Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2022 09:15
šavlozubka

XXX.XXX.197.109

assil napsal(a):
Myslím to tak, že solidarita vždycky trvá jen pár týdnů, i když ti postižení lidi potřebují pomoc déle. Takže pokud bude válka na Ukrajině trvat i za pár týdnů, tak například uprchlíci budou na hranicích pořád, ale nejspíš už tam nebude skoro žádný dobrovolník, který by jim pomáhal, snad kromě neziskovek, které to mají v popisu práce a v podstatě nikdo už na žádnou pomoc ani nevzdechne.
Pomoc a podpora je samozřejmě hezká věc, ale bohužel trvá vždy jen krátce a pak už si musí postižení poradit sami.

Když ono to je logické. Dokud nebudou (a fakt doufám, že nebudou) jezdit tanky za humny, tak prostě starostí běžného života nezmizí kvůli válce na Ukrajině/živelné katastrofě. Takže běžnej člověk pomůže, jak může v tom prvotním impulsu, ale pak se vrátí k tomu, že řeší svoje malé i velké starosti jak umí a to, co ho vyburcovalo se stane další z mnoha nepříjemných informací ve večerních zprávách.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2022 09:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A který z těch kandidátů by to měl být?

Třeba i někdo jiný než současní avizovaní kandidáti - abdikace je něco jiného než skončení mandátu vypršením.
Ale rozhodně nikoliv Petr Pavel, když už tady byl zmíněn.
Nemít na Hradě nikoho s komunistickou minulostí (vstup do KSČ 1985 po dvouletém období v pozici kandidáta s hodnocením "„třídně uvědomělý a politicky vyspělý. Jako člen strany při výkonu své funkce napomáhá prosazovat vedoucí úlohu strany mezi podřízenými. Snaží se získat pro tuto politiku ostatní. Politicko-ideová připravenost jmenovaného je na dobré úrovni.“ by snad mělo být základní podmínkou na kandidáta.

Jako opravdu 33 let po revoluci nelze najít pro funkci prezidenta nikoho lepšího?

2.3.2022 10:07

A pardon, mě odrazuje i to, že je voják. "Zelený mozek" nevede k ničemu dobrému.
Viz vojenské diktatury tak leckde po světě. Dávají přednost silovému řízení.

2.3.2022 10:11

Jako opravdu 33 let po revoluci nelze najít pro funkci prezidenta nikoho lepšího? To mě taky překvapuje. Mám pocit, že všichni možní kandidáti jsou buď po smrti nebo nad hrobem.
Má snad někdo návr, který ještě nezazněl.
( A pak jsou možná tací, kteří by mohli, ale nepůjdou do toho.)

2.3.2022 10:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jo, v téhle době, kdy lii mají jiné starosti, by to možná prolo. Ale jak to chcete udělat? Jen tak, bez voleb. Nebyl by to náhodou puč? Srandisto.

Orionko, nějak nechápu vaši rétoriku a co za ní stojí. Prezident má abdikovat, pokud to udělá, o jakém puči to mluvíte? Vyhlásí se třeba předčasná volba prezidenta. Ne, opravdu nevím, jakové jsou možnosti, v této situaci jsme tuším ještě nebyli, nebo jsem se o to nezajímala. A Pavel? Je to člověk světaznalý, inteligentní, už dlouho nás zastupuje v NATO a myslím, že pro ostatní by byl seriozním partnerem, ne figurou, o které neví, jestli ji má litovat, nebo jí pohrdat.

2.3.2022 10:28

Tak tady to máte

Ruská zmrzlina značky Prima, kterou vyrábí společnost Bidfood Czech Republic, se přejmenuje na Ukrajinskou zmrzlinu. Výrobce tím chce vyjádřit solidaritu s Ukrajinou a s jejími obyvateli, kteří čelí útoku ruské armády.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/ruska-zmrzlina-meni-jmeno-invaze-valka-na-ukrajine.A220302_092658_ekoakcie_vebe

2.3.2022 10:34

"Orionko, nějak nechápu vaši rétoriku a co za ní stojí. Prezident má abdikovat, pokud to udělá, o jakém puči to mluvíte? Vyhlásí se třeba předčasná volba prezidenta. Ne, opravdu nevím, jakové jsou možnosti"

i s tím se počítá:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Prezident_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky#%C3%9A%C5%99ad_prezidenta_neobsazen

2.3.2022 10:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Třeba i někdo jiný než současní avizovaní kandidáti - abdikace je něco jiného než skončení mandátu vypršením.
Nemít na Hradě nikoho s komunistickou minulostí (vstup do KSČ 1985 po dvouletém období v pozici kandidáta s hodnocením "„třídně uvědomělý a politicky vyspělý. Jako člen strany při výkonu své funkce napomáhá prosazovat vedoucí úlohu strany mezi podřízenými. Snaží se získat pro tuto politiku ostatní. Politicko-ideová připravenost jmenovaného je na dobré úrovni.“ by snad mělo být základní podmínkou na kandidáta.

Jako opravdu 33 let po revoluci nelze najít pro funkci prezidenta nikoho lepšího?

Nechci se Pavla zastávat, ale měla jsem a mám polovinu rodiny u Policie. A nebylo možné, aby šel někdo k vojsku a policii bez toho, aby nebyl ve straně. Ostatně i já jsem při výběru školy uvažovala nad vojenskou, protože mi učarovala fyzická příprava. Žádná ideologie, tu jsem jako 14leté děcko nevnímala. Nakonec jsem to odpískala, protože mi bylo vysvětleno, že v armádě se taky musí poslouchat, i deb.lní rozkazy

2.3.2022 10:46

Mám čtyry husy!

2.3.2022 10:49

lesnížínka napsal(a):
Nechci se Pavla zastávat, ale měla jsem a mám polovinu rodiny u Policie. A nebylo možné, aby šel někdo k vojsku a policii bez toho, aby nebyl ve straně. Ostatně i já jsem při výběru školy uvažovala nad vojenskou, protože mi učarovala fyzická příprava. Žádná ideologie, tu jsem jako 14leté děcko nevnímala. Nakonec jsem to odpískala, protože mi bylo vysvětleno, že v armádě se taky musí poslouchat, i deb.lní rozkazy

Jemu rozhodně v 1983 14 nebylo , bylo mu 22 let a rozhodl se sám, dospělý, svéprávný, uvědomělý být napřed dva roky kandidátem a pak od 1985 plnohodnotným členem.

Povinné to nebylo.

2.3.2022 11:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

lesnížínka napsal(a):

Je mi líto, ale ... (není)
Manželův bratr šel na vojenskou školu hned po základce,
vydržel u armády až do důchodu a v žádný straně nebyl
NEBYL!
Je fakt, že to na "generála" nedotáh,
ale my jsme ho tak stejně oslovovali.

2.3.2022 11:09
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To mu bylo 24 let. Netvrdím, že nebyl dospělý, svéprávný, zodpovědný... Ale na druhou stranu, kde kdo je v pětadvaceti idiot. To není věk velké moudrosti.
Spíš by mě zajímalo, jak je na tom teď.
Tím za něj nijak nelobuju, české politické reálie a političní představitelé jsou mi naprosto neznámí.

2.3.2022 11:10
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Mám čtyry husy!

Vážně?
Dejte foto. Ale jen jestli jsou živé, mrazákové mi fotit nemusíte.
To je máte od toho šíleného souseda?

2.3.2022 11:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Je mi líto, ale ... (není)
Manželův bratr šel na vojenskou školu hned po základce,
vydržel u armády až do důchodu a v žádný straně nebyl
NEBYL!
Je fakt, že to na "generála" nedotáh,
ale my jsme ho tak stejně oslovovali.

No já jsem měla info teda jiné, ale před revolucí jsem měla u sboru jen dva rodinné příslušníky a ti ve straně byli. Ostatní jsou až po revoluci, takže se na minulost už nemám koho dalšího zeptat. Nevím, jestli to u řadových vojáků bylo možné, o to se přít nechci, tu info nemám.

2.3.2022 11:48

Varaxi napsal(a):
Vážně?
Dejte foto. Ale jen jestli jsou živé, mrazákové mi fotit nemusíte.
To je máte od toho šíleného souseda?

Sou živý! Díra v plotě. To víte, farář si myslí, že to Bůh zařídí :-) Podle mě to zařídí nějaké auto. Ale aspoň je chvíli ticho, rozežírají mi zahradu.

2.3.2022 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Sou živý! Díra v plotě. To víte, farář si myslí, že to Bůh zařídí :-) Podle mě to zařídí nějaké auto. Ale aspoň je chvíli ticho, rozežírají mi zahradu.

Vy máte za souseda faráře farmáře? Bydlíte u nás??

2.3.2022 11:54

vypustit Megííí ? Byl by legálně barf na pár týdnů

2.3.2022 12:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

vypustit Megííí ? Byl by legálně barf na pár týdnů

Husy se pasou na zahradě, ale fotky nemá, stejně už v tom mražáku některá je

2.3.2022 12:08

Si je nechte, budou hlídat!

2.3.2022 12:11
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jsou kroužkované?
A máte to foto? Stašně moc by mě zajímalo, jestli to je fakt husa. :)

2.3.2022 12:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Si je nechte, budou hlídat!

Jo, jo, husy jsou dobře hlídací, jakmile spatří Worku, řvou jak pominuté On je má hlavně kvůli lišce.

2.3.2022 12:21

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo, husy jsou dobře hlídací, jakmile spatří Worku, řvou jak pominuté On je má hlavně kvůli lišce.

U nás je má několik sousedů (bližších i vzdálenějších), a zdají se mi efektivnější než psi. Řvou jak prokopnuté, a jde z nich fakt strach. V jedné zahradě jich tu mají na rybníčku asi šest, lítá k nim i volavka, a ty jsou fakt obrovské, nevím, co je to za plemeno. Výhoda je, že kdyby sem přišla válka, dají se i sežrat.

2.3.2022 12:35

Ty máš krysu, huso? Totiž... husu, kryso?

2.3.2022 12:52

Nejsou kroužkované. Husy se kroužkují? :D
Megý to nechce. Ona jen vystaví, ale nerozběhne se, nezakousne. A jíst to tady nikdo nechce.
Alarm je to šílený. Klíďo spustí ve dvě ráno. Ony mít tam co žrát, tak budou ticho. Jako teď, když mi pustoší ten kousíček zeleně :-) Ale půjdem je teda s megý zahnat zpět, ten tankodrom, co má farář, mít nechci.
Je to fakt husa, hnědá velká, to je asi matka, ta je tu už hrozně dlouho + bílé potvory, co vyrostly z malých žlutých potvor, ptala jsem se asi sta lidí už, protože někdo mi říkal, asi Varaxi, že husa nejí maso, to že kachna, jenže tyto sežerou vše, nakonec mi sní i Kocourka a megý.
Hmm už vím, kudy šly... teď šla hnědá najisto.
Říkám - jdi pryč - a ona na mě syčí. Říkám megý - pošli ji pryč. A výsledek... husa syčí na megý a plotem prolézá husa č. 2.

2.3.2022 13:05
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Nejsou kroužkované. Husy se kroužkují? :D
Megý to nechce. Ona jen vystaví, ale nerozběhne se, nezakousne. A jíst to tady nikdo nechce.
Alarm je to šílený. Klíďo spustí ve dvě ráno. Ony mít tam co žrát, tak budou ticho. Jako teď, když mi pustoší ten kousíček zeleně :-) Ale půjdem je teda s megý zahnat zpět, ten tankodrom, co má farář, mít nechci.
Je to fakt husa, hnědá velká, to je asi matka, ta je tu už hrozně dlouho + bílé potvory, co vyrostly z malých žlutých potvor, ptala jsem se asi sta lidí už, protože někdo mi říkal, asi Varaxi, že husa nejí maso, to že kachna, jenže tyto sežerou vše, nakonec mi sní i Kocourka a megý.
Hmm už vím, kudy šly... teď šla hnědá najisto.
Říkám - jdi pryč - a ona na mě syčí. Říkám megý - pošli ji pryč. A výsledek... husa syčí na megý a plotem prolézá husa č. 2.

Husa může žrát i maso, ale opravdu spíš výjimečně.
Jestli žerou všechno, tak chudiny mají fakt hlad.
Hele, odkud že Vy jste? Nestěhuju se náhodou někam blíž k Vám? Že bych pozvala maminku k Vám na oběd. Máma zabije a vykuchá, oškubáme ve škubačce, já to klidně upeču... Ve Vaší troubě... A pak si všechny čtyři sednem a napapkáme se. Nebo pět, jestli si dá i koček.
Maminka je sice starší generace, ale nemá předsudky, k jídlu zdarma už vůbec ne.
Nezní to krásně? Taková sousedská výpomoc.

2.3.2022 13:13

Varaxi napsal(a):
Husa může žrát i maso, ale opravdu spíš výjimečně.
Jestli žerou všechno, tak chudiny mají fakt hlad.
Hele, odkud že Vy jste? Nestěhuju se náhodou někam blíž k Vám? Že bych pozvala maminku k Vám na oběd. Máma zabije a vykuchá, oškubáme ve škubačce, já to klidně upeču... Ve Vaší troubě... A pak si všechny čtyři sednem a napapkáme se. Nebo pět, jestli si dá i koček.
Maminka je sice starší generace, ale nemá předsudky, k jídlu zdarma už vůbec ne.
Nezní to krásně? Taková sousedská výpomoc.

:-) :-) víte kolika lidem jsem už říkala, ať si je odvezou? A nic.
Jo, budete cca 60 km od nás. Ale to je tady v Čechách fuk, protože je všude vlak nebo metro, což na Moravě neznáte, já vím :-) A pak jsem si vzpomněla, že někde u PDY sídlí Toulavé tlapky... akorát že tam Vás asi též nenechají venčit, nebo nevím, bylo to tam nějaké divoké. Ale všude okolo máte vydry a nutrie, normálně ve městech. S nutrií se dá navázat zajímavý rozhovor, vyzkoušeno osobně.
Jo... jeden pán mi tu už 3x vyprávěl, že jeho babička měla za války /nebo za komunistů, on to furt mění/ husu schovanou někde v bytě, aby rodina neměla hlad, jakože to myslel tak, že tajně schovanou.

2.3.2022 13:22
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Nevím, jestli to u řadových vojáků bylo možné, o to se přít nechci, tu info nemám.

Proč se přít?
Štve mě, když se kecá.
Na VŠ se údajně nedostal nekomouš.
Aleš Valenta říkal na primě (slyšela a viděla jsem ho),
že se za komoušů muselo chodit do školy v pion. krojích.
Mají potřebu lhát a vyplácí a vyplatilo se jim to.
Mladý si vychovali, jak potřebovali.
No, aspoň to všechno budou líp snášet, budou věřit,
že je to hezký a správný
Nevím, čemu říkáte řadový voják a je mi to fuk.
Švagra nutili, přesvědčovali, řekl že skončí a dali mu pokoj,
ale i to je fuk.
Asi absolutně neuvěřitelný - pro někoho.

2.3.2022 13:40

Nevím, co vám vyprávěl pán, ale moje babička měla 2 husy na roštu ve vaně - za války. V Praze - kousek od dnešních Arkád. Tenkrát tam samo Arkády nebyly. Bylo tam hospodářství Raiknechtka ( jo, kousek vedle ) a pole a prasečák a taky poštovský vozy a koně. Ty husy si nepamatuju, ale ty poštovský vozy a ta pole ano.

2.3.2022 13:51

Věděli jste to?

Z prohlášení Nejvyššího státního zastupitelství:
"Pokud by někdo veřejně (včetně demonstrací, prostoru internetu nebo sociálních sítí) vyjadřoval souhlas s útoky Ruské federace na Ukrajinu (akceptoval je či podporoval) nebo v této souvislosti vyjadřoval podporu nebo vychvaloval čelné představitele Ruské federace, mohl by za jistých podmínek čelit i trestněprávní odpovědnosti za trestný čin schvalování trestného činu podle § 365 trestního zákoníku, případně za trestný čin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia podle § 405 trestního zákoníku.

Nejvyšší státní zastupitelství apeluje na všechny osoby, aby se v této tíživé době neuchylovaly k veřejným projevům, které by překračovaly stanovená ústavní a zákonná omezení."

2.3.2022 15:03

Nevím, co vám vyprávěl pán, ale moje babička měla 2 husy na roštu ve vaně - za války. V Praze - kousek od dnešních Arkád. Tenkrát tam samo Arkády nebyly. Bylo tam hospodářství Raiknechtka ( jo, kousek vedle ) a pole a prasečák a taky poštovský vozy a koně. Ty husy si nepamatuju, ale ty poštovský vozy a ta pole ano.

V koupelně, to říkal, ve vaně.

Jinak teda lekce pasení dopadla skvěle. 6:3 pro megý. 6 za plotem, 3 na silnici, jsem nevěděla, že megý umí pást.

2.3.2022 15:04

J.n napsal(a):
Volby se na Ukrajině nepovedly, tak experti museli zasáhnout

Rusko chce za prezidenta Ukrajiny dosadit Janukovyče.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-chce-za-prezidenta-ukrajiny-dosadit-janukovyce-40388918#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=o1w7u4xLl78-202203021253&dop_id=40388918&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Ano, to víme, aniž bych četla zprávy, protože on a vstup do EU.

2.3.2022 17:11

S odkazy se roztrhl pytel. Když si pustíte ten pevní, zjistíte, kam dovedl Rusko B.J. - k hrozícímu hladomoru. Končil v 31.12.1999. V.P. je prezident od 1.1.2000. Zadlužení Ruska 16% HDP ( USA 107%, Něm. 60% ), dev. rez. 650 miliard dolarů. V.P. postavil Rusko na nohy a vrátil mezi velmoci. Za 20 let. A vy chcete aby ho lidi nenáviděli ?
Bohužel, válkou pro civilizovaný svět kredit ztratil !

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/665183/zivoty-slavnych-boris-jelcin-rusky-prezident-ktery-se-nestitil-krveproliti-zanechal-zemi-v-bide-a-miloval-alkohol.html

https://www.youtube.com/watch?v=Zp1VyL52Piw

Ten druhý odkaz je dlouhý.

2.3.2022 17:12
J.n

XXX.XXX.225.87

Ano, to víme, aniž bych četla zprávy, protože on a vstup do EU.

Malý přešlap, tehdejší prezident Ukrajiny to ještě nezvlád zařídit jak ten běloruský poskok.

2.3.2022 17:14

Tohle je docela úsměvné, navzdory vážnosti situace:
https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/voskovy-putin-celil-utokum-turistu-z-parizskeho-muzea-ho-nechali-odstranit-40388861#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=D4Ws8KokqYO-202203021251&dop_id=40388861&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Ono to tak moc úsměvné není, vzhledem k tomu, že na Ukrajině umírají lidi. Ale přesně - je to zrcadlo západu. A Eielkovku už nasvítili žlutomodře? A vedle zpráv o smrti dáme reklamu na veselé ponožky.

neverend

2.3.2022 17:26
neverend

XXX.XXX.213.247

Já už to ani nesleduji. Jak to tam je mi jasné a na mediální masáž a žvásty už nějak nemám náladu. Jak to dopadne jsem tu už nastínil. Kreml dosadí své lidi na klíčové pozice a obavy mám už jen z následků ekonomických a surovinových
Domů jsem nejel, páč otec se "vejletuje" někde v horách.😀 Tak to tady se mnou budete muset nějak vydržet.😂

Neregistrovaný uživatel

2.3.2022 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.126

neverend napsal(a):
Já už to ani nesleduji. Jak to tam je mi jasné a na mediální masáž a žvásty už nějak nemám náladu. Jak to dopadne jsem tu už nastínil. Kreml dosadí své lidi na klíčové pozice a obavy mám už jen z následků ekonomických a surovinových
Domů jsem nejel, páč otec se "vejletuje" někde v horách.😀 Tak to tady se mnou budete muset nějak vydržet.😂

Aspoň tu bude živo a víc pohledů 😊 a popravdě jsem za to i ráda protože tohle je fakt prvně co se shodnem. Hehe. Tohle bych ještě před měsícem nečekala 😁 ale co. Aspoň malá pozitiva ty hnusy maj...

2.3.2022 17:55

v usa nemaj internety :-)

neverend

2.3.2022 17:56
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Aspoň tu bude živo a víc pohledů 😊 a popravdě jsem za to i ráda protože tohle je fakt prvně co se shodnem. Hehe. Tohle bych ještě před měsícem nečekala 😁 ale co. Aspoň malá pozitiva ty hnusy maj...

To potěšilo, děkuju Jano.🙂

2.3.2022 17:58

v usa nemaj internety :-)

Hele Megíí, jestli neverend nekecá, tak si o Ukrajině budou s tatínkem určitě psát po mailu. Ať už je jejich názor jakýkoliv, v každém případě se to nebude někomu líbit.

2.3.2022 18:25

Hele Megíí, jestli neverend nekecá, tak si o Ukrajině budou s tatínkem určitě psát po mailu. Ať už je jejich názor jakýkoliv, v každém případě se to nebude někomu líbit.

Když on vždy, jak neni na netu, říká, že je v USA :-)

2.3.2022 18:35

Když on vždy, jak neni na netu, říká, že je v USA :-)

neverend

2.3.2022 18:40
neverend

XXX.XXX.213.247

Z otce něco dostat je umění. O covidu mlčí jak kdyby ho vymyslel a Ukrajina s Ruskem ho nezajímá. 🙂 Ono bydlíme v menším městě v Nevadě a oni tam lidi fakt žijou svým životem. Hodně z nich ani neví, že nemluvíme stejně jako Rusáci. Oni vlastně ani Rusa, ani Čecha nikdy neviděli.🙂 Spíš vtipy na Kanadu, na to je užije víc.😀

2.3.2022 18:45
fikovnice

XXX.XXX.68.88

Jinak musím říct, že jakkoliv se snažím respektovat názory druhých, tak schvalování invaze Ruska na Ukrajinu, řeči, že si to vlastně Ukrajina zaslouží, že měli držet hubu a krok, aby nerozzlobili Putina, a podobně, nemůžu akceptovat ani respektovat. A o takových lidech už nikdy nebudu moci mít dobré mínění. U některých mě to mrzí.

Já Vás asi, "Balu", chápu...
Na druhou stranu - znáte mě... Nemám ráda hádky, rozepře...
Já jsem tu svůj názor na odporné okupanty - ruské šváby - vyjádřila opakovaně a hned od začátku invaze - když jsem to sledovala online .
Každý jsme jiný, a i to budu respektovat. Stran politiky zrovna my dvě zastáváme - domnívám se - zcela shodné názory a postoje!

2.3.2022 18:52
fikovnice

XXX.XXX.68.88

A fakt nemám ráda, když někdo kritizuje něčí inteligenci.

Když vy všechno hrozně zjednodušíte ( nakonec to obvykle takové diskuze ). Nepochybuji o ničí inteligenci, kdyby přijela žínka na mou zahradu, tak to s ní švihne. Ale prostě v této "vojensky-politické" (dá-li se to tak nazvat ) diskuzi, předvádí věci.....

Jak opakuji několikrát : Nesnáším násilí v jakékoliv formě. Násilí plodí jen násilí. Bitý pes kouše, zvíře zahnané do kouta, zaútočí. Všechno to přece víte a znáte.

Ne, "Orionko", nezjednodušuji...
I u mě by "Žínka" padla do mdlob ze zahrady - spíš džungle...
Ale přiznejte/přiznejme si, že zrovna ona to zde dost často schytává. Já s mnoha jejími názory nesouhlasím, to už jsem také psala... S jinými zase ano. A protože vím, že někdo, koho mám hodně ráda, odtud teď odešel kvůli slovním útokům, tak jsem cítila potřebu zastat se "Žínky". Je klidně možné, že ona o to vůbec nestojí...

No a třeba my dvě - zastáváme v tom konfliktu asi poněkud jiné názory...to mě přesto nepřimělo k tomu, abych si Vás přestala vážit. Já jen prosila, abychom možná lépe volili slova. Kdo nechce, nemusí. Máme svobodu. Je to můj osobní apel. (Ale každému občas něco ujede, to je také jasné...)

Btw, jsem ráda, že Váš účet je zpět, nemám čas zase číst vše, ale vidím Vás pod Vaším nickem. A to je dobře. Chyběla byste tu.

neverend

2.3.2022 18:58
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Já jsem tu svůj názor na odporné okupanty - ruské šváby - vyjádřila opakovaně a hned od začátku invaze - když jsem to sledovala online .
Každý jsme jiný, a i to budu respektovat. Stran politiky zrovna my dvě zastáváme - domnívám se - zcela shodné názory a postoje!

Fíkovnice, mě mrzí jedna věc, že válce šlo zabránit. Kolik je Putinovi? 70? Jak dlouho tam bude? Šlo o NATO a ne o ukrajinu. Putin zjednodušeně řekl: Nestrkejte nos kam nemáte. NATO odpovědělo: A jinak co? Putin: Naflákám Vám hubu. NATO: Tak ukaž. PUTIN: Dobře. Prostě otestovali kam až se dá zajít. Vždyť sama vidíte, jak Biden nepodpoří bezletovou zónu nad Ukrajinou. A víte proč? Schválně jestli víte.

2.3.2022 19:02
fikovnice

XXX.XXX.68.88

lesnížínka napsal(a):
Bohužel je nás tu hodně, co to přečte Díky Irmo, ano.

Hele, zase ruštinu jako jazyk bych nezatracovala...
Maturovala jsem z ruštiny, ten jazyk mě bavil a v podstatě se mi líbí...

2.3.2022 19:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):

Já to myslela bohužel...že jsme tak staré

2.3.2022 19:12
fikovnice

XXX.XXX.68.88

Naprosto souhlasím, že NE Petr Pavel!
Kdo, nevím....Pavel Fischer...?
"Můj" kandidát Cyril Hoschl nemá minulost, jak jsem se dozvěděla, také úplně křišťálově čistou...

2.3.2022 19:16
fikovnice

XXX.XXX.68.88

Věděli jste to?

Z prohlášení Nejvyššího státního zastupitelství:
"Pokud by někdo veřejně (včetně demonstrací, prostoru internetu nebo sociálních sítí) vyjadřoval souhlas s útoky Ruské federace na Ukrajinu (akceptoval je či podporoval) nebo v této souvislosti vyjadřoval podporu nebo vychvaloval čelné představitele Ruské federace, mohl by za jistých podmínek čelit i trestněprávní odpovědnosti za trestný čin schvalování trestného činu podle § 365 trestního zákoníku, případně za trestný čin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia podle § 405 trestního zákoníku.

Nejvyšší státní zastupitelství apeluje na všechny osoby, aby se v této tíživé době neuchylovaly k veřejným projevům, které by překračovaly stanovená ústavní a zákonná omezení."

Ano, věděla.
A použila jsem to jako obranu proti tomu BANu, co jsem obdržela jinde. Celou citaci jsem šéfredaktorce vložila. A ejhle, hned ráno omluva...

2.3.2022 19:18
J.n

XXX.XXX.132.154

neverend napsal(a):
Fíkovnice, mě mrzí jedna věc, že válce šlo zabránit. Kolik je Putinovi? 70? Jak dlouho tam bude? Šlo o NATO a ne o ukrajinu. Putin zjednodušeně řekl: Nestrkejte nos kam nemáte. NATO odpovědělo: A jinak co? Putin: Naflákám Vám hubu. NATO: Tak ukaž. PUTIN: Dobře. Prostě otestovali kam až se dá zajít. Vždyť sama vidíte, jak Biden nepodpoří bezletovou zónu nad Ukrajinou. A víte proč? Schválně jestli víte.

Není to otázka na mě, ale vím. Nechce se dostat do bezprostředního kontaktu s Ruskem a riskovat tak eskalaci agrese.

2.3.2022 19:26

Fíkovnice, ještě jednou speciálně pro vás :

Je to lepší než rok dějepisu.

A s tím nickem.....jsem hloupá a nevěděla jsem, že když ho znovuaktivuji, nebudu ho moci deaktivovat.......
Nemá cenu cokoliv psát, každý kdo přemýšlí o souvislostech, je "ruskej šváb" a navíc je to trestné.
A všechny tu vědí a nikdo nepřipustí, že mohl Putin vědět něco víc. (Možná, že by mnohým pomohlo, přečíst si jeho životopis a najít v něm i jiné hodnoty, než, že byl pouliční gangster......Možná by pak pochopili lépe jeho mentalitu a to, že opravdu hrozí, že to zmáčkne. K té válce nemělo dojít a je velké neštěstí, že k ní došlo!
Jako děti jsme se kdysi koukaly na nějaký válečný film. Plácaly jsme se do kolen, když vybuchl německý tank. Maminka tenkrát řekla : Ale ten Němec byl taky člověk, měl někde maminku, měl někde děti. Je mi líto lidí na obou stranách a je mi líto i lidí u nás.
Zajímavý byl taky rozhovor se Šándorem, nebudu ho hledat, jen na adresu novinářů
: "Když chtějí podávat informace, mohli by se naučit poznat obrněnec, tank a SUV".

neverend

2.3.2022 19:46
neverend

XXX.XXX.213.247

J.n napsal(a):
Není to otázka na mě, ale vím. Nechce se dostat do bezprostředního kontaktu s Ruskem a riskovat tak eskalaci agrese.

A Zelenskyj asi doufal v pomoc v případě války s Ruskem. To podle toho, že prý ztrácí důvěru v západ.😐 Volá o pomoc a nikde nikdo. Samozřejmě že měl mít nejdřív záruky písemně, než vůbec Severoatlantickou alianci pustil na své území. Jinak ano, v případě zavedení bezletové zóny by jí někdo musel bránit nad Ukrajinou. A kdo má tolik letounů odpovídajících kvalit jako třeba SU šesté generace? Kdo má lokátory schopné zachytit Ruské neviditelné letouny a odpovídající systémy obrany? Ano, snad USA a tím pádem je tu třetí světová válka. A dalším důvodem je, že na tom se nikdo nedohodl. Zatím ale na NATO a USA nemají ani náhodou "břídilové", v Iráku asi 200 000 mrtvých civilistů.

2.3.2022 20:04

fikovnice napsal(a):

Třeba takový Evžen Oněgin v originále ... Je velmi poetický.

2.3.2022 20:15

fikovnice napsal(a):

Fikovnice, já jsem ale nemyslela zrovna vás. Jsou tu jiní a jiné, včetně pohádkáře, kterému kdoví proč nejen vy nasloucháte.

2.3.2022 20:36

Starý dobrý nouzový stav jde na nás :-)
V diskuzi na novinkách je jeden pěkný vzkaz p. Rakušanovi (A. Pavlíková).
"V Česku bude od pátku platit nouzový stav"

neverend

2.3.2022 20:56
neverend

XXX.XXX.213.247

Fikovnice, já jsem ale nemyslela zrovna vás. Jsou tu jiní a jiné, včetně pohádkáře, kterému kdoví proč nejen vy nasloucháte.

Já Vám dám pohádkáře.. Jste se mi smáli ještě před dvěma lety, když jsem se bál války v Evropě.. Dokonce jsem přesně věděl jak nebezpečný je takový plamínek co hořel na Ukrajině.A teď? Ještě se smějete? 😐 Já myslím že už ne,co? Tak si toho pohádkáře laskavě pro příště nechte. Já bych mohl dnes "rejpat" kdo měl tehdy pravdu a nedělám to. Zřejmě to pohádky holt nebyly..

2.3.2022 21:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

neverend přečti si ty emerický experty

neverend

2.3.2022 21:24
neverend

XXX.XXX.213.247

lupus4 napsal(a):
neverend přečti si ty emerický experty

Ani nemusím, stačí si uvědomit, že tyto operace jsou vždy označeny "super tajné". 🙂 Kdo je zmaten? Experti? A jdou to vyzvonit do TV a na net.😀 Proč tedy Putin zachází se všemi jednotkami opatrně a to z důvodu ohledu na civilisty. Není zdaleka takový blázen jak se zdá. Proto i Trump řekl co řekl.🙂 Logicky by při nasazení bombardérů ekvivalentní síly jako třeba B52 vedlo jen za den možná ke 100 000 mrtvých. Ještě víc vody pro západní mediální mlýn a zdecimovaná země, z které uteklo na západ většina lidí. To není cílem.

2.3.2022 21:44

Co vám na tom vadí? Tedy na konkrétně tomto vyhlášeném nouzovém stavu, myslím.

Za paní Pavlíkovou se samozřejmě stydím, stejně jako asi i vy, ale co naděláte, je to volná diskuze, může si svůj názor napsat, stejně jako každý registrovaný na seznam.cz.

2.3.2022 22:40
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Není to o tom, že:
Stát vyhlášením nouzového stavu mimo jiné získává právo
bez dalšího omezit pohyb obyvatel, vlastnická práva obyvatel
a užívání majetku nebo nařídit obyvatelům povinnosti?

Ne, klídek, našich obyvatel se to netýká.

2.3.2022 22:54

rapotacka11 napsal(a):
Není to o tom, že:
Stát vyhlášením nouzového stavu mimo jiné získává právo
bez dalšího omezit pohyb obyvatel, vlastnická práva obyvatel
a užívání majetku nebo nařídit obyvatelům povinnosti?

Ne, klídek, našich obyvatel se to netýká.

týká se to prej uprchlíků... z toho sem úplně naruby
furt řvali, že sou proti NZ, ale teď furt panda zákon a nouzák už nevadí... těch práv má vláda, hejtman, starosta.... tolik... oni nařizují to a tamto, přitom už pár dní mají Češi doma uprchlíky - i bez porady s vládou
nepotřebujeme schvalování takových sra.ek, pardon za upřímnost
asi jsem dnes trochu naštvaná, viděla jsem, co dovolili účtovat v DPI režimu, takový zvratky jako, neřeší nic důležitýho...

2.3.2022 22:57

neverend napsal(a):
Já Vám dám pohádkáře.. Jste se mi smáli ještě před dvěma lety, když jsem se bál války v Evropě.. Dokonce jsem přesně věděl jak nebezpečný je takový plamínek co hořel na Ukrajině.A teď? Ještě se smějete? 😐 Já myslím že už ne,co? Tak si toho pohádkáře laskavě pro příště nechte. Já bych mohl dnes "rejpat" kdo měl tehdy pravdu a nedělám to. Zřejmě to pohádky holt nebyly..

Nevim, kdo se Vaší věštecké kouli smál, tohle snad tušil každý druhý třetí od Majdanu a ve skrytu duše se bál, to teď jako co, mám Vás pohladit po hlavičce, jaký jste šikulka?
Pane Bože, proč.

neverend

2.3.2022 23:09
neverend

XXX.XXX.213.247

Nevim, kdo se Vaší věštecké kouli smál, tohle snad tušil každý druhý třetí od Majdanu a ve skrytu duše se bál, to teď jako co, mám Vás pohladit po hlavičce, jaký jste šikulka?
Pane Bože, proč.

Jistě, všichni to věděli jen já to napsal,že? 😀 I si pamatuji Vás s tím prakem proti pistoli. Budete mít možná šanci se předvést.😀 Megi na fotce ve válečném zpravodaji,jak sejmula ruského vojáka žaludem..Nebo do žaludu? 😂😂

2.3.2022 23:38

neverend napsal(a):
Jistě, všichni to věděli jen já to napsal,že? 😀 I si pamatuji Vás s tím prakem proti pistoli. Budete mít možná šanci se předvést.😀 Megi na fotce ve válečném zpravodaji,jak sejmula ruského vojáka žaludem..Nebo do žaludu? 😂😂

Pamatuji si, co kde říkám - že jsme přímo uprostřed dvou šílenců, že se to může stát kdykoli, že já válčit nebudu, a když budete mít hlad, že se s Vámi rozdělím o housku. Vezměte si prášky, vyčůrat, pomodlit a spát, ať máte sil na zítra, na další věštby.

neverend

2.3.2022 23:42
neverend

XXX.XXX.213.247

Pamatuji si, co kde říkám - že jsme přímo uprostřed dvou šílenců, že se to může stát kdykoli, že já válčit nebudu, a když budete mít hlad, že se s Vámi rozdělím o housku. Vezměte si prášky, vyčůrat, pomodlit a spát, ať máte sil na zítra, na další věštby.

Tak dobrou noc.🙂

3.3.2022 00:15

Mě přijde, že je teď politikům všechno dobré. Možná se pletu, ale Anonymous - nejsou to ti parchanti, kteří škodili kdekomu? A teď jsou dobří a plácáme je po ramenou. Stejně tak hackerské útoky - to přece všichni odsuzovali ( nebo né? ) a teď, když rozbijí "dezinformační" weby, tak jsou dobří? To konečně ta pravda a láska zvítězila?
A kdy už konečně půjdou američtí chlapci domů k maminkám? V.Havel cca 1992.

https://www.youtube.com/watch?v=9QyAYf5niVY

( Snad poznají, že to zpívá Vysockij a né Putin )

3.3.2022 00:34
fikovnice

XXX.XXX.68.88

J.n napsal(a):

Ale je...
Já jsem přece také J.N. - už jsem Vám to psala. Jste moje alter ego...

3.3.2022 00:37
fikovnice

XXX.XXX.68.88

Fíkovnice, ještě jednou speciálně pro vás :

Je to lepší než rok dějepisu.

A s tím nickem.....jsem hloupá a nevěděla jsem, že když ho znovuaktivuji, nebudu ho moci deaktivovat.......
Nemá cenu cokoliv psát, každý kdo přemýšlí o souvislostech, je "ruskej šváb" a navíc je to trestné.
A všechny tu vědí a nikdo nepřipustí, že mohl Putin vědět něco víc. (Možná, že by mnohým pomohlo, přečíst si jeho životopis a najít v něm i jiné hodnoty, než, že byl pouliční gangster......Možná by pak pochopili lépe jeho mentalitu a to, že opravdu hrozí, že to zmáčkne. K té válce nemělo dojít a je velké neštěstí, že k ní došlo!
Jako děti jsme se kdysi koukaly na nějaký válečný film. Plácaly jsme se do kolen, když vybuchl německý tank. Maminka tenkrát řekla : Ale ten Němec byl taky člověk, měl někde maminku, měl někde děti. Je mi líto lidí na obou stranách a je mi líto i lidí u nás.
Zajímavý byl taky rozhovor se Šándorem, nebudu ho hledat, jen na adresu novinářů
: "Když chtějí podávat informace, mohli by se naučit poznat obrněnec, tank a SUV".

"Orionko", nezlobte se, ale já si ten odkaz pouštět nechci. Psala jsem Vám přece, že mám na okupaci Ukrajiny úplně jiný názor než Vy. Ale zároveň jsem Vás nikdy neoznačila ruským švábem, proruským trollem, apod. Pokud někdy takový výraz uvedu (v jiných diskuzích jsem to už použila), tak jsem to rozhodně nemířila na Vás.

3.3.2022 00:40
fikovnice

XXX.XXX.68.88

Tak naslouchám...(?)
"Balu", já se jej párkrát zeptala na nějaké věci stran třeba vojenské techniky, zbraní, apod. Ale jeho světonázor a politické vidění já rozhodně nesdílím...to je snad z mých příspěvků jasné. A za svým názorem si stojím od prvopočátku ruské okupace.

3.3.2022 00:41
fikovnice

XXX.XXX.68.88

A na stranu druhou - co chcete udělat? Je to člověk, který tu ani není oficiálně zaregistrován...

3.3.2022 00:48
fikovnice

XXX.XXX.68.88

Opakovaně jsem četla názory ("obyčejných lidí" na diskuzích), že je už Putler po smrti... Že už je to pár dní, co nikde nevystoupil...sama nevím, kdy byl viděn na nějakém telemostu...

Jinak, přiznávám, že mě poněkud překvapuje starší generace zde, která zažila "osvobození" Československa v 68. Jak už jsem psala, já byla ještě na houbách...ale z vyprávění znám hodně - jak dospělí chlapi plakali, co následovalo, atd. atd.
Teď se možná bude cítit někdo mnou "nařčen", ale já prosím píšu jen to, že mě překvapují názory těchto lidí... Nic víc, nic míň. A že si, sakra, některých zde přítomných dříve narozených vážím (především jedna dotyčná asi tuší ( )!

3.3.2022 00:51
fikovnice

XXX.XXX.68.88

"A s tím nickem.....jsem hloupá a nevěděla jsem, že když ho znovuaktivuji, nebudu ho moci deaktivovat......."

Ještě dotaz prosím: Mám tomu rozumět, že si skutečně chcete ten účet zde deaktivovat? Kvůli politice? Tak se na toto vlákno vykašlete... Pokud je v tom něco jiného, je to samozřejmě Vaše osobní věc.

neverend

3.3.2022 01:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Mě přijde, že je teď politikům všechno dobré. Možná se pletu, ale Anonymous - nejsou to ti parchanti, kteří škodili kdekomu? A teď jsou dobří a plácáme je po ramenou. Stejně tak hackerské útoky - to přece všichni odsuzovali ( nebo né? ) a teď, když rozbijí "dezinformační" weby, tak jsou dobří? To konečně ta pravda a láska zvítězila?
A kdy už konečně půjdou američtí chlapci domů k maminkám? V.Havel cca 1992.

https://www.youtube.com/watch?v=9QyAYf5niVY

( Snad poznají, že to zpívá Vysockij a né Putin )

Po válce to zase budou " šmejdi".😀 Teď se ale hodí.🙂 I pták co "po*ere" Kreml je náš přítel.😀 Teď se musí odsuzovat Ruská agrese a kdyby přišel Putin, tak z ní bude akce osvoboditelů.😀 Ale do práce budeme muset ať je tu Biden nebo Putin.😀 Marně čekám vůdce, co mi konečně slíbí ty létající pečené holuby do huby. Ne, to on zase přijde někdo a první co řekne, že nás čeká moooc práce a trpělivosti. Přeloženo: Vy budete makat, prd za to mít a já mám vystaráno Vy "vo*ové". 😀

3.3.2022 02:20
fikovnice

XXX.XXX.68.88

neverend napsal(a):
Po válce to zase budou " šmejdi".😀 Teď se ale hodí.🙂 I pták co "po*ere" Kreml je náš přítel.😀 Teď se musí odsuzovat Ruská agrese a kdyby přišel Putin, tak z ní bude akce osvoboditelů.😀 Ale do práce budeme muset ať je tu Biden nebo Putin.😀 Marně čekám vůdce, co mi konečně slíbí ty létající pečené holuby do huby. Ne, to on zase přijde někdo a první co řekne, že nás čeká moooc práce a trpělivosti. Přeloženo: Vy budete makat, prd za to mít a já mám vystaráno Vy "vo*ové". 😀

"Neverende", nechci být vůči Vám útočná...ale já se opravdu neorientuji ve Vašich politických názorech - tedy myšleno teď vyloženě okupaci UA Ruskem.
To, že bez práce nejsou koláče, víme všichni.

No a "musí" se odsuzovat ruská agrese...jistěže nemusí, od toho máme svobodu slova (byť tedy schvalování této okupace může být vyhodnoceno i jako t.č. - viz v diskuzi výše). Já ji odsuzuji, od začátku až do dneška, kdy Lavrov začíná obracet a o Putinovi se tak nějak neví, zda je ještě naživu...
A pokud tedy Vy tuto okupaci neodsuzujete, inu, tak to je Vaše věc, Váš postoj, který ale např. já ani trochu nesdílím. Vím, že Vám to může být úplně šumák, ale chtěla jsem se vyjádřit k tomu, že tu občas vyvádíte jakési pro mě málo pochopitelné veletoče.

3.3.2022 05:25

Ono to tak moc úsměvné není, vzhledem k tomu, že na Ukrajině umírají lidi. Ale přesně - je to zrcadlo západu. A Eielkovku už nasvítili žlutomodře? A vedle zpráv o smrti dáme reklamu na veselé ponožky.

Však píšu navzdory vážnosti situace.
Mně pobavila ta symbolika fotky... Doslova sezazená hlava putuje pod zámek...

A mimochodem, dneska už padla první nabídka odměny za živého či mrtvého Putina😉
Ruský byznysmen nabízí generálům milion dolarů za Putinovu hlavu
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/rusky-byznysmen-nabizi-generalum-milion-dolaru-za-putinovu-hlavu-40389009#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=3SodtGtf9UW-202203030419&dop_id=40389009&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

3.3.2022 06:41
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Jinak, přiznávám, že mě poněkud překvapuje starší generace zde, která zažila "osvobození" Československa v 68. Jak už jsem psala, já byla ještě na houbách...ale z vyprávění znám hodně - jak dospělí chlapi plakali, co následovalo, atd. atd.

Žádná věda, s odstupem let máme srovnání.

ŽÍT a pracovat se dalo
a to bez existenčních starostí.
Dalo se bydlet, v klidu mít děti, koníčky ....
Nebyli bezdomovci, stát se o ty lidi postaral.
Teprve po 89 se dostala ke korytům
všehoschopná bezcharakterní nedožraná prasata
a my jedeme s kopce.
VŠECHNO, co po generace platilo rozdupali.
(pohlaví, morálka, tolerovaní úchyláren zavádějí...)
Co jsme to teď 2 roky žili, co za hrůzy nás
v tom "svobodným" světě čeká?

A tenkrát, v 68 jsme to prožívali VŠICHI. stejně.
Cítili jsme zradu, beznaděj.
Netušila jsem tehdy, že beznaděj teprve přijde.

3.3.2022 07:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):

ŽÍT a pracovat se dalo
a my jedeme s kopce.

Tak např: nebyli bezdomovci, stát se postaral. Ne, postarala jste se vy, za čí peníze si myslíte, že se stát postaral? Že si Milouš odtrhnul od huby? Nechte se vysmát. Takže máte možnost, postarat se o bezdomovce zase. Jen díky obdivu Skřeta, jich teď máme statisíce

3.3.2022 07:47

rapotacka11 napsal(a):

ŽÍT a pracovat se dalo
a my jedeme s kopce.

ŽÍT a pracovat se dalo
a my jedeme s kopce.

Kdo byl u komančů, byl spokojený. Po osmašedesátém někteří, kteří se postavili na správnou stranu, udělali pěknou kariéru. Ani nemuseli být nijak inteligentní, stačilo, že jim to myslelo politicky. Dokonce ti nejspolehlivější mohli i do kapitalistického zahraničí. Prominentní komouši měli své prodejny se západním zbožím, lékařskou péči v SANOPSu, o které se řadovým občanům ani nesnilo.
Ti, kteří hodili soudruhům k nohám členskou knížku, protože nesouhlasili s obsazením země sověty, byli většinou odejiti z práce a jinou našli pouze podřadnou. Jejich děti měli problémy dostat se na studium. Mohli vycestovat maximálně do socalistické ciziny, za předpokladu, že jim byl vůbec vydán pas. Stejně se dělo lidem, kteří obecně nesouhlasili s režimem.
Kdo držel hubu a krok a neměl žádné nároky na svobodu byl spokojený. Hodně lidem stačí jen to, že mají bydlení, žvanec, nezajímají se o to co jak proč. Komouši tuhle největší masu uchlácholili levným bydlením, podnikovými rekreacemi za hubičku, podporou dětských letních táborů, atd.
Bezdomovci a nezaměstnaní nebyli. Platila pracovní povinnost, kdo nepracoval, byl souzen pro příživu a šel do basy. Aby se dosáhlo plné zaměstnanosti, byla uměle vytvořena pracovní místa.

Všechno co po generace platilo, rozdupali právě komouši a začalo to vyhranými volbami v roce 1946, a forsáž to dostalo 25.2.1948. Devastace morálky trvající 40 let udělala své.

Pohlaví bych do toho netahala. To, že jde věda stále dál, a přišlo se na to, že homosexualita je vrozená, a tudíž nemůže být trestná a není to ani nemoc, je jenom dobře. Každému z nás se může nebo mohlo narodit dítě s touto sexuální orientací. Ale tisíc dalších pohlaví a kdesi cosi, závodění ve sportu jedinců zjevně jiného pohlaví než je vypsaná kategorie, atd. je jenom dnešní rozežranost a to, že dosud nebyly vážnější starosti. Tohle jednoznačně odsuzuji.

Dva roky covidu nepředpokládal nikdo, a mohl přijít i kdybychom byli stále socialistický stát pod vládou komunistů.

Janae.

3.3.2022 07:51
Janae.

XXX.XXX.160.6

fikovnice napsal(a):
Opakovaně jsem četla názory ("obyčejných lidí" na diskuzích), že je už Putler po smrti... Že už je to pár dní, co nikde nevystoupil...sama nevím, kdy byl viděn na nějakém telemostu...

Teď se možná bude cítit někdo mnou "nařčen", ale já prosím píšu jen to, že mě překvapují názory těchto lidí... Nic víc, nic míň. A že si, sakra, některých zde přítomných dříve narozených vážím (především jedna dotyčná asi tuší ( )!

Mě ten názor nepřekvapuje.
Starší generace je chytlavá na dezinformace a proruští trollové to vědí.
Už se začíná mluvit o tom, že největší odpírači covidu a očkování jsou nyní proruští, chytili se totiž to stejných lží na stejných webech a stejných řetězových mailů jako u covidu.
Aby nedošlo k mýlce, také covid uplně neprožívám a neprožíval ho asi nikdo v reálném světě, ale píšu o lidech, kteří věří, že po očkování budou neplodní do třetí generace nebo se jim do těla vpraví čip.
Taková lidé pak věří i pohádce o hodných Rusech zahnaných v koutě.

3.3.2022 07:55
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Žádnýho skřeta neobdivuji. Zvláštní?
Ráda si poslechnu i jiné názory, ne jen
ty povolené. Někdo mi tu nedávno
doporučoval kritické myšlení.
https://www.radiouniversum.cz/sandor-andor-putin-asi-dosel-k-zaveru-ze-diplomacie-uz-fungovat-nebude/

3.3.2022 08:25

fikovnice napsal(a):

Ten sedí na Altaji v bunkru a nikoho k sobě nepouští.

3.3.2022 08:45

tak teď jsem také překvapená......

díky mami

3.3.2022 09:35

Super rozhovor, měli by ho slyšet všichni, aby se probudili, viděli a slyšeli, jak se věci doopravdy mají.

Hosť Martin Koller vojenský analytik 25 2 2022

https://www.youtube.com/watch?v=5_RCIrPoJdk

neverend

3.3.2022 09:37
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"Neverende", nechci být vůči Vám útočná...ale já se opravdu neorientuji ve Vašich politických názorech - tedy myšleno teď vyloženě okupaci UA Ruskem.
To, že bez práce nejsou koláče, víme všichni.

No a "musí" se odsuzovat ruská agrese...jistěže nemusí, od toho máme svobodu slova (byť tedy schvalování této okupace může být vyhodnoceno i jako t.č. - viz v diskuzi výše). Já ji odsuzuji, od začátku až do dneška, kdy Lavrov začíná obracet a o Putinovi se tak nějak neví, zda je ještě naživu...
A pokud tedy Vy tuto okupaci neodsuzujete, inu, tak to je Vaše věc, Váš postoj, který ale např. já ani trochu nesdílím. Vím, že Vám to může být úplně šumák, ale chtěla jsem se vyjádřit k tomu, že tu občas vyvádíte jakési pro mě málo pochopitelné veletoče.

To bych neřekl.
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-premier-league-vyhybavy-petr-cech-uprostred-krveproliti-na-ukrajine-ztrapnili-se-kritizuji-chelsea-v-anglii-3176653#utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Podle mého názoru, by do toho neměl být zatahován sport.Petr Čech nic neřekl, jen se nezmínil..😐 A já se chovám stejně Fíkovnice. Politika na nejvyšší úrovni je strašný svinstvo.😐 Nestanu se slepým pochlebovačem někoho jen proto, že je to módní a dělá to většina. Dojemné scény na mě jako veterána taky nefungují. Vím jak to vypadá ve válce a čeho jsou lidé schopni. Také vím, jak určitých událostí využít ve svůj prospěch.Irák byl daleko horší i v počtu civilních obětí a kdo na to dnes vzpomene?

3.3.2022 09:41
Varaxi

XXX.XXX.150.244

rapotacka11 napsal(a):

ŽÍT a pracovat se dalo
a my jedeme s kopce.

Mám v té generaci většinu rodiny. A je to ode zdi ke zdi - třetina by brala ten režim ihned zpátky, třetina je nevyhraněná (např. často říkají, že je škoda, že se nepovedlo zavést „socialismus s lidskou tváří“, ať už je to cokoli - z wikipedie jsem to nepochopila a až tak moc mě to nezajímá), třetina říká, že nikdy.
A vůbec nezáleží, v jakých poměrech tenkrát žili, jak se vypracovali a v jakých poměrech žijí teď.
V čem se shodli téměř všichi, že devadesátky zpátky už nee. Tolik vražd, loupeží, násilí, nejistot a problémů, to nepamatovali předtím ani potom.

3.3.2022 10:08
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Je to dobrý kandidát říkali v ... všude.
(Asi něco jako "máti" Tereza?)
z FB(JŠ)
Pan Pavel, kterého nevím proč novináři neustále titulují generálem,
napsal na Twitteru:
„Cílem diplomacie je dohoda, respektive mírové řešení sporů.
K tomu je třeba mít dobré argumenty i páky.
K těm silným patří i ekonomika.
Proto by západ měl být připraven v případě agrese
odpojit Rusko od systému SWIFT.
I o tom jsme dnes mluvili s velvyslancem Ukrajiny v ČR.“
Opravdu nevím, z jakého důvodu nebo pověření tento
svého času uniformovaný ceremoniální úředník NATO bez
jakéhokoliv vlivu, dnes civil a řadový občan ČR,
hovoří o "diplomacii" a probírá tak zásadní krok,
jakým bezesporu je odpojení řádného člena WTO
od systému SWIFT, s velvyslancem Ukrajiny.
Nevadí mi, že se tím pasuje do pozice stejného šaška,
jako svého času jistý starosta Řeporyjí, který hodlal pověsit
ministra zahraničí RF. Nevadí mi ani to, že tím silně evokuje jistého
poručíka Duba, který " ... to už před válkou věděl a probíral
s okresním hejtmanem."
Vadí mi, že o tomto tématu mluví člověk, který nemá ani potuchy
o dopadech podobných kroků na už tak velmi vratký a nemocný
světový finanční systém, navíc bez jakéhokoliv pověření
českého ministerstva zahraničí nebo financí, s diplomatem země,
jejíž vedení, pobízené západními sponzory,
se za každou cenu snaží vyvolat válku právě s Ruskem.
Podobné veřejně vyslovované názory nejsou jen vrcholně hloupé.
Jsou především skutečně nebezpečné, a to nejen pro ČR.
Totální propad důvěry ve WTO a faktický rozpad desítky let
budovaného světového finančního systému by tvrdě dopadly
především na ekonomicky a sociálně nemocnou Evropu a USA.
Bohaté Rusko, fakticky už společně s Čínou a dalšími státy BRICS
na tento krok připravené, by to samozřejmě poškodilo také,
ale pouze dočasně. Dopady na západní ekonomiky, včetně zbytků té naší,
by ale mohly být smrtící.
"Užiteční idioti" a propagandisté typu Pavla tak napomáhají
vytváření nebezpečných mýtů o neškodnosti podobných
kroků pro západ a zhoubnosti pro Rusko, aniž by viditelně měli
sebemenší tušení o jejich skutečných dopadech.

3.3.2022 10:17
assil

XXX.XXX.121.3

Varaxi napsal(a):
Mám v té generaci většinu rodiny. A je to ode zdi ke zdi - třetina by brala ten režim ihned zpátky, třetina je nevyhraněná (např. často říkají, že je škoda, že se nepovedlo zavést „socialismus s lidskou tváří“, ať už je to cokoli - z wikipedie jsem to nepochopila a až tak moc mě to nezajímá), třetina říká, že nikdy.
A vůbec nezáleží, v jakých poměrech tenkrát žili, jak se vypracovali a v jakých poměrech žijí teď.
V čem se shodli téměř všichi, že devadesátky zpátky už nee. Tolik vražd, loupeží, násilí, nejistot a problémů, to nepamatovali předtím ani potom.

No pro lidi, co sedí doma nebo v práci a jako koníček mají zahrádkaření, byl ten režim super. Pro toho, kdo chce cestovat a podnikat různý aktivity, to bylo peklo.
Akorát ti, co by ho chtěli zpátky, bych řekla, že už zapomínají na ty každodenní detaily jako byla třeba koupě džínů a nebo ledničky a nebo tv program.

3.3.2022 10:41

Tak být rifle ten problém, tak to je super přece :-)

neverend

3.3.2022 10:42
neverend

XXX.XXX.213.247

Hele šlo třeba cestovat na Slovensko? Asi jo,ne? Tak to by mě naprosto stačilo.🙂 Zase na druhou stranu ten pořádek a bezpečnost byla na zcela jiné úrovni. Dnes hrozí, že splátka na hypotéku se brzy vyšplhá na dvojnásobek a spousta lidí asi skočí z mostu? Jako místo 18 000 platit 36 000 je celkem bída. Cestovat tak nutně nepotřebuji, ale bydlení je základní nutnost.😐 Možná páté zaměstnání by jim pomohlo? Co si pamatuji ještě z HK, tak nájem bytu 3+1 byl tuším asi 350 Kč. Vím že mamča pracovala tehdy v textilním závodě Triola, či jak se to jmenovalo za necelé tři tisíce. Čili vydělala na řekněme 8 nájmů měsíčně. 🙂 Strýc byl lakýrník v Mělnické továrně na obráběcí stroje a měl vždy vyšší výplatu než můj otec jako tehdy major na lékařské fakultě.🙂 Asi šest tisíc. Bavím se o roce tak 1988.

3.3.2022 10:52

Až na ta liská práva, kdyby si usmyslel že zničí nějakou cennou přírodní lokalitu a podobně tak ho nikdo nezastaví a zase se záhadně oběsí pár dalších příliš aktivních novinářů.

3.3.2022 10:54

Šlo cestovat na Slovensko v Československu?

3.3.2022 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
No pro lidi, co sedí doma nebo v práci a jako koníček mají zahrádkaření, byl ten režim super. Pro toho, kdo chce cestovat a podnikat různý aktivity, to bylo peklo.
Akorát ti, co by ho chtěli zpátky, bych řekla, že už zapomínají na ty každodenní detaily jako byla třeba koupě džínů a nebo ledničky a nebo tv program.

Koupě čehokoliv dražšího. Všechno v pořadníku, ať už lednička, pračka, televize......až po auto. Kdo neměl známosti, dobré známé v obchodě, pěkně si počkal, někdy jen v 50m frontě, když měl štěstí, tak tam těch 55 televizí přivezli. Někdy týdny. Obkladačky do koupelny....projděte si ty staré, nepředělané. 3 druhy kachlíků po celé republice. Že se vám nelíbí bílé? Tak smolík, ber nebo nech ostatním. Já vím, blbost, ale realita.
Levné podnikové dovolené? Ano byly, akorát, že dneska by nikdo na takovou dovolenou nejel. Většinou bez jídla, v chatkách či pod stany, takže auto jídla s sebou a mamka si tu dovču fááákt užívala...vařila. Když mi bylo 13, dostali jsme se s velkou slávou do Bulharska...do chatek, jak jinak. A to byl taťka nějaký vedoucí a byl v KSČ. pamatuju si, jak jsme měli absťák, protože tam nebylo nic, co by se dalo jíst, žádná kokina pro děti, jestli nějaká, tak asi drahá, ale vím, že nám naši nic nekoupili. Teda oni by si taky dali, ale nebylo jaksi co.

3.3.2022 10:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Šlo, byli jsme na podnikové dovolené na Oravě. Nikdo nám neřekl, že tam budou na konci června v noci 2st. Málem jsme v těch chatkách zmrznuli, všichni pak lítali po místních obchodech a skupovali vlněné ponožky. Doteď se o tom v rodině mluví

3.3.2022 10:59
assil

XXX.XXX.121.3

Tak být rifle ten problém, tak to je super přece :-)

Jak pro koho, řekněte někomu s plnýma skříněma, že odteď bude koupě džínů nebo trička třídenní anabáze s bonama a tuzexem a uvidíte jak rychle pošupajděj zpátky do konzumního kapitalismu.
Ono vůbec dneska s těma plnejma obchodama se zapomíná jak to bylo s nakupováním za socíku a mám dojem, že i ti největší obhajovači by ty socialistický obchody zpátky nechtěli.

3.3.2022 11:02
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
Koupě čehokoliv dražšího. Všechno v pořadníku, ať už lednička, pračka, televize......až po auto. Kdo neměl známosti, dobré známé v obchodě, pěkně si počkal, někdy jen v 50m frontě, když měl štěstí, tak tam těch 55 televizí přivezli. Někdy týdny. Obkladačky do koupelny....projděte si ty staré, nepředělané. 3 druhy kachlíků po celé republice. Že se vám nelíbí bílé? Tak smolík, ber nebo nech ostatním. Já vím, blbost, ale realita.
Levné podnikové dovolené? Ano byly, akorát, že dneska by nikdo na takovou dovolenou nejel. Většinou bez jídla, v chatkách či pod stany, takže auto jídla s sebou a mamka si tu dovču fááákt užívala...vařila. Když mi bylo 13, dostali jsme se s velkou slávou do Bulharska...do chatek, jak jinak. A to byl taťka nějaký vedoucí a byl v KSČ. pamatuju si, jak jsme měli absťák, protože tam nebylo nic, co by se dalo jíst, žádná kokina pro děti, jestli nějaká, tak asi drahá, ale vím, že nám naši nic nekoupili. Teda oni by si taky dali, ale nebylo jaksi co.

Přesně tak, i boty a oblečení, všichni pak měli stejně hnusný. Nás nepustili do Jugošky, tak my byli jen v Maďarsku a NDR.

neverend

3.3.2022 11:02
neverend

XXX.XXX.213.247

Až na ta liská práva, kdyby si usmyslel že zničí nějakou cennou přírodní lokalitu a podobně tak ho nikdo nezastaví a zase se záhadně oběsí pár dalších příliš aktivních novinářů.

Já myslím, že ono na tu přírodu teď taky dojde. Končí doba kdy vše dovezeme a vlastně budeme potřebovat hospodařit doma. Což sebou přináší nevyhnutelně stopy v přírodě. To není otázka režimu až tolik,jako spíš nastaveného modelu hospodářství. No necháme se překvapit, ale bude se blbě vysvětlovat lidem, že jim je sice doma zima, ale za to máme krásný park a tam kytičky.😂

3.3.2022 11:06

Je to prostě úl, s tím nic neuděláte

3.3.2022 11:06
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

No, cestovat.
Šlo i nešlo - hrůza?
Jezdili jsme tam vlakem jak vzteklí.
Ale ta úroveň.
Vlaky o prázdninách narvaný, nedalo se projít.
Sedělo se všude i na podlaze, frčeli jsme,
těšili jsme se, byli jsme tak šťastný .
Mládí je lék.
Nedávno si v médiích nějakej uprdlík na tu hrůzu,
že seděli na zemi, stěžoval.
Člověk by skoro na tu radost ze života zapomněl.
Ale né úplně ... v pondělí jsem byla šťastná .
Sehnala jsem zboží, které teď vázne ... jako tenkrát.

3.3.2022 11:12

assil napsal(a):
Jak pro koho, řekněte někomu s plnýma skříněma, že odteď bude koupě džínů nebo trička třídenní anabáze s bonama a tuzexem a uvidíte jak rychle pošupajděj zpátky do konzumního kapitalismu.
Ono vůbec dneska s těma plnejma obchodama se zapomíná jak to bylo s nakupováním za socíku a mám dojem, že i ti největší obhajovači by ty socialistický obchody zpátky nechtěli.

Ale tak tam byly horší trable než rifle, jsem chtěla říct. Mimochodem já žádné nemám, netuším, na co jsou. Odmala jsme měli oblečení bavlněné, vlněné ... a já u toho zůstala, nejsem asi ten pravý konzument. Měli jsme obří knihovnu, z tv z té doby si nic nepamatuji, ale myslím, že jednou za týden zapnutá byla, musím se zeptat. My byli na vsi v Čechách, nic nechybělo, dovolené stan bez Strany, ale to je prostě styl té rodiny, i v neděli byl výlet vlak/pěší. Prázdniny u babičky na Slovensku ve městě, taky neměli problém. Ne tohoto druhu.
Ale věřím, že spousta lidí by to dnes nerozdýchala, to jo.

3.3.2022 11:16

neverend napsal(a):
Já myslím, že ono na tu přírodu teď taky dojde. Končí doba kdy vše dovezeme a vlastně budeme potřebovat hospodařit doma. Což sebou přináší nevyhnutelně stopy v přírodě. To není otázka režimu až tolik,jako spíš nastaveného modelu hospodářství. No necháme se překvapit, ale bude se blbě vysvětlovat lidem, že jim je sice doma zima, ale za to máme krásný park a tam kytičky.😂

Za komoušů byli všichni rádi že nějak žijí, nikdo pak neměl myšlenk na nějakou ekologii, olovnatý benzín, zlikvidované remízy a nekonečná pole, myšlenky na nějakou udržitelnost v tomto režimu neměly šanci protže vládne hrubá síla a diktátorství. Na západě když se společnost zjemní, tak si zvolí dobrou vládu, prezidenta, nic podobného za komoušů nehrozilo. A Rusko je stále komunistické.... i když v převleku.

3.3.2022 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale tak tam byly horší trable než rifle, jsem chtěla říct. Mimochodem já žádné nemám, netuším, na co jsou. Odmala jsme měli oblečení bavlněné, vlněné ... a já u toho zůstala, nejsem asi ten pravý konzument. Měli jsme obří knihovnu, z tv z té doby si nic nepamatuji, ale myslím, že jednou za týden zapnutá byla, musím se zeptat. My byli na vsi v Čechách, nic nechybělo, dovolené stan bez Strany, ale to je prostě styl té rodiny, i v neděli byl výlet vlak/pěší. Prázdniny u babičky na Slovensku ve městě, taky neměli problém. Ne tohoto druhu.

Megííí, rifle ale jsou...bavlněné My jsme jako děcka rifle měli...první jsem měla asi v 6.třídě - od příbuzných z USA. Proč? No přece proto, že kdo neměl rifle, nebyl in Máte dítě, tak zřejmě víte i vy, bez tv

neverend

3.3.2022 11:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Za komoušů byli všichni rádi že nějak žijí, nikdo pak neměl myšlenk na nějakou ekologii, olovnatý benzín, zlikvidované remízy a nekonečná pole, myšlenky na nějakou udržitelnost v tomto režimu neměly šanci protže vládne hrubá síla a diktátorství. Na západě když se společnost zjemní, tak si zvolí dobrou vládu, prezidenta, nic podobného za komoušů nehrozilo. A Rusko je stále komunistické.... i když v převleku.

No uvidíme jak se nám situace vyvine teď a kdy zaklepe na dveře otázka soběstačnosti.🙂

3.3.2022 11:29

lesnížínka napsal(a):
Megííí, rifle ale jsou...bavlněné My jsme jako děcka rifle měli...první jsem měla asi v 6.třídě - od příbuzných z USA. Proč? No přece proto, že kdo neměl rifle, nebyl in Máte dítě, tak zřejmě víte i vy, bez tv

:-) no, vím, přesto moje dítě nemělo telefon v první třídě. Rifle nejsou bavlněné, je tam polyester, elastan apod.

3.3.2022 11:31

:-) no, vím, přesto moje dítě nemělo telefon v první třídě. Rifle nejsou bavlněné, je tam polyester, elastan apod.

Původně ale byly bavlněné. A ty, co se u nás prodávaly v tuzexu, byly taky bavlněné. Elasthan a další vychytávky se začaly přidávat až později.

3.3.2022 11:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To až v těchto nových. Před x lety ne. Moje nemá telefon ještě teď Neteř chodí do školy v Praze, do druhé třídy. Doteďka mobil neměla, ale k Vánocům dostala nějaké ty hodinky, napojené na táty mobil, aby o ní měli přehled, protože musela začít chodit do školy pěšky sama.

3.3.2022 11:41

Myslím, že původní americké monterky byly jiné, proto se užívaly jako pracovní. Tady se daly koupit americké a italské. Itálie - Rifle. A to bylo odjakživa z jiného materiálu.
Docela "dřevěné", k ničemu.

neverend

3.3.2022 11:44
neverend

XXX.XXX.213.247

😂😂 No a jak mám já vědět, jak to bylo nastavené,když jsem na Slovensku nikdy nebyl.😁

3.3.2022 11:55

Stretch :-) to, co mají lidé na sobě, bych nechtěla ani zadarmo, ale chápu to :-) https://www.ceskatelevize.cz/porady/10176269182-retro/208411000360723/

3.3.2022 13:26

rifle?
wc papír, vložky
maso u řezníka jen za všimné (když se tady vzpomínala ta úplatkářská ukrajina)
na doktora moh studovat jen ten správný
...........................

3.3.2022 13:45
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rifle?
wc papír, vložky
maso u řezníka jen za všimné (když se tady vzpomínala ta úplatkářská ukrajina)
na doktora moh studovat jen ten správný
...........................

+ délka dožití lidí u nás a lidí na ,,západě"

3.3.2022 13:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
😂😂 No a jak mám já vědět, jak to bylo nastavené,když jsem na Slovensku nikdy nebyl.😁

Rezonuje otázka dobrovolníků a mě by zajímalo: když jste ten veterán US ARMY, platí pro vás, že nesmíte bojovat jinde? Nebo je to po skončení služby: hotovo, konec, jsem volný, můžu si dělat co chci. Nebo jste vojákem nadosmrti a kdyby bylo nutné, mohl by jste být i povolán?

neverend

3.3.2022 15:14
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Rezonuje otázka dobrovolníků a mě by zajímalo: když jste ten veterán US ARMY, platí pro vás, že nesmíte bojovat jinde? Nebo je to po skončení služby: hotovo, konec, jsem volný, můžu si dělat co chci. Nebo jste vojákem nadosmrti a kdyby bylo nutné, mohl by jste být i povolán?

Ani běžný občan to nemá v USA nijak jisté. Ministerstvo obrany se k tomu povolení nijak nevyjádřilo zatím. Kanaďané mohou a je to čistě na jejich vůli.🙂 Já se samozřejmě nesmím účastnit žádných konfliktů mimo NATO. Tedy nesmím toho víc, ale tak to je holt osud služby u takových jednotek. Povolat mě mohou zpět do služby kdykoli.

3.3.2022 15:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
Ani běžný občan to nemá v USA nijak jisté. Ministerstvo obrany se k tomu povolení nijak nevyjádřilo zatím. Kanaďané mohou a je to čistě na jejich vůli.🙂 Já se samozřejmě nesmím účastnit žádných konfliktů mimo NATO. Tedy nesmím toho víc, ale tak to je holt osud služby u takových jednotek. Povolat mě mohou zpět do služby kdykoli.

Děkuju, neměla jsem tucha, jak to je v USA, když se to teď všude řeší.

3.3.2022 15:45
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
https://svobodny-svet.cz/sefredaktor-protiproudu-petr-hajek-podava-trestni-oznameni-na-premiera-petra-fialu/

Tak první sem dáte výčet toho, co se tu po revoluci zničilo a pak jako vzor cnosti, tady tu partu z ODS, která republiku prakticky rozkradnula? Být starým Klausem, tak zalezu 100m pod zem a budu ráda, že nikdo nenašel ty prachy, o které se šábnul s Viktorem Koženým Jo vlastně, ne ruské peníze, možná tyhle živí jeho ,,slavný" institut. Tak až vám po momentální válce budou chybět, běžte k Vaškovi natáhnout ruku.

neverend

3.3.2022 16:25
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Děkuju, neměla jsem tucha, jak to je v USA, když se to teď všude řeší.

Nemáte zač.🙂

3.3.2022 17:29
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tady už (pořád) se jede komunistická propaganda? To už je ten Putin na hranicích nebo co?

Jinak k těm dezinformačním webům, absolutně mi bylo jedno, jestli něco takového zruší nebo ne. Takovou věc bych nečetla ani po obrně, ale máme tu skupinu velmi zranitelných obyvatel, kteří bohužel stále myslí, že co je na internetu je pravda. A pokud to někdo považuje za odepření informací, tak jen připomínám, že každý z nás si může hned teď z fleku najít reálné záznamy z druhé strany, co se říká v Austrálii, v Rusku, opozice apod. Takže tu druhou stranu vidíme taky a pokud někdo chce může brát informace odtamtud. Což se bohužel nedá říct o Rusku, které už zablokovalo snad poslední střípky nezávislých médií a za slovo "válka" hrozí odnětí svobody na x let.

3.3.2022 19:16

Andrýsek3 napsal(a):
Tady už (pořád) se jede komunistická propaganda? To už je ten Putin na hranicích nebo co?

Jinak k těm dezinformačním webům, absolutně mi bylo jedno, jestli něco takového zruší nebo ne. Takovou věc bych nečetla ani po obrně, ale máme tu skupinu velmi zranitelných obyvatel, kteří bohužel stále myslí, že co je na internetu je pravda. A pokud to někdo považuje za odepření informací, tak jen připomínám, že každý z nás si může hned teď z fleku najít reálné záznamy z druhé strany, co se říká v Austrálii, v Rusku, opozice apod. Takže tu druhou stranu vidíme taky a pokud někdo chce může brát informace odtamtud. Což se bohužel nedá říct o Rusku, které už zablokovalo snad poslední střípky nezávislých médií a za slovo "válka" hrozí odnětí svobody na x let.

Nejlepší je, když tu zasvěceně a kategoricky píší o době minulé ty, které tu nebyly. A jako problém vidí: nebyly banány, nebyly rifle a ta hrůza - všichni museli pracovat. I ti nepřizpůsobiví, kteří se rychle přizpůsobili. A když někdo pojmenuje,.co bylo dobré, je to komun. propaganda?
Chudák žínka byla v chatě, kde ji zàbly nohy. Náš závod si v 70. letech vybudoval rekr. stř. první kategorie s dřevem obloženým barem. Rekr. stř. Vodních staveb v Harr. s vnitřním bazénem funguje dodnes - jen je soukromé a není pro zedníky. Stejně tak bývalá zotavovna Leningrad v. Mariánskách.
Uznávám, že žínka je z chudého (asi) kraje, ale ať to nezevšeobecnuje.
Pokr. příště.

neverend

3.3.2022 19:18
neverend

XXX.XXX.213.247

Mě záleží nejvíc na ČR a jejích občanech. Teď nás vysiloval covid a hned na to dorazí proti ruské sankce,vlny uprchlíků a doufám,že Putin nepřivře kohouty. Dnes bylo u Benziny za N95 42,50. Každý týden prý koruna navíc. 😐 Co tady blafeme je irelevantní a k ničemu to není. Hlavní obavy tedy mám, aby nás to nestáhlo ke dnu s celou Ukrajinou i Ruskem.😐

3.3.2022 19:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):

Néé, Putin říkal, že to nám všechno nakukala Ukrajina. Ten chlap je totálně, ale totálně mimo. On to snad všechno pouští i sobě. Přesto...je fakt deb.l?!? Dokud mu to ještě alespoň trochu myslelo, musel vědět o všech těch špionážních satelitech, které dokážou rozeznat i co nesete v ruce. O novinářích, kteří se z celého světa sjeli na Ukrajinu, podávat svědectví. Že by si nevšimnuli vesnic srovnaných se zemí?
Viděla jste info, jak mu Macron dneska volal? Do Haagu ho nedostanou, ale přesto doufám, že on s celou sqadrou budou označení za válečné zločince, kteří se do západní Evropy a spol. už nikdy nedostanou.

3.3.2022 19:27

Andrýsek3 napsal(a):

Jinak k těm dezinform....atd
Jak víte, že byly dezinformační, když byste je nečetla? Vám fakt nevadí, že to někdo rozhodl za vás ? Nebylo by lepší, kdybyste přečetla a rozhodla se?
Jak je možné, že jste tak mladí a tak usedli? To my jsme byli jiní rebelové!! A vy nás chcete chránit, nemějte péči, tak zranitelní zase nejsme.
A jen tak na okraj: Jílková bude mít Máte slovo o Ukrajině. Určitě to bude zajímavé, když budou mít to slovo všichni stejné . Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči.

neverend

3.3.2022 19:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Jak víte, že byly dezinformační, když byste je nečetla? Vám fakt nevadí, že to někdo rozhodl za vás ? Nebylo by lepší, kdybyste přečetla a rozhodla se?
Jak je možné, že jste tak mladí a tak usedli? To my jsme byli jiní rebelové!! A vy nás chcete chránit, nemějte péči, tak zranitelní zase nejsme.
A jen tak na okraj: Jílková bude mít Máte slovo o Ukrajině. Určitě to bude zajímavé, když budou mít to slovo všichni stejné . Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči.

Protože to říkali v televizi, že jsou dezinformační 😂😂 Jinak bomby dělíme do dvou zásadních skupin a to na hodné bomby a na zlé bomby. Hodné bomby jsou spojenecké a zlé bomby jsou všechny ostatní. 😂😂 Tady je malý příklad použití těch spojeneckých( záměrně neříkám amerických, protože tam američani nebyli sami viz. NATO). Naštestí na hodných bombách se dá nastavit přepínač "only terrorists".😂😂

https://youtu.be/0yr-LaMhvro

3.3.2022 19:44

lesnížínka napsal(a):
Néé, Putin říkal, že to nám všechno nakukala Ukrajina. Ten chlap je totálně, ale totálně mimo. On to snad všechno pouští i sobě. Přesto...je fakt deb.l?!? Dokud mu to ještě alespoň trochu myslelo, musel vědět o všech těch špionážních satelitech, které dokážou rozeznat i co nesete v ruce. O novinářích, kteří se z celého světa sjeli na Ukrajinu, podávat svědectví. Že by si nevšimnuli vesnic srovnaných se zemí?
Viděla jste info, jak mu Macron dneska volal? Do Haagu ho nedostanou, ale přesto doufám, že on s celou sqadrou budou označení za válečné zločince, kteří se do západní Evropy a spol. už nikdy nedostanou.

Do toho Haagu před ním bude pochodovat Busch s Obamou? A mně budete říkat něco o propagandě?

3.3.2022 19:48

Do toho Haagu před ním bude pochodovat Busch s Obamou? A mně budete říkat něco o propagandě?

neverend

3.3.2022 20:03
neverend

XXX.XXX.213.247

3.3.2022 20:38
Andrýsek3

XXX.XXX.24.52

Ale tak to víte, že vím co na těch dezinformačních webech píší. Ale to není žádný pohled z druhé strany, to jsou prostě cíleně překroucená fakta, dohledatelné nepravdy, takové, které se dají jediným zdrojem vyvrátit. Je to cílené prznění informací. Stejně jak kdyby vám někdo cpal, že psi mňoukají. Pohled z druhé strany si můžete najít, nikdo vám ho nebere, můžete koukat na ruské zpravodajství úplně bez cenzury. To za komunistů predpokladam nebylo, informace ze západu, podle kterých byste si udělala názor. A nemají je ani v Rusku. Nikdy, nikdy, nikdy nebudu kvitovat komunismus ani žádný jiný autoritářský režim, pro vás jsem usedlá, oukej.. Ale nic lepšího než demokracii ještě nikdo nevymyslel.
V pohodě, jste jako moje babička, je ji 78 let, miluje Babiše a už od mala mi říká, jak bylo za komunistů dobře, názor jsem si udělala sama. Obávám se co mi řekne na Putina, ale dobrý, naštěstí nemá internet s dezinformačními weby. Mám ji moc ráda.

3.3.2022 20:46

neverend napsal(a):
https://www.idnes.cz/oh/paralympijske-hry/rusove-belorusove-start-peking-protesty.A220303_081720_paralympiada_rou

Tak ani ty postižený sportovce nenechali na pokoji.😐

tak to je opravdová tragedie
oproti tomu jsou obyvatelé Ukrajiny zcela happy......

3.3.2022 20:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

tak to je opravdová tragedie
oproti tomu jsou obyvatelé Ukrajiny zcela happy......

A nejvíc ti postižení, co ani nemají jak utéct

3.3.2022 20:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
https://www.idnes.cz/oh/paralympijske-hry/rusove-belorusove-start-peking-protesty.A220303_081720_paralympiada_rou

Tak ani ty postižený sportovce nenechali na pokoji.😐

Nejspíš proto, že by s nima nikdo nechtěl sportovat. Oni nejsou postižení na hlavu, i když to jediné by je mohlo omluvit.
Na začátku konfliktu jsem psala(tehdy to bylo o tenise) že se divím, že s nima chce ještě někdo hrát, že bych je z turnajl odlifrovala do Ruska. Postupně se moje přání naplňuje, můj názor zřejmě není tak ojedinělý, i když jsem byla označena za nacistku. Nikdo s nima nechce mít už nic společného. Putin zničil ruský národ, zničil i ty, kteří za něco stáli. Teď budou pro všechny jen vrahové.

3.3.2022 21:09

lesnížínka napsal(a):
Nejspíš proto, že by s nima nikdo nechtěl sportovat. Oni nejsou postižení na hlavu, i když to jediné by je mohlo omluvit.
Na začátku konfliktu jsem psala(tehdy to bylo o tenise) že se divím, že s nima chce ještě někdo hrát, že bych je z turnajl odlifrovala do Ruska. Postupně se moje přání naplňuje, můj názor zřejmě není tak ojedinělý, i když jsem byla označena za nacistku. Nikdo s nima nechce mít už nic společného. Putin zničil ruský národ, zničil i ty, kteří za něco stáli. Teď budou pro všechny jen vrahové.

Po tom, co jsem jsem napsala pár kontroverzních a dezinformačních příspěvků, měli by cenzoři Faunu zavřít. Bylo by to přesně v duchu vaší logiky.

Neregistrovaný uživatel

3.3.2022 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246

Me jedny dzinovy sortky od vietnamcu drží a fungují už 20 tým rokem. Tak asi proto😁

Neregistrovaný uživatel

3.3.2022 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246

Andrýsek3 napsal(a):
Ale tak to víte, že vím co na těch dezinformačních webech píší. Ale to není žádný pohled z druhé strany, to jsou prostě cíleně překroucená fakta, dohledatelné nepravdy, takové, které se dají jediným zdrojem vyvrátit. Je to cílené prznění informací. Stejně jak kdyby vám někdo cpal, že psi mňoukají. Pohled z druhé strany si můžete najít, nikdo vám ho nebere, můžete koukat na ruské zpravodajství úplně bez cenzury. To za komunistů predpokladam nebylo, informace ze západu, podle kterých byste si udělala názor. A nemají je ani v Rusku. Nikdy, nikdy, nikdy nebudu kvitovat komunismus ani žádný jiný autoritářský režim, pro vás jsem usedlá, oukej.. Ale nic lepšího než demokracii ještě nikdo nevymyslel.
V pohodě, jste jako moje babička, je ji 78 let, miluje Babiše a už od mala mi říká, jak bylo za komunistů dobře, názor jsem si udělala sama. Obávám se co mi řekne na Putina, ale dobrý, naštěstí nemá internet s dezinformačními weby. Mám ji moc ráda.

Demokracie prekroucena do diktatury jak nam předvádí eu a Brusel a nase vlda posledni leta neni demokracie. Sorry. Ale ne.

3.3.2022 21:18
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Demokracie prekroucena do diktatury jak nam předvádí eu a Brusel a nase vlda posledni leta neni demokracie. Sorry. Ale ne.

Najdi si takovou, která ti pásne líp. Problem solved.

3.3.2022 21:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Po tom, co jsem jsem napsala pár kontroverzních a dezinformačních příspěvků, měli by cenzoři Faunu zavřít. Bylo by to přesně v duchu vaší logiky.

Já jsem ale neřešila desinformace, já jsem řešila sportovce To že ostatní nevěří už ani těm ruským, kteří tvrdí, že jsou proti válce. Protože jak rozlišíme, kdo to říká jen proto, že se bojí, že by je ostatní poslali někam, že už by si nezahráli? Takže to začaly řešit kluby a organizace samy...nezahrajou.

Neregistrovaný uživatel

3.3.2022 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246

Andrýsek3 napsal(a):
Najdi si takovou, která ti pásne líp. Problem solved.

Tak se ty odstehuj do vysnene zeme zaslibene usa a prestan tu furt prudit jak se ti všechno nelibi.

neverend

3.3.2022 21:42
neverend

XXX.XXX.213.247

Joo, Ruští vozíčkáři jsou nebezpeční.😂 Pokud vím, tak neměli reprezentovat Rusko, ale měli vystupovat jako neutrální. Tyhle kroky akorát Putinovi doma nahrají body. Ono to fakt dopadne tak, že Vám tady utáhne ty kohouty. Jen čekám až tím pohrozí a tradá domů. 😐 U toho klidně můžu chybět.

3.3.2022 21:45
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tak se ty odstehuj do vysnene zeme zaslibene usa a prestan tu furt prudit jak se ti všechno nelibi.

Co se mi nelíbí? Mně se tu moc líbí ado USA se ráda jen podívám. To vy tu furt nadáváte na to, kde žijete a v jakém uskupení. 😝
Můžeš máknout na vzdělání a stát se inspektorkou v Bruselu a dělat změny, ale to je asi tak stejné zbožné přání jako že ČR vystoupí z EU.. 😇

3.3.2022 22:05

Já jsem za komunistů vyrostla, moje máma prožila za komunistů podstatnou část života...nikdy nikdo z naší rodiny nebyl v komunistické straně.
Sice jsme si žili normálně, ale tak i jako dítě jsem vnímala, že na takňačku se doma poslouchá Hlas Ameriky a nebo Svobodná Evropa, byla jsem upozorňována, že nemám nikde říkat to, o čem se doma povídalo.
No a pak se to stalo...konec "se Sovětským svazem na věšné časy" a konečně jsme začali být svobodná a demokratická země.

Možná právě proto, že jsem vyrostla za minulého režimu, jsem čím dál tím víc alergická na EU resp. na některá nařízení a nápady přicházející z Bruselu, zase mám ten pocit, že nám zase někdo něco snaží nařizovat, že nám nařizuje a že si už zase nemůžeme říkat co chceme, že už se zase nenosí mít svůj názor. Ale že bych měla mít názor většiny, protože jinak jsem rasista, xenofob, nejsem dost mutikulturní, nejsem dost "zelená" nejsem dost genderově neutrální.
Zase mám ten pocit, že už s principu bych se měla stavět na zadní.

neverend

3.3.2022 22:08
neverend

XXX.XXX.213.247

Kdyby se někdo chtěl mrkout na "Vláďu". 😂😂

https://youtu.be/FBkjd5fsf4E

3.3.2022 22:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Není to sice na mě a USA jsem tuším nikdy neadorovala, možná nějaký dílčí úspěch bych našla, ale pak asi tisíc věcí, který mi na nich vadí. A taky jsem dávno prohlásila, že pojedu kamkoliv po světě, ale zrovna USA ráda vynechám.
Leithian, zapomněla jsi, že jsi na diskusi.

4.3.2022 00:37

neverend

4.3.2022 01:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Lidi, viděli jste tohle? Vybavení ruských vojáků v 21. století...😯🙊
https://www.reflex.cz/clanek/valka-na-ukrajine/111976/rusky-vojak-ma-vybaveni-srovnatelne-s-ceskym-skolakem-80-let-7-let-prosly-proviant-a-pod-zadkem-tank-z-muzea.html

Irmo tohle už sleduji od začátku konfliktu. Pravidelná armáda nikde není vidět. Staré T55 a i vybavení jakoby místo do šrotu vozili na Ukrajinu. Vím bezpečně z minulosti že mají milon profesionálních vojáků a tanky T90 několikrát modernizované. Tanky Armata asi 300 kusů. Jenže to už je pár let zpět.Pár se jich tam mihlo, ale těch původních T90. Buď Rusko shromažďuje mohutné zálohy pro případ útoku NATO a nebo horší varianta, plánuje invazi rozšířit i dál. To by se musel člověk dostat ke zpravodajcům, ti určitě vědí víc. Je tedy pravdou, že na Ukrajinu to i tak stačí a vlastně brzy odříznou Kiev. Přerušili dodávky plynu,ropy a teď obsadí elektrárny. Pak už jen držet pozice a čekat. Putin sám řekl, že armáda je teprve před dvěma dny uvedena do stavu bojové pohotovosti. Tak ta armáda na Ukrajině je už dávno v bojové pohotovosti,tu určitě nemyslel. Nemám informace bohužel v jakých formacích a počtech jsou jednotlivé složky armády v Rusku. Nevím ani pozice z kterých by se dal vytvořit nějaký zamýšlený postup. Jen k nám do východní evropy míří další nejen Americké jednotky. Z toho lze usuzovat, že nebezpečí vzrostlo. Víc bohužel nelze vyčíst z takto malé porce informací.

4.3.2022 06:42
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Andrýsek3 napsal(a):

Já tady žádnou komunistickou propagandu nevedu, já jen tak konstatovala, jak se na dobu dávno minulou dívají lidi v mém okolí. Ať ten Putin šíří cokoli, rozhodně to není návrat do šedesátých let; jeho verze by byla naprosto jistě jiná.
Teď jsem se z různých médií dočetla, že chudák malej Putinek má Parkinsona, tak za to vlastně nemůže. Srdce mi krvácí pro jeho zmatenou mysl! On to tak nemyslel, ubohej diktátorek, on jen vlastně neví, co dělá.
Jojo, hoaxy jsou svinstvo. Otázkou je, kdo a za jakých podmínek bude rozhodovat, co je to hoax a desinformační web. A pak taky záleží, jak si to čtenář přebere. Protože vysvětlit hoax v souvislostech mi dává větší smysl, než hoax zakázat; to je už z podstaty boj s větrnými mlýny.

4.3.2022 08:11
assil

XXX.XXX.121.3

Zakazovat hoaxy nebo vypínat weby, to je cenzura jak prase a to už jsme tu jednou měli, takže fakt ne, díky, nechci.

4.3.2022 08:24

Pořád jak ta Orwellovská prasata, dokonalé. Hlavně občany držet na obláčku mimo realitu, jako když se tajil Černobil.

"Ruské úřady pohrozily deseti ruským nezávislým médiím pokutou až pět milionů rublů (přes milion korun) nebo zablokováním, pokud nesmažou své materiály o válce na Ukrajině. V pondělí to uvedla nezávislá lidskoprávní organizace Human Rights Watch (HRW). Rusku vadí slova „invaze“ či „útok“, správně podle něj má být „speciální vojenská operace“.

V sobotu ruský cenzurní úřad Roskomnadzor nařídil některým médiím v zemi, aby odstranila zmínky, které popisují vojenský útok Ruska na Ukrajinu jako „invazi“, „útok“ nebo „vyhlášení války“."

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/valka-na-ukrajine-rusko-cenzura-nezavisla-media.A220228_104653_zahranicni_mgn

https://www.forum24.cz/jak-funguje-cenzura-v-rusku-aneb-o-vyhaneni-mladych-podnikatelu/

Schvalovači styďte se, odjeďte si do Ruska, nikdo vám nebrání. Je mi z vás na blití.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2022 09:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.21

Pořád jak ta Orwellovská prasata, dokonalé. Hlavně občany držet na obláčku mimo realitu, jako když se tajil Černobil.

"Ruské úřady pohrozily deseti ruským nezávislým médiím pokutou až pět milionů rublů (přes milion korun) nebo zablokováním, pokud nesmažou své materiály o válce na Ukrajině. V pondělí to uvedla nezávislá lidskoprávní organizace Human Rights Watch (HRW). Rusku vadí slova „invaze“ či „útok“, správně podle něj má být „speciální vojenská operace“.

V sobotu ruský cenzurní úřad Roskomnadzor nařídil některým médiím v zemi, aby odstranila zmínky, které popisují vojenský útok Ruska na Ukrajinu jako „invazi“, „útok“ nebo „vyhlášení války“."

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/valka-na-ukrajine-rusko-cenzura-nezavisla-media.A220228_104653_zahranicni_mgn

https://www.forum24.cz/jak-funguje-cenzura-v-rusku-aneb-o-vyhaneni-mladych-podnikatelu/

Schvalovači styďte se, odjeďte si do Ruska, nikdo vám nebrání. Je mi z vás na blití.

Odjed si s pistolkou na ukrajinu. Nikdo ti nebrání bránit pravdu lásku mír a tu jedinou spravnou stranu svatou ukrajinu.

4.3.2022 09:14

Odjed si s pistolkou na ukrajinu. Nikdo ti nebrání bránit pravdu lásku mír a tu jedinou spravnou stranu svatou ukrajinu.

leithian, vzpamatujte se!

Ta válka ohrožuje nás všechny. Tím víc, že Rusi ostřelovali největší jadernou elektrárnu na Ukrajině a obsadili ji. A agresorem je jednoznačně Rusko. Anexi Ukrajiny nelze ospravedlnit vůbec ničím.

4.3.2022 09:15

"Ono to fakt dopadne tak, že Vám tady utáhne ty kohouty."

uf, teď mi odlehlo
ještěže to postihne jen jednoho z nás....

"Možná právě proto, že jsem vyrostla za minulého režimu, jsem čím dál tím víc alergická na EU resp. na některá nařízení a nápady přicházející z Bruselu, zase mám ten pocit, že nám zase někdo něco snaží nařizovat, že nám nařizuje a že si už zase nemůžeme říkat co chceme, že už se zase nenosí mít svůj názor. Ale že bych měla mít názor většiny, protože jinak jsem rasista, xenofob, nejsem dost mutikulturní, nejsem dost "zelená" nejsem dost genderově neutrální."

noo
tohle jaksi přináší obecně nějaké státní zřízení s nějakými pravidly, která se vůbec nikdy nebudou líbit všem, a která vždy budou existovat

a je to opět problém odtrženosti elit
a to bylo, je a bude vždy a všude
leda si koupit vlastní ostrov a vyhlásit vlastní republiku či jaké zřízení

co se týká vyjadřování názorů, myslím, že pokud člověk nepodněcuje a neschvaluje zločinnost, tak je mu dovoleno myslet a říkat si co chce

"Jojo, hoaxy jsou svinstvo. Otázkou je, kdo a za jakých podmínek bude rozhodovat, co je to hoax a desinformační web. A pak taky záleží, jak si to čtenář přebere. Protože vysvětlit hoax v souvislostech mi dává větší smysl, než hoax zakázat; to je už z podstaty boj s větrnými mlýny."

vysvětlit?
jako všem příjemcům?
jako vážně?
a kdo určí, že to vysvětlování je to správné vysvětlování a ne další hoax?
a když jsme na psech - kolikrát jsme se zde snažili vysvětlit někomu prosté zásady...marně

4.3.2022 09:18

Prosimvás, Olx, běžte zvracet někam jinam, kazíte mému psovi snídani.

4.3.2022 09:28
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Je mi strašně smutno z lidí, kteří tuhle válku schvalujou. Nechápu, jak někdo může Putina hájit a obhajovat. Jak někdo může tleskat tomu, co se na Ukrajině děje. Leithan, neverende, fakt Vám připadá správné bombardovat nemocnice, školky, sídliště a jaderné elektrárny? Opravdu?
A ještě Vás poprosím o komentář k Dimitriji Utkinovi, když tolik šermujete tou údajně nutnou denacifikací Ukrajiny.

Bezmocně vrtím hlavou nad každým, kdo pláče po návratu komunistů. A zavírá oči nad tím, že mladí nesměli studovat (kvůli pseudoprohřeškům svých rodičů), že jsme děti nutili vědomě lhát („opovaž se tohle někde povídat“), nebylo možné cestovat (nedejbože snad dokonce studovat v zahraničí), exotické ovoce bylo k dostání dvakrát ročně a jen v omezeném množství, strana a vláda kontrolovala a řídila život jednoho každého z nás...

Jasně, EU a NATO nejsou svatí. Je to ale to nejlepší, co aktuálně máme. A každý den děkuju prozřetelnosti, že jsme před lety vstoupili. A při pohledu na zprávy mě velmi mrzí, že neprošel Obamův radar.

4.3.2022 09:33

Obhajování války tu asi nikde nevidím, nebo špatně čtu.
Neverend se točí podle větru, chvíli je amík, pak čech jako poleno. Chvíli je tu doma, pak NÁS lituje, až NÁM utáhnou kohouty. Nějak se v jeho názorech nemůžu zorientovat, pokud to vůbec jde (nic ve zlém, neverende).

Leithian jako vždycky nevidí dál, než k vlastním dveřím a na svá terárka.

Ale obhajoba války tu snad neprobíhá. Doufám.

4.3.2022 09:49
Šarina

XXX.XXX.200.119

Ne, to vůbec není stejné! Ty desinformační weby byly profesionálně řízené desinformační weby cizího státu, který cíleně měnil situaci v naší zemi. Informační válka je jenom jiný druh války!
Na ty weby jste vůbec nemusela lízt, a přesto jste se s tou proruskou propagandou setkávala ze všech stran prostřednictvím tisíců (desetitsíců? statisíců?) lidí, kteří ji na sociálních sítích a v diskuzích rozšiřovali buď díky své prostoduchosti, za peníze nebo pro obojí.

A to i přesto, že lživost jejich argumentů šlo velmi snadno dohledat (pár kliknutí).

Je naivní předpokládat, že tajné služby neměly tyto weby přesně zmapované vč. všech vlivových a finančních toků.
-------------------

Co se týká místní diskuze o době před rokem 1989, tak nemám vůbec sílu toto vlákno číst. Děsí mě, jaké povrchní bagatelizace tady zaznívají, a to i od lidí, se kterými se ohledně psů celkem shodnu.

Já okupaci spřátelenými vojsky zažila. I to další hnusné hnusné hnusné období.

4.3.2022 09:58
Varaxi

XXX.XXX.150.244

leithian, vzpamatujte se!

Ta válka ohrožuje nás všechny. Tím víc, že Rusi ostřelovali největší jadernou elektrárnu na Ukrajině a obsadili ji. A agresorem je jednoznačně Rusko. Anexi Ukrajiny nelze ospravedlnit vůbec ničím.

To nešlo ani anexi Krymu. Krym patřil k Ukrajině oprávněně. A co? Osm let po tom pes neštěkl.
Před pár lety Bělorusko. A co se stalo? Nic.
Pokud dojde svět k závěru, že obětováním Ukrajiny bude mír, tak nikdo nebude dvakrát váhat. A nebude důležité, jestli a do jaké míry je to oprávněné.
Putin má červené tlačítko a červené kolečko. Jedním spustí bomby, druhým zastaví plyn. Faktem je, že možnosti jsou omezené.
Mocnosti se drží v šachu jen tehdy, když se vzájemně respektují; jakmile dojde k narušení respektu a jedna z mocností začne vyvádět voloviny, nutně dojde i k narušení rovnováhy. A nastavit tu rovnováhu je prostě těžké, i když je dobrá vůle na všech stranách. Pokud ta dobrá vůle není, tak je to nemožné.
Je to v rici. Nemá smysl si to lakovat na růžovo. Ať se stane cokoli, dobré to nebude.

4.3.2022 10:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Dasvo napsal(a):
Je mi strašně smutno z lidí, kteří tuhle válku schvalujou. Nechápu, jak někdo může Putina hájit a obhajovat. Jak někdo může tleskat tomu, co se na Ukrajině děje. Leithan, neverende, fakt Vám připadá správné bombardovat nemocnice, školky, sídliště a jaderné elektrárny? Opravdu?
A ještě Vás poprosím o komentář k Dimitriji Utkinovi, když tolik šermujete tou údajně nutnou denacifikací Ukrajiny.

Bezmocně vrtím hlavou nad každým, kdo pláče po návratu komunistů. A zavírá oči nad tím, že mladí nesměli studovat (kvůli pseudoprohřeškům svých rodičů), že jsme děti nutili vědomě lhát („opovaž se tohle někde povídat“), nebylo možné cestovat (nedejbože snad dokonce studovat v zahraničí), exotické ovoce bylo k dostání dvakrát ročně a jen v omezeném množství, strana a vláda kontrolovala a řídila život jednoho každého z nás...

Jasně, EU a NATO nejsou svatí. Je to ale to nejlepší, co aktuálně máme. A každý den děkuju prozřetelnosti, že jsme před lety vstoupili. A při pohledu na zprávy mě velmi mrzí, že neprošel Obamův radar.

Je mi strašně smutno z lidí, kteří tuhle válku schvalujou. Nechápu, jak někdo může Putina hájit a obhajovat. Jak někdo může tleskat tomu, co se na Ukrajině děje.

Vy někoho takového znáte? Myslím osobně, ne přes net.

4.3.2022 10:06

Varaxi napsal(a):
To nešlo ani anexi Krymu. Krym patřil k Ukrajině oprávněně. A co? Osm let po tom pes neštěkl.
Před pár lety Bělorusko. A co se stalo? Nic.
Pokud dojde svět k závěru, že obětováním Ukrajiny bude mír, tak nikdo nebude dvakrát váhat. A nebude důležité, jestli a do jaké míry je to oprávněné.
Putin má červené tlačítko a červené kolečko. Jedním spustí bomby, druhým zastaví plyn. Faktem je, že možnosti jsou omezené.
Mocnosti se drží v šachu jen tehdy, když se vzájemně respektují; jakmile dojde k narušení respektu a jedna z mocností začne vyvádět voloviny, nutně dojde i k narušení rovnováhy. A nastavit tu rovnováhu je prostě těžké, i když je dobrá vůle na všech stranách. Pokud ta dobrá vůle není, tak je to nemožné.
Je to v rici. Nemá smysl si to lakovat na růžovo. Ať se stane cokoli, dobré to nebude.

Září 1938, Mnichov. Stejný důvod, proč jsme museli odstoupit Hitlerovi pohraničí.

A dál? Březen 1939 - obsazení zbytku našeho území, vytvoření Protektorátu, odtržení Slovenska a vznik fašistického Slovenského štátu.

4.3.2022 10:09
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Září 1938, Mnichov. Stejný důvod, proč jsme museli odstoupit Hitlerovi pohraničí.

A dál? Březen 1939 - obsazení zbytku našeho území, vytvoření Protektorátu, odtržení Slovenska a vznik fašistického Slovenského štátu.

Já vím. Nejsem až tak politicky nevzdělaná.
Píšu Pokud dojde svět k závěru, ne že ten závěr bude správný.

4.3.2022 10:27

Varaxi napsal(a):

Tím jsem chtěla říct, že obětováním Ukrajiny to neskončí.

4.3.2022 10:27
Šarina

XXX.XXX.200.119

Varaxi napsal(a):
Je mi strašně smutno z lidí, kteří tuhle válku schvalujou. Nechápu, jak někdo může Putina hájit a obhajovat. Jak někdo může tleskat tomu, co se na Ukrajině děje.

To je právě ten problém desinformačních webů: osobně neznám nikoho, kdo by válku na Ukrajině schvaloval.

Ale kolik těch relativizujících názorů je na netu! A kolik jich je jako podle šablony!!!
Na FB několik růských chovatelek mého plemene, které si na českých štěňatech založily chovy, a dosud byly v komunikaci úplně bezproblémové, teď (než jsem si je blokla) vypisovaly naprosto nenávistní výhrůžky. Nejen proti Ukrajině, ale i proti nám, Čechům a Slovákům!
A z toho, co psaly, jasně vyplývalo, že o historii Ukrajiny neví vůbec nic, a že si ani nic neměly chuť zjistit. Dokonce odmítaly i okupaci Československa a poučovaly nás o historii naší země.

Z toho je vidět, jak jsou ty řízené desinformace všeobecně nebezpečné.

4.3.2022 10:36
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Tím jsem chtěla říct, že obětováním Ukrajiny to neskončí.

To já taky. Psala jsem, že Krym nestačil, Bělorusko nestačilo... Kdo zaručí, že Ukrajina stačit bude?
Ale pokud tomu svět uvěří, pokud uvěří, že je aspoň šance, že stačit bude, tak je s Ukrajinou ámen. Bez ohledu na to, jestli to je nebo není eticky správně.

Když já nevím. Celou koronavirovou akci mi bylo vlastně dobře. Štvalo mě to, měla jsem strach o nakažené, ale vlastně to celou dobu bylo dobré.
Toto dobré není.

4.3.2022 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Varaxi napsal(a):

Věřím, doufám, že tohle už je tak rojzeté, že svět už ,,k závěru obětovat Ukrajinu" nedojde. Už z logiky věci, mu nejde v tuto chvíli ustoupit ani o píď, protože tím by jen posílili jeho chorý mozek, že může vlastně cokoliv.

4.3.2022 10:40
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lesnížínka napsal(a):
Věřím, doufám, že tohle už je tak rojzeté, že svět už ,,k závěru obětovat Ukrajinu" nedojde. Už z logiky věci, mu nejde v tuto chvíli ustoupit ani o píď, protože tím by jen posílili jeho chorý mozek, že může vlastně cokoliv.

Taky doufám.
Na druhou stranu - kdyby zasáhnout chtěli, tak už dávno zasáhli. A teď se to tam řeže ze všech stran. Ta neochota vstoupit do otevřené války je zřejmá.
A já neříkám, že je to špatně. Neříkám, že je to dobře. To ukáže až čas.

4.3.2022 10:41
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Obhajování války tu asi nikde nevidím, nebo špatně čtu.
Neverend se točí podle větru, chvíli je amík, pak čech jako poleno. Chvíli je tu doma, pak NÁS lituje, až NÁM utáhnou kohouty. Nějak se v jeho názorech nemůžu zorientovat, pokud to vůbec jde (nic ve zlém, neverende).

Leithian jako vždycky nevidí dál, než k vlastním dveřím a na svá terárka.

Ale obhajoba války tu snad neprobíhá. Doufám.

Obhajoba války tady samozřejmě probíhá. Projděte několik stránek zpět. Několikrát je tam psáno o nutnosti „denacifikovat Ukrajinu“ o tom, jak Ukrajinci údajně vraždí a znásilňují v samozvaných republikách, a vysvětlováno, že chudák Putin samozřejmě jinou možnost neměl, protože ho k tomu „dohnal Západ“.

4.3.2022 10:42
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Varaxi napsal(a):

Ano, znám. Jednoho schvalovače mám v rodině. Tady v diskuzi vidím minimálně dva, spíš tři až čtyři.

4.3.2022 10:49
Dasvo

XXX.XXX.101.144

lesnížínka napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-byznys-komodity-dluhopisy-ruske-tankery-bloudi-morem-nikdo-jejich-ropu-nechce-ani-se-slevou-191715

Já pořád ve skrytu duše doufám, že puťka kohouty nezatáhne, protože by Rusko odepsal úplně. Ano, Evropa je na ruském plynu a ropě z velké části závislá. Nezapomínejme ale, že současně je Rusko závislé na příjmech z ropy a plynu. Může je teoreticky prodat do Číny, ale určitě ne v takovém objemu a za stejnou cenu. Převážet to loděmi je utopie a vybudovat ropovod je otázka let. Kromě toho, Čína by samozřejmě takový nucený obchod patřičně využila ve všech směrech. Rusko nemá tak docela zájem být Číně vděčné, že odkoupila jeho ropu a plyn.
Prostě to bude, kromě jiného, souboj o to, kdo déle vydrží a necouvne. A bude to bolet obě strany, to je jisté.

4.3.2022 10:50

Varaxi napsal(a):
To já taky. Psala jsem, že Krym nestačil, Bělorusko nestačilo... Kdo zaručí, že Ukrajina stačit bude?
Ale pokud tomu svět uvěří, pokud uvěří, že je aspoň šance, že stačit bude, tak je s Ukrajinou ámen. Bez ohledu na to, jestli to je nebo není eticky správně.

Když já nevím. Celou koronavirovou akci mi bylo vlastně dobře. Štvalo mě to, měla jsem strach o nakažené, ale vlastně to celou dobu bylo dobré.
Toto dobré není.

Toto dobré není.

Ano, to byl čajíček proti dnešní situaci.

Říkáme v podstatě to stejné.
Ani v nejhorším snu a noční můře by mě nenapadlo, že situace vyeskaluje tak šíleně.

4.3.2022 10:52
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Dasvo napsal(a):
Ano, znám. Jednoho schvalovače mám v rodině. Tady v diskuzi vidím minimálně dva, spíš tři až čtyři.

Já znám teda taky jednoho, ale to je spousta keců a skutek utek. Jakmile navrhl jeho syn, že teda půjde za to Rusko bojovat, když to je tak báječná země a báječné rozhodnutí, okamžitě obrátil, že to je válka, kterou si Rusko musí vybojovat samo. Takže typický příklad velkohubosti, která je slyšet, ale kromě toho nic neznamená.
Což mně teda úplně stačí k tomu, abych toho člověka měla plné zuby, to jo.

4.3.2022 10:54
Dasvo

XXX.XXX.101.144

A tady ještě ten Dimitrij, ať to nemusíte hledat:

„This is Dmitry Utkin aka "Wagner". Leader of "Wagner group" named after him. Contracted by Vladimir Putin, up to this moment still president of Russia, to "deNAZIficate" Ukraine. He has got 4 "Orders of Courage" - state decoration of Russian federation to"recognise selfless acts of courage and valour." Putin himself awarded it to him. I say it again for my many Russian friends: "to denazificate Ukraine".“

4.3.2022 10:56
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Dasvo napsal(a):
Já pořád ve skrytu duše doufám, že puťka kohouty nezatáhne, protože by Rusko odepsal úplně. Ano, Evropa je na ruském plynu a ropě z velké části závislá. Nezapomínejme ale, že současně je Rusko závislé na příjmech z ropy a plynu. Může je teoreticky prodat do Číny, ale určitě ne v takovém objemu a za stejnou cenu. Převážet to loděmi je utopie a vybudovat ropovod je otázka let. Kromě toho, Čína by samozřejmě takový nucený obchod patřičně využila ve všech směrech. Rusko nemá tak docela zájem být Číně vděčné, že odkoupila jeho ropu a plyn.
Prostě to bude, kromě jiného, souboj o to, kdo déle vydrží a necouvne. A bude to bolet obě strany, to je jisté.

Doufám, že máte pravdu. To by byla naděje na to, že třetí světová a první jaderná válka nebudou.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2022 10:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

Dasvo napsal(a):

To ze chapu proc se to deje neznamena ze to schvaluju. Ale rozhodne nechci mít usa jako světovou velmoc bez konkurenta. To same ale nechci ani u ruska. Jinak se urvou ze řetězu a pak budem jeste s laskou vzpominat na ty komunisty. Ted se to mydli na ukrajine coz je smutne ale popravde. Ukrajinu jsme zajimali my cesi nekdy nejak? Dulezity je pro me v prvni rade nas stat a my. Cim dyl se to tam bude mydlit tim hur bude. Zasah kterej by to ukoncil ve prospech ukrajiny vyvola treti svetovou. Coz snad tady nechcem nikdo. Nebo tu fakt nekomu stoji politicke vedeni jedne zeme za to aby umreli miliony? Me teda ne. Prodluzovani valky tam bude mit jen horsi a horsi ekonomicke dopady na vsechny. Rusko Ukrajinu ale kuwadrat i nas a to setsakra. Ale tak prodluzujem to cenny pohonejch hmot vesele lezou nahoru. Dneska uz nejlevnejsi v jihoceskem kraji na 40,90. Kdyz si chcete stahnout opasky o 10 direk prosim.
Ježíši kdyz se vojaci slejzaj ve skolach apod tak je jasny ze se po tom objektu strilet bude. A kdyz ukrajinci zaparkujou tank vedle nemocnice tak ta holt to schyta taky. Ten vojak se nenecha zabit jen aby naaaahodou nepadla naka strela vedle. A vy na jeho miste kdyz uz tam bejt musi byste delali to samy.
Place se tady nad mrijou. Hmmm jeji slavnej vyrobce x let nevyrobil jediny letadlo. A ji byl stezi schopnej udrzovat.
A diktaturu tu mame slusnou uz ted. A jak zjisti ze muzou vic bude hur.
Narovinu. Ne ukrajina ani jeji obyvatele mi nestoji za zatažení ČR do valky.

4.3.2022 11:10

Dasvo napsal(a):
Obhajoba války tady samozřejmě probíhá. Projděte několik stránek zpět. Několikrát je tam psáno o nutnosti „denacifikovat Ukrajinu“ o tom, jak Ukrajinci údajně vraždí a znásilňují v samozvaných republikách, a vysvětlováno, že chudák Putin samozřejmě jinou možnost neměl, protože ho k tomu „dohnal Západ“.

Já vás vzala za slovo a projela jsem stránky zpět. Ani jedno slovo o denacifikaci, ani o znásilňování tam nepadlo. Nebo už jsem opravdu naprosto slepá a pak se omluvím
Čtu průběžně, věřte mi. Vidím tu postoje od "je mi to jedno" až po "vletět tam a zabít Putina", ale nevidím schvalování toho, co se na Ukrajině děje.
Postoje k důvodům současné situace možná jsou rozdílné, ale prosím pěkně, nikdo tu myslím neschvaluje válku. Hrozně to zjednodušujete a pluralitu názorů na současnou situaci nemůžete šmahem označovat za obhajobu války.

4.3.2022 11:16
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To ze chapu proc se to deje neznamena ze to schvaluju.

Když to chápete, můžete mě zasvětit? Protože já to teda nechápu vůbec. Někdo drží zbraň u hlavy jeho dceři a vyhrožuje, že vystřelí, když nerozpoutá peklo? To je asi tak jediný důvod, který bych pochopila.
V té válce může hodně vyhrát. To skutečně může. Ale může i strašně moc ztratit.
Komu by to stálo za to? Kromě psychicky narušeného člověka asi nikomu.

Nebo tu fakt nekomu stoji politicke vedeni jedne zeme za to aby umreli miliony? Me teda ne.
Upřímě - mě taky ne. Asi se tím doznávám k zbabělectví, ale fakt ne.
Nicméně Dulezity je pro me v prvni rade nas stat a my. S tím souhlasím. A právě o to jde - kdo zaručí, že Ukrajinou to skončí? Kdo zaručí, že nas stat a my nejsme další na řadě?

Aby nedošlo k mýlce: Já si nemyslím, že tu válku schvalujete. Mám Vás vcelku ráda. Vidíte svět jinak, a to je věc, které si obecně vážím. Asi máte petřejší minulost než já (pestřejší jako že jste víc zažila, že máte víc zkušeností). Toho si zas cením.
Ale myslím, že Vám moc nerozumím. A s tím, čemu rozumím, tam souhlasím s jediným: Velmoc bez konkurenta, ať je jakákoli, USA, EU, Rusko, Čína, Indie, nevímco, je problém. To není rovnováha. A my teď potřebujeme rovnováhu, protože to je předpoklad stability.

4.3.2022 11:19
assil

XXX.XXX.121.3

To ze chapu proc se to deje neznamena ze to schvaluju. Ale rozhodne nechci mít usa jako světovou velmoc bez konkurenta. To same ale nechci ani u ruska. Jinak se urvou ze řetězu a pak budem jeste s laskou vzpominat na ty komunisty. Ted se to mydli na ukrajine coz je smutne ale popravde. Ukrajinu jsme zajimali my cesi nekdy nejak? Dulezity je pro me v prvni rade nas stat a my. Cim dyl se to tam bude mydlit tim hur bude. Zasah kterej by to ukoncil ve prospech ukrajiny vyvola treti svetovou. Coz snad tady nechcem nikdo. Nebo tu fakt nekomu stoji politicke vedeni jedne zeme za to aby umreli miliony? Me teda ne. Prodluzovani valky tam bude mit jen horsi a horsi ekonomicke dopady na vsechny. Rusko Ukrajinu ale kuwadrat i nas a to setsakra. Ale tak prodluzujem to cenny pohonejch hmot vesele lezou nahoru. Dneska uz nejlevnejsi v jihoceskem kraji na 40,90. Kdyz si chcete stahnout opasky o 10 direk prosim.
Ježíši kdyz se vojaci slejzaj ve skolach apod tak je jasny ze se po tom objektu strilet bude. A kdyz ukrajinci zaparkujou tank vedle nemocnice tak ta holt to schyta taky. Ten vojak se nenecha zabit jen aby naaaahodou nepadla naka strela vedle. A vy na jeho miste kdyz uz tam bejt musi byste delali to samy.
Place se tady nad mrijou. Hmmm jeji slavnej vyrobce x let nevyrobil jediny letadlo. A ji byl stezi schopnej udrzovat.
A diktaturu tu mame slusnou uz ted. A jak zjisti ze muzou vic bude hur.
Narovinu. Ne ukrajina ani jeji obyvatele mi nestoji za zatažení ČR do valky.

Obecně máte pravdu, blbý je, že z našeho hlediska je tohle patová situace, která pro nás nemá dobré řešení nikdy. Když se zasáhne, bude třetí světová, když se Ukrajina obětuje a nechá Rusku, za pár let máme to samý v bledě modrém někde jinde. A v podstatě další na ráně jsou jen původní satelity SSSR, tedy i my. Pro západ je tedy lepší vyčkávat, ale co je lepší pro nás, tak fakt vůbec netuším.

4.3.2022 11:20

Já vás vzala za slovo a projela jsem stránky zpět. Ani jedno slovo o denacifikaci, ani o znásilňování tam nepadlo. Nebo už jsem opravdu naprosto slepá a pak se omluvím
Čtu průběžně, věřte mi. Vidím tu postoje od "je mi to jedno" až po "vletět tam a zabít Putina", ale nevidím schvalování toho, co se na Ukrajině děje.
Postoje k důvodům současné situace možná jsou rozdílné, ale prosím pěkně, nikdo tu myslím neschvaluje válku. Hrozně to zjednodušujete a pluralitu názorů na současnou situaci nemůžete šmahem označovat za obhajobu války.

Taky nic nevidim :-) akorát neverend, jako už tradičně a roky zde, vypisuje opačné a protichůdné názory, i když má nulové znalosti z dějepisu, natož z válek + leithian to bere zkrátka jako vždy, ostatní jen diskutují o minulosti a upřesňují, jak co bylo.
Proč to děláme? No protože jsme všici podělaní strachy. Pud sebezáchovy, žádný souhlas s válkou.

4.3.2022 11:20

Padla tu různá slova... Mně utkvěla v paměti tato - necituji, nechce se mi investovat čas do hledání, tak parafrázuji - mají čekat (Rusi), až tam (na Ukrajině) začnou přibíjet nemluvňata na vrata?

4.3.2022 11:22

"třetí světová a první jaderná válka nebudou" jenže by to byla první a poslední a také by už o tom neměl kdo psát

4.3.2022 11:23

Padla tu různá slova... Mně utkvěla v paměti tato - necituji, nechce se mi investovat čas do hledání, tak parafrázuji - mají čekat (Rusi), až tam (na Ukrajině) začnou přibíjet nemluvňata na vrata?

A to máte pravdu, tohle tam snad opravdu padlo. Jdu to dohledat a přispěchám s citací omluvou.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2022 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

Varaxi napsal(a):

Když to chápete, můžete mě zasvětit? Protože já to teda nechápu vůbec. Někdo drží zbraň u hlavy jeho dceři a vyhrožuje, že vystřelí, když nerozpoutá peklo? To je asi tak jediný důvod, který bych pochopila.

Nebo tu fakt nekomu stoji politicke vedeni jedne zeme za to aby umreli miliony? Me teda ne.
Nicméně Dulezity je pro me v prvni rade nas stat a my. S tím souhlasím. A právě o to jde - kdo zaručí, že Ukrajinou to skončí? Kdo zaručí, že nas stat a my nejsme další na řadě?

Aby nedošlo k mýlce: Já si nemyslím, že tu válku schvalujete. Mám Vás vcelku ráda. Vidíte svět jinak, a to je věc, které si obecně vážím. Asi máte petřejší minulost než já (pestřejší jako že jste víc zažila, že máte víc zkušeností). Toho si zas cením.
Ale myslím, že Vám moc nerozumím. A s tím, čemu rozumím, tam souhlasím s jediným: Velmoc bez konkurenta, ať je jakákoli, USA, EU, Rusko, Čína, Indie, nevímco, je problém. To není rovnováha. A my teď potřebujeme rovnováhu, protože to je předpoklad stability.

Děkuji. Vysvětlovat tu některé detaily budu tu pro většinu stejně jak jinde jen ruskej troll a Kremloid atd.
A zatim cely tohle skoncilo jak?
Nemecko co melo po 2sv zakaz se vyzbrojovat prijaty vseobecne ted vesele a masivne zbrojí.... A my jsme hned vedle. Takze sorry vic nez nakyho rusaka kterymu je celá současná ČR úplně u zadku (dávno nemáme nic co by bylo pro kohokoli atraktivní) se bojim toho ze Německo vyzbrojuje a má nás jako sousedy. Kdyz by doslo na velkou valku. Hmm stojime na spravny strane? Hmm fajn. Ale válečné pole bude u nas. Ne ve francii nemecku nebo usa ale u nas.
A kazdej kdo schvaluje věci co k tomuhle povedou... Je doat kratkozraky.

4.3.2022 11:24
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Mně to bylo (pokrytecky) jedno, než nastala válka. Protože po vzoru Běloruska jsem tak nějak nevěřila, že k válce dojde a že s tím převratem, který jsem čekala, že nastane, bude někdo nesouhlasit. Myslím jinak než proslovy.
Úplně jsem to viděla - proběhne „zaručeně nezfalšovatelné referendum“, jakým se Putin prohlásil za ruského prezidenta do smrti, jakým se Krym připojil k Rusku, jakým se v Bělorusku zvolil Lukašenko, a tečka. Udělá se pár prohlášení, veřejně to odsoudíme. Hotovo, mise splněna.
Válka to změnila. Skoro celý svět se spojil, to je téměř stejný zázrak jako to, že já se začala zajímat o politiku.

4.3.2022 11:26

Tak jo, padlo to tam. Mea culpa, omlouvám se. Ale pořád doufám, že to nebylo myšleno jako obhajoba války. Fakt doufám.

Tak dlouho dráždili kobru bosou nohou......

Měl Putin čekat na to, až tam začnou přibíjet nemluvňata na vrata ?

4.3.2022 11:28
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Děkuji. Vysvětlovat tu některé detaily budu tu pro většinu stejně jak jinde jen ruskej troll a Kremloid atd.
Nemecko co melo po 2sv zakaz se vyzbrojovat prijaty vseobecne ted vesele a masivne zbrojí.... A my jsme hned vedle. Takze sorry vic nez nakyho rusaka kterymu je celá současná ČR úplně u zadku (dávno nemáme nic co by bylo pro kohokoli atraktivní) se bojim toho ze Německo vyzbrojuje a má nás jako sousedy. Kdyz by doslo na velkou valku. Hmm stojime na spravny strane? Hmm fajn. Ale válečné pole bude u nas. Ne ve francii nemecku nebo usa ale u nas.

Takže řešením je přestěhovat se do Německa a stát se tamním občanem? Nebo do Ruska a stát se ruským občanem?
To opravdu není na výběr nějaká střední cesta, zůstat tady a nemít válku?

4.3.2022 11:29

No a to je vono právě, padlo to v souvislosti s něčím - film Volyně, sekty jako Azov atp., které jsou buď vymyšlené, nebo svaté.

4.3.2022 11:32

A to máte pravdu, tohle tam snad opravdu padlo. Jdu to dohledat a přispěchám s citací omluvou.

Kvůli mně nemusíte...

4.3.2022 11:34

Kvůli mně nemusíte...

Ne kvůli vám, Balu. Kvůli sobě. Udržuje to moji vlastní štábní kulturu.

4.3.2022 11:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Varaxi napsal(a):

Já myslím, že Čína Rusko s radostí zastoupí

4.3.2022 11:44

Tak to napišme teda celé:
"Tak dlouho dráždili kobru bosou nohou......

Slyšela jste někdy o oddílu Azov, slyšela jste někdy o Banderovi ? Já ano, autentické vyprávění staré paní, která na Ukrajině v mládí zažila. Když si banderovci vzali do hlav, že "jako stakan bude čistá Ukrajina" - bez Židů, Poláků, Čechů, Rusínů....
A toto tam dnes vyhlásili za národní hrdiny ?

(Aby nedošlo k mýlce, nesouhlasím se vstupem RA na Ukrajinu, ale nedivím se tomu.)"

Autor je orionka a já s ní souhlasím. A nestydím se za to, nevím, proč bych měla.
Na to jí bylo odpovězeno, aby neuhýbala od tématu.
No tak to já se též omlouvám, že často uhýbám od tématu.

4.3.2022 11:45

Prosimvás, Olx, běžte zvracet někam jinam, kazíte mému psovi snídani.

Nezvracím, říkám že je mi ze schvalovačů na zvracení, to neovlivníte. Mně i mému psovi snídani kazí tito amorálové svými výroky. Překroucení jak putin a celá jeho propaganda.

4.3.2022 11:47

Nezvracím, říkám že je mi ze schvalovačů na zvracení, to neovlivníte. Mně i mému psovi snídani kazí tito amorálové svými výroky. Překroucení jak putin a celá jeho propaganda.

Tady ale žádný schvalovač není. Kromě jednoho, co je Baron Prášil. Takže můžete být v klidu :-)

4.3.2022 11:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak jo, padlo to tam. Mea culpa, omlouvám se. Ale pořád doufám, že to nebylo myšleno jako obhajoba války. Fakt doufám.

Tak dlouho dráždili kobru bosou nohou......

Měl Putin čekat na to, až tam začnou přibíjet nemluvňata na vrata ?

A jako co to bylo myšleno? Jako co? Jako pomoc ruské propagandě. A to celé není obhajoba váky? Tyhle výroky, pro mě jsou za jedno nepochopitelné od normálně uvažujícího člověka, od Čecha, který už jednu invazi zažil(či jeho předkové) a za druhé naprosto odporné.

4.3.2022 11:49

Tak to napišme teda celé:
"Tak dlouho dráždili kobru bosou nohou......

Slyšela jste někdy o oddílu Azov, slyšela jste někdy o Banderovi ? Já ano, autentické vyprávění staré paní, která na Ukrajině v mládí zažila. Když si banderovci vzali do hlav, že "jako stakan bude čistá Ukrajina" - bez Židů, Poláků, Čechů, Rusínů....
A toto tam dnes vyhlásili za národní hrdiny ?

(Aby nedošlo k mýlce, nesouhlasím se vstupem RA na Ukrajinu, ale nedivím se tomu.)"

Autor je orionka a já s ní souhlasím. A nestydím se za to, nevím, proč bych měla.
Na to jí bylo odpovězeno, aby neuhýbala od tématu.
No tak to já se též omlouvám, že často uhýbám od tématu.

A to je podle vás důvod obsazení Ukrajiny, zabíjení civilistů, ostřelování jaderné elektrárny, atd.?
To je jen zástupný důvod. Aby Rusko před světem invazi ospravedlnilo.

4.3.2022 11:53

A to je podle vás důvod obsazení Ukrajiny, zabíjení civilistů, ostřelování jaderné elektrárny, atd.?

Ano, na 99 %. A to 1 % je mozek lehce vyšinutého člověka, který tomu třeba i věří. Proč by tomu nemohl věřit? Třeba bere drogy jako Hitler. Prostě tomu věří, že ho někdo (nebo ty lidi na východě) ohrožuje.

4.3.2022 11:59

Kdyby zaútočil na Ukrajinu jen tak, má to mnohem těžší než stavět do role ublížené chudinky která to vlastně všechno dělá jen z donucení. Za všechno totiž můžou ty zlé demokratické státy na západě.

4.3.2022 12:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Megííí a kdo, který národ nemá máslo na hlavě? Za válek vypluje na povrch všechno zlé, co v lidech je. Věřím, že i v Ukrajincích, nejsou tam jen dobří lidé, jako všude jinde. Proč tady ale vytahujete Banderovce atd? Přidali se k Němcům. Ti dělali totéž, jen oficiálně. K Němcům se přidalo i x jiných států, přesto to nikdo nevytahuje a neobviňuje je z toho a toho. Vyhlazovací akce Rusů v Katyni. Koho tady chcete omlouvat? Kdo Putina dráždí? Jak dráždí? Ukrajina je suverénní stát a Putina ho.no potom, do jakové organizace, aliance a nevím čeho vstoupí. Chápete to? Nic mu po tom není. Ať si brání svoje, svoje ruské hranice, má jich hodně a ne všichni ho mají rádi tak jako Lukašenko.

4.3.2022 12:19
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lesnížínka napsal(a):
Megííí a kdo, který národ nemá máslo na hlavě? Za válek vypluje na povrch všechno zlé, co v lidech je. Věřím, že i v Ukrajincích, nejsou tam jen dobří lidé, jako všude jinde. Proč tady ale vytahujete Banderovce atd? Přidali se k Němcům. Ti dělali totéž, jen oficiálně. K Němcům se přidalo i x jiných států, přesto to nikdo nevytahuje a neobviňuje je z toho a toho. Vyhlazovací akce Rusů v Katyni. Koho tady chcete omlouvat? Kdo Putina dráždí? Jak dráždí? Ukrajina je suverénní stát a Putina ho.no potom, do jakové organizace, aliance a nevím čeho vstoupí. Chápete to? Nic mu po tom není. Ať si brání svoje, svoje ruské hranice, má jich hodně a ne všichni ho mají rádi tak jako Lukašenko.

No, všechno pravda.
Ale je třeba říkat celou pravdu. A pravda je ta, že vyhlášení vrahů za masové hrdiny je nejen neetické a nelegální, ale taky značně Putinovi usnadnilo situaci.
Jasně, kdyby k tomu nedošlo, našel by si jinou záminku. Ale je fakt, že v některých aspektech (neříkám, že v mnoha) to Ukrajina Rusku opravdu usnadnila.
Se lží se dá bojovat jen pravdou. Celou pravdou. Tak tu někteří upozorňují na to, na co se teď rádo zapomíná.
Nic není černobílé.
Je potřeba říkat pravdu. Je třeba odsoudit manipulátory a vrahy, ne je postavit na piedestal, protože to zas plodí jen další a další dezinformace, nenávist a násilí.

4.3.2022 12:24
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):

Přesně, k Němcům se přidali za války třeba Finové, takže až Rusko zase napadne Finsko, tak je to podle některých OK?
Ostatně celý tohle dohadovaní mi připadá jak dohadování o Mašínech.

4.3.2022 12:25

Varaxi napsal(a):
No, všechno pravda.
Ale je třeba říkat celou pravdu. A pravda je ta, že vyhlášení vrahů za masové hrdiny je nejen neetické a nelegální, ale taky značně Putinovi usnadnilo situaci.
Jasně, kdyby k tomu nedošlo, našel by si jinou záminku. Ale je fakt, že v některých aspektech (neříkám, že v mnoha) to Ukrajina Rusku opravdu usnadnila.
Se lží se dá bojovat jen pravdou. Celou pravdou. Tak tu někteří upozorňují na to, na co se teď rádo zapomíná.
Nic není černobílé.
Je potřeba říkat pravdu. Je třeba odsoudit manipulátory a vrahy, ne je postavit na piedestal, protože to zas plodí jen další a další dezinformace, nenávist a násilí.

Rusko plánovalo invazi rok.

Fakt si někdo může myslet, že kvůli prohlášení Bandera za hrdinu?

Fakt si někdo může myslet, že je invaze výmysl jednoho chorého mozku?

4.3.2022 12:27

lesnížínka napsal(a):
A jako co to bylo myšleno? Jako co? Jako pomoc ruské propagandě. A to celé není obhajoba váky? Tyhle výroky, pro mě jsou za jedno nepochopitelné od normálně uvažujícího člověka, od Čecha, který už jednu invazi zažil(či jeho předkové) a za druhé naprosto odporné.

Ptejte se Orionky, ne mě.
Já jen lidsky doufám, že to nemyslela jako obhajobu války, ale jako jakýsi (pro mě) prazvláštní pohled na věc. Toť vše.
Nebudu jí tu dělat advokáta, nemám potřebu a věřím, že ona o to ani nestojí a své názory si obhájí sama.

4.3.2022 12:27

assil napsal(a):
Přesně, k Němcům se přidali za války třeba Finové, takže až Rusko zase napadne Finsko, tak je to podle některých OK?
Ostatně celý tohle dohadovaní mi připadá jak dohadování o Mašínech.

A třeba taky Slováci...

4.3.2022 12:29
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Píšu: našel by si jinou záminku
Píšu, že to je záminka, ne důvod. Ale stejně mu to dalo do ruky karty, které mít nemusel.
A ne, ta invaze je výmysl více chorých mozků. To by jeden mozek nevymyslel, ani kdyby byl sebešílenější.

4.3.2022 12:30

Nikde tady nevidím, že někdo řekl, že je to ok. Ale tak myslete si, co chcete, no, co už.

4.3.2022 12:32
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Megí, co husy? Pořád jsou Vaše?

4.3.2022 12:32
assil

XXX.XXX.121.3

A třeba taky Slováci...

A Italové například. Ale Finsko má s Ruskem hranici stejně jako Ukrajina, takže vlastně OK jí překročit o osvobodit Finsko od nacismu, protože ono i ve Finsku se nějací nacisti najdou.
Jako fakt argumentovat skoro 100 let starýma křivdama, to mi přijde už dost mimo mísu, to je jak kdyby za první světový si vyrovnávali účty za napoleonský války.

4.3.2022 12:35

Varaxi napsal(a):
Píšu: našel by si jinou záminku
Píšu, že to je záminka, ne důvod. Ale stejně mu to dalo do ruky karty, které mít nemusel.
A ne, ta invaze je výmysl více chorých mozků. To by jeden mozek nevymyslel, ani kdyby byl sebešílenější.

Jenže to nejsou choré mozky, ale mozky, které chtějí ovládat, které chtějí návrat k SSSR - jak územně, tak mocí.

4.3.2022 12:40
Varaxi

XXX.XXX.150.244

assil napsal(a):
A Italové například. Ale Finsko má s Ruskem hranici stejně jako Ukrajina, takže vlastně OK jí překročit o osvobodit Finsko od nacismu, protože ono i ve Finsku se nějací nacisti najdou.
Jako fakt argumentovat skoro 100 let starýma křivdama, to mi přijde už dost mimo mísu, to je jak kdyby za první světový si vyrovnávali účty za napoleonský války.

Jo, jenomže to, že ty sto let staré křivdy někdo obhajuje doteď, to v pořádku není. Ti nacisti a vrazi byli v Ukrajině považovaní za národní hrdiny ještě v roce 2013, když tam byli známí na dovolené. Nějak pochybuji, že se to od té doby změnilo.
A opět - opravňuje to k tomu, aby tam Putin vlítl? Rozhodně a samozřejmě ne.
Dává mu to do příležitost věci zveličovat a tvrdit, že ukrajinské obyvatelstvo trpí pod vládou nácků? Trochu ano.
Nejlepší lež je ta, která se aspoň trochu zakládá na pravdě.
Tím neříkám, že si myslím, že současná ukrajinská vláda je nacistická, extrémistická nebo tak něco.

neverend

4.3.2022 12:42
neverend

XXX.XXX.255.9

Já že jsem pro válku? 😂😂 Je vidět že jste nic nepochopili.. Jen pár lidí jako např. Lethian to pochopili. Megi si myslí, že v dějepise najde odpověď na budoucí vývoj a její znalosti kolem válečného řemesla končí u taktiky "obětujeme levé křídlo a když to nepomůže, tak obětujeme pravé křídlo". 😂

4.3.2022 12:45
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jenže to nejsou choré mozky, ale mozky, které chtějí ovládat, které chtějí návrat k SSSR - jak územně, tak mocí.

A to není choré?

4.3.2022 12:47

Varaxi napsal(a):
Megí, co husy? Pořád jsou Vaše?

Nene, s megý jsme je vyhnaly. 6 za plot a 3 na silnici a pak už lidé blbě koukali, že bojovej pes chce zabít labutě, tak jsem dala megý domů a ty tři jsem zabila kamenem.
Ne, říkala jsem jim, že jestli nepůjdou za branku k faře dobrovolně, tak... a to v tomto tématu radši nedopovím :-)

4.3.2022 13:04
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Nene, s megý jsme je vyhnaly. 6 za plot a 3 na silnici a pak už lidé blbě koukali, že bojovej pes chce zabít labutě, tak jsem dala megý domů a ty tři jsem zabila kamenem.
Ne, říkala jsem jim, že jestli nepůjdou za branku k faře dobrovolně, tak... a to v tomto tématu radši nedopovím :-)

Já že husy, a vony to jsou labutě. :)

4.3.2022 13:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Třeba...že vás jako dítě štípla husa dopr...? Dobrá záminka na svatomartinskou husu

4.3.2022 13:26

Zde pochopíte, nejsme na tom až tak dobře
https://youtu.be/lsGpbvcSVoU

4.3.2022 13:28

lesnížínka napsal(a):
Třeba...že vás jako dítě štípla husa dopr...? Dobrá záminka na svatomartinskou husu

Nevím teď z hlavy... asi by to šlo napasovat na PTSD... ale jako tady od rána sněží a to mi úplně stačí :D

4.3.2022 13:32
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jirka vysvětluje věci je můj oblíbený YT kanál.
Docela mile mě tam překvapil ten díl o Německu a výuce druhé světové války. A dost mě vyděsil díl o větrání. :)

4.3.2022 13:32
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Nevím teď z hlavy... asi by to šlo napasovat na PTSD... ale jako tady od rána sněží a to mi úplně stačí :D

Tak Vy jste dlouhodobě šikanovaná těmi husami. Teda labutěmi. Na PTSD máte nárok. :)

Neregistrovaný uživatel

4.3.2022 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

Varaxi napsal(a):
Takže řešením je přestěhovat se do Německa a stát se tamním občanem? Nebo do Ruska a stát se ruským občanem?
To opravdu není na výběr nějaká střední cesta, zůstat tady a nemít válku?

Ne takhle jsem to nemyslela. Jen že se proste vic než ruska na Ukrajině obávám zbrojiciho německa.

4.3.2022 13:35

Varaxi napsal(a):
Já že husy, a vony to jsou labutě. :)

To je fuk, kdo chce psa bít... :-) Myslím, že šlo o to, že ten oddíl byl připojen k armádě oficiálně, stalo se to před těmi osmi lety, takže ne před sto lety... člověk, co to má v hlavě v pořádku, se dokáže ovládat... on už tenkrát vyhrožoval jaderným tlačítkem a za celých osm let na východě nebyl klid... proč ho za celou tu dobu někdo nesundal... sundat, všici se vzdají jaderných zbraní a máme klid nafurt.

4.3.2022 13:37
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ne takhle jsem to nemyslela. Jen že se proste vic než ruska na Ukrajině obávám zbrojiciho německa.

Dobře, díky.

4.3.2022 13:43
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To je fuk, kdo chce psa bít... :-) Myslím, že šlo o to, že ten oddíl byl připojen k armádě oficiálně, stalo se to před těmi osmi lety, takže ne před sto lety... člověk, co to má v hlavě v pořádku, se dokáže ovládat... on už tenkrát vyhrožoval jaderným tlačítkem a za celých osm let na východě nebyl klid... proč ho za celou tu dobu někdo nesundal... sundat, všici se vzdají jaderných zbraní a máme klid nafurt.

No, já Vám nevím. Jak se dělá atomovka, na to má návod každá lepší učebnice fyziky. Takže, hm, vzdát se atomovek... Ale jak zajistíme, že žádná atomovka není a nikdy nebude?
Podle mého to jde od průmyslové revoluce do kopru.
Na druhou stranu, v Zoo Praha se narodil makak vepří. A to stojí za oslavu.

4.3.2022 13:45
assil

XXX.XXX.121.3

Dřív žádný jaderný zbraně nebyly a války byly častějc než dneska. Tím to nebude.

4.3.2022 13:46
assil

XXX.XXX.121.3

Varaxi napsal(a):
A to není choré?

Není, je to boj o moc, starý jak lidstvo samo. Nevymýtí se to nikdy.

4.3.2022 13:58

assil napsal(a):
Dřív žádný jaderný zbraně nebyly a války byly častějc než dneska. Tím to nebude.

Jenže dnes slouží jako "necháš toho, nebo uvidíš"... teda spíš neuvidíš, že jo. Bojí se někdo něčeho víc?

4.3.2022 14:00

Vysvětlí mi někdo účel deaktivace účtu?

4.3.2022 14:02

Varaxi napsal(a):
A to není choré?

Je chorý chlapeček na pískovišti, peroucí se s jiným chlapečkem o lopatičku?

neverend

4.3.2022 14:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Já bych měl spoustu otázek ohledně celého tohoto konfliktu. Přijme USA uprchlíky? Má Evropa zajištěné suroviny v případě výpadku těch Ruských? Na koho dopadnou sankce a jak tvrdě mířené proti Rusku? V případě rozšíření konfliktu se k tomu postaví NATO jak? Bude jednat či zničí společně s Rusy Evropu? Německo skutečně zbrojí proti Rusku nebo jako reakce na nadcházející katastrofu co čeká Evropu? A ještě mnoho dalších otázek.

4.3.2022 14:07
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Je chorý chlapeček na pískovišti, peroucí se s jiným chlapečkem o lopatičku?

Ne.
Je Putin chlapeček?

4.3.2022 14:12

Varaxi napsal(a):
Ne.
Je Putin chlapeček?

Je to stejný princip...

4.3.2022 14:19
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Je to stejný princip...

Principiálně stejné, fakticky naprosto odlišné. Protože zatímco malý chlapeček na pískovišti je dítě a požívá z toho plynoucí výhody, Putin dítě není. Tudíž v bábovičkách, které ve vzteku rozkope on, žijí lidé.
Putin je dospělá, svéprávná a snad i inteligentní osoba nesoucí za svá rozhodnutí odpovědnost. To malý chlapec není a z podstaty věci být nemůže.
Jinými slovy:
Za chlapečka někdo odpovídá. Někdo tam může přijít, chlapečkovi vysvětlit nebo vyčinit, lopatičku vrátit tomu, komu patří.
Kdo odpovídá za Putina?

4.3.2022 14:26

Vysvětlí mi někdo účel deaktivace účtu?

Protest a "nebudu se toho účastnit". V případě Olx za to beztak můžu zas já :-)

4.3.2022 14:28

Varaxi napsal(a):
Principiálně stejné, fakticky naprosto odlišné. Protože zatímco malý chlapeček na pískovišti je dítě a požívá z toho plynoucí výhody, Putin dítě není. Tudíž v bábovičkách, které ve vzteku rozkope on, žijí lidé.
Putin je dospělá, svéprávná a snad i inteligentní osoba nesoucí za svá rozhodnutí odpovědnost. To malý chlapec není a z podstaty věci být nemůže.
Jinými slovy:
Za chlapečka někdo odpovídá. Někdo tam může přijít, chlapečkovi vysvětlit nebo vyčinit, lopatičku vrátit tomu, komu patří.
Kdo odpovídá za Putina?

Ale to, proč jeden chlapeček mlátí druhého je pořád stejný.

4.3.2022 14:29
assil

XXX.XXX.121.3

Jenže dnes slouží jako "necháš toho, nebo uvidíš"... teda spíš neuvidíš, že jo. Bojí se někdo něčeho víc?

Ne, a právě proto fungují jaderné zbraně jako odstrašovač, proto taky mohla fungovat studená válka bez bojů.

4.3.2022 16:45
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Přidám jeden dotaz:
Všimli jste si někdo, jak se Putin za poslední cca půlrok změnil? Myslím fyziognomicky. Ten kulatý, vodový obličej, ty setřené rysy. To podle mého názoru není tloušťka, to je spíš otok, nějaká forma zavodnění. (Omlouvám se za termity, nejsem odborník)
Soukromě mám trochu podezření na nějakou nemoc, nebo důsledek užívání nějakých chemických látek (a nemyslím jen léky). Plus to choré chování - izolace od lidí, nesmyslná agresivita...
Neomlouvám ho! Naopak. Jen přemýšlím nahlas.

4.3.2022 16:48

ale však se o tom spekuluje i ve "znalé" veřejnosti

4.3.2022 16:49
fikovnice

XXX.XXX.132.163

neverend napsal(a):
Mě záleží nejvíc na ČR a jejích občanech. Teď nás vysiloval covid a hned na to dorazí proti ruské sankce,vlny uprchlíků a doufám,že Putin nepřivře kohouty. Dnes bylo u Benziny za N95 42,50. Každý týden prý koruna navíc. 😐 Co tady blafeme je irelevantní a k ničemu to není. Hlavní obavy tedy mám, aby nás to nestáhlo ke dnu s celou Ukrajinou i Ruskem.😐

V Brně včera benzín za 45,- Kč...

4.3.2022 18:28

Hmm stojime na spravny strane?

Je jedno na které straně stojíme, protože jsme prostě uprostřed.

Takže geograficky si myslím to, co vy......a kdyby mi spadla bomba na barák, na zahradu, tak mě osobně asi bude úplně jedno, jestli je to bomba ruská, německá, americká.

Dnes jsem viděla video, jak ve vesnici kousek od nás na benzínce, kde mají o něco levnější palivo, než jinde, už stojí fronty aut a řidiči si dělají zásoby.
Teď aktuálně nemám největší strach z toho, že mi před barák přijede nějaký tank, ale že lidi začnou bláznit...budou hromadně vybírat vklady z bank, vykupovat trvanlivé potraviny apod.

A jako stokrát můžu říkat a i to myslet vážně, jak fandím Ukrajině a jak je Rusák fujky fujky.........do té doby, než nebudu mít co do huby pro rodinu a pro psy, do té doby než si budu dělat starosti jak budu vytápět barák, do té doby než zjistím, že nemám na to, abych používala auto, do té doby než se budu obávat o svojí existenci nebo dokonce o svojí bezpečnost.
A nebude to tak, že začnu fandit Rusku, ale bude to tak, že nebudu mít čas fandit nikomu.
Ono se dobře fandí z pohodlí domova, ono je lehké být solidární z pohodlí domova a mít plnou hubu keců o tom, co by mělo dělat NATO, co by měla dělat Čína a USA, ale upřímně...opravdu všichni řeknete "ano pojďte vypráskat Rusáky z UK" a za tím si budeme stát, i když se válečné pole přesune před náš barák??

Často kolem sebe slýchám názory, že by mělo NATO vletět na Ukrajinu a po vojensku jí pomoci....a člověk si řekne...ano to je správné, silnější by měl pomáhat slabšímu obzvlášť, když je v právu, ale na druhou stranu se bojím, že tím se válka rozpoutá už opravdicky a nebude to jen Ukrajina.

A umím já, konzumem rozmazlená děva fungovat, když budou zavřené obchody, když budu muset třeba i utéct z domova?? No nechci se podceňovat, ale nemyslím si.

Modlím se, aby se to povedlo urovnat diplomatickou cestou. Aby nakonec dojednání míru bylo úspěšné.

neverend

4.3.2022 18:30
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Když jsem jel odpoledne zpět, tak už také 45Kč.

4.3.2022 18:53

fikovnice napsal(a):

Včera jsem tankovala cca v 18 hodin na Shell na Okružní v Brně natural 95 za 41,50 Kč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík