Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
No vidíte, a já vím o případu ve svém okolí se závažnými následky (jako že skončil ve špitále) po očkování. Ale už jsem to psala, tuším na drůbeži, prostě si nevyberete. Já reagovala hlavně na srovnávání covidu a pravých neštovic. Prostě za mě je to zbytečná hysterie a hlavně obří byznys.
Já jsem nesrovnávala onemocnění jako takové. Ale to, že každé očkování v začátku nebylo dlouhodobě vyzkoušené. A lidi se taky báli.
Každá vidíme hysterii v něčem jiném. Vy ve strachu z covidu, já ve strachu z očkování.

Já se nebojím očkování. Hned, jak tu bude normální vakcína, stojím ve frontě!
napsal(a):
Já se nebojím očkování. Hned, jak tu bude normální vakcína, stojím ve frontě!
Já se bojím očkování. Při pohledu na doktora dostávám panickou ataku, kterou už to někdo výš popisoval. Ano, je mi jasné, že když mě covid sešrotuje, skončím v tom lepším případě na přístrojích v nemocnici. No doufám, že už o tom nebudu vědět. Své iminitě celkem věřím. Věřila jsem 100% do doby než jsem poznala, co s ní dokáže udělat psychika. Nemocný pes a imunita v hajz.u. Takže jestli tu bude ještě covid, ať už se bude jmenovat jakkoliv v době, kdy odejde Worka, je mi celkem jasné, jak to pro mě s covidem dopadne. Bude mi to vadit? Sotva..Takže za mě asi tak..

lesnížínka
napsal(a):
Já se bojím očkování. Při pohledu na doktora dostávám panickou ataku, kterou už to někdo výš popisoval. Ano, je mi jasné, že když mě covid sešrotuje, skončím v tom lepším případě na přístrojích v nemocnici. No doufám, že už o tom nebudu vědět. Své iminitě celkem věřím. Věřila jsem 100% do doby než jsem poznala, co s ní dokáže udělat psychika. Nemocný pes a imunita v hajz.u. Takže jestli tu bude ještě covid, ať už se bude jmenovat jakkoliv v době, kdy odejde Worka, je mi celkem jasné, jak to pro mě s covidem dopadne. Bude mi to vadit? Sotva..Takže za mě asi tak..
Třeba se to bude rozdávat jako čisté jehly před hlavákem, dyť je toho tolik, co s tím budou dělat... sama byste to nedala?
Hele, já vím, jak to myslíte, ale víte, že - bez ohledu na zákeřnou chřipku - máte ještě manžela a maminku a tohle je celkem sobecké?
A doktorů už není třeba se bát... nějak je není vidět

napsal(a):
Já jsem nesrovnávala onemocnění jako takové. Ale to, že každé očkování v začátku nebylo dlouhodobě vyzkoušené. A lidi se taky báli.
Každá vidíme hysterii v něčem jiném. Vy ve strachu z covidu, já ve strachu z očkování.
rozdíl vidím v tom, jestli nevyzkoušený lék dáváme proti neštovicím (smrtnost 30% a znetvoření přeživších) nebo proti vzteklině (tutovka), tam prostě jakékoliv nežádoucí účinky pořád vyvažují přínosy a není o tom sporu
ale tady se do lidí valí nevyzkoušená věc proti nemoci se smrtností 1%, u omikronu je to prý méně nebezpečné než chřipka (data z VB), cpe se to do dětí, u kterých to způsobuje nanejvýš sople
prostě to není medicína

vadí mi prostě různé věci, jako jaktože nevíme, kde všude se rna vakcína exprimuje - už mám na to i plán pokusu, vezmu myši, naočkuju rna vakcínou která ale neponese spike protein ale tu svítící molekulu z medúzy a pak už není takový problém myš rozebrat a podívat se, kde to všude svítí
jaktože po DVOU LETECH nevíme, jaká je ochranná hladina protilátek?

Já chci taky svítící molekulu z medúzy!
A to svítí i bez medúzy?!

Mně se moc líbí, jak my, Češi, Moraváci i Slezané, jsme odborníci na celou řadu témat.
Hraje se mistrovství v hokeji? Každý je hokejový trenér.
Hraje se mistrovství ve fotbale? Každý je fotbalový trenér.
Hraje se Wimbledon? Každý je trenérem tenisu.
Přijde covid a každý je lékařem, a spousta lidí, kteří nemají příslušné odborné vzdělání, ale i ti, co mají vzdělání příbuzné, jsou odborníky většími, než ti skuteční odborníci.

napsal(a):
Já chci taky svítící molekulu z medúzy!
A to svítí i bez medúzy?!
jasný
třeba glofish

napsal(a):
Mně se moc líbí, jak my, Češi, Moraváci i Slezané, jsme odborníci na celou řadu témat.
Hraje se mistrovství v hokeji? Každý je hokejový trenér.
Hraje se mistrovství ve fotbale? Každý je fotbalový trenér.
Hraje se Wimbledon? Každý je trenérem tenisu.
Přijde covid a každý je lékařem, a spousta lidí, kteří nemají příslušné odborné vzdělání, ale i ti, co mají vzdělání příbuzné, jsou odborníky většími, než ti skuteční odborníci.
my veterináři nemůžeme za to, že děláme věci prokazatelně lépe než humánníci
viz třeba včerejší diskuze na jedné veterinární skupině nad "očkovacím kamionem"
víte, že veterinář, který naočkuje psy na návsi bez klinického vyšetření je popotahován na revizní komisi za non lege artis postup?
a u lidí to najednou nevadí, že veškerá anamnéza je tak max otázka "cítíte se zdravá?"

Hokej, fotbal nic, z tenisu znám jen Kvitovou a je to pěkně nudná hra, takže...
Ale ten covid - na základní škole mi říkali, že 1 + 1 = 2.

a do sportu jsem teda nikdy nekecala

ale ta hladina protilátek mě teda fakt točí, že ty údaje nejsou.
JAK, NEJSOU?
snad pokud vyrábím něco, co má fungovat tak, že to nutí tělo vytvářet protilátky a tvrdím, že to chrání proti infekci, tak po dvou letech pokusů na lidech s miliony naočkovaných a miliony pacientů a rekonvalescentů a lidí, co to nechytli i když moc chtějí by někde měl být aspoň přibližný titr, ne?
NENÍ

Já třeba jsem ráda za to, že sem bodlinka píše svoje názory a nemyslím si, že si je vycucala z prstu. A nikomu to nenutí, je na každém, jak se rozhodne. Nakonec když už i prof. Beran je všude zpochybňovaný jen proto, že nesdílí to správné stanovisko? Já mám prostě pocit, že je to jen o tom správném názoru. Proč se některá videa na FB nebo YouTube mažou? Vždyť ať si každý udělá názor sám, cenzura není na místě a spíš dělá medvědí službu.
Jo, očkovaná jsem, ale proč. Abych mohla na výstavy psů a na zkoušky. V mém okolí na kovid taky neumřel nikdo. I když jsem psala původně o sousedovi, tak nedávno jsem potkala jeho družku a ta mi potvrdila, že na kovid to nebylo. Zatímco reakce na očkování byly u někoho dost bouřlivé. U mě naštěstí ne.

"Přijde covid a každý je lékařem, a spousta lidí, kteří nemají příslušné odborné vzdělání, ale i ti, co mají vzdělání příbuzné, jsou odborníky většími, než ti skuteční odborníci."
my neodborníci nemusíme být absolutně žádnými odborníky
na zcela protichůdná tvrzení si stačí ti skutečně relevantně vzdělaní odborníci!

napsal(a):
Tak to potom jo. Já se nebála a nebojím covidu ani očkování. Mně vadí prostě ten tlak.

Andrýsek3
napsal(a):
A mně je mnohem líp. Dneska teda ještě budu odpočívat, ale už jsem se vrátila s delší procházky s Barnym. A bolí jen ruka a trochu hlava, a jsem unavená. 👍
No tak hurá....alespoň jedno nedělní pozitivum.

Nevím, co říct. Je to vtipný?
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ministr-odevzda-seznam-klicovych-profesi-nutnych-pro-chod-statu-40383381
napsal(a):
skoro nic není
za ty dva roky, za které počítáte těch 30 tisíc, umřelo kolik že tisíc na rakovinu nebo na srdce?
navíc bůhví jak to počítají, ty "na kovid" a "s kovidem"
prostě ne. nic to není. na chřipku se taky dá krásně umřít a takový halo se kolem toho nikdy nedělalo.
Já jsem v tomto plná rozporů...
Jednak vím, jak mě semílal Covid a věřte všichni, že sranda to nebyla. Včera návštěva u sestřenice - opět má plné oddělení ARO a řekla mi, že COVID totálně zničí plíce, prakticky z nich udělá řešeto a ve finále, že plíce prasknou a smrt (emfyzém). Už zase padá na hubu...
Na stranu druhou před Vánocemi zemřela maminka té naší sekretářky. Otevřeně si zlomila bérec, bylo jí 88 let. Dala 40 dní na ARO, operaci, vše úplně zázrak...ale stejně by už nejen nikdy nechodila, ale ani se nepostavila. No a nakonec v nemocnici chytla COVID, zemřela a je tedy ve škatulce "zemřela na COVID" (ve skutečnosti by ale mělo být "s COVIDem").
Takže podle mě různá metodika sběru dat a té číslici zemřelých se nedá tak úplně věřit, resp. příčině smrti. Nepopírám ale, že to může evidentně probíhat příšerně.
A strašně bych si přála, aby se lidé zamýšleli nad tím tlakem! Aby opravdu si přečetli nebo naposlouchali i ty dnes "zakázané" rozhovory. Aby si udělali obrázek, zda je odborník profesor Beran nebo doktor Kubek. Aby se zamysleli, proč tak urputně chtějí nakoupené vakcíny sestrojené proti původnímu viru (který tu už dávno není) napíchat do všech, včetně dětí! Aby lidé přemýšleli, zda v tom není na tom úplně prvním místě byznys!
napsal(a):
my veterináři nemůžeme za to, že děláme věci prokazatelně lépe než humánníci
viz třeba včerejší diskuze na jedné veterinární skupině nad "očkovacím kamionem"
víte, že veterinář, který naočkuje psy na návsi bez klinického vyšetření je popotahován na revizní komisi za non lege artis postup?
a u lidí to najednou nevadí, že veškerá anamnéza je tak max otázka "cítíte se zdravá?"
"my veterináři nemůžeme za to, že děláme věci prokazatelně lépe než humánníci..."
Taková generalizace??? Proč? V každém oboru jsou dobří a špatní lékaři. To, co dělají dr. v očko centrech je přece už dávno politika! To není o odbornosti těch lékařů, to je maximálně o jejich morálce...což je samozřejmě smutné.
napsal(a):
vadí mi prostě různé věci, jako jaktože nevíme, kde všude se rna vakcína exprimuje - už mám na to i plán pokusu, vezmu myši, naočkuju rna vakcínou která ale neponese spike protein ale tu svítící molekulu z medúzy a pak už není takový problém myš rozebrat a podívat se, kde to všude svítí
jaktože po DVOU LETECH nevíme, jaká je ochranná hladina protilátek?
A kde všude se vakcína exprimuje, se ví...jen se o tom moc nepíše...
Já jsem zde někde dříve psala o vaječnících, další "zajímavé" místo - neurony a neuronální tkáň, atd. atd. Ty informace jsou, jen se tak úplně nehodí je zveřejňovat...
Ad protektivní pll. - myslím, že je to interindividuální. Navíc většině lidí v čase klesají. Labiny už ale mají většinou uvedenou tu dolní referenční mez - tuším, že je to 20 AU/ml. A i když jich člověk má třeba jen takto málo, tak při dalším kontaktu s virem, nastoupí paměťové buňky.
napsal(a):
rozdíl vidím v tom, jestli nevyzkoušený lék dáváme proti neštovicím (smrtnost 30% a znetvoření přeživších) nebo proti vzteklině (tutovka), tam prostě jakékoliv nežádoucí účinky pořád vyvažují přínosy a není o tom sporu
ale tady se do lidí valí nevyzkoušená věc proti nemoci se smrtností 1%, u omikronu je to prý méně nebezpečné než chřipka (data z VB), cpe se to do dětí, u kterých to způsobuje nanejvýš sople
prostě to není medicína
Přesně v tom je ten rozdíl...
Pokud bude taková smrtnost a následky půjdu vyzkoušet i neoveřený lék pro boj s tou nemoci .
Budu se bát víc té nemoci,než toho léku, protože pro mě budou převažovat přínosy nad rizikem .
balu napsal(a):
----‐--‐--------------------------
Myslím, že lidi se daleko víc bali neštovic, když jim na to zemřela hromada příbuzných a tu vakcínu brali jako záchranu. V tom je ten rozdíl. Ale nyní se lidí boji víc restrikci,než nemoci
si myslím, že jen málo lidí, kteří se nenechali očkovat na covid mají hysterii a strach z očkování. Jen si přečetli, přemýšleli o tom , vyčkali a nakonec zjistili ,ze očkování je opravdu ve většině případů zbytečné.
Vnimam spíš nyni sílící nevoli těch, kteří se nechali naockovat pod tlakem a slibem "klidu" do roku 2025.
nyní mají jít znovu na třetí dávku, někdo jde ,někdo už nejde a do ctvrte půjde min a min lidi.
BALU neříkejte, že opravdu věříte, ze to očkování je vhodné pro děti, mláde, zdravé lidi ? A je fajn to do sebe xkrat cpát?
Vždyť vidíte, že třeba na Omikron je k ničemu minimálně všem, kteří mají dvě dávky a je plno případů, že i potřetí skončili v nemocnici ...
Za půl roku bude jiná mutace,
Kolika lidem po očkování bylo hůř, než kdyby prodělali covid
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
balu napsal(a):
Myslím, že lidi se daleko víc bali neštovic, když jim na to zemřela hromada příbuzných a tu vakcínu brali jako záchranu. V tom je ten rozdíl. Ale nyní se lidí boji víc restrikci,než nemoci
si myslím, že jen málo lidí, kteří se nenechali očkovat na covid mají hysterii a strach z očkování. Jen si přečetli, přemýšleli o tom , vyčkali a nakonec zjistili ,ze očkování je opravdu ve většině případů zbytečné.
Vnimam spíš nyni sílící nevoli těch, kteří se nechali naockovat pod tlakem a slibem "klidu" do roku 2025.
nyní mají jít znovu na třetí dávku, někdo jde ,někdo už nejde a do ctvrte půjde min a min lidi.
BALU neříkejte, že opravdu věříte, ze to očkování je vhodné pro děti, mláde, zdravé lidi ? A je fajn to do sebe xkrat cpát?
Vždyť vidíte, že třeba na Omikron je k ničemu minimálně všem, kteří mají dvě dávky a je plno případů, že i potřetí skončili v nemocnici ...
To je právě věc, kterou nechápu. Že to někteří lidé stále odmítají vidět. Že je z toho politikum, že se lže, že se mažou videa s nepohodlnými lidmi, že se dává přednost Kubkům apod. namísto opravdovým odborníkům...
A mmch. mnou oblíbený Beran není žádný antivaxer. Jasně říká naočkovat rizikovou populaci. Ale zároveň říká necpat to šmahem do všech a hlavně léčit na úrovni praktiků! Pacienti se dostávají na ARO/JIP po cca 8 dnech samoléčby doma, kdy je dr. neviděl, a oni už se dusí. To je prostě moc špatně!
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Přesně v tom je ten rozdíl...
Pokud bude taková smrtnost a následky půjdu vyzkoušet i neoveřený lék pro boj s tou nemoci .
Budu se bát víc té nemoci,než toho léku, protože pro mě budou převažovat přínosy nad rizikem .
Můj názor je zde znám, ale snažím se dívat se na obě strany... Po včerejšku jsem, pravda, nahlodaná infem od sestřenice. Opět vyplňování úmrťáků, z 9 lůžek 5 COVID s velmi špatnou prognózou. Dle info lidé středního věku bez výraznějších komorbidit.
Přesto jsem proti víceméně násilnému tlačení očkování do všech, a jsem zvědavá, co hodlá udělat Válek s tou připravovanou očkovací vyhláškou s povinným očko pro vybrané profesní skupiny. Btw, co vím, učitelé tam nefigurovali...
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
balu napsal(a):
Jo a ještě něco napíšu veřejně: Já si fakt myslím, že u některých očkovaných došlo ke frustraci, když zjistili, že ani první, ani druhá, ani třetí...ani...dosaďte si sami...tečka, není ta poslední. Mimochodem, i mě by to frustrovalo! A bude frustrovat, pokud mě po tom Janssenu začnou za čas otravovat... Chci tím říct, že z té frustrace pak vnímám mrzutost některých takovýchto lidí. Samozřejmě ne všech...ale někteří to už na jiných diskuzích přiznávají - že naletěli, že nebudou chodit 3 - 4 x do roka na booster. A pak je z toho prostě blbá nálada ve společnosti...
Já se zase omlouvám za OT, ale už jsme zde psali leccos.
Dámy (a pánové), neuměli byste poradit? Včera jsem byla vyvézt poprvé autino na delší štreku za sestřenicí a její famílií. Dostalo se mi (teda Čeňkovi) pochvaly...ale cestou zpět jsem nějak zaprasila sedačku. Něčím mastným, možná tou slaninou, co ji lidi hází z oken!
Vnitřek je v kůži, ale mastnej flek je na potahu, který je takový tkaninovo-umělohmotný, líp to neumím popsat. Neskutečně jsem na sebe byla naserkaná a do půlnoci to čistila. Hlavně Jelenem na odstraňování skvrn. Jako jo, zlepšilo se to, ale flek je pořád vidět. Prosím, neporadíte, čím na to?

To už jste tedy tu mastnotu vetřela dovnitř a to je špatné. Nůžky :-)
Teoreticky soda - pak vysávání, jar a parní čistič/vysavač.

fikovnice
napsal(a):
Já se zase omlouvám za OT, ale už jsme zde psali leccos.
Dámy (a pánové), neuměli byste poradit? Včera jsem byla vyvézt poprvé autino na delší štreku za sestřenicí a její famílií. Dostalo se mi (teda Čeňkovi) pochvaly...ale cestou zpět jsem nějak zaprasila sedačku. Něčím mastným, možná tou slaninou, co ji lidi hází z oken!
Vnitřek je v kůži, ale mastnej flek je na potahu, který je takový tkaninovo-umělohmotný, líp to neumím popsat. Neskutečně jsem na sebe byla naserkaná a do půlnoci to čistila. Hlavně Jelenem na odstraňování skvrn. Jako jo, zlepšilo se to, ale flek je pořád vidět. Prosím, neporadíte, čím na to?
Podložit savým hadrem, navlhčit a ťupat jarem. Ne třít, ale ťupat, aby se to dostalo mezi vlákna. A pak důkladně propláchnout teplou vodou.
Funguje to na všechny mastné skvrny včetně kolomazi a gulášem politých svatebních šatů 😁
Někdy je to potřeba 2x - 3x zopakovat. (Konkrétně ten guláš na bílých šatech)
napsal(a):
Podložit savým hadrem, navlhčit a ťupat jarem. Ne třít, ale ťupat, aby se to dostalo mezi vlákna. A pak důkladně propláchnout teplou vodou.
Funguje to na všechny mastné skvrny včetně kolomazi a gulášem politých svatebních šatů 😁
Někdy je to potřeba 2x - 3x zopakovat. (Konkrétně ten guláš na bílých šatech)
Ahojky, také moc díky, i "Lesnížínce" . Akorát to ničím nepodložím - potah je napevno nafixován na sedačku. Nad Jarem jsem přemýšlela a pak jsem jak pitomá vzala toho Jelena. A vaničku s horkou vodou, na hadr jsem stříkla Jelena, trochu vody a právě jsem ťupala. Pak sušila a po vysušení se flek v mnohem menší intenzitě vytvořil zase... Tak jsem proces zopakovala. Nevím, jak píše "Megííí", jestli jsem tu mastnotu už nějak nenatlačila dovnitř, nebo jak to popsat...
fikovnice
napsal(a):
Ahojky, také moc díky, i "Lesnížínce" . Akorát to ničím nepodložím - potah je napevno nafixován na sedačku. Nad Jarem jsem přemýšlela a pak jsem jak pitomá vzala toho Jelena. A vaničku s horkou vodou, na hadr jsem stříkla Jelena, trochu vody a právě jsem ťupala. Pak sušila a po vysušení se flek v mnohem menší intenzitě vytvořil zase... Tak jsem proces zopakovala. Nevím, jak píše "Megííí", jestli jsem tu mastnotu už nějak nenatlačila dovnitř, nebo jak to popsat...
Respektive on to není potah jako potah :-). Ty právě nemám. Je to na origo sedačce, ta má okraje kožené, ale flek je na tom tkaninovém místě.

Přikláním se taky k Jaru, vždycky jsem s ním všechny mastný fleky vyčistila.

A pamatujete si nažehlovačky? Já měla včelku Máju a Vilíka a šmoulu Bručouna.
Ti šmoulové byli na mikině docela velcí :-)

Univerzální odstraňovač skvrn máme z IKEY. Myslím, že fungoval i na sedačky v autě.

fikovnice
napsal(a):
A má to nějaké jméno prosím? Nebo jim bude stačit říct to takhle? Zítra bych do IKEA zajela... Děkuji!
Bohužel to vypadá, že ho teď neprodávají. Jmenuje se to FITTJA

Já bych potřebovala něco na odstranění čar od propisky. Zkoušela jsem lak na vlasy, to je taková babská rada, bohužel neúčinkuje.

napsal(a):
Bohužel to vypadá, že ho teď neprodávají. Jmenuje se to FITTJA
Že by byl byl tak dobrý a účinný, že ho zrušili?
Stejně, jako se to stalo jiným účinným přípravkům, nebo lékům, atd...

napsal(a):
Že by byl byl tak dobrý a účinný, že ho zrušili?
Stejně, jako se to stalo jiným účinným přípravkům, nebo lékům, atd...
Myslíte, že je škodlivý?

napsal(a):
Myslíte, že je škodlivý?
Naopak. Příliš dobrý.

napsal(a):
Já bych potřebovala něco na odstranění čar od propisky. Zkoušela jsem lak na vlasy, to je taková babská rada, bohužel neúčinkuje.
Mně se jednou podařilo to vygumovat.
Alkohol, líh, citron... mám isopropylalkohol a ten umyje snad úplně vše, ale na propisku jsem to nezkoušela. Někde psali odlakovač.

napsal(a):
Odkud?
Z trička to šlo přípravkem na čištění koberců 😉

napsal(a):
Odkud?
Z trička to šlo přípravkem na čištění koberců 😉
Z linolea - PVC.

Přípravek Lili od fy Missiva.
https://www.missiva.cz/produkt/lili-pripravek-na-cisteni-podlahovych-krytin/

napsal(a):
Z linolea - PVC.
Nezkoušela jste odlakovač?

napsal(a):
Nezkoušela jste odlakovač?
Nezkoušela, nepoužívám. Acetonový? Zkusím koupit.

Na skvrny nej čistič, co jsem kdy měla je čistič Star https://www.decodoma.cz/Cistic-skvrn-STAR.html?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=B2B-Sklik-Shopping-Ostatni-SE&utm_content=Domacnost+a+uklid-Cistic+skvrn+STAR&utm_term=
Zkoušela jsem i profi přípravky, ale tenhle je fakt dobrej a za babku...v Brenu ho prodáváme za 79,-, bez problémů jsem s ním vyčistila šmír, červený víno, borůvky zašlapaný do koberce, mastnou skvrnu na oblečení.
Jako neříkám, že to tu skvrnu Fíkovnice vyčistí, protože už to zkoušela vyčistit něčím jiným, ale za pokus to stojí.
napsal(a):
Na skvrny nej čistič, co jsem kdy měla je čistič Star https://www.decodoma.cz/Cistic-skvrn-STAR.html?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=B2B-Sklik-Shopping-Ostatni-SE&utm_content=Domacnost+a+uklid-Cistic+skvrn+STAR&utm_term=
Zkoušela jsem i profi přípravky, ale tenhle je fakt dobrej a za babku...v Brenu ho prodáváme za 79,-, bez problémů jsem s ním vyčistila šmír, červený víno, borůvky zašlapaný do koberce, mastnou skvrnu na oblečení.
Jako neříkám, že to tu skvrnu Fíkovnice vyčistí, protože už to zkoušela vyčistit něčím jiným, ale za pokus to stojí.
Zkusím koupit, díky moc!
fikovnice
napsal(a):
A kde všude se vakcína exprimuje, se ví...jen se o tom moc nepíše...
Já jsem zde někde dříve psala o vaječnících, další "zajímavé" místo - neurony a neuronální tkáň, atd. atd. Ty informace jsou, jen se tak úplně nehodí je zveřejňovat...
Ad protektivní pll. - myslím, že je to interindividuální. Navíc většině lidí v čase klesají. Labiny už ale mají většinou uvedenou tu dolní referenční mez - tuším, že je to 20 AU/ml. A i když jich člověk má třeba jen takto málo, tak při dalším kontaktu s virem, nastoupí paměťové buňky.
Co se týče těch protilátek - je nějaký rozdíl v prodělání kovidu a v prodělání očkování? Jako v tom, jaké ty protilátky jsou, jak se projevují, kam všude lezou, co dělají, jak jsou nebezpečné (jakým způsobem a do jaké míry)...
Já Vám (Vám všem ) můžu za sebe říct, že po prodělání kovidu si nemůžu vzpomenout na některá slova. Chci říct třeba - na oběd jsme měli hovězí na cibulce - a prostě mi nějaké slovo vypadne a já jsem schopná říct - na oběd jsme měli takové to... maso z krávy... červené, vláknité... jo hovězí se to jmenuje.
Ne že by se mi to nestávalo i dřív, ale po kovidu mám pomalu každý den výpadek. Řekla bych, že se to už pomaličku zlepšuje, ale v tom prosinci jsem byla zaseklá každou chvíli. Vím, co chci říct, umím to popsat, ale nemůžu si vzpomenout na to slovo. Stává se mi to u podstatných jmen a sloves v infinitivu. :)
fikovnice
napsal(a):
Neee, nůžky neee!
Jinak díky!
Buď to, co radí děvčata výše, nebo naopak nic nezkoušet a čistírna (čistírna u myčky aut, někde to bývá, ne ta klasická na oděvy). Je to sázka na jistotu, na druhou stranu drahá sázka. Je možné, že za tu cenu byste měla potah nový (záleží jak kdo má ceny nastavené).
Nebo někteří automechanici nabízejí vyčištění interiéru.
Varaxi
napsal(a):
Co se týče těch protilátek - je nějaký rozdíl v prodělání kovidu a v prodělání očkování? Jako v tom, jaké ty protilátky jsou, jak se projevují, kam všude lezou, co dělají, jak jsou nebezpečné (jakým způsobem a do jaké míry)...
Já Vám (Vám všem ) můžu za sebe říct, že po prodělání kovidu si nemůžu vzpomenout na některá slova. Chci říct třeba - na oběd jsme měli hovězí na cibulce - a prostě mi nějaké slovo vypadne a já jsem schopná říct - na oběd jsme měli takové to... maso z krávy... červené, vláknité... jo hovězí se to jmenuje.
Ne že by se mi to nestávalo i dřív, ale po kovidu mám pomalu každý den výpadek. Řekla bych, že se to už pomaličku zlepšuje, ale v tom prosinci jsem byla zaseklá každou chvíli. Vím, co chci říct, umím to popsat, ale nemůžu si vzpomenout na to slovo. Stává se mi to u podstatných jmen a sloves v infinitivu. :)
To má hodně lidí po covidu. Protilátky obecně po očko proti spike proteinu a slizniční imunita, po prodělání covidu proti celému viru a ke slizniční ještě buněčná imunita.

Varaxi
napsal(a):
Mně se to stává taky. Ale u mě to bude spíš věkem.
Varaxi
napsal(a):
Nemožnost si vzpomenout na slova má teď hodně lidí!
Já, můj manžel, brácha, kolega, kamarádky....
Nekdo je po očkování, někdo po covidu .... Já s manželem nejsme ani po covidu, ani očkování.... a stejně jsme tupí
Tipuji to spíš stresem , jak má člověk v hlavě milion jiných věcí + tato doba moc klidu nepřeje
Nebo u nás věkem? ale je nám něco málo přes 40 ? Tak snad zase takové stare páky nejsme

Varaxi
napsal(a):
Já tohle u sebe pozoruji už dávno a dávno před covidem. U mě to souvisí s prodělanými závažnými zdravotními problémy - aspoň si to myslím.

napsal(a):
Já tohle u sebe pozoruji už dávno a dávno před covidem. U mě to souvisí s prodělanými závažnými zdravotními problémy - aspoň si to myslím.
No tak to zase máte dobrý...teď nemyslím ty zdravotní problémy, ale že si člověk řekne, že je to způsobené tím. Já se nemám na co "vymluvit", prostě blbnu.

napsal(a):
No tak to zase máte dobrý...teď nemyslím ty zdravotní problémy, ale že si člověk řekne, že je to způsobené tím. Já se nemám na co "vymluvit", prostě blbnu.
No jo, ale třeba blbnu, a vůbec to s tím nesouvisí. A třeba je to předzvěstí alzheimera...
Varaxi
napsal(a):
Hele, já měla ty výpadky úplně šílené, dokonce jsem si zcela vážně myslela, že se nevrátím do práce! Postupně se to upravilo/upravuje ;-). A pak porucha rovnováhy. Takže působím jako dementní opilec...
Protilátek je několik typů. Obecně se stanovují po delší latenci IgG. IgA jsou slizniční pll. Pokud bys měla pozitivní izolovaně jen IgA, znamená to, že Ti virus velmi pravděpodobně nepronikl do těla, ale zůstal na sliznici (což se u píchané vakcíny logicky stát nemůže; ale zase stávající vakcíny jsou konstruovány na původní wu-chanský virus, to je ten známý problém současných vakcín).

To mám přes dva roky... od záhadné chřipky. Horečka poškozuje mozek.
Nějaký obranný/komp. mechanismus třeba taky? Na to, abychom jedli a dýchali, zas tolik inteligentní být nemusíme :-)

Zajímavý je ten jev, který je často popisován u autistů - a sice, že při opravdu vysokých horečkách přestávají vykazovat autistické rysy.

fikovnice
napsal(a):
Fakt? Toto nevím... Jako i u velmi těžké PAS?
Četla jsem o tom prvně před lety u Julky Dobrovolné, ale existují na to i studie.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28861935/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28361738/

co když se na žádný zdravotní problémy vymluvit nemůžu?
slova zapomínám úplně odjakživa. někdy je to lepší, někdy se fakt nemůžu vyžvejknout.
napsal(a):
Četla jsem o tom prvně před lety u Julky Dobrovolné, ale existují na to i studie.
Ty znáš Julii? Moje bývalá studentka a nyní kolegyně... Vím, že má postižené dítě a nějak se i medializuje, ale vlastně jsem žádný dokument s ní neviděla. Nemáš, pls, odkaz?
Teda doufám, že myslíme stejnou osobu ;-).
napsal(a):
slova zapomínám úplně odjakživa. někdy je to lepší, někdy se fakt nemůžu vyžvejknout.
A s věkem se to fakt markantně zhoršuje. Já se při přednáškách už tolikrát přistihla, jak nějaký výraz opisuji, ptž si na něj nemůžu vzpomenout...

fikovnice
napsal(a):
Ty znáš Julii? Moje bývalá studentka a nyní kolegyně... Vím, že má postižené dítě a nějak se i medializuje, ale vlastně jsem žádný dokument s ní neviděla. Nemáš, pls, odkaz?
Teda doufám, že myslíme stejnou osobu ;-).
Osobně nikoli, ale čtu ji dlouhá léta, no od začátku blogu.
http://zita-autismstory.blogspot.com/

fikovnice
napsal(a):
A s věkem se to fakt markantně zhoršuje. Já se při přednáškách už tolikrát přistihla, jak nějaký výraz opisuji, ptž si na něj nemůžu vzpomenout...
no tak v tom případě dopadnu jak teta, co je po mrtvici a spoustu slov jí zmizelo nevratně
napsal(a):
Jo, je to ona! Teď na mě vyjel její blog!
To je stejně zvláštní... Pochází z takové hyperinteligentní famílie (jméno Vašků byl a je na LF MU pojem). A má postiženou dcerku... Možná ale autisté nechápou náš svět a někteří z nás nechápeme je, a oni jsou přitom na úplně jiném levelu inteligence.
napsal(a):
Za bezmála 14let se psy, v zahradě, s lidma takřka bez kontaktu(to se zlepšilo až posledních asi 5let) jsem jak hotentot. Takže u vás to taky může být z většího kontaktu se zvířaty, než s lidma. Nebo s lidma, se kterýma pár běžných frází, no žádná jó diskuse.

napsal(a):
To já kdybych zapomínala slova, to by snad ještě šlo, ale já prostě bezděčně použiju jiné...třeba..."budete ještě jíst tu polívku?? Ne?? Tak já jí uklidim do televize ." ...Cože ...."teda chtěla jsem říct do ledničky"
napsal(a):
no tak v tom případě dopadnu jak teta, co je po mrtvici a spoustu slov jí zmizelo nevratně
Neeeee!
Maximálně budete také opisovat - oni Vás ostatní pochopí. Alespoň moji posluchači se tváří, že mě chápou...
A Vy jste mladá, pokud Vás něco takového potká, tak kdoví kdy...
napsal(a):
To já kdybych zapomínala slova, to by snad ještě šlo, ale já prostě bezděčně použiju jiné...třeba..."budete ještě jíst tu polívku?? Ne?? Tak já jí uklidim do televize ." ...Cože ...."teda chtěla jsem říct do ledničky"
Fakt jsi řekla "uklidit do televize"?
Já zase jdu po bytě a v půlce nevím, kam jsem chtěla jít a co jsem chtěla udělat...

lesnížínka
napsal(a):
Za bezmála 14let se psy, v zahradě, s lidma takřka bez kontaktu(to se zlepšilo až posledních asi 5let) jsem jak hotentot. Takže u vás to taky může být z většího kontaktu se zvířaty, než s lidma. Nebo s lidma, se kterýma pár běžných frází, no žádná jó diskuse.
tak já co pracuju pro drůbežárnu sociální kontakt s různými osobami mám pravidelný a i když jsem jezdila po domácnostech tak spoustu času tvořila káva a konverzace.
to nebude úplně tím. je pravda, že když mám třeba dovolenou a týden řeknu tak max dobrý den je to pak mnohem horší, ale ten normální rozmluvený stav může být hlavně při nevyspání taky na půl cesty deme.t.

fikovnice
napsal(a):
Jo, je to ona! Teď na mě vyjel její blog!
To je stejně zvláštní... Pochází z takové hyperinteligentní famílie (jméno Vašků byl a je na LF MU pojem). A má postiženou dcerku... Možná ale autisté nechápou náš svět a někteří z nás nechápeme je, a oni jsou přitom na úplně jiném levelu inteligence.
Zita, její autistická dcera, je ale taky velice inteligentní, je naprosto neskutečná. Když byla maličká, vypadalo to zle, téměř nemluvila… ale vyloupla se neuvěřitelně. Jak ten vývoj čtu roky, tak to hrozně prožívám s nimi, přestože se vlastně neznáme. :-) A paní Julii velmi obdivuju, je to moje krevní skupina.
napsal(a):
tak já co pracuju pro drůbežárnu sociální kontakt s různými osobami mám pravidelný a i když jsem jezdila po domácnostech tak spoustu času tvořila káva a konverzace.
to nebude úplně tím. je pravda, že když mám třeba dovolenou a týden řeknu tak max dobrý den je to pak mnohem horší, ale ten normální rozmluvený stav může být hlavně při nevyspání taky na půl cesty deme.t.
Jo, po nevyspání to bývá úplná lahůdka! To obvykle funguju tak do brzkých odpol. hodin a později začnu vyrábět novotvary, spojovat divná slova dohromady a skončí to někdy stavem depersonalizace - taky žůžo...
napsal(a):
Zita, její autistická dcera, je ale taky velice inteligentní, je naprosto neskutečná. Když byla maličká, vypadalo to zle, téměř nemluvila… ale vyloupla se neuvěřitelně. Jak ten vývoj čtu roky, tak to hrozně prožívám s nimi, přestože se vlastně neznáme. :-) A paní Julii velmi obdivuju, je to moje krevní skupina.
Musím to načíst...
V případě zájmu něco písnu do SZ...
napsal(a):
Jinak já sleduju spíš Děti úplňku - a to je teda moc smutné. P. Třešňák o nich natočil film, má dceru s PAS. Ale to je asi známé... Ten film je nicméně hrozný a smutný...

tak teď jste mne, dámy, uklidnily.....

fikovnice
napsal(a):
Fakt jsi řekla "uklidit do televize"?
Já zase jdu po bytě a v půlce nevím, kam jsem chtěla jít a co jsem chtěla udělat...
Jo a to je jen jeden z příkladů, uvedla bych jich ještě milion šest, ale to bys nevěřila, nemůžu si ani na jeden vzpomenout
napsal(a):
Jo a to je jen jeden z příkladů, uvedla bych jich ještě milion šest, ale to bys nevěřila, nemůžu si ani na jeden vzpomenout
Naprosto stejně, melu občas úplné kraviny, musím se už smát sama sobě. Ještě, že to většinou tlápu Workovi a tomu je šumák, co ze mě padá

lesnížínka
napsal(a):
Naprosto stejně, melu občas úplné kraviny, musím se už smát sama sobě. Ještě, že to většinou tlápu Workovi a tomu je šumák, co ze mě padá
No to je výhoda, když člověk mluví převážně se psy...těm je to opravdu šuma fuk

fikovnice
napsal(a):
Jo, po nevyspání to bývá úplná lahůdka! To obvykle funguju tak do brzkých odpol. hodin a později začnu vyrábět novotvary, spojovat divná slova dohromady a skončí to někdy stavem depersonalizace - taky žůžo...
do depersonalizace jsem se probojovala jen párkrát. to už spíš hrozí oční migréna, což je teda motivace samo o sobě se vyčerpání vyhýbat, ale slova se ztrácí i při takovém tom normálním nevyspání což je všechno pod osm hodin.
spíš je to prostě "normální stav" a "ještě horší" a normální stav splňuje několik bodů z "jak poznáte, že vám hrozí demence" už mnoho let. možná odjakživa.

OT: Chápete někdo z mého ubohého komentáře/odpovědi, že si o neočkovaných myslím, že jsou debullové, nebo si to myslím o těch, co mezi lidi šíří nesmysly?

napsal(a):
OT: Chápete někdo z mého ubohého komentáře/odpovědi, že si o neočkovaných myslím, že jsou debullové, nebo si to myslím o těch, co mezi lidi šíří nesmysly?
Myslím, že b) je správně.
Že to píšete o konspirátorech.
Nebo ne?
napsal(a):
Podle formulace věty soudím, že dle Vašeho názoru jsou neočkovaní debullové.
Přiznám ale, že u Vás docela často tápu a pátrám po pravém smyslu sdělení, takže nelze brát můj dojem jako pravdu zjevenou. :-) :-)

napsal(a):
Myslím, že b) je správně.
Že to píšete o konspirátorech.
Nebo ne?
Ano, byla to reakce na vývoj nitě od eni: "Jen stejně pořád nechápu ty odmítače očkování, proč to dělají ...." - to je předešlý příspěvek tomu mému screenu.
To nic, děkuji za účast v soutěži, získáváte mandarinku a kuřecí stehno s rýží jasmínovou (basmati došla). Mně ta aromatická jídla nějak nejedou. Jako bych jedla kytky :-)

napsal(a):
Ano, byla to reakce na vývoj nitě od eni: "Jen stejně pořád nechápu ty odmítače očkování, proč to dělají ...." - to je předešlý příspěvek tomu mému screenu.
To nic, děkuji za účast v soutěži, získáváte mandarinku a kuřecí stehno s rýží jasmínovou (basmati došla). Mně ta aromatická jídla nějak nejedou. Jako bych jedla kytky :-)
Ale já chci basmati...A chci a chci a chci!!!

Dasvo
napsal(a):
Podle formulace věty soudím, že dle Vašeho názoru jsou neočkovaní debullové.
Přiznám ale, že u Vás docela často tápu a pátrám po pravém smyslu sdělení, takže nelze brát můj dojem jako pravdu zjevenou. :-) :-)
:-) :-) :-) no né, šlo o to, že ten stav tady u nás způsobili neočkovaní - na to jsme nějak reagovali... a pak z toho vylezlo, že ne teda neočkovaní, nýbržto konspirátoři, a protože jsem také neočkovaná a zastávám se chudáků (a sebe), tak jsem napsala tohle.
Konec OT, omlouvám se, jdu dál vymýšlet konspirace :-)

napsal(a):
Ale já chci basmati...A chci a chci a chci!!!
Na místo!

napsal(a):
Na místo!
Už ležím. Bude odměna?😋

napsal(a):
Už ležím. Bude odměna?😋
rýže :-P s kokosovým olejem to není tak strašné.

napsal(a):
sice pozdě, ale když si člověk přečte citaci + odpověď, tak je to jasné
šířící nesmysly...

napsal(a):
sice pozdě, ale když si člověk přečte citaci + odpověď, tak je to jasné
šířící nesmysly...
eště trochu rejže mám :D
Vy nám poslední dobou nějak moc nepíšete.

Varaxi
napsal(a):
Já měla tak dva, tři dny po třetím Pfizeru regulérní brain fog. Při vaření třeba: chystám guláš, smažím cibulku. Míchám a pak místo přisypání papriky chlístnu do kastrolu studenou vodu. Koukám na to a nechápu, proč jsem to udělala. Nebo jdu se psem a místo obojku mu z věšáku nandám postroj na obranu. Slova jsem zapomínala také. Brr, hrozná představa mít to jako trvalý následek po covidu.
Takže přeji všem, ať se jim tohle nestane. Jedno jestli po očko nebo po prodělání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129
Ta paměť apod. Dokud jsem četla knížku týdně byť třeba tu stejnou podesáté. (ne blbosti typu Stmívání a červená knihovna) byl to luxus. Jak jsem kvůli práci a hejnu havěti téměř přestala šlo to do kopru. Mno teď ať mám čas nebo ne. Tři knížky do měsíce padnou a zas se to lepší. Ale uznávám že mám vyhodu v tom že když se mi chce, zmáknu jeden díl Pána prstenů za večer jak nic.

napsal(a):
Já si to pamatuju a myslím, že jste se nepochopily. Já měla za to, že to myslíte jako ironii. Vždyť jste sama neočkovaná.
Miriam33

XXX.XXX.226.0
napsal(a):
Hm, to mám teď taky,... Děcka ze mě mají srandu. Mně to až tak vtipné nepřijde.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta paměť apod. Dokud jsem četla knížku týdně byť třeba tu stejnou podesáté. (ne blbosti typu Stmívání a červená knihovna) byl to luxus. Jak jsem kvůli práci a hejnu havěti téměř přestala šlo to do kopru. Mno teď ať mám čas nebo ne. Tři knížky do měsíce padnou a zas se to lepší. Ale uznávám že mám vyhodu v tom že když se mi chce, zmáknu jeden díl Pána prstenů za večer jak nic.
Úplný souhlas - schválně, kolik jste kdo přečetl od Vánoc (Vánoce 2021) knih?
Mě zase začíná posledních pár měsíců (ve smyslu, že si to hlouběji uvědomuji) dělat problém koordinace levé a pravé ruky při psaní všemi deseti na klávesnici - jako že dkěuji místo děkuji a tak.....asi taky degenerace, ale že bych to připisovala očkování? To úplně ne.

napsal(a):
Mě zase začíná posledních pár měsíců (ve smyslu, že si to hlouběji uvědomuji) dělat problém koordinace levé a pravé ruky při psaní všemi deseti na klávesnici - jako že dkěuji místo děkuji a tak.....asi taky degenerace, ale že bych to připisovala očkování? To úplně ne.
dostala jsem k vánocům kuchařku, tak mám přečtenu tu, pak jsem přečetla Infectious diseases of the horse, jen tak
a miluju fanfiction, to je mor a žrout času, ale to se těžko počítá, kolik toho bylo, když jsou to jen ty internety.
napsal(a):
Jednu.., snažím se vzdělávat, tak v rámci studia :-)
Jinak mám na nočním stolku úplně relaxační knížku od Haliny Pawlowské, rozectenou asi dva měsíce.
Já stejně to zapomínani, nepozornost a " blbnutí " přikládám u většiny stresu a celkovou psychickou nepohodou společnosti...
Protože pokud mám čas na cvičení, relax, meditaci a mohu si dovolit vypustit všechny povinnosti viditelně se to zlepšuje :-) 😀

tak pokud já vypustím všechny povinnosti tak pak obvykle mluvím jen s Norou a černejma, tak možná ještě s myšma, takže schopnost se vyžvejnout se teda horší.
napsal(a):
tak pokud já vypustím všechny povinnosti tak pak obvykle mluvím jen s Norou a černejma, tak možná ještě s myšma, takže schopnost se vyžvejnout se teda horší.
To já ne.
Pokud se mohu soustředit jen na sebe a být za sebe (nemyslet na práci, děti, školu, domácnost, nákupy, úklid, tátu a na to, co kdo potřebuje nebo nesnazit vnímat 2-3 lidi najednou ) třeba na procházce jen s kamarádkou, výletě s manželem nebo na cvičení mluvím normálně (celkem)
Ale když o tom přemýšlím myslím, že i s pejskama když jsem sama venku v klidu mluvím na ně normálně

jenže s Norou jsou ty konverzace takové předvídatelné, jako jdeme tady, tam nejdeme, to nežer, tak už pojď nebo pojď půjdeme ještě tady
no a doprde1e Norino
prostě to je slovní zásoba, kterou nezapomínám
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
To já ne.
Pokud se mohu soustředit jen na sebe a být za sebe (nemyslet na práci, děti, školu, domácnost, nákupy, úklid, tátu a na to, co kdo potřebuje nebo nesnazit vnímat 2-3 lidi najednou ) třeba na procházce jen s kamarádkou, výletě s manželem nebo na cvičení mluvím normálně (celkem)
Ale když o tom přemýšlím myslím, že i s pejskama když jsem sama venku v klidu mluvím na ně normálně
Tak to se máte že aspoň s těma psékama mluvíte normálně, já šla tuhle dělat kobylu a povídám jí "pojď já tě uvařím". Samozřejmě jsem chtěla říct uvážu 🙊.

"Úplný souhlas - schválně, kolik jste kdo přečetl od Vánoc (Vánoce 2021) knih?"
Do srpna cca 30, od té doby akorát tak noviny, se kterýma podpaluju, a jídelní lístky v restauraci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129
Moyda
napsal(a):
Tak to se máte že aspoň s těma psékama mluvíte normálně, já šla tuhle dělat kobylu a povídám jí "pojď já tě uvařím". Samozřejmě jsem chtěla říct uvážu 🙊.
Já než se rozpomenu kterymu ze zvířat chci vynadat.... 😂
Andule Pepi, Bibi, Loli, a Ferda. Alexove Bobí a Jůlina, fretka Eddie, a jorkové Džemín (Jamy von Casson), Bruník (Bruno GoBi Rainbouw), Cipan (Simon Celli Orinoco Ranisi), Merlajs (Ethien of Alexandria aka Merlin). A asi 50 jmen hadů tak vyjmenuju abecedu, vsecky mozny i nemozny jména a stejně se netrefim a ve výsledku už ani nevim komu a proč chci vynadat😂🤣

Moyda
napsal(a):
Tak to mě rozsekalo Po dlouhé době jsem se od srdce zasmála.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Andule Pepi, Bibi, Loli, a Ferda. Alexove Bobí a Jůlina, fretka Eddie, a jorkové Džemín (Jamy von Casson), Bruník (Bruno GoBi Rainbouw), Cipan (Simon Celli Orinoco Ranisi), Merlajs (Ethien of Alexandria aka Merlin). A asi 50 jmen hadů tak vyjmenuju abecedu, vsecky mozny i nemozny jména a stejně se netrefim a ve výsledku už ani nevim komu a proč chci vynadat😂🤣
Nově k tomu přibyly eště rybičky a doufám že se kamarádka slituje a další dárek od ní nebude další pták ale max želva nebo šnek 🤣😂

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak já to mám jednoduchý, nejčastěji nadávám Máše (Mášeno!") a Noře, Nora chudák reaguje i když kárám Mášu a Máše je zase úplně všechno jedno.
ostatní zvířata jsou hodná, případně individuální jméno nemají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129
napsal(a):
tak já to mám jednoduchý, nejčastěji nadávám Máše (Mášeno!") a Noře, Nora chudák reaguje i když kárám Mášu a Máše je zase úplně všechno jedno.
Závidím 😁
napsal(a):
jenže s Norou jsou ty konverzace takové předvídatelné, jako jdeme tady, tam nejdeme, to nežer, tak už pojď nebo pojď půjdeme ještě tady
no a doprde1e Norino
prostě to je slovní zásoba, kterou nezapomínám
To právě musíte trochu rozvinout Já když jsem léta byla sama s klukama(psama) muž byl do večera v práci, či někde v zahraničí, tak jsem se naučila jim kvákat něco celou cestu, abych mluvila alespoň s někým, protože to jsme chodili víceméně jen po lesích. Např. dneska jdeme s Workou a u Pálenice vycházíme od potoka zpátky do ulice - dáváme mlsky pejskům, co jsou tam ,,odložení" Dneska ale jezdili i popeláři a ti jim vozívali hromadu kokin. Takže říkám klasicky Workovi: Woruško, jdeme ještě za pejskama pálenicovejma, ti čekají na kokča, oni kokinka jinak nemají. Aha, maci, vlastně dneska jsou popeláři, chlapi jim asi dali, nevadí, dáme jim tedy alespoň piškotky, ty nevozí, jo? A nemusíš tam se mnou chodit, já jim to hodím a doběhnu tě, klidně už běž tady sousedovým...Tak pejsci mací kokina neměli, dala jsem jim piškotiny i frolíky. A ještě zanesem Wikošovi brblošovi, Wik hlídá. Já vím, je to protiva, ale za to hlídání mu něco dáme, jo? ...ták, a ještě tady máme Molinku. Nééé Wori, za Čikem už nejdem, Čikinovi jsme přece dávali u zadní brány! Já vím, má pod bránou čuminu(a piští) ale už mišutko dostal. Pupi nechoď tam zase...no tak jo, tak mu dáme ještě jedno malé kokčo, teda dvě, čtyři...už víc ne, nebo bude tlustej
Než přijdem domů, tak mě bolí pant

Dočetla jsem Žoldáky od Forsytha, přečetla soubor Moje planeta od Exupéryho a ke svému smutku už dočítám 15 roků lásky od Hartla. Zase nebudu mít co číst.
Tak pejsci mací kokina neměli, dala jsem jim piškotiny i frolíky.
Nejde těm pejskům přilepšovat něčím zdravějším?
napsal(a):
Dočetla jsem Žoldáky od Forsytha, přečetla soubor Moje planeta od Exupéryho a ke svému smutku už dočítám 15 roků lásky od Hartla. Zase nebudu mít co číst.
No, kdyby jste je viděla, jak se tam motají v ho.nech a co tam občas mězi těma hov...mají vysypané, tak frolíky a piškoty jsou luxus. A není to jídlo, mají to jen na chuť. Worka to s nima žere léta a žije, takže řešíte zbytečně. Ostatní pejsové, tedy ti, co se lidi o ně celkem starají, dostávají i sušená střívka, domácí sušené maso...podle toho, co zrovna máme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.177
lesnížínka
napsal(a):
Jako aby nestihnul odejít, než si vzpomeneš, co jsi mu chtěla vlastně říct?
To je nejčastější výsledek. Psi zmiznou. Velci papoušci na me zarvou ze jako chtek dělat curbes a co jim to kazim. Maly zmlknou ale jak se otocim rve to jak tlupa pavianu... Este ze nevim co říkají 🤣😂

napsal(a):
..teď se slzou oku končím za chvilku Hartla ale mám připravenou Třeštíkovou Tajemství a hned po ni od Lednické oba díly Šikmeho kostela....

napsal(a):
..teď se slzou oku končím za chvilku Hartla ale mám připravenou Třeštíkovou Tajemství a hned po ni od Lednické oba díly Šikmeho kostela....
Jsem zvědavá, co na Šikmý kostel řeknete. Já nejsem úplně objektivní (ale líbil se mi moc).

napsal(a):
Jsem zvědavá, co na Šikmý kostel řeknete. Já nejsem úplně objektivní (ale líbil se mi moc).
..s kým jsem mluvila tak se líbil.. koupila jsem ho mamčé, té tedy moc a teď přistál u mně....obdobná je prý knížka Chaloupky spisovatele si nepamatuju, ale mohlo by se vám líbit, to mám přečtené Michal Vaněček Mlýn a Kateřina Dubská Dcery...

napsal(a):
..s kým jsem mluvila tak se líbil.. koupila jsem ho mamčé, té tedy moc a teď přistál u mně....obdobná je prý knížka Chaloupky spisovatele si nepamatuju, ale mohlo by se vám líbit, to mám přečtené Michal Vaněček Mlýn a Kateřina Dubská Dcery...
Díky za tip.
napsal(a):
Tak takto písmena přehazuji také... A dělávala to i exšéfová a pak přišla s nápadem, který mě (a nejen mě!) úplně dorazil! Prý:"To je známka začínající schizofrenie nebo jiné pychózy!" Říkala jsem to pak známým psychiatrům a ti se mohli tomu jejímu nápadu uchechtat...
Jinak ale u mě ta porucha kognitivních funkcí byla/je způsobena nebo teda spíš zhoršena těžkým COVIDem - o tom jsem skoro přesvědčena. Nicméně očkování toto určitě neudělá, to s Vámi souhlasím.

napsal(a):
Díky za tip.
..rádo se stalo.....

napsal(a):
Díky za tip.
Helena Špačková Život na nitich, Lenka Slivová Charlotta žena T. G. M.
fikovnice
napsal(a):
Tak takto písmena přehazuji také... A dělávala to i exšéfová a pak přišla s nápadem, který mě (a nejen mě!) úplně dorazil! Prý:"To je známka začínající schizofrenie nebo jiné pychózy!" Říkala jsem to pak známým psychiatrům a ti se mohli tomu jejímu nápadu uchechtat...
Jinak ale u mě ta porucha kognitivních funkcí byla/je způsobena nebo teda spíš zhoršena těžkým COVIDem - o tom jsem skoro přesvědčena. Nicméně očkování toto určitě neudělá, to s Vámi souhlasím.
Taky přehazuji písmena, je mi 30. A ač jsem programátorka, tak jsem se nikdy nenaučila psát všema 10. Občas pišu nějaké slovo na 4x než je tak jak potřebuju, ale software umí napovídat takže často stačí napsat jen začátek a pak vybrat správnou možnost.
Zajímavý je, že mám problém s pravopisem, když píšu na pc. Klidně píšu blbě i/y a pak se leknu, co jsem to vytvořila, že to slovo neznám. Když píšu rukou, tak s tím problém nemám.

napsal(a):
Helena Špačková Život na nitich, Lenka Slivová Charlotta žena T. G. M.
Štáchová zas ten bl.bej mobil....
elisak
napsal(a):
Taky přehazuji písmena, je mi 30. A ač jsem programátorka, tak jsem se nikdy nenaučila psát všema 10. Občas pišu nějaké slovo na 4x než je tak jak potřebuju, ale software umí napovídat takže často stačí napsat jen začátek a pak vybrat správnou možnost.
Zajímavý je, že mám problém s pravopisem, když píšu na pc. Klidně píšu blbě i/y a pak se leknu, co jsem to vytvořila, že to slovo neznám. Když píšu rukou, tak s tím problém nemám.
Přesně! Už jsem to tu někdy psala, že píšu na compu takové kraviny, slova podivných tvarů, že někdy na to minutu hledím, co to mělo být za slovo klidně blbé i/y...co bych rukou nikdy nenapsala. Zajímalo by mě, jestli je na to už nějaké vysvětleni, teda odborníci mají?

lesnížínka
napsal(a):
Přesně! Už jsem to tu někdy psala, že píšu na compu takové kraviny, slova podivných tvarů, že někdy na to minutu hledím, co to mělo být za slovo klidně blbé i/y...co bych rukou nikdy nenapsala. Zajímalo by mě, jestli je na to už nějaké vysvětleni, teda odborníci mají?
Říká se, že při psaní na PC je kreativní mozek zapojen 10x méně než při psaní rukou. Třeba to s tím souvisí - soustředění, najeté mechanismy... :)
Na psaní všema 10 je perfektní a zábavný server www.psanihrave.cz

napsal(a):
Já četla zatím první díl a líbilo se mně moc. Na druhý se chystám a těším se, až vyjde třetí.

Šikmý kostel super, přečtené oba díly, moc se mi líbil. Já od vánoc Jsou světla, která nevidíme (Doerr), Tisíce planoucích sluncí od Hosseiniho (četla jsem znovu, moc se mi to líbilo a člověk si udělá trochu představu o tom, jak se žije ženám pod vládou tálibánu) a louskám Šustu Trénink je rozhovor. Největší problém mám soustředit se, kolikrát se přistihnu, že letím očima po řádcích a vlastně nevím, co čtu.
Jo ještě jsem od muže dostala k vánocům Velkou knihu povídek o psech - je to výpravně udělaná knížka, ale vlastně jen ze světové literatury vytahané povídky, v nichž se vyskytuje pes. Někdo udělal drahou knížku s minimem práce, nemůžu doporučit.

napsal(a):
Šikmý kostel super, přečtené oba díly, moc se mi líbil. Já od vánoc Jsou světla, která nevidíme (Doerr), Tisíce planoucích sluncí od Hosseiniho (četla jsem znovu, moc se mi to líbilo a člověk si udělá trochu představu o tom, jak se žije ženám pod vládou tálibánu) a louskám Šustu Trénink je rozhovor. Největší problém mám soustředit se, kolikrát se přistihnu, že letím očima po řádcích a vlastně nevím, co čtu.
Jo ještě jsem od muže dostala k vánocům Velkou knihu povídek o psech - je to výpravně udělaná knížka, ale vlastně jen ze světové literatury vytahané povídky, v nichž se vyskytuje pes. Někdo udělal drahou knížku s minimem práce, nemůžu doporučit.
"kolikrát se přistihnu, že letím očima po řádcích a vlastně nevím, co čtu" to bylo u které?

Jsou světla, která nevidíme - četla jsem to asi před dvěma lety, a ta kniha je výjimečná, ráda na ni vzpomínám. V podobné době jsem četla i Neříkej, že nemáme nic, a to se mi taky velmi líbilo.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/omikron-se-zda-byt-az-o-99-procent-mene-smrtici-nez-delta-40383595#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=R5MyaIQQXKv-202201120906&dop_id=40383595&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest181_voice_search_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A včil co? Spláchneme ty vakcíny za miliony do záchodu? Néé, nacpame to prostě do nich a hotovo Do mladých, do děcek...
No a zajímalo by mě co to je za analýzy, které neodhalily problém s plodností.
https://cnn.iprima.cz/ockovani-proti-covidu-muze-ovlivnit-menstruaci-cyklus-prodluzuje-potvrdila-studie-54960?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=BfnFPKL3BiD-202201120906&dop_id=14838221

lesnížínka
napsal(a):
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/omikron-se-zda-byt-az-o-99-procent-mene-smrtici-nez-delta-40383595#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=R5MyaIQQXKv-202201120906&dop_id=40383595&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest181_voice_search_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A včil co? Spláchneme ty vakcíny za miliony do záchodu? Néé, nacpame to prostě do nich a hotovo Do mladých, do děcek...
Jsou to miliardy (eur) a to... když máte paušál na telefon, také nemůžete beztrestně odejít dřív jak za dva roky :-) a někteří to podepíší i na pět let ;-)

assil
napsal(a):
No a zajímalo by mě co to je za analýzy, které neodhalily problém s plodností.
https://cnn.iprima.cz/ockovani-proti-covidu-muze-ovlivnit-menstruaci-cyklus-prodluzuje-potvrdila-studie-54960?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=BfnFPKL3BiD-202201120906&dop_id=14838221
Beztak žádné nedělali.
Takže ti, co přežijí tuhle biologickou zbraň, se nebudou moct množit. To je dobrý :-)

napsal(a):
"kolikrát se přistihnu, že letím očima po řádcích a vlastně nevím, co čtu" to bylo u které?
No to je bohužel zrovna u Šusty , jakmile ho dolouskám, musím hned začít znovu, abych si ji nějak zažila.
Edit: Ještě jsem zapomněla - k vánocům jsem dostala (na mé výslovné přání) Novinářem v Číně od Etzlera. Sice k němu mám své výhrady, ale přesto velmi poučné a v souvislosti s nadcházející olympiádou není od věci si přečíst.

napsal(a):
No to je bohužel zrovna u Šusty , jakmile ho dolouskám, musím hned začít znovu, abych si ji nějak zažila.
Edit: Ještě jsem zapomněla - k vánocům jsem dostala (na mé výslovné přání) Novinářem v Číně od Etzlera. Sice k němu mám své výhrady, ale přesto velmi poučné a v souvislosti s nadcházející olympiádou není od věci si přečíst.
Aha, já myslela, že jsem jediná s tímhle problémem. Odložila jsem to asi po deseti stranách a nikdy nedočetla. Ale když jsem slyšela kousek nějakého rozhovoru, tak mluví úplně v pohodě, hned chápu, takže tohle je dílo neschopného editora. Někdo ale říkal, že další díly jsou jiné.
napsal(a):
Aha, já myslela, že jsem jediná s tímhle problémem. Odložila jsem to asi po deseti stranách a nikdy nedočetla. Ale když jsem slyšela kousek nějakého rozhovoru, tak mluví úplně v pohodě, hned chápu, takže tohle je dílo neschopného editora. Někdo ale říkal, že další díly jsou jiné.
Četla jsem všechny, poslední je super, ale on má podle mě problém s tím, že se vyjadřuje moc odborně a nadužívá anglické výrazy, kdyby to popsal hezky česky jak jsou pejskaři tady zvyklí, vyznělo by to úplně jinak.
No ale jinak díky poslední knize jsem zjistila, že mám souhláskového psa. :-)

assil
napsal(a):
Četla jsem všechny, poslední je super, ale on má podle mě problém s tím, že se vyjadřuje moc odborně a nadužívá anglické výrazy, kdyby to popsal hezky česky jak jsou pejskaři tady zvyklí, vyznělo by to úplně jinak.
No ale jinak díky poslední knize jsem zjistila, že mám souhláskového psa. :-)
Odbornými termity to není - když je umažu, nahradím českými běžnými, tak se to bude číst stejně.
Ale ono je to někdy ve čtenáři. Myslí si, že si jde koupit knihu takovou, a dostane jinou, takže mu to pak nesedí a neleze do hlavy a nebaví. A stejně z toho neviním autora, ale ten tým za ním, oni tomu měli dát lepší formu nebo anotaci takovou, co mě odradí, a nebudu zklamaná.
Obráceně mě takhle překvapila knížka "staffordi" - taková ta klasická, co leží všude (menší s obrázkem plemene) a je o každém plemenu. Čekala jsem odporné odbornosti a ono to bylo spíše vyprávění.
Mimochodem jsem si koupila tu starodávnou knihu o psech, co jste doporučovala, novinový font :-) a je trošku rozbitá, ale obrázky a ty staré názvy mají své kouzlo.
Co je souhláskový pes?
napsal(a):
Odbornými termity to není - když je umažu, nahradím českými běžnými, tak se to bude číst stejně.
Ale ono je to někdy ve čtenáři. Myslí si, že si jde koupit knihu takovou, a dostane jinou, takže mu to pak nesedí a neleze do hlavy a nebaví. A stejně z toho neviním autora, ale ten tým za ním, oni tomu měli dát lepší formu nebo anotaci takovou, co mě odradí, a nebudu zklamaná.
Obráceně mě takhle překvapila knížka "staffordi" - taková ta klasická, co leží všude (menší s obrázkem plemene) a je o každém plemenu. Čekala jsem odporné odbornosti a ono to bylo spíše vyprávění.
Mimochodem jsem si koupila tu starodávnou knihu o psech, co jste doporučovala, novinový font :-) a je trošku rozbitá, ale obrázky a ty staré názvy mají své kouzlo.
Co je souhláskový pes?
No já jsem takový občasný sběratel starých knih o psech, ale ostatní už jsou beletrie.
Já tu knížku mám docela v dobrém stavu, ale taky byla dost drahá.
Souhláskový pes je pes co poslouchá na souhlásky a ignoruje samohlásky.
Což mi osvětlilo několik problémů ve výcviku.

šmarjá, vždyť Trénink je rozhovor je psána jak vyprávěnka pro mateřské školy.....
mě teda ničíte tady....

Když jsou zmíněny starodávné knihy - pár jich doma mám, o chovu hospodářských zvířat povětšinou. A to je počtení!
Mám např. První pomoc při onemocnění domácího zvířecetva - pomocná kniha pro rolníky a přátele zvířat při ochuravění koní, skotu, ovcí..., je tuším z r. 1912 a fakt je to tuze zajímavé. Zejména ta udělátka, co instalovali na zvířata.
Taky mám Zlatou pokladnici pro hospodáře a hospodyně z roku 1900 a ta má vůbec kouzelnou staročeskou češtinu. Jestli si vzpomenu, okopnu sem pokyny jak jednat "při stižení psa vzteklinou" :-)

napsal(a):
šmarjá, vždyť Trénink je rozhovor je psána jak vyprávěnka pro mateřské školy.....
mě teda ničíte tady....
Ne že bych tomu nerozuměla, ale neudržím pozornost. A pak po kom má ten můj vnuk ADHD s poruchou soustředění (že prej po tatínkovi) - houby, po babičce

Aha, myslíte to s š č ř ... tomu říkám znělé slovo... syčák např. :-) divila bych se, kdyby na něco takového pes nejel
Proto také říkám čekej nebo sedni a ne "ke mně". Ono to zní, je to jako píšťalka.
A pak to má ještě jedno vysvětlení - kdo je autor pomůcky "bflm pes se veze? :-)

napsal(a):
Když jsou zmíněny starodávné knihy - pár jich doma mám, o chovu hospodářských zvířat povětšinou. A to je počtení!
Mám např. První pomoc při onemocnění domácího zvířecetva - pomocná kniha pro rolníky a přátele zvířat při ochuravění koní, skotu, ovcí..., je tuším z r. 1912 a fakt je to tuze zajímavé. Zejména ta udělátka, co instalovali na zvířata.
Taky mám Zlatou pokladnici pro hospodáře a hospodyně z roku 1900 a ta má vůbec kouzelnou staročeskou češtinu. Jestli si vzpomenu, okopnu sem pokyny jak jednat "při stižení psa vzteklinou" :-)
Něco je i ve slovníku "5000 rad...", jenže hesla jsou poskládána tak jako... jak se autorovi zdálo logické, a klíč k tomu nedal :-) Má to asi 1300 stran, si tam něco hledejte :-)
Ta První pomoc není ani moc drahá, ale Vánoce daleko, nemám se na co vymluvit mě tak štve, že jsem dospělá, děti nemusí platit třeba elektriku.

napsal(a):
Něco je i ve slovníku "5000 rad...", jenže hesla jsou poskládána tak jako... jak se autorovi zdálo logické, a klíč k tomu nedal :-) Má to asi 1300 stran, si tam něco hledejte :-)
Ta První pomoc není ani moc drahá, ale Vánoce daleko, nemám se na co vymluvit mě tak štve, že jsem dospělá, děti nemusí platit třeba elektriku.
Nebrečte Megí, ona tam většina těch rad stejně zní "Přivolejte veterináře"

napsal(a):
Nebrečte Megí, ona tam většina těch rad stejně zní "Přivolejte veterináře"
Díky! Tomu říkám recenze!

Mně se u textů Šusty (přiznávám, knihu jsem nezkoušela) jednoduše vypíná mozek. Úplně stejně jako když čtu smlouvy a jiný oficiální texty. Když si to chci fakt přečíst, musím se extrémně soustředit Ale když mluví, tak mluví normálně, to je pravda.

napsal(a):
Mně se u textů Šusty (přiznávám, knihu jsem nezkoušela) jednoduše vypíná mozek. Úplně stejně jako když čtu smlouvy a jiný oficiální texty. Když si to chci fakt přečíst, musím se extrémně soustředit Ale když mluví, tak mluví normálně, to je pravda.
..byla jsem na něm několikrát na různých akcích a skvělé....jeho knížky mně prostě nebaví / nedobře se mi čtou...

Tak máme doma další covidovou pohotovost, tentokrát u syna. Držte nám palečky, ať to zvládneme bez újmy...
napsal(a):
Já mám tři, taky jednu kuchařku (od J. F. Zatloukalové, celkem jsem si ji oblíbila), pak naprosto debilní knížku Vévoda a já (viděla jsem seriál, je hrozný, a zajímalo mě, jestli je kniha lepší/horší; je to asi stejně strašné, ale úplně jinak a ta kniha je aspoň vtipná, ten seriál je fakt, fakt příšerný a není nic pozitivního, co by se o něm dalo říct) a poslední Nas*raná máma (knihu napsala těhotná žena, která teda vůbec nemá pocit, že by její požehnaný stav byl jakkoli požehnaný).
Já teda, kromě zapomínání slov, nemám další problémy. Nebo jsem si jich nevšimla. :)
napsal(a):
Jestli nejsem moc drzá, kdo je Máša?

Varaxi
napsal(a):
Jestli nejsem moc drzá, kdo je Máša?
to je takový malý chlupatý až moc přemýšlivý zvíře.
společně s bratrem Macíkem též "Černí". Jako kolektivní označení pro entitu, která shazuje věci z vodorovných povrchů, kouše do nehlídaných potravin, ničí pokojové květiny a dupe na půdě.

napsal(a):
Vím, že se to sem nehodí, ale slíbila jsem.
Vztekliny jen kousek a návod při otravě hub

napsal(a):
🤮
https://nasregion.cz/antivaxeri-maji-novou-zbran-v-boji-proti-covidu-piji-vlastni-moc-250303/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=Ykp8rrV04QD-202201121942&dop_id=14846327
Urinoterapie se ale normálně používá v alternativní medicíně, to není žádná novinka, kterou by vymysleli "antivaxeři".
Dasvo
napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/who-vakciny-ucinnost-omikron-kritika-covid-treti-posilovaci-davka.A220112_091416_domaci_remy
No vakcinologové říkají už dlouho, že při takhle krátkých intervalech mezi dávkama tak u 4-5 dávky začne imunitní systém likvidovat vakcíny a tudíž budou neúčinné, což už se asi ukazuje v Izraeli. Takže medicínsky vakcína 4x do roka je nesmysl, ovšem politici to asi nechtějí slyšet.

assil
napsal(a):
No vakcinologové říkají už dlouho, že při takhle krátkých intervalech mezi dávkama tak u 4-5 dávky začne imunitní systém likvidovat vakcíny a tudíž budou neúčinné, což už se asi ukazuje v Izraeli. Takže medicínsky vakcína 4x do roka je nesmysl, ovšem politici to asi nechtějí slyšet.
Přiznám se, že jsem líná číst všechny odkazy a ověřovat, co si novináři vymysleli,
nevíte, co se stane s jinou vakcínou? Myslím to, že do sebe narvu 4 5 10 vakcín na covid a tím tak zlikviduji imunitu (kdovíco ještě),
že pak třeba vakcína na jiné nemoci nemusí fungovat, protože IS bude totálně zmatený, rozbitý?
Já už si to teda nepamatuji, ale tolik blbostí snad nedostává ani mimino, ani štěně?
A ty trable, co jsou po aplikaci, dyť u psa víme, že má být v klidu, odložit odčervení atp., a tady ty vedlejší účinky nejsou úplně krásné a bude se nakládat každé 3 měsíce?
U psa by to každý okamžitě odmítl.

Hele, ona se ta vláda nějak rozkládá nebo co?
Repto, příležitost! (pátá v průběhu dvou let, asi rekord) :-)
napsal(a):
Přiznám se, že jsem líná číst všechny odkazy a ověřovat, co si novináři vymysleli,
nevíte, co se stane s jinou vakcínou? Myslím to, že do sebe narvu 4 5 10 vakcín na covid a tím tak zlikviduji imunitu (kdovíco ještě),
že pak třeba vakcína na jiné nemoci nemusí fungovat, protože IS bude totálně zmatený, rozbitý?
Já už si to teda nepamatuji, ale tolik blbostí snad nedostává ani mimino, ani štěně?
A ty trable, co jsou po aplikaci, dyť u psa víme, že má být v klidu, odložit odčervení atp., a tady ty vedlejší účinky nejsou úplně krásné a bude se nakládat každé 3 měsíce?
U psa by to každý okamžitě odmítl.
Tak že by to rozložilo IS asi ne, takže jiný vakcíny asi nevadí, ale prostě to bylo nějak tak, že když se jedna a ta samá vakcína aplikuje moc často, tak pak jí začne IS likvidovat. Prý proto se jiné vakcíny dávají po sobě max 3x.

napsal(a):
Hele, ona se ta vláda nějak rozkládá nebo co?
Repto, příležitost! (pátá v průběhu dvou let, asi rekord) :-)
Teda, vy jste masochista.
Svět podle Repty ve sněmovně by dnes vypadal tako - bouchnutí do stolu, odeslání Okamouriho na místo a ticho, našeho "pamětihodného" exprime ministera to samé, toho bych tam možná pro jistotu jistila vodítkem, a jinak?
Sprdnout všechny na jednu hromadu - volby byly v říjmu a v půlce ledna stále není vláda a nekoná ve věci nápravy mnohaletého bordelu?
Od čeho je tam vedení sněmovny?
Napřed týdny vše obstruoval stařec a teď bude stále ňafat a vyhrožovat opozice?
čas na bouchnutí do stolu, no.
A od zítřka už konečně začít pracovat.
Zklamu vás ale, megíí, na mne dnes nespoléhejte, nezachráním to, mám sick day, protože teplotka 38°C a zimnice

Repto, asi jsem váš volič

Děkuji, ale nakonec by se vám to nelíbilo - byla bych jako paní Galadriel:
...„Ty mi ten Prsten dáš dobrovolně! Na místo Temného pána dosadíš Královnu. A já nebudu temná, ale krásná a strašlivá jako jitro a noc! Sličná jako moře a slunce a sníh na Hoře! Děsivá jako bouře a blesk! Silnější nežli základy země. Všichni mě budou milovat a budou si zoufat!"...

to jsem nečetla :-)
Ať je Vám brzy líp! Rozpadne-li se to, místečko MZ pohlídám.

napsal(a):
to jsem nečetla :-)
Ať je Vám brzy líp! Rozpadne-li se to, místečko MZ pohlídám.
MZ jako zemědělství, nebo zahraničí?

napsal(a):
MZ jako zemědělství, nebo zahraničí?
Zdravotnictví??

A vidíte, takže jiný Z. To nejžádanější v dnešní době
Já to asi hodím sem, chodí sem dost lidí.
Kdo mě viděl na vlastní oči, může potvrdit, že jsem dlouhovlasá blondýna. A už delší dobu mám pocit, že to potřebuju shodit. Nevíte o někom, komu by se moje vlasy hodily? Kdo je potřebuje?
Znám samozřejmě spoustu organizací, které zprostředkovávají vlasy potřebným (rakoviny, úrazy, kožní problémy atd.) na paruky, ale jaksi... Žádné z těch organizací nevěřím. Ono se to nezdá, ale přírodní nikdy nebarvené plavé vlasy v mé délce stojí kolem 10 000 Kč, tak nějak nevěřím, že by je neprodali.
Jde mi o to, najít přímo tu osobu, která ty vlasy potřebuje. Tak kdyby někdo někoho takového ve svém okolí měl, pošlete mi prosím do SZ kontakt. Vlasy pošlu zadarmo. Ale jen někomu, kdo je dál neprodá, komu přímo poslouží.
I kdyby někdo netoužil přímo po plavých vlasech, vadilo mu jejich lehké zvlnění nebo se mu zdálo, že jich je málo (nemám ty vlasy zrovna nejhustší), tak se dají vyměnit za požadovanou barvu, délku, strukturu a případně i hustotu u různých organizací, které se na výrobu paruk specializují.

To je stejně vtipný, jak je Repta zodpovědná, dnes je nemocná, takže nemůže do vlády, ale Honzík F. jede na 8 měsíců pá i s platem :-) ale tak on byl vždy takový, pamatuji si jeho zlomenou nožičku a procházky mimo dobu vycházek a arogance až na půdu.
Tady píší, že imunita bude oslabená
a Válek fakt řekl "očkujte se, nebo umřete"? To je šíření poplašné zprávy, ne?
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ema-varuje-pred-posilovacimi-davkami-mohou-oslabit-imunitni-system-40383884

Kdo má u nás 4. dávku?
Zatím Válek bojuje o třetí jako posilovací a nikoliv po 4 měsících, takže nic ve velkém či dokonce zásadním rozporu s EMA.
Ohledně Farského...no, je to takové laciné, jak po něm najednou všichni plivou ohledne půlroční stáže - na to se lze dívat různě.
Mnoho zamestnanců běžně absolvuje víceměsíční cizozemské pracovní pobyty/stáže, přijde mi to dost obyčejné v dnešní době, a co je poslanec jiného než "zaměstnanec"? Na hlasování se vracet bude, v obraze snad taky jakžtakž bude, spíš mi tam příliš "nekejve¨ to téma transformace 250 let amerického federalismu do prostředí EU - k čemu to zde někomu bude?
Jakékoliv obstrukce opozice jsou v tuto chvíli ke škodě všech.

Varaxi
napsal(a):
Já to asi hodím sem, chodí sem dost lidí.
Kdo mě viděl na vlastní oči, může potvrdit, že jsem dlouhovlasá blondýna. A už delší dobu mám pocit, že to potřebuju shodit. Nevíte o někom, komu by se moje vlasy hodily? Kdo je potřebuje?
Znám samozřejmě spoustu organizací, které zprostředkovávají vlasy potřebným (rakoviny, úrazy, kožní problémy atd.) na paruky, ale jaksi... Žádné z těch organizací nevěřím. Ono se to nezdá, ale přírodní nikdy nebarvené plavé vlasy v mé délce stojí kolem 10 000 Kč, tak nějak nevěřím, že by je neprodali.
Jde mi o to, najít přímo tu osobu, která ty vlasy potřebuje. Tak kdyby někdo někoho takového ve svém okolí měl, pošlete mi prosím do SZ kontakt. Vlasy pošlu zadarmo. Ale jen někomu, kdo je dál neprodá, komu přímo poslouží.
I kdyby někdo netoužil přímo po plavých vlasech, vadilo mu jejich lehké zvlnění nebo se mu zdálo, že jich je málo (nemám ty vlasy zrovna nejhustší), tak se dají vyměnit za požadovanou barvu, délku, strukturu a případně i hustotu u různých organizací, které se na výrobu paruk specializují.
My (já + obě dcery) jsme darovaly vlasy přes Nové háro, je to sice organizace, ale funguje jako odkaz dcery vedoucí, která to založila ještě v průběhu své nemoci. Dcera bohužel zemřela, matka to převzala a rozjela ve velkém. Vlasy neprodávají, finance na tvorbu paruk získávají jinou cestou, patronkou je Lucie Bílá.
Pokud pošlete spolu s vlasy emailovou adresu, dají vám zpětnou vazbu kdy a pro koho vaše vlasy použili.
Na svých stránkách zveřejňují i předané paruky, koukněte na to😉
https://noveharo.cz/

napsal(a):
Kdo má u nás 4. dávku?
Zatím Válek bojuje o třetí jako posilovací a nikoliv po 4 měsících, takže nic ve velkém či dokonce zásadním rozporu s EMA.
Ohledně Farského...no, je to takové laciné, jak po něm najednou všichni plivou ohledne půlroční stáže - na to se lze dívat různě.
Mnoho zamestnanců běžně absolvuje víceměsíční cizozemské pracovní pobyty/stáže, přijde mi to dost obyčejné v dnešní době, a co je poslanec jiného než "zaměstnanec"? Na hlasování se vracet bude, v obraze snad taky jakžtakž bude, spíš mi tam příliš "nekejve¨ to téma transformace 250 let amerického federalismu do prostředí EU - k čemu to zde někomu bude?
Jakékoliv obstrukce opozice jsou v tuto chvíli ke škodě všech.
No dyť ta náplň federalismus... :-) Hele a kolikrát se tak hlasuje? Lítat sem tam se mi moc nelíbí, ekologie 0, ekonomické to též moc není, on to platit nebude, to už ať hlasuje skajpem, ne, s lidmi, se kterými se chtěl děsně setkávat, se bude také setkávat skajpem přece.
Obstrukce jsou hloupé, ale ty cíle frázovité také nic moc, tak nevím, jestli se mám na něco těšit :-) Ale 200 km dálnic je super! Vykoupeno nějakým rušením slev na jízdném... no to je jedno... začnu politiku sledovat!
napsal(a):
My (já + obě dcery) jsme darovaly vlasy přes Nové háro, je to sice organizace, ale funguje jako odkaz dcery vedoucí, která to založila ještě v průběhu své nemoci. Dcera bohužel zemřela, matka to převzala a rozjela ve velkém. Vlasy neprodávají, finance na tvorbu paruk získávají jinou cestou, patronkou je Lucie Bílá.
Pokud pošlete spolu s vlasy emailovou adresu, dají vám zpětnou vazbu kdy a pro koho vaše vlasy použili.
Na svých stránkách zveřejňují i předané paruky, koukněte na to😉
https://noveharo.cz/
Děkuji za odkaz.
Já mám s organizacemi prostě problém. Odhodlala jsem se, že daruji vlasy, tak před dvěma lety. A našla jsem si bezvadnou organizaci, která bezplatně vyrábí paruky z darovaných vlasů. Krása střídala nádheru - do okamžiku, než jsem zjistila, že ta organizace má za sebou trestní oznámení za podvod. A skutečně se pak ukázalo, že darované vlasy dál prodávali.
Svoje vlasy jsem si neostříhala a měla jsem za sebe vyřešeno. Jenže to nutkání se vrátilo.
Ač je mi bližší vlasy darovat přímo někomu, kdo je využije, asi je rozumnější to přehodnotit a zkusit to třeba tady.
Malinko si to prověřím a kdyžtak ty vlasy pošlu sem.

Varaxi
napsal(a):
Děkuji za odkaz.
Já mám s organizacemi prostě problém. Odhodlala jsem se, že daruji vlasy, tak před dvěma lety. A našla jsem si bezvadnou organizaci, která bezplatně vyrábí paruky z darovaných vlasů. Krása střídala nádheru - do okamžiku, než jsem zjistila, že ta organizace má za sebou trestní oznámení za podvod. A skutečně se pak ukázalo, že darované vlasy dál prodávali.
Svoje vlasy jsem si neostříhala a měla jsem za sebe vyřešeno. Jenže to nutkání se vrátilo.
Ač je mi bližší vlasy darovat přímo někomu, kdo je využije, asi je rozumnější to přehodnotit a zkusit to třeba tady.
To, co popisujete, dělala Dlouhovláska. Nové háro s nimi zpočátku spolupracovalo, ale když se toto vyjevilo, ukončili s Dlouhovláskou spolupráci a rozjeli to po vlastní ose.
Spolužačka mojí starší dcery se znala přímo s tou zemřelou slečnou, která iniciativu zakládala, takže jsme s holkama měly i osobní reference.

Varaxi
napsal(a):
Děkuji za odkaz.
Je od vás moc hezké, že chcete vlasy darovat. Smekám.
napsal(a):
To, co popisujete, dělala Dlouhovláska. Nové háro s nimi zpočátku spolupracovalo, ale když se toto vyjevilo, ukončili s Dlouhovláskou spolupráci a rozjeli to po vlastní ose.
Spolužačka mojí starší dcery se znala přímo s tou zemřelou slečnou, která iniciativu zakládala, takže jsme s holkama měly i osobní reference.
To je hezké, že máte osobní reference. Nebo hrozné. Já nevím.
Každopádně díky za tip. Jsem ráda za doporučení na důvěryhodnou organizaci. Mrknu na to.
Koukala jsem na ty fotky dětí a mladých lidí a ty paruky jim opravdu sluší. Moc dobře odvedená práce.
rapotacka11
napsal(a):
?
https://lenastyle.eu/7-paruky-pravy-vlas
https://lenastyle.eu/106-paruky-umely-vlas
Paruku z umělých vlasů prostě pozná asi každý. Nevím, jestli to nejde, ale ty ,,vlasy" by potřebovaly trochu zošklivit Nikdo nemá tak krásně dokonalé, silné, lesklé vlasy, které se na hlavě ani nehnou. Většina ještě blbě odstává od čela
napsal(a):
Svět podle Repty ve sněmovně by dnes vypadal tako - bouchnutí do stolu, odeslání Okamouriho na místo a ticho, našeho "pamětihodného" exprime ministera to samé, toho bych tam možná pro jistotu jistila vodítkem, a jinak?
Sprdnout všechny na jednu hromadu - volby byly v říjmu a v půlce ledna stále není vláda a nekoná ve věci nápravy mnohaletého bordelu?
Zklamu vás ale, megíí, na mne dnes nespoléhejte, nezachráním to, mám sick day, protože teplotka 38°C a zimnice
Co to čtu?
Přeji brzkou úzdravu!
napsal(a):
...a asi si dejte sick dayS, ne? Nebo to jedním dnem vyležíte a zvládnete?

Trochu se s tím peru cca od úterý. Cca 38°C, někdy kousek plus, zimnice, pálení v krku, vzácně odkašlání, dýchání volné, test negativní.
Dneska už teď večer lépe, takřka v pohodě, jen mne vše bolí, jako by mne pokopal kůň.
Zítra už půjdu zase pracovat, o víkendu si doodpočinu.
Bude to v pohodě, děkuji

Varaxi
napsal(a):
Děkuji za odkaz.
..myslím že nové.haro je dobrá volba, kdybych chtěla darovat tak zrovna jim..
.

rapotacka11
napsal(a):
Nesouhlasím.
Jsou umělé paruky s dobrým střihem
- nepoznáte to.
+ nějaký melírek, nebo jakési lehounké, jemné prolínání barev.
U které to poznáte, té je dobré se vyhnout.
..kamarádka po chemo měla umělou paruku a slušelo ji to neskutečně, ja bych to byla nepoznala a nebyla jsem jediná...nosila svoje dlouhé, zvlněné a tmavé vlasy..... paruku měla kratsi, rovné vlasy prosvětlení melírem, velmi ji omladila a pak si tak nechala strihat, melirovat a upravovat vlasy vlastní, nově narostlé....

Nezní vám to jaksi totalitně? Umlčet klub s největím počtem poslanců?
Nevyhlíží ten jejich postup poněkud normalizačně? Proč pracovat až od zítřka? V opozici neměli na práci čas?
Ať vám ta horečka brzy klesne.

Dyť pracovali. Říkali, že vše udělají lépe. A že podnikatelům se má přidat a hned. A tak se přidalo a teď ale zas vadí, že se to stalo.
Jejich práce byla sundat Babiše, to udělali, další práce mletí pantem, to dělají, do vlády křišťálově čisté lidi, příklady nejvyšší na postech MS a MF, splněno,
vše krásné.

napsal(a):
Nezní vám to jaksi totalitně? Umlčet klub s největím počtem poslanců?
Nevyhlíží ten jejich postup poněkud normalizačně? Proč pracovat až od zítřka? V opozici neměli na práci čas?
Ať vám ta horečka brzy klesne.
Chtěla jsem větu o horečce oddělit, ale už to nešlo editovat. Takhle to vypadá dvojsmyslně - to jsem nechtěla.
napsal(a):
Dyť pracovali. Říkali, že vše udělají lépe. A že podnikatelům se má přidat a hned. A tak se přidalo a teď ale zas vadí, že se to stalo.
Jejich práce byla sundat Babiše, to udělali, další práce mletí pantem, to dělají, do vlády křišťálově čisté lidi, příklady nejvyšší na postech MS a MF, splněno,
vše krásné.
Ono je lepší když moc nepracují, protože pak z nich padají nesmysly jako teď automatická neschopenka pro pozitivní. Jako odesílat nuceně zdravý lidi na neschopenku, to už chce fakt celého politika.

assil
napsal(a):
Ono je lepší když moc nepracují, protože pak z nich padají nesmysly jako teď automatická neschopenka pro pozitivní. Jako odesílat nuceně zdravý lidi na neschopenku, to už chce fakt celého politika.
Je to takový guláš. Zkrácená karanténa, některé profese do práce i nakažení a teď zas tohle. Trošku to vypadá jako ententýky dnes zkusíme tohle, schválně co na to lidi :-)

A až nám to zmutuje (zmutovalo?) do formy, která neohrožuje víc než běžné virózy a chřipečky, tak si toho někdo nahoře všimne a všechna ta zbytečná opatření zruší, že ano?

Zaujala mě ještě daňová brzda (to chcou dát do Ústavy nebo co?) a digitální podoba občanky.
Někdo v komentářích napsal "když mi koupí chytrý telefon a zaplatí kurz, jak ho ovládat (ten kurz bude samozřejmě nejdražší), tak proč ne" :-)
Taková základní věc - vybil se mi telefon, již nejsem občan ČR.
A já si zlomila občanku, heč!
Oni fakt vysílají jen krávoviny jak ve školce. Jako můj pes! Zas spadl z postele. Namotá se do peřiny a spadne i s ní a nesmím se smát, jinak mě chce kousnout.
A když chci, aby vzala polínko od branky a donesla je ke dveřím, tak vezme polínko, běží ke dveřím, tam se otočí a běží s tím polínkem k brance. Podle mě by tam mohla dělat nějakého náměstka, ale mám ji ráda, takže ne.

Bože, jsem blbá. Teď mi to došlo. Pro případ vybití telefonu bude čip.

napsal(a):
Bože, jsem blbá. Teď mi to došlo. Pro případ vybití telefonu bude čip.
Však už ho po očkování máme.
napsal(a):
Urinoterapie se ale normálně používá v alternativní medicíně, to není žádná novinka, kterou by vymysleli "antivaxeři".
https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/bizarni-pribeh-moc-napoj-zdravi-mladi.A220109_121759_zdravi_bib?
Ke snídani ranní moč
a v poledne?

rapotacka11
napsal(a):
https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/bizarni-pribeh-moc-napoj-zdravi-mladi.A220109_121759_zdravi_bib?
Ke snídani ranní moč
a v poledne?
No jo no, když mu to nevadí a věří tomu, že to má nějaké účinky.
Já jsem jen chtěla uvést na pravou míru, že to není vynález doby kovidové.

rapotacka11
napsal(a):
Setkala jsem se s tím hned po 89tým.
Bylo to v módě, radili to i v časopisech
a léčitelé a ...
Od nás kolegyně někam jezdily, tam dostaly
radu, že to mají odchytávat od miminek ...
a na zdraví.
Já jsem o tom slyšela i v souvislosti s nějakým zemětřesením, že lidi, kteří byli zasypaní, pili svoji moč a zachránili si tím život. To byla samozřejmě úplně jiná situace.
A pak to taky bylo k vidění v nějakém filmu, tuším Domácí péče.

A mně se moooc líbilo toto (bohužel si nevzpomenu, kdo to pronesl):
"Koronavirová pandemie skončí ve chvíli, kdy se o ní přestane mluvit."
napsal(a):
A mně se moooc líbilo toto (bohužel si nevzpomenu, kdo to pronesl):
"Koronavirová pandemie skončí ve chvíli, kdy se o ní přestane mluvit."
Dá se říct, že už to skoro nesleduju, opatření mě nezajímají, očkování, termíny, tečky taky ne, takže pro mě...už víceméně skončila.

napsal(a):
Tak máme doma další covidovou pohotovost, tentokrát u syna. Držte nám palečky, ať to zvládneme bez újmy...
Hlásím konec pohotovosti, PCR negativní.
Nejspíš chytil něco jiného, už je mu celkem dobře.
Beztak toho omikrona uloví zase ta nejmladší...😁
napsal(a):
Hlásím konec pohotovosti, PCR negativní.
Nejspíš chytil něco jiného, už je mu celkem dobře.
Beztak toho omikrona uloví zase ta nejmladší...😁
Dělá si sbírku holčina?:-)
Moje kamarádka má v tuto chvíli covid uz po třetí.
Její syn ho měl měl listopadu a tuto středu znovu...
Rozjel se u nás minulý týden ve vesnici omikron . Zavřel celou školu a kdo tam měl dítě, tak postupně padá- očkovaný, neočkovany, v ochranné lhůtě po covidu je to úplně jedno.
Zatím všichni po 2 dnech relativně ok . Ty dva dny zimnice, horečky, bolesti svalů a kloubů
lesnížínka
napsal(a):
Dá se říct, že už to skoro nesleduju, opatření mě nezajímají, očkování, termíny, tečky taky ne, takže pro mě...už víceméně skončila.
Já se přiznám, že už nemám kapacitu a chuť to sledovat .
Něco si přečtu o nových narizenich a já to v tu ránu zapomenu
Známka, že můj mozek to odmítá a už ho to nebaví
A hlavně.... každý si to vykládá jak se mu zlíbí a hodí. Netrasuje se, lidi co mají doma nakazene děti chodí do práce, za 2-3 dny pak padnou taky, s manželem v práci dnes odešli 3 chlapi (tatínci co mají doma nemocne děti . Odmítli se nahlásit na hygienu a chodili dál do práce, dokud se jim neudělalo blbe)
U nás frčí omikron o 106 . Jsme na vesnici takže clovek tak nějak ví, kdo to zrovna ma
Nakazene děti vidím venku na koloběžce , nakažená vietnamka prodává v krámě, očkování řvou ,že to chytit nemůžou , takze se omezovat nebudou
Moje tchyně hlídá své neteři dvě nakažené děti, jejich maminka si vzala OCR ,hlídat dala mým tchánům a pomáhá manželovi na poli , a tchána jsem dneska viděla jak si to masti do hospody
Jiní co měli být s dítětem v karanténě jeli s partou na hory
Takže ano, přestat to sledovat, mluvit o tom v rámci zachování zdravého rozumu je řešení A nebo jsme total zblbí z covidu, očkování a nesmyslnych nařízenich
Toť můj postřeh od nás a nedělám si iluze, že jinde je to lepší
napsal(a):
Trochu se s tím peru cca od úterý. Cca 38°C, někdy kousek plus, zimnice, pálení v krku, vzácně odkašlání, dýchání volné, test negativní.
Dneska už teď večer lépe, takřka v pohodě, jen mne vše bolí, jako by mne pokopal kůň.
Zítra už půjdu zase pracovat, o víkendu si doodpočinu.
Bude to v pohodě, děkuji
Jak se Vám daří "Repto", je Vám lépe?

Zdravím, jsem v pohodě.
Už snad ani ta únava není. Víkend ale ještě pojmu lehce a mimo zítřejšího dojetí si pro nějaké knihy spíše jako válecí.
Bylo to rychlé, trochu nepříjemné, ale je to asi pryč. To všude proklamované "omikronové" noční pocení či pocení vůbec se nicméně nedostavilo. Zima mi byla hrozná
Teď řeším dlouho předem plánovanou příštěúterní 3. dávku - jít, nejít, vraždit, nevraždit, loupit, neloupit...
V práci jsme nad tím dnes v širším kruhu u kávy hloubali.....no, pokud se teploty či cokoliv jiného nevrátí, tak tam asi nakonec půjdu.

napsal(a):
Zdravím, jsem v pohodě.
Už snad ani ta únava není. Víkend ale ještě pojmu lehce a mimo zítřejšího dojetí si pro nějaké knihy spíše jako válecí.
Bylo to rychlé, trochu nepříjemné, ale je to asi pryč. To všude proklamované "omikronové" noční pocení či pocení vůbec se nicméně nedostavilo. Zima mi byla hrozná
Teď řeším dlouho předem plánovanou příštěúterní 3. dávku - jít, nejít, vraždit, nevraždit, loupit, neloupit...
V práci jsme nad tím dnes v širším kruhu u kávy hloubali.....no, pokud se teploty či cokoliv jiného nevrátí, tak tam asi nakonec půjdu.
což z hlediska imunologie nedává vůbec smysl

napsal(a):
což z hlediska imunologie nedává vůbec smysl
Psala test negativní...
Tak to asi covid nebyl, ne? Pár dní po covidu by snad na očko nešla.

napsal(a):
Psala test negativní...
pár dní po čemkoliv je problém. tělo se prostě zaobírá ještě něčím jiným.
ze stejnýho důvodu nepůjdete očkovat proti nemoci B týden po vakcinaci proti nemoci A.

napsal(a):
pár dní po čemkoliv je problém. tělo se prostě zaobírá ještě něčím jiným.
ze stejnýho důvodu nepůjdete očkovat proti nemoci B týden po vakcinaci proti nemoci A.
Když vezmu v potaz, jak jsem musela bojovat o posunutí 2. dávky kvůli probíhající viróze...

napsal(a):
Když vezmu v potaz, jak jsem musela bojovat o posunutí 2. dávky kvůli probíhající viróze...
ale to je právě to, že současné pojetí vakcinace proti koronaviru nedává smysl.
teda dává smysl pokud je cílem rozdávat povolení do hospody.

Souhlasím. I v mém případě jde hlavně spíše o "jako hospodu".
Tak pěkně jsem to měla naplánované a teď ty tři dny čehosi s teplotou do toho skoro hodí vidle.
První a druhá dávka začátkem léta.
IgG počátkem prosince v podstatě nic. Cca měsíc a půl po očkování tam nárůst byl.
Teď v úterý v době takových příznaků, že si prostě všimnete, test jasně negativní.
Současná mutace v populaci ne úplně konvenuje s dostupnými vakcínami.
Ano, to vše souhlas s Vámi, Bodlinko.
Mám v plánu na konci února se chvíli povalovat v nemocnici a pokud vše klapne, tak na počátkem léta jet ven na místo, kde jsem ještě nebyla a dost o to stojím. A to už by bylo s případnou 12timěsíční lhůtou na hraně. Samozřejmě nevím, co a jak bude dále a jaké budou podmínky. Kdyby nebyl ten špitál, tak to odložím bez problémů...možná
napsal(a):
Souhlasím. I v mém případě jde hlavně spíše o "jako hospodu".
Tak pěkně jsem to měla naplánované a teď ty tři dny čehosi s teplotou do toho skoro hodí vidle.
První a druhá dávka začátkem léta.
IgG počátkem prosince v podstatě nic. Cca měsíc a půl po očkování tam nárůst byl.
Teď v úterý v době takových příznaků, že si prostě všimnete, test jasně negativní.
Současná mutace v populaci ne úplně konvenuje s dostupnými vakcínami.
Ano, to vše souhlas s Vámi, Bodlinko.
Mám v plánu na konci února se chvíli povalovat v nemocnici a pokud vše klapne, tak na počátkem léta jet ven na místo, kde jsem ještě nebyla a dost o to stojím. A to už by bylo s případnou 12timěsíční lhůtou na hraně. Samozřejmě nevím, co a jak bude dále a jaké budou podmínky. Kdyby nebyl ten špitál, tak to odložím bez problémů...možná
Sama víte, jaké prohlášení vydala EMA. Já osobně věřím, že čtvrté, páté a další tečky proti původnímu viru už nebudou...
Držím Vám pěsti, ať vše dopadne tak, jak si přejete!
napsal(a):
Zdravím, jsem v pohodě.
A co počkat na pozdní jaro s třetí dávkou?
Měla by jste ji na případný výlet do zahraničí a třeba se něco změní mezitím.
Hned po prodelani nechoďte, šetřete se nám
napsal(a):
Psala test negativní...
Už delší dobu se mluví o nespolehlivosti Ag-testů. Podle učitelů se chybovost může pohybovat až kolem 60 %. A omíkron je Ag-testy v podstatě nedetekovatelný.
Nikde nečtu, jaký test si Repta dělala, ale pokud Ag, pak negativní výsledek nevypovídá naprosto o ničem.
Nicméně chápu to, že jde na třetí dávku kvůli tomu, aby mohla uskutečnit svůj dlouholetý sen.
Otřesná doba... :-(

Dasvo
napsal(a):
Už delší dobu se mluví o nespolehlivosti Ag-testů. Podle učitelů se chybovost může pohybovat až kolem 60 %. A omíkron je Ag-testy v podstatě nedetekovatelný.
Nikde nečtu, jaký test si Repta dělala, ale pokud Ag, pak negativní výsledek nevypovídá naprosto o ničem.
Nicméně chápu to, že jde na třetí dávku kvůli tomu, aby mohla uskutečnit svůj dlouholetý sen.
Otřesná doba... :-(
Ag testy rozmlouvala Repta nedávno fikovnici, tak předpokládám, že sama šla rovnou na PCR...
neverend

XXX.XXX.213.247
Kdyby náhodou bylo moc blbě, tak on nás někdo zase osvobodí.😄😄 Vždy dokud je možnost volby,tak to se svobodou není tak zlé.🙂 Ve jménu covidu se toho dá nařídit tolik, co by jindy bylo nemožné a nepředstavitelné. Stejně jako dřív ve jménu mezinárodního terorismu a tak dále. Pozor na to co všechno je až tolik nutné.

fikovnice
napsal(a):
No, a my už máme opět nařízeno Ag testování v práci! To je jak u blbejch toto...
Hádej proč... ani za 2 covidové roky nemáme dostatečné kapacity PCR testování 👎

fikovnice
napsal(a):
Jinak u mě nulové zlepšení + šílené nachlazení nebo co to je...
Nemůže to být nějaká autoimunita?
fikovnice
napsal(a):
Jinak u mě nulové zlepšení + šílené nachlazení nebo co to je...
Omikron ? Já už ho vidím všude.
Snad půlka vesnice ho má :-(
Všichni kolegové v práci:-( zůstala jsem sama
V pondeli a utery jsme vozili spolužáka do školy, v utery večer mu už bylo zle. Tak jsem šla s detma na PCR v pátek .
Včera večer výsledek- všichni negativní.
Dnes ráno mi píše kolega, že je on i jeho syn pozitivní .
To mi "pocit bezpečí" dlouho vydržel - celou jednu noc ...
Střílí to ze všech stran , ale přeci není možné chodit jen po testech a být v karantene.

"Střílí to ze všech stran , ale přeci není možné chodit jen po testech a být v karantene"
ANO! A s touhle logikou bysme se mohli dopracovat k tomu, že se to prostě přestane řešit jak ebola.

Co je tak zvláštního na netopýrovi a kaloňovi, že má úplně všecko (četla jsem o Marburgu, ebola je ohraná), nic mu to nedělá... proč oni?

napsal(a):
Co je tak zvláštního na netopýrovi a kaloňovi, že má úplně všecko (četla jsem o Marburgu, ebola je ohraná), nic mu to nedělá... proč oni?
jsou rezervoárem, zvířetem, na které je virus adaptovaný
no a adaptovaný virus nechce svého hostitele zabít, skryté vironosičství je ideální stav
není to jen o kaloních (marburg je ohraný, co třeba nipah)
co třeba: ptačí chřipka a vodní ptactvo, aujezskyho nemoc a prase, africký mor prasat a prase savanové, myxomatóza a králík lesní, leptospiróza a hraboši a potkani, hantaviry a hraboši
no už se mi nechce přemýšlet nad dalšími příklady, ale u nás teda ti hraboši fungují skoro jak ti kaloni, když nad tím přemýšlím.

napsal(a):
jsou rezervoárem, zvířetem, na které je virus adaptovaný
no a adaptovaný virus nechce svého hostitele zabít, skryté vironosičství je ideální stav
není to jen o kaloních (marburg je ohraný, co třeba nipah)
co třeba: ptačí chřipka a vodní ptactvo, aujezskyho nemoc a prase, africký mor prasat a prase savanové, myxomatóza a králík lesní, leptospiróza a hraboši a potkani, hantaviry a hraboši
no už se mi nechce přemýšlet nad dalšími příklady, ale u nás teda ti hraboši fungují skoro jak ti kaloni, když nad tím přemýšlím.
Ale že zrovna netopýr na takové hnusné nemoci. Je to divné zvíře. Ten kaloň. Okřídlený pes. Dron s biologickou zbraní.
Tak jsem to hledala a psali něco o zánětu a imunitě a létání. A taky že ten tvor žije 30 40 let. Na roce nabere virus a 30 let s ním lítá po všech čertech.
Takže jsem došla k tomu, že virus má kalendář.
Pes je prý pro ebolu také takhle výhodný. Což mě trochu děsí. Kdyby se to rozšířilo, na což dnes stačí jen samotné noviny, tak je pobijí jak norky.
napsal(a):
Nemůže to být nějaká autoimunita?
...ještě se k tomu vracím. Já tady to permanentní nachlazení se smrkáním krve pozoruji snad od září... Proto jsem psala, že buď následek COVIDu nebo nošení náhubků. Jsem poměrně těžký pylový alergik s permanentně ucpaným nosem. Ale ucpaným nikoli rýmou, prostě kongesce sliznice. Ale teď smrkání, no a od včera i bolest v krku + ztráta hlasu (ta bude zajímavá i z toho aspektu, že zítra zkouším ). Přísedící mi napsala, že ona přišla o hlas již ve čtvrtek. Musím doufat, že budou mluvit studenti!
Ale každopádně já jsem zimomilec, nikdy jsem se pořádně neoblíkala ani do mrazů. A to se nějak otočilo, fakt jak o 180 stupňů... Stačí mi být chvíli venku špatně oblečená a už je to nachlazení nebo co to je ještě horší. Každopádně už druhý den mě sousedka léčí Portským!!! Já na to nejsem, ale ona tvrdí, že to pomáhá. Tak jsem poslušná pacientka!