Odstoupení od ustni smlouvy- prodávající psa

Shiba inu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anonym23

28.1.2020 10:30
Anonym23

XXX.XXX.252.125

Dobrý den. Vezmu to hodně zkráceně. V sobotu jsem pod nátlakem teď již bývalého partnera byla ,,donucena,, prodat naší milovanou 8měíšní fenečku. (kvůli vizi práce a stěhování do Německa) Ještě ten den odpoledne mi všechno došlo, a já těm novým majitelům napsala sloh vět a zvukových nahrávek kde je Z celého srdce a lidsky žádám o vrácení našeho milovaného pejska, protože jsem udělala životní chybu, zhroutila jsem se z toho, naše malá holčička taky pláče, jsme z toho strašně smutní a nešťastní, rozhodla jsem se nikam neodjet a vzít si pejska zpět, jenže ti lidé začali vyvracet to, na čem bylo dohodnuto a pejska nám vrátit nehodlají že je jejich. V tu dobu jí měli 30 hodin :( Žádala jsem je několikrát, jak moc nás to mrzí a je nám líto co jsme udělali, ale že to se muže stát každému že v životě udělá chybu, tohle není nic co by nešlo vrátit, že mi to trhá srdce, je to náš člen rodiny. Veškeré jejich náklady bych jim samozřejmě také vrátila. Oni toho psa nemužou milovat jako my a ten pes je už vůbec ne. Je pro nás naprosto frustrující že cizí lidé si psa hodlají nechat i přes naše naříkání a bolest kterou máme a v podstatě hned jsme jim psali Je mi nesmírně líto že jsem to dopustila, vím že oni mají také právo si jí nechat. ALE i přesto, je tu někdo, kdo by mi dokázal pomoci o pejska bojovat zpět? je nějaká ochrana i pro ,,prodávajícího,, ? odstoupení od dohody nebo tak? PROSIM :-( chceme naší lásku zpět :-( případně mohu dodat veškerou konverzaci. Míša

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2020 10:39

28.1.2020 10:47

Ne, omlouvam se, vypada to hloupe. Psala jsem to z jejich pohledu. Ted pisi ze sveho. Jsem z toho zhroucena :-(

28.1.2020 10:48
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Anonym 23 = Micha?

28.1.2020 10:48

Ale odpověď je pořád stejná. Pes je teď jejich a je to na nich, jestli vám vyjdou vstříc nebo ne. Jiné možnosti prostě nemáte, bohužel.

28.1.2020 10:51
Atheira

XXX.XXX.181.160

Ježiš, jestli je to pravda a vy máte psa, o kterého vás po ani ne dvou dnech původní majitelé prosí zpět a žadoní jak prdlí, tak jim ho prostě vraťte.

Jestli je to opačně a noví majitelé na vás kašlou, tak máte smůlu. Měla jste to víc promyslet. Nedovedu si představit, že by mě kdokoli kvůli stěhování donutil prodat fenu.

Feně je 8 měsíců, z jejího pohledu se žádná tragédie neděje. Jestli je v dobrých rukou. Zvykne si. Jako řada jiných psů. A je tak mladá, že po vás za chvíli ani nevzdechne.

28.1.2020 10:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nedokážu si představit nátlak, pod kterým by mě někdo donutil prodat mé psy. K tomu bych se rozhodně donutit nenechala a ani bych teda nežila s člověkem, který by mě k tomuto nutil....

Jak se říká "za blbost se platí"....

Jediné co mě napadá - pokud tu fenu opravdu tak moc chcete zpátky - tak nabídnout těm lidem, že jim seženete štěně stejného plemene (pokud je to plemeno)....

28.1.2020 10:57
PumaCZ

XXX.XXX.219.211

Já hlavně nevidím důvod dávat pryč psa při stěhování kamkoli, natož do Německa.
Takhle jsme se před několika lety stěhovali tehdy ještě s Barušákem a králíkem Jackem do Německa my

Anonym23

28.1.2020 11:02
Anonym23

XXX.XXX.252.125

já jím toto nabídla :-( nemusíte mi tu psát jak se za blbost platí, prosím, to vím už také, já Vás jen lidsky žádám, jestli je ještě nějaká šance :-(

28.1.2020 11:03

Tak znovu - je to jen a pouze na nich, jejich dobré vůli a jejich rozhodnutí. Smiřte se s tím.

28.1.2020 11:04
Atheira

XXX.XXX.181.160

Anonym23 napsal(a):
já jím toto nabídla :-( nemusíte mi tu psát jak se za blbost platí, prosím, to vím už také, já Vás jen lidsky žádám, jestli je ještě nějaká šance :-(

A my vám na rovinu říkáme, že jediná šance je domluva s novými majiteli. Pokud ta neklapne, jiná prostě není.

28.1.2020 11:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak znovu - je to jen a pouze na nich, jejich dobré vůli a jejich rozhodnutí. Smiřte se s tím.

i když nedodrželi POMÍNKY dohody???

28.1.2020 11:10

marcelaamax napsal(a):
Nedokážu si představit nátlak, pod kterým by mě někdo donutil prodat mé psy. K tomu bych se rozhodně donutit nenechala a ani bych teda nežila s člověkem, který by mě k tomuto nutil....

Jak se říká "za blbost se platí"....

Jediné co mě napadá - pokud tu fenu opravdu tak moc chcete zpátky - tak nabídnout těm lidem, že jim seženete štěně stejného plemene (pokud je to plemeno)....

Ano, samozřejmě máte pravdu. Pujde on, ne pes. já se ted jen snažím dostat zpátky svojí malou lásku :-(

28.1.2020 11:10

Atheira napsal(a):
Ježiš, jestli je to pravda a vy máte psa, o kterého vás po ani ne dvou dnech původní majitelé prosí zpět a žadoní jak prdlí, tak jim ho prostě vraťte.

Jestli je to opačně a noví majitelé na vás kašlou, tak máte smůlu. Měla jste to víc promyslet. Nedovedu si představit, že by mě kdokoli kvůli stěhování donutil prodat fenu.

Feně je 8 měsíců, z jejího pohledu se žádná tragédie neděje. Jestli je v dobrých rukou. Zvykne si. Jako řada jiných psů. A je tak mladá, že po vás za chvíli ani nevzdechne.

ano, je to bohužel pravda. veškerou dokumentaci, všechno :-(

28.1.2020 11:12

i když nedodrželi POMÍNKY dohody???

Ústní dohoda je velmi ošemetná věc a horko těžko budete prokazovat její nedodržení. Mimochodem - prokazovat u soudu, samozřejmě.

28.1.2020 11:15

Ústní dohoda je velmi ošemetná věc a horko těžko budete prokazovat její nedodržení. Mimochodem - prokazovat u soudu, samozřejmě.

Pes není brán jako věc, myslíte že ani u soudu nepřihlédnou k dané situaci? že i ten pes má city a velké vazby k nám? přes naše veškeré snahy a žádosti o vrácení? Jsem ochotná řešit to i soudně.

28.1.2020 11:20
Atheira

XXX.XXX.181.160

Pes není brán jako věc, myslíte že ani u soudu nepřihlédnou k dané situaci? že i ten pes má city a velké vazby k nám? přes naše veškeré snahy a žádosti o vrácení? Jsem ochotná řešit to i soudně.

A máte jak prokázat, že pes byl váš? Máte nějakou smlouvu, kde si vyhrazujete právo od ní do určité doby odstoupit? (Nehledě na to, že si myslím, že aby byla vymahatelná, musela by být ještě nějak notářsky ověřená, ne napsaná doma na koleni, ale to fakt nevím jistě...)
Já si myslím, že i kdybyste potřebné dokumenty, na které se skutečně dá odvolávat a které k něčemu jsou, tak soud není záležitost na den nebo dva, za tu dobu si pes zvykne v novém domově a uděláte mu v hlavě zmatek, ona k vám za tu dobu už žádnou vazbu mít nebude. Bude to jen čin vaší vlastní sobeckosti bez přihlédnutí k pocitům toho psa, o kterých tu teď mluvíte.

Osobně si myslím, že vaše situace se vůbec soudně řešit nedá. Ústní dohoda o předání psa... to je jako byste neměla v rukou vůbec nic. Teda... nevidím do toho tolik, ale i většina kupních smluv na psa je totálně nevymahatelná. V tomhle fakt nemáte nejmenší šanci.

28.1.2020 11:23
LájošM

XXX.XXX.14.251

Jaké dohody? Pes je jejich, prodala jste ho.
Ani se nedivím, že ho nechtějí vrátit. U vás je chyba, že jste si prodej pořádně nerozmyslela. Najednou po 2 dnech vám sepne mozek a vše je jinak? Pes není věc. Nechte ho tam kde je, zvykne si.
Tvrdit, že ho nemohou milovat stejně jako vy je nesmysl. Pokud jim toto vykládáte, fakt se nedivím, že se již s vámi nechtějí bavit. Uspořádejte si prvně svůj život, plány na dalších 15 let, jestli jste schopná psovi něco obětovat, přizpůsobit se jeho potřebám, pak si teprve pořízujte dalšího.

28.1.2020 11:23

Ústní dohoda je stejně platná jakoby byla psaná na papír. Jen by to bylo vzhledem k tomu jak se ted chovají slova proti slovu ale když by přišlo na lámání chleba, já toho mohu spoustu dokázat. . Mám její kupní smlouvu, miliony fotek, videí, rodinu, sousedy. Veterinářku. I z chování psa by to bylo evidentní, uměla spoustu povelu které jsem jí naučila jen já. Říkám si že když má kupující právo na odstoupení, musí být aspoň něco i pro prodávajícího.

28.1.2020 11:26

prodali jsme ho za jasně stanovených PODMÍNEK, které nejsou dodrženy. Chápu že psa vrátit nechtějí, mají na to právo, i jsem jim to psala a pak tedy trvám na adopční smlouvě na které jsme se jasně dohodli a byla jednou z hlavních podmínek!

28.1.2020 11:26

Kupte si nové štěně, než to dosoudíte, tak pes zestárne a navíc už bude zvyklý jinde a ještě to asi prohrajete.

A stejně si myslím, že jste troll. Proč jinak dvojí přihlášení?

28.1.2020 11:27
Atheira

XXX.XXX.181.160

Ústní dohoda je stejně platná jakoby byla psaná na papír. Jen by to bylo vzhledem k tomu jak se ted chovají slova proti slovu ale když by přišlo na lámání chleba, já toho mohu spoustu dokázat. . Mám její kupní smlouvu, miliony fotek, videí, rodinu, sousedy. Veterinářku. I z chování psa by to bylo evidentní, uměla spoustu povelu které jsem jí naučila jen já. Říkám si že když má kupující právo na odstoupení, musí být aspoň něco i pro prodávajícího.

Ženská, proberte se. Jestli vám psa vrátit nechtějí (jak psala LájošM, taky bych se bála psa takovému člověku vrátit, kvůli tomu psovi!), tak vám ho nevrátí... Když to potáhnete k soudu, tak i kdyby se tím tedy někdo zabýval, fena si mezitím zvykne na nové majitele, nový život a už to nebude o ní, ale jenom a pouze o vás, že vy CHCETE. Nechte ji spokojeně žít, když už jste to takhle pohnojila.

28.1.2020 11:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

prodali jsme ho za jasně stanovených PODMÍNEK, které nejsou dodrženy. Chápu že psa vrátit nechtějí, mají na to právo, i jsem jim to psala a pak tedy trvám na adopční smlouvě na které jsme se jasně dohodli a byla jednou z hlavních podmínek!

Obávám se, že tu adopční smlouvu jste měli sepsat ještě před tím, než si fenu odvezli

prodali jsme ho za jasně stanovených PODMÍNEK, které nejsou dodrženy.
A konkrétně jaké podmínky nejsou dodrženy? A kdo vám dokáže, že nějaké podmínky byly? Dle mě to bude slovo proti slovu.... A s tím, jak se u nás táhnou soudy, tak aby vůbec fena ještě byla na živu, než se dosoudíte...

28.1.2020 11:28

LájošM napsal(a):
Jaké dohody? Pes je jejich, prodala jste ho.
Ani se nedivím, že ho nechtějí vrátit. U vás je chyba, že jste si prodej pořádně nerozmyslela. Najednou po 2 dnech vám sepne mozek a vše je jinak? Pes není věc. Nechte ho tam kde je, zvykne si.
Tvrdit, že ho nemohou milovat stejně jako vy je nesmysl. Pokud jim toto vykládáte, fakt se nedivím, že se již s vámi nechtějí bavit. Uspořádejte si prvně svůj život, plány na dalších 15 let, jestli jste schopná psovi něco obětovat, přizpůsobit se jeho potřebám, pak si teprve pořízujte dalšího.

Po 20 hodinách chci psa zpět, je to tak hrozný? že jsem jen člověk který si je vědom své chyby kterou udělal? Hluboce jsem se jim omlouvala. takže pro psa je lepší zůstat u cizích lidí než aby po pár hodinách jel zpátky mezi ty své? a že ho během 20 hodin nemohou milovat jako my, to je pravda, to opravdu nemůžou. Já svůj život uspořádaný mám. Chybovat je lidské. netušíte jak moc mě to bolí

28.1.2020 11:31
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nejste blázen? Vždyť sama píšete, že jste psa prodala.
Pořád píšete o pár hodinách. A to jste o prodeji uvažovala jak dlouho? 20 minut?

Koupil jsem ojeté auto. Myslíte, že by mi ho soud vzal, kdyby minulý majitel dodal smlouvu, že si do kdysi koupil a ukázal fotky z dovolené, na kterou s autem jel?

Ti lidé psa neukradli, určitě jste se psem dodala i očkovák, navíc mají od vás ty srdceryvné nahrávky, které dokazují, že jste se psa dobrovolně vzdala. Už se s tím smiřte, pes se bude mít pravděpodobně lépe než u vás.

28.1.2020 11:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Chápu, že lidi chybují, ale tuhle chybu asi pochopit nedokážu.

Brala bych, kdyby někdo neuváženě prodal třeba auto, nebo starý gauč, nebo televizi.... Ale psa? Ne, to prostě nechápu....

28.1.2020 11:34

LájošM napsal(a):
Nejste blázen? Vždyť sama píšete, že jste psa prodala.
Pořád píšete o pár hodinách. A to jste o prodeji uvažovala jak dlouho? 20 minut?

Koupil jsem ojeté auto. Myslíte, že by mi ho soud vzal, kdyby minulý majitel dodal smlouvu, že si do kdysi koupil a ukázal fotky z dovolené, na kterou s autem jel?

Ti lidé psa neukradli, určitě jste se psem dodala i očkovák, navíc mají od vás ty srdceryvné nahrávky, které dokazují, že jste se psa dobrovolně vzdala. Už se s tím smiřte, pes se bude mít pravděpodobně lépe než u vás.

Ano prodali jsme ho s tím že chceme mít adopční smlouvu.

-Tím je myšleno že mám jak dokázat že pes byl náš. nic víc nic míň. proč bych měla být blázen? odpovídám na otázku.

Pes se bude mít lépe než u nás. jistě. vy nás znáte nejlépe.
Vím že ten pes se u nich špatně mít nebude, o tom to vůbec není.

28.1.2020 11:37

já třeba chápu, že člověk může něco neuváženě koupit.

ale omylem prodat psa.... vždyť celý ten proces prodeje trvá dost dlouho, tak jen vůl to celé absolvuje, vybere majitele, setká se s nimi, odsouhlasí si je pro sebe a pak si to po pár hodinách rozmyslí.

to už je prostě pozdě.

28.1.2020 11:38

Jakou adopční smlouvu, když jste ho prodali?
A vůbec, adopce psa je nesmysl, který si vymyslely spolky. Psa jste prodali, bohužel bez prodejní - kupní smlouvy.

28.1.2020 11:40
assil

XXX.XXX.225.195

-Tím je myšleno že mám jak dokázat že pes byl náš. nic víc nic míň. proč bych měla být blázen? odpovídám na otázku.

Pokud pes není čipovaný nebo tetovaný, tak to s dokazováním, že byl váš, máte dost nahnutý, nějaký fotky nikoho zajímat nebudou, psů, co vypadají jak když si z oka vypadli, jsou mraky.

28.1.2020 11:40
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nerozumím první větě. Nedává žádný smysl. Vy jste přece psa prodali. Že byl váš vám určitě noví majitelé nevyvrací. Co to s tím má společného? Když se něco prodá, věc/pes přechází do majetku kupujícího. Už to chápete? Můžete mít dřívějších smluv a fotek třeba metrák.

Sama přiznáváte, že pes se u nich bude mít dobře. Vy jste nevyrovnaná, děláte unáhlená rozhodnutí, pak s vámi mávají city... Netvrdím, že jste špatný člověk, ale pokud toto udělá někdo psovi...

28.1.2020 11:41
Atheira

XXX.XXX.181.160

Jakou adopční smlouvu, když jste ho prodali?
A vůbec, adopce psa je nesmysl, který si vymyslely spolky. Psa jste prodali, bohužel bez prodejní - kupní smlouvy.

Já to pochopila tak, že ta adopční smlouva je její, téhle paní, neuváženě milované psy prodávající, o tom, že ji adoptovala.

28.1.2020 11:44
LájošM

XXX.XXX.14.251

Atheira napsal(a):
Já to pochopila tak, že ta adopční smlouva je její, téhle paní, neuváženě milované psy prodávající, o tom, že ji adoptovala.

Takže sama ji adoptovala, aby ji následně prodala. Hmmm.

28.1.2020 11:45

LájošM napsal(a):
Takže sama ji adoptovala, aby ji následně prodala. Hmmm.

Ne, já k ní mám kupní smlouvu když jsem si jí kupovali jako štěnátko. !

28.1.2020 11:46

LájošM napsal(a):
Nerozumím první větě. Nedává žádný smysl. Vy jste přece psa prodali. Že byl váš vám určitě noví majitelé nevyvrací. Co to s tím má společného? Když se něco prodá, věc/pes přechází do majetku kupujícího. Už to chápete? Můžete mít dřívějších smluv a fotek třeba metrák.

Sama přiznáváte, že pes se u nich bude mít dobře. Vy jste nevyrovnaná, děláte unáhlená rozhodnutí, pak s vámi mávají city... Netvrdím, že jste špatný člověk, ale pokud toto udělá někdo psovi...

máte pravdu. chybami se člověk učí. Také si teď přijdu jak zrůda, to nemusíte mít obavy. Mejte krásný den, děkuji za reakci

28.1.2020 11:47
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ne, já k ní mám kupní smlouvu když jsem si jí kupovali jako štěnátko. !

A kdo tedy má adopční smlouvu? Začínám mít pocit, že jste trol.

28.1.2020 11:49
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Co to znamená?

Pokud jste psa prodala na ústní dohodu a dohodli jste se, že Vy psa prodáte a nový majitel Vám dodá adopční smlouvu na toho psa, tak se stalo. Ústní dohoda je smlouva jako každá jiná, takže ta ústní dohoda je ona adopční smlouva.
Pokud jste chtěla adopční smlouvu písemnou, tak jste ji měla nachystat a s předáním psa nechat podepsat. Teď už s tím opravdu nic neuděláte.
Pokud se s novým majitelem nedá domluvit, tak máte smůlu. Tečka.

28.1.2020 11:50

Varaxi napsal(a):

Co to znamená?

Pokud jste psa prodala na ústní dohodu a dohodli jste se, že Vy psa prodáte a nový majitel Vám dodá adopční smlouvu na toho psa, tak se stalo. Ústní dohoda je smlouva jako každá jiná, takže ta ústní dohoda je ona adopční smlouva.
Pokud jste chtěla adopční smlouvu písemnou, tak jste ji měla nachystat a s předáním psa nechat podepsat. Teď už s tím opravdu nic neuděláte.
Pokud se s novým majitelem nedá domluvit, tak máte smůlu. Tečka.

Ano, dobře. Díky za reakci.

28.1.2020 11:56
LájošM

XXX.XXX.14.251

Adopční smlouva je v podstatě nesmysl. Vymysleli si ji spolky, které prodávají psy, ale ze zákona s nimi nesmějí obchodovat. Takže místo kupní ceny chtějí adopční poplatek.
V podstatě Občanský zákoník dovoluje smlouvu nazvat i jinak než kupní nebo darovací (§ 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb.), ale i tak musí mít smlouva určité náležitosti a nemůže omezovat práva kupujícího nad rámec dobrých mravů.

Zadavatelko, vy nemáte žádnou smlouvu v ruce, noví majitelé za psa zaplatili, tudíž je to smlouva kupní v ústní podobě, a vy jste s předáním psa a přijmutím peněz ztratila veškerá práva k prodávané věci/psovi.

28.1.2020 11:58

LájošM napsal(a):
Adopční smlouva je v podstatě nesmysl. Vymysleli si ji spolky, které prodávají psy, ale ze zákona s nimi nesmějí obchodovat. Takže místo kupní ceny chtějí adopční poplatek.
V podstatě Občanský zákoník dovoluje smlouvu nazvat i jinak než kupní nebo darovací (§ 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb.), ale i tak musí mít smlouva určité náležitosti a nemůže omezovat práva kupujícího nad rámec dobrých mravů.

Zadavatelko, vy nemáte žádnou smlouvu v ruce, noví majitelé za psa zaplatili, tudíž je to smlouva kupní v ústní podobě, a vy jste s předáním psa a přijmutím peněz ztratila veškerá práva k prodávané věci/psovi.

Děkuji Vám za věcnou reakci.

28.1.2020 12:21
eli22

XXX.XXX.58.41

No, je to celé divné, ale budiž. Pokud bych o psa tolik stála, zkusila bych jim nejen vrátit peníze, ale hodně přeplatit. Ale jak už bylo napsáno, nejsem si jista, zda se pejsek u vás bude mít dobře, když jste tohle dokázala udělat.

28.1.2020 12:34

eli22 napsal(a):
No, je to celé divné, ale budiž. Pokud bych o psa tolik stála, zkusila bych jim nejen vrátit peníze, ale hodně přeplatit. Ale jak už bylo napsáno, nejsem si jista, zda se pejsek u vás bude mít dobře, když jste tohle dokázala udělat.

Tohle vše jsem jim samozřejmě nabízela. Kdybych měla milion, dala bych ho, abych jí dostala zpátky, to mi věřte. Pejsek se u nás měl vždy královsky. Tohle bylo opravdu šlápnutí vedle. Špatně se mi o tom píše. Děkuji Vám za reakci.

28.1.2020 12:39
eli22

XXX.XXX.58.41

Tohle vše jsem jim samozřejmě nabízela. Kdybych měla milion, dala bych ho, abych jí dostala zpátky, to mi věřte. Pejsek se u nás měl vždy královsky. Tohle bylo opravdu šlápnutí vedle. Špatně se mi o tom píše. Děkuji Vám za reakci.

Co to je za rasu? Kolik za něj dali?

28.1.2020 12:47

eli22 napsal(a):
Co to je za rasu? Kolik za něj dali?

Je to kříženec Shiby. Malý pejsek. Dali 1000kč + 1000kč za krmivo které měla kvalitní.

28.1.2020 12:54
eli22

XXX.XXX.58.41

Je to kříženec Shiby. Malý pejsek. Dali 1000kč + 1000kč za krmivo které měla kvalitní.

No tak bych jim nabídla 5 tis. nebo 10 tis. Teda já. Možná ale noví majitelé vyhodnotili situaci tak, že se u nich bude mít lépe než u vás a nechtějí ho vrátit z tohoto důvodu. Nevím, těžko soudit, když neznám Vás ani je. Na mě působíte nevyrovnaně, nezlobte se.

28.1.2020 13:06

eli22 napsal(a):
No tak bych jim nabídla 5 tis. nebo 10 tis. Teda já. Možná ale noví majitelé vyhodnotili situaci tak, že se u nich bude mít lépe než u vás a nechtějí ho vrátit z tohoto důvodu. Nevím, těžko soudit, když neznám Vás ani je. Na mě působíte nevyrovnaně, nezlobte se.

Nezlobím, samozřejmě že tak působím když jsem momentálně z toho na zhroucení. Ten pes bys s námi byl i v práci, doma měl kolem sebe dítě, ostatní zvířata, Jezdil s námi po výletech a všude možně, procestoval toho víc než dost za tu krátkou chvíli. Dlouho jsem řešila jeho zažívání, měl alergie, dostával tu nejlepší možnou stravu. U nich je pejsek sám, ale vím, že se o něj jistě dobře postarají. o tom to ale ten příspěvek nebyl.Celé to je o tom že toho psa se chtěl zbavit přítel, já jsem byla pod šíleným psychickým nátlakem. Teď už samozřejmě vím, že je lepší vyměnit člověka než nebohé zvíře. Jsem jen člověk, tuhle chybu si nikdy neodpustím to mi větřte. Dala bych za ní cokoliv, miluju jí.

28.1.2020 13:25
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mně nedává smysl nejen ten prodej, ale ani to, že jste si to pak rozmyslela. Dnes se rozhodnu, že prodám psa, hodinu smolím inzerát, dám ho na internet nebo třeba do obchodu a na místní nástěnku, zavolá mi pár lidí, že by si teda toho psa vzali, já si s nimi povídám a zjišťuji, do jakých podmínek by pes šel. A samozřejmě chci toho psa dát někomu, s kým si bude rozumět, takže ho nedám prvnímu, kdo si o něj řekne. Tak než budoucího majitele vyberu, trvá to nějakou dobu, řádově minimálně dny. Kdybych si to měla rozmyslet, rozmyslím si to během toho procesu, ne až po něm, ne? Nejpozději při volání prvního zájemce by mi došlo, že u nikoho se nebude mít tak dobře jako u mě a nikdo ji nebude milovat tolik jako já a že psa prostě nedám.
A v okamžiku, kdy prodám, tak si za tím stojím. Rozmyslet si můžete prodej věci, ale ne živého tvora.
Takže za mě jste psa prodala, majitele kontaktovala, ten psa nevrátí, hotovo, tečka, život jde dál. Netrápit se, neřešit, nemyslet na to. Věříte, že fenka se má u nových majitelů pěkně, že jste je vybrala velmi dobře, tak se toho držte a nechte to být. Časem se to srovná, jsou horší věci, které se můžou stát.

28.1.2020 13:54

Varaxi napsal(a):
Mně nedává smysl nejen ten prodej, ale ani to, že jste si to pak rozmyslela. Dnes se rozhodnu, že prodám psa, hodinu smolím inzerát, dám ho na internet nebo třeba do obchodu a na místní nástěnku, zavolá mi pár lidí, že by si teda toho psa vzali, já si s nimi povídám a zjišťuji, do jakých podmínek by pes šel. A samozřejmě chci toho psa dát někomu, s kým si bude rozumět, takže ho nedám prvnímu, kdo si o něj řekne. Tak než budoucího majitele vyberu, trvá to nějakou dobu, řádově minimálně dny. Kdybych si to měla rozmyslet, rozmyslím si to během toho procesu, ne až po něm, ne? Nejpozději při volání prvního zájemce by mi došlo, že u nikoho se nebude mít tak dobře jako u mě a nikdo ji nebude milovat tolik jako já a že psa prostě nedám.
A v okamžiku, kdy prodám, tak si za tím stojím. Rozmyslet si můžete prodej věci, ale ne živého tvora.
Takže za mě jste psa prodala, majitele kontaktovala, ten psa nevrátí, hotovo, tečka, život jde dál. Netrápit se, neřešit, nemyslet na to. Věříte, že fenka se má u nových majitelů pěkně, že jste je vybrala velmi dobře, tak se toho držte a nechte to být. Časem se to srovná, jsou horší věci, které se můžou stát.

Nu, prostě byla vize stěhování do Německa a práce. Takže se zbavíme pséka. Najednou se vize nekoná, nekoná se ani přítel, a tak teda obrátíme o 360 a budem se podivovat, že nenacházíme na fauně zastání. Asi tak to vidím já.

28.1.2020 14:04

Nu, prostě byla vize stěhování do Německa a práce. Takže se zbavíme pséka. Najednou se vize nekoná, nekoná se ani přítel, a tak teda obrátíme o 360 a budem se podivovat, že nenacházíme na fauně zastání. Asi tak to vidím já.

Já se nepodivuji a ani jsem se Vás tu nikoho nežádala o zastání. Ptala jsem se jen jestli jsou nějaké možnosti a odpovězeno mi bylo, tak laskavě si nechte tento osobní názor který se nezakládá na pravdě.

28.1.2020 14:09

Osobní názory se ale nemusejí zakládat na pravdě. Proto jsou to názory a ne tvrzení, víte?

28.1.2020 14:21
GAELLE

XXX.XXX.55.67

člověk který prodá vlastního psa bez významného důvodu si dalšího nezaslouží. psovi bude u nového majitele určitě líp než u psychicky labilní osoby která před vlastním psem preferuje "přítele" ..................

28.1.2020 14:56

Ono by taky pomohlo, kdyby lidi začali psy brát za psy a ne za děti nebo ještě něco víc. Pak by se nemuseli pořád takhle hroutit...

28.1.2020 14:56
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Byla pod tlakem.
Zoufalý člověk dělá zoufalé věci.
To je fakt tak těžký pochopit?

28.1.2020 14:58

rapotacka11 napsal(a):
Byla pod tlakem.
Zoufalý člověk dělá zoufalé věci.
To je fakt tak těžký pochopit?

Ten pes byl jeho, já se jí snažím dostat zpátky. Já měla předtím fenku 16 let. Děkuji Vám za reakci, 3 noci jsem nespala a stále hledám nějaké možnosti :-( i když-je evidentní, že žádné nejsou :(

28.1.2020 14:58

GAELLE napsal(a):
člověk který prodá vlastního psa bez významného důvodu si dalšího nezaslouží. psovi bude u nového majitele určitě líp než u psychicky labilní osoby která před vlastním psem preferuje "přítele" ..................

Tak zase to nepřehánějte, ten přítel je pravděpodobně zároveňotec jejího dítěte a ne jen tak člověk z ulice. Dnes to mladí tak mají.

(jestli tedy není troll - ta dvě přihlášení )

28.1.2020 15:03

Tak zase to nepřehánějte, ten přítel je pravděpodobně zároveňotec jejího dítěte a ne jen tak člověk z ulice. Dnes to mladí tak mají.

(jestli tedy není troll - ta dvě přihlášení )

Nejsem troll, vysvětlovala jsem to výše. Pak jsem udělala registraci abych předešla těmto názvům..

28.1.2020 15:08
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Michaela V.
Vy se zkuste domluvit.
Když nepochodíte, tak se uklidněte.
Jsme lidi a Ti prostě chybují.
Mohu Vás ujistit, že hafan si zvykne
a neuvěřitelně rychle. Vím o čem
mluvím. Hlídala jsem psy a nestýskal
si NIKDY ŽÁDNÝ ani okamžik. (Jsem na to dost dost vnímavá)
Koupila jsem si čtrnáctiměsíčního, paní plakala,
ani jsem jí nemohla říct, že byl u nás hned! jako doma,
jako princátko .

28.1.2020 15:09

Ten pes byl jeho, já se jí snažím dostat zpátky. Já měla předtím fenku 16 let. Děkuji Vám za reakci, 3 noci jsem nespala a stále hledám nějaké možnosti :-( i když-je evidentní, že žádné nejsou :(

No víte, ne že by to nějak měnilo situaci, ale evidentně se snažíte dostat zpět psa, který ani nebyl váš a prodal ho vlastně přítel, coby majitel.

Takže nebyla jste majitelem psa, neprodala jste ho vy a i kdyby existovaly možnosti, jak ho zpět dostat (jakože neexistují), pak by se ale měl pokoušet přítel.

28.1.2020 15:11

Jak platili?

28.1.2020 15:14

Zkoušela jsem to snad všemi způsoby. Nechtějí.
Rozumím Vám. Víte, když si to vezmu z opačné strany, já bych neváhala a psa vrátila. A tady navíc bylo evidentní dle výbavy, stravy a dovedností co pejsek uměl - ukaž zoubky, udělej mrtvolu, udělej kolečko, popros, přines, sedni, lehni, čekej že se mu bylo patřičně věnováno.... což je na 8 měsíční shibu výkon, nemyslíte? Pochopím kdyby šel týraný. Mě takhle někdo volat prakticky chvíli po tom co mám ,,jejich,, psa, bez váhání bych ho vrátila. Ale o tom to tu také není. To jen tak mezi řečí.. :(

28.1.2020 15:15

Jak platili?

Přítelovi na ruku. Já se pak už nedívala, neměla jsem na to žaludek.Měla jsem slzy v očích. Já se teď jen snažím, dostat jí zpátky :( nic víc.

28.1.2020 15:19

No víte, ne že by to nějak měnilo situaci, ale evidentně se snažíte dostat zpět psa, který ani nebyl váš a prodal ho vlastně přítel, coby majitel.

Takže nebyla jste majitelem psa, neprodala jste ho vy a i kdyby existovaly možnosti, jak ho zpět dostat (jakože neexistují), pak by se ale měl pokoušet přítel.

Tak beru ho i za svého když tu s námi vyrůstal a vychovávali jsme ho spolu. Je to fakt těžký. Jen ty formality byli psané na přítele, dva tam být uvedení nemužeme. V techničáku od auta máte také jen jednoho majitele/uživatele.

28.1.2020 15:20

Tak beru ho i za svého když tu s námi vyrůstal a vychovávali jsme ho spolu. Je to fakt těžký. Jen ty formality byli psané na přítele, dva tam být uvedení nemužeme. V techničáku od auta máte také jen jednoho majitele/uživatele.

Ano, však to auto má taky jen jednoho majitele. Tak jako pes.

Jeana12

28.1.2020 15:23
Jeana12

XXX.XXX.239.235

V sobotu jste z "donucení" prodala psa, který patřil Vašemu příteli, pár dní na to je přítel expřítelem a Vy chcete nutně psa zpátky není ve hře varianta, že kvůli prodeji od Vás přítel odešel a Vy se nyní snažíte získat psa zpět a doufáte, že se tak vrátí i přítel?

Přiznávám, že je to hodně ujetý, ale proč ne.

28.1.2020 15:23

Jaké formality? Pes nemá průkaz původu. Kupní smlouvu psanou na přítele? Ještě existuje?
Jak dokáže, že byl pes jeho a neprodal vašeho?

28.1.2020 15:24

Tak to je celé blbé, když ten pes vlastně ani není této Michaela V.
Jinak dokažte mi, že mi někdo dal 1000 do ruky.. no ale tohle vůbec nemá smysl.
On řekne něco jiného.
Najděte nového psa. To pomáhá. Hodně štěstí.

28.1.2020 15:24

Ano, však to auto má taky jen jednoho majitele. Tak jako pes.

A čím to u psa dokážete, když nemá PP, není označený......?

28.1.2020 15:26

Jeana12 napsal(a):
V sobotu jste z "donucení" prodala psa, který patřil Vašemu příteli, pár dní na to je přítel expřítelem a Vy chcete nutně psa zpátky není ve hře varianta, že kvůli prodeji od Vás přítel odešel a Vy se nyní snažíte získat psa zpět a doufáte, že se tak vrátí i přítel?

Vnesla jste do případu "nový vítr".

28.1.2020 15:30

Tak to je celé blbé, když ten pes vlastně ani není této Michaela V.
Jinak dokažte mi, že mi někdo dal 1000 do ruky.. no ale tohle vůbec nemá smysl.
On řekne něco jiného.
Najděte nového psa. To pomáhá. Hodně štěstí.

Děkuji.

Jeana12 napsal(a):

Prosím Vás. Byla jsem pod nátlakem, že se pes prostě prodá. Když budete s někým ve vztahu a budete si brát oba společně zvíře,majetek, cokoliv tak se také budete považovat za majitele oba, avšak jen ten jeden s tím bude moct disponovat i proti vůli druhého protože ,,on přeci může,, ! když si koupíte auto společně tak se také považujete oba za majitele, i když formálně může být jen jeden. takže když auto bude psané na mě a já se prostě rozhodnu že ho prodám, tak ho taky prodám proti vůli druhého. Chápete jak to myslím? Já bych SVÉ zvíře v životě pryč nedala. Ne, přítel ode mě neodešel. Řekla jsem mu, že je opravdu krutý když tohle udělal i přesto že věděl že s tím nesouhlasím a že se na něj už nedokážu dívat. Já tu nehodlám rozebírat své vztahy. Chtěla jsem jen zjistit jestli třeba existují nějaké možnosti získat ji zpátky. A ty zjevně nejsou. Já nemám potřebu to dál rozebírat. Ať to vypadá jak to vypadá, jsem z toho JEN zoufalá, to se snad ještě ve společností ,,smí,, , nebo ne?

....."Jinak dokažte mi, že mi někdo dal 1000 do ruky...."
Myslíte : Jé vy máte hezkého psa, odkud ho máte?
No, koupili jsme ho.
Kecáte, nám se přesně takový ztratil. Žofinko, že jsi naše !
Nechte toho psa.
Dejte sem toho psa. nebo zavolám policii. Vy jste ho sprostě ukradli !

28.1.2020 15:31

No, koupili jsme ho.
Nechte toho psa.

no

28.1.2020 15:33

No, koupili jsme ho.
Nechte toho psa.

:-) to už by byl opravdu extrém

28.1.2020 15:33

A čím to u psa dokážete, když nemá PP, není označený......?

Ale notak... dobře víme, že ničím. Ale upřímně, nebudu tu nikoho navádět, jak celý obchod prasácky zpochybnit, když si myslím, že kupující neudělali nic špatně. Prostě si koupili psa.

Řekněme, že když už bych si takhle neoznačeného psa kupovala, pak bych k němu chtěla očkovák a ten, kdo by v něm byl uveden jako majitel, by v mých očích byl samozřejmě majitel, tedy ten s právem prodat (s věcí nakládat). Zpravidla to tak totiž bývá.

28.1.2020 15:34

Ale notak... dobře víme, že ničím. Ale upřímně, nebudu tu nikoho navádět, jak celý obchod prasácky zpochybnit, když si myslím, že kupující neudělali nic špatně. Prostě si koupili psa.

Řekněme, že když už bych si takhle neoznačeného psa kupovala, pak bych k němu chtěla očkovák a ten, kdo by v něm byl uveden jako majitel, by v mých očích byl samozřejmě majitel, tedy ten s právem prodat (s věcí nakládat). Zpravidla to tak totiž bývá.

To oni samozřejmě nic špatně neudělali. Prostě si koupili psa který jím byl dobrovolně prodán, tam je vše v pořádku.

28.1.2020 15:34

Prosím Vás. Byla jsem pod nátlakem, že se pes prostě prodá. Když budete s někým ve vztahu a budete si brát oba společně zvíře,majetek, cokoliv tak se také budete považovat za majitele oba, avšak jen ten jeden s tím bude moct disponovat i proti vůli druhého protože ,,on přeci může,, ! když si koupíte auto společně tak se také považujete oba za majitele, i když formálně může být jen jeden. takže když auto bude psané na mě a já se prostě rozhodnu že ho prodám, tak ho taky prodám proti vůli druhého. Chápete jak to myslím? Já bych SVÉ zvíře v životě pryč nedala. Ne, přítel ode mě neodešel. Řekla jsem mu, že je opravdu krutý když tohle udělal i přesto že věděl že s tím nesouhlasím a že se na něj už nedokážu dívat. Já tu nehodlám rozebírat své vztahy. Chtěla jsem jen zjistit jestli třeba existují nějaké možnosti získat ji zpátky. A ty zjevně nejsou. Já nemám potřebu to dál rozebírat. Ať to vypadá jak to vypadá, jsem z toho JEN zoufalá, to se snad ještě ve společností ,,smí,, , nebo ne?

Ono to tak úplně není. Existuje bezpodílové spoluvlastnictví manželů. Jenže na svatby se dnes nehraje. A někdy bývají ve hře i jiné záležitosti než pes.

28.1.2020 15:35

no

Že je to z vaší hlavy ! :-))

28.1.2020 15:36

Ono to tak úplně není. Existuje bezpodílové spoluvlastnictví manželů. Jenže na svatby se dnes nehraje. A někdy bývají ve hře i jiné záležitosti než pes.

Naštěstí/bohužel manželé nejsme.

28.1.2020 15:39

Jestli s ním máte dítě, stejně se ho nikdy nezbavíte.

28.1.2020 15:40

Jestli s ním máte dítě, stejně se ho nikdy nezbavíte.

Prosím, to už je totálně mimo téma.

28.1.2020 15:40

Jo, sluší vám to. Tak konečně přiznejte, že jste troll.

28.1.2020 15:42
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

(Toto se netýká zadavatelky)

Jenže na svatby se dnes nehraje.
Je to obecný trend.
Pak jsou tu skupiny, co se svateb vehementně dožadují
a dožadují. Chápe to někdo?

Jo, sluší vám to. Tak konečně přiznejte, že jste troll.

To co tu píšu, myslím vážně, chvílemi to píšu dost zmateně, přiznávám, 3 noci jsem nespala, snažím se to psaní zkrátit co nejvíc.

Varaxi

XXX.XXX.1.226

Neřešte to. Berte to tak, že majitel měl, majitel prodal, Vy jste s tím nemohla nic dělat...
Když byl rozchod na spadnutí, mohl ho prodat Vám. Neudělal to, nevím proč, ale je to už jedno.
Teď už nemá smysl se v tom nějak babrat. Jak jsem řekla, jsou horší věci.

28.1.2020 15:44

Varaxi napsal(a):
Neřešte to. Berte to tak, že majitel měl, majitel prodal, Vy jste s tím nemohla nic dělat...
Když byl rozchod na spadnutí, mohl ho prodat Vám. Neudělal to, nevím proč, ale je to už jedno.
Teď už nemá smysl se v tom nějak babrat. Jak jsem řekla, jsou horší věci.

Máte samozřejmě pravdu.

28.1.2020 15:48

rapotacka11 napsal(a):
(Toto se netýká zadavatelky)

Jenže na svatby se dnes nehraje.
Je to obecný trend.
Pak jsou tu skupiny, co se svateb vehementně dožadují
a dožadují. Chápe to někdo?

Ty skupiny chápu, i když nějaká práva už dostaly. Ta mladá děvčata, co mají jedno dítě s přítelem, druhé dítě, třetí na cestě a pořád přítel ? Tak ty nechápu.

28.1.2020 15:51
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Já nechápu ani jedny, ani druhý.

28.1.2020 16:09
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ty skupiny chápu, i když nějaká práva už dostaly. Ta mladá děvčata, co mají jedno dítě s přítelem, druhé dítě, třetí na cestě a pořád přítel ? Tak ty nechápu.

V době, kdy rozvod je otázka dvou podepsaných formulářů, nemá manželství jako institut prakticky žádnou váhu.
Rozvádí se polovina manželství, tedy v okamžiku svatby musím počítat s tím, že se možná budu rozvádět. Když se manželé budou chtít rozvést a dohodnou se, je rozvod stejně snadný jako rozchod. Ovšem když se bude chtít rozvést jen jedna strana, je rozchod mnohem obtížnější než rozchod. Muset setrvávat v nefunkčním vztahu s někým, s kým být nechceme nebo kdo nechce být s námi, je z podstaty věci horší, než být sám/sama, bez ohledu na to, že takovýto vztah stejně skončí, akorát se kolem toho nakydá mnohem víc špíny.
Oproti tomu když se nebude chtít rozvádět nebo rozcházet nikdo, je partnerský vztah stejný (nebo s minimem úsilí může být stejný) s oddacím listem i bez něj.
Svatba má smysl jen z finančních důvodů - stát poskytuje manželům nějaké výhodnější půjčky apod., ale to poskytuje i lidem, kteří vychovávají dítě, tedy manželství není třeba, pokud máte dítě. A za mě - dítě před svatbou. Znám tři rozvedená manželství, která ztroskotala na tom, že manželům se nedařilo počít. Přišel stres, hádky, rozvod. No má toto cenu?
Zkrátka je výhodnější se nevdávat/neženit.

28.1.2020 16:42
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

moc bych se o tom nešířil, pes nebyl čipovaný, tak ať ještě neplatíte pokutu.

28.1.2020 17:55
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Absolutně vás nechápu.

Ale nabídla bych,že seženu podobného psa.

A co ho zkusit vykoupit? Nabídnout ,,balík,,?

Pro mě mají moji psi nevyčíslitelnou cenu...ale pokud ji mají pár hodin...

Ale asi si budou ťukat na čelo...taky si tukam

Micha

28.1.2020 18:01
Micha

XXX.XXX.252.125

Kaifra1120 napsal(a):
Absolutně vás nechápu.

Ale nabídla bych,že seženu podobného psa.

A co ho zkusit vykoupit? Nabídnout ,,balík,,?

Pro mě mají moji psi nevyčíslitelnou cenu...ale pokud ji mají pár hodin...

Ale asi si budou ťukat na čelo...taky si tukam

Tohle vse jim bylo nabidnuto. Ma posledni zprava byla, ze za ni dame 10.000kc+ naklady ktere s ni meli. Vic uz nemam silu psat. Ani pro to vic udelat. Je to na jejich soucitu. Vic s tim udelat bohuzel nemohu. A ani uz to nechci rozebirat dal. Reseni neni a nema to vyznam.

28.1.2020 18:07
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Volala jste právníkovi?třeba nebudou chtít ,,oplejtacky,,....on právník něco jistě vymyslí,třeba,že jste byla mimo smysly nebo co já vim...nechápu vás,ale držím vám palce

Jeana12

28.1.2020 18:10
Jeana12

XXX.XXX.171.147

Kaifra1120 napsal(a):
Volala jste právníkovi?třeba nebudou chtít ,,oplejtacky,,....on právník něco jistě vymyslí,třeba,že jste byla mimo smysly nebo co já vim...nechápu vás,ale držím vám palce

Co by měl právník vymyslet? Proč ho do toho vůbec tahat? Psa prodal přítel,který byl jeho majitelem, tady není vymýšlet co

28.1.2020 18:13
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Znáte právníky?když dobry právník vyseká vraha nebo pedofila, mi nevykladejte,že nedostane zpátky psa...

28.1.2020 18:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To já bohužel chápu velice dobře - pokud není vdaná a má děti, tak je "samoživitelka", a stát (my) jí platí všechno včetně bydlení.
Dvě takový "samoživitelky" znám, a obě mají cca 20 000 měsíčně od státu, aniž by hnuly prstem (samozřejmě jsou nezaměstnané) + chodí někam dělat načerno + mají plat svého "přítele".

Obě se netají tím, že kdyby šly do práce, nebo se vdaly, tak si finančně výrazně pohorší..., a obě si zapalují jedno cigáro za druhým🤮

Micha

28.1.2020 18:17
Micha

XXX.XXX.252.125

Kaifra1120 napsal(a):

Ano, volala. Sance tam rozhodne je. Jenze kdyz si vezmete rychlost dnesnich soudu, tak to ten pes driv uhyne. :-( je to ciste o soucitu. Nic vic.

28.1.2020 18:20
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Že tam je šance o tom jsem přesvědčena.

A volal jim ten právník?přece jen toto bude mít větší váhu,trochu bububu , trochu hra na city,nabídka peněz,tlak,to mi neříkejte...

Jeana12

28.1.2020 18:25
Jeana12

XXX.XXX.171.147

Micha napsal(a):
Ano, volala. Sance tam rozhodne je. Jenze kdyz si vezmete rychlost dnesnich soudu, tak to ten pes driv uhyne. :-( je to ciste o soucitu. Nic vic.

Šance pro právníka - že z Vás vytáhne prachy .

Logicky - jak se chcete soudit o něco, co Vám nepatřilo a co nový majitel regulérně odkoupil - proč ho za to dávat k soudu? Navíc soudu musíte vše doložit a Vy námáte nic, na základě čeho prokázat nárok.

28.1.2020 18:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Chudáci noví majitelé - to musí být radost obchodovat s takovým psychopatem

Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby oni zavolali na zadavatelku policii!

28.1.2020 18:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Kaifra1120 napsal(a):
Že tam je šance o tom jsem přesvědčena.

A volal jim ten právník?přece jen toto bude mít větší váhu,trochu bububu , trochu hra na city,nabídka peněz,tlak,to mi neříkejte...

Jaká šance?! Že mi jako po výhružkách právníkem "vrátí" něco, co nikdy nebylo moje...?

Jste jedla vtipnou kaši, ne? 🤪

28.1.2020 18:34

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To já bohužel chápu velice dobře - pokud není vdaná a má děti, tak je "samoživitelka", a stát (my) jí platí všechno včetně bydlení.
Dvě takový "samoživitelky" znám, a obě mají cca 20 000 měsíčně od státu, aniž by hnuly prstem (samozřejmě jsou nezaměstnané) + chodí někam dělat načerno + mají plat svého "přítele".

Obě se netají tím, že kdyby šly do práce, nebo se vdaly, tak si finančně výrazně pohorší..., a obě si zapalují jedno cigáro za druhým🤮

On je teď bor.del ve všem, ale pořád snad existuje "společná domácnost" a stačí jeden domovník, aby je nahlásil a mají po žížalkách. Už z toho důvodu, že od počtu osob v domácnosti se odvíjí výše plateb pro dům - společné prostory a kdo chce doplácet na druhé ?
Jestli bydlí někde na venku ve svém domě, tak tam bude obec zajímat počet osob z důvodu komunálního odpadu.....
Věřím vám, že takové lidi znáte, ale zase to stojí jen na nedodržování a vymáhání legislativy.

Micha

28.1.2020 18:34
Micha

XXX.XXX.252.125

Jeana12 napsal(a):
Šance pro právníka - že z Vás vytáhne prachy .

Logicky - jak se chcete soudit o něco, co Vám nepatřilo a co nový majitel regulérně odkoupil - proč ho za to dávat k soudu? Navíc soudu musíte vše doložit a Vy námáte nic, na základě čeho prokázat nárok.

Pritel do toho jde take, kvuli mne. Netusil ze me to s malou tak moc sebere. Ted ho to taky mrzi. A bude se snazit to napravit. V tom problem neni. Vse dalsi potrebne dolozime. To uz by bylo na spudu co bude pozadovat. Me o penize nejde. Rekla jsem ze za ni budeme bojovat i kdybychom meli prohrat. Ale aspon to bude s tim ze jsme pro jeji vraceni udelali maximum. Takze jestli oni dokazi zit s pocitem, po tom vsem ze tem pes nekomu neskutecne moc chybi a tomu psovi jeho rodina take chybi byt se u nich ma a bude mit dobre tak to pro me jsou lidi bez absolutni spetky Lidskeho soucitu.

Janae1

28.1.2020 18:40
Janae1

XXX.XXX.160.6

Ale jděte, to je urbanstory.
Já jsem za 15 let dětného života nevykoumala jaké dávky navíc bych měla nárok.

Ono totiž být svobodná nestačí. Pro dávky navíc chce mít i silný žaludek a otce neuvést do rodného listu a to udělá pouze pár nepřizpůsobivých.
99% nesezdaných rodičů pobírají stejné dávky jako sezdaní rodiče.

Pro zakladatelku, neumím si to představit. Zvíře bych pryč nedala a s tímto jsem si hledala partnera. Takže radu nemám.

Jeana12

28.1.2020 18:41
Jeana12

XXX.XXX.171.147

Micha napsal(a):
Pritel do toho jde take, kvuli mne. Netusil ze me to s malou tak moc sebere. Ted ho to taky mrzi. A bude se snazit to napravit. V tom problem neni. Vse dalsi potrebne dolozime. To uz by bylo na spudu co bude pozadovat. Me o penize nejde. Rekla jsem ze za ni budeme bojovat i kdybychom meli prohrat. Ale aspon to bude s tim ze jsme pro jeji vraceni udelali maximum. Takze jestli oni dokazi zit s pocitem, po tom vsem ze tem pes nekomu neskutecne moc chybi a tomu psovi jeho rodina take chybi byt se u nich ma a bude mit dobre tak to pro me jsou lidi bez absolutni spetky Lidskeho soucitu.

A Vy máte lidský soucit? Napřed něco prodáte a pak je poženete k soudu za to, že si to od Vás koupili? Jste Vy a Váš asi už zase aktuální přítel normální? Minimálně jste neskuteční sobci - jak k tomu zvířeti, tak k novým majitelům

28.1.2020 18:46

Kromě toho, že si myslím stále, že jste to troll....
Uvažujete vůbec nad tím, že noví majitelé také mají děti, kterým přinesli pejska?

28.1.2020 18:47

rapotacka11 napsal(a):
Já nechápu ani jedny, ani druhý.

Já taky ne, ale je to dráma

Micha

28.1.2020 18:52
Micha

XXX.XXX.252.125

Jezis nebudu ho tady nazyvat jmenem. Proste pritel aby bylo jasne o koho jde!!!

- Novi majitele dite ani deti

Naprosto chapu ze jim to musi byt neprijemne. Preci jen, tohle se asi bezne nestava! Ja jim nase stanoviska napsala a vic jim psat nehodlam. Pravnickou pomoc jsem chtela hlavne proto, ze odmitaji popdepsat smlouvu na ktere jsme se dohodli a byla podminkou. Aby pes nekoncil za par let v utulku apod. !!To ze jsem jim toho napsala tolik, svedci jen o moji zoufalosti.Nic vic a nic min. Jsem jen clovek, a je mi jedno co si o tom kdo mysli. Zoufali lide delaji zoufale ciny. Tem kteri odpovedeli vecne- dekuji. Ja uz k tomu vic psat nehodlam. Nashledanou

28.1.2020 18:53

To se pak není co divit, že soudy nestíhají řešit opravdový problémy, když mají řešit takový hovadiny :)

28.1.2020 18:57

Já být tím novým majitelem, tak jim psa za trojnásobek prodám a pořídím si nového někde od normálních lidí.
Všichni by byli spokojeni a zároveň i poučeni.

28.1.2020 18:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Janae1 napsal(a):
Ale jděte, to je urbanstory.
Já jsem za 15 let dětného života nevykoumala jaké dávky navíc bych měla nárok.

Ono totiž být svobodná nestačí. Pro dávky navíc chce mít i silný žaludek a otce neuvést do rodného listu a to udělá pouze pár nepřizpůsobivých.
99% nesezdaných rodičů pobírají stejné dávky jako sezdaní rodiče.

Pro zakladatelku, neumím si to představit. Zvíře bych pryč nedala a s tímto jsem si hledala partnera. Takže radu nemám.

To není urban story - jedna k nám chodí o víkendu házet hnůj, a druhá je matka dítěte mého dobrého kamaráda (a ten je v rodném listě 100% uvedený - na syna jí oficiálně platí alimenty, i když bydlí spolu).

28.1.2020 19:35

To se pak není co divit, že soudy nestíhají řešit opravdový problémy, když mají řešit takový hovadiny :)

Tím by se asi žádný soud nezabýval.Soudy snad řeší trestné činy a ten tady spáchán nebyl. Socialistické soužití už nemáme....takže o jeho narušení taky nejde. O sousedské vztahy taky ne. Ono vlastně jde jen o to, jestli si lidé vyhoví nebo ne.
To by soudy taky mohli řešit jestli puberťák pustí v tramvaji sednout stařenku.

Janae1

28.1.2020 19:54
Janae1

XXX.XXX.160.6

To není urban story - jedna k nám chodí o víkendu házet hnůj, a druhá je matka dítěte mého dobrého kamaráda (a ten je v rodném listě 100% uvedený - na syna jí oficiálně platí alimenty, i když bydlí spolu).

Platit "imaginární" alimenty taky není případ většinové společnosti.
Já žiji s jedním chlapem 20 let, máme 3 děti a do budoucna plánujeme čtvrté. To je lepší výsledek než má každé druhé manželství.

28.1.2020 19:57

Tím by se asi žádný soud nezabýval.Soudy snad řeší trestné činy a ten tady spáchán nebyl. Socialistické soužití už nemáme....takže o jeho narušení taky nejde. O sousedské vztahy taky ne. Ono vlastně jde jen o to, jestli si lidé vyhoví nebo ne.
To by soudy taky mohli řešit jestli puberťák pustí v tramvaji sednout stařenku.

"Soudy snad řeší trestné činy"

snad nejen

28.1.2020 20:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Janae1 napsal(a):
Platit "imaginární" alimenty taky není případ většinové společnosti.
Já žiji s jedním chlapem 20 let, máme 3 děti a do budoucna plánujeme čtvrté. To je lepší výsledek než má každé druhé manželství.

Ne, nejsou to cikáni, a ten kluk je policista s akademickým titulem! On z toho taky není moc happy, ale jeho stará je líná jak veš, a do práce se nehrne. Zato má čas na zjišťování toho, na jaký příspěvek má jako samoživitelka "právo" 🙄

28.1.2020 20:31
Šarina

XXX.XXX.168.239

Právník do toho půjde nadšeně... pro něj to je dobrej šolích. Napíše dopis, dva... tři... nechá si to bohatě zaplatit. A bude se u toho královsky bavit.
Že jste psa prodali a teď chcete "nějakou smlouvu, ale nevíte jakou"??? To je přece celé nesmysl. Smlouva je právní akt, jehož podpisem se obě strany zavazují, že souhlasí se smluvenými podmínkami. Zpětně vám určitě nikdo nic podepisovat nemusí a bude stát tvrzení proti tvrzení, co jste si v době prodeje pejska údajně domluvili. K soudu se to nedostane, maximálně to nahlásíte na strážnici. (Ale co vlastně?) ... nebude to ani ten přestupek.

To, že jste přítele vzala na milost poté, co zřejmě bezcitně a bez dohody s Vámi prodal štěně (a to bez ohledu na vás a na vaše děcko), to je myslím pro vás daleko důležitější věc k přemýšlení.
Ve svém zájmu a i v zájmu své rodiny i koneckonců toho štěněte nechte pejska u nových majitelů (píšete, že se tam bude mít dobře. Pes si zvykne velmi rychle.) a teď se soustřeďte na sebe a svoji situaci. S přítelem byste si měli vyjasnit spoustu věcí. Mám pocit, že to není nijaká selanka.... a další štěně si pořiďte, až budete mít rodinný život stabilizovaný a vy budete ve větší duševní pohodě.
To teď evidentně nejste.

28.1.2020 20:37
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Budu se opakovat, ale jsem na tuto diskuzi asi moc střízlivá.

Na chvíli jsem tomu věřila, ale toto musí být troll.

Micha

28.1.2020 21:49
Micha

XXX.XXX.252.125

Varaxi napsal(a):

Podle sebe soudim tebe?

Troll (či trol) je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který začíná hádky, provokuje čtenáře na internetu a rozsévá neshody tím, že zveřejňuje záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům. Jeho cílem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi[3] a odklonit se od tématu debaty. Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním.

Nic z vyse uvedeno jsem tu nespachala narozdil od vasich provokativnich prispevku. Dobrou noc ;)

28.1.2020 22:34

Varaxi napsal(a):

Jste můj člověk. Už má třetí nick. Asi zkouší, kolik vydržíme.

28.1.2020 22:41

Micha napsal(a):
Podle sebe soudim tebe?

Troll (či trol) je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který začíná hádky, provokuje čtenáře na internetu a rozsévá neshody tím, že zveřejňuje záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům. Jeho cílem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi[3] a odklonit se od tématu debaty. Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním.

Nic z vyse uvedeno jsem tu nespachala narozdil od vasich provokativnich prispevku. Dobrou noc ;)

Ocitovala jste to hezky. Já vám rozšířím obzory : V diskuzi nazýváme trollem toho, kdo si vymyslí do jisté míry závažný, do jisté míry neuvěřitelný problém a královsky se baví tím, jak se snažíme vymyslet mu rady ( vám navíc poskytnout útěchu ). A některé případy budí podezření, že se jedná o závody, kdo vyprovokuje víc příspěvků. Protože některé dotazy jsou tak bl.bé, že snad ani nemůžou být myšleny vážně.
Jo a ještě postřeh - často se takové trollí dotazy hemží smajlíky.

Micha

28.1.2020 23:22
Micha

XXX.XXX.252.125

Ocitovala jste to hezky. Já vám rozšířím obzory : V diskuzi nazýváme trollem toho, kdo si vymyslí do jisté míry závažný, do jisté míry neuvěřitelný problém a královsky se baví tím, jak se snažíme vymyslet mu rady ( vám navíc poskytnout útěchu ). A některé případy budí podezření, že se jedná o závody, kdo vyprovokuje víc příspěvků. Protože některé dotazy jsou tak bl.bé, že snad ani nemůžou být myšleny vážně.
Jo a ještě postřeh - často se takové trollí dotazy hemží smajlíky.

V poradku, v tom pripade jsem zacla psat jako anonym, posleze jsem se zaregistrovala abych mohla odpovidat rychleji nez za 15minut, kdyz uz jsem napsala ze to rozebirat nehodlam, ucet jsem deaktivovala a pokracovala z mobilu opet jako anonym. Ja se rozhodne nad nicim nebavim, to co jsem zde psala myslim vazne. Takze pokud mate dojem ze se tu necim bavim, musim vas vyvezt z omylu.

28.1.2020 23:28
Mousinka

XXX.XXX.62.162

Nechte psa kde je a udělejte si pořádek v životě. Na začátku prodal štěně partner, pak uz to byl ex a ted uz je to zase partner, protože se mu prý zželelo vás a dítěte?
Na psa nemate nárok. Pokud jste chteli podepsat nějakou smlouvu, měli jste to udělat před prodejem. A určitě jste nedali psa prvnímu, kdo se ozval, když jste štěně milovala tak jak tvrdíte. Tudíž času na rozmyšlenou jste měla.
Vyhrožovat novým majitelům právníkem? Každý dobrý právník vás s tímhle případem pošle někam...

neverend

29.1.2020 00:04
neverend

XXX.XXX.213.247

A nemají vlastně ti noví majitelé obavy o toho pejska víc než Vy? Nepůsobila jste na ně nějak jak bych to řekl nevyrovnaně? Víte možná Vás prostě zařadili do skupiny lidí,kteří se zbaví psa hned jak by jim v něčem překážel.Já takhle přišel ke kobylce a majitelce bych jí už v životě nevrátil i kdyby prosila na kolenou.Tak jestli Vás takhle odhadli,usoudili že pes u nich bude mít jistotu domova až do jeho smrti.

29.1.2020 10:17
LájošM

XXX.XXX.14.251

Micha napsal(a):

To si pište, že byste prohráli. Už jsem vám to napsal jasně.
Teda v podstatě vám nevěřím, že jste právníka kontaktovali, to je jen takové blablabla.
Proč by měl soud rušit platnou kupní smlouvu kvůli tomu, že se nějaké nevyrovnané, psychicky labilní osobě stýská?
Navíc kupující mají dobré důkazy na to, že psa řádně koupili. Vy nemáte v ruce nic. Neukradli ho, nikoho nepodvedli. Proč je neustále trestáte? Já být v jejich situaci, zablokuji si vaše číslo a už se víc s vámi nebavím.

29.1.2020 13:48
Nyala

XXX.XXX.169.240

Tak já jsem si dala tu práci se kouknout na vývoj situace

Takže jeden den dopoledne napíšete: "V sobotu jsem pod nátlakem teď již bývalého partnera byla ,,donucena,, prodat naší milovanou 8měíšní fenečku."
a ještě o partnerovi: "Pujde on, ne pes. já se ted jen snažím dostat zpátky svojí malou lásku"
a o chvíli později: "Celé to je o tom že toho psa se chtěl zbavit přítel, já jsem byla pod šíleným psychickým nátlakem. Teď už samozřejmě vím, že je lepší vyměnit člověka než nebohé zvíře. "

A tentýž den odpoledne: "Pritel do toho jde take, kvuli mne. Netusil ze me to s malou tak moc sebere. Ted ho to taky mrzi. "

Takže ten kruťák který na vás vyvíjel dlouhou dobu ten šílený psychický nátlak je najednou během pár hodin skoro chudák protože on přece ubožáček prostě nevěděl že vás to zraní... To už je moc

Jako ne že by člověk nemohl měnit názory, ale vy je měníte rychleji než ponožky a jste hysterka

Vykřikujete tady jak jste zhroucená a že kdybyste měla milion tak byste ho za psa dala...
Já myslím že pokud kupující poznali aspoň část vaší osobnosti, a chtějí pro psa jen to nejlepší, tak se jim ani nedivím že vám psa nechtějí vydat.

29.1.2020 14:14
balisek

XXX.XXX.208.121

Micha napsal(a):
Jezis nebudu ho tady nazyvat jmenem. Proste pritel aby bylo jasne o koho jde!!!

- Novi majitele dite ani deti

Naprosto chapu ze jim to musi byt neprijemne. Preci jen, tohle se asi bezne nestava! Ja jim nase stanoviska napsala a vic jim psat nehodlam. Pravnickou pomoc jsem chtela hlavne proto, ze odmitaji popdepsat smlouvu na ktere jsme se dohodli a byla podminkou. Aby pes nekoncil za par let v utulku apod. !!To ze jsem jim toho napsala tolik, svedci jen o moji zoufalosti.Nic vic a nic min. Jsem jen clovek, a je mi jedno co si o tom kdo mysli. Zoufali lide delaji zoufale ciny. Tem kteri odpovedeli vecne- dekuji. Ja uz k tomu vic psat nehodlam. Nashledanou

O jaké smlouvě to pořád melete?!

Smlouvy týkající se změny vlastnictví jsou v pricipu 3 typů:
1. Smlouva darovací, kdy dochází k bezúplatnému převodu vlastnických práv. Za psa jste si však vzali peníze.
2. Smlouva o zápůjčce, kdy se bezúplatně či za jistý poplatek věc svěří dočasně k užívání druhé osobě. Opět nic, co by se vás týkalo.
3. Smlouva kupně-prodejní, kdy za dohodnutý obnos věc převedete do vlastnictví někoho jiného, což se také stalo.

Od kupní smlouvy lze odstoupit jedině v případě, že kupující nesplní podmínky, tj. nezaplatí vám ve sjednané lhůtě sjednanou částku. Vy jste však dostali na ruku dva tisíce. Ústní smlouva má stejnou právní váhu jako písemná. Pes už není váš, má jiné majitele - tečka! A nic na tom nezmění fakt, kolik kousků jste ho naučila, kolik máte dětí nebo jak moc ho údajně milujte.

Odvolávání se na jakousi "adopční smlouvu", kterou prý měli noví majitelé ex post podepsat, je naprostý nesmysl. Nota bene když nic jako "adopční smlouva" z pohledu práva neexistuje. Ale pokud se vám chce zbytečně utrácet peníze za právníka, je to vaše věc...

Vaše obavy, aby pes neskončil v útulku, bylo možné vyřešit tzv. předkupním právem. Na něm jste se ale měli domluvit při prodeji, zpětně nějaké další podmínky sjednávat nelze.

A na rovinu, někomu tak labilnímu bych psa taky nevrátila!

30.1.2020 15:34
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Vnesla jste do případu "nový vítr".

30.1.2020 15:42
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Chudáci noví majitelé - to musí být radost obchodovat s takovým psychopatem

Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby oni zavolali na zadavatelku policii!

Pokud daný pes vůbec existuje, pokud existuje nějaký expřítel, dítě a to vše, co je zde zadavatelkou psáno (jako že si myslím, že spíš ne), tak se opravdu jedná o psychopatickou osobnost. Dnes v hyperkorektní době člověk s poruchou osobnosti...

A přece - pokud by to vše nakonec byla pravda, tak z lidského hlediska, s touto osobou soucítím.

30.1.2020 15:49
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Micha napsal(a):
Podle sebe soudim tebe?

Ale hluboce oceňuji Váš smysl pro černý humor!

30.1.2020 20:02

Varaxi napsal(a):
V době, kdy rozvod je otázka dvou podepsaných formulářů, nemá manželství jako institut prakticky žádnou váhu.
Rozvádí se polovina manželství, tedy v okamžiku svatby musím počítat s tím, že se možná budu rozvádět. Když se manželé budou chtít rozvést a dohodnou se, je rozvod stejně snadný jako rozchod. Ovšem když se bude chtít rozvést jen jedna strana, je rozchod mnohem obtížnější než rozchod. Muset setrvávat v nefunkčním vztahu s někým, s kým být nechceme nebo kdo nechce být s námi, je z podstaty věci horší, než být sám/sama, bez ohledu na to, že takovýto vztah stejně skončí, akorát se kolem toho nakydá mnohem víc špíny.
Oproti tomu když se nebude chtít rozvádět nebo rozcházet nikdo, je partnerský vztah stejný (nebo s minimem úsilí může být stejný) s oddacím listem i bez něj.
Svatba má smysl jen z finančních důvodů - stát poskytuje manželům nějaké výhodnější půjčky apod., ale to poskytuje i lidem, kteří vychovávají dítě, tedy manželství není třeba, pokud máte dítě. A za mě - dítě před svatbou. Znám tři rozvedená manželství, která ztroskotala na tom, že manželům se nedařilo počít. Přišel stres, hádky, rozvod. No má toto cenu?
Zkrátka je výhodnější se nevdávat/neženit.

To určitě není. Nevím o půjčkách, které stát poskytuje manželům. Kdysi se poskytovaly novomanželské půjčky, ale ty jsou leta letoucí zrušené. Jednou z výhod manželství je, že když jeden z manželů zemře, druhý má nárok na vdovský či vdovecký důchod. A v okamžiku, kdy jsou v rodině děti, a jeden z příjmů díky úmrtí jednoho z manželů odpadne, je i nepříliš vysoký vdovský či vdovecký důchod dost vítaný.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2020 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

To určitě není. Nevím o půjčkách, které stát poskytuje manželům. Kdysi se poskytovaly novomanželské půjčky, ale ty jsou leta letoucí zrušené. Jednou z výhod manželství je, že když jeden z manželů zemře, druhý má nárok na vdovský či vdovecký důchod. A v okamžiku, kdy jsou v rodině děti, a jeden z příjmů díky úmrtí jednoho z manželů odpadne, je i nepříliš vysoký vdovský či vdovecký důchod dost vítaný.

V takovem pripade je i sirotci. Ktery je dost slusny. Ja mam na dceru 6tis. Sirotciho.

30.1.2020 21:27
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Já mám na mysli tohleto:
https://www.mmr.cz/cs/ministerstvo/bytova-politika/programy-dotace/pujcky-pro-mlade-mlade
Ale jestli to ještě platí, to nevím.
Ostatně nějaké dávky lze brát i v případě úmrtí otce dítěte, ať je manžel nebo partner, jen u manžele je snazší si to vyběhat. A právo na vdovský/vdovecký důchod lze získat sňatkem až v době, kdy to bude aktuální, na to se nemusím vdávat v osmadvaceti...
Já manželství právo na existenci neupírám. Svatba, pokud se nepřežene, je krásná věc, romantika představy společného života a stáří je okouzlující, pohádková atmosféra s princem na bílém koni - setkání - první společná dovolená - společné bydlení - svatba - společné děti - co víc si přát?
Jen ta realita na to krapet háže deku.

31.1.2020 07:03

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V takovem pripade je i sirotci. Ktery je dost slusny. Ja mam na dceru 6tis. Sirotciho.

Sirotčí je pro dítě. Vdovský či vdovecký pro pozůstalou manželku/manžela. A snad se shodneme, že je lepší pobírat jak na dítě sirotčí, tak na sebe vdovský, než jen na dítě sirotčí. Jsou životní situace, kdy je dobrá každá kačka.
Tohle ale není jediná výhoda manželství.

31.1.2020 07:18

Varaxi napsal(a):
Já mám na mysli tohleto:
https://www.mmr.cz/cs/ministerstvo/bytova-politika/programy-dotace/pujcky-pro-mlade-mlade
Ale jestli to ještě platí, to nevím.
Ostatně nějaké dávky lze brát i v případě úmrtí otce dítěte, ať je manžel nebo partner, jen u manžele je snazší si to vyběhat. A právo na vdovský/vdovecký důchod lze získat sňatkem až v době, kdy to bude aktuální, na to se nemusím vdávat v osmadvaceti...
Já manželství právo na existenci neupírám. Svatba, pokud se nepřežene, je krásná věc, romantika představy společného života a stáří je okouzlující, pohádková atmosféra s princem na bílém koni - setkání - první společná dovolená - společné bydlení - svatba - společné děti - co víc si přát?
Jen ta realita na to krapet háže deku.

No vidíte, o tom (odkaz) jsem ani nevěděla. Nijak se o něco takového nemám potřebu zajímat.

A právo na vdovský/vdovecký důchod lze získat sňatkem až v době, kdy to bude aktuální, na to se nemusím vdávat v osmadvaceti...

Máte pocit, že v osmadvaceti lidi neumírají? Právě v době, kdy se narodí děti, a jeden z partnerů o ně celodenně pečuje, je v případě úmrtí jednoho z partnerů, ten druhý najednou sám, s jediným příjmem z rodičáku... prostě ten výpadek jednoho z příjmů je znát. Dost lidí to řeší životním pojištěním, ale tam už jsou různé výjimky z plnění...

Svatba nemusí mít s romantikou nic společného. Je to úřední úkon, který lze absolvovat pouze se dvěma svědky.

31.1.2020 08:02
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No vidíte, o tom (odkaz) jsem ani nevěděla. Nijak se o něco takového nemám potřebu zajímat.

A právo na vdovský/vdovecký důchod lze získat sňatkem až v době, kdy to bude aktuální, na to se nemusím vdávat v osmadvaceti...

Máte pocit, že v osmadvaceti lidi neumírají? Právě v době, kdy se narodí děti, a jeden z partnerů o ně celodenně pečuje, je v případě úmrtí jednoho z partnerů, ten druhý najednou sám, s jediným příjmem z rodičáku... prostě ten výpadek jednoho z příjmů je znát. Dost lidí to řeší životním pojištěním, ale tam už jsou různé výjimky z plnění...

Svatba nemusí mít s romantikou nic společného. Je to úřední úkon, který lze absolvovat pouze se dvěma svědky.

Máte pocit, že v osmadvaceti lidi neumírají?
Jistěže umírají, ale vdovecký důchod po mě potenciální manžel nedostane, protože já žádný nepobírám - ani starbobní, ani invalidní nemám.
Vdova/vdovec má nárok na vdovský/vdovecký důchod po zemřelé osobě (po manželovi nebo manželce), která pobírala starobní nebo invalidní důchod nebo pokud ještě nebyla příjemcem důchodu, splnila ke dni úmrtí podmínku potřebné doby pojištění pro nárok na důchod (invalidní nebo starobní).
https://www.cssz.cz/web/cz/vdovsky-vdovecky-duchod

Já nejsem moc romantická osoba, proto pokud svatba, tak z těch racionálních důvodů. A právě že shledávám, že jich moc není - a s optikou, že se přibližně na padesát procent rozvedu, a to nejspíše za 13 let, mi to prostě za to nestojí.
Navíc s přítelovou rodinou, která trvá na tom, že převezmu jejich příjmení... Naštěstí přítel je normální, tak to neřeší, ale myslím, že se kolem svateb zbytečně moc nadělá.

Janae1

31.1.2020 08:51
Janae1

XXX.XXX.160.6

To zas není úplně pravda, že se jedná pouze o uřední úkon.

Několikrát jsme si říkali, že se teda vezmem. Představa byla právě toho úředního úkony, mezi nákupy si skočit na úřad podepsat smlouvu a vyřešeno. To nelze, svatba má náležitosti a smrsknout ji do podpisu smlouvy nelze. Tak na to kašleme, dělat ze sebe šaška nebudu.

31.1.2020 08:59

Já nejsem moc romantická osoba, proto pokud svatba, tak z těch racionálních důvodů. A právě že shledávám, že jich moc není - a s optikou, že se přibližně na padesát procent rozvedu, a to nejspíše za 13 let, mi to prostě za to nestojí.
Navíc s přítelovou rodinou, která trvá na tom, že převezmu jejich příjmení... Naštěstí přítel je normální, tak to neřeší, ale myslím, že se kolem svateb zbytečně moc nadělá.

Pokud uvažujete racionálně, připadá mi zvláštní rozhodovat se podle toho, jak se chovají ostatní lidé :) Že se ostatní v nějakém procentu a asi po takové době (průměrně) zachovají takhle, snad neznamená, že to musí platit i pro mě. Rozvádí se lidi proto, že chtěj, ne proto, že jim to káže statistika. Pokud by se chtěli nerozvést, snad to zvládnou i navzdory číslům...
Mimochodem v kolika procentech se rozchází nesezdané páry? To se těžko počítá, když nejsou nikde zapsaný, ale odhady jsou minimálně 80 %. To je daleko horší předpověď než u manželství...

Pro mě je manželství slib na celej život, a jsem ráda, že jsem našla člověka, pro kterýho taky. Být spolu celej život je rozhodnutí a pokud se to má podařit, musí na tom obě strany průběžně pracovat. Pokud se lidi berou s tím, že to nemyslej vážně, a až je to přestane bavit, tak se rozvedou, tak svatba význam tedy fakt nemá.

31.1.2020 09:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Pokud uvažujete racionálně, připadá mi zvláštní rozhodovat se podle toho, jak se chovají ostatní lidé :) Že se ostatní v nějakém procentu a asi po takové době (průměrně) zachovají takhle, snad neznamená, že to musí platit i pro mě. Rozvádí se lidi proto, že chtěj, ne proto, že jim to káže statistika. Pokud by se chtěli nerozvést, snad to zvládnou i navzdory číslům...
Mimochodem v kolika procentech se rozchází nesezdané páry? To se těžko počítá, když nejsou nikde zapsaný, ale odhady jsou minimálně 80 %. To je daleko horší předpověď než u manželství...

Pro mě je manželství slib na celej život, a jsem ráda, že jsem našla člověka, pro kterýho taky. Být spolu celej život je rozhodnutí a pokud se to má podařit, musí na tom obě strany průběžně pracovat. Pokud se lidi berou s tím, že to nemyslej vážně, a až je to přestane bavit, tak se rozvedou, tak svatba význam tedy fakt nemá.

Tak ona statistika vypovídá tak nějak o průměru. Vyplývá z ní, že polovina manželství je tak hrozná, že to ti lidi dobrovolně ukončili. Ta druhá půlka může být více či méně šťastná, ale taky třeba dost špatná, jen manželé se rozvést nemohou z náboženských, finančních či jiných důvodů.
Já ve svém nejbližším okolí znám jediné manželství, ve kterém bych byla ochotna setrvat. Jinak mi připadá, že ti lidé spolu zůstávají proto, že jim nic jiného nezbývá.
Moji rodiče na sebe za posledních deset let promluvili, akorát když se hádali. Rodiče mého přítele spolu jsou jen kvůli dětem a že nejsou peníze na dvojí bydlení. Otec alkoholik, matka rezignovaná, schválně si v práci bere směny tak, aby manžela nemusela doma potkávat. Strýc - rozvedený, teta astmatička - vdaná za labila, kterému nestála ani za to, aby sekl s kouřením, další strýc - svobodný, ve spokojeném vztahu s matkou se čtyřmi odrostlými dětmi, další strýc je ten jediný sťastně ženatý, u dalšího strýce manželství klapalo, dokud se nedostali oba do důchodu a nezjistili, že se spolu strašně nudí, vnoučata nikde, teta rozvedená, další teta taky rozvedená v dlouhodobém nemanželském svazku s jiným mužem... A můžu vyjmenovávat sousedy. Jediné manželství, které vydrželo jakž takž funkční, je to, kde je paní vážně nemocná a jejímu muži je blbé se s ní rozvést, tak má milenku bokem. Jako je tu několik párů, kteří spolu jsou, ale nevím, jak to mají, snad dobře, fakt nevím, zas tak dobře se neznáme.
A tak přece můžu skončit s oddacím listem i bez něj, akorát nemusím vysolit x tisíc za svatbu.
Já Vám Vaše šťastné manželství moc přeju, opravdu ano. A možná i trochu závidím - v tom dobrém smyslu. Ale zkrátka z okolí vidím, že to častěji nefunguje, než funguje. A to i u lidí, kteří se opravdu snaží, jsou vzdělaní, lecčeho se vzdali pro dobro manželství a rodiny.

Pro mě je manželství slib na celej život
No pro mě právě taky. A dokud se nedostanu do stádila, že tomu budu opravdu věřit, že to vyjde, tak se zkrátka nevdám.

31.1.2020 09:33
LájošM

XXX.XXX.14.251

Znám plno párů, které se vzali (nebo se hodlají vzít) až před tím důchodem. A to právě kvůli vdovskému důchodu a kvůli dědictví (jo, taky by šlo napsat dobrou závěť, ale svatba je jednodušší a dědictví ze zákona méně napadnutelné). :-)
Když to někomu klape, tak to klape i bez toho papíru. A když ne, papír nikoho morálně nezlepší.

31.1.2020 10:42

Varaxi napsal(a):
Tak ona statistika vypovídá tak nějak o průměru. Vyplývá z ní, že polovina manželství je tak hrozná, že to ti lidi dobrovolně ukončili. Ta druhá půlka může být více či méně šťastná, ale taky třeba dost špatná, jen manželé se rozvést nemohou z náboženských, finančních či jiných důvodů.
Já ve svém nejbližším okolí znám jediné manželství, ve kterém bych byla ochotna setrvat. Jinak mi připadá, že ti lidé spolu zůstávají proto, že jim nic jiného nezbývá.
Moji rodiče na sebe za posledních deset let promluvili, akorát když se hádali. Rodiče mého přítele spolu jsou jen kvůli dětem a že nejsou peníze na dvojí bydlení. Otec alkoholik, matka rezignovaná, schválně si v práci bere směny tak, aby manžela nemusela doma potkávat. Strýc - rozvedený, teta astmatička - vdaná za labila, kterému nestála ani za to, aby sekl s kouřením, další strýc - svobodný, ve spokojeném vztahu s matkou se čtyřmi odrostlými dětmi, další strýc je ten jediný sťastně ženatý, u dalšího strýce manželství klapalo, dokud se nedostali oba do důchodu a nezjistili, že se spolu strašně nudí, vnoučata nikde, teta rozvedená, další teta taky rozvedená v dlouhodobém nemanželském svazku s jiným mužem... A můžu vyjmenovávat sousedy. Jediné manželství, které vydrželo jakž takž funkční, je to, kde je paní vážně nemocná a jejímu muži je blbé se s ní rozvést, tak má milenku bokem. Jako je tu několik párů, kteří spolu jsou, ale nevím, jak to mají, snad dobře, fakt nevím, zas tak dobře se neznáme.
A tak přece můžu skončit s oddacím listem i bez něj, akorát nemusím vysolit x tisíc za svatbu.
Já Vám Vaše šťastné manželství moc přeju, opravdu ano. A možná i trochu závidím - v tom dobrém smyslu. Ale zkrátka z okolí vidím, že to častěji nefunguje, než funguje. A to i u lidí, kteří se opravdu snaží, jsou vzdělaní, lecčeho se vzdali pro dobro manželství a rodiny.

Pro mě je manželství slib na celej život
No pro mě právě taky. A dokud se nedostanu do stádila, že tomu budu opravdu věřit, že to vyjde, tak se zkrátka nevdám.

Máte pravdu, vy se určitě nevdávejte. Potencionální tchán alkoholik, tchýně rezignovaná, a celá rodina tak nějak na nic... z toho do budoucna nekouká nic dobrého. Možná si ani s partnerem nepořizujte dítě. Až se budete rozcházet, protože začne chlastat a vy se budete utápět v rezignaci, bylo by dítě zbytečnou komplikací.

31.1.2020 11:00

Varaxi napsal(a):
Máte pocit, že v osmadvaceti lidi neumírají?
Jistěže umírají, ale vdovecký důchod po mě potenciální manžel nedostane, protože já žádný nepobírám - ani starbobní, ani invalidní nemám.
Vdova/vdovec má nárok na vdovský/vdovecký důchod po zemřelé osobě (po manželovi nebo manželce), která pobírala starobní nebo invalidní důchod nebo pokud ještě nebyla příjemcem důchodu, splnila ke dni úmrtí podmínku potřebné doby pojištění pro nárok na důchod (invalidní nebo starobní).
https://www.cssz.cz/web/cz/vdovsky-vdovecky-duchod

Hmm, tak že by už se nepřiznávaly vdovské důchody vdovám/vdovcům po úmrtí, i když ti nedosáhli na hranici pro přiznání důchodu? Je to možné. Měla jsem kolegyni, která ovdověla jako mladá, s malými dětmi. Měla přiznán vdovský důchod a pobírala ho do té doby, než obě děti dostudovaly. Její manžel byl plus minus stejně starý jako ona, a nezemřel v důsledku pracovního úrazu.

31.1.2020 12:24
LájošM

XXX.XXX.14.251

Hmm, tak že by už se nepřiznávaly vdovské důchody vdovám/vdovcům po úmrtí, i když ti nedosáhli na hranici pro přiznání důchodu? Je to možné. Měla jsem kolegyni, která ovdověla jako mladá, s malými dětmi. Měla přiznán vdovský důchod a pobírala ho do té doby, než obě děti dostudovaly. Její manžel byl plus minus stejně starý jako ona, a nezemřel v důsledku pracovního úrazu.

To už neplatí 10 let.

31.1.2020 12:52
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Máte pravdu, vy se určitě nevdávejte. Potencionální tchán alkoholik, tchýně rezignovaná, a celá rodina tak nějak na nic... z toho do budoucna nekouká nic dobrého. Možná si ani s partnerem nepořizujte dítě. Až se budete rozcházet, protože začne chlastat a vy se budete utápět v rezignaci, bylo by dítě zbytečnou komplikací.

Tak já neříkám, že to takto bude i u nás. Jen říkám, že mám jediný dobrý příklad skutečně funkčního manželství, na který připadá deset manželství rozvedených či nefunkčních.
A děti s manželstvím vůbec nesouvisejí - koneckonců naši i přítelovy rodiče dokázali vychovat a podporovat do vystudování dvě děti, takže ono to dobré manželství není podmínkou kvalitního života těch dětí. Kolik je bezdětných manželství? A kolik je nemanželských dětí? A kolik je dětí, které vychovává někdo jiný než biologický rodič? A kolik je lidí, co spolu žijí v partnerském vztahu nesezdáni, ať s dětmi, či bez? To mělo souvislost možná tak před třiceti lety, teď už nemá prakticky žádnou.
Takže Vás musím zklamat, na Vaši vysoce fundovanou radu nedám, děti mít budu.

31.1.2020 13:05
fawnalee

XXX.XXX.229.101

Tak třeba já mám důvod se nevdávat. Přítel má dva dospělé syny z předchozího, rozvedeného manželství. Spolu máme malého prcka. Kdybychom se vzali, nastalo by společné jmění manželů. Pokud by se s přítelem něco stalo, nezůstalo by to, co je "moje" - barák, auto, účet atd. pro našeho prcka, ale dělilo by se to i mezi dospělé synátory. Je to vše napsané na mě, protože před mateřskou jsem vydělávala o dost víc než přítel a většina těch věcí šla z mého příjmu. Ale kdybychom byli svoji, nikdo by se na to pak neptal. Takhle pak budou synové dědit jen z toho, co je psané na přítele. Ne, že bych je neměla ráda, nebo je chtěla ošidit. Ten jeden je celkem fajn.Druhý ale hajzlík na entou, k narozkám ani k vánocům nepošle tátovi ani smsku, i když ten se mu snaží psát často a zajímá se. Prostě maminka po rozvodu vysvětlila synáčkům, že táta je dobrý jen na placení alimentů, nedovolila mu pořádně ani kluky vídat. No a mladší to vzal tak, že táta je jen kasička, o kterou není třeba se starat a zajímat. Tak nechci aby mnou vydřené peníze nakonec skončily v jeho kapse. Čistě z tohoto důvodu - svatba ne. Jinak jsme oba rozhodnuti, že spolu budeme nafurt. Jsme spolu už přes 10 let a zatím vše zcela růžové, možná lepší než na začátku vztahu.

31.1.2020 13:11

fawnalee napsal(a):
Tak třeba já mám důvod se nevdávat. Přítel má dva dospělé syny z předchozího, rozvedeného manželství. Spolu máme malého prcka. Kdybychom se vzali, nastalo by společné jmění manželů. Pokud by se s přítelem něco stalo, nezůstalo by to, co je "moje" - barák, auto, účet atd. pro našeho prcka, ale dělilo by se to i mezi dospělé synátory. Je to vše napsané na mě, protože před mateřskou jsem vydělávala o dost víc než přítel a většina těch věcí šla z mého příjmu. Ale kdybychom byli svoji, nikdo by se na to pak neptal. Takhle pak budou synové dědit jen z toho, co je psané na přítele. Ne, že bych je neměla ráda, nebo je chtěla ošidit. Ten jeden je celkem fajn.Druhý ale hajzlík na entou, k narozkám ani k vánocům nepošle tátovi ani smsku, i když ten se mu snaží psát často a zajímá se. Prostě maminka po rozvodu vysvětlila synáčkům, že táta je dobrý jen na placení alimentů, nedovolila mu pořádně ani kluky vídat. No a mladší to vzal tak, že táta je jen kasička, o kterou není třeba se starat a zajímat. Tak nechci aby mnou vydřené peníze nakonec skončily v jeho kapse. Čistě z tohoto důvodu - svatba ne. Jinak jsme oba rozhodnuti, že spolu budeme nafurt. Jsme spolu už přes 10 let a zatím vše zcela růžové, možná lepší než na začátku vztahu.

No, pokud jste auto, barák atd. měla už před manželstvím, do SJM by nespadly. A pak taky není nic jednoduššího, než SJM zúžit. Ale to je jen taková praktická připomínka

Neregistrovaný uživatel

31.1.2020 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

No, pokud jste auto, barák atd. měla už před manželstvím, do SJM by nespadly. A pak taky není nic jednoduššího, než SJM zúžit. Ale to je jen taková praktická připomínka

Asi tak. Moje mamka s mym nevlastním otcem to tak meli. Navíc existujoubi veci jako predmanzelske smlouvy a dalsi. Da se to osetrit. Staci chtít. Co me spis se re je nemoznost vydedeni decek pokud neco fakt mam. Viz jak dopad Foglar se svym dedictvim. Stejne tonproti jeho prani haranti vymamili ze soudu.

31.1.2020 14:24

Asi tak. Moje mamka s mym nevlastním otcem to tak meli. Navíc existujoubi veci jako predmanzelske smlouvy a dalsi. Da se to osetrit. Staci chtít. Co me spis se re je nemoznost vydedeni decek pokud neco fakt mam. Viz jak dopad Foglar se svym dedictvim. Stejne tonproti jeho prani haranti vymamili ze soudu.

Tak ona existuje možnost vydědění, problém je, když se tomu potomci brání u soudu. Touhle cestou bych určitě nešla, když už bych chtěla nepominutelného dědice vynechat, volila bych méně sporné cesty. Ony jsou.. ne že ne

31.1.2020 14:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spor-o-majetek-jaroslava-foglara.A121218_095053_domaci_skr
Tady píšou, že to dostala nějaká nadace. To mělo pak ještě dohru?

31.1.2020 14:27

Varaxi napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spor-o-majetek-jaroslava-foglara.A121218_095053_domaci_skr
Tady píšou, že to dostala nějaká nadace. To mělo pak ještě dohru?

Po rozhodnutí Nejvyššího soudu už by to nebylo kam hnát...

31.1.2020 14:36
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Po rozhodnutí Nejvyššího soudu už by to nebylo kam hnát...

leithian píše, že ty peníze vymámili haranti, tj. množné číslo. V tom odkaze se píše jen o jednom synovci, takže to nějakou dohru mít muselo - jestli třeba ta organizace zanikla, tak se ty peníze dostaly k nějakým dětem nebo nějaké jiné organizaci? Nebo se to vyřešilo nějak mimosoudně - lze to vůbec, když soud už proběhl? Nevím, kdo jsou ti haranti, jeho děti asi ne, když prý žádné neměl, synovec taky ne, když ten soud projel a byl jen jeden... Tak kdo to teda nakonec dostal?
Nebo to je úplně jiný soudní případ? Že toho dědictví bylo víc a leithain píše o jednom a já o jiném?

31.1.2020 14:51

Varaxi napsal(a):
leithian píše, že ty peníze vymámili haranti, tj. množné číslo. V tom odkaze se píše jen o jednom synovci, takže to nějakou dohru mít muselo - jestli třeba ta organizace zanikla, tak se ty peníze dostaly k nějakým dětem nebo nějaké jiné organizaci? Nebo se to vyřešilo nějak mimosoudně - lze to vůbec, když soud už proběhl? Nevím, kdo jsou ti haranti, jeho děti asi ne, když prý žádné neměl, synovec taky ne, když ten soud projel a byl jen jeden... Tak kdo to teda nakonec dostal?
Nebo to je úplně jiný soudní případ? Že toho dědictví bylo víc a leithain píše o jednom a já o jiném?

Myslím, že Leithian jen blbě označila onoho dědice. Očividně měl jen toho synovce a i ten už zemřel, takže soud dobíhal s ustanoveným zástupcem možných dalších dědiců, jak se píše i v tom článku.

Tady je to trochu podrobněji, co bylo dál: https://skautskanadace.cz/rozhovor-s-predsedou-spravni-rady-tomasem-sidlem-v-casopise-bohousek/

31.1.2020 14:52
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Myslím, že Leithian jen blbě označila onoho dědice. Očividně měl jen toho synovce a i ten už zemřel, takže soud dobíhal s ustanoveným zástupcem možných dalších dědiců, jak se píše i v tom článku.

Tady je to trochu podrobněji, co bylo dál: https://skautskanadace.cz/rozhovor-s-predsedou-spravni-rady-tomasem-sidlem-v-casopise-bohousek/

Jo tak. Díky. :)

Neregistrovaný uživatel

31.1.2020 17:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Aha. Tak ja uzbto pak nesledovala. Omlouvam se za chybne oznaceni. Ppsledni info co bylo ze prave nadace ma smolika. To me znechutilo od dalsiho sledovani jestli se pak jeste neco delo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík