Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Tak já mám nasazeno....vím podle mojí maminky, že ta se přeci jen trochu bojí a respirátor nosí nasazen všude...bydlí ve městě...a pak je taková dotčená, že potkává lidi, co nemají tu tlamu zakrytou a je jedno, že jsou od ní 10 metrů.
Vidím to i u nás ve čtvrti, důchodci nosí poctivě zakryté, i když kolem nich nikdo není, tak je ode mne jenom slušnost mít tu tlamu zakrytou taky, i když jdu po druhé straně ulice.
Navíc...jdu třeba liduprázdnou ulicí, ale za rohem se najednou těsně potkám s člověkem.
Večer jsem v parku sama, tak tam zakryto nemám....ale tomu je asi konec, protože mi manžel říkal, že park zavřeli, já tam teď dva dny nebyla....je to takový multifunkční malý park a je tam povícero dětských hřišť, tak asi kvůli tomu..
Musím kouknout až pojedu večer z práce, jestli je zavřeno. Jestli jo, tak je mi to kvůli tomu mému dědečkovi líto...byla to pro něj vzdálenost na prochajdu tak akorát, park má kolem dokola asi 500 metrů, tak podle toho jak mu to šlapalo jsme udělali 1-3 okruhy a domů a teď to vypadá, že budeme chodit mezi barákama
Tak já mám nasazeno....vím podle mojí maminky, že ta se přeci jen trochu bojí a respirátor nosí nasazen všude...bydlí ve městě...a pak je taková dotčená, že potkává lidi, co nemají tu tlamu zakrytou a je jedno, že jsou od ní 10 metrů.
Vidím to i u nás ve čtvrti, důchodci nosí poctivě zakryté, i když kolem nich nikdo není, tak je ode mne jenom slušnost mít tu tlamu zakrytou taky, i když jdu po druhé straně ulice.
No ono asi fakt záleží jak kde... Já tady občas někoho na těch 10 metrů třeba potkám - na té druhé straně chodníku nebo na té zahradě. Ale on tu roušku (respirátor už vůbec) taky nemá a nechystá se ji nasadit.. Takže předpokládám, že mu nevadí, že ji nemám já . A to jsou to většinou starší lidi, důchodci. Ono to tady na vesnici asi celkově lidi berou jinak. Že bych se za "rohem" potkala s člověkem tady taky nehrozí. Důchodci se tu občas po vesnici prochází, samy (nebo v párech) a roušku ani respirátor nemá nikdo z nich, ale jak už jsem psala - s nikým nepřijdou do kontaktu (a nejsem si ani jistá, jestli by si ji vzali v případě toho kontatku, ale to už je zas jiná).
Andrýsek3
napsal(a):
Nevíte někdo, kolik může mit člověk protilatek na covid, aby bylo v pořádku se nechat očkovat? Včera jsem byla na odběrech, covid prodělán před dvěmi měsíci a ve středu bych měla jit na očkování.. Tak čekám na čísla, ale vlastně nevím, co je ok a co ne. 🤔
Můžu se zeptat...To je někde uvedeno, že pokud má člověk nějaké protilátky z prodělání covidu, tak je to očkování nebezpečné? Nějak mi ta informace úplně unikla. A taky bych měla jít snad brzy na očkování. Odběry jsem si teda dělat nenechala.

marcelaamax
napsal(a):
No ono asi fakt záleží jak kde... Já tady občas někoho na těch 10 metrů třeba potkám - na té druhé straně chodníku nebo na té zahradě. Ale on tu roušku (respirátor už vůbec) taky nemá a nechystá se ji nasadit.. Takže předpokládám, že mu nevadí, že ji nemám já . A to jsou to většinou starší lidi, důchodci. Ono to tady na vesnici asi celkově lidi berou jinak. Že bych se za "rohem" potkala s člověkem tady taky nehrozí. Důchodci se tu občas po vesnici prochází, samy (nebo v párech) a roušku ani respirátor nemá nikdo z nich, ale jak už jsem psala - s nikým nepřijdou do kontaktu (a nejsem si ani jistá, jestli by si ji vzali v případě toho kontatku, ale to už je zas jiná).
Já pamatuju na jaře, jak jsme byli vycvičení. Byli jsme na výletě v Moravském Krasu, sestupovali jsme do Adamova, roušky na ksichtě a nějaká starší paní na nás volala, ať to sundáme.
Naopak třeba v autobuse, když jsem jela od doktora, tak tam nějaký starší pán zase řádil, že řidič nemá otevřeno střešní větrání, že ten virus musí ven.
Teď nikam nechodím, nejezdím, tak zážitky nemám.

Zrovna jsme dnes potkali pána 80+, co vždy dává psovi piškoty a prohodíme pár slov, a byl bez roušky....
U nás na venčení nemám nic, ani u sebe. Ale jsem na kraji vesnice a nikoho nepotkám, a kdyby náhodou, tak se dá vyhnout obrovským rozestupem.
Včera jsem byla se psem na rehábce v Praze, je to na sídlišti. Cestou tam jsem poctivě nasadila respirátor. Ale cestou z rehábky zpět k autu, jsem ho sundala hned jak jsem vylezla z budovy. Byla jsem po tý hodině dost vyřízená a potřebovala jsem se dostat do stavu, v kterým můžu řídit. Procházela jsem se se psem po zatravněných plochách a všem se zdaleka vyhýbala...
Koupila jsem ty jednorázový nanoroušky, snad to bude fakt o něco lepší, než respirátor...
Minie
napsal(a):
Můžu se zeptat...To je někde uvedeno, že pokud má člověk nějaké protilátky z prodělání covidu, tak je to očkování nebezpečné? Nějak mi ta informace úplně unikla. A taky bych měla jít snad brzy na očkování. Odběry jsem si teda dělat nenechala.
No mě tim furt někdo straší ze všech stran, že pokud by měl člověk v těle hodně protilatek a pak šel na očkování, tak by toho asi bylo moc a mohl by z toho být nějaký problém. Ale nějaký relevantní zdroj taky nemám. Jednou jsem to slyšela v televizi. Kolegyně mela těžký průběh, hodně protilatek přes 200 a doktorka ji řekla, že očkování až za pul roku. Jinak běžně asi 3 měsíce po prodělanem covidu. U mě to bude asi 2,5 měsíce a čekám na výsledky těch protilatek. :D
Andrýsek3
napsal(a):
No mě tim furt někdo straší ze všech stran, že pokud by měl člověk v těle hodně protilatek a pak šel na očkování, tak by toho asi bylo moc a mohl by z toho být nějaký problém. Ale nějaký relevantní zdroj taky nemám. Jednou jsem to slyšela v televizi. Kolegyně mela těžký průběh, hodně protilatek přes 200 a doktorka ji řekla, že očkování až za pul roku. Jinak běžně asi 3 měsíce po prodělanem covidu. U mě to bude asi 2,5 měsíce a čekám na výsledky těch protilatek. :D
Tak to jste mě těď docela vyděsila. Já sice nijak prokazatelně covid neprodělala. Ale člověk vlastně nikdy neví,že? A nemluvilo se o tom spíš v tom smyslu, že právě po prodělání má člověk vlastní obranné látky a nepotřebuje očkovat? Aby jako nezabíral místo těm bez protilátek. To mi teď bude vrtat hlavou.

petr008
napsal(a):
Nechápu čeho se všichni bojí. Kuřáci vždy s oblibou říkávali, že na něco se umřít musí...
A teď když tu máme konečně příležitost, tak si všichni začnou zakrývat hubu, jako by se té smrti báli, tak jak to teda je?
Jednoduše, na světě jsme jen jednou a nikomu se umřít nechce. Je tu tak krásně, přes všechny ty blbí lidi, fakt krásně.

elisak
napsal(a):
U nás na venčení nemám nic, ani u sebe. Ale jsem na kraji vesnice a nikoho nepotkám, a kdyby náhodou, tak se dá vyhnout obrovským rozestupem.
Včera jsem byla se psem na rehábce v Praze, je to na sídlišti. Cestou tam jsem poctivě nasadila respirátor. Ale cestou z rehábky zpět k autu, jsem ho sundala hned jak jsem vylezla z budovy. Byla jsem po tý hodině dost vyřízená a potřebovala jsem se dostat do stavu, v kterým můžu řídit. Procházela jsem se se psem po zatravněných plochách a všem se zdaleka vyhýbala...
Koupila jsem ty jednorázový nanoroušky, snad to bude fakt o něco lepší, než respirátor...
Mně se kupodivu líp dýchá v respirátoru než v jednorázové chirurgické roušce. Nanoroušku jsem nezkoušela...

"opravdu u vás i na vesnicích všichni chodíte v respirátorech?"
pouze do obchodu apod.
venku to po nás nikdo nechce, ani vládní nařízení
to požaduje v zastavěném prostoru obce chirurgickou roušku a to bez ohledu na přítomnost či nepřítomnost dalšího člověka
ta je rozhodující pro nasazení roušky v nezastavěném území
fikovnice
napsal(a):
Ono, tady chybí plno lidí - "Koňadra", "Scylla", pak sem chodil muž, který zde měl genderově velmi zvýhodněné postavení , ale nemůžu si vzpomenout na jeho nick. Jen vím, že se mu líbil Floček .
Ano, tak z mužů tady už dlouho nebyl ten, co měl hladkosrstého foxteriéra - nick už si nepamatuju. Potom ten s chrticí Alínou...jo a dr. Jahoda.
napsal(a):
Já si ale myslím, že to není nic proti ničemu. Tu roušku nařídili v zastavěném území, kde budete potkávat víc lidí na vzdálenost menší než 2 metry, teda aspoň tak to chápu. A když nikoho nepotkáváte, tak to přece nemá smysl. Nemůžete nikoho nakazit a nikdo nemůže nakazit vás a přece se nebudete dusit v roušce.
Jinak ve sdělovacích prostředcích pořád píšou, jak se počty pozitivních zvyšují a že opatření tudíž nikdo nedodržuje. Psali to už v pondělí. Ale to se přece ještě nemohlo nijak projevit. Cestování ven do zahraničí je stále povoleno, třeba ten Zanzibar, tam nic nevyžadují, covid vůbec neřeší, u Invie má stále několik lidí tento zájezd zaplaceno. Stačí prý test po návratu. Podle mě nestačí. A nedělám si iluze, že kdo bude chtít vycestovat kamkoliv, tak vycestuje.
To chápete špatně, od března v zastavěném území respirátor vždy, mimo zastavěná území platí ty 2 metry. Že to je nesmysl je jedno.
Terven
napsal(a):
Ano, tak z mužů tady už dlouho nebyl ten, co měl hladkosrstého foxteriéra - nick už si nepamatuju. Potom ten s chrticí Alínou...jo a dr. Jahoda.
Je dobrý, jak si člověk pamatuje lidi podle psů, a nejen tady na diskuzi . Ze mě má většina známých srandu - se vždycky bavíme o někom, a oni říkají jméno, a kde pracuje a že žije s touhle, a kdo je jeho máma, kde bydlí.. a já vůbec nevím... a pak vždycky vyletím a "jo počkéééj, to je ten co má toho a toho psa, už vím"... Na psy mám velkého pamatováka

assil
napsal(a):
To chápete špatně, od března v zastavěném území respirátor vždy, mimo zastavěná území platí ty 2 metry. Že to je nesmysl je jedno.
Já jsem vycházela zde z tohoto a ta zdravotnická rouška by tu normu splňovat měla, dle uváděných informací.
https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/nouzovy-stav-a-mimoradna-opatreni-_-co-aktualne-plati-180234/#ochrana_dychacich_cest_nove
Asi to fakt chápu blbě. Ale na 2 metry stejně nikoho nepotkávám.

napsal(a):
Já jsem vycházela zde z tohoto a ta zdravotnická rouška by tu normu splňovat měla, dle uváděných informací.
https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/nouzovy-stav-a-mimoradna-opatreni-_-co-aktualne-plati-180234/#ochrana_dychacich_cest_nove
Asi to fakt chápu blbě. Ale na 2 metry stejně nikoho nepotkávám.
https://www.niszp.cz/cs/ustenka-jako-zdravotnicky-prostredek

napsal(a):
https://www.niszp.cz/cs/ustenka-jako-zdravotnicky-prostredek
Stačí jen, jestli může být nebo nemůže. Dostali jsme od zaměstnavatele tuto a z toho jsem usoudila, že může. Teď teda nevím....

napsal(a):
Stačí jen, jestli může být nebo nemůže. Dostali jsme od zaměstnavatele tuto a z toho jsem usoudila, že může. Teď teda nevím....
Záleží, jakou normu splňuje. Pokud splňuje ČSN EN 14683+AC, resp. je zdravotnickým prostředkem dle směrnice Rady 93/42/EHS, je to ok. My máme vyhovující od Good mask.
Já pro změnu nevěděla, že mám mít venku (i při kontaktu na více než 2 m v zastavěném území) zakryté dýchací cesty. 😳

petr008
napsal(a):
Přehlídka fašankových strašidel? Dobrá masopustní hudba i kostýmy, ale u nás na dědině jsme mívali lepší .
To víte, jsem starší ročník a je to prostě nostalgie, no. Však to poslouchat nemusíte, nikdo vás nenutí. Já se taky nevysmívám dnešní hudbě a taky mně přijde děsná.

napsal(a):
Musí to mít "ČSN EN 14683+AC". Tím splní požadavky.
Pak mají ještě číslo - I, II a R. Jednička je nejtrapnější, dvojka lepší, R je v cajku i pro chirurgii. A vše tohle = zdravotnický prostředek.
Vše ostatní je šmejd, smrdí, je jedovatý a rozhodopádně nechrání proti ničemu a nikomu. Tudíž jsem po hodinové studii vymyslela nanoroušky spurtex a pro jistotu ani nikam nejdu jako poslední tři roky :-)

napsal(a):
Záleží, jakou normu splňuje. Pokud splňuje ČSN EN 14683+AC, resp. je zdravotnickým prostředkem dle směrnice Rady 93/42/EHS, je to ok. My máme vyhovující od Good mask.
Já pro změnu nevěděla, že mám mít venku (i při kontaktu na více než 2 m v zastavěném území) zakryté dýchací cesty. 😳
Tak to teď prohlížím a nic u toho není, jen 5 roušek dohromady z obrázku výše v sáčku.

napsal(a):
Tak to teď prohlížím a nic u toho není, jen 5 roušek dohromady z obrázku výše v sáčku.
Přiznám se, že bych si to na obličej nedala, pokud nemám jistotu, že to splňuje normy. Ještě abych tak dýchala nějaké jedy...

Terven
napsal(a):
S Alínou byl Aliens_II

napsal(a):
OK, tak radši budu brát ten respirátor, ten označení má.

já jsem normální kriminálník. po vsích chodím bez roušky, chodím na procházky mimo katastr i nakupovat mimo okres a tak.

Minie
napsal(a):
Tak to jste mě těď docela vyděsila. Já sice nijak prokazatelně covid neprodělala. Ale člověk vlastně nikdy neví,že? A nemluvilo se o tom spíš v tom smyslu, že právě po prodělání má člověk vlastní obranné látky a nepotřebuje očkovat? Aby jako nezabíral místo těm bez protilátek. To mi teď bude vrtat hlavou.
Myslím, že můžete být v klidu. Pokud byste covid náhodou prodělala bezpříznakově, pravděpodobně nebudete mít tak vysokou hladinu protilátek, aby to způsobilo nějaký problém.
Gerhild
napsal(a):
U nás na vsi a na procházky nosím nákrčník s nanovlákny, je příjemný a v dnešním počasí - objektivně dva nad nulou, subjektivně mínus deset a vichry zimy k tomu - i dost praktický. Na pochůzky ve městě respirátor celou dobu, ale snažím se to maximálně zkrátit, nedělají mi dobře.
Nenosím nic, když jdu se psem na pastvinu, tak minu 2 baráky a pak už mám šanci potkat jedině krávy. A když jdem do lesa nebo na louku, tak ani je. Ale my jsme pidi vesnička na Šumavě a je svátek, když někoho vůbec potkám.
napsal(a):
OK, tak radši budu brát ten respirátor, ten označení má.
Jo, ono ty obvyklé modré roušky žádné označení nemají.
Ale já koupila i nanoroušku bez označení, to si člověk nevybere, ale k tomu má alespoň papír.
U nás teda na pidivesnici nikdo nic nenosí, já taky, když někoho semtam potkám, není problém se vyhnout na pár metrů.

foxe měl Arni
Jsem zjistila, že dva čeští výrobci si certifikaci vymysleli.. Nano Med.Clean a Rehabiq.. jedno je zdravotnický prostředek, další ne, ale laboratoř, která je měla testovat, Nelson lab, řekla, že jeden ze tří papírů si naše šikovná česká firmička upravila.
Nechám si svou dvouvrstvou bavlněnou roušku s damaškem do krámu a jinak nic a nic a nic, zavřete mě, mi to je fuk, hlavně jestli tam dobře vaří.

napsal(a):
foxe měl Arni
Jsem zjistila, že dva čeští výrobci si certifikaci vymysleli.. Nano Med.Clean a Rehabiq.. jedno je zdravotnický prostředek, další ne, ale laboratoř, která je měla testovat, Nelson lab, řekla, že jeden ze tří papírů si naše šikovná česká firmička upravila.
Nechám si svou dvouvrstvou bavlněnou roušku s damaškem do krámu a jinak nic a nic a nic, zavřete mě, mi to je fuk, hlavně jestli tam dobře vaří.
... akorát, že jestli vás zavřou, tak vám stejně nějakou roušku či respirátor přidělí.

napsal(a):
... akorát, že jestli vás zavřou, tak vám stejně nějakou roušku či respirátor přidělí.
Esi k tomu bude svíčková a makovej nebo ořechovej závin, splňuje to moji normu.

petr008
napsal(a):
Přehlídka fašankových strašidel? Dobrá masopustní hudba i kostýmy, ale u nás na dědině jsme mívali lepší .
Tak a protože je pátek, tak ještě přidám a očekávám, že budete namítat něco v tom smyslu, jako moje maminka.
https://www.youtube.com/watch?v=CLYlamyqRAg
Andrýsek3
napsal(a):
Nevíte někdo, kolik může mit člověk protilatek na covid, aby bylo v pořádku se nechat očkovat? Včera jsem byla na odběrech, covid prodělán před dvěmi měsíci a ve středu bych měla jit na očkování.. Tak čekám na čísla, ale vlastně nevím, co je ok a co ne. 🤔
No, mně teda řekli, že tři měsíce se nemusím o očkování vůbec zajímat. Ale víš, že můj průběh byl (doufám, že tam můžu dát ten minulý čas) hrozný . Věřím a doufám, že mám teď zaktivovanou jak buněčnou imunitu, tak protilátkovou. Tak jestli bys neměla ještě "chvíli" počkat...??? Mmch. od jaké firmy budeš mít Andri vakcínu?
Terven
napsal(a):
Jo jo, a já mám na mysli "Hodoňáka" - teď jsem si vzpomněla, že to byl on, co mi chválíval Flokyho... A ten, co měl Alínu, tak toho samozřejmě také dobře pamatuji.
Ale ten nick "Hodoňák" mi zničehonic naskočil, a to už jsem si říkala, že mi COVID zničil i veškeré kognitivní funkce!

fikovnice
napsal(a):
Jo jo, a já mám na mysli "Hodoňáka" - teď jsem si vzpomněla, že to byl on, co mi chválíval Flokyho... A ten, co měl Alínu, tak toho samozřejmě také dobře pamatuji.
Ale ten nick "Hodoňák" mi zničehonic naskočil, a to už jsem si říkala, že mi COVID zničil i veškeré kognitivní funkce!
Tak to jsem služebně o hodně mladší, protože toho nepamatuju.
Jj, "Arni" a "Aliens_II". A ještě ten "Hodoňák" a ten měl tuším smečku nejmíň 3 (asi) vestajů! A "Aliens_II" i "Hodoňák" přispívali dost často.
Jinak na Kočkách se sestava vyměnila snad komplet! Zůstaly stálice jako "Lesní žínka", "Rapotačka", a to je z těch původních asi všechno... .
fikovnice
napsal(a):
No, mně teda řekli, že tři měsíce se nemusím o očkování vůbec zajímat. Ale víš, že můj průběh byl (doufám, že tam můžu dát ten minulý čas) hrozný . Věřím a doufám, že mám teď zaktivovanou jak buněčnou imunitu, tak protilátkovou. Tak jestli bys neměla ještě "chvíli" počkat...??? Mmch. od jaké firmy budeš mít Andri vakcínu?
No, ja myslím, že když počkám, tak pak už zas tu možnost mit nebudu 🤔 a řekla bych, že čím dřív tím líp, nerada bych pak přišla na řadu až někdy na podzim. Kde to zjistím, čím budu očkovaná? Mam dojem, že Astra Zeneca..
fikovnice
napsal(a):
Čau a doufám, že je ti už ale dočista dobře? Já vím, v rámci možností Pamatuju si oba, ale Jani...nevzpomněla bych si a to jsem o tom přemýšlela, když jsi to nadhodila. Takže já ten covid chytit, nevzpomenu si ani, jak se jmenuju Taky nevím, kam ti chlapi tak zmizeli no snad za tím bude jen ženská lepší živá, ne virtuální
Andrýsek3
napsal(a):
No, ja myslím, že když počkám, tak pak už zas tu možnost mit nebudu 🤔 a řekla bych, že čím dřív tím líp, nerada bych pak přišla na řadu až někdy na podzim. Kde to zjistím, čím budu očkovaná? Mam dojem, že Astra Zeneca..
Já nevím, kde to zjistíš... Někdy mám pocit, že to jak očkovaný, tak očkující, zjistí až na místě v den očkování...
Ty jsi v pořadí jakožto pedagog, že?
Já se teda pro příští 3 měsíce o vakcínu zajímat nechci, ale třeba dělám chybu, kdoví...
lesnížínka
napsal(a):
Čau a doufám, že je ti už ale dočista dobře? Já vím, v rámci možností Pamatuju si oba, ale Jani...nevzpomněla bych si a to jsem o tom přemýšlela, když jsi to nadhodila. Takže já ten covid chytit, nevzpomenu si ani, jak se jmenuju Taky nevím, kam ti chlapi tak zmizeli no snad za tím bude jen ženská lepší živá, ne virtuální
To máš pravdu! S těma chlapama a živejma ženskejma. No, jsme tu prostě babinec...
Jinak teda dobře mi není - ale jednak už mám tu Colu, a pak mi ten můj dr. poslal rp. na lék proti zvracení - já vím - zase lék! Jenže já fakt seděla na pelesti postele a zvracela do sáčku. Omlouvám se příp. útlocitným duším . A vzít něco do pusy na jídlo - to bylo nemyslitelné, ani pít moc nešlo.
Někdy,když se o očkování začalo mluvit,tak jsem četla nějaký článek od primářky imunologie a očkovacího centra. Byl to asi jediný objektivní a hlavně konkrétní článek o tom,pro koho je očkování vhodné,pro koho ne, koho by mohlo ohrozit. Mimo jiné tam psala o lidech s prodělaným kovidem a očkováním, vím,že tam bylo x měsíců,kdy očkování důrazně nedoporučovala. Stejně jako u lidí s autoimunitníma onemocněníma, na zvážení to dávala u onkologických pacientů,kde by se to mělo řešit vždy indiviudálně.
Jinak na naší "vesnici" nenosím, ale my teda nejsme klasická vesnice, ale baráky roztroušený po kopcích a za celou procházku de facto přejdu jen jednu silničku,kde event. někoho můžu potkat. Dneska bylo tak hnusně,že jsem ani zdálky nikoho neviděla,až při návratu jednu starou paní s hůčičkama, taky na tlamě nic neměla. Tak jsme se na x metrů pozdravily a to bylo všechno. Nenosím nikde v přírodě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
Tak info. V nasi fabrice se konečně začalo s antigennimi testy. Jako fajn jen mě rozcaroval přístup. Každý jsme vyfasovali sadu domu s tím že si máme udělat test než půjdeme zas do práce (naše směna neděle na noční). Takže kdo bude chtít jen si udělá test a i když vyleze pozitivní řekne že negativní a nikdo nic kontrolovat nebude. Naaaadhera. Nějak mi pak uniká smysl. Jako jo. Věřím že drtivá většina to neojebe. Kort když v každým týmu to už pár lidí mělo nebo má. V našem ze 14lidi jeden na podzim. Tři teď. Z toho jen dvoje horečky a jeden horší zápal plic. (mluvím o covid pozitivních). No uvidíme.

fikovnice
napsal(a):
Jj, "Arni" a "Aliens_II". A ještě ten "Hodoňák" a ten měl tuším smečku nejmíň 3 (asi) vestajů! A "Aliens_II" i "Hodoňák" přispívali dost často.
Jinak na Kočkách se sestava vyměnila snad komplet! Zůstaly stálice jako "Lesní žínka", "Rapotačka", a to je z těch původních asi všechno... .
Hodoňák byl super....to jsem se vždycky nařehtala, ten by mohl klidně napsat knížku

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak info. V nasi fabrice se konečně začalo s antigennimi testy. Jako fajn jen mě rozcaroval přístup. Každý jsme vyfasovali sadu domu s tím že si máme udělat test než půjdeme zas do práce (naše směna neděle na noční). Takže kdo bude chtít jen si udělá test a i když vyleze pozitivní řekne že negativní a nikdo nic kontrolovat nebude. Naaaadhera. Nějak mi pak uniká smysl. Jako jo. Věřím že drtivá většina to neojebe. Kort když v každým týmu to už pár lidí mělo nebo má. V našem ze 14lidi jeden na podzim. Tři teď. Z toho jen dvoje horečky a jeden horší zápal plic. (mluvím o covid pozitivních). No uvidíme.
U nás ve firmě se začne testovat od pondělka, tak jsem zvědavá, co mi kolegové řeknou. Já do práce nejdu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je dost síla! To máš fakt pravdu, že není tím pádem žádná kontrola nad tím, jestli to budou lidi pravdivě hlásit!
napsal(a):
Hodoňák byl super....to jsem se vždycky nařehtala, ten by mohl klidně napsat knížku
Že jo? Já si taky pamatuju, že to byly super hlášky...
A o Fločkovi kdysi napsal cca:"Drahanský vestaj je super a sebevědomý pes a z fota je patrné, že si toho je dobře vědom!"
fikovnice
napsal(a):
Že jo? Já si taky pamatuju, že to byly super hlášky...
A o Fločkovi kdysi napsal cca:"Drahanský vestaj je super a sebevědomý pes a z fota je patrné, že si toho je dobře vědom!"
Pamatuju - chtěla jsem ho původně napsat na svůj seznam nezvěstných mužů, ale říkala jsem si, že toho si nikdo pamatovat nebude
Dobrý den,
hlášení po druhé dávce vakcíny.
3.3 mi byla aplikovaná druhá dávka vakcíny, ze všech stran jsem slyšela jak hrozné to bylo, jak pomalu půl národa lehlo ( teploty, bolest všeho...atd.). Manžel ráno ve středu říkal, jestli mám vše nakoupeno a připravený Panadol. Já ho ujistila, že vše zařízeno pokud ulehnu na dva dny má vše připravené :-))) Ráno proběhlo očkováni bez problému, vydán certifikát a jelo se na canisku. Od středy čekám do teď jestli se něco bude se mnou dít a ono nic ani malá, červená skvrna po vpichu, prostě nic a žádné problémy. Manžel uvedl, že jsem baba držák a že mě jen tak něco neskolí.
Do 18.3 jsem měla mít imunitu a mám už vakcinaci u konce a v naprostém pořádku. Je pravda, že i starší klienti neměly žádné problémy jak personál mladší v domovech.
Bavila jsem se s personálem, že jako nic mi není a jedna sestřička řekla takovou možnost jestli pak jsem často očkována vakcínou proti chřipce? Jsem a to už po deset let, tak prý jestli ty naše těla už nejsou zvyklé na jedy Je to jen taková úvaha, že proč někdo jo a někdo nemá žádné následky.
Dája
Jo a ještě jsem zapomněla, že já jsem asi magor, ale FF2 jsem od března 2020 ještě nesundala, jen na zahradě, tam dýchám svobodně.
Já opravdu všude jen abych chránila sebe a pak ty moje klienty. Opravdu by mě omejvaly kdybych někam něco zanesla.I když jsem měla covid a braly, že jako tři měsíce dobrý i tak mě domovy testovaly.
Moje pojišťovna asi skrz mě zkrachuje
Dája

Dája6
Je to jen taková úvaha, že proč někdo jo a někdo nemá žádné následky.
Čím mladší člověk je očkovaný, tím je silnější imunitní odezva na očkování. Dobře to je vysvětleno třeba tady: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/unava-a-horecka-po-ockovani-je-to-dobre-znameni-rika-odbornik-141503
Známá ve zdravotnictví po první dávce bolest kloubů, únava. Po druhé dávce zvýšená teplota, větší únava, velká bolest v rameni, no za dva dny byla v pohodě. V jejím okolí byly po očkování více reaktivní ženy než muži, byť zhruba stejně staří/mladí.
Všem marodům přeji brzké uzdravení a rekonvalescentům rychlý návrat do normálu!

Grafiky - porovnání jednotlivých vakcín
https://www.facebook.com/1245133666/posts/10219550107883709/?d=n
napsal(a):
Grafiky - porovnání jednotlivých vakcín
https://www.facebook.com/1245133666/posts/10219550107883709/?d=n
Já mám Modernu, ale ať koukam jak koukám tak se v tomto nevyznám a asi proto, že nemám Facebook 😜.
PLAKA
jsem přečetla a asi je v tom pravda👍
Dája
assil
napsal(a):
Já jsem starší ročník a mám problémy s nesmyslnými nařízeními už od minula.
Takže: koupila jsem před časem pro sebe i rodinu kvalitní nanoroušky a nyní české respirátory ffp3- ať si každý z blízkých vybere, co mu libo.
Nosím v uzavřených prostorech, tam, kde to má opravdu smysl. Nikoliv proto, že to někdo nařídí, při zjevné nesmyslnosti nařízení dodržovat nehodlám.
Například "v zastavěném prostoru" pouze a jenom tam, kde se kolemjdoucím nelze vyhnout. Což u nás na vsi lze vždy.
"Mimo zastavěná území" tady znamená: na loukách a v lese. O jakých dvou metrech je v tom případě řeč?
Furt to beru tak, jako že virus je virus. A chová se jako virus. Zbytečné kraviny dodržovat nehodlám. (Každou minutu bez vlastních zakrytých dýchacích cest beru jako podporu vlastní imunity.)

Dája6
napsal(a):
Já mám Modernu, ale ať koukam jak koukám tak se v tomto nevyznám a asi proto, že nemám Facebook 😜.
PLAKA
jsem přečetla a asi je v tom pravda👍
Dája
Lepší? Šipkami se dá posouvat mezi dalšími vakcínami. Nevím, do jaké míry rozumíte anglicky, kdyžtak někdo přeloží
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219550075562901&set=pcb.10219550107883709&type=3&theater
napsal(a):
Lepší? Šipkami se dá posouvat mezi dalšími vakcínami. Nevím, do jaké míry rozumíte anglicky, kdyžtak někdo přeloží
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219550075562901&set=pcb.10219550107883709&type=3&theater
Lepší 👍 a pokud mi to dovolilo Moderna nedopadla nejhůře 🤫.
Dája

Šarina
napsal(a):
Já jsem starší ročník a mám problémy s nesmyslnými nařízeními už od minula.
Takže: koupila jsem před časem pro sebe i rodinu kvalitní nanoroušky a nyní české respirátory ffp3- ať si každý z blízkých vybere, co mu libo.
Nosím v uzavřených prostorech, tam, kde to má opravdu smysl. Nikoliv proto, že to někdo nařídí, při zjevné nesmyslnosti nařízení dodržovat nehodlám.
Například "v zastavěném prostoru" pouze a jenom tam, kde se kolemjdoucím nelze vyhnout. Což u nás na vsi lze vždy.
"Mimo zastavěná území" tady znamená: na loukách a v lese. O jakých dvou metrech je v tom případě řeč?
Furt to beru tak, jako že virus je virus. A chová se jako virus. Zbytečné kraviny dodržovat nehodlám. (Každou minutu bez vlastních zakrytých dýchacích cest beru jako podporu vlastní imunity.)
Na podporu vlastní imunity vybíhám ( možná spíš vycházím ) do polí - pochopitelně bez roušky, tam provozuji dechová cvičení a poslouchám skřivany. Teď mi to trochu zkomplikoval mráz a sníh, ale to už brzy zmizí. Večer pozdravím Orion ( taky už brzy zmizí) a zamávám Síriovi :-)).
napsal(a):
Na podporu vlastní imunity vybíhám ( možná spíš vycházím ) do polí - pochopitelně bez roušky, tam provozuji dechová cvičení a poslouchám skřivany. Teď mi to trochu zkomplikoval mráz a sníh, ale to už brzy zmizí. Večer pozdravím Orion ( taky už brzy zmizí) a zamávám Síriovi :-)).
Smí se to?

fikovnice
napsal(a):
Tak to je dost síla! To máš fakt pravdu, že není tím pádem žádná kontrola nad tím, jestli to budou lidi pravdivě hlásit!
Kdo nebude pravdivě hlásit, podvádí své kolegy, ale i sebe. Např. Bude mít v pondělí nařízený test, zapře pozitivní výsledek, do pěti dnů ulehne s horečkami = podvod vyjde najevo.
Asi vedení firmy předpokládá, že má zaměstnance dospělé. A dospělí by měli mít odpovědnost za sebe, svou rodinu a přeneseně i své kolegy.

rapotacka11
napsal(a):
Smí se to?
Ať mě tu klidně někdo lustruje, případně zavře - do blázince, když mě bude chvíli pozorovat. O poslouchání nemluvě, protože v ramci dechových cvičení si taky zpívám.....a to musí být vůbec zážitek.

"Manžel ráno ve středu říkal, jestli mám vše nakoupeno a připravený Panadol".
Jen poznámka k tomuto :
Někdo chytrý upozorňoval ( nevím kdo a kde :-(( ), že nepříjemné reakce po očkování by se měly vydržet bez léků, aby reakce organismu byla správná a nenarušená a imunita nastoupila jak má. Zní to logicky.

Česky je to "utečte do kopců, zachraňte si život a vojáci v modrém......." a i jinak je to pecka :-)
https://www.youtube.com/watch?v=86URGgqONvA

napsal(a):
Česky je to "utečte do kopců, zachraňte si život a vojáci v modrém......." a i jinak je to pecka :-)
https://www.youtube.com/watch?v=86URGgqONvA
No teda megi, to jste mě potěšila. IM moje nej a top kapela, byli jsme na jejich koncertě 4x. Bruce, jeden z nejlepších metalových hlasů vůbec

napsal(a):
No teda megi, to jste mě potěšila. IM moje nej a top kapela, byli jsme na jejich koncertě 4x. Bruce, jeden z nejlepších metalových hlasů vůbec
No, jejda, IM jsou moje lásky, na koncertě teda jen 2x, loni to bohužel nevyšlo. Tak si pouštím živáky doma, to člověka vždycky nakopne.
Koukněte vejš.

fikovnice
napsal(a):
Hodoňák měl 3 křížence, jedna fenka byla taková s hodně velkýma ušima, se mi moc líbila, Arni z Moravy-hladkosrstý foxteriér. Pak tady hodně psala Tedysek, bígl a 2 N.O. a ráda jsem četla příspěvky od Lexaurin-2 havaňáčci

napsal(a):
No, jejda, IM jsou moje lásky, na koncertě teda jen 2x, loni to bohužel nevyšlo. Tak si pouštím živáky doma, to člověka vždycky nakopne.
Koukněte vejš.
My máme od Maiden snad všechny desky a DVD, moc se mi líbí Rock in Rio, povedené DVD, je ve zvuku 5,1, takže šoupnu do domácího kina a už to jede. Nejsem zrovna nejmladší, ale na koncerty jsme jezdili dost. Edguy, Hammerfall, Stratovarius, Sonata Arctica atd.. Judas Priest v Praze O2 areně, byl boží, Halford zpíval vkuse skoro 2 hodiny, bez sebemenšího náznaku únavy, nějakého nedostatku v hlase. prostě síla hlas. Od Maiden mám top písničky Hallowed be thy name, Blood brothers. Od Judas- Diamonds and rust
judas priest diamonds and rust

lesnížínka
napsal(a):
Prosím....opravdu u vás i na vesnicích všichni chodíte v respirátorech? U nás ráno šílená chumelenice, mokrá jsem za chvíli byla jak myš a sousedé měli zrovna zavolané geodety na vyměření plotů. Bylo tam i se mnou cca 7lidí a ani jeden z nás neměl nic, natož respirátor(taky by ho měl hned mokrý, jak se to řeší v takovém počasí vlastně?)
Stejně v zimě ho mám mokrý i zevnitř a hubu taky....a nemusí sněžit...

napsal(a):
Kdo nebude pravdivě hlásit, podvádí své kolegy, ale i sebe. Např. Bude mít v pondělí nařízený test, zapře pozitivní výsledek, do pěti dnů ulehne s horečkami = podvod vyjde najevo.
Asi vedení firmy předpokládá, že má zaměstnance dospělé. A dospělí by měli mít odpovědnost za sebe, svou rodinu a přeneseně i své kolegy.
to je přece hloupost. může být v pondělí negativní a za pět dní nemocný, protože prostě test netestuje budoucnost.
nebo může být v pondělí pozitivní a zapře to, ale celou dobu bude bez příznaků.

napsal(a):
to je přece hloupost. může být v pondělí negativní a za pět dní nemocný, protože prostě test netestuje budoucnost.
nebo může být v pondělí pozitivní a zapře to, ale celou dobu bude bez příznaků.
nebo může být v pondělí pozitivní a zapře to, ale celou dobu bude bez příznaků
A celou dobu bude přenášet viry na spolupracovníky...

napsal(a):
samozřejmě, ale prostě to není tak, že lež vyjde snadno najevo

napsal(a):
samozřejmě, ale prostě to není tak, že lež vyjde snadno najevo
Bohužel.
U syna v práci je to tak, že se buď nechá otestovat v pivní šalině, která teď slouží jako testovací interně pro DPMB, nebo jinde, ale musí donést negativní výsledek.

"Zda je tedy hlavním důvodem výměny špatná komunikace Rážové, ale ministr zdravotnictví Jan Blatný odmítl říct. „Nemyslím si, že bych musel všechna svá rozhodnutí zdůvodňovat,“ reagoval na dotaz."
with love, Váš absolutní monarcha
#zůstaňdoma#staysafe#konečnějsemcelebrita#dejteminěkdofacku#čaulidikašlunavásjsembůh

napsal(a):
"Zda je tedy hlavním důvodem výměny špatná komunikace Rážové, ale ministr zdravotnictví Jan Blatný odmítl říct. „Nemyslím si, že bych musel všechna svá rozhodnutí zdůvodňovat,“ reagoval na dotaz."
with love, Váš absolutní monarcha
#zůstaňdoma#staysafe#konečnějsemcelebrita#dejteminěkdofacku#čaulidikašlunavásjsembůh
To už je fakt komedie, co se tam nahoře děje. Doufám, že hlavní aktéři následně ponesou zodpovědnost za to, jak to podělali.

napsal(a):
To je život, no.
balu, vy žijete v tak krásném světě, kde je vše jednoduché, lidé jsou zodpovědní, poctiví, otevření, nelžou a nepodvádějí s testy i s čímkoliv jiným...
Problém je, že jeden každý má své důvody k tomu, jaká rozhodnutí učiní...a kde berete tu drzost jiné soudit?
Prozradím vám tajemství :
Jako spolupracovník kohokoliv můžete bez ohledu na jakákoliv vládní nařízení, opatření, doporučení či prosby sama sebe chránit tak, jak uznáte za vhodné - tedy chovat se tak, jako by spolupracovník infekční byl a ohrožoval vás.
Jistotu, že to tak není, totiž vůbec nemáte, i když je negativně testován.
Smutné, že?
napsal(a):
Rozhodně neplatí, že pokud někdo ulehne s horečkami, musel mít před pěti dny pozitivní test. Dokonce ani před dvěma dny ne. A je hodně případů, kdy člověku s příznaky vyšel nejprve test negativní a teprve po několika dnech pozitivní.
Takže podvod najevo nevyjde.

Teď jsem četla zprávu, že i lékárny nabízejí nějaké testy. Ty jsou ale asi jen tak pro soukromé info, nelze jejich výsledek někde někomu předkládat oficiálně, že?

napsal(a):
My máme od Maiden snad všechny desky a DVD, moc se mi líbí Rock in Rio, povedené DVD, je ve zvuku 5,1, takže šoupnu do domácího kina a už to jede. Nejsem zrovna nejmladší, ale na koncerty jsme jezdili dost. Edguy, Hammerfall, Stratovarius, Sonata Arctica atd.. Judas Priest v Praze O2 areně, byl boží, Halford zpíval vkuse skoro 2 hodiny, bez sebemenšího náznaku únavy, nějakého nedostatku v hlase. prostě síla hlas. Od Maiden mám top písničky Hallowed be thy name, Blood brothers. Od Judas- Diamonds and rust
judas priest diamonds and rust
Tak to tiše závidím, já toho tolik netihla, většinu času mi zabrala výchova nejmladšího, který má letos 20, a samozřejmě výcvik psů. Poprvé jsme byli s klukem v roce 2016 na koncertě KISS. Ne že bych je nějak musela, ale jen tak z nostalgie. Mladej je totiž taky fanda rocku, teď už teda black a death metalu, což už já většinou nedávám. Maidni jsou moje srdcovky a Rock in Rio si taky pouštím pořád dokola, jo Blood brothers, Dance of Death, Fear of the Dark, Afraid to Shoot Strangers, The Clairvoyant a spousta dalších, ta kytarová sóla, to je prostě bomba.

napsal(a):
To je život, no.
balu, vy žijete v tak krásném světě, kde je vše jednoduché, lidé jsou zodpovědní, poctiví, otevření, nelžou a nepodvádějí s testy i s čímkoliv jiným...
Problém je, že jeden každý má své důvody k tomu, jaká rozhodnutí učiní...a kde berete tu drzost jiné soudit?
Prozradím vám tajemství :
Jako spolupracovník kohokoliv můžete bez ohledu na jakákoliv vládní nařízení, opatření, doporučení či prosby sama sebe chránit tak, jak uznáte za vhodné - tedy chovat se tak, jako by spolupracovník infekční byl a ohrožoval vás.
Jistotu, že to tak není, totiž vůbec nemáte, i když je negativně testován.
Smutné, že?
Nemělo by snad být normální nelhat, nepodvádět, nekrást, nezabíjet a tak dále? To není o žití v krásném světě, ale o zodpovědnosti a morálnosti každého jednoho člověka. Klidně budu nezodpovědné lidi a podvodníky soudit. Člověk, který zamlčí, že je pozitivní a nezůstane v karanténě, a tím vědomě virus rozšiřuje, si odsouzení zaslouží. A postih. Finanční. Tím totiž plive do tváře všem, kteří padají na hubu při práci na covidových odděleních, a říká, že pohrdá životy lidí ve svém okolí. Pro to žádná omluva neexistuje, nelze to omluvit žádnými důvody.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Nemělo by snad být normální nelhat, nepodvádět, nekrást, nezabíjet a tak dále? To není o žití v krásném světě, ale o zodpovědnosti a morálnosti každého jednoho člověka. Klidně budu nezodpovědné lidi a podvodníky soudit. Člověk, který zamlčí, že je pozitivní a nezůstane v karanténě, a tím vědomě virus rozšiřuje, si odsouzení zaslouží. A postih. Finanční. Tím totiž plive do tváře všem, kteří padají na hubu při práci na covidových odděleních, a říká, že pohrdá životy lidí ve svém okolí. Pro to žádná omluva neexistuje, nelze to omluvit žádnými důvody.
No testy jsou antigenni tudíž já si to udělám zítra. Vyjde mi to pozitivní v pondělí volám k doktoru na objednání na PČR a než bude výsledek jsem doma víceméně týden za nula prd. Takže ano jsou lidé co kort teď když příjmy dost rodinám klesaly nemůžou dovolit. Tím neříkám že je správný to zamlcet ale věřím že pár lidí se najde stopro. Prostě ty testy se měly dělat v práci pod dozorem nakyho vedoucího a tečka.

Taky naše firma upřednostňuje testy u doktora nebo na odběrovém místě....je to zdarma. Takže naše pobočka jde ve středu.

napsal(a):
Lépe být napsáno nemohlo a tyto lidi bych nahnala na covidové pracoviště aspoň na týden na směnu, starat se o ty pacienty, v těch oblecích a podmínkách. Musí to být strašně náročné, hlavně na psychiku, když denně vidí v práci umírat lidi. Tito všichni zdravotníci by měli být za svou práci taky královsky zaplaceni. Vždyť už padají na huby. Úplně slyším Klause, až vyleze na veřejnost, jak bude namachrovaný a bude všady hlásat-obyčejná chřipečka. Nikomu to nepřeju, ale jemu, takovému arogantnímu sebestřednému nadčlověku, bych přála, aby si tu koronu lépe užil.

napsal(a):
Ano, bylo by hezké, kdyby se nelhalo, nepodvádělo, nekradlo apod.
Apelujete na morálku - a kde ji mají lidé vzít?
Kde se vůbec bere morálka?
Výchovou v rodině, kvalitním vzděláním, reálnými příklady ze života?
Jestli ano, tak je jasné, že je v dnešní době vzácnější než francium.
V době hluboké krize a pomalého rozvratu státu, kdy zaměstnání je pro drtivou většinu lidí v produktivním věku jediným zdrojem obživy, nečekejte velké ohledy na ostatní. To je prostě mimo realitu, ale pohrdání bych v tom úplně tedy nehledala.
Chcete tedy raději restrikce? Postih? Finanční? Něco jako dostal Kalousek či Prymula?
Proč rovnou ty lidi, co nedodržují opatření, spíše neutrácet? To by, myslím, zabralo - pár exemplárních poprav na náměstí, a to by bylo, aby občani nenosili respirátory i do sprchy či postele.
Na pracovištích je možné používat antigenní testy, u kterých je povoleno provedení testu i laickou osobou. Na stránkách MZdr je jejich seznam. Je to proto, aby nebyl k testování zaměstnanců zapotřebí zdravotnický personál.
Ovšem pokud firma testy rozdá domů, aby se zamstnanci otestovali sami, je to poněkud zvláštní, a domnívám se, že zaměstnavatel bude mít v takovém případě problém prokázat, že k testování daného zaměstnance vůbec došlo, tedy že bylo vyhověno požadavkům daného nařízení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Taky naše firma upřednostňuje testy u doktora nebo na odběrovém místě....je to zdarma. Takže naše pobočka jde ve středu.
To jde v případě že vás závodní doktor nemá krom své ordinace na krku pár tisícovek zaměstnanců a u svého to nechce nikdo neb odmítají ve volném čase lítat přes město a čekat X hodin několikrát tydne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Lépe být napsáno nemohlo a tyto lidi bych nahnala na covidové pracoviště aspoň na týden na směnu, starat se o ty pacienty, v těch oblecích a podmínkách. Musí to být strašně náročné, hlavně na psychiku, když denně vidí v práci umírat lidi. Tito všichni zdravotníci by měli být za svou práci taky královsky zaplaceni. Vždyť už padají na huby. Úplně slyším Klause, až vyleze na veřejnost, jak bude namachrovaný a bude všady hlásat-obyčejná chřipečka. Nikomu to nepřeju, ale jemu, takovému arogantnímu sebestřednému nadčlověku, bych přála, aby si tu koronu lépe užil.
Nechtěj nemáme zdravotnické vzdělání. Zkušenosti kolegu. Takže to tak horký nebude.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No testy jsou antigenni tudíž já si to udělám zítra. Vyjde mi to pozitivní v pondělí volám k doktoru na objednání na PČR a než bude výsledek jsem doma víceméně týden za nula prd. Takže ano jsou lidé co kort teď když příjmy dost rodinám klesaly nemůžou dovolit. Tím neříkám že je správný to zamlcet ale věřím že pár lidí se najde stopro. Prostě ty testy se měly dělat v práci pod dozorem nakyho vedoucího a tečka.
Ta automatická oprava: Po antigenním testu se objednáš na PČR...

napsal(a):
Tak to tiše závidím, já toho tolik netihla, většinu času mi zabrala výchova nejmladšího, který má letos 20, a samozřejmě výcvik psů. Poprvé jsme byli s klukem v roce 2016 na koncertě KISS. Ne že bych je nějak musela, ale jen tak z nostalgie. Mladej je totiž taky fanda rocku, teď už teda black a death metalu, což už já většinou nedávám. Maidni jsou moje srdcovky a Rock in Rio si taky pouštím pořád dokola, jo Blood brothers, Dance of Death, Fear of the Dark, Afraid to Shoot Strangers, The Clairvoyant a spousta dalších, ta kytarová sóla, to je prostě bomba.
No jo, kytaristi IM jsou excelentní, opravdu umí. Black a death taky nemusím, líbí se mi heavy, power a gothic (Within temptation, Nighwish). Ještě musím zmínit Manowar. Ale, aby se tady na nás nezlobili, že pleníme vlákno

napsal(a):
Je to teda na život v česku, ale budiž -
https://zivotvcesku.cz/vaclavu-klausovi-skoncila-karantena-kvuli-koronaviru-lecil-se-doma-pomohl-mu-darovany-pristroj/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=536830&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=KH9N1t3lOJo-202103061143

napsal(a):
No jo, kytaristi IM jsou excelentní, opravdu umí. Black a death taky nemusím, líbí se mi heavy, power a gothic (Within temptation, Nighwish). Ještě musím zmínit Manowar. Ale, aby se tady na nás nezlobili, že pleníme vlákno
Snad nám bude odpuštěno.
Je to v rámci zachování psychické pohody v čase korony.
napsal(a):
Je to teda na život v česku, ale budiž -
https://zivotvcesku.cz/vaclavu-klausovi-skoncila-karantena-kvuli-koronaviru-lecil-se-doma-pomohl-mu-darovany-pristroj/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=536830&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=KH9N1t3lOJo-202103061143
(Puls)oxymetr...ale to si myslím "Balu", že mělo více pacientů. Já jej třeba doporučila známým, kde pán (už starší) měl těžký průběh, byl v nemocnici a kvůli uvolnění místa jej poslali domů, když ještě saturaci zdaleka neměl OK. Já jim tehdy doporučila oxymetr zakoupit. No a oni, když se dozvěděli, jak na tom jsem, tak ne, že by mi půjčili ten svůj, ale koupili rovnou nový, který ukazuje hned 3 hodnoty + i kreslí graf. Další pravdou je, že při poklesu saturace ten můj měřák začal hlasitě pípat a ptž jednu dobu by mi to tu permenentně pípalo, tak v rámci mého vytěsňování jsem se pak měřila spíše výjimečně... Ono, já už to na sobě i poznala bez měření, že je kyslík dole...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jde v případě že vás závodní doktor nemá krom své ordinace na krku pár tisícovek zaměstnanců a u svého to nechce nikdo neb odmítají ve volném čase lítat přes město a čekat X hodin několikrát tydne
No tak my jsme velká firma, ale ne taková ta klasika...velká továrna s X zaměstnanci. Je nás tak 5-6 lidí na pobočku, navíc teď v pracovním procesu třeba u nás 4, zbytek doma na překážkách.
Pro mě by bylo taky jednodušší testování přímo na pracovišti....ale chápu, že se firma snaží ušetřit prostředky, protože pokud by sama kupovala testy, tak ty nejsou plně finančně vykompenzované a při tom množství zaměstnanců ty náklady samozřejmě naskakují, navíc když jedeme v hodně omezeném režimu.

fikovnice
napsal(a):
(Puls)oxymetr...ale to si myslím "Balu", že mělo více pacientů. Já jej třeba doporučila známým, kde pán (už starší) měl těžký průběh, byl v nemocnici a kvůli uvolnění místa jej poslali domů, když ještě saturaci zdaleka neměl OK. Já jim tehdy doporučila oxymetr zakoupit. No a oni, když se dozvěděli, jak na tom jsem, tak ne, že by mi půjčili ten svůj, ale koupili rovnou nový, který ukazuje hned 3 hodnoty + i kreslí graf. Další pravdou je, že při poklesu saturace ten můj měřák začal hlasitě pípat a ptž jednu dobu by mi to tu permenentně pípalo, tak v rámci mého vytěsňování jsem se pak měřila spíše výjimečně... Ono, já už to na sobě i poznala bez měření, že je kyslík dole...
Fíkovnice, v pohodě, odkaz jsem sem dala jen proto, že byla o panu Klausovi řeč. Jiný důvod v tom nebyl.
napsal(a):
Samozřejmě s vámi souhlasím ...
my si v práci testy budeme dělat taky samy a absolutně by mě nenapadlo jít s pozitivním do práce ...
Asi tedy naivně jsem si říkala, že by to mohlo fungovat takhle i pro děti a umožnit jim to návrat do školy !
Ale jak koukám, lidi jsou ochotni podvádět a lhát všude a všem.vsichni jen křičí, jak je vše špatné, ale když by mohli svoji troškou přispět k zlepšení situace, budou zase vymýšlet proč to nejde a obcházet

U nás člověk buď jde na pravidelné PCR testování (jednou týdně do budovy dochází zdravotníci a v daném čase testují - výsledek je platný sedm dní), anebo si vyzvedne antigenní samotest, s jehož výsledkem a občanským průkazem má povinnost se vyfotografovat.

napsal(a):
U nás člověk buď jde na pravidelné PCR testování (jednou týdně do budovy dochází zdravotníci a v daném čase testují - výsledek je platný sedm dní), anebo si vyzvedne antigenní samotest, s jehož výsledkem a občanským průkazem má povinnost se vyfotografovat.
V rámci zdejších nápadů : Negativní test si půjčte od souseda, vyfoťte se s ním a svým OP a klidně běžte prskat do práce!
Odetto, vám se omlouvám, chtěla jsem jen naznačit, že tam, kde bude vůle k podvodu, cesta se vždy najde.

napsal(a):
V rámci zdejších nápadů : Negativní test si půjčte od souseda, vyfoťte se s ním a svým OP a klidně běžte prskat do práce!
Odetto, vám se omlouvám, chtěla jsem jen naznačit, že tam, kde bude vůle k podvodu, cesta se vždy najde.
Já pracuji z domova, já jsem v klidu. :-) A vztahovačná taky nejsem.
Cesta se najde vždy, to máte pravdu. Na druhou stranu - člověk by musel mít připravený totožný negativní test, to už je pokročilá logistika (ten konkrétní test jsem zatím na e-shopech nenalezla, ale i to bude jistě jen otázka času). U nás v práci aktuálně nepracují z domova jen asi 3 % zaměstnanců. Nicméně cením, že má vedení alespoň nějakou snahu o kontrolu, a zároveň to není nedůstojné nebo urážlivé. A těm, komu náplň práce neumožňuje práci z bezpečí domova, přeji jen to dobré a soucítím s nimi.
napsal(a):
Já pracuji z domova, já jsem v klidu. :-) A vztahovačná taky nejsem.
Cesta se najde vždy, to máte pravdu. Na druhou stranu - člověk by musel mít připravený totožný negativní test, to už je pokročilá logistika (ten konkrétní test jsem zatím na e-shopech nenalezla, ale i to bude jistě jen otázka času). U nás v práci aktuálně nepracují z domova jen asi 3 % zaměstnanců. Nicméně cením, že má vedení alespoň nějakou snahu o kontrolu, a zároveň to není nedůstojné nebo urážlivé. A těm, komu náplň práce neumožňuje práci z bezpečí domova, přeji jen to dobré a soucítím s nimi.
Já zase soucitím s těmi, kdo pracují z domova ...
Jsem šťastná a vděčná, že mohu do práce jít
A totéž bych přála mým dětem, aby mohly do kolektivu

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Primárně jsem to myslela z pohledu rizika event. nákazy. ;-)

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Pracuji z domova - loni březen až červen, pak od září dosud a budu, dokud nebudu očkovaná. Momentálně pracujeme celá firma z domova (přes padesát lidí). Máme štěstí, že to charakter naší práce umožňuje. Já jsem na home office naprosto spokojená, vůbec pracoviště nepotřebuji. S kolegy se vidím a slyším kdykoliv potřebuji přes teams, se zákazníky též. Doma mám větší klid na práci než v kanclu, kde se i při vší ohleduplnosti s kolegyní občas rušíme.
Dětem bych také přála brzké otevření škol, kvůli kolektivu, kamarádům, a taky kvůli tomu, že už vlastně ztratily rok. Protože distanční výuka kvalitně funguje jen někde.
napsal(a):
Pracuji z domova - loni březen až červen, pak od září dosud a budu, dokud nebudu očkovaná. Momentálně pracujeme celá firma z domova (přes padesát lidí). Máme štěstí, že to charakter naší práce umožňuje. Já jsem na home office naprosto spokojená, vůbec pracoviště nepotřebuji. S kolegy se vidím a slyším kdykoliv potřebuji přes teams, se zákazníky též. Doma mám větší klid na práci než v kanclu, kde se i při vší ohleduplnosti s kolegyní občas rušíme.
Dětem bych také přála brzké otevření škol, kvůli kolektivu, kamarádům, a taky kvůli tomu, že už vlastně ztratily rok. Protože distanční výuka kvalitně funguje jen někde.
Věřím, že někdo je doma spokojený... Já bych se zbláznila , mám ráda lidi a společnost ...
U nás distančka funguje celkem kvalitně, ale školu a kolektiv nenahradí... je to již dlouho a pozornost a návyky mizí ...
Ten rok je strašně moc.
Vlastně, se nedivím že to děti nebaví a neudrží pozornost - já si zaplatila online kurz a nebaví mě taky ... S osobním kontaktem to nelze vůbec srovnat

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Věřím, že někdo je doma spokojený... Já bych se zbláznila , mám ráda lidi a společnost ...
U nás distančka funguje celkem kvalitně, ale školu a kolektiv nenahradí... je to již dlouho a pozornost a návyky mizí ...
Ten rok je strašně moc.
Vlastně, se nedivím že to děti nebaví a neudrží pozornost - já si zaplatila online kurz a nebaví mě taky ... S osobním kontaktem to nelze vůbec srovnat
Já jsem na různé webináře a online školení zvyklá. Strašně moc záleží na lektorovi, jak dokáže posluchače zaujmout a vtáhnout do probírané látky.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak jsem bohužel svůj první online kurz asi nevybrala moc dobře 🤔
To dopředu nemůžete vědět. Nevím, v jakém oboru, ale pokud se zabýváte mzdami a personalistikou, tak bych vás s dovolením varovala před akcemi Démonie. S kolegyní jsme absolvovaly webinář na novinky v legislativě na rok 2021. Pan lektor pouze přečetl to, co uveřejnili v tom jejich tištěném plátku. Děs běs. A za to si nechali zaplatit.
No naše fabrika testuje v práci, ale my co pracujem z domu a musíme občas na chvíli do kanclu, musíme donést negativní ofiko papír, takže já se kromě promořování cestou do kanclu půjdu ještě dost promořit na test do místní nemocnice, protože tam berou i bez objednání a průměrná čekací doba je 2 hodiny. Fakt super.
assil
napsal(a):
No naše fabrika testuje v práci, ale my co pracujem z domu a musíme občas na chvíli do kanclu, musíme donést negativní ofiko papír, takže já se kromě promořování cestou do kanclu půjdu ještě dost promořit na test do místní nemocnice, protože tam berou i bez objednání a průměrná čekací doba je 2 hodiny. Fakt super.
U nás v nemocnici stejně a doba čekání na výsledek je tři dny. Takže mi není jasné, jak by to ti zaměstnanci dělali?
lesnížínka
napsal(a):
U nás v nemocnici stejně a doba čekání na výsledek je tři dny. Takže mi není jasné, jak by to ti zaměstnanci dělali?
3 dny na PCR nebo antigenní testy??? Ať tak či onak, nejvíc je člověk infekční před propuknutím nákazy a první dny, tak to teda máte na prd!
Já se teď znovu dívala na Elisabeth Pharmacon v Brně, kde jsem 2x byla já (1x jinde) a stanovují již i jihoafrickou mutaci... A výsledek - když jdeš na odběr dopoledne, tak je výsledek do večera (tak jsem to měla já); když jdeš odpoledne nebo večer, tak do druhého dne dopoledne.
fikovnice
napsal(a):
3 dny na PCR nebo antigenní testy??? Ať tak či onak, nejvíc je člověk infekční před propuknutím nákazy a první dny, tak to teda máte na prd!
Já se teď znovu dívala na Elisabeth Pharmacon v Brně, kde jsem 2x byla já (1x jinde) a stanovují již i jihoafrickou mutaci... A výsledek - když jdeš na odběr dopoledne, tak je výsledek do večera (tak jsem to měla já); když jdeš odpoledne nebo večer, tak do druhého dne dopoledne.
Netuším, nebyla jsem, jen teď se dvakrát testovala rodina mužova ředitele. Žena dostala v pondělí vysoké horečky, tak jeli oba i s dítětem na testy a za tři dny verdikt - je to chřipka. V úterý, když ještě výsledek neznal, tak pro jistotu odvezl i své rodiče, protože s nima byli v kontaktu. Výsledek ve čtvrtek, nikdo není pozitivní. V pátek taťka vysoké horečky...okamžitě zpátky na testy...výsledek zatím nevíme. Moje mamka testovaná ve středu v jiné nemocnici při propouštění...výsledek vám přijde SMSkou. Zatím ho nezná

Count up! To říkaj ve vězení, jsem to viděla v seriálu.
Varaxi má červený puntík.

lesnížínka
napsal(a):
Netuším, nebyla jsem, jen teď se dvakrát testovala rodina mužova ředitele. Žena dostala v pondělí vysoké horečky, tak jeli oba i s dítětem na testy a za tři dny verdikt - je to chřipka. V úterý, když ještě výsledek neznal, tak pro jistotu odvezl i své rodiče, protože s nima byli v kontaktu. Výsledek ve čtvrtek, nikdo není pozitivní. V pátek taťka vysoké horečky...okamžitě zpátky na testy...výsledek zatím nevíme. Moje mamka testovaná ve středu v jiné nemocnici při propouštění...výsledek vám přijde SMSkou. Zatím ho nezná
Zavolejte na 1221, můžou se na základě RČ podívat do systému, jestli je tam už vložen výsledek. Třeba se jen zatoulala sms, vyhodnocené už to jistě bude.
lesnížínka
napsal(a):
Tys měla mamku ve špitále?
Já se ptám proto, že pokud to jen trochu půjde, budu se teď snažit nemocnicím vyhnout - všude jsou covidária, vše je zabezpečený, ale i tak...
Teda já už konečně musím na ten RTG S + P. Odklad byl kvůli té šílené nauzee a ta zase, věřím, kvůli tomu množství léků. Kortikoidy jsem už vysadila - za to jsem hodně ráda, ATB ještě dřív a antimykotika (systémová) se prý uvidí dle kliniky... No, já mykózu mám, o tom žádná, ale nevykašlávám - a to je další posun! A zas se bojím to zakřiknout...
Proč ty čísla pořád narůstají a nejde to zastavit? Protože na to lidi se.rou.
Příklad z praxe:
Kolega v práci, celý víkend mu bylo zle. Patří mezi "popírače" (zcela vážně je schopen argumentovat, velmi ve zkratce - že čísla jsou vymyšlená, protože "oni to uměle zvedají" "jim se to náramně hodí" protože "oni z toho mají prachy". Covid je obyčejná chřipka, víc mrtvých není, průměrově je to v pohodě, bylo to tady vždycky, všichni nás jen straší, média lžou. 🙈 Nemá smysl se s ním hádat. Zbytečná ztráta času a energie.
Nicméně. Po víkendu, kdy mu bylo zle a ležel v horečkách, šel v pondělí do práce, kde si v kolektivu (samozřejmě bez roušky...ta se nasazuje jen "na voko" když někdo jde...a donuťte chlapa aby si zakrejval hubu když kašle, nebo si umyl ruce po smrkání...kdo jste tohle nezažil, nepochopíte, jste akorát za hysterku ).
Kdo děláte v mužském kolektivu, možná trošku chápete o čem mluvím, když zmíním chlapský přístup k hygieně. Na ty pracky se to šplíchne jednou denně, s pocitem strašný buzerace "od ty hrozný vlády" a někdy ani to ne. Když se nikdo nedívá.
Nicméně. Kolegovi se v průběhu dopoledne překvapivě (!!) přitížilo, udělalo se mu tak zle, že poté, co si střihl rozvozy zboží asi ve čtyřech dalších firmách, (!!) už se v podstatě jen třepal v zimnici v horečce...bledej jak stěna, záchvaty kašle, nedalo se na něho dívat, byl poslán domů.
Tohle bylo pondělí. Na testy ho vzali až ve čtvrtek. (!!)
Na mou otázku, jak můžeme jako firma normálně pokračovat v procesu, jakoby se nechumelilo, když sakra nevíme, jestli nebyl nakaženej, když jsme všichni viděli jak vypadal, mi bylo řečeno, že s tím stejně nikdo nic neudělá. Obchod jel dál. Timhle totálně kontaminovaným obchodem tak vesele prošlo dalších asi tak 500 lidí, co si byli nakoupit.
V pátek kolega zjištěn pozitivní na Covid.
Teď měl nahlásit kontakty. 2 dny zpět. Tím pádem vůbec nikoho nezajímalo, že v pondělí byl ve styku asi s padesáti lidma na pracovišti. Plus prostorama od té doby prošlo asi 500 lidí. Nevím přesně jak dlouho to ulpívá na površích, vím že loni touhle dobou se prostory vystříkávaly desinfekcí lidma ve skafandrech. Dneska? Hygienu nezajímá. Všichni na to kašlou. Všem je to jedno.
Teď...provozovnu nikdo nezavře, protože pondělí (kdy on tady prokazatelně kašlal do lidí) se nepočítá.
Majitel firmy, ač je si vědom, že to je průser, obchod nezavře, protože když to nedostal befelem z hygieny, jemu tu karanténu nikdo na náhradách nezaplatí, platil by to ze svého.
A to neudělá.
Na testy taky nikdo nejde, proč by se, a teď cituji "nechali šťourat když nemusejí"...vesele všichni jdou domů, včetně hromadných návštěv příbuzenstva o vikendu. Beze srandy.
Na testy jsem šla jediná, jediná ze všech, dobrovolně. Dobrovolně jsem se zavřela (do výsledků testů) mimo veškeré lidi, protože představa, že to třeba mám a šířím dál je pro mě prostě pořád ještě horší než to, že prostě zalezu a vydržím to. Se slzama v očích, co je to za strašnej bordel, jsem ještě naivně šla za vedením, že morální povinností je, to tam kur.va zavřít, tak mi bylo řečeno, že na morálku se nehraje.
A pak vám někdo řekne, že za to může Babiš.

Ouško4
napsal(a):
Příklad z praxe:
Kolega v práci, celý víkend mu bylo zle. Patří mezi "popírače" (zcela vážně je schopen argumentovat, velmi ve zkratce - že čísla jsou vymyšlená, protože "oni to uměle zvedají" "jim se to náramně hodí" protože "oni z toho mají prachy". Covid je obyčejná chřipka, víc mrtvých není, průměrově je to v pohodě, bylo to tady vždycky, všichni nás jen straší, média lžou. 🙈 Nemá smysl se s ním hádat. Zbytečná ztráta času a energie.
Nicméně. Po víkendu, kdy mu bylo zle a ležel v horečkách, šel v pondělí do práce, kde si v kolektivu (samozřejmě bez roušky...ta se nasazuje jen "na voko" když někdo jde...a donuťte chlapa aby si zakrejval hubu když kašle, nebo si umyl ruce po smrkání...kdo jste tohle nezažil, nepochopíte, jste akorát za hysterku ).
Kdo děláte v mužském kolektivu, možná trošku chápete o čem mluvím, když zmíním chlapský přístup k hygieně. Na ty pracky se to šplíchne jednou denně, s pocitem strašný buzerace "od ty hrozný vlády" a někdy ani to ne. Když se nikdo nedívá.
Nicméně. Kolegovi se v průběhu dopoledne překvapivě (!!) přitížilo, udělalo se mu tak zle, že poté, co si střihl rozvozy zboží asi ve čtyřech dalších firmách, (!!) už se v podstatě jen třepal v zimnici v horečce...bledej jak stěna, záchvaty kašle, nedalo se na něho dívat, byl poslán domů.
Na mou otázku, jak můžeme jako firma normálně pokračovat v procesu, jakoby se nechumelilo, když sakra nevíme, jestli nebyl nakaženej, když jsme všichni viděli jak vypadal, mi bylo řečeno, že s tím stejně nikdo nic neudělá. Obchod jel dál. Timhle totálně kontaminovaným obchodem tak vesele prošlo dalších asi tak 500 lidí, co si byli nakoupit.
Teď měl nahlásit kontakty. 2 dny zpět. Tím pádem vůbec nikoho nezajímalo, že v pondělí byl ve styku asi s padesáti lidma na pracovišti. Plus prostorama od té doby prošlo asi 500 lidí. Nevím přesně jak dlouho to ulpívá na površích, vím že loni touhle dobou se prostory vystříkávaly desinfekcí lidma ve skafandrech. Dneska? Hygienu nezajímá. Všichni na to kašlou. Všem je to jedno.
Teď...provozovnu nikdo nezavře, protože pondělí (kdy on tady prokazatelně kašlal do lidí) se nepočítá.
Majitel firmy, ač je si vědom, že to je průser, obchod nezavře, protože když to nedostal befelem z hygieny, jemu tu karanténu nikdo na náhradách nezaplatí, platil by to ze svého.
A to neudělá.
Na testy taky nikdo nejde, proč by se, a teď cituji "nechali šťourat když nemusejí"...vesele všichni jdou domů, včetně hromadných návštěv příbuzenstva o vikendu. Beze srandy.
Na testy jsem šla jediná, jediná ze všech, dobrovolně. Dobrovolně jsem se zavřela (do výsledků testů) mimo veškeré lidi, protože představa, že to třeba mám a šířím dál je pro mě prostě pořád ještě horší než to, že prostě zalezu a vydržím to. Se slzama v očích, co je to za strašnej bordel, jsem ještě naivně šla za vedením, že morální povinností je, to tam kur.va zavřít, tak mi bylo řečeno, že na morálku se nehraje.
Dávám hlas ne že by se mi to líbilo, ale že je to šílený :(
Ouško4
napsal(a):
Příklad z praxe:
A to neudělá.
Jen potvrdím: já jsem onemocněla v noci z 8.2. na 9.2., ihned vysoké horečky - čtyřicítky. Hygiena mě kontaktovala cca 3. den nemoci (chápu - nestíhají!). Ale ty 2 dny zpět mě též překvapily... Takže v mém případě Hygienu zajímal jen víkend, kdy jsem byla zcela výjimečně sama - trápila jsem se pro odchod milovaného psíka . Přitom v pátek předtím jsem měla výuku (to stejné ve čtvrtek) a v ten pátek pak ještě do večera konzultace... Ono moji studenti se asi chránili dostatečně - všichni už tehdy respirátory, větrali jsme, dezinfikovali ruce, klávesnice, myši... Ale vcelku by mě zajímalo, jak je to s tou infekčností...? Paní z Hygieny úplně zajásala, když jsem jí řekla, že jsem byla o víkendu sama. Přitom cca 12hod předtím jsem měla v učebně odhadem 20 - 25 studentů. Ví tedy, prosím, někdo jak je to s tou infekčností? Nebo je to jakýsi konsenzus vyhledávat kontakty jen dva dny zpět?

Takovejm přeju pořádného kovida, nedá se nic dělat, ale už mě přesně todle tak přímo se*re, že opravdu musíme až na dno....aby se někteří probrali.

fikovnice
napsal(a):
Jen potvrdím: já jsem onemocněla v noci z 8.2. na 9.2., ihned vysoké horečky - čtyřicítky. Hygiena mě kontaktovala cca 3. den nemoci (chápu - nestíhají!). Ale ty 2 dny zpět mě též překvapily... Takže v mém případě Hygienu zajímal jen víkend, kdy jsem byla zcela výjimečně sama - trápila jsem se pro odchod milovaného psíka . Přitom v pátek předtím jsem měla výuku (to stejné ve čtvrtek) a v ten pátek pak ještě do večera konzultace... Ono moji studenti se asi chránili dostatečně - všichni už tehdy respirátory, větrali jsme, dezinfikovali ruce, klávesnice, myši... Ale vcelku by mě zajímalo, jak je to s tou infekčností...? Paní z Hygieny úplně zajásala, když jsem jí řekla, že jsem byla o víkendu sama. Přitom cca 12hod předtím jsem měla v učebně odhadem 20 - 25 studentů. Ví tedy, prosím, někdo jak je to s tou infekčností? Nebo je to jakýsi konsenzus vyhledávat kontakty jen dva dny zpět?
...u nás chtějí 5 dní zpětně.
napsal(a):
...u nás chtějí 5 dní zpětně.
No vidíte! A není toto, s prominutím bor.el?!
Já tedy pro upřesnění onemocněla v noci z po na út. A zajímala je jen so + ne. Dokonce se neptali ani na to pondělí, respektive asi nejvíc je zajímalo, kdy jsem byla naposledy v práci. To byl ten pátek a hygienička:"Tak to je dobrý, to už do toho nepočítáme!"
napsal(a):
Takovejm přeju pořádného kovida, nedá se nic dělat, ale už mě přesně todle tak přímo se*re, že opravdu musíme až na dno....aby se někteří probrali.
Já teda po mé zkušenosti pořádného kovida nepřeji - ono je to fakt hrůza, ale naprosto chápu Vaše rozčílení. I mě to štve. Ale ono by stačilo, kdyby si tito lidé léčbu zacvakali...sakumprásk. Bohužel toto nelze nějak legislativně ošetřit.

Ale ano, samozřejmě že za to může - viz odpověď na poslední větu Ouška.
Bezprostředně za to ale může hlavně majitel firmy/vedoucí, nebo prostě ten daný zodpovědný na provozovně. Je v jeho gesci poslat pracovníka okamžitě k lékaři, pokud vykazuje příznaky. Okamžitě vykázat z pracoviště. HNED.
Hezky to tam vedete...
Ale nebojte, nejste sami.
Můžete nebýt slušná a na hygienu to ohlásit sama - ale už to asi pak nebude vaše zaměstnání, no
Co jste dělala v pondělí vy? Jak jste se chránila v bezprostředním styku s evidentně nachcípaným kolegou?
PS: povrchy se už příliš neřešení, přenos z povrchu na člověka nebyl prokázán.

fikovnice
napsal(a):
No vidíte! A není toto, s prominutím bor.el?!
Já tedy pro upřesnění onemocněla v noci z po na út. A zajímala je jen so + ne. Dokonce se neptali ani na to pondělí, respektive asi nejvíc je zajímalo, kdy jsem byla naposledy v práci. To byl ten pátek a hygienička:"Tak to je dobrý, to už do toho nepočítáme!"
U nás máme jiné dilema: očkovaný jsou pozitivní a v karanténě.....protilátkový test vyšel negativně a protože kolegyni škrabkalo v krku, šla i na PCR test, vyšla pozitivně( a teď pozitivně jako z čeho, protože prodělala kovid, je naočkovaná, v práci máme potvrzený nový výskyt kovidu a jestli se setkala s virem....měla by mít aktivované imunitní buňka dostatečně aby začali produkovat protilátky, tak proč na ně nevyšla pozitivně, ale na PCR už ano?mimochodem, příznaky minimální- nic ji není, ale kdo si dovolí jí poslat do práce mezi lidi? , ....já jdu příští týden na hematologii, tak se doktora zeptám, jak je to s těma testama, protilátkama a očkováním..hematolog by tomu mohl rozumět.....

fikovnice
napsal(a):
Já teda po mé zkušenosti pořádného kovida nepřeji - ono je to fakt hrůza, ale naprosto chápu Vaše rozčílení. I mě to štve. Ale ono by stačilo, kdyby si tito lidé léčbu zacvakali...sakumprásk. Bohužel toto nelze nějak legislativně ošetřit.
No to je jako nechat zacvakat léčbu diabetikovi, co nechce dodržovat dietu....CHOPNákovi nechat zacvakat léčbu,protože kouří...a.t.d.

Nemusí mít vytvořené protilátky - může to být serologické okno, falešně negativní test (ten test na protilátky).
Opět znovu - pozitivní PCR test je přímý průkaz RNA viru, neznamená nutně, že je daný člověk nemocný či infekční.
napsal(a):
No to je jako nechat zacvakat léčbu diabetikovi, co nechce dodržovat dietu....CHOPNákovi nechat zacvakat léčbu,protože kouří...a.t.d.
No já vím...však píšu, že je to nereálné... A máte pravdu - kde stanovit hranici, že už teda jo, a kde ne...
napsal(a):
Nemusí mít vytvořené protilátky - může to být serologické okno, falešně negativní test (ten test na protilátky).
Opět znovu - pozitivní PCR test je přímý průkaz RNA viru, neznamená nutně, že je daný člověk nemocný či infekční.
Prosím "Repto", omlouvám se za možná hloupý dotaz...ale ptalo se mě více lidí - po prodělaném onemocnění budu cca jak dlouho PCR pozitivní?

Nikde se ta hranice nedá stanovit, pokud máte zdravotnictví vybudované na principu solidarity.
Vždyť i narkomani dostávají substituci....
Chcete např. kuřákům sebrat cigarety? Stát na tom nemá nejmenší zájem - ty daně z prodeje tabáku jsou astronomické, ještě aby se to přestalo kupovat

napsal(a):
To serologické okno si myslím, není možné.... po prodělaném kovidu by měla mít lepší imunitní odpověď-obranu, i když nikdo neví jak dlouho to může trvat, v zápětí po těch 90 dnech naočkovaná, takže opět další šťouchnutí do imunitních buněk a měsíc po druhém očkování máme novou pozitivitu u klientů a u personálu následným vyšetřením celého baráku. Takže stačilo, aby měla z práce někde "kus viru" v dýchacích cestách a vyšla pozitivně, i když jí nic není. Nebo jí nic není, protože prodělala a je naočkovaná....
napsal(a):
Jinak obě zmiňované nemoci si v terminálním stadiu vybírají velmi tvrdou daň, ale to Vám asi nepíšu nic nového .
Můj známý, tak šílený kuřák, že snad dal denně 3 nebo 4 krabky cigaret, samozřejmě CHOPŇÁK ve 4. stadiu....a dusil se dlouho - řádově měsíce. Umístění v nemocnici, a to nebyl žádný COVID, vypadalo ze začátku úplně nereálné, až se nějak (asi přes konexe) dopracovali k terminální sedaci.
napsal(a):
To serologické okno si myslím, není možné.... po prodělaném kovidu by měla mít lepší imunitní odpověď-obranu, i když nikdo neví jak dlouho to může trvat, v zápětí po těch 90 dnech naočkovaná, takže opět další šťouchnutí do imunitních buněk a měsíc po druhém očkování máme novou pozitivitu u klientů a u personálu následným vyšetřením celého baráku. Takže stačilo, aby měla z práce někde "kus viru" v dýchacích cestách a vyšla pozitivně, i když jí nic není. Nebo jí nic není, protože prodělala a je naočkovaná....
Počkejte, a kdo se nechal záhy, jestli to dobře chápu, po prodělaném COVIDu očkovat? To mi přijde nerozumné.

fikovnice
napsal(a):
Počkejte, a kdo se nechal záhy, jestli to dobře chápu, po prodělaném COVIDu očkovat? To mi přijde nerozumné.
Kovid proběhl v říjnu, očkování leden, únor..
napsal(a):
Nikde se ta hranice nedá stanovit, pokud máte zdravotnictví vybudované na principu solidarity.
Vždyť i narkomani dostávají substituci....
Chcete např. kuřákům sebrat cigarety? Stát na tom nemá nejmenší zájem - ty daně z prodeje tabáku jsou astronomické, ještě aby se to přestalo kupovat
No ano, to máte pravdu!
Ono, vůbec to, že posuzování např. t.č. je mj. vázáno na to, zda pachatel např. nebyl v době činu pod vlivem drog či alkoholu, je síla! Mám na mysli, že mu pak "přišijou" snížené rozpoznávací a ovládací schopnosti.

fikovnice
napsal(a):
Prosím "Repto", omlouvám se za možná hloupý dotaz...ale ptalo se mě více lidí - po prodělaném onemocnění budu cca jak dlouho PCR pozitivní?
Standardně se - pokud vím - ukončení izolace netestuje, uzavírá se na počet dní, nikoliv na výstupní test (momentálně 14 dní, pokud jste bez příznaků, pokud příznaky, tak poté, co jste nejméně 3 dny bez příznaků).
Karanténa (rizikový kontakt) je na 14 od posledního kontaktu s prokazatelně pozitivní osobou, výstup z ní za podmínky nula příznaků a min jednoho neg. PCR testu.
Stále platí, že cca po 90 dní od prodělání nemoci byste neměla znovu onemocnět. Ale asi být Vámi, dělala bych spíš testy na protilátky, abyste měla představu, zda se nějaké tvoří. Není to tak vždy, bohužel.
napsal(a):
Ale ano, samozřejmě že za to může - viz odpověď na poslední větu Ouška.
Bezprostředně za to ale může hlavně majitel firmy/vedoucí, nebo prostě ten daný zodpovědný na provozovně. Je v jeho gesci poslat pracovníka okamžitě k lékaři, pokud vykazuje příznaky. Okamžitě vykázat z pracoviště. HNED.
Hezky to tam vedete...
Ale nebojte, nejste sami.
Můžete nebýt slušná a na hygienu to ohlásit sama - ale už to asi pak nebude vaše zaměstnání, no
Co jste dělala v pondělí vy? Jak jste se chránila v bezprostředním styku s evidentně nachcípaným kolegou?
PS: povrchy se už příliš neřešení, přenos z povrchu na člověka nebyl prokázán.
Já se chránila rouškou (nasazenou na té hubě poctivě fakt pořád).
Pokaždé když jsem sáhla na něco, o čem jsem věděla, že na to sáhl on, tak jsem si šla buď umýt ruce, nebo jsem se stříkla desinfekcí. (Kasa, klávesnice, myš... kalkulačka, propiska, sponkovačka, izolepa, faktury...).
Než sáhnu na cokoli svého, osobního (brýle, mobil), opět si umyju nebo vydesikuju pracky. Třeba dvacetkrát denně.
Po příchodu domů se převlíkám z pracovních hadrů, první co je, umývám ruce, obličej a desinfikuju opět telefon. A interiér auta (volant, šajtrpáka, brzda, palubovka).
Nenakazila jsem se. Jsem negativní. Ono to jde. Když se chce.
Ale nesmí být člověk línej. De.bil. Sobec. Prase. Nevím jak to titulovat. Je to na každým člověku Mě je z toho prostě asi smutno.

fikovnice
napsal(a):
Tak to asi tak nějak vyjde... Mně řekli půl roku, že se nemám zajímat.
Myslím, že nikdo neví, jak dlouho přetrvává imunita pro prodělaném kovidu...nám bylo sděleno, že pokud byl kovid prodělán, očkování za 3 měsíce +-. u někoho to nevyšlo o třeba měsíc, ale kdo by čekal, že, když byla možnost.
Vcelku musím říct, že naši důchodci toho kovida snášeli celkem dobře, jo pár jich zemřelo, ale když vemete, že to byli velmi staří a nemocné lidé a teď když chodím kolem vývěsky pohřebních služeb a jsou tam stále mladší (sedmdesátníci) a co jich tam je , minulý měsíc byli ještě osmdesátníci...
Edit: mám od desinfekce pěkně domordované ruce...prasklinky kam se podíváš.

Primárně ty prostory VYVĚTRAT! RAZANTNĚ, HNED!
Dezinfikovat si 800x za den ruce a okolí, byť to výrobce dezinfekce jistě těší, není na respirační onemocnění úplně to ono.
Na dezinfikování auta bych se taky asi spíš echm, echm...
Větrat, běžně uklízet, prát oblečení, v blízkém kontkatu si chránit oči, nos, ústa (brýle lepší než kontkatní čočky, no a holt ten FFP3, protože jinak je to spíš fakt na nic než na něco )
fikovnice
napsal(a):
Aha, možná jsem to předtím blbě pochopila: COVID proběhl v říjnu, očkování přelom leden/únor?
U nás v nemocnici 74lete paní řekli , že očkovat se může 2 týdny po uzdravení !
Kamarádka v té same nemocnici pracuje covid prodělala před 3 týdny a zítra jde na očkování !!!
Překvapilo mě to. Měla jsem za to, že během těch 3 měsíců je to zbytečné ? A tělo oslabené
napsal(a):
Standardně se - pokud vím - ukončení izolace netestuje, uzavírá se na počet dní, nikoliv na výstupní test (momentálně 14 dní, pokud jste bez příznaků, pokud příznaky, tak poté, co jste nejméně 3 dny bez příznaků).
Karanténa (rizikový kontakt) je na 14 od posledního kontaktu s prokazatelně pozitivní osobou, výstup z ní za podmínky nula příznaků a min jednoho neg. PCR testu.
Stále platí, že cca po 90 dní od prodělání nemoci byste neměla znovu onemocnět. Ale asi být Vámi, dělala bych spíš testy na protilátky, abyste měla představu, zda se nějaké tvoří. Není to tak vždy, bohužel.
Děkuji moc!
Ano, to o těch protilátkách vím. Dokonce jedna moje známá PRÝ prodělala COVID 2x, teď si nechala udělat pll. a nula nula nic.
Já jak jsem tak strašně horečkovala a mluvila s tou paní z Hygieny + když se přičte, že opravdu virologii nerozumím, tak se mi něco plete, že mi říkala, že výstupní PCR test se nedělá, protože bych prý byla pozitivní a teď fakt nevím, zda už si tam něco nepřibásňuji - že snad ten virus setrvává v těle mrtvý. Nějakou dobu. Ale možná jsem to celé domotala.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
U nás v nemocnici 74lete paní řekli , že očkovat se může 2 týdny po uzdravení !
Kamarádka v té same nemocnici pracuje covid prodělala před 3 týdny a zítra jde na očkování !!!
Překvapilo mě to. Měla jsem za to, že během těch 3 měsíců je to zbytečné ? A tělo oslabené
Přesně to jsem si myslela i já! Jak jsem psala výše, já se příští 3 měsíce do očkování nepohrnu.
napsal(a):
Myslím, že nikdo neví, jak dlouho přetrvává imunita pro prodělaném kovidu...nám bylo sděleno, že pokud byl kovid prodělán, očkování za 3 měsíce +-. u někoho to nevyšlo o třeba měsíc, ale kdo by čekal, že, když byla možnost.
Vcelku musím říct, že naši důchodci toho kovida snášeli celkem dobře, jo pár jich zemřelo, ale když vemete, že to byli velmi staří a nemocné lidé a teď když chodím kolem vývěsky pohřebních služeb a jsou tam stále mladší (sedmdesátníci) a co jich tam je , minulý měsíc byli ještě osmdesátníci...
Edit: mám od desinfekce pěkně domordované ruce...prasklinky kam se podíváš.
...sestřenice zas "vyfasovala" jakýsi ekzém v místech, kde naléhá nahoře respirátor na obličej - prý má "pěkné" kruhy pod očima.
Ouško4
napsal(a):
Já se chránila rouškou (nasazenou na té hubě poctivě fakt pořád).
Pokaždé když jsem sáhla na něco, o čem jsem věděla, že na to sáhl on, tak jsem si šla buď umýt ruce, nebo jsem se stříkla desinfekcí. (Kasa, klávesnice, myš... kalkulačka, propiska, sponkovačka, izolepa, faktury...).
Než sáhnu na cokoli svého, osobního (brýle, mobil), opět si umyju nebo vydesikuju pracky. Třeba dvacetkrát denně.
Po příchodu domů se převlíkám z pracovních hadrů, první co je, umývám ruce, obličej a desinfikuju opět telefon. A interiér auta (volant, šajtrpáka, brzda, palubovka).
Nenakazila jsem se. Jsem negativní. Ono to jde. Když se chce.
Ale nesmí být člověk línej. De.bil. Sobec. Prase. Nevím jak to titulovat. Je to na každým člověku Mě je z toho prostě asi smutno.
Ale tak při "výslechu" z Hygieny a od PL by mohl dostat aspoň pořádně za uši...i když tuším, že to s těmito jedinci nic neudělá . Navíc, kdoví co jim nakecá/nakecal.
fikovnice
napsal(a):
Děkuji moc!
Ano, to o těch protilátkách vím. Dokonce jedna moje známá PRÝ prodělala COVID 2x, teď si nechala udělat pll. a nula nula nic.
Já jak jsem tak strašně horečkovala a mluvila s tou paní z Hygieny + když se přičte, že opravdu virologii nerozumím, tak se mi něco plete, že mi říkala, že výstupní PCR test se nedělá, protože bych prý byla pozitivní a teď fakt nevím, zda už si tam něco nepřibásňuji - že snad ten virus setrvává v těle mrtvý. Nějakou dobu. Ale možná jsem to celé domotala.
Je to tak, pozitivní, ale neinfekční může být člověk klidně potom i měsíce, proto se druhý test dělá jen u těch, kteří na začátku karantény byli negativní.

Repta: Dezinfikovat si 800x za den ruce a okolí, byť to výrobce dezinfekce jistě těší, není na respirační onemocnění úplně to ono.
Hele a co ruce a sliznice? (přenos ruce a sliznice, třeba v oku, si pomnu oko a? )
Jinak trojkové respirátory dávám pozitivnímu klientovi, sama mám taky + já hábit a takto s ním ráno a během dne-noci manipuluju, když je potřeba...noční vysvícuje (ozon) pracovnu, kuchyňky-přípravny jídla. a otevřený okno při mojí službě má každej, dokud nezačne remcat, že je zima.(mimochodem, že mě teče jen při příchodu na pokoj a klientům je zima) a to pošpásujem, jak měli za mlada jistě jinovatku na peřině a topilo se jen v hlavním pokoji...
Kdesi jsem teď četla, že snad teď prodělává COVID Rey Koranteng a že má tak šílenou chuť na pomeranče, že by snad vraždil! No, a nejméně 2, možná 3 lidi mu v diskuzi přitakávali... Ale možná je v tom to, že je to rychlý přísun tekutiny, energie, rychlých cukrů, vitamínů,... Ale je pravda, že já tedy také - spíše podvědomě - pomerančové pití vyhledávala. Třeba ionťáky s příchutí pomeranče. Víceméně je mi jasné, že teď jsem ale v rovině spekulací a spíš to bude vše náhoda.
fikovnice
napsal(a):
...sestřenice zas "vyfasovala" jakýsi ekzém v místech, kde naléhá nahoře respirátor na obličej - prý má "pěkné" kruhy pod očima.
Mě začala praskat kůže na rukou do krve asi z desinfekce. Začalo to jak byly ty mrazy a do teď jsem se toho nezbavila. Nejdřív jsem si myslela, že jsem se řízla, když ale přibývaly další praskliny, tak mi to došlo... Už nevím, co si mám na ty ruce napatlat. Průběžně se to sice hojí, ale pořád se objevujou další praskliny.

fikovnice
napsal(a):
Máme v práci respirátory různé a jeden český mě dráždil kůži na obličeji ihned po nasazení a nabyla jsem sama. hodně kolegyň s větším obličejem- prostě papulí, těm respirátor zase vymačkává váčky pod očima..., které přetrvávají, prostě jako otok.
elisak
napsal(a):
Mě začala praskat kůže na rukou do krve asi z desinfekce. Začalo to jak byly ty mrazy a do teď jsem se toho nezbavila. Nejdřív jsem si myslela, že jsem se řízla, když ale přibývaly další praskliny, tak mi to došlo... Už nevím, co si mám na ty ruce napatlat. Průběžně se to sice hojí, ale pořád se objevujou další praskliny.
Jako potenciální ekzematik si na ruce zásadně nepatlám všudypřítomné anticovid desinfekce, co z 99 % smrdí po laciný pálence. Pořídila jsem si v lékárně hypoalergenní sanytol gel s aloe vera a ten mi ruce nežere. Nicméně preferuju teplou vodu a (hypoalergenní ideálně) mýdlo mám-li tu možnost. Jinak mi právě na do krve sežrané ruce pomáhala kombinace sudocremu a po zasušení lanolin.
Pár poznatků k očkování atd.... od české společnosti alergologické a klinické imunologie:
https://www.csaki.cz/dokumenty/Covid_vakcinace.pdf

šavlozubka
napsal(a):
Jako potenciální ekzematik si na ruce zásadně nepatlám všudypřítomné anticovid desinfekce, co z 99 % smrdí po laciný pálence. Pořídila jsem si v lékárně hypoalergenní sanytol gel s aloe vera a ten mi ruce nežere. Nicméně preferuju teplou vodu a (hypoalergenní ideálně) mýdlo mám-li tu možnost. Jinak mi právě na do krve sežrané ruce pomáhala kombinace sudocremu a po zasušení lanolin.
mám makadamový máslo od jeptišek z Afriky(Karité), vyráběj to tam a přivydělávají si s tím....mastí to děsně a voní jako citronelový odpuzovač komárů
To žluté...
https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=BDB5M2C8&id=4CAD8A4490F0B72587376CCA645A45B84195C0F4&thid=OIP.BDB5M2C8Aw4L0EF584sFGgHaHa&mediaurl=https%3a%2f%2flook
fikovnice
napsal(a):
Děkuji moc!
vždyť jsem to tu už psal co říká PCR 25.1.
a co je vlastně PCR test? PCR test neříká, jestli jsem nemocný. PCR test neříká, jestli jsem nakažlivý. PCR test neříká, jestli jsem nakažený. PCR test říká jen to, že mám v sobě kousek toho viru, který ale už může být dávno neživý. To je například důvod, proto bylo divný, že někteří lidé jsou pozitivní dva měsíce i déle – měli v sobě jen zbytek viru, který už dávno nebyl živý. Nebo že jiní měli střídavě pozitivní a negativní výsledky, i když stěry byly dělány stejnou osobou a vyšetřovány ve stejné laboratoři.

elisak
napsal(a):
No ono to taky dost souvisí s prací na zahradě a kolem koní, v těch mrazech si máchat ruce ve vodě nebyl dobrý nápad...prostě občas dostávám záchvat, že mám ruce jako žena z pole, celý život sázející a okopávající řepu....dušuju se, že budu nosit rukavice....a pak si večer nemůžu ani číst, protože mám "zmaštěný" ruce....

Andrýsek3
napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/statni-kase-se-ztratilo-37-milionu-za-respiratory-145570#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=oJ7UHD62ux4-202103081042&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
30 milionů sem, 30 milionů tam...😃🤗
Miliony za tu nemocnici v Praze na výstavišti jsou taky fuč, aniž by byla využita. Přitom náhrady podnikatelům údajně vyplaceny nejsou a odměny zdravotníkům taky ne.

elisak
napsal(a):
Doporučuju uříznout list z Aloe a patlat intenzivně tím gelem uvnitř. Taky na to trpím a tohle pomáhá. Trošku to pálí a pak zčervená, tak se nelekněte.
napsal(a):
Doporučuju uříznout list z Aloe a patlat intenzivně tím gelem uvnitř. Taky na to trpím a tohle pomáhá. Trošku to pálí a pak zčervená, tak se nelekněte.
Doma Aloe nemám, kytky mi chcípaj. Praskliny mažu hemagelem a zalepim, ráno je to skoro uzavřený. Spíš řeším aby se už nedělali další. Ruce si mažu několikrát denně. Postupně zkouším různý krémy, co mám doma. Ale zatím nic moc.

elisak
napsal(a):
Doma Aloe nemám, kytky mi chcípaj. Praskliny mažu hemagelem a zalepim, ráno je to skoro uzavřený. Spíš řeším aby se už nedělali další. Ruce si mažu několikrát denně. Postupně zkouším různý krémy, co mám doma. Ale zatím nic moc.
Podívejte se na něco s lanolinem.
(Nejlépe mimo průběžnou péči rovněž namazat silnější vrstvu na noc a ruce zabalit do bavlněných rukavic.)

elisak
napsal(a):
Nejlepší krém na rozpraskané ruce do krve je tenhle od Garnier https://www.lekarna.cz/garnier-body-krem-na-ruce-velmi-sucha-pokozka-100ml-530429t/?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=product&utm_campaign=zbozi.cz
napsal(a):
Podívejte se na něco s lanolinem.
(Nejlépe mimo průběžnou péči rovněž namazat silnější vrstvu na noc a ruce zabalit do bavlněných rukavic.)
To se zase bojim nějakou silnější vrstvu a balit. Když se mi ruce a zpotí a zapaří, tak mi zase vyskáčou potničky a hrozně to svědí. Bojuju s tím pravidelně každý léto...
Ale na něco s lanolinem kouknu.

Já mám výborný zkušenosti s krémy od Neutrogeny nebo L´Occitane.
Ale každýmu nejspíš bude vyhovovat něco jinýho.
Neutrogenou už mažu, mám nějakou na suchou pokožku "NEUTROGENA Nordic Berry".
Pak je ještě zkoušim od Manufactury řadu DEAD SEA, mám krém na ruce a mýdlo a teď mě napadlo, že asi i máslo, tuším, že jsem ho dostala k Vánocům. To teda taky zkusím bude mastnější.
A ještě použivám tenhle https://www.arad.cz/eshop/985-ochranny-krem-na-ruce-a-nehty-arad-250-ml-bez-parfemace.html?gclid=Cj0KCQiAs5eCBhCBARIsAEhk4r6GhaUwBiGeEm9VHO0-g5hR2ccdVrIziJvTFOz8uMKccNYNNobicsUaAiZ7EALw_wcB. Ten je taky fajn a mám ho ještě hodně. Přitelovo táta je fasoval v práci....
elisak
napsal(a):
Neutrogenou už mažu, mám nějakou na suchou pokožku "NEUTROGENA Nordic Berry".
Pak je ještě zkoušim od Manufactury řadu DEAD SEA, mám krém na ruce a mýdlo a teď mě napadlo, že asi i máslo, tuším, že jsem ho dostala k Vánocům. To teda taky zkusím bude mastnější.
A ještě použivám tenhle https://www.arad.cz/eshop/985-ochranny-krem-na-ruce-a-nehty-arad-250-ml-bez-parfemace.html?gclid=Cj0KCQiAs5eCBhCBARIsAEhk4r6GhaUwBiGeEm9VHO0-g5hR2ccdVrIziJvTFOz8uMKccNYNNobicsUaAiZ7EALw_wcB. Ten je taky fajn a mám ho ještě hodně. Přitelovo táta je fasoval v práci....
Mám to taky, prasklinky do krve, celkem mi pomáhá arganový olej a střídám ho s bambuckým máslem. Neutrogenu a obyčejnou indulonu používám za normálních okolností a na to je super, ale na toto mi to tedy moc nestačilo. Jestli jste alergik s ekzémama, tak bacha, někdy to lanolin pak zhoršuje. Mýdla to chce hlavně nepoužívat tekuté, vysušují.

...kdysi na ekzém domací měsíčkový mast, dělala mamča se sádlem jako podklad, ale recept už si nepamatuji....jinak lanolin z lékárny a tam by i určitě doporučili něco dalšího....

Na vysušenou kůži používám Rakytelu:
https://www.drpopov.cz/produkt/rakytnikova-mast-s-aloe-vera-rakytela-50-ml/
Mají ji v některých drogeriích a také v lékárnách.
Je skvělá, základ je sádlo, takže hodně mastí, velmi příjemně voní a opravdu dobře kůži ošetřuje.
Mám občas exémy na rukou, večer ošetřím, ráno super, a přes den se to zase zhorší - máchání v dezinfekci je opravdu prokletí..

To makadamové Karité dávám i kolegyni, co má "alergii" a ruce jako po lupence, velmi jí pomáhá a mě ani neubude(špátlí jí odmáznu ), mastí to děsně a na ruce je potřeba méně než lískový oříšek a ještě zbyde na paty, když to přeženu...
Tak jsem zkusila to máslo od manufaktury a lepší. Po všem ostatním jsem měla do 10 minut po namazání opět pocit papírových rukou. Tady asi 2 hodiny dobrý. Ale díky vašim poznámkám ke krému jsem si vzpomněla, že to tu mám, úplně jsem na to zapomněla. Jinak mi tahle jejich řada vyhovuje, dokonce mi přišlo, že to mýdlo funguje i na ty letní potničky. Minimálně to zklidnilo svědění. Na to mi jinak zabraly jen kortikoidy... Jen teď byl běžný krém na ruce evidentně málo...
A to ty ruce šplíchám v desinfekci jen 1-2x týdně, a potom je hned namažu, netušila jsem, že takhle málo stačí k takovýmhle problémům...
sorry, že vám skáču do tak závažného tématu, jako je krém na ruce...
jen mne tak napadlo - když spolehlivost testů je prý 96 % , budu optimista a místo 4 bude-li "falešně pozitivní" jen 2%, tak jen při 50 000 testů denně, nám každý den přibudou k těm opravdu pozitivním +/- 1000 "falešňáků/den, tj min +/- 7000 za tejden,
takže se z "lockdownu" už jen díky "falešňákům" jen tak rychle nevyhrabem...
napsal(a):
To makadamové Karité dávám i kolegyni, co má "alergii" a ruce jako po lupence, velmi jí pomáhá a mě ani neubude(špátlí jí odmáznu ), mastí to děsně a na ruce je potřeba méně než lískový oříšek a ještě zbyde na paty, když to přeženu...
A tip na paty beru taky, jen je otázkou jestli na to nebudu moc líná. Já je mám celkem dobrý pokud je aspoň 2x týdně vezmu pemzou a namažu. Jenže se mi nechce, takže to dělám až když mám praskliny, který bolí...

elisak
napsal(a):
A tip na paty beru taky, jen je otázkou jestli na to nebudu moc líná. Já je mám celkem dobrý pokud je aspoň 2x týdně vezmu pemzou a namažu. Jenže se mi nechce, takže to dělám až když mám praskliny, který bolí...
čím víc pemzujete, tím víc kůže odrůstá, pemzuju tak jednou za 14 dní a to halabala, spíš si na to vzpomenu jednou za měsíc a v životě jsem neměla prasklou patu, natoš kopyto místo paty(nikdy jsem ani nebyla na pedikúře) namažu , vemu bavlněné kotníkovky a jdu hajdat...pata měkká jako kočičí packa.
Já ho mám přímo z Afriky, ale tady si ho pak objednám, můj oblíbený obchůdek...
https://manipura.cz/produkt/100-organic-panenske-bambucke-maslo-lisovane-za-studena-karite-185g/
napsal(a):
čím víc pemzujete, tím víc kůže odrůstá, pemzuju tak jednou za 14 dní a to halabala, spíš si na to vzpomenu jednou za měsíc a v životě jsem neměla prasklou patu, natoš kopyto místo paty(nikdy jsem ani nebyla na pedikúře) namažu , vemu bavlněné kotníkovky a jdu hajdat...pata měkká jako kočičí packa.
Já ho mám přímo z Afriky, ale tady si ho pak objednám, můj oblíbený obchůdek...
https://manipura.cz/produkt/100-organic-panenske-bambucke-maslo-lisovane-za-studena-karite-185g/
No já právě taky nepemzuju, až když to praská, bolí a zadrhávám se v ponožkách. To zadrhávání mě štve nejvíc U pedikérky jsem ještě nebyla. Je mi 30 a od 17 mám problém se zarůstajícími nehty na noze. Je mi jasný, že by to chtělo, ale na nohy si nenechám sáhnout... Navíc to teď ani nejde...

Já se vrátím k těm rukám....já mám teda obecně ruce "suché", teď s těmi desinfekcemi je to samozřejmě ještě horší a já teda léta používám indulonu.....

Indulona mý ropný základ, Neutrogena se mi při roztírání drolila na pokožce, použít na ekzematickou kůži lanolin, asi ne. Pokud někdo chce, tak Purelan. Bambucké máslo je fajn, mám nerafinované východní niloticu, když jsem měla ekzém okolo očí, hodně mi pomohlo čisté kakaové máslo, stačilo trochu poťupkat, krásně voní, je jedlé. Je tuhé, musí se nechat rozehřát. Na suché ruce fungují krémy, které obsahují včelí vosk(bariéra, přitom kúže dýchá) oproti ropné vazelíně a silikonu, a taky je fajn jojoba olej, aloe. Měla jsem i masti s CBD, naprosto bez účinku. Jak tady někdo psal, ten krém Arad, můžete ofotit složení, tak, aby se dalo přečíst? Nemůžu to najít.
napsal(a):
...kdysi na ekzém domací měsíčkový mast, dělala mamča se sádlem jako podklad, ale recept už si nepamatuji....jinak lanolin z lékárny a tam by i určitě doporučili něco dalšího....
Moje mamka taky dělala měsíčkovou mast, vždy jsme ji měli v lednici. No jo, to je ta stará škola!
napsal(a):
Indulona mý ropný základ, Neutrogena se mi při roztírání drolila na pokožce, použít na ekzematickou kůži lanolin, asi ne. Pokud někdo chce, tak Purelan. Bambucké máslo je fajn, mám nerafinované východní niloticu, když jsem měla ekzém okolo očí, hodně mi pomohlo čisté kakaové máslo, stačilo trochu poťupkat, krásně voní, je jedlé. Je tuhé, musí se nechat rozehřát. Na suché ruce fungují krémy, které obsahují včelí vosk(bariéra, přitom kúže dýchá) oproti ropné vazelíně a silikonu, a taky je fajn jojoba olej, aloe. Měla jsem i masti s CBD, naprosto bez účinku. Jak tady někdo psal, ten krém Arad, můžete ofotit složení, tak, aby se dalo přečíst? Nemůžu to najít.
Cosi se mi plete, že mi kdysi na suchou kůži (jsem atopik) byl doporučen Excipial Lipolotio.

napsal(a):
Ještě doplním výčet o ricínový olej, taky vytváří bariéru, aniž by kůži ucpal. Je dobrý i do masky na vlasy, zvláčňuje pokožku hlavy a podporuje růst vlasů.

K původnímu tématu - praktické rady.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/22-zasad-imunologa-jak-se-vyhnout-viru-prakticke-rady-pro-konkretni-situace-146077#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=zgu4Jh6Liln-202103090939&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/22-zasad-imunologa-jak-se-vyhnout-viru-prakticke-rady-pro-konkretni-situace-146077#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=zgu4Jh6Liln-202103090939&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Dnes na Novinkách je rozhovor s prof. Šerým - šéf laboratoře Elisabeth Pharmacon (2x jsem u nich byla) a říká, že v Brně už je i jihoafr. mutace, že její průběh je ještě horší než té britské mrchy (to už si snad ani neumím představit!!!) a hlavně, že kdo prodělal COVID, není proti ní dobře chráněn! Úplně jsem se orosila...

fikovnice
napsal(a):
Dnes na Novinkách je rozhovor s prof. Šerým - šéf laboratoře Elisabeth Pharmacon (2x jsem u nich byla) a říká, že v Brně už je i jihoafr. mutace, že její průběh je ještě horší než té britské mrchy (to už si snad ani neumím představit!!!) a hlavně, že kdo prodělal COVID, není proti ní dobře chráněn! Úplně jsem se orosila...
Jo, já vím. Ale ty teď budeš mít tak vysoké protilátky, že by tě v blízké budoucnosti skolit neměla. Si myslím... pořád je to stejný virus, imunita ho pozná podle těch nezměněných částí. Však chřipku člověk taky nechytí 2 roky po sobě "natvrdo", i když dorazí jiný kmen, částečně je na ni tělo připraveno.
fikovnice
napsal(a):
Psali, že s jihoafrickou variantou jsou všichni vytrasovaní a v karanténě, ale otázka je, jestli nás nechtějí jen uklidnit. Ono stejně ještě větší průser jsou ty zkřížený americký mutace.

napsal(a):
Z toho vyplývá, že mi je respirátor víceméně nanic, protože mi i přes různé úpravy na obličeji prostě nesedí, leze do očí, atd.
A potřebovala bych zajít ke kožní pro mastičku na ekzém, ale nechci sedět v čekárně 2h s fůrou dalších lidí. Tak budu asi trpět bez mastičky...
Krém na ruce mám nejradši Mika mandlový https://lh3.googleusercontent.com/proxy/aLPhyAgItvU6mNPiUKHK4XQHe6O0TxEw6pqk02bn-xUrXRmftZR-a9KBCEOP2K8s0-NCQJuW97mzrDlITmeeKRFJEWu8-9s6AxUjXZMnL0JpSSeppVXUwLp4mp6dsxIQq83-R95Begm2-LE, ale při rozjetým ekzému mi pomůžou jedině kortikoidy. Vazelínu používám na praskliny a s bavlněnými rukavicemi bohužel nedokážu usnout

Andrýsek3
napsal(a):
Ja jen doplním info, co jsem posbírala, covid prodělaný v prosinci, minuly tyden jsem šla na test na protilatky, pořád je v sobe mám (28,4). Pídila jsem se, jestli je tedy v pořádku jit se zítra očkovat a dle doktorky by to mělo být v pohodě.
Díky za info, manžel jde na očkování tento týden. Bude to necelé tři měsíce po covidu, tak jsme přemýšleli, jestli to nějak neřešit, a usoudili jsme, že ne.

lesnížínka
napsal(a):
Arad...aniž bych znala složení, je to levný krém, co fasují ve fabrikách, takže top to asi nebude Ekzematickou kůži nikdo u nás nemá, takže v tomohle se nevyznám, tak se ptám: proč ne lanolin? Stejně jako sádlo si myslím, že je tuku nejblíž a měl by fungovat nejlíp.
Je senzibilizátor kůže, nedělal mi dobře, měla jsem po něm kožní dermatitidu.
rapotacka11
napsal(a):
Lesní žínka
Dostala jsem kdysi na kožním mast
s lanolínem. Lanolín mi VELMI vadil.
Vyhýbám se mu. Měla jsem ruce rozpraskané
a po té masti to bylo horší a bolestivé.
Snad jsem to vydržela a vytrpěla
jednu noc, víckrát nechci.
Možná na něj mám alergii?
Ano, mám taky alergii na lanolin, potvrzenou a dle doktorky je docela hodně rozšířená. Takže tabu pro mě jsou i tyčinky na rty s lanolinem, těch je bohužel většina a vlněný věci.
napsal(a):
Jo, já vím. Ale ty teď budeš mít tak vysoké protilátky, že by tě v blízké budoucnosti skolit neměla. Si myslím... pořád je to stejný virus, imunita ho pozná podle těch nezměněných částí. Však chřipku člověk taky nechytí 2 roky po sobě "natvrdo", i když dorazí jiný kmen, částečně je na ni tělo připraveno.
Ono je to divné! Známá mé nejlepší kamarádky měla COVID prokazatelně 2x a protill. má téměř na nule, fakt zvláštní.
Jinak předevčírem teplota - já se neměřím už dlouho, ale cítila jsem divnou horkost a taky že jo. Přičítám to tomu, že jsem teď taková troska, ten den jsem byla dýl venku, tak snad z toho. Sledovat se nemíním!
napsal(a):
Ale přenašeč být můžu, že jo???
Andrýsek3
napsal(a):
Ja jen doplním info, co jsem posbírala, covid prodělaný v prosinci, minuly tyden jsem šla na test na protilatky, pořád je v sobe mám (28,4). Pídila jsem se, jestli je tedy v pořádku jit se zítra očkovat a dle doktorky by to mělo být v pohodě.
Andri, a měla jsi nějaký těžší průběh? A pll Ti dělala PL?
lesnížínka
napsal(a):
Hele nech toho, jo Já jsem ji tam měla ještě předloni, musím letos vyrobit novou. Leč záhadně mi zmizelo domácí bio nesolené sádlo. Tak jsem ho dobře uklidila...
Jenže Ty jsi bylinkářka! Jinak nee, Ty do staré školy nepatříš... A já vyhazovala zapadlou měsíčkovou mast, co mamka dělala, nedávno.
Fraška na téma covid u nás pokračuje. Už nechápu a nevěřím nikomu a ničemu. Takže shrnu: muže ředitel byl u nás minulou neděli, tj 28. února. V pondělí volal, že žena má horečky a jede s ní na testy. V úterý vzal na testy zbytek rodiny, tedy on a dcera a rodiče. Ve čtvrtek konečně výsledky - nikdo covid nemá. V pátek otec dostal vysoké horečky, hned na testy - v sobotu už věděl, že covid má. Včera dostala horečky i mamka, takže ho taky jistě má. A dneska ráno volá, že žena ztratila čich - víc jak po týdnu. Ale tehdy jí vyšlo, že covid nemá a celou dobu nám tvrdil, že žena má jen obyčejnou chřipku a on chodí vesele s kočárem po dědině. My jsme s ním byli naposled toho 28, takže už nic nečekám...nebo snad mám??

fikovnice
napsal(a):
Ale přenašeč být můžu, že jo???
To určitě jo.
fikovnice
napsal(a):
Andri, a měla jsi nějaký těžší průběh? A pll Ti dělala PL?
Nene měla jsem takový mírný, 3 dny teploty (38), bolest hlavy, únava, kašel. Cítila jsem to ještě par týdnů po (únava, nemohla jsem se pořádně nadechnout), ale už je to v pořádku.
Objednala jsem se v Brně do Medily, maji několik poboček, platila jsem 400 korun a může se přijít kdykoliv po 10. Hodině, nikdo tam nebyl, do 5ti minut jsem byla venku. Druhý den vysledky na emailu. :)

fikovnice
napsal(a):
Ono je to divné! Známá mé nejlepší kamarádky měla COVID prokazatelně 2x a protill. má téměř na nule, fakt zvláštní.
Jinak předevčírem teplota - já se neměřím už dlouho, ale cítila jsem divnou horkost a taky že jo. Přičítám to tomu, že jsem teď taková troska, ten den jsem byla dýl venku, tak snad z toho. Sledovat se nemíním!
Souhlas, existují studie, které poukazují na to, že lidé s těžším průběhem onemocnění měli ex post hladinu protilátek spíš nižší.
Pak si dělejte nějaké plány, no
Mimo zodpovědného odpočívání byste ale nic moc jiného dělat ještě pořád neměla. Protilátky jsou jedna věc a organismus, zdevastovaný onemocněním a lékovou náloží, zase druhá.
Andrýsek3
napsal(a):
Dobrý den 😜,
manžel jde dnes na protilátky, tak jsem zvědavá kolipak bude u něho. Kladu mu na ❤️, že se nesmí nechat odbýt, že to číslo chce vědět 😜, bo já su baba zvědavá 😁.
Dája
Dobrý den,
dnes manželovy odebraly krev na proti látky a jen tak mezi mluvou se zeptal jak velké musí být procento, aby měl dost protilátek? Bylo mu oznámeno, že i když sestřička měla COVID, naměřená hodnota byla 1,5% protilátek. Tak, že asi málo? A prý ne bylo napsáno, že má protilátky a konec.
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
dnes manželovy odebraly krev na proti látky a jen tak mezi mluvou se zeptal jak velké musí být procento, aby měl dost protilátek? Bylo mu oznámeno, že i když sestřička měla COVID, naměřená hodnota byla 1,5% protilátek. Tak, že asi málo? A prý ne bylo napsáno, že má protilátky a konec.
Dája
A nevíte kolik? Ja mela těch 28 a doktorka s tím byla v pohodě po 2,5 měsících na očkování. Kolegyně měla přes 200 a poradily ji 6 měsíců počkat. Ale to je taky doktor od doktora. Dnes na očkování se mě ptali zda jsem prodělala covid a kdy, a na protilatky se neptaly a bylo to v pořádku. Jinak zatím mě bolí jen ruka. A dostala jsem Modernu.

Andrýsek3
napsal(a):
A nevíte kolik? Ja mela těch 28 a doktorka s tím byla v pohodě po 2,5 měsících na očkování. Kolegyně měla přes 200 a poradily ji 6 měsíců počkat. Ale to je taky doktor od doktora. Dnes na očkování se mě ptali zda jsem prodělala covid a kdy, a na protilatky se neptaly a bylo to v pořádku. Jinak zatím mě bolí jen ruka. A dostala jsem Modernu.
Mamka v pondělí taky očkovaná Modernou, taky jí druhej den bolela ruka, ale nic hroznýho, teď už v poho.
Rodina známých byla naočkovaná Astrou a všichni teploty, zimnice dva dny a ruka je bolela taky.
Andrýsek3
napsal(a):
28 je prý málo, skoro nic. Ti co mají přez 200 můžou být dárci. Ještě zkusím se poptat jak to je.
Andrýsek3
napsal(a):
Odvezly je do laboratoře, tak neví ani kdy to bude vědět. Modernu mám i já a už po druhé. První dávka mírná bolest ruky, nemohla jsem řídit, nešlo ji dát na horu a spat na levo byl taky problém, jinak nic, za dva dny v pohodě, jo a vlastně malý flíček po vpichu. Druhá dávka nic ani ta ruka nebolela, ani flíček nebyl, ale očkovala se sennou ředitelka a tak jsem se ji ptala jak ji bylo, no a prý blbě dva dni, zimnice, horečky. Jak říkám ono je to 50 na 50%.
Tak držím palce snad budete v pohodě.
Dája

Babička 85 let, první dávka vakcíny Pfizer před dvěma týdny, absolutně bez reakce, ani místo vpichu jí nebolelo, prostě nic. Přeočkování by mělo proběhnout teď po třech týdnech. Jinak babi pravidelně každoročně chodí i na očkování proti chřipce.
napsal(a):
Mamka v pondělí taky očkovaná Modernou, taky jí druhej den bolela ruka, ale nic hroznýho, teď už v poho.
Rodina známých byla naočkovaná Astrou a všichni teploty, zimnice dva dny a ruka je bolela taky.
Om to je asi opravdu člověk od člověka. Kamaradka očkovaná Pfizerem v pondělí a má teploty a zimnice.

Andrýsek3
napsal(a):
Om to je asi opravdu člověk od člověka. Kamaradka očkovaná Pfizerem v pondělí a má teploty a zimnice.
Múj taťka (84) má už obě dávky Pfizer, 2. dávka 8.2. po obou dávkách ani nevěděl, že nějaké očkování proběhlo a to je diabetik, píchá si 1x denně inzulin, před loni měl skoro úplné selhání ledvin, 3 měsíce hospitalizace v nemocnici, hrozila dialýza, dostal se z toho zaplať pámbů, měla jsem nervy nadranc, teď je úplně v pohodě. Moje mamka(85), ve čtvrtek 18.3. jdeme spolu na 2. dávku, taky Pfizer. Po 1. dávce taky naprosto bez problémů, nežádoucí účinky ani reakce, nula, nic. Jako by ani nikde nebyla., tak snad to bude dobré i po té druhé.

Tak hlásím, že manžela na očkování nevzali, do lhůty 90 dní od covidu mu zbývají necelé dva týdny (průběh měl velmi lehký). Evidentně to teda zdravotníci někde řeší a někde neřeší...
Andrýsek3
napsal(a):
No, tak ja hlásím, že noc nic moc. Bolí mě ruka hodně, nemůžu ji ani zvendnout, natož na ni ležet. V noci zimnice, následně teplota. Teď mě bolí hlava a cítím se nachcípaná.
Dobrý den 😜,
ach jo, škoda🤔.
Držím ať dnes už není žáden problém a u druhé dávky už to bude dobré páč si to vyberete teď👍
Dája
napsal(a):
Tak hlásím, že manžela na očkování nevzali, do lhůty 90 dní od covidu mu zbývají necelé dva týdny (průběh měl velmi lehký). Evidentně to teda zdravotníci někde řeší a někde neřeší...
Dobrý den 😜,
vidíte u Vás tak a u nás se to neřeší, já taky po covid a jako ochrana do 18.3 a to jsem už po druhé dávce. Každý řeší jinak a to jsem je na imunitu upozorňovala.
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobrý den 😜,
ach jo, škoda🤔.
Držím ať dnes už není žáden problém a u druhé dávky už to bude dobré páč si to vyberete teď👍
Dája
Nechci strašit, ale podle mých informací jsou reakce na druhou dávku ještě horší.
No a zajímavý článek
https://www.osel.cz/11632-vakcinovanym-zenam-rizikove-nalezy-z-mamografu-prudce-rostou.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=IxUib9EFfW4-202103111058
fikovnice
napsal(a):
Jééé, "Zrzavci", Vy mě úplně šokujete, vždyť jste tu nebyla řádově roky!!! Já myslela, že jsem omylem překlikla do nějakého roku 2015 +-...
Děkuji moc za rady a doufám, že se vracíte "zpět do hry" - sem k nám!
Dobrý den Fíkovnice,
Já jsem hlavně ráda, že jste se zpět do hry vrátila Vy, když jsem sem po tý dlouhý době nakoukla, zjistila jsem, že jste v průšvihu a tak jsem moc ráda, že jste tomu šmejdovi dala knock-out.Opatrujte se, a sbírejte pomalu zase síly. A moc děkuju za milý přivítání. Já prostě čistě jen nestíhám, dva ohaři a k tomu jejích vlastní Zrzavci stránky, to prostě je o spoustě času, když chci, aby každý všední den vyšel článek, aby bylo co číst. To už potom moc prostoru na jiný "internetování" není .
Tak se opatrujte.
assil
napsal(a):
Nechci strašit, ale podle mých informací jsou reakce na druhou dávku ještě horší.
No a zajímavý článek
https://www.osel.cz/11632-vakcinovanym-zenam-rizikove-nalezy-z-mamografu-prudce-rostou.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=IxUib9EFfW4-202103111058
ať mi někdo vysvětlí proč na světle božím nevysej především takhle potřebný informace místo těch debilitních.

U nás v důchoďáku žádná bouřlivá reakce u nikoho nebyla(okolo 100lidí) , ani u klientů ani u zaměstnanců, klasika dvoudenní bolest ruky, někdo měl i velký zarudlý flek- řešil se polysanem, nic zvláštního se nedělo, chřipka nebo pneumo bylo horší, asi to bude tím, jak je vakcína "zkonstruovaná" ...má nemá oslabený/mrtvý vir.

assil
napsal(a):
No a zajímavý článek
Mám v plánu plánovaně do měsíce vyrazit na mamo, tak vám pak dám vědět...

Zrzavci
napsal(a):
ať mi někdo vysvětlí proč na světle božím nevysej především takhle potřebný informace místo těch debilitních.
Jen jestli to je seriozní informace...
napsal(a):
U nás v důchoďáku žádná bouřlivá reakce u nikoho nebyla(okolo 100lidí) , ani u klientů ani u zaměstnanců, klasika dvoudenní bolest ruky, někdo měl i velký zarudlý flek- řešil se polysanem, nic zvláštního se nedělo, chřipka nebo pneumo bylo horší, asi to bude tím, jak je vakcína "zkonstruovaná" ...má nemá oslabený/mrtvý vir.
Údajně to závisí na síle reakce imunitního systému a jelikož ten starší lidi už nemají OK, tak bývají bez reakce. Alespoň jednou je ten věk výhoda.
I když na osobní zhodnocení si asi ještě počkám.
napsal(a):
A to mu přímo řekl doktor v očkovacím centru? Zvláštní, já tam přímo taky hlásila kdy jsem covid prodělala. A ani se nad tím nepozastavil, ani ty protilátky nechtěli vědět. Možná i záleží na věku? Nebo možná prostě doktor od doktora.

Andrýsek3
napsal(a):
A to mu přímo řekl doktor v očkovacím centru? Zvláštní, já tam přímo taky hlásila kdy jsem covid prodělala. A ani se nad tím nepozastavil, ani ty protilátky nechtěli vědět. Možná i záleží na věku? Nebo možná prostě doktor od doktora.
Jo, přímo když přišel na očkování. Ptali se, kdy měl karanténu, a poslali ho pryč, že má přijít nejdřív 90 dní po skončení karantény. Spíš to bude doktor od doktora, a zrovinka tady to dělají takhle...

napsal(a):
Co se týká reakce autora citovaného článku ( Pazdera ), tak byl oč. Astrou, vaši klienti urč. Pfizerem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
Priteluv kolega v práci kardiak. První dávka očkování bolesti, zimnice. Druhá dávka větší srdeční arytmie a pobyt v nemocnici. Toliko k tomu jak je to supr pro ohroženy skupiny.
Jinak dnes cesta pro hady do Prahy z Budějovic. Nestavěli mě ani jednou. Kontrol bylo cestou 7 ale ve svém směru jsem potkala dohromady dvě. Jedni na to házeli bobek evidentně druzí stavěli poctivě ale před Prahou ty stovky aut. Šance na vyhmátnutí malá. Prohlášení včetně kontaktu na dotyčné i s telefonem a adresami jsem měla.
Dobré ránko,
podávám hlášení ohledně hodnot u manžela v krvi. Měl 8,6 já mu na to " že je to nějak málo" a odpověď " že prý ne, nějak jinak se přepočítávají hodnoty a když je člověk po vakcíně má hodnoty do 10 ( nevím čeho, jak se to píše).
Tak, že podle toho má obranných látek dost, prodělal covid dost silný a po třech měsících je hodnota vysoká, ale i tak ho zapsaly na vakcínu.
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobré ránko,
podávám hlášení ohledně hodnot u manžela v krvi. Měl 8,6 já mu na to " že je to nějak málo" a odpověď " že prý ne, nějak jinak se přepočítávají hodnoty a když je člověk po vakcíně má hodnoty do 10 ( nevím čeho, jak se to píše).
Tak, že podle toho má obranných látek dost, prodělal covid dost silný a po třech měsících je hodnota vysoká, ale i tak ho zapsaly na vakcínu.
Dája
Tak nevím, chlap dnes hlásí že má protilátky v hodnotě 3454. Covid těžší průběh, nechuť k jídlu, teploty, totální vyčerpání. Během dvou týdnů úbytek na váze 14kg.
Já už se těším až se vzbudí želvy a všichni se odstěhujeme na chalupu na Šumavu,
jednou týdně na nákup do Vimperka, jednou do 2km vsi pro čerstvý kravský mlíko do kafe a jinak jen louky a les. Žádná TV, IT prostě pohoda
lupus4
napsal(a):
Já už se těším až se vzbudí želvy a všichni se odstěhujeme na chalupu na Šumavu,
jednou týdně na nákup do Vimperka, jednou do 2km vsi pro čerstvý kravský mlíko do kafe a jinak jen louky a les. Žádná TV, IT prostě pohoda
To fakt vydržíte? Já plánuju z různých důvodů, že se odstěhuju někam dopryč, ale nedovedu si asi představit žádnou telku a žádné připojení. Číst dlouho nevydržím, to hned usínám, pak se vzbudím v noci a abych usnula, tak si zapnu telku, čumím skoro na cokoliv, vlastně jen, abych zase usnula, protože jsem si vytvořila návyk, že bez telky neusnu, uspává mě to
Zrzavci
napsal(a):
Dobrý den Fíkovnice,
Já jsem hlavně ráda, že jste se zpět do hry vrátila Vy, když jsem sem po tý dlouhý době nakoukla, zjistila jsem, že jste v průšvihu a tak jsem moc ráda, že jste tomu šmejdovi dala knock-out.Opatrujte se, a sbírejte pomalu zase síly. A moc děkuju za milý přivítání. Já prostě čistě jen nestíhám, dva ohaři a k tomu jejích vlastní Zrzavci stránky, to prostě je o spoustě času, když chci, aby každý všední den vyšel článek, aby bylo co číst. To už potom moc prostoru na jiný "internetování" není .
Tak se opatrujte.
Děkuji moc, potěšila jste mě!
Dája6
napsal(a):
Dobré ránko,
Dája
Já tedy vím o hodnotě 0.9, ale asi jde zřejmě jen o posun řádu ve Vašem případě "Dájo". A jednotky nevím...
lesnížínka
napsal(a):
To fakt vydržíte? Já plánuju z různých důvodů, že se odstěhuju někam dopryč, ale nedovedu si asi představit žádnou telku a žádné připojení. Číst dlouho nevydržím, to hned usínám, pak se vzbudím v noci a abych usnula, tak si zapnu telku, čumím skoro na cokoliv, vlastně jen, abych zase usnula, protože jsem si vytvořila návyk, že bez telky neusnu, uspává mě to
Jj, jednou za 3 týdny navečer návrat do civilizace - úklid (schody) v baráku,přečíst plky na fauně, ráno pak výměna knih v knihovně, nákup žrádla pro psa a hybaj zpět ...
Knížky, sudoku, mnoha hod prochajdy, sem tam něco udělat na zahradě,+ dříví, + voda atd...když soustavně leje tak výroba budek, krmítek ve stodole...
O půl noci poslední 1/2 hod venčení + vraždy španělskej slimáků ...a spím jako nemluvně

lesnížínka
napsal(a):
Někam do pryč....z té úžasné zahrady??...to bych teda asi obrečela..
lesnížínka
napsal(a):
Bez telky v pohodě, ale chyběl by mi net, spotify a podcasty.

Takhle z hlavy řeknu, že mě by televize chyběla....na druhou stranu, kdybych jí neměla, tak bych snad konečně přečetla i nějakou tu knížku.

lupus4
napsal(a):
To bych brala hned, tam teď musí být klid. A TV ani PC bych nepotřebovala, stačí telefon. Občas.
napsal(a):
Někam do pryč....z té úžasné zahrady??...to bych teda asi obrečela..
Já miluju přírodu, takovou tu nedotčenou pokud možno, takže hledalo by se místo dost těžko, ale jsou taková, nejen moje zahrada. Tu jsem si vybudovala proto, abych takové, k obrazu svému, měla. Teď začalo naše ,,milé" Povodí kácet kolem potoka v dolní části obce a když jsem tu hrůzu viděla, dva dny jsem při té vzpomínce řvala. Říkala jsem známé, která tam bydlí(a nadává) že tohle mi vyrobit před barákem(kde ten potok právě mám) že se psychicky zhroutím, sbalím zvěř a jedu někde do Rumunska (no, popravdě jsem něco našla v italských horách)