Malinois + tervueren

Prodám Belgického ovčáka Malinoise - štěňata s PP po pracovních rodičích s...
Dohodou
Dalmatinek29
napsal(a):
Dobrý den,
Plánuji si cca za 5 let pořídit malinoise. Pohyb, práce a výchova jsou samozřejmostí.
Ale je se chci zeptat, zda už je v čr chs s výstavaky? Pokud ne, tak jestli znáte nějakou opravdu kvalitní chovku v evropě. Budu moc vděčná, děkuji.
Nič v zlom, ale 5 rokov je naozaj dlhá doba a dovtedy môžu chovky, čo teraz existujú, zaniknúť...vzniknú nové...a otázne je,kam toto plemeno za 5 rokov dospeje.Snád to s nimi nepôjde tak dole ako s NO
Dalmatinek29
napsal(a):
Dobrý den,
Plánuji si cca za 5 let pořídit malinoise. Pohyb, práce a výchova jsou samozřejmostí.
Ale je se chci zeptat, zda už je v čr chs s výstavaky? Pokud ne, tak jestli znáte nějakou opravdu kvalitní chovku v evropě. Budu moc vděčná, děkuji.
V ČR je několik chovek s exterieráky - není to žádná vzácnost.
Pokud jde o "kvalitu", tak jsou všichni tak nějak na stejné lodi - na práci to není, a na výstavách jich je dohromady 3 a půl, takže je to jedno.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
V ČR je několik chovek s exterieráky - není to žádná vzácnost.
Pokud jde o "kvalitu", tak jsou všichni tak nějak na stejné lodi - na práci to není, a na výstavách jich je dohromady 3 a půl, takže je to jedno.
Můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi pracákem a exteriérákem? Je to podobné jako u NO? Myslím tím, že kromě rozdílného temperamentu a chuti do práce mají i byt’ lehce rozdílný exteriér?
Na working-dog totiž občas objevím psa s tak krásnou hlavou (myšleno víc do NO, ne tak úzkou “liščí”) a celkově robustnější stavbou těla, tak o tom často přemýšlím :)
Bohužel jsem promazávala oblíbené psy na WD, takže tam mám teď jen tohoto krasavce, ale myslím, že má též mohutnější hlavu než klasičtí Tervueren.
https://cs.working-dog.com/dogs-details/3069252/Kicking-Zender-de-la-Rouquine
PumaCZ
napsal(a):
Můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi pracákem a exteriérákem? Je to podobné jako u NO? Myslím tím, že kromě rozdílného temperamentu a chuti do práce mají i byt’ lehce rozdílný exteriér?
Na working-dog totiž občas objevím psa s tak krásnou hlavou (myšleno víc do NO, ne tak úzkou “liščí”) a celkově robustnější stavbou těla, tak o tom často přemýšlím :)
Bohužel jsem promazávala oblíbené psy na WD, takže tam mám teď jen tohoto krasavce, ale myslím, že má též mohutnější hlavu než klasičtí Tervueren.
https://cs.working-dog.com/dogs-details/3069252/Kicking-Zender-de-la-Rouquine
Exteriérový maliňák je naopak menší a má jemnou hlavu, oproti pracákovi.
Ten tervík na fotce je čistý pracák. A má už dost hrubou hlavu i na pracáka.
U výstavních malin je největší průšvih povaha.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Exteriérový maliňák je naopak menší a má jemnou hlavu, oproti pracákovi.
Ten tervík na fotce je čistý pracák. A má už dost hrubou hlavu i na pracáka.
U výstavních malin je největší průšvih povaha.
Dekuji za objasneni :)
Mne se prave ta “hruba” hlava hrozne libi
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Z takovýho tervíka by výstaváci omdleli, a dali nebohýmu majiteli slevovou poukázku na utracení...
Vystavaci by si mohli svuj nazor atrcit tam, kam slunce nesviti :D
Pokud bych se nekdy zblaznila a rozhodla se po porizeni BO, tak presne takovy by mel byt :)) Majitel dokonce i pise, ze pes je super na praci, ale doma klidas. Proste znacna ideal pro me :)
Ale takovych psu se asi prilis neodchova, ze?
PumaCZ
napsal(a):
Vystavaci by si mohli svuj nazor atrcit tam, kam slunce nesviti :D
Pokud bych se nekdy zblaznila a rozhodla se po porizeni BO, tak presne takovy by mel byt :)) Majitel dokonce i pise, ze pes je super na praci, ale doma klidas. Proste znacna ideal pro me :)
Ale takovych psu se asi prilis neodchova, ze?
Hodně podobnýho odchovance mám v Kanadě, a kryje tam. Tady už jsou taky i pracovní tervíci - ti takto vypadají.
Podívejte se sem http://www.kawaikaito.wz.cz/
Uživatel s deaktivovaným účtem
https://www.facebook.com/Zrzav á-smečka-z-Kawai-Kaito-771520636228923/
Moyda
napsal(a):
Podívat se můžou, ale poslední vrh plánován před čtyřmi lety a v současnosti nemají ani chovnou fenu
Teď měli vrh, ale na tuto CHS si odchovává štěňata jedna slečna na dvou fenách (Camilca a Crazy), a tyhle feny jsou povahově hrozný šrot - viděla jsem je obě na bonitaci, a bály se vlastního stínu, to bylo fakt neštěstí! Po takové feně bych si štěně nevzala
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Teď měli vrh, ale na tuto CHS si odchovává štěňata jedna slečna na dvou fenách (Camilca a Crazy), a tyhle feny jsou povahově hrozný šrot - viděla jsem je obě na bonitaci, a bály se vlastního stínu, to bylo fakt neštěstí! Po takové feně bych si štěně nevzala
Na druhou stranu ale KCHBO potvrzuje: že pes malinois- DANTE INKOGNITO Kawai Kaito, majitelky Pavlíny Šrámkové a Simony Huškové, se úspěšně zůčastnil SELEKCE a byl vybrán mezi vyšší třídu chovnosti- selekcí dle fenotypu (Mladá Boleslav 14.5.2017).
A to byste zase asi v chovu ocenila, pokud se tedy jedná o pracovní krev..
vetřelec
napsal(a):
Na druhou stranu ale KCHBO potvrzuje: že pes malinois- DANTE INKOGNITO Kawai Kaito, majitelky Pavlíny Šrámkové a Simony Huškové, se úspěšně zůčastnil SELEKCE a byl vybrán mezi vyšší třídu chovnosti- selekcí dle fenotypu (Mladá Boleslav 14.5.2017).
A to byste zase asi v chovu ocenila, pokud se tedy jedná o pracovní krev..
to je čistá exteriérová linie, a ta selekce se týká pouze exterieru - ani jeden z rodičů o práci nikdy neslyšel, ne tak, aby se jí nedejbože zůčastnil ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
to je čistá exteriérová linie, a ta selekce se týká pouze exterieru - ani jeden z rodičů o práci nikdy neslyšel, ne tak, aby se jí nedejbože zůčastnil ...
přesně, stejné je to bohužel i u SH, výstavní plyšáci x sporťáci teď vypadají jako pomalu odlišná plemena
u AM skončili "pracáci" v 90tých letech a teď už taky jen "výstaváci" , Sa pracovní linie ani nikdy u nás nebyly...
V podstatě od doby, kdy se vlády v chk ujaly "osvícené baby" vystavovatelky
je výsměch, např. splnění podmínek pro zařazení do pracovní třídy
to mohli vymyslet jen lidi, co se seveřanama NIKDY nepracovali
takže si jí hlásí kdejakej jouda, co se doštrachá limitu např. na pár mid trekách
normální musheři na to kašlou, takže pes co uběhne 100km/den ji nemá
a jouda co 100km střádá 3roky a "neopomene " si to nahlásit jo
šaškárna jako v parlamentu
no schválně koukněte
https://www.polardogs.cz/pracovni_certifikat.html
kdyby to nebylo k pláči, tak se směju
omlouvám se za OT
lupus4
napsal(a):
je výsměch, např. splnění podmínek pro zařazení do pracovní třídy
to mohli vymyslet jen lidi, co se seveřanama NIKDY nepracovali
takže si jí hlásí kdejakej jouda, co se doštrachá limitu např. na pár mid trekách
normální musheři na to kašlou, takže pes co uběhne 100km/den ji nemá
a jouda co 100km střádá 3roky a "neopomene " si to nahlásit jo
šaškárna jako v parlamentu
no schválně koukněte
https://www.polardogs.cz/pracovni_certifikat.html
kdyby to nebylo k pláči, tak se směju
omlouvám se za OT
Přiznám se,že se v těchto plemenech neorientuju, ale aby pes mohl do pracovky,když ofiko za tři roky nachodí 200 km? Jako fakt?
Evv
napsal(a):
Můžu se zeptat?
A odkud vzít výstavního belgičáka?
V současné době ho neplánuji ale docela ráda bych sledovala nějaké zajímavé chovatelské stanice a udělala si přehled. Asi ani nepočítám s tím že by to bylo v ČR.
Nedívejte se ani tak na CHS, ale na konkrétní spojení. Ale ta otázka "odkud?" je těžká - to je asi jako se zeptat, odkud si vzít výstavního NO - přímo se nabízí odpověď, ale nechci ji sem psát, neb jsem zaujatá
Neřeknu vám odkud, ale sledujte stránky KCHBO, kde jsou průběžně doplňovány nakryté feny a narozená štěňata, a pokud si něco vyberete, a pošlete mi to, tak Vám řeknu co tam je dobře nebo špatně, a jestli do toho jít, nebo hledat dál.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nedívejte se ani tak na CHS, ale na konkrétní spojení. Ale ta otázka "odkud?" je těžká - to je asi jako se zeptat, odkud si vzít výstavního NO - přímo se nabízí odpověď, ale nechci ji sem psát, neb jsem zaujatá
Neřeknu vám odkud, ale sledujte stránky KCHBO, kde jsou průběžně doplňovány nakryté feny a narozená štěňata, a pokud si něco vyberete, a pošlete mi to, tak Vám řeknu co tam je dobře nebo špatně, a jestli do toho jít, nebo hledat dál.
To je servis
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Díky!
… akorát u vás mě fakt mrzí, že jsme nevěděli dřív, odkud se chystáte vzít štěně, protože jsme vás mohli ušetřit některých starostí
Mně zase mrzí, že mě nenapadlo chovky s Vámi zkonzultovat. A také, že jsem si ho i přes všechna překvapení v den odběru odvezla (nesestouplá varlata, vytáčení nohy, chybějící čip a pas). Ale chybami se člověk (snad) učí, tak příště už snad budu chytřejší :)
Pokud přežijeme soužití s Hachim a bude nás bavit sportovka, tak pak možná půjdu i do Tervíka - typově stejného, na jakého jsem Vám nedávno posílala. To pak určitě budu sondovat jako první u Vás :))
PumaCZ
napsal(a):
Mně zase mrzí, že mě nenapadlo chovky s Vámi zkonzultovat. A také, že jsem si ho i přes všechna překvapení v den odběru odvezla (nesestouplá varlata, vytáčení nohy, chybějící čip a pas). Ale chybami se člověk (snad) učí, tak příště už snad budu chytřejší :)
Pokud přežijeme soužití s Hachim a bude nás bavit sportovka, tak pak možná půjdu i do Tervíka - typově stejného, na jakého jsem Vám nedávno posílala. To pak určitě budu sondovat jako první u Vás :))
O tom, že jste neměli čip a pas jsem ani nevěděla.
Ad. tervík : svým mladým chovným fenám budu dělat genetický test na "chlupy", protože bych se sama nebránila tomu nakrýt psem, co má taky vlohu pro chlupy, a nechat si zase doma tervíka😉
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.212.38
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ad. tervík : svým mladým chovným fenám budu dělat genetický test na "chlupy", protože bych se sama nebránila tomu nakrýt psem, co má taky vlohu pro chlupy, a nechat si zase doma tervíka😉
Off topic - chapu to dobre, ze malinaci mohou nest recesivni vlohu pro dlouhou srst a pokud se ve vrhu malinaku narodi dlouhosrste stene, da se zaregistrovat jako tervik?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Neměli. Dost mě to zarazilo, protože chovatelka věděla, že žiji v Německu a že si psa hned vezu domů. Navíc už je to dnes standard, tak o to více mě zarazilo, že Hachi vůbec čipovaný nebyl, jen tetovaný. V ČR jsou to tři stovky, v Německu jsem za čip a pas platila padesát euro..
Tak to Vám budu držet pěsti :) Třeba si jednoho dne vezmeme štěndo přímo od Vás a už nebudu muset řešit problémy s chovately :)) Ale další pes přijde v úvahu vážně až za pár let, tak kdoví, jak to všechno bude :)
Ale řeknu Vám, že normálně se mi BO s těmi jejich liščími hlavami až tak nelíbí, ale tenhle pes je přesně můj typ. Vypadá spíš jako medvěd než pes :))
Kicking Zender de la Rouquine
https://www.working-dog.com/dogs-details/3069252/Kicking-Zender-de-la-Rouquine
PumaCZ
napsal(a):
Neměli. Dost mě to zarazilo, protože chovatelka věděla, že žiji v Německu a že si psa hned vezu domů. Navíc už je to dnes standard, tak o to více mě zarazilo, že Hachi vůbec čipovaný nebyl, jen tetovaný. V ČR jsou to tři stovky, v Německu jsem za čip a pas platila padesát euro..
Tak to Vám budu držet pěsti :) Třeba si jednoho dne vezmeme štěndo přímo od Vás a už nebudu muset řešit problémy s chovately :)) Ale další pes přijde v úvahu vážně až za pár let, tak kdoví, jak to všechno bude :)
Ale řeknu Vám, že normálně se mi BO s těmi jejich liščími hlavami až tak nelíbí, ale tenhle pes je přesně můj typ. Vypadá spíš jako medvěd než pes :))
Kicking Zender de la Rouquine
https://www.working-dog.com/dogs-details/3069252/Kicking-Zender-de-la-Rouquine
Ty chlupáče bych chtěla až tak za 5 let - teď mám moc mladých psů, ale do SZ jsem Vám poslala odkaz na toho mýho chlupáče v Kanadě;-)
Ten Kisking Zender je fakt medvěd!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ty chlupáče bych chtěla až tak za 5 let - teď mám moc mladých psů, ale do SZ jsem Vám poslala odkaz na toho mýho chlupáče v Kanadě;-)
Ten Kisking Zender je fakt medvěd!
Odchovy máte vážně krásné a hlavně zdravé. Je vidět, že o tom, co děláte, přemýšlíte a snažíte se o opravdu co nejkvalitnější odchov :)
Přesně! Škoda jen, že už mu je pět a půl :( Pokud bych šla do BO, tak bych chtěla nejlépe jeho přesnou kopii :)) A není ani z daleka. Vypadá to, že je odněkud z Nizozemí :)
"Navíc už je to dnes standard"
U NO ne. Ti meli az do cervence tetovani povinne, tak uz necipovali.
Ale samo, ze kdyz se stene prodavalo do zahranici, normalni chovatel na to reagoval
napsal(a):
"Navíc už je to dnes standard"
U NO ne. Ti meli az do cervence tetovani povinne, tak uz necipovali.
Ale samo, ze kdyz se stene prodavalo do zahranici, normalni chovatel na to reagoval
To sice ano, vím, že čip nebyl povinný, ale sama čip a pas například v inzerci nabízí. A i u jiných chovatelů NO je normální, že má pes při odběru tetování i čip.. Možná to bylo tím, že měla v tomto vrhu jen dvě štěňata a chtěla ušetřit pár stovek? Nevím.
Ale momentálně má doma 11 nezadaných štěňat, tak si říkám, že třeba karma zafungovala :))
PumaCZ
napsal(a):
To sice ano, vím, že čip nebyl povinný, ale sama čip a pas například v inzerci nabízí. A i u jiných chovatelů NO je normální, že má pes při odběru tetování i čip.. Možná to bylo tím, že měla v tomto vrhu jen dvě štěňata a chtěla ušetřit pár stovek? Nevím.
Ale momentálně má doma 11 nezadaných štěňat, tak si říkám, že třeba karma zafungovala :))
Tak ono to nestoji ani v cr 3 stovky, setrila.
U 11 bude setrit urcite taky
Já o dlouhosrstém belgičanovi začala uvažovat už hodně dávno, je to tak 15 let. Jenže jsem byla děcko, a když se naskytla příležitost mít bPP labradora, naši kývli a já byla ráda, že mám alespoň nějakého psa.
Nicméně tu dobu, kterou jsem dostala, jsem využila alespoň k prolízání internetu. Dost se mi líbí chovka zkovarny.com. Kdysi jsem si s paní chovatelkou i psala, připadala mi milá a vstřícná. Psala jsem jí něco ve smyslu - pes by měl být rodinně-sportovní, venkovní, jsem ochotná se věnovat na hobby úrovni prakticky čemukoli vyjma obran. Alespoň takto teoreticky přes maily se mnou coby potenciálním zájemcem byla spokojená, netrvala na žádných výstavách a šampionátech.
Líbí se mi, že zveřejňuje výsledky zdravotních testů a sportovních výkonů a zkoušek, a že se snaží dopátrat, co se stalo s jejím odchovem po deseti, patnácti letech.
Varaxi
napsal(a):
Já o dlouhosrstém belgičanovi začala uvažovat už hodně dávno, je to tak 15 let. Jenže jsem byla děcko, a když se naskytla příležitost mít bPP labradora, naši kývli a já byla ráda, že mám alespoň nějakého psa.
Nicméně tu dobu, kterou jsem dostala, jsem využila alespoň k prolízání internetu. Dost se mi líbí chovka zkovarny.com. Kdysi jsem si s paní chovatelkou i psala, připadala mi milá a vstřícná. Psala jsem jí něco ve smyslu - pes by měl být rodinně-sportovní, venkovní, jsem ochotná se věnovat na hobby úrovni prakticky čemukoli vyjma obran. Alespoň takto teoreticky přes maily se mnou coby potenciálním zájemcem byla spokojená, netrvala na žádných výstavách a šampionátech.
Líbí se mi, že zveřejňuje výsledky zdravotních testů a sportovních výkonů a zkoušek, a že se snaží dopátrat, co se stalo s jejím odchovem po deseti, patnácti letech.
Ano, p. Pisarčíková jde opravdu všem příkladem v tom, že o zdraví otevřeně mluví, i v souvislosti se špatnými výsledky, a to i v případě, že jde o její odchov - to je věc, které si u ní nesmírně cením, i když se občas v něčem (z jiného soudku) třeba neshodneme.
Pokud nechcete vyloženě psa vhodného na obrany, tak bych do psa od ní šla. Rozhodně s vámi bude jednat naprosto seriozně, a nebude z vás v ničem dělat debila
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
to nene - vždyť to podle krokoměru v telefonu nachodím já za 10 dní!!!
...no náš motýl na každodenní dlouhé vycházce 15 až 20 km.....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Děkuju, u mě by to nejspíš byla daleká budoucnost jen jsem se přistihla že by mi asi nevadil nějaký magor. Je divné jak je teď doma klid
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
jenže to nemáte "úředně podložené", takže žádná pracovka nebude!
..tož co nadělám no
Evv
napsal(a):
Děkuju, u mě by to nejspíš byla daleká budoucnost jen jsem se přistihla že by mi asi nevadil nějaký magor. Je divné jak je teď doma klid
Tady ch.s pracáků https://zkrasovehokraje.webnode.cz/
PumaCZ
napsal(a):
Ale momentálně má doma 11 nezadaných štěňat, tak si říkám, že třeba karma zafungovala
jéé, tak to té milé paní moc přeju, ať si to hezky užije!
… ale je zajímavé, že 3 stovky na čip baba nemá, ale na to, aby poslala rtg do Německa od svých podprůměrných fen, které by s českými rtg do chovu prolezly jen ztěžka, na to prachy má …
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.212.38
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ano, takové štěně dostane rodokmen jako plnohodnotný tervueren.
Dik za odpoved.
A jak je to s krizenim malinoisu a tervuerenu, je povolene? Dostanou stenata z takoveho spojeni rodokmeny BOM/BOT podle delky srsti?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dik za odpoved.
A jak je to s krizenim malinoisu a tervuerenu, je povolene? Dostanou stenata z takoveho spojeni rodokmeny BOM/BOT podle delky srsti?
Mezivarietní křížení BOM x BOT se nedělá (resp. ne u nás - třeba v Belgii, kde je volný chov to nikdo neřeší, a nakryje si co chce, čím chce), ale pokud se z rodičů malinois narodí vyštěpený tervík, tak dostane hned PP jako tervík.
PumaCZ
napsal(a):
tak to jí ze srdce přeju !!!!!
GAELLE
napsal(a):
tak to jí ze srdce přeju !!!!!
no jí jo, ale chudáci štěnda třeba se dá na modlení
k odlehčení foto
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.212.38
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mezivarietní křížení BOM x BOT se nedělá (resp. ne u nás - třeba v Belgii, kde je volný chov to nikdo neřeší, a nakryje si co chce, čím chce), ale pokud se z rodičů malinois narodí vyštěpený tervík, tak dostane hned PP jako tervík.
A jak je to s tim vystepenym dlouhosrstym stenetem, co je papirove BOT, ale v rodokmenu ma same BOM? Ani to se nemuze pouzivat v chovu BOM?
lupus4
napsal(a):
zopakujte si genetiku
vyštěpený "dlouhosrtý" je v daném znaku recesivní homozygot, tudíž nikdy nemůže v jeho potomstu být krátká srst (BOM)
chybí dovětek - pokud se použije s BOT
kdyby se připustil s homoz. BOM budou štěnata jen hetero BOM
pokud s hetero BOM tak budou BOM i BOT
capišto ?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.212.38
lupus4
napsal(a):
zopakujte si genetiku
vyštěpený "dlouhosrtý" je v daném znaku recesivní homozygot, tudíž nikdy nemůže v jeho potomstu být krátká srst (BOM)
To ma byt na me?
V cem vidite problem?
Ja mluvim o vystepenem dlouhosrstem jedinci ze spojeni BOM X BOM.
Tedy o situaci, kde se spoji dva prenaseci a vystepi se recesivni homozygot.
A pochopitelne muze byt v jeho potomstvu kratka srst, pokud je druhy rodic onoho potomstva kratkosrsty (velmi pravdepodobne bude).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.212.38
lupus4
napsal(a):
chybí dovětek - pokud se použije s BOT
kdyby se připustil s homoz. BOM budou štěnata jen hetero BOM
pokud s hetero BOM tak budou BOM i BOT
capišto ?
No tak pokud se spoji onen vystepeny s BOT, pak se pochopitelne v jejich vrhu zadny BOM neobjevi.
Ale o tom jsem nikdy nemluvila, me dotazy na Inpektora se tykaly vylucne pouziti dlouhosrstych jedincu v chovu BOM.
pro inspektora - nevíš o koho go ?
SOS!!! Belgický ovčák v ohrožení!!! Dva psi a čtyři feny + nějaká štěňata 1-4roky. Paní ruší hospodářství a psy nemá kam dát. Lokalita Unie, Březové, můžu poprosit někoho místního o pomoc? Potřebujeme pejsky naočkovat, načipovat a vyfotit!!! Info: +420731621332
koukám, že http://www.belgicak-v-nouzi.wbs.cz/ asi už nefunguje
lupus4
napsal(a):
pro inspektora - nevíš o koho go ?
SOS!!! Belgický ovčák v ohrožení!!! Dva psi a čtyři feny + nějaká štěňata 1-4roky. Paní ruší hospodářství a psy nemá kam dát. Lokalita Unie, Březové, můžu poprosit někoho místního o pomoc? Potřebujeme pejsky naočkovat, načipovat a vyfotit!!! Info: +420731621332
koukám, že http://www.belgicak-v-nouzi.wbs.cz/ asi už nefunguje
Vůbec nevím - nemám fb a byla jsem celý víkend pryč, takže off-line.
A ví se, co to je za ženskou, nebo jestli jsou ti psi s PP?
sekce Belgičák v nouzi je i na KCHBO, ale nevím, jestli zveřejní info, pokud jsou psi bez PP:
http://www.kchbo.com/?Novinky:BO_v_nouzi