

Právě. Lidi už tak dost zmršeného psa, zmrší ještě víc tím, že z něho udělají funící kouli Kdysi jsme na nějakém výletě taky potkali turistického mopse

19.8.2019 15:13

Pokud máte bílýho mopse, tak to není mops, ale s největší pravděpodobností kříženec frbulka apod.
Pes se na obličeji nepotí, takže mu buď slzí oči nebo má ve vrásce jinej bordýlek. Já do ní nikdy u žádnýho z mých mopsů šahat nemusela, ale vysoušela bych to řepíkem, roztokem betadiny a podobně.
Jinak naše nyní nejstarší mopsle (letos 12 let) je taky neuvěřitelný torpédo, gaučák ani omylem. Celej život má přezdívku "mopsteriér". Jsou to neuvěřitelně akční psíci, většina z nich, milují procházky a dlouhé výlety.

19.8.2019 18:57
lupus4

XXX.XXX.205.61

Zrovna přemýšlím jestli dobudoucna (v příštím roce) k perským kočkám pořídím mopse nebo pekinéze.

mno, byl jsem u toho, když vypadlo oko pegiňákovi... taky "zážitek" ( a taky oko nezachránili)

19.8.2019 19:02

lupus4 napsal(a):

mno, byl jsem u toho, když vypadlo oko pegiňákovi... taky "zážitek" ( a taky oko nezachránili)

Teda dneska vidět pekinéze, alespoň teda u nás, je spíš rarita, ale když jsem byla školačka, tak jich bylo docela dost....kdo neměl pudla, tak měl pekiňáka, když to řeknu zjednodušeně.......o tom, že by některému vypadlo oko, jsem nikdy neslyšela.....
Resp. nikdy jsem neslyšela o psu, jakémkoliv, kterému by vypadlo oko...až defakto tady a teda nemám slov, jako z mé strany němý úžas

19.8.2019 21:02
Terven

XXX.XXX.110.159

Teda dneska vidět pekinéze, alespoň teda u nás, je spíš rarita, ale když jsem byla školačka, tak jich bylo docela dost....kdo neměl pudla, tak měl pekiňáka, když to řeknu zjednodušeně.......o tom, že by některému vypadlo oko, jsem nikdy neslyšela.....
Resp. nikdy jsem neslyšela o psu, jakémkoliv, kterému by vypadlo oko...až defakto tady a teda nemám slov, jako z mé strany němý úžas

Když jsem byla školačka, náš školník měl fenu pekinéze, byla výstavní a s pp ...já nevím, tenkrát v dobách hluboké totality chov bez pp asi moc nevzkvétal?
Pudlů bylo mraky, je to pes mého dětství. Takže momentálně, v záchvatu nostalgie, o něm vážně uvažuju
Placaté čumáky obecně nemusím, i když uznávám, že třeba frbul je docela pěknej pes. Kdysi jsem četla názor, že redukovaná čenichová partie, veliké oči směřující dopředu a "kulatý obličej" v lidech evokují představu miminka a tudíž takoví psi v nich vzbuzují "mateřské city" a představují symbol roztomilosti.
Nevím...mám to jinak. Moje fena je sice taky poloviční placatka, ale naštěstí má po otci jezevčíkovi celkem normální čenich
Ségra mívala mopse, jedna z fen se dožila dokonce 16 let, jsou to fakt přátelští psi ...a někteří dokonce i akční. Těm, co už jsou na světě, bych dopřála krásnej život, protože si ho zaslouží, ale dál už bych je nemnožila. Protože pes si mj. zaslouží i normálně dejchat a mít funkční čenich.

19.8.2019 21:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

než pekinéz se mi jeví lepší lhasa apso - téměř norm . čenichová partie a ta co jsem znal byla normál veselý a pohyblivý pejsan

19.8.2019 21:08
eli22

XXX.XXX.58.41

Terven napsal(a):
Když jsem byla školačka, náš školník měl fenu pekinéze, byla výstavní a s pp ...já nevím, tenkrát v dobách hluboké totality chov bez pp asi moc nevzkvétal?
Pudlů bylo mraky, je to pes mého dětství. Takže momentálně, v záchvatu nostalgie, o něm vážně uvažuju
Placaté čumáky obecně nemusím, i když uznávám, že třeba frbul je docela pěknej pes. Kdysi jsem četla názor, že redukovaná čenichová partie, veliké oči směřující dopředu a "kulatý obličej" v lidech evokují představu miminka a tudíž takoví psi v nich vzbuzují "mateřské city" a představují symbol roztomilosti.
Nevím...mám to jinak. Moje fena je sice taky poloviční placatka, ale naštěstí má po otci jezevčíkovi celkem normální čenich
Ségra mívala mopse, jedna z fen se dožila dokonce 16 let, jsou to fakt přátelští psi ...a někteří dokonce i akční. Těm, co už jsou na světě, bych dopřála krásnej život, protože si ho zaslouží, ale dál už bych je nemnožila. Protože pes si mj. zaslouží i normálně dejchat a mít funkční čenich.

Jsou to mazlové, o tom žádná a citliví psi. Ale prostě zápory převáží klady, alespoň u nás tomu tak bylo.

Janae1

19.8.2019 22:29
Janae1

XXX.XXX.160.6

lupus4 napsal(a):
než pekinéz se mi jeví lepší lhasa apso - téměř norm . čenichová partie a ta co jsem znal byla normál veselý a pohyblivý pejsan

Dlouhosrstých mopů je hodně, pekinéz je jen jeden.
K peršankám se svěle hodí.
A mokrý vypadá jak critters, stejně jako peršanka.

20.8.2019 07:14
sufle

XXX.XXX.127.86

Kamarádka měla ši-tzu a také mu "vypadlo" oko. Hrozný pohled.
Nakonec měl sešitá víčka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík