Uživatel s deaktivovaným účtem

Dája6
napsal(a):
Dobré ránko 🎄,
megí vyzkoušíme, uvidíme a nevěděli.
Dája
..začíná mně to lákat.....asi navedu zeťáka, doufám že budou mít mandarinky....
napsal(a):
jde to i bez hysterie
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/sef-motola-ludvik-copak-se-deje-neco-jineho-nez-promorovani-lockdowny-jen-odsouvaji-problem-40381866#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=LcAABOu1kDc-202112220757&dop_id=40381866&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Ano, pěkný článek
Přesně tak by to mělo fungovat,jen někteří pediatři a PL si to vysvětlili po svém a přesne tím, že neléčí jak mají pomáhají zahlcovat nemocnice 🤔
Otázka :
Někteří praktičtí lékaři říkají, že stejně nic jiného než paralen a izolaci nedoporučí.
Odpověď:
Ale minimálně mohou předepsat protilátky, minimálně je k dispozici molnupiravir a brzy bude lék od Pfizera. Jsem strašně proti tomu, jak byly zavedené ty telefonické konzultace. My v nemocnici také nikoho nevyšetřujeme na dálku, všechny pacienty vyšetřujeme fyzicky. Nechápu, proč to nemůže dělat ambulantní terén.

napsal(a):
..začíná mně to lákat.....asi navedu zeťáka, doufám že budou mít mandarinky....
Nebo cokoliv jiného s vyšším obsahem hořlavých éterických olejů

napsal(a):
Nebo cokoliv jiného s vyšším obsahem hořlavých éterických olejů
Ano, hoří silice, dělá jiskřičky, ale jste mi to kouzlo nemusela kazit prostě dám kus kůry k svíčce a mám ohnistroj! Ne, Repta si řekne - dám 00004 ml éterického oleje z citrusu k plamenu s teplotou 1000 °C. :-) :-)

Dája6
napsal(a):
Jo a berušky 🐞 a kulíšci, strašně píšete v hádankách a já když to čtu tak opravdu tápu co a jak a vím stejně kulový 🤣.
Tak se polepšete, abych s toho i já něco měla a něco se dověděla. Jo a hurá v Jeseníkách je bílo⛷️, ztrácí se mi bišonek na sněhu.
Dája
"ztrácí se mi bišonek na sněhu" to je šifra?

napsal(a):
Ano, hoří silice, dělá jiskřičky, ale jste mi to kouzlo nemusela kazit prostě dám kus kůry k svíčce a mám ohnistroj! Ne, Repta si řekne - dám 00004 ml éterického oleje z citrusu k plamenu s teplotou 1000 °C. :-) :-)
..to vaše má větší kouzlo....
Já se teda zastanu fikovnice. Ať si samozřejmě každý smýšlí o Vánocích jak potřebuje, ale mnoho lidí je vnímá naprosto jinak než běžné dny a odnaučit to nejde úplně lusknutím prstů. Vůbec se nedivím, že někoho opravdu přepadne smutek zrovna na tyto dny, navíc když je sám a má Vánoce spojené například se smrtí. Kamarádce tento rok zemřeli oba rodiče, mladí kolem 55, "s covidem". Syn bude na Štědrý den s otcem. Když je člověk zvyklí na Vánoce s rodinou, plné tradic a fakt je prožívá. A pak přijde toto. Úplně nevím, jak bych ji měla vysvětlit : " Však jsi relativně zdravá a je to vlastně jen běžný den. "🙄

Dasvo
napsal(a):
...jednoduše se od těch lidí (některých) odprostit....
OPROSTIT, prosím, jedině oprostit!
Omlouvám se za další odbočku v diskuzi. Ale tenhle patvar mě zabíjí skoro stejně jako „samozdřejmě“. :-)
Ale to mělo znamenat - prostě od nich odejít!
:-) nebo taky "od prostých (blbých) odejít" :-)

Já nikoho nepopichovala. Je to diskuze a každý na to ne/napíše svůj pohled. To neznamená, že si myslím, že ten a ten je v jednoduché pozici nebo že to zlehčuji nebo si o něm myslím, že je hloupý, namyšlený, dosaďte cokoli.
A jsem si jistá, že diskuzní příspěvky měly účel ukázat jiné možnosti a podpořit, ne se nikomu vysmívat nebo ho shazovat a byly spíše obecné.
Nikdo nikomu neříká, jak se má cítit, ale že existují i jiné možnosti.
Znám lidi, co jsou o svátcích sami. Tedy byli. A pak šli k Armádě spásy a rozdávali lidem štědrovečerní polévku.
U nás doma je na stole vždy jeden talíř navíc a Vánoce jsou podle mě o tom těšit se z toho, co máme.
Ano, podle mě. Mohla bych to jít vyprávět psychiatrovi, ale po deseti minutách by ho kvůli mně odvezli na psychiatrii. Takže zůstávám u toho, že jsem ráda za to, co mám.
Ségra nepřijede, matka každoročně protestuje a dítě se rozhodlo, že bude s babičkou a megý snědla hvězdičku ze špaldové mouky s ořechovým krémem a řekla, že granule a maso už jíst nebude, a ještě k tomu stejnému navedla i Kocourka.
A co teď? Asi teda nepřiberu, když to sežerou oni, no.
Nikdo tu nikoho nesoudil, neshazoval, je to jen o tom - hledat plus mezi hromadou minusů. Ale nutit k tomu nikdo nikoho nemůže.
Mír!
Každej jsme jinej, každej snesem věci jinak..................... utkvěla mi teď v makovici věta, kterou citovala moje drahá půle, a je v ní hodně pravdy, podlě mě.
Náš život je 10% toho, co se nám děje a 90% toho, jak se k tomu my postavíme.
Moudrý je to hodně. Enemže - kde kolikrát vzít sílu postavit se k věci čelem? Nicméně, ten kdo to dokáže, má vyhráno. Můžem se jen snažit, pokoušet a bojovat. Ale je pravda pravdoucí, že v našich rukách to je.
Chtěla bych bejt silná jako byla moje Bubrdlína, která brala život tak, jak běžel a co jí přinesl, tomu se postavila čelem. Když to nešlo, tak se probourala. Byla to silná osoba, i když to byl péf
napsal(a):
Já nikoho nepopichovala. Je to diskuze a každý na to ne/napíše svůj pohled. To neznamená, že si myslím, že ten a ten je v jednoduché pozici nebo že to zlehčuji nebo si o něm myslím, že je hloupý, namyšlený, dosaďte cokoli.
A jsem si jistá, že diskuzní příspěvky měly účel ukázat jiné možnosti a podpořit, ne se nikomu vysmívat nebo ho shazovat a byly spíše obecné.
Nikdo nikomu neříká, jak se má cítit, ale že existují i jiné možnosti.
Znám lidi, co jsou o svátcích sami. Tedy byli. A pak šli k Armádě spásy a rozdávali lidem štědrovečerní polévku.
U nás doma je na stole vždy jeden talíř navíc a Vánoce jsou podle mě o tom těšit se z toho, co máme.
Ano, podle mě. Mohla bych to jít vyprávět psychiatrovi, ale po deseti minutách by ho kvůli mně odvezli na psychiatrii. Takže zůstávám u toho, že jsem ráda za to, co mám.
Ségra nepřijede, matka každoročně protestuje a dítě se rozhodlo, že bude s babičkou a megý snědla hvězdičku ze špaldové mouky s ořechovým krémem a řekla, že granule a maso už jíst nebude, a ještě k tomu stejnému navedla i Kocourka.
A co teď? Asi teda nepřiberu, když to sežerou oni, no.
Nikdo tu nikoho nesoudil, neshazoval, je to jen o tom - hledat plus mezi hromadou minusů. Ale nutit k tomu nikdo nikoho nemůže.
Mír!
Souhlasím . I s tou Armádou spásy. A nebo......může být člověk aktivní sám pěkně:
https://www.novinky.cz/vanoce/clanek/liberecka-seniorka-plni-prani-detem-bez-rodicu-40381778#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=5gDvYfsmsQ4-202112221233&dop_id=14636879&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
To že někomu pomůžu, pomůže zase zpětně mě samotný. Nejen že to zahřeje, ale zjistím, že můj život má smysl, hlubší takovej.

"co tady spiderman" takhle foneticky nejlepší :-) :-)
https://fb.watch/a2RZHa9LNW/
Dasvo
napsal(a):
...jednoduše se od těch lidí (některých) odprostit....
OPROSTIT, prosím, jedině oprostit!
Omlouvám se za další odbočku v diskuzi. Ale tenhle patvar mě zabíjí skoro stejně jako „samozdřejmě“. :-)
Milý "Dasvo", to já vím moc dobře, češtinu miluji a nesnáším její prznění!
Ovšem jak se mi tam to "d" dostalo, netuším - nějaký šotek!
Na jiných diskuzích už jsem opravování chyb vzdala, už jsem si někdy připadala jako grammar nazis...
Andrýsek3
napsal(a):
Já se teda zastanu fikovnice. Ať si samozřejmě každý smýšlí o Vánocích jak potřebuje, ale mnoho lidí je vnímá naprosto jinak než běžné dny a odnaučit to nejde úplně lusknutím prstů. Vůbec se nedivím, že někoho opravdu přepadne smutek zrovna na tyto dny, navíc když je sám a má Vánoce spojené například se smrtí. Kamarádce tento rok zemřeli oba rodiče, mladí kolem 55, "s covidem". Syn bude na Štědrý den s otcem. Když je člověk zvyklí na Vánoce s rodinou, plné tradic a fakt je prožívá. A pak přijde toto. Úplně nevím, jak bych ji měla vysvětlit : " Však jsi relativně zdravá a je to vlastně jen běžný den. "🙄
Andrejko, já už se k tomu asi ani nechci vracet. (Řekněme, že nevědomost hříchu nečiní.)
Ale chci napsat, že Ti za veřejné zastání se moc děkuji...a také chci napsat, že jsem ráda, že jsme zase k sobě našly cestu!
fikovnice
napsal(a):
Milý "Dasvo", to já vím moc dobře, češtinu miluji a nesnáším její prznění!
Ovšem jak se mi tam to "d" dostalo, netuším - nějaký šotek!
Na jiných diskuzích už jsem opravování chyb vzdala, už jsem si někdy připadala jako grammar nazis...
Sem si toho ani nevšimnula Já většinou čtu popaměti, nebo jak to říct...člověk prostě čte to, co si myslí, že tam je. Ale jak už nejsem sečtělá, tak už kolikrát čtu úplně blbě právě, protože to jen tak přeletím očima a domýšlím
lesnížínka
napsal(a):
Sem si toho ani nevšimnula Já většinou čtu popaměti, nebo jak to říct...člověk prostě čte to, co si myslí, že tam je. Ale jak už nejsem sečtělá, tak už kolikrát čtu úplně blbě právě, protože to jen tak přeletím očima a domýšlím
Já fakt netuším, jak se mi tam to písmeno dostalo. Bývám alergická na "holt" a "hold", "standartní" a "standardní", apod. HOLT, stane se...

Tak tohle je teda blbé...
"Podle dat zemřelo v JAR za posledních 12 dní s covidem 21 dětí. To představuje 3,5násobný nárůst oproti předchozím koronavirovým vlnám, ke kterým v Jihoafrické republice v minulosti došlo. Omikron děsí celý svět tím, že je údajně výrazně infekčnější než stále světově dominantní varianta delta. Zda je i více patogenní než indická mutace, zatím není jasné."
Zdroj:
https://cnn.iprima.cz/umira-3-5krat-vic-deti-zprisnete-opatreni-prosi-vladu-madar-obava-se-omikronu-53807?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=IDJ9dLT1eSv-202112221500&dop_id=14642255
napsal(a):
omikron.... to je ta šílená nemoc, na kterou všichni umřeme?
mě už to zase nezajímá.
ale pořád mám psa
Kéž máte pravdu!
Kéž skončí některé nesmyslné restrikce!
Pravdou je, že vrácení se do doby před koronavirem už tak nějak nečekám. Já vím, že třeba Vy možná žijete stejně jako tehdy; mě např. poměrně dost omezuje nošení respirátoru při výkonu mé práce - jsem zvědavá, zda toto někdy skončí. Dále neočkovaní u nás do systému zanášejí výsledek antigenního testu. Jednak známe jeho "přesnost" a druhak většina lidí ten test nedělá a jen tam zaškrtne "negativní".

fikovnice
napsal(a):
Andrejko, já už se k tomu asi ani nechci vracet. (Řekněme, že nevědomost hříchu nečiní.)
Ale chci napsat, že Ti za veřejné zastání se moc děkuji...a také chci napsat, že jsem ráda, že jsme zase k sobě našly cestu!
👍
napsal(a):
"Podle dat zemřelo v JAR za posledních 12 dní s covidem 21 dětí. To představuje 3,5násobný nárůst oproti předchozím koronavirovým vlnám, ke kterým v Jihoafrické republice v minulosti došlo. Omikron děsí celý svět tím, že je údajně výrazně infekčnější než stále světově dominantní varianta delta. Zda je i více patogenní než indická mutace, zatím není jasné."
Zdroj:
https://cnn.iprima.cz/umira-3-5krat-vic-deti-zprisnete-opatreni-prosi-vladu-madar-obava-se-omikronu-53807?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=IDJ9dLT1eSv-202112221500&dop_id=14642255
Ahoj, prosím Tě, využívám Tvé přítomnosti zde. Mně včera v noci asi definitivně umřel mobil. Tak jsem se přesunula sem do SZ, ale Ty sis toho nevšimla.
Takže to je omluva a vysvětlení mého odmlčení se na mobilu.

fikovnice
napsal(a):
Kéž máte pravdu!
Kéž skončí některé nesmyslné restrikce!
Pravdou je, že vrácení se do doby před koronavirem už tak nějak nečekám. Já vím, že třeba Vy možná žijete stejně jako tehdy; mě např. poměrně dost omezuje nošení respirátoru při výkonu mé práce - jsem zvědavá, zda toto někdy skončí. Dále neočkovaní u nás do systému zanášejí výsledek antigenního testu. Jednak známe jeho "přesnost" a druhak většina lidí ten test nedělá a jen tam zaškrtne "negativní".
já bych třeba respirátor při mé práci nosit asi měla, protože farmářská plíce není sranda, ale prostě mi to nejde
a když mě nedonutí tohle, tak nějakej koronavirus nemá šanci
do doby před koronavirem už se nevrátíme, ale dělat z toho kovbojku na věky věků taky nepůjde.
napsal(a):
já bych třeba respirátor při mé práci nosit asi měla, protože farmářská plíce není sranda, ale prostě mi to nejde
a když mě nedonutí tohle, tak nějakej koronavirus nemá šanci
do doby před koronavirem už se nevrátíme, ale dělat z toho kovbojku na věky věků taky nepůjde.
Souhlasím...
Ono je smutné, psala jsem jinde, že se najednou objevili udavači. U nás je třeba nošení respirátorů fakt hlídané...ale narovinu píšu, že jsem zkoušela předvánoční předtermín. Zkoušela jsem v kuse 6hod a samozřejmě studenti, kteří přišli na řadu až ke konci, tak také tolik hodin čekali. Odvolala jsem do pryč přísedící, zajistila jsem rozestup mezi mnou a studentem, otevřela jsem okna, všude máme dezinfekci...a zeptala se, resp. dala na výběr, zda chce mít respirátor či nikoli. Dále jsem se zeptala, zda by akceptoval, pokud bych jej vyzkoušela bez nasazeného respirátoru. Je asi jasné, co studenti, obzvl. ke konci zkoušení, preferovali.
napsal(a):
Zdroj:
Já tohle beru s velkou rezervou, stejně jako umřelé děti u nás. Nevím jestli všechny, ale převážná většina byly těžce postižené děti, alespoň zpočátku ještě o těch případech dávali info. Stejně tak v JAR nemáme žádné info o jejich zdravotním stavu, sociální bublině a tedy i dostupné zdravotní péči.

fikovnice
napsal(a):
Souhlasím...
Ono je smutné, psala jsem jinde, že se najednou objevili udavači. U nás je třeba nošení respirátorů fakt hlídané...ale narovinu píšu, že jsem zkoušela předvánoční předtermín. Zkoušela jsem v kuse 6hod a samozřejmě studenti, kteří přišli na řadu až ke konci, tak také tolik hodin čekali. Odvolala jsem do pryč přísedící, zajistila jsem rozestup mezi mnou a studentem, otevřela jsem okna, všude máme dezinfekci...a zeptala se, resp. dala na výběr, zda chce mít respirátor či nikoli. Dále jsem se zeptala, zda by akceptoval, pokud bych jej vyzkoušela bez nasazeného respirátoru. Je asi jasné, co studenti, obzvl. ke konci zkoušení, preferovali.
To jsou u vás fakt přísní. Já loni jako předseda u maturit vyhlásila bezrouškovost s odůvodněním, že učitelé jsou očkovaní a studenti testovaní. Protože když jsem některé viděla hyperventilovat na potítku... A světe div se, nikdo si nestěžoval. A všichni jsme přežili.

fikovnice
napsal(a):
Ahoj, prosím Tě, využívám Tvé přítomnosti zde. Mně včera v noci asi definitivně umřel mobil. Tak jsem se přesunula sem do SZ, ale Ty sis toho nevšimla.
Takže to je omluva a vysvětlení mého odmlčení se na mobilu.
Já na WhatsAppu viděla, že ti zprávy nedorazily, nebyla tam druhá fajfka. Takže jsem tipovala, že selhala technika.
Aspoň jsem se dokopala upéct dceři do školy sněhové pusinky, vyprosila si je na vánoční besídku.
Jdu na tu SZ😉

https://cnn.iprima.cz/covid-pasy-pod-kuzi-ve-svedsku-predstavili-ockovaci-cipy-precte-je-kazdy-mobil-53741?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=671900&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=PZiWLZiIJTv-202112222005&dop_id=14634827
s takovou abych si pořídila aluminiovou čepici, protože co byl před měsícem hoax je dnes realita

Ještě že naši na to nemaj prachy :D
napsal(a):
https://cnn.iprima.cz/covid-pasy-pod-kuzi-ve-svedsku-predstavili-ockovaci-cipy-precte-je-kazdy-mobil-53741?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=671900&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=PZiWLZiIJTv-202112222005&dop_id=14634827
s takovou abych si pořídila aluminiovou čepici, protože co byl před měsícem hoax je dnes realita
Jenže ono to tak je...s těmi kvazihoaxy.
Já si onehdá na jakési doporučení přehrála několik dílů M. Jílkové (Máte slovo). A fakt chronologicky. A byla to síla! Jak před časem se tam mluvilo o tom, že např. do kadeřnictví bude potřeba test, někteří to tam negovali, že k takovému opatření určitě nedojde. Pak další téma bylo očkování. Následovaly Covid pasy, jedno z posledních bylo očkování dětí... No a takto se to postupně stupňovalo/stupňuje a to, co se před cca půl rokem zdálo jako sci-fi, je dnes realita...takže vlastně potvrzuji to, co píšete Vy.
napsal(a):
To jsou u vás fakt přísní. Já loni jako předseda u maturit vyhlásila bezrouškovost s odůvodněním, že učitelé jsou očkovaní a studenti testovaní. Protože když jsem některé viděla hyperventilovat na potítku... A světe div se, nikdo si nestěžoval. A všichni jsme přežili.
Kolegyně dokonce, když jdeme koridorem, tak si respirátor utěsňuje. Na můj dotaz proč to dělá mi vysvětlila, že v koridorech jsou kamery a nechce mít problémy!

Je to děsné.
napsal(a):
Joo, na jaře to budou dva roky, co jsem státnicovala a celá komise nás vyzvala k sundání roušek (to ještě respiratory nebyly) a to měl ještě z covidu kdekdo strach. Ale prý jim tam slečna omdlela. No nedivím se.

Tohle už tu bylo?
Napiště někdo, že kecá. Já tomu nerozumím. A nevím, jestli to půjde spustit.
https://rumble.com/embed/vo4kuo/?pub=4
Viděla jsem video, kde o tom hovořil Afričan.
Bylo to podobné, jako s krví a AIDS.
?
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=272106628230675
rapotacka11
napsal(a):
https://xtv.cz/argumenty/jiri-beran-vs-milan-kubek-o-epidemii-v-souvislostech?fbclid=IwAR1o_F2zCpr9DAEhGgIKwcrg6LSKyp3maDGXsUuQx2mCP2aaJcSr-VUW5TA
Ano, profesor Beran je pro mě čím dál větší autoritou, navíc člověkem s velmi uklidňujícím hlasem a jasnými a střídmými názory. Rozhodně se nejedná o antivaxera! Kdo má chuť a čas, stojí za to si některé jeho rozhovory přečíst nebo naposlouchat. A ani klub Sisyfos na mém mínění nic nezmění...
Btw, kdo se pohybuje v oblasti publikování vědeckých článků, následující jeho údaje jsou ohromující:
"Je autorem více jak 130 zahraničních publikací a jeho SCI (Science citation index) je kolem 3300, h-index = 31; i10-index = 62."
napsal(a):
Tohle už tu bylo?
Celé to nemám čas poslouchat...
Myslím, že slova o tom, že remdesivir zabíjí lidi, a že je nutné na COVID používat antimalarika (např. hydroxychloroquin), jsou víceméně nesmysl.
O tom, že je Fauci slušně řečeno pěkné kvítko ale nepochybuji.
rapotacka11
napsal(a):
- profesor Beran je člověkem s velmi uklidňujícím hlasem ...
Když ho vidím s tím ... "tou kuběnou"
nemusí ani mluvit, stačí sledovat jen řeč těla.
Ano, ano. Kubek se za celou dobu epidemie zprofanoval - v mých očích.
Profesora Berana, přiznám se, jsem předtím neznala. Ale právě před mým očkováním jsem naposlouchala řadu rozhovorů z obou táborů a myslím, že nejvíce mě oslovil a pozitivně ovlivnil právě prof. Beran.
A velmi nepříjemně mě překvapil a překvapuje celý slavný "MESES" tým, i když je jeho členem člověk, kterého velmi dobře znám osobně (prof. Hel).

napsal(a):
Tohle už tu bylo?
Kecá nesmysly.
Ta první studie byla porovnávací studie čtyř léků podávaných pacientům s ebolou. Ta má úmrtnost okolo 50% (20-90%). Remdesivir dopadl nejhůře s 54% úmrtí a druhý nejhorší ZMapp měl 49% úmrtí. Proto se dál pokračovalo jen s dvěma druhy monoklonálních protilátek, ty měly úmrtnost 31 a 33%. Takže pozor, monoklonální protilátky jsou taky slušný zabiják
Ten seznam potenciálních vedlejších účinků vakcín je zajímavý. Jenže to multiorgánové selhání u dětí, o kterém mluví, tam vůbec nefiguruje, to je naopak spojováno s covidem. To vpravo dole, překryté českými titulky, je Kawasaki disease.
napsal(a):
Kecá nesmysly.
Ta první studie byla porovnávací studie čtyř léků podávaných pacientům s ebolou. Ta má úmrtnost okolo 50% (20-90%). Remdesivir dopadl nejhůře s 54% úmrtí a druhý nejhorší ZMapp měl 49% úmrtí. Proto se dál pokračovalo jen s dvěma druhy monoklonálních protilátek, ty měly úmrtnost 31 a 33%. Takže pozor, monoklonální protilátky jsou taky slušný zabiják
Ten seznam potenciálních vedlejších účinků vakcín je zajímavý. Jenže to multiorgánové selhání u dětí, o kterém mluví, tam vůbec nefiguruje, to je naopak spojováno s covidem. To vpravo dole, překryté českými titulky, je Kawasaki disease.
Já se přiznám to celé neposlouchala...
Jen podotknu, že MOS je prostě vyústění těžkého stavu a řada (většina) pacientů na ARO umírá právě na MOS (bez ohledu jaká byla prvotní příčina jejich ocitnutí se na tomto oddělení) - začne selhávat jeden systém za druhým (oběhový, renální selhání, trávicí, dýchací, atd. atd.). Pokud se toto stane a stav se jeví ireverzibilní, lékaři přejdou na tzv. bazál (moc se o tom nemluví), prostě neládují organismus milióny léků a čeká se (vím, že to zní divně), až dojde k definitivnímu selhání a zástavě oběhu a dechu. Neresuscituje se! (U stavů, kde dojde k ireverzibilnímu poškození.)

napsal(a):
Kecá nesmysly.
To jste mě potěšila. Já si myslela, že to nebude tak jednoduché a jednoznačné, jak povídá. Ale zněl tak věrohodně, až mě to vyděsilo. Já toho moc nerozklikávám, to už bych byla v blázinci.

A nová vláda potěšila. Prokázat ke vstupu se můžete jen QR kódem v jakési aplikaci.
Fajn, hlavně pro všechny, co nemají chytrý telefon.
Ale možná mě při očkování přece jen očipovali a teď mi přečtou QR kod z ramene.
napsal(a):
A nová vláda potěšila. Prokázat ke vstupu se můžete jen QR kódem v jakési aplikaci.
Já si to také nestáhla a ani nestáhnu...
Máte QR kód na tom certifikátu. Třeba si jej odstřihněte a dejte k dokladům.
neverend

XXX.XXX.213.247
Včera jsem se konečně dozvěděl kdy skončí covid.Otec se konečně trochu rozpovídal.🙂 Jinak kolem covidu držel bobříka mlčení celou dobu. Jak to dopadlo Vám ale raději říkat nebudu.Jen Bodlince bych asi vzkázal, že bude na čase balit kufry.😐 Jinak si může pouze tipnout, jak se bude jmenovat další varianta po omicronu. Očkování je pouze směsicí zájmů zisku a částečně zoufalé bezmoci.😐 Bodlinka jako vet moc dobře ví jak je vir rychlý a do jakých mutací se dostal u zvířat. Se smrtností téměř jistou,že? To je asi tak vše co jsem se dozvěděl.

fikovnice
napsal(a):
Já si to také nestáhla a ani nestáhnu...
Máte QR kód na tom certifikátu. Třeba si jej odstřihněte a dejte k dokladům.
Dík, to já u dokladů mám, kdyby to někdo chtěl. Jinak kromě dopravy, práce ( tam nikdo nic neřeší ) a příležitostně úřadu, nikam nechodím.
Když jsem u té práce : Tak 50 let kolegyně - neočkovaná, měsíc doma, hodně hnusný průběh.
Jiná kolegyně 70+, dvě injekce, pár dní špatně, ztráta čichu,14 dní karanténa.
Virus asi totožný, ta 70 to chytla od té 50.
Pak ještě mladík 30, měsíc doma, hnusný průběh. A tak nám to tam putovalo.
napsal(a):
Chytrý telefon nepotřebujete, stále stačí vytisknutý QR kód. Čtečky ho přečtou stejně jako z chytrých telefonů. (Sám mám úplně pitomou, cca devět let starou Nokii bez přístupu k internetu a samozřejmě bez aplikací.)
Ad profesor Beran:
Pro mě je to jeden z nejvěrohodnějších lidí, protože je naprosto konzistentní. Nemění názory jak korouhvička a v podstatě od začátku drží jednu linii. Velmi chytrý a inteligentní pán s obrovským rozhledem a rozumným přístupem.
napsal(a):
Dík, to já u dokladů mám, kdyby to někdo chtěl. Jinak kromě dopravy, práce ( tam nikdo nic neřeší ) a příležitostně úřadu, nikam nechodím.
Když jsem u té práce : Tak 50 let kolegyně - neočkovaná, měsíc doma, hodně hnusný průběh.
Jiná kolegyně 70+, dvě injekce, pár dní špatně, ztráta čichu,14 dní karanténa.
Virus asi totožný, ta 70 to chytla od té 50.
Pak ještě mladík 30, měsíc doma, hnusný průběh. A tak nám to tam putovalo.
No, moje kamarádka teď měla taky hnusný průběh delty. Je neočko, štíhlá, bývalá vrcholová sportovkyně. Jenže stejně těžký průběh jedna z kolegyní v práci - už měla i po 3. dávce. Je to tak nějak o Černém Petru (a samozřejmě o určitých indispozicích).
Dasvo
napsal(a):
Chytrý telefon nepotřebujete, stále stačí vytisknutý QR kód. Čtečky ho přečtou stejně jako z chytrých telefonů. (Sám mám úplně pitomou, cca devět let starou Nokii bez přístupu k internetu a samozřejmě bez aplikací.)
Ad profesor Beran:
Pro mě je to jeden z nejvěrohodnějších lidí, protože je naprosto konzistentní. Nemění názory jak korouhvička a v podstatě od začátku drží jednu linii. Velmi chytrý a inteligentní pán s obrovským rozhledem a rozumným přístupem.
Naprosto souhlasím stran prof. Berana!
Tohle je 2 měs. staré
https://rumble.com/vo036z-editel-motolsk-nemocnice-miloslav-ludvk.html

neverend
napsal(a):
Včera jsem se konečně dozvěděl kdy skončí covid.Otec se konečně trochu rozpovídal.🙂 Jinak kolem covidu držel bobříka mlčení celou dobu. Jak to dopadlo Vám ale raději říkat nebudu.Jen Bodlince bych asi vzkázal, že bude na čase balit kufry.😐 Jinak si může pouze tipnout, jak se bude jmenovat další varianta po omicronu. Očkování je pouze směsicí zájmů zisku a částečně zoufalé bezmoci.😐 Bodlinka jako vet moc dobře ví jak je vir rychlý a do jakých mutací se dostal u zvířat. Se smrtností téměř jistou,že? To je asi tak vše co jsem se dozvěděl.
Netrapte se, s humorem jde všechno líp.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Netrapte se, s humorem jde všechno líp.
Trápit se mi nikdy nešlo.😀 Jen jsem se chtěl už usadit a zase z toho nic nebude. 🙂
rapotacka11
napsal(a):
https://xtv.cz/argumenty/jiri-beran-vs-milan-kubek-o-epidemii-v-souvislostech?fbclid=IwAR1o_F2zCpr9DAEhGgIKwcrg6LSKyp3maDGXsUuQx2mCP2aaJcSr-VUW5TA
...tak jsem si to přehrála...
Vystupování Kubka bylo nehorázné! Řeči o cinknuté publikaci prof. Berana byly s prominutím napřesdržku!

Dája6
napsal(a):
Dobré ránko 🎄,
megí vyzkoušíme, uvidíme a nevěděli.
Dája
S pomerančovou kůrou a svíčkama jsem si hráli už jako děti....normálně tu kůru stlačte bílým k sobě, aby z oranžového vystříkla tekutina do plamínku svíčky, zaprská to...řetěz na stromečku taky hoří rychle, ale to nezkoušejte.
Edit: no návod už je o stránku jinde, já si nevšimla, že už je diskuze jinde...
napsal(a):
S pomerančovou kůrou a svíčkama jsem si hráli už jako děti....normálně tu kůru stlačte bílým k sobě, aby z oranžového vystříkla tekutina do plamínku svíčky, zaprská to...řetěz na stromečku taky hoří rychle, ale to nezkoušejte.
Edit: no návod už je o stránku jinde, já si nevšimla, že už je diskuze jinde...
Přijela rodinka a stále je navádím, aby si dali mandarinku, že chci ohňostroj 🎆 vyzkoušet a zatím smolík😤nikdo nechce🥳
Jako dítě jsem tohle neznala, já slušná nepolíbená rošťáctvím😜.
Dája

Dája6
napsal(a):
Přijela rodinka a stále je navádím, aby si dali mandarinku, že chci ohňostroj 🎆 vyzkoušet a zatím smolík😤nikdo nechce🥳
Jako dítě jsem tohle neznala, já slušná nepolíbená rošťáctvím😜.
Dája
..ja jednou o vánocích podpalila nechtěně brachu prskavkou...ja na to dneska při návštěvě u mladých nevzpomněla, ale bylo to tím, že na stole mandarinky neměli, jinak bych si vzpomněla....

Ale vyprdněte se na mandarinky, z pomerančů toho vymačkáte víc, ta kůra je pevnější, a když se ohne lépe to do toho ohníčku prská...
..prskavka pověšená na klice u dveří, ten nátěr na dveřích sprejsk ale tak rychle, že jsme ani nestihli utéct.
Dája6
napsal(a):
Dobré ránko 😜,
no já bych i vzala a mačkala pomeranč jen , kdybych ho koupila🤣, u nás pomeranče jaksi nejedou tak proto plno mandarinek. No a zatím nic.
Dája
No jo, ono už jen z toho důvodu, že se mandarinky líp loupají...sama jsem líná loupat pomeranč Ale 14dní před Vánoci měli v Kaufu akci na pomeranče a bylo na nich napsané sweet...jsem si říkala: tak to jsem teda zvědavá , ha, ha No ale fakt! Byly výborné jsem se bila do hlavy, že jsem nekoupila alespoň dvě kila, muž loupal každý večer jeden, takže na Vánoce musel koupit další. No koupil v Lidlu a ty se nedaly srovnat...blééé, jsou kyselé Ale koupil dvě kila A ještě sme neprskali, ale vím o tom už dávno, jen to nikdo nedělá
lesnížínka
napsal(a):
No jo, ono už jen z toho důvodu, že se mandarinky líp loupají...sama jsem líná loupat pomeranč Ale 14dní před Vánoci měli v Kaufu akci na pomeranče a bylo na nich napsané sweet...jsem si říkala: tak to jsem teda zvědavá , ha, ha No ale fakt! Byly výborné jsem se bila do hlavy, že jsem nekoupila alespoň dvě kila, muž loupal každý večer jeden, takže na Vánoce musel koupit další. No koupil v Lidlu a ty se nedaly srovnat...blééé, jsou kyselé Ale koupil dvě kila A ještě sme neprskali, ale vím o tom už dávno, jen to nikdo nedělá
Tak to jste me pobavila, dobrý zážitek. My nekupujeme pomeranče protože fakt člověk neví jak dopadne chuť. Pamatujete za komančů kubánské? Fuj.
Dája
Dája6
napsal(a):
Tak to jste me pobavila, dobrý zážitek. My nekupujeme pomeranče protože fakt člověk neví jak dopadne chuť. Pamatujete za komančů kubánské? Fuj.
Dája
A pamatujete si za komančů grepy? Tlustá, ošklivá slupka, ale dužina... velké mňam. Ty už se dnes nedají sehnat.
Ad kubánské pomeranče:
Až po revoluci vyšlo najevo, že pomeranče, které se k nám dovážely, vůbec nebyly určené na přímé zkonzumování! Byly to odrůdy na zpracování do džusů, sirupů, marmelád a jiných výrobků. :-)
Dasvo
napsal(a):
A pamatujete si za komančů grepy? Tlustá, ošklivá slupka, ale dužina... velké mňam. Ty už se dnes nedají sehnat.
Ad kubánské pomeranče:
Až po revoluci vyšlo najevo, že pomeranče, které se k nám dovážely, vůbec nebyly určené na přímé zkonzumování! Byly to odrůdy na zpracování do džusů, sirupů, marmelád a jiných výrobků. :-)
Za komančů u nás byly pomeranče, mandarinky a banány jen na kusy. Už nevím kolik, ale třeba to byly dvě mandarinky pro dítě. Stačilo přejet přes kopec do nejbližšího slovenského města, vystát teda frontu, ale mohli jsme si nakoupit kila od všeho. To bylo vždycky radosti na Vánoce...měli jsme třeba 5kg pomerančů, 3kg mandarinek, 3kg banánů, nějaké ty grepy a naši nám to rozházeli pod stromek, mezi dárky
Dasvo
napsal(a):
Ad kubánské pomeranče:
Grepy tak ty jsem nikdy neměla v oblibě. Kubánské pomeranče, nevěděla jsem, že měli být na džus. No nějaký chytrák byl moc chytrý 🤮
Dája
lesnížínka
napsal(a):
Za komančů u nás byly pomeranče, mandarinky a banány jen na kusy. Už nevím kolik, ale třeba to byly dvě mandarinky pro dítě. Stačilo přejet přes kopec do nejbližšího slovenského města, vystát teda frontu, ale mohli jsme si nakoupit kila od všeho. To bylo vždycky radosti na Vánoce...měli jsme třeba 5kg pomerančů, 3kg mandarinek, 3kg banánů, nějaké ty grepy a naši nám to rozházeli pod stromek, mezi dárky
Jeeee to bylo moc hezké, že mezi dárečky. Moje maminka dělala průvodčí v ČSAD a znala všechny a oni zase jí a proto jsme měli vše podpůltové, jen těch peněz nebylo, byly jsme samy dvě.
Dája

lesnížínka
napsal(a):
Moc dobře si pamatuju ovoce "na příděl" ......no my ze severu Čech to na Slovensko máme daleko, ale my jsme to převálcovali kvantitou...do fronty si šla stoupnout celá rodina.
Musím říct, že je to sice hroný a pro mladší generaci možná k neuvěření, ale na druhou stranu jsem ty mandarinky, pomeranče (ne kubánské), banány a ananas jedla víc, než dneska, kdy je to v obchodech celoročně a co kdo chce. Právě proto, že to nebyla samozřejmost, že se na to člověk těšil.
Co třeba zase chybí mě jsou jablka jonatány a třešně...chrupky....ty jsem si musela vysadit na zahradě a tu jabloň Jonatán, tak tu budu muset vysadit taky, jen nevím, jak se jí na našem severu bude dařit.

Každý Novoroční projev jsem Husákovi záviděla jeho mísu ovoce, včetně hroznového vína....
Kubánské byly dobré, většinou když už se stěží oloupaly, byly sladké.
Já pomeranče klasicky neloupu, vemu kudličku a okrájím kůru jako na jablíčku do spirálky, pomeranče rozkrájím na prkýnku , nahrnu do mističky a zobu na vidličku, nemusím si pak od televize chodit umýt ruce.

napsal(a):
Moc dobře si pamatuju ovoce "na příděl" ......no my ze severu Čech to na Slovensko máme daleko, ale my jsme to převálcovali kvantitou...do fronty si šla stoupnout celá rodina.
Musím říct, že je to sice hroný a pro mladší generaci možná k neuvěření, ale na druhou stranu jsem ty mandarinky, pomeranče (ne kubánské), banány a ananas jedla víc, než dneska, kdy je to v obchodech celoročně a co kdo chce. Právě proto, že to nebyla samozřejmost, že se na to člověk těšil.
Co třeba zase chybí mě jsou jablka jonatány a třešně...chrupky....ty jsem si musela vysadit na zahradě a tu jabloň Jonatán, tak tu budu muset vysadit taky, jen nevím, jak se jí na našem severu bude dařit.
U Jonatána si dejte pozor na padlí. Na stanoviště i půdu je to poněkud náročnější odrůda, je vhodná spíš do teplejších, slunných oblastí. U nás se pěstoval hlavně na střední Moravě, v Čechách, myslím, tolik ne. Určitě by se k Vám dala vybrat vhodnější jabloň, ale jestli je to srdcovka, tak proč to nezkusit - v nejhorším to skončí neúspěchem. Já mám jako srdcovku od dětství panenské české.
Nezapomeňte si k němu do páru vybrat vhodného opylovače - doporučuji Berlepschovu renetu, Bernské růžové, Coxovu renetu, Gdánského hranáče, Krasokvět žlutý, Oldenburgovo, Ontario, Parménu zlatou zimní, Šampaňskou renetu nebo Zvonkové.

napsal(a):
U Jonatána si dejte pozor na padlí. Na stanoviště i půdu je to poněkud náročnější odrůda, je vhodná spíš do teplejších, slunných oblastí. U nás se pěstoval hlavně na střední Moravě, v Čechách, myslím, tolik ne. Určitě by se k Vám dala vybrat vhodnější jabloň, ale jestli je to srdcovka, tak proč to nezkusit - v nejhorším to skončí neúspěchem. Já mám jako srdcovku od dětství panenské české.
Nezapomeňte si k němu do páru vybrat vhodného opylovače - doporučuji Berlepschovu renetu, Bernské růžové, Coxovu renetu, Gdánského hranáče, Krasokvět žlutý, Oldenburgovo, Ontario, Parménu zlatou zimní, Šampaňskou renetu nebo Zvonkové.
Neporadila byste, prosím, co s broskvoní, která chytila letos jakousi kadeřavost a celá opadala? Bude stačit nějaký postřik na jaře nebo už se s ní mám rozloučit?

napsal(a):
No šlo by opravdu spíš o zkoušku, vím, že Jonatan je spíš do teplejších oblastí a jabloň bych vysazovala opravdu jen a jen kvůli tomu, abych zase měla "to svoje jablko".
Horší to bude s opylovačem....to bych musela něco pokácet, aby se mi tam další strom vešel, spíš jsem spoléhala na to, že v okolí je nějaká jabloň snad na každý druhý zahradě, tak že to klapne,
napsal(a):
Neporadila byste, prosím, co s broskvoní, která chytila letos jakousi kadeřavost a celá opadala? Bude stačit nějaký postřik na jaře nebo už se s ní mám rozloučit?
Pokud jedete na bio-eko vlně, můžu doporučit Polyversum. Ale je to dražší a stříkat raději opakovaně.
Jinak Kuprikol na jaře a na podzim.

napsal(a):
Já bych na to šla tak - kadeřavost způsobuje houba, tak bych se snažila zjistit, jaký má životní cyklus, a dle toho se zařídila. Co si pamatuji, vápnem se bílily kmínky, a kadeřavost se postřikem ošetřovala na konci podzimu (před mrazy), a potom na jaře znovu. Pod broskvoně se jako prevence sázel křen.
Obecně se doporučuje nenechávat pod (ovocnými) stromy spadané listí (napadené dvojnásob), protože v něm přezimují škůdci. Proti hrabošům a myším se zase sázely kolem ovocných stromů narcisy.

Ten grep si nepamatuji, ale nejím to, tak možná jsem díky vám objevila skryté trauma z dětství. Pomeranč nevoní tak hezky jako mandarinka.
Ale dobrý, jsem netušila, jaký problém dnes mandarinky představují! :-)
Jonatán nebyl jabko!

ne, nebyl jablko, byl to prukopnik ovocnarstvi,co sazel jablone na divokem zapade :-)

napsal(a):
Mám zatím dvě pidi broskvoně, zatím na ně dosáhnu a to kadeřavé listí s červenýma "puchýřkama" normálně oberu, myslím, že jsem to jednou stříkala Kuprikolem, ale až na listy, do skanutí, mělo by se spíše ve stadiu myšího ouška, to je když pupeny jakoby praskají a vylézají chlupaté lístečky...
napsal(a):
Mám zatím dvě pidi broskvoně, zatím na ně dosáhnu a to kadeřavé listí s červenýma "puchýřkama" normálně oberu, myslím, že jsem to jednou stříkala Kuprikolem, ale až na listy, do skanutí, mělo by se spíše ve stadiu myšího ouška, to je když pupeny jakoby praskají a vylézají chlupaté lístečky...
Když vylézají lístečky už je u broskve pozdě, stříká se nejpozději, když se začínají nalévat pupeny.
Jinak eko....zkoušela jsem nabít do broskvě měděné hřebíky, protože je mám - to je ruský návod. První rok se zdálo, že to funguje, broskev byla bez kadeřavosti. Jenže to asi prostě kadeřavost zrovna nebyla. Letos už se vyskytnula.
Dnes jsme byli v Lidicich u pomníku dětí a musím říct, že mě opět silně zasáhlo kolik bolesti a zničených životů, zde bylo...
a s hanbou si uvědomila, jaké "starosti " kolikrát řeším..
Kdyby tito lidé měli 99% šanci na přežití jako my s covidem... jistě by byli šťastní

Pardon, že sem zas lezu s článkem, ale rozhovor s Válkem mě mile překvapil:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/valek-mam-tri-varianty-postupu-ve-skolach-on-line-vyuku-uz-ne-40382220#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ajuHWuzhvIw-202112271557&dop_id=40382220&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Nová varianta koronaviru omicron může mít původ v myším mezihostiteli. Autoři nové publikace předpokládají, že koronavirem nakažené myši umožnily zmutování koronaviru do varianty omicron, která pak znovu napadla člověka. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34954396/
Omar Šerý

GAELLE
napsal(a):
Nová varianta koronaviru omicron může mít původ v myším mezihostiteli. Autoři nové publikace předpokládají, že koronavirem nakažené myši umožnily zmutování koronaviru do varianty omicron, která pak znovu napadla člověka. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34954396/
Omar Šerý
Nedávala sem Bodlinka, že má omikron části RNA z běžného lidského koronaviru způsobujícího rýmu?
Kde by se to vzalo v myši?

Nevíte někdo, kam se zas poděla fikovnice?
Zdroj informací Vakcína od společnosti Novavax: Jak funguje? Pro koho je určená? A jak se používá? Podrobnosti o páté registrované vakcíně proti covid-19 jsme shrnuli v Q&A. Informace najdete zde Ruka ukazující doprava https://sukl.cz/nuvaxovid-otaz
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Ta první hláška není pravdivá, jen namátkou, co jsi pamatuji a to zrovna covid moc neřeším. V Iráku zemřelo několik členů vlády, ODS přišla o poslance a v Palestině také zemřel politik.
Určitě jich bude více, to jsou jen ti, o kterých se mluvilo natolik, že mi zůstali v hlavě.

Janae.
napsal(a):
Ta první hláška není pravdivá, jen namátkou, co jsi pamatuji a to zrovna covid moc neřeším. V Iráku zemřelo několik členů vlády, ODS přišla o poslance a v Palestině také zemřel politik.
Určitě jich bude více, to jsou jen ti, o kterých se mluvilo natolik, že mi zůstali v hlavě.
Ale ta druhá je pravda, že jo :-)
A tohle nejpravdivější, mé životní heslo...

4 miliardy let? Nenechte se vysmát. Na to, aby se lidstvo zničilo, nepotřebuje žádnou Andromédu. Vystačí si samo.
Uklízet fakt nemusíte, však on už za vás někdo uklidí.

napsal(a):
4 miliardy let? Nenechte se vysmát. Na to, aby se lidstvo zničilo, nepotřebuje žádnou Andromédu. Vystačí si samo.
Vyřídím to doma

Zbývaly 3 dny do prázdnin. Neslyším ráno z pokoje žádný ruch, tak se jdu podívat, říkám - co je, deš do školy nebo co?
- To už nemá cenu, ne?
Doktorka říkala vytáhnout mandle, až někdy... a já - kdy teda? (Dítě pravilo - nikdy.)
- Po covidu.
- Na shledanou za dvacet let.
Ve špajzu jsou myši, Kocourek leží na gauči a rozbil se ten debullní zaklikávací špunt ve vaně. Sám se rozbil.
"Egyptologové se poprvé odvážili „rozbalit“ mumii Amenhotepa I." jasně, my tady máme málo omikronů, rozbalujte.

assil
napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojene-staty-americke-armada-vyvoj-vakcina-varianty-koronavirus.A211227_140713_zahranicni_misl
Tak těm nevěřím ani "dobrý den".

fikovnice
napsal(a):
Ahoj, já jsem zde...
Důvodem, proč jsem sem nechodila, je to, co jsem Ti psala v SMS...
SMS od tebe nemám, ale asi myslíš, co jsme si psaly před Štědrým dnem na WhatsAppu?
Chystáš se na ten plánovaný pobyt v " tajném" penzionu?
napsal(a):
...taky bych to tak viděla...
Jen tak ze zvědavosti bych chtěla na chvíli mít stroj času a kouknout se, co tu bude za takových sto stopadesát let...
napsal(a):
SMS od tebe nemám, ale asi myslíš, co jsme si psaly před Štědrým dnem na WhatsAppu?
Jj, myslím ty info, co jsem Ti psala...
Pobyt je ode dneška, no a zatím nic... ...jako že se nebalím. Ale tak doufám, že pak to bude za chvilku...
Ještě bych měla najít certifikát...
napsal(a):
Btw, už pár lidí mi řeklo/zeptalo se, zda to, co jsem Ti psala, nemohla fakt způsobit vakcinace...
Já si to trochu představit umím (mechanismus) - více kdyžtak později zase na Whatsappu.
napsal(a):
Jo, já to zas až tak tajit nechci. Dávají mi tam neuvěřitelné ceny (tentokrát sleva přes 4 tis. Kč!), ale možná fakt proto, že jsem jejich štamgast :-))). A jde o obec Nové Syrovice.

fikovnice
napsal(a):
Btw, už pár lidí mi řeklo/zeptalo se, zda to, co jsem Ti psala, nemohla fakt způsobit vakcinace...
Já si to trochu představit umím (mechanismus) - více kdyžtak později zase na Whatsappu.
Ok, to by mě fakt zajímalo. Se mnou v tomto ohledu neudělal Pfizer nic.

fikovnice
napsal(a):
Jo, já to zas až tak tajit nechci. Dávají mi tam neuvěřitelné ceny (tentokrát sleva přes 4 tis. Kč!), ale možná fakt proto, že jsem jejich štamgast :-))). A jde o obec Nové Syrovice.
Jó, tak tam je hezky. Penzion neznám, ale byli jsme kdysi na dovče v Kamenici nad Lipou.
napsal(a):
Jó, tak tam je hezky. Penzion neznám, ale byli jsme kdysi na dovče v Kamenici nad Lipou.
Až se k tomu dostanu, pošlu Ti pro zajímavost cenovou nabídku :-).
Ale jinak, nepleteš si místo? Toto je Vysočina, jižní cíp. Kamenice jsem si tam nevšimla. Blízko je už Vranov, Cornštejn...

fikovnice
napsal(a):
Až se k tomu dostanu, pošlu Ti pro zajímavost cenovou nabídku :-).
Ale jinak, nepleteš si místo? Toto je Vysočina, jižní cíp. Kamenice jsem si tam nevšimla. Blízko je už Vranov, Cornštejn...
Mapy.cz říkají, že je to 77km. My popojíždíme za výlety do širšího okolí, byli jsme i u Vranovské přehrady.
napsal(a):
Mapy.cz říkají, že je to 77km. My popojíždíme za výlety do širšího okolí, byli jsme i u Vranovské přehrady.
Aha, tak to jo...
Na Vranovské jsem byla předloni. Vzhledem k tomu, že přímo mezi lidmi ve vodě plavaly užovky a vzhledem k mojí známé fobii z hadů, a také kvůli totální natřískanosti na pláži a ve vodě, tam už nepojedu.
napsal(a):
Jo, a sestudovala sis nějak omikron? Tak za měsíc má být převládající variantou zde... Dívala ses na hospitalizace a úmrtí tam, kde již převažuje? Nemám teď na mysli JAR, ale některé evropské země. Nebude to nakonec cesta z epidemie?
napsal(a):
Tak to vypadá na odjezd až zítra...
Kamarádka se bojí náledí. A mně se tam nechce být sama. To raději budu tedy ještě se čtvernožci a pojedeme (každá svým autem) až zítra ráno. Do penziónu jsem už volala. Cenu zaplatíme samozřejmě celou. Jako mrzí mě to, ale tady je fakt výstraha náledí + samotné se mi nechce do bazénu, atp.

fikovnice
napsal(a):
Jo, a sestudovala sis nějak omikron? Tak za měsíc má být převládající variantou zde... Dívala ses na hospitalizace a úmrtí tam, kde již převažuje? Nemám teď na mysli JAR, ale některé evropské země. Nebude to nakonec cesta z epidemie?
Nebyl čas, byli jsme u mamky. Poslední, co jsem zachytila, byly předběžná data z UK a vypadalo to, že je omikron o 40% mírnější co do počtu hospitalizací, ale horší pro děti.
fikovnice
napsal(a):
Fikovnice, byla byste tak hodná a můžete mi dát kontakt, kam jezdíte? Kolikrát už jsme s holkama plánovaly dívčí jízdu, ale pořád nevíme kam. A vy tohle místo tak vychvalujete, že by to tam nemuselo být špatný :) Klidně do sz.

napsal(a):
Nebyl čas, byli jsme u mamky. Poslední, co jsem zachytila, byly předběžná data z UK a vypadalo to, že je omikron o 40% mírnější co do počtu hospitalizací, ale horší pro děti.
napsal(a):
Pěkný článek o covidu, životě a smrti…
https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/110936/spolecnost-ktera-oznacuje-spickove-vedce-za-dezinformatory-je-nemocna-rika-anesteziolog-emil-berta.html?fbclid=IwAR3fM5mO0-o1WutnIiXYq7Awx7DDrsKfIC59AvFtml42VUd2wTbzLuOJH64
Zajímavý a smysluplný rozhovor!
Analýzou několika desítek vzorků pozitivních na variantu omicron odebraných v našem centru jsme zjistili, že více než 65% pozitivních vzorků mělo Ct hodnotu 28 až 31. Znamená to, že 2/3 na koronavirus pozitivních osob s variantou omicron zůstane antigenním testem nezachyceno.
Omar Šerý

GAELLE
napsal(a):
Analýzou několika desítek vzorků pozitivních na variantu omicron odebraných v našem centru jsme zjistili, že více než 65% pozitivních vzorků mělo Ct hodnotu 28 až 31. Znamená to, že 2/3 na koronavirus pozitivních osob s variantou omicron zůstane antigenním testem nezachyceno.
Omar Šerý
Tak to je vtipné, že se plánuje pravidelné testování Ag testy...
Nebo spíš smutné 🙁
GAELLE
napsal(a):
Omar Šerý
Jak jsem už psala myslím si, že jsme omikron měli na konci října. Muži to AG test taky neukázal, tak jsme byli v klidu...

napsal(a):
Nebo spíš smutné 🙁
A já kvůli tomu přijdu o bazény, neb se musíme dvakrát týdně testovat.

napsal(a):
Nebo spíš smutné 🙁
Ono se to plánuje? Já myslela, že na to už dávno přišli, že je to k ničemu...

fikovnice
napsal(a):
Válek to tuším včera vyhlásil...
A předtím se nechal slyšet, že chce nakoupit nějaké kvalitní Ag testy.
Přesně tak. A mají se testovat všichni včetně plně očkovaných i třetí dávkou.

napsal(a):
Přesně tak. A mají se testovat všichni včetně plně očkovaných i třetí dávkou.
A bude to mít smysl?
Včera byl kluk na PCR testu po druhé dávce očkování, nevíte, za jak dlouho by měl přijít výsledek? Na očko.uzis pořád nic není.

napsal(a):
A bude to mít smysl?
Včera byl kluk na PCR testu po druhé dávce očkování, nevíte, za jak dlouho by měl přijít výsledek? Na očko.uzis pořád nic není.
Nebude. Ale jak říkala kolegyně, testy se přece udat (a zaplatit) musí.

napsal(a):
A bude to mít smysl?
To právě asi nebude, když to omikron prakticky nezachytí.
PCR by měl přijít do 48h, většinou to chodí o něco dříve.
napsal(a):
https://www.forum24.cz/omikron-zpusobil-nasobky-hospitalizovanych-deti-ve-spojenych-statech/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=7&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=z3laABErRJR-202112302051&dop_id=14712497
305 dětí v nemocnici v USA? No to je bomba teda. Když vidím, jak vypadá běžné americké dítě, respective, že tam není dítě bez nadváhy, tak by mě nijak nešokovalo ani 305 mrtvých dětí za týden...

lesnížínka
napsal(a):
305 dětí v nemocnici v USA? No to je bomba teda. Když vidím, jak vypadá běžné americké dítě, respective, že tam není dítě bez nadváhy, tak by mě nijak nešokovalo ani 305 mrtvých dětí za týden...
Vy opravdu čtete stejný text jako já? Téměř 50% růst hospitalizací u dětí, to je bomba, určitě jsou všechny obézní, protože USA. Whau.
Údaje amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí zveřejněné v úterý ukázaly, že v týdnu, který skončil 26. prosince, bylo v nemocnici s covidem-19 v průměru 305 dětí v daný den. To je o více než 48 procent více než v předchozím týdnu a jen o 10,7 procent méně než maximální průměr 342 dětí v nemocnici, který byl zaznamenán na přelomu srpna a září.
Vás nevyšokuje nic, co se covidu týká. Pochopila jsem správně, že nejste doposud naočkovaná? Nechci rozpoutávat nějaký flame, jen by mě zajímalo, pokud nejste, proč tomu tak je?

lesnížínka
napsal(a):
Ono jde spíš o to, že hospitalizace dětí s příchodem omikronu narůstají. Snad je to jen vyšším počtem nakažených a ne vyšší patogenitou pro děti.
Když vezmeme , že je v USA cca 80 mil dětí (do 19 let) tak ...
zdroj
http://populace.population.city/spojene-staty-americke/

lupus4
napsal(a):
Když vezmeme , že je v USA cca 80 mil dětí (do 19 let) tak ...
zdroj
http://populace.population.city/spojene-staty-americke/
V textu výše se píše o jedné nemocnici. Ne o počtu dětí v nemocnicích po celém USA. Jo aha, už chápu, mají hodně dětí, tak? Alles gutte?
neverend

XXX.XXX.213.247
Izrael už i přes celkem vysokou proočkovanost zvažuje masivní promoření.🙂 Tak on o tom mluvil vlastně i Prymula a to samé jsem slyšel od otce. Nic jiného nám nezbývá když už je asi jasné jaký účinek má očkování. Tatík mluvil o tom kdo a který stát si vytáhne toho "černého petra". Asi to vypadá na Izrael. Jinak o super vakcíně US army nic neříkal a že by on nevěděl? To se mi nechce ani věřit.😄
neverend
napsal(a):
Izrael už i přes celkem vysokou proočkovanost zvažuje masivní promoření.🙂 Tak on o tom mluvil vlastně i Prymula a to samé jsem slyšel od otce. Nic jiného nám nezbývá když už je asi jasné jaký účinek má očkování. Tatík mluvil o tom kdo a který stát si vytáhne toho "černého petra". Asi to vypadá na Izrael. Jinak o super vakcíně US army nic neříkal a že by on nevěděl? To se mi nechce ani věřit.😄
"Neverende", na Vás tu už nikdo nereaguje...
Ale třeba mě by zajímalo, kdybyste někdy napsal něco víc než jen "tatík říkal...". Izrael bude mít 4. očkovací dávku, pokud vím. Ad promoření - do značné míry je promořena už většina zemí... Který stát si vytáhne "Černého Petra"? A co je to tedy "Černý Petr"??? Švédsko ze začátku také nemělo skoro žádné restrikce a promořovalo...
lesnížínka
napsal(a):
Píše se i o jedné nemocnici, ale to číslo vydal nějaký celo úřad bla, bla.
No ale omikron fakt asi bude napadat více děti...
Btw, já se Tě neptám jako "Plaka", proč nejsi očkovaná.... Ale co Vaše vesnice a "promoření"? Máš nějaký údaj třeba kolik lidí od vás už onemocnělo, kolik je očkovaných, atp.?

Tak já aktuálně po třetí dávce...takže 2x pfizer a dneska měli v očkovacím centru na výběr, takže jsem si nechala píchnout modernu.
Naši kamarádi..manželský pári (neočkovaní) ulehl s covidem, zatím to teda na nemocnici není, ale jinak průběh spíš takový ten těžší domácí...mají problém vstát i s postele.
napsal(a):
Tak já aktuálně po třetí dávce...takže 2x pfizer a dneska měli v očkovacím centru na výběr, takže jsem si nechala píchnout modernu.
Naši kamarádi..manželský pári (neočkovaní) ulehl s covidem, zatím to teda na nemocnici není, ale jinak průběh spíš takový ten těžší domácí...mají problém vstát i s postele.
To stejné měla ta moje kámoška. Horečky měla více než týden a postupně nakazila manžela (ten nemoc prodělal + je očkovaný) i malou dcerku...
Teď už byla za pacientem (dělá domácí péči), ale zrovna jsem jí zatelefonovala a furt kašle jak tuberák! Už si to moc nepamatuji, ale mám pocit, že tak dráždivý kašel jsem neměla. Myslím, že u mě dominovaly centrální příznaky - ty šílené horečky + nepopsatelná bolest hlavy (a hrozně spadlá saturace (třeba i kolem 77%), aniž bych se aktivně dusila).
napsal(a):
Očkovací centrum - takže jsi také byla bez registrace (jako já)?
neverend

XXX.XXX.231.71
fikovnice
napsal(a):
"Neverende", na Vás tu už nikdo nereaguje...
Ale třeba mě by zajímalo, kdybyste někdy napsal něco víc než jen "tatík říkal...". Izrael bude mít 4. očkovací dávku, pokud vím. Ad promoření - do značné míry je promořena už většina zemí... Který stát si vytáhne "Černého Petra"? A co je to tedy "Černý Petr"??? Švédsko ze začátku také nemělo skoro žádné restrikce a promořovalo...
To mně vyhovuje že nikdo nereaguje.😄 Svatý klid. Jinak tatík je jedinný odborník kterého znám osobně.🙂 Zabýval se výzkumem kolem biologických zbraní celý život. Jeho žákem na vojenské lékařské akademii v Hradci byl nejen Prymula. Po emigraci pokračoval dál v jiné zemi. V téhle zmatené době plné dezinformací a blafů na netu je stejně nemožné se dobrat něčeho uceleně smysluplného.😄
neverend
napsal(a):
To mně vyhovuje že nikdo nereaguje.😄 Svatý klid. Jinak tatík je jedinný odborník kterého znám osobně.🙂 Zabýval se výzkumem kolem biologických zbraní celý život. Jeho žákem na vojenské lékařské akademii v Hradci byl nejen Prymula. Po emigraci pokračoval dál v jiné zemi. V téhle zmatené době plné dezinformací a blafů na netu je stejně nemožné se dobrat něčeho uceleně smysluplného.😄
No a tak přece něco napište...
Na anonymním fóru Vás za to nikdo nebude stíhat.
Jinak, čistě za mě, Prymulu neuznávám...ale je to fakt můj osobní názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
fikovnice
napsal(a):
Zadnej tatik neni. Napred delal jako tajnej snad i v oblasto 51. Meifi je zkusenej vojak a milionar a dalsi kraviny. Nevěř mu ty jeho žvásty. Jen se snaží být zajimavej neb v reálu na něj kazdej hází bobek

fikovnice
napsal(a):
Očkovací centrum - takže jsi také byla bez registrace (jako já)?
Ne, já registraci měla, ale přijde mi, že asi berou i bez registrace, protože když jsem dorazila, tak se mě na uvítanou zeptali na jakou jdu dávku a já řekla, že na třetí a prý jestli už mi přišla sms, že na třetí jít můžu.
Prostě sice jsem měla zarezervovaný termín, ale tak nějak myslím, že už se na to tam stejně nehraje, že vezmou každýho, kdo přijde i bez objednání.
Naštěstí na Silvestra tam bylo pár lidí, takže během pěti minut jsem byla oočkovaná.
Manžel teď řeší, že se asi bude muset očkovat kvůli nové práci, což je problém, protože u dvoudávkových vakcín to trvá dlouho, takže si bude muset asi někde sehnat očkování Jonsonem.
Ahoj, mám dotaz v prostý lid, co byste dělali na mém místě.
Přišla mi SMS na registraci na třetí dávku.
Jsem očkovaná 2x Pfizer. Naposledy 22.7. Protože jsem měla brutální reakci na druhou dávku, (slovní popis "skoro mě to zabilo" není moc přehnaný), protože jsem si to pravděpodobně fikla do právě probíhajícího Covida, následné protilátky měřené 8.9. mi vyšly v nejvyšší možné naměřené hladině
SARS-Cov-2 IgG EIA >1000,00 kU/l
a i těch protilátek jsem musela mít asi daleko víc než 1000, protože i teď z prosince mi to vůbec nekleslo a pořád jsem v referenčním rozmezí >1000.
Šli byste na třetí? Je pravděpodobnost, že mě bude zase tak moc blbě?
Ouško4
napsal(a):
Jsem očkovaná 2x Pfizer. Naposledy 22.7. Protože jsem měla brutální reakci na druhou dávku, (slovní popis "skoro mě to zabilo" není moc přehnaný), protože jsem si to pravděpodobně fikla do právě probíhajícího Covida, následné protilátky měřené 8.9. mi vyšly v nejvyšší možné naměřené hladině
a i těch protilátek jsem musela mít asi daleko víc než 1000, protože i teď z prosince mi to vůbec nekleslo a pořád jsem v referenčním rozmezí >1000.
Já pokud bych věděla, že mám tak vysoké protilátky a druhou dávku jsem pomalu nepřežila, tak já bych na třetí dávku nespěchala a prozatím ne nešla.
Dája

Ouško4
napsal(a):
Nemáte možnost se o tom poradit s vaším lékařem?
O tom souběhu 2. dávky s očkováním víte jistě? Byla jste na testu, nebo to odhadujete podle příznaků?
napsal(a):
O tom souběhu 2. dávky s očkováním víte jistě? Byla jste na testu, nebo to odhadujete podle příznaků?
Ten souběh 2.dávky s Covidem si jen myslím. Nebo možná to nebyl Covid, ale nějaký moribundus. Prostě mi nebylo úplně dobře, už když jsem tam šla, ale protože jsem, frajerka, byla po první dávce úplně o.k., bez reakce, věřila jsem, že i ta druhá proběhne v pohodě. No a pak mě to položilo.
Ouško4
napsal(a):
Nešla bych, ale v nějakém rozestupu bych si nechávala stanovovat pll.
Můžu se zeptat, jak u Vás reakce probíhala?
napsal(a):
No právě prof. Beran v tom rozhovoru, na nějž jsem Tě odkazovala, říká, že všeho moc škodí. Respektive tam dokonce říká, že protilátky kolem 8000 (někdo se tam ptal na tuto hodnotu) jsou až patologické.
Ouško4
napsal(a):
Vlastně 1000 kU/I tedy znamená 10 000...

Ouško4
napsal(a):
Ten souběh 2.dávky s Covidem si jen myslím. Nebo možná to nebyl Covid, ale nějaký moribundus. Prostě mi nebylo úplně dobře, už když jsem tam šla, ale protože jsem, frajerka, byla po první dávce úplně o.k., bez reakce, věřila jsem, že i ta druhá proběhne v pohodě. No a pak mě to položilo.
Když tohle je těžké rozhodnout, jde o to, co vás ohrožuje víc. Zda případný covid (ale nějakou ochranu máte), nebo další dávka očkování. Vím, že jste před časem zmiňovala nějaké zdravotní problémy.
Zkuste to probrat s vaším lékařem, měl by vám poradit, jestli přeočkovat, nebo ne.
napsal(a):
Když tohle je těžké rozhodnout, jde o to, co vás ohrožuje víc. Zda případný covid (ale nějakou ochranu máte), nebo další dávka očkování. Vím, že jste před časem zmiňovala nějaké zdravotní problémy.
Zkuste to probrat s vaším lékařem, měl by vám poradit, jestli přeočkovat, nebo ne.
Ano, souhlasím...pokud tedy lékař "Ouško" je dobrý a vyzná se... Jinak ale také poradí i v těch očko centrech. Mně třeba řekli, že v mé situaci je volba Janssena nejlepší volba, ale že na mém místě by na něj šli nejdříve za rok po prodělání nemoci.

fikovnice
napsal(a):
Vlastně 1000 kU/I tedy znamená 10 000...
??? Myslela jsem, že 1kU/l=1U/ml
Ouško4
napsal(a):
Jako chřipka. Vysoké horečky, bolest celého těla, totální únava, pořád jsem spala.
No, ale to zase není až tak atypické. Tedy jde i o to, jak dlouho jste horečkovala... V mém okolí vím o třech lidech (různého věku i zdraví), kteří hodně horečkovali. Jedna dokonce fakt vůbec nefungovala, příbuzní jí nakupovali... A moje kamarádka tu reakci označila "malým COVIDem" (40 horečky, bolest svalů, vyčerpání)...

fikovnice
napsal(a):
To je určitě možné...já to přelítla a přeložila jsem si kU na desetkrát víc než U. Takže se omlouvám za pravděpodobně chybnou info!
k by mělo znamenat kilo, tedy 1000 (kilogram, kilometr...)
Takže 1kU/l je vlastně 1000U/l a když převedeme i ty litry na ml, m je mili, tedy tisícina (miligram, milimetr...), tak je z toho ve finále 1U/ml
Přejeme s pejskama zdravíčko, lásku a pohodovou mysl
A aby toto vlákno již v příštím roce mohlo utichnout
fikovnice
napsal(a):
No, ale to zase není až tak atypické. Tedy jde i o to, jak dlouho jste horečkovala... V mém okolí vím o třech lidech (různého věku i zdraví), kteří hodně horečkovali. Jedna dokonce fakt vůbec nefungovala, příbuzní jí nakupovali... A moje kamarádka tu reakci označila "malým COVIDem" (40 horečky, bolest svalů, vyčerpání)...
Atypické určitě ne, ale dost intenzivní. Fakt fuj a hnus fialovej.
S tím, že půjdu na třetí, počítám, i za cenu toho, že mě bude zase zle...jen mě teď ta SMS dost vyděsila, že jsem to nečekala takhle brzo od té druhé. Myslela jsem, že budu mít aspoň na rok pokoj. Je to 5 měsíců.
Zeptám se úplně jako blbec, ta třetí už je povinná v nějakém časovém úseku?
Jak dlouho nejdýl se může čekat, aby mi ty dvě předchozí nepropadly?
Strašně se omlouvám jestli tyhle informace už tu padly, každý mi trvdí něco jiného. Někdo říká, že jít na třetí dávku je zatím dobrovolné, někdo, že už je třetí povinná a dokonce to má časový úsek, a pokud přešvihnu ten termín, nikdo mi neuzná ani ty dvě předtím.
Vím, protilátky nikoho nezajímají, to je "můj problém" že jich mám tolik a svině neklesají 😂 (achjo, to je paradox).

Ouško4
napsal(a):
S tím, že půjdu na třetí, počítám, i za cenu toho, že mě bude zase zle...jen mě teď ta SMS dost vyděsila, že jsem to nečekala takhle brzo od té druhé. Myslela jsem, že budu mít aspoň na rok pokoj. Je to 5 měsíců.
Strašně se omlouvám jestli tyhle informace už tu padly, každý mi trvdí něco jiného. Někdo říká, že jít na třetí dávku je zatím dobrovolné, někdo, že už je třetí povinná a dokonce to má časový úsek, a pokud přešvihnu ten termín, nikdo mi neuzná ani ty dvě předtím.
Vím, protilátky nikoho nezajímají, to je "můj problém" že jich mám tolik a svině neklesají 😂 (achjo, to je paradox).
Platnost certifikátu je 9 měsíců od 2. dávky. Ani potom vám nic nepropadne, ale dokud se nepřeočkujete 3. dávkou, nebude vám certifikát platit. Tečka zčervená a k zelené se vrátí až v den aplikace 3. dávky.
Jestli vám to pomůže v rozhodování, já už booster mám, taky po 5 a 1/2 měsících a reakce dvoudenní únava + bolest hlavy (ale jsem migrenik, mohla to být náhodná souhra okolností)😉

Ouško4
napsal(a):
nebojte se a zvykejte si, už se zcela vážně nahlas mluví o vakcinaci 4x do roka. nafurt.

napsal(a):
Platnost certifikátu je 9 měsíců od 2. dávky. Ani potom vám nic nepropadne, ale dokud se nepřeočkujete 3. dávkou, nebude vám certifikát platit. Tečka zčervená a k zelené se vrátí až v den aplikace 3. dávky.
Jestli vám to pomůže v rozhodování, já už booster mám, taky po 5 a 1/2 měsících a reakce dvoudenní únava + bolest hlavy (ale jsem migrenik, mohla to být náhodná souhra okolností)😉
Já nakonec taky šla. Protože pojedu k maturitám a tam se mj. v rámci utužování vztahů chodí i do restaurace. A občas jdu do divadla a tak. Reakce jsem neměla žádné (kromě bolavé ruky).

fikovnice
napsal(a):
Válek to tuším včera vyhlásil...
A předtím se nechal slyšet, že chce nakoupit nějaké kvalitní Ag testy.
Já na bráchu, brácha na mě.
A pak, že se na kovidu pakoval Babiš a Adam :-((
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
A co mám napsat? 😄 Vždyť lidi stejně budou věřit jen tomu čemu chtějí věřit,ne? 🙂 Je to pohodlnější. Tajný budu, protože otec je vážně člověk co pracoval a vlastně možná ještě pracuje na utajovaných projektech a tak vím prd kdo kde by mohl informace použít. Nemyslete si že vše je tak anonymní. Notabene proč bych to dělal? Když Rusko vletí na ukrajinu, tak Vám to už stejně nic platné nebude. Bude pozdě.

Ouško4
napsal(a):
Určitě na 3. dávku nechoďte. Není to povinné. V lepším případě ohlašte na tel 1221 ( snad ), že nepřijdete, ale kdyžb se neomluvíte, taky se nic neděje.
Někteří doktoři ( co já vím, kde jsem to četla - je toho strašně moc ) dokonce varují, že při podezření na protilátky, by se měly nechat stanovit a při vysokých neočkovat. Ale těch informací a protichůdných názorů je opravdu moc.
napsal(a):
Určitě na 3. dávku nechoďte. Není to povinné. V lepším případě ohlašte na tel 1221 ( snad ), že nepřijdete, ale kdyžb se neomluvíte, taky se nic neděje.
Někteří doktoři ( co já vím, kde jsem to četla - je toho strašně moc ) dokonce varují, že při podezření na protilátky, by se měly nechat stanovit a při vysokých neočkovat. Ale těch informací a protichůdných názorů je opravdu moc.
Tím "povinné" jsem myslela, že když mi teda vyprší těch 9 měsíců od druhé dávky, a ten onibazmek v mobilu zčervená, budu braná jako neočkovaná?

neverend
napsal(a):
A co mám napsat? 😄 Vždyť lidi stejně budou věřit jen tomu čemu chtějí věřit,ne? 🙂 Je to pohodlnější. Tajný budu, protože otec je vážně člověk co pracoval a vlastně možná ještě pracuje na utajovaných projektech a tak vím prd kdo kde by mohl informace použít. Nemyslete si že vše je tak anonymní. Notabene proč bych to dělal? Když Rusko vletí na ukrajinu, tak Vám to už stejně nic platné nebude. Bude pozdě.
Když by Rusko vletělo na Ukrajinu ( jako že nevletí ), tak se s největší pravděpodobností nic nestane.
Copak se stalo, když NATO vletělo na Srbsko? Když oddělili Kosovo a USA (NATO) tam postavilo největší (?) vojenskou základnu?
Přestože Srbsko bylo odjakživa Ruský spojenec? Nic se nestalo. ČR tomu dala prostřednictvím svého prezidenta požehnání.
napsal(a):
k by mělo znamenat kilo, tedy 1000 (kilogram, kilometr...)
Takže 1kU/l je vlastně 1000U/l a když převedeme i ty litry na ml, m je mili, tedy tisícina (miligram, milimetr...), tak je z toho ve finále 1U/ml
No tak jsem to i přepočítávala, akorát jsem si ve finále nevšimla toho ml...

Ouško4
napsal(a):
Tím "povinné" jsem myslela, že když mi teda vyprší těch 9 měsíců od druhé dávky, a ten onibazmek v mobilu zčervená, budu braná jako neočkovaná?
bůhví co bude za devět měsíců
pokud půjdete teď tak za devět měsíců těch dávek pak můžete stihnout i víc, že

napsal(a):
Když by Rusko vletělo na Ukrajinu ( jako že nevletí ), tak se s největší pravděpodobností nic nestane.
Copak se stalo, když NATO vletělo na Srbsko? Když oddělili Kosovo a USA (NATO) tam postavilo největší (?) vojenskou základnu?
Přestože Srbsko bylo odjakživa Ruský spojenec? Nic se nestalo. ČR tomu dala prostřednictvím svého prezidenta požehnání.
ČR dala velké houby, akorát tak dostala emigranty, nešel nikdo nikomu pomáhat, prostě kšeft mezi kamarády a peklo pro několik národů.
Ale... Rusko je náš spojenec?
Já se toho chlapečka teda bojim. Ukrajina je blízko a ten, co tam chce vletět, to nemá v hlavě v pořádku. Nemá. Naštvete ho a máte ze státečku stateček. Tak to je.
My jsme tady pěkně na ráně a kolem dokola samí mag.ři :-) :-) Jeden diktátor, druhý diktátor, třetí řídí EU, zbytek šašci.
Myslíte, že Rusko někoho potřebuje? Jako na co, aby jim prodával čaj a novou Nivu, jo?

Ouško4
napsal(a):
A potřebujete to k něčemu nutně? S takovou reakcí by mohl někdo napsat, že už nic dostat nemůžete, ne? Nešlo by to? Jako tohle se stát mně, tak ani za zlatý prase nejdu.
No já bych určitě nešla.
Kdoví co bude za 9 měsíců.
A já pořád doufám že přijdou i jiné vakcíny, takže na vašem místě bych možná počkala aspoň na ten Novavax nebo valnevu kde by ty vedlejší účinky neměly být nebo jen malé.
Třetí myslím zatím povinná není, jen doporučená.
Já pořád nechápu jak může vakcína konstruovaná proti původnímu viru jako pomoci třetí dávkou proti omikronu.
No uvidíme tu smršť v lednu. už se mluví o zkrácení karantény. Neměl by totiž asi pak ani kdo pracovat

napsal(a):
ČR dala velké houby, akorát tak dostala emigranty, nešel nikdo nikomu pomáhat, prostě kšeft mezi kamarády a peklo pro několik národů.
Ale... Rusko je náš spojenec?
Já se toho chlapečka teda bojim. Ukrajina je blízko a ten, co tam chce vletět, to nemá v hlavě v pořádku. Nemá. Naštvete ho a máte ze státečku stateček. Tak to je.
My jsme tady pěkně na ráně a kolem dokola samí mag.ři :-) :-) Jeden diktátor, druhý diktátor, třetí řídí EU, zbytek šašci.
Myslíte, že Rusko někoho potřebuje? Jako na co, aby jim prodával čaj a novou Nivu, jo?
Nebudu diskutovat o Rusku, když tu máme virus na tapetě. Jen - buďme rádi, že to tam drží "chlapeček", který to má v hlavě v pořádku, nakrátko u huby. Žirinovskij
( např) by byl jiná garda (nebo darda?)

Když se vrátím ke kovidu - nejlepší je o něm nečíst, neposlouchat, mýt si ruce a skoro jakoby nebyl. Někdy mám pocit, že nejvíc je na ifauně.
A navíc - dnes v TV reklama na ústní spray, který působí na všechny viry, včetně toho korona i na všechny jeho mutace - minulé, současné i budoucí :-)). No nekupte to !
GAELLE
napsal(a):
No já bych určitě nešla.
A já pořád doufám že přijdou i jiné vakcíny, takže na vašem místě bych možná počkala aspoň na ten Novavax nebo valnevu kde by ty vedlejší účinky neměly být nebo jen malé.
Já pořád nechápu jak může vakcína konstruovaná proti původnímu viru jako pomoci třetí dávkou proti omikronu.
No uvidíme tu smršť v lednu. už se mluví o zkrácení karantény. Neměl by totiž asi pak ani kdo pracovat
Novavax a Valnevu dostanou jen nenaočkovaní, jako 3.dávka ofiko nepůjde.

koronavirus je obalený virus a ničí ho i mejdlo. velice spolehlivě.
a etanol. k čemu sprej, když můžu použít vitamín s.
btw nevíte, jestli by se golden delicious hodila k pěstování v palmetě?
a jak odstranit smolu ze srsti dlouhosrsté kočky?

GAELLE
napsal(a):
No já bych určitě nešla.
Víte, když já nějak nevím. Vakcína je sice proti původní verzi koronaviru, ale jinou nemáme. I ty vyhlížené vakcíny, Valneva a Novavax, jsou konstruovány na původní koronavirus.
Na straně druhé statistiky hovoří jasně pro vakcinaci.
Ouško zmiňovala nedávno závažné zdravotní problémy a já si rozhodně netroufám radit jí tak či onak. Reakce po druhé dávce mohla (ale nemusela) mít souvislost s probíhající nemocí. To tady nerozhodneme.
Stejně tak si netroufám radit, aby má přeočkování nešla. Víme my snad, jestli jí covid nesemele? Jste odvážné některé...
napsal(a):
Víte, když já nějak nevím. Vakcína je sice proti původní verzi koronaviru, ale jinou nemáme. I ty vyhlížené vakcíny, Valneva a Novavax, jsou konstruovány na původní koronavirus.
Na straně druhé statistiky hovoří jasně pro vakcinaci.
Ouško zmiňovala nedávno závažné zdravotní problémy a já si rozhodně netroufám radit jí tak či onak. Reakce po druhé dávce mohla (ale nemusela) mít souvislost s probíhající nemocí. To tady nerozhodneme.
Stejně tak si netroufám radit, aby má přeočkování nešla. Víme my snad, jestli jí covid nesemele? Jste odvážné některé...
já jen píšu že JÁ bych nešla. Neradím nikde co má udělat ona.
A Valneva by měla být na celý vir nikoliv jen na spike protein.
uvidíme. Každý máme svůj názor a volbu.
GAELLE
napsal(a):
Zdroj?
Covid portál a mluvili o tom nedávno na nějaké tiskovce v tv, kde říkali, že Novavax je už objednaný a s Valnevou se zatím nepočítá
takže jedině že by to pak změnili a nebo se to dalo ukecat přímo při očkování, ale jak píšu, zatím se s tím ofiko nepočítá, že by to šlo
Čím bude přeočkováváno
mRNA vakcínami, tzn. vakcínami Comirnaty (Pfizer/BioNTech) a Spikevax (Moderna). Jiné vakcíny k přeočkování využívány nebudou. Tzn. i osoba, která byla očkována např. vakcínou Vaxzevria (AstraZeneca), bude přeočkována jednou z mRNA vakcín.
Osoby, které dostaly první dvě dávky vakcíny Comirnaty, budou prioritně přeočkováni opět vakcínou Comirnaty.

GAELLE
napsal(a):
Jasně, každého volbu respektuju.
Odpovídala jsem sice na váš příspěvek, ale bylo to určeno i jiným.
Ouško by to měla raději konzultovat se svým lékařem, než s námi. Já ani nevím, co přesně jí je, ale vyznívalo to dost vážně.

napsal(a):
koronavirus je obalený virus a ničí ho i mejdlo. velice spolehlivě.
a etanol. k čemu sprej, když můžu použít vitamín s.
btw nevíte, jestli by se golden delicious hodila k pěstování v palmetě?
a jak odstranit smolu ze srsti dlouhosrsté kočky?
Jen k té poslední otázce :
Permon D firmy Missiva. Jestli se jedná o normální smůlu ( jako třeba ze smrkových šišek )

napsal(a):
Jen k té poslední otázce :
Permon D firmy Missiva. Jestli se jedná o normální smůlu ( jako třeba ze smrkových šišek )
jo, smrdí to jako smrková kůra. našla někde venku, možná lezla do dřeva.
bohužel tuhle věc nemám a zítra ani nikde nekoupím. a takové ty rady s máslem si nedokážu úplně představit, ten souboj jestli dřív bude sežrané máslo nebo odstraněná smola.
assil
napsal(a):
Covid portál a mluvili o tom nedávno na nějaké tiskovce v tv, kde říkali, že Novavax je už objednaný a s Valnevou se zatím nepočítá
takže jedině že by to pak změnili a nebo se to dalo ukecat přímo při očkování, ale jak píšu, zatím se s tím ofiko nepočítá, že by to šlo
Čím bude přeočkováváno
mRNA vakcínami, tzn. vakcínami Comirnaty (Pfizer/BioNTech) a Spikevax (Moderna). Jiné vakcíny k přeočkování využívány nebudou. Tzn. i osoba, která byla očkována např. vakcínou Vaxzevria (AstraZeneca), bude přeočkována jednou z mRNA vakcín.
Osoby, které dostaly první dvě dávky vakcíny Comirnaty, budou prioritně přeočkováni opět vakcínou Comirnaty.
To ano ale v tuto chvíli tu jiné vakcíny ani nejsou tak asi proto.
Uvidíme. Vždyť těch změn co už bylo.
Prodloužení, zkrácení atd.
Neshodnou se ani zda třetí tu samou nebo kombinaci.
A to vše se mi nelíbí. přijde mi to pořád jen jako pokus-omyl.
GAELLE
napsal(a):
Tak jasně, můžou to změnit. Ale na té tiskovce jasně řekli, že Novavax bude jen pro nově očkované, říkali i kolik mají objednaných dávek a nebylo jich moc, tak asi i proto a že doufají, že se tím nechají naočkovat další odpírači. Když ne a začne jim to zbejvat, tak to nejspíš pustí pro všechny.

GAELLE
napsal(a):
však je to pokus-omyl.

napsal(a):
jo, smrdí to jako smrková kůra. našla někde venku, možná lezla do dřeva.
bohužel tuhle věc nemám a zítra ani nikde nekoupím. a takové ty rady s máslem si nedokážu úplně představit, ten souboj jestli dřív bude sežrané máslo nebo odstraněná smola.
Jestli to má jen na koncích chlupů, tak opatrně očistit hadříkem s technickým benzínem a pak normálně umýt.
Jinak to máslo nebo sádlo, ale musí se nechat působit. Možná to napatlat a dát přes to nějakou látku a zafixovat prubanem? Vydržela by to aspoň hoďku?

"a jak odstranit smolu ze srsti dlouhosrsté kočky?"
udělat z ní krátkosrstou :-)
sádlo, olej, líh, benzin, žehlička

napsal(a):
Jestli to má jen na koncích chlupů, tak opatrně očistit hadříkem s technickým benzínem a pak normálně umýt.
Jinak to máslo nebo sádlo, ale musí se nechat působit. Možná to napatlat a dát přes to nějakou látku a zafixovat prubanem? Vydržela by to aspoň hoďku?
Mášena je lump, proto je taky od smoly. Napatlaná jedlou pochutinou a zabalená v prubanu v přítomnosti kocoura a psa zní jako dobrá groteska, ale nechci mít všechno od másla.
Kdyžtak to jistí nůžky, no.

Žehlička

Ale bacha, sousedé měli kdysi Mášu a Dášu a Máša měla jen jedno oko.

napsal(a):
Mášena je lump, proto je taky od smoly. Napatlaná jedlou pochutinou a zabalená v prubanu v přítomnosti kocoura a psa zní jako dobrá groteska, ale nechci mít všechno od másla.
Kdyžtak to jistí nůžky, no.
Tak veselého Silvestra a Nový rok 😂😂

napsal(a):
Žehlička
No co, žehla na vlasy :-) co já vím, jaká teplota je potřeba na rozpuštění kočky.
Smůly. Ale kdyby se nechala česat, koupat, tak ten olej jako kondicionér jakože česat prstama... a třeba olivový by možná jíst nechtěla, je to pěkný hnus.

napsal(a):
No co, žehla na vlasy :-) co já vím, jaká teplota je potřeba na rozpuštění kočky.
Smůly. Ale kdyby se nechala česat, koupat, tak ten olej jako kondicionér jakože česat prstama... a třeba olivový by možná jíst nechtěla, je to pěkný hnus.
Tahle kočka žere všechno, musím před ní schovávat i suchej chleba. Česat můžu. I tím olejem nebo máslem by se nechala napatlat, ale co pak s tím dál, to zní jako horor (všechno mastné, ale úplně všechno)
žehličku radši zkoušet nebudu, fond na veterinární péči je monentálně v mínusu.

napsal(a):
Tahle kočka žere všechno, musím před ní schovávat i suchej chleba. Česat můžu. I tím olejem nebo máslem by se nechala napatlat, ale co pak s tím dál, to zní jako horor (všechno mastné, ale úplně všechno)
žehličku radši zkoušet nebudu, fond na veterinární péči je monentálně v mínusu.
Přepravka?
Ale tohle je fakt krásný start do nového roku! :-)
Ona si to časem omyje. Nebo vomejou Vás, no :-)

Ale víte, co se říká - jak na Nový rok... :-) nevím, jestli mám víc litovat slepenou kočku
nebo bodlinku :-)
Ať je ten nový rok lepší než tento!
(i Reptě to přeju!)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Když ono tady jde o zcela něco jiného.🙂 Rusko bude usilovat o to stát se opět velmocí. Má k tomu nyní všechny předpoklady a to vč. zdrojů jako ropa,plyn a další strategické suroviny. A rozhodně si tyto zdroje nenechá ohrožovat.🙂 Já vím,těžko se tomu dnes ještě dá uvěřit, ale boj o suroviny je tady.😐 Vsaďte se semnou o co chcete, ale v tomto roce se to už začne ukazovat. Na Ukrajině šlo o to se přiblížit co nejvíc Ruským zdrojům. Podle mých informací se jak USA tak NATO již dohodlo o neúčasti jejich sil v tomto konfliktu. Jestli bych si tedy mohl tipnout, tak brzy dojde na Ukrajině k politickým změnám. Když ne, tak bůh s Ukrajinou a nám by mohla být i zima.🙂 Nejen zima. Snad chápete co tím myslím.😁
Chápeme. Viděla jsem, jak se tam - ke hranicím
amíci lifrují
Táhli přes Slovensko.
Už od začátku léta.
A teď započala demolice V4
https://www.facebook.com/nocommentsk.sk/videos/596370168137881

Ouško4
napsal(a):
Ano. Proto jsem na třetí dávku šla, neb by mi očkování teď v lednu vypršelo.

napsal(a):
Když se vrátím ke kovidu - nejlepší je o něm nečíst, neposlouchat, mýt si ruce a skoro jakoby nebyl. Někdy mám pocit, že nejvíc je na ifauně.
A navíc - dnes v TV reklama na ústní spray, který působí na všechny viry, včetně toho korona i na všechny jeho mutace - minulé, současné i budoucí :-)). No nekupte to !
Jo, tu jsem taky zaregistrovala.
Pardon, vůbec to sem nepatří...
Ale už jste někdo byl úplně sám v penziónu na dovolené???
Silvestrovský program měl být zde, ale kapela je v karanténě. Takže se program přesunul do asi 20km vzdáleného města, kde budou hosté i přespávat/přespávali. Postupně odejel i VŠECHEN personál. No a my se s kamarádkou rozhodly, že budeme tady - nakoupily jsme jídlo, piva, šampus...a také jsem potajmu nechaly pootevřené dveře od některých wellness procedur. A ten večer/noc byly fakt zajímavé. Cca ve 2h ráno jsme se se šampaňským přesunuly na masážní křesla. Teď půjdeme asi hupsnout do bazénu...

fikovnice
napsal(a):
Silvestrovský program měl být zde, ale kapela je v karanténě. Takže se program přesunul do asi 20km vzdáleného města, kde budou hosté i přespávat/přespávali. Postupně odejel i VŠECHEN personál. No a my se s kamarádkou rozhodly, že budeme tady - nakoupily jsme jídlo, piva, šampus...a také jsem potajmu nechaly pootevřené dveře od některých wellness procedur. A ten večer/noc byly fakt zajímavé. Cca ve 2h ráno jsme se se šampaňským přesunuly na masážní křesla. Teď půjdeme asi hupsnout do bazénu...
Tak to se mi nikdy nestalo, ale pokud máte s kamarádkou zásoby, tak to může být naprosto wow. Nevím, jak to říct česky. 😊
Já totiž nemám ráda takové ty bombastické oslavy nového roku, tahle pohoda by se mně hodně líbila. 👍
fikovnice
napsal(a):
No paráda:-)
Zajímavý zážitek a pozitivní věc v tom covidovem období, jindy by se ti to nestalo
napsal(a):
Tak to se mi nikdy nestalo, ale pokud máte s kamarádkou zásoby, tak to může být naprosto wow. Nevím, jak to říct česky. 😊
Já totiž nemám ráda takové ty bombastické oslavy nového roku, tahle pohoda by se mně hodně líbila. 👍
Přesně! Živá hudba, organizované veselí, organizovaná večeře, organizované chlastání atd. To není nic pro mě!
Takže: Právě návrat z masáže, kámoška ještě dospává, já přemýšlím o tom bazénu (má cca 34 stupňů)...
napsal(a):
Jo, a zásoby máme - včera jsme je vykoupily. Servírka prej:"Tak na to si budu muset přinést blok, abych si to všechno zapsala, co vám mám objednat!!!

fikovnice
napsal(a):
Ad nové vakcíny: Já se teda obávám, že potenciál vyvolat alergickou/anafylaktickou reakci budou mít možná stejný jako vakcíny stávající...
Jen reakce (horečka, apod.) by mohly být mírnější.
potenciál vyvolat anafylaxi má úplně, ale úplně všechno, co může jakýmkoliv způsobem dráždit imunitní systém, což nejsou jen veškeré vakcíny, ale i všelijaké peptidy, půlka antibiotik, hromada různých léků, ryby, jahody, arašídy a hromada dalších věcí.
no a alergie může vzniknout už na totálně cokoliv.
akorát u vakcín, které jsou zdechlý virus a nějaký hliník aspoň víme, že to dělá dráždění jen v místě vpichu a ne jako u mra vakcín, kde se všichni tváří že to jen místo vpichu a přitom to pravděpodobně nikdo neví, kde všude dojde k té imunitní reakci (a ty zprávy o narušení menstruace, o zánětech srdečního svalu, to není normální)
no a můj hlavní problém je teda v tom, že ty vakcíny NEFUNGUJÍ. snížení rizika může být pro někoho fajn, ale tlačit to do člověka s rizikem nula nula prd aby se jeho riziko snížilo na nula nula nula prd ale hlavně proto aby mohl do hospody, to je přece úplně strašný a je jedno, jakou vakcínu použijete, přínos je nula a vypadávají z toho jen rizika.
GAELLE
napsal(a):
Ano, ouško se ptala, každý napsal, co si myslí on. Já jsem tu nebyla. A nešla bych, protože tak vysoké protilátky s ní v kombinaci s očkováním musí zamávat, Pokud ne, byly by ty protilátky jaksi k ničemu.
napsal(a):
potenciál vyvolat anafylaxi má úplně, ale úplně všechno, co může jakýmkoliv způsobem dráždit imunitní systém, což nejsou jen veškeré vakcíny, ale i všelijaké peptidy, půlka antibiotik, hromada různých léků, ryby, jahody, arašídy a hromada dalších věcí.
no a alergie může vzniknout už na totálně cokoliv.
akorát u vakcín, které jsou zdechlý virus a nějaký hliník aspoň víme, že to dělá dráždění jen v místě vpichu a ne jako u mra vakcín, kde se všichni tváří že to jen místo vpichu a přitom to pravděpodobně nikdo neví, kde všude dojde k té imunitní reakci (a ty zprávy o narušení menstruace, o zánětech srdečního svalu, to není normální)
no a můj hlavní problém je teda v tom, že ty vakcíny NEFUNGUJÍ. snížení rizika může být pro někoho fajn, ale tlačit to do člověka s rizikem nula nula prd aby se jeho riziko snížilo na nula nula nula prd ale hlavně proto aby mohl do hospody, to je přece úplně strašný a je jedno, jakou vakcínu použijete, přínos je nula a vypadávají z toho jen rizika.
Já toto všechno vím...
Chtěla jsem opatrně naznačit, že alergie/anafylaxe (potenciál) se prostě nebude lišit, ať už se použije jakákoli vakcína...
"no a můj hlavní problém je teda v tom, že ty vakcíny NEFUNGUJÍ. snížení rizika může být pro někoho fajn, ale tlačit to do člověka s rizikem nula nula prd aby se jeho riziko snížilo na nula nula nula prd ale hlavně proto aby mohl do hospody, to je přece úplně strašný a je jedno, jakou vakcínu použijete, přínos je nula a vypadávají z toho jen rizika."
Ano, toto je i můj problém... Plus, omílám to postopadesáté, neuznávání prodělání nemoci. Ale úplně jsem se k tomu nechtěla vracet. Šlo mi o to tak úplně si neidealizovat nové vakcíny... Peri- a myokarditidy jsou pro mě záhadou. Narušení cyklu - k tomu nemám relevantní informace.

neverend
napsal(a):
Když ono tady jde o zcela něco jiného.🙂 Rusko bude usilovat o to stát se opět velmocí. Má k tomu nyní všechny předpoklady a to vč. zdrojů jako ropa,plyn a další strategické suroviny. A rozhodně si tyto zdroje nenechá ohrožovat.🙂 Já vím,těžko se tomu dnes ještě dá uvěřit, ale boj o suroviny je tady.😐 Vsaďte se semnou o co chcete, ale v tomto roce se to už začne ukazovat. Na Ukrajině šlo o to se přiblížit co nejvíc Ruským zdrojům. Podle mých informací se jak USA tak NATO již dohodlo o neúčasti jejich sil v tomto konfliktu. Jestli bych si tedy mohl tipnout, tak brzy dojde na Ukrajině k politickým změnám. Když ne, tak bůh s Ukrajinou a nám by mohla být i zima.🙂 Nejen zima. Snad chápete co tím myslím.😁
Boj o moc, suroviny, zdroje i příležitosti je tu stále, co lidstvo Zemi obývá. V posledních desetiletích probíhal vojensky mimo nás a nás se dotýkal a zatím dotýká, jen ekonomicky.
Nenažranost je ale stále větší, lidí stále více, potřeba ve všech směrech roste, zdroje vysychají, to máte na mysli?
Rusko JE velmocí. S obrovskými zdroji. A souhlasím, že jde o to, posunout se k jeho zdrojům. Amík bude pošťuchovat a ovlivňovat zpovzdálí, vystupovat jako spojenec Evropy a přemýšlet, co vyzískat.
Pravdu v médiích nenajdeme a když, tak s křížkem po funuse a ještě si ji každej opentlí podle svých zájmů.
Lidská paměť je snadno ovlivnitelná a stokrát nic umořilo osla.
Co z toho bude, čas ukáže.
lesnížínka
napsal(a):
Ano, ouško se ptala, každý napsal, co si myslí on. Já jsem tu nebyla. A nešla bych, protože tak vysoké protilátky s ní v kombinaci s očkováním musí zamávat, Pokud ne, byly by ty protilátky jaksi k ničemu.
Také bych nešla - já! Já to už i psala. Hladina protilátek je u ní vysoká. Nicméně, pokud má solidního dr., nechť se poradí s ním.

narušení cyklu se už diskutuje zcela veřejně.
moje teorie je taková, že se prostě neví, kde dojde k exprimaci toho spike proteinu. jen v místě vpichu to teda nebude, takže ty lipidový nanočástice si můžou cestovat tělem a vlézt do jakékoliv buňky.
imho teda nebezpečné.
napsal(a):
moje teorie je taková, že se prostě neví, kde dojde k exprimaci toho spike proteinu. jen v místě vpichu to teda nebude, takže ty lipidový nanočástice si můžou cestovat tělem a vlézt do jakékoliv buňky.
imho teda nebezpečné.
No, co vím, dochází ke kumulaci v oocytech...
A myslím, že ano - neví se, kde se spike protein vytvoří. Na sliznici, kde by to bylo žádoucí, asi příliš ne.

fikovnice
napsal(a):
No, co vím, dochází ke kumulaci v oocytech...
A myslím, že ano - neví se, kde se spike protein vytvoří. Na sliznici, kde by to bylo žádoucí, asi příliš ne.
na sliznici to nebude, není důvod proč by se tam těch nanočástic kumulovalo nějaké významnější množství
takže to budou tkáně, ke kterým mají lipidy afinitu
může to být špek, pak by to vysvětlovalo proč tlustí po té vakcinaci nedělají skoro žádné protilátky
No a pak to jsou jiné tkáně, u kterých ani u jedné nechcete vyvolávat jakoukouliv autoimunitu

ale všichni budou oficiálně tvrdit, že dlouhodobé účinky to fakt mít nemůže, protože vakcína se v těle nijak nekumuluje
jak kdyby se to vylučovalo

https://www.youtube.com/watch?v=9brBuVkN90U
Nevím, jestli to tu bylo, jestli se to přehraje. Kdo chce, ať vyslechne, co dr. Peková říká. Já to v zájmu zachování svého duševního zdraví vynechala.
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=9brBuVkN90U
Nevím, jestli to tu bylo, jestli se to přehraje. Kdo chce, ať vyslechne, co dr. Peková říká. Já to v zájmu zachování svého duševního zdraví vynechala.
Já si to vyslechla...už dřív.
Peková je podle mě extrémně chytrá baba...ale přece jen některé věci, které říká, jsou pro mě už za hranou.
Na stranu druhou, to, že YT a FCB maže tato videa (bez vulgarit nebo urážek) je na pováženou!

fikovnice
napsal(a):
Takže na tajňačku? Skoro vám závidím

napsal(a):
ale všichni budou oficiálně tvrdit, že dlouhodobé účinky to fakt mít nemůže, protože vakcína se v těle nijak nekumuluje
jak kdyby se to vylučovalo
Docela mě děsí ten zánět srdečního svalu. Myslíte, že to může způsobovat i arytmii?
Nevím no, kdyby to raději bylo placebo, než něco, o čem nevíme, co to v budoucnu udělá.

napsal(a):
Docela mě děsí ten zánět srdečního svalu. Myslíte, že to může způsobovat i arytmii?
Nevím no, kdyby to raději bylo placebo, než něco, o čem nevíme, co to v budoucnu udělá.
tak arytmie je jeden z příznaků zánětu
napsal(a):
imho teda nebezpečné.
"Ovarian follicular function is not altered by SARS-CoV-2 infection or BNT162b2 mRNA COVID-19 vaccination"
Z PubMEDu.
Ale rozhodně se s Vámi nepřu . Dají se najít (mini)studie hovořící pro i proti.
napsal(a):
Nooo, nadšení mírním...
Bazén nějaký šotek asi v noci zamknul...už jsme prolezly všechny možné vlezy a nic.
Ale v baráku jsme fakt samy, masážní křesla nikdo nezamkl, tak si asi umasážujeme těla...a budeme dopíjet šampaňský, a tak...
napsal(a):
tak arytmie je jeden z příznaků zánětu
Chlácholí nás, že výskyt myo- a perikarditid je typický u mladých mužů. Jako obecně tyto nemoci.
Ale vím, že "Sarah" má syna (syny?) - teď se moc omlouvám, že jsem to trochu pozapomněla - jednoho si pamatuju dobře a dalšího...(?).
napsal(a):
Jo a kámoška prej v noci:"Jani a nebudeme se tady bát?" To by mě teda ani ve snu nenapadlo...
Ale teď jak jsem penzión celej prolezla, tak všude tma, pozamykáno - tak doufám, že se dostaneme ven...
A pro "Sarah": Rekonstruovali bazén, proto má těch cca 34 stupňů. Přiznávám, že na mě je to už celkem dost. Už to není moc na plavání, spíš na rochnění!
Miriam33

XXX.XXX.226.0
fikovnice
napsal(a):
No ale omikron fakt asi bude napadat více děti...
Btw, já se Tě neptám jako "Plaka", proč nejsi očkovaná.... Ale co Vaše vesnice a "promoření"? Máš nějaký údaj třeba kolik lidí od vás už onemocnělo, kolik je očkovaných, atp.?
To už je zase popřeno. I na "oficiálních" zprávách si neskutečně odporují. To je totálka. Známá si stěžovala, že je v očkovacím centru nějaké vysoké hladiny protilátek po prodělaném kovidu vůbec nezajímaly a bylo jí hooodně zle. Tohle nepochopím. Ten tlak na zočkování všeho co se jen hýbe je hrozný a úplně to odporuje všemu, s čím jsem zatím ohledně medicíny v ČR měla zkušenost. Oba rodiče zaočkovani potřetí a stačí jen poslat sms a letí znova, aniž by kdokoliv z doktorů zkoumal hladinu protilátek. Přitom mají dost jiných zdravotních problémů a ty možné srážlivé schopnosti vakcín by se měly u nich kvůli rodinné anamnéze jó zvažovat, zvlášť když otci to udělalo tromba. No a já, tak zodpovědný člověk, jsem už půl roku nežádoucí živel a agresivní vyvrhel společnosti s nízkým IQ.... a děcka si nemůžou jít ani zabruslit.

fikovnice
napsal(a):
Jo a kámoška prej v noci:"Jani a nebudeme se tady bát?" To by mě teda ani ve snu nenapadlo...
Ale teď jak jsem penzión celej prolezla, tak všude tma, pozamykáno - tak doufám, že se dostaneme ven...
A pro "Sarah": Rekonstruovali bazén, proto má těch cca 34 stupňů. Přiznávám, že na mě je to už celkem dost. Už to není moc na plavání, spíš na rochnění!
Tak oknem, ne? Nebo mají všude mříže?
Miriam33
napsal(a):
To už je zase popřeno. I na "oficiálních" zprávách si neskutečně odporují. To je totálka. Známá si stěžovala, že je v očkovacím centru nějaké vysoké hladiny protilátek po prodělaném kovidu vůbec nezajímaly a bylo jí hooodně zle. Tohle nepochopím. Ten tlak na zočkování všeho co se jen hýbe je hrozný a úplně to odporuje všemu, s čím jsem zatím ohledně medicíny v ČR měla zkušenost. Oba rodiče zaočkovani potřetí a stačí jen poslat sms a letí znova, aniž by kdokoliv z doktorů zkoumal hladinu protilátek. Přitom mají dost jiných zdravotních problémů a ty možné srážlivé schopnosti vakcín by se měly u nich kvůli rodinné anamnéze jó zvažovat, zvlášť když otci to udělalo tromba. No a já, tak zodpovědný člověk, jsem už půl roku nežádoucí živel a agresivní vyvrhel společnosti s nízkým IQ.... a děcka si nemůžou jít ani zabruslit.
...no, je to hodně smutné...
Včera, v poslední den roku jsem četla na iDNESu článek, že očekávají 700 hospitalizovaných denně. To snad nebylo nikdy.
Tam dávkovali fakt každý den nějakou porci strašení. Všude jinde se píše, že omikron může být cesta z epidemie.
Miriam33
napsal(a):
A ne, v OC se na protilátky neptají... Na pár věcí se zeptají, já s nimi zabředla do poněkud delšího rozhovoru. No a dozvěděla jsem se, že když už, tak jsem měla jít na očko nejdříve rok po onemocnění. Na stranu druhou, on už to pomalu rok bude...