Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2022 15:03
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
A nebo ne Rusko. Na území Ukrajiny jsou cizí vojáci a ne že ne. Minimálně tam operují rozvědky několika států. Jen bůh a pár mocných zná jejich přesné úkoly. Uvidíme brzy.

Taky možnost, ale to už je tak tajný, že už o tom radši nespekuluju, to by se člověk uspekuloval.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2022 15:56

Hele ale Chorvatsko je v NATO, ne? A Rumunsko taky - další "zbloudilé" letadýlko a zprávy teď říkají, že jich bylo víc.
Je to takové dokola obkroužené. A tu Bosnu jsem zmínila, protože sice je tam dohled, ale mají se rádi s RU. A s Čínou snad taky, nějaké zájmy tam mají nebo co.
Všichni si myslí, že jsou ty lampiony z RU? Esi třeba nemají vyvolat pomoc.

14.3.2022 16:10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hele ale Chorvatsko je v NATO, ne? A Rumunsko taky - další "zbloudilé" letadýlko a zprávy teď říkají, že jich bylo víc.
Je to takové dokola obkroužené. A tu Bosnu jsem zmínila, protože sice je tam dohled, ale mají se rádi s RU. A s Čínou snad taky, nějaké zájmy tam mají nebo co.
Všichni si myslí, že jsou ty lampiony z RU? Esi třeba nemají vyvolat pomoc.

Beru zpět, chybička se vloudila. Chorvatsko JE členem NATO.

14.3.2022 16:16

Beru zpět, chybička se vloudila. Chorvatsko JE členem NATO.

Myslím, že jste to nepsala Vy, teď nevím, přelítla jsem to... neopravuji Vás :) jen si skládám dílky, protože mi z toho asi už začíná hrabat... podle mě je to volání o pomoc. Snad mě za ten názor nezavřou.
NATO prý o všech třech kusech ví, sledovali je, tak asi taky ví, odkud vylétly... a že taková náhoda v krátkém časovém úseku? No doufám, že až spadne větší kousek, nebudou jen čumět. Což by jen nečuměli. Tzn. ví, že jsou "bezpečné".
Dolet tohoto v Rum. je 600, ovladatelnost do 160 km. Mohli jej upravit, to jo, ale...

14.3.2022 17:59
elisak

XXX.XXX.194.232

Ta chyba programátora taky není až tak nereálná. Viděla a slyšela jsem o různých prasárnách v kódu.
Třeba když někoho nenapadlo nic lepšího jak se dostat k tomu samýmu dni loňskýho roku, tak že vzal datum a od roku odečetl 1. Nějak to nefungovalo pro datum 29.2, ten den v loňským roce jaksi neexistoval. Šlo o systém, který používali pro vydávání dokladů. Tak ten den nic nevydali...

14.3.2022 18:27

Vysvětlení je jednoduché. Žádná chyba programátora na dronu 50 let starém. Prostě si popletli začátek a konec a na tu lafetu ho dali obráceně. A ne hned konspirační teorie.

14.3.2022 19:14

tři obráceně :D asi tam maj blbou směnu :-)

neverend

14.3.2022 19:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Teď budeme místo roušek nosit helmy. Krom dronů na nás může totiž spadnout i vesmírná stanice.

15.3.2022 04:05
fikovnice

XXX.XXX.133.38

lesnížínka napsal(a):
Ale ano jen: přece i obyčejný člověk musí pochopit, že ta státní kasa není bezedná. Zprvu covid, výdaje navíc, které se měly postupně mazat a přišlo toto. Prostě se stalo, odnesou to jako vždy nevinní, ale v této situaci by bylo dobré, postavit se tomu čelem. Politici kecají...no to dělali a dělají odjakživa, ale kdo jen trochu přemýšlí ví, že pokud se tu začne šířit panika, jsme totálně v prd...a ten stát si položíme sami, i bez Skřeta. Takže ne, tohle já podporovat nebudu.

Tak jsem zde asi tři dny nebyla...a co to píšeš, sím Tě? Jak frfláme, co nechceš podporovat? Asi 300 příspěvků jsem napsala cca toto:"Každý můžeme Ukrajinu podpořit a ani o tom nemusíme nikam psát nebo nikde mluvit." A to si myslím, že jsem udělala nejen já, ale i lidi zde a lidi v mém reálném životě žijící v mém okolí. Já konkrétně jen vyslovila obavu, abych nemusela někoho nuceně ubytovat. No a jak Ty? Přijmeš ukrajinskou rodinku, nebo aspoň jednotlivce?

Přesně jak psala "Balu":"Čest těm, kdo u sebe Ukrajince ubytují!"

A jinak jako národ jsme solidarity schopni! Vybralo se spousta peněz, ošacení, jídlo, atd.....jen je to obrovská migrační vlna, kterou stát nezvládne kapacitně, ani finančně.

15.3.2022 04:18
fikovnice

XXX.XXX.133.38

Orionko, já vás chápu tak, že se vám sice válka nelíbí, ale máte pochopení pro důvody, které byly oficiálně uvedeny Rusy jako důvod anexe. Nevím, jaké vazby máte na Rusko, jestli to v nějaké diskuzi zde bylo uvedeno, tak si to nepamatuji. Pro mě se ruská agrese a anexe nedá ospravedlnit a odůvodnit ničím.

Ono to tak ale i reálně je (alespoň pro mě, pro Vás a milióny dalších lidí)...
Také jsem to již někde dříve psala. Nelze ospravedlnit vojenské napadení sousedního státu a svrchovaného národa, notabene zabíjení civilistů - nejen mužů, ale i dětí a žen! Nelze ospravedlnit obsazení JE, nelze ospravedlnit vyhrožování jádrem! To je skutečně na haagský tribunál!

15.3.2022 04:20
fikovnice

XXX.XXX.133.38

Konecsrandy napsal(a):
Všem Vám přeji mnoho štěstí při obraně naší vlasti. Nehodlám bojovat s ifaunou o možnost dále se účastnit diskuze. Tak se tu mějte všichni moc hezky a držím palce ať vše dobře dopadne a nastane opět mír v Evropě. Ahoj.

Copak Vám "Neverende" zdejší administrace zakazovala účast v diskuzi?

15.3.2022 04:34
fikovnice

XXX.XXX.133.38

Dasvo napsal(a):
Fíkovnice, jak se neumíte rozjet do kopce s elektrickou ručkou? Ta se přece vypíná sama. Když máte určitou úroveň plynu a částečně puštěnou spojku. S čím máte problém, proč se neumíte rozjet, když si to auto všechno reguluje samo a Vy jenom mačkáte pedály? V čem je problém?

"Dasvo", šlo o couvání do příkrého kopce (těsně přede mnou navíc stálo auto). Odbrzdila jsem el. ručku a IHNED jsem popojela dolů (logicky). Levou nohou šlápnu na spojku, zařazená zpátečka a přidávám plyn...ale auto začne zabírat, až při určité úrovni plynu a vyřazení spojky.
Nicméně možná to i blbě popisuju a také je za tím nezkušenost s el. ručkou (tu normál bych prostě pouštěla postupně). No a když mi totéž potvrdila i majitelka penzionu (že zásadně kvůli el. ručce neparkuje v kopci), tak jsem nabyla dojmu, že můj dojem není úplně scestný...
Jinak fakt jezdím dennodenně cca 35 let, dokonce řízení beru jako jakýsi relax...prostě, baví mě (a občas ujedu i na rychlé jízdě ), ale toto zatím vychytané nemám.

15.3.2022 04:45
fikovnice

XXX.XXX.133.38

neverend napsal(a):
No, už jsem byl ráno testech a tak musím počkat. Tatík už si bude myslet, že se mi nechce domů.

Už zase doma vs. "doma"?
O pár příspěvků výše jste psal něco v tom smyslu, ať to zde DOMA vše dobře dopadne...

15.3.2022 05:01
fikovnice

XXX.XXX.133.38

Ale ono to přece souvisí. Takové události dávaly Rusku precedens, že si může ledacos dovolit.
A až budete mít čas, pusťte si Největší lži minulosti. Celý ten kolotoč kolem Iráku byla jedna obrovská úmyslná dezinformační kampaň, na kterou byly angažovány nejlepší reklamní agentury.
A jak to souvisí ? Dnes jim chcete věřit ?

Jenže mně to "Orionko" připadne, a promiňte mi to srovnání (byť možná není vhodné), jako třeba:
- soused znásilnil sousedovu mladou dceru
- a prapravnuk souseda, jemuž kdysi znásilnili dceru, tedy třeba o 100 let později, půjde znásilnit dceru prapravnuka někdejšího násilníka...má na to přece právo, když kdysi se v jeho rodině stalo takové příkoří a předává se z generace na generaci!
- znásilnění lze zaměnit třeba za zavraždění (ano, je možné, že by se ty rodiny už nikdy nepřátelily, ale opravňovalo by to k takové odplatě, navíc po takové době?)

15.3.2022 05:17
fikovnice

XXX.XXX.133.38

Juk.as napsal(a):
A dnes článek "Rusko požádalo Čínu o vojenskou pomoc"

A Vy tomu tleskáte...?

15.3.2022 07:06
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

z FB
Může mi někdo logicky vysvětlit, proč STAN volá po
"trvalé přítomnosti vojsk NATO"
v ČR za situace, kdy naše země je členskou zemí Aliance
a "vojskem NATO"
je tudíž i naše Armáda České republiky?!
Tak nějak mi tane na mysli to známé
"Kdo nechce krmit armádu vlastní, bude
mnohokrát dráž krmit armádu cizí".
Otázka zní, jestli si právě tohle můžeme jako malá chudá země dovolit nyní, na začátku nejhorší bezpečnostní a ekonomické krize od konce WW2.
Jako účastnická země zpackaného afghánského dobrodružství jsme přece byli oceňovaným spojencem. Co je teď najednou špatně? JŠ.

Nehledej logiku kde žádná použitelná logika není.
Odpověď je ........ STAN +
Kdo to volil?
Černochová s úsměvem PC hráče, který právě dosáhl další level oznamuje, že nakoupíme a pošleme zbraně za dalších více jak 700 mil.. Fiala s důležitostí největšího odborníka oznamuje, že musíme počítat s nižší životní úrovní, protože nemůžeme utrácet peníze, které nemáme.
A dav opět tleská...

15.3.2022 08:31
Dasvo

XXX.XXX.101.144

fikovnice napsal(a):
"Dasvo", šlo o couvání do příkrého kopce (těsně přede mnou navíc stálo auto). Odbrzdila jsem el. ručku a IHNED jsem popojela dolů (logicky). Levou nohou šlápnu na spojku, zařazená zpátečka a přidávám plyn...ale auto začne zabírat, až při určité úrovni plynu a vyřazení spojky.
Nicméně možná to i blbě popisuju a také je za tím nezkušenost s el. ručkou (tu normál bych prostě pouštěla postupně). No a když mi totéž potvrdila i majitelka penzionu (že zásadně kvůli el. ručce neparkuje v kopci), tak jsem nabyla dojmu, že můj dojem není úplně scestný...
Jinak fakt jezdím dennodenně cca 35 let, dokonce řízení beru jako jakýsi relax...prostě, baví mě (a občas ujedu i na rychlé jízdě ), ale toto zatím vychytané nemám.

Fíkovnice, ale elektrická ručka se neodbržďuje! Určitě ne ručně. Proto je elektrická, protože se odbrzdí sama při určité úrovni přidaného plynu a pouštěné spojky. Právě proto, aby auto nikam neujelo. Na elektrickou ručku při rozjíždění nesaháte, elektronika si to řeší sama.

15.3.2022 08:51
assil

XXX.XXX.121.3

Myslím, že jste to nepsala Vy, teď nevím, přelítla jsem to... neopravuji Vás :) jen si skládám dílky, protože mi z toho asi už začíná hrabat... podle mě je to volání o pomoc. Snad mě za ten názor nezavřou.
NATO prý o všech třech kusech ví, sledovali je, tak asi taky ví, odkud vylétly... a že taková náhoda v krátkém časovém úseku? No doufám, že až spadne větší kousek, nebudou jen čumět. Což by jen nečuměli. Tzn. ví, že jsou "bezpečné".
Dolet tohoto v Rum. je 600, ovladatelnost do 160 km. Mohli jej upravit, to jo, ale...

To jsem psala asi já, moje chyba. Rumunsko jsem zaregistrovala až dnes a to třetí bylo kam?

15.3.2022 09:17
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Dasvo napsal(a):
Fíkovnice, ale elektrická ručka se neodbržďuje! Určitě ne ručně. Proto je elektrická, protože se odbrzdí sama při určité úrovni přidaného plynu a pouštěné spojky. Právě proto, aby auto nikam neujelo. Na elektrickou ručku při rozjíždění nesaháte, elektronika si to řeší sama.

Hele, já Vám něco řeknu. Máme auto, má čtyři kola a jeden volant. Je to automat. Vím, kde je autolékárnička. Vím, kde se auto startuje a jak se vypíná. Umím vypnout a zapnout dálková a mlhová světla plus vím, kdy se správně používají. Vím, že na okně je číslo, na které mám zavolat, když se něco pokazí. Umím správně umístit výstražný trojúhelník. Vím, jak se dělá nouzová cestička v koloně pro hasiče a sanity a vím, že já jako pomalý vůz vždycky jedu v pravém jízdním pruhu. V říjnu se mění pneumatiky na zimní, po velikonocích na letní. Je lepší měnit celá kola než jen pneumatiky, protože ty se sundáváním a nasazováním ničí. Pneumatika se musí koupit nová nejméně každé 4 roky nebo když je sjetá (tj. do drážky zapadne méně než tři čtvrtě dvoukoruny). Když dojde voda v ostřikovačích, zaparkuju na Shellu a dám padesátku postávajícímu frajerovi s odůvodněním, že jsem blondýna. Po zimě, když se přestanou solit silnice, se auto strká do myčky, aby nezrezlo. Když svítí vykřičník a napíše mi to INSP, mám to auto odvézt do autorizovaného servisu, oni tam vymění/zařídí/doplní/zkontrolují, co třeba. A dokonce umím i naplnit nádrž a ani jednou se mi nestalo, že bych natankovala něco, co tam nepatří. A co víc - nikdy se mi nestalo, že bych zaparkovala špatnou stranou auta ke stojanu s benzinem nebo omylem odjela bez placení.
A tím to pro mě končí.
Jednou jsem se pokoušela otevřít kapotu. Mačkala jsem nějaké páčky a doufala, že se kapota otevře. Neotevřela se, ale upadl mi volant.
To se chlubím, aby bylo jasno. Znám opravdu hodně lidí (jen teď mě napadá kolem dvaceti z cca šedesáti aktivních řidičů v mém okolí - a ne všechno jsou ženy, důchodci nebo gayové), kteří jsou na tom hůř než já.
Takže s takovými odbornými termíny, jako elektrická ručka, s tím prostě na dobrou třetinu populace obdařené platným řidičským oprávněním nemůžete chodit.
Ještě jsem jako pochopila, že máte na mysli brzdu a ne to ostatní, co mi google nabídl; ale tím jsem fakt skončila. Jaké jsou rozdíly mezi elektrickou a normální ruční brzdou, to je prostě mimo moje chápání.

15.3.2022 09:22

Varaxi, jako pobavila jste
Ne, vážně. S tou ručkou to není žádná vyšší dívčí. Ruční brzdu znáte. A určitě znáte i elektrickou, jen to nevíte . Takže, když se svým autem zastavíte v kopci a třebas dáváte přednost, zkusila jste někdy sundat nohu z brzdového pedálu? Co se stalo?

Na druhou stranu, možná motám ručku s automatickou brzdou... tak mě berte s rezervou. Je fakt, že ručka se musí zapnout a mnou popsaná situace výše ručku nevyžaduje.

15.3.2022 09:28
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ne, vážně. S tou ručkou to není žádná vyšší dívčí. Ruční brzdu znáte. A určitě znáte i elektrickou, jen to nevíte . Takže, když se svým autem zastavíte v kopci a třebas dáváte přednost, zkusila jste někdy sundat nohu z brzdového pedálu? Co se stalo?

Na druhou stranu, možná motám ručku s automatickou brzdou... tak mě berte s rezervou. Je fakt, že ručka se musí zapnout a mnou popsaná situace výše ručku nevyžaduje.

Staré auto (CitiGo) jsem udržovala v zastavení ruční brzdou, abych neoslňovala řidiče za sebou brzdovými světly. Takže nevím, tam jsem sundávala nohu z pedálu, když jsem měla zataženou ruční brzdu.
„Nové“ auto (ta oktávka neoktávka, já fakt nevím, jak se to jmenuje) to nemá rádo, takže tam musím stát na pedálu. A když ho pustím, rozjede se dopředu.

15.3.2022 09:28

assil napsal(a):
To jsem psala asi já, moje chyba. Rumunsko jsem zaregistrovala až dnes a to třetí bylo kam?

To třetí nebyl bezpilot, byly to stíhačky... nad Švédskem? Už nevím.
Český velvyslanec při NATO Jakub Landovský se k incidentu nevyjádřil. „Bez komentáře,” sdělil Novinkám."

To co je? Jak jako bez komentáře? Důležité to bude, až něco spadne kam?
A Fiala zas jede kam, dyť nám denně říká, že máme šetřit, to mu nemůže někdo poradit, jak spustit Skype?

15.3.2022 09:30

Varaxi napsal(a):
Staré auto (CitiGo) jsem udržovala v zastavení ruční brzdou, abych neoslňovala řidiče za sebou brzdovými světly. Takže nevím, tam jsem sundávala nohu z pedálu, když jsem měla zataženou ruční brzdu.
„Nové“ auto (ta oktávka neoktávka, já fakt nevím, jak se to jmenuje) to nemá rádo, takže tam musím stát na pedálu. A když ho pustím, rozjede se dopředu.

Znám, taky nám to "starší" model v automatu dělal, sám se pomalu rozjížděl do kopce. Novější to nedělá, stojí, dokud nedám plyn.

Ale možná motám asistenta rozjezdu do kopce s ručkou. Ta se musí samostatně zapínat.

A fakt prosím zjistěte, co je to oktávka neoktávka, páč mě to tuze zajímá

15.3.2022 09:35
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Znám, taky nám to "starší" model v automatu dělal, sám se pomalu rozjížděl do kopce. Novější to nedělá, stojí, dokud nedám plyn.

Ale možná motám asistenta rozjezdu do kopce s ručkou. Ta se musí samostatně zapínat.

A fakt prosím zjistěte, co je to oktávka neoktávka, páč mě to tuze zajímá

Hele, je to jako oktávka, akorát větší. A černé, ale to Vám asi nepomůže, že. Vypadá to jako pohřebák díky té barvě a chromovaným okenním rámům.
Není to ten Raptor, ale jiná škodovka. Není to ani Fabia. Víc škodovek neznám, promiňte.
Kolega má stejné auto, ale teď tu není, abych se ho zeptala, co mi to vlastně straší v garáži.

15.3.2022 09:38

Octavia Scout? Kamiq?

15.3.2022 09:41
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Octavia Scout? Kamiq?

Nene, to nemá v názvu vůbec slovo Octavia.
Já se zeptám. V hlavě to nenosím, protože prostě - auto, no. Jak jsem řekla, čtyři kola, jeden volant. Kufr dost velký na převoz dvou velkých psů. :) To jsou kritéria, dál mi to je jedno, ať je to Lada nebo Mercedes.
Akorát ty olympijské kruhy bych nechtěla. S tím jsem jela jednou a strašně to házelo.

15.3.2022 09:42
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ty kvéčka jsou všechny moc nové. Toto je starší, co já vím, kolem roku 2010-2015? My to máme nové, ale je to ojetina.

15.3.2022 09:42

Varaxi napsal(a):
Hele, je to jako oktávka, akorát větší. A černé, ale to Vám asi nepomůže, že. Vypadá to jako pohřebák díky té barvě a chromovaným okenním rámům.
Není to ten Raptor, ale jiná škodovka. Není to ani Fabia. Víc škodovek neznám, promiňte.
Kolega má stejné auto, ale teď tu není, abych se ho zeptala, co mi to vlastně straší v garáži.

Superb?

15.3.2022 09:45

Jj, Sarah, bude to Supíčko. To bylo skvělé auto, měla jsem ho tuze ráda.

15.3.2022 09:45
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Superb?

Možná.
Matně si vzpomínám, že to znělo jako nějaký šílený Avenger, což by docela sedělo.

15.3.2022 09:46

Varaxi napsal(a):
Možná.
Matně si vzpomínám, že to znělo jako nějaký šílený Avenger, což by docela sedělo.

Asi takhle?

15.3.2022 09:49
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jj, Sarah, bude to Supíčko. To bylo skvělé auto, měla jsem ho tuze ráda.

Tak je škaredé a žere. Ale jinak je spolehlivé a jak říkám, ten kufr je jak pro celou inspektorskou smečku.
Jako zatím jsme nepotřebovali nic, co by nezvládlo mé milované CitiGo. Ale do budoucna právě počítáme, že ten kufr se bude hodit.

15.3.2022 09:50
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Asi takhle?

Jo, to je plus mínus ono. Prý se jim měnily čumáky, tak se dá poznat, jak je to auto staré, ale já to teda fakt nepoznám.
Ale jo, myslím, že to je ono.

15.3.2022 09:52

Varaxi napsal(a):
Jo, to je plus mínus ono. Prý se jim měnily čumáky, tak se dá poznat, jak je to auto staré, ale já to teda fakt nepoznám.
Ale jo, myslím, že to je ono.

Ano, měnily.

15.3.2022 09:54
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To máme asi spíš ten horní čumák.
Jestli Vás to nějak blíž zajímá, já Vám to auto klidně vyfotím, když budete chtít. :)

15.3.2022 09:54

Kombíky Octavia a Superb měly vždycky jedny z největších kufrů, my v něm jednu dobu vozili i 4 psy.

15.3.2022 09:55
assil

XXX.XXX.121.3

Varaxi napsal(a):
Hele, já Vám něco řeknu. Máme auto, má čtyři kola a jeden volant. Je to automat. Vím, kde je autolékárnička. Vím, kde se auto startuje a jak se vypíná. Umím vypnout a zapnout dálková a mlhová světla plus vím, kdy se správně používají. Vím, že na okně je číslo, na které mám zavolat, když se něco pokazí. Umím správně umístit výstražný trojúhelník. Vím, jak se dělá nouzová cestička v koloně pro hasiče a sanity a vím, že já jako pomalý vůz vždycky jedu v pravém jízdním pruhu. V říjnu se mění pneumatiky na zimní, po velikonocích na letní. Je lepší měnit celá kola než jen pneumatiky, protože ty se sundáváním a nasazováním ničí. Pneumatika se musí koupit nová nejméně každé 4 roky nebo když je sjetá (tj. do drážky zapadne méně než tři čtvrtě dvoukoruny). Když dojde voda v ostřikovačích, zaparkuju na Shellu a dám padesátku postávajícímu frajerovi s odůvodněním, že jsem blondýna. Po zimě, když se přestanou solit silnice, se auto strká do myčky, aby nezrezlo. Když svítí vykřičník a napíše mi to INSP, mám to auto odvézt do autorizovaného servisu, oni tam vymění/zařídí/doplní/zkontrolují, co třeba. A dokonce umím i naplnit nádrž a ani jednou se mi nestalo, že bych natankovala něco, co tam nepatří. A co víc - nikdy se mi nestalo, že bych zaparkovala špatnou stranou auta ke stojanu s benzinem nebo omylem odjela bez placení.
A tím to pro mě končí.
Jednou jsem se pokoušela otevřít kapotu. Mačkala jsem nějaké páčky a doufala, že se kapota otevře. Neotevřela se, ale upadl mi volant.
To se chlubím, aby bylo jasno. Znám opravdu hodně lidí (jen teď mě napadá kolem dvaceti z cca šedesáti aktivních řidičů v mém okolí - a ne všechno jsou ženy, důchodci nebo gayové), kteří jsou na tom hůř než já.
Takže s takovými odbornými termíny, jako elektrická ručka, s tím prostě na dobrou třetinu populace obdařené platným řidičským oprávněním nemůžete chodit.
Ještě jsem jako pochopila, že máte na mysli brzdu a ne to ostatní, co mi google nabídl; ale tím jsem fakt skončila. Jaké jsou rozdíly mezi elektrickou a normální ruční brzdou, to je prostě mimo moje chápání.

No ne, konečně někdo, kdo to má jako já, v mým okolí nikdo takový není. Akorát to číslo na okně teda neznám. V autě je milion tlačítek, já umím používat asi 3 a pak se mi synovec směje, že nevím, kde se zapíná ofuk skla a podobný vymoženosti.

15.3.2022 09:57

Varaxi napsal(a):
To máme asi spíš ten horní čumák.
Jestli Vás to nějak blíž zajímá, já Vám to auto klidně vyfotím, když budete chtít. :)

Nene, mě jen zajímalo, co je to oktávka neoktávka. Teď už to vím a můžu s poklidem žíti dál

15.3.2022 10:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Nene, mě jen zajímalo, co je to oktávka neoktávka. Teď už to vím a můžu s poklidem žíti dál

Já mám ráda veterány a hadroplány. Jinak je to pro mě všechno jedno, auto jako auto. :)

15.3.2022 10:13
Varaxi

XXX.XXX.150.244

assil napsal(a):
No ne, konečně někdo, kdo to má jako já, v mým okolí nikdo takový není. Akorát to číslo na okně teda neznám. V autě je milion tlačítek, já umím používat asi 3 a pak se mi synovec směje, že nevím, kde se zapíná ofuk skla a podobný vymoženosti.

Nesmysly. Samé nesmysly to jsou.
Otevírání střešního okýnka na dvacet různých pozic. Tisíc tlačítek na klimatizaci, kterou nikdy nepustím, protože nevím jak. Stopadesát tlačítek na navigaci, kterou neumím ovládat. Napojení hudby na mobil, které je mi k ničemu, protože mám starý mobil, se kterým to spárovat nejde. Krávoviny k ničemu (nebo, když výjimečně k něčemu, tak jsou tak komplikované, že se použít nedají).
Ještě uznávám právo na existenci těm sklápěcím uším na parkovišti, to je fajn. Jen pak nesmím zapomenout, jak se posouvají do výchozí polohy, protože pak nevidím, co se děje za mnou.
Jinak milion tlačítek na volantu, dalších osm set na palubní desce, tři sta na panelu vzadu, na stropě, na dveřích, určitě jsou nějaká i v kufru, jen jsem je ještě nenašla... A některá tlačítka ovládají to samé - tak kurňa proč tam jsou?! Mezi těmi tlačítky nemůžu najít ani to, kterým se pouští rádio.
Nejlepší auto, co jsme kdy měli, byla stará stodesítka. Tam se startovalo, řadilo, šlapalo na pedály, zapínaly stěrače, startovalo topení a pouštěly světla. A nic jiného. To byla krása!

15.3.2022 10:18

Něco depréze ke covidu - i mírný průběh se může podepsat na mozku
https://www.osel.cz/12224-i-mirny-prubeh-covidu-muze-zanechat-stopy-na-mozku.html

Docela zajímavé.

15.3.2022 10:26
assil

XXX.XXX.121.3

Varaxi napsal(a):
Nesmysly. Samé nesmysly to jsou.
Otevírání střešního okýnka na dvacet různých pozic. Tisíc tlačítek na klimatizaci, kterou nikdy nepustím, protože nevím jak. Stopadesát tlačítek na navigaci, kterou neumím ovládat. Napojení hudby na mobil, které je mi k ničemu, protože mám starý mobil, se kterým to spárovat nejde. Krávoviny k ničemu (nebo, když výjimečně k něčemu, tak jsou tak komplikované, že se použít nedají).
Ještě uznávám právo na existenci těm sklápěcím uším na parkovišti, to je fajn. Jen pak nesmím zapomenout, jak se posouvají do výchozí polohy, protože pak nevidím, co se děje za mnou.
Jinak milion tlačítek na volantu, dalších osm set na palubní desce, tři sta na panelu vzadu, na stropě, na dveřích, určitě jsou nějaká i v kufru, jen jsem je ještě nenašla... A některá tlačítka ovládají to samé - tak kurňa proč tam jsou?! Mezi těmi tlačítky nemůžu najít ani to, kterým se pouští rádio.
Nejlepší auto, co jsme kdy měli, byla stará stodesítka. Tam se startovalo, řadilo, šlapalo na pedály, zapínaly stěrače, startovalo topení a pouštěly světla. A nic jiného. To byla krása!

Jo, prej jde i na volantu telefonovat, na to jsem ještě nepřišla jak. Klimatizaci umím zapnout na auto. Mě vyhovují ty asistenty, na světla a stěrače, bohužel jak dá člověk auto do servisu, oni to všechno vypnou a ani to neřeknou, takže prvně já pak jela ze servisu s vypnutýma světlama, jak zapnout ty světla, na to jsem nakonec přišla, ale tuším stěrače maj automat furt vypnutej, tam ta páčka se přenastavuje asi do 50 poloh a to už je moc na mě. Jediný, co fakt oceňuju, jsou parkovací pípáky a kamera a to nemá žádný čudlíky, tak dobrý.
Jeslti mám nějaký tlačítko na sklápěcí uši netuším, ale jde to ručně.
Kde se otvírá kapota netuším, ale rádio zapnout umím, otevřít okno taky, abych si mohla vzít parkovací lístek a střešní okno naštěstí nemám.

15.3.2022 10:28

assil: tady taky něco takového...https://www.idnes.cz/zpravy/nato/dron-ukrajina-rusko-chorvatsko-zahreb-bezpilot-havarie-valka.A220311_224316_zpr_nato_inc
ale ten v RU...no, nic, oni si vymýšlí všichni, země NATO si spolu nepovídají, všecko v pořádku :-)

Repto, když ale tam jsou lidé od nějakého věku... jako nevzdělanec tuším, že každé horečnaté/zánětlivé onemocnění nějaké takové poškození způsobí. Hůře neléčené, přechozené, tohle více, tamto méně.
Takže mi to teď depresi nezpůsobilo :-)

15.3.2022 10:33

Holky, a co jsou to ty sklápěcí uši? Myslíte zpětný zrcátka?

15.3.2022 10:34
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Holky, a co jsou to ty sklápěcí uši? Myslíte zpětný zrcátka?

Jo.
Ale ono to auto fakt vypadá, jak kdyby sklopilo uši. :)

15.3.2022 10:35

To je dobrý Varaxi :D a že tam nedali nějaké tlačítko pro "na co tady sakra mám 5486759 tlačítek" s dvěma třemi čudlíky s univerzálním nastavením:
1) rádio Impulsovi, stěrače stírají, jedu dopředu,...
2) rádio vypnuté, zatáčím vpravo, zavři okno, zatop,...
:-)
Hlasové ovládání tam nedali? Moje dcera furt říká telefonovi: "Hallo, umyj mi vlasy."

15.3.2022 10:44
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To je dobrý Varaxi :D a že tam nedali nějaké tlačítko pro "na co tady sakra mám 5486759 tlačítek" s dvěma třemi čudlíky s univerzálním nastavením:
1) rádio Impulsovi, stěrače stírají, jedu dopředu,...
2) rádio vypnuté, zatáčím vpravo, zavři okno, zatop,...
:-)
Hlasové ovládání tam nedali? Moje dcera furt říká telefonovi: "Hallo, umyj mi vlasy."

Nedali.
Vůbec nebrali v potaz věčně zmatené účastníky silničního provozu, kterým je milejší jet z A do B než číst manuál.

15.3.2022 10:59

assil: tady taky něco takového...https://www.idnes.cz/zpravy/nato/dron-ukrajina-rusko-chorvatsko-zahreb-bezpilot-havarie-valka.A220311_224316_zpr_nato_inc
ale ten v RU...no, nic, oni si vymýšlí všichni, země NATO si spolu nepovídají, všecko v pořádku :-)

Repto, když ale tam jsou lidé od nějakého věku... jako nevzdělanec tuším, že každé horečnaté/zánětlivé onemocnění nějaké takové poškození způsobí. Hůře neléčené, přechozené, tohle více, tamto méně.
Takže mi to teď depresi nezpůsobilo :-)

"Lehké průběhy" nemusely být nutně horečnaté, to je na tom trochu smutné...nemyslím teď striktně bezpříznakové "onemocnění", ale takové to vnímání obecné nepohody, doprovázené třeba ztrátou čichu bez horečky/teploty plus pozitivní PCR test....i tak zánět cév prostě mohl být.

15.3.2022 11:01
assil

XXX.XXX.121.3

"Lehké průběhy" nemusely být nutně horečnaté, to je na tom trochu smutné...nemyslím teď striktně bezpříznakové "onemocnění", ale takové to vnímání obecné nepohody, doprovázené třeba ztrátou čichu bez horečky/teploty plus pozitivní PCR test....i tak zánět cév prostě mohl být.

No ale tu mozkovou mlhu jsem měla po očkování a mělo to dost lidí, takže bych řekla, že se dá očekávat, že očkování má stejné následky.

15.3.2022 11:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Něco depréze ke covidu - i mírný průběh se může podepsat na mozku
https://www.osel.cz/12224-i-mirny-prubeh-covidu-muze-zanechat-stopy-na-mozku.html

Docela zajímavé.

No sleduju, sleduju.

neverend

15.3.2022 11:57
neverend

XXX.XXX.255.9

Já mám akorát rýmu trochu a jsem samozřejmě pozitivní.

15.3.2022 12:19

Je to sice odvážné gesto, ale přijde mi to jako zbytečný hazard...
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/v-ostrelovanem-kyjeve-vyhlasili-zakaz-vychazeni-do-metropole-miri-premier-fiala-40390426#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=HX6nqyXRxxt-202203151029&dop_id=40390426&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Já to vidím jako velké plýtvání.

Paulolo

15.3.2022 12:41
Paulolo

XXX.XXX.114.184

Odvážná moderátorka - aktivistka

Ukázala se při vysílání s plakátem na kterém bylo napsáno „Ne válce. Zastavte válku. Nevěřte propagandě. Lžou vám tu“

Snad holka dopadne dobře.

https://www.youtube.com/watch?v=dp2IXUOHBwQ

15.3.2022 12:47

Paulolo napsal(a):
Odvážná moderátorka - aktivistka

Ukázala se při vysílání s plakátem na kterém bylo napsáno „Ne válce. Zastavte válku. Nevěřte propagandě. Lžou vám tu“

Snad holka dopadne dobře.

https://www.youtube.com/watch?v=dp2IXUOHBwQ

Tak ta je už dávno mrtvá.

15.3.2022 12:47

Plýtvání čím? Politiky?

15.3.2022 14:19
assil

XXX.XXX.121.3

Plýtvání čím? Politiky?

Spíš penězma.
Ale jako chápu, že osobní návštěvu ti Ukrajinci asi poberou jinak než nějaký skype hovor.

15.3.2022 14:22

Plýtvání politiky :D ale tak máme jich dost :D na kole měl jet :-)

15.3.2022 14:51
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Jeli tam vlakem. A ten vlak určitě nevezl jen ty tři chlapy. Plýtvání si představuju trochu jinak.

15.3.2022 14:58
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Varaxi napsal(a):
A tím to pro mě končí.

Díky za rozjasnění dne! Směju se tu jako blázen.

Elektrická (elektronická) ruční brzda je elektrická ručka. :-) Neplést s asistentem rozjezdu do kopce!
Normální (a všechny trochu starší) auta mají klasickou ruční brzdu s pákou, za kterou taháte. Novější modely (a u těch dražších kusů i starší) mají elektrickou ruční brzdu. To je jenom takový čudlík, který funguje v podstatě úplně stejně jako klasická páka. Rozdíl je ale v tom, že elektrickou ručku neodbržďujete (Jako tu pákovou. Přiznejte se, kolikrát jste jeli se zataženou ruční brzdou a jak daleko?), protože se o to stará elektronika. Samozřejmě ji můžete odbrzdit, pokud chcete, nebo potřebujete. Ale vtip je v tom, že při rozjíždění NEMUSÍTE, protože elektronika se postará o to, aby se elektronická ruční brzda vypnula sama.

EDIT:
Všechny automaty už dneska mají elektrickou ruční brzdu, myslím si.

neverend

15.3.2022 14:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Co tam poslat všechny a Rusům dát souřadnice? 😀 Konečně by jednou udělali něco užitečného pro svou zem. Pokud Čína zvolila tuto rétoriku, bude to signál pro ostatní země sympatizující s Ruskem.

15.3.2022 15:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak ta je už dávno mrtvá.

Tak má dostat 15let ne? To jí přece musí dát, pro výstrahu. Kdyby ji zabili...to je pak trochu o něčem jiném, ne? Má doma dvě malé děti

15.3.2022 15:29
Varaxi

XXX.XXX.129.250

lesnížínka napsal(a):
Tak má dostat 15let ne? To jí přece musí dát, pro výstrahu. Kdyby ji zabili...to je pak trochu o něčem jiném, ne? Má doma dvě malé děti

Teď je prý nezvěstná. Takže kdo ví, co se děje.

15.3.2022 15:52
assil

XXX.XXX.121.3

Dasvo napsal(a):
Díky za rozjasnění dne! Směju se tu jako blázen.

Elektrická (elektronická) ruční brzda je elektrická ručka. :-) Neplést s asistentem rozjezdu do kopce!
Normální (a všechny trochu starší) auta mají klasickou ruční brzdu s pákou, za kterou taháte. Novější modely (a u těch dražších kusů i starší) mají elektrickou ruční brzdu. To je jenom takový čudlík, který funguje v podstatě úplně stejně jako klasická páka. Rozdíl je ale v tom, že elektrickou ručku neodbržďujete (Jako tu pákovou. Přiznejte se, kolikrát jste jeli se zataženou ruční brzdou a jak daleko?), protože se o to stará elektronika. Samozřejmě ji můžete odbrzdit, pokud chcete, nebo potřebujete. Ale vtip je v tom, že při rozjíždění NEMUSÍTE, protože elektronika se postará o to, aby se elektronická ruční brzda vypnula sama.

EDIT:
Všechny automaty už dneska mají elektrickou ruční brzdu, myslím si.

Můj automat má klasickou pákovou, ale má ten asistent rozjezdu do kopce, takže ručku používám jen na parkování.

15.3.2022 16:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak už se našla Zatím dobrý

15.3.2022 18:41
Dasvo

XXX.XXX.72.213

assil napsal(a):
Můj automat má klasickou pákovou, ale má ten asistent rozjezdu do kopce, takže ručku používám jen na parkování.

Záleží i na tom, jak je starý. :-)

15.3.2022 18:48
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Zde ukradený obrázek elektronické ruční brzdy - to „P“.

neverend

15.3.2022 18:52
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Tak už se našla Zatím dobrý

A dostala pokutu asi šest tisíc.

Paulolo

15.3.2022 19:23
Paulolo

XXX.XXX.170.246

neverend napsal(a):
A dostala pokutu asi šest tisíc.

Hlídat si ji ještě tak rok budu aby si to s ní nevyřídili v zákulisí jako se "sběhlýma" agenatama.

15.3.2022 19:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Paulolo napsal(a):
Hlídat si ji ještě tak rok budu aby si to s ní nevyřídili v zákulisí jako se "sběhlýma" agenatama.

To vás ctí, ale jak tomu chcete zabránit?

15.3.2022 19:58

lesnížínka napsal(a):

Vy jste, koukám, pragmatik.

neverend

15.3.2022 20:38
15.3.2022 20:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vy jste, koukám, pragmatik.

No zajímalo by mě, jakový je plán

15.3.2022 22:08
assil

XXX.XXX.121.3

Dasvo napsal(a):
Záleží i na tom, jak je starý. :-)

3 roky starý. Už nevím, jestli to nebylo za příplatek jako skoro všechno a mě to přišlo asi zbytečný.

15.3.2022 22:47
fikovnice

XXX.XXX.133.55

Dasvo napsal(a):

"Dasvo", já už jsem totál dopletená...
Když se rozjíždím normálně po rovině, tak el. ručku (takovou tlačku nebo jak to popsat) vždy odbržďuji...tak mi to i řekli v bazaru.
No, musím to tedy ještě pořádně vyzkoušet...možná jsem to celé popletla já a je to jednodušší než jsem myslela...
Děkuji Vám!

15.3.2022 22:51
fikovnice

XXX.XXX.133.55

Já myslím, že toto jsou dvě různé věci...ale jistá si nejsem...
Celé mi to potvrzuje majitelka penziónu mající totéž auto, když mi řekla, že s el. ručkou rozjezd do kopce (a já ještě couvala) je děs, takže v kopci zásadně neparkuje...
Hele, já to nějak prozkoumám a dám vědět...

15.3.2022 22:56
fikovnice

XXX.XXX.133.55

Varaxi napsal(a):
Tak je škaredé a žere. Ale jinak je spolehlivé a jak říkám, ten kufr je jak pro celou inspektorskou smečku.
Jako zatím jsme nepotřebovali nic, co by nezvládlo mé milované CitiGo. Ale do budoucna právě počítáme, že ten kufr se bude hodit.

"Varaxi", Superba má sestřenice a nemůže si vynachválit...jen prý má také problémy s parkováním... Teda já nikdy dřív neměla, zacouvat mezi dvě podélně stojící auta do mezery mezi nimi (a ještě třeba v kopci) na jeden rejd/jeden pokus úplně v poho...;-). Ale teď - bída!

15.3.2022 23:07
fikovnice

XXX.XXX.133.55

https://www.autorevue.cz/tlacitko-misto-paky-jak-funguje-elektricka-brzda-a-jake-ma-nevyhody

"Elektrická parkovací brzda nabídne bezpochyby snadnější obsluhu. Stačí se prostě rozjet a sama se odjistí. Tedy, pokud to není starší systém koncernu Volkswagen, který musel řidič odjistit manuálně. Při vypnutí zapalování se také sama dotáhne natolik, aby vůz bezpečně udržela."

"Pokud auta jedou pomalu za sebou a dojde k zastavení v prudkém stoupání, rozjezd do kopce bývá obtížný. Systém EPB ovšem tento problém řeší, pokud je součástí asistence rozjezdu. Automaticky uvolňuje parkovací brzdu, když motor poskytne dostatečný výkon pro bezpečný rozjezd."

Možná, jak psal "Dasvo", se el. ručka skutečně sama odjistí...ale zase nevím, proč by mi v bazaru ukazovali, jak ji před rozjetím se odbrzdit a po dojetí zase zajistit... Jsem z toho jelen...

16.3.2022 06:21
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Dasvo napsal(a):
Zde ukradený obrázek elektronické ruční brzdy - to „P“.

Děkuji za rozšíření obzorů.
Skutečně mohu prohlásit, že toto v autě nemáme, a pokud máme, tak to nemůžu mezi ostatníma tlačítkama najít. Tak jako tak to rozhodně nepoužívám.

Paulolo

16.3.2022 07:12
Paulolo

XXX.XXX.172.97

lesnížínka napsal(a):

Není to snadné, u Buzyny a Šermeta se mi to o fous nepodařilo, tentokrát budu úspěšný. Plán je ale přísně tajný a riziko je velké, radši to nebudu psát tady na ifauně...

16.3.2022 07:24

Lidé jsou na cestě tři čtyři dny, vlak stojí kvůli... válce. A tahle parta v pohodě, za pár hodin na místě, na místě, které je pevnost, ze všech stran bombardována. Tak oni asi znají tajnou stezku, nemohli by dát mapku veřejně?

Paulolo

16.3.2022 07:41
Paulolo

XXX.XXX.172.97

Lidé jsou na cestě tři čtyři dny, vlak stojí kvůli... válce. A tahle parta v pohodě, za pár hodin na místě, na místě, které je pevnost, ze všech stran bombardována. Tak oni asi znají tajnou stezku, nemohli by dát mapku veřejně?

Na druhou stranu, ty vlaky tam kyvadlově jezdí nepřetržitě od začátku války.

16.3.2022 08:04

Paulolo napsal(a):
Na druhou stranu, ty vlaky tam kyvadlově jezdí nepřetržitě od začátku války.

No a proč teda jsou lidé na cestě kolik dní, určitě není jednoduché se odtamtud dostat, ani hum. pomoc nemá volnou cestu. Kudy jeli tihle?

16.3.2022 08:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No a proč teda jsou lidé na cestě kolik dní, určitě není jednoduché se odtamtud dostat, ani hum. pomoc nemá volnou cestu. Kudy jeli tihle?

Nad tím špekuluju od prvního momentu, kdy se tahle zprávička objevila. Japa voni tam pojedou. A japa se vyhnou tomu nebezpečenství? Uměji voni běhat mezi gulema?

16.3.2022 08:27
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):
Nad tím špekuluju od prvního momentu, kdy se tahle zprávička objevila. Japa voni tam pojedou. A japa se vyhnou tomu nebezpečenství? Uměji voni běhat mezi gulema?

Tipuju tajné služby a rozvědky zajistili hladký průjezd a vlakem je to určitě bezpečnější než letadlem.

Paulolo

16.3.2022 08:34
Paulolo

XXX.XXX.172.97

Chápu kam tím míříte, ale tohle je jednoduchý. Tak obrovské město potřebuje náklaďáky humanitární pomoci, to není snadné zrealizovat. Nicméně ve městě funguje doprava, kromě pár bomb v předměstí se tam nic zatím nedělo. Taková malá skupinka lidí nemá problém se do města dostat, jen po cestě mohl být stresík. Ale země je to tak obrovská, že těch několik desítek střel se tam ztratí a pro obyčejného člověka to až tak nebezpečné asi není, pokud nemáte smůlu a neodpálí zrovna vás panelák, jeden z tisíce. apod.

16.3.2022 08:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
Tipuju tajné služby a rozvědky zajistili hladký průjezd a vlakem je to určitě bezpečnější než letadlem.

tak než letadlem určitě, ale jak jako chtějí docílit toho, aby se zrovna ňákej Boris nesplašil a nezačlo se pálit?
Stejně tak špekuluju nad tím, že napíšou jedním dechem to, že v Kyjevě nabádají lidi, aby se vrátili do práce a druhým dechem, že to tam mydlej jako blázen. Dva články hned za sebou

16.3.2022 08:36

assil napsal(a):

Tak já nic netipuji, protože jsem to nikdy neviděla a tak. Ale když to jde, tak by to mohlo jít pro ty, co to potřebují. Takže mě to mírně naštvalo. Teda ve skutečnosti jsem si řekla WTF?

16.3.2022 08:40

Paulolo napsal(a):
Chápu kam tím míříte, ale tohle je jednoduchý. Tak obrovské město potřebuje náklaďáky humanitární pomoci, to není snadné zrealizovat. Nicméně ve městě funguje doprava, kromě pár bomb v předměstí se tam nic zatím nedělo. Taková malá skupinka lidí nemá problém se do města dostat, jen po cestě mohl být stresík. Ale země je to tak obrovská, že těch několik desítek střel se tam ztratí a pro obyčejného člověka to až tak nebezpečné asi není, pokud nemáte smůlu a neodpálí zrovna vás panelák, jeden z tisíce. apod.

Chápu, jak to myslíte, ale zcela to odporuje všem zprávám (až na to, co říká Zrzavci, taky si toho všímám, týden nebo dva zpět, jak jsme hledali pomoc na dotaz Sarah01, že se nedala pomoc dostat k té chovatelce, ale vládní web říkal, že obchody fungují a do práce se jde atd.), které čteme.
Něco je tu divné... a já spíše teda věřím tomu, že se tam peklo děje, jen zprávaři zmatkují a píšou neověřené blbosti, hlavně rychle, že jo... ale někdo ví, jak se dostat tam a zpět a nevyužije toho. To je přemýšlení obyčejného člověka - mě.

16.3.2022 08:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Paulolo napsal(a):

Pár bomb? několik desítek střel? Podle informací, které jsou k dispozici by měli být pod šílenou palbou neustále. Aspoň to tak vyznívá.

16.3.2022 08:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Chápu, jak to myslíte, ale zcela to odporuje všem zprávám (až na to, co říká Zrzavci, taky si toho všímám, týden nebo dva zpět, jak jsme hledali pomoc na dotaz Sarah01, že se nedala pomoc dostat k té chovatelce, ale vládní web říkal, že obchody fungují a do práce se jde atd.), které čteme.
Něco je tu divné... a já spíše teda věřím tomu, že se tam peklo děje, jen zprávaři zmatkují a píšou neověřené blbosti, hlavně rychle, že jo... ale někdo ví, jak se dostat tam a zpět a nevyužije toho. To je přemýšlení obyčejného člověka - mě.

Musím říct, že mi v dnešní době hrozně, hrozně moc vadí, že prostě k pravdě už vůbec člověk nemá šanci se propracovat, pravda zmizela a nebo je zneužívaná a nebo za pravdu vydavají něco idioti, co o skutečné situaci nic nevědí. To jako obecně, ne jen teď v tomhle konfliktu.

16.3.2022 08:52

16.3.2022 08:56

16.3.2022 09:11

Na FB jsou zprávy, že dostat se tam dá, jezdí třeba auta s pomocí do psích útulků a tam si chovatelé můžou tu pomoc vyzvednout. Je to třeba ve skupině UAnimals, jestli jste na FB, můžete se podívat. Nejde to jen doručit přímo ke dveřím. Ale určitě je to nebezpečný, o tom žádná, ti lidi riskují. V naší skupině Goldensvět se chystá transport do Polska, kde si to převezme ukrajinská strana a poveze to po trase Lvov - Kyjev - Charkov a přilehlé oblasti. Další závozy prý budou následovat. Sběrná místa jsou tady na mapce, já bohužel zjistila, že nejsem schopná to tam dostat, tak pošlu peníze.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2460993580702010&set=p.2460993580702010&type=3

16.3.2022 09:19
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zrzavci napsal(a):
Musím říct, že mi v dnešní době hrozně, hrozně moc vadí, že prostě k pravdě už vůbec člověk nemá šanci se propracovat, pravda zmizela a nebo je zneužívaná a nebo za pravdu vydavají něco idioti, co o skutečné situaci nic nevědí. To jako obecně, ne jen teď v tomhle konfliktu.

Pravda nezmizela. Pravda nikdy nebyla.
Pravda je ideál, který se vždy a bez výjimky nějak zkroutí, ať jsou úmysly sebeupřímnější. Když Vám řeknu, že jsem milovala svého psa, tak je to nic než pravda. Ale pravda taky je, že mě občas pěkně štval, že byly dny, kdy se mi opravdu nechtělo s ním jít ven, kdy jsem byla unavená a zoufalá.
Pravda, celá pravda, se zprostředkovat nedá. Nelze to.
Zkreslení a zjednodušování se vyhnout nedá.
Ale kdyby se nelhalo, to by mi stačilo.
Jenže opět, to se lhalo vždycky. Neexistuje vláda, která by svému lidu a jiným vládám nelhala. Lhaní, úprava informací, aby byly líbivější nebo vyvolaly ten správný efekt, jsou všelidské.

16.3.2022 09:32

"Pár bomb? několik desítek střel? Podle informací, které jsou k dispozici by měli být pod šílenou palbou neustále. Aspoň to tak vyznívá."

podle jakých informací?
podle těch z místa ne
platí spálená země i nic se neděje

"Pravda nikdy nebyla"
pravda vždy byla, je a bude
není to žádný "ideál", ale realita
objektivní, i subjektivní

16.3.2022 09:42
assil

XXX.XXX.121.3

Tak podle fotek měl Fiala ve vlaku na sobě neprůstřelnou vestu a helmu.
Jinak asi aktuální zprávy jsou na twitteru Kiev Independent.
Ono je taky potřeba si uvědomit, že Kyjev má 3 miliony obyvatel a je tedy 3x větší než Praha, to je plocha jak kráva, takže bombardování na jednom konci asi ti na druhém ani nezaregistrují.

16.3.2022 09:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Pravda nezmizela. Pravda nikdy nebyla.
Pravda je ideál, který se vždy a bez výjimky nějak zkroutí, ať jsou úmysly sebeupřímnější. Když Vám řeknu, že jsem milovala svého psa, tak je to nic než pravda. Ale pravda taky je, že mě občas pěkně štval, že byly dny, kdy se mi opravdu nechtělo s ním jít ven, kdy jsem byla unavená a zoufalá.
Pravda, celá pravda, se zprostředkovat nedá. Nelze to.
Zkreslení a zjednodušování se vyhnout nedá.
Ale kdyby se nelhalo, to by mi stačilo.
Jenže opět, to se lhalo vždycky. Neexistuje vláda, která by svému lidu a jiným vládám nelhala. Lhaní, úprava informací, aby byly líbivější nebo vyvolaly ten správný efekt, jsou všelidské.

Dobře, stačily by mi věcné, nepokroucené informace.
Jistěže vždy k tomu člověk asi přidá své emoce - leč novinář by měl fungovat trochu jinak, než moje teta, která mi bude vyprávět o tom, jak se pohádala se sousedkou.

16.3.2022 09:52
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):
Jistěže vždy k tomu člověk asi přidá své emoce - leč novinář by měl fungovat trochu jinak, než moje teta, která mi bude vyprávět o tom, jak se pohádala se sousedkou.

Musíš hledat na twitteru nebo fb přímo ukrajinské zdroje.
Jinak teď sleduju na fb kauzu chovatelky z Kyjeva, která organizovala převoz štěňat s fenou do Německa, jako neměla problém je odvéz na hranice a vrátit se zpět a jak sama psala, problém není bombardování, problém je nedostatek jídla, obchody zavřené a nebo prázdné a proto se asi snaží nahnat lidi do práce, aby fungovalo alespoň to zásobování.

16.3.2022 09:54

teda koukám na reportéry z Kyjeva a v klidu mi připadají až až
rozplakala se moderátorka zpráv v TV

16.3.2022 09:59

Myslím, že ani ukrajisnké zdroje nejsou objektivní. Nemůžou být.
Už to, že ani ukrajinská strana nezveřejňuje počty padlých vojáků, jen civilistů, vypovídá o tom, že naprostou pravdu se člověk nedozví ani od místních zdrojů.

Je to logické, protože oni hodně hrají na tu sounáležitost, podporují odpor, vlastenectví a válečného ducha s vidinou porážky nepřítele a to se lépe daří, když jsou optimističtí, odhodlaní. Kdyby kápli božskou, jak velké ztráty mají, pak by mohl odpor začít slábnout, cítit marnost a poraženectví, nabyli by dojmu, že nemají šanci.

Takže tu pravdu v tomto konfliktu, obávám se, nepřináší nikdo.

16.3.2022 10:04
assil

XXX.XXX.121.3

Už to, že ani ukrajinská strana nezveřejňuje počty padlých vojáků, jen civilistů, vypovídá o tom, že naprostou pravdu se člověk nedozví ani od místních zdrojů.

Je to logické, protože oni hodně hrají na tu sounáležitost, podporují odpor, vlastenectví a válečného ducha s vidinou porážky nepřítele a to se lépe daří, když jsou optimističtí, odhodlaní. Kdyby kápli božskou, jak velké ztráty mají, pak by mohl odpor začít slábnout, cítit marnost a poraženectví, nabyli by dojmu, že nemají šanci.

Tak ofiko určitě, ono je lepší sledovat zdi přímo lidí, co tam bydlí a jejich posty a fotky.
Ono je potřeba si uvědomit, že i když z Kyjeva uteče milion lidí, což nám přijde strašně moc, pořád tam dva miliony zůstávají.

16.3.2022 10:18

Hm pěknej vlak, doufám, že tam vezli lidem pomoc a zpět vezou lidi.
Kyjev je 2x větší než Praha, to není zas tak moc.
https://echo24.cz/a/ScVSV/je-nezbytna-mirova-mise-nato-apeloval-z-kyjeva-jaroslaw-kaczynski

Neregistrovaný uživatel

16.3.2022 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246

At jdou se sounalezitosti uz do pr delky. Hlavne ze k nam do fabriky ted nstupujou mlady kluci co z ukrajiny zdrhli. Z nasich stalejch tam neodjel ani jeden jedinej
Svete pomahej a my sami sebe odlifrujem do klidu. Ne. At si napred pomuzou sami a pak zebraj jinde

16.3.2022 10:42
assil

XXX.XXX.121.3

Hm pěknej vlak, doufám, že tam vezli lidem pomoc a zpět vezou lidi.
Kyjev je 2x větší než Praha, to není zas tak moc.
https://echo24.cz/a/ScVSV/je-nezbytna-mirova-mise-nato-apeloval-z-kyjeva-jaroslaw-kaczynski

Je to dost, když se to přepočte na průměr délky v km.
Já to nechci bagatelizovat, jen prostě chci říct, že když na jednom konci bombardujou panelák, tak lidi na druhém konci jsou třeba x desítek km daleko.
Teď jsem to změřila schválně na mapě a Praha má vzdušnou čarou průměr 20-30 km, Kyjev je teda jednou tolik, takže to je jak kdyby člověk seděl v Kolíně když bombardujou Václavák.

16.3.2022 10:50

assil napsal(a):
Je to dost, když se to přepočte na průměr délky v km.
Já to nechci bagatelizovat, jen prostě chci říct, že když na jednom konci bombardujou panelák, tak lidi na druhém konci jsou třeba x desítek km daleko.
Teď jsem to změřila schválně na mapě a Praha má vzdušnou čarou průměr 20-30 km, Kyjev je teda jednou tolik, takže to je jak kdyby člověk seděl v Kolíně když bombardujou Václavák.

A to vůbec nezlehčuji! Vzala jsem jen rozlohu, km2, ve vztahu k tomu, jaké informace dávají zprávaři a že je možné se dostat vlakem za "pár" (7-9) hodin. Tak když to takhle jde, tak... tak prostě nic nechápu.

16.3.2022 10:59

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
At jdou se sounalezitosti uz do pr delky. Hlavne ze k nam do fabriky ted nstupujou mlady kluci co z ukrajiny zdrhli. Z nasich stalejch tam neodjel ani jeden jedinej
Svete pomahej a my sami sebe odlifrujem do klidu. Ne. At si napred pomuzou sami a pak zebraj jinde

Zdrhli před válkou??? No to snad ne!!! Kde to jsme?

Jestlipak jste jim to hrdinsky řekla do očí? Ať se sbalí a táhnou, ti mladí kluci? Když už je tam máte vedle sebe a prezentujete se tady, jako krutopřísně drsná a strašlivě hustá, s jasným názorem?
Kdepak, to je lepší přijít noname na faunu, plivnout jedovatou slinu, založit si ruce na prsou a s uznalým pokýváním sledovat další ze svých hnusných příspěvků...jak se tu skvěje a jak to všem nandáváte. Těma písmenkama. Na tom netu.

16.3.2022 11:05

Ježišmarjá, tak jim nic nedávejte, když nechcete, nikdo vás nenutí!
U nás na nádražích jsou jen maminy s dětma nebo starší lidi, přišli skoro o všechno, utekli jen s taškama a s tím, co měli na sobě. Umíte si to vůbec představit, že tam necháte barák a všechno, co jste za ty roky vybudovala? Že se z vás stane naprostý bezdomovec? Že nevíte, kdy a jestli se vůbec vrátíte a jak to tam bude vypadat? Já teda ne.

16.3.2022 11:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

z FB
Jak vnímám pomoc uprchlíkům z Ukrajiny
Píšete mi, že podniky, kde pracujete, nabírají Ukrajince
a ruší Čechům směny, protože Ukrajinci jsou levnější.
Takhle přece nemá vypadat dočasná pomoc uprchlíkům.
Na Ukrajině skutečně zuří válka mezi Východem a Západem.
Celé je to zároveň psychologická past,
NATO je past, Evropská unie je past, Rusko je past,
je to šachová partie s vaším mozkem.
Ten, kdo ovládá celý Svět svými půjčkami, jsou bankéři,
mají tolik peněz, že vlastní monopoly skrze správce aktiv jako
Vanguard, BlackRock, kteří vlastní veškeré oligopoly tohoto světa.
Oligopol představují firmy, které svou ekonomickou, technologickou
a lobbistickou silou válcují malé konkurenty a brání jim prosadit se.
Mohou si koupit politiky celého Světa a také to s oblibou dělají,
vzpomeňte si na kauzu Panama Papers a úplatky politikům.
Mají celý svět, ale potřebují naše srdce, naši duši, naši mysl,
proto nás dělí, rozhádávají, aby válka mohla vypadat jako osvoboditel,
zatímco umírají nevinní lidé.
Využívají vašich emocí, abyste nenáviděli jiný národ,
abyste začali nenávidět svého souseda.
A tak jdete a kvůli pomoci Ukrajině nenávidíte souseda, který vidí
smysluplnější pomoc českým matkám, dětem, seniorům.
Duševní porucha
části populace se
nazývá XENOFILIE a je podobně škodlivá jako xenofobie.
Wikipedie tvrdí, že to je náklonnost ke všemu zahraničnímu, k cizincům,
vnímání cizí kultury jako lepší, než vlastní, stavění cizích problémů
na první místo před domácí problémy.
Nevíte, prosím někdo, kdy bude koncert pro nás Čechy, abychom měli na benzín, naftu, elektřinu, plyn, vodu a další poplatky, které se zvýšily už v důsledku Covidu?

16.3.2022 11:38

Zrzavci napsal(a):

Za prvé: jak ty věcné, nepokroucené informace konkrétně Vy na svém monitoru/telefonu poznáte a oddělíte od těch nepokroucených?

Za druhé: když spolu dva státy sousedí a jeden k tomu druhému v době míru najednou napochoduje se svojí armádou, likviduje civilisty, mění města na ruiny, útočí na jaderné elektrárny, obsazuje je a drží jejich personál v nelidských podmínkách, vyhání milióny obyvatel z domovů a tlačí svět ke globální katastrofě - považujete to za nevěcnou a pokroucenou informaci?

Emoce jsou neoddělitelnou součástí tohoto celého průseru - jinak to nejde, vždyť se celá záležitost dotýká konkrétních lidí i zeměpisné oblasti kousek od nás, to nejsou žádné figurky v počítačové hře.
Chtěla byste raději každé ráno a večer ve zprávách spíš excelovskou tabulku ve smyslu plus mínus zemřelo, uteklo, bylo zmrzačeno, rozbombardováno - a jen si účetně odškrtávat Ukrajina versus Rusko má dáti/dal?
Jestli to tak fakt chcete, tak co na to říct, no?

Informace je třeba vždy ověřovat z více zdrojů, sledovat souvislosti, vytřídit si věrohodné prameny a hodnotit v kontextu. Jako ve všem, nejen ve válce.

16.3.2022 11:41

rapotacka11 napsal(a):
z FB
Jak vnímám pomoc uprchlíkům z Ukrajiny
Píšete mi, že podniky, kde pracujete, nabírají Ukrajince
a ruší Čechům směny, protože Ukrajinci jsou levnější.
Takhle přece nemá vypadat dočasná pomoc uprchlíkům.
Na Ukrajině skutečně zuří válka mezi Východem a Západem.
Celé je to zároveň psychologická past,
NATO je past, Evropská unie je past, Rusko je past,
je to šachová partie s vaším mozkem.
Ten, kdo ovládá celý Svět svými půjčkami, jsou bankéři,
mají tolik peněz, že vlastní monopoly skrze správce aktiv jako
Vanguard, BlackRock, kteří vlastní veškeré oligopoly tohoto světa.
Oligopol představují firmy, které svou ekonomickou, technologickou
a lobbistickou silou válcují malé konkurenty a brání jim prosadit se.
Mohou si koupit politiky celého Světa a také to s oblibou dělají,
vzpomeňte si na kauzu Panama Papers a úplatky politikům.
Mají celý svět, ale potřebují naše srdce, naši duši, naši mysl,
proto nás dělí, rozhádávají, aby válka mohla vypadat jako osvoboditel,
zatímco umírají nevinní lidé.
Využívají vašich emocí, abyste nenáviděli jiný národ,
abyste začali nenávidět svého souseda.
A tak jdete a kvůli pomoci Ukrajině nenávidíte souseda, který vidí
smysluplnější pomoc českým matkám, dětem, seniorům.
Duševní porucha
části populace se
nazývá XENOFILIE a je podobně škodlivá jako xenofobie.
Wikipedie tvrdí, že to je náklonnost ke všemu zahraničnímu, k cizincům,
vnímání cizí kultury jako lepší, než vlastní, stavění cizích problémů
na první místo před domácí problémy.
Nevíte, prosím někdo, kdy bude koncert pro nás Čechy, abychom měli na benzín, naftu, elektřinu, plyn, vodu a další poplatky, které se zvýšily už v důsledku Covidu?

pokud někoho připraví o práci nezaučená osoba, která ani neumí česky, je chyba někde jinde a ne na straně ukrajince.

16.3.2022 11:42

rapotačko, co konkrétně chybí vám?

Přišla jste o domov, srovnal vám někdo dům se zemí, jste uprchlík s jedním kufrem v cizí zemi?
Nebo jen prostě máte pořád strašný strach ze všeho cizího?

Jinak opravdu nevím, proč sem takové bláboly pořád dáváte.

16.3.2022 11:57

Páni, nazvat soucit, pochopení pro neštěstí druhých a potřebu jim pomoct duševní chorobou, to už je na mě silný kafe

16.3.2022 12:17
assil

XXX.XXX.121.3

Já bych chtěla vidět ty počty zdrhnuvších, kdyby se mobilizovalo u nás,myslím, že by to bylo několikanásobně víc než Ukrajinců, historie to ukazuje jasně.

16.3.2022 12:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
Musíš hledat na twitteru nebo fb přímo ukrajinské zdroje.
Jinak teď sleduju na fb kauzu chovatelky z Kyjeva, která organizovala převoz štěňat s fenou do Německa, jako neměla problém je odvéz na hranice a vrátit se zpět a jak sama psala, problém není bombardování, problém je nedostatek jídla, obchody zavřené a nebo prázdné a proto se asi snaží nahnat lidi do práce, aby fungovalo alespoň to zásobování.

no jo, no Fb a spol. tam já nejdu, však víš. :-)

16.3.2022 12:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Za prvé: jak ty věcné, nepokroucené informace konkrétně Vy na svém monitoru/telefonu poznáte a oddělíte od těch nepokroucených?

Za druhé: když spolu dva státy sousedí a jeden k tomu druhému v době míru najednou napochoduje se svojí armádou, likviduje civilisty, mění města na ruiny, útočí na jaderné elektrárny, obsazuje je a drží jejich personál v nelidských podmínkách, vyhání milióny obyvatel z domovů a tlačí svět ke globální katastrofě - považujete to za nevěcnou a pokroucenou informaci?

Emoce jsou neoddělitelnou součástí tohoto celého průseru - jinak to nejde, vždyť se celá záležitost dotýká konkrétních lidí i zeměpisné oblasti kousek od nás, to nejsou žádné figurky v počítačové hře.
Chtěla byste raději každé ráno a večer ve zprávách spíš excelovskou tabulku ve smyslu plus mínus zemřelo, uteklo, bylo zmrzačeno, rozbombardováno - a jen si účetně odškrtávat Ukrajina versus Rusko má dáti/dal?

Informace je třeba vždy ověřovat z více zdrojů, sledovat souvislosti, vytřídit si věrohodné prameny a hodnotit v kontextu. Jako ve všem, nejen ve válce.

špatně pochopeno

16.3.2022 12:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Megííí, často mi vytýkáte, že jsem rasista, co se Rusů týče. Ano, nejspíš ano, ale mám své důvody. Hodně se píše o tom, že obyčejní Rusové, za to všechno nemůžou. Bohužel můžou, tyhle generace Rusů jsou ztracené, ten národ je nemocný. Zase napíšete, že je to blábol ze Seznamu, ale počtěte si: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-rusky-denik-rodice-dostali-varovani-za-slova-o-valce-prijde-socialka-193909

neverend

16.3.2022 12:42
neverend

XXX.XXX.188.134

rapotačko, co konkrétně chybí vám?

Přišla jste o domov, srovnal vám někdo dům se zemí, jste uprchlík s jedním kufrem v cizí zemi?
Nebo jen prostě máte pořád strašný strach ze všeho cizího?

Jinak opravdu nevím, proč sem takové bláboly pořád dáváte.

A to já zase repotačku celkem chápu. Pokud někdo je natolik zabedněný a předpokládá,že situace zůstane tak jak je nyní, tak chápu ten klid a solidaritu. Co když to tak ale nebude? Odpustí Vám hypotéku a splátky všeho druhu? Podle mě ti inteligentnější už myslí dopředu a proto jsou opatrnější v rozdávání. Kdo potom dá něco Vám? A nemyslete si nikdo, že se to jeho týkat nebude. Stále si to lidi nedovedou představit, ale každý pátý má být na pokraji chudoby. A to je předpoklad pro současnou dobu. Co bude za rok? Válka může klidně pokračovat a vysávat celou Evropu klidně po léta.

16.3.2022 12:53

rapotacka11 napsal(a):
Hm, tak jo, půjdu s davem, zkusím to.☺
https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/doomscrollling-z%C3%A1m%C4%9Brn%C3%A9-hled%C3%A1n%C3%AD-%C5%A1patn%C3%BDch-zpr%C3%A1v-m%C5%AF%C5%BEe-b%C3%BDt-pro-%C4%8Dlov%C4%9Bka-destruktivn%C3%AD/ar-AAV6S7a?ocid=entnewsntp

To ale sedí jen na neverenda. :-)

16.3.2022 12:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
A to já zase repotačku celkem chápu. Pokud někdo je natolik zabedněný a předpokládá,že situace zůstane tak jak je nyní, tak chápu ten klid a solidaritu. Co když to tak ale nebude? Odpustí Vám hypotéku a splátky všeho druhu? Podle mě ti inteligentnější už myslí dopředu a proto jsou opatrnější v rozdávání. Kdo potom dá něco Vám? A nemyslete si nikdo, že se to jeho týkat nebude. Stále si to lidi nedovedou představit, ale každý pátý má být na pokraji chudoby. A to je předpoklad pro současnou dobu. Co bude za rok? Válka může klidně pokračovat a vysávat celou Evropu klidně po léta.

A co na tom chápete? O tom, co sem Rapotacka dává za žblebty, to co píšete vy, fakt není. Nikdo nechce po ní, po vás, po dalších lidech, kteří obrací každou korunu, aby nějak pomáhali. Kdo chce pomůže, kdo ne, ať je prostě raděj zticha a nešíří tu nenávist. Protože o té to je. Vadí vám vysávání Evropy? Tak můžete vždycky odjet do svého druhého ,,domova". To, že se nás válka negativně dotkne, je fakt, holý fakt a nikdo to nepopírá. To už tak u válek je. A i my jsme si to tak trochu zasloužili svou nečinností, protože my v EU jsme, mohli jsme udělat i my víc, aby se tomuto zabránilo. Jenže to by nebylo pohodlné, zdražilo by to třeba benzín, plyn, šlo o volby, že ANO

16.3.2022 13:01

lesnížínka napsal(a):
Megííí, často mi vytýkáte, že jsem rasista, co se Rusů týče. Ano, nejspíš ano, ale mám své důvody. Hodně se píše o tom, že obyčejní Rusové, za to všechno nemůžou. Bohužel můžou, tyhle generace Rusů jsou ztracené, ten národ je nemocný. Zase napíšete, že je to blábol ze Seznamu, ale počtěte si: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-rusky-denik-rodice-dostali-varovani-za-slova-o-valce-prijde-socialka-193909

Tak já jich tolik neznám, ne 140 milionů :D jako vážně? To už tak je v lidech, Rusové nemocní, Poláci podvodníci (taky mi nikdy nic neprovedli, ale povídá se to), amíci tlustý... Nejhorší věci mi provedli Češi. Co teď.

A jako sorry, ale když řeknu něco, co mi vadí u nás a hledám informace, tak to znamená, že souhlasím s válkou? Tak pak jsou nemocní ti Češi, co mi tohle řeknou.

16.3.2022 13:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

neverend napsal(a):

Hmm. Ono mě tak zabije, když teď - když můžu, tak pomůžu. Co si myslíte, že s těma penězma třeba pak bude, když je budete mít ve štrozoku? Pokud mám co dát do štrozoku, tak se zas tak moc nestane, když z něj něco málo ukrojím a pošlu třeba na zvířata, který na to doplácí dost. Pokud nemám co dát do štrozoku, tak pochopitelně musím rozvažovat. To je zcela jasný. Těžko bude důchodce, či máma na mateřský sama s dětmi rozhazovat. Ale ten kdo může.....by solidární být měl.

16.3.2022 13:06

lesnížínka napsal(a):
A co na tom chápete? O tom, co sem Rapotacka dává za žblebty, to co píšete vy, fakt není. Nikdo nechce po ní, po vás, po dalších lidech, kteří obrací každou korunu, aby nějak pomáhali. Kdo chce pomůže, kdo ne, ať je prostě raděj zticha a nešíří tu nenávist. Protože o té to je. Vadí vám vysávání Evropy? Tak můžete vždycky odjet do svého druhého ,,domova". To, že se nás válka negativně dotkne, je fakt, holý fakt a nikdo to nepopírá. To už tak u válek je. A i my jsme si to tak trochu zasloužili svou nečinností, protože my v EU jsme, mohli jsme udělat i my víc, aby se tomuto zabránilo. Jenže to by nebylo pohodlné, zdražilo by to třeba benzín, plyn, šlo o volby, že ANO

Co jsme my mohli dělat? Děláte, jak kdyby v Bruselu, NATO nebo kde všude vůbec tušili, kdo je nějaký český premiér. Tahle republika nerozhoduje o ničem, to se hraje úplně jinde. A fakt se nedivím žádnému státu, že narovinu řekne, že s plynem nekončí. By musel bejt padlej na hlavu. Teď nemyslím to, že by v domečku neměli čím topit, ale ten stát musí nějak fungovat kompletně. Když nemá čím ve fabrikách, tak nevydělává, a kdyby něco, tak pomáhat bude z čeho? Z ničeho. Celý svět tomu mohl zabránit 8 let, ale náš hlas tam má skoro nulový význam. Pardon za upřímnost. Jakoby mi to je líto, ale...

16.3.2022 13:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Byla byste, vy milá osobo, raději, kdyby se váleli doma a brali peníze? co byste psala potom? To by mě ale sakra zajímalo. Můžete mi to napsat?
U manžela v práci je pomoc pro rodinu, která sem dosti komplikovaně doputovala, mají dva sedmnáctiletý kluky, kteří hned sháněli práci na stavbě. Mně je to naopak sympatický, protože to ukazuje, že to nejsou lemplové a sami mají zájem svou situaci řešit, abyste třeba vy, milá osobo, nemusela ze svých daní na ně přispívat. Víme? Tak copak byste psala, kdyby se radši váleli doma?

Edit -a za tohle

pak zebraj jinde

si dejte facku, vy neempatickej neandrtále, to už je fakt moc. Vám evidentně unikl fakt, že ti lidé utekli před válkou.

16.3.2022 13:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Co jsme my mohli dělat? Děláte, jak kdyby v Bruselu, NATO nebo kde všude vůbec tušili, kdo je nějaký český premiér. Tahle republika nerozhoduje o ničem, to se hraje úplně jinde. A fakt se nedivím žádnému státu, že narovinu řekne, že s plynem nekončí. By musel bejt padlej na hlavu. Teď nemyslím to, že by v domečku neměli čím topit, ale ten stát musí nějak fungovat kompletně. Když nemá čím ve fabrikách, tak nevydělává, a kdyby něco, tak pomáhat bude z čeho? Z ničeho. Celý svět tomu mohl zabránit 8 let, ale náš hlas tam má skoro nulový význam. Pardon za upřímnost. Jakoby mi to je líto, ale...

Jsou tam nějaká jednání, nějaká hlasování a tam mají všechny země stejný hlas. My jsme malá, zapomenutá zemička, no takových je tam víc a stačilo by, aby předvedli nějaký tlak, zajímaly se, požadovali...společně. Už tehdy mohl být nějaký tlak na Německo, aby své zájmy v Rusku omezovalo. Na větší sankce po Krymu. Ale nic, ticho, co tě nepálí, nehas.

16.3.2022 13:33
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):
Byla byste, vy milá osobo, raději, kdyby se váleli doma a brali peníze? co byste psala potom? To by mě ale sakra zajímalo. Můžete mi to napsat?
U manžela v práci je pomoc pro rodinu, která sem dosti komplikovaně doputovala, mají dva sedmnáctiletý kluky, kteří hned sháněli práci na stavbě. Mně je to naopak sympatický, protože to ukazuje, že to nejsou lemplové a sami mají zájem svou situaci řešit, abyste třeba vy, milá osobo, nemusela ze svých daní na ně přispívat. Víme? Tak copak byste psala, kdyby se radši váleli doma?

Edit -a za tohle

pak zebraj jinde

si dejte facku, vy neempatickej neandrtále, to už je fakt moc. Vám evidentně unikl fakt, že ti lidé utekli před válkou.

Ne aby se váleli doma, ale aby šli bojovat na Ukrajinu, mám dojem bylo myšleno. Prostě 100% účast v bojích, všichni Ukrajinci žijící léta v zahraničí, by se měli sebrat a jít bojovat.

16.3.2022 13:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
Ne aby se váleli doma, ale aby šli bojovat na Ukrajinu, mám dojem bylo myšleno. Prostě 100% účast v bojích, všichni Ukrajinci žijící léta v zahraničí, by se měli sebrat a jít bojovat.

Už jsem to tu jednou psala. Těžko můžu odsuzovat někoho, že nejde bojovat, fakt není každý hrdina. Ani na Ukrajině, je na tom něco divného? Kolik chlapů by šlo bojovat dobrovolně u nás? Tisíc? Už teď prohlížejí pasy, jestli by mohli odjet, kdyby náhodou. Poslala by ste do války syna, nebo mu raděj řekla, ať se zdekuje? Já nevím, děti nemám, takže vážně sama nevím. Muž nás tu živí všechny, poslala bych tam jeho, co má modrou a nebyl ani na vojně? Nesnáší jakékoliv násilí a myslím, že by nikdy ze zbraně nevystřelil? Asi sotva. Raděj bych šla já, dokážu být hodně nasr...

16.3.2022 13:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):

Jo takhle, to myslela, aby jako máma, která nechala na Ukrajině manžela se třeba ještě bála o sedmnáctiletýho syna.

16.3.2022 14:12

assil napsal(a):
Já bych chtěla vidět ty počty zdrhnuvších, kdyby se mobilizovalo u nás,myslím, že by to bylo několikanásobně víc než Ukrajinců, historie to ukazuje jasně.

Nebudu se vyjadřovat k dnešku, ale vy se prosím nevyjadřujte k historii našeho státu!

Nebo nám vysvětlete, co znamená vaše "historie to ukazuje jasně".

16.3.2022 14:31
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Bránit vlast je pro mě osobně tak abstraktní pojem, že je až bezvýznamný.
Naopak bránit sebe a své domovy, to by měli prosím pěkně všichni.
Mít dítě automaticky znamená, že to dítě může umřít - co víc, že umře. To je prostě fakt. Nikdo tu nejsme na věky.
Taky nemám děti, ale mám bratra a přítele; nepochybuji, že kdyby to bylo nutné, pro obranu sebe, svých domovů a svých rodin by udělali cokoli. A upřímně doufám, že pokud se mi poštěstí mít alespoň jednoho syna, bude taky takový. To není otázka hrdinství; ale je to otázka dobrého člověka.
Nejsem zastáncem hromadného umírání pro vyšší dobro; ale ti ukrajinští mladí muži, kteří zdrhají přes půl Evropy z Ukrajiny do domnělého bezpečí, mi připadají na stejné úrovni jako mladí Syřané a Afghánci zdrhající od svých rodin a povinností pryč.
Děti, ženy, starci... To chápu. Mladí bojeschopní muži by měli ale bojovat - ne za svou vládu, za nesmyslnou slávu a další blbosti, ale za sebe a své rodiny ano. Tak to bylo od počátku věků. Není to správně ani spravedlivé, protože válka není nikdy správná ani spravedlivá; ale když už k válce dojde, bránit se je nutné.
A ani si nemyslím, že bych žádala moc; bránit se, to by snad mělo být vlastní a vrozené nám všem.
Taky se jednou chystám rodit - a to je život ohrožující akt. Ale některé ohrožení za to prostě stojí, a co víc, je někdy nevyhnutelné.

Neregistrovaný uživatel

16.3.2022 14:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.34

Varaxi napsal(a):
Mít dítě automaticky znamená, že to dítě může umřít - co víc, že umře. To je prostě fakt. Nikdo tu nejsme na věky.
Taky nemám děti, ale mám bratra a přítele; nepochybuji, že kdyby to bylo nutné, pro obranu sebe, svých domovů a svých rodin by udělali cokoli. A upřímně doufám, že pokud se mi poštěstí mít alespoň jednoho syna, bude taky takový. To není otázka hrdinství; ale je to otázka dobrého člověka.
Nejsem zastáncem hromadného umírání pro vyšší dobro; ale ti ukrajinští mladí muži, kteří zdrhají přes půl Evropy z Ukrajiny do domnělého bezpečí, mi připadají na stejné úrovni jako mladí Syřané a Afghánci zdrhající od svých rodin a povinností pryč.
Děti, ženy, starci... To chápu. Mladí bojeschopní muži by měli ale bojovat - ne za svou vládu, za nesmyslnou slávu a další blbosti, ale za sebe a své rodiny ano. Tak to bylo od počátku věků. Není to správně ani spravedlivé, protože válka není nikdy správná ani spravedlivá; ale když už k válce dojde, bránit se je nutné.
A ani si nemyslím, že bych žádala moc; bránit se, to by snad mělo být vlastní a vrozené nám všem.
Taky se jednou chystám rodit - a to je život ohrožující akt. Ale některé ohrožení za to prostě stojí, a co víc, je někdy nevyhnutelné.

Děkuji že jste pochopila jak jsem to myslela. A vystihla to mnohem lépe než bych kdy svedla.

neverend

16.3.2022 14:50
neverend

XXX.XXX.213.247

Zrzavci napsal(a):
Hmm. Ono mě tak zabije, když teď - když můžu, tak pomůžu. Co si myslíte, že s těma penězma třeba pak bude, když je budete mít ve štrozoku? Pokud mám co dát do štrozoku, tak se zas tak moc nestane, když z něj něco málo ukrojím a pošlu třeba na zvířata, který na to doplácí dost. Pokud nemám co dát do štrozoku, tak pochopitelně musím rozvažovat. To je zcela jasný. Těžko bude důchodce, či máma na mateřský sama s dětmi rozhazovat. Ale ten kdo může.....by solidární být měl.

Jenže těch důchodců a matek s dětmi se to může dotknout tak, že z nich samotných budou žebráci. Jak Vám bude padat soukromý sektor z důvodů nedostatku surovin,materiálu a jejich cen,tak i stát bude chudnout. A jak pak bude vyplácet dávky a pomoc našim lidem? Z čeho když i celá Unie bude zasažená podobně? Kolik administrativních pracovníků uživí a kolik jich bude muset pustit? Všech se to bude týkat a z lidí kteří dnes ani nenapadne myšlenka na chudobu, mohou být brzy nemile překvapeni. Já chci hlavně říct, že bychom měli při té pomoci myslet v delším horizontu a nerozdávat hned vše tak rychle. Zajistit základní potřeby a nechat si rezervu. A taky se spravedlivě podělit se všemi ostatními zeměmi. Jinak si nakonec můžeme zadělat doma na pořádný průšvih. Sociální nepokoje, vzestup nacionalistů a extrémistů, či velmi špatnou bezpečnostní situaci.

16.3.2022 14:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Taky se jednou chystám rodit - a to je život ohrožující akt.

...jen s tím rozdílem, že umřou ani ne tři matky na 100 tisíc porodů.

To není otázka hrdinství; ale je to otázka dobrého člověka.

Bez mučení se přiznávám, že zřejmě nejsem dobrej člověk. Pokud by hrozilo, že můj muž nebo syn budou muset do války, ze které se s jistou, ne malou pravděpodobností nevrátí, udělala bych všechno proto, aby nemuseli. Prostě radši bych je měla živý s vědomím, že holt nejsou dobří lidé.
Asi je dobře, že na Ukrajině to tak všichni nemají, ale přijde mi neskutečný, že ještě ve 21. století musejí lidi řešit dilemata tohoto typu.

16.3.2022 15:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):

Nejsem v té situaci, nemám v té situaci ani muže, ani přátele, sourozence, natož dítě. Tak se neodvažuju usuzovat, jak by co mělo a nemělo být, protože ne každý má gule na to být tím obráncem, tak to prostě je. Někdo je dravec a bude se rvát a někdo to nedokáže. Ale když už tady je, jsem radši, že se sám o práci přihlásí, než aby ho národ, který mu pomohl, musel živit. To rozhodně není žebrota, jak to tady prezentuje madam lukostřelkyně.

16.3.2022 15:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Taky se jednou chystám rodit - a to je život ohrožující akt.

...jen s tím rozdílem, že umřou ani ne tři matky na 100 tisíc porodů.

To není otázka hrdinství; ale je to otázka dobrého člověka.

Bez mučení se přiznávám, že zřejmě nejsem dobrej člověk. Pokud by hrozilo, že můj muž nebo syn budou muset do války, ze které se s jistou, ne malou pravděpodobností nevrátí, udělala bych všechno proto, aby nemuseli. Prostě radši bych je měla živý s vědomím, že holt nejsou dobří lidé.
Asi je dobře, že na Ukrajině to tak všichni nemají, ale přijde mi neskutečný, že ještě ve 21. století musejí lidi řešit dilemata tohoto typu.

že ještě ve 21. století musejí lidi řešit dilemata tohoto typu.
přesně tak.

16.3.2022 15:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

neverend napsal(a):
Jenže těch důchodců a matek s dětmi se to může dotknout tak, že z nich samotných budou žebráci. Jak Vám bude padat soukromý sektor z důvodů nedostatku surovin,materiálu a jejich cen,tak i stát bude chudnout. A jak pak bude vyplácet dávky a pomoc našim lidem? Z čeho když i celá Unie bude zasažená podobně? Kolik administrativních pracovníků uživí a kolik jich bude muset pustit? Všech se to bude týkat a z lidí kteří dnes ani nenapadne myšlenka na chudobu, mohou být brzy nemile překvapeni. Já chci hlavně říct, že bychom měli při té pomoci myslet v delším horizontu a nerozdávat hned vše tak rychle. Zajistit základní potřeby a nechat si rezervu. A taky se spravedlivě podělit se všemi ostatními zeměmi. Jinak si nakonec můžeme zadělat doma na pořádný průšvih. Sociální nepokoje, vzestup nacionalistů a extrémistů, či velmi špatnou bezpečnostní situaci.

ano stát bude chudnout. to víme všichni.nicméně znovu - pokud teď mohu, tak pomůžu. to jsou velmi jednoduché počty.

16.3.2022 15:03

Varaxi napsal(a):

Já to teda nechci moc rozebírat, ale nedá mi to...myslím si, že každý moc dobře ví, co by měl udělat, co je to správné. Ale válka tady nebyla skoro 80 let. Mně je 54 a i moje maminka se narodila až po válce. Zvykli jsme si žít v klidu a blahobytu a někteří lidi, netvrdím, že všichni, se už dnes začínají psychicky hroutit jen z toho, že je to teď tak blízko, psychiatři zaznamenávají vyšší počet pacientů. Fakt nevím, kolik lidí by zdrhalo raději pryč a kolik by tu zůstalo a případně bojovalo, kolik by teda vůbec bylo schopno bojovat, jak fyzicky, tak psychicky. Sama ani nevím, co bych udělala já, vůbec na takovou situaci nejsem připravená a ani na to radši nechci myslet, protože potřebuju nějak fungovat.
Pořád ale věřím, že tak daleko to nedojde.

16.3.2022 15:10
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
Už jsem to tu jednou psala. Těžko můžu odsuzovat někoho, že nejde bojovat, fakt není každý hrdina. Ani na Ukrajině, je na tom něco divného? Kolik chlapů by šlo bojovat dobrovolně u nás? Tisíc? Už teď prohlížejí pasy, jestli by mohli odjet, kdyby náhodou. Poslala by ste do války syna, nebo mu raděj řekla, ať se zdekuje? Já nevím, děti nemám, takže vážně sama nevím. Muž nás tu živí všechny, poslala bych tam jeho, co má modrou a nebyl ani na vojně? Nesnáší jakékoliv násilí a myslím, že by nikdy ze zbraně nevystřelil? Asi sotva. Raděj bych šla já, dokážu být hodně nasr...

Blbě napsáno, myšleno tak, že já takto pochopila leithan.

16.3.2022 15:12

https://dailyexpose.uk/2022/02/24/is-there-is-more-to-the-ukraine-russia-conflict/

Vrátím to ke koronaviru ( asi ). Anglicky umím Help! Jellow submarine, Good Night......

16.3.2022 15:13
assil

XXX.XXX.121.3

Nebudu se vyjadřovat k dnešku, ale vy se prosím nevyjadřujte k historii našeho státu!

Nebo nám vysvětlete, co znamená vaše "historie to ukazuje jasně".

Vyjadřovat se můžu k čemu chci. Ale tak kdy my jsme se naposledy postavili agresorovi jako Ukrajinci teď? Prosím o info. Kdyby to Ukrajinci udělali jako my v 38 nebo 68, tak by teď bylo Rusko za Košicema. A takový to tehdá byla jiná situace bych vynechala.

16.3.2022 15:14

https://dailyexpose.uk/2022/02/24/is-there-is-more-to-the-ukraine-russia-conflict/

Vrátím to ke koronaviru ( asi ). Anglicky umím Help! Jellow submarine, Good Night......

:-) jaký máte prohlížeč? Chrome, Firefox?

16.3.2022 15:15

Já to teda nechci moc rozebírat, ale nedá mi to...myslím si, že každý moc dobře ví, co by měl udělat, co je to správné. Ale válka tady nebyla skoro 80 let. Mně je 54 a i moje maminka se narodila až po válce. Zvykli jsme si žít v klidu a blahobytu a někteří lidi, netvrdím, že všichni, se už dnes začínají psychicky hroutit jen z toho, že je to teď tak blízko, psychiatři zaznamenávají vyšší počet pacientů. Fakt nevím, kolik lidí by zdrhalo raději pryč a kolik by tu zůstalo a případně bojovalo, kolik by teda vůbec bylo schopno bojovat, jak fyzicky, tak psychicky. Sama ani nevím, co bych udělala já, vůbec na takovou situaci nejsem připravená a ani na to radši nechci myslet, protože potřebuju nějak fungovat.
Pořád ale věřím, že tak daleko to nedojde.

Jestliže je vám 54 let, vztahuje se na vás v souvislosti s případným vyhlášením stavu ohrožení státu či válečného stavu branná povinnost, tedy jste povinna podrobit se odvodnímu řízení, a pak případně vykonávat vojenskou činnou službu a plnit další povinnosti stanovené branným zákonem.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-585

Taky věřím, že to tak daleko nedojde.

16.3.2022 15:18
assil

XXX.XXX.121.3

V podstatě se tam píše, že Rusko bombarduje na Ukrajině americké biolaboratoře.

16.3.2022 15:18

assil napsal(a):
Vyjadřovat se můžu k čemu chci. Ale tak kdy my jsme se naposledy postavili agresorovi jako Ukrajinci teď? Prosím o info. Kdyby to Ukrajinci udělali jako my v 38 nebo 68, tak by teď bylo Rusko za Košicema. A takový to tehdá byla jiná situace bych vynechala.

Nepište o něčem, o čem nic nevíte.
V září 1938 v ČSR proběhla mobilizace takovým způsobem, že svět stál s hubou dokořán a odpověděl, že nejenže se za nás nepostaví, ale že se postaví po bok Německa a vynutí si respektování svého rozhodnutí ( Mnichov ).

16.3.2022 15:20

:-) jaký máte prohlížeč? Chrome, Firefox?

Asi chrome, je to zelenožlutočervené kolečko :-))

16.3.2022 15:24
assil

XXX.XXX.121.3

Nepište o něčem, o čem nic nevíte.
V září 1938 v ČSR proběhla mobilizace takovým způsobem, že svět stál s hubou dokořán a odpověděl, že nejenže se za nás nepostaví, ale že se postaví po bok Německa a vynutí si respektování svého rozhodnutí ( Mnichov ).

Jak říkám, neberu argument, že byla jiná situace, jiná situace je vždycky a i teď světu chvíli trvalo než se rozhoupal.

16.3.2022 15:25
assil

XXX.XXX.121.3

Jestliže je vám 54 let, vztahuje se na vás v souvislosti s případným vyhlášením stavu ohrožení státu či válečného stavu branná povinnost, tedy jste povinna podrobit se odvodnímu řízení, a pak případně vykonávat vojenskou činnou službu a plnit další povinnosti stanovené branným zákonem.

Vím o pár lidech, že mají doma připravený kufr, pas a pár tisíc dolarů a vytipovaný destinace.

16.3.2022 15:27

Někde někdo řekl, že teprve čas prověří oprávněnost držení Řádu Bílého lva.
Asi myslel na toto ? :

5. Benito Mussolini (Řád Bílého lva, 1926, Československo)

Už zase odcházím, mám počítač zakázaný !

16.3.2022 15:27

Asi chrome, je to zelenožlutočervené kolečko :-))

no :-) :-) tak tam na té stránce, někde, kde nejsou písmenka a obrázky, ale jen bílé prázdné místo, kliknout pravou myší a klik na "přeložit do jazyka čeština".
PS: to můžete dělat kdekoli na netu a hned umíte anglicky :-) i jakýkoli jiný jazyk :-)

16.3.2022 15:41
assil

XXX.XXX.121.3

no :-) :-) tak tam na té stránce, někde, kde nejsou písmenka a obrázky, ale jen bílé prázdné místo, kliknout pravou myší a klik na "přeložit do jazyka čeština".
PS: to můžete dělat kdekoli na netu a hned umíte anglicky :-) i jakýkoli jiný jazyk :-)

Taky se dá ta stránka překopčit do deeplu, to je asi nejlepší překladač.

16.3.2022 15:46
Dasvo

XXX.XXX.101.144

assil napsal(a):

Ono to ale nejde! 100 % bojeschopného obyvatelstva naráz nelze vyzbrojit, obléct, nakrmit a v podstatě ani umístit na bojiště. Z toho důvodu je sice vyhlášena všeobecná mobilizace, ale neočekává se, že nastoupí všichni naráz. Proto chodí ty povolávací rozkazy postupně.
Nijak neposuzuju a neodsuzuju, že se tady stále vyskytují mladí Ukrajinci. (I když podle mé zkušenosti je jich velmi podstatně MÍŇ než třeba před půl rokem.) Ti kluci můžou být z jakéhokoliv důvodu bojeneschopní (u nás se dávala modrá i při silnější alergii), nebo prostě jen čekají, až ten povolávák dostanou.
Leithan je - podle mého osobního názoru - prostě a jednoduše zaujatá a těmhle jejím výkřikům (jak u ní ve firmě je milion mladých kluků z UA) se nedá úplně moc věřit.

16.3.2022 15:53

assil napsal(a):
Taky se dá ta stránka překopčit do deeplu, to je asi nejlepší překladač.

Ale tam musím dostat text? Nebo pdf atp., jak koukám. Kdežto jednoduché dva kliky mi přeloží vše, co na tom webu je. Google translator soubory umí také a určitě už přes 80 90 jazyků. Jdu nejkratší cestou, jsem líná :-) Problém je, když vůbec netuším, o čem je řeč, tak mi ani ten překladač nepomůže a lezou z toho blbosti :-)

Neregistrovaný uživatel

16.3.2022 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.34

Dasvo napsal(a):
Ono to ale nejde! 100 % bojeschopného obyvatelstva naráz nelze vyzbrojit, obléct, nakrmit a v podstatě ani umístit na bojiště. Z toho důvodu je sice vyhlášena všeobecná mobilizace, ale neočekává se, že nastoupí všichni naráz. Proto chodí ty povolávací rozkazy postupně.
Nijak neposuzuju a neodsuzuju, že se tady stále vyskytují mladí Ukrajinci. (I když podle mé zkušenosti je jich velmi podstatně MÍŇ než třeba před půl rokem.) Ti kluci můžou být z jakéhokoliv důvodu bojeneschopní (u nás se dávala modrá i při silnější alergii), nebo prostě jen čekají, až ten povolávák dostanou.
Leithan je - podle mého osobního názoru - prostě a jednoduše zaujatá a těmhle jejím výkřikům (jak u ní ve firmě je milion mladých kluků z UA) se nedá úplně moc věřit.

Povolavaci rozkaz se mel tykat cca 100 nasich zamestnancu. No zatim netyka. Overte si to klidne na vedeni me firmy pokud vam nekdo bude ochoten udaje poskytnout. Kluku kterych se to primo tyka mam jen ja v tymech kde se osobne vyskytuju x krat do tydne a delam s nimi na lince 10.

16.3.2022 16:33

assil napsal(a):
Vím o pár lidech, že mají doma připravený kufr, pas a pár tisíc dolarů a vytipovaný destinace.

Jj, vím o lidech, kteří už vyřizují víza.

neverend

16.3.2022 16:41
neverend

XXX.XXX.213.247

unlock napsal(a):
Jsou to namachrovaný frajírci, přerostl jim hřebínek vojáčkům.

Rusové ostřelovali lidi ve frontě na chleba, nejméně 10 mrtvých
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/rusove-ostrelovali-lidi-ve-fronte-na-chleba-nejmene-10-mrtvych-40390629#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=2jUkQKQgsuS-202203161459&dop_id=40390629&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nejprve si musíme vysvětlit, jak vůbec takový boj v zastavěných oblastech z pohledu vojáka vypadá. Tady třeba toto video.
https://youtu.be/NTkLxE1ydCM

Stačí aby nepřítel jednou vystřelil a Vy nemáte čas ani prostředky zjišťovat kde je jaký civilista. Okamžitě začne krycí palba a zaujmutí vhodných pozic.Je to prostě válka, stres a voják má přesně "nadrilováno" jak se chovat v dané situaci. Dělostřelectvo a raketové systémy pálí na desítky kilometrů a v tom případě není možné zcela vyloučit nepřesnost zásahu. Je to klidně sto metrů vedle, protože houfnice s děleným střelivem se nabíjí výmetnou složí v přesném množství odpovídající vzdálenosti a elevaci. Vím, je to hrozně smutné vůči lidem,ale válka je taková vždy a všude. Je jedno jestli jí vede Rusko nebo USA. Civilisti se v palebném rádiusu vždy vystavují nebezpečí zranění či smrti. Mám najít jak Apache nechtěně zlikvidoval civilisty? Jinak na Ukrajině bohužel nejsou jasně všichni účastníci bojů v uniformách a tak jsou snadno i civilisti považováni za nepřátelské jednotky. Znovu zdůrazňuji, že všech lidí takto zasažených je mi moc líto, ale nikdo s tím nic neudělá. Válka musí skončit, to je jediný možný způsob ukončení utrpení těch lidí. Dodávky zbraní konflikt jen prodlužují a bohužel zvěrstev bude jen přibývat. Vždy to tak bylo a bude to tak opět.

16.3.2022 16:42

Já se omlouvám, ale musím

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/112204/vlada-bude-uprchlikum-rozdavat-tlacitkove-telefony-a-otrhane-obleceni-aby-nedrazdili-ceskou-svoloc.html

Aleš z Bruntálu. Ono to teda k smíchu není, bohužel.

16.3.2022 16:46

Aleš z Bruntálu. Ono to teda k smíchu není, bohužel.

Znáš ho?

Není, protože to až moc reflektuje realitu.

16.3.2022 16:49

Jo, o tom vím. Ženy by asi nemusely rovnou do první linie, ale stejně mně to přijde v době, kdy u nás byla zrušená zákl. vojenská služba, jako úplnej nesmysl. Spousta lidí neviděla zbraň ani z vlaku, natož aby věděli, co s ní dělat. To je jako všechny povolaji a budou je teprve cvičit? Myslím, že páni nahoře tohleto nějak nedomysleli.

A jinak k tématu, kolega byl dnes pozitivně testován, jsme do konce týdne doma.

16.3.2022 16:52

My sme určitě jediní, co říkají "výzo", že jo? Nás nikam nepustěj :-)

16.3.2022 16:54

Jo, o tom vím. Ženy by asi nemusely rovnou do první linie, ale stejně mně to přijde v době, kdy u nás byla zrušená zákl. vojenská služba, jako úplnej nesmysl. Spousta lidí neviděla zbraň ani z vlaku, natož aby věděli, co s ní dělat. To je jako všechny povolaji a budou je teprve cvičit? Myslím, že páni nahoře tohleto nějak nedomysleli.

Je zdrav. prohlídka a tou hodně lidí neprojde, takže se k výcviku samozřejmě nedostane a bude v kanclu. Taky to můžete odmítnout z důvodu víry, svědomí, péče o dítě a tak.

16.3.2022 16:55

Znáš ho?

Není, protože to až moc reflektuje realitu.

Aleše mám kolegu a má teda úplně stejné řeči. Jen není z Bruntálu. A bar U Buldoka tu taky není.

16.3.2022 17:20

Sarah, píšete, že jste do konce týdne doma kvůli pozitivnímu kolegovi....to Vaši psi jistě ocení, když zůstanete zdravá. Tak si odpočiňte, kd?ž teda musíte. 😉
Mě skolil covid v neděli večer, poprvé a fest docela a protože karantény už ofiko nejsou, tak manžel chodí normál do práce, když mu nic není, zatím. Dnes jsem se kapku a zlehka na chvíli zapojila do chodu domácnosti, ale venčit nechodím.v pondělí jsem se sotva já dolezla vyvenčit 🤦‍♀️ včera jsem zvládla dojít na PCR.

16.3.2022 17:20

Nepovolává se samozřejmě hned celá věková škála všech, kterých se to týká....dále část by vytřídila zdravotní prohlídka, část jiné důvody...ale pokud se podíváme pouze na věk, je třeba si spravedlivě přiznat, že prostě ještě jste ve hře

16.3.2022 17:28

Nepovolává se samozřejmě hned celá věková škála všech, kterých se to týká....dále část by vytřídila zdravotní prohlídka, část jiné důvody...ale pokud se podíváme pouze na věk, je třeba si spravedlivě přiznat, že prostě ještě jste ve hře

To si v reálu asi těžko některá z nás, co má blíž k 60 než 50, dokáže představit 🙄 doufám, že to k něčemu takovému nedospěje...

16.3.2022 17:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Určitě ne, bude to dobrý.
Nemá cenu se plašit.

16.3.2022 17:51

Jasně, mě to nijak neuráží.
No, ale řeknu vám, že se mnou by to teda vytrhli.

16.3.2022 18:28

Sarah, píšete, že jste do konce týdne doma kvůli pozitivnímu kolegovi....to Vaši psi jistě ocení, když zůstanete zdravá. Tak si odpočiňte, kd?ž teda musíte. 😉
Mě skolil covid v neděli večer, poprvé a fest docela a protože karantény už ofiko nejsou, tak manžel chodí normál do práce, když mu nic není, zatím. Dnes jsem se kapku a zlehka na chvíli zapojila do chodu domácnosti, ale venčit nechodím.v pondělí jsem se sotva já dolezla vyvenčit 🤦‍♀️ včera jsem zvládla dojít na PCR.

Děkuju. To víte, že chlupáči budou rádi.
A přeju, ať je brzo líp.

Jinak ten kolega nás všechny ostatní úplně naštval, přišel nachcipany do práce a tvrdil, že jsou to jen hlasivky. A protože jsme pochopitelně remcali, tak šéf mu nařídil, aby se otestoval a ejhle, přes jeho ujištění, že kovid to být nemůže, protože on má už třetí tečku, byl pozitivní, a to 2x po sobě. Je mi jasné, že ty antigenní testy nejsou úplně průkazné, ale nám šlo o to, aby nemocný nechodil do práce.

16.3.2022 18:56

neverend napsal(a):
Nejprve si musíme vysvětlit, jak vůbec takový boj v zastavěných oblastech z pohledu vojáka vypadá. Tady třeba toto video.
https://youtu.be/NTkLxE1ydCM

Stačí aby nepřítel jednou vystřelil a Vy nemáte čas ani prostředky zjišťovat kde je jaký civilista. Okamžitě začne krycí palba a zaujmutí vhodných pozic.Je to prostě válka, stres a voják má přesně "nadrilováno" jak se chovat v dané situaci. Dělostřelectvo a raketové systémy pálí na desítky kilometrů a v tom případě není možné zcela vyloučit nepřesnost zásahu. Je to klidně sto metrů vedle, protože houfnice s děleným střelivem se nabíjí výmetnou složí v přesném množství odpovídající vzdálenosti a elevaci. Vím, je to hrozně smutné vůči lidem,ale válka je taková vždy a všude. Je jedno jestli jí vede Rusko nebo USA. Civilisti se v palebném rádiusu vždy vystavují nebezpečí zranění či smrti. Mám najít jak Apache nechtěně zlikvidoval civilisty? Jinak na Ukrajině bohužel nejsou jasně všichni účastníci bojů v uniformách a tak jsou snadno i civilisti považováni za nepřátelské jednotky. Znovu zdůrazňuji, že všech lidí takto zasažených je mi moc líto, ale nikdo s tím nic neudělá. Válka musí skončit, to je jediný možný způsob ukončení utrpení těch lidí. Dodávky zbraní konflikt jen prodlužují a bohužel zvěrstev bude jen přibývat. Vždy to tak bylo a bude to tak opět.

Nerada, ale dodám k tomu z hlasu reportéra rozhlasu : cestou Kijevem je co 300 m stavěla hlídka. Maskáče, kalašnikova nebo také maxima (to nevím co je ).
Komentovat to nebudu.

16.3.2022 19:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

vzhledem k výšce, byste byla ideální průzkumník pro boj ve vysoké trávě ...čili "povolávák" tak na srpen

PS. neberte to ve zlém, jen si myslím, že by trocha odlehčení neuškodila

16.3.2022 19:14

Tak pomalu začněte trénovat.
https://www.youtube.com/watch?v=vRiO8QtzTCw

16.3.2022 19:17

Ukázala jsem svému bojovému psu obrázek
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:WW1_poster_featuring_a_pit_bull.jpg
a prej ne, běž dělat večeři.

16.3.2022 19:31

lesnížínka napsal(a):
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/rusove-shodili-bombu-na-divadlo-v-mariupolu-uvnitr-se-ukryvalo-tisic-lidi-40390654#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=TZ6wMyrlEW9-202203161743&dop_id=40390654&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Strašné

16.3.2022 19:33

Tak pomalu začněte trénovat.
https://www.youtube.com/watch?v=vRiO8QtzTCw

Pochodování zvládnu. Střelba nic moc.

16.3.2022 19:34

lupus4 napsal(a):
vzhledem k výšce, byste byla ideální průzkumník pro boj ve vysoké trávě ...čili "povolávák" tak na srpen

PS. neberte to ve zlém, jen si myslím, že by trocha odlehčení neuškodila

16.3.2022 20:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Pochodování zvládnu. Střelba nic moc.

Já jsem kdysi v pravěku přičichla ke sportovní střelbě ze vzduchový pušky a dokonce jsem absolvovala jedny závody, kde jsem spadla do nějaké málo obsazené kategorie a byla jsem druhá ze dvou

16.3.2022 20:22

A přeju, ať je brzo líp.

Jinak ten kolega nás všechny ostatní úplně naštval, přišel nachcipany do práce a tvrdil, že jsou to jen hlasivky. A protože jsme pochopitelně remcali, tak šéf mu nařídil, aby se otestoval a ejhle, přes jeho ujištění, že kovid to být nemůže, protože on má už třetí tečku, byl pozitivní, a to 2x po sobě. Je mi jasné, že ty antigenní testy nejsou úplně průkazné, ale nám šlo o to, aby nemocný nechodil do práce.

Trojité očkování nezaručuje to, že se jeden nenakazí. Jsem toho důkazem, protože to očkování mám a nákaza byla rychlá a důrazná. Čich a chuť při omikronu nemocný neztratí mi bylo řečeno. Určitě to ale není pravidlo. No tak doufám Sarah, že Vám to ve firmě ten doveda neroznesl...a děkuji za přání co se zdraví týče, makám na tom 😉 jo a antigenní domácí test mi v pondělí vyšel pozitivní a včera ten PCR .
Popřála bych pěkné dny, ale s válkou za dveřmi to jaksi ani nejde...viz čerstvá zpráva o bombardování divadla, kde se ukrývaly hlavně ženy a déti...😪

16.3.2022 20:34

Terven napsal(a):
Já jsem kdysi v pravěku přičichla ke sportovní střelbě ze vzduchový pušky a dokonce jsem absolvovala jedny závody, kde jsem spadla do nějaké málo obsazené kategorie a byla jsem druhá ze dvou

A já dodnes držím československý rekord ve střelbě z malorážky, ale jen díky tomu, že se rok a půl poté rozdělila republika na Česko a Slovensko, jinak by mi ho Katka (Kurková) Emons přepsala. Takhle má jen český a československý zůstal mně 😇

16.3.2022 20:46
Terven

XXX.XXX.110.191

A já dodnes držím československý rekord ve střelbě z malorážky, ale jen díky tomu, že se rok a půl poté rozdělila republika na Česko a Slovensko, jinak by mi ho Katka (Kurková) Emons přepsala. Takhle má jen český a československý zůstal mně 😇

Teda...vy budete asi známá firma - a to doslova

16.3.2022 20:48

Terven napsal(a):

Bavíme se o dorostenecké kategorii, takže ne.
Já jsem toho pak na prahu juniorské kategorie nechala, takže ve vyšších kategoriích už jsem nezávodila.

16.3.2022 20:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Bavíme se o dorostenecké kategorii, takže ne.
Já jsem toho pak na prahu juniorské kategorie nechala, takže ve vyšších kategoriích už jsem nezávodila.

Já jsem právěže tenkrát závodila za juniorky a byly jsme v té kategorii jenom dvě
Jinak teda, co se týče mé bojové připravenosti - v dětství jsem se opakovaně zúčastňovala branných závodů O partyzánský samopal, tam střelba byla taky

16.3.2022 20:57

Nemůžu se rozhodnout, kterou z Vás nasadíme dřív :-)

16.3.2022 21:01

Partyzánský samopal jsem absolvovala několikrát taky, ale teď už bych mohla maximálně střílet, už mi to neběhá, mám v háji koleno.
Takže pokud bych měla při mobilizaci narukovat, tak maximálně po rekvalifikaci na snipera😁😇

neverend

16.3.2022 21:08
neverend

XXX.XXX.213.247

Putin by asi koukal co se to na něj hrne z Čech.

16.3.2022 21:20

neverend napsal(a):
Putin by asi koukal co se to na něj hrne z Čech.

Tak když profi vojáci mizí za oceán, budou muset vyrazit ženské do boje, no😉
Ještě by se mohla nepozorovaně Sarah připlížit tou vysokou trávou a umlátit Putina třeba pánvičkou 😂

16.3.2022 21:26
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/112204/vlada-bude-uprchlikum-rozdavat-tlacitkove-telefony-a-otrhane-obleceni-aby-nedrazdili-ceskou-svoloc.html

Přesný. A lidi jako madam lučišnice and comp. by to uvítali.

Já jen doufám, a není to rozhodně kvůli leithan, která by jak první skuhrala stejně jako při kovidu, kdy nejdřív chytrá jak rádio Jerevan a posléze kňučí jak ........, že jí není pomoženo, že nedojde k tomu, aby se musel lámat chleba a ukázala se pravda, protože nevěřím ani za mák, že by někdo takový, jako ona, byl natolik hrdinskej, že by mával na barikádě kuší a vyslal tam celou svou rodinu nejlépe vč. dědečka a nedospělců.
Lidi, kteří jdou a jednají nemaj takhle velkou hubu. Konají v tichosti.

16.3.2022 21:31
Dasvo

XXX.XXX.72.213

fikovnice napsal(a):
https://www.autorevue.cz/tlacitko-misto-paky-jak-funguje-elektricka-brzda-a-jake-ma-nevyhody

"Elektrická parkovací brzda nabídne bezpochyby snadnější obsluhu. Stačí se prostě rozjet a sama se odjistí. Tedy, pokud to není starší systém koncernu Volkswagen, který musel řidič odjistit manuálně. Při vypnutí zapalování se také sama dotáhne natolik, aby vůz bezpečně udržela."

"Pokud auta jedou pomalu za sebou a dojde k zastavení v prudkém stoupání, rozjezd do kopce bývá obtížný. Systém EPB ovšem tento problém řeší, pokud je součástí asistence rozjezdu. Automaticky uvolňuje parkovací brzdu, když motor poskytne dostatečný výkon pro bezpečný rozjezd."

Možná, jak psal "Dasvo", se el. ručka skutečně sama odjistí...ale zase nevím, proč by mi v bazaru ukazovali, jak ji před rozjetím se odbrzdit a po dojetí zase zajistit... Jsem z toho jelen...

Fíkovnice, zapomeňte na bazar a zkuste si to!
V klidu někde na rovince vyřaďte a zatáhněte tu ele-ručku. Potom normálně dejte jedničku a zkuste se zvolna rozjet. V určité fázi se ta ručka sama odbrzdí a pustí auto dopředu. Musíte vyzkoušet, při jaké úrovni plynu a spojky.
Když někam dojedete, zastavíte, zařadíte a vypnete motor, zapne se Vám automaticky ta elektronická ruční brzda? Jo, zapne. Uznejte sama, že v tom případě nemá logiku, abyste ji vypínala ručně! Pokud se sama zapíná, musí se přece i sama vypnout.
Fakt to zkuste! V tomhle má ta ručka velkou výhodu - nikdy se nemůže stát, že pojedete se zataženou ruční brzdou. (Pokud teda nebudete mít poruchu elektroniky, žeáno.)

16.3.2022 21:36
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

Tak když profi vojáci mizí za oceán, budou muset vyrazit ženské do boje, no😉
Ještě by se mohla nepozorovaně Sarah připlížit tou vysokou trávou a umlátit Putina třeba pánvičkou 😂

Předtím bych ji dala na plotnu zapnutou na max.

16.3.2022 21:39
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

Když se tady formuje ten ženskej oddíl - můžu se přihlásit když jsem střílela doposud jen ze vzduchovky? Ale geny nelžou - máma závodila v lukostřelbě - tak mušku mám celkem dobrou.

16.3.2022 21:40

Taky někdo musí škrábat brambory a péct chleby!

16.3.2022 21:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

Irma by se tam mohla přidat k odstřelovačům

16.3.2022 21:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Ani jedno mi moc nejde

16.3.2022 21:46

Ty brambory zvládnu. Když budu péct chleba, tak mě zavřou za vlastizradu.

16.3.2022 21:47

Terven napsal(a):
Ani jedno mi moc nejde

Prosimvás, Vy máte samopal. Evidentně potřebujeme někoho, kdo to sepíše, tohle je strašný zmatek.

16.3.2022 21:49
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

škrábání brambor mi moc nejde, mohla bych ale cvičit klikrem krtky diverzanty. Ty nikdo nehlídá, dostanou se pod zemí všude......... co?

16.3.2022 21:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ahá pardon, tu už se skládá oddíl teprve jsem dočetla Se hlásím, střílela jsem taky jen ze vzduchovky, ale ke zbraním odpor nemám, vystřelila bych z čehokoliv, co by mi dali, v tomto jsem hodně kluk.

16.3.2022 21:54

Upečte si nehnětený chleba, ten je hrozně snadný, to zvládne každý. :-)

https://www.maskrtnica.cz/chleb-bez-hneteni/

16.3.2022 21:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
škrábání brambor mi moc nejde, mohla bych ale cvičit klikrem krtky diverzanty. Ty nikdo nehlídá, dostanou se pod zemí všude......... co?

Nač si klást takový přízemní cíle...mohla byste naklikat nepřítele, ne? Principy učení fungujou na všechny živý tvory stejně

16.3.2022 21:57
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

Upečte si nehnětený chleba, ten je hrozně snadný, to zvládne každý. :-)

https://www.maskrtnica.cz/chleb-bez-hneteni/

Pokud budu péct chleba já - a je jedno zda hnětenej či nehnětenej- bude z toho dobrá munice. Zkusila jsem jen jednou opravdový chleba (jinak umím vynikající chlebík alá ciabatta, to zas jo) a i tři týdny starej dalamánek byl proti tomu vláčnej :D . Ale má drahá půle umí dobrý chleba.

16.3.2022 21:57

Hehe jako že tento chleba nemá šanci se spálit, nebo jak to myslíte, Odetta :-) A nestačily by granule? Vezmu superprémiové.

16.3.2022 21:58
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

Terven napsal(a):
Nač si klást takový přízemní cíle...mohla byste naklikat nepřítele, ne? Principy učení fungujou na všechny živý tvory stejně

Nápad to je dobrej, obávám se ovšem, že na některý organismy bych bohužel neměla žaludek. Tam bych ten klikr ráda vyměnila za kvér. K jako K, ne? :D

16.3.2022 21:59

Zrzavci napsal(a):
Pokud budu péct chleba já - a je jedno zda hnětenej či nehnětenej- bude z toho dobrá munice. Zkusila jsem jen jednou opravdový chleba (jinak umím vynikající chlebík alá ciabatta, to zas jo) a i tři týdny starej dalamánek byl proti tomu vláčnej :D . Ale má drahá půle umí dobrý chleba.

Půle peče z kvasu? To se chci naučit, ale musela bych ten kvas někde vyprosit, a pak ho nezabít… 😅

16.3.2022 22:00

Zrzavci napsal(a):
Když se tady formuje ten ženskej oddíl - můžu se přihlásit když jsem střílela doposud jen ze vzduchovky? Ale geny nelžou - máma závodila v lukostřelbě - tak mušku mám celkem dobrou.

Já naposled z lupary a žádná sláva teda.
Lupara = zkrácená brokovnice používaná italskou mafií.

16.3.2022 22:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Hehe jako že tento chleba nemá šanci se spálit, nebo jak to myslíte, Odetta :-) A nestačily by granule? Vezmu superprémiové.

Já mám teď za studena lisovaný Rufruf a ty jsou tvrdý jako broky

16.3.2022 22:05
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

Půle peče z kvasu? To se chci naučit, ale musela bych ten kvas někde vyprosit, a pak ho nezabít… 😅

Půle peče z kvasu. Ten si vždycky vyráběl před každým pečením- ač jsem mu říkala, že ho lze chovat v lednici. Po asi třech či více letech, objevil Emeriku a byl děsně nadšenej, že může chovat kvásek v lednici :D :D . Není to ale nutný, opravdu si můžeš před každým pečením ten kvásek v pohodě založit. Stačí Ti - tuším?? žitná mouka. Můžu se zeptat ešivá chceš.

16.3.2022 22:06
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

Já naposled z lupary a žádná sláva teda.
Lupara = zkrácená brokovnice používaná italskou mafií.

Mafiánka ste? To je výborný, to se bude hodit! Ty sou nemilosrdný! :D

16.3.2022 22:06

Spálit ho můžete, ale tady jde spíš o to, že u normálního chleba (hněteného, z kvasu) vytváříte lepkovou síť hnětením (= když to děláte ručně, nemusíte to zvládnout dostatečně kvalitně), kdežto zde se to udělá “samo” a správně. :-) Máte pak pěkné bublinky ve střídě, aniž byste se nadřela.

16.3.2022 22:07

Terven napsal(a):
Já mám teď za studena lisovaný Rufruf a ty jsou tvrdý jako broky

Myslela jsem k jídlu :-) a očekávala jsem pochvalu za superprémium.
Zkoušela jsem ekologické střelivo a neklaplo to, do velikosti nelze nacpat váhu, takže max cíl zneškodněn na asi 7 metrů. Ale bylo to skvělé vaření jako zamlada (když mi byly tak 3 4 roky), mouka, voda, sůl, písek, přiměřeně, usušit, hotovo. Medvídek a panenka to měli moc rádi.

16.3.2022 22:08

Zrzavci napsal(a):
Mafiánka ste? To je výborný, to se bude hodit! Ty sou nemilosrdný! :D

Já za to nemůžu, jsem v tom nevině, to mně na střelnici vnutili, prý povinná akce zdarma.

16.3.2022 22:08

Zrzavci napsal(a):
Půle peče z kvasu. Ten si vždycky vyráběl před každým pečením- ač jsem mu říkala, že ho lze chovat v lednici. Po asi třech či více letech, objevil Emeriku a byl děsně nadšenej, že může chovat kvásek v lednici :D :D . Není to ale nutný, opravdu si můžeš před každým pečením ten kvásek v pohodě založit. Stačí Ti - tuším?? žitná mouka. Můžu se zeptat ešivá chceš.

Já jako vím, jak na to, ale zatím jsem měla dost výmluv, proč to nezkusit. 😅 Ale možná mě válka naučí, už teď toho pečiva dělám hodně.

16.3.2022 22:09

Spálit ho můžete, ale tady jde spíš o to, že u normálního chleba (hněteného, z kvasu) vytváříte lepkovou síť hnětením (= když to děláte ručně, nemusíte to zvládnout dostatečně kvalitně), kdežto zde se to udělá “samo” a správně. :-) Máte pak pěkné bublinky ve střídě, aniž byste se nadřela.

A robot to nemůže dělat? Ten kvas je kvásek? Ten se u nás prodává. Ale lidé to kupují na kyselo, to je stejné?

16.3.2022 22:12

Zrzavci napsal(a):

Žitná mouka, voda, pokojová teplota a čas. Nic na tom není, jen to trvá asi týden, než je kvas dostatečně silný pro první pečení.

16.3.2022 22:12

Na kyselo je to žitná mouka a voda. Mají to tu v chladícím regálu s jogurty a tak. Určitě to vozí s pečivem s pekárny, viděla jsem to v přepravce, takže to tam budou mít.

16.3.2022 22:16

Já za to nemůžu, jsem v tom nevině, to mně na střelnici vnutili, prý povinná akce zdarma.

A neodletěla jste? Krátká brokovnice docela kope😇

16.3.2022 22:16

Můžete zapřáhnout robota, ale já robota nemám, dělám těsta ručně. 😬

16.3.2022 22:17

Na kyselo je to žitná mouka a voda. Mají to tu v chladícím regálu s jogurty a tak. Určitě to vozí s pečivem s pekárny, viděla jsem to v přepravce, takže to tam budou mít.

Na kyselo je to regulérní žitný kvas.

16.3.2022 22:19

A neodletěla jste? Krátká brokovnice docela kope😇

No právě, proto jsem se do terče vůbec netrefila. 🤦

16.3.2022 22:20

Ježíš, tak to smekám. 👍

16.3.2022 22:22

No esi by to nezkazil a pak to svede na mě. Týjo, tak to jste dobrá!

16.3.2022 22:23

Ježíš, tak to smekám. 👍

Není důvod, není to nic obdivuhodného. :)

16.3.2022 22:25

Na kyselo je to regulérní žitný kvas.

To už je na mě moc složité, jaký je rozdíl? :-) je to takové rozpatlané, skoro tekoucí těsto.

16.3.2022 22:25

No esi by to nezkazil a pak to svede na mě. Týjo, tak to jste dobrá!

Ani ne. Vybírám si kvůli tomu blbuvzdorné, primitivní recepty.
A jak děláte kyselo? U nás se to nedělá, tak to ráda vyzkouším.

16.3.2022 22:29

Ani ne. Vybírám si kvůli tomu blbuvzdorné, primitivní recepty.
A jak děláte kyselo? U nás se to nedělá, tak to ráda vyzkouším.

No já ne :-) to by dopadlo... lidé tu ve vsi to kupují ale hodně a baví se o tom v krámě, když já si z vedlejšího regálu vybírám chleba hotový :-) Je to krkonošské kyselo.

16.3.2022 22:31
fikovnice

XXX.XXX.132.113

Varaxi napsal(a):
Jo.
Ale ono to auto fakt vypadá, jak kdyby sklopilo uši. :)

...tak já zatím Čeňkovi sklápím uši preventivně a manuálně!

16.3.2022 22:32

No já ne :-) to by dopadlo... lidé tu ve vsi to kupují ale hodně a baví se o tom v krámě, když já si z vedlejšího regálu vybírám chleba hotový :-) Je to krkonošské kyselo.

To já chápu, že krkonošské. :D Myslela jsem, že máte nějaký osvědčený recept. To víte, já jsem jak školní jídelna, tak hledám inspiraci, kde se dá.:-)

16.3.2022 22:35
fikovnice

XXX.XXX.132.113

Tak dnes rozhovor s kolegyní Slovenkou, co se známe asi 30 let!
Ona:"Jsi proputinovská nebo protiputinovská?"
Já:"Jseš normální??!"
Ona:"Já Putina úplně chápu!"
Já:" "
Ona:"Všude je cenzura, nejen v Rusku, vše rozpoutávají Američané! To oni tam střílí a vraždí. A když ne oni, tak k tomu aspoň popichují! A nemáš šanci se dozvědět pravdu!"

Já šla po tom rozhovoru učit a fakt mi bylo fyzicky zle! Z názorů mé kolegyně!

neverend

16.3.2022 22:37
neverend

XXX.XXX.213.247

No právě, proto jsem se do terče vůbec netrefila. 🤦

Lupara je zbraň na pár metrů s obrovským rozptylem. Ale bohužel jde také o zbraň zakázanou.

16.3.2022 22:38
fikovnice

XXX.XXX.132.113

Ale co pravdou je, že pravdu teď nevíme... Mám tím na mysli, kdo má jaké ztráty (na zbraních, na životech)...zase jsem neměla čas to asi dva dny sledovat...jak ruští okupanti jsou na tom? Četla jsem akorát, že se všichni připravují na obsazení klíčového přístavu Oděsa...

16.3.2022 22:40

Informace o ztrátách jsou strategické. To se (v téhle fázi války) neříká…

16.3.2022 22:50
fikovnice

XXX.XXX.132.113

Informace o ztrátách jsou strategické. To se (v téhle fázi války) neříká…

To já vím, to je mi jasné...
Ale stejně by mě zajímalo, jak na tom Rusáci jsou...

16.3.2022 22:57
fikovnice

XXX.XXX.132.113

Jéé, vidíš! Tak ten tlačítkovej by se mi extrémně hodil!!! Zrovna teď, kdy jsem stále imobilní!

Mám někam podat žádost a zároveň stížnost, že přednostně nerozdávají tlačítkové mobily Čechům?

16.3.2022 22:59
fikovnice

XXX.XXX.132.113

Jj, vím o lidech, kteří už vyřizují víza.

Fakt?
A kam hodlají dát roha? J. Amerika? Austrálie?

16.3.2022 23:11

To už je na mě moc složité, jaký je rozdíl? :-) je to takové rozpatlané, skoro tekoucí těsto.

Kvas je zkvašená směs žitné mouky a vody. Obsahuje asi 40 druhů mikroorganismů, které rozkládají složité sacharidy na jednodušší, při tom produkují kyseliny (octová a mléčná) a oxid uhličitý. Proto je kvas přirozeně kyselý a bublinky CO2 umí kypřit těsto.

neverend

16.3.2022 23:11
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Tak dnes rozhovor s kolegyní Slovenkou, co se známe asi 30 let!
Ona:"Jsi proputinovská nebo protiputinovská?"
Já:"Jseš normální??!"
Ona:"Já Putina úplně chápu!"
Já:" "
Ona:"Všude je cenzura, nejen v Rusku, vše rozpoutávají Američané! To oni tam střílí a vraždí. A když ne oni, tak k tomu aspoň popichují! A nemáš šanci se dozvědět pravdu!"

Já šla po tom rozhovoru učit a fakt mi bylo fyzicky zle! Z názorů mé kolegyně!

Třeba má kolegyně taky covid a víte jak je to s tou mozkovou mlhou,ne? 😂 Ovšem za Američany bych ruku do ohně nikdy nedal. Pravda je jako vždy tak někde uprostřed. Pánvičkou do hlavy by zasloužil stejně Putin jako Biden a spol. NATO. To se dělá hrát si na válku v Evropě? A víte jak to teď vypadá třeba v Afghanistanu? Hrůza-běs. Lidi hladoví ,mrznou a děti umírají. Jenže to Vám neukazují.. . Země je v totálním rozkladu a proč? Zrada. Víc už nikdy za nikoho nehnu prstem. A s Putinem vím taky velký kulový kdo za to vlastně může. Aby si někdo jednou nepustil hubu na špacír a my se hodně nedivili. Toho se bojím nejvíc. Takhle z pokoje u počítače se to povídá, ale pocit že jste ve jménu svobody zabíjela a nakonec zjistíte, že jsou to pouze prázdná slova.. Už jsem na slova svoboda a podobně alergický, protože ve skutečnosti se za nimi schovávají jen zájmy. Tak já se naučil fandit jen sobě. Když to pro mě bude výhodné, ale už nikdy za prázdná hesla.

Miriam33

16.3.2022 23:20
Miriam33

XXX.XXX.226.21

lesnížínka napsal(a):

Tak si myslím, že když by šlo do tuhého, hodně byste se divila, kolik chlapů a chlapců by šlo bojovat. Jsou tak nastavení. Slyšela jsem to od několika chlapů během života, kterých jsem se ptala a vůbec bych to do nich nikdy neřekla, že by šli... Viděla jsem, co s mým rozvážným otcem udělalo, když viděl dcerku v ohrožení psem (přeskočil zamknutou bránu s tyčí v ruce, kterou během toho neuvěřitelného výkonu mimoděk sebral). Mám šestnáctiletého syna. Celý život děkuju za to, že žijeme v míru. Nedokážu si představit, že bych o něj přišla ve válce. Ale jeho jsem se radši neptala. Bojím se, že by se mu třeba představa "hraní na vojáčky" mohla líbit.Těch zbytečně vyhaslých životů je mi líto. Na všech stranách. Taky si pamatuju kolik chlapců padlo z naší rodiny v předchozích válkách. A nejen padlo. Umírali hnusně a zbytečně na nemoci v zákopech kvůli hrám mocných. A přijde mi, že je jedno, jestli to má 16, 18, 20, pořád mi ti kluci připadnou jako ještě děcka.

16.3.2022 23:23
fikovnice

XXX.XXX.132.113

rapotacka11 napsal(a):
Určitě ne, bude to dobrý.
Nemá cenu se plašit.

Ach jo, i v tak šílené době mě teď Váš koment rozesmál...ale je to takový ten smích, který tak tak, že nepřejde v pláč...

16.3.2022 23:24
fikovnice

XXX.XXX.132.113

"Vahine", brzké uzdravení přeji!
Omikron Vás skolil?

16.3.2022 23:25
fikovnice

XXX.XXX.132.113

A přeju, ať je brzo líp.

Ali, snad 30 lidí z mého okolí, co měli/mají omikron, tak mají napadené hlasivky - chrapot...

Přidejte reakci

Přidat smajlík