Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2021 00:07

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud je dotycna osoba nonstop doma tak to lze velice jednodusse.

Co mi to tvrdíte? Že se může věnovat každému jednomu psovi každý den nějakou dobu? A teď tu o Karkulce...

Vy asi zapomínáte, že jsou tu vesměs lidi, kteří mají nebo měli psa/psy a dobře ví, kolik času zabere postarat se o psa po všech stránkách.

13.12.2021 00:13

Víte co. Se ru na to. Jděte do pr....
Končím na tomhle vlákně. Odsoudit tu umite všechny. To vám jse dobře. Na víc se nemůžete nikdo.
A příklad? Momentálně 154 hadů.
Z toho 30 chovnych. Dalších 30 mimina s nejistou budoucnosti. Zbytek nevhodny na chov z x důvodu. Ale jo sem kurba mnozka. Sem kurba mnozka co narvala 3 mega do zvirat aniz by se ji vratila aspon desetina. A sem ta kurba co to dela dal.
Ze vy neumite obstarat vic jak 1 psa je hezky ale neninto slovo svaty.
Jsou situace a pripady kdy to jde. To ze vy to neumite neznamena ze to nejde.
Jdete do haje. Fakt už.

Zase už jste vulgární? Proč? Neumíte diskutovat slušně?

Chov hadů jste si vybrala sama, a asi jste věděla, do jakého rizika se pouštíte, ne? Snad jste měla i rozmyšlené, co budete dělat s hady, kteří nebudou chovní, nebo ne?

Postarat se o jednoho, dva, tři psy není totéž, jako o třicet, natož o padesát. Každý myslící člověk ten rozdíl chápe. Jestli pro vás je dostatečná péče pouze psy nakrmit a pustit je na zahradu, tak to je mi líto vašeho psa.

13.12.2021 00:14

Pokud je dotycna osoba nonstop doma tak to lze velice jednodusse.

Já třebas jedu home ofiice víc jak rok - ale vyvenčit 31 psů... No - tak jeden 30 minut.. 15 hodin jen jedno venčení všech.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 00:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Přeji vám to co se stalo dané paní. Abyste přišli o vše. Fakt přeju z hloubi duše. Karma je zdarma. Myslela jsem že jsou tu lidi s mozkem. Evidentně ne. Škoda. Ono vás to jednou dožene a já vám přeju aby ta facka byla nejmíň stejná. Moc.

13.12.2021 00:25

Přeji vám to co se stalo dané paní. Abyste přišli o vše. Fakt přeju z hloubi duše. Karma je zdarma. Myslela jsem že jsou tu lidi s mozkem. Evidentně ne. Škoda. Ono vás to jednou dožene a já vám přeju aby ta facka byla nejmíň stejná. Moc.

Nevím, komu všem to přejete, ale určitě mně. Tak aby vás ta karma nedohnala dřív.

Může mi být "chovatelky" líto, to, co se jí stalo, nepřeji ani nepříteli. Ale tvrdit, že zvládala komplet péči o 30 až 50 psů sama, a ta péče byla kvalitní po všech stránkách, je hloupost.

13.12.2021 00:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já třebas jedu home ofiice víc jak rok - ale vyvenčit 31 psů... No - tak jeden 30 minut.. 15 hodin jen jedno venčení všech.

Když mám dva psy, tak vyvenčím jednoho - 30 minut, dám domů, vezmu druhého, zas 30 minut,... to Vám trochu ujelo, ne :-)

leithian, čílíte se zbytečně, chápu, že se "znáte" a je to nepříjemné,
ale tohle se nestalo za měsíc, dva. Asi se za ty roky něco změnilo, stává se, nechte to být, obhájit to fakt nejde. Zkuste říct chovatelům, aby si psy rozebrali, pomozte jí se dát dohromady a třeba si nějakého bude moct pak časem nechat.
Jestli s lidmi ale budete mluvit takhle, tak nikomu nepomůžete.

13.12.2021 00:32

Tím myslíte co?
Množit psy a pak na to dojet?

Věřím, že zde nikdo nikomu nepřeje nic špatného... Jen je velká škoda, že ten, kdo by se měl chytit za nos to neudělá...
Nejvíc mi je líto pejsků - kteří blbostí lidí přicházejí o šanci na prima život...

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 00:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Tady si chce každý jennkopnout a popleskat se jakej je on dokonalej a machr. Ne. Tohle nedávám. Sbohem.

13.12.2021 00:38

...a vysvětlit to - aby ten "jenkoupnout" pochopil umíte?
Ja to nemyslím vůbec zle. Opravdu mě to zajímá.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 00:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Jen kopnout. Jinak jasne spolky maj hafo času na individuální péče, venčení a socializaci. Tleskejte dál.
Všichni jsou tu dokonalí. Přeju vám to.

13.12.2021 00:47

...tak třebas zrovna já mám doma xy let jen útulkáče a odložence... o tom jak je těžké útulkáče domu najít + dostat + žít s ním..., pracovat s nimi... bych už asi mohla napsat knihu...
Dokonalý nejsme nikdo. O tom žádná.

13.12.2021 01:05

Když mám dva psy, tak vyvenčím jednoho - 30 minut, dám domů, vezmu druhého, zas 30 minut,... to Vám trochu ujelo, ne :-)

leithian, čílíte se zbytečně, chápu, že se "znáte" a je to nepříjemné,
ale tohle se nestalo za měsíc, dva. Asi se za ty roky něco změnilo, stává se, nechte to být, obhájit to fakt nejde. Zkuste říct chovatelům, aby si psy rozebrali, pomozte jí se dát dohromady a třeba si nějakého bude moct pak časem nechat.
Jestli s lidmi ale budete mluvit takhle, tak nikomu nepomůžete.

?????
x 29 dalších psů? Kde je chyba?

... ale vyvenčit 31 psů... No - tak jeden 30 minut.. 15 hodin jen jedno venčení všech.

13.12.2021 01:31

?????
x 29 dalších psů? Kde je chyba?

... ale vyvenčit 31 psů... No - tak jeden 30 minut.. 15 hodin jen jedno venčení všech.

Zkuste dvě vodítka a roztrojky, nebo je pusťte volně, oni se nerozutečou. Ale Vaše metoda je zajímavější, to jo :-)
Vím v okolí o třech chovkách, kde maj takové malé psy a nikdo s nimi po městě nechodí. Vypustit na zahradu, max cestou mezi poli, doma po jednom na stůl a učesat.
Prosím, venčit to jde. Ale tady to zvlčelo určitě dřív, než někdo onemocněl. To je hned. Nezavřu dveře, nechci to pak utrácet a najednou mám o 10 ks víc.
Smutný příběh. Ale tady je vidět, že na chov je potřeba mít i "zlou" stránku.
Máte obdivuhodnou interpunkční zásobu :D horlivě očekávám, co ještě přijde :-)

13.12.2021 01:52

Končím na tomhle vlákně. Odsoudit tu umite všechny. To vám jse dobře. Na víc se nemůžete nikdo.
A příklad? Momentálně 154 hadů.
Z toho 30 chovnych. Dalších 30 mimina s nejistou budoucnosti. Zbytek nevhodny na chov z x důvodu. Ale jo sem kurba mnozka. Sem kurba mnozka co narvala 3 mega do zvirat aniz by se ji vratila aspon desetina. A sem ta kurba co to dela dal.
Ze vy neumite obstarat vic jak 1 psa je hezky ale neninto slovo svaty.
Jsou situace a pripady kdy to jde. To ze vy to neumite neznamena ze to nejde.
Jdete do haje. Fakt už.

Promiňte, že vás ruším v rozčilování, ale zaujalo mě množství vašich hadů. To máte kolik různých druhů?

13.12.2021 06:42
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Andrýsek3 napsal(a):
Tak snad jde hlavně o ta zvířata, ne? Pokud je paní ve špatném zdravotním stavu je jen dobře, že ti psi se dál netrápí.. Ona se postarat momentálně nezvládne, nikdo jiný očividně taky ne. Až bude v pořádku může se soudit a dokazovat. Teď je důležité, že o ty psy bude postaráno, budou mít co jíst a pít a někdo jim konečně ostříha drápy.

Pejskové jsou momentálně v karanténě a bude to na dýl.
Já mám teď doma místo, posledního pejska z dočasky se nám podařilo umístit minulý týden, ale bohužel, pejskové mají potvrzený svrab a giardie, (zdroj Dogpoint), takže momentálně není možné je umístit do dočasných péčí.
😢

13.12.2021 08:06
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

A jak byste si to představovala? Byla byste radši, kdyby ti psi tam zůstali? V tom stavu v jakém byli odebráni? Je snad dobře, že se o ně někdo postará,když majitelka to očividně nezvládá. Ta zvířata musela trpět..
Dokážu si přestavit, že taková chovka může fungovat, ale ne s jedním člověkem, na kterém visí i životy těch zvířat. Starat se zaráz o 4 vrhy štěňat musí být fulltime job, zodpovědní chovatelé si dají práci i s tím jedním, a co pak ten zbytek 30 psů. Je sice hezky, že si nechává důchodce, ale nikdo ji nenutil si pořizovat další a další. Pak z toho vznikne smečka 30 psů o kterou se nemá šanci jedna osoba postarat. Sama jste měla problém během covidu postarat se o všechny vaše hady a sama jste neměla nikoho, kdo by se o ně postaral. Když chovám takové množství zvířat, tak musím mít snad nějaký plán B.

13.12.2021 08:27
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Ouško4 napsal(a):
Pejskové jsou momentálně v karanténě a bude to na dýl.
Já mám teď doma místo, posledního pejska z dočasky se nám podařilo umístit minulý týden, ale bohužel, pejskové mají potvrzený svrab a giardie, (zdroj Dogpoint), takže momentálně není možné je umístit do dočasných péčí.
😢

Snad se z toho brzy dostanou a pak se budou moct rozjet do dočasek. Znovu jsem se dívala na ty fotky a je mi těch zvířat fakt líto. Sleduji Dogpoint a vždy mě tak potěší videa, jak jsou ti psi úplně jiní než při odebrání. Samozřejmě šrámy na těle i duši zůstávají, ale už je to na té dobré cestě.

13.12.2021 08:33

Škoda, že takhle razantní nebyli i v případě CHS paní Mileny Růžičkové, tam to nedopadne dobře.

13.12.2021 08:41

Když chovám takové množství zvířat, tak musím mít snad nějaký plán B.

tak nejak.
postarat se o 50 malych psu na full time - jde. A jde se postarat opravdu dobre.
jen zalozni plan nemuze byt -pomuze nekdo z rodiny, nejak to dopadne - ale musi tam byt zase zamestnanec na plny uvazek.

13.12.2021 09:41

Plán B musím mít, i když chovám psa jednoho. To jen na okraj.
Paní nezvládala, je mi to líto, ale možná začla být "hladová" - po penězích.
Zaměstnanec na plný úvazek něco stojí ! I když......možná by rád někdo pomáhal i za málo - ne každý může mít psa. Ale paní to výrazně podcenila - možná nebyla (už) psychicky v pořádku.
Psychicky zdravý člověk nenechá situaci dojít do takových rozměrů. Přesto si myslím, že psi jsou stále její a mělo by posléze dojít ke spravedlivému vyúčtování.
Ne, že psi zmizí neznámo kde a množku si z nich udělá někdo jiný. Přesná a poctivá evidence a je základ!

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 09:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.215

Promiňte, že vás ruším v rozčilování, ale zaujalo mě množství vašich hadů. To máte kolik různých druhů?

Většinu tvoří klasicti hroznýši královští. Cca 70-80 kusů. O něco menší počet jsou tmavky. Momentálně 21 tmavek. Z toho většina adulti. Pak pár hroznýšovců duhových. Taktéž v mutacích. Nějaké užovky obsolety, pár užovek emorysek. A hejno boaedonů (užovky domácí /africké)
Druhovou rozmanitost jsem musela zredukovat. Dřív jsem mivala i písečné hroznysky, klasicke uzovky, x druhů korálovek. Ale zatím je jen jedna mistnost a ne všemu by se tam dařilo tak jak by mělo. Takže jsem to osekala. Ono i takto je to zahul a skoro nemozne v jedne mistnosti tvorit podminky pro vse. Dikybohu tmavky a boa to maj stejne. Cenchrie vlastne taky a boaedonum je to je naprosto sumak.

13.12.2021 09:46

Zaměstnanec na plný úvazek něco stojí ! I když......možná by rád někdo pomáhal i za málo - ne každý může mít psa. Ale paní to výrazně podcenila - možná nebyla (už) psychicky v pořádku.
Psychicky zdravý člověk nenechá situaci dojít do takových rozměrů. Přesto si myslím, že psi jsou stále její a mělo by posléze dojít ke spravedlivému vyúčtování.
Ne, že psi zmizí neznámo kde a množku si z nich udělá někdo jiný. Přesná a poctivá evidence a je základ!

Plán B musím mít, i když chovám psa jednoho

jen jednoho psa pohlida rodina, znami, hotel pro psy - a vyresite to za par minut a operativne.

tady se bavime o plnohodnotne náhrade - o zamestnanci,
to byla pointa

Přesto si myslím, že psi jsou stále její a mělo by posléze dojít ke spravedlivému vyúčtování.

jo, mela by zaplatit veskere naklady.

13.12.2021 09:54
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Jo, to určitě. Proto nemám druhého psa, vím, že shánět jednomu psovi hlídání není zas tak lehké, ale dá se. Dvoum už je to horší, třiceti...

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.215

Plán B musím mít, i když chovám psa jednoho

jen jednoho psa pohlida rodina, znami, hotel pro psy - a vyresite to za par minut a operativne.

tady se bavime o plnohodnotne náhrade - o zamestnanci,
to byla pointa

Přesto si myslím, že psi jsou stále její a mělo by posléze dojít ke spravedlivému vyúčtování.

Když ty útulky a spolky pak vrátí lidem to co vybrali konkrétně na tyhle psy pak beze všeho. Jinak sorry nemaj nárok. Jejich prachy to nebudou.

13.12.2021 09:59
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Když ty útulky a spolky pak vrátí lidem to co vybrali konkrétně na tyhle psy pak beze všeho. Jinak sorry nemaj nárok. Jejich prachy to nebudou.

A vy myslíte, že ty zprasený psy dávají dokupy zadarmo? Veterina, krmivo, čas?
Kdyby si člověk pořizoval jen to, o co se zvládne postarat, postaral se o to po všech stránkách (ne, že pes bude mít po přerostly drápy a zkažený zuby, což se nestane za 2 měsíce), tak by je nikdo nemusel odebírat.

13.12.2021 10:03

Píšu spravedlivému vyúčtování, do kterého náklady samozřejmě patří. Ale nejsou to jen náklady. Ti psi měli nějakou cenu. Vrhy štěňat byly připraveny k prodeji, po vyléčení - pokud jsou nemocní.
A to je ta druhá strany vyúčtování. Ale už jen po vaem výkřiku ......pochybuji, že ke spravedlivému účetnictví dojde. Psi zmizí, paní zůstanou náklady, nehodný syn a oči pro pláč. Ráda bych se mýlila.
A nekamenujte mě, pochopitelně uznávám, že tak daleko to neměla nechat dojít! Proto píšu, že byla pravděpodobně psychicky nemocná.
A zase - jako u všech podobných kauz : To si nikdo nevšiml, že něco není v pořádku, dřív, než to "bouchlo" ?

13.12.2021 10:07

To si nikdo nevšiml, že něco není v pořádku, dřív, než to "bouchlo" ?

Možná i všiml, ale tady v tom státě se vždycky čeká na to, až to dopadne blbě.

13.12.2021 10:10

Většinu tvoří klasicti hroznýši královští. Cca 70-80 kusů. O něco menší počet jsou tmavky. Momentálně 21 tmavek. Z toho většina adulti. Pak pár hroznýšovců duhových. Taktéž v mutacích. Nějaké užovky obsolety, pár užovek emorysek. A hejno boaedonů (užovky domácí /africké)
Druhovou rozmanitost jsem musela zredukovat. Dřív jsem mivala i písečné hroznysky, klasicke uzovky, x druhů korálovek. Ale zatím je jen jedna mistnost a ne všemu by se tam dařilo tak jak by mělo. Takže jsem to osekala. Ono i takto je to zahul a skoro nemozne v jedne mistnosti tvorit podminky pro vse. Dikybohu tmavky a boa to maj stejne. Cenchrie vlastne taky a boaedonum je to je naprosto sumak.

Díky za podrobnou odpověď, to je fakt nálož. Jestli to dobře chápu, část z nich máte pro chov a zbytek jen tak pro radost?

13.12.2021 10:18
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Andrýsek3 napsal(a):
A vy myslíte, že ty zprasený psy dávají dokupy zadarmo? Veterina, krmivo, čas?
Kdyby si člověk pořizoval jen to, o co se zvládne postarat, postaral se o to po všech stránkách (ne, že pes bude mít po přerostly drápy a zkažený zuby, což se nestane za 2 měsíce), tak by je nikdo nemusel odebírat.

Přesně tak, dát do pořádku tolik psů stojí peníze, čas, energii a ti lidé z útulku musí taky z něčeho žít ...
Já třeba pravidelně posílám každý měsíc peníze na charitu a je mi jasné, že to pokryje minimální prd ta částka ode mne.

Nechápu vás leihtan v tomhle teda vůbec . Vidite jen jednu stranu "chudáka paní chovatelku" - ale i já si myslím, že tohle měla mít ošefovane , při tolika psech mit pojistku .
Neřeknu ,že to od ní bylo sobecké (neznám ji) ,ale lehkomyslne určitě ...
A chudáci psi ,co museli vytrpět :-(

13.12.2021 10:27
Ouško4

XXX.XXX.8.30

To si teď děláš srandu? 🙈🙈🙈
Jako fakt si myslíš, že útulky a spolky z těch vybraných peněz mají něco jiného, než že to narvou do těch pejsků?

Třeba náš spolek má (myslím si) obrovskou propagaci, přesto všechny holky, co v tom jsme, to prakticky ještě dotujeme že svýho.

Adopční poplatek tak tak pokryje ZÁKLADNÍ veterinární ošetření, jako vakcinace, odčervení a čip. Vůbec se nezmiňuju o tom, když se řeší zdravotní problém, kde pak tisíce lítají vzduchem jak vlaštovky, jen na diagnostice. Nějaká léčba, případně doplňky výživy, případně speciální dieta...to jsou položky úplně mimo.
Dočaskářky jsou většinou holky, co s těma pejskama lítají po veterinách ve svém volném čase, na svoje náklady...
...tvl a přesto se najde člověk, co vypustí z huby větu, že by spolky měly vrátit co se vybere 🙈🙈🙈😥😥😥

Pojď to říct do očí holce, co si z práce bere dovolenou, aby jezdila s fenou, na vlastní náklady, několikrát týdně na veterinu na krev.

Občas je mě smutno. Jakože fakt smutno.

13.12.2021 10:41
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ouško4 napsal(a):
Jako fakt si myslíš, že útulky a spolky z těch vybraných peněz mají něco jiného, než že to narvou do těch pejsků?

Třeba náš spolek má (myslím si) obrovskou propagaci, přesto všechny holky, co v tom jsme, to prakticky ještě dotujeme že svýho.

Adopční poplatek tak tak pokryje ZÁKLADNÍ veterinární ošetření, jako vakcinace, odčervení a čip. Vůbec se nezmiňuju o tom, když se řeší zdravotní problém, kde pak tisíce lítají vzduchem jak vlaštovky, jen na diagnostice. Nějaká léčba, případně doplňky výživy, případně speciální dieta...to jsou položky úplně mimo.
Dočaskářky jsou většinou holky, co s těma pejskama lítají po veterinách ve svém volném čase, na svoje náklady...
...tvl a přesto se najde člověk, co vypustí z huby větu, že by spolky měly vrátit co se vybere 🙈🙈🙈😥😥😥

Pojď to říct do očí holce, co si z práce bere dovolenou, aby jezdila s fenou, na vlastní náklady, několikrát týdně na veterinu na krev.

No, správné spolky tak fungují. Ale zas netvařme se, že nikdy nikdo neslyšel o podvodech, manipulacích a nespravedlivých výběrech peněz, léčení psů, pro které by byla poslední injekce vysvobozením... Ví někdo s jistotou, do kterého spolku se ta zvířata dostala a jak ten spolek funguje?
Ono je to těžké. Do kauzy nevidím, tak se k ní nevyjadřuji. Pochybuji ale, že to bude černobílé.

13.12.2021 10:48
Terven

XXX.XXX.103.178

Varaxi napsal(a):
No, správné spolky tak fungují. Ale zas netvařme se, že nikdy nikdo neslyšel o podvodech, manipulacích a nespravedlivých výběrech peněz, léčení psů, pro které by byla poslední injekce vysvobozením... Ví někdo s jistotou, do kterého spolku se ta zvířata dostala a jak ten spolek funguje?
Ono je to těžké. Do kauzy nevidím, tak se k ní nevyjadřuji. Pochybuji ale, že to bude černobílé.

Obávám se, že leithian neměla na mysli jenom ty "špatný spolky", nýbrž všechny šmahem

Pro Ouško - tohle je zrovna případ, kdy je zbytečný se rozčilovat. Napadají mě takový různý přísloví...ale radši ne...škoda slov.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 11:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Terven napsal(a):
Obávám se, že leithian neměla na mysli jenom ty "špatný spolky", nýbrž všechny šmahem

Pro Ouško - tohle je zrovna případ, kdy je zbytečný se rozčilovat. Napadají mě takový různý přísloví...ale radši ne...škoda slov.

Vsechny ne ale dost ano. Pokud spolky lidem co jim poslali na lecbu techto zvirat daji vedet ze penize puziji jinde. Pak ano at je vymahaj za peci. Na druhou stranu pokud ne nevidim duvod proc by jednu vec meli mit placenou dvakrat. A to ze dost utulku a spolku drzi psy doma za kazdou cenu a delaj virtualni adopce. Prispevky na zvirata ktera mohla byt jinde ale nejsou. Operuji kuchaji a leci polomrtve atolete psi dedecky atd... Sorry ale s tim souhlasi jen vůl.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Přesně tak, dát do pořádku tolik psů stojí peníze, čas, energii a ti lidé z útulku musí taky z něčeho žít ...
Já třeba pravidelně posílám každý měsíc peníze na charitu a je mi jasné, že to pokryje minimální prd ta částka ode mne.

Nechápu vás leihtan v tomhle teda vůbec . Vidite jen jednu stranu "chudáka paní chovatelku" - ale i já si myslím, že tohle měla mít ošefovane , při tolika psech mit pojistku .
Neřeknu ,že to od ní bylo sobecké (neznám ji) ,ale lehkomyslne určitě ...
A chudáci psi ,co museli vytrpět :-(

Musi z neceho zit? Aha takze ja prispeju na lecbu psa a platim z toho este dotycnymu doma elektriku a novou tv? Protozr on se uvolil? Pokud vim spolky jsou neziskovky ne? Tudiz bez baroku na platy. Jakmile si za neco nechavam platit sorry to uz neni charita ale normalni práce.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 11:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Ouško4 napsal(a):

Delas jak kdybys ty a ona byla jedina. Co na tom ze chivatelka se nezbavila starejch psů a z penez za stenata je lecila a drzela v dobrém stavu. To nevidis protože nechces. A u nikoho nezebrala. Ja taky zachranuju hady, driv par koni a taky sem nezebrala a nechtela narozdil od tebe verejne popleskat jak sem skvělá že zachranuju zvizatka.
Treba ted se tu rok a pul se ru s nemocnou krajtou. Do chovu k hovnu heprodejny zvire. Musi u me dozit. Narvala sem do ni za posledni rok jen za lecbu 15 tis... Tak prosimte drz hu bu o tom jaka sem necitelna mrcha a jak vubec nemam sajna...

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Delas jak kdybys ty a ona byla jedina. Co na tom ze chivatelka se nezbavila starejch psů a z penez za stenata je lecila a drzela v dobrém stavu. To nevidis protože nechces. A u nikoho nezebrala. Ja taky zachranuju hady, driv par koni a taky sem nezebrala a nechtela narozdil od tebe verejne popleskat jak sem skvělá že zachranuju zvizatka.
Treba ted se tu rok a pul se ru s nemocnou krajtou. Do chovu k hovnu heprodejny zvire. Musi u me dozit. Narvala sem do ni za posledni rok jen za lecbu 15 tis... Tak prosimte drz hu bu o tom jaka sem necitelna mrcha a jak vubec nemam sajna...

A k tomu se staram o domacnost, dote chlapa dalsi havet a svete div se stiham i praci. A nebrečím jakej sem chudak ze mi nikdo nepomůže a neprispeje.

13.12.2021 11:17
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Tohle už je na nějakej kurz sebeovládání, zvládání agrese nebo tak něco... 🙈 tady bojujete za klidnou diskuzi, ale v každém příspěvku na někoho útočíte, urážíte, slovně napadáte. Opravdu nedokážete říct svůj názor jinak? To se takhle chováte i normálně? V jinych diskuzích byste už dostala ban.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 11:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Díky za podrobnou odpověď, to je fakt nálož. Jestli to dobře chápu, část z nich máte pro chov a zbytek jen tak pro radost?

Neco je do chovu, něco dorost takze snad budouci chov nicmene bez zaruk. U hadu tak tretina vrhu nebo snusky dobra max na mazliky. A neb sem si brala jen mimina nebo zvirata dospela ale vzdy s nejakym Ale. Uz neni nejmladší, dava neoplozenky. Prvni vrh malej a pochcipal. Samec nepari atd. Nikdy este nerodila asi je neplodna atd. Tak to s tim chovem zas tak slavny taky neni. Jako letos zkusim parit nejakych 18 samic ale nepocitam ze vyjde vic jak 5 porodu a to jeste kdyz bude klika. Nebo zvirata z be noc supr podminek. Takze bych rekla ze pro velkem stesti bude k chovu tak 30,40 zvirat max vcetne samcu. Neb kdyz neco doroste jine zs zestarne. A t problemove si nechavam. Vyjimecne dostane někdo ze znamych něco na mazlika když vyloženě shání.
Nezastiram ze nejake odchovy chci i ja ale nejsem na tom zavisla a ani do budoucna s tim narozdil od vetsiny chovatelů nepocitam. Furt to drzim tak abych to mohla dotovat z vyplat a nebyla zavisla na produkci nebo jak to rict.

13.12.2021 11:28
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Musi z neceho zit? Aha takze ja prispeju na lecbu psa a platim z toho este dotycnymu doma elektriku a novou tv? Protozr on se uvolil? Pokud vim spolky jsou neziskovky ne? Tudiz bez baroku na platy. Jakmile si za neco nechavam platit sorry to uz neni charita ale normalni práce.

To , že vy dáváte peníze za své hady nebo jiná zvířata je vaše věc, vaše rozhodnutí ,vy jste si zvolila...

Já taky platím za svoje zvířata ,děti a já nevím co ... dělám to proto,že jsem chtěla a dělám to ráda.

Ale lidé, kteří dělají v charitách, spolcích ,neziskovách to dělají proto, že se snaží zachránit zvířata, ktera platí za chyby a blbost nezodpovědných lidí (většinou)

Ať už na úkor času, energie, osobního života, nebo v neziskovkach za pár tisíc ...
A samozřejmě jsou tam i lidé, kteří jsou zmetci (ale tak to jsou všude), tak se snažím najit takové ,které znám a věřím, že moje peníze jdou tam, kam mají

13.12.2021 11:32

Neco je do chovu, něco dorost takze snad budouci chov nicmene bez zaruk. U hadu tak tretina vrhu nebo snusky dobra max na mazliky. A neb sem si brala jen mimina nebo zvirata dospela ale vzdy s nejakym Ale. Uz neni nejmladší, dava neoplozenky. Prvni vrh malej a pochcipal. Samec nepari atd. Nikdy este nerodila asi je neplodna atd. Tak to s tim chovem zas tak slavny taky neni. Jako letos zkusim parit nejakych 18 samic ale nepocitam ze vyjde vic jak 5 porodu a to jeste kdyz bude klika. Nebo zvirata z be noc supr podminek. Takze bych rekla ze pro velkem stesti bude k chovu tak 30,40 zvirat max vcetne samcu. Neb kdyz neco doroste jine zs zestarne. A t problemove si nechavam. Vyjimecne dostane někdo ze znamych něco na mazlika když vyloženě shání.
Nezastiram ze nejake odchovy chci i ja ale nejsem na tom zavisla a ani do budoucna s tim narozdil od vetsiny chovatelů nepocitam. Furt to drzim tak abych to mohla dotovat z vyplat a nebyla zavisla na produkci nebo jak to rict.

U hadů se "produkce" asi moc nevyplatí, ne? Když vezmu náročnost péče, délku březosti a tak...

Jakého největšího jedince máte?

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Ja nikde netvrdila ze si toho nenabrala moc a ze by psy nemela darovat spolkum nebo zaplatit peci. Jen ze to neni tak cerne a fakt neni fer hazet v tomhle vinu na ni. Ona je do toho stavu nedostala. A že vás ojebe vlastní dítě. No jsem zvědavá kolik z vás by v tomhle počítalo že se na vás rodina vyse re a zvířata nechá chcipat. Me by to nenapadlo. Taky spoleham na rodinu ze kdyz by něco vim ze oni primo se nezmaknou postarat ale ze daji vedet osobam se kterymi jsem domluvená. Kdyz by něco. Vzdycky musite na nekoho spolehnout.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 11:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

U hadů se "produkce" asi moc nevyplatí, ne? Když vezmu náročnost péče, délku březosti a tak...

U hadu většina chovatelu jede na vysledek. Malokdo to má jako já. Pár lidí se tím normálně živí. Plnohodnotne. Zbytek to ma jako druhý příjem. Druhá skupina jsou lidi s pár (do 15 treba) zviraty co maji odchovy spis nahodne.
Kdyz se sezene klientela dá se. Za predpokladu ze je ustaleny chov a o zvirata zajem. Ale dejme tomu mam tu hroznyse. Rodiče me stali jako 4leti po jednom vrhu 20tis. Ve vrhu meli dve mimina každé v hodnotě 2000euro.plus par dalsich nizsoch hodnot. Nechtela jsem je zivit dlouho. Mista neni nazbyt tak jsem sla leckde pod ceny aby byli rychleji z domu.
Ona si spousta lidi mysli nakoupim drahy hady, flaknu je k sobe bude hejno mimin a vydelam balik. Realita ze resite kde sehnat dost zradla, ze zase zvedli ceny elektriny. Ze vami vybrany pary se nesnesou a parit necchtej. Ze samice potrati. Vyfrkne neoplozenou snusku nebo se geny namichaj presne jinak nez se cekalo. Ze tamten chyti hnilobu tlamy nebo zanet ze zlomenyho zubu. Atd atd. Mraky možnosti co se může potento.
Jinak narozdil od savcu papiry nemaj ale mene znamy chovatel pokud nema neco ceho moc neni prodava za o dost min jak neldo kdo uz ma jmeno. A výdělek na tom chovu se dá dosahnout. Ale neni to 5 ani 10 let.
Zaklad zni jednoduše..

13.12.2021 11:42
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

A k tomu se staram o domacnost, dote chlapa dalsi havet a svete div se stiham i praci. A nebrečím jakej sem chudak ze mi nikdo nepomůže a neprispeje.

Mě ještě nedá nereagovat ..
Že se starate o dítě, chlapa a další havěť ??? 😁

Nemyslím to urážlivě, ale rozesmálo mě to .

Možná proto jste tak od rány, protože to vypadá, že všechno leží jen na vás 🤔

Pouvažovala bych na změně tady ..
Já se starám o totéž, taky chodím do práce... Ale dělám to ráda, chtěla jsem to tak ...
O chlapa se teda nestarám , ten se umí sám o sebe postarat a staráme se společně o náš domov ...

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Největší je tu krajta 4,5m a 50 kg

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 11:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Mě ještě nedá nereagovat ..
Že se starate o dítě, chlapa a další havěť ??? 😁

Nemyslím to urážlivě, ale rozesmálo mě to .

Možná proto jste tak od rány, protože to vypadá, že všechno leží jen na vás 🤔

Pouvažovala bych na změně tady ..
Já se starám o totéž, taky chodím do práce... Ale dělám to ráda, chtěla jsem to tak ...
O chlapa se teda nestarám , ten se umí sám o sebe postarat a staráme se společně o náš domov ...

A tak jasne ze to nelezi jen na me. Ale 2generacni barak. Chlapi at ho davaj dokupy pokaci starej strom, vymeni okapy, predelaj koupelnu. Namontujou novej kotel bojler atd. Posekaj zahradu a blabla mraky veci. A zenska uvari nebo uklidi. Pripadne se to prohodi. Ale práce proste je. Starat se o chlapa myslim věnovat se mu. Nelze netravit cas jen s nim. To taky nejde. Starani se o chlapa jsem formulovala bl be. Pardon. S ditkem nekam vyrazit, pustit si spolecne oblibenej seros. Pomoct se školou. Ano neni to práce nebo vylozene starani se ale ten čas to ukrajuje. A do toho hejno zvirat. Ja si nestezuju. Me to takhle vyhovuje. Jen rikam ze tvrdit o nekom jakej je chudam protoze on si parlrat veme dovcu aby jel se zviretem na veterinu kterou mu zaplati. No fajn. Ale neni jedina jsou lidi co toho dotujou vic. Kolikrat ja nedorazila do rachoty kvuli porodu nebo veterine. Zere mi to veskerou dovcu krom celozavodky a vanoc.

13.12.2021 12:10

Není vám absolutně jasné, co je nezisková organizace. Veobecně, nejen, co se psů týká. Znamená to, že ta organizace nevytváří zisk ke zdanění, výjimečně, pokud má kromě neziskové činnosti, také činnost hospodářskou - pak ji v účetnictví odděluje a její zisk normálně daní. Neznamená to v žádném případě, že zaměstnanci nemají nárok na mzdu.
Proto jsem psala hned ze začátku, že by psi měli být pečlivě a důsledně evidováni, každý pes měl svoji kartu a tam by se vedlo normální účetnictví. Říká se tomu transparentní ?
Ne, že se pejsci rozpynou v propadlišti spolků, útulků a dočasek. Tím neříkám, že konečný výsledek bude plusový. Možná to dopadne tak, že paní bude splácet dluh do konce života. Ale pořádek by v tom měl být !!!

13.12.2021 12:11

Leithian, vy jste neuvěřitelná, vážně.
Co tu jste, obecně na ifauně, už jsem se xkrát dočetla, jak moc máte hadů, kolik je s nima práce, jak musíte dřít, abyste to utáhla, kam všude musíte jezdit, kolik vás to stojí/stálo/bude stát. Fňukáte tu léta. Jako byste chtěla plácnout po zádech za to, že žijete, jak žijete. Nevybavuju si nikoho, kdo by se pořád oháněl penězma, výdajema a prací kolem zvířat, jako vy. Jen na téhle stránce je toho dost.

A pak máte tu drzost se na.srávat do lidí, co se nezištně starají o cizí zvířata? Do dočaskářů?
Kolikrát si tu třeba Impact stěžovala na to, jak je zapřažená? Napovím, ani jednou.

Víte, já takhle hnusná nebývám, ale vy naléváte ten hrnek tolerance svým odporným projevem příliš rychle, že mi nezbývá vám připomenout, jak jste už dvakrát dramaticky ohlásila svůj odchod. Prosím, stůjte si za svým a fakt jděte.

13.12.2021 12:11
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Hé, ona je tak těžká jako já. Nebo skoro. :)
To bych nedala, to by mě sežralo. :) Já mám hady ráda, ale ne ty, kteří jsou větší než já.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Leithian, vy jste neuvěřitelná, vážně.
Co tu jste, obecně na ifauně, už jsem se xkrát dočetla, jak moc máte hadů, kolik je s nima práce, jak musíte dřít, abyste to utáhla, kam všude musíte jezdit, kolik vás to stojí/stálo/bude stát. Fňukáte tu léta. Jako byste chtěla plácnout po zádech za to, že žijete, jak žijete. Nevybavuju si nikoho, kdo by se pořád oháněl penězma, výdajema a prací kolem zvířat, jako vy. Jen na téhle stránce je toho dost.

A pak máte tu drzost se na.srávat do lidí, co se nezištně starají o cizí zvířata? Do dočaskářů?
Kolikrát si tu třeba Impact stěžovala na to, jak je zapřažená? Napovím, ani jednou.

Víte, já takhle hnusná nebývám, ale vy naléváte ten hrnek tolerance svým odporným projevem příliš rychle, že mi nezbývá vám připomenout, jak jste už dvakrát dramaticky ohlásila svůj odchod. Prosím, stůjte si za svým a fakt jděte.

Donutili jste me k tomu sami tim jak furt nekdo tvrdi ze tamten pomaha, tamten se dře a ja vim hovno a hovno umim tak co si dovoluju neco rict. Tamten je chudak protoze a bez mu neconrict do oci. Ale beda jak clovek dokaze ze to ma stejny nebo horsi. To hned jsem za fnukala a chudinku co vyzaduje buhvico. Ja se taky nezistne staram o zver a co jako? Kdyby mi je nekdo ukrad neexistuje az na vyjimky dokazat co je my treba. A pokid umite cist. Me nevadi co delam a jakej mam zaprah a dakt si na to nestezuju. Ale kdyz me osocite jak vim hovno a delam hovno mam jako pritakat ze jo jen oni, vy a dalsi neco delaj a ja si valim sunky a kritizuju.? Ale no tak

13.12.2021 12:18

Jednak si to zvilili stejně jako hadařka. Druhak - mnozí to mají jako povolání, asi jim to přijde lepší, než sedět v Lidlu na kase. Ale zase - zvolili si to sami !
Neříkám, že by je nikdo neměl pochválit, natož mít je všechny za zloděje, ale......každá mince má dvě strany.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 12:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Varaxi napsal(a):
Hé, ona je tak těžká jako já. Nebo skoro. :)
To bych nedala, to by mě sežralo. :) Já mám hady ráda, ale ne ty, kteří jsou větší než já.

Jsou to nunanci. Teda pichat atb 35kilovy cuze je slusnej adrenalin pro dva lidi ale uznavam ze je slusna a jen sebou mele a nesnazi se nas sejmout. Takovou jsem mela retiku. 2m. Tam to byl porod a sance ze to hadovi pichnu tak 50/50 i ve trech lidech 😂 pak sem se jednou nabalila do x vrstev mikin, trojich teplaku. Pomodlila se tam nahoru at mi nejde aspon po obličeji. Prezila jsem. Had kupodivu taky. Ale byla jsem pochcana pos rana a ruce zervany zubama jak od malyho tygra.

Donutili jste me k tomu sami tim jak furt nekdo tvrdi ze tamten pomaha, tamten se dře a ja vim hovno a hovno umim tak co si dovoluju neco rict. Tamten je chudak protoze a bez mu neconrict do oci. Ale beda jak clovek dokaze ze to ma stejny nebo horsi. To hned jsem za fnukala a chudinku co vyzaduje buhvico. Ja se taky nezistne staram o zver a co jako? Kdyby mi je nekdo ukrad neexistuje az na vyjimky dokazat co je my treba. A pokid umite cist. Me nevadi co delam a jakej mam zaprah a dakt si na to nestezuju. Ale kdyz me osocite jak vim hovno a delam hovno mam jako pritakat ze jo jen oni, vy a dalsi neco delaj a ja si valim sunky a kritizuju.? Ale no tak

Chcete, aby Vám někdo platil, vařil, pral,... za to, že se staráte o svou rodinu a zvířata?
Haló. Oni se starají o svou rodinu, svá zvířata, a ve volném čase po své práci jdou pracovat k cizím zvířatům.
Zvoneček. Vstávat.
Konec tady.
Běžte štípat dříví.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Jednak si to zvilili stejně jako hadařka. Druhak - mnozí to mají jako povolání, asi jim to přijde lepší, než sedět v Lidlu na kase. Ale zase - zvolili si to sami !
Neříkám, že by je nikdo neměl pochválit, natož mít je všechny za zloděje, ale......každá mince má dvě strany.

Vystihla jste to tak jak jsem to myslela a jen nedokazala napsat.

13.12.2021 12:22

No už pár dní docela koukám, jak některé baví se úplně zbytečně a o ničem poštěkat s "cizíma" lidma na internetu. Až to tu bude zase normální a k věci, budu ráda.

13.12.2021 12:23
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Úplně mimo téma :
Jste tu lidi chytří ... Mohla bych někomu napsat SZ - ohledně výpočtu fyziky (7 třída) - téma Paka,kladka , působení síly ?🙏🙏🙏

Děti píšou test a s něčím nejsme schopni hnout 🤔

Prosím ,písnete mi kdyžtak SZ, ať tady neoclanim s tematem mimo 😁

13.12.2021 12:24

Roza - píšu SZ

Jinak tchýně je na tom lépe, už je z JIP zpět na standardním pokoji.

13.12.2021 12:35

Ouško4 napsal(a):

No jo, no, je to smutné, že si vás taky někdo dovolí nepoplácat, jak jste dobrá. Ale chválit s uznáním lze jen v případě, že vás zná člověk osobně a vidí tu práci za vámi, ne jen to, co se napíše do diskuze - s tím musíte holt počítat.

Jak se objevují informace, zřejmě se o klasickou množírnu, nad kterou si tady všichni uplivnou, nejednalo.
Každý slušný majitel má ohledně svých zvířat plán B, paranoici i plány C, D až třeba Ž.
Jenže zdraví se neptá a do průseru můžete spadnout z minuty na minutu - nevíme, jak paní byla dlouho v nemocnici, proč syn nekonal (bylo to dlouho?, už nemohl?, došly finance?, neuměl to řešit?). Myslím, že to není klasická kauza primárního týrání zvířat chovem, ale někdy se to prostě tak sejde - velká smůla.

Na druhou stranu - mezi útulkovými paními či dočaskářkami je poměrně dost "divných" žen. Znám víceméně jen jeden korektně fungující takový psí spolek - Voříškov - tam bych se nebála poslat pomoc či přiložit ruku, ale je to o hlubší komunikaci a znalosti těch lidí. Nicméně v prostředí internetu není problém vzbudit soucit nad žalostnou troskou ze slovenské osady a rejžovat finance od měkkosrdcatých, co to jen jde. A pak se přitáhne další troska. To je větší raubírna než tihle jorkmuti.

Tak se vždycky ptám, zda by se dočkářky a útulkové paní poprsily stejně rychle, kdyby to byla smečka třiceti zanedbaných kavkazanů či nějakých olezlých kříženců á 50 kg+. Ti už se tak snadno se srdcervoucími příběhy nepouštějí do světa a mohou naopak zůstat na krku. Jak dlouho by takovým dámy věnovaly svou energii?

Nic není černobílé, no.

13.12.2021 12:51
GAELLE

XXX.XXX.66.235

čt 24
hmmm
Izraelští zdravotničtí experti nedoporučili zavést čtvrtou dávku očkování proti covidu-19, a to ani v případě seniorů a lidí s oslabenou imunitou.

13.12.2021 12:54

Ty brďo, to už je macek😲

13.12.2021 13:06
Ouško4

XXX.XXX.8.30

No jo, no, je to smutné, že si vás taky někdo dovolí nepoplácat, jak jste dobrá. Ale chválit s uznáním lze jen v případě, že vás zná člověk osobně a vidí tu práci za vámi, ne jen to, co se napíše do diskuze - s tím musíte holt počítat.

Jak se objevují informace, zřejmě se o klasickou množírnu, nad kterou si tady všichni uplivnou, nejednalo.
Každý slušný majitel má ohledně svých zvířat plán B, paranoici i plány C, D až třeba Ž.
Jenže zdraví se neptá a do průseru můžete spadnout z minuty na minutu - nevíme, jak paní byla dlouho v nemocnici, proč syn nekonal (bylo to dlouho?, už nemohl?, došly finance?, neuměl to řešit?). Myslím, že to není klasická kauza primárního týrání zvířat chovem, ale někdy se to prostě tak sejde - velká smůla.

Na druhou stranu - mezi útulkovými paními či dočaskářkami je poměrně dost "divných" žen. Znám víceméně jen jeden korektně fungující takový psí spolek - Voříškov - tam bych se nebála poslat pomoc či přiložit ruku, ale je to o hlubší komunikaci a znalosti těch lidí. Nicméně v prostředí internetu není problém vzbudit soucit nad žalostnou troskou ze slovenské osady a rejžovat finance od měkkosrdcatých, co to jen jde. A pak se přitáhne další troska. To je větší raubírna než tihle jorkmuti.

Tak se vždycky ptám, zda by se dočkářky a útulkové paní poprsily stejně rychle, kdyby to byla smečka třiceti zanedbaných kavkazanů či nějakých olezlých kříženců á 50 kg+. Ti už se tak snadno se srdcervoucími příběhy nepouštějí do světa a mohou naopak zůstat na krku. Jak dlouho by takovým dámy věnovaly svou energii?

Nic není černobílé, no.

Jak dlouho by takovým dámy věnovaly svou energii?
Tak dlouho, jak by bylo potřeba. A každý v té míře, v jaké je schopen pomoct, v míře svých možností. V míře toho, jak moc je člověk ochoten vystoupit ze své "komfortní zóny". Těch aspektů je hodně. Třeba i benevolence partnera a ostatních členů rodiny.

Pomáhat není povinnost. Ale je to možnost.

Holky, o kterých mluvím, mají můj obrovskej obdiv, bez ohledu na to, že se fakt najdou lidí, co si myslí, že to dělají kvůli pleskánkům na rameno, a že za ty prachy ve skutečnosti jedou na Barbados na dovču.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Pro představu toho jak dle vás ona hrozně moc ty psy tyrala. Foto z jejiho soukromého profilu.

13.12.2021 13:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

XXX.XXX.59.11

eh, koukám, že jsem udělala jen dobře, že jsem šla dělat to svářo. Tady opravdu je marný úplně všechno.

13.12.2021 13:19
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ouško4 napsal(a):
Jak dlouho by takovým dámy věnovaly svou energii?
Tak dlouho, jak by bylo potřeba. A každý v té míře, v jaké je schopen pomoct, v míře svých možností. V míře toho, jak moc je člověk ochoten vystoupit ze své "komfortní zóny". Těch aspektů je hodně. Třeba i benevolence partnera a ostatních členů rodiny.

Pomáhat není povinnost. Ale je to možnost.

Holky, o kterých mluvím, mají můj obrovskej obdiv, bez ohledu na to, že se fakt najdou lidí, co si myslí, že to dělají kvůli pleskánkům na rameno, a že za ty prachy ve skutečnosti jedou na Barbados na dovču.

Ale jo, děvčata (a chlapci), kteří skutečně pomáhají, mají i můj obdiv. Samozřejmě že ano.
Ale prostě já nevím, ke komu se dostali ti psi od té paní zmíněné výš. A tím pádem nemůžu říct, jestli se těm psům dostalo v dočaskách adekvátní péče, jestli byli ti psi zneužiti k vydělání peněz, jestli by dočaskářky měly nebo neměly vracet psy, peníze nebo cokoli...
Já to prostě nevím.
Počet těch psů u majitelky je zarážející. Na druhou stranu to samo o sobě nic moc nevypovídá.
Nevěřím tomu, že je to tak jednoduché.
Největší smysl mi dává, co sem psala orionka. Ale i to je teorie a ruku do ohně bych za to nedala.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 13:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Varaxi napsal(a):
Ale jo, děvčata (a chlapci), kteří skutečně pomáhají, mají i můj obdiv. Samozřejmě že ano.
Ale prostě já nevím, ke komu se dostali ti psi od té paní zmíněné výš. A tím pádem nemůžu říct, jestli se těm psům dostalo v dočaskách adekvátní péče, jestli byli ti psi zneužiti k vydělání peněz, jestli by dočaskářky měly nebo neměly vracet psy, peníze nebo cokoli...
Já to prostě nevím.
Počet těch psů u majitelky je zarážející. Na druhou stranu to samo o sobě nic moc nevypovídá.
Největší smysl mi dává, co sem psala orionka. Ale i to je teorie a ruku do ohně bych za to nedala.

Mě nadavaji začátečníci u hadů že jsem mnozka. Pak se holedbaj jak sehnali hada tam nebo tam odsud od supr chovatele. Hmm. Ja mam 150 celkem. Oni maj 400 klidne jen plodnych na pareni nepocotano dorost, mimina atd tskze pocet pak leze klidne dost nad tisicovku behem sezony porodu. 😂 Ale ja jsem mnozka ze jich mam hafo. Mno...
Ano na pocet je to hodne ale! 16 stenat. To je tak od 3,4 fen. A zbytek? Chovnej pes nebo dva, a vyslouzilci. Nebo odrostla stenda pro ktery se nejakeho duvodu nenasel vhodny zajemce (nevhodni na chov z duvodu skusu, nesestoupleho varlete a tak se neprodali prvnimu aby na nich sekal bezpapiraky) ono pocet je hodne ale realne vzato... Kouknete na fotky co jsem sem davala. At vidite jak to u ni vypadalo.

13.12.2021 13:24
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Pro představu toho jak dle vás ona hrozně moc ty psy tyrala. Foto z jejiho soukromého profilu.

Ale nikdo netvrdí ,že je týrala
Ale že bylo prostě lehkomyslné nechat to zajít tak daleko , bez toho ,aby měla při tolika pejscich záložní plán.

13.12.2021 13:25
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Roza - píšu SZ

Jinak tchýně je na tom lépe, už je z JIP zpět na standardním pokoji.

Děkuji moc.
Máte to tam, :-)

Jsem ráda,že je tchýni líp ... Jen tak dál :-) !!!

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 13:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Ale že bylo prostě lehkomyslné nechat to zajít tak daleko , bez toho ,aby měla při tolika pejscich záložní plán.

To ja nerikam. Bohuzel zalozni plan byl jen jeden a tam to tezce selhalo
Na druhou stranu. Svine je ten syn. Moh mame dat vedet ze to neudela. Nebo sam vcas oslovit spolky. Kdyz to bylo narychlo.... To ze se na to vysral... Za me je ten ha jzl on. Nikoliv pani ktera jen podcenila svoji vlastni krev.

13.12.2021 13:30
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Nebyla záložní plán leithian?
leithian, přiznejte se, že Vy ty psy zkrmujete hadům?

13.12.2021 13:31
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To ja nerikam. Bohuzel zalozni plan byl jen jeden a tam to tezce selhalo
Na druhou stranu. Svine je ten syn. Moh mame dat vedet ze to neudela. Nebo sam vcas oslovit spolky. Kdyz to bylo narychlo.... To ze se na to vysral... Za me je ten ha jzl on. Nikoliv pani ktera jen podcenila svoji vlastni krev.

Jestli to je takto... Tak máte pravdu, synáček měl dodržet slovo a postarat se. Nebo to neměl slibovat.

13.12.2021 13:31
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Varaxi napsal(a):
Já to prostě nevím.

Psi byli převezeni do 4 útulků - útulek Tábor, útulek Olomouc, Voříškov a Dogpoint. Zrovna těm dvou posledním věřím moc moc. Za mě dělají praci skvěle. O těch dvou nevím, předpokládám, že to jsou klasické městské útulky. To jen kam byli psi převezeni. :) Ta kauza je tak zmedializovana, že pochybuji o tom, že by se teď začalo se psi nějak nekale nakládat, budou pod drobnohledem.

Edit: zrovna Dogpoint dává videa, jak jim upravují kožíšky.

13.12.2021 13:58

Ale protože je to nezodpovědné - na tom se asi shodneme, tak je nad v naem státě konfiskace majetku bez soudu a rozudku nepřípustná. Proto vý píšu o přesné evidenci a pohybu těch psů, kteří jsou (snad)stále majetkem té paní. Proto píu o sledování nákladů, protože i ty k majetku patří. Možná, že se paní pak ráda svých psů vzdá. Ale je nepřípustné je zašantročit, aby nikdo nevěděl kam.

13.12.2021 13:59

Andrýsek3 napsal(a):
Psi byli převezeni do 4 útulků - útulek Tábor, útulek Olomouc, Voříškov a Dogpoint. Zrovna těm dvou posledním věřím moc moc. Za mě dělají praci skvěle. O těch dvou nevím, předpokládám, že to jsou klasické městské útulky. To jen kam byli psi převezeni. :) Ta kauza je tak zmedializovana, že pochybuji o tom, že by se teď začalo se psi nějak nekale nakládat, budou pod drobnohledem.

Edit: zrovna Dogpoint dává videa, jak jim upravují kožíšky.

Děkuji za informace.

13.12.2021 14:11
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Ale protože je to nezodpovědné - na tom se asi shodneme, tak je nad v naem státě konfiskace majetku bez soudu a rozudku nepřípustná. Proto vý píšu o přesné evidenci a pohybu těch psů, kteří jsou (snad)stále majetkem té paní. Proto píu o sledování nákladů, protože i ty k majetku patří. Možná, že se paní pak ráda svých psů vzdá. Ale je nepřípustné je zašantročit, aby nikdo nevěděl kam.

Minulý rok v březnu byli do Dogpointu taky přivezeni nějací jorci a čivavy v příšerném stavu. Dali je dokupy, pak museli být vráceni majitelce, že tak rozhodl úřad. Kauza se dal řeší, ale majitelce asi nebylo nic prokázáno, tak psi museli vydat zpět. Byli tam v předběžné náhradní péči. Tak jen, že to asi není tak složité, aby se psi vrátili původním majitelům a nikde se nezašantročí. Záleží, jak moc to je v jakém případě dobře nebo ne.
Fotka z březnových jorku, fotek mají na stránkách a instagramu víc (nepěkné) a i fotky jak je dali dokupy.

13.12.2021 14:24

Andrýsek3 napsal(a):
Minulý rok v březnu byli do Dogpointu taky přivezeni nějací jorci a čivavy v příšerném stavu. Dali je dokupy, pak museli být vráceni majitelce, že tak rozhodl úřad. Kauza se dal řeší, ale majitelce asi nebylo nic prokázáno, tak psi museli vydat zpět. Byli tam v předběžné náhradní péči. Tak jen, že to asi není tak složité, aby se psi vrátili původním majitelům a nikde se nezašantročí. Záleží, jak moc to je v jakém případě dobře nebo ne.
Fotka z březnových jorku, fotek mají na stránkách a instagramu víc (nepěkné) a i fotky jak je dali dokupy.

Zase děkuji a doufám, že původní majitelce náhradní péči naúčtovali. Zcela vážně a bez ironie.
( A píšu jak hotentot, protože mi klávesnice bojkotuje f, š a někdy taky v )

14.12.2021 11:48
Andrýsek3

XXX.XXX.105.241

Vy tu víte vše, jak to je tedy teď s nutnosti třetí dávky? Musím jít po 9 měsících od druhé dávky? Teď to počítám, že když jsem byla v březnu, tak už mi to tedy vyprší? Díky.

14.12.2021 11:53
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Andrýsek3 napsal(a):
Vy tu víte vše, jak to je tedy teď s nutnosti třetí dávky? Musím jít po 9 měsících od druhé dávky? Teď to počítám, že když jsem byla v březnu, tak už mi to tedy vyprší? Díky.

Dle mého Vám po 9ti měsícich vyprší platnost očkování a bude na vás nahlíženo jako na neočkovanou.

Navíc tedy na níže zmiňovaný omikron 2 dávky jsou málo a jste pak nechráněná , pro ochranu doporučuji přeočkování 3 dávkou 😔

14.12.2021 11:57
Andrýsek3

XXX.XXX.105.241

Dle mého Vám po 9ti měsícich vyprší platnost očkování a bude na vás nahlíženo jako na neočkovanou.

Navíc tedy na níže zmiňovaný omikron 2 dávky jsou málo a jste pak nechráněná , pro ochranu doporučuji přeočkování 3 dávkou 😔

Já půjdu, jen jsem chtěla počkat ještě nějak po Novém roce, ale podle výpočtů mi to vychází, že začátkem ledna už nebude platné.

14.12.2021 12:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nechci tu mást, ale není platnost po druhé dávce jen těch 6 měsíců? 9 se mi zdá moc. Mamce přišla pozvánka na třetí po 6měsících.

14.12.2021 12:12

lesnížínka napsal(a):
Nechci tu mást, ale není platnost po druhé dávce jen těch 6 měsíců? 9 se mi zdá moc. Mamce přišla pozvánka na třetí po 6měsících.

možnost jít na třetí dávku po 6 měsících. Platnost očkování ale vyprší po 9 měsících.

14.12.2021 12:15

proti psí se bude očkovat každý týden aneb špatně fungující vakcína postupně ztrácí i zbytky své účinnosti

není pokus opakovat nefunkční řešení s o to větší intenzitou známkou šílenství?

14.12.2021 12:28
fikovnice

XXX.XXX.135.251

proti psí se bude očkovat každý týden aneb špatně fungující vakcína postupně ztrácí i zbytky své účinnosti

není pokus opakovat nefunkční řešení s o to větší intenzitou známkou šílenství?

Tak ono jde u některých fakt i o ty důvody - to vůbec nesměřuju na kohokoli konkrétního zde. Spíš mám na mysli lidi v reálném životě...včetně sebe.

A včetně paní v očkovacím centru, s níž jsem právě mluvila...
Pro "Ir.ma": Paní neměla vůbec čas se vybavovat, tak jsem nemohla se zeptat, promiň, prosím.

14.12.2021 12:33
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já mám teď aktuálně info o nemocnicích.
Paní, 35 let, obecně vzato zdravá. Po telefonické konzultaci s obvodním lékařem, který nějak nehodlal řešit její nepříliš závažné problémy při kovidu, si zavolala sanitu. A dostala se na ARO.
Dle jejích slov jí prakticky nic není, jen měla bolestivý kašel. Ne že by si stěžovala na péči doktorů nebo sester. Je ráda, že je vyšetřená. Ale závěr vyšetření je takový, že ji bolí svaly, které při kašli namáhá, a vlastně má jinak průběh kovidu naprosto normální a nijak zvlášť rizikový. Přesto je na ARO už třetí den. Žádný nález nemá, kromě zahlenění má plíce zdravá.
Na dotaz jí bylo odpovězeno, že jako neočkovaná je potenciálně riziková, a proto si ji tam raději nechají. Jinak má dle svých slov průběh prakticky stejný, jako jsem měla já, ale moje příčetná obvodní doktorka mi dokázala zajistit vyšetření, aniž bych musela nutně zabírat místo na ARO.
Netvrdím, že je to běžné. Netvrdím, že to zkresluje statistiky nějak významně. Ale prostě když to slyším, tak se nemůžu ubránit dojmu, že je něco špatně. Že se lidi v nemocnici drží pro prachy a že se čísla hospitalizovaných navyšují uměle. A že to očkování má ještě nižší účinnost, než jsem si dosud myslela.
Známá, co pracuje v Brně v nemocnici s kovidpozitivními, říká, že loni nebo letos na jaře bylo mnohem hůř. Teď je tam pár pacientů ve vážném stavu, ostatní by vlastně klidně mohli jít domů. Mají tam pána, který tam je vyloženě jen kvůli tomu, že je pozitivní, protože si kvůli izolaci nemůže koupit ani ty rohlíky a nemá nikoho, kdo by se o něj postaral. Tak je v nemocnici na lůžku pro kovid pacienty. Jinak mu nic není, průběh naprosto OK. A předevčírem odcházela po týdnu paní, která na tom byla podobně a čekala, až si někdo z rodiny bude moci vzít dovolenou a prostě jí třikrát do týdne půjde na nákup.
Hm...
Oproti tomu v Boskovicích rodila kovid pozitivní prvorodička, která čekala čtyři hodiny, než ji po porodu očistí. A pak ji poslali domů, že na kovid pozitivní rodičky nejsou připravení.
Nemůžu si pomoci, nepřijde mi to normální.

14.12.2021 12:40
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Varaxi napsal(a):
Paní, 35 let, obecně vzato zdravá. Po telefonické konzultaci s obvodním lékařem, který nějak nehodlal řešit její nepříliš závažné problémy při kovidu, si zavolala sanitu. A dostala se na ARO.
Dle jejích slov jí prakticky nic není, jen měla bolestivý kašel. Ne že by si stěžovala na péči doktorů nebo sester. Je ráda, že je vyšetřená. Ale závěr vyšetření je takový, že ji bolí svaly, které při kašli namáhá, a vlastně má jinak průběh kovidu naprosto normální a nijak zvlášť rizikový. Přesto je na ARO už třetí den. Žádný nález nemá, kromě zahlenění má plíce zdravá.
Na dotaz jí bylo odpovězeno, že jako neočkovaná je potenciálně riziková, a proto si ji tam raději nechají. Jinak má dle svých slov průběh prakticky stejný, jako jsem měla já, ale moje příčetná obvodní doktorka mi dokázala zajistit vyšetření, aniž bych musela nutně zabírat místo na ARO.
Netvrdím, že je to běžné. Netvrdím, že to zkresluje statistiky nějak významně. Ale prostě když to slyším, tak se nemůžu ubránit dojmu, že je něco špatně. Že se lidi v nemocnici drží pro prachy a že se čísla hospitalizovaných navyšují uměle. A že to očkování má ještě nižší účinnost, než jsem si dosud myslela.
Známá, co pracuje v Brně v nemocnici s kovidpozitivními, říká, že loni nebo letos na jaře bylo mnohem hůř. Teď je tam pár pacientů ve vážném stavu, ostatní by vlastně klidně mohli jít domů. Mají tam pána, který tam je vyloženě jen kvůli tomu, že je pozitivní, protože si kvůli izolaci nemůže koupit ani ty rohlíky a nemá nikoho, kdo by se o něj postaral. Tak je v nemocnici na lůžku pro kovid pacienty. Jinak mu nic není, průběh naprosto OK. A předevčírem odcházela po týdnu paní, která na tom byla podobně a čekala, až si někdo z rodiny bude moci vzít dovolenou a prostě jí třikrát do týdne půjde na nákup.
Hm...
Oproti tomu v Boskovicích rodila kovid pozitivní prvorodička, která čekala čtyři hodiny, než ji po porodu očistí. A pak ji poslali domů, že na kovid pozitivní rodičky nejsou připravení.

Počkej, fakt na ARO???
Na ARO jsem párkrát byla, vždy šlo o život ohrožující stav, ač jsem tam jednou byla při vědomí. Ale jinak to je vyloženě oddělení pro lidi se selhávajícími životními funkcemi.
Nemyslíš spíš JIP?

14.12.2021 12:41
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Varaxi napsal(a):
Hm...

"...že je něco špatně. Že se lidi v nemocnici drží pro prachy a že se čísla hospitalizovaných navyšují uměle. A že to očkování má ještě nižší účinnost, než jsem si dosud myslela."

Ano, toto si myslím také... Tzv. "COVID lůžka" jsou propláceny více.

14.12.2021 12:48

Ono to celé má ještě jednu další stránku - omezily se zbytné zákroky napříč specializacemi.

Otázka zní - co dělá mistra? Praxe samozřejmě.

Takže až si chirurg odskočí v průběhu operace žlučníku ke strejdovi G., nebude se sice nikdo moc divit, ale pacienti zapláčou.

Ono už takhle je to v některých nemocnicích na pováženou (protože mají daných výkonů opravdu málo - teď nemluvím samozřejmě o tom žlučníku, ale třeba o neurochirurgii), natož když ten praktický trénink opravdu nebude.

14.12.2021 12:49

Nemocnice jsou povětšinou akciové společnosti. Co po nich jako chcete? Není to státní zařízení. Je to podnikatel.
Jestli někoho pošlou domů, tak to nebude z akciovky.
Je tady nějaká snaha o to, aby stát měl pár akcií, ale notak... tohle byla ODS a kdo ještě, nynější SPOD09, před 30 lety, není to teď naše nová vláda náhodou?
Tak to pěkně vychází všecko :-)

14.12.2021 13:07
Varaxi

XXX.XXX.150.244

fikovnice napsal(a):
Počkej, fakt na ARO???
Na ARO jsem párkrát byla, vždy šlo o život ohrožující stav, ač jsem tam jednou byla při vědomí. Ale jinak to je vyloženě oddělení pro lidi se selhávajícími životními funkcemi.
Nemyslíš spíš JIP?

Manželka kolegy, co mi to říkala, pracuje na ARO. Takže soudím, že pokud ji nepřeveleli z nějakého vážného důvodu jinam, tak ano, na ARO. Zítra se přeptám.

14.12.2021 13:36

fikovnice napsal(a):
Tak ono jde u některých fakt i o ty důvody - to vůbec nesměřuju na kohokoli konkrétního zde. Spíš mám na mysli lidi v reálném životě...včetně sebe.

A včetně paní v očkovacím centru, s níž jsem právě mluvila...
Pro "Ir.ma": Paní neměla vůbec čas se vybavovat, tak jsem nemohla se zeptat, promiň, prosím.

Nevadí, oni by ti stejně řekli, že nevědí 😉
Zapomněla jsem ti říct, že všichni, které znám osobně a očkovali se vektorovou vakcínou (převážně Astra, ale pár i Janssen), měli po aplikaci horečky. Věkové rozpětí 27-59 let. Takže se jim možná nevyhneš taky.

14.12.2021 13:38
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Nevadí, oni by ti stejně řekli, že nevědí 😉
Zapomněla jsem ti říct, že všichni, které znám osobně a očkovali se vektorovou vakcínou (převážně Astra, ale pár i Janssen), měli po aplikaci horečky. Věkové rozpětí 27-59 let. Takže se jim možná nevyhneš taky.

To ale v mém okolí zase ne, a že jich pár znám, a po Pfizeru ano. Ale to nerozsekneme , každej reagujeme jinak...

14.12.2021 13:42

fikovnice napsal(a):
To ale v mém okolí zase ne, a že jich pár znám, a po Pfizeru ano. Ale to nerozsekneme , každej reagujeme jinak...

Je to možné, jsou to malé vzorky. Kolem mě asi 10-12 lidí, zbytek má mRNA.

14.12.2021 14:55
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Varaxi napsal(a):
Hm...

...by mě ale zajímalo, co by se dělo, kdyby ta rodička poslaná domů, měla nějakou průšvihovou komplikaci...
Btw, boskovickou gyndu znám dobře, přednostu i jeho synátora. Byla jsem tam mj. operovaná. Jejich přístup mě překvapuje, tehdy se přednosta pustil do operace, do které by nešel vůbec nikdo - po celé ČR...
Ale je faktem, že v době, kdy jsem tam byla operovaná, jsem jako pooperační stav s velkou ztrátou krve skončila na chirurgické JIPce, s dvěma staršíma chlápkama...
Neměli vůbec gyn JIPku.

14.12.2021 15:22

Co by bylo?
Přispěla by do statistiky "Umřeli na covid"

Černý humor, vím, ale bohužel dnes často realita.

14.12.2021 15:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ono to celé má ještě jednu další stránku - omezily se zbytné zákroky napříč specializacemi.

Otázka zní - co dělá mistra? Praxe samozřejmě.

Takže až si chirurg odskočí v průběhu operace žlučníku ke strejdovi G., nebude se sice nikdo moc divit, ale pacienti zapláčou.

Ono už takhle je to v některých nemocnicích na pováženou (protože mají daných výkonů opravdu málo - teď nemluvím samozřejmě o tom žlučníku, ale třeba o neurochirurgii), natož když ten praktický trénink opravdu nebude.

S tím žlučníkem nejste vůbec mimo, třeba v naší nemocnici už by ten google byl vhodný teď. Sousedku v pátek večer odvezli se žlučníkem. Udělali ji CT a prý ho má plný kamenů. Nad výsledky jater kroutil na interně hlavou, že prý: vy si asi ráda přihnete, že áno, ty výsledky jater jsou hrozné. Jakové asi budou výsledky jater při žlučníkovém záchvatu a u člověka, který má žlučník plný kamenů? Ne, nemusím být studovaný doktor abych věděla, že to má přímý souvis. Pan doktor se teď tedy může vymlouvat na covid..

14.12.2021 15:49

lesnížínka napsal(a):
S tím žlučníkem nejste vůbec mimo, třeba v naší nemocnici už by ten google byl vhodný teď. Sousedku v pátek večer odvezli se žlučníkem. Udělali ji CT a prý ho má plný kamenů. Nad výsledky jater kroutil na interně hlavou, že prý: vy si asi ráda přihnete, že áno, ty výsledky jater jsou hrozné. Jakové asi budou výsledky jater při žlučníkovém záchvatu a u člověka, který má žlučník plný kamenů? Ne, nemusím být studovaný doktor abych věděla, že to má přímý souvis. Pan doktor se teď tedy může vymlouvat na covid..

Tu sousedku, co má teď covid? Nebo nějakou jinou?

14.12.2021 16:05
fikovnice

XXX.XXX.135.155

lesnížínka napsal(a):

Hele, nechci se teď nikoho zastávat, ale existuje tzv. "alkoholický" jaterní enzym - GGT. Vysoká hodnota znamená dost pravděpodobně nemírné popíjení alkoholu...
Takže pokud měla sousedka elevované zrovna GGT, tak ta hláška mohla být trochu na místě.

Na druhou stranu méně se už ví, že je to enzym, který stoupá při jakémkoli poškození jater xenobiotiky (otrava, léky,...).

14.12.2021 16:29
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Vracím se o mnoho příspěvků zpět, kdy "Odetta" psala o FAS (fetální alkoholový syndrom). Zrovna jsem o tom povídala, tak pro ilustraci dítě s FAS.

14.12.2021 18:02

Chápu to teda správně, že musím jít na 3. dávku v září příštího roku, když 2. budu mít 23. 12. ? Je to tak???

14.12.2021 18:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tu sousedku, co má teď covid? Nebo nějakou jinou?

Ne, ne, to je sousedka mamky, tedy moje bývalá, mamka s ní venčí. Ta co má covid, je tady z naší ulice, ta už je dobrá.

14.12.2021 18:08

Chápu to teda správně, že musím jít na 3. dávku v září příštího roku, když 2. budu mít 23. 12. ? Je to tak???

Podle současných pravidel ano. Vychází vám to hezky před sezónou.
Jak u vás proběhla ta první dávka? Byl nějaký problém?

14.12.2021 18:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Hele, nechci se teď nikoho zastávat, ale existuje tzv. "alkoholický" jaterní enzym - GGT. Vysoká hodnota znamená dost pravděpodobně nemírné popíjení alkoholu...
Takže pokud měla sousedka elevované zrovna GGT, tak ta hláška mohla být trochu na místě.

Na druhou stranu méně se už ví, že je to enzym, který stoupá při jakémkoli poškození jater xenobiotiky (otrava, léky,...).

Sousedku znám dobře a ta pije opravdu velmi umírněně, takřka vůbec...na české poměry.

14.12.2021 18:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Vracím se o mnoho příspěvků zpět, kdy "Odetta" psala o FAS (fetální alkoholový syndrom). Zrovna jsem o tom povídala, tak pro ilustraci dítě s FAS.

Nebudu to víc rozebírat, ale o FAS jsem dělala práci do nějaké školní soutěže a vyhrála jsem s tím. Ale to už je tak dávno, že si z toho nepamatuju ani h... Tehdy mě to téma zajímalo(a podobné) četla jsem zrovna My děti ze stanice ZOO.

14.12.2021 18:28

Podle současných pravidel ano. Vychází vám to hezky před sezónou.
Jak u vás proběhla ta první dávka? Byl nějaký problém?

Ne, při první dávce nebylo vůbec nic. Uvidíme na tu druhou, to mám mít narozeniny, vyšlo to blbě.

14.12.2021 18:31

Ne, při první dávce nebylo vůbec nic. Uvidíme na tu druhou, to mám mít narozeniny, vyšlo to blbě.

Termín se dá posunout, klidně až na leden, jestli nespěcháte na " bezinfekčnost"

14.12.2021 18:34

Termín se dá posunout, klidně až na leden, jestli nespěcháte na " bezinfekčnost"

Nevím, no, váhám, prý jsou zdravotníci hodně nepříjemní, když nepřijdete v termínu. Jenže na ty Vánoce, kdyby mě to skolilo, bylo by to dost blbý.

14.12.2021 18:43

Nevím, no, váhám, prý jsou zdravotníci hodně nepříjemní, když nepřijdete v termínu. Jenže na ty Vánoce, kdyby mě to skolilo, bylo by to dost blbý.

Tak to posuňte přes linku 1221😉
Je trochu porod se tam dovolat, ale posunout termín dávky mohou.

15.12.2021 00:09
fikovnice

XXX.XXX.135.45

lesnížínka napsal(a):
Nebudu to víc rozebírat, ale o FAS jsem dělala práci do nějaké školní soutěže a vyhrála jsem s tím. Ale to už je tak dávno, že si z toho nepamatuju ani h... Tehdy mě to téma zajímalo(a podobné) četla jsem zrovna My děti ze stanice ZOO.

Tak zkus pohledat...já to přednáším, z mé přednášky jsem sem dala to foto dítěte s FAS - mají i určité faciální dysmorfie, což je na tom chudáku dítku vidět .

15.12.2021 06:37
Varaxi

XXX.XXX.150.244

fikovnice napsal(a):
...by mě ale zajímalo, co by se dělo, kdyby ta rodička poslaná domů, měla nějakou průšvihovou komplikaci...
Btw, boskovickou gyndu znám dobře, přednostu i jeho synátora. Byla jsem tam mj. operovaná. Jejich přístup mě překvapuje, tehdy se přednosta pustil do operace, do které by nešel vůbec nikdo - po celé ČR...
Ale je faktem, že v době, kdy jsem tam byla operovaná, jsem jako pooperační stav s velkou ztrátou krve skončila na chirurgické JIPce, s dvěma staršíma chlápkama...
Neměli vůbec gyn JIPku.

V Boskovicích se narodil můj prostřední synovec. Porodní péče byla na jedničku. Je dost možné, že kdyby se nerodilo tam, tak nemám ani synovce, ani švagrovou. Čtyřkilový synovec se narodil s infekcí, ihned šel do inkubátoru a dostal ATB, chudáček malý. A pamatuju si fotku z oddělení, v inkubátorech všechna miminka maličká a pak jeden jediný cvalík. :)
Poporodní ovšem vázla už tenkrát, a to ještě koronavirus byl pojem všeobecně neznámý. Laktační specialistka na matky řvala, přišla dva dny po porodu a divila se, že matky prvorodičky nevědí, jak kojit, kdy teče jaké mléko atd. A že by maminkám včas vysvětlili, jak se dítko koupe, obléká nebo přebaluje, to taky teda ne. Matky se to učily jedna od druhé, zkušenější vysvětlovaly a ukazovaly nováčkům.

15.12.2021 17:20

Tchýně je už pár dní na JIP s různými komplikacemi od covidu a dalších různých nemocí...

Keriton, zdravím Vás a opatrně se ptám...co tchýňka? Je zase o fous lepší? 🌷
U nás dobrý, jsem s manželem negativní, zeť taky, děti na test nemusely, protože nechodí do školky a pozitivní dceři pořád nic není 👍

15.12.2021 17:27
Šarina

XXX.XXX.200.119

Kinga doporucuju vzít komplet. A nevnímat ty scifi a horor prvky. Člověk pak získá krásnou představu o tom že stěhováním tam by si na životním standartu fakt nepomoh.

Já jsem nedávno znovu sáhla po Danu Brownovi - Inferno... a řeknu vám, docela mě mrazilo. Kniha byla napsaná v roce 2013, ale jako by popisovala dnešek. Až děsivé, fakt.

Neregistrovaný uživatel

15.12.2021 17:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Šarina napsal(a):
Já jsem nedávno znovu sáhla po Danu Brownovi - Inferno... a řeknu vám, docela mě mrazilo. Kniha byla napsaná v roce 2013, ale jako by popisovala dnešek. Až děsivé, fakt.

Neni to špatne. Ale vic mrazení mám ze Vzpoury oceánu (vime co je vse na dne oceanu? A co to udela kdyz to nastvem) nebo Vteřiny poté (co by se stalo kdyby svět najedbou přišel o veškerou elektřinu). Kingovky miluju kvuli syrovemu vykresleni charakteru. Neskutecne realisticke.

15.12.2021 17:53

Tohle se teď šíří e-maily mezi důchodci s nadpisem:

"Česká lékařská péče - no, je to síla !!!

Video se zpracovává...

15.12.2021 18:26

Keriton, zdravím Vás a opatrně se ptám...co tchýňka? Je zase o fous lepší? 🌷
U nás dobrý, jsem s manželem negativní, zeť taky, děti na test nemusely, protože nechodí do školky a pozitivní dceři pořád nic není 👍

Velice děkuji za optání. Tchýně už je z nemocnice doma! Takže to šlo díkybohu docela rychle. A to jí ještě ani nestihla skončit karanténa... :)

15.12.2021 18:37

Velice děkuji za optání. Tchýně už je z nemocnice doma! Takže to šlo díkybohu docela rychle. A to jí ještě ani nestihla skončit karanténa... :)

Tak to je super, že se to rychle obrátilo dobrým směrem 👍

15.12.2021 18:54

Mám radost 👍 báječná zpráva nejen před Vánoci! 🌷

Má tchýně 2.1. chudák po převozu do 24h umřela...tak jsem se trochu bála zeptat na tu Vaši ...

15.12.2021 19:31
fikovnice

XXX.XXX.132.237

Tady je to s videi často špatné - stran načtení. Zkus dát odkaz, prosím...

Jinak předevčírem úmrtí S COVIDem , já se to dozvěděla dnes. Sekretářčina maminka, kterou jsem dobře znala asi 25 let! Žila sama, měla problémy s pohyblivostí, několikrát si něco zlomila. Ale asi před 6 týdny hrůza - otevřená zlomenina bérce, nemohla se ani dostat k mobilu, tak bušila na topení, hasiči pak vylamovali dveře. Sekretářce řekli, že při operaci zřejmě zemře - špatné srdce a už vysoký věk... No, a ona zvládla jak operaci, tak 40 dní na ARO. Nicméně následoval překlad do LDN...a to, co jsem se dnes dozvěděla - opravdu hrůza. Sekretářka nebyla informována ani o překladu/převozu, ani o tom, že se paní v nemocnici nakazila koronavirem, a závěrem ani o tom, že maminka umírá. Návštěva jí byla navíc zakázána (přestože ex post jí nějaká dobrá duše řekla, že už to věděli, že paní odchází). Jedná se o stejný špitál, kde pokazili, co se dalo, v případě obou mých rodičů...
Já to tehdy nedala, ale sekretářce fandím v tom, že chce napsat stížnost. Do telefonu se jí všichni omluvili, ale co je to platné...

15.12.2021 20:19
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):

Jinak předevčírem úmrtí S COVIDem , já se to dozvěděla dnes. Sekretářčina maminka, kterou jsem dobře znala asi 25 let! Žila sama, měla problémy s pohyblivostí, několikrát si něco zlomila. Ale asi před 6 týdny hrůza - otevřená zlomenina bérce, nemohla se ani dostat k mobilu, tak bušila na topení, hasiči pak vylamovali dveře. Sekretářce řekli, že při operaci zřejmě zemře - špatné srdce a už vysoký věk... No, a ona zvládla jak operaci, tak 40 dní na ARO. Nicméně následoval překlad do LDN...a to, co jsem se dnes dozvěděla - opravdu hrůza. Sekretářka nebyla informována ani o překladu/převozu, ani o tom, že se paní v nemocnici nakazila koronavirem, a závěrem ani o tom, že maminka umírá. Návštěva jí byla navíc zakázána (přestože ex post jí nějaká dobrá duše řekla, že už to věděli, že paní odchází). Jedná se o stejný špitál, kde pokazili, co se dalo, v případě obou mých rodičů...
Já to tehdy nedala, ale sekretářce fandím v tom, že chce napsat stížnost. Do telefonu se jí všichni omluvili, ale co je to platné...

To je smutné moc.
Kolik paní bylo let?
Sekretářka nebyla s mamkou v kontaktu už ani přes telefon ? 😔

Držím palce, ať tuto těžkou událost zvládne ,jak nejlépe to jde ❤️

15.12.2021 20:34

Na LDNkách vítali i chřipkovou "epidemii", mohli zakázat návštěvy a starci jim byli vydáni napospas. A žádný kovid nepotřebovali.
Stěžovali jsme si, možná bych odpověď od ředitele ještě našla. "Váš otec měl krásnou smrt, odešel ve spánku".

15.12.2021 20:55
fikovnice

XXX.XXX.132.237

To je smutné moc.
Kolik paní bylo let?
Sekretářka nebyla s mamkou v kontaktu už ani přes telefon ? 😔

Držím palce, ať tuto těžkou událost zvládne ,jak nejlépe to jde ❤️

Moc za ni děkuji!
Bude to mít podobné jako já - oba mí rodiče odešli v předvánočním čase...

Jinak paní měla už opravdu vysoký věk, snad 89 let, on byl zázrak, že vůbec zvládla to sešroubování kosti a následně tolik dní na ARO. Prý x-krát na tom ARO říkali, že se asi nedožije dalšího dne.

Telefonicky ve spojení byly každý den (vyjma neděle a v po odešla), a paní prý dceři neustále říkala, ať udělá něco v tom smyslu, ať ji vezme z nemocnice pryč. Tak R. už zařizovala nějaké RHB centrum či co...a takový šok!

15.12.2021 20:56
fikovnice

XXX.XXX.132.237

Na LDNkách vítali i chřipkovou "epidemii", mohli zakázat návštěvy a starci jim byli vydáni napospas. A žádný kovid nepotřebovali.
Stěžovali jsme si, možná bych odpověď od ředitele ještě našla. "Váš otec měl krásnou smrt, odešel ve spánku".

Strašné...
Mě vyhodili od smrtelné postele mého táty. Prosil mě, ať zůstanu... Stále je to ve mně...

15.12.2021 20:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Nenačetlo se to, zatím...ale díky
Tchýně mi takových emailů posílá průměrně 5 denně...musela jsem si jí zablokovat a padá mi to teď do spamů. Úplně by mi zahltila schránku

15.12.2021 20:59

fikovnice napsal(a):
Strašné...
Mě vyhodili od smrtelné postele mého táty. Prosil mě, ať zůstanu... Stále je to ve mně...

Máme to dost podobně. Tenkrát jsem byla pro eutanazii všema deseti.

15.12.2021 20:59

Fikovnice, nejde to, je to zvukový záznam vložený přímo do emailu. Pošlu ti to na WhatsApp.

Edit: ani to nejde, tak holt nic...

15.12.2021 21:01

Fikovnice, nejde to, je to zvukový záznam vložený přímo do emailu. Pošlu ti to na WhatsApp.

Napište, přibližte, o co jde. Třeba jsem ho dostala taky :-))

15.12.2021 21:02

Mně došlo toto :

http://outsidermedia.cz/ …vu/

15.12.2021 21:04

Mně došlo toto :

http://outsidermedia.cz/…vu/

Tak to se moc nepovedlo. Oprava :

http://outsidermedia.cz/kardiolog-dr-thomas-binder-o-oficialnim-korona-narativu/

15.12.2021 21:08
fikovnice

XXX.XXX.132.237

Máme to dost podobně. Tenkrát jsem byla pro eutanazii všema deseti.

Ano, já též...
Zpětně mám mnoho výčitek...bohužel až zpětně mi plno věcí došlo, že jsem měla udělat jinak. Jakýsi reparát jsem složila v případě mámy - byť v nemocnici, odešla mi v náručí. I díky skvělému přístupu neuroJIPky.

Můj expartner mi tehdy napsal:"Musela mít hezkou smrt, když ji její dítě při odchodu z tohoto světa drželo v náručí."

15.12.2021 21:09
fikovnice

XXX.XXX.132.237

Aha, a nějak popsat, oč jde...?

Koukám, že "Orionka" se také ptá...

15.12.2021 21:26

Napište, přibližte, o co jde. Třeba jsem ho dostala taky :-))

Tak ve zkratce:

Paní bez respirátoru se u praktika dožadovala vypsání doporučení na alergologii. Od zaklepání hovor nahrávala a poněkud provokovala, odmítala nasadit respirátor, nebo se telefonicky objednat. Tvrdila, že jí kožní lékařka nedoporučila nošení respirátoru a že je těžké se do ordinace dovolat. Oháněla se Hippokratovou přísahou, svými právy, pak už i právníkem, vecpala se násilně do ordinace a následně byla vyhozena.

Přišlo mi to od začátku jako pokus vyvolat konflikt a nahrát to. I podle tónu a útočnosti dotyčné.

15.12.2021 21:33
Šarina

XXX.XXX.200.119

Neni to špatne. Ale vic mrazení mám ze Vzpoury oceánu (vime co je vse na dne oceanu? A co to udela kdyz to nastvem) nebo Vteřiny poté (co by se stalo kdyby svět najedbou přišel o veškerou elektřinu). Kingovky miluju kvuli syrovemu vykresleni charakteru. Neskutecne realisticke.

Tak, já jsem to myslela tak, že v knize z roku 2013 jde o uměle vytvořený virus, co má za cíl postupně snížit počet miliard lidí na Zemi (nenápadně - tak, že část světové populace se po infikaci stane neplodnou). A figuruje v tom WHO a další existující organizace...
Tu knížku jsem kdysi četla jako takovou scifi oddechovku, která mě tehdy zajímala kvůli mé profesi (a v tom ohledu byl ten příběh dokonale zpracovaný, včetně všech detailů). Je vidět, že Dan Brown měl dobré poradce, co se ve svém segmentu odbornosti zatraceně dobře vyznali. To on tak má u všech knih.
Nyní jsem tu knihu četla z úplně jiného pohledu a fakt mě to vzalo, a to nejsem žádný konspirátor.
PROTOŽE, pokud v oblasti, ve které se (troufám si říct) dobře orientuju, je ta kniha faktograficky přesná, tak mohu logicky předpokládat, že má autor stejně dobré poradce i v jiných oblastech, kterých se kniha dotýká.
A tahle kniha se dotýká... problému s uměle vytvořeným virem, který se šíří aerosolem! (celosvětově!) a má za cíl zachránit zemi před přelidněním.
Co dodat?

15.12.2021 21:34

Tak ve zkratce:

Paní bez respirátoru se u praktika dožadovala vypsání doporučení na alergologii. Od zaklepání hovor nahrávala a poněkud provokovala, odmítala nasadit respirátor, nebo se telefonicky objednat. Tvrdila, že jí kožní lékařka nedoporučila nošení respirátoru a že je těžké se do ordinace dovolat. Oháněla se Hippokratovou přísahou, svými právy, pak už i právníkem, vecpala se násilně do ordinace a následně byla vyhozena.

Přišlo mi to od začátku jako pokus vyvolat konflikt a nahrát to. I podle tónu a útočnosti dotyčné.

Tak tahle scénka ke mně nedošla. Chodí mi veselejší (i ) :

15.12.2021 21:47

Tak ve zkratce:

A jak argumentoval lékař a ostatní?
Z logiky věci přece stačilo všem zúčastněným mimo té dámy nasadit si respirátory FFP3, napsat jí v klidu tu žádanku, a když za dámou zapadly dveře, krátce a intenzivně vyvětrat, ne?

Respirátor přece chrání nositele, ne?

Ale konflikt je lepší vzrůšo, to uznávám...když to někoho baví

15.12.2021 21:58

A jak argumentoval lékař a ostatní?
Z logiky věci přece stačilo všem zúčastněným mimo té dámy nasadit si respirátory FFP3, napsat jí v klidu tu žádanku, a když za dámou zapadly dveře, krátce a intenzivně vyvětrat, ne?

Respirátor přece chrání nositele, ne?

Ale konflikt je lepší vzrůšo, to uznávám...když to někoho baví

Z logiky věci žádanku na alergologii vůbec nepotřebovala, mohla se objednat rovnou...

15.12.2021 22:04

No, jestli jsou tam dlouhé objednací lhůty, jako že asi jsou, je možná lépe osobně s hranou smrtí na jazyku uhádat statim

15.12.2021 22:09

No, jestli jsou tam dlouhé objednací lhůty, jako že asi jsou, je možná lépe osobně s hranou smrtí na jazyku uhádat statim

Kdyby se chtěla domluvit, tak si na těch 5 minut respirátor nasadí, nebo začne srozumitelným vysvětlením, proč ho nemá. Místo toho měla předem zapnuté nahrávání, aby bylo slyšet i zaklepání na dveře, a hned od začátku na sestru šňafe.

15.12.2021 22:32
assil

XXX.XXX.121.3

Z logiky věci žádanku na alergologii vůbec nepotřebovala, mohla se objednat rovnou...

Asi jak kde, mě tam bez žádanky vůbec nevzali.

15.12.2021 22:36

Andrýsek3 napsal(a):
Tady ale nikdo neřeší, že se 80ti léta paní nechce očkovat. Ale, že se člověk rouhá takovým způsobem. To bych radši umřel, než.. A zrovna takový důvod, očkovaný je každý a taky jste svým rodičům nenadávali, že vás radši měli zabít, než do vás píchnout ty jedy.
I nemocný člověk by si třeba přál raději umřít, a u něj má ten důvod aspoň hlavu a patu. A když na to dojde, tak má strach každý..

Přesně, když dojde na lámání chleba a TA s tou kosou stojí u lůžka, nikomu se nechce...ani těm, co mají v malíčku odžito , to co my ještě ne a právě oni se často rouhají, ale zároveň bojí nejvíc. Ta "statečnost" ať si mě vezme, je mi to jedno je strach. Bodlince doporučuji si o tom s babičkou promluvit, o smrti. Těm lidem to velmi pomůže.

K osamělým důchodcům v době zákazu návštěv: ti staříci jsou osamělí i v době povolených návštěv, je jen velmi málo důchodců v zařizeních , kteří mají pravidelné návštěvy a kompenzovalo se to setkáním přes barieru (obdoba Zemanova akvárka, ze kterého si lidi dělali srandu) , nebo rozhovorem přes tablet, mobil, stačilo, aby měli příbuzní zájem. U nás jich loni cca ze 120 lidí zemřelo (podzim-jaro) cca 20 ať již na kovid nebo prostě přišel jejich čas. Je to zcela standartní číslo, v tuto roční dobu to tak je, i v době předkovidové to tak bylo. Pracuji v soc. službách 18 let.

PS: kdyby blbost nadnášela, tak maji v Budějcích nebo u Budějc v jedné domácnosti odřené stropy...

15.12.2021 22:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Přesně, když dojde na lámání chleba a TA s tou kosou stojí u lůžka, nikomu se nechce...ani těm, co mají v malíčku odžito , to co my ještě ne a právě oni se často rouhají, ale zároveň bojí nejvíc. Ta "statečnost" ať si mě vezme, je mi to jedno je strach. Bodlince doporučuji si o tom s babičkou promluvit, o smrti. Těm lidem to velmi pomůže.

K osamělým důchodcům v době zákazu návštěv: ti staříci jsou osamělí i v době povolených návštěv, je jen velmi málo důchodců v zařizeních , kteří mají pravidelné návštěvy a kompenzovalo se to setkáním přes barieru (obdoba Zemanova akvárka, ze kterého si lidi dělali srandu) , nebo rozhovorem přes tablet, mobil, stačilo, aby měli příbuzní zájem. U nás jich loni cca ze 120 lidí zemřelo (podzim-jaro) cca 20 ať již na kovid nebo prostě přišel jejich čas. Je to zcela standartní číslo, v tuto roční dobu to tak je, i v době předkovidové to tak bylo. Pracuji v soc. službách 18 let.

PS: kdyby blbost nadnášela, tak maji v Budějcích nebo u Budějc v jedné domácnosti odřené stropy...

Já souhlasím...ale už je pozdě, už jedu na úspornej režim - vysvětlíte mi to s těma Budějkama?

15.12.2021 23:06

Tak ve zkratce:

A nebylo to celé nahrané, nahrané jako scénka? Lékařka tam byla vidět? To by bylo možná žalovatelné, kdyby to byla skutečně PL.
Od té doby, co jsem viděla film Vrtěti psem, kde mělo utíkat dítě s kočkou v náručí a režisér řval "tak jí dejte do ruky nějakou krabici, tu kočku tam dáme pak".
A to je tak dávno, dnes už jsou prostředky k vytváření iluzí daleko dokonalejší......

15.12.2021 23:36

Tak ve zkratce:

slyšela jsem to a taky mi to přišlo jako trochu provokace....nicméně, sestra ani lékař se určitě takto chovat nesmí...
Jsou pravidla a na tu chvilku si dotyční mohla vzít "hubu" tak říkáme respirátoru nebo jak psáno výš sestru a doktora by neubylo....
Návštěvy u nás v DS také mají pravidla, ale když se personál nekouká, všichni huby dole, nebo se nám courají ...no ostatně je to jejich rodina a snad ví, co dělají a já je peskovat nebudu neb mi to nepřísluší, to bych si mohla sbalit skříňku ...(na návštěvu můžou očkovaní, po kovidu asi do 90 dní? se to pořád mění nebo s papírem o testu...)

16.12.2021 00:40
X dog

XXX.XXX.86.31

https://www.dog-point.cz/novinky/dalsi-nezvladnuty-chov-tentokrat-civavo-jorksiri-psi-opet-v-dezolatnim-stavu

a tak to vypada chvili po te...

16.12.2021 02:51

slyšela jsem to a taky mi to přišlo jako trochu provokace....nicméně, sestra ani lékař se určitě takto chovat nesmí...
Jsou pravidla a na tu chvilku si dotyční mohla vzít "hubu" tak říkáme respirátoru nebo jak psáno výš sestru a doktora by neubylo....
Návštěvy u nás v DS také mají pravidla, ale když se personál nekouká, všichni huby dole, nebo se nám courají ...no ostatně je to jejich rodina a snad ví, co dělají a já je peskovat nebudu neb mi to nepřísluší, to bych si mohla sbalit skříňku ...(na návštěvu můžou očkovaní, po kovidu asi do 90 dní? se to pořád mění nebo s papírem o testu...)

Ano, lékař i sestra pochybili, neměli se nechat vyprovokovat. Ale lidsky je chápu, jestli jim tam chodí lidi takhle prudit. Kdyby šlo pacientce fakt o to doporučení, mohla to řešit hned několika pokojnými způsoby.

16.12.2021 03:30

nevím, jestli strach. maminka, když mi to vyprávěla co babička povídá, tak to povídala s výrazem, že se bojí, aby si babi prostě radši neublížila.

prostě je těžké pochopit, že někdo prostě nechce?

16.12.2021 07:36

nevím, jestli strach. maminka, když mi to vyprávěla co babička povídá, tak to povídala s výrazem, že se bojí, aby si babi prostě radši neublížila.

prostě je těžké pochopit, že někdo prostě nechce?

Jak to má babička s vírou v Boha Bodlinko? Věřící 80letý člověk tohle snad říct nemůže...😮
Věří se tomu těžko....zkuste ji uklidnit....

16.12.2021 07:55
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Verun :
To máte pravdu , že zdaleka ne všichni důchodci mají pravidelné návštěvy ... u některých jsem za těch půl roku co tam je táta neviděla nikoho...

Ale je jich tam dost, co za nimi rodina chodí. Potkáváme se tam pravidelně, já třeba za tátou chodím obden. A vím, že kdybych tam nemohla tak to dá psychicky horko těžko.

Vycházím z toho co mi říkala zdejší sestra. Proto doufám,že toto se už opakovat nebude, protože vidím jak je ta návštěva pro ně moc důležitá a dává jim vzpruhu 🌷

16.12.2021 08:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jak to má babička s vírou v Boha Bodlinko? Věřící 80letý člověk tohle snad říct nemůže...😮

To mám zkušenosti opačné - ti věřící se naopak těší, až potkají své milované na druhé straně. Bůh si křesťany zavolá, až bude ten pravý čas, očkování neočkování. Tak proč to řešit?

To my, nevěřící, to máme těžší.

A ano, naprosto chápu, že se někdo nechce nechat očkovat, když není přesvědčen o pozitivech. A u staré paní naprosto věřím tomu, že se nechce nechat očkovat pro své osobní důvody bez ohledu na pozitiva. Generaci 80 + má smysl očkovat proti jejich vůli v jediném případě - že očkování bude chránit všechny, tj. zajistí kolektivní imunitu. Pokud má chránit jen a pouze očkované staříky a ti se nechtějí dát naočkovat, tak je prostě očkovat nebudu.
Taky mně nemůžou transplatnovat plíci proti mé vůli, i kdyby mi to mohlo zachránit život.

16.12.2021 10:10

Nemocnice v Mladý Boleslavi omezuje plánovaný operace neočkovaných pacientů.
http://www.klaudianovanemocnice.cz/omezeni%2Dpece%2Dv%2Ddusledku%2Dneprizniveho%2Dvyvoje%2Depidemiologicke%2Dsituace%2Dv%2Dsouvislosti%2Ds%2Dsirenim%2Dnove%2Dmutace%2Dviru%2Domicron/d-2565

Co bude další krok proti těm, co se nechtějí očkovat? Už na to mají sázkový kanceláře vypsaný kurzy?

16.12.2021 10:13

Taky stále přemýšlím o lidech, kteří patří do rizikový skupiny, ale "protože jsou očkovaní, nemůže se jim nic stát", a tráví mnoho času zcela zbytečně na nejrůznějších výletech v hromadný dopravě.
Jako chápu, že až budu v důchodu, taky se mi bude chtít jezdit na výlety.

16.12.2021 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A to by mě teda zajímalo. Pan doktor tvrdí, že očkování malých dětí kvůli tomuto má smysl a prý to postihuje ve vyšší míře i bezpříznakové děti. Na druhou stranu tvrdí, že aby se multisystémový syndrom rozvinul, je tam podstatná 3 dny horečka nad 38st. To je bezpříznakové? Takže buďto si pan doktor protiřečí, nebo já neumím číst?
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-epicentrum/698662/kazdy-den-jedno-nove-dite-na-jip-pediatr-z-motola-popsal-zivot-ohrozujici-postcovidovy-syndrom.html

16.12.2021 11:04

Taky stále přemýšlím o lidech, kteří patří do rizikový skupiny, ale "protože jsou očkovaní, nemůže se jim nic stát", a tráví mnoho času zcela zbytečně na nejrůznějších výletech v hromadný dopravě.
Jako chápu, že až budu v důchodu, taky se mi bude chtít jezdit na výlety.

Vždyť už tu máme covid druhý rok ( celý ). Kolik myslíte, že ještě zbývá důchodcům času, aby se mohli jet někam podívat, projít. A vy řeknete, že courají dopravou zbytečně. Jak mají asi courat, na silnicích za volantem je nikdo nechce vidět, často si netroufají. Udělali, co se dalo, nechali se očkovat, tak je nechte courat, dokud můžou. Nebo myslíte, že mají tu s kosou vyhlížet z okna.
Navíc : oni necourají jen po výletech, ale také k mladým hlídat vnoučata, vyvenčit psa, pro vnoučata do školky, do školy, pak s nimi na akce, do kroužků. Většinou to všechno zvládají dopravou veřejnou.

16.12.2021 11:09

X dog napsal(a):
https://www.dog-point.cz/novinky/dalsi-nezvladnuty-chov-tentokrat-civavo-jorksiri-psi-opet-v-dezolatnim-stavu

a tak to vypada chvili po te...

Ale to nejsou ti psi, o kterých psala "leithien".

16.12.2021 11:09

lesnížínka napsal(a):
A to by mě teda zajímalo. Pan doktor tvrdí, že očkování malých dětí kvůli tomuto má smysl a prý to postihuje ve vyšší míře i bezpříznakové děti. Na druhou stranu tvrdí, že aby se multisystémový syndrom rozvinul, je tam podstatná 3 dny horečka nad 38st. To je bezpříznakové? Takže buďto si pan doktor protiřečí, nebo já neumím číst?
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-epicentrum/698662/kazdy-den-jedno-nove-dite-na-jip-pediatr-z-motola-popsal-zivot-ohrozujici-postcovidovy-syndrom.html

Neumíte číst 😁

V článku se píše, že ta horečka více než 3 dny nad 38°C je jedním z příznaků PIMS, cca 3-4 týdny po prodělání covidu.😉

16.12.2021 11:12

Vždyť už tu máme covid druhý rok ( celý ). Kolik myslíte, že ještě zbývá důchodcům času, aby se mohli jet někam podívat, projít. A vy řeknete, že courají dopravou zbytečně. Jak mají asi courat, na silnicích za volantem je nikdo nechce vidět, často si netroufají. Udělali, co se dalo, nechali se očkovat, tak je nechte courat, dokud můžou. Nebo myslíte, že mají tu s kosou vyhlížet z okna.
Navíc : oni necourají jen po výletech, ale také k mladým hlídat vnoučata, vyvenčit psa, pro vnoučata do školky, do školy, pak s nimi na akce, do kroužků. Většinou to všechno zvládají dopravou veřejnou.

No já o tom právě přemýšlím, nevynáším soudy (zatím, i když někde by se mi chtělo).
Covid tu je sice druhý rok, ale půlku roku je v útlumu.
Neříkám, že mají sedět půl roku doma. Ale někdy ve svým okolí opravdu vídám počínání, který nedává rozum a ještě míň dává rozum, že se ten člověk pak diví, že to chytil. A jsou tací, kteří nutně musejí každou chvíli do Prahe nakupovat různý blbůstky a dokážou se u toho báječně vystresovat, vyčerpat a vymrznout :)

16.12.2021 11:17

Ale to nejsou ti psi, o kterých psala "leithien".

Já myslím, že je to tento případ...
https://cnn.iprima.cz/psi-utekli-peklu-a-prezili-ale-zubozena-zvirata-ceka-jeste-dlouhe-zotavovani-53112

16.12.2021 11:19

Spíš pravnoučata. Beru to aspoň podle svojí rodiny, kdy dnes babičky povětšinou ještě pracují.

16.12.2021 11:37

Já myslím, že je to tento případ...
https://cnn.iprima.cz/psi-utekli-peklu-a-prezili-ale-zubozena-zvirata-ceka-jeste-dlouhe-zotavovani-53112

A taky tady...
https://www.denik.cz/krimi/veterina-v-plavsku-odebrala-na-50-jorksiru-chovali-je-v-prisernych-podminkach-20.html

16.12.2021 13:08

ne, já jsem třetí generace nevěřících.

16.12.2021 13:10

http://www.klaudianovanemocnice.cz/omezeni%2Dpece%2Dv%2Ddusledku%2Dneprizniveho%2Dvyvoje%2Depidemiologicke%2Dsituace%2Dv%2Dsouvislosti%2Ds%2Dsirenim%2Dnove%2Dmutace%2Dviru%2Domicron/d-2565

Co bude další krok proti těm, co se nechtějí očkovat? Už na to mají sázkový kanceláře vypsaný kurzy?

to je hustý a podstoupila bych to právníkovi.

16.12.2021 15:03

Buď je možné výkon odložit do doby pro pacienta epidemiologicky příznivější nebo je možné, aby pacient vyjádřil kvalifikovaný nesouhlas s očkováním (negativní revers) a výkon podstoupil i za přítomnosti rizik, která jsou s absencí vakcinace spojená.

Já jsem se dočetla, že neočkovaného pacienta odoperují, jen chtějí podepsat odmítnutí očkování a vědomí s tím spojených rizik. Ale možná špatně čtu. A nebo někdo čte jen nadpis.

16.12.2021 15:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Neumíte číst 😁

V článku se píše, že ta horečka více než 3 dny nad 38°C je jedním z příznaků PIMS, cca 3-4 týdny po prodělání covidu.😉

Áno, máte pravdu už to vidím. Takže asi takto: 3 týdny po covidu dítě dostane horečky a ty musí být nad 38st. a to tři dny, aby to bylo multi selhání.
Ale stejně jako nechápu, proč si doktor myslí, že dítěti pomůže očkování, když ten covid, po kterém mělo následně PIMS, byl bezpříznakový?

Neregistrovaný uživatel

16.12.2021 15:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Tak tos kapicku prehnala dámo. Ne kapicku. Ale těžce. To že vy jste pripokakana neznamena ze ostatní taky.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2021 15:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

A taky tady...
https://www.denik.cz/krimi/veterina-v-plavsku-odebrala-na-50-jorksiru-chovali-je-v-prisernych-podminkach-20.html

O tom sme se tu bavili a mela jsem za to ze jsem to osvetlila dostatečně.

16.12.2021 15:40

No ale ti psi moc denního světla neviděli, co.
Ňáká drsná dneska.

16.12.2021 15:42

Chtěla jsem jít k dr., teda kdybych se tam dovlekla, tak jsem volala, esi tam vůbec jsou,
vzala to sestra a říká - jestli jste nemocná, to byste taky mohla mít covid, tak sem nechoďte!

Neregistrovaný uživatel

16.12.2021 15:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Tak tos kapicku prehnala dámo. Ne kapicku. Ale těžce. To že vy jste pripokakana neznamena ze ostatní taky.

Čert vem že se tu navážíte do mě. To beru. Ale laskavě vynechte mojí rodinu neb to už je přes čáru kur va dost. Neznáte je. Nic sem nepíšou a tohle? Ať tu jsem sprostá nebo ne. Ať do někoho rýpu nebo ne. Vždy je to konkrétně na zdejší diskutující. Nikdy jsem ne urážela ničí blízké a to je hnus a timhle jste u mne klesla na dno totálního odpadu.

16.12.2021 15:46

Čert vem že se tu navážíte do mě. To beru. Ale laskavě vynechte mojí rodinu neb to už je přes čáru kur va dost. Neznáte je. Nic sem nepíšou a tohle? Ať tu jsem sprostá nebo ne. Ať do někoho rýpu nebo ne. Vždy je to konkrétně na zdejší diskutující. Nikdy jsem ne urážela ničí blízké a to je hnus a timhle jste u mne klesla na dno totálního odpadu.

To ale bylo navážení do Vás, ne do té paní, co měla jorky ;-) tak se zas uklidníme :)

16.12.2021 15:49
Dasvo

XXX.XXX.101.144

To ale bylo navážení do Vás, ne do té paní, co měla jorky ;-) tak se zas uklidníme :)

Já si myslím, že to byla reakce na tu hloupou poznámku o Budějovicích.
S leithan velmi často nesouhlasím, ale konkrétně tohle její „vypěnění“ chápu.

16.12.2021 16:06

Dasvo napsal(a):

Ale já myslela, že jsou od Budějc obě a brala jsem tu Verun reakci jako reakci na útulkový komentář atd.

16.12.2021 16:07

Dasvo napsal(a):

Jak souvisí Budějky a leithan ? Něco tam o ní bylo? Není to vztahovačnost?

16.12.2021 16:10

Buď je možné výkon odložit do doby pro pacienta epidemiologicky příznivější nebo je možné, aby pacient vyjádřil kvalifikovaný nesouhlas s očkováním (negativní revers) a výkon podstoupil i za přítomnosti rizik, která jsou s absencí vakcinace spojená.

Já jsem se dočetla, že neočkovaného pacienta odoperují, jen chtějí podepsat odmítnutí očkování a vědomí s tím spojených rizik. Ale možná špatně čtu. A nebo někdo čte jen nadpis.

Ano, v tom případě je to prohlášení podle mýho názoru účelově špatně napsaný. Já čtu toto:
"Omezení se týká pouhého odkladu plánovaných operačních výkonů u některých neočkovaných pacientů."

Pak je mnoho řádků vysvětlování, proč že je toto opatření zavedeno a koho všeho ochrání. Se přiznám, že jsem se zprvu přes tahle vysvětlování nedočetla.
Až skoro na konci je i ta vaše věta.

16.12.2021 16:14

Ano, v tom případě je to prohlášení podle mýho názoru účelově špatně napsaný. Já čtu toto:
"Omezení se týká pouhého odkladu plánovaných operačních výkonů u některých neočkovaných pacientů."

Pak je mnoho řádků vysvětlování, proč že je toto opatření zavedeno a koho všeho ochrání. Se přiznám, že jsem se zprvu přes tahle vysvětlování nedočetla.
Až skoro na konci je i ta vaše věta.

Stačí číst do konce.
Hlavně to opatření má podle jejich vyjádření ochránit pacienty samotné. Asi předpokládají, že oslabení operací oslabí imunitní systém.......atd. Nakonec popisují to celkem přesně.

16.12.2021 16:17

rapotacka11 napsal(a):
V MB je ještě
https://www.rodicka.cz/pirkovo-sanatorium-mlada-boleslav/

Ocení někdo, kdo se chystá v MB na operaci. Nevím, jestli je to Keriton, spíš si chtěla jen tak dloubnout do Klaudiána. ( A vzbudit nové vášně ? )

16.12.2021 16:22

Ocení někdo, kdo se chystá v MB na operaci. Nevím, jestli je to Keriton, spíš si chtěla jen tak dloubnout do Klaudiána. ( A vzbudit nové vášně ? )

Přesně, už se tu nikdo dlouho nepohádal, tak jsem to chtěla zkusit trochu rozjet.
Náhodou jsem zahlídla titulek na netu, tak mě to zaujalo a dala jsem to sem, nic víc.

16.12.2021 16:26

Někdo sem vložil odkaz na článek z Dogpointu, Orionka reagovala, že to jsou jiní psi, tak jsem dala odkazy na správnou kauzu, o které jste tu psala.
Údajně to úřadům nahlásil přímo syn chovatelky...

16.12.2021 16:28

lupus4 napsal(a):
https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/cesky-biocip-spolehlive-detekuje-covid-prokazala-studie-rychleji-nez-pcr-40381341#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=C3x3tBKDKBe-202112161521&dop_id=40381341&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

čip + covid, no nevim :-) :-)

16.12.2021 16:32

čip + covid, no nevim :-) :-)

Třeba se to spáruje s čipem z očkování... A když se to nebude mít s čím spárovat, spustí to alarm😂

16.12.2021 16:50

Třeba se to spáruje s čipem z očkování... A když se to nebude mít s čím spárovat, spustí to alarm😂

Doufám, že budou kvalitnější než ten, co dostala psice. Ta už ho nemá. A to jsme ho dostali zadarmo, pro psici stál 800,--
A lidem nespokojeným, se pořád něco nelíbí.

16.12.2021 16:57

:-) holoprojekci na návsi "megi neni vočkovaná, ukažme si na ni!" :-)
Jsem na něco přišla. Megý chtěla odejít z čekárny, protože tam nebyla její dr., ale nějaká cizí. Normálně nasadila styl tank "tady nebudu" a šla a já smykem za ní. Nikdy se na veterině nebála, chodí tam ráda, všecko olíže a oslintá, ale už v čekárně poznala, že tentokrát tam není nic dobrého? :-) Jsem ji musela posadit na klín. A měla pravdu. Měla jen dostat injekci a dr. říká - podržíte toho psa... víc?
:-) No a včera tam už zas byla naše dr. a megý nečekala na vyzvání a vběhla dovnitř a sedla si k nohám dr. a že tam zůstane, u své nové paničky :-)

16.12.2021 16:59

Doufám, že budou kvalitnější než ten, co dostala psice. Ta už ho nemá. A to jsme ho dostali zadarmo, pro psici stál 800,--
A lidem nespokojeným, se pořád něco nelíbí.

To je ta psice, co jí čip cestoval dolů na nohu? On tam na konečné vystoupil.
Já jen že máme také čip někde už nad loktem nebo co to je za část a máme jej pět let, máme ještě platnou jízdenku?

Neregistrovaný uživatel

16.12.2021 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Pro neznale. Pani byla od Jindřichova Hradce. Mily synator co to udajne hlásil to sice nahlasil ale neobtezoval se psum do doby odebrani zajistit nic. Nechal je ve vymrzlym baraku bez vody a zradla. To jen tak na okraj. A hlásil to ne hned jak tam prisel ale uz ve chvili kdy se nakou dobu nestaral. Tim se ale samo nepochlubi.
Jinak ja jsem z Budějovic. A psala jsem to na diskuzich leckde. Takze verun příspěvek mě výjimečně vážně naštval a docela ráda bych od ní slyšela omluvu. Ne na svoji osobu. Ale na rodinu mi nikdo sahat ve zlém nebude.

16.12.2021 18:52

To je ta psice, co jí čip cestoval dolů na nohu? On tam na konečné vystoupil.
Já jen že máme také čip někde už nad loktem nebo co to je za část a máme jej pět let, máme ještě platnou jízdenku?

Jo, jo. Ven nevylezl, ale někam zmizel. Přečipovat nenechám, neřeším. Číslo v očkováku máme.

16.12.2021 19:21

Je to Peková, je to dlouhé, neposlouchala jsem to celé. Pro Fíkovnici : jasně říká, že po prodělaném covidu je imunita lepší. A že do vysoké protilátkové odpovědi se neočkuje. Nakonec - pusťte si to.

https://svobodne-radio.cz/2021-12-15-studio-beta-mudr-sona-pekova-s-novymi-informacemi-o-vakcinach/

16.12.2021 19:44

Pro neznale. Pani byla od Jindřichova Hradce. Mily synator co to udajne hlásil to sice nahlasil ale neobtezoval se psum do doby odebrani zajistit nic. Nechal je ve vymrzlym baraku bez vody a zradla. To jen tak na okraj. A hlásil to ne hned jak tam prisel ale uz ve chvili kdy se nakou dobu nestaral. Tim se ale samo nepochlubi.
Jinak ja jsem z Budějovic. A psala jsem to na diskuzich leckde. Takze verun příspěvek mě výjimečně vážně naštval a docela ráda bych od ní slyšela omluvu. Ne na svoji osobu. Ale na rodinu mi nikdo sahat ve zlém nebude.

leithian ten strop je odřený od tebe a možná až na rákos , ty se zde prezentuješ, tvoji rodinu neznám, ale předpokládám, že v nějaké žiješ, a obyčejně se to tak hovorově píše....zbytečně okolo sebe kopeš a ztrácíš zbytky sebeúcty, vztahuješ zdejší diskusi do osobních vztahů, ale já/my diskutuju s tebou, tak si to tak vykládej a nesnaž se své názorové vystupování zaměnit za starost o dobré jméno rodiny. Každej příčetnej ten slovné obrat pochopí. Víš, na hrubý pytel, hrubá záplata.

Ta množka je z Plavska? Ta paní ty yorky množí již mnoho let a psíci jsou dost nemocní. I když kdysi opečovávaní? ale křížení bez ladu a skladu se na jejich zdraví podepsalo.
Edit: z Plavska byl i podivín Váňa, mnoho psů, kdysi nějaký kůň.... taky to s ním nedopadlo.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2021 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

leithian ten strop je odřený od tebe a možná až na rákos , ty se zde prezentuješ, tvoji rodinu neznám, ale předpokládám, že v nějaké žiješ, a obyčejně se to tak hovorově píše....zbytečně okolo sebe kopeš a ztrácíš zbytky sebeúcty, vztahuješ zdejší diskusi do osobních vztahů, ale já/my diskutuju s tebou, tak si to tak vykládej a nesnaž se své názorové vystupování zaměnit za starost o dobré jméno rodiny. Každej příčetnej ten slovné obrat pochopí. Víš, na hrubý pytel, hrubá záplata.

Ta množka je z Plavska? Ta paní ty yorky množí již mnoho let a psíci jsou dost nemocní. I když kdysi opečovávaní? ale křížení bez ladu a skladu se na jejich zdraví podepsalo.
Edit: z Plavska byl i podivín Váňa, mnoho psů, kdysi nějaký kůň.... taky to s ním nedopadlo.

Víš o tom kulový kulovy... Tak si do paní nekopej. Jestli nemocnejma psama myslis spatny zuby a epilepsii zklamu te. To ma v chovu kazda chovna barevnych jorku. Kazda. Naprosto.
Zajimavy ze ja i x dalsich od ni psy mame a naprosto zdravy. Tak ti nejak nevim.
A mezi nami. Telefonat na kvs co se deje byl na zacatku prosince. Tretiho tam byli. Odebrani za tyden. Obec, kvs, spolky i ten syn na psy týden srali vesele dál.... Ti co zemřeli mohli žít... Ale to nevidite. Ovsem u osoby s vasim intelektem neocekavam premysleni nad problemem a zjisteni si informaci. Rychlý soud dle par fb prispevku utulku je lepsi. To k vám pasuje.

16.12.2021 19:59
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tak nakonec ještě KVS a útulky mohou za to, že tam umřeli psi. Mamma Mia! 🙈

16.12.2021 20:03

Je to Peková, je to dlouhé, neposlouchala jsem to celé. Pro Fíkovnici : jasně říká, že po prodělaném covidu je imunita lepší. A že do vysoké protilátkové odpovědi se neočkuje. Nakonec - pusťte si to.

https://svobodne-radio.cz/2021-12-15-studio-beta-mudr-sona-pekova-s-novymi-informacemi-o-vakcinach/

Tak mě to zkraje zaujalo, ale jak to pokračuje, mám pocit, že všichni jsou zločinci, jen ona letadlo. A to jsem jí fakt fandila.

16.12.2021 20:08
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Četla jsem několik příšerných, tragických osudů psů,
které milovník, odborník choval ve velkým množství.
Končí to vždy stejně.
Omezenost, nenažranost?
Viník jen jeden.

16.12.2021 20:15

Víš o tom kulový kulovy... Tak si do paní nekopej. Jestli nemocnejma psama myslis spatny zuby a epilepsii zklamu te. To ma v chovu kazda chovna barevnych jorku. Kazda. Naprosto.
Zajimavy ze ja i x dalsich od ni psy mame a naprosto zdravy. Tak ti nejak nevim.
A mezi nami. Telefonat na kvs co se deje byl na zacatku prosince. Tretiho tam byli. Odebrani za tyden. Obec, kvs, spolky i ten syn na psy týden srali vesele dál.... Ti co zemřeli mohli žít... Ale to nevidite. Ovsem u osoby s vasim intelektem neocekavam premysleni nad problemem a zjisteni si informaci. Rychlý soud dle par fb prispevku utulku je lepsi. To k vám pasuje.

No právě barevných, když byli ještě nebarevní šlo to s nima asi z kopce....proto se muselo něco přikřížit...a opravdu jen o zubech to není. Bohužel FB nemám...takže informace čerpám z jiných zdrojů.
Edit: a myslím i ,že už tam jednou nějaká šťára byla....

16.12.2021 21:02
Terven

XXX.XXX.110.191

Prosímvás, můžete mi pro můj klid zkopírovat část textu, kde vám někdo ve zlém sahá na rodinu?
Nikde nic takového není, odřené stropy - to bylo myšleno od vás.
A pozoruhodné je, že už tady několik stránek diskuze arogantně prskáte, urážíte a posíláte diskutující někam, kde slunce nesvítí...a pak se někdo dotkne vás a použije při tom tak decentní výraz jako je hloupost ...a vy žádáte omluvu?
K neuvěření...

16.12.2021 21:18

Terven napsal(a):
Prosímvás, můžete mi pro můj klid zkopírovat část textu, kde vám někdo ve zlém sahá na rodinu?
Nikde nic takového není, odřené stropy - to bylo myšleno od vás.
A pozoruhodné je, že už tady několik stránek diskuze arogantně prskáte, urážíte a posíláte diskutující někam, kde slunce nesvítí...a pak se někdo dotkne vás a použije při tom tak decentní výraz jako je hloupost ...a vy žádáte omluvu?
K neuvěření...

Ale kdyby se neozvala, tak mě vůbec nenapadlo ji s tím výrokem spojovat. A vás myslím taky ne. ( Někdo žádal k těm Budějkám vysvětlení, ale nevím, jestli jste to byla vy.) Budějky jsou veliké, lecčíms proslulé ( třeba lakotou :-)) ), výrok nebylo potřeba spojovat s konkrétní osobou. Takhle to dopadlo skoro jako "potrefená husa".

16.12.2021 21:43

Ale kdyby se neozvala, tak mě vůbec nenapadlo ji s tím výrokem spojovat. A vás myslím taky ne. ( Někdo žádal k těm Budějkám vysvětlení, ale nevím, jestli jste to byla vy.) Budějky jsou veliké, lecčíms proslulé ( třeba lakotou :-)) ), výrok nebylo potřeba spojovat s konkrétní osobou. Takhle to dopadlo skoro jako "potrefená husa".

16.12.2021 21:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

a to ...v ČB by chtěl žít každý ...

kromě mě

16.12.2021 21:51
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):
a to ...v ČB by chtěl žít každý ...

kromě mě

Jste mi to vyfouk...to jsem chtěla napsat já

16.12.2021 22:14
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Díky, "Orionko", ale pozdě...
Já prostě nevydržím dřepět doma, fakt ne a penzión nevyhověl všem mým možným i nemožným návrhům... Jen přemýšlím, zda sem napsat jakou anabázi jsem zažila...

16.12.2021 22:15
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Jinak Peková je dlouhodobě v nesouladu s vládním postupem...
Nikdo z nás, co tu jsme, netušíme, kde je pravda. Tedy to je můj názor.

16.12.2021 22:17
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Tak mě to zkraje zaujalo, ale jak to pokračuje, mám pocit, že všichni jsou zločinci, jen ona letadlo. A to jsem jí fakt fandila.

OK, tak si to snad ani nebudu pouštět...

16.12.2021 22:21

fikovnice napsal(a):
Díky, "Orionko", ale pozdě...
Já prostě nevydržím dřepět doma, fakt ne a penzión nevyhověl všem mým možným i nemožným návrhům... Jen přemýšlím, zda sem napsat jakou anabázi jsem zažila...

Napište, prosím. :-)

16.12.2021 22:37
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Já nevím...možná až tu bude lepší atmoška...?

16.12.2021 22:39

fikovnice napsal(a):
Já nevím...možná až tu bude lepší atmoška...?

To se načekáš... sem s anabází 😉

16.12.2021 22:40
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Něco maličko: Já se netajila tím, že tam jdu, abych mohla jet na dovolenou... Je to smutné, ale je to tak... No a sestra, co mě opíchávala :-), špitla:"Promiňte, já také nechtěla...a musela." Absolvovala jsem tam kolečko u xy lidí a všichni mi řekli, že buď museli nebo to udělali z důvodu cestování a normálního života. Což mi prostě nepřijde normální, obzvl. od očkovacího týmu. Ale tak já to udělala ze stejného důvodu, takže jsme si fifty fifty...

16.12.2021 22:41
fikovnice

XXX.XXX.132.38

To se načekáš... sem s anabází 😉

Něco málo jsem písla...

16.12.2021 22:44

fikovnice napsal(a):
Něco málo jsem písla...

Díky. A jak ti je, nějaká reakce?

A co ta tvoje kamarádka s covidem, lepší se to?

16.12.2021 22:48
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Díky. A jak ti je, nějaká reakce?

A co ta tvoje kamarádka s covidem, lepší se to?

Kamarádka normálně blbý, fakt blbý - opět horečkuje, ode dneška ATB...
A mně padl Štědrý den u nich, nakazila manžela, což je další síla - prodělal COVID + je očkován.

Já šílená bolest ruky, ale jen asi dvě hodiny, teď už ne. Ale je mi...prostě "divně". Totálně ucpaný nos a takovej divnej pocit, ale horečka ne. Teda zatím ne.

"Šmakuládu" mám v sobě cca od 18hod, tak se uvidí...

16.12.2021 22:53

fikovnice napsal(a):
Něco maličko: Já se netajila tím, že tam jdu, abych mohla jet na dovolenou... Je to smutné, ale je to tak... No a sestra, co mě opíchávala :-), špitla:"Promiňte, já také nechtěla...a musela." Absolvovala jsem tam kolečko u xy lidí a všichni mi řekli, že buď museli nebo to udělali z důvodu cestování a normálního života. Což mi prostě nepřijde normální, obzvl. od očkovacího týmu. Ale tak já to udělala ze stejného důvodu, takže jsme si fifty fifty...

no to je medicína jak noha, že?

16.12.2021 22:57
fikovnice

XXX.XXX.132.38

no to je medicína jak noha, že?

Bohužel...
Jak píšu - je to smutné, když toto řeknou přímo lidé, kteří očkují (pravda je, že to asi neříkají na počkání každému)...
Jinak jsem pochopila, že v těchto centrech zřejmě nejsou vybaveni na alergickou reakci. Já si antihistaminikum zakoupila v lékárně v OC a rozkousala jsem tabletu než jsem tam šla. Ano, jsem alergik...pylový.
Ale je fakt, že toto chápu, na stranu druhou měla jsem info, že tam mají bisulepin a zřejmě evidentně ne. Kortikoidy také ne - to mi řekl dr.

16.12.2021 22:58

fikovnice napsal(a):
A mně padl Štědrý den u nich, nakazila manžela, což je další síla - prodělal COVID + je očkován.

Já šílená bolest ruky, ale jen asi dvě hodiny, teď už ne. Ale je mi...prostě "divně". Totálně ucpaný nos a takovej divnej pocit, ale horečka ne. Teda zatím ne.

Tak držím palce kamarádce i jejímu manželovi a vám přeji co nejmenší vedlejší účinky. Co jste vlastně nakonec dostala za ďobanec?

16.12.2021 23:02

fikovnice napsal(a):

Tak to mě mrzí s tou kámoškou, snad to zvládne přeprat. Delta je fakt mrcha, průběhem i nakažlivostí.

Držím palce i tobě, aby se tělo s vakcínou dobře popasovalo.

16.12.2021 23:02
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Edit: Dr. jsem při odchodu řekla, že mám doma Fraxiparine, a že bych si jej pro jistotu píchla. Plus pár dní pokračovala. Odpověď:"Jo jo, to je dobrý nápad! Víte jak dávkovat?" Tak nevím, no...

16.12.2021 23:04
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Tak to mě mrzí s tou kámoškou, snad to zvládne přeprat. Delta je fakt mrcha, průběhem i nakažlivostí.

Díky moc!
Ta kámoška má zítra 50, jsme spolužačky... Je to ta, co její dcerce zakousl pes čivavu - dávala jsem na jiné vlákno... Říkala mi, že padlo všechno - oslava, Vánoce... A tak hlavně, aby se z toho dostala, to je jasný!

16.12.2021 23:06
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Nakažlivost asi fakt síla, u nás je nemocný další člověk - očkovaný.
Já teda vzdorovala všem, a to jsem s těmi lidmi byla v kontaktu, ale mohlo to být i o náhodě...

16.12.2021 23:07

Takže Pfizer?

Nebojte, to bude dobré...

16.12.2021 23:18
fikovnice

XXX.XXX.132.38

Takže Pfizer?

Nebojte, to bude dobré...

Ne ne, Pfizer ne...ale prosím, nekritizujte mě...

A děkuji moc za povzbuzení , také věřím a doufám, že to bude OK!

17.12.2021 07:34
Andrýsek3

XXX.XXX.56.166

Fikovnice držím palce ať nejsou žádné nepříjemné reakce na vakcínu. Bude to v pořádku, v mém okolí poslední dobou lidé téměř bez reakce jen bolesti ruky. To mně bylo hůř.
Jinak já jsem zaregistrovana na třetí dávku, asi si ale počkám, nešla jsem hned když jsem mohla (asi začátek listopadu), teď tam je asi narváno. S tím, že jsem chtěla do třetice Modernu, ale tu mají málokde a cestovat se mi kvůli tomu nechce, tak třetí bude Pfizer.
Já jsem si vzpomněla na takovou historku od paní, co dobrovolničila na Výstavišti, kde jsem se nechala poprvé očkovat. Měli tam prý jednu paní, která omdlela. Když se v rukou záchranářů probrala, říkala, že to bylo to nejhorší očkování, co zažila. Doktor ji odvětil: "Ale paní, my jsme vám to ani nestihli píchnout. Jo, psychika je sviňa. Tak hlavně žádné stresy.

17.12.2021 07:47

fikovnice napsal(a):
OK, tak si to snad ani nebudu pouštět...

Při lepení sušenek se dá první půlka vydržet, ale pak už je to hrozně vtíravé. A dělá to dojem, že celému světu vládne Babiš s Adamem.

17.12.2021 07:49

fikovnice napsal(a):

Já si druhou dávku odložila na 3. 1., pro jistotu. Hodně lidí mi říkalo, že druhou snášeli hůře, tak nechci být na Vánoce KO.

Myslím na tebe, Jani, ať jsi v pohodě.

17.12.2021 07:56

Peková v tom rozhovoru řekla, že kovid skončí v létě 2022. Vyhlásil to Gates a tak to musí být pravda, když to celé řídí on.

17.12.2021 07:59
Dája6

XXX.XXX.70.252

Já si myslela bláhově, že nemůžete být tak strašný člověk, že určitě bych si docela i my dvě porozuměli někde na kafíčku, ale je to s Váma čím dál horší. Tak sebestředné ho člověka a s Vaším vyjadřování jsem už dlouho nezažila.
Popřemyšlejte chvíli nad sebou.

17.12.2021 08:02
Dája6

XXX.XXX.70.252

fikovnice napsal(a):

Dobrý den 😜,
já i manžel tři dávky v sobě a vše bez nějakých problémů, ani ruka nebolela.
Přeji a držím palce ať jste na tom jak my dva. Uvidíte bude dobře 😜.
Dája

17.12.2021 08:14

Ale já lakotná nejsem Ale taky nejsem rodilý Budějčák.

17.12.2021 08:33
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Lakotou?
Řekla bych , že tam řádí sluníčkářská nákaza.

17.12.2021 10:13
šavlozubka

XXX.XXX.197.109

Ad praktici. Čerstvá pozitivní zkušenost s respirační chorobou. Starší syn si nejspíš v čekárně u doktora pořídil nějaký moribundus. Odpadl mi minulý týden ve čtvrtek. Antigen negativní, ale nemám ve zvyku lítat po doktorech ani se sebou ani s dětmi, dokud si vím rady, takže ho kuryruju doma. Mně začalo škrábat v krku z pondělí na úterý. Říkám si, že jsem to asi chytla od mladýho. Antigen též negativní. Nikam nutně nemusím, tak se se dvěma malejma dětma (kor když je jeden marod, druhej mimino a mně je taky tak na postel a čaj) nechci honit po odberovych místech. No na včerejšek už jsem pro bolest nespala. Tak volám doktorce. Tam obsazeno. No tak jsem se dneska ráno sebrala a jela bez domluvy na blind, protože jsem to nechtěla nechat vyhnít přes víkend a nedejbože pak jezdit na pohotovost a ještě si tam toho covida fakt pořídit. A doktorka neměla nejmenší problém. Vysetřila. Léky napsala. Že kdyby něco, tak se mám prijit ukázat. Ještě se mi omlouvala, že včera měli očkovací den a byl frmol. Akorát strávím Vánoce s kámoškou angínou a přítelem penicilinem. To potřebuju. Ale co nadělám. Takže ne všude se ordinuje jen po telefonu.

17.12.2021 10:28
fikovnice

XXX.XXX.132.29

Andrýsek3 napsal(a):
Fikovnice držím palce ať nejsou žádné nepříjemné reakce na vakcínu. Bude to v pořádku, v mém okolí poslední dobou lidé téměř bez reakce jen bolesti ruky. To mně bylo hůř.
Jinak já jsem zaregistrovana na třetí dávku, asi si ale počkám, nešla jsem hned když jsem mohla (asi začátek listopadu), teď tam je asi narváno. S tím, že jsem chtěla do třetice Modernu, ale tu mají málokde a cestovat se mi kvůli tomu nechce, tak třetí bude Pfizer.
Já jsem si vzpomněla na takovou historku od paní, co dobrovolničila na Výstavišti, kde jsem se nechala poprvé očkovat. Měli tam prý jednu paní, která omdlela. Když se v rukou záchranářů probrala, říkala, že to bylo to nejhorší očkování, co zažila. Doktor ji odvětil: "Ale paní, my jsme vám to ani nestihli píchnout. Jo, psychika je sviňa. Tak hlavně žádné stresy.

Děkuji moc!
Ale...je to takové divné. Od rána nemám chuť a čich a šílená nauzea. Tak fakt nevím...

17.12.2021 10:28
fikovnice

XXX.XXX.132.29

Já si druhou dávku odložila na 3. 1., pro jistotu. Hodně lidí mi říkalo, že druhou snášeli hůře, tak nechci být na Vánoce KO.

Myslím na tebe, Jani, ať jsi v pohodě.

17.12.2021 11:18

fikovnice napsal(a):
Děkuji moc!
Ale...je to takové divné. Od rána nemám chuť a čich a šílená nauzea. Tak fakt nevím...

Není možné, že se ti to seběhlo s reinfekcí?

Protože nevolnost jsem jako NÚ našla, ale ztrátu čichu a chuti ne, to patří spíš ke covidu (nebo jiné viróze).
Ale byl by to pech po takové době rozhodování...

17.12.2021 11:44
fikovnice

XXX.XXX.132.29

Protože nevolnost jsem jako NÚ našla, ale ztrátu čichu a chuti ne, to patří spíš ke covidu (nebo jiné viróze).

Já jsem totiž už několik týdnů nachlazená - také jsem to sem asi psala. Možná pozůstatek COVIDu - že už nevydržím vůbec prochladnutí jako dřív...
Včera po očko teda jako úplně první přišlo to, že se mi totálně ucpal nos. Ruka přestala bolet ještě večer, to je v pohodě. Tak si říkám, že možná ta ztráta chuti a čichu je spíš následkem nachlazení. A jelikož je mám teď fakt permanentně, tak jsem na to očko musela jít i v tomto stavu. Samozřejmě, kdybych měla horečky, nešla bych. Těch jsem se tedy bála, ale také zatím v poho... Věřím, že to není reinfekce.

17.12.2021 11:45
fikovnice

XXX.XXX.132.29

A jsem ráda, že jsi koukla na tu nauzeu, ta je teď teda hnusná, na jídlo ani pomyšlení. Díky moc, že jsi to písla!

17.12.2021 11:47
fikovnice

XXX.XXX.132.29

Taky jsem asi 50 x kýchla, což je u mě klasická známka prochlazení...
Kočky měly haló, už to znají, ale jakmile začnu takto kýchat, tak zboří půlku bytu, v hrůze prchají a berou s sebou vše jako velká voda!

17.12.2021 12:53
Andrýsek3

XXX.XXX.56.166

Fikovnice na očkování by se nemělo chodit s nachlazením. Určitě se tě ptali, jestli jsi zdravá. A jee už dočítám, že jsi teď nějakou dobu.

17.12.2021 13:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

fikovnice napsal(a):
Děkuji moc!

17.12.2021 14:33
fikovnice

XXX.XXX.132.29

lupus4 napsal(a):

17.12.2021 14:36
fikovnice

XXX.XXX.132.29

Andrýsek3 napsal(a):
Fikovnice na očkování by se nemělo chodit s nachlazením. Určitě se tě ptali, jestli jsi zdravá. A jee už dočítám, že jsi teď nějakou dobu.

Ptali, řekla jsem, že se cítím zdravotně špatně... Ale v dotazníku mají vyloženě uvedeno, zda užívám ATB, a ty neužívám...
Jinak stav se lepší - myšleno nauzea, a snad i ta chuť a čich. Myslím, že jsem prostě nachlazená a věřím, že nic horšího to není. Ruka mě nebolí už vůbec, teploty nee...

17.12.2021 14:42
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
Já jsem totiž už několik týdnů nachlazená - také jsem to sem asi psala. Možná pozůstatek COVIDu - že už nevydržím vůbec prochladnutí jako dřív...
Včera po očko teda jako úplně první přišlo to, že se mi totálně ucpal nos. Ruka přestala bolet ještě večer, to je v pohodě. Tak si říkám, že možná ta ztráta chuti a čichu je spíš následkem nachlazení. A jelikož je mám teď fakt permanentně, tak jsem na to očko musela jít i v tomto stavu. Samozřejmě, kdybych měla horečky, nešla bych. Těch jsem se tedy bála, ale také zatím v poho... Věřím, že to není reinfekce.

Já při nachlazení taky nemám chuť a čich - v první fázi,kdy se spouští rýma...

Tak ať si fit a užiješ si to, co si si tolik přála a nakonec kvůli tomu šla i na pigáro 😁

17.12.2021 14:47
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

rapotacka11 napsal(a):
Lakotou?
Řekla bych , že tam řádí sluníčkářská nákaza.

Moje sestřenice i bratranec šli do Budějovic na vysokou školu a tak se jim tam líbilo,že tam zůstali.
Na důchod za nima odešla i teta se strejdou

Okolí Budějovic je krásný .. nikdy jsem tyhle hlášky neslyšela a už vůbec nespojila s leihtan

17.12.2021 15:04
fikovnice

XXX.XXX.132.29

Já při nachlazení taky nemám chuť a čich - v první fázi,kdy se spouští rýma...

Tak ať si fit a užiješ si to, co si si tolik přála a nakonec kvůli tomu šla i na pigáro 😁

Díky moc Jani!
Já teď strašně strašně nestíhala, do toho mi asi odešel mobil...vím, že Ti dlužím odepsání na Whatsappu - napravím to, pokud mobil tedy nastartuji a omlouvám se moc!

I dalším odtud se omlouvám - opravdu šílené období + mobil, který mám tuším od r. 2017, asi odešel, moc nevydržel...

17.12.2021 15:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

lupus4 napsal(a):

Hanibal Lecter - Ale má, ne?

17.12.2021 15:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Díky moc Jani!
Já teď strašně strašně nestíhala, do toho mi asi odešel mobil...vím, že Ti dlužím odepsání na Whatsappu - napravím to, pokud mobil tedy nastartuji a omlouvám se moc!

I dalším odtud se omlouvám - opravdu šílené období + mobil, který mám tuším od r. 2017, asi odešel, moc nevydržel...

Mobil....dneska jsem posílala Zásilkovnu a už jsem uhodila na muže, ať si stáhne aplikaci a já nemusím s prosíkem otravovat pána, ať to popáté pošle na sebe Přijdu tam: jdu posílat zásilku. Pán vytřeštil oči, protože čekal, že zase začnu kvokat a já vítězně: nééé, mám to vyřízeno! Vy už jste si stáhnula tu aplikaci? Ukazuju mu mobil: sem, to asi těžko Ale mám tu opsaný kód, to ještě můj mobil zvládne

Co teda máš, tu Modernu? Ale my jsme tě tu varovali, že po ní bývají vedlejší účinky nejhorší, všichni, co jsem s nima mluvila, měli pár dní ,,slabý covid".

17.12.2021 16:20
Dája6

XXX.XXX.69.111

lesnížínka napsal(a):
Mobil....dneska jsem posílala Zásilkovnu a už jsem uhodila na muže, ať si stáhne aplikaci a já nemusím s prosíkem otravovat pána, ať to popáté pošle na sebe Přijdu tam: jdu posílat zásilku. Pán vytřeštil oči, protože čekal, že zase začnu kvokat a já vítězně: nééé, mám to vyřízeno! Vy už jste si stáhnula tu aplikaci? Ukazuju mu mobil: sem, to asi těžko Ale mám tu opsaný kód, to ještě můj mobil zvládne

Co teda máš, tu Modernu? Ale my jsme tě tu varovali, že po ní bývají vedlejší účinky nejhorší, všichni, co jsem s nima mluvila, měli pár dní ,,slabý covid".

Tak já se hlásím dobrovolně, že 2x Moderna a nic, po pichanci super den, žádná reakce.
Dája

17.12.2021 16:49

Dája6 napsal(a):
Tak já se hlásím dobrovolně, že 2x Moderna a nic, po pichanci super den, žádná reakce.
Dája

Kamarádka taky nic, a to je o dost mladší.

Já jsem chtěla Modernu na třetí dávku do kombinace, ale nikde v dojezdové vzdálenosti ji nemají. Tak budu mít 3x Pfizer.

17.12.2021 17:20
Dája6

XXX.XXX.69.111

Kamarádka taky nic, a to je o dost mladší.

Já jsem chtěla Modernu na třetí dávku do kombinace, ale nikde v dojezdové vzdálenosti ji nemají. Tak budu mít 3x Pfizer.

Tak já 2x Moderna a 1x Pfizer, manžel 3x Pfizer. Oba bez problému a to máme oba 62let a k tomu prodělaný covid před rokem.
Dája

17.12.2021 18:05
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
Ptali, řekla jsem, že se cítím zdravotně špatně... Ale v dotazníku mají vyloženě uvedeno, zda užívám ATB, a ty neužívám...
Jinak stav se lepší - myšleno nauzea, a snad i ta chuť a čich. Myslím, že jsem prostě nachlazená a věřím, že nic horšího to není. Ruka mě nebolí už vůbec, teploty nee...

Já teď dočítám a tohle mě zaujalo :
Fikovnice píše:
"Ptali, řekla jsem, že se cítím zdravotně špatně..."

A přesto tě naočkovali? Mě kvůli nachlazení na klíšťovku nenaočkovali .
Stejně tak dětská doktorka děti před každým očkováním řádně poslechla, prohlídla krk a i kdyby měla dečka jen rýmu, tak je prostě neočkuje

17.12.2021 18:48

Já teď dočítám a tohle mě zaujalo :
Fikovnice píše:
"Ptali, řekla jsem, že se cítím zdravotně špatně..."

A přesto tě naočkovali? Mě kvůli nachlazení na klíšťovku nenaočkovali .
Stejně tak dětská doktorka děti před každým očkováním řádně poslechla, prohlídla krk a i kdyby měla dečka jen rýmu, tak je prostě neočkuje

To by některé děti nemohly být naočkované nikdy, protože mají sopel u nosu takřka nepřetržitě 😉

Něco jiného je nemoc s teplotami, ale slabá rýma bez dalších potíží se u naší Dr. neřeší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík