Štěňata Bernského salašnického psa sPP

Prodám Bernského salašnického psa - Krásně zbarvený poslední pejsek, super...
25000 KčZdravím, jdu si pro radu tip či nápad. Náš šestiletý pesan se začal podhrabávat pod plotem. Vždycky miloval hodně fenečky a jejich hárání dost prožíval, nikdy ale neutíkal ze zahrady. Letos v obci přibyla fenečka nová, která když hárala, začal se poprvé podhrabávat od nás k sousedům a od nich další díra ven. Pořád jsme zadělávali díry až jsme museli zahradu zatarasit a nechat ho po dobu háráni jen na dvorku. Na procházky se snažíme chodit každý den. Byl chvíli klid a nyní začal utíkat v noci stejným způsobem (dříve utíkal, když jsme byli v práci). Hárá nyní prej jiná fenka (která je v obci již dlouho). Navíc ten náš trouba začal té rodině od první fenky odnášet boty od vchodu a pouští je po dědině . Máme zahradu opravdu velkou a z jedné strany je plot výše - prej aby nehnil (dělal se, než jsme se stali majiteli), tak nevím jak uplně předejít tomu podhrabávání. Zahrada od dvorku není oddělená pouze brankou, musíme ji vždycky nějak barikádovat paletami a vázat, tak není tak jednoduché to dělat třeba jen na noc. Navíc je to škoda, když jsme v práci, aby neměl výběh :-( Tak nevím zda je pro nás nějaká rada - ale kdyby... Kastrace v šesti letech se mi moc nelíbí - a kdo ví jestli by pomohla. Děkuji PS: smrdí jak tchoř - prometl nějakej hnůj
Uživatel s deaktivovaným účtem
kotec., úvaz, udělat plot mezi dvorkem a zahradou, udělat podezdívku k tomu plotu "výše"
možností je spoustu
No, dobře ale uvazovat stále? nebo zavřít do kotce? Těžko říct kdy si rozmyslí utéct - teď je to v noci, dříve to bylo přes den. Napadlo mě uvazovat na noc k boudě, ale mám strach aby se nezamotal a ještě si něco neudělal? Zahrada má 1000m2 tak to není bohužel v našich silách tak rychle zajistit podezdívku jak finančních tak časových...
no, pokud utíká, tak uvazovat stále, nebo pořád v kotci.
nebo chcete mít prostě samovenčícího psa?
ne, neodnaučí se to.
Fakt se to neodnaučí ani na to zázračně nezapomene.
Na spodek plotu přidělat plech ve tvaru L tak, aby spodní část toho L ležela na zemi. Zahradu máme cirka stejně velkou, plech jsme sehnali za cenu materiálu (u nerezu to ani tak není vyloženě levná záležitost, ale tak dá se koupit obyč a lze natřít, žejo) a přivázat to drátem trvalo jedno odpoledne.
Plech ani drát nesmí být nikde ostrý!
Nebo karisítě, naporcovat karbinou na cca 30 - 40 cm vysoké "kusy. Horní část pevně přidrátovvat ke stávajícímu pletivu. Se spodní částí si zahrát na krtka a prostě kolem plotu zakopat. Děklali jsme před lety, ještě na staré chalupě. Jo, záda bolela, fest. Ale pes po pár pokusech zjistil, že podhrabat se pod tím půjde fakt blbě a nechal toho. Jinak tedy - nebyl to náš pes, ale babičky a ta už z něj byla úplně hotová. 7 let klid, absolutní zlato. Pak babí přestala trochu moct na nohy, nebylo denně těch jeho 10 km co byl zvyklý a bylo zle. Začal nahánět háravky.
ttevi
napsal(a):
Zdravím, jdu si pro radu tip či nápad. Náš šestiletý pesan se začal podhrabávat pod plotem. Vždycky miloval hodně fenečky a jejich hárání dost prožíval, nikdy ale neutíkal ze zahrady. Letos v obci přibyla fenečka nová, která když hárala, začal se poprvé podhrabávat od nás k sousedům a od nich další díra ven. Pořád jsme zadělávali díry až jsme museli zahradu zatarasit a nechat ho po dobu háráni jen na dvorku. Na procházky se snažíme chodit každý den. Byl chvíli klid a nyní začal utíkat v noci stejným způsobem (dříve utíkal, když jsme byli v práci). Hárá nyní prej jiná fenka (která je v obci již dlouho). Navíc ten náš trouba začal té rodině od první fenky odnášet boty od vchodu a pouští je po dědině . Máme zahradu opravdu velkou a z jedné strany je plot výše - prej aby nehnil (dělal se, než jsme se stali majiteli), tak nevím jak uplně předejít tomu podhrabávání. Zahrada od dvorku není oddělená pouze brankou, musíme ji vždycky nějak barikádovat paletami a vázat, tak není tak jednoduché to dělat třeba jen na noc. Navíc je to škoda, když jsme v práci, aby neměl výběh :-( Tak nevím zda je pro nás nějaká rada - ale kdyby... Kastrace v šesti letech se mi moc nelíbí - a kdo ví jestli by pomohla. Děkuji PS: smrdí jak tchoř - prometl nějakej hnůj
A co zkusit vencit denne (i 2x - to urcite zvladnete). Plus psikovi (u Vas Bernak, ze?) postavit bytelny kotec s oplocenym vybehem?
Plac na nej dle popisu najdete (a udelat to "samodomo" zas tolik nestoji - spis nez o penize jde o praci...).
A je po vsech trablech - tedy po tech z tohoto vlakna.
Cvicak, poslusnost, cizi psy... (viz. historie..) To jste uz vyresili, nebo jen "prezivate a lepite diry" (obrazne receno)?
Dokud budete mít "prostupný" plot, vždycky bude možnost, že vám uteče, pokud si bude myslet, že má důvod - viz. třeba háravka, nebo něco jiného, co ho zaujme mimo vaši zahradu. Jako nejrozumnější se mi jeví zabezpečení plotu kari sítěmi jak píše fawnalee. A určitě procházky a věnování se psu denně (ale to samo o sobě psu nezabrání v útěku - nepřesvědčí ho, aby neutíkal, když má možnost).
Jelikož jsem měla taky dva hormony, jsem si jistá, že žádná zábava a vycházky nejsou nad vůni háravky. Chodili jsme denně cca 8km, ale v čase hárání nějaké kámošky, stejně ani nevnímali, že na nějaké prochajdě jsou Naštěstí ven nezdrhali. Bohužel háravka se podhrabávala a rvala ploty nám, takže se dvakrát stalo, že za ní vycestovali k nim, když to jejich obskakování fenu už přestalo bavit. Nedělala jsem nic jiného, než látala v době jejího hárání ploty. S jinýma háravkama jen nežrali a nevnímali, ale nezdrhali, i když díry v plotu byly už napořád. Přimlouvám se za ty kari sítě kolem plotu, je to účinné a ne moc složité.
Dobrý den,
děkuji za rady. Kotec bych mu dělat nechtěla.. prostor máme, ale je dál od domu a myslím že by tam cítil že je daleko od nás (boudu má hned vedle vchodu do domu a když je zrovna doma :-D tak má o nás přehled) - ta velká zahrada nám k domu sice navazuje ale je jakoby za roh a na dům by ani neviděl. Zatím jsme opět zatarasili přístup na zahradu, ze které utíká a má dvorek+ kousek travnaté plochy odkud utéct nemůže. Zkusím s mužem pořešit ty kari sítě na spodky plotu - to by snad udělal - ja přes rostoucí břicho(ne zrovna z jídla) se ke spodkům plotů už hůře ohýbám :-D
Viktoria - cvičák jsme dochodili ale nedal nic mě ani jemu nového - základní poslušnost jako štěně absolvoval a zvládá. Nyní už ty problémové psy, kteří trable vyvolávali nepotkáváme, tak je klidný on i já :-) S naším psem nepřežíváme ale žijeme - milujeme ho takvého jaký je - i když je trochu paličák, ale to i naše dcera a můžeme s ní pouze přežívat?
Měla jsem zato, že řešíte situace, kdy jste v práci, nebo je noc. Myslím, že v těchto dvou situacích, kdy nejste doma či spíte, vás pes stejně nevidí a je sám. Pak nechápu, proč by kotec "za rohem" byl problém, stejně o vás nemá přehled, když tam nejste A očividně mu nevadí nemít přehled, když je na výletě sám.
Zkrátka bych se přiklonila ke kotci, pokud je to pro vás problém (např. morální), pak nezbyde, než zneprůchodnit plot, jak psali výš.
"cvičák jsme dochodili ale nedal nic mě ani jemu nového - základní poslušnost jako štěně absolvoval a zvládá."
a) nejde jen "o něco nového", ale o společnou aktivitu, která hezky zaměstná jak fyzicky, tak psychicky a unaví (krom bonusu vztahu a ovladatelnosti)
b) vždy se dá naučit něco nového-lépe, přesněji, rychleji, nové cviky, obtížnost......
Dobře, děkuji. Říkám dochodili jsme, ale myslím že od prvního žádný posun nebyl - akorát na něj zaútočil další pes a myslím že mu to nepřidalo při lepší socializaci - spíše pak více hrozil ze strachu, ale nikdo to tam moc neřešil, že na sebe psi vyjíždí :-/ více už bych tam nešla. Je nám lépe společně a v klidu na procházkách i s dcerou (která s námi na cvičák nemohla) a já pak nevěděla zda cvičák, malá dcera. A nyní s břichem už bych se takovým situacím ráda vyhíbala
u kari sítí dobře obrousit všechny ostré konce. zrovna nedávno jsem byla svědkem, jak se jeden pejsek o ostrý konec kari sítě otevřel jako konzerva. Rána ne hluboká, ale za to velká... v podstatě od páteře k pupíku, stáhnul se skoro z kůže. Fotku dávat nebudu, protože těhotná zakladatelka by to nemusela unést, vypadalo to ošklivě.
Caty
napsal(a):
Na psa zdrhajiciho za haravkou nefunguje cvičák, dlouhé vycházky ani kdyby jsiu vymyslela zábavu na celý den. Nám v podstatě nejlépe zabral elektrický ohradník, dělají se už i speciální pro psy. Je to jednodušší k instalaci než pridelavat cokoliv jiného.
Jmenuje se to neviditelný plot. U ohradníku bude problém huňatá srst.
Mám ohradnik na tibetskou dogu a teda kožich ne kožich, pecku dostal. A jedna stačila, od té doby ví že ta skareda šňůrka bolí a ne přibližuje se k tomu, natož aby vymýšlel, jak to obejít 🤔
napsal(a):
Měla jsem zato, že řešíte situace, kdy jste v práci, nebo je noc. Myslím, že v těchto dvou situacích, kdy nejste doma či spíte, vás pes stejně nevidí a je sám. Pak nechápu, proč by kotec "za rohem" byl problém, stejně o vás nemá přehled, když tam nejste A očividně mu nevadí nemít přehled, když je na výletě sám.
Zkrátka bych se přiklonila ke kotci, pokud je to pro vás problém (např. morální), pak nezbyde, než zneprůchodnit plot, jak psali výš.
A očividně mu nevadí nemít přehled, když je na výletě sám.
Z tejto vety idem do kolien
napsal(a):
"cvičák jsme dochodili ale nedal nic mě ani jemu nového - základní poslušnost jako štěně absolvoval a zvládá."
a) nejde jen "o něco nového", ale o společnou aktivitu, která hezky zaměstná jak fyzicky, tak psychicky a unaví (krom bonusu vztahu a ovladatelnosti)
b) vždy se dá naučit něco nového-lépe, přesněji, rychleji, nové cviky, obtížnost......
Tu sa musim pani zadaveteľky zastať, lebo naozaj nie je cvičák ako cvičák. Bolo by úžasné, ak by to na každom fungovalo, ako píšete vy Len bohužiaľ stále pribúdajú take cvičáky, ktoré vedú absolútne neskúsení ľudia, ktorí si myslia, že ked vycvičili jedného psa a urobili si rýchlokurz a majú na to zdrap papiera, tak zjedli všetku múdrosť sveta. Nevedia odhadnúť plemená, povahy jednotlivých psov,zloženie cvičiacej skupiny a toto všetko môže narobiť viac škody ako úžitku.
Takže cvičák hej, ale overený, kde má z výcviku dobrý pocit radosť psík aj pán
domi.t
napsal(a):
Tu sa musim pani zadaveteľky zastať, lebo naozaj nie je cvičák ako cvičák. Bolo by úžasné, ak by to na každom fungovalo, ako píšete vy Len bohužiaľ stále pribúdajú take cvičáky, ktoré vedú absolútne neskúsení ľudia, ktorí si myslia, že ked vycvičili jedného psa a urobili si rýchlokurz a majú na to zdrap papiera, tak zjedli všetku múdrosť sveta. Nevedia odhadnúť plemená, povahy jednotlivých psov,zloženie cvičiacej skupiny a toto všetko môže narobiť viac škody ako úžitku.
Takže cvičák hej, ale overený, kde má z výcviku dobrý pocit radosť psík aj pán
S cvicakama je to same jako s bPP - nepodporovat neoverene
Ale kdyz nekomu staci jen ten, co je nejblize a hlavne aby to bylo, co nejbliz- tak pak nemusi byt spokojeny, no...
Ani pes, ani panecek...
napsal(a):
S cvicakama je to same jako s bPP - nepodporovat neoverene
Ale kdyz nekomu staci jen ten, co je nejblize a hlavne aby to bylo, co nejbliz- tak pak nemusi byt spokojeny, no...
Ani pes, ani panecek...
To je sice fakt, ale třeba u nás v dojezdové vzdálenosti 1 h jsou cvičáky dva. To se pak blbě vybírá, když chcete dělat i něco jiného než sedět v autobuse.
Já zas razím, že radši žádný cvičák než špatný. Kdo nepotřebuje skládat zkoušky a nemá psa nějak problémového, stejně nepotřebuje víc než výchovu a socializaci. A to jde i bez cvičáku.
"stejně nepotřebuje víc než výchovu a socializaci. A to jde i bez cvičáku"
Když vite, co chcete a jak toho dosáhnout - nepotrebujete skoro nic. Ani na ty zkoušky, ani s tim problemovym psem.
Ale kolik takových lidi je - a s prvnim psem zvlaste?
napsal(a):
"stejně nepotřebuje víc než výchovu a socializaci. A to jde i bez cvičáku"
Když vite, co chcete a jak toho dosáhnout - nepotrebujete skoro nic. Ani na ty zkoušky, ani s tim problemovym psem.
Ale kolik takových lidi je - a s prvnim psem zvlaste?
Věřím, že hodně, jistě většina. Jenom nejsou tolik vidět jako ti, kteří s tím problém mají.
"Kdo nepotřebuje skládat zkoušky a nemá psa nějak problémového, stejně nepotřebuje víc než výchovu a socializaci."
ono, lze to uchopiti obráceně a to tak, že budou psi jen vychovávaní a socializovaní, kteří se stavu "problémoví" doberou díky absenci dostatečné práce. Dle plemene, dle temperamentu.
napsal(a):
"Kdo nepotřebuje skládat zkoušky a nemá psa nějak problémového, stejně nepotřebuje víc než výchovu a socializaci."
ono, lze to uchopiti obráceně a to tak, že budou psi jen vychovávaní a socializovaní, kteří se stavu "problémoví" doberou díky absenci dostatečné práce. Dle plemene, dle temperamentu.
Jo, ale dostatečnou práci cvičák nezaručí, leda byste tam chodili denně.
Opravdu jsem přesvědčena, že běžného psa lze vlastnit i bez jediné návštěvy cvičáku, a to i když máte psa poprvé. Kvalita života psa zkrátka na cvičáku není závislá.
Přínos jistě cvičák má, je-li kvalitně vedený, ale není nutný.
Varaxi
napsal(a):
Věřím, že hodně, jistě většina. Jenom nejsou tolik vidět jako ti, kteří s tím problém mají.
to by nebyl o ty cvicaky takovy zajem, ne?
proto si je dneska otevira "každý"..
Varaxi
napsal(a):
Jo, ale dostatečnou práci cvičák nezaručí, leda byste tam chodili denně.
Opravdu jsem přesvědčena, že běžného psa lze vlastnit i bez jediné návštěvy cvičáku, a to i když máte psa poprvé. Kvalita života psa zkrátka na cvičáku není závislá.
Přínos jistě cvičák má, je-li kvalitně vedený, ale není nutný.
varaxi, a jak toto souvisí s tou citací?
napsal(a):
to by nebyl o ty cvicaky takovy zajem, ne?
proto si je dneska otevira "každý"..
Mám opačné zkušenosti než Vy.
Jak říkám, u nás jsou cvičáky v dojezdové vzdálenosti kolem 1 hodiny dva. To mi nepřijde, že je moc. Zájem v okolí taky moc nevidím, neznám nikoho, kdo by se psem na cvičák chodil. O jejich kvalitách nemám tušení, nikdy jsem tam nebyla, vím jen, co se říká, jeden se těší lepší pověsti, druhý spíš horší. Jakýsi kroužek psů tu mají myslivci, ten je ale jen pro členy mysliveckého sdružení. Pravidelně se jich setkává pár a většinou jdou do hospody.
Je sice pravda, že bydlím na vesnici, ale v okolí do těch cca 50 km máme tři okresní města, to jsou jistě tisíce psů. A stejně jen dva cvičáky, které tu jsou už určitě přes 15 let, tedy nejsou nic nového.
Jinde je jistě situace jiná, neříkám, že ne. Jen říkám, že běžný pes pro spokojený život nepotřebuje cvičák.
Bella. pokorna: Takže cvičák hej, ale overený, kde má z výcviku dobrý pocit radosť psík aj pán
Petrahei: S cvicakama je to same jako s bPP - nepodporovat neoverene
Presne.
Ovsem - overovat muzete jak chcete, ale to ze sedne zrovna vam a vesemu psisku nezjistite jinak, nez ze tam zacnete pravidelne chodit...
ttevi - dle vaseho popisu zde - nechapu, ze jste dochodili... Ja mam se cvicakem (overenym dle netu...) velmi podobnou zkusenost. A radsi jsem to utla a zacala se k tomu co "chci" pidit sama...
A uplne mimo "k brisku" gratulace. Plot at resi muz.
Varaxi
napsal(a):
No, píšete, že pes potřebuje dostatečnou práci. Já píšu, že to cvičák nezaručí.
a) dostatečné zaměstnání automaticky neznamená cvičák, ale znamená to (v kontextu této debaty), že jen výchova a procházky nemusí být pro každého normálního psa (pracovní či lovecká plemena nejsou pracovní či lovecká pro nic za nic) dostačující na to, aby byl "bezproblémový"
b) nějak nevím jak uchopit spojení cvičák a zaručí či nezaručí.......cvičák nic nezaručuje, tam se cvičí....
Varaxi
napsal(a):
Mám opačné zkušenosti než Vy.
Jak říkám, u nás jsou cvičáky v dojezdové vzdálenosti kolem 1 hodiny dva. To mi nepřijde, že je moc. Zájem v okolí taky moc nevidím, neznám nikoho, kdo by se psem na cvičák chodil. O jejich kvalitách nemám tušení, nikdy jsem tam nebyla, vím jen, co se říká, jeden se těší lepší pověsti, druhý spíš horší. Jakýsi kroužek psů tu mají myslivci, ten je ale jen pro členy mysliveckého sdružení. Pravidelně se jich setkává pár a většinou jdou do hospody.
Je sice pravda, že bydlím na vesnici, ale v okolí do těch cca 50 km máme tři okresní města, to jsou jistě tisíce psů. A stejně jen dva cvičáky, které tu jsou už určitě přes 15 let, tedy nejsou nic nového.
Jinde je jistě situace jiná, neříkám, že ne. Jen říkám, že běžný pes pro spokojený život nepotřebuje cvičák.
a kolik lidi psy pravidelne venci mimo zahrady?
napsal(a):
Bella. pokorna: Takže cvičák hej, ale overený, kde má z výcviku dobrý pocit radosť psík aj pán
Petrahei: S cvicakama je to same jako s bPP - nepodporovat neoverene
Presne.
Ovsem - overovat muzete jak chcete, ale to ze sedne zrovna vam a vesemu psisku nezjistite jinak, nez ze tam zacnete pravidelne chodit...
ttevi - dle vaseho popisu zde - nechapu, ze jste dochodili... Ja mam se cvicakem (overenym dle netu...) velmi podobnou zkusenost. A radsi jsem to utla a zacala se k tomu co "chci" pidit sama...
A uplne mimo "k brisku" gratulace. Plot at resi muz.
"overovat muzete jak chcete, ale to ze sedne zrovna vam a vesemu psisku nezjistite jinak, nez ze tam zacnete pravidelne chodit"
tak me třeba prijde smutne spis tohle.
nepotrebuji preci 10 lekci - coz v praxi znamena 10 tydnu a 2,5 mesice na to, abych se rozhodla, jestli mi sedi nebo nesedi pristup??
ale takhle -me je vazne jedno, jestli chodite nebo nechodite na cvicak, když se se psem dohodnete.
( trochu me teda mrzi to -nikdy jsem tam nebyla, ale názor mam )
potkavam spise jinou skupinu lidi -nechodim nikam, nepotrebuji nic - ale taky -kdyz skonci roztoumiloucke stenatovske obdobi - psa neberu ven, protoze me to obtezuje, jak se chova.
ä pes konciva na zahrade/retezu, kotci.
o volnem pohybu venku si muze nechat jen zdat.
a když prijde sesty rok -tma a další dite - treba zacne i zdrhat
přitom zkušenost říká -ze když se pes vychova -třeba i na tom cvicaku tak, ze "neobtezuje" při venceni - neni to boj kdo z koho - na zahrade sam a znudeny - nekonciva.
neznám nikoho, kdo by se psem na cvičák chodil.
Jen k tomuhle - já jsem taky neznala nikoho, kdo by na cvičák chodil, u nás ve vesnici určitě nikdo. A ani kamarádi (v tu dobu děti) ne. Ale jakmile jsem tam začala chodit já, tak jsem zjistila, že tam chodí spousty lidí z okolí a i pár dětí, takže noví kamarádi. Postupně jsem pak začala chodit na jiný cvičák - vzhledem k tomu, že na tom původním to byla taková ta klasika, kde se cvičilo v řadě (ale musím říct, že i tam mi hodně pomohli - teda takhle, nedá se říct, že mi pomohl vyloženě jen cvičák jako takový, ale pomohly mi rady, které jsem tam dostala a které jsem pak denně aplikovala na psa normálně doma a na procházkách) no a na tom pro mě novém cvičáku to bylo trošku něco jiného. Byla tam možnost individuálních lekcí, školička pro štěnda i pro pokročilé - kde se cvičilo tak nějak víc pohodově a dělali se tam i různé zábavnější věcí - občas se rozestavěly překážky na agility, občas nějaké "čuchací" koberečky, hlavolamy, pak třeba přivolávání přes misku se žrádlem, přivolání dvou psů, kteří se při přibíhání k páníčkovi míjí, i třeba nějaké učení psa nechat se ošetřit atd. - prostě spíš takové věci do života...
Jinak pro mě byl ten cvičák jako pro dítě opravdu úplně super - kdybych tam nechodila, tak by mě pes asi do smrti vláčel na vodítku, měl mě u zadku a nikdy bych ho nepustila navolno. Nadělala jsem totiž spousty chyb. Ale právě ti lidi na cvičáku mě hrozně pomohli a taky hrozně motivovali a nakonec jsme to zvládli, všechno se to začalo otáčet k lepšímu a vztah já x pes se zlepšil o 100 %.
Ale - už jako dítě jsem na cvičáku se psem nedělala vše, co mi řekli. Pokud se mi něco vyloženě nelíbilo, tak prostě ne. A mám to tak doteď, některé metody mojí výcvikářky se mi také nelíbí, no nic, normálně jí to řeknu, nedělám to a je to v pohodě. A o tom to taky hodně je - že na každého psa platí něco jiného, na každého si můžete dovolit něco jiného a pokud se mi něco nelíbí, tak to prostě nedělám a pak jsem se cvičákem spokojená.
Ale chápu, že jsou i vyloženě cvičáky, kam je lepší nechodit vůbec...
Edit.: jo a ještě dodám - taky si nemyslím, že by byl cvičák nutností pro každého psa, to vůbec ne. Ale ono je to spíše nutností pro některé páníčky. Pokud člověk sám ví co a jak a má psa jako "parťáka", bez nějakých ambicí a zvládá ho vychovat a zabavit bez problémů sám, tak ok . Ale já znám (hlavně na vesnicích) hromadu psů, kteří jsou jen na zahradách a nebo chodí na procházky jen kousek a pořád jeden a ten samý okruh za barákem. Je nemožné s tím psem jít na vodítku přes vesnici, už vůbec s ním jet někam do města a nebo jet dokonce vlakem či autem. Jo, ono to těm lidem stačí, pes si taky zvykne a vypadá i celkem spokojený, kdo ví, jestli opravdu je. Páníčci si to často odůvodní tím, že pes je prostě "blbej" a tak má smůlu a bude chodit jen tenhle okruh nebo vůbec, protože se s ním nebudou tahat (jednou jsem šla s kamarádkou a jejím přesně takovým psem cca 200-300 metrů přes vesnici na veterinu a to byste měli vidět - kamarádka za psem lítala od plotu k plotu, od psů za plotem ho nemohla odtrhnout, dvakrát spadla a jela po kolenou, ruce sedřené od vodítka do krve, za těch pár metrů úplně spocená, vyřízená, vyřvané hlasivky - to je pro mě nepředstavitelné - ale dle ní za to může pes a je blbej, ráda by s námi jela někdy třeba na výlet, ale pes má smůlu, nezaslouží si to, její slova přesně: "kdyby nebyl debi*, tak si mohl jezdit na výlety atd.."). Ono by spoustě lidem stačilo jen to, že jim na cvičáku někdo pomůže zvládnout ty základy a pes se naučí fungovat mezi ostatními psy - pak si myslím, že by byli spokojení oba dva a jejich možnosti procházek a výletů se značně rozšířily.....Ovšem u některých lidí by ani ten cvičák nepomohl.
Zdravím Vás, tak útěky bohužel pokračují, je to noc co noc, každý večer si myslíme, jak jsme zabezpečili zahradu ale ráno buď někdo nebo my pouštímě uplně špinavého mokrého psa domů :-/ Začal totiž i ničit už ploty, když není průchod. Máme ploty většinou se sousedy staré, takže sem tam je tam náznak nepřesnosti a on toho využije a udělá si prostě díru pro sebe. Dnes jdu s omluvou za sousedkou, které poničil na několik místech také plot a o víkendu kupujeme kari sítě a budeme zadělávat spodní průchody velké zahrady + opravovat poničené :-( V neděli měl procházku velkou a stejně utekl, takže procházky asi nepomůžou. Samozřejmě se snažíme chodit každý den, ale přiznávám že ne opravdu každý nám to vyjde. Proto jsem byla ráda, když mohl obývat tu velkou zahradu a já neměla tolik výčitky že ten den nebyl venku. A kastrace v šesti letech u Berňáka? ... nevím no... když nepomůže, tak je zbytečná. Jen se bojím aby se nedostával ven i přes zabezpečení kari sítěmi. Neničil někde jinde, nebo si nehledal další místa :-/
To si prostě nemůžete koupit kotec? Tohle není normální.
https://zvirata.bazos.cz/inzeraty/prodam-kotec/
Co je lepší : Pes v kotci, nebo pes zahlušený naštvanými sousedy, autem......? Kdyby to byl jezevčík, ten se protáhne leckde, ale berňák, to musí být díry - tunely.
ttevi
napsal(a):
Zdravím Vás, tak útěky bohužel pokračují, je to noc co noc, každý večer si myslíme, jak jsme zabezpečili zahradu ale ráno buď někdo nebo my pouštímě uplně špinavého mokrého psa domů :-/ Začal totiž i ničit už ploty, když není průchod. Máme ploty většinou se sousedy staré, takže sem tam je tam náznak nepřesnosti a on toho využije a udělá si prostě díru pro sebe. Dnes jdu s omluvou za sousedkou, které poničil na několik místech také plot a o víkendu kupujeme kari sítě a budeme zadělávat spodní průchody velké zahrady + opravovat poničené :-( V neděli měl procházku velkou a stejně utekl, takže procházky asi nepomůžou. Samozřejmě se snažíme chodit každý den, ale přiznávám že ne opravdu každý nám to vyjde. Proto jsem byla ráda, když mohl obývat tu velkou zahradu a já neměla tolik výčitky že ten den nebyl venku. A kastrace v šesti letech u Berňáka? ... nevím no... když nepomůže, tak je zbytečná. Jen se bojím aby se nedostával ven i přes zabezpečení kari sítěmi. Neničil někde jinde, nebo si nehledal další místa :-/
Písalo sa tu o možnosti postaviť mu velký výbeh/koterec ,to sa vám nepozdáva? Ved ked budete vonku, môže byť pustený plus ked ho brávate takmer denne na dlhé prechádzky...myslím, že by tým neutrpel žiadnu ujmu Ako už píše orionka, vždy lepšie velký výbeh či koterec ako pes, na ktorého vonku číha dosť nebezpečenstva. Môže ho zraziť auto, napadnúť cudzí pes, on napadnúť človeka, niekto si ho môže prisvojiť...zle je hned,ved to poznáte.
Držím palce,nech sa dopracujete k nejakému výsledku, nech je riešenie akékolvek
napsal(a):
Co je lepší : Pes v kotci, nebo pes zahlušený naštvanými sousedy, autem......? Kdyby to byl jezevčík, ten se protáhne leckde, ale berňák, to musí být díry - tunely.
Ne vždycky. Ze zkušenosti po našem bPP labradorovi ty díry v takovém tom klasickém drátěném plotě nebyly ani moc vidět. Ono to pletivo dost pruží, takže se pes protáhne i nečekaně malou dírou.
Zadavatelce:
Zabezpečte si plot. Jiná rada není. My jsme taky kvůli našemu pesanovi před lety stavěli plot k jedněm sousedům. Ten byl dobrý, ten vydržel celých 13 let. Ostatní ploty jsme průběžně museli kontrolovat, opravovat a záplatovat.
Procházky, kastrace, nic takového nepomůže. Se psem chodíte na procházky, protože to je podmínka jeho spokojenosti. Ten pes, když je pak na zahradě sám, co tam má dělat? Tak se prostě vydá na špacír. Už ví jak a kam, a hlavně ví, že to jde.
Domnívám se, že oprava toho plotu trvala moc dlouho, utéct se mu podařilo opakovaně, a tak to teď má naučené, zafixované. Zvykl si na trajdání po venku, líbí se mu a chce v tom pokračovat. Je to přirozené. Na jeho místě by každý udělal to samé.
Nebo si zabezpečte psa tím kotcem apod. Ale pokud ho chcete mít na zahradě, spravit ten plot, případně postavit nový, bude nezbytně nutné.
domi.t
napsal(a):
Písalo sa tu o možnosti postaviť mu velký výbeh/koterec ,to sa vám nepozdáva? Ved ked budete vonku, môže byť pustený plus ked ho brávate takmer denne na dlhé prechádzky...myslím, že by tým neutrpel žiadnu ujmu Ako už píše orionka, vždy lepšie velký výbeh či koterec ako pes, na ktorého vonku číha dosť nebezpečenstva. Môže ho zraziť auto, napadnúť cudzí pes, on napadnúť človeka, niekto si ho môže prisvojiť...zle je hned,ved to poznáte.
Držím palce,nech sa dopracujete k nejakému výsledku, nech je riešenie akékolvek
Nechci být zlá-je to smutná realita. Je před Vánoci a maso je drahé......
jahodapavel
napsal(a):
To je ´méně pracné si vzít z útulku. Podle počtu lidí si můžete i zvolit velikost.
Zase jak pro koho, útulek daleko, BSP jim přijde až na dvorek.
napsal(a):
Zase jak pro koho, útulek daleko, BSP jim přijde až na dvorek.
Ale šestiletej... vždyť to bude muset být dýl naložený...
Dělám si legraci - je mi zle, jen pomyslím na to, že je pes zabit a připravován pro konzumaci.
ttevi
napsal(a):
No já být vámi, tak za těchto okolností investuji do koupě hotového kotce. Protože než se vám podaří zabezpečit zahradu tak, aby se pes nedostal ven, tak může být po něm. Nebo může způsobit třeba dopravní nehodu s fatálními následky.
napsal(a):
Ale šestiletej... vždyť to bude muset být dýl naložený...
Dělám si legraci - je mi zle, jen pomyslím na to, že je pes zabit a připravován pro konzumaci.
Ježiš, já to pochopila tak, že "Orionka" píše o masu pro psa - jako o krmivu...že se teď zdraží.
No, jestli tak, jak píšete Vy, tak se mi též dělá mdlo.
Je to tak rok, možná dva - málem jsem se prala ve vlaku, nějaká matrona tam vykládala o psím sádle - bohužel o pravém, ne o té masti, která se tak blbě jmenuje, jo doktor Weis.
Hodně jsem se s ní shádala, její argument, že ona si to jen koupí, a vůbec to není levné, kde to dotyčný vzal, že jí nezajímá, že její vnouče je důležitější než nějaký č.- to mě dorazilo.
Tak jsem ji jen poslala do p. a šla si sednout do jiného vagonu. To jen jako ilustrace k tomu, jak by mohl také dotyčný BSP skončit.
Je to realita.
napsal(a):
Je to tak rok, možná dva - málem jsem se prala ve vlaku, nějaká matrona tam vykládala o psím sádle - bohužel o pravém, ne o té masti, která se tak blbě jmenuje, jo doktor Weis.
Hodně jsem se s ní shádala, její argument, že ona si to jen koupí, a vůbec to není levné, kde to dotyčný vzal, že jí nezajímá, že její vnouče je důležitější než nějaký č.- to mě dorazilo.
Tak jsem ji jen poslala do p. a šla si sednout do jiného vagonu. To jen jako ilustrace k tomu, jak by mohl také dotyčný BSP skončit.
Je to realita.
Jo, je to realita. Bohužel.
jahodapavel
napsal(a):
Proč bohužel? Na Zemi žije 7mld lidí, 4mld jí psí maso.
Proč bohužel? Protože psa vnímám jako mně blízkého tvora, bytost, se kterou si rozumím. Nejen svého psa, ale jako druh.
Vím, že většina lidstva na Zemi psy konzumuje, a jsem ráda, že v naší zemi je konzumace psího masa dlouhodobě na ústupu a je drtivou většinou lidí vnímána jako společensky nepřípustná.
Číňané jedí psy. Někteří Evropané to považují za odporný barbarský zvyk, a slušný civilizovaný člověk si dá místo toho třeba vepřové. Prasata však jedí jen odporní barbarští ďauři, jelikož to Alláh přece jasně zakázal a slušně vychovaný muslim si dá místo toho krávu. Jíst krávu je však odporný barbarský zvyk, jelikož kráva je posvátný tvor, a slušně vychovaný hinduista sní nanejvýš kuře. Zabíjet kuřata kvůli masu je však odporné a barbarské, jak vám každý vegetarián rád vysvětlí…
Když přijde opravdový hlad, člověk ještě rád otočí kameny a sní i to, co má víc nožiček než prvomájový průvod....
Žijeme si blaze, můžeme si dovolit nejíst psy...to je fajn, ne?
Proč ale kráva ano a pes ne? Jsou taky komunikativní a schopné navázat vztah s člověkem....Trochu pokrytectví....
jahodapavel
napsal(a):
Číňané jedí psy. Někteří Evropané to považují za odporný barbarský zvyk, a slušný civilizovaný člověk si dá místo toho třeba vepřové. Prasata však jedí jen odporní barbarští ďauři, jelikož to Alláh přece jasně zakázal a slušně vychovaný muslim si dá místo toho krávu. Jíst krávu je však odporný barbarský zvyk, jelikož kráva je posvátný tvor, a slušně vychovaný hinduista sní nanejvýš kuře. Zabíjet kuřata kvůli masu je však odporné a barbarské, jak vám každý vegetarián rád vysvětlí…
A není barbarské zabíjet rostliny? Jezme hlínu a kamení!
saola
napsal(a):
Když přijde opravdový hlad, člověk ještě rád otočí kameny a sní i to, co má víc nožiček než prvomájový průvod....
Žijeme si blaze, můžeme si dovolit nejíst psy...to je fajn, ne?
Proč ale kráva ano a pes ne? Jsou taky komunikativní a schopné navázat vztah s člověkem....Trochu pokrytectví....
Krávu ano třeba proto, že je hovězí maso ve střední Evropě tradiční potravina? A vepřové jakbysmet... Stejně jako králík, již zmíněné kuře - slepice, kachna, husa, ovce, koza,... S žádným z těchto zvířat člověk nenavázal takový vztah, jako se psem. Ne všude, Asiaté psy jedí, jak už bylo řečeno. Ale ti snědí vše, včetně krys, potkanů a jiné havěti. Nerada bych, abychom se začali srovnávat s Asiaty, muslimy, a dalšími. Protože těch odlišností ve vnímání zvířat obecně a psů konkrétně, je spousta. Mají naprosto odlišnou mentalitu.
saola
napsal(a):
Obávám se, že se (zda záměrně, netuším) díváte jen pár let zpět. Pes, stejně jako druhý nejčastější mazlíček - střešní králík, se v naší zemi tradičně jedli po staletí, možná i tisíciletí.
To jen dnes, v blahobytu, je to už společensky fuj.
Morčata v Peru jsou svátečním jídlem, v Anglii se snaží zpopularizovat konzumaci amerických veverek, i konina bývala u nás běžným masem.
saola
napsal(a):
Obávám se, že se (zda záměrně, netuším) díváte jen pár let zpět. Pes, stejně jako druhý nejčastější mazlíček - střešní králík, se v naší zemi tradičně jedli po staletí, možná i tisíciletí.
To jen dnes, v blahobytu, je to už společensky fuj.
Ale kdepak, vím, že se dříve jedli psi i kočky. A proto píšu ve svém dřívejším příspěvku, že - cituji: " jsem ráda, že v naší zemi je konzumace psího masa dlouhodobě na ústupu a je drtivou většinou lidí vnímána jako společensky nepřípustná."
Nemám dějiny konzumace psů v českých zemích detailně zmapovány, ale dlouhodobě na ústupu je - předpokládám - od druhé světové války, tak jak se zvyšovala a zvyšuje životní úroveň. A i předtím zdaleka ne všichni psí maso konzumovali. Většinou to bylo z nouze.
To nevylučuje, že někteří lidé považují psy za pochoutku, či zásobárnu léčivého psího sádla, nebo za levný zdroj masa, pokud psa ukradnou. Takoví lidé prostě budou vždycky.
Já to mám zmapované. První brzda přišla se zákazem prodeje psího masa na pultech obchodů.
Není tomu ani 100 let.
41/1940 Sb.
VLÁDNÍ NAŘÍZENÍ
ze dne 7. prosince 1939
o prohlídce jatečných zvířat a masa a o zřizování a provozování jatek
§ 3
Omezení živnostenského porážení a prodeje masa
(1) Je zakázáno po živnostensku zabíjeti a zpracovávati nebo uváděti do oběhu zabité psy a kočky nebo části z nich za tím účelem, aby se masa těchto zvířat použilo k lidskému požívání.
Je to zajímavý údaj, řekla bych, když druhá válka začala 1.9.1939, tedy v tomto období mohli mít lidé vážně hlad.
A některé asijské země už od toho též upouští - stejně jako u nás prostřednictvím zákazu prodeje a porážky za účelem prodeje. Taiwan, Jižní Korea.
Ale .. není to zákaz konzumace.
Vy co stavíte psa na stejnou příčku jako prase, vy nejíte prase?
Nebo jíte jen ta prasata, která si sami vychováte a porazíte?
Pokud budu mít za mazlíčka cokoliv jiného než psa(krávu, prase, králíka) tak ho rozhodně nesežeru. Měli jsme vietnamské prase Terezku, protože jednu dobu to byla velká móda, nebylo tak velké a mohlo chodit po humně. Byl ochočená jak pes. Pak děda zavelel, že Terezka už se musí zabít, je to přece prase. Taťka tchánovi nedokázal vzdorovat, bylo by peklo v rodině. Terezka se zabila. Nikdy na to nezapomenu. Taťka zvracel celou zabíjačku, od oběda utekl s tím, že kamarádku on nesežere(všechno vím jen z vyprávění, nikdy jsem se zabíjaček nezúčastnila, ještě teď se mi dělá mdlo, jen na to pomyslím) a zbytek masa v naší rodině se nakonec vařil psovi, protože to nejdl nikdo
lesnížínka
napsal(a):
Pokud budu mít za mazlíčka cokoliv jiného než psa(krávu, prase, králíka) tak ho rozhodně nesežeru. Měli jsme vietnamské prase Terezku, protože jednu dobu to byla velká móda, nebylo tak velké a mohlo chodit po humně. Byl ochočená jak pes. Pak děda zavelel, že Terezka už se musí zabít, je to přece prase. Taťka tchánovi nedokázal vzdorovat, bylo by peklo v rodině. Terezka se zabila. Nikdy na to nezapomenu. Taťka zvracel celou zabíjačku, od oběda utekl s tím, že kamarádku on nesežere(všechno vím jen z vyprávění, nikdy jsem se zabíjaček nezúčastnila, ještě teď se mi dělá mdlo, jen na to pomyslím) a zbytek masa v naší rodině se nakonec vařil psovi, protože to nejdl nikdo
Ale normálně vepřové jíte, ne? Protože vepřové je normální součástí našeho jídelníčku. V tom je rozdíl oproti psům a kočkám...
P.S. my jsme měli svého času "vietnamce" opravdu jen na jídlo, tak nám nebylo líto je zabít. Ale třeba takové králíky měli moji bratranci a sestřenice pojmenované. A tak měli třeba k obědu Soňu... hlad je hlad.
Nemyslím si, že jsem nějaký zvrhlík a jsem v podstatě městský člověk, ale když jsem měla kozy, tak bylo jasné, že kozlíci jsou na maso. Jen vnučky - tenkrát malé - žily v domění, že Bob se prodal a maso je z....no něčeho jiného. Takže ano, měli jsme k obědu Boba a já mu poděkovala, že nás nasytil. A z hladu to nebylo. Jistý pragmatismus je potřeba. Aby měla koza mléko, musí mít kůzlata. Kozička má štěstí, ta se prodá do chovu, ale kozlíci jsou prostě na maso.
napsal(a):
Nemyslím si, že jsem nějaký zvrhlík a jsem v podstatě městský člověk, ale když jsem měla kozy, tak bylo jasné, že kozlíci jsou na maso. Jen vnučky - tenkrát malé - žily v domění, že Bob se prodal a maso je z....no něčeho jiného. Takže ano, měli jsme k obědu Boba a já mu poděkovala, že nás nasytil. A z hladu to nebylo. Jistý pragmatismus je potřeba. Aby měla koza mléko, musí mít kůzlata. Kozička má štěstí, ta se prodá do chovu, ale kozlíci jsou prostě na maso.
I já měla babičku, která přede mnou tajila, že jím polívku z mé ochočené slepice nebo králíka, kterého jsem měla pojmenovaného... Jak jsem se toho tehdy dovtípila, si už nepamatuji.
Když jsem byla malá, měli jsme králíky. Samozřejmě že všichni byli naši miláčci, chodili jsme si je chovat a mazlit se s nima. A samozřejmě jsme je pak nechtěli jíst. Máma se nám napřed snažila nakukat, že to je kuře, ale to jsme brzy prohlédli, stejně jako vepřové a hovězí. Nakonec nám zoufalá maminka namluvila, že jíme veverku.
Problém nastal o několik týdnů později, když jsme ve škole probírali zdravou výživu:
Paní učitelka: Děti, co jste měli včera k večeři?
Já: Veverku.
já nevím, co řešíte.
já bych anonymního psa klidně snědla. Noru ne, Nora je vyléčená z tetanusu a tetanus se léčí metronidazolem a metronidazol je zakázaný pro použití u potravinových zvířat, takže Nora je nejedlá, ale třeba ochočený kohouty už jsem se teda naučila, i když si u porážky připadám jako herodes.
napsal(a):
já nevím, co řešíte.
já bych anonymního psa klidně snědla. Noru ne, Nora je vyléčená z tetanusu a tetanus se léčí metronidazolem a metronidazol je zakázaný pro použití u potravinových zvířat, takže Nora je nejedlá, ale třeba ochočený kohouty už jsem se teda naučila, i když si u porážky připadám jako herodes.
Opravdu byste si vědomě a s chutí dala cizího psa? To budete asi jedna z mála pejskařů, která to tak má. Ale určitě se tací najdou. Já bych si teda nedala, zvedá se mi žaludek, jen když si to představím. A mohl by to být klidně pes,kterého bych úplně nejvíc nesnášela, ale tohle teda ne.
Jinak jako malá jsem taky jedla králíky, které jsem si místo panenek vozila v kočárku. Rodiče se to snažili "tutlat", ale samozřejmě, že jsem na to přišla. Pak jsem to odmítala jíst. Teď si i toho králíka od rodičů občas dám, ale nevyhledávám to. A ani by mě nenapadlo si je doma chovat na maso, ale zase neodsuzuji nikoho, kdo si je na maso chová. Tohle má každý prostě jinak. Jen teda vidím rozdíl mezi zvířaty jako je kráva, prase, slepice, nebo i ten králík a psem, protože s žádným z těch zvířat nedokážu navázat takový vztah, jako se psem.
Při pomyšlení, že mám jíst vědomě psa, kočku, se mi zvedá žaludek. A je jedno, jestli je pes, kočka, moje, nebo cizí, anonymní, a nikdy jsem to zvíře neviděla.
tak zrovna s prasetem by ten vztah mohl být hodně podobný a drůbež se taky skvěle ochočí. slepice, a co teprve husa, to je teprve osobnost a jak je na martina dobrá.
být kamarád se dá s každým zvířetem a stejně tak se dá každé sežrat.
i když asi nikdo nesežere toho kamaráda, no.
A tak když se to bere takhle..
Tak bych dala lidi. Jenže ty jsou tak hnusní, že ani Megí je nechce žrát.
napsal(a):
tak zrovna s prasetem by ten vztah mohl být hodně podobný a drůbež se taky skvěle ochočí. slepice, a co teprve husa, to je teprve osobnost a jak je na martina dobrá.
být kamarád se dá s každým zvířetem a stejně tak se dá každé sežrat.
i když asi nikdo nesežere toho kamaráda, no.
Jasně, že spousta zvířat se dá ochočit. Ale já s žádným jiným nenavážu stejný vztah jako se psem. Neříkám, že nikdo, ale já ne.
tak zrovna s prasetem by ten vztah mohl být hodně podobný
tak pro někoho třeba jo, pro mě určitě ne. Nedokážu si představit, že ležím každý večer na gauči s prasetem, že s ním usínám v posteli. Že s ním jezdím autem na výlety, na cvičák, na závody, beru ho návštěvy atd atd....
Nemám nic proti prasatům, vím, že je někdo má i jako mazlíčky - že se naučí i poslouchat, chodí na procházky. Ale mě osobně by prase psa nenahradilo, asi tak jsem to myslela.
Já mám na seznamu psa a kytovce. To bych jíst prostě nemohla. A ačkoli chápu, že je to jen zvíře, pro mě by to bylo neschůdné, to bych byla opravdu raději vegetarián. Nebo jedla moučné červy.
Dobrovolně bych se nehrnula ani do konzumace koní, oslů, želv, koček, žab a krys, i když mě jejich konzumace nijak nepohoršuje, ani mě nepohoršuje jejich humánní poražení, prodej masa apod.
A pak jsou takové chuťovky, které mě sice nepohoršují, ale nemohla bych být ani v místnosti, kde to někdo jí. Třeba pavouci, kachní embrya a tak, to fakt ne.
Samostatnou kapitolou jsou takové ty hnusoty, jako je halal porážka, konzumace živých zvířat, zvířat stažených zaživa a podobné, to teda fakt nedávám.
Tak po tomhle, co jste tu předvedli, mají plot do rána :-)
marcelaamax
napsal(a):
Jasně, že spousta zvířat se dá ochočit. Ale já s žádným jiným nenavážu stejný vztah jako se psem. Neříkám, že nikdo, ale já ne.
tak pro někoho třeba jo, pro mě určitě ne. Nedokážu si představit, že ležím každý večer na gauči s prasetem, že s ním usínám v posteli. Že s ním jezdím autem na výlety, na cvičák, na závody, beru ho návštěvy atd atd....
Nemám nic proti prasatům, vím, že je někdo má i jako mazlíčky - že se naučí i poslouchat, chodí na procházky. Ale mě osobně by prase psa nenahradilo, asi tak jsem to myslela.
Tak Ty mi dáváš! Prý:"Nedokážu si představit, že ležím každý večer na gauči s prasetem, že s ním usínám v posteli. Že s ním jezdím autem na výlety, na cvičák, na závody, beru ho návštěvy atd atd...." Já si taky představila jak na gauči vedle mě čučí na TV místo Drahanského vestaje nějaké pořádné prasisko, občas si chrochtne, a dostala jsem záchvat smíchu. Ale vím, že jsou to velmi chytrá zvířata a někteří je mají jako mazlíky.
marcelaamax
napsal(a):
Marci, děkuju!!! Udělala jsi mi lepší ráno, obvykle ráno můj zdravotní stav nic moc, ale já se tu teď normálně chechtám nahlas jak blázen!!! Prý "usínám s ním v posteli, jezdím s ním autem na výlety, beru ho na návštěvy..."
marcelaamax
napsal(a):
Vztah s prasetem - moc hezky popsané manželství nejedné ženy .
fikovnice
napsal(a):
Ne, "Balu", to mi nedělejte! Mě už fakt bolí břicho od smíchu!
Myslíte, že ženy, které popisujete také vozí své manžely na cvičák?
Na cvičák asi ne, ale kdo ví, kam je vozí? Přiznávám, že ten cvičák tam úplně nesedí. Ale jak jsem si představila to válení na gauči...
To byste se divily. Zažila jsem na závodech v parkurovém skákání (pochop.jako divák). Chodil tam člověk s prasetem v růžovém postroji, takže určitě ano - i na akce a výlety je vozí. Jestli s ním sleduje televizi na kanapi, to nevím. Ale když mu tam jeden koňák nabízel připuštění kanečkem, tak se zatvářil děsně pohoršeně. Koňák se ho zeptal : No je to sviňka? Odpověď zněla : Ne, Růženka. A je vykastrovaná, 15.000 mě to stálo. :-))
napsal(a):
To byste se divily. Zažila jsem na závodech v parkurovém skákání (pochop.jako divák). Chodil tam člověk s prasetem v růžovém postroji, takže určitě ano - i na akce a výlety je vozí. Jestli s ním sleduje televizi na kanapi, to nevím. Ale když mu tam jeden koňák nabízel připuštění kanečkem, tak se zatvářil děsně pohoršeně. Koňák se ho zeptal : No je to sviňka? Odpověď zněla : Ne, Růženka. A je vykastrovaná, 15.000 mě to stálo. :-))
Však já netvrdím, že to tak někdo nemá.Nedivila ani tomu, kdyby opravdu s někým spalo 100 kg prase v posteli.
Já jen říkám, že já si to nedokážu představit u sebe a že mě by prase psa nahradit nemohlo.
Mě třeba navždy utkvěl v paměti "zážitek" ze základní školy - chodili jsme tehdy po domech a sbírali od lidí starý papír. Jedna paní na nás už z okna volala, ať jdeme dál. Na dvoře měla psa - vyhublého, a totálně zdredovaného - měl dredy od těla až na zem, z očí mu teklo. Měl tam jen zelený kastrol se starou vodou a hnusnou z půlky otevřenou boudu. Bylo mi ho fakt líto, vypadal tak nějak smířený s tím životem, bez zájmu o nic. No a vešli jsme dovnitř, a paní že má papír připravený v ložnici - tam na zemi tři talíře - v každém jiné jídlo (a žádné zbytky) a z polštáře udělaný nějaký pelíšek a na posteli slepice. Na kterou paní moc mile mluvila a pohladila ji. Když nám šla otevřít ven, tak na psa začala hned řvát a odkopla ho nohou....
To byl manželův pes.
,,,velmi doporučuji vyhledat a skouknout ČT2 Pološero téma miniprasátka......velmi jsem po něm toužila, ale tenhle pořad mně velice rychle od toho nápadu odradil..
Varaxi
napsal(a):
Když jsem byla malá, měli jsme králíky. Samozřejmě že všichni byli naši miláčci, chodili jsme si je chovat a mazlit se s nima. A samozřejmě jsme je pak nechtěli jíst. Máma se nám napřed snažila nakukat, že to je kuře, ale to jsme brzy prohlédli, stejně jako vepřové a hovězí. Nakonec nám zoufalá maminka namluvila, že jíme veverku.
Problém nastal o několik týdnů později, když jsme ve škole probírali zdravou výživu:
Paní učitelka: Děti, co jste měli včera k večeři?
Já: Veverku.
Nevolala paní učitelka sociálku?
napsal(a):
Ještě k tomuto - to byste koukala jakými "skulinkami" se dokázal protáhnout. Sami jsme tomu nemohli věřit 3lo vidět že se pěkně dral přes plot - byly tam namotané vytrhané chlupy, ale ty díry zas tam hluboké nebyly spíš ten plot jakoby vytlačil. Už je to vyřešeno