Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2022 09:51
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ono se ničemu věřit nedá. Kdokoli se mrkne na začátek vlákna, dostane historicky seznam důkazů toho, jak naše vláda s námi manipulovala a lhala nám.
Uznávám, že nevíme všechno, že neznáme všechny dohody mezi státy, že nevíme s jistotou, kdo je čí vazal.
Ale můžeme o tom diskutovat. Tady nebo s cizinci napříč celou zeměkoulí. Můžeme svobodně napsat slovo válka, denacifikace, speciální operace, agrese. Můžeme se sami rozhodnout, na kterou stranu se postavíme. Můžeme procházet jednotlivé zdroje a informace a porovnávat je, hodnotit, vyjadřovat se k nim. Můžeme se podívat na zprávy v Austrálii, Švýcarsku nebo třeba v Jihoafrické republice.
Proto je tu relativní svoboda - relativní proto, že naprostá svoboda neexistuje.
Německa se momentálně nebojím. Ale to nic nevypovídá, ještě před měsícem jsem se nebála ani Putina.
Pravda je, že skutečnou a celou pravdu neznáme a znát nikdy nebudeme. Nelze se dozvědět všechno - vždyť ještě teď se objevují nové a nové inforamce a střípky o druhé či první světové, o Napoleonovi a jeho tažení Evropou, o třicetileté válce atd. atp.
Pro mě to je jednoduché; dokud Putin neprokáže, že na Ukrajinu musel jít bojovat pro bezpečí občanů, zůstává pro mě jediným agresorem. Dokud Putin neprokáže, že musel bombardovat jadernou elektrárnu pro bezpečí občanů, zůstává pro mě teroristou. Dokud Putin neprokáže, že musel střílet do občanů na Ukrajině, zůstává pro mě největším vrahem současnosti.
Všechny tři informace ke mně došly z různých zdrojů vč. svědectví; to, že se staly (že je na Ukrajině válka, že byla jaderná elektrárna bombardovaná Ruskem, že ruské vojenské jednotky přímo napadají bezbranné lidi na Ukrajině), považuju za prokázané.
To jsou válečné zločiny, pro které není omluvy. Musí prokázat, že neměl jinou možnost; do té doby je pro mě viník jasný.
A ne, nějaký stařík s půllitrem vodky sedící v zemljance někde uprostřed Sibiře, ten za to nemůže. Nemůžou za to běžní Rusové. Ale nemůžou za to ani běžní Ukrajinci.

Co se stalo před (více než) rokem, že mu hráblo a začal plánovat invazi na Ukrajinu? Já to furt nechápu - proč, proč, proč? Protože může? Protože tříletý chlapeček chce cizí lopatičku?
Pořád mi nejde do hlavy, proč to dělá, vždyť riskuje víc, než může získat. A že riskuje strašně moc, toho si je podle všeho vědom; tak proč se do té situace sám uvrhl?

8.3.2022 09:57
Andrýsek3

XXX.XXX.41.104

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemohl by mi teda někdo říct, jestli je tohle pravda?
https://www.e15.cz/valka-na-ukrajine/rusko-predneslo-sve-pozadavky-pro-ukonceni-valky-na-ukrajine-1388248
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/denacifikace-zmizela-rusko-mirni-pozadavky-tvrdi-poradce-ukrajinskeho-prezidenta-40389244

U nás se píše jen o těch dvou bodech - Krym a nevstoupit do NATO. A u toho vždy napíšou "mimo jiné".Zahraniční weby, včetně Reuters uvádí i tu třetí, tedy dokončení denacifikace. No nikdo jsme u toho jednání nebyl, že jo.. A ten druhý článek máte starý.

https://www.reuters.com/world/kremlin-says-russian-military-action-will-stop-moment-if-ukraine-meets-2022-03-07/

8.3.2022 10:02
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

rapotacka11 napsal(a):
Jedni to prý otevřeli, druzí to zaminovali.
Snad i domy.
Jedni se prý převlékají do uniforem druhých a ...

- že ruské vojenské jednotky přímo napadají bezbranné lidi na Ukrajině),
považuju za prokázané.

Až tak?
Mně zase vyskakují příspěvky, které tvrdí pravý opak,
ale já tomu vůbec nevěřím,
nemám to ověřené.
Dokonce jsem někde četla, že lidi, kteří chtěli
pryč, nahnali do baráků a ty zaminovali
a hlídají, aby ....
no ale, tomu nevěřím.

neverend

8.3.2022 10:09
neverend

XXX.XXX.213.247

Putin znemožnil Ukrajině vstup do NATO. Tím to končí a který šílenec by teď i po válce začal jednat o přijetí? Okamžitě má Rusa znovu na hranicích. Do Ruska prchají lidé taky před válkou z Ukrajiny a co myslíte, že tam asi budou vyprávět? Jací jsou ti zlí Rusové parchanti?🙂 Ne, budou vděčni za azyl majíc slzy v očích při vzpomínkách na své děti a příbuzné, které ty nacionalistické bandy vyvraždili. Doufám, že to zase nebude blbě pochopeno.🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2022 10:09

Andrýsek3 napsal(a):
U nás se píše jen o těch dvou bodech - Krym a nevstoupit do NATO. A u toho vždy napíšou "mimo jiné".Zahraniční weby, včetně Reuters uvádí i tu třetí, tedy dokončení denacifikace. No nikdo jsme u toho jednání nebyl, že jo.. A ten druhý článek máte starý.

https://www.reuters.com/world/kremlin-says-russian-military-action-will-stop-moment-if-ukraine-meets-2022-03-07/

Ale tam se o denacifikaci nepíše. O demilitarizaci ano, o té píší i naše média neustále. Jinak se ty podmínky asi nezměnily od těch z poloviny února.

8.3.2022 10:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ukrajina, která nevstoupí do NATO, nemůže přistoupit na demilitarizaci, protože by byla jak bezbranná, tak bez vojenských přátel, a tím pádem by byla bez jakýchkoli záruk.
Ukrajina potřebuje armádu. Každý stát ji potřebuje - pro svou obranu.
Putin po celou dobu války opakovaně lže; nevěřím, že i kdyby na to Ukrajina přistoupila, že by to dodržel.
To není nabídka ke smíru; to je falešná nabídka, o které se ví, že na ni Ukrajina nepřistoupí. Putin pak bude prohlašovat, že velkoryse nabídl mír, o který Ukrajina zjevně nemá zájem.

8.3.2022 10:20

rapotacka11 napsal(a):
- že ruské vojenské jednotky přímo napadají bezbranné lidi na Ukrajině),
považuju za prokázané.

Až tak?
Mně zase vyskakují příspěvky, které tvrdí pravý opak,
ale já tomu vůbec nevěřím,
nemám to ověřené.
Dokonce jsem někde četla, že lidi, kteří chtěli
pryč, nahnali do baráků a ty zaminovali
a hlídají, aby ....
no ale, tomu nevěřím.

Britští novináři v neoznačeném civilním autě, máte to tam i s videem. To rozhodně nebyl omyl ani akce proti vojenskému cíli.
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/rusove-zautocili-novinare-ze-sky-news-strelbu-zachytila-kamera-40389342

8.3.2022 10:23
Andrýsek3

XXX.XXX.41.104

Varaxi napsal(a):
Ukrajina, která nevstoupí do NATO, nemůže přistoupit na demilitarizaci, protože by byla jak bezbranná, tak bez vojenských přátel, a tím pádem by byla bez jakýchkoli záruk.
Putin po celou dobu války opakovaně lže; nevěřím, že i kdyby na to Ukrajina přistoupila, že by to dodržel.
To není nabídka ke smíru; to je falešná nabídka, o které se ví, že na ni Ukrajina nepřistoupí. Putin pak bude prohlašovat, že velkoryse nabídl mír, o který Ukrajina zjevně nemá zájem.

Přesně tak. Navíc věřit tomu, že podepsáním podmínek Ruska bude vše v pořádku, Ukrajina bude volná, nebude odstraněna vláda a nahrazena jinou může jen ten, co si stejně naivně myslel, že Rusku bude stačit Donbas nebo že Rusko nechá civilisty bez újmy projít. Oni tam nejeli s těmi tanky na dovolenou, aby se teď vrátili s "prázdnou".

8.3.2022 10:25
Dasvo

XXX.XXX.101.144

assil napsal(a):
Asi je, je to i jinde, každopádně to nic moc neřeší, pořád chtějí kus Ukrajiny. Ale už jim asi dochází, že blitzkrieg jim nevyšel.

Jednou z podmínek je to, že se UA ve své Ústavě vzdá veškerých nároků na vstup do, cituji, „jakýchkoliv bloků“. A to vidím trochu jako problém. Z jaké pozice Rusko něco takového žádá? Odkdy kterýkoliv stát rozhoduje o Ústavě svého souseda? Rus stále žádá víc, než na co má právo. Takhle formulované podmínky nemůžou projít, dle mého názoru.

8.3.2022 10:37

Varaxi napsal(a):

Nechci být to... ale doopravdy si někdo myslí, že NATO někdy Ukrajinu přijme? Nebo EU? https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-clenstvi-v-nato-je-podle-bidena-v-rukou-ukrajiny-tvrdi-kyjev-183095 a že by zrovna teď?
Někdo ho bude muset odstranit, jiná možnost není, a to rychle, protože můj jediný a nejblbější scénář zahrnuje "kašleme na vše od Aše na východ".

neverend

8.3.2022 10:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Varaxi napsal(a):

To nevíte a nevíme to nikdo jak bude kdo reagovat. Jenže pokud ani jedna strana ten první krok neudělá, tak by tam byla tato situace stále. Jistě že i jednání bude běh na dlouhou trať, o tom není pochyb, ale Ukrajina nemůže vyhrát. Nikdy nedosáhne bodu, kdy by Rusko zatlačila na jejich území a dobyla Kreml i s Putinem. Jedině tak by pak mohli mluvit o vítězství. To prostě nejde s tou silou co mají. I kdyby se povedlo překročit Ruské hranice, tak Rusko se "naježí" jaderným arsenálem a zase jste v koncích.🙂 A co když někdo místo Putina sejme Zelenského? Určitě to je snažší cíl. Půjde potom jednat lépe? Můžeme se dočkat ještě hodně překvapivých událostí.

8.3.2022 10:50
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Nechci být to... ale doopravdy si někdo myslí, že NATO někdy Ukrajinu přijme? Nebo EU? https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-clenstvi-v-nato-je-podle-bidena-v-rukou-ukrajiny-tvrdi-kyjev-183095 a že by zrovna teď?
Někdo ho bude muset odstranit, jiná možnost není, a to rychle, protože můj jediný a nejblbější scénář zahrnuje "kašleme na vše od Aše na východ".

Nevím. Myslím, že z přijetí Ukrajiny do NATO nekouká nic dobrého.
Ale EU? Jako já fakt nevím, nemám znalosti a tím pádem ani adekvátní názor, ale proč ne?

8.3.2022 11:13

Varaxi napsal(a):
Ale EU? Jako já fakt nevím, nemám znalosti a tím pádem ani adekvátní názor, ale proč ne?

Tak RU se vyjádřilo, že EU by zas tak nevadila, to jo. Ale věřte tomu :-/ https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ukrajina-otazky-odpovedi-vstup-do-evropske-unie-postup-co-se-musi-splnit.A220302_093143_domaci_lre

8.3.2022 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Aha, to jsem netušila.
Mají to zatrhnout!
Plete to ty hloupější.

Mě nanaštvete. Najděte si někde, jakovou má sledovanost a kdo ji sleduje. A pan generál či co to bylo, tam mluvil o neutralitě Ukrajiny, kdyby podepsala, že bude neutrální...Jsem nebyla na NETu pak, tak jsem se muže ptala, co vlastně znamená, být neutrální, výhody-nevýhody? Prý proč? No kvůli Ukrajině, co by to pak znamenalo, kdo by jí šel na pomoc, kdyby ji někdo napadl, nebo jak? Je zaručené, že neutrálního nikdo nenapadne? Tak se mi vysmál, že Ukrajina byla neutrální doteď...tohle je výsledek. Takže brnkěte generálovi, proč nejsou neutrální USA? By mě to zajímalo.

neverend

8.3.2022 11:41
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Mě nanaštvete. Najděte si někde, jakovou má sledovanost a kdo ji sleduje. A pan generál či co to bylo, tam mluvil o neutralitě Ukrajiny, kdyby podepsala, že bude neutrální...Jsem nebyla na NETu pak, tak jsem se muže ptala, co vlastně znamená, být neutrální, výhody-nevýhody? Prý proč? No kvůli Ukrajině, co by to pak znamenalo, kdo by jí šel na pomoc, kdyby ji někdo napadl, nebo jak? Je zaručené, že neutrálního nikdo nenapadne? Tak se mi vysmál, že Ukrajina byla neutrální doteď...tohle je výsledek. Takže brnkěte generálovi, proč nejsou neutrální USA? By mě to zajímalo.

Všichni republikáni.😀 Jinak ona ta politika není v Americe zdaleka takovým tématem jako tady třeba. Čím menší město, tak tím méně politiky. Zásadně tam ale je za vše odpovědný prezident. Pokud je za některého prezidenta hůř, tak je to on kdo za to může. Mají to Amíci jednodušší,co? 😀 I ty volby prezidentské a divadla kolem toho se většinou týkají větších měst. Ono teď i o Ukrajině se dozvíte spíš v těch velkých městech. Psala mi známá, že je to hrozný co Rusko udělalo na Ukrajině a u nás.😂 A jestli mám nějaké informace. Mimochodem mluví se tady stejným jazykem jako v Rusku a měli bychom se dohodnout.😀 Tak je to holt malé město,no..🙂

8.3.2022 11:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
Všichni republikáni.😀 Jinak ona ta politika není v Americe zdaleka takovým tématem jako tady třeba. Čím menší město, tak tím méně politiky. Zásadně tam ale je za vše odpovědný prezident. Pokud je za některého prezidenta hůř, tak je to on kdo za to může. Mají to Amíci jednodušší,co? 😀 I ty volby prezidentské a divadla kolem toho se většinou týkají větších měst. Ono teď i o Ukrajině se dozvíte spíš v těch velkých městech. Psala mi známá, že je to hrozný co Rusko udělalo na Ukrajině a u nás.😂 A jestli mám nějaké informace. Mimochodem mluví se tady stejným jazykem jako v Rusku a měli bychom se dohodnout.😀 Tak je to holt malé město,no..🙂

To přece není jen v Americe, tady na vesnici to někoho začne zajímat ve chvíli, kdy po nich bude chtít někdo peníze na uprchlíky a pak zjistí, kolik stojí benzín

neverend

8.3.2022 12:02
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
To přece není jen v Americe, tady na vesnici to někoho začne zajímat ve chvíli, kdy po nich bude chtít někdo peníze na uprchlíky a pak zjistí, kolik stojí benzín

V mém okolí se řeší politika pořád 😀 V práci pokud Ukrajinec něco "podělá už nejde po žních k Turkovi, ale na Rusa.😂 Jinak je ale máme rádi kluky blonďatý.🙂 Mají tam bohužel rodiny, ale zatím mimo oblast bojů. Pokud boje postoupí, tak mám sice už jen dva domy( třetí se prodal), ale tam se vejdou v pohodě. Bohužel mají tam i rodiče.. Ti už jsou staří. Tak se modlím ať boje nepostoupí, jinak tuším, že tím dobrovolníkem budu já co pojede s nima.😂 Čili za otcem zase nejedu..😐

8.3.2022 12:26
fikovnice

XXX.XXX.69.21

Cross - červená passione, Sport - červ. seduzione, Connect - červ. passione.
https://lepeupleelectrique.fr/cs/trouver-le-code-couleur-de-ma-fiat-500/
https://www.bal.cz/dotaz/kod-barvy-fiat/
Pastelová barva červená Passione, Speciální metalická barva červená Amore
https://www.fiat.cz/content/dam/fiat/cz/pricelist/2018/10/cz_334_nova_500x_s3_e6d_1-10-2018.pdf

Děkuji!

8.3.2022 12:30
assil

XXX.XXX.121.3

Dasvo napsal(a):
Jednou z podmínek je to, že se UA ve své Ústavě vzdá veškerých nároků na vstup do, cituji, „jakýchkoliv bloků“. A to vidím trochu jako problém. Z jaké pozice Rusko něco takového žádá? Odkdy kterýkoliv stát rozhoduje o Ústavě svého souseda? Rus stále žádá víc, než na co má právo. Takhle formulované podmínky nemůžou projít, dle mého názoru.

Od dob Finska. Možná že finlandizace by byla pro Ukrajinu taky dobrá cesta.

8.3.2022 12:30
fikovnice

XXX.XXX.69.21

Máte toho nepříjemného nějak moc....🙄 zvládněte to a opatrujte se!

Děkuji moc!

8.3.2022 12:34
fikovnice

XXX.XXX.69.21

No a mě na vás, kterou pokládám za velice chytrou mrzí, že se nechcete dál vzdělávat to třeba v historii-te poměrně nedávné. A že se tu tak nějak přestřelujete s never. o tom, kdo viděl víc mrtvol a míň u toho zvracel.

Napsala jsem pak, že není vhodné se o tom dále bavit (s "Neverendem"). Video od Vás zhlédnu, dnes ne, ale zhlédnu...

Jinak na "Neverenda" jsem zareagovala proto, že psal, že bychom se všichni "sesunuli". Když tuším, že já ne, tak jsem mu to prostě napsala, na tom nic zlého nespatřuji. Dál jsem to pak už stopla a on také.

8.3.2022 12:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
Od dob Finska. Možná že finlandizace by byla pro Ukrajinu taky dobrá cesta.

Tak to se Skřetovi líbit nebude https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/706135/finsko-a-svedsko-v-nato-ruska-invaze-na-ukrajinu-meni-zazite-poradky.html

8.3.2022 12:47

lesnížínka napsal(a):
Tak to se Skřetovi líbit nebude https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/706135/finsko-a-svedsko-v-nato-ruska-invaze-na-ukrajinu-meni-zazite-poradky.html

Blesk se probudil :-)

8.3.2022 12:48
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):

Ono to nebude tak horký a možná se nakonec dohodnout s USA mimo NATO.
Ale je jasný, že i pro ně Ukrajina situaci mění.
https://yle.fi/news/3-12345523

8.3.2022 12:55
Varaxi

XXX.XXX.150.244

assil napsal(a):
https://www.lidovky.cz/svet/valka-ukrajina-hoax-fake-news-seagal-rusko-kachna-podvod-factcheck-zelenskyj-drevena-zbran-novinar-t.A220308_113159_ln_zahranici_pev

Ach, ta fiktivní manželka fiktivního viceprezidenta je nádherná.

8.3.2022 13:00
Dasvo

XXX.XXX.101.144

neverend napsal(a):
V mém okolí se řeší politika pořád 😀 V práci pokud Ukrajinec něco "podělá už nejde po žních k Turkovi, ale na Rusa.😂 Jinak je ale máme rádi kluky blonďatý.🙂 Mají tam bohužel rodiny, ale zatím mimo oblast bojů. Pokud boje postoupí, tak mám sice už jen dva domy( třetí se prodal), ale tam se vejdou v pohodě. Bohužel mají tam i rodiče.. Ti už jsou staří. Tak se modlím ať boje nepostoupí, jinak tuším, že tím dobrovolníkem budu já co pojede s nima.😂 Čili za otcem zase nejedu..😐

Neverende, vy tak kouzelně plácáte.

8.3.2022 13:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
Ono to nebude tak horký a možná se nakonec dohodnout s USA mimo NATO.
Ale je jasný, že i pro ně Ukrajina situaci mění.
https://yle.fi/news/3-12345523

Je tam to, že snad 90% obyvatelstva je pro vstup do NATO. Pokud je k tomuto kroku či nekroku nutné referendum?(nevím, to je otázka) Tak je to potom jasné.

8.3.2022 13:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
https://www.lidovky.cz/svet/valka-ukrajina-hoax-fake-news-seagal-rusko-kachna-podvod-factcheck-zelenskyj-drevena-zbran-novinar-t.A220308_113159_ln_zahranici_pev

Kurňa nevíte, na které straně konfliktu stojí Chuck Norris?

8.3.2022 13:28

lesnížínka napsal(a):
Kurňa nevíte, na které straně konfliktu stojí Chuck Norris?

Víme

8.3.2022 13:39
assil

XXX.XXX.121.3

Víme

Tak to je dobrý.

8.3.2022 13:40
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
Je tam to, že snad 90% obyvatelstva je pro vstup do NATO. Pokud je k tomuto kroku či nekroku nutné referendum?(nevím, to je otázka) Tak je to potom jasné.

Ve Švédsku, ve Finsku je to mnohem míň neb tam všichni prošli proruskou masírkou.

8.3.2022 13:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
Ve Švédsku, ve Finsku je to mnohem míň neb tam všichni prošli proruskou masírkou.

Už ne, Finové už Švédy předčili. Masírka...no někdy má i opačný efekt.

8.3.2022 13:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ráno diskuse s chlapem u zpráv. On kouká(jinak se moc nezajímá, nemá čas) a že: jak to, že ty Ruské tanky nemají na sobě to Z, ale V? Vysvětluju mu, že se tak úplně neví, ale začínali s V. ,,Aháá, takže první jako vykuci, teď už jen zmr.i"

neverend

8.3.2022 14:12
neverend

XXX.XXX.213.247

Dasvo napsal(a):
Neverende, vy tak kouzelně plácáte.

Taky mě to napadlo, ale až dorazí Sarah1,tak třeba by jela s námi,ne? Pokud to tam situace dovolí, mohli bychom se stavit u té paní s těmi pejsky.🙂 Ti kluci od nás mají Ukrajinu v malíku, tak bychom to našli asi v pohodě. Já se to taky dozvěděl dnes ráno.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2022 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

assil napsal(a):
Asi je, je to i jinde, každopádně to nic moc neřeší, pořád chtějí kus Ukrajiny. Ale už jim asi dochází, že blitzkrieg jim nevyšel.

Velky prd. Kdyby chteli je ukrajina obsazena nebo rozmazla behem tejdne. Nechtej. A zatim dela to co rek ze chce od zacatku este nez vubec k cemukoli doslo.

8.3.2022 14:17
Semirah

XXX.XXX.202.168

Chtěla bych poděkovat všem, kteří se mně tady snažili pomoct najít nějaké cesty nebo kontakty, bohužel není to jednoduchý, doufejme, že k paní a jejím psům v Kijevě se pomoc dostane.

Jinak popravdě už nevím, co číst a čemu věřit. Čtete tady někdo Denník N? Je to taky dezinformační web?

Asi píšem neskoro, ale k tomuto článku:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/dobrovolnice-galina-odjet-z-ukrajiny-je-stale-tezsi-40389453

v diskusii je toto:

Vaclav Pecka
Před 1 hodinou

Prosím o kontakt na Galinu. Jezdím s tranzitem až k Dněpru. Jezdí semnou i zdravotní sestra. Jestli je možnost jet na místo odkud je problém se dostat zajedeme tam. Díky

Teda ak ešte treba niečo doručiť, prípadne niekoho zobrať - skúsiť kontaktovať toho pána - možno sa dá po prihlásení do diskusie.

Ináč tu na východe Slovenska stále kľud.

8.3.2022 14:24
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Velky prd. Kdyby chteli je ukrajina obsazena nebo rozmazla behem tejdne. Nechtej. A zatim dela to co rek ze chce od zacatku este nez vubec k cemukoli doslo.

Opravdu tomu věříte, leithan?
Ono to tak nějak začíná vypadat, že celou tuhle svinskou akci sověti dost podcenili. Skutečnost, že nejde podle plánu, už je docela zřejmá. Nebo vy si fakt myslíte, že báťuška plánoval naprosté selhávání logistiky - nedostačující zásobování nejen PHM, ale třeba i jídlem? Že on ten jeho blitzkrieg neměl být původně hotov během pár dnů?
Při úrovni korupce a šlendrijánu v matičce Rusi bych spíš souhlasil s tím, že celá jejich velká armáda stojí na hodně hliněných nohách.

8.3.2022 14:29
assil

XXX.XXX.121.3

Ale prd. To co hlavně chtěli, bylo sesadit vládu a dosadit Janukoviče, kterej už se na to třese v Minsku, a to hlavně rychle, ale vázne jim zásobování a odpor je taky větší než mysleli. A tohle by fungovalo jen na začátku, dokud se Ukrajinci ještě moc nevzmohli na odpor. Teď už nic nevyřeší ani výměna vlády, Rusko nemá na to okupovat celou Ukrajinu silou na delší dobu lidi ani peníze.

8.3.2022 14:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
Ale prd. To co hlavně chtěli, bylo sesadit vládu a dosadit Janukoviče, kterej už se na to třese v Minsku, a to hlavně rychle, ale vázne jim zásobování a odpor je taky větší než mysleli. A tohle by fungovalo jen na začátku, dokud se Ukrajinci ještě moc nevzmohli na odpor. Teď už nic nevyřeší ani výměna vlády, Rusko nemá na to okupovat celou Ukrajinu silou na delší dobu lidi ani peníze.

Janukovič z Minsku někam vyfrknul. Jestli do Moskvy, či pro jistotu až do Karibiku se neví. Tedy nevíme to my, ví to nejspíš amíci...a neverend

Neregistrovaný uživatel

8.3.2022 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.158

Hlavně že na ně svolávají Bělorusy, Čečence a nově teď Syřany Ta jejich technika je taky k pláči co tak koukám, díky Bohu, ***.
Rusko mělo Syřanům nabídnout 200 až 300 dolarů za to, že se nechají naverbovat. „Syrští vojáci strávili téměř deset let boji, které se odehrávaly v městských zástavbách. Ruským silám tyto dovednosti chybějí,“ řekla listu Jennifer Cafarellaová z Institutu pro válečná studia ve Washingtonu.

8.3.2022 14:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dasvo napsal(a):
Opravdu tomu věříte, leithan?
Ono to tak nějak začíná vypadat, že celou tuhle svinskou akci sověti dost podcenili. Skutečnost, že nejde podle plánu, už je docela zřejmá. Nebo vy si fakt myslíte, že báťuška plánoval naprosté selhávání logistiky - nedostačující zásobování nejen PHM, ale třeba i jídlem? Že on ten jeho blitzkrieg neměl být původně hotov během pár dnů?
Při úrovni korupce a šlendrijánu v matičce Rusi bych spíš souhlasil s tím, že celá jejich velká armáda stojí na hodně hliněných nohách.

To je prozápadní propaganda, vy to nechápete. Leithian má zprávy přímo z Moskvy.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2022 14:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

lesnížínka napsal(a):
To je prozápadní propaganda, vy to nechápete. Leithian má zprávy přímo z Moskvy.

Urážky urážky jak ubohé... Ale hen si posluzte když vám to zvedne sebevědomí a ego 😂🤣

8.3.2022 15:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Urážky urážky jak ubohé... Ale hen si posluzte když vám to zvedne sebevědomí a ego 😂🤣

Kde je ta urážka?

8.3.2022 15:07

Varaxi napsal(a):

Třeba proto, že pro přijetí do EU existuje nějaký přístupový protokol a ten UA nesplňuje ani náhodou. Turecko už čeká....

8.3.2022 15:08

Povězte, leithan, co opravňuje jakýkoliv stát napadnout v době míru bez výstrahy souseda, zabíjet jeho občany, ničit infrastrukturu a primárně útočit proti civilistům ve městech a nutit je tak k hromadnému exodu?

Je to dle vás standardní postup?

8.3.2022 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hlavně že na ně svolávají Bělorusy, Čečence a nově teď Syřany Ta jejich technika je taky k pláči co tak koukám, díky Bohu, ***.
Rusko mělo Syřanům nabídnout 200 až 300 dolarů za to, že se nechají naverbovat. „Syrští vojáci strávili téměř deset let boji, které se odehrávaly v městských zástavbách. Ruským silám tyto dovednosti chybějí,“ řekla listu Jennifer Cafarellaová z Institutu pro válečná studia ve Washingtonu.

Jenže zapomněli syřanům prozradit, že jim nakonec nikdo nezaplatí

8.3.2022 15:13

lesnížínka napsal(a):

Toto mě napadlo hned zkraje. Za jak dlouho vyprší v Čechách nadšení pro UA a její uprchlíky. Jakmile se šahne lidem na pohodlí a na peníze.

8.3.2022 15:14

Povězte, leithan, co opravňuje jakýkoliv stát napadnout v době míru bez výstrahy souseda, zabíjet jeho občany, ničit infrastrukturu a primárně útočit proti civilistům ve městech a nutit je tak k hromadnému exodu?

Je to dle vás standardní postup?

Se holt rusové zlehýnka ohradili, no.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2022 15:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.158

lesnížínka napsal(a):

8.3.2022 15:20

lesnížínka napsal(a):

Třeba pak budou pokračovat na Kreml. Ten je taky ve městě 😉

8.3.2022 15:23

Tak si říkám, že kdyby UK nesousedila s EU, tak bychom asi uvalili nějaké sankce, poslali nějakou humanitární pomoc, pokud by to byla nějaká ZAJÍMAVÁ země, třeba nějaké zásoby ropy, tak by tam byly asi i nějaké vojenské jednotky, ale nemyslím si, že by ty sankce byly v takovém rozsahu a pro nás by to byla zas jen další válka v televizi v přímém přenosu.

Tak si říkám, že je sice chvályhodné a správné pomáhat ukrajinským uprchlíkům, ale mám teda strach z vývoje cen, není to jen o tom benzínu, myslím, že nahoru půjde úplně všecko a jsem teda zvědavá, kdo potom pomůže našim lidem, třeba samoživitelkám a pod. a hlavně kdo to všechno zaplatí a kolik toho placení padne právě na nízkopříjmové skupiny lidí, kteří už teď počítají každou korunu.
Já teda nejsem žádný boháč, nemůžu si vyskakovat, ale žiju docela na pohodu, ano můžu si dovolit i přispívat na nějaký ten útulek, můžu si dovolit přispět "na tornádo", mohu si dovolit přispět i na Ukrajinu, sice ne nějaké závratné částky, ale můžu a bojím se, že padnu do skupiny "z ruky do huby" a budu ráda, když v tý ruce něco bude, co si potom budeme moci do tý huby dát a co potom ty lidi, co žijí dnes "z ruky do huby"?? Kam padnou oni.

Ze začátku války na Ukrajině jsem kolem sebe slyšela jen obavy o lidi na Ukrajině a o odsouzení ruské agrese a teď?? Už vnímám obavy lidí, aby měli co žrát a u těch nízkopříjmových profesí, jestli jim ukrajinský uprchlík nesebere šanci na lepší výdělek, protože bude ochoten pracovat za menší peníz.
Prostě lidi se nebojí toho, že jim přijedou ruské tanky před barák, ale začínají se bát o živobytí úměrně s tím, jak přibývá uprchlíků, úměrně s tím, jak začínají růst ceny, úměrně s tím, jak v médiích neslyší nic jiného, než že bude všechno x-krát dražší.

8.3.2022 15:31

Tak si říkám, že kdyby UK nesousedila s EU, tak bychom asi uvalili nějaké sankce, poslali nějakou humanitární pomoc, pokud by to byla nějaká ZAJÍMAVÁ země, třeba nějaké zásoby ropy, tak by tam byly asi i nějaké vojenské jednotky, ale nemyslím si, že by ty sankce byly v takovém rozsahu a pro nás by to byla zas jen další válka v televizi v přímém přenosu.

Tak si říkám, že je sice chvályhodné a správné pomáhat ukrajinským uprchlíkům, ale mám teda strach z vývoje cen, není to jen o tom benzínu, myslím, že nahoru půjde úplně všecko a jsem teda zvědavá, kdo potom pomůže našim lidem, třeba samoživitelkám a pod. a hlavně kdo to všechno zaplatí a kolik toho placení padne právě na nízkopříjmové skupiny lidí, kteří už teď počítají každou korunu.
Já teda nejsem žádný boháč, nemůžu si vyskakovat, ale žiju docela na pohodu, ano můžu si dovolit i přispívat na nějaký ten útulek, můžu si dovolit přispět "na tornádo", mohu si dovolit přispět i na Ukrajinu, sice ne nějaké závratné částky, ale můžu a bojím se, že padnu do skupiny "z ruky do huby" a budu ráda, když v tý ruce něco bude, co si potom budeme moci do tý huby dát a co potom ty lidi, co žijí dnes "z ruky do huby"?? Kam padnou oni.

Ze začátku války na Ukrajině jsem kolem sebe slyšela jen obavy o lidi na Ukrajině a o odsouzení ruské agrese a teď?? Už vnímám obavy lidí, aby měli co žrát a u těch nízkopříjmových profesí, jestli jim ukrajinský uprchlík nesebere šanci na lepší výdělek, protože bude ochoten pracovat za menší peníz.
Prostě lidi se nebojí toho, že jim přijedou ruské tanky před barák, ale začínají se bát o živobytí úměrně s tím, jak přibývá uprchlíků, úměrně s tím, jak začínají růst ceny, úměrně s tím, jak v médiích neslyší nic jiného, než že bude všechno x-krát dražší.

Třeba Pánek nějaký milión vyšetří i pro naše, třeba samozivitelky. Některé děti už neměly na školní obědy dřív. O elektřině ani nemluvím.

8.3.2022 15:33
assil

XXX.XXX.121.3

Ano, bohužel na rozdíl od ostatních EU zemí se naše vláda vykašlala na pomoc našim lidem s těmi cenami alespoň snížením daní. No co jsme si zvolili, to máme.

8.3.2022 15:34
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
Janukovič z Minsku někam vyfrknul. Jestli do Moskvy, či pro jistotu až do Karibiku se neví. Tedy nevíme to my, ví to nejspíš amíci...a neverend

Ale tak jistě, seděl tam, dokud bylo jeho dosazení na Ukrajinu reálné, teď už je to bezpředmětné, tak se asi odjel zrekreovat.

8.3.2022 15:35

Třeba pak budou pokračovat na Kreml. Ten je taky ve městě 😉

On vám dojde humor, až na Prahu přijdou ti z Německa. Nějak od nich situace UA odvedla pozornost, ale nezmizeli.

8.3.2022 15:39

assil napsal(a):
Ale tak jistě, seděl tam, dokud bylo jeho dosazení na Ukrajinu reálné, teď už je to bezpředmětné, tak se asi odjel zrekreovat.

Co o něm víte? Já to, že to byl řádně zvolený prezident odstraněný násilným převratem, který navíc financovaly USA. Tak proč ta ironie?

8.3.2022 15:41

sardullah, mícháte strašně moc věcí dohromady a podsouváte to k jednoduchému závěru, že tím, že se pomáhá uprchlíkům a vyjadřuje se podpora Ukrajině, se vám krátí životní úroveň.

Z těch peněz, co je hrazena pomoc uprchlíkům, byste stejně nic neviděla - drsně napsáno, vím, ale je to tak.

Energie "na prasáka" běží již od pádu Bohemia Energy....třeba..

A že klesne životní úroveň? Ano, asi to tak opravdu bude.

8.3.2022 15:41

assil napsal(a):
Ano, bohužel na rozdíl od ostatních EU zemí se naše vláda vykašlala na pomoc našim lidem s těmi cenami alespoň snížením daní. No co jsme si zvolili, to máme.

Zítra je to na pořadu jednání vlády...tak uvidíme, no

neverend

8.3.2022 15:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Jee, tady už to zase jede úplně jiným směrem.😀

8.3.2022 15:55
assil

XXX.XXX.121.3

Co o něm víte? Já to, že to byl řádně zvolený prezident odstraněný násilným převratem, který navíc financovaly USA. Tak proč ta ironie?

Proč ne ironie? Kdo asi zaplatil Tymošenkové za stažení žaloby na neplatnost voleb? Podle mě nebylo košer ani jeho zvolení, ani jeho odvolání a to, že byl ochoten pomáhat Putinovi v týhle situaci z něj v mých očích dělá fakt žumpu.

8.3.2022 16:01
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Třeba Pánek nějaký milión vyšetří i pro naše, třeba samozivitelky. Některé děti už neměly na školní obědy dřív. O elektřině ani nemluvím.

Taky si myslím.
Jako po tornádu ...
Eště, že je máme ("neziskovky")
Kolik, že si zaslouženě dává?
Jako Kabátek?

8.3.2022 16:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

ukradeno z fb s laskavým svolením autora
Dějiny Ruska ve zkratce
Když Lenin zemřel, ukázalo se, že druhá osoba ve straně, soudruh Trocký, je zrádce.
Soudruzi Kameněv, Zinovjev, Bucharin a Stalin soudruha Trockého svrhli, vyhnali z Ruska a pak zavraždili. Ale po několika letech se ukázalo, že soudruzi Kameněv, Zinovjev a Bucharin jsou také nepřátelé a škůdci.
A tak je statečný soudruh Jagoda zatkl a nechal popravit. O něco později Jagodu jako nepřátelského agenta zatkl a nechal popravit Ježov. Ale po několika letech se ukázalo, že Ježov nebyl soudruh, ale obyčejný zrádce a nepřátelský agent. Ježova tedy zatkl a nechal popravit Berija.
Po Stalinově smrti si všichni uvědomili, že Berija je také zrádce. A tak Žukov zatkl Beriju, kterého jako zrádce také popravili. Brzy se ale Chruščov dozvěděl, že Žukov je nepřítel a spiklenec. Vyhnal tedy Žukova na Ural.
A o něco později vyšlo najevo, že Stalin byl nepřítel, škůdce a zrádce. A s ním i většina politbyra. Tak mezitím mrtvého Stalina vyhodili z mauzolea a čestní soudruzi vedeni Chruščovem rozehnali politbyro včetně soudruha Šepilova, který se ke zrádcům a škůdcům také přidal.
Uplynulo několik let a ukázalo se, že soudruh Chruščov byl dobrovolník, podvodník, dobrodruh a nepřítel. A tak soudruh Brežněv poslal Chruščova do důchodu.
Po smrti Brežněva se ukázalo, že i on byl škůdcem a příčinou stagnace.
Pak byli ještě dva, které si nikdo neměl čas zapamatovat.
Pak ale k moci přišel mladý energický Gorbačov. A ukázalo se, že celá komunistická strana sice byla partou škůdců a nepřátel, ale teď se vše ihned napraví.
Tehdy se SSSR zhroutil.
Gorbačov se ukázal být nepřítelem, zrádcem a agentem Západu.
Poté se objevil Putin aby obnovil slávu a velikost Ruska.
Ještě se neví jak skončí. Hezké to ale nebude.

8.3.2022 16:08

sardullah, mícháte strašně moc věcí dohromady a podsouváte to k jednoduchému závěru, že tím, že se pomáhá uprchlíkům a vyjadřuje se podpora Ukrajině, se vám krátí životní úroveň.

Z těch peněz, co je hrazena pomoc uprchlíkům, byste stejně nic neviděla - drsně napsáno, vím, ale je to tak.

Energie "na prasáka" běží již od pádu Bohemia Energy....třeba..

A že klesne životní úroveň? Ano, asi to tak opravdu bude.

Ale tady nejde o nějakou momentální pomoc uprchlíkům, nejedná se o jídlo, bydlení a prostě zajištění potřeb k žití. Myslím, že tady není nikdo, kdo by řekl, že se uprchlíkům pomáhat nemá, že to stojí moc peněz. Myslím, že spousta lidí, včetně mě, když nic jiného, poslala alespoň nějaký finanční příspěvek.

Ono spíš životní úroveň v důsledku války u lidí, kteří už teď musí otočit každou korunu 2x ne-li 3x....a že se zkrátí mě? Tak to sice bude nemilé, ale jsem zdravá a nejsem náročná, tak předpokládám, že o hladu a pod mostem nebudeme.
Prostě jestli to vyznělo celkově tak, že mi vadí, že se pomáhá uprchlíkům a že díky tomu mě osobně klesne životní úroveň, tak to jsem nechtěla říct. To mi klesla i při covidu, takže děkuji tomu gurmánovi, co si nutně musel dát k obědu netopýra. (samozřejmě psáno s nadsázkou)

8.3.2022 16:33

Prosim a Jelcina a Medveděva vylili za co?

lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Prosím, ať to dobře dopadne, a co nejdřív
Nejlíp kdyby se s Ruskem domluvili, nějak se mu odpustilo a život šel dál, i když takhle snadné to určitě nebude
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/prulom-ukrajina-o-vstup-do-nato-neusiluje-krym-a-donbas-muzeme-probrat-rekl-zelenskyj-40389641#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=XQeMPwOE8NH-202203081520&dop_id=40389641&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Já vás chápu, ale dobře pro koho? Pro Ukrajinu, pro svět? Nějak se domluví, haj.l se stáhne do Kremlu, tam bude zase několik let šponovat ceny plynu, aby mohl vyzbrojit tentokrát pořádně...a naběhne na...vyberte si. Ukrajina je rozbořená, obyvatelé u nás. Jak se Sardullah bojí o úroveň lidí tady...kdo to všechno zaplatí? No my, občané EU. Protože se haj.lovi ustoupí, místo aby se vyhnal a řádně potrestal za to, co všem kolem způsobil.

Tak mě našel projev Fialy z roku 2014. A tak se ptám: je to podvrh? Zbláznil se tehdy, nebo teď?
Nezkopirujete ho sem někdo? Megiii- třeba. Jestli to tedy není ten podvrh.

8.3.2022 16:36

Nejlíp kdyby se s Ruskem domluvili, nějak se mu odpustilo a život šel dál, i když takhle snadné to určitě nebude
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/prulom-ukrajina-o-vstup-do-nato-neusiluje-krym-a-donbas-muzeme-probrat-rekl-zelenskyj-40389641#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=XQeMPwOE8NH-202203081520&dop_id=40389641&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

To psali včera na dw.com.
Nějak se mu odpustilo? Myslíte to dobře, ale ne.

8.3.2022 16:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

Prosim a Jelcina a Medveděva vylili za co?

soudruh Jelcin se uchlastal a Meďa byl jen loutka VP ,

8.3.2022 16:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

lupus4 napsal(a):

Ježíš, si to pamatuju, jak podepíraly ožralého Jelcina na každé návštěvě a my se doma řehtali nad tou nebetyčnou trapností...a za pár let...jsme to sledovali u nás Ne, ne, to byla viróza

8.3.2022 16:44

Tak mě našel projev Fialy z roku 2014. A tak se ptám: je to podvrh? Zbláznil se tehdy, nebo teď?

Netuším, o čem je řeč, o čem to bylo?

8.3.2022 16:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Netuším, o čem je řeč, o čem to bylo?

Otevírat to nebudu, protože mi to hlásí ,,pozor na obsah". Je pro mě záhadou, že ti moudří tady na foru nepřijdou na to, co je cílem takovýchto a podobných sra.ek. Rozeštvat zprvu občany, pak vlády zemí, které fungujou, rozeštvat země EU proti sobě, protože to už je to jediné, co by mohlo velké Rusko zachránit.

8.3.2022 16:52

lesnížínka napsal(a):
Otevírat to nebudu, protože mi to hlásí ,,pozor na obsah". Je pro mě záhadou, že ti moudří tady na foru nepřijdou na to, co je cílem takovýchto a podobných sra.ek. Rozeštvat zprvu občany, pak vlády zemí, které fungujou, rozeštvat země EU proti sobě, protože to už je to jediné, co by mohlo velké Rusko zachránit.

Jakej obsah? Co otevíráte neotevíráte?

8.3.2022 16:53

Vy jste se tu vzalo kde?
Opravdu navrhujete odpustit okupantovi?

To jste tady asi na špatném webu - nebo jste tu prostě schválně?

Neregistrovaný uživatel

8.3.2022 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.158

Tohle vlákno bije do očí, čtu zdejší názory a přemýšlím jak z toho ven. Okupanta a Kágébáka nesnáším, jeho manipulátorství a podmaněná média, všechno to zlo které nesmyslně dělá. Ale kdyby se opravdu domluvili, že si vezme ta území co chce, tak jak postupovat pak? Aby nás to co nejméně bolelo...

8.3.2022 17:15
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

O čem to bylo?
https://www.youtube.com/watch?v=VYA486N1MJk
https://www.youtube.com/watch?v=hxY-gbjpNXQ
https://www.youtube.com/watch?v=oivFmcmqpyY
https://www.youtube.com/watch?v=miBEoZP7Na4

8.3.2022 17:30

Tohle vlákno bije do očí, čtu zdejší názory a přemýšlím jak z toho ven. Okupanta a Kágébáka nesnáším, jeho manipulátorství a podmaněná média, všechno to zlo které nesmyslně dělá. Ale kdyby se opravdu domluvili, že si vezme ta území co chce, tak jak postupovat pak? Aby nás to co nejméně bolelo...

Tohle by byl super scénář:

Putin náhle zemře a jde do pekla. Chová se tam ale naprosto vzorně, tak po pár letech dostane opušťák. Nechá se vysadit a hned si skočí na vodku.
"Krym naš?" ptá se barmana.
"Naš" odpoví barman.
"A Donbas naš?"
"Naš."
"A co Kyjev - naš?"
"Tože naš."
Vladimír Vladimirovič je spokojený, dopije a zeptá se:
"Skolko platiť?"
"Děvjanosto griven."

neverend

8.3.2022 17:36
neverend

XXX.XXX.213.247

Tohle by byl super scénář:

Putin náhle zemře a jde do pekla. Chová se tam ale naprosto vzorně, tak po pár letech dostane opušťák. Nechá se vysadit a hned si skočí na vodku.
"Krym naš?" ptá se barmana.
"Naš" odpoví barman.
"A Donbas naš?"
"Naš."
"A co Kyjev - naš?"
"Tože naš."
Vladimír Vladimirovič je spokojený, dopije a zeptá se:
"Skolko platiť?"
"Děvjanosto griven."

😂😂😂😂 Dobrý,díky

8.3.2022 17:41

Nad náma se to teď hemží přelety stíhacích letounů.....

neverend

8.3.2022 18:05
neverend

XXX.XXX.213.247

Nás tady se naštěstí nikdo ptát nebude. Jinak on si ty území vlastně bere zpět. Např. Krym byl darován Ukrajině za Chruščova, čili za sovětské éry. Po rozpadu S. svazu celý dluh přešel na bedra Ruské federace,který byl splacen tuším až v roce 2017. Kolem 100 miliard dolarů.Původně se předpokládalo, že ho budou solidárně splácet všechny bývalé republiky S.svazu, ale nakonec tomu tak nebylo.🙂 Ukrajina naproti tomu vznesla nároky na diamantový fond, na zlaté rezervy a další majetek. Čili oni už se tam "mydlí" delší dobu. 🙂

8.3.2022 18:15

Tak konečně něco "pozitivního"

Česko je podle odborníků před další, menší vlnou epidemie koronaviru kvůli subvariantě koronaviru omikron BA.2. Podle evolučního biologa Jaroslava Flégra začátek této „vlnky“ už předpovídala relativní pozitivita testů a úterní mezitýdenní nárůst ji potvrzuje. Nárůst nesouvisí s příchodem uprchlíků z Ukrajiny, upozornil Ústav zdravotnických informací a statistiky.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-pandemie-covid-19-vlna-omikron-subvarianta.A220308_150614_domaci_indr

neverend

8.3.2022 18:32
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak konečně něco "pozitivního"

Česko je podle odborníků před další, menší vlnou epidemie koronaviru kvůli subvariantě koronaviru omikron BA.2. Podle evolučního biologa Jaroslava Flégra začátek této „vlnky“ už předpovídala relativní pozitivita testů a úterní mezitýdenní nárůst ji potvrzuje. Nárůst nesouvisí s příchodem uprchlíků z Ukrajiny, upozornil Ústav zdravotnických informací a statistiky.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-pandemie-covid-19-vlna-omikron-subvarianta.A220308_150614_domaci_indr

Ježiš náš starý dobrý covídek.😂😂😂

8.3.2022 18:36

Jo, to byly časy, kdy byla jenom korona.

8.3.2022 18:37

Jo, to byly časy, kdy byla jenom korona.

A jak jsme brblali...😂😇

8.3.2022 18:39

Sluníčko svítilo, benzín za 27,- elektrika za 1,20 . A řešili se konspirační teorie o čipech a netopýrech. Jak se to za tak krátkou dobu všechno potentovalo.

neverend

8.3.2022 18:50
neverend

XXX.XXX.213.247

Sluníčko svítilo, benzín za 27,- elektrika za 1,20 . A řešili se konspirační teorie o čipech a netopýrech. Jak se to za tak krátkou dobu všechno potentovalo.

Horší že se nám to už asi "neroztentuje". Nebo za hodně dlouho.😐

8.3.2022 18:59

Jakej obsah? Co otevíráte neotevíráte?

Žínka se bojí poslechnout si našeho premiera. Úsměvné.

8.3.2022 19:05

rapotacka11 napsal(a):
O čem to bylo?
https://www.youtube.com/watch?v=VYA486N1MJk
https://www.youtube.com/watch?v=hxY-gbjpNXQ
https://www.youtube.com/watch?v=oivFmcmqpyY
https://www.youtube.com/watch?v=miBEoZP7Na4

Je to ten "evropský recept". Vypadá jinak, mluví jinak. Internet umí všechno. Nebyla jsem si jistá.....

8.3.2022 19:06

Nesmějte se strachu, já se taky bojím, moc bojím, až na mne někdo vytáhne, že jsem pár let neplatila poplatky za psa
To víte, novináři jsou někdy šťourové...

8.3.2022 19:07
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Nad náma se to teď hemží přelety stíhacích letounů.....

Nad náma taky :-( a bylo to pěkně nepříjemné

8.3.2022 19:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Žínka se bojí poslechnout si našeho premiera. Úsměvné.

Vyskakuje mi tam hláška o závadném obsahu. Takové sra.ky já neotevírám. Vy si otevírejte na svém compu co chcete. A až se vám to povede stáhnout z normálních stránek, ráda si poslechnu.

neverend

8.3.2022 19:13
neverend

XXX.XXX.213.247

RozaTonda-mopsi napsal(a):

To budou F22 a F35. Mělo by jich tam být kolem 200.🙂

8.3.2022 19:15

lesnížínka napsal(a):
Vyskakuje mi tam hláška o závadném obsahu. Takové sra.ky já neotevírám. Vy si otevírejte na svém compu co chcete. A až se vám to povede stáhnout z normálních stránek, ráda si poslechnu.

Myslíte, že premiér mluví na každém webu jinak? No to by byla bomba !

8.3.2022 19:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No...a to nejste na Ukrajině

8.3.2022 19:37
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

neverend napsal(a):
To budou F22 a F35. Mělo by jich tam být kolem 200.🙂

Kde "tam" by jich mělo být 200?

Předpokládám, že nad váma svištely taky,, pokud bydlite ještě tam, kde jste psal kdysi.. od nás cca 30 km ...

neverend

8.3.2022 19:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Předpokládám, že nad váma svištely taky,, pokud bydlite ještě tam, kde jste psal kdysi.. od nás cca 30 km ...

Nám se tu vyhnou, zbytečně by narušovali civilní letový provoz. Jinak Biden zakázal dovoz ropy z Ruska. To ještě zvýší cenu na trzích. U nás (Mělník )na Shell-ce dnes už svítí 49,90 za litr nafty. To jde rychle nahoru.😐

8.3.2022 19:49

neverend

8.3.2022 20:01
neverend

XXX.XXX.213.247

Omlouvám se, jsem se upsal v jedné nule. Dvacet samozřejmě. 🙂 Samozřejmě i další letouny namátkou f16 L. Jinak já jsem teď spíš poblíž Prahy, tak jsem od Vás tak 60km.🙂 Nic jsem tady neslyšel, celý den jsem venku.

8.3.2022 20:05

neverend napsal(a):
Omlouvám se, jsem se upsal v jedné nule. Dvacet samozřejmě. 🙂 Samozřejmě i další letouny namátkou f16 L. Jinak já jsem teď spíš poblíž Prahy, tak jsem od Vás tak 60km.🙂 Nic jsem tady neslyšel, celý den jsem venku.

Já je potkala nad Moravskou Třebovou.
Kam letí? Slovensko? Polsko?

8.3.2022 20:06
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Plánuje vláda umístit na
benzínové pumpy psychology?

8.3.2022 20:17
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Já je potkala nad Moravskou Třebovou.
Kam letí? Slovensko? Polsko?

Flightradar24.com tady sleduju éra já. Taky mě zajímalo, co tady furt lítá. Najdete tam odkud kam letí, čí je a tak.

8.3.2022 20:20
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

neverend napsal(a):
Nám se tu vyhnou, zbytečně by narušovali civilní letový provoz. Jinak Biden zakázal dovoz ropy z Ruska. To ještě zvýší cenu na trzích. U nás (Mělník )na Shell-ce dnes už svítí 49,90 za litr nafty. To jde rychle nahoru.😐

U nás též letí nahoru a neuveritelne fronty před benzinkama
Lidi panikari stejně jako při prvni vlně covidu. To sehnat droždí, těstoviny a mouku byl v jednu dobu nadlidský úkol:-(

Stejně tak jako vykoupene roušky,respiratory, gumové rukavice a dezinfekce ceny pak letely nahoru jako teď u benzínu

Tak verim , že čím vyšší cena benzínu, tím vic pujde na dračku

8.3.2022 20:32

Andrýsek3 napsal(a):
Flightradar24.com tady sleduju éra já. Taky mě zajímalo, co tady furt lítá. Najdete tam odkud kam letí, čí je a tak.

Teď letí jeden velký americký Boeing C-17A Globemaster III ze základny Ramstein do Rzeszowa. Za chvíli tam bude - krásné letadlo.

8.3.2022 20:33

Teď letí jeden velký americký Boeing C-17A Globemaster III ze základny Ramstein do Rzeszowa. Za chvíli tam bude - krásné letadlo.

Ten dnešní přelet stíhaček... Možná šlo o tohle:
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/polsko-je-ochotne-pustit-stihacky-o-nez-zada-kyjev-40389673#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=WBBBQQ2ljFf-202203081931&dop_id=40389673&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

8.3.2022 20:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):

Já také. Ale stíhačky se vám tam nezobrazí

neverend

8.3.2022 20:47
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Já také. Ale stíhačky se vám tam nezobrazí

Ještě aby.😂 To by nepřítel uvítal.🙂

8.3.2022 20:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Já nestačím zírat, kolik lidí se najednou ohání potřebama matek samoživitelek. Jakmile se někde probírá pomoc zasaženým válkou, okamžitě se začnou rojit komentáře typu "...mně je jich samozřejmě líto, já jim to nepřeju...ALE co naše matky samoživitelky? A co my? A ty ceny energií a pohonných hmot...sami málo máme"
Jen člověk mdlého ducha může nevidět rozdíl. Fakt chcete srovnávat naše matky samoživitelky a ukrajinský matky, který přišly o domov, o střechu nad hlavou, možná i o chlapa v boji a s dětma v náručí se vydaly za hranice?
To jsou reálný příběhy, ne pohádky. Tady jsou lidi z Ukrajiny, kteří říkají, že se nemají kam vrátit, protože jejich domov je srovnanej se zemí, přišli o všechno.
Naše uklízečka je zas naopak nešťastná, protože její těhotná dcera nechce přijet do Čech, chce zůstat se svým chlapem poblíž Kyjeva...
Fakt chcete srovnávat situaci lidí ze země zasažený válkou s kýmkoli z ČR, byť sociálně slabším?

8.3.2022 21:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Já nestačím zírat, kolik lidí se najednou ohání potřebama matek samoživitelek. Jakmile se někde probírá pomoc zasaženým válkou, okamžitě se začnou rojit komentáře typu "...mně je jich samozřejmě líto, já jim to nepřeju...ALE co naše matky samoživitelky? A co my? A ty ceny energií a pohonných hmot...sami málo máme"
Jen člověk mdlého ducha může nevidět rozdíl. Fakt chcete srovnávat naše matky samoživitelky a ukrajinský matky, který přišly o domov, o střechu nad hlavou, možná i o chlapa v boji a s dětma v náručí se vydaly za hranice?
To jsou reálný příběhy, ne pohádky. Tady jsou lidi z Ukrajiny, kteří říkají, že se nemají kam vrátit, protože jejich domov je srovnanej se zemí, přišli o všechno.
Naše uklízečka je zas naopak nešťastná, protože její těhotná dcera nechce přijet do Čech, chce zůstat se svým chlapem poblíž Kyjeva...
Fakt chcete srovnávat situaci lidí ze země zasažený válkou s kýmkoli z ČR, byť sociálně slabším?

Chtěla jsem napsat něco podobného, ale zřejmě bych slyšela, jak to zrovna já můžu těžko pochopit, tak jsem raděj nepsala nic. Ale souhlasím s váma bez výhrad. A dodám, že nikdo nikomu nebrání, aby místo ukrajinských matek, sponzoroval matky-samoživitelky.

neverend

8.3.2022 21:04
neverend

XXX.XXX.213.247

U nás též letí nahoru a neuveritelne fronty před benzinkama
Lidi panikari stejně jako při prvni vlně covidu. To sehnat droždí, těstoviny a mouku byl v jednu dobu nadlidský úkol:-(

Stejně tak jako vykoupene roušky,respiratory, gumové rukavice a dezinfekce ceny pak letely nahoru jako teď u benzínu

Tak verim , že čím vyšší cena benzínu, tím vic pujde na dračku

U nás zatím klid, ani fronty jsem nezaznamenal nikde nějaké neobvyklé. Vše jsem koupil ještě po cestě domů kolem sedmé hodiny.🙂 Dokonce 1kg Jihlavanky za 99Kč. 😀 To abych vydržel do noci a mohl volat domů.🙂 Si připadám jak E.T. The Extra-Terrestial.😂

8.3.2022 21:07

Andrýsek3 napsal(a):

Tady mají dokonce i vlajky a i věci, co jsou na jiných radarech placené (jééé zrovna tajné military, ale dopravní :D) :-)
https://globe.adsbexchange.com/?icao=33fff3

neverend

8.3.2022 21:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Terven napsal(a):

Terven, kdyby jen matky samoživitelky..😐 Víte kolik našich lidí teď bude ohrožena třeba neschopností splácet svůj dům? 😐 Klidně to může vystřelit na dvojnásobek co mají nyní. Vždyť o to základní mohou přijít a to je bydlení.😐 Dnes jsem mluvil se známou pokladní z Tesca a díky nájmu co platí,nemůže koupit boty všem svým dětem.😐 Musí postupně a na výlet se školou sice jet mohou, ale těch pár stovek jí bude chybět další měsíc. Do KFC už nemohou s ostatními, na to už nemá.😐Pokud něco ještě zdraží, tak jak dlouho bude moci ještě "couvat"? Mezi lidmi se teď bude horšit nálada a tak bych tohle nikde moc nepropagoval osobně. Mohla byste dostat "po tlamě"😂 Bez urážky,ano? 🙂 Tak ono zase těch Ukrajinců musí být rozumný počet.Nejsme jako státeček nafukovací a ty peníze teď budou chybět všude.

8.3.2022 21:42

"Fakt chcete srovnávat situaci lidí ze země zasažený válkou s kýmkoli z ČR, byť sociálně slabším?"
Nechci. Mně ale to, že vláda lítá do VB, cožto si mohli zatelefonovat o blbostech, místo aby konečně něco řešili doma, vadí.
A pak zas mi někdo řekne, že chudák vláda je tam chvíli, cožto ale tak není, oni jsou tam už popadesáté, tak asi ví, co maj dělat, jak to chodí.
Ony ty moje "stížnosti" nesouvisí s pomocí UA, ale s tím, že tady se furt nic neděje, i když už to začlo loni a furt nic nemáme. Jenom "jsme připravení", ale to není pravda, "celý" svět neví, co bude dělat, jen náš premiér samozřejmě ví, zařídí, ale já nic nevidím.
Nevím teda, jak to myslí ostatní, doufám, že ne jako "sami máme málo", to snad ani nejde... i když... jestli to řeknou veřejně... přemýšlela jsem o tom, jestli jsou opilí nebo vyšinutí, protože mně se nechce věřit, že toho je někdo v téhle situaci schopný.
A orionko, chápu, jak je to napjaté a že každý den není hvězdička, ale on ty krátké příspěvky málokdo pochopí tak, jak to myslíte, a pak ještě Andrýskovi říct, že je lhářka, když vlastně jen některé výroky pochopila jinak... to nebylo ok. Práskačství jsem tady teda taky nečekala a v tomto stojím za Vámi, nevím za kým vlastně, ale tak zkusme se v těchto vypjatých chvílích vyjadřovat jasněji, mohlo by to pomoct od nedorozumění.
Jste si tady nikdo ani nevšiml dvouletého výročí :-) (já taky ne, až po týdnu)
edit.: aha, tak neverend to myslí vážně, no tak nic :-/

8.3.2022 22:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Terven, žinko:
Ono to srovnávat samozřejmě nelze,.. a nikdo ani nechce myslím

Pokud nejste v té situaci lidí, kteří teď mají sotva co jíst a bude ještě zdraženo víc, bez navýšení jejich nuzné mzdy, tak se to lehko povídá, hůř koná,,,
A povídat to, co píšete zde paní s dětma, která pro ně nebude mít na jídlo, na školu a nájem?

Vždyť i ona může přijít o střechu nad hlavou a domov.... já teda chápu, že i pro naše lidí v nouzi to bude strašné drama strach a frustrace a dokážu pochopit, že jim je Ukrajina fuk, protože pomáhat může jen ten, kdo na to má (finance, moc, sílu fyzickou či psychickou)

A věřím, že i Vy,pokud by jste byly v situaci, kdy jste samozivitelky a otáčíte každou korunu pro vaše dítě, tak by jste přemýšlely jinak a tu poslední kurku daly svému ditku...

8.3.2022 22:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Terven, žinko:
Ono to srovnávat samozřejmě nelze,.. a nikdo ani nechce myslím

Pokud nejste v té situaci lidí, kteří teď mají sotva co jíst a bude ještě zdraženo víc, bez navýšení jejich nuzné mzdy, tak se to lehko povídá, hůř koná,,,
A povídat to, co píšete zde paní s dětma, která pro ně nebude mít na jídlo, na školu a nájem?

Vždyť i ona může přijít o střechu nad hlavou a domov.... já teda chápu, že i pro naše lidí v nouzi to bude strašné drama strach a frustrace a dokážu pochopit, že jim je Ukrajina fuk, protože pomáhat může jen ten, kdo na to má (finance, moc, sílu fyzickou či psychickou)

A věřím, že i Vy,pokud by jste byly v situaci, kdy jste samozivitelky a otáčíte každou korunu pro vaše dítě, tak by jste přemýšlely jinak a tu poslední kurku daly svému ditku...

A věřím, že i Vy,pokud by jste byla v situaci, kdy jste samozivitelka a otáčíte každou korunu pro vaše dítě, tak by jste přemýšlela jinak a tu poslední kurku by jste dala svému ditku...

Tady ale nejde o to, že by někdo někomu vyčítal, že nepřispěje. Dovedu pochopit, že někdo, kdo žije na hranici životního minima, neposílá peníze na dobročinné účely.
Co mi hlava nebere je, že někomu leží v žaludku pomoc lidem zasaženým válkou, má potřebu ji kritizovat a poukazovat na to, že by měla být směřována jinam - třeba k našim matkám samoživitelkám.

8.3.2022 22:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Z jiného soudku. Putinova rodina se údajně ukrývá na chatě ve Švýcarsku. Gymnastka a 4! děti. Nemohl by prosím někdo rodinu naložit a zavézt do Mariupolu?

8.3.2022 23:16
fikovnice

XXX.XXX.68.5

A myslíte, že jeho odstranění situaci vyřeší?
Popravdě já např. Lavrova považuji za velmi podobného lumpa...

8.3.2022 23:19
fikovnice

XXX.XXX.68.5

Varaxi napsal(a):

Bohužel UA teď nesplňuje podmínky ani pro vstup do EU, možná v budoucnu, ale odhad je, že až v horizontu let.

8.3.2022 23:31

fikovnice napsal(a):
A myslíte, že jeho odstranění situaci vyřeší?
Popravdě já např. Lavrova považuji za velmi podobného lumpa...

Ne, na celé partě jsme se dohodli o 456 příspěvků vzad :-) Ale mě zajímá, kdo tam pak koho dosadí.
Lesnížínko, nechcete s tou nenávistí něco dělat? Nemyslím to zle, ale... jdete popravovat děti? Tak si to užijte. Ale v pohodě, nejste v tom sama, teď poslední dva tři roky se ukazuje, co v lidech je, tenhle národ je už docela v h... :-)

8.3.2022 23:40
fikovnice

XXX.XXX.68.5

...ale vy dvě jste, myslím si, celkem blízko sebe...
Ale už cca dva dny zpátky řidiči přece (i v Praze) míjeli kolonu vojenských vozidel (belgických - NATO).

8.3.2022 23:46
fikovnice

XXX.XXX.68.5

Terven napsal(a):

...a bude hůř "Terven", domnívám se...
Po vlně solidarity s Ukrajinci začne vadit, že zabírají prac. pozice, že dostávají bydlení, nějakou podporu, atd.

neverend

8.3.2022 23:51
neverend

XXX.XXX.213.247

A dámy, vše nejlepší k vašemu dnešnímu svátku.

8.3.2022 23:53

neverend napsal(a):
Ještě aby.😂 To by nepřítel uvítal.🙂

A co je teda tohle? 😯🙊

9.3.2022 00:04
fikovnice

XXX.XXX.68.5

"Stovky Rusů denně se vydávají na cestu vlakem nebo auty z Petrohradu do Helsinek a překračují tak hranici do Evropské unie. Zájem o pozemní spojení výrazně vzrostl po ruské invazi na Ukrajinu 24. února a po uzavření vzdušného prostoru pro ruská letadla. Lidé opouštějí Rusko v obavách, že by se válka na Ukrajině mohla proměnit ve střet Ruska a celé Evropy. Informovala o tom agentura Reuters."

Tady je něco k těm finským hranicím...

neverend

9.3.2022 00:10
neverend

XXX.XXX.213.247

A co je teda tohle? 😯🙊

Vojenská letadla jsou zobrazována v omezeném režimu. Bývá to mimo reálný čas,nebo místo formace je zobrazen jediný objekt. Jednoduše to nesmí odpovídat reálnému stavu.

9.3.2022 00:18

neverend napsal(a):
Vojenská letadla jsou zobrazována v omezeném režimu. Bývá to mimo reálný čas,nebo místo formace je zobrazen jediný objekt. Jednoduše to nesmí odpovídat reálnému stavu.

Aha, já jsem myslela, že se na veřejně přístupném webu nezobrazují vůbec.

neverend

9.3.2022 00:33
neverend

XXX.XXX.213.247

Aha, já jsem myslela, že se na veřejně přístupném webu nezobrazují vůbec.

Já přesně ta pravidla neznám taky.🙂

9.3.2022 05:17
Dája6

XXX.XXX.68.251

Terven napsal(a):

Dobré ránko 😜,
Treven mate u mě největší prst nahoru👍. Super.
Dája

9.3.2022 06:44
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Terven napsal(a):

Já s Vámi souhlasím.
Ale na druhou stranu, já nikdy nepatřila k sociálně slabé vrstvě. Nikdy jsem nebyla v průměru nebo výš, ale i ten můj podprůměr byl vždycky vcelku pohodlný. Nepiju, nekouřím, neplatím nájem. Že jsem byla pětkrát u moře během života a ne posledního roku, s tím žít můžu.
Pamatuju spolužačku, která neměla dvacet korun měsíčně na vstup na squash. Nikdy, ani jednou jedinkrát, si nekoupila kávu v automatu, protože na ni zkrátka neměla. Nikdy neměla nic nadstandardního, nikdy nejela na žádný výlet. Do školy chodila denně pěšky 4 km, protože si rodina nemohla dovolit lítačku na autobus. Oblečení měla poděděné po starším bratrovi a za pár kaček z blešáku; nové šaty měla z asijské tržnice, byly sváteční a měla je jen jediné.
Naprosto se to nedá srovnávat s hrůzami války. Ale stejně si myslím, že rodina, která je na tom takto a ne vlastní vinou (alkohol, drogy, kouření, hazard...), by měla být nějak lépe podporovaná.
Chtít od takových rodin, aby přispěly na uprchlíky, to je opravdu na místě argumentovat, že ta rodina má sama málo. To je prostě fakt.
Jsem si vědoma, že Vy o takových rodinách nemluvíte; mluvíte spíš o někom na mé finanční hladině. Taky znám lidi „sami máme málo“, kteří si kupovali nové mobily a židle, i když předchozí stále ještě sloužily, celá rodina kouří a děti mají komplet nové oblečení. Chápu, co tím chcete říct. A v obecné rovině souhlasím.
Ale v konkrétních případech to chce znát tu rodinu poměrně dobře, protože na první pohled nemusí být ten finanční nedostatek vidět.

9.3.2022 06:50
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tak jsem si ho googlila, no pěkné.
Já tam od začátku invaze koukám na hlídacího psa, co lítá na Polsko - ukrajinských hranicích. Teď ho nemůžu najit, ale je to taky pořádný macek od Amerického letectva. 😇

9.3.2022 07:16
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Terven napsal(a):
A věřím, že i Vy,pokud by jste byla v situaci, kdy jste samozivitelka a otáčíte každou korunu pro vaše dítě, tak by jste přemýšlela jinak a tu poslední kurku by jste dala svému ditku...

Tady ale nejde o to, že by někdo někomu vyčítal, že nepřispěje. Dovedu pochopit, že někdo, kdo žije na hranici životního minima, neposílá peníze na dobročinné účely.
Co mi hlava nebere je, že někomu leží v žaludku pomoc lidem zasaženým válkou, má potřebu ji kritizovat a poukazovat na to, že by měla být směřována jinam - třeba k našim matkám samoživitelkám.

S tím souhlasím,

To je úplně to stejné jako udavačstvi ... je to obyčejná závist .
Jenže to jsou lidi ,kteří mají málo vždycky... s jídlem roste chuť...

9.3.2022 07:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ne, na celé partě jsme se dohodli o 456 příspěvků vzad :-) Ale mě zajímá, kdo tam pak koho dosadí.
Lesnížínko, nechcete s tou nenávistí něco dělat? Nemyslím to zle, ale... jdete popravovat děti? Tak si to užijte. Ale v pohodě, nejste v tom sama, teď poslední dva tři roky se ukazuje, co v lidech je, tenhle národ je už docela v h... :-)

No zrovna takto jsem to nemyslela To bych napsala, ať je někdo odpraví zrovna v tom Švýcarsku, ne? A když už jste to vzpomněla, Putin nepopravuje děti? Myslela jsem to jako poznávací zájezd se vzkazem Putinovi, že je v Mariupolu jeho rodina.

9.3.2022 08:05

"že zabírají prac. pozice"

ty hezky dlouho neobsazené?
protože našinec to dělat nechce?
prosím, u nás je pracovní síly nedostatek.....

"Chtít od takových rodin, aby přispěly na uprchlíky, to je opravdu na místě argumentovat, že ta rodina má sama málo"
někdo opravdu chce od takových rodin, aby přispívaly?
to fakt ne!

9.3.2022 08:20
Varaxi

XXX.XXX.150.244

"Chtít od takových rodin, aby přispěly na uprchlíky, to je opravdu na místě argumentovat, že ta rodina má sama málo"
to fakt ne!

Chce. Setkala jsem se s tím. Ne tady, nebo aspoň to nebylo tak explicitně vyjádřené, ale bylo mi popřáti sluchu větě o tom, že když nemají peníze, tak u nich ti Ukrajinci můžou aspoň bydlet.
A to se přiznám, že jsem valila oči jak sova, protože to mi přišlo úplně zcestné. Mimo jiné proto, že to řekla osoba, která poslala na Ukrajinu deset spacáků a tím to pro ni haslo. Nějaká další péče nebo zájem - proč, vždyť poslala ty spacáky, tak má splněno.
Já chápu terven. Souhlasím s ní. Ale myslím si, že existují rodiny, české rodiny, které by měly být podporovány lépe.
Chci říci, že na té větě - ALE co naše matky samoživitelky? něco je. Ne všechny matky samoživitelky mají problém, ale některé ano. A ty rodiny, co mají problém, který nezapříčinily, by měly být podporovány. To si opravdu myslím.
Jsou rodiny, kde jeden z živitelů zemřel; jsou rodiny, které se rozpadly, aniž by za to někdo mohl. Jsou rodiny, kde se narodilo postižené dítě, které potřebuje stálou péči a rodina tak má jen jeden příjem. Tyto rodiny by měly být podporovány více - měly by být podporovány nikoli místo Ukrajiny, ale nezávisle.
Pokud se tohle téma otevře správným způsobem, může z toho vzejít něco dobrého.

9.3.2022 08:21
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Jsem viděla takový pěkný text na toto téma, přeložim hodně laxně:
Pokud ti člověk bez kvalifikace, konexí a znalosti jazyka sebere pracovní místo, tak jediné co to znamená je, že jsi k h....(ničemu). 😇

9.3.2022 08:34
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Varaxi napsal(a):
Chce. Setkala jsem se s tím. Ne tady, nebo aspoň to nebylo tak explicitně vyjádřené, ale bylo mi popřáti sluchu větě o tom, že když nemají peníze, tak u nich ti Ukrajinci můžou aspoň bydlet.
A to se přiznám, že jsem valila oči jak sova, protože to mi přišlo úplně zcestné. Mimo jiné proto, že to řekla osoba, která poslala na Ukrajinu deset spacáků a tím to pro ni haslo. Nějaká další péče nebo zájem - proč, vždyť poslala ty spacáky, tak má splněno.
Já chápu terven. Souhlasím s ní. Ale myslím si, že existují rodiny, české rodiny, které by měly být podporovány lépe.
Chci říci, že na té větě - ALE co naše matky samoživitelky? něco je. Ne všechny matky samoživitelky mají problém, ale některé ano. A ty rodiny, co mají problém, který nezapříčinily, by měly být podporovány. To si opravdu myslím.
Jsou rodiny, kde jeden z živitelů zemřel; jsou rodiny, které se rozpadly, aniž by za to někdo mohl. Jsou rodiny, kde se narodilo postižené dítě, které potřebuje stálou péči a rodina tak má jen jeden příjem. Tyto rodiny by měly být podporovány více - měly by být podporovány nikoli místo Ukrajiny, ale nezávisle.
Pokud se tohle téma otevře správným způsobem, může z toho vzejít něco dobrého.

Ale tak rodiny, kde jeden z rodičů zemřel a kde se narodilo postižené dítě podporovány jsou. Naše maminky ač by některé do práce chodit mohly, tak nechodí, protože jim stačí příspěvek na péči. Nijak to nesoudím, musí odpočívat. Ale tyhle lidi u nás podporováni jsou, máme velmi štědrý sociální systém, příspěvky na bydlení vam mnohdy zaplatí většinu nájmu, to třeba pro ty matky samoživitelky.
Ale u matek samoživitelek by měl především stále fungovat hlavně chlap a ne stát. Měla by být podporována rodina ve svazku a ne na psí knížku, plynou z toho pro matky pak výhody, když je chlap opustí. A hlavně by si ženy měly dělat děti v trvalém vztahu a ne s prvním psychopatem co jde kolem. Hodně žen si udělá děcko a při prvním problému od chlapa utíká, pálí mosty a čeká ať se stát postará. Jsou samoživitelky, které opravdu potřebují pomoct, je mi jich líto, ale ale ale.

9.3.2022 08:51
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Andrýsek3 napsal(a):
Ale tak rodiny, kde jeden z rodičů zemřel a kde se narodilo postižené dítě podporovány jsou. Naše maminky ač by některé do práce chodit mohly, tak nechodí, protože jim stačí příspěvek na péči. Nijak to nesoudím, musí odpočívat. Ale tyhle lidi u nás podporováni jsou, máme velmi štědrý sociální systém, příspěvky na bydlení vam mnohdy zaplatí většinu nájmu, to třeba pro ty matky samoživitelky.
Ale u matek samoživitelek by měl především stále fungovat hlavně chlap a ne stát. Měla by být podporována rodina ve svazku a ne na psí knížku, plynou z toho pro matky pak výhody, když je chlap opustí. A hlavně by si ženy měly dělat děti v trvalém vztahu a ne s prvním psychopatem co jde kolem. Hodně žen si udělá děcko a při prvním problému od chlapa utíká, pálí mosty a čeká ať se stát postará. Jsou samoživitelky, které opravdu potřebují pomoct, je mi jich líto, ale ale ale.

Neřekla jsem, že některé rodiny podporované nejsou, řekla jsem, že nejsou podporované dostatečně.
Myslet si, že rodiny s postižením jsou podporované dost, si může myslet jen ten, kdo nikdy v takové rodině nežil. A ty rodiny nejen že nejsou podporované dostatečně, ale ani systematicky. Když budete dvacet let doma a pečovat o dítě, jaký budete mít důchod?
Je spousta rodin a lidí, kteří si za svízelnou situaci můžou sami. O těch já nemluvím.
A znám i ženu, která opravdu nesmyslně odešla od přítele, se kterým čekala rodinu. Přesná definice toho, co jste napsala - při prvním problému zdrhla a teď - hele, jsem svobodná matka, postarejte se.
Trvalo tři roky, než se ukázalo, že ji bil.
A neříkejte, že v tom případě s ním neměla být nebo si s ním neměla udělat dítě; kdyby to bylo takto snadné, tak takové ženy neexistují. Byla obětí a byla a je v právu.
Taky znám rodinu, co udělala všechno správně - svatba, děti a tak. Idylka trvala pět let, pak se ukázalo, že manžel nasekal dluhy. I když se rozvedli, bylo pozdě - nejen, že ta žena splácí dluhy svého bývalého, ale taky má vůči němu vyživovací povinnost; živí sebe, dvě děti a ještě jeho. Manželství není lepší než psí knížka, nebo být nemusí. Manželství se může (a nemusí) vymstít ženě, muži i dětem.
A jo, můžeme si říct, že si ženy nemají brát slabé muže - ale jednak to háže veškerou odpovědnost na ženy, což je prostě špatně, jednak to nemusí být včas patrné a jednak kde ty ženy mají pořád ty pravé silné muže brát?
Nelze to soudit tak snadno. Je to jak s těmi rodinami, které jsou proti přispívání Ukrajině - obecně to lze odsoudit, ale v konkrétních případech si musíte být sakra jistá, že znáte všechny reálie, abyste nesoudila špatně.

9.3.2022 08:53
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
"Stovky Rusů denně se vydávají na cestu vlakem nebo auty z Petrohradu do Helsinek a překračují tak hranici do Evropské unie. Zájem o pozemní spojení výrazně vzrostl po ruské invazi na Ukrajinu 24. února a po uzavření vzdušného prostoru pro ruská letadla. Lidé opouštějí Rusko v obavách, že by se válka na Ukrajině mohla proměnit ve střet Ruska a celé Evropy. Informovala o tom agentura Reuters."

Tady je něco k těm finským hranicím...

Stovky denně, celkem to bude možná pár desítek tisíc, nic velkého neb Rus se do Finska dostane, jen když je očkovaný něčím jiným než Sputnikem a má víceméně pozvání a nebo tam alespoň přechodnou adresu, takže jsou to většinou jen Rusové, kteří už tam někoho mají a nebo tam už byli za prací dřív. A nebo ti prachatější, co si to zaplatí. Pro většinu Rusů je to nedostupný.

9.3.2022 09:12
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Varaxi, pracuji s dětmi s postižením, opravdu vím jak to v takových rodinách je. Těch rodin už jsem poznala mnoho.

9.3.2022 09:29
fikovnice

XXX.XXX.68.5

Hmm, a začíná var v Japonsku (Kurily), fakt "pěkné"...

A Rusové již asi počtvrté ovládli JE v Záporoží (rozumějte - už asi počtvrté to ohlásili).

9.3.2022 09:36
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Andrýsek3 napsal(a):
Varaxi, pracuji s dětmi s postižením, opravdu vím jak to v takových rodinách je. Těch rodin už jsem poznala mnoho.

A kde, smím-li se ptát? V soukromém sektoru, nebo ve státním?
Mám v okolí více rodin s různorodými problémy, často zdravotními. Nikdo, ani jedna z rodin, které mají postižené dítě či děti, nemají dojem, že by stát podporoval dostatečně. Což je asi normální, takový pocit máme občas všichni.
Ale co jsem někdy zažila, jak rodiče cirkují po soudních procesech, aby jim stát přiklepl dávky na dítě, protože papírově přešlo z jedné úrovně postižení do druhé, když samo udrží lžičku, to mi teda přijde jako naprosto nedostaečná podpora.

9.3.2022 09:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Varaxi napsal(a):
Já s Vámi souhlasím.
Ale na druhou stranu, já nikdy nepatřila k sociálně slabé vrstvě. Nikdy jsem nebyla v průměru nebo výš, ale i ten můj podprůměr byl vždycky vcelku pohodlný. Nepiju, nekouřím, neplatím nájem. Že jsem byla pětkrát u moře během života a ne posledního roku, s tím žít můžu.
Pamatuju spolužačku, která neměla dvacet korun měsíčně na vstup na squash. Nikdy, ani jednou jedinkrát, si nekoupila kávu v automatu, protože na ni zkrátka neměla. Nikdy neměla nic nadstandardního, nikdy nejela na žádný výlet. Do školy chodila denně pěšky 4 km, protože si rodina nemohla dovolit lítačku na autobus. Oblečení měla poděděné po starším bratrovi a za pár kaček z blešáku; nové šaty měla z asijské tržnice, byly sváteční a měla je jen jediné.
Naprosto se to nedá srovnávat s hrůzami války. Ale stejně si myslím, že rodina, která je na tom takto a ne vlastní vinou (alkohol, drogy, kouření, hazard...), by měla být nějak lépe podporovaná.
Chtít od takových rodin, aby přispěly na uprchlíky, to je opravdu na místě argumentovat, že ta rodina má sama málo. To je prostě fakt.
Jsem si vědoma, že Vy o takových rodinách nemluvíte; mluvíte spíš o někom na mé finanční hladině. Taky znám lidi „sami máme málo“, kteří si kupovali nové mobily a židle, i když předchozí stále ještě sloužily, celá rodina kouří a děti mají komplet nové oblečení. Chápu, co tím chcete říct. A v obecné rovině souhlasím.
Ale v konkrétních případech to chce znát tu rodinu poměrně dobře, protože na první pohled nemusí být ten finanční nedostatek vidět.

Asi jste mě špatně pochopila- už jsem to psala výš. Naprosto není řeč o tom, kdo by měl či neměl přispívat na uprchlíky. Píšu to konkrétně tady

Šlo mi čistě jen o to, že pokud někdo přispívá, pokud se někde organizuje pomoc, vždycky se najde fůra těch, kterým je to trnem v oku a nestydí se poukazovat na to, že by se pomoc hodila jinde (u nás).

9.3.2022 09:38

"Dnes po TK vlády.
Vláda vyšle pumpařům signály.
Za týden bude situaci důkladně analyzovat.
Za 14 dní vláda bude zvažovat jedno z více opatření,které má dávno připravené.... za měsíc bude informovat,že cena poklesla z 80 kč na 79 kč. Tím padem tržní mechanismy fungují skvěle a není třeba nic dělat"

9.3.2022 09:39
assil

XXX.XXX.121.3

Varaxi napsal(a):
Mám v okolí více rodin s různorodými problémy, často zdravotními. Nikdo, ani jedna z rodin, které mají postižené dítě či děti, nemají dojem, že by stát podporoval dostatečně. Což je asi normální, takový pocit máme občas všichni.
Ale co jsem někdy zažila, jak rodiče cirkují po soudních procesech, aby jim stát přiklepl dávky na dítě, protože papírově přešlo z jedné úrovně postižení do druhé, když samo udrží lžičku, to mi teda přijde jako naprosto nedostaečná podpora.

Mě třeba nedávno šokovalo zjištění, že i trvale postižené dítě se úderem 18.narozenin zázračně uzdraví a pokud chce podporu i nadále, musí se absolovat celé byrokratické kolečko znovu a že ta byrokracie je fakt masakr.

9.3.2022 09:42
Varaxi

XXX.XXX.150.244

assil napsal(a):
Mě třeba nedávno šokovalo zjištění, že i trvale postižené dítě se úderem 18.narozenin zázračně uzdraví a pokud chce podporu i nadále, musí se absolovat celé byrokratické kolečko znovu a že ta byrokracie je fakt masakr.

Jo. Nemají to ty rodiny lehké. Já to znám zprostředkovaně, Andrýsek to bude znát lépe, bude mít rozhodně bližší informace a méně zkreslené. Ale nevěřím, že pro takové rodiny se dělá dost. Fakt ne.

9.3.2022 09:43

Varaxi napsal(a):

A tak to je něco jiného, tyhle komise byly vždy takhle. Jako z jiného vesmíru. Třeba tady na okrese už je to asi 30 let, furt stížnosti, ale ta baba je tam pořád. Říká se, že jestli si nenesete hlavu v podpaží, tak to ani nezkoušejte.

9.3.2022 09:46

Myslím, že vím, jak to Terven myslela.

Na ksichtoknížce na mě vyskočila žádost, kdosi zařizoval ubytování pro ukrajinské rodiny a žádal o různé věci. Od nábytku po povlečení.
Jeden z prvních příspěvků zněl asi takto: Jako chcete nás sedřít z kůže? Kdo pomůže nám?

Nikdo nikoho nenutil k pomoci, byla to jen žádost, nic víc. Přesto se tam nachomýtlo nemálo těch, co se připojili s hudráním, jak mají sami málo a že už jako stačilo s tou pomocí. Ten příspěvek o sedření z kůže měl na můj vkus velmi mnoho palečků nahoru.

Ostatně v tomhle duchu se projevují už i politici, konkrétně jeden adept na prezidenta. Styl "Ano, je to hrozné, co se tam děje, ale ten benzín tady, to je reálný a velký problém našich lidí..." I na tomhle se dá stavět, jak se zdá.

9.3.2022 09:47
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Terven napsal(a):

Asi jste mě špatně pochopila- už jsem to psala výš. Naprosto není řeč o tom, kdo by měl či neměl přispívat na uprchlíky. Píšu to konkrétně tady

Šlo mi čistě jen o to, že pokud někdo přispívá, pokud se někde organizuje pomoc, vždycky se najde fůra těch, kterým je to trnem v oku a nestydí se poukazovat na to, že by se pomoc hodila jinde (u nás).

Nene, já s Vámi souhlasím, já Vás chápu. Jen jsem chtěla říci, že i ti, kterým je to trnem v oku, lze chápat různými způsoby.
A ona ta pomoc by se hodila jinde, jen prostě ne namísto pomoci Ukrajině, ale ještě navíc k ní pomáhat i jinde.
Teď to logicky není vhodné rozebírat, hoří jiné problémy. Ale snad tomu bude brzo konec a pak by stálo za úvahu se zabývat i těmi stížnostmi o tom, jak se nedostává pomoci tady u nás. Daly by se použít k něčemu dobrému, k lepší pomoci těm lidem, kteří ji potřebují.

9.3.2022 10:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Andrýsek3 napsal(a):

Moc hezky jste to napsala. Jak ty matky samoživitelky opakovaně přicházejí na přetřes, chce se mi něco říct. Život je samozřejmě někdy krutej a člověk se dostane do maléru ne vlastní vinou.
Ale poměrně velké procento matek samoživitelek jsou ženy, které jaksi žijou způsobem, že jdou problémům naproti.
A hlavně by si ženy měly dělat děti v trvalém vztahu a ne s prvním psychopatem co jde kolem.

Tohle je moc pěkná věta, kterou jsem se zatím neodvážila napsat. A ano, taky si myslím, že sociální systém nemáme úplně lakomej a jsem pro, aby na podporu dosáhli lidi, kteří jsou v maléru ne vlastní vinou - úmrtí živitele, vážná nemoc, postižené dítě apod.
Ale zase stát nemůže doplácet úplně na vše včetně blbýho výběru partnera.
Jak varaxi píše o té kamarádce a dodává
Ale stejně si myslím, že rodina, která je na tom takto a ne vlastní vinou (alkohol, drogy, kouření, hazard...), by měla být nějak lépe podporovaná.

tak já bych to poopravila. Myslím si, že ta rodina by měla být podporovaná pouze v případě vážného zdravotního problému či postižení člena rodiny, úmrtí živitele apod.
Pokud jsou to zdraví lidi a jsou na tom špatně pouze z důvodu mizerně placeného zaměstnání, případně ještě v kombinaci s větším počtem dětí než zvládnou uživit...tak to už nevidím tak černobíle.
Všichni máme stejné možnosti, nikdo nikomu nebrání najít si lepší práci nebo začít podnikat - že někdo nechce, nemá na to koule, to je jeho věc. Já třeba taky nechci, ale taky neberu úkorně, že někdo má víc peněz než já.
Další věc je, že pokud někdo balancuje na hranici minima, neměl by si asi pořizovat další potomky s tím, že stát se musí postarat. Nikdo nemá automaticky nárok mít 2 a více dětí.
Koukněte se například, kolik z těch sociálně slabších lidí, kteří řvou, že mají málo, má například na cigára. Vidím to v hypermarketech opakovaně - v košíku nejlevnější nekvalitní jídlo, ale ty cigára si koupí.

9.3.2022 10:12
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Varaxi napsal(a):

Ve státním. Většina maminek od našich dětí je doma, ne že by vyloženě musela ale spíš chtějí, což jim samozřejmě nezazlivam. Dostávají příspěvek na péči kolem 20k plus mohou mít půl úvazek nebo i normální úvazek. Děti jsou u nás od tří let od rána do odpoledne. Od první třídy mohou být i na internátě (jsou pak doma jen o víkendu) stojí to 1500 na měsíc. Nebo do 4 hodin ve školní družině. Problém je pak po základní škole, když se ty děti, dospělí musí někam umístit a stacionáře, chráněné bydlení stojí peněz už hodně. Nicméně co se setkávam, tak ho nás je na tom materiálně špatně spíš menší část rodin a věřím, že by na tom byli špatně i bez postiženého dítěte - alkoholičky, sociálně slabé (už bez děti), mentálně postižené maminky, atd.
Všechny děti u nás mají stupeň podpory 4.

Já už dál komunikovat moc nebudu, letíme na dovču (kdo ví jestli ne poslední), tak nebude moc čas odpovídat a toto téma dlouze diskutovat. Mějte se zatím. :)

9.3.2022 10:22
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Koukněte se například, kolik z těch sociálně slabších lidí, kteří řvou, že mají málo, má například na cigára. Vidím to v hypermarketech opakovaně - v košíku nejlevnější nekvalitní jídlo, ale ty cigára si koupí.

Tak toto je fakt a to se mi vždycky otevírá kudla v kapse. Obrazně řečeno.
Ale jsou rodiny, které to takto nemají. Které ty peníze skutečně nemají a ne vlastní vinou. Protože kupovat cigarety, to je definice sousloví nemít peníze vlastní vinou.

Myslím si, že ta rodina by měla být podporovaná pouze v případě vážného zdravotního problému či postižení člena rodiny, úmrtí živitele apod.
S tímhle souhlasím. Pokud tomu apod. přiznáte širší význam (např. oběti násilí nebo třeba dospělé děti z dětských domovů), tak vlastně píšeme obě totéž.
A já neříkám, že je třeba těm lidem platit vždycky všechno. Ale zrovna ta matka postiženého dítěte, které je na ní závislé 24 hodin denně - ona taky potřebuje občas jít mezi lidi. Není nutné jí hned financovat lístek do opery, ale kdyby měla zajištěnou péči o to dítě na dvě hodiny týdně, kdy by se prostě mohla sbalit a jít ke kadeřnici, tancovat nebo do knihovny, aby měla aspoň někdy pocit, že žije.
Ono se dá pomoci různě, ne jen finančně.
A čistě pragmaticky - matka, která nevyhoří, se o to postižené dítě dokáže postarat lépe a déle. Snižuje to pravděpodobnost, že jednou uteče s cirkusem a dítko se dostane do státní péče.
Ony jsou situace, kdy mohou profitovat obě (všechny) zúčastněné strany.

9.3.2022 10:23
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Andrýsek3 napsal(a):
Ve státním. Většina maminek od našich dětí je doma, ne že by vyloženě musela ale spíš chtějí, což jim samozřejmě nezazlivam. Dostávají příspěvek na péči kolem 20k plus mohou mít půl úvazek nebo i normální úvazek. Děti jsou u nás od tří let od rána do odpoledne. Od první třídy mohou být i na internátě (jsou pak doma jen o víkendu) stojí to 1500 na měsíc. Nebo do 4 hodin ve školní družině. Problém je pak po základní škole, když se ty děti, dospělí musí někam umístit a stacionáře, chráněné bydlení stojí peněz už hodně. Nicméně co se setkávam, tak ho nás je na tom materiálně špatně spíš menší část rodin a věřím, že by na tom byli špatně i bez postiženého dítěte - alkoholičky, sociálně slabé (už bez děti), mentálně postižené maminky, atd.

Já už dál komunikovat moc nebudu, letíme na dovču (kdo ví jestli ne poslední), tak nebude moc čas odpovídat a toto téma dlouze diskutovat. Mějte se zatím. :)

Díky za rozšíření obzorů.
Užijte si dovolenou.

9.3.2022 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):

Tak si dovolenou užijte, pokud to půjde, v relativním klidu, šťastnou cestu

9.3.2022 10:58

Varaxi napsal(a):

Tak toto je fakt a to se mi vždycky otevírá kudla v kapse. Obrazně řečeno.
Ale jsou rodiny, které to takto nemají. Které ty peníze skutečně nemají a ne vlastní vinou. Protože kupovat cigarety, to je definice sousloví nemít peníze vlastní vinou.

Myslím si, že ta rodina by měla být podporovaná pouze v případě vážného zdravotního problému či postižení člena rodiny, úmrtí živitele apod.
S tímhle souhlasím. Pokud tomu apod. přiznáte širší význam (např. oběti násilí nebo třeba dospělé děti z dětských domovů), tak vlastně píšeme obě totéž.
A já neříkám, že je třeba těm lidem platit vždycky všechno. Ale zrovna ta matka postiženého dítěte, které je na ní závislé 24 hodin denně - ona taky potřebuje občas jít mezi lidi. Není nutné jí hned financovat lístek do opery, ale kdyby měla zajištěnou péči o to dítě na dvě hodiny týdně, kdy by se prostě mohla sbalit a jít ke kadeřnici, tancovat nebo do knihovny, aby měla aspoň někdy pocit, že žije.
Ono se dá pomoci různě, ne jen finančně.
A čistě pragmaticky - matka, která nevyhoří, se o to postižené dítě dokáže postarat lépe a déle. Snižuje to pravděpodobnost, že jednou uteče s cirkusem a dítko se dostane do státní péče.
Ony jsou situace, kdy mohou profitovat obě (všechny) zúčastněné strany.

Pitváte tady problém, který jde mediálně mnohem víc "proti lidskosti" než válka - sociálně slabší, samoživitelky apod.

Proč se vám otvírá kudla v kapse - obrazně řečeno?
Máte jim naopak děkovat - viz daň z tabákových výrobků a alkoholu.
Kdepak by stát bez ní byl? Kdepak by ty peníze jinak vzal, kdyby všichni byli uvědomělí a dokázali své stresy a úzkosti řešit jinak než rakovinovými tyčinkami a ethanolem - to je pro konzumenta pohodlné a pro stát výhodné. Stát by byl proti sobě, kdyby podporoval vzdělání a edukaci ohledně závislostí.
Ano, drogy jsou fuj, ve větším než malém množství máte problém, ale tabákové výrobky a alkohol? V pořádku, kupujte a konzumujte.
Že se vám snižuje životní úroveň, mentální schopnosti, uplatnění na trhu práce či si najdete partnera se stejnými zásvislostmi a plodíte s ním děti, o které se nestaráte dobře a vedete je po stejné cestě, jako jdete vy sami? Za to stát přece nemůže - a pokud se z takového začarovaného kruhu nakonec vyklube samoživitelka - stát se nakonec do určité míry postará.
Takhle se buduje chudoba a řešení to nemá - jen vzdělávání, ale na to stát taky jaksi peče.
Takže nic.

O postižených dětech psát úplně nechci, smazali by mne. Mám zkušenost z blízkého okolí s po porodu částečně ochnutou holčičkou, teď už je to slečna, na vozíku, mentálně úplně v pořádku. Rozumím přidělení bezbariérového bytu, výplatě zákonných příspěvků apod, ale hromadě dalších podpor v této souvislosti nerozumím vůbec. Podrobněji to dále rozebírat veřejně nebudu

9.3.2022 12:46

Sociolog Vojtěch Bednář:

"Nastane nějaký moment a společnost ho v první fázi neanalyzuje věcně, ale vymezíme se emočně. Buď je to pro nás něco hodně pozitivního, nebo hodně negativního. Rychle dojde k národnímu vzedmutí, všichni šijí roušky, všichni pomáhají uprchlíkům... Po nějaké době ale začne vítězit sobecká motivace, ta se projevuje dvěma směry, za prvé si na tom najdeme nějakou vadu, začnou se objevovat šťouralové, kteří například říkají, že nejdříve je třeba pomáhat nám, až pak ostatním, nebo proč utíkají k nám s mobilními telefony... Na druhé straně místo toho abychom se soustředili na praktickou pomoc, tak začneme sami sebe kádrovat a řešíme, kdo nejvíce pomáhá, kdo je vyznavačem jediné pravdy. To je debata, která nevede k žádnému výsledku, ale pro nás je tradiční. Je to opakující se vzorec našeho chování, který aplikujeme na téměř jakoukoliv vnější krizi."

neverend

9.3.2022 12:46
neverend

XXX.XXX.255.9

Nebude od věci se ozbrojit a víte kde se dá sehnat automat či granáty zdarma? Jeďte na Ukrajinu, nechte se nalít do armády a s vybavením potom jeďte místo na frontu domů.😂 Pane bože Neverende.😂

9.3.2022 13:07

neverend napsal(a):
Nebude od věci se ozbrojit a víte kde se dá sehnat automat či granáty zdarma? Jeďte na Ukrajinu, nechte se nalít do armády a s vybavením potom jeďte místo na frontu domů.😂 Pane bože Neverende.😂

S vaší poslední větou se dá jen hluboce souhlasit.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2022 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

neverend napsal(a):

Heh ja s hruzou zjistila ze vetsina modelu tech pitomejch kusi a podobnych veci je vyprodana a k dispozici jen nejlevnejsi srac nebo ty fakt echt drazsi (ve avych kategoriich) stred prakticky zmizel. Takže celkove vztato lidi asi nazbrojujou.

9.3.2022 13:25

Jeďte, esi máte auto na vodu :D
Benzin 53 % z ceny jsou daně. Čepro je stát. Bidenovi Arabové típli telefon, ale tak hlavně že už hrdinsky odmítl RU. Prezidentka planety a EU šíří, že máme dost do konce zimy (tak proč se zdražuje takhle nechutně) a brzy brzičko budeme nezávislí na imp. z RU. Jen si tak nahlas přemýšlím... víte někdo, jak se dělá větrník, jak je prodávali na pouti? To byly ty akce před třemi lety, kde byly kolotoče, střelnice a cukrová vata. Že bych je mohla vysázet na zahradě, abych byla nezávislá, a kdyby zmokly, tak stačí papír, obnovitelné zdroje to budou.

9.3.2022 14:45

Pěkně sepsaný rozbor ale je to dlouhé.
https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/je-putin-vazne-uplny-cvok/

9.3.2022 14:50

Cituji tu sama sebe. Můj příspěvek nebyl o tom, že se bráním pomoci UA. Dávno nejsem samoživitelka a ani nikdo z mých dospělých dětí nemá nouzi - naopak. Mají vzdělání nejvyšší a žije se jim dobře. Takže o mě nejde ani náhodou.
Ale čert mě může vzít, když slyším o charitě, jak musí poskytovat školním dětem obědy. V době blahobytu, míru. ( před UA ) Ty děti si to vybraly? Místo, kde se narodily?
Víte jaké mají postavení ve třídě? Kde se in-out poměřuje kvalitou mobilního telefonu?

neverend

9.3.2022 15:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Heh ja s hruzou zjistila ze vetsina modelu tech pitomejch kusi a podobnych veci je vyprodana a k dispozici jen nejlevnejsi srac nebo ty fakt echt drazsi (ve avych kategoriich) stred prakticky zmizel. Takže celkove vztato lidi asi nazbrojujou.

Ona vázne i výroba,dovoz a tak. Ty zajímavější modely jsou samozřejmě vyprodaný. Ty jsi taková jak bych to řekl? Realisticky uvažující člověk, zbavený naivity a možná i přemýšlející v dopředném horizontu. 🙂 Na Ukrajině nebude ničeho víc,než zbraní. To znamená za pakatel. Nemusím nikde hledat zdroj a přesto je mi naprosto jasné, že například Ukrajinské podsvětí u nás, už jedná.🙂 Zbraně a válečný materiál se bude šířit celkem snadno. Bylo to tak ve všech konfliktech a film Pán války si viděla? Když tak zkoukni, stojí to za to.🙂

Neregistrovaný uživatel

9.3.2022 15:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

Benzin 53 % z ceny jsou daně. Čepro je stát. Bidenovi Arabové típli telefon, ale tak hlavně že už hrdinsky odmítl RU. Prezidentka planety a EU šíří, že máme dost do konce zimy (tak proč se zdražuje takhle nechutně) a brzy brzičko budeme nezávislí na imp. z RU. Jen si tak nahlas přemýšlím... víte někdo, jak se dělá větrník, jak je prodávali na pouti? To byly ty akce před třemi lety, kde byly kolotoče, střelnice a cukrová vata. Že bych je mohla vysázet na zahradě, abych byla nezávislá, a kdyby zmokly, tak stačí papír, obnovitelné zdroje to budou.

Tatka. Ma hezky udelany z petek 😁

Neregistrovaný uživatel

9.3.2022 15:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

neverend napsal(a):
Ona vázne i výroba,dovoz a tak. Ty zajímavější modely jsou samozřejmě vyprodaný. Ty jsi taková jak bych to řekl? Realisticky uvažující člověk, zbavený naivity a možná i přemýšlející v dopředném horizontu. 🙂 Na Ukrajině nebude ničeho víc,než zbraní. To znamená za pakatel. Nemusím nikde hledat zdroj a přesto je mi naprosto jasné, že například Ukrajinské podsvětí u nás, už jedná.🙂 Zbraně a válečný materiál se bude šířit celkem snadno. Bylo to tak ve všech konfliktech a film Pán války si viděla? Když tak zkoukni, stojí to za to.🙂

Dík za tip. O víkendu mrknu. Jestli máš ještě nějaké sem s nimi. A díky.

neverend

9.3.2022 15:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Dík za tip. O víkendu mrknu. Jestli máš ještě nějaké sem s nimi. A díky.

https://youtu.be/is4DA0Fz3Yw

Ani jsem to nedopsal a je to tady.😂😂 Tak mafiáni kolem uprchlíků říkáš Středulo? 😀 No koho by to napadlo,že? A matky s malými dětmi na práci? 😂 Proč mám ten pocit a nejen já, že tady si zase někdo namastí kapsu a my to zaplatíme? 😀 Chleba za 70 je blízko asi jako litr benzínu. Destabilizace Evropy a Ruska jednou ranou? Stejně musíme uznat že jistá země umí moc.😐 A lidi tomu pochodu do "sra*ek" budou ještě fandit.😂😂

9.3.2022 16:55

Cituji tu sama sebe. Můj příspěvek nebyl o tom, že se bráním pomoci UA. Dávno nejsem samoživitelka a ani nikdo z mých dospělých dětí nemá nouzi - naopak. Mají vzdělání nejvyšší a žije se jim dobře. Takže o mě nejde ani náhodou.
Ale čert mě může vzít, když slyším o charitě, jak musí poskytovat školním dětem obědy. V době blahobytu, míru. ( před UA ) Ty děti si to vybraly? Místo, kde se narodily?
Víte jaké mají postavení ve třídě? Kde se in-out poměřuje kvalitou mobilního telefonu?

Budete se divit, ale tyto děti mají většinou značkové telefony. Ona se ta chudoba často pojí s mizernou finanční gramotností.

neverend

9.3.2022 17:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak se asi nedomluvili...
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/izraelsky-tisk-moskva-dala-kyjevu-konecnou-nabidku-pro-ukonceni-krize/2174735
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/zmizte-jeste-muzete-prezit-vzkazal-zelenskyj-ruskym-vojakum-40389786

https://youtu.be/7Q7GINnP6gc

Ono se musí člověk podívat občas na mapu a ne poslouchat "žvásty" politiků a sledovat na netu ničení techniky. 😐 Ještě jsem tam neviděl, že by Ruská armáda zničila třeba tank Ukrajincům.🙂 Tak mě napadlo Megi, nechtěla byste třeba...😂😂

9.3.2022 17:25

Koukáte na tiskovku? Oni tam furt blábolí "babiš babiš", s energií nevymysleli nic a s palivem to bude takhle - pryč s bio složkou. Ta je 5-7 % a rozdíl v ceně je 1-2 Kč.
Juchů nebude litr za 90 korun, ale za 88 :D
Energie - od ledna zdvojnásobení a řešit to má sociálka... hrozně bych chtěla vidět to přiznání dávky, to se snad dává lidem s nízkým příjmem... stačil by strop, ale to ne...
A megý si rozsekla víčko. To mi teda někdo vysvětlete, jak si pes může rozseknout víčko. Ale oko má, nic se nestalo. Akorát má v oku olej nebo něco takového, je to černé a mastné, stály jsme u stojícího auta.

neverend

9.3.2022 17:26
neverend

XXX.XXX.213.247

A kdyby náhodou šlo do tuhého, tak zdrhnou a my si to tu všechno hezky vyžereme.🙂 Jo, ty mám rád.😀 Rusko už je ale vysílené říkali, tak jestli to není pravda, přesvědčí se o tom všichni u hranic z Ukrajinou. Logicky si Rusko musí nechávat značné zálohy "té lepší armády"pro případ, kdyby na ně "vletělo" NATO.

9.3.2022 17:30
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Koukáte na tiskovku?

Fakt ne.
Skoukla jsem první dva ... nenechám si zvedat tlak

9.3.2022 17:44

Budete se divit, ale tyto děti mají většinou značkové telefony. Ona se ta chudoba často pojí s mizernou finanční gramotností.

Znám hodně chudých lidí, dětí... a telefon nemají, jen třeba ten rodič.
Ale znám dost naoko chudých lidí, co jsou třeba papírově na pracáku, ale mají ty značkové telefony. A počítače. (chodí ke mně často opravit to a to a já jen čumím) A mají auto nebo dvě... já třeba na život auta nemám :-)
Myslím si, že orionka mluví o té první skupině... Nejsou to jen nezaměstnaní, ale třeba situace, kdy většina výplaty jde na nájem a energie. A on prostě každý nemůže být senior manager, někdo musí dělat ve výrobě, na ty managery :D A pak je možnost levnějšího nájmu, ale ten se pojí s dojížděním a zas tolik ho není a stejně jede obchod s chudobou - dáme i v hnusné díře vysoký nájem, však on to někdo doplatí. My už tu máme dlouho ceny základních věcí západní, ale výplaty východní. A líp už nikdy nebude. Ale vždy může být hůř :D Znám to z vlastní zkušenosti ze všech stran a furt si myslím, že na tak malý stát máme chudých hodně. (těch vyčůraných taky, to ano)

9.3.2022 17:45

rapotacka11 napsal(a):
Koukáte na tiskovku?

Fakt ne.
Skoukla jsem první dva ... nenechám si zvedat tlak

:-) jo no, já to psala Vám a ste to smazala, ale to jste nemusela, je to pravda. Já se nevzdala a poslouchala dál, ale jelo to ve stejném tónu celou dobu.

9.3.2022 17:50

Smetli nemocnici s porodnicí. Já nevím, nebylo by lepší prozatím nějakou dohodu s dohledem nějaké té OSN a bla bla co já vím kdo jak, než bojovat do posledního muže; být hrdinou...?

9.3.2022 18:13
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

:-) jo no, já to psala Vám a ste to smazala, ale to jste nemusela, je to pravda. Já se nevzdala a poslouchala dál, ale jelo to ve stejném tónu celou dobu.

Smazala.
Nerada bych dožila v krimu ...
Kde jsem četla jiné názory, (než hlásá TV)
tam už jich dost přestalo psát ...

9.3.2022 18:34

Pěkně sepsaný rozbor ale je to dlouhé.
https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/je-putin-vazne-uplny-cvok/

jsem sfině, ale tohle z tohoto článku musím (tedy plus další text k tomu, který již nekopíruj) :

"...Rusové teď mají jiné starosti, ale brzy se oklepou a zkusí získat zpět své ztracené pozice na Západě. Předpokládám, že strategií, kterou zvolí, bude osvědčená relativizace a whataboutismus. Tedy ten nejtrapnější ze všech použitelných argumentačních faulů. Brzy uvidíte na sociálních sítích posty plné řečí typu: a co Kosovo, humanitární bombardování Jugoslávie, co Irák, co bití černochů v USA?... "

nečetla já už jsem někde něco......?

9.3.2022 18:51

No jasně že četla, je to na str. 66 nebo tam někde, taky jsem si dovolila o něčem z toho se zmínit.
By mě zajímalo, co teď tady všici budou dělat s tou řepkou a na jakých polích (když teď máme hlínu styl hydroponie, beztak nebude ani na to... dost hnojiva) bude to obilí.

neverend

9.3.2022 19:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Tady taky na Putinovi nezůstane nit suchá.🙂
https://youtube.com/shorts/D5xJuyrUIIA?feature=share

Sakra, ujel my prst asi o 5000 kilometrů.😂

9.3.2022 19:39

Větrníky už se dávno nedělají z papíru, ale z petek. Nerozmoknou.

neverend

9.3.2022 20:43
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Smazala.
Nerada bych dožila v krimu ...
Kde jsem četla jiné názory, (než hlásá TV)
tam už jich dost přestalo psát ...

To by museli zavřít i Humla.🙂
https://youtu.be/orQMX1J8kY8

9.3.2022 21:10

neverend napsal(a):

To je ale z jara 2014 a i kdyby to řekl dnes, zakázané to není. Slovensko má fašistickou stranu LSNS - získali skoro 8 % = víc jak 200 tisíc hlasů.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Marian_Kotleba#Trestn%C3%AD_st%C3%ADh%C3%A1n%C3%AD
Jenže třeba ten prapor Azov, kde nejsou jen Ukr., pomohl o rok později dostat zpět Mariupol. Tak je asi nebudou vyhánět... ten zbytek nevím, nesleduji.
No ale na tom Slovensku...

9.3.2022 21:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

neverend napsal(a):

Ten už není ...

neverend

9.3.2022 21:31
neverend

XXX.XXX.213.247

To je ale z jara 2014 a i kdyby to řekl dnes, zakázané to není. Slovensko má fašistickou stranu LSNS - získali skoro 8 % = víc jak 200 tisíc hlasů.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Marian_Kotleba#Trestn%C3%AD_st%C3%ADh%C3%A1n%C3%AD
Jenže třeba ten prapor Azov, kde nejsou jen Ukr., pomohl o rok později dostat zpět Mariupol. Tak je asi nebudou vyhánět... ten zbytek nevím, nesleduji.
No ale na tom Slovensku...

To jistě, ale mně šlo o to, že Putin mluvil o nacistech..A tak asi na tom něco pravdy bude. Ono už jen ty symboly Wervolfů? Viděla jste V. Klause? Ten se s tím ale vůbec "nepárá".😀

9.3.2022 21:39
fikovnice

XXX.XXX.68.47

to fakt ne!

...věř tomu, že ty řeči budou...že zabírají prac. pozice... Že o ně do této doby nebyl jeven zájem, nebude hrát roli... Budu ráda, když se budu mýlit. Ale píšu o řečech, co se vyrojí...

9.3.2022 21:41

Větrníky už se dávno nedělají z papíru, ale z petek. Nerozmoknou.

Ne, větrníky jsou z odpalovaného těsta a jsou mňam. 🍡😉

neverend

9.3.2022 21:47
neverend

XXX.XXX.213.247

https://youtu.be/5SBo0akeDMY

"Ono úplně né jako za Hitlera".😐

9.3.2022 21:55
fikovnice

XXX.XXX.68.47

assil napsal(a):

Tak já mám zas jinou zkušenost. Kamarádka má postiženou dceru. Dcera stále "studuje", už je jí nějak přes 25 let. Nějaké speciální školy, ale bohužel samostatně nikdy nebude schopna sama pracovat...a bohužel ani náhodou nebude schopna ani samostatně žít a bydlet. A nějak kolem jejích 18 let věku jim někdo poradil, že si mají zažádat o ID a zpětně jim byly vyplaceny řádově stovky tisíc - asi 300 tis. Kč, což jsem vůbec nechápala. Ne, ani za mák nezávidím, nekritizuji a ta holka ty peníze potřebuje jako sůl ...ale jak může dostat ID, a ještě zpětně, když nikdy ještě nepracovala...? Možná se jen ztrácím v termitech (ale očekávala bych, že se to bude třeba jmenovat příspěvek na nesoběstačnost nebo tak něco), ale takto mi to bylo kamarádkou (matkou té postižené holčiny řečeno) - že jde vyloženě o ID, a i zpětně vyplacený. Věk jsem možná napsala špatně, možná žádali až kolem 20 let jejího věku, to už přesně nevím.

9.3.2022 21:57
fikovnice

XXX.XXX.68.47

Varaxi napsal(a):
Jo. Nemají to ty rodiny lehké. Já to znám zprostředkovaně, Andrýsek to bude znát lépe, bude mít rozhodně bližší informace a méně zkreslené. Ale nevěřím, že pro takové rodiny se dělá dost. Fakt ne.

Fakt mám jinou zkušenost + v rodině těžce postižené dítě (hydrocefalus) - moje sestřenice...již umřela...

9.3.2022 22:01
fikovnice

XXX.XXX.68.47

A tak to je něco jiného, tyhle komise byly vždy takhle. Jako z jiného vesmíru. Třeba tady na okrese už je to asi 30 let, furt stížnosti, ale ta baba je tam pořád. Říká se, že jestli si nenesete hlavu v podpaží, tak to ani nezkoušejte.

...jestli si nenesete hlavu v podpaží, tak to ani nezkoušejte."

Pardon, není to téma k smíchu, ale toto mě dostalo...
Komise stanovující přiklepnutí ID - to je VELKÁ kapitola. Je na to milión diskuzí, zkušenosti z těchto komisí, a ty zkušenosti jsou občas velmi...no, bizarní! Jinak třeba můj kamarád má ID na jednu vyhřezlou plotnu! Dozvěděla se to naše společná kamarádka, o ID také zažádala, a dostala jej také... Myslím, že jsou ty komise, resp. přidělení dr. ale i podmazáváni. I o tom dobře informované zdroje hovoří...

9.3.2022 22:02

neverend napsal(a):
To jistě, ale mně šlo o to, že Putin mluvil o nacistech..A tak asi na tom něco pravdy bude. Ono už jen ty symboly Wervolfů? Viděla jste V. Klause? Ten se s tím ale vůbec "nepárá".😀

Ale tak P. si vymýšlí, prostě cokoli, mít záminku. Protože pokud to bereme takto, tak SVK by bylo lepší kandidát, nebo rovnou komplet tady, když se ta strana dostala i do E. parlamentu. On ale stavěl na tom, že je lidem na UA ubližováno (nejen tímto, ale že jsou i přímo ve vládě), že je musí zachránit.
Ne, Tříska, Klaus atp., tím si oči nevypálím a uši nezaprasím, to fakt ne, tady se přiznám, že u jména autora končím, obsah mě nezajímá.

9.3.2022 22:04

fikovnice napsal(a):
Tak já mám zas jinou zkušenost. Kamarádka má postiženou dceru. Dcera stále "studuje", už je jí nějak přes 25 let. Nějaké speciální školy, ale bohužel samostatně nikdy nebude schopna sama pracovat...a bohužel ani náhodou nebude schopna ani samostatně žít a bydlet. A nějak kolem jejích 18 let věku jim někdo poradil, že si mají zažádat o ID a zpětně jim byly vyplaceny řádově stovky tisíc - asi 300 tis. Kč, což jsem vůbec nechápala. Ne, ani za mák nezávidím, nekritizuji a ta holka ty peníze potřebuje jako sůl ...ale jak může dostat ID, a ještě zpětně, když nikdy ještě nepracovala...? Možná se jen ztrácím v termitech (ale očekávala bych, že se to bude třeba jmenovat příspěvek na nesoběstačnost nebo tak něco), ale takto mi to bylo kamarádkou (matkou té postižené holčiny řečeno) - že jde vyloženě o ID, a i zpětně vyplacený. Věk jsem možná napsala špatně, možná žádali až kolem 20 let jejího věku, to už přesně nevím.

Jani, jako vždy je to o lidech, i na těch důležitých místech, kde se rozhoduje.
Znám lidi, kteří mají ID na hlavu kvůli rozvodu nebo jen na záda. Fakt bych to nepaušalizovala. A ne, nikomu nezávidím, já pracovat chci.
A jak se tady rozebírá nějaká pomoc ukrajinskými uprchlíkům, to vůbec nechci rozebírat, ať přispěje, kdo uzná za vhodné, povinné to není.
Prosím, přečti si SZ.

9.3.2022 22:08
fikovnice

XXX.XXX.68.47

Sociolog Vojtěch Bednář:

"Nastane nějaký moment a společnost ho v první fázi neanalyzuje věcně, ale vymezíme se emočně. Buď je to pro nás něco hodně pozitivního, nebo hodně negativního. Rychle dojde k národnímu vzedmutí, všichni šijí roušky, všichni pomáhají uprchlíkům... Po nějaké době ale začne vítězit sobecká motivace, ta se projevuje dvěma směry, za prvé si na tom najdeme nějakou vadu, začnou se objevovat šťouralové, kteří například říkají, že nejdříve je třeba pomáhat nám, až pak ostatním, nebo proč utíkají k nám s mobilními telefony... Na druhé straně místo toho abychom se soustředili na praktickou pomoc, tak začneme sami sebe kádrovat a řešíme, kdo nejvíce pomáhá, kdo je vyznavačem jediné pravdy. To je debata, která nevede k žádnému výsledku, ale pro nás je tradiční. Je to opakující se vzorec našeho chování, který aplikujeme na téměř jakoukoliv vnější krizi."

OT: Pokud se něco nestane, budu od zítřka trávit pár dní opět ve Tvé blízkosti... Kdyby se Ti náhodou chtělo, přijeď na pokec, ráda Tě zase uvidím, jen mám telefon zřejmě nakonec definitivně out - tak event. do SZ.
Pro mě je prostě ten penzion "magický", začarovaný - v tom nejpozitivnějším slova smyslu (a tentokrát je cenová nabídka už vyloženě srandovní - jsem prsotě jejich štamgast! ). Vše se mi polámalo, rozbilo, přestalo fungovat, nahromadily se teď přednášky, cvika...tak doufám, že ty cca 4 následující dny VŠE pustím z hlavy!

9.3.2022 22:10
fikovnice

XXX.XXX.68.47

Jani, jako vždy je to o lidech, i na těch důležitých místech, kde se rozhoduje.
Znám lidi, kteří mají ID na hlavu kvůli rozvodu nebo jen na záda. Fakt bych to nepaušalizovala. A ne, nikomu nezávidím, já pracovat chci.
A jak se tady rozebírá nějaká pomoc ukrajinskými uprchlíkům, to vůbec nechci rozebírat, ať přispěje, kdo uzná za vhodné, povinné to není.
Prosím, přečti si SZ.

Jasný, Ali.
Věřím, že vše je individuální... Víš, já to četla postupně, tak jsem jen chtěla zareagovat v tom smyslu, že náš soc. systém je skutečně v mnoha případech štědrý... Sama bych to téma neotevírala, ale někdo to otevřel, tak jsem zareagovala zkušenostmi z mého nejbližšího okolí. A jdu na tu SZ...

neverend

9.3.2022 22:11
neverend

XXX.XXX.213.247

Ale tak P. si vymýšlí, prostě cokoli, mít záminku. Protože pokud to bereme takto, tak SVK by bylo lepší kandidát, nebo rovnou komplet tady, když se ta strana dostala i do E. parlamentu. On ale stavěl na tom, že je lidem na UA ubližováno (nejen tímto, ale že jsou i přímo ve vládě), že je musí zachránit.
Ne, Tříska, Klaus atp., tím si oči nevypálím a uši nezaprasím, to fakt ne, tady se přiznám, že u jména autora končím, obsah mě nezajímá.

A to já zase klidně zkouknu všechny.🙂

9.3.2022 22:12

fikovnice napsal(a):
...jestli si nenesete hlavu v podpaží, tak to ani nezkoušejte."

Pardon, není to téma k smíchu, ale toto mě dostalo...
Komise stanovující přiklepnutí ID - to je VELKÁ kapitola. Je na to milión diskuzí, zkušenosti z těchto komisí, a ty zkušenosti jsou občas velmi...no, bizarní! Jinak třeba můj kamarád má ID na jednu vyhřezlou plotnu! Dozvěděla se to naše společná kamarádka, o ID také zažádala, a dostala jej také... Myslím, že jsou ty komise, resp. přidělení dr. ale i podmazáváni. I o tom dobře informované zdroje hovoří...

nó, oni na to někteří asi i kašlou, to jsem koukala na známou, na co jí to přiklepli, ale zároveň nemá třeba zákaz řízení (BPPV), jsou horší lepší "případy", ale když ona mi vyprávěla, jak se to dá zahrát... to je jiný okres :-) U ID jde o to, kolik je žadateli let... pokud do 20, tak stačí méně než rok pojištění a dá se přiznat až pět let zpětně.

9.3.2022 22:43
fikovnice

XXX.XXX.68.47

nó, oni na to někteří asi i kašlou, to jsem koukala na známou, na co jí to přiklepli, ale zároveň nemá třeba zákaz řízení (BPPV), jsou horší lepší "případy", ale když ona mi vyprávěla, jak se to dá zahrát... to je jiný okres :-) U ID jde o to, kolik je žadateli let... pokud do 20, tak stačí méně než rok pojištění a dá se přiznat až pět let zpětně.

Jo jo, to by sedělo na tu dcerku mé kamarádky... Myslím, že fakt šlo tak nějak o těch možná 5, možná 4 roky, co jí to zpětně dali. Ale ona je hodně postižená, tedy navenek to ani není na ní poznat, ale je prostě "dospělé dítě" (hlavně, když promluví)...
Já jinak nechci zpochybňovat trable mých přátel, ale na JEDNU vyhřezlou plotnu dostat ID, to mi prostě hlava nebere... Ta kamarádka, o níž jsem psala, že se dozvěděla o našem společném kamarádovi, tak má taky vyhřezlou jednu plotnu, a taky jí to přiklepli... No nic, já si ale fakt myslím, že se ty komise dají i podmáznout (četla jsem plno zkazek na webu Doktorka. cz, pokud to ještě existuje; bylo tam na to předlouhé vlákno, kde právě lidi psali, kde jsou jaké komise - někde asi fakt jen s tou hlavou v podpaží :-), a jinde to zas přiklepnou za relativně malý zdr. problém...ale tak beru to tak, že moc spravedlnosti prostě ve světě není a nikomu nezávidím).

9.3.2022 23:12
fikovnice

XXX.XXX.68.21

Toto je něco tak otřesného, že znovu píšu - za toto trest smrti přináleží (ač jsem jinak proti němu)!

"Ukrajinský Mariupol je už od začátku ruské invaze odříznutý od světa. Lidé se se svými blízkými nemají jak spojit a jen doufají, že jsou ještě naživu. Město se mezitím čím dál víc posouvá k humanitární katastrofě. Chybí voda, jídlo i teplo. Rusové navzdory slibům znovu ostřelují evakuační koridor a ve středu vybombardovali i dětskou nemocnici a porodnici."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/valka-ukrajina-rusko-obkliceny-mariupol.A220309_134606_zahranicni_kha

9.3.2022 23:12

Tak stíhačky nad Chomutovem mají konečně vysvětlení, teda pro mě, tak nějak ostatní to věděli hned, protože se to NĚKDE psalo...vojencké cvičení v nedalekém vojenském prostoru.

9.3.2022 23:22

fikovnice napsal(a):

Žádat o id ve chvíli dospělosti jí nikdo musel řadit, to plyne ze zákona.
Dostávání ho všichni dospělí, podle stupně postižení. Jestli žádali ve 20 letech, dostali ho zpětně od 18.
Jinak And. vás uvedla do problematiky zvenčí a zjednodušeně.
Jen pár upřesnění: postižené dítě zpravidla nechodí do družiny ( nejsou na děti s těžkými postiženimi zařízené), ale do centra denní péče - 100,-- na hodinu !
Vozík hradí pojišťovna, ale "holý", blatníky už jsou nadstavba - 3 500,-- za jeden, ne, nemám tam 0 navíc.
Je-li dítě na internátě, dostane ten téměř celý příspěvek na péči. Žádná cena 1500,-.
Internat nedělá s dětmi domácí úkoly, které celý týden dostavaji. Rodič má možnost, věnovat tomu celý víkend, nebo najmout soukromého učitele, který na intr dochází.
Ano, mnoho takto těžce vzdělávaných dětí nikdy pracovat nebude....
A jen ještě dodatek - invalidní vozík stojí tolik jako docela slušné ojeté auto. Proč to stát toleruje, se ptám už hodně dlouho.

9.3.2022 23:48
elisak

XXX.XXX.194.232

Vůbec netuším jak tohle funguje, ale pamatuju, že jsme měli na gymplu postiženou holčinu, bylo jí kolem 30, nepamatuju si přesně. Na gympl se dostala normálně, postižení vzniklo až v maturitním ročníku úrazem, kopl jí do hlavy kůň. Snad si to tenkrát prosadili rodiče, že jí nebudou měnit prostředí, chodila normálně do třídy, jen měla asistentku, která jí "vodila". Stala se tak trochu stálým inventářem maturitního ročníku.

10.3.2022 06:48
Varaxi

XXX.XXX.150.244

fikovnice napsal(a):
Fakt mám jinou zkušenost + v rodině těžce postižené dítě (hydrocefalus) - moje sestřenice...již umřela...

Asi záleží na konkrétním úředním šimlovi.
Ale jsem moc ráda, že to aspoň někde jakž takž funguje.

10.3.2022 07:10
fikovnice

XXX.XXX.68.6

Žádat o id ve chvíli dospělosti jí nikdo musel řadit, to plyne ze zákona.
Dostávání ho všichni dospělí, podle stupně postižení. Jestli žádali ve 20 letech, dostali ho zpětně od 18.
Jinak And. vás uvedla do problematiky zvenčí a zjednodušeně.
Jen pár upřesnění: postižené dítě zpravidla nechodí do družiny ( nejsou na děti s těžkými postiženimi zařízené), ale do centra denní péče - 100,-- na hodinu !
Vozík hradí pojišťovna, ale "holý", blatníky už jsou nadstavba - 3 500,-- za jeden, ne, nemám tam 0 navíc.
Je-li dítě na internátě, dostane ten téměř celý příspěvek na péči. Žádná cena 1500,-.
Internat nedělá s dětmi domácí úkoly, které celý týden dostavaji. Rodič má možnost, věnovat tomu celý víkend, nebo najmout soukromého učitele, který na intr dochází.
Ano, mnoho takto těžce vzdělávaných dětí nikdy pracovat nebude....
A jen ještě dodatek - invalidní vozík stojí tolik jako docela slušné ojeté auto. Proč to stát toleruje, se ptám už hodně dlouho.

Díky za upřesnění...
U mé kamarádky, resp. její dcerky, jde o mentální postižení. ADHD, ale i s mentální retardací a dalšími problémy (chování, vzdělávání, atd.). Vzhledově vypadá o 10 let mladší a mentálně je tak cca na úrovni 12 - 14letého dítěte. Na internátě není a nikdy nebyla... To její mamince vyčítám - udělala si z ní smysl života, bez jakékoli snahu ji zkusit aspoň trošičičku osamostatnit. Jsou jedna bytost, nemáte téměř šanci vidět jednu bez druhé. Až/pokud se kamarádce něco stane, bude její dcera úplně ztracená! Kamarádka už roky nemá partnera, žijí se starou cca 90letou matkou v jednom bytě...

10.3.2022 07:17
fikovnice

XXX.XXX.68.6

Opět absolutní OT: V noci jsem kocourovi vytáhla z kůže na krku první letošní klíště, a už bylo dost napité!

10.3.2022 07:28
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Vlastní humanita nás jednou zabije
Je příchod osob z Ukrajiny nutností,
zvláště když se na části území nebojuje a nebo
jde o plán EU jak potrestat státy V4
za odmítání migrantů v roce 2015❔
Počet uprchlíků z Ukrajiny překročil dva miliony.
Více než 100.000 jich pochází z třetích států.
https://www.facebook.com/drahomir.vlcek/videos/1294178841077155

10.3.2022 07:51
Andrýsek3

XXX.XXX.17.162

Orionko, nemystifikujte tady lidi. Já v té družině i pracovala a ano měla jsem tam děti s těžkým mentálním postižením, protože to je družina ve speciální škole. I internát ve specce máme a dítě tam může být od 1. Třídy a měsíčně to je opravdu jen za 1500 korun. A na tom internátu se jim věnují naprosto na 200% , domácí úkoly nemají, jsme specka. Ale v odpoledním čase mohou jak vyrábět, odpočívat, tak i pracovat, učit se sebeosluhu, být venku apod.😠 jinak jo, já to určitě vidím jen zvenčí, když v té škole jsem každý den od rána do odpoledne, s těmi dětmi jsem v kontaktu stále, jak malými tak velkými, s jejich rodiči a tím jak to vevnitř funguje..

10.3.2022 08:21
assil

XXX.XXX.121.3

Andrýsek3 napsal(a):
Orionko, nemystifikujte tady lidi. Já v té družině i pracovala a ano měla jsem tam děti s těžkým mentálním postižením, protože to je družina ve speciální škole. I internát ve specce máme a dítě tam může být od 1. Třídy a měsíčně to je opravdu jen za 1500 korun. A na tom internátu se jim věnují naprosto na 200% , domácí úkoly nemají, jsme specka. Ale v odpoledním čase mohou jak vyrábět, odpočívat, tak i pracovat, učit se sebeosluhu, být venku apod.😠 jinak jo, já to určitě vidím jen zvenčí, když v té škole jsem každý den od rána do odpoledne, s těmi dětmi jsem v kontaktu stále, jak malými tak velkými, s jejich rodiči a tím jak to vevnitř funguje..

Jo, u děcek to asi funguje, hlavně když jsou bezproblémový, ale zkuste si mít doma problémového dospělého autistu, neodložíte ho nikam a všechno je problém, i blbá návštěva zubaře a pak nezbejvá než sáhnout do peněženky a všechno si zaplatit, stát nic navíc nedá.

10.3.2022 09:15

Hlavně to je o velikosti města a zřizovateli. Tady ve sp. škole je družina do tří a kapacita 15 dětí, žádné týdenní pobyty nejsou, ani pro menší, ani pro bezproblémové. Jsou soukromé spolky. Na okres jeden domov, ale ten už má tak 20 30 let kapacitu stop stav. Pak je nejblíž asi Jedličkárna. Denní stacionáře mají své ceníky, asistent např. stojí od 90 na hodinu výš, dají se na to sehnat příspěvky. Jinde to neznám, ale tady to prostě běží v soukromém sektoru, samozřejmě podpora státní/eu i soukromá, takže pak není důvod na nic víc, spolků je hodně.

10.3.2022 09:43

Hlavně to je o velikosti města a zřizovateli. Tady ve sp. škole je družina do tří a kapacita 15 dětí, žádné týdenní pobyty nejsou, ani pro menší, ani pro bezproblémové. Jsou soukromé spolky. Na okres jeden domov, ale ten už má tak 20 30 let kapacitu stop stav. Pak je nejblíž asi Jedličkárna. Denní stacionáře mají své ceníky, asistent např. stojí od 90 na hodinu výš, dají se na to sehnat příspěvky. Jinde to neznám, ale tady to prostě běží v soukromém sektoru, samozřejmě podpora státní/eu i soukromá, takže pak není důvod na nic víc, spolků je hodně.

Pobyt zdravého dítěte v normální státní školce cca od 7-16 pribl. 700-1200 za měsíc
Postižené celotýdenně 1500,- ??
Ta hodinová sazba pro odpolední pobyt je škola při Jedli.
Dřív ve škole v Jedli platili rodiče i asistenta ve vyučování. To padlo až s inkluzi. Bylo by divné, aby neposeda měl asistenta zdarma a quadruplegik ho platil

Miriam33

10.3.2022 10:45
Miriam33

XXX.XXX.226.21

Toto mě napadlo hned zkraje. Za jak dlouho vyprší v Čechách nadšení pro UA a její uprchlíky. Jakmile se šahne lidem na pohodlí a na peníze.

Říká se tak max čtyři měsíce. Lidi po povodních co přišli o domy tady nedaleko taky na nové nedostali. Zůstaly tu polozřicene...a co se peněz vybralo. Pojišťovny se už jistí a pojistky pokryly tak maximálně nějaké zničené veci uvnitř. Hlavně že se představitelé kraje přijeli pred ty domy vyfotit a slibovali, jak pomůžou. Lidé z těch nejhůř postižených domů dostali mám pocit nějaké náhradní ubytování. A život jde dál... Peníze věnované adresně ale ne přímo do rukou těm lidem nikdy adresáti neviděli.

10.3.2022 10:51
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Kde jsou asi penízky ze slavných neziskovek?
A lidi jim sypou a sypou a sypou ...
a mají dobrý pocit a to je dobře.

10.3.2022 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):

Pokud kdo pošle peníze na slavné neziskovky, je to jen a čistě jeho věc. Nebo ty peníze posílají negramotné děti? Nebo chcete někomu říkat, kam má či nemá posílat svoje peníze?

10.3.2022 11:04

Universum- Právě dnes- Robejšek

10.3.2022 11:04
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Dyk říkám, že to je v pořádku.
Za to co vybrali, už lidi mohli mít
bydlení hotový, ne jen těch několik,
kteří se zjevovali na obrazovce.
Byla by blbost pomáhat adresně.

10.3.2022 11:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Dyk říkám, že to je v pořádku.
Za to co vybrali, už lidi mohli mít
bydlení hotový, ne jen těch několik,
kteří se zjevovali na obrazovce.
Byla by blbost pomáhat adresně.

Dám vám jiný pohled. Tady u nás, má pár lidí postavené baráky v záplavové zóně. V dnešní době, už by to asi nikdo nepovolil, doufám, ale stavěli někdy před povodněma na Moravě a tehdy to šlo, hlavně pro ty, co si to ,,nějak" zajistili. Pak jim baráky spláchlo. Proč bych jim měla posílat své peníze? Ať si radí. Další jsou baráky, které mají jednu stěnu takřka v potoce. Ty byli postavené dávno, dávno. Postavila by jste si tak dům? Někteří prostě doplatili taky na svoje blbá rozhodnutí. A ty já taky nejsem ochotná platit. A..ze svých daní je platím. Mám tady prskat?

10.3.2022 11:16
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Omlouvám se, já myslela na baráky po tornádu.

10.3.2022 11:17
fikovnice

XXX.XXX.68.6

Andrýsek3 napsal(a):

Počkej, já to ale pochopila, že "Orionka" spíš za postižené děti lobbuje, ne?
I mně psala o Tobě, že do toho vidíš - na nějaký můj příspěvek. V mém okolí je totiž také několik postižených (a jak jsem psala výše, sestřenice mi dokonce jako 10 leté dítě zemřela).

10.3.2022 11:18
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

rapotacka11 napsal(a):

Najít stránky těch slavných neziskovek, najít si tam příslušnou sekci, případně vznést dotaz, je sice o trochu víc práce než napsat tenhle štvavej příspěvek...ale tak zajímává vás to.Nebylo by to plodnější?

10.3.2022 11:20
fikovnice

XXX.XXX.68.6

Miriam33 napsal(a):
Říká se tak max čtyři měsíce. Lidi po povodních co přišli o domy tady nedaleko taky na nové nedostali. Zůstaly tu polozřicene...a co se peněz vybralo. Pojišťovny se už jistí a pojistky pokryly tak maximálně nějaké zničené veci uvnitř. Hlavně že se představitelé kraje přijeli pred ty domy vyfotit a slibovali, jak pomůžou. Lidé z těch nejhůř postižených domů dostali mám pocit nějaké náhradní ubytování. A život jde dál... Peníze věnované adresně ale ne přímo do rukou těm lidem nikdy adresáti neviděli.

...no, vyprchá to...to nadšení a touha pomáhat...ale pokud to nepřeroste v nenávist, tak je to logické.
Bojím se, aby tu třeba nějaký Ukrajinec neprovedl něco nehezkého a hněv se pak neobrátil vůči všem, kteří přišli a přijdou...
Jak ten Afričan znásilnil tu mladinkou holčinu...

10.3.2022 11:22
fikovnice

XXX.XXX.68.6

lesnížínka napsal(a):
Dám vám jiný pohled. Tady u nás, má pár lidí postavené baráky v záplavové zóně. V dnešní době, už by to asi nikdo nepovolil, doufám, ale stavěli někdy před povodněma na Moravě a tehdy to šlo, hlavně pro ty, co si to ,,nějak" zajistili. Pak jim baráky spláchlo. Proč bych jim měla posílat své peníze? Ať si radí. Další jsou baráky, které mají jednu stěnu takřka v potoce. Ty byli postavené dávno, dávno. Postavila by jste si tak dům? Někteří prostě doplatili taky na svoje blbá rozhodnutí. A ty já taky nejsem ochotná platit. A..ze svých daní je platím. Mám tady prskat?

Ale zase na druhou stranu ty katastrofické povodně se dlouho Česku vyhýbaly, až nějak od "devadesátek" začaly častěji (samozřejmě neříkám, že dříve semtam nebyly).

10.3.2022 11:26
fikovnice

XXX.XXX.68.6

Rronjabutterfly napsal(a):
Najít stránky těch slavných neziskovek, najít si tam příslušnou sekci, případně vznést dotaz, je sice o trochu víc práce než napsat tenhle štvavej příspěvek...ale tak zajímává vás to.Nebylo by to plodnější?

Sice se zřejmě s "Rapotačkou" na současnou situaci na UA neshodneme...ale nevím, zda sem chodíte dlouho nebo ne...?
"Rapotačka" má svůj styl vyjadřování - často ironicko-sarkastický, mnohdy nadsázka. Arbitra dělat nebudu, jen vím, že jde o člověka, který je nesmírně hodný. Možná to sem nepatří, ale když mi bylo jo ouvej, dost mě podržela nad vodou.

10.3.2022 11:35
fikovnice

XXX.XXX.68.6

lupus4 napsal(a):

Soudruh Jelcin se při jedné státní návštěvě zlil tak, že nebyl schopen vystoupit z letadla a st. návštěva se tedy nekonala... To si pamatuji...

10.3.2022 11:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Ale zase na druhou stranu ty katastrofické povodně se dlouho Česku vyhýbaly, až nějak od "devadesátek" začaly častěji (samozřejmě neříkám, že dříve semtam nebyly).

První povodně u nás, myslím v dědině, byly 50něco. Spláchly všechny baráky, co byly u potoka. Ne smetly, baráky většinou stát zůstaly, spadly jen ty z vepřovic. Lidi si museli pomoct sami, myslíš, že jim někdo něco dal? To jen dneska všichni stojí s nataženýma rukama. Kdyby spláchnulo barák mě, jsem si jistá, že všichni by si řekli: co by jsme jí pomáhali, mají peněz dost, ať si pomůžou. Chápu, ale: mám na pomoc přesto menší nárok, oficiálně myslím? Odvádíme taky víc daní.

10.3.2022 11:39

A já jsem prej v záplavové oblasti (nebo povodňové nebo potopové nebo co), i když tady nemáme rybník, řeku, nic. A přes ty hory, tuším, se vlna těžko převalí... tak možná mysleli koupaliště, co je pod kopečkem 1,5 km daleko :D
Neziskovky? Hehe he nejlepší schovka peněz. Já mám prachy v kůlně, hodně lidí v neziskovách, no. Když se tady ve vsi stalo něco hrozného, tak se sbírka poskládala bez jakékoli neziskovky, věci a peníze se předaly na návsi přímo té rodině a po dvou měsících už bydleli v pohodě v novém (něco si půjčili, ale dostali tohle prostě do ruk přímo, bez krádeží).
Všecka ta sdružení samozřejmě taková nejsou.
Mínění o lidech z UA se nezmění, to je tu desetiletí stejné - nedobré - tak změny se nebojte.

10.3.2022 11:43
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

fikovnice napsal(a):
Sice se zřejmě s "Rapotačkou" na současnou situaci na UA neshodneme...ale nevím, zda sem chodíte dlouho nebo ne...?
"Rapotačka" má svůj styl vyjadřování - často ironicko-sarkastický, mnohdy nadsázka. Arbitra dělat nebudu, jen vím, že jde o člověka, který je nesmírně hodný. Možná to sem nepatří, ale když mi bylo jo ouvej, dost mě podržela nad vodou.

Díky
(přeceňujete)

10.3.2022 13:56

Lesní žínka:
" Tady u nás, má pár lidí postavené baráky v záplavové zóně. V dnešní době, už by to asi nikdo nepovolil, doufám, ale stavěli někdy před povodněma na Moravě a tehdy to šlo, hlavně pro ty, co si to ,,nějak" zajistili."

Není pravda, záplavové zóny mají několik stupňů, nesmí se stavět jen v tom nejvyšším, to je stupeň 4 - aktivní zóna
Do 3. stupně lze sjednat i pojištění.

10.3.2022 14:02

A já jsem prej v záplavové oblasti (nebo povodňové nebo potopové nebo co), i když tady nemáme rybník, řeku, nic. A přes ty hory, tuším, se vlna těžko převalí... tak možná mysleli koupaliště, co je pod kopečkem 1,5 km daleko :D
Neziskovky? Hehe he nejlepší schovka peněz. Já mám prachy v kůlně, hodně lidí v neziskovách, no. Když se tady ve vsi stalo něco hrozného, tak se sbírka poskládala bez jakékoli neziskovky, věci a peníze se předaly na návsi přímo té rodině a po dvou měsících už bydleli v pohodě v novém (něco si půjčili, ale dostali tohle prostě do ruk přímo, bez krádeží).
Všecka ta sdružení samozřejmě taková nejsou.
Mínění o lidech z UA se nezmění, to je tu desetiletí stejné - nedobré - tak změny se nebojte.

" A já jsem prej v záplavové oblasti (nebo povodňové nebo potopové nebo co), i když tady nemáme rybník, řeku, nic. A přes ty hory, tuším, se vlna těžko převalí... tak možná mysleli koupaliště, co je pod kopečkem 1,5 km daleko :D"

Můžete být v záplavovce i bez blízkosti vodního toku. Třeba v lokalitě, kudy/ kam stéká voda při bleskové povodni 😉

Zažila jsem to jako dítě u babičky, po vydatném lijáku při bouřce to vyplavilo půlku návsi. Voda s bahnem z okolních polí...

Neregistrovaný uživatel

10.3.2022 14:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

fikovnice napsal(a):
...no, vyprchá to...to nadšení a touha pomáhat...ale pokud to nepřeroste v nenávist, tak je to logické.
Bojím se, aby tu třeba nějaký Ukrajinec neprovedl něco nehezkého a hněv se pak neobrátil vůči všem, kteří přišli a přijdou...
Jak ten Afričan znásilnil tu mladinkou holčinu...

Nam ted do práce nastoupili novy mladi ukrajinci co neumi cesky ani zbleptnout. Uprchlici. Kurnafix co tu delaj? Z nsich stalych neodjel stale nikdo.

10.3.2022 14:10

Aby bylo jasno - Karel Kříž

10.3.2022 14:15
assil

XXX.XXX.121.3

Lesní žínka:
" Tady u nás, má pár lidí postavené baráky v záplavové zóně. V dnešní době, už by to asi nikdo nepovolil, doufám, ale stavěli někdy před povodněma na Moravě a tehdy to šlo, hlavně pro ty, co si to ,,nějak" zajistili."

Není pravda, záplavové zóny mají několik stupňů, nesmí se stavět jen v tom nejvyšším, to je stupeň 4 - aktivní zóna
Do 3. stupně lze sjednat i pojištění.

Já jsem ve 2. stupni, vedle zahrady potok, pojištění je, ale s příplatkem. Přišly s tím pojišťovny po té velké povodni 2002, i když baráky zaplavený nebyly, prostě máte vedle strouhu s vodou, kde je v létě 10 cm vody, tak už jste v zóně a platíte víc. V naší vesnici je to 90% baráků a nový baráky se normálně staví. Protože co jako člověk nadělá, tady je nějaká voda všude.

10.3.2022 14:40

" A já jsem prej v záplavové oblasti (nebo povodňové nebo potopové nebo co), i když tady nemáme rybník, řeku, nic. A přes ty hory, tuším, se vlna těžko převalí... tak možná mysleli koupaliště, co je pod kopečkem 1,5 km daleko :D"

Můžete být v záplavovce i bez blízkosti vodního toku. Třeba v lokalitě, kudy/ kam stéká voda při bleskové povodni 😉

Zažila jsem to jako dítě u babičky, po vydatném lijáku při bouřce to vyplavilo půlku návsi. Voda s bahnem z okolních polí...

Dověděla jsem se, že se řídili snad starou mapou, dodnes jsem nepochopila jak, nějaká výška, a že si mám říct o výjimku. Povodeň (vylití toku) a záplava (i jiné zdroje), jo, může být blesková, ale tak ode mě je to z kopce :-) tak nejdřív debata, že to jsou dvě rozdílné věci, já že ok, ale tak se sem přijďte podívat a podívejte se do historie třeba 300 let zpět... no nic :-) Ale jako ano, máte pravdu, prudký déšť a kroupy tohle dokázaly v okolních obcích hodně rychle.

neverend

10.3.2022 15:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Nam ted do práce nastoupili novy mladi ukrajinci co neumi cesky ani zbleptnout. Uprchlici. Kurnafix co tu delaj? Z nsich stalych neodjel stale nikdo.

Protože jsme dementní "idi*ti".Nejdřív lezeme do zadku sovětům, pak zase Bruselu.😐 Teď asi pojmeme půlku Ukrajiny. Joo, my jsme přeci ti nejlepší. Angláni je vypakovali, ale ČR ta na to mááá.😂 Tedy nyní když lidi trochu procitli, tak už stahují hromadně nabídky k ubytování. Samozřejmě, zjistili, že to nebude na pár dní, či týden.😀 A my Jano s UKáčka přicházíme do styku denně a víme co dovedou. Já po stavbách a ty v továrně. Kolik lidí myslíš, že tady s nimi přichází do styku? Vódka dóšla, znáš?😂 U nás se kvůli ubytovně lidi bojí večer chodit přes park. Nedávno jsem tam doprovázel večer paní, co pracovala s mojí mamčou v Tescu. Bojí se tamtudy chodit domů, ač to má blíž.😐 A třeba lidi z Mladé Boleslavy...To bys je měla slyšet jak je milují.😐 Tak asi tak a lidi pochopí o čem mluvím, až se to vedle nich nastěhuje. Ne všichni samozřejmě a třeba lékař z UK bude pochopitelně zcela jiný případ.🙂

10.3.2022 15:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
Protože jsme dementní "idi*ti".Nejdřív lezeme do zadku sovětům, pak zase Bruselu.😐 Teď asi pojmeme půlku Ukrajiny. Joo, my jsme přeci ti nejlepší. Angláni je vypakovali, ale ČR ta na to mááá.😂 Tedy nyní když lidi trochu procitli, tak už stahují hromadně nabídky k ubytování. Samozřejmě, zjistili, že to nebude na pár dní, či týden.😀 A my Jano s UKáčka přicházíme do styku denně a víme co dovedou. Já po stavbách a ty v továrně. Kolik lidí myslíš, že tady s nimi přichází do styku? Vódka dóšla, znáš?😂 U nás se kvůli ubytovně lidi bojí večer chodit přes park. Nedávno jsem tam doprovázel večer paní, co pracovala s mojí mamčou v Tescu. Bojí se tamtudy chodit domů, ač to má blíž.😐 A třeba lidi z Mladé Boleslavy...To bys je měla slyšet jak je milují.😐 Tak asi tak a lidi pochopí o čem mluvím, až se to vedle nich nastěhuje. Ne všichni samozřejmě a třeba lékař z UK bude pochopitelně zcela jiný případ.🙂

A že u nás jsou samí slušní lidi, že? Havně ti, na těch ubytovnách, teď myslím Čechy. Co dělají naše lopaty, když přijdou z práce? Sedí v hospodě. Jasně, doktor z Ukrajiny vám pak bude dobrý, když vás chytne žlučník. Přestaňte dělit lidi dle národností, ale podle toho, kdo jakový je. Už jsem to psala dřív: všude jsou lidi dobří a špatní, ani na Ukrajině to nebude jiné. A celkem je mi jasné, proč vych.aní Češi stahují nabídky ubytování. Za ukrajinskou rodinu, pokud jsem správně slyšela info, dostanou 5000Kč. Když ten barák pronajmou Čechům, jako vždy, dostanou 20000Kč.

10.3.2022 15:43

neverend: tak jste se jednou taky označil správně, co :-)
Srovnejte počty uprchlíků atd. v UK a ČR vzhledem k počtu obyvatel. Jeden údaj najdu sama, protože vím, jak jste neschopný :-)
https://www.clovekvtisni.cz/migracni-statistiky-4518gp UK je nafukovací?

Za ubytování nedostanete nic. Měla být tisícovka na osobu. Ale neprošlo to vůbec; odloženo.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednani-vlady-ukrajiny-uprchlici-valka-na-ukrajine-respiratory-koronavirus-pohonne-hmoty.A220309_051407_domaci_kop

Na těch politicích bylo na TK vidět, jak lžou, lezlo jim to z očí... úplně se nám vysmívali. Jejich jediná starost byla - nafackovat Babišovi. Ok. A co dál? Podpora Čechům nula, silniční daň 1500 ročně a jen pro nějaká auta, takže od zítra rohlík za kolik? Oni zcela předčili má očekávání :-)

neverend

10.3.2022 16:33
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
A že u nás jsou samí slušní lidi, že? Havně ti, na těch ubytovnách, teď myslím Čechy. Co dělají naše lopaty, když přijdou z práce? Sedí v hospodě. Jasně, doktor z Ukrajiny vám pak bude dobrý, když vás chytne žlučník. Přestaňte dělit lidi dle národností, ale podle toho, kdo jakový je. Už jsem to psala dřív: všude jsou lidi dobří a špatní, ani na Ukrajině to nebude jiné. A celkem je mi jasné, proč vych.aní Češi stahují nabídky ubytování. Za ukrajinskou rodinu, pokud jsem správně slyšela info, dostanou 5000Kč. Když ten barák pronajmou Čechům, jako vždy, dostanou 20000Kč.

Jenže těm Čechům nikdo nic potom neodpustí. 🙂 A mně to nemusíte vykládat, já jen nastínil, jak hodně lidí začne přemýšlet.

10.3.2022 16:35

Neverende, měla bych dotaz. Co ukrajinci dovedou a průměrný český človíček nikoliv? V kontextu s vaším příspěvkem, prosím.
Jste se tu drobátko s Jančou samozvaně pasoval na takového Brouka Pytlíka, který všechno zná a všude byl, nejméně dvakrát, kdežto my, prostinké duše naivní potřebujeme nakopnout světoborcem, kterým, zdá se, jste jen vy. A Leithian, pardon, samozřejmě

Neregistrovaný uživatel

10.3.2022 16:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.245

Přijde mi, že když rusko říká že něco rozhodně neudělá, tak to znamená že to brzy udělá, když něco veřejně popírá, tak se ukáže, že je to pravda. O Ukrajincích říká, že jsou fašisti a nacisti, každý vidí, že to jsou Rusové sami. Obviňují západ, že pro obrazy z války využívá herce, přitom toto dělají Rusové, až je to k smíchu. Teď Rusko obviňuje západ, že na Ukrajině zkoumá biologické zbraně. Mám obavu, že to znamená, že něco takového chystá Rusko a jak se píše v článku, jestli vypustí nějaké geneticky upravené svinsvo, prostě řekne, že to byla nehoda a uniklo to z ukrajinských laboratoří... fuj

neverend

10.3.2022 16:49
neverend

XXX.XXX.213.247

neverend: tak jste se jednou taky označil správně, co :-)
Srovnejte počty uprchlíků atd. v UK a ČR vzhledem k počtu obyvatel. Jeden údaj najdu sama, protože vím, jak jste neschopný :-)
https://www.clovekvtisni.cz/migracni-statistiky-4518gp UK je nafukovací?

Za ubytování nedostanete nic. Měla být tisícovka na osobu. Ale neprošlo to vůbec; odloženo.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednani-vlady-ukrajiny-uprchlici-valka-na-ukrajine-respiratory-koronavirus-pohonne-hmoty.A220309_051407_domaci_kop

Na těch politicích bylo na TK vidět, jak lžou, lezlo jim to z očí... úplně se nám vysmívali. Jejich jediná starost byla - nafackovat Babišovi. Ok. A co dál? Podpora Čechům nula, silniční daň 1500 ročně a jen pro nějaká auta, takže od zítra rohlík za kolik? Oni zcela předčili má očekávání :-)

To máte starý ty údaje Megi.🙂 Logicky, když začne Rus tlačit Ukrajince blíž k Slovenským a Polským hranicím, tak budou řádově počty uprchlíků narůstat.🙂 Jsme malá zemička s vysokou hustotou zalidnění. Naši lidi mají problém s bydlením ho vůbec sehnat a ty ceny,že? V mé lokalitě už neseženete vlastně nic a když tak za min. 8 milionu. Teď tu prodal nedávno po rodičích dům jeden známí. V podstatě dům před rekonstrukcí a za 7 milionu. Jinak jako se sekretářkou jsem s Vámi moc spokojen.😂

10.3.2022 16:58

"Přijde mi, že když rusko říká že něco rozhodně neudělá, tak to znamená že to brzy udělá, když něco veřejně popírá, tak se ukáže, že je to pravda"

však to je pravidlo

neverend

10.3.2022 17:05
neverend

XXX.XXX.213.247

Neverende, měla bych dotaz. Co ukrajinci dovedou a průměrný český človíček nikoliv? V kontextu s vaším příspěvkem, prosím.
Jste se tu drobátko s Jančou samozvaně pasoval na takového Brouka Pytlíka, který všechno zná a všude byl, nejméně dvakrát, kdežto my, prostinké duše naivní potřebujeme nakopnout světoborcem, kterým, zdá se, jste jen vy. A Leithian, pardon, samozřejmě

Vždyť máme stavební firmu a pohybujeme se mezi nimi často. Neříkám že Češi jako nedovedou, ale v práci mi teda nikdy žádný nechlastal. Např. ten chlast je fakt malér. Nedávno jsme tu měli hocha, co byl docela v pohodě směrem k práci, ale bohužel v pátek odešel a v pondělí jsem zjistil od jejich "kápa", že je mrtvý. V sobotu tak bumbal s přáteli, že ani sanitka už ho neodvezla. Rovnou ta černá.🙂 Tak ho nahradil Čech a pohoda. Slušný, když už pije, tak s rozumem a nezničil zatím ani jednu Míchačku.😀 To UK už dvě. Zapomněli v ní beton přes víkend. 😂

10.3.2022 17:19

neverend napsal(a):
Vždyť máme stavební firmu a pohybujeme se mezi nimi často. Neříkám že Češi jako nedovedou, ale v práci mi teda nikdy žádný nechlastal. Např. ten chlast je fakt malér. Nedávno jsme tu měli hocha, co byl docela v pohodě směrem k práci, ale bohužel v pátek odešel a v pondělí jsem zjistil od jejich "kápa", že je mrtvý. V sobotu tak bumbal s přáteli, že ani sanitka už ho neodvezla. Rovnou ta černá.🙂 Tak ho nahradil Čech a pohoda. Slušný, když už pije, tak s rozumem a nezničil zatím ani jednu Míchačku.😀 To UK už dvě. Zapomněli v ní beton přes víkend. 😂

To je super stavební firma, co neumí namočit beton, rozvrtat a odsekat. Machři jste!
1) je to vymyšlený 2) maj špatného šéfa 3) nejsou to zedníci, ale např. zubaři

10.3.2022 17:25

neverend napsal(a):

Ale jděte. Tohle má být UK specialita? Alkoholismus, neschopnost, umírání na chlast? Jste předpojatý, zdá se.

Obdobný matroš najdete všude.

neverend

10.3.2022 17:25
neverend

XXX.XXX.213.247

To je super stavební firma, co neumí namočit beton, rozvrtat a odsekat. Machři jste!
1) je to vymyšlený 2) maj špatného šéfa 3) nejsou to zedníci, ale např. zubaři

Po třech dnech ho můžete namáčet jak chcete,Megi.😂😂 Ten je jak kámen díky přidané chemii.😀 Čili nový buben a to buď koupit, či vyrobit.

10.3.2022 17:35

"Obdobný matroš najdete všude"

prosím - stavební firma - stejný, teda vylepšený o drogy, matroš v českém provedení
občasná nezvěstnost normál
ukončení pracovního poměru jednoduchým nedostavením se do práce a ignorováním snah o spojení - norma
někteří to vylepšují tím, že v rámci zmizení zmizí i pracovní nářadí
a když jim člověk nesedí za krkem, tak pracovní morálka........radši nic
jeden vedle druhého - češi

neverend

10.3.2022 17:48
neverend

XXX.XXX.213.247

"Obdobný matroš najdete všude"

prosím - stavební firma - stejný, teda vylepšený o drogy, matroš v českém provedení
občasná nezvěstnost normál
ukončení pracovního poměru jednoduchým nedostavením se do práce a ignorováním snah o spojení - norma
někteří to vylepšují tím, že v rámci zmizení zmizí i pracovní nářadí
a když jim člověk nesedí za krkem, tak pracovní morálka........radši nic
jeden vedle druhého - češi

Tak to lituji, já mám podobné zkušenosti jen s těmi UK. Češi spolehliví a šikovní. 🙂 Bratr má tuto stavební firmu 20 let a nikdy nebyla žádná stížnost či dokonce reklamace. Já jsem se za určitý obnos stal spoluvlastníkem. Co člověk tak mluví třeba na katru s majitelem, tak podobné zkušenosti jako já. Už je tam nechce ani vidět. Jestli jsou Vaše zkušenosti jiné, tak prosím, ale já tomu uvěřím, až to uvidím. Dřív zůstává můj názor takový jaký je a hlavně s Čechy se domluvím a nepotřebuji k tomu slovník.😀

10.3.2022 18:11

Protože neumíte anglicky. Lituji Vás, ale víc už to asi nejde. Zapomněl jste na nakažlivé nemoci. Což teda už stihli lidé v jiných diskuzích.

neverend

10.3.2022 18:19
neverend

XXX.XXX.213.247

Protože neumíte anglicky. Lituji Vás, ale víc už to asi nejde. Zapomněl jste na nakažlivé nemoci. Což teda už stihli lidé v jiných diskuzích.

Lítost si schovejte pro sebe, Megi. Budete jí potřebovat víc než já.🙂

10.3.2022 18:42

Přidejte reakci

Přidat smajlík