laplata

XXX.XXX.3.223
assil
napsal(a):
Nikam nechodí, protože se nemusí zviditelňovat a nějaký rejpání by mu akorát uškodilo. Bude dneska v tv, aby se připomenul těsně před volbama, jako za mě celkem logická strategie.
To bylo k tomuhle:)
tak se opakuju, ale fakt někdo chce tohohle "tvora" do čela státu?
prosím "babišovce" o vysvětlení , čím je zaujal ...
https://www.facebook.com/Daniel.Docekal/videos/841790903702598
neverend

XXX.XXX.213.247
Podle mého je prostě Babiš člověk z byznysu a není tolik utržený od reality jako úředníci,učitelé a také různí profesoři bůhví čeho.🙂 Stran jeho obvinění jsem se smál už dávno. Kdo je v té politice čistý? Kradou všichni a ten kdo ne, nedostal ještě příležitost.😀 Byznys vždy přerůstá do politiky a vždy jí bude ovlivňovat. Málokdy čistým způsobem.
Systém takový holt je a hraje těmto lidem do ruky. Sám bych kradl jak straka,ale svědomí mně to nedovolí. Mohl jsem přijmout zakázku na "koupelny" v jistém areálu AČR. Popravdě v hodnotě asi 800 000Kč a pokud bych se podělil, tak by to bylo skoro za 4mil.😐 Taková je zkrátka realita a ani se nestydí si o to říct. Tedy on tam byl "náš" instalatér, já osobně ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
Třeba by mladým ( a dětem ) neškodilo, sem tam si přečíst něco archaickým jazykem, aby neskončili u obrázkového písma.
Neškodilo. A nejen proto, že by četli. Některé knížky staršího data pro děti jsou takové lidsky přívětivé, se zdánlivě jednoduchým dějem, ale s životní hloubkou. V dnešních mi to někdy chybí.
Nedávno jsem narazila na Moře - ze života hmyzu, rostlin, ptáků pro malé i velké, od J.H.Týneckého, z roku 1925. Je v antivariátech celkem běžně. A docela jsem se pobavila. Je to psané odlehčenou a vtipnou formou, částečně rýmované. A kupodivu se to ani nečte nijak těžko, alespoň mi to tak přišlo, s ohledem na datum vydání.
z FB
Všechny dotace a granty jsou v podstatě státní
nebo evropskou krádeží.
Mysleli jsme, že Babiš zneužil dotaci.
Není to tak, celý systém dotací naopak využívá naší hlouposti
nechat si brát státem vlastní peníze a pak přihlížet jak si za ně
hrstka chytrolínů postaví sjezdovku, statek, nebo nějaký areál.
A to vše v mezích zákona.
Stát nemá nic a hospodaří jen s našimi penězi.
A špatně, už chystá další zvyšování daní!
Nej fór debaty:
Oba Fialovy koně o sobě tvrdí,
že nejsou kandidáty vlády.

Varaxi
napsal(a):
Má sexy mozek.
Nebo to byl někdo jiný?
To byl Paroubek, řekla to o něm jeho bývalá druhá žena.

lupus4
napsal(a):
Když se vyjádřím k tomu videu : Míň mi vadí, že Babiš nezná kravské žaludky, než to, že Nerudová nezná Čapka. ( Jak praví - je mladá a rozhodně má od maturity menší odstup než já, vadí mi, že ani po 2 letech přípravy na funkci nejvyšší, neví kdy ČR vstoupila do NATO a vadí mi, že v každé situaci spoléhá na svůj neodolatelný úsměv, o černém deníčku už bylo napsáno dost - měli jste mi říct, že nesmím mít tahák, sice tvrdí jak z Mendlovky udělala moderní školu, ale málem ji připravila o akreditaci ). A ne, Babiš není můj favorit. Možná, by můj favorit byl Janeček, kdyby ho nevyloučili ( Chybou systému? ).
A jinak toho "tvora" včera přijal Macron a ani mu nevadilo, že nečetl Švejka.
A teď zas vy ! :-))

rapotacka11
napsal(a):
?
https://www.youtube.com/watch?v=YDZt1sgKrys
V tom videu Štěpán podporuje Baštu ?
Bašta jednu dobu vypadal docela volitelně. Jenže v debatě na Čt vypadal jako stařec a poněkud roztřeseně a zmateně. I když v jiných diskuzích tak špatně nevypadal. Neumím si představit, že ten pán by obstál v těžké a tvrdé době ve vysoké funkci a pod velkým tlakem z mnoha stran.

Když jsem se k tomu vrátila za pár let,
objevila jsem tam častokrát něco, co jsem
třeba v mládí jen prolítla, přehlédla .
Já jsem v ranném mládí milovala knihu Věčně zpívají lesy. Pak jsem o ni přišla a na stará kolena jsem ji získala z antikvariátu.
Hrozně jsem se divila - ta knížka byla o něčem úplně jiném :-)).
A v tom tkví půvab knih. Čtete a vaše obrazotvornost pracuje naplno. A když se ke knížce po letech vrátíte, zdá se vám, že je vykradená.
napsal(a):
Bašta jednu dobu vypadal docela volitelně. Jenže v debatě na Čt vypadal jako stařec a poněkud roztřeseně a zmateně. I když v jiných diskuzích tak špatně nevypadal. Neumím si představit, že ten pán by obstál v těžké a tvrdé době ve vysoké funkci a pod velkým tlakem z mnoha stran.
Je to v háji všechno ...
lupus4
napsal(a):
Já jsem se zeptala pár lidí z mého okolí a i části té mé pseudorodiny: Nejméně od 4 lidí jsem se dozvěděla, že budou volit Babiše. Nechápu!

rapotacka11
napsal(a):
Je to v háji všechno ...
Neklesejte na mysli, oni nááám to vyčíslí.

fikovnice
napsal(a):
Já jsem se zeptala pár lidí z mého okolí a i části té mé pseudorodiny: Nejméně od 4 lidí jsem se dozvěděla, že budou volit Babiše. Nechápu!

Varaxi
napsal(a):
Petr nebo Pavel... Všechno jedno brdo.
Jj, tenhleten do toho panoptika ještě schází.

fikovnice
napsal(a):
Jani, oni to prostě vidí jinak a mají svoje důvody, který my samozřejmě nechápeme. Slovy jedné příbuzné: budu ho volit, protože on nám důchodcům přidal a dal nám slevy na dopravu.

napsal(a):
Taky jsem o něm uvažovala, ale jak píšete, je to absolutně nevýraznej člověk.
napsal(a):
Jani, oni to prostě vidí jinak a mají svoje důvody, který my samozřejmě nechápeme. Slovy jedné příbuzné: budu ho volit, protože on nám důchodcům přidal a dal nám slevy na dopravu.
Jo jo, tak nějak je to u tety...
...plus:"A budu ho volit a budu, protože ten soudní proces schválně načasovali přesně před volbami, aby jej zdiskreditovali!"
Slovy "lupuse": OMG!

Že by?
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/penicilin-petr-fiala-snemovna-interpelace-nedostatek-leku.A230112_162913_domaci_kop
Btw, ony tedy chybí z ATB už i cefalosporiny (např. cefuroxim = Zinnat/Xorimax).
napsal(a):
Oba moji rodiče jsou důchodci a ani jeden ho volit nebudou - důvod je ten, že chápou, že stávající podpora důchodců je neudržitelná a zvolit Babiše kvůli podpoře důchodců je nerozumné. Stejně nepřidá, a když přidá, akorát se tím ještě víc zadlužíme.
Je to nefér, že moji rodiče, kteří celý život pracovali (maminka byla na pracáku 14 dní a na nemocenské měsíc, táta sice o něco déle, ale zas ještě v 75 letech brigádničí jako brusič kovů), takto vůbec musejí uvažovat. Ale uvažují.
Naopak přítelovi rodiče B. zvažují, a to důchodci sami nejsou.
Taky to nechápu, ale naprosto souhlasím s tím, aby šli volit, koho chtějí. To je princip svobodných voleb.
Mně mrzí, že ho neodsoudili a neuvěznili. Nejsem právník, ale logicky - pokud někdo vyvede firmu, nafasuje dotace a pak si ji opět připojí, přičemž nedokáže vysvětlit, jak a proč k tomu došlo, tak bych považovala za prokázané, že firma byla vyvedena účelově.
Opět doznávám, že tomu nerozumím a že nemám veškeré info. Ale logicky - eticky ten muž asi nebude moc na výši, že.
Je to stejné jako s Kájínkem - možná, že ne úplně všechno, co se mu přisuzovalo, spáchal, ale tak jako tak se prokázalo, že je to nebezpečný člověk, který do té basy zkrátka patří.

To já jsem tuze zvědavý člověk a tak jsem se zeptala těch, kteří se netají volbou Babiše, co je k tomu vede. A odpovědi: Je strašně hezkej (známá). Je to dobrej podnikatel (kolega). Von už v tý politice je (kolega). A proč ne? (kolegyně).
Za mě jsou takové důvody smutné a utužují mě v přesvědčení, že přímá volba prezidenta je velká chyba.
Varaxi
napsal(a):
Oba moji rodiče jsou důchodci a ani jeden ho volit nebudou - důvod je ten, že chápou, že stávající podpora důchodců je neudržitelná a zvolit Babiše kvůli podpoře důchodců je nerozumné. Stejně nepřidá, a když přidá, akorát se tím ještě víc zadlužíme.
Je to nefér, že moji rodiče, kteří celý život pracovali (maminka byla na pracáku 14 dní a na nemocenské měsíc, táta sice o něco déle, ale zas ještě v 75 letech brigádničí jako brusič kovů), takto vůbec musejí uvažovat. Ale uvažují.
Taky to nechápu, ale naprosto souhlasím s tím, aby šli volit, koho chtějí. To je princip svobodných voleb.
Mně mrzí, že ho neodsoudili a neuvěznili. Nejsem právník, ale logicky - pokud někdo vyvede firmu, nafasuje dotace a pak si ji opět připojí, přičemž nedokáže vysvětlit, jak a proč k tomu došlo, tak bych považovala za prokázané, že firma byla vyvedena účelově.
Opět doznávám, že tomu nerozumím a že nemám veškeré info. Ale logicky - eticky ten muž asi nebude moc na výši, že.
Je to stejné jako s Kájínkem - možná, že ne úplně všechno, co se mu přisuzovalo, spáchal, ale tak jako tak se prokázalo, že je to nebezpečný člověk, který do té basy zkrátka patří.
Oni by ho neuvěznili ani v případě odsouzení, hrálo se jen o podmínku neb v tom soudu nešlo o oprávněnost dotace, jenže samo většina lidí čte novinky a spol. a tam o tom logicky mlčí, takže u spousty lidí z toho vyšel, že nic neukrad.
assil
napsal(a):
Oni by ho neuvěznili ani v případě odsouzení, hrálo se jen o podmínku neb v tom soudu nešlo o oprávněnost dotace, jenže samo většina lidí čte novinky a spol. a tam o tom logicky mlčí, takže u spousty lidí z toho vyšel, že nic neukrad.
Já vím, že byla navržená podmínka a pokuta. Proto jsem to psala ve dvou slovech - neodsoudili a neuvěznili. Jako že mě mrzí obě ty věci zvlášť.
Protože co mě se týče, je to na basu.
Varaxi
napsal(a):
Já vím, že byla navržená podmínka a pokuta. Proto jsem to psala ve dvou slovech - neodsoudili a neuvěznili. Jako že mě mrzí obě ty věci zvlášť.
Protože co mě se týče, je to na basu.
Na basu je oprávněnost té dotace, ale o to v tomhle soudu nešlo, mě vadí, že se prostě o tom mlčí a lidem se podsouvá, že jo. No ale on věděl, proč si ty noviny kupuje.
assil
napsal(a):
Na basu je oprávněnost té dotace, ale o to v tomhle soudu nešlo, mě vadí, že se prostě o tom mlčí a lidem se podsouvá, že jo. No ale on věděl, proč si ty noviny kupuje.
Já vím, že o to nešlo.
Jen říkám, že by v base být měl. Nezávisle na tom, o co v tom soudu šlo, tak se prokázalo, že je to hrabivá svině, které by ten kriminál moc slušel.

Varaxi
napsal(a):
Moje mamka je taky důchodce a volit ho nechce. Právě kvůli těm dotacím.
napsal(a):
To já jsem tuze zvědavý člověk a tak jsem se zeptala těch, kteří se netají volbou Babiše, co je k tomu vede. A odpovědi: Je strašně hezkej (známá). Je to dobrej podnikatel (kolega). Von už v tý politice je (kolega). A proč ne? (kolegyně).
Za mě jsou takové důvody smutné a utužují mě v přesvědčení, že přímá volba prezidenta je velká chyba.
Jako ano, ale zase nechat volbu na poslancích - to by byla korupce a kupčení s hlasy. Asi to nemá dobré řešení.

Mě rozesmálo, že kytky musí nutně do vyšší sazby, jééé a komu patří :D Týjo ale mít jídlo, léky, knížky, ... někde v levelu 13-15 %, to je hnus.
Zvedejte, zvedejte, to budete čumět, až si přečtete, o kolik spadly tržby za půl roku... kde ty peníze jsou, hm :-)
Výborný nápad dát na rohlík cenu 10 korun, když soused je prodává za 5. Vyděláte mraky korun :D

fikovnice
napsal(a):
Jako ano, ale zase nechat volbu na poslancích - to by byla korupce a kupčení s hlasy. Asi to nemá dobré řešení.
Největší chyba je, že strany nedokázaly vygenerovat ani jednoho solidního kandidáta. Jestli o nějakém víte - sem s ním.
To pimprlové panoptikum, které nám nabízí....a ještě média výběr zúžila na 3 nevolitelné.
Snad prof. Zima....bylo by možné ho volit, ale co o něm kdo ví? Kampaň veškerá žádná, nebo jsem málo sledovala.

napsal(a):
Nenapadlo vás, že si z vás dělají legraci? Ono taky ptát se "Koho volíš?" je v civilizovaném světě stejně neslušné, jako ptát se "Kolik bereš?".

rapotacka11
napsal(a):
z FB
Všechny dotace a granty jsou v podstatě státní
nebo evropskou krádeží.
Mysleli jsme, že Babiš zneužil dotaci.
Není to tak, celý systém dotací naopak využívá naší hlouposti
nechat si brát státem vlastní peníze a pak přihlížet jak si za ně
hrstka chytrolínů postaví sjezdovku, statek, nebo nějaký areál.
A to vše v mezích zákona.
Stát nemá nic a hospodaří jen s našimi penězi.
A špatně, už chystá další zvyšování daní!
Nej fór debaty:
Oba Fialovy koně o sobě tvrdí,
že nejsou kandidáty vlády.
Kde je kometa?

napsal(a):
Nenapadlo vás, že si z vás dělají legraci? Ono taky ptát se "Koho volíš?" je v civilizovaném světě stejně neslušné, jako ptát se "Kolik bereš?".
Bohužel, legrace to nebyla.
A ne, opravdu se nikoho neptám, koho volí. Proto píšu - oni se tím netajili.

Varaxi
napsal(a):
Já vím, že o to nešlo.
Jen říkám, že by v base být měl. Nezávisle na tom, o co v tom soudu šlo, tak se prokázalo, že je to hrabivá svině, které by ten kriminál moc slušel.
Vy mě taky bavíte! Kdyby zavřeli všechny hrabivé svině, kdo by zůstal venku? A kam by je dávali? :-))

Nejčastější zdůvodnění u Nerudové je : konečně ženská mezi těmi nudnými chlapy.
Aspoň budou ženské mít možnost zdrbnout jí róby.

Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by volil cirkus - tak snad to dobře dopadne
Pokud někdo stálé váhá, tohle je velmi vypovídající - kvůli nikomu jinému z kandidátů se russáci nenamáhají
https://www.forum24.cz/na-web-petra-pavla-utoci-hackeri-podobnemu-utoku-web-kandidata-na-prezidenta-celil-i-ve-stredu/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.130
napsal(a):
Pokud někdo stálé váhá, tohle je velmi vypovídající - kvůli nikomu jinému z kandidátů se russáci nenamáhají
https://www.forum24.cz/na-web-petra-pavla-utoci-hackeri-podobnemu-utoku-web-kandidata-na-prezidenta-celil-i-ve-stredu/
tsss

napsal(a):
Někde jste psala "koukněte se, kdo to píše" . Koukala jsem se. Foru24. Děkuji nečtu.
z FB
Já myslím, že měla být prezidentkou Džamila.
Ani bychom nemuseli pak chodit k doktorovi.
Že by nás rovnou diagnostikovala z Hradu.
Po včerejší debatě na Nově,
jsem se konečně rozhodl...
Budu volit Korantenga.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pozor-Sebrat-obcanku-Odvezt-na-vylet-Zatlacit-Deti-se-radi-jak-zabranit-rodicum-volit-Babise-725992
neverend

XXX.XXX.213.247
Já měl být prezidentem.😀😀 Sice nejsem generál,ale jsem čestný, poctivý a netušil jsem, že češi mají tolik rádi vojáky.😀 Rozhodně jsem víc vhodný než ta sebranka co kandiduje. 😀😀
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.71
Když už si tu vybíráme koho na Hrad. Chci tam Rodena 😁😂

Tak šanci přece máme všichni, jen musíte sehnat dostatečný počet hlasů.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když už si tu vybíráme koho na Hrad. Chci tam Rodena 😁😂
Já Iron Mana. Nebude-li lze, tak se spokojím s Boromirem.
Čeští zastupitelé, no já nevím. Jak se jmenoval ten krasobruslař? Verner? Toho jsem měla celkem ráda...
Edit: A teď mě napadlo: Co Megí? Nechce se stát naší prezidentkou Megí? Lhostejno, jestli přímo iFauňácká Megí, nebo její fenka Megí.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak šanci přece máme všichni, jen musíte sehnat dostatečný počet hlasů.
A tak dvěstě miliónů na kampaň, maličkost.😀😀

neverend
napsal(a):
Pro Vás určitě. 👍😉
neverend

XXX.XXX.213.247
neverend
napsal(a):
Já jen stran toho, že máme šanci všichni.🙂 Potřebnou kampaň by z nás asi nikdo nezvládl ufinancovat.
Tak kdyby to někoho zajímalo jak se to financuje pro případ příštích voleb
https://disrupter.refresher.cz/124146-Kandidati-na-prezidenta-2023-Kolik-vydelavaji-a-jak-financuji-kampan
fikovnice
napsal(a):
Ali, já s Tebou souhlasím...ale je pravda, že třeba v případě prezidentských kandidátů jen málokdo je zná osobně, aby si na ně mohl udělat skutečně řekněme více objektivní názor. Většina národa je odkázána na média a záleží jaká si kdo vybíráme. Já třeba mám DVTV ráda, přečetla jsem si i komentáře pod rozhovory s kandidáty a musím uznat, že moderátoři tam Nerudovou, ale i všechny ostatní pěkně grilovali. Nicméně tak to má asi být... Jinak já čtu ponejvíce iDNES, i když se víc a víc bulvarizuje; TV nemám a ani mít nechci. No, a pak zbývá důkladně si přečíst prohlášení a názory nebo zhlédnout debaty kandidátů a udělat si obrázek dle toho. Ale stejně ve finále budeme ponejvíce ovlivněni těmi médii - co napíšou, co zveřejní, co upřednostní, atd. Ale je mi jasné, že to vlastně asi ani nijak nejde. Celkem by mě zajímalo, kdo ze zde přítomných byl třeba na nějaké veřejné debatě nebo setkání s některým z kandidátů. Já tedy ne, a info čerpám holt...z těch médií...
Tak třeba já.
V roce 2019 na besedě s Petrem Pavlem, kterou pořádalo gymnázium v sousedním městě.
napsal(a):
Bohužel, legrace to nebyla.
A ne, opravdu se nikoho neptám, koho volí. Proto píšu - oni se tím netajili.
No můžu Ti říct, že v mém okolí jej volili převážně důchodci. Ale vlastně i moji nejlepší přátelé (v mém věku; ti se ale asi pomátli - jsou proruští, Zelenského častují nejsprostšími urážkami, Putina v podstatě vychvalují ). Důvody volby AB: Přidal nám peníze, má sociální cítění, zinscenovali trestní řízení + vyhlášení rozsudku těsně před volbami...
Teď jsem mluvila telef. s tetou a když se mi nějak nepozdávala její volba Babiše, byla jsem přímo sepsuta. Její starší syn volil Danuši, a pro mě je to možná ještě víc nepochopitelnější. Ta ženská, ač mi byla ze začátku dost sympatická, se totálně znemožnila (viz deníček, její ustavičné lhaní, neodpovídání na kladené dotazy, vykrucování, vazba jejího muže na Babiše, atd. atd.).
neverend

XXX.XXX.231.71
Už znám výsledek voleb, bohužel vyhraje Petr.😐

Šarina
napsal(a):
Tak třeba já.
V roce 2019 na besedě s Petrem Pavlem, kterou pořádalo gymnázium v sousedním městě.
Četla jsem v jakési diskuzi, že on si za 30 let v práci pro NATO svou komunistickou minulost odpracoval. Já to vidím tak, že si zase vybral tu stranu, kde má šanci na pohodlný život. A jak se říká, kdyby přišli Číňani...
neverend

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Četla jsem v jakési diskuzi, že on si za 30 let v práci pro NATO svou komunistickou minulost odpracoval. Já to vidím tak, že si zase vybral tu stranu, kde má šanci na pohodlný život. A jak se říká, kdyby přišli Číňani...
Kdyby přišli Číňani, tak si nechá operovat oči na "šikmo" a zase přijde s pohádkou jak procitl. 😀 Ono to všechno ale zapadá do kontextu nové studené války.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Už znáte výsledek voleb?
To je jeden z nej joků...
Urny se budou rozpečeťovat ve 14h...
A že vyhraje Petr nebo Babiš, je jasné asi téměř všem.
Má křišťálová koule.. Znáte to.😀😀 Schválně jestli už bude potřebovat servis či ještě funguje správně.😀😀

fikovnice
napsal(a):
Už znáte výsledek voleb?
V prvním kole? To asi ne. Ať bude kombinace z těch tří jakákoliv, je to nevolitelné.
Největší bordel v tom udělala média, když ty tři vyčlenily jako jediné volitelné. Ani vyřazení Janečka asi nebylo úplně košer.
Mám dojem, že prohrajeme všichni.

fikovnice
napsal(a):
Už znáte výsledek voleb?
Momentálně jsem na Moravě a mám pocit, že tu má velkou podporu právě Nerudová.

fikovnice
napsal(a):
Ne, s tím s Vámi nesouhlasím, nezlobte se. Fakt jsem chtěla obstát sama před sebou...
Druhé kolo už bude o něčem jiném...asi o tom mozku.
O mozku? Co se tady dá mozkem vymyslet? Možná o alkoholu, pod vlivem třeba bude jedno, koho.
Můj odhad je, že v druhém kole bude velmi malá účast. Ten jehož kandidát tam nebude, prostě nepůjde volit.

Ještě je taky možné, že někdo výsledek voleb napadne. Upřímně - nedovedu si představit, co by se dělo, kdyby Babiš vyhrál. Asi by byla revoluce, anulované volby....
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
O mozku? Co se tady dá mozkem vymyslet? Možná o alkoholu, pod vlivem třeba bude jedno, koho.
Můj odhad je, že v druhém kole bude velmi malá účast. Ten jehož kandidát tam nebude, prostě nepůjde volit.
Nejlépe to udělají zase "tmavočeši".Kolik je za Babiše? 😀😀 A kolik za Pavla?
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak to vypadá,že má křišťálová koule ještě servis nepotřebuje.😀
Máme demokracii, tak každého věc, koho volí. Nepochopím, jak může někdo volit Babiše, ale je to věc každého.
Ale po Babišově projevu po sečtení hlasů, plus jeho rozhovory, si demokraticky myslím, že pokud ho někdo bude i nadále volit, potří do ústavní péče, neboť jeho inteligence je na velice nízké úrovni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.55
juhaj
napsal(a):
Máme demokracii, tak každého věc, koho volí. Nepochopím, jak může někdo volit Babiše, ale je to věc každého.
Ale po Babišově projevu po sečtení hlasů, plus jeho rozhovory, si demokraticky myslím, že pokud ho někdo bude i nadále volit, potří do ústavní péče, neboť jeho inteligence je na velice nízké úrovni.
Me to znama vysvetlovala proč v druhém kole hodí hlas jemu. A i když ho nesnáším je to důvod zcela logický oprávněný a závažný. Ne každý ho volí kvůli kobliham
neverend

XXX.XXX.213.247
Hele to už je jak Slávie se Spartou.😀😀 Ať vyhraje Babiš či generál pro nás obyčejné lidi se nic nezmění.🙂 Budete chodit do práce nebo možná nakonec i do zákopů a poslouchat jak vrchnost velí.🙂 Blbý to takhle napsat, ale jsem realista.
juhaj
napsal(a):
Netvrdím, že ho všichni volí kvůli koblihám. Ale pri jeho projevu, plném protimluv a nelogických hloupostí, je opravdu s podivem, že to soudný člověk odbyde mávnutím ruky a řekne si, on je to vlastně sympaťák.
Tak sympaťák je, nicméně Kim Čong-un je u kávičky taky určitě sympaťák.😂 Řídit se je třeba tím, jak bude plnit svou funkci a jak nás bude reprezentovat. Užijte si dva týdny senzací a extrémních sr*čkometů
Ache
napsal(a):
Tak sympaťák je, nicméně Kim Čong-un je u kávičky taky určitě sympaťák.😂 Řídit se je třeba tím, jak bude plnit svou funkci a jak nás bude reprezentovat. Užijte si dva týdny senzací a extrémních sr*čkometů
Ja si to asi neužiju. Volba mi zajímá, ale ja ty Babišovi kecy nějak nemůžu poslouchat. 😣
neverend

XXX.XXX.213.247
Ale jinak jsme z toho udělali Fíkovnici čistě politické vlákno.😀😀 Mimochodem co válka? Rusové přebírají na částech území aktivitu a tak mě zajímá co vy na to? Už neměli přeci mít ani sílu ani munici,ne? 🙂

Nadčasový Kryl
V ponurém osvětlení
Gotického sálu
Kupčíci vyděšení
Hledí do misálů
A houfec mordýřů
Si žádá požehnání
Vždyť prvním z rytířů
Je veličenstvo Kat
Kněz - Ďábel co mši slouží
Z oprátky má štólu
Pod fialovou komží
Láhev vitriolu
Pach síry z hmoždířů
Se valí k rudé kápi
Prvního z rytířů
Hle - veličenstvo Kat
Na korouhvi státu
Je emblém s gilotinou
Z ostnatého drátu
Páchne to shnilotinou
V kraji hnízdí hejno krkavčí
Lidu vládne Mistr Popravčí
Král klečí před Satanem
Na žezlo se těší
A lůza pod platanem
Radu Moudrých věší
A zástup kacířů
Se raduje a jásá
že prvním z rytířů
Je veličenstvo Kat
Na rohu ulice
Vrah o morálce káže
Před vraty věznice
Se procházejí stráže
Z vojenských pancířů
Vstříc černý nápis hlásá
že prvním z rytířů
Je veličenstvo Kat
Nad palácem vlády
ční prapor s gilotinou
Děti mají rády
Kornouty se zmrzlinou
Soudcové se na ně zlobili
Zmrzlináře dětem zabili
Byl hrozný tento stát
Když musel jsi se dívat
Jak zakázali psát
A zakázali zpívat
A bylo jim to málo
Poručili dětem
Modlit se jak si přálo
Veličenstvo Kat
S úšklebkem Ďábel viděl
Pro každého podíl
Syn otce nenáviděl
Bratr bratru škodil
Jen motýl Smrtihlav
Se nad tou zemí vznáší
Kde v kruhu tupých hlav
Dlí - veličenstvo KAT
J. Nohavica
https://www.youtube.com/watch?v=_W_VfYB8iXk
napsal(a):
Momentálně jsem na Moravě a mám pocit, že tu má velkou podporu právě Nerudová.
Ano, já ani nevěděla, že je z Kuřimi... Teď mi dává smysl ( i když jen trochu), proč ji volil můj kuřimácký bratranec a že v Kuřimi ona získala přes 20% hlasů. Ale i tam byla 3. Jak začala mluvit (v debatách), stala se pro mě nevolitelnou. Předtím moje sympatie měla.
napsal(a):
Tak to já si naopak myslím, že účast bude velká.
Bude to Babiš vs. antiBabiš. A té druhé skupině bude v podstatě jedno, kdo to je...
juhaj
napsal(a):
Tak to si budu muset pro zpestření pustit, co blábolil po sečtení hlasů.
napsal(a):
Nadčasový Kryl
V ponurém osvětlení
Gotického sálu
Kupčíci vyděšení
Hledí do misálů
A houfec mordýřů
Si žádá požehnání
Vždyť prvním z rytířů
Je veličenstvo Kat
Kněz - Ďábel co mši slouží
Z oprátky má štólu
Pod fialovou komží
Láhev vitriolu
Pach síry z hmoždířů
Se valí k rudé kápi
Prvního z rytířů
Hle - veličenstvo Kat
Na korouhvi státu
Je emblém s gilotinou
Z ostnatého drátu
Páchne to shnilotinou
V kraji hnízdí hejno krkavčí
Lidu vládne Mistr Popravčí
Král klečí před Satanem
Na žezlo se těší
A lůza pod platanem
Radu Moudrých věší
A zástup kacířů
Se raduje a jásá
že prvním z rytířů
Je veličenstvo Kat
Na rohu ulice
Vrah o morálce káže
Před vraty věznice
Se procházejí stráže
Z vojenských pancířů
Vstříc černý nápis hlásá
že prvním z rytířů
Je veličenstvo Kat
Nad palácem vlády
ční prapor s gilotinou
Děti mají rády
Kornouty se zmrzlinou
Soudcové se na ně zlobili
Zmrzlináře dětem zabili
Byl hrozný tento stát
Když musel jsi se dívat
Jak zakázali psát
A zakázali zpívat
A bylo jim to málo
Poručili dětem
Modlit se jak si přálo
Veličenstvo Kat
S úšklebkem Ďábel viděl
Pro každého podíl
Syn otce nenáviděl
Bratr bratru škodil
Jen motýl Smrtihlav
Se nad tou zemí vznáší
Kde v kruhu tupých hlav
Dlí - veličenstvo KAT
Krásná písnička (i když obsahově tristní). Vždy jsem obdivovala Krylovu slovní zásobu.
neverend

XXX.XXX.231.71
fikovnice
napsal(a):
A co říká Vaše ehm...koule na 2. kolo?
V druhém kole bude zvolen prezident.😀😀 Já znovu volím Babiše a to ne že by mi byl tak sympatický,ale není to voják. Vojáci jsou určeni k jiným úkolům a naprosto není vhodná doba je usazovat do takových funkcí.

fikovnice
napsal(a):
A jaký je tedy důvod té Tvojí známé? Když jde o logický, oprávněný a závažný důvod...?
Není to o tom volit Babiše, ale nevolit generála. Jeden z těch důvodů napsal neverend. Voják, armáda a demokracie to nikdy nešlo dohromady. Každý kdo byl na vojně to ví. Už jeho bilboard, že zavede řád a pořádek. Slučuje se řád a pořádek v pojetí vojáka s občanskými svobodami? Řád a pořádek už tu zaváděn byl. 2x.
Většinou ho vojáci zavádí v jižní Americe.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Není to o tom volit Babiše, ale nevolit generála. Jeden z těch důvodů napsal neverend. Voják, armáda a demokracie to nikdy nešlo dohromady. Každý kdo byl na vojně to ví. Už jeho bilboard, že zavede řád a pořádek. Slučuje se řád a pořádek v pojetí vojáka s občanskými svobodami? Řád a pořádek už tu zaváděn byl. 2x.
Většinou ho vojáci zavádí v jižní Americe.
Přesně tak Orionko.🙂 Když budu zacházet do detailů, tak účastníci konfliktů nebývají zrovna lidumilové. Mnoho z nich má dokonce i několik "zářezů" na pažbě.😐 Máte dvě možnosti jak se s tím vyrovnat. Buď budete zbytek života lepším člověkem a budete se snažit odčinit své "hříchy",válce se budete snažit zabránit jak je to jen možné nebo vám to bude jedno a v tom případě jste připravena zabít kdykoli znovu. 😐 Podívejte jak to dopadlo u nás..😐 Biden starý válečník a máme tu předzvěst WW3.😐 Sorry za odbočení.🙂
Pokud Rusko udeří jadernou silou,
připojíme se k odvetě NATO,
slíbil Fiala Zelenskému
Premiér Fiala řekl, že občané ví, o co jde.
Volby dopadly tak, jak dopadly proto,
že lidé vůbec neví, co je ve hře.
Nebojíte se povolávacího rozkazu
třeba v rámci výpomoci?
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/fiala-zelenskyj-deklarace/r~825c542459d811eda3c0ac1f6b220ee8/
Hned se cítím bezpečně
ČAS MÍRU SKONČIL ....
V případě ohrožení života a zdraví je rychlost zásadní.
Čas míru skončil.
Musíme reagovat, abychom mohli i nadále garantovat
bezpečí země a našich občanů.
Projednali jsme změnu v Ústavě České republiky.
https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zuna-TOP-09-Cas-miru-skoncil-Musime-reagovat-726128
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Hned se cítím bezpečně
ČAS MÍRU SKONČIL ....
Čas míru skončil.
https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zuna-TOP-09-Cas-miru-skoncil-Musime-reagovat-726128
A kdopak nám ten mír pokazil? 🙂 Pan Zuna půjde do předních linií až bude třeba,že? A proti komu to budeme bojovat? Proti Rusku? Proč? Oni nás napadli či co? Nebo nám vyhrožují napadením? Pokud vím, tak chtějí mírová jednání,ne? Ten kdo nechce válku nabídku obvykle nejdřív přijme a potom teprve dle podmínek jsou jednání úspěšná či nikoli.🙂 Nejsem si tedy jist kdo chce válku a kdo mír.
neverend

XXX.XXX.213.247
lupus4
napsal(a):
když tady tak čtu některé "příspěvky " tak mít číslo na Chocholouška neodtrhnu se od tlf.
Vy nás ale zásobujete pane Karfík.😀😀

rapotacka11
napsal(a):
Hned se cítím bezpečně
ČAS MÍRU SKONČIL ....
Čas míru skončil.
Zatím se asi jedná hlavně o přijetí cizích armád na našem území. Před 30 lety jedna pomoc spřátelených armád skončila, proč nepřijmout jinou?
Proč musí mít pravomoc rozhodnout vláda? Možná by se i vládní poslanci stavěli na zadní.
fikovnice
napsal(a):
Ne, s tím s Vámi nesouhlasím, nezlobte se. Fakt jsem chtěla obstát sama před sebou...
Druhé kolo už bude o něčem jiném...asi o tom mozku.
Druhé kolo bude především o tom, jak přežít tu hnusnou kampaň, kterou ihned rozjel Babiš. A toho jsem se chtěla vyvarovat. Už jsem za svůj život zažila ledacos, ale tohle bude síla.
juhaj
napsal(a):
Rusko chce jednat o míru, o nic jiného mu nejde? Pokud bude zvolen generál Pavel, zatroubi do útoku a vrhne nás do války. Protože hlavně Americe o nic jiného nejde. Tak jo.
Já se v tom ztrácím...
Pavel je dle Babišovy lživé kampaně rozvědčík, školený u KGB. A zároveň nás ten psyc hopatický žvanil straší válkou s Ruskem...
To by ti Rusáci bojovali proti nám? Kdybychom měli za prezidenta "rozvědčíka KGB"?
Anebo bychom my bojovali na straně Ruska? Proti komu? Slovensku? Polsku? Ukrajině? USA?
To je ta válka, kterou si vymyslely USA?
Nepřipadá vám to na hlavu?
Když k tomu všemu jedinej estébák, kterej prokazatelně vyvíjel činnost ke svému vlastnímu prospěchu, je právě Babiš. A to, co předvádí teď, to je jak z učebnice STB a KGB. Chce se mi z některých tady zvracet.
neverend

XXX.XXX.213.247
Šarina
napsal(a):
Já se v tom ztrácím...
Pavel je dle Babišovy lživé kampaně rozvědčík, školený u KGB. A zároveň nás ten psyc hopatický žvanil straší válkou s Ruskem...
To by ti Rusáci bojovali proti nám? Kdybychom měli za prezidenta "rozvědčíka KGB"?
Anebo bychom my bojovali na straně Ruska? Proti komu? Slovensku? Polsku? Ukrajině? USA?
To je ta válka, kterou si vymyslely USA?
Nepřipadá vám to na hlavu?
Když k tomu všemu jedinej estébák, kterej prokazatelně vyvíjel činnost ke svému vlastnímu prospěchu, je právě Babiš. A to, co předvádí teď, to je jak z učebnice STB a KGB. Chce se mi z některých tady zvracet.
Kdo z vašich "porevolučních" prezidentů a dalších činitelů nebyl ve straně? 😀😀 Mimochodem Rusko už dávno není Sovětský svaz, tak proč KGB a STB? Kdy vy už se lidi přestanete zabývat tou minulostí a začnete koukat co se kolem vás děje a dít bude.😐 To přeci vůbec nemá nic společného s dávno vyhaslými "emocemi" let socialismu.
Nemá to smysl to dokola vysvětlovat co je válka na Ukrajině a její význam. Komu prospívá a komu ne. Už jen jak může skončit je otázkou. Jaký vůbec má význam porážka Ruska či Ukrajiny? Pro vás oba scénáře znamenají konec levných surovin a kdyby jen to.😐 O tom přeci psal už G.Friedman jak ohrožuje Evropu spolupráce Ruska s Německem. 🙂 Kniha vyšla i u vás v roce 2015. Ohrožená Evropa: Rodící se krize.

Asi tak
MOHLI JSME MÍT NA HRADĚ SVÉHO ČLOVĚKA Cecílie Jílková
Člověka, který miluje tuto zemi a zná její historii od prvopočátku. Člověka autentického, moudrého a rozvážného. Odvolání vlády si nechal zanalyzovat ústavními právníky (těmi odvážnějšími). Měl to výborně odargumentováno. Až tady bude vláda proruská a nechá Putina stavět tady základny, bude mít 101 hlasů a nebude možné ji přehlasovat, tak kdo ji odvolá? Jedině prezident. Může to udělat dřív, než bude nutná občanská válka. Argument, že proruská vláda se nám nestane, není argument. Může se nám zrovna tak stát (protože už se stala) vláda extrémně proamerická, tím pádem těžce prounijní, naprosto stejně totalitní jako vláda v Rusku (možná dokonce více, ale ono Rusko nezůstane dlouho pozadu), potlačující i nadále svobodu slova a názoru na dlouholetý a velmi složitý konflikt na Ukrajině, cenzurující i nadále alarmující statistiky mrtvých a poškozených ve VAERS a cílící na měnovou reformu, která nám vnutí digitální identitu a postupně i sociální kredit k hlídání uhlíkové stopy. Vláda korumpující skrze dotace veškerá MSM média, nejen ta veřejnoprávní. Vláda ohánějící se utopickou zelenou ideologií, která ve skutečnosti nenabízí realizovatelná řešení lepší pro přírodu (nic proti ekologii, ale ta správná ekologie má vypadat jinak). V důsledku budeme chudší, budeme mít strach něco říct na veřejnosti a budeme se bát, že až dojdou Ukrajinci a Poláci, přijdou na řadu Češi. A proč?
Novinář se ptal jednoho válečného veterána: "Co podle vás bylo na té válce nejhorší?" On se dlouze zamyslel a odpověděl takto: "Když bylo dobojováno, obě strany zasedly k jednomu jednacímu stolu a dohodly se na míru. Kdyby to udělaly dřív, než zazněl první výstřel, nemuselo zbytečně zahynout takové množství lidí."
Rusko je ochotno i schopno válčit do posledního Ukrajince a všichni to ví. Jen nám to neříkají. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg varoval před rizikem, že se konflikt rozšíří dál do Evropy. A my zatím volíme Kena, který se od mládí v přípravce pro rozvědčíky učil být tajným agentem. Maňásek mocných je to tedy dobrý. A na druhé straně máme morálně naprosto flexibilního polodebila, který nezná planety sluneční soustavy, ale má kupu peněz na podplácení influencerů i politiků a vlastně kohokoli.
Musím se vrátit k tomu základnímu, co zní jako fráze, ale tyto volby to potvrdily: Dokud budeme ze strachu volit kompromisy a tzv. menší zlo, dobro nikdy nemůže zvítězit. Menší zlo otevírá dveře zlu většímu, protože s každými dalšími volbami je další menší zlo vždy o něco větší než to předchozí. Až tedy konečně převezmeme zodpovědnost za stav současné společnosti, najdeme odvahu netolerovat zločinné, amorální figurky a zbavíme se povrchnosti, až přestaneme fascinovaně tleskat "celebritám", které nám média vnutila do zorného pole (po důkladné přípravě a s předem napsanými scénáři), tak pak budeme mít šanci, aby naše děti dožily na tomto světě důstojně a ne v bídě, totalitě, nebo jako slouhové slouhů.
Kamarád zhodnotil výsledek voleb takto: "Víme sice už, s kým by se dala dělat obroda, ale nemáme ji dělat pro koho." A záměrně tu nerozebírám, jak moc byla kampaň ze strany SPD špatná. To jsme všichni viděli. To málo, co jsme mohli ovlivnit my mimo SPD, jsme dělali na maximum. Nicméně i kdyby byla kampaň od SPD perfektní, MSM média by stejně lidem tohoto kandidáta neukázala jinak, než jako senilního starce. Tak znělo zadání.
napsal(a):
Asi tak
Člověka, který miluje tuto zemi a zná její historii od prvopočátku. Člověka autentického, moudrého a rozvážného. Odvolání vlády si nechal zanalyzovat ústavními právníky (těmi odvážnějšími). Měl to výborně odargumentováno. Až tady bude vláda proruská a nechá Putina stavět tady základny, bude mít 101 hlasů a nebude možné ji přehlasovat, tak kdo ji odvolá? Jedině prezident. Může to udělat dřív, než bude nutná občanská válka. Argument, že proruská vláda se nám nestane, není argument. Může se nám zrovna tak stát (protože už se stala) vláda extrémně proamerická, tím pádem těžce prounijní, naprosto stejně totalitní jako vláda v Rusku (možná dokonce více, ale ono Rusko nezůstane dlouho pozadu), potlačující i nadále svobodu slova a názoru na dlouholetý a velmi složitý konflikt na Ukrajině, cenzurující i nadále alarmující statistiky mrtvých a poškozených ve VAERS a cílící na měnovou reformu, která nám vnutí digitální identitu a postupně i sociální kredit k hlídání uhlíkové stopy. Vláda korumpující skrze dotace veškerá MSM média, nejen ta veřejnoprávní. Vláda ohánějící se utopickou zelenou ideologií, která ve skutečnosti nenabízí realizovatelná řešení lepší pro přírodu (nic proti ekologii, ale ta správná ekologie má vypadat jinak). V důsledku budeme chudší, budeme mít strach něco říct na veřejnosti a budeme se bát, že až dojdou Ukrajinci a Poláci, přijdou na řadu Češi. A proč?
Novinář se ptal jednoho válečného veterána: "Co podle vás bylo na té válce nejhorší?" On se dlouze zamyslel a odpověděl takto: "Když bylo dobojováno, obě strany zasedly k jednomu jednacímu stolu a dohodly se na míru. Kdyby to udělaly dřív, než zazněl první výstřel, nemuselo zbytečně zahynout takové množství lidí."
Rusko je ochotno i schopno válčit do posledního Ukrajince a všichni to ví. Jen nám to neříkají. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg varoval před rizikem, že se konflikt rozšíří dál do Evropy. A my zatím volíme Kena, který se od mládí v přípravce pro rozvědčíky učil být tajným agentem. Maňásek mocných je to tedy dobrý. A na druhé straně máme morálně naprosto flexibilního polodebila, který nezná planety sluneční soustavy, ale má kupu peněz na podplácení influencerů i politiků a vlastně kohokoli.
Musím se vrátit k tomu základnímu, co zní jako fráze, ale tyto volby to potvrdily: Dokud budeme ze strachu volit kompromisy a tzv. menší zlo, dobro nikdy nemůže zvítězit. Menší zlo otevírá dveře zlu většímu, protože s každými dalšími volbami je další menší zlo vždy o něco větší než to předchozí. Až tedy konečně převezmeme zodpovědnost za stav současné společnosti, najdeme odvahu netolerovat zločinné, amorální figurky a zbavíme se povrchnosti, až přestaneme fascinovaně tleskat "celebritám", které nám média vnutila do zorného pole (po důkladné přípravě a s předem napsanými scénáři), tak pak budeme mít šanci, aby naše děti dožily na tomto světě důstojně a ne v bídě, totalitě, nebo jako slouhové slouhů.
Kamarád zhodnotil výsledek voleb takto: "Víme sice už, s kým by se dala dělat obroda, ale nemáme ji dělat pro koho." A záměrně tu nerozebírám, jak moc byla kampaň ze strany SPD špatná. To jsme všichni viděli. To málo, co jsme mohli ovlivnit my mimo SPD, jsme dělali na maximum. Nicméně i kdyby byla kampaň od SPD perfektní, MSM média by stejně lidem tohoto kandidáta neukázala jinak, než jako senilního starce. Tak znělo zadání.
Dočetla jsem až k tomu, že prezident odvolá vládu a dál číst ten blábol je ztráta času.
neverend
napsal(a):
Kdo z vašich "porevolučních" prezidentů a dalších činitelů nebyl ve straně? 😀😀 Mimochodem Rusko už dávno není Sovětský svaz, tak proč KGB a STB? Kdy vy už se lidi přestanete zabývat tou minulostí a začnete koukat co se kolem vás děje a dít bude.😐 To přeci vůbec nemá nic společného s dávno vyhaslými "emocemi" let socialismu.
Nemá to smysl to dokola vysvětlovat co je válka na Ukrajině a její význam. Komu prospívá a komu ne. Už jen jak může skončit je otázkou. Jaký vůbec má význam porážka Ruska či Ukrajiny? Pro vás oba scénáře znamenají konec levných surovin a kdyby jen to.😐 O tom přeci psal už G.Friedman jak ohrožuje Evropu spolupráce Ruska s Německem. 🙂 Kniha vyšla i u vás v roce 2015. Ohrožená Evropa: Rodící se krize.
Tak myslím, že o tom, že to ruskoněmecké bratříčkování je průšvih, se u nás ví už dávno, jen my jaksi jsme s tím nemohli nic dělat.

Myslím, že někteří zde by si měli přečíst naši Ústavu, víc k tomu asi není co říct.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Není problém.

rapotacka11
napsal(a):
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Není problém.
Jenže on mluví o akceschopné armádě. A tu my jaksi nemáme.

rapotacka11
napsal(a):
Radíte přečíst Ústavu a já říkám, není
problém "pozměnit - přizpůsobit".
To máte sice pravdu, ale je to běh na dlouhou trať. Jednak ta změna Ústavy a jednak potom vybudování té akceschopné armády.
napsal(a):
To máte sice pravdu, ale je to běh na dlouhou trať. Jednak ta změna Ústavy a jednak potom vybudování té akceschopné armády.
Tak změnit se dá všechno, však takhle politika, stejně jako peníze, jsou jen lidský konstrukt založený na důvěře.
Tady si můžete vybrat nové zaměstnání a pak už vám to bude jedno :D
https://platyuredniku.cz/?utm_source=homepage&utm_medium=line&utm_campaign=168h
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Tak myslím, že o tom, že to ruskoněmecké bratříčkování je průšvih, se u nás ví už dávno, jen my jaksi jsme s tím nemohli nic dělat.
To ano Assil, ale tím pádem víte, že Ukrajinsko-Ruský konflikt nevyvolalo Rusko.🙂 A není tedy Německo a potažmo Evropa svobodným uskupením, které si může zvolit svou cestu? Jenže ohrožovaly společně "petrodolar" a tam narazily. Bohužel nyní už se s tím opravdu nedá nic dělat a následky budou brzy kritické. Ohlášeno další zdražování a pak další a další.😐 Propouštění a sociální neklid.Jsem zvědavý jak dlouho tohle lidi vydrží. Tak sláva Ukrajině.🙂 Možná to dotáhnete brzy na její úroveň.😐

Výběr... hrůza.
Ale fakt Vám přijde dobré, když všechny důležité kancly drží "jedna" strana, žádný oponent?
Ten, co drží kameru, je zcela debull, fakt trapné.
A ten, co je vidět, je mi tak strašně nesympatický, nepříjemný, já ho vůbec neznám, ale v pohledu má něco falešného. Za to nemůžu.
Ten druhý je taky takový, je to obchodník. Ale je u něj jedna výhoda - tak blbě mluví, že se v jednom souvětí usvědčí, takže víte, na čem jste.
Jinak teda debatovat o tom, co je veřejně dostupné - Bobeš ve straně, Pavlík předseda a rozvědčík - nebo někdo víte něco,
jako bylo ve filmech Salt a Anna, Blacklist?
To jsou snad fakta, ne.
V sobotu po sečtení hlasů jsem se rozhodla, že už tady nebudu :-)
napsal(a):
Ta zpráva, co konkrétně "potřebovali" změnit je mi vcelku ...
Uvedla jsem ji jen proto,
aby nikdo nepochyboval o pravosti zprávy o změně.
napsal(a):
Asi tak
"Kotys", srdečně zdravím!
Nicméně nechytám se - koho jsme tedy mohli mít na Hradě? Kdo je ten "náš člověk"?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=9-wi3vCtrUY&ab_channel=TomioOkamura-hnut%C3%ADSvobodaap%C5%99%C3%ADm%C3%A1demokracie
Vy nemáte nárok na nic a stůjte v pozoru když se mnou mluvíte vojíne!!!!!😠

fikovnice
napsal(a):
Nicméně nechytám se - koho jsme tedy mohli mít na Hradě? Kdo je ten "náš člověk"?
To bude pan odvolávač vlády Bašta.

napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=9-wi3vCtrUY&ab_channel=TomioOkamura-hnut%C3%ADSvobodaap%C5%99%C3%ADm%C3%A1demokracie
Megi, teda promiňte, ale takovýmu otravovi bych odpovídat taky nechtěla.

napsal(a):
Megi, teda promiňte, ale takovýmu otravovi bych odpovídat taky nechtěla.
Já taky ne, bych ho propleskla :D ale já nechci být prezident :-)
Jinak teda nahrávat veřejně č. osoby lze jen při veřejné akci (nebo fíky v uniformě atp.), ale ne v jejich volném čase. Jelikož to tam vypadá jako stan kampaně, tak je to ok a pan jenerál by si taky měl udělat pořádek v právech a povinnostech...
rapotacka: ty hlasy nebyly pro toho člověka, byly schválně zahozené
Mně přijde divné, že vojáci - obecně - mohou přebíhat sem tam, je to zvláštní. Přísahám věrnost bla bla. Divné.
Jo a ilumináti říkají, že je to celé zfalšované.
A tento týden začal super, ráno mi zpříjemnil vtip Síkely: za drahou energii u nás může BE :D se tomu furt usmívám

napsal(a):
Já taky ne, bych ho propleskla :D ale já nechci být prezident :-)
Jinak teda nahrávat veřejně č. osoby lze jen při veřejné akci (nebo fíky v uniformě atp.), ale ne v jejich volném čase. Jelikož to tam vypadá jako stan kampaně, tak je to ok a pan jenerál by si taky měl udělat pořádek v právech a povinnostech...
rapotacka: ty hlasy nebyly pro toho člověka, byly schválně zahozené
Mně přijde divné, že vojáci - obecně - mohou přebíhat sem tam, je to zvláštní. Přísahám věrnost bla bla. Divné.
Jo a ilumináti říkají, že je to celé zfalšované.
A tento týden začal super, ráno mi zpříjemnil vtip Síkely: za drahou energii u nás může BE :D se tomu furt usmívám
No, mně už dnes asi nic nenaštve. V sobotu jsem měla kominíka, uklízím ještě dnes.
neverend
napsal(a):
To ano Assil, ale tím pádem víte, že Ukrajinsko-Ruský konflikt nevyvolalo Rusko.🙂 A není tedy Německo a potažmo Evropa svobodným uskupením, které si může zvolit svou cestu? Jenže ohrožovaly společně "petrodolar" a tam narazily. Bohužel nyní už se s tím opravdu nedá nic dělat a následky budou brzy kritické. Ohlášeno další zdražování a pak další a další.😐 Propouštění a sociální neklid.Jsem zvědavý jak dlouho tohle lidi vydrží. Tak sláva Ukrajině.🙂 Možná to dotáhnete brzy na její úroveň.😐
Konflikty má ve světě kde kdo, akorát civilizované země je řeší diplomacií, ale vím, že válku vyvolalo a začalo Rusko a to mi stačí. A zdražování není důsledek války, ale důsledek green dealu, nebýt GD nebyla by taková závislost na plynu a GD a vypínání jaderek a podobné věci tu byly daleko dřív než nějaká válka.

assil
napsal(a):
Dočetla jsem až k tomu, že prezident odvolá vládu a dál číst ten blábol je ztráta času.
Znění Ústavy neznemožňuje prezidentovi odvolat člena vlády bez souhlasu, či dokonce vědomí jejího předsedy. Ten se může bránit hrozbou vlastní demise. Prezident není zněním Ústavy omezen ve své vůli přistoupit k vládním změnám, ať již odvoláním jednotlivých členů či vlády jako celku. Náš ústavní text,[5] nepodmiňující odvolání člena vlády či celé vlády prezidentem nutným podnětem (demise, nedůvěra Poslanecké sněmovny), předpokládá jako podmínku existence vlády prezidentovu politickou důvěru. To, že prezident může přistoupit k vládním změnám i bez demise vlády, připouštěl na příkladu Ústavní listiny z roku 1920 i Emil Sobota[6] a pro klasický příklad parlamentní republiky Jaroslav Krejčí v případě třetí Francouzské republiky, byť jako nezvyklé a s podmínkou kontrasignace.[7]
Z první Československé republiky je uváděn příklad, kdy si prezident Masaryk vynutil konec ministra školství. Neučinil tak však jeho odvoláním, ale vynucenou demisí. Šlo o demisi významného představitele slovenské agrární strany Milana Hodžu, pozdějšího premiéra, 20. 2. 1929 na pokyn prezidenta. Byla to reakce na údajné korupční jednání ministra ve prospěch majetkových zájmů šlechtického rodu Koburků (Wettinů) na středním Slovensku při realizaci pozemkové reformy.[8]

fikovnice
napsal(a):
Ano, vztahovalo se to k Baštovi 🍀.
napsal(a):
Znění Ústavy neznemožňuje prezidentovi odvolat člena vlády bez souhlasu, či dokonce vědomí jejího předsedy. Ten se může bránit hrozbou vlastní demise. Prezident není zněním Ústavy omezen ve své vůli přistoupit k vládním změnám, ať již odvoláním jednotlivých členů či vlády jako celku. Náš ústavní text,[5] nepodmiňující odvolání člena vlády či celé vlády prezidentem nutným podnětem (demise, nedůvěra Poslanecké sněmovny), předpokládá jako podmínku existence vlády prezidentovu politickou důvěru. To, že prezident může přistoupit k vládním změnám i bez demise vlády, připouštěl na příkladu Ústavní listiny z roku 1920 i Emil Sobota[6] a pro klasický příklad parlamentní republiky Jaroslav Krejčí v případě třetí Francouzské republiky, byť jako nezvyklé a s podmínkou kontrasignace.[7]
Z první Československé republiky je uváděn příklad, kdy si prezident Masaryk vynutil konec ministra školství. Neučinil tak však jeho odvoláním, ale vynucenou demisí. Šlo o demisi významného představitele slovenské agrární strany Milana Hodžu, pozdějšího premiéra, 20. 2. 1929 na pokyn prezidenta. Byla to reakce na údajné korupční jednání ministra ve prospěch majetkových zájmů šlechtického rodu Koburků (Wettinů) na středním Slovensku při realizaci pozemkové reformy.[8]
Jako fakt srovnáváte nějakou hypotetickou vynucenou demisi ministra s odovoláním vlády a ještě do toho motáte Francii?
Bašta se potřeboval zviditelnit a pořád se toho někdo drží, to je neskutečný.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/prezident-kandidat-volba-pravomoci-odvolani-vlady-spd-hoax_2301040620_pik

assil
napsal(a):
Jako fakt srovnáváte nějakou hypotetickou vynucenou demisi ministra s odovoláním vlády a ještě do toho motáte Francii?
Bašta se potřeboval zviditelnit a pořád se toho někdo drží, to je neskutečný.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/prezident-kandidat-volba-pravomoci-odvolani-vlady-spd-hoax_2301040620_pik
Víte, je to právní názor a mě by docela zajímalo, jestli by to bylo průchozí.
Možná ne, ale i tak bych ráda Baštu na postu prezidenta viděla. Škoda, že není mladší.
https://www.ceska-justice.cz/blog/demise-a-odvolani-vlady-ci-jejiho-clena/
napsal(a):
Možná ne, ale i tak bych ráda Baštu na postu prezidenta viděla. Škoda, že není mladší.
Právní názor z 30. let, to fakt už dnes není relevantní a dnešní názor ústavních právníků jsem vám linkovala. Bašta se zazdil sám právě tím, že akorát mlel jak kolovrátek tenhle nesmysl. Působil jako mentálně postižený, někoho takového fakt moc lidí nevolí.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Konflikty má ve světě kde kdo, akorát civilizované země je řeší diplomacií, ale vím, že válku vyvolalo a začalo Rusko a to mi stačí. A zdražování není důsledek války, ale důsledek green dealu, nebýt GD nebyla by taková závislost na plynu a GD a vypínání jaderek a podobné věci tu byly daleko dřív než nějaká válka.
Tak uvidíme co a jak bude.🙂

Pro Acher:
Pokud neumíte argumentačně nic lepšího, než vytáhnout špínu vojenského prokurátora, tak se o druhé kolo volby vůbec nebojím
https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_K%C5%99%C3%AD%C5%BEeneck%C3%BD
napsal(a):
Baštu??? Ultralevicového trockistu????
To jako fakt? Nevím, kolik vám je, ale já si pamatuju, že Bašta nešel poslouchat ani jako disident.
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=mrujrUfQaOU
Kříženecký byl od roku 1974 komunistický vojenský prokurátor, dlouholetý aktivní člen KSČ. Česan, Levý blok, pozdeji KSČM (za ní byl kandidátem na prezidenta, dokonce).
Obhajoval agenty STB- vrahy faráře Toufara, dále mimo jiné Karla Srbu, Petra Smetku z H Systému a Františka Mrázka.
Obhajoval podivnou amnestii Václava Klause, která se mj. týkala právě H Systému.
To vás fakt zajímá, co tahle stará komunistická kreatura tvrdí?

Tak to odložíme na dobu, až všichni, co byli aktivní za minulého režimu, aktivně aktivní a důstojníci, zahynou.
Pak bude jistota.
Zatím na Hrad Štaflíka a Špagetku.
Žádný rozdíl.

napsal(a):
Pro Acher:
Pokud neumíte argumentačně nic lepšího, než vytáhnout špínu vojenského prokurátora, tak se o druhé kolo volby vůbec nebojím
https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_K%C5%99%C3%AD%C5%BEeneck%C3%BD
Teda ale Repto :) furt si myslíte, že někdo vytahuje argumenty, obranu, útok,
proč to děláte?
neverend
napsal(a):
V demokratickém světě se konflikty neřeší válkou.
A tuhle válku vyvolalo Rusko. Nikdo jiný!
Ovšem nebylo to v únoru 2022, ale mnohem dřív. Jenom to západní svět přehlížel, podobně jako přehlížel v roce 1938 obsazení našich Sudet.
A tak Putin sále utahoval šrouby, a procházelo mu to, až na Ukrajinu nepokrytě vtrhl.
Pardon, on to nazval speciální operací. To je ovšem něco úplně jiného.
Současnou ekonomickou krizi v Evropě nevyvolala Ukrajina, ale ten darebák Putin.
neverend

XXX.XXX.213.247
Šarina
napsal(a):
V demokratickém světě se konflikty neřeší válkou.
A tuhle válku vyvolalo Rusko. Nikdo jiný!
Ovšem nebylo to v únoru 2022, ale mnohem dřív. Jenom to západní svět přehlížel, podobně jako přehlížel v roce 1938 obsazení našich Sudet.
A tak Putin sále utahoval šrouby, a procházelo mu to, až na Ukrajinu nepokrytě vtrhl.
Pardon, on to nazval speciální operací. To je ovšem něco úplně jiného.
Současnou ekonomickou krizi v Evropě nevyvolala Ukrajina, ale ten darebák Putin.
Naprosto s vámi nesouhlasím.😀😀
Šarina
napsal(a):
Kříženecký byl od roku 1974 komunistický vojenský prokurátor, dlouholetý aktivní člen KSČ. Česan, Levý blok, pozdeji KSČM (za ní byl kandidátem na prezidenta, dokonce).
Obhajoval agenty STB- vrahy faráře Toufara, dále mimo jiné Karla Srbu, Petra Smetku z H Systému a Františka Mrázka.
Obhajoval podivnou amnestii Václava Klause, která se mj. týkala právě H Systému.
To vás fakt zajímá, co tahle stará komunistická kreatura tvrdí?
Máte samozřejmě pravdu.
Když ono je to ale těžký...
Psala jsem si s někým odtud soukromě, že nechci jako prezidenta nikoho ani s STBáckou, ani s komunistickou minulostí.
Kříženecký by měl mlčet...ale když tedy odmyslíte jeho osobu, má v mnohém pravdu.
Pro mě bude těžké se dokopat jít volit do 2. kola voleb. A bude to, jak jsem psala: Babiš vs. téměř kdokoli, kdo kandiduje proti Babišovi. Pokud se k volbám nakonec přece jen dokopu, hodím to Pavlovi, ale se skřípěním zubů (a ty mám bolavé ).

assil
napsal(a):
Právní názor z 30. let, to fakt už dnes není relevantní a dnešní názor ústavních právníků jsem vám linkovala. Bašta se zazdil sám právě tím, že akorát mlel jak kolovrátek tenhle nesmysl. Působil jako mentálně postižený, někoho takového fakt moc lidí nevolí.
Ano, ano,
odpověď ala instantní polévka jsem přesně očekávala 😀.

napsal(a):
Mimo téma. Rostou houby.
Konečně také jedna důležitá informace v tomto vlákně!
A jedna nedůležitá
https://tomaskubin.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=796614
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.6

kontrolu nad bezpečností :D no tak to nemám slov
a on Pavlik nevolil SPOLU? hmmmm
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak Babiše volím z nouze samozřejmě. Generál je jasný zastánce pětikoaliční demoliční čety a hlavně je vysoce nečitelný. Nepotřebuji aby s tím šaškem Fialou jezdil na Ukrajinu i prezident.😐
Ukrajina je černá díra, kde mizí miliardy týdně a Putina stejně nikdy neporazí. Jestli tam budou na jaře dva miliony Ruských vojáků, tak Zelensky bude nucen požádat nikoli o zbraně,ale o vojáky. To bude ten kritický okamžik vašeho bytí či nebytí. Vzpomeňte si na má slova na jaře až v létě.🙂 Rusko je medvěd s pomalým rozběhem,ale drtivým finišem. Přesně se opakuje scénář s Německem za druhé světové.
neverend

XXX.XXX.213.247
lupus4
napsal(a):
Se jim ani nedivím, já bych teď taky do Evropy nejel. 😀

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fischer https://www.novinky.cz/clanek/volby-prezidenta-fischer-s-volici-babise-je-treba-pracovat-40420129#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Babiš Zeman Orbán 😋
O moc větší demagogii jsem nevidela : Ani chlapci z profesionální armády nemusí skončit v ruském mlýnku na maso. V Afghánistánu taky umírali zbytečně. Nakonec Amíci zahli kramle a ostatní armády se odtamtud těžko dostavaly.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
O moc větší demagogii jsem nevidela : Ani chlapci z profesionální armády nemusí skončit v ruském mlýnku na maso. V Afghánistánu taky umírali zbytečně. Nakonec Amíci zahli kramle a ostatní armády se odtamtud těžko dostavaly.
Pravděpodobně už vám mnohokrát někdo řekl, že vám to "pálí",že? Tak se asi budu zbytečně snažit, ale pálí vám to Orinko.🙂
Ano a Afghanistan místo svobody je opět uvržen do bídy a nestability.😐 Afghánští vojáci vycvičeni nejlepšími "DI" končí v řadách armády RF. Skvělá zpráva pro Ukrajinu. Budou brzy bojovat proti kompletně vycvičeným "US Rangers" v elitních skupinách.😐 Hodně štěstí a velkou zásobu "Ukrajinců".
No mě by jen zajímalo, když se všude píše, jak Babiš zadlužil stát a prošustroval peníze, tak kam prošustrovala peníze vláda Pětikolky, když na energetickou pomoc lidem, důchody a pomoc Ukrajině šlo jen přibližně 91 miliard korun. Zatímco za Babiše ekonomika stála, tak teď stát těží z DPH který narostlo jednou tolik, enormní zisky z ČEZU a ekonomika už běží, tak proč je schodek přes 300 miliard?
Huskyjanina
napsal(a):
No mě by jen zajímalo, když se všude píše, jak Babiš zadlužil stát a prošustroval peníze, tak kam prošustrovala peníze vláda Pětikolky, když na energetickou pomoc lidem, důchody a pomoc Ukrajině šlo jen přibližně 91 miliard korun. Zatímco za Babiše ekonomika stála, tak teď stát těží z DPH který narostlo jednou tolik, enormní zisky z ČEZU a ekonomika už běží, tak proč je schodek přes 300 miliard?
Protože není pravda, že za Babiše ekonomika pouze stála, taky Babiš rozhazoval na všechny strany, takže sanujou Babišovy dluhy, rok 21 asi 420 miliard, rok předtím 350 miliard například a zbytek je doplácení zastropovaných cen elektřiny, jenom to dělá asi 150 miliard.

Jaké doplácení, strop je až od letoška a neznali ani ceníky, tak ať nemelou kraviny a jdou dělat něco, čemu rozumí.
I když... tyhle strany tomu vlastě rozumí... Bobeš krad, ale takhle se k lidem nechoval, tihle vždy kradli a neumí ukázat nic lidského. Vůbec bych se nedivila vidlím.
Furt Bobeš dluhy, podívejte se na vývoj zahraničního a domácího dluhu za posledních dvacet let třeba. Kde je velký výkyv? V covid době, kdy Bobeš dal hromady peněz firmám např.
Byl tak velký dluh v období předtím?
Bože bože.
A kdo tu dva roky covidu řval, že Bobeš dává málo firmám atd.?
No současní vládcové.
A proč je hromada lidí obhajovala... i rok ve funkcích je obhajuje... že chudáci, co dostali po Bobšovi a že jsou tam noví.
Bože, proč. To nejsou žádní nováčci, spousta z nich byla ve vládách předchozích.
Kdyby chtěli něco pro ten náš stát dělat, tak dělají. Něco. Nebo aspoň říct - snažíme se, vydržte... ale oni jsou akorát namyšlení, arogantní.
Tyhle strany pro ČR nikdy nic dobrého nechtěly.
Nebo jo?
Oni si nemají co vyčítat.
A o tom obřím dluhu, jak Bobeš rozdával moc... oni to chtěli... no a rozdávalo se (málo, méně než
v jiných zemích, stejně jako teď podpora na energie je příšerná),
těsně po Vánocích se měla rozběhnout další podpora (po 2021) se stejnými podmínkami.
A víte co?
Finanční úřady volaly lidem a říkaly - stáhněte žádost, jinak by se mohlo stát, že přijde kontrola.
Víte, kolik lidí vyděsily?
Jak nastoupila tato vláda, podpora prostě najednou prý nejde.
Jsem jedna z těch, které volala úřednice.
Já řekla, že nemůžu držet telefon, ať mi to datovkou... napsala mi mail. Mám je schované.
Tři maily jsem jí posílala podepsaný zákon A. Schillerovou, kde je napsané,
že obor podnikání se nerozlišuje, tak proč mi to tvrdí a že žádost nestáhnu.
Nejednalo se ani o deset tisíc, neřešila jsem miliony a bez těch pár tisíc bych se klidně obešla,
ale to, že najednou úřady dostaly nějaké záhadné instrukce, jsem četla v novinách a nechtěla jsem tomu věřit... tak jsem to zkusila.
Musím říct, že chudák paní úřednice, bylo vidět, že odříkává, píše básničku, prostě to nebylo z její hlavy
a bylo jí to hodně nepříjemné.
Doufám, že někdo vidí, že nejde o to, jestli nám vláda odpustí 6 stovek za megahodinu nebo jak to je, nebo dá do každé rodiny dort, i když přiznávám, že náš strop je šílenost a už fakt nevím, jakou práci ještě dělat, aby se to zvládlo, bože, já bych si dala sachr :-)
ale o to, že se cítím jak poslední... jak se to říká? Jak hadr na podlahu.
Kde to jsme?
Bobeš je... no... ale no tak... vybraly jen na DPH o 170 miliard víc, než je běžné. Tak co.
Může za to B. A UA. Putin.
A za to, že se nám smějí do ksichtu, porušují zákony a nutí úřady lhát a podvádět, je mám obdivovat, nebo volit někoho, kdo s nimi souhlasí?
Běžím :)

Ono je to už dlouho... a spousta korun ukradených určitě, jak už to se státními nákupy bývá,
ale jen Antivirus atp. 100 miliard. Ty peníze firmy opravdu dostaly, nikdo je neukrad. A úvěry firmám, bonusy pro podnikatele, odměny zdravotníkům atd. atp. no prostě ranec peněz.
A teď dáváme koruny kam? Na úroky dluhu? A předchozí vlády 30 let toto platit nemusely?
Už rok poslouchám, jak za vše může Bobeš :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.3
Tak Babiš udělal celkem rekord, největší skok za 30 let hlavně že jsou spokojení důchodci. Fialovi se to teď těžko žehlí při energetické krizi https://www.e15.cz/domaci/z-desitek-miliard-az-pres-hranici-2-5-bilionu-stat-se-skokove-zadluzil-vlada-musi-brzdit-1386478
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ono je to už dlouho... a spousta korun ukradených určitě, jak už to se státními nákupy bývá,
ale jen Antivirus atp. 100 miliard. Ty peníze firmy opravdu dostaly, nikdo je neukrad. A úvěry firmám, bonusy pro podnikatele, odměny zdravotníkům atd. atp. no prostě ranec peněz.
A teď dáváme koruny kam? Na úroky dluhu? A předchozí vlády 30 let toto platit nemusely?
Už rok poslouchám, jak za vše může Bobeš :D
Tak on Fiala je jen od reality utržený profesor "bambula". Půl roku mu trvalo,že není premiérem Ukrajiny, ale ČR.😀 A to teprve potom, co začali lidi chodit do ulic.🙂 Mezitím ale už stihl vyvézt na Ukrajinu vlastně veškerou výzbroj AČR a o penězích a jejich skutečném množství bych raději ani nepřemýšlel. Teď v tom budou pokračovat s generálem po volbách společně.
Již brzy budete muset najít prostředky na zbraně pro AČR. Všimněte si, že dnes už se peníze nevydělávají, ale hledají.😀 Já tohle prostě nevidím růžově a dopad na běžné občany bude opravdu velký. Ostatně ono průměrné BVP dnes stojí miliardu a to bez náhradních dílů a systému výzbroje. JEDNO BVP. Kde máte tanky, výzbroj pěchotní, munici, dělostřelectvo a mnoho dalších věcí. Víte on účet za válku na Ukrajině teprve dorazí a bude to šok. Většina lidí co dnes zastává jisté názory ohledně války na Ukrajině je změní hned jak jim začne téct do jejich vlastních bot. To je u lidí ale normální a většina neuvěří že dostane po tlamě dřív než po ní opravdu dostane.🙂

My ale nepotřebujeme zbraně. My totiž nemáme vojáky :-)
Fiala chce být jen v záři reflektorů, ty nesmysly (nemluvím o UA) dělají ministři.
Pavlik samozřejmě doporučí, aby jsme měli zbraní hodně. A to bude také jediné, co se tady změní.
A to je pro mě hodně málo.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak Babiš udělal celkem rekord, největší skok za 30 let hlavně že jsou spokojení důchodci. Fialovi se to teď těžko žehlí při energetické krizi https://www.e15.cz/domaci/z-desitek-miliard-az-pres-hranici-2-5-bilionu-stat-se-skokove-zadluzil-vlada-musi-brzdit-1386478
Za 3 čtvrtletí 2022 nárůst o 400 miliard. To byl taky Bobeš, že :)
https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2022/ctvrtletni-zprava-o-rizeni-statniho-dluh-49072/
Já ho nehájím.
Ale tak přece se dívám...
Samozřejmě, že když dorazí nějaký průšvih, který ještě navíc nemáme denně, stojí to hodně peněz.
Podle mě jeden z nejhloupějších ekon. kroků je to, že bylo tolik lidí nuceno jít si pro příspěvek na bydlení; jejich práce nestačí na normální žití.
Tohle se za covidu dělo firmám.
Ale všem lidem?
A počkejte na vyúčtování za rok, to bude... tam se ukáží ty nezastropované ceníky 13 - 20 Kč.
Napadlo 15 a stále hustě sněží, tak to asi na houby nejdu
V roce 2017, kdy se Andrej Babiš stal premiérem, náš státní dluh dosahoval 1624,7 miliardy korun, na konci loňského roku, kdy nastoupila Fialova vláda, představoval již 2465,7 miliardy korun.
A taky nezapomeňte, že dost velká část současného dluhu jsou prostě splátky Babišova dluhu včetně úroků. Že se to bude muset jednou zaplatit snad bylo jasný všem.

assil
napsal(a):
V roce 2017, kdy se Andrej Babiš stal premiérem, náš státní dluh dosahoval 1624,7 miliardy korun, na konci loňského roku, kdy nastoupila Fialova vláda, představoval již 2465,7 miliardy korun.
A taky nezapomeňte, že dost velká část současného dluhu jsou prostě splátky Babišova dluhu včetně úroků. Že se to bude muset jednou zaplatit snad bylo jasný všem.
To je vždy - velká část jsou úroky. To měly všechny vlády.
A vláda, co přijde po této, to už tady bude Venezuela atp.
Myslí si někdo, že doplácením nesmyslných cen energií na tom bude tato vláda s dluhem lépe?
Pořád nechápu, proč to udělali.
Napadá mě jen jedna možnost, ale ta je tak průhledná, že by snad i toho Bobše překonala :)
Někdo v tom má hodně korunek.
Obsluha dluhu stojí 40 miliard ročně.
Za 2021 (Bobik) vzrostl dluh o 4,4 % na 40,4 % HDP
K HDP je také jediný cca fér ukazatel.
A taky, co to lidem dalo.
Za první 3 čtvrtletí 2022 (Fiala) vzrostl dluh na 43,8 % HDP.
Obsluha dluhu je o 7 miliard vyšší než v 2021 a o 9 víc než v 2016. To bylo kolem 40 miliard a Bobik to tak měl celou dobu až do 2021, kdy to skočilo na 42 mld.
Ono to není jen o dluhu, je to o investicích, zahraničním obchodu, vývozu,
podpoře firem a i toho obyčejného člověka, bez občanů by tam nikdo z nich neseděl a neměl 300 měsíčně.
Tak já nevím...
napsal(a):
To je vždy - velká část jsou úroky. To měly všechny vlády.
A vláda, co přijde po této, to už tady bude Venezuela atp.
Myslí si někdo, že doplácením nesmyslných cen energií na tom bude tato vláda s dluhem lépe?
Pořád nechápu, proč to udělali.
Napadá mě jen jedna možnost, ale ta je tak průhledná, že by snad i toho Bobše překonala :)
Někdo v tom má hodně korunek.
Obsluha dluhu stojí 40 miliard ročně.
Za 2021 (Bobik) vzrostl dluh o 4,4 % na 40,4 % HDP
K HDP je také jediný cca fér ukazatel.
A taky, co to lidem dalo.
Za první 3 čtvrtletí 2022 (Fiala) vzrostl dluh na 43,8 % HDP.
Obsluha dluhu je o 7 miliard vyšší než v 2021 a o 9 víc než v 2016. To bylo kolem 40 miliard a Bobik to tak měl celou dobu až do 2021, kdy to skočilo na 42 mld.
Ono to není jen o dluhu, je to o investicích, zahraničním obchodu, vývozu,
podpoře firem a i toho obyčejného člověka, bez občanů by tam nikdo z nich neseděl a neměl 300 měsíčně.
Tak já nevím...
Jo, všechny vlády, ale platily malé úroky z malého dluhu. Z velkého dluhu jsou holt velké úroky.
Jako nechápete proč zastropovali ceny? No já jsem ráda, že to udělali, i když je mi jasný, že zaplatit to budeme muset taky.
Za první čtvrtletí 2021 vzrostl Babišovi dluh a víc jak 6% HDP, takže i v tomto předčili současnou vládu.

assil
napsal(a):
Jo, všechny vlády, ale platily malé úroky z malého dluhu. Z velkého dluhu jsou holt velké úroky.
Jako nechápete proč zastropovali ceny? No já jsem ráda, že to udělali, i když je mi jasný, že zaplatit to budeme muset taky.
Za první čtvrtletí 2021 vzrostl Babišovi dluh a víc jak 6% HDP, takže i v tomto předčili současnou vládu.
Ten strop byl ale potřeba u výrobce... tam by na manévry nějaký prostor třeba byl.
Doplatit šmejdům cokoli si řeknou, no fakt super nápad :)
Čtvrtletí není dobrý ukazatel pro nikoho, aj pro Fialovu vládu, protože v prvním se vždy dělají hrozné věci, jako třeba nejšílenější půjčka za snad deset 15 let nebo kolik - současná vláda.
Takže se spíše dívat na rok.
Není to víc fér?
Pokud v zimě vyplácím programy Antivir a další, kde se připojily zimní střediska...
Za rok o 3,7 % HDP.
Všiml si někdo, jak hodně Bobeš snížil zahraniční dluh?
Nevšiml.
Rozdal mraky peněz lidem, které budeme vracet všichni.
Současní rozdávají těm, co nepracují + šmejdům s energiemi bianco šeky + pracujícím, kteří pokud nekradou, tak musí na pracák pro příspěvky.
Vidím rozdíl.
Ale to jen tak, aby řeč nestála, tyhle volby jsou mi k ničemu, potřebuji změnu vlády.
A to s těmito kandidáty asi nepůjde.
I když...někomu v současné vládě by z výhry Bobše asi slušně jeblo.
Přišlo mi psaní:
Dobrý den,
chceme Vám velmi poděkovat za to, jak jste zvládli rok 2022. Uvědomujeme si, že nebyl v důsledku ruské
agrese proti Ukrajině vůbec jednoduchý. Ze všech sil proto pracujeme na tom, abychom se zbavili
energetické závislosti na Rusku. Mezitím vláda zavedla strop cen energií jak pro malé a střední podniky, tak
pro ty velké, včetně další formy pomoci s vysokými cenami energií. Jejich přehled jsme se tedy rozhodli
sepsat do přehledného seznamu v příloze.
Děkujeme a přejeme vše nejlepší v roce 2023.
Ministerstvo průmyslu a obchodu
A v příloze: Strop bude stanoven na částku 5 korun za kWh bez DPH (cena za komoditu bez dalších poplatků).
(firmy)
Takže za to doopravdy může válka.
Basta fidli tudle nudle

DEN POTÉ, JE TŘEBA VÍCE PŘEMÝŠLET A VNÍMAT
JINDŘICH KULHAVÝ
Analýzu voleb necháme na vás samotných, nicméně mohutný finiš Petra Pavla v dvou hlavních
metropolích ukazuje, jakou škodnou jsou proevropští intelektuálové z kanceláří umístěných ve
velkých městech. Míra nepochopení vážné situace, ve které se Česká republika pod vedením ideologicky
pomatené a Bruselu či Bílému domu sloužící Pětikoalice nachází, je děsivá.
Je s podivem, kolika lidem ,,vyhovuje“ nejvyšší inflace v Evropě, spuštěná Fialou a jeho
ministry, nejdražší elektřina na světě, přestože ji vyrábíme velmi levně, či riziko odstavení většiny
plynových zařízení napříč domácnostmi, továrnami a elektrárnami. Je překvapivé, že tu vzniká podpora
osobě preferované Pětikoalicí, jejíž představitelé se výrazně podílí na dalším zdražování už tak obrovského
skandálu v podobě emisních povolenek a šířícího se Green Dealu, díky kterému bude u nás uzavřen
automobilový průmysl dosud držící ekonomiku nad vodou. To jsou reálné věci, o kterých nelze diskutovat.
Dále tu máme devastaci školství a zdravotnictví, ukrajinizaci společnosti provázenou navýšením kriminality
o 20 %, přerozdělování společných peněz, z nichž velká část končí někde, kde se dají v pohodě defraudovat,
přičemž se to nazývá jako válečná pomoc Ukrajině. Čti podpora polonacistického režimu
představovaného Zelenským a podporovaným Spojenými státy a Velkou Británií, jejichž zájmy v tomto
teritoriu lze nazývat jakkoliv, jen ne čestnými.
Petr Pavel, který údajně zvítězil o těsných cca 25000 hlasů, patří k tvrdé lampasácké linii bývalého
režimu. Arogantní vystupování bez emocí a tvář bez grimas připomínající pokrového hráče jsou jen částí
jeho osobnosti. Na boj o Hrad byl připravován dlouho a jeho kariéra, v níž byl i druhou nejvýše postavenou
osobou ve strukturách NATO, mu nahrává. Je třeba si uvědomit, že vojenský pakt NATO je víceméně
prodlouženou rukou USA a v podstatě jde o odnož Pentagonu. A jak víme, Spojené státy po absolutní
většinu své historie vedou války po celém světě a mají prsty v tolika ozbrojených konfliktech, že by bylo s
podivem, kdyby ve vedení NATO jeho příslušníci nezískávali militantní manýry a názory. Čemuž napovídá
i spolčení s Fialovou vládou, jejíž protiruské nálady a zbrojní dodávky na Ukrajinu se stávají bezpečnostním
rizikem pro Českou republiku a přibližují nás k zatažení do války proti nejlépe vyzbrojenému státu světa.
Pokud se generál Petr Pavel stane prezidentem, bude riziko povolávání našich synů do zbraně
mnohem vyšší, než tomu bylo dosud, kdy je mobilizace na úrovni vládních diskusí a prozatím
naprosto dobrovolná. I kdyby však válka skončila, Fiala & spol. budou dále plundrovat již tak zničenou
českou ekonomiku ve jménu obnovy Ukrajiny, přestože ve skutečnosti půjde o zvelebování anglosaského
majetku získaného různými fondy korupcí Zelenského režimu i jeho samotného. A Petr Pavel se ničemu z
toho bránit nebude. Přidejme jeho přesvědčení o tom, že se nám i na jeho popud mají razantně zvýšit daně
včetně té z nemovitostí a ptáme se, zda li je český národ opravdu tak tupý, že mu stačí líbivá tvář a oslnivá
kariéra bývalého rozvědčíka převlékajícího kabát dle potřeby? Představa, že nás ve světě reptezentují Fiala a
vedle něj stojící Pavel, je díky jejich názorům děsivá. Navíc zavedením řádu a pořádku se z Čechů
proslulých smyslem pro improvizaci stane národ žijící v polovojenském režimu s velmi okleštěnými
svobodami a možnostmi bránit vlastní identitu. Záměrem vedení vojáků bylo vždy udělat z nich nemyslící
hmotu poslouchající rozkazy a jdoucí na smrt, je-li k tomu vydán povel. Kdo byl na vojně, ví, o čem je řeč.
Posadit lampasáka na Hrad je zásadní omyl, na kterém se jeho voliči podílí.
Ani druhý kandidát na post prezidenta není zrovna ideálem. Předvídat chování Babiše bylo vždy složité
a všichni pamatujeme na jeho lopingy ve vedení vlády. Předvolební kampaň Babiš dělal mnohem levněji,
nepotřeboval žádný tým složený z bývalých státních funkcionářů, stačil mu mág Prchal, jehož úloha nyní
bude ještě náročnější. Babiš má za sebou 8 let ve vládách, jednu z nich vedl. Byl u zvládání pandemie. Zde
je třeba jeho kritikům říct, že řada omezení u nás uvedených do provozu byla oproti Rakousku, Itálii, Francii
či Německu daleko menších a méně důsledně vymáhaných než jinde. Věřte tomu, že být u moci Fiala, byli
bychom na tom díky komukoliv z elit podlézavému Fialovi daleko horší. Pokud by byla u moci Pětikoalice s
Pavlem na Hradu, byl by tu polovojenský řád a očkování by bylo nejen povinné, ale i tvrdě vynucované.
Plno z nás to ustálo a zůstali jsme ,,čistí“. Takže kdo kritizuje Babiše za toto období, musí to brát v
celosvětovém kontextu a uvědomit si, že Big Pharmě podlehli i v Rusku, Maďarsku, Číně a většině světa
úplně stejně, jako v zkorumpované EU vedené nákupčí Leyenovou. Fiala v tandemu s Pavlem by byli
mnohem většími diktátory už jen proto, aby dostali pochvalu od Evropské komise.
Babiš má plno dalších hříchů z minulosti a jeho kariéra se možná zdá být divočejší než u Pavla. Jistě, jeho
podnikání bylo často bezohledné, zaklekávání na konkurenci víceméně trestné, Finanční správa se stala
státem ve státu a její propojení s hospodářskou kriminálkou odstrašující ukázkou zvůle moci. Zvláště, když
se to týkalo všech mimo Babiše a jeho vyvolených. Na druhou stranu měl Babiš přinejmenším v roli
ministra financí a prvních dvou let i ve funkci předsedy vlády snahu snižovat český národní dluh a nebýt
uměle vyvolané pandemie, možná by měl kritiků méně. Snížil by se i jeho morální deficit, přestože ho
řadíme ke globalistické linii. Má navíc schopnost navazovat dobré vztahy s jinými významnými politiky a
nestojí v tak hlubokém předklonu, jako Fiala. Navíc odpor, který proti němu vytváří celá Pětikoalice,
vypovídá o tom, že jim nedává tolik prostoru k provádění plánované destrukce státu, jakou by si Fiala s
Leyenovou přáli. V době absence silné a zásadové opozice ze strany SPD je tak Babiš jedinou možnou silou
schopnou sedět současné vládě za krkem a brzdit ji v jejím rozletu. Aktivní práci pro STB nelze prokázat,
byť svazek existoval a u zaměstnanců v zahraničním obchodu byl standardem. Pavlova velmi aktivní činnost
v KSČ je známou realitou. V tomto je ostuda u obou, že se 33 let po tzv. Sametové revoluci dostali do 2.kola
prezidentských voleb.
Chápeme, že je těžké říct:,,Hodili jsme to Babišovi“. Je však třeba si uvědomit důsledky toho, co se
stane, když to neuděláme. Petr Pavel je zárukou dalšího nekontrolovaného sešupu, do něhož nás vláda
Pětikoalice dostala. A pokud si budou jmenovat i svého předsedu Ústavního soudu kvalit Rychetského, nic
nás v pádu do propasti nezastaví. Směřujeme k sociálním kreditům, ztrátě práva na osobní vlastnictví a
snížené mobilitě na minimum. Už nyní se ve Sněmovně projednávají úpravy Ústavy ČR, které povedou k
militarizaci, umlčení kritiků a odpůrců. Rychetský to posvětí a my všichni se ještě budeme divit, co se bude
dít. Vzpomeňme na poslední volby prezidenta, kdy nakonec Zeman favorizovaného Drahoše překonal, a
zmobilizujme se proti dalšímu liberálovi v osobě Petra Pavla deroucího se k moci. Opravdu se nad tím
zamyslete. I přes Babišovu značnou nedokonalost.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ten strop byl ale potřeba u výrobce... tam by na manévry nějaký prostor třeba byl.
Čtvrtletí není dobrý ukazatel pro nikoho, aj pro Fialovu vládu, protože v prvním se vždy dělají hrozné věci, jako třeba nejšílenější půjčka za snad deset 15 let nebo kolik - současná vláda.
Není to víc fér?
Pokud v zimě vyplácím programy Antivir a další, kde se připojily zimní střediska...
Za rok o 3,7 % HDP.
Nevšiml.
Současní rozdávají těm, co nepracují + šmejdům s energiemi bianco šeky + pracujícím, kteří pokud nekradou, tak musí na pracák pro příspěvky.
Vidím rozdíl.
Ale to jen tak, aby řeč nestála, tyhle volby jsou mi k ničemu, potřebuji změnu vlády.
Přišlo mi psaní:
Dobrý den,
chceme Vám velmi poděkovat za to, jak jste zvládli rok 2022. Uvědomujeme si, že nebyl v důsledku ruské
agrese proti Ukrajině vůbec jednoduchý. Ze všech sil proto pracujeme na tom, abychom se zbavili
energetické závislosti na Rusku. Mezitím vláda zavedla strop cen energií jak pro malé a střední podniky, tak
pro ty velké, včetně další formy pomoci s vysokými cenami energií. Jejich přehled jsme se tedy rozhodli
A v příloze: Strop bude stanoven na částku 5 korun za kWh bez DPH (cena za komoditu bez dalších poplatků).
(firmy)
Basta fidli tudle nudle
Kdo myslíte že ty strany sponzoruje? No ty " šmejdi".😀 A sponzorství je jen další tvář byznysu. Bohužel tu hostinu jim vždy zaplatíte vy všichni. Demokracie je jen dražší verze totality bez možnosti, že se tam jednou dostane někdo rozumný. Demokracie je tak pochroumaná systémem, že už vlastně žádná není. 😐 Co zbylo z původních myšlenek? Lid plete svetry a my si přidáme na výplatě? Kážeme vodu a sami pijeme víno? V době krize a válečné podpory klidně někteří opět končí ve spárech policie kvůli úplatkům? Jako představitel a zákonodárce? Já bych ho nechal do bezvědomí zmrskat na náměstí.😠 Ty máš jít všem příkladem ty špíno jedna. Už by nikdy ani nos nestrčil do funkcí a státní správy. Nebojej se prostě ničeho a sami si mohou vytvářet prostředí pro své "lumpárny". Tak když jim to dovolíte..😐

Ten pan Kulhavý by měl zajít k lékaři.
Nevím o tom, že by dvoumístnou inflaci začal Fiala.
Ach jo, to je ulhaný národ.
napsal(a):
Není to víc fér?
Za rok o 3,7 % HDP.
Nevšiml.
Vidím rozdíl.
Přišlo mi psaní:
Dobrý den,
(firmy)
Basta fidli tudle nudle
Nebojte, já si všimla, jak za Babiše pořád klesal zahraniční dluh.. Ono si totiž lidi nesednou a nekouknou na hospodaření státu....poslouchaj, jen co se říká v televizi.

rapotacka11
napsal(a):
Četli jste?
https://www.ftn.cz/clanky/diky-nadaci-agrofert-ziskala-tn-unikatni-ultrazvukovy-pristroj-s-elastografii-604
To nikoho nezajímá. Fialova podpora svobody Barmských žen je rozhodně důležitější.

Ta nadace dostává peníze jen od součástí holdingu v ČR a SR a rozdává
např. lidem po úrazech, rodičům, co nemají jídlo, auto, benzin, dobrovolným hasičům,
nejsou to úplně malinké částky a je to rychlé.
Dotace nedostává.
On kdyby nebyl expremiér, tak si těch 50 mil. nikdo nevšimne. Kdyby to sám neřekl v televizi.
To je takové standardní odklonění ve velkých firmách ve spolupráci s vládami.
Poděl to je. Bez debat.
A ostatní jsou čistí.
Jen ten Bobeš furt krade :-)
Fiala dostal 95 milionů v dotacích. Na studium demokracie.
Já myslela, že na to chodil do školy. Pak tam jsou smlouvy za 50 mil. se státem, jedna hrozně důležitá o volbách na Slovensku.
A několik dotací má neznámou hodnotu.
Zní to blbě to s neznámou hodnotou.
Ale je to normální.
EU a ČR jsou takto nastaveny. Platíme třeba 200 tisíc za letáček. Já si knihy nechám tisknout za čtvrtinovou cenu a za třetinovou, když jsou tam reklamy (jiná DPH).
Smiřte se s tím.
Pavlik to rozhodně nezmění.
Bobeš samozřejmě také ne.
Smutné to je tady celé.

assil
napsal(a):
Tak ani nezajímá, ukradnout 50 milionů a jako úlitbu dát z toho 5 milionů na přístroj holt hodně lidí neocení.
Nejste v obraze, Ale to mě nepřekvapuje. Těch 50 milionů už dávno vrátil.

assil
napsal(a):
Tak ani nezajímá, ukradnout 50 milionů a jako úlitbu dát z toho 5 milionů na přístroj holt hodně lidí neocení.
A kdopak to olajkoval ? Aha, další, co není v obraze. Nebo nechce být ?

lupus4
napsal(a):
Šáhla jsem po starším příspěvku - Lupusi, prosím, čím vás zaujal generál ?

rapotacka11
napsal(a):
Fešák.
Ten knír, ta čepice, ten kamenný obličej hráče pokru ( nebo konfidenta? )

napsal(a):
Ten knír, ta čepice, ten kamenný obličej hráče pokru ( nebo konfidenta? )
Pardon. Třeba odpoví Lupus sám.......

rapotacka11
napsal(a):
Povrchním babám se líbí.
Vyslechnuto v dopravním pr. : "Proč furt každýmu vadí, že byl (je?) špion? To je James Bond taky a nevadí to nikomu!"

assil
napsal(a):
https://www.denik.cz/ekonomika/imoba-vratila-dotaci-50-milionu-korun-na-capi-hnizdo-20180629.html

napsal(a):
Šáhla jsem po starším příspěvku - Lupusi, prosím, čím vás zaujal generál ?
Nějak jsme to zakecaly.
napsal(a):
https://www.denik.cz/ekonomika/imoba-vratila-dotaci-50-milionu-korun-na-capi-hnizdo-20180629.html
Takže podle vás jakože když se zloději na krádež přijde a musí ukradnutou věc vrátit, tak je vše OK a nic se neděje? No vězte, že spousta lidí to fakt vidí jinak. A nějakým darem to fakt nesmázne.
Tak co koluje, jako to mě vůbec nenapadlo.
Od roku 1975 u nás platí železné pravidlo. Hlava státu má příjmení na pět písmen. Přes to nejede vlak. Ani v dalších pěti letech to nebude jinak. Kdyby to onehdy někdo prozradil Schwarzenbergovi nebo Drahošovi, mohli sami podpořit kandidáta se správným příjmením.

assil - obdivuji vás, že stále vysvětlujete
Pro mne už dna v této diskuzi bylo dosaženo.
Někteří ale hrabou dál hlouběji a hlouběji.
Na některé zdejší provařené nicky platí víc jak hýždě na hrnec věta "vysvětlt lze vše, ale bohužel ne každému".
napsal(a):
Na některé zdejší provařené nicky platí víc jak hýždě na hrnec věta "vysvětlt lze vše, ale bohužel ne každému".
No asi proto, že myslím, že to tady čte mnohem víc lidí než přispívá a určitě se někdo z nich dokáže zamyslet nad fakty.
Že nepřesvědčím zdejší kliku, to je mi jasný.
A musím říct, že je to i zajímavý nahlídnout takhle do jiné bubliny, v té mojí nikoho takového neznám.
neverend

XXX.XXX.153.42
napsal(a):
Což znamená, že teď už můžeme jen stoupat.😀😀

Tak jsem si říkala, že důchod bude nula nula nic, i když osvč dává měsíčně minimálně 2800 - 2900,
tak se jim na to vy, důchod je za dlouho a kdo ví, kam až ho odsunou... tak spoření a s.r.o.
A šup, do 500 bez příspěvku :D To je přece logické, když teď lidé mají méně peněz, tak mají dát víc :D :D
Dám 1000 měsíčně, dostanu 180 a ty mi sežere inflace.
Dno je tahle vláda.
A čím déle tu bude, tím víc bude lidem hrabat a budou chtít zpět komunisty nebo něco takového.
Tak to je. Zeptejte se lidí na vsi.

assil
napsal(a):
No asi proto, že myslím, že to tady čte mnohem víc lidí než přispívá a určitě se někdo z nich dokáže zamyslet nad fakty.
Že nepřesvědčím zdejší kliku, to je mi jasný.
A musím říct, že je to i zajímavý nahlídnout takhle do jiné bubliny, v té mojí nikoho takového neznám.
Fakt je ten, že Babiš ve svých firmách zaměstnává 40000 lidí. Kolik odvádí jen za zaměstnance daně do státního rozpočtu si spočítejte. Až ty firmy vyvede do daňového ráje.......Až je prodá cizímu kapitálu a ten to zavře, jako zavřel cukrovary, čokoládovny, mlékárny.....Ale klidně na něj plivejte naučené sliny dál. Pak se budete divit, jak hluboko můžete klesnou spolu s republikou.

Klidně nahlížejte spolu s Tunou :
Praha a láska musí zvítězit nad vsí a nenávistí ! ( Chudák Havel )

A čím déle tu bude, tím víc bude lidem hrabat a budou chtít zpět komunisty nebo něco takového.
Ale tak to není. Komunistické manýry tady zavádí tahle vláda. Znáte to : I pod jiným jménem bude růže vonět stejně.

https://www.youtube.com/watch?v=esz7C_O46T4
Na tohle se podívejte.
Komentář netřeba.
Vypadá to že prezidentem bude Petr Kolář
a generál Pavel bude jen jeho tiskový mluvčí.
Kdo je to Petr Kolář se dá vyguglit ,není to moc hezké čtení,
diplomat to určitě není. Spolu se svým synem sochobijcem
a Fialovou vládou budou hrotit nenávist k Rusku a podporovat
angažovanost ve válce na Ukrajině v bláhové iluzi ,
že srazí Putina na kolena konvenční přesilou.(disk. PL)
napsal(a):
Fakt je ten, že Babiš ve svých firmách zaměstnává 40000 lidí. Kolik odvádí jen za zaměstnance daně do státního rozpočtu si spočítejte. Až ty firmy vyvede do daňového ráje.......Až je prodá cizímu kapitálu a ten to zavře, jako zavřel cukrovary, čokoládovny, mlékárny.....Ale klidně na něj plivejte naučené sliny dál. Pak se budete divit, jak hluboko můžete klesnou spolu s republikou.
Je tu i spousta dalších firem zaměstnávajících stejné množstí lidí a to Čechy, na rozdíl od Agrofertu, kterej si dováží cizince, co tam budou makat za minimální mzdu a taky odvádějí daně.
A tak tady to máme pěkně shrnuto aneb poslední rok prokremelské propagandy
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-stastne-pondeli-jindricha-sidla-7-sezona-je-to-genius-putinovi-uzitecni-idioti-zazivaji-tezke-casy-214496

assil
napsal(a):
Je tu i spousta dalších firem zaměstnávajících stejné množstí lidí a to Čechy, na rozdíl od Agrofertu, kterej si dováží cizince, co tam budou makat za minimální mzdu a taky odvádějí daně.
Ale tohle už nemyslíte vážně, že ne?
Kvasiny škodovka - 11 tisíc zaměstnanců, z toho 3 tisíce cizinců.
Jiné podniky na tom jsou podobně.
Škoda Boleslav, tam se tomu říká Škoda ghetto.
10 % kmenových jsou cizinci, další víc jak 3 tisíce tam je jen z Manpoweru
a hádka je s menšími agenturami, co tam mají lidí - nikdo neví kolik a jak se tam dostali, říká se, že nelegálně.
Rok 2021: přes 740 tisíc cizinců zde pracovalo.
A přibývají.
Na jihu znám fabriku, o které se povídalo - hnusná kuřata od babiše, ale ona patří polákům a poláky zaměstnává :D Ale jak je to kuře, je bobika :D
A mají tam kamery, kterými hlídají, jak dlouho jsou lidé na WC.
Já být bohatá, tak si jdu koupit ostrov a na nějaké české daně víte co.
Ti lidé, co tu pracují, si tu i něco koupí, možná jídlo, kdo ví, to jsou peníze do kasičky státu.
A my také pracujeme jinde.
Tady v okrese pracuje za minimálku strašná spousta lidí a není to ani lehká práce u pásu, dost kilo a směny.
Jsou to češi a v českých firmách.
Jako jo, bobika má spoustu másla na hlavě,
ale koukáme objektivně?
Já se třeba už tři dny snažím překonat ten odpor k oběma. Fakt se snažím.

Jak to tedy je?
Ti, co volí generála - běžte volit, jinak váš hlas propadne Babišovi.
Ti, kteří volí Babiše - běžte volit, nebo váš hlas propadne generálovi
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jak to tedy je?
Jak asi musí připadat ty naše kočko-myší války těm skutečně vlivným a bohatým? 😀 Stejně to nic nezmění a majitel stovek bytů v Praze například jím bude nadále. Ať na hradě sedí Petr nebo Pavel. Pradon, Andrej nebo Pavel.😀 Hlavně se povedlo poslední léta společnost rozdělit hlavně válkou na Ukrajině a teď ještě volbou prezidenta.. Jj, rozděl a panuj.🙂
z FB (zcizeno)
https://www.facebook.com/pavla.pavlii/videos/533412998758745
Měli bychom si uvědomit,
že generálové války často vyhlašují,
ale málokdy v nich umírají...
Tu čest přenechávají nám dole...😢
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=esz7C_O46T4
Na tohle se podívejte.
Komentář netřeba.
Co je na tom špatného?
Já ji nevolila, ale holt si získala přízeň, asi hlavně mladých lidí, a třeba mně je to vyjadřování náklonnosti těch mladých sympatické. Nedělají nic nepatřičného, frenetický potlesk a jásot.
napsal(a):
Jak to tedy je?
No a pak jsou tací, kteří holt asi volit nepůjdou...a já to velmi vážně zvažuji také.

fikovnice
napsal(a):
No a pak jsou tací, kteří holt asi volit nepůjdou...a já to velmi vážně zvažuji také.
To je právě oč tu běží. Kdo dostane náš hlas? Nebo to bude půl na půl?

neverend
napsal(a):
Jak asi musí připadat ty naše kočko-myší války těm skutečně vlivným a bohatým? 😀 Stejně to nic nezmění a majitel stovek bytů v Praze například jím bude nadále. Ať na hradě sedí Petr nebo Pavel. Pradon, Andrej nebo Pavel.😀 Hlavně se povedlo poslední léta společnost rozdělit hlavně válkou na Ukrajině a teď ještě volbou prezidenta.. Jj, rozděl a panuj.🙂
Společnost byla rozdělená dávno před válkou na Ukrajině. Společnost rozdělila hned první přímá volba prezidenta. A pak místo aby demokraté - ti, kteří se jimi nazývají - nepřijali volbu většiny. A média pilně podporovala tento rozkol ve společnosti.
A dále přilévá nenávist prohlášeními "kdo nejde s námi, jde proti nám". A já mám pořád dojem, že už jsem to někde slyšela.
V Americe by to vyřešili jednoduše ( 1963) a byl by klid.

fikovnice
napsal(a):
Co je na tom špatného?
Já ji nevolila, ale holt si získala přízeň, asi hlavně mladých lidí, a třeba mně je to vyjadřování náklonnosti těch mladých sympatické. Nedělají nic nepatřičného, frenetický potlesk a jásot.
Já jsem snad napsala, že je na tom něco špatného? Milá Fíkovnice, co mi to podsouváte? Takových potlesků už jsem slyšela ( na všelijakých schůzích a sjezdech a sezeních......).

rapotacka11
napsal(a):
z FB (zcizeno)
Měli bychom si uvědomit,
že generálové války často vyhlašují,
ale málokdy v nich umírají...
Tu čest přenechávají nám dole...😢
Tak už ani do kostela voliči Babiše nesmí? Takové milé demokratické rozhodnutí.
A to jeho vyjádření ( nakonec jen opakuje Fialu ) " volte demokratického kandidáta ". Jsou vůbec ty voby demokratické, neměli by dohlídnout zahraniční pozorovatelé a volby zrušit ? Když jen jeden z kandidátů je demokratický ? Je to vůbec v demokratickém státě přípustné ?

Nedělají nic nepatřičného, frenetický potlesk a jásot.
A mají nad čím jásat? 13,5%. Přece odhad byl 27%. Předpoklad pro druhé kolo byl Pavel x Nerudová.
Farář je demokrat a druhé=staré video také o čemsi svědčí.
https://www.youtube.com/watch?v=Mu1udSjOPJI&app=desktop
Stejná úroveň.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Společnost byla rozdělená dávno před válkou na Ukrajině. Společnost rozdělila hned první přímá volba prezidenta. A pak místo aby demokraté - ti, kteří se jimi nazývají - nepřijali volbu většiny. A média pilně podporovala tento rozkol ve společnosti.
A dále přilévá nenávist prohlášeními "kdo nejde s námi, jde proti nám". A já mám pořád dojem, že už jsem to někde slyšela.
V Americe by to vyřešili jednoduše ( 1963) a byl by klid.
Když ono není důležité co chtějí lidé, ale co chce těch pár lidí "nahoře". Na slovensku přeci bylo proti podpoře Ukrajiny zbraněmi snad 80% obyvatel a dbá někdo vůle lidu? V pravém demokratickém zřízení by muselo být referendum.🙂 U vás by to bylo třeba méně, ale stejně by to byla většina pravděpodobně. Lidem to neříkejte Orionko, ale takhle se chová totalita.😐

Kupte si hřebeny
Blíží se všivé časy
Zítřek je oděný
Do šatů trhana
Jdou trávou hyeny
Na svoje hodokvasy
Mám kufry sbaleny
Už časně od rána
Za město na louku
Přijely kolotoče
Pán v rudém klobouku
Kříčí do tlampače
Ve džberu na mouku
Zahlédneš červotoče
V krajině pavouků
Je mouchám do pláče
Mám oči od černi
A srdce od inkoustu
Proroci mizerní
Už jste žold dostali
Za svitu lucerny
Jdem jako stáda chroustů
Po schůdcích do herny
Abychom prohráli..
Viděl jsem podél cest
Aleje plné hesel
Vztyčenou k nebi pěst
A muže který nese
Vlajku a na ní krev
Lidí jež pod ní stáli
A z dálky hučel zpěv
Internacionály
(Nohavica 2012)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.165

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S mírem a bezpečností to zase moc nepřehánět že
Nevím, co chtěl Babiš v roce 2019, ale vím, že současná vláda předložila sněmovně změnu ústavy v tomto smyslu.

Poslanecká sněmovna už projednala v prvním čtení tuto novelu Ústavy ČR.

napsal(a):
Poslanecká sněmovna už projednala v prvním čtení tuto novelu Ústavy ČR.
Body a, b, c v ústavě jsou. Vláda usiluje o přidání bodu d.
Když si pustíte Bobošíkovou, tak nejlepší je vyjádření M. Bendy ve smyslu, že je to důležité, protože kdyby rozhodoval parlament, moc by se o tom mluvilo a lidi přece nemusí vědět všechno. Pusťte si to, ať slyšíte originál.

napsal(a):
Body a, b, c v ústavě jsou. Vláda usiluje o přidání bodu d.
Když si pustíte Bobošíkovou, tak nejlepší je vyjádření M. Bendy ve smyslu, že je to důležité, protože kdyby rozhodoval parlament, moc by se o tom mluvilo a lidi přece nemusí vědět všechno. Pusťte si to, ať slyšíte originál.
Ano jsou.
A žila jsem v tom, že by to mělo být tak, že body a,b,c,d v odstavci 4 budou nahrazeny pouze vyznačeným. Ale nesleduju to podrobně.
Pustím, díky.

Marek Řezanka - Stal se pochodní
http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=17270
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Marek Řezanka - Stal se pochodní
http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=17270
Zcela zbytečná smrt.😐 Šmejdi se tam dostanou vždy. Klidně převléknou kabát a jede se dál pod novou " vlajkou". Jednou kupředu levá a když se to nehodí, tak zase pravá. Jednoho takového budete možná mít za prezidenta,že? 😀 Tatík mi na to řekl: Tito lidé procházeli nejpřísnějšími prověrkami stran jejich loajality k systému a straně. Pavel byl mistrem lži pokud prošel bez skutečného přesvědčení. Ostatně tatík procházel stejným systémem a dodnes svou vizi neopustil.🙂 To je frajer a že kvůli tomu zažil problémů.😐

neverend
napsal(a):
Zcela zbytečná smrt.😐 Šmejdi se tam dostanou vždy. Klidně převléknou kabát a jede se dál pod novou " vlajkou". Jednou kupředu levá a když se to nehodí, tak zase pravá. Jednoho takového budete možná mít za prezidenta,že? 😀 Tatík mi na to řekl: Tito lidé procházeli nejpřísnějšími prověrkami stran jejich loajality k systému a straně. Pavel byl mistrem lži pokud prošel bez skutečného přesvědčení. Ostatně tatík procházel stejným systémem a dodnes svou vizi neopustil.🙂 To je frajer a že kvůli tomu zažil problémů.😐
O J. Palacha se neotírejte !
https://www.youtube.com/watch?v=nVUcA2TZB4s

A kvůli tomu se rozhádaly rodiny, babičkám je vyhrožováno, že neuvidí vnoučata, rodičům, že jim děti schovají občanku, případně je zamknou doma.
Kvůli tomu si lidi mažou kamarády z telefonu.......
Já jen dodám "Heč"