Jorkšírskÿ terier s pp

Prodám Jorkširského teriéra - Pejsek a dvě fenky s pp v dospělosti malé vel...
DohodouTerezzzz
XXX.XXX.138.150
Zdravim,
Chci dat naseho 14ti leteho dedecka operovat s ocima a ted jsem dostala trochu obavy, aby se mi po narkoze postavil na nohy. Samozrejme to proberu s veterinarem, ale zajimaji me vase zkusenosti.
Poslednich par mesicu ma nas psik zhorsujici se problemy pravdepodobne s pateri. Po probuzeni nebo po delsim klidu se mota, casto nosi hlavu u zeme, vypada nekdy jako v kreci, nekdy i kdyz stoji na miste, tak zavravora, spi v divne poloze - treba lezi rovne na brose a hlavu ma divne hozenou na stranu, kdyz treba uklouzne na dlazbe, nedokaze se sam obratit na nohy...
Venku to rozchodi, chodi sice trochu nahrbeny a hlavu nahoru uz nenosi, ale kolikrat i běží.
Chci to urcite resit s veterinarem, ale myslim, ze to bude od krcni patere a z celozivotniho skakani ze sedacky, postele apod.
A ted me napadlo - kdyz se pri narkoze uvolni vsechny svaly, nemuze se problem zhorsit? Mate zkusenost?
Diky
Uživatel s deaktivovaným účtem
ten popis.......připomíná mi starou kočenu a pravděpodobně to byly metastázy na mozku......
a trošku aktuálně kocoura - neurologické potíže
Terezzzz
XXX.XXX.138.150
janaa
napsal(a):
Pokud nemá 14ti letý pes opravdu akutní zdravotní problém,neoperovala bych. Těch rizik už je tam poměrně dost. Nevím,co má s očima,ale valná většina psů v tomto věku je poloslepá a nijak jim to nevadí
Ma sedy zakal a uz je skoro uplne slepy. K tomu je hluchy. Nemuzu se na to divat, absolutne se neorientuje..:-(
Terezzzz
napsal(a):
Ma sedy zakal a uz je skoro uplne slepy. K tomu je hluchy. Nemuzu se na to divat, absolutne se neorientuje..:-(
neoperovala bych ... pes nepotřebuje zas tak oči a pokud se neorientuje tak to není očima ale muže to být už trochu i demence a stáří a spousta dalších problému .operací to vše jen zhoršíte.
Takhle chodil před x lety babičce patnáctiletý voříšek - nahrbený, s hlavou spíš k zemi, už neviděl a hluchnul a těžko se orientoval. Veterinářka to tehdy přisuzovala právě rozvíjející se demenci, jak píše keissa nade mnou. Pejsek se časem začal točit ke straně a jinak než dokola už potom nechodil a když narazil na překážku, nebyl schopný ji obejít, prostě se o ni zasekl a stál tam.
S jiným takovým psem jsem se nesetkala, tak nevím, jestli je to fakt průběh demence nebo jestli mu něco nerostlo v hlavě, tak i tak to později už nebylo k žití.
Neoperovala bych ho a nechala ho žít, dokud vám ještě běhá. Tak ztrácí orientaci, je starý, nikdo nemládne, ale nemyslím si, že byste mu operací nějak pomohla.
Prestige
napsal(a):
Určitě neoperovat, a nechat ho v klidu dožít. Ještě bych zvážila udělat rtg. hlavy a hrudníku a sono břicha.
i to bych už nedělala .i když něco zjistí tak co s tím ,pes je prostě starý,dokud ma radost ze života,baští a nějakým zpusobem funguje tak bych ho nechala v klidu ,neměnila bych nic a nestresovala ho ničím .prostě bych ho nechala v klidu dožít a když už to nepujde tak bych ho nechala dustojně odejít.Tady ta léčení ,vyšetření ,operace ... to není zrovna dustojny a klidny odchod ze života .