Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2021 12:55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klid, to je ta lékařka, co sama odmítá očkování.
A nejspíš pilná čtenářka Aeronetu 😉

https://aeronet.cz/news/evropska-unie-administrativne-prodlouzila-trvanlivost-vakcin-pfizeru-o-3-mesice-aby-staty-eu-nemusely-firme-platit-horentni-sumy-za-jejich-biohazard-likvidaci/

Děkuji, ulevilo se mi.

5.11.2021 12:56

rapotacka11 napsal(a):
To určitě. Je ...
Moudří čerpají pilně a výhradně z ČT.

Ne, moudří nejsou líní jít přímo ke zdrojům a udělat si na věci vlastní názory.

Cokoli prežvejkané médii už je ovlivněno postojem pisatele.

5.11.2021 12:57
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Zatím je to očkování dobrovolné.
Nátlak se samozřejmě bude stupňovat.
každý se musí rozhodnout podle svého. I očkovaní dvakrát Pfizerem končí v nemocnici. Nic není 100%.
A znám spoustu lékařů a zdravotníků kteří se očkovat nedali. Zda čtou Aeronet jsem se jich neptala.

5.11.2021 13:02

GAELLE napsal(a):
Zatím je to očkování dobrovolné.
Nátlak se samozřejmě bude stupňovat.
každý se musí rozhodnout podle svého. I očkovaní dvakrát Pfizerem končí v nemocnici. Nic není 100%.
A znám spoustu lékařů a zdravotníků kteří se očkovat nedali. Zda čtou Aeronet jsem se jich neptala.

Taky mohli nemoc prodělat. A s protilátkami už je to rozhodování někde jinde...

5.11.2021 13:27

GAELLE napsal(a):
Nešířím žádnou paniku. Na jaře se spousta lidí taky jezdila očkovat na Balkán vzpomínáte?
A jo klidně si to zaplatím.

Očkovat na Balkán? To mi tedy opravdu uniklo. Nevím o nikom, kdo by se jel očkovat na Balkán.

Mě to připadá trochu postavené na hlavu - vakcínám, kterými se tu očkuje už víc jak rok, nevěříte. Ale nové vakcíně, s kterou se ještě neočkuje nikde, věříte?

5.11.2021 13:40

Jo tak salám se musí vyhodit a vakcína ne :-)
A proč pojišťovna nezaplatí očkování v EU? Já to zaplatím a pojišťovna mi pak dá to, co by akce stála v ČR.
Jako esi se tady eště začnete hádat o tom, čí adihas má víc pruhů, tak konec :-)

5.11.2021 13:42

Očkovat na Balkán? To mi tedy opravdu uniklo. Nevím o nikom, kdo by se jel očkovat na Balkán.

Mě to připadá trochu postavené na hlavu - vakcínám, kterými se tu očkuje už víc jak rok, nevěříte. Ale nové vakcíně, s kterou se ještě neočkuje nikde, věříte?

A Vy a dalších šest milionů jste před více jak rokem věřila vakcíně, kterou se nikde neočkovalo.

5.11.2021 13:57

A Vy a dalších šest milionů jste před více jak rokem věřila vakcíně, kterou se nikde neočkovalo.

Právě, že očkovalo. V červnu už ji měla půlka západní Evropy, USA, Kanady a celý Izrael.

5.11.2021 14:01

Právě, že očkovalo. V červnu už ji měla půlka západní Evropy, USA, Kanady a celý Izrael.

Neměla. Přesná čísla určitě někde najdete, ale to nebyl smysl mého komentáře. O té vakcíně nevíme dodnes nic. Snad jen to, že ihned po podání neumřeme. Jinak nic.
A že se dočkám kampaně i tady, když schválně nekoukám na tv a nečtu noviny, to jsem teda nečekala.

5.11.2021 14:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jo tak salám se musí vyhodit a vakcína ne :-)
A proč pojišťovna nezaplatí očkování v EU? Já to zaplatím a pojišťovna mi pak dá to, co by akce stála v ČR.
Jako esi se tady eště začnete hádat o tom, čí adihas má víc pruhů, tak konec :-)

Pruhy ne, ale ta "MOJE" - ta akolát! Moť tlutí! To dóbrýý! Em čičetdvá!

5.11.2021 14:09

A Izrael, to je mimo, on každý měl v té své zemi jiný důvod. McDonaldy neřeším, hlavně že seriály už zas natáčejí, i když teda devátá sezóna Blacklist to zabila,
ale co ta "menšina" ultraortodoxních v Izraeli, už se nechala překecat?

5.11.2021 14:17

Zrzavci napsal(a):
Pruhy ne, ale ta "MOJE" - ta akolát! Moť tlutí! To dóbrýý! Em čičetdvá!

Fuj, já už se lekla, že budete navždy mluvit normálně, to bylo děsný :-) tohle je ok :-)
Víte co je vtipný? "Náš" vietnamec mluví slušně anglicky, jeho děti úplně skvěle, ale koho by to tady napadlo, zkusit na ně něco jiného než pantomimu? A taky jim kdekdo tyká, což nechápu... Já furt lidi bránila, že si pomáhají, že nejsou tak hrozní, jak se tu někteří vyjadřovali, ale teď, čím dál k Ježíšku, jsou takoví napřeshubu :-)
A megý je hohoho svetr malý. To je zas den, já si snad něco píchnu.

5.11.2021 14:19

Neměla. Přesná čísla určitě někde najdete, ale to nebyl smysl mého komentáře. O té vakcíně nevíme dodnes nic. Snad jen to, že ihned po podání neumřeme. Jinak nic.
A že se dočkám kampaně i tady, když schválně nekoukám na tv a nečtu noviny, to jsem teda nečekala.

Máte pravdu, trochu jsem to nadsadila. Každopádně z hlediska krátkodobějších rizik už v té době byla zmapována nejvíc ze všech používaných vakcín. To je to, co jsem tím chtěla říct.

5.11.2021 14:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Fuj, já už se lekla, že budete navždy mluvit normálně, to bylo děsný :-) tohle je ok :-)
Víte co je vtipný? "Náš" vietnamec mluví slušně anglicky, jeho děti úplně skvěle, ale koho by to tady napadlo, zkusit na ně něco jiného než pantomimu? A taky jim kdekdo tyká, což nechápu... Já furt lidi bránila, že si pomáhají, že nejsou tak hrozní, jak se tu někteří vyjadřovali, ale teď, čím dál k Ježíšku, jsou takoví napřeshubu :-)
A megý je hohoho svetr malý. To je zas den, já si snad něco píchnu.

Nesnáším tohle tykání a přezíravost. Já se právě snažim pomáhat a nebejt hrozná. Zrovna tuhle jsme s Taliprdem dělaly policii u nás na vesnici. Vona řvala a já dělala důležitou nebojácnou osobu. A půlky jsem měla secvaklý jak...já vlastně nevim co může bejt takhle pevně secvaklý. sem se bála, ale dobře to dopadlo. Zločince jsme donutily k útěku.

5.11.2021 14:23

Máte pravdu, trochu jsem to nadsadila. Každopádně z hlediska krátkodobějších rizik už v té době byla zmapována nejvíc ze všech používaných vakcín. To je to, co jsem tím chtěla říct.

Jo, jo. Určitě nejmenší zlo.
Máme listopad a cca aktuální čísla zde:
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/mapa-jak-zeme-v-evropske-unii-ockuji-proti-koronaviru/r~7300534454b311eba7deac1f6b220ee8/
Pamatujete italský masakr? Kdo by ne... mají kolem 70 % očkovaných a my cca 60, člověk by řek´, že to tam dostanou povinně... a nic.
A tady zajímavá informace, třetí dávku má čtvrt milionu lidí zatím, no nehrnou se do toho, ale možná nemohou, jde to až po osmi měsících, ale to přece je pozdě, ne? Funguje to déle jak půl roku? Podle mě ne.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesko-v-zebricku-zemi-stoupa-vakcinu-zatim-dostalo-pres-150-tisic-lidi-138730

5.11.2021 14:40

Zrzavci napsal(a):
Nesnáším tohle tykání a přezíravost. Já se právě snažim pomáhat a nebejt hrozná. Zrovna tuhle jsme s Taliprdem dělaly policii u nás na vesnici. Vona řvala a já dělala důležitou nebojácnou osobu. A půlky jsem měla secvaklý jak...já vlastně nevim co může bejt takhle pevně secvaklý. sem se bála, ale dobře to dopadlo. Zločince jsme donutily k útěku.

:-) se směju, promiňte toho ukecaného jste neměli asi s sebou, škoda, mohli jste rovnou zavřít lapku, kdyby Dveřník přiložil tlapku.

5.11.2021 14:44
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

:-) se směju, promiňte toho ukecaného jste neměli asi s sebou, škoda, mohli jste rovnou zavřít lapku, kdyby Dveřník přiložil tlapku.

Ukecanej s námi byl, ale protože to je velmi vlídná duše nepůsobící vůbec krutopřísně, tak nešel použít. Pokusila jsem se ho přemluvit, aby začal štěkat, ale ... u něj je to parodie na štěkání (i když zařvat umí, to zas vím). Štěkání na povel se nám bohužel zvrhlo v něco jako Zpěvy vykleštěncovy. Tak nějakou chybku mít prostě musí. Řev tedy obstarává flekatá bestie, tý to jde víc než dobře. Jen teď kdykoliv jdeme kolem toho místa a jede tam nějaký auto, kam jsme podle ní zločince zahnaly, je ve střehu a připravená k útoku. Trochu prekérka, budu jí to muset vymazat z hadrdisku.

5.11.2021 14:50

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/mapa-jak-zeme-v-evropske-unii-ockuji-proti-koronaviru/r~7300534454b311eba7deac1f6b220ee8/
Pamatujete italský masakr? Kdo by ne... mají kolem 70 % očkovaných a my cca 60, člověk by řek´, že to tam dostanou povinně... a nic.
A tady zajímavá informace, třetí dávku má čtvrt milionu lidí zatím, no nehrnou se do toho, ale možná nemohou, jde to až po osmi měsících, ale to přece je pozdě, ne? Funguje to déle jak půl roku? Podle mě ne.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesko-v-zebricku-zemi-stoupa-vakcinu-zatim-dostalo-pres-150-tisic-lidi-138730

Smutná mapka. Holt patříme stále bohužel na Východ.
Začíná to vždycky vzděláním a vzděláváním a takhle to pak dopadá.

V Itálii nesmíte do práce, když nejste očkovaná.

5.11.2021 14:52
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ano. Protože je postavená na starém osvědčeném principu.
https://www.mix24.cz/vakcina-valneva-cili-na-ty-kdo-ockovani-dosud-odmitali-je-to-klasika-obsahujici-mrtvy-virus/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=648110&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=PonspVP3App-202111051346&dop_id=14133976

A ano znám dost lidí kteří se loni na jaře kdy u nás byla vakcína pouze pro lékaře a seniory jezdili očkovat např. do Slovinska.
Každý máme svou volbu.

5.11.2021 14:54

Opravuji--pokud nemáte covid pas samozřejmě , už z této diskuze trochu vidím očkování všude.

5.11.2021 14:55

Zrzavci napsal(a):
Ukecanej s námi byl, ale protože to je velmi vlídná duše nepůsobící vůbec krutopřísně, tak nešel použít. Pokusila jsem se ho přemluvit, aby začal štěkat, ale ... u něj je to parodie na štěkání (i když zařvat umí, to zas vím). Štěkání na povel se nám bohužel zvrhlo v něco jako Zpěvy vykleštěncovy. Tak nějakou chybku mít prostě musí. Řev tedy obstarává flekatá bestie, tý to jde víc než dobře. Jen teď kdykoliv jdeme kolem toho místa a jede tam nějaký auto, kam jsme podle ní zločince zahnaly, je ve střehu a připravená k útoku. Trochu prekérka, budu jí to muset vymazat z hadrdisku.

Ten delete by mě zajímal. Než jsem si to jednou stačila rozmyslet, co s tím jako budu dělat, megý to vyřešila sama - za týden tím místem prošla, jako by se nic nestalo. Ale to šlo o strach, ne o "zábavu" :-) Jo, chodila jsem tam s ní vždy jen kousek a zas pryč, jako že se nic neděje, že tam nic nekouše, ale stejně mi přišlo, že to vyřešila sama.
Hmm, počkejte, teď už pozná, že se bojíte, a bude řvát kdekoli :D

5.11.2021 14:59

Opravuji--pokud nemáte covid pas samozřejmě , už z této diskuze trochu vidím očkování všude.

A Británie petpass zrušila.

5.11.2021 14:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ten delete by mě zajímal. Než jsem si to jednou stačila rozmyslet, co s tím jako budu dělat, megý to vyřešila sama - za týden tím místem prošla, jako by se nic nestalo. Ale to šlo o strach, ne o "zábavu" :-) Jo, chodila jsem tam s ní vždy jen kousek a zas pryč, jako že se nic neděje, že tam nic nekouše, ale stejně mi přišlo, že to vyřešila sama.
Hmm, počkejte, teď už pozná, že se bojíte, a bude řvát kdekoli :D

Nebude řvát, zalepim jí tu její krokodýlí hubu jednodenkou a bude.
No já jsem na sobě nedala znát, že se bojim, maskovala jsem to i před sebou, to mi jde. Takhle jsem se nebála cikána u nás v baráku a pak jsem skončila ve výtahu, kam mě mrsknul jak balík novin . Nebo jsem se kdysi postavila do cesty Ukrajincům, co chtěli u nás v polích vyházet odpadky ze stavby. To jsem taky neměla mezi těma půlkama ani mm mezeru.
Takže já jsem teď dělala ráznýho kapitána lodi, kterej naprosto přesně ví, co dělá . A včera, když právě začla dělat ostražitou, tak jsem jí řekla, ať se laskavě zklidní a jde hledat kocoura. Tak šla.

5.11.2021 15:02

😂

5.11.2021 16:34

Ano. Já na rozdíl od některých zde s očkováním totiž nemám problém.

5.11.2021 16:43

ale možná nemohou, jde to až po osmi měsících, ale to přece je pozdě, ne?

Osm měsíců už neplatí. Mělo by se očkovat po půl roce - třetí dávka. Proto vznikají ty "konspirace" o konečnosti vakcin s koncem roku.

Konspirace v úvozovkách, protože nikdo neví, kde je pravda.

https://www.youtube.com/watch?v=BQsxfXAkQOw

5.11.2021 16:52

Ano. Já na rozdíl od některých zde s očkováním totiž nemám problém.

A teď se cítíte líp než my, nižší vrstva? (。_。)

5.11.2021 16:59

Já věřila Sputniku a bylo mi to houby platný.

5.11.2021 17:02
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Včera večer volal drahý kolega z práce, se kterým přítel sdílí kancl. Je pozitivní na koronu. Dnes ráno jsme obvolávali trasovací centrum, hygienickou stanici a zaměstnavatele.
O to nejde - chtěla jsem vyjádřit obecnou spokojenost s fungováním systému. Na info lince KHS mi jasně řekli, jestli a za jakých okolností můžeme do práce, kdo má jakou karanténu a kdy a za jakých podmínek končí. SMS s příkazem karantény příteli došla dnes dopoledne, odpoledne došlo oznámení o tom, že je v PN. Já v karanténě nejsem, ale vyjma pracovních povinností si ji uděluji sama.
A paní doktorka, ta je asi anděl. Psala jsem jí včera večer mail, co jako máme dělat. Dnes volala, ptala se, poskytla názor, odkázala nás na KHS. Pak volala odpoledne, co nám na KHS řekli, jestli potřebujeme test a neschopenku. Fakt ji mám ráda.

Takže jediné, na co si můžu stěžovat, je fakt, že KHS má info linku až od osmi. Takže ti, kteří vědí, že byli v kontaktu s nakaženým, ale ještě jim nepřišla SMS s instrukcemi, a zároveň chodí do práce od 6, do té práce prostě musí jít. Já mám pružnou prac. dobu a fajn šéfovou, takže jsem si zavolala a domluvila se, že přijdu později, případně vůbec, dle instrukcí KHS. Přítel, který šel na ráno, byl od šesti do 8:20 v práci, protože jeho šéf mu řekl, ať přijde, pokud nedostane jinou instrukci. To mi připadá teda hodně nesmyslné.

5.11.2021 17:03

A teď se cítíte líp než my, nižší vrstva? (。_。)

Cože?

Vlastně se možná cítím líp. Ale ne tak, jak jste to podala. To by mě vůbec nenapadlo. Nemám takové nervy, nemusím pořád přemýšlet, jestli se mám nechat očkovat, nemám nechat očkovat, a pokud jo, tak jakou vakcínou, a tak podobně.

5.11.2021 17:05

Když si vzpomenu na předbíhací aféry před rokem......Tu starosta, tu zpěvanka.....pronásledovala je média, kroutili ( se chudáci, kudy z toho ven...... ).
Kdo způsobil, že je to dnes jinak? Konspirace? Nebo jen čas, který otupěl hrany?

https://www.youtube.com/watch?v=htqjyNanW4s

5.11.2021 17:05

Já věřila Sputniku a bylo mi to houby platný.

Jo, strýc s tetou na něj taky čekali... Jsou očkovaní Pfizerem.

5.11.2021 17:24

Cože?

Vlastně se možná cítím líp. Ale ne tak, jak jste to podala. To by mě vůbec nenapadlo. Nemám takové nervy, nemusím pořád přemýšlet, jestli se mám nechat očkovat, nemám nechat očkovat, a pokud jo, tak jakou vakcínou, a tak podobně.

Já přemýšlím, esi si dám k rejži kuře, nebo bůček.

5.11.2021 17:28

ale možná nemohou, jde to až po osmi měsících, ale to přece je pozdě, ne?

Osm měsíců už neplatí. Mělo by se očkovat po půl roce - třetí dávka. Proto vznikají ty "konspirace" o konečnosti vakcin s koncem roku.

Konspirace v úvozovkách, protože nikdo neví, kde je pravda.

https://www.youtube.com/watch?v=BQsxfXAkQOw

Očkovat se co půl roku, ale mluví se i o tom, že senioři by se měli přeočkovávat po třech měsících. To už ale není očkování v tom pravém smyslu slova přece. Nikdo nic neví, o koronaviru, o očkování, jestli bude účinkovat, nebude účinkovat, co udělá za pár let a někdo se diví, že se snažím získat info. Prostě neptej se a nech se naočkovat. Já nevím no, to tady přece už bylo, že jsme se nesměli ptát a já to prostě chci vědět.

5.11.2021 17:30

Chvilku jsem teda koukala do příbaláku, ale moc mě to neba. Píše se tam, že zamražená má expiraci 2 roky, chlazená max. 8°C 4,5 měsíce.
Víc jak kuře.

5.11.2021 17:32

Cože?

si představte, že já nervy nemám vůbec žádný. mě už to vlastně vůbec nezajímá.

v podstatě jediný, co dělám jinak oproti "dříve" je to, že s sebou nosím roušku nebo takový už hodně ušmudlaný respirátor, kdyby náhodou osoba, se kterou jednám, tyhle věci ještě řešila. na většině míst se na to ovšem už dávno nehraje.

někde vůbec, jinde jede kultura "roušky kolem krku".

hele už ani morkovický vietnamce to nebaví a v rukavicích jsem je neviděla ani nepamatuju.

5.11.2021 17:49

si představte, že já nervy nemám vůbec žádný. mě už to vlastně vůbec nezajímá.

v podstatě jediný, co dělám jinak oproti "dříve" je to, že s sebou nosím roušku nebo takový už hodně ušmudlaný respirátor, kdyby náhodou osoba, se kterou jednám, tyhle věci ještě řešila. na většině míst se na to ovšem už dávno nehraje.

někde vůbec, jinde jede kultura "roušky kolem krku".

hele už ani morkovický vietnamce to nebaví a v rukavicích jsem je neviděla ani nepamatuju.

Jo jo, už jste psala, že vás covid nezajímá. Moc vám přeji, aby se vám tento postoj vyplatil, abyste nedostala covid a když, tak ať má mírný průběh.
Já žiju jinde, jinak, jsem v jiné životní fázi a v jiném zdravotním stavu. Musím na sebe dávat pozor. Do obchodu i do MHD nosím roušku, tak jako valná většina lidí.

5.11.2021 18:08

"Já žiju jinde, jinak, jsem v jiné životní fázi a v jiném zdravotním stavu. Musím na sebe dávat pozor. Do obchodu i do MHD nosím roušku, tak jako valná většina lidí."

och
rouška je nedostatečná
taková nezodpovědnost.......

5.11.2021 18:10

A ty výpary z lepidel a barviv, nejenže jsou jedovaté...
ale moje eko srdce bolestí je sevřeno.

5.11.2021 18:12

"Já žiju jinde, jinak, jsem v jiné životní fázi a v jiném zdravotním stavu. Musím na sebe dávat pozor. Do obchodu i do MHD nosím roušku, tak jako valná většina lidí."

och
rouška je nedostatečná
taková nezodpovědnost.......

Píšu roušku, myslím respirátor . Omlouvám se za nepřesnost.

5.11.2021 18:19

nešlo toho nevyužít

5.11.2021 18:24

No, tak to máte fuk, protože respirátor, ten bílý hadr, co mají všichni na hlavě netěsně, má záchyt úplně jiných částic, než je koronavir - v laboratorních podmínkách, tzn. kolem dokola utěsněn tavným lepidlem - 95 %.
Respirátor nasazen na tváři člověka při setkání s koronavirem má účinnost skoro nic. Však se na to podívejte, je to jen kus plenky pampers se škodlivým lepidlem a barvivem, který se kdesi válel na podlaze a vyrobil ho dělník bez rukavic a respirátoru.
Ta homemade rouška vyvařená se dvěma vrstvami je na tom lépe.

5.11.2021 18:34

GAELLE napsal(a):
Ano. Protože je postavená na starém osvědčeném principu.
https://www.mix24.cz/vakcina-valneva-cili-na-ty-kdo-ockovani-dosud-odmitali-je-to-klasika-obsahujici-mrtvy-virus/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=648110&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=PonspVP3App-202111051346&dop_id=14133976

A ano znám dost lidí kteří se loni na jaře kdy u nás byla vakcína pouze pro lékaře a seniory jezdili očkovat např. do Slovinska.
Každý máme svou volbu.

Ale .....očkovat se začalo už v lednu, v únoru druhá dávka(alespoň u nás v JČ)....

5.11.2021 18:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ale .....očkovat se začalo už v lednu, v únoru druhá dávka(alespoň u nás v JČ)....

mno , tak to maj tak akorát čas na další "rundu"

5.11.2021 18:46

nešlo toho nevyužít

Chápu. To je v pohodě.

5.11.2021 18:54
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Co si vzpomínám bylo to podle věkových skupin. Začalo se 80+. Na 60+ přišla řada někdy v dubnu-květnu. A já mluvím o lidech kolem 30 let kteří očkování chtěli v zimě kvůli práci a cestování.

5.11.2021 18:58

Očkovat se co půl roku, ale mluví se i o tom, že senioři by se měli přeočkovávat po třech měsících. To už ale není očkování v tom pravém smyslu slova přece. Nikdo nic neví, o koronaviru, o očkování, jestli bude účinkovat, nebude účinkovat, co udělá za pár let a někdo se diví, že se snažím získat info. Prostě neptej se a nech se naočkovat. Já nevím no, to tady přece už bylo, že jsme se nesměli ptát a já to prostě chci vědět.

Prosím vás, lidi, co pořád máte s tím: "co to udělá za pár let..."

Víte, na jakém principu fungují ty mRNA vakcíny?
Hodně zjednodušeně: obsažený kousek RNA přiměje pár vašich buněk chvíli vyrábět spike protein toho koronaviru. Ve velmi krátkém čase se ta RNA zničí a nadále v těle nezůstává. Vaše vlastní buňky vyrobí pár kopií spike proteinů, váš imunitní systém na ně zareaguje a zničí je. Vytviří při tom protilátky i buněčnou imunitu.
Ta vakcína v těle nezůstává, nemá vám jak ublížit za 2, 5, 10, 20... let.
Vedlejší účinky jsou způsobeny individuální imunitní odpovědí + je tam riziko alergické reakce na nějakou pomocnou složku vakcíny, proto se čeká po aplikaci těch 30 minut, kdyby náhodou.
To je ale stejné u všech očkování, i těch základních, co pícháme do miminek.

Stejně tak každé očkování může rozjet autoimunitní onemocnění (ale totéž dovede i běžná viróza, natož pak covid). Mého syna složila mononukleóza, ani ji neměl kdovíjak silnou, 2 dny teplota 38°C, jaterní hodnoty celou dobu v normě, ale přesto odstartovala únavový syndrom a ITP. A "vygumovala" imunitu, 3 roky chytal každou rýmu, co kolem něj proletěla, do té doby prakticky nemarodil. Stane se, holt si vytáhl svého Černého Petra😔

5.11.2021 19:09

Hodně zjednodušeně: obsažený kousek RNA přiměje pár vašich buněk chvíli vyrábět spike protein toho koronaviru. Ve velmi krátkém čase se ta RNA zničí a nadále v těle nezůstává. Vaše vlastní buňky vyrobí pár kopií spike proteinů, váš imunitní systém na ně zareaguje a zničí je. Vytviří při tom protilátky i buněčnou imunitu.
Vedlejší účinky jsou způsobeny individuální imunitní odpovědí + je tam riziko alergické reakce na nějakou pomocnou složku vakcíny, proto se čeká po aplikaci těch 30 minut, kdyby náhodou.

Stejně tak každé očkování může rozjet autoimunitní onemocnění (ale totéž dovede i běžná viróza, natož pak covid). Mého syna složila mononukleóza, ani ji neměl kdovíjak silnou, 2 dny teplota 38°C, jaterní hodnoty celou dobu v normě, ale přesto odstartovala únavový syndrom a ITP. A "vygumovala" imunitu, 3 roky chytal každou rýmu, co kolem něj proletěla, do té doby prakticky nemarodil. Stane se, holt si vytáhl svého Černého Petra😔

Začalo se očkovat loni. Jak se může vědět, co bude s lidmi za cca 20 let, když do sebe tu vakcínu budou cpát řekněme 3x ročně?
Vlk taky sliboval.

5.11.2021 19:15

ale ono se fakt neví. a není to o tom, že by vakcína obsahovala čipy nebo se někde hromadila.

je to o tom, že nevíte a nemůžete vědět, jestli je protilátková th2 odpověď ta správná, kterou chcete stimulovat. zrovna koronaviry jsou v tomhle takové divné. no a pak je tady menší otázka antigenního hříchu...

5.11.2021 19:20

Buněčná imunita... oni to měří? Mně se to teda fakt nechce studovat, ale něco mi říká, že to tak není; považuji to za nesmysl. A co její přehnaná reakce? Mně asi nezajímá, že vakcína někde zůstane, nezůstane, ale k čemu přiměje ten celek za 3 2 1, protože ona tam od toho právě je vpravena, aby nějak pracovala. Řekne tomu a tomu - ty budeš dělat to a ty tohle. Ale časový limit jim opravdu nedává.
A jako sorry, ale když sám výrobce řekne, že některé věci ani netestoval, tak čau. Oni skoro po roce neví, co jejich výrobek dělá? Hmm.

5.11.2021 19:24

ale ono se fakt neví. a není to o tom, že by vakcína obsahovala čipy nebo se někde hromadila.

je to o tom, že nevíte a nemůžete vědět, jestli je protilátková th2 odpověď ta správná, kterou chcete stimulovat. zrovna koronaviry jsou v tomhle takové divné. no a pak je tady menší otázka antigenního hříchu...

Psala jsem to zjednodušeně 😉

Co myslíte tím antigenním hříchem?

5.11.2021 19:34

A všichni víme, jak se očkují štěkanátka, za jak dlouho pak dát odčervovací tabletku, že, a teď tady u sars2 se jak dlouho dohadují, jak dlouho to drží, za jak dlouho dát další dávku, hele a to jako ostatní vakcíny už se lidem nedávají, že jako plán je každé tři měsíce, kam by se další očkování proti jiným nemocem vešlo?

5.11.2021 19:52

Psala jsem to zjednodušeně 😉

Co myslíte tím antigenním hříchem?

antigenní hřích. to je taková zvláštní věc. tělo se snaží fungovat efektivně. když potká patogena, nadělá nějaké protilátky. a pak, když ho potká znovu, i když ten patogen je trochu jiný, tak je-li rozpoznán, tak tělo nedělá nové protilátky proti případným novým částem, ale znovu nadělá ty protilátky, co udělalo poprvé.

což je zrovna v případě koronaviru trošku blbě, zjednodušeně řečeno protilátky proti kmenu A můžou tlumit imunitní odpověď proti kmenu B.

Lidi vakcinovaný mrna vakcínou, kteří si logicky udělají protilátky jen proti spike proteinu, mají po terénní infekci - která proběhne, to už snad všichni říkají nahlas, že očkování nechrání před infekcí - nižší protilátkovou odpověď proti jiným antigenům koronaviru v porovnání s lidmi, kteří si vytvořili imunitu postinfekční.

no a co to udělá až bude opravdu varianta s nezkříženou imunitou, což je jen otázka času, to se fakt neví. worst case scenario, protilátky proti současné verzi budou spíš na škodu.

5.11.2021 20:06

lupus4 napsal(a):
mno , tak to maj tak akorát čas na další "rundu"

já už po třetí jsem, psala jsem to o několik stránek tomu nazad.

5.11.2021 20:20

antigenní hřích. to je taková zvláštní věc. tělo se snaží fungovat efektivně. když potká patogena, nadělá nějaké protilátky. a pak, když ho potká znovu, i když ten patogen je trochu jiný, tak je-li rozpoznán, tak tělo nedělá nové protilátky proti případným novým částem, ale znovu nadělá ty protilátky, co udělalo poprvé.

což je zrovna v případě koronaviru trošku blbě, zjednodušeně řečeno protilátky proti kmenu A můžou tlumit imunitní odpověď proti kmenu B.

Lidi vakcinovaný mrna vakcínou, kteří si logicky udělají protilátky jen proti spike proteinu, mají po terénní infekci - která proběhne, to už snad všichni říkají nahlas, že očkování nechrání před infekcí - nižší protilátkovou odpověď proti jiným antigenům koronaviru v porovnání s lidmi, kteří si vytvořili imunitu postinfekční.

no a co to udělá až bude opravdu varianta s nezkříženou imunitou, což je jen otázka času, to se fakt neví. worst case scenario, protilátky proti současné verzi budou spíš na škodu.

Díky za vysvětlení, imunologii jsem měla před 25 lety, už se mi lecos vykouřilo z hlavy. A nebo se to tenkrát ještě nevědělo. Každopádně je to zajímavé.

5.11.2021 22:08

Moje momentální starost je ....co já budu zítra a pozítří vařit

Takže teď si půjdu ještě s holkama dát ven cihárko, pak slupnu prášek na spaní, ráno prochajda, pak nakoupit, pak něco uklohnit, uklidi, nějakej polední klid, udělat údržbu akvárií, nějaká odpolední kávička na zahradě, večerní prochajda, krmení, televize.......

prostě normální den, kam se přemýšlení o covidu, očkování atd atd. nevejde

6.11.2021 05:57

Díky za vysvětlení, imunologii jsem měla před 25 lety, už se mi lecos vykouřilo z hlavy. A nebo se to tenkrát ještě nevědělo. Každopádně je to zajímavé.

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/21645515.2021.1949953

6.11.2021 07:50

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/21645515.2021.1949953

Díky!

6.11.2021 08:59
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Před hospitalizací jen symptomatická léčba, do nemocnice ho přijali 4. den nemoci pro neustupující 40 horečky, tam už snad nasadili vše, co bylo třeba. Po pár dnech na normálním pokoji rychlý sešup, JIP, ventilace, po 3 dnech na JIP ta amputace a další...
Teď je cca 13. den od nástupu prvních příznaků.

A on je tedy na UPV, a selhávají i plíce, smím-li se zeptat?

6.11.2021 09:12
fikovnice

XXX.XXX.134.107

V mém blízkém okolí jsou lidé různého věku, kteří covid prodělali na podzim 2020. Někdo s mírným průběhem, někdo až s těžkým (2-3 týdny v nemocnici, kyslík, ventilace, ale i dialýza). Všichni se nechali naočkovat, mají za sebou 2 dávky Pfizer. Vedlejší účinky, jak říkali, byly nesrovnatelné v porovnání s proděláním choroby. Za dva až tři dny byli v pořádku. Očkovali se proto, že měli strach z delty, už to nechtějí znovu zažít.

Já Vám to "plako" samozřejmě věřím - viz můj příspěvek někde výše, kde jsem reagovala na Váš apel...
Jenže, když budu trochu polemizovat - fungují stávající vakcíny na ty mutace, na Deltu a další...?

Ale hlavně včera šok - onemocněly mi dvě studentky; jde o věk kolem 21 - 22 let, tedy mladé, zdravé, štíhlé. OČKOVANÉ. Já mám prostě pocit, že je něco špatně. Nicméně nikomu své pocity nebudu vnucovat a chápu vlastně obě strany - jak očkované, tak i ty, kteří s očkováním ještě váhají.

No a stran těch studentek - já tedy byla vystavena vysoce pravděpodobně opět viru, a to na dlouhou dobu - měla jsem teď blokovou výuku - to jsou 3hod denně, a ještě dva dny v týdnu posléze dvouhodinovou přednášku. Od cca čtvrtka mi není dobře...ale je tam více faktorů - vyčerpání, včera měla maminka výročí úmrtí... Uvidíme...

6.11.2021 09:23

fikovnice napsal(a):
Já Vám to "plako" samozřejmě věřím - viz můj příspěvek někde výše, kde jsem reagovala na Váš apel...
Jenže, když budu trochu polemizovat - fungují stávající vakcíny na ty mutace, na Deltu a další...?

Ale hlavně včera šok - onemocněly mi dvě studentky; jde o věk kolem 21 - 22 let, tedy mladé, zdravé, štíhlé. OČKOVANÉ. Já mám prostě pocit, že je něco špatně. Nicméně nikomu své pocity nebudu vnucovat a chápu vlastně obě strany - jak očkované, tak i ty, kteří s očkováním ještě váhají.

No a stran těch studentek - já tedy byla vystavena vysoce pravděpodobně opět viru, a to na dlouhou dobu - měla jsem teď blokovou výuku - to jsou 3hod denně, a ještě dva dny v týdnu posléze dvouhodinovou přednášku. Od cca čtvrtka mi není dobře...ale je tam více faktorů - vyčerpání, včera měla maminka výročí úmrtí... Uvidíme...

Nemocné očkované studentky - od začátku se tvrdí, že i očkovaní mohou onemocnět. Ale průběh jejich onemocnění by neměl být těžký a neměl by skončit fatálně. Tak proč šok?

Vám držím palce, odpočněte si, ať má tělo sílu bojovat s případnou nákazou.

6.11.2021 09:24

Moje momentální starost je ....co já budu zítra a pozítří vařit

Takže teď si půjdu ještě s holkama dát ven cihárko, pak slupnu prášek na spaní, ráno prochajda, pak nakoupit, pak něco uklohnit, uklidi, nějakej polední klid, udělat údržbu akvárií, nějaká odpolední kávička na zahradě, večerní prochajda, krmení, televize.......

prostě normální den, kam se přemýšlení o covidu, očkování atd atd. nevejde

Tak ono to u mě není tak, že bych celý den přemýšlela o kovidu a očkování. Troufám si tvrdit, že lidi, kteří teď řeší energie, to mají horší. Mamka mně říkala, že kvůli tomu týden nespala. Já teda spím dobře, dnes jsem měla problém v 9 vstát. 😊
A den mám taky hezky naplánovaný. Teď právě kafe, pak hodím něco do pračky, pak zběžně uklidím a mažu na zahradu. Vařit nebudu, protože pro jednoho se mi nechce. A dopoledne chci taky jít na dlouhou procházku. Dnes by snad vyšly i nějaké fotky.

6.11.2021 10:00
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Nemocné očkované studentky - od začátku se tvrdí, že i očkovaní mohou onemocnět. Ale průběh jejich onemocnění by neměl být těžký a neměl by skončit fatálně. Tak proč šok?

Vám držím palce, odpočněte si, ať má tělo sílu bojovat s případnou nákazou.

Děkuji "Balu" .
No, šok - protože bych čekala, že u mladých bude PŘÍZNAKOVÁ infekce po očkování spíše raritní. Měla jsem je připojené přes TEAMSy a "pěkně" chrchlaly a smrkaly. No a další věc - jako téměř nejmladší věková kategorie byly očkovány relativně nedávno. Chci to ještě zjistit přesně, včetně typu vakcíny. Zatím to nevím...
Jediné, co vím, je, že s jednou z nich jsem nablízko měla rozhovor. Měla respirátor, já ne - takto je to teď u nás nařízeno. Respektive já samozřejmě také můžu mít respirátor , ale skutečně nejsem schopná tolika hodin výuky v náhubku :-(.

Jinak celou dobu se skutečně snažím (nejen zde) vystupovat umírněně. Já myslím, že eskalace sporů a rozbrojů mezi vaxery a antivaxery je dána právě militantností jedné či druhé strany... To ovšem není na Vás! Mám Vás zařazenou jako člověka, který od začátku byl PRO očkování, nechal se naočkovat a Vaše rozhodnutí logicky plně respektuji (a vlastně i do určité míry chápu - mj. máte ještě maminku, jestli se nemýlím; potenciální nákaza nejbližších by mě také děsila).

6.11.2021 10:04
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Vlastně mě ještě napadá, co na to Hygiena? Ty studentky měly samozřejmě "milión" kontaktů; ještě ke všemu jde o studentky Zubního lékařství, 4. ročník, takže možná byly i na praxi, tj. ošetřovaly nějaké pacienty na klinice...
Stran výuky - u nás jsem z pedagogů s nimi přišla do kontaktu víceméně jen já; ale byť mají teď blokovou výuku mého předmětu, tak v některé dny měly určitě i jiné předměty, včetně uvedené praxe...

6.11.2021 10:13
fikovnice

XXX.XXX.134.107

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/polemika-omyly-profesora-thona-vaclav-horejsi-40355225

Přestože se jedná už o celkem starý článek (březen 2021), objevila jsem jej tento týden. No, a to je další věc: V otázce vakcinace, ale i některých aspektů kolem samotného COVIDu se takto extrémně názorově liší lidé, které považuji za naše vrcholové imunology. O Hořejším vím nebo se domnívám, že pracoval "pro vládu" - byl (nebo je?) snad i v ANTICOVID týmu. Takže asi "musí" zastávat názory jaké zastává. Ale znění toho textu pro mě vyznívá až příliš ostře a nekompromisně.
Je pak těžké např. pro úplné laiky se v problematice aspoň trochu orientovat, když se tak zásadně neshodnou odborníci oboru, který má nejblíže celé problematice.

6.11.2021 10:29
fikovnice

XXX.XXX.134.107

"Omyl, manžel se chtěl naočkovat, u životní pojistky mu řekli, že zemře-li na Covid, pojistku vyplatí, pokud zemře na očkování - pojistku nevyplatí."

No a toto je z diskuze odjinud. Myslím, že už jsem to zde někde dříve psala.

6.11.2021 10:42

fikovnice napsal(a):

V Brně toho teď řádí hodně, každá viróza není covid. Nemusela jsi to od těch studentek chytit (ale mohla), bylo by dobře zajít si na test, ať se případně včas separuješ nebo zbytečně nestresuješ.🌷

6.11.2021 10:47

fikovnice napsal(a):
Vlastně mě ještě napadá, co na to Hygiena? Ty studentky měly samozřejmě "milión" kontaktů; ještě ke všemu jde o studentky Zubního lékařství, 4. ročník, takže možná byly i na praxi, tj. ošetřovaly nějaké pacienty na klinice...
Stran výuky - u nás jsem z pedagogů s nimi přišla do kontaktu víceméně jen já; ale byť mají teď blokovou výuku mého předmětu, tak v některé dny měly určitě i jiné předměty, včetně uvedené praxe...

Hygiena opět nestíhá. Asi nečekali, že bude nějaká podzimní vlna.

6.11.2021 11:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

V Brně toho teď řádí hodně, každá viróza není covid. Nemusela jsi to od těch studentek chytit (ale mohla), bylo by dobře zajít si na test, ať se případně včas separuješ nebo zbytečně nestresuješ.🌷

Chtěla jsem to napsat, předběhla jste mě. Viroz je teď strašně moc, až se fakt divím a myslím si, že nějakou spojitost s covidem to bude mít. Ne, že covid, ale jako by ho nahradily či co...prostě kdo nemá covid, má minimálně nějakou virozu...já a moje rodina jsme toho příkladem. Muž, mamka, já...nikdo z nás nebyl roky nemocný, my s mamkou teda víc než 15let. A najednou jsme. Jediný muž si teda test dělal a covid to nebyl, my dvě jsme to pak chytaly jedna od druhé. Ráno jsem mluvila se sousedem, před týdnem jsem se ptala, co sousedka, že ji nevidím, snad nezalehla a prý ne, jen pochrchlává(oba očkovaní) no a dneska mi řekl, že po 14dnech ji to skolilo, horečky a prý asi chřipka...test jí dělali, covid to není.

6.11.2021 12:01

lesnížínka napsal(a):
Chtěla jsem to napsat, předběhla jste mě. Viroz je teď strašně moc, až se fakt divím a myslím si, že nějakou spojitost s covidem to bude mít. Ne, že covid, ale jako by ho nahradily či co...prostě kdo nemá covid, má minimálně nějakou virozu...já a moje rodina jsme toho příkladem. Muž, mamka, já...nikdo z nás nebyl roky nemocný, my s mamkou teda víc než 15let. A najednou jsme. Jediný muž si teda test dělal a covid to nebyl, my dvě jsme to pak chytaly jedna od druhé. Ráno jsem mluvila se sousedem, před týdnem jsem se ptala, co sousedka, že ji nevidím, snad nezalehla a prý ne, jen pochrchlává(oba očkovaní) no a dneska mi řekl, že po 14dnech ji to skolilo, horečky a prý asi chřipka...test jí dělali, covid to není.

My, jak máme děti ještě na školách a obě holky navíc zpěvule v pěveckých sborech, starší k tomu účinkuje v operách v Janáčkově divadle, takže dalších X kontaktů s celým ansáblem... Jsme průběžně zásobováni viry všech typů že všech stran😁
Takže i odtud plyne můj příklon k očkování a u mladší dcery jsem věnovala spoustu času a energie k rozhodnutí, jestli se spolehneme na protilátky po covidu, nebo ji necháme i naočkovat.

A teď už to necháváme plynout a uvidíme, jak to dopadne. Škoda, že se plošně netestují děti v ZŠ, jsme mimo vybrané okresy, ale školou covid aktuálně prochází, ví se jen o příznakových dětech a učitelích, třída mladší dcery je zatím jako jediná bez zachyceného případu. Myslím si o tom své 😉

6.11.2021 12:09
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Tolik respiračních onemocnění u dětí i dospělých nepamatuju, kolik jich je letos. Dceřina pediatrička říkala, že nikdy neviděla tolik nemocných mimin jako těch letos narozených, přikládá to tomu, že jejich matky mají kvůli izolaci oslabenou imunitu. S angínou odpadla i moje máma, která má po těch desetiletích ve školství imunitu jinak vytrénovanou jak veterán bakteriologický války.
Jinak Fikovnici hlásím k nakaženým studentkám nakaženou kamarádku, věk 35, Covid prodělaný loni ve stejnou dobu jako já (říjen), očkovaná na jaře. Teď má horší průběh, horečky, kašel, bolesti všude :(

6.11.2021 14:18
šavlozubka

XXX.XXX.239.59

Gerhild napsal(a):
Tolik respiračních onemocnění u dětí i dospělých nepamatuju, kolik jich je letos. Dceřina pediatrička říkala, že nikdy neviděla tolik nemocných mimin jako těch letos narozených, přikládá to tomu, že jejich matky mají kvůli izolaci oslabenou imunitu. S angínou odpadla i moje máma, která má po těch desetiletích ve školství imunitu jinak vytrénovanou jak veterán bakteriologický války.
Jinak Fikovnici hlásím k nakaženým studentkám nakaženou kamarádku, věk 35, Covid prodělaný loni ve stejnou dobu jako já (říjen), očkovaná na jaře. Teď má horší průběh, horečky, kašel, bolesti všude :(

To mi teď říkala doktorka také, když jsem tam v týdnu jela s dvouměsíčním i dvouletým. Že letos marodí i kojená malá miminka, která dřív nemarodila. Od září jsme na hromadě už po druhé. Obě děti a vždycky to od nich chytnu i já. Jsou ty virózy letos agresivní.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2021 16:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22

šavlozubka napsal(a):
To mi teď říkala doktorka také, když jsem tam v týdnu jela s dvouměsíčním i dvouletým. Že letos marodí i kojená malá miminka, která dřív nemarodila. Od září jsme na hromadě už po druhé. Obě děti a vždycky to od nich chytnu i já. Jsou ty virózy letos agresivní.

Čím to asi bude. Všichni se dusíme v rouškách imunita jde do haje. Nikam se nesmělo moc.

6.11.2021 20:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Takže dnešní info od neteře, doktorka na interně nejmenované moravské nemocnice. Paradoxně prý mají momentálně víc covid pacientů očkovaných! Na otázku jak to? Prý: to jsou prostě hlavně staří a nebo pacienti obézní, cukrovka, tlak apod. ...takže skladba vlastně stejně jako před tím, než se očkovat vůbec začalo. Ale podotkla, že to, že neskončí s dírou v krku na kyslíku si ti, co se očkovat nedají, neuvědomují.

6.11.2021 22:42
assil

XXX.XXX.121.3

Gerhild napsal(a):

Už na jaře psali, že našli mutace covidu, které obcházejí PCR testy, můj názor je, že ta epidemie těžkých viróz co teď je, je právě tohle.

7.11.2021 10:54
šavlozubka

XXX.XXX.239.59

Nemyslím si, že by každá horší viroza musela být neodhalený covid. Když jsem po škole nastoupila do práce na ZŠ, první půlrok jsem šla z virózy do virózy. Nejsem zvyklá marodit, tak to pro mě byl šok. Po půlroce, jak když utne a od té doby byl klid. Až do teď. Myslím, že je na vině to, že jak rok a půl byly dost omezený kontakty, společenské akce atd., takže naše imunita neměla kde trénovat. Upřímně doufám, že se ta vlna viróz trochu zklidní, až se zase potrénuje.

7.11.2021 11:13

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/unikatni-ceska-studie-protilatky-u-nekterych-neklesaji-ale-stoupaji-40377109#

Už to tu možná bylo....
Pro íkovnici : Je to přímo z vaší univerzity. Poradit se s nimi, místo s námi ???

7.11.2021 12:56
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

šavlozubka napsal(a):
Nemyslím si, že by každá horší viroza musela být neodhalený covid. Když jsem po škole nastoupila do práce na ZŠ, první půlrok jsem šla z virózy do virózy. Nejsem zvyklá marodit, tak to pro mě byl šok. Po půlroce, jak když utne a od té doby byl klid. Až do teď. Myslím, že je na vině to, že jak rok a půl byly dost omezený kontakty, společenské akce atd., takže naše imunita neměla kde trénovat. Upřímně doufám, že se ta vlna viróz trochu zklidní, až se zase potrénuje.

Věřím v to, jako Vy .
A myslím, že to tak bude.
Já zase když mi začala chodit dvojčata do školky ,tak jsem se promořovala s nima.
Vysvětlovala jsem si to tím, že ve školce jsou jiné bacily .

Byl to náročný rok i v tom, že moji mamce se tehdy vrátila rakovina a musela na chemoterapie. Takže jsem opravdu žila v úzkosti i z každé banální rýmy,aby ji nechytly děti, a pak ja a mohli jsme k ní a pomáhat ji.

Došlo to tak daleko, že jsem si vypěstovala trauma úzkosti z nemocí, abych někoho nenakazila. Takže covid zpocatku pro mě fakt lahůdka 🙏

7.11.2021 13:12
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Jsem tam minulý týden byla a oni ale respiratory a roušky nosí i na ulici dobrovolně, přijde mi, že po tom masakru se sami chtějí chovat zodpovědně. Teda hodně z nich. Do restaurace si už ve většině západní Evropy bez očkování nebo testu nesednete. A to ani v blbým fastfoodu na špinavým nádraží. Opravdu to kontrolujou. Ale zavedli to tam už v létě, my jsme zase pozadu...pořád. A zase přemýšlíme jak to ochcat.

Neregistrovaný uživatel

7.11.2021 15:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22

Andrýsek3 napsal(a):
Jsem tam minulý týden byla a oni ale respiratory a roušky nosí i na ulici dobrovolně, přijde mi, že po tom masakru se sami chtějí chovat zodpovědně. Teda hodně z nich. Do restaurace si už ve většině západní Evropy bez očkování nebo testu nesednete. A to ani v blbým fastfoodu na špinavým nádraží. Opravdu to kontrolujou. Ale zavedli to tam už v létě, my jsme zase pozadu...pořád. A zase přemýšlíme jak to ochcat.

Protoze je to furt evidentne k prdu. Testy plceny zrusej. Ockovani soreni nerbani, rousky a rwspiratory taky ne. Tak se pleskejte a nadavejte dal.

7.11.2021 17:10
fikovnice

XXX.XXX.134.107

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/unikatni-ceska-studie-protilatky-u-nekterych-neklesaji-ale-stoupaji-40377109#

Už to tu možná bylo....
Pro íkovnici : Je to přímo z vaší univerzity. Poradit se s nimi, místo s námi ???

Děkuji, já o tom vím; část se dělá přímo u nás na ústavu.
Každopádně prof. Thon a uvedené výsledky se příliš nehodí Hořejšímu a spol. (viz někde výše můj odkaz na článek Hořejšího; stejně ale tentýž člověk téměř dehonestoval v rozhovoru imunologa Šinkoru, tak nevím, co si o něm myslet...).
Pokud by většinově v čase protilátky stoupaly, byl by to určitě super výsledek.
U mě v průběhu dvou měření nicméně protilátky klesaly... Nyní někdy, až bude trochu více času, se chystám jít si nechat stanovit protilátky potřetí...a chci jít tentokrát do jiné laboratoře (dá se namítnout, že odběry má právě dělat stále tatáž labina...ale mě skutečně zajímá, co mi naměří jinde ).

7.11.2021 17:16
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Andrýsek3 napsal(a):

Tak ochcat...
Věnovala jsem fakt cca jeden celý den právě poslechu různých rozhovorů nebo jejich čtení - imunologové, virologové,... - a panuje neshoda, a to i v základních věcech...
A nejvíce asi právě v tom, zda je "trvanlivější" imunita po prodělané nemoci či po očkování. Už každopádně mainstreemově se ale imunita po prodělaném COVIDu uznává (i když dnes snad Vojtěch a Ludvík mluvili něco proti), a já si říkám, že třeba přijde doba, kdy začnou uznávat prodělanou nemoc. Ne jen na 180 dní... Možná jsem ale v tomto přílišná optimistka.

7.11.2021 19:16
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Žijeme v blázinci a bezcharakterní špíně,
žijeme ve sladkým kapitalismu.

7.11.2021 19:19
fikovnice

XXX.XXX.134.107

GAELLE napsal(a):
A jinak si můžete vybrat Modernu. Nebo v Praze na hlaváku jednodávkový Jansen. Ale ten je prý naprd.

K tomu očkování na hlaváku, v nějakých halách a já nevím kde - vždyť to je přece hrůza! Nikdy neexistovalo, pokud pominu feťáky, něco aplikovat injekčně mimo zdravotnické zařízení. Ještě mě teda napadají lidé v terminálním stádiu - pokud to rodina zvládne, tak může výjimečně aplikovat doma nějaký opioid a jiné léky, ale většinou to stejně dělá hospicová sestra/lékař. A pak Epipen pro alergiky v terénu. A event. inzulín pro diabetiky. Já nevím, jaké mají tady tyto hromadné očkovací akce zázemí, ale představ si třeba těžkou alergickou reakci, jakou jsi zažila Ty!
Někdy je potřeba nejen protišokové opatření, ale třeba i co nejrychleji intubovat, připojit na UPV nebo aspoň kyslík. Takto na "hromadné očkovací akci" bych se nenechala nikdy vakcinovat...i když mě k tomu sousedka již trochu lámala. Jsem mj. alergik jako Ty.

7.11.2021 19:21

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Protoze je to furt evidentne k prdu. Testy plceny zrusej. Ockovani soreni nerbani, rousky a rwspiratory taky ne. Tak se pleskejte a nadavejte dal.

Utrácet ze zdravotního pojištění za proplácení testů , kde se ty peníze můžou použít jinde nebo se nechat naočkovat a ušetřit....divíte se stále státu, že to tak chce, když už se kvůli kovidu tolik utratilo ? A to je to u nás v ČR ještě v pohodě, opatření v jiných zemích jsou daleko více omezující pro neočkované.
Vám by prospělo, kdyby jste si o problematice více načetla, máte projev nižších sociálních vrstev. Bez urážky.
To že se vy nenecháte naočkovat nebo nosit respirátor nikomu vadit nebude, jen vám.

7.11.2021 19:26

fikovnice napsal(a):
K tomu očkování na hlaváku, v nějakých halách a já nevím kde - vždyť to je přece hrůza! Nikdy neexistovalo, pokud pominu feťáky, něco aplikovat injekčně mimo zdravotnické zařízení. Ještě mě teda napadají lidé v terminálním stádiu - pokud to rodina zvládne, tak může výjimečně aplikovat doma nějaký opioid a jiné léky, ale většinou to stejně dělá hospicová sestra/lékař. A pak Epipen pro alergiky v terénu. A event. inzulín pro diabetiky. Já nevím, jaké mají tady tyto hromadné očkovací akce zázemí, ale představ si třeba těžkou alergickou reakci, jakou jsi zažila Ty!
Někdy je potřeba nejen protišokové opatření, ale třeba i co nejrychleji intubovat, připojit na UPV nebo aspoň kyslík. Takto na "hromadné očkovací akci" bych se nenechala nikdy vakcinovat...i když mě k tomu sousedka již trochu lámala. Jsem mj. alergik jako Ty.

Očkovali nás hromadně v práci, očkovala sestra, primář z ARO naší nemocnice byl přítomen.

7.11.2021 19:30

fikovnice napsal(a):

Kdo myslíte, že tam očkuje? Přece zdravotníci. Stejně, jako v Brně na výstavišti v pavilonu G, kde byl tým z FN Brno (Bohunice). Jsou tam lékaři, kteří od vás zjistí anamnézu, alergie, jestli jste měla při předchozích očkováních nějakou reakci, pak vás píchnou, chvilku posedíte, dostanete potvrzení o očkování (to vám dojde i mailem) a pokud je vám dobře, odcházíte. Myslíte, že očkující praktický lékař má v ordinaci lepší vybavení? A přece běžně očkuje všechna povinná očkování i další nepovinná.

7.11.2021 19:30
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Pleskejte? Hele mně je to buřt, já jsem vysmátá. Byla jsem na dovolené, mohla jsem být v restauraci s rodinou, můžu v klidu na koncert. Ale i tak se snažím chovat zodpovědně, prostě ten respirator nosím všude kde mám, pokud mi není dobře, tak prostě zůstávám doma, a nešla bych za prarodiči i když jsme všichni očkování. Pokud bych byla v kontaktu s pozitivním, tak bych si tu karanténu na ty tři dny dala dobrovolně, po té si udělala test, i když bych nemusela. Ale lidi u nás prostě nebudou dělat něco navíc a pro ostatní když to není nařízeno z vrchu. Tak tu jsou pak různá nařízení, který jsou někdy nesmyslný, jindy zmatený, jindy přijdou úplně pozdě nebo v úplně pitomý podobě. A pak jak psala repta důvěra ve vládu tu není, hlavně teda u mladších a pak to takhle s očkováním dopadlo. Navíc ta šílená antivax kampaň, co se šířila netem podporovaná extremistickýma stranama v kombinaci s lidma, co si neověřují informace. Já chápu, že se teď mnoha lidem nechce už z principu, škoda, že jinde to jde, ale u nás prostě ne.

7.11.2021 19:35
fikovnice

XXX.XXX.134.107

tak už jsme vrazi všichni, dle některých ti neočkovaní, dle jiných očkovaní :

https://zivotvcesku.cz/epidemii-zpusobuji-ockovani-kteri-si-mysli-ze-nemohou-byt-infekcni-jsou-to-nevedomi-vrazi-rika-imunolog-sinkora/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=632521&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=m7XyO72Sfdo-202111071503&dop_id=14153380

No, to je právě to! Ta polarizace společnosti se mi ani za mák nelíbí!!! A ač se zatím nechci nechat očkovat, tak odsuzuji, že je nějaká demonstrace před barákem Svrčinové! Myslím, že ta má stejně od začátku politické noty (od AB), ale i kdyby byla všechno jen a jen její iniciativa, a i kdybych byla pro nějakou demonstraci, tak ta by měla proběhnout před úřadem, a ne před jejím barákem, kde má (asi) i rodinu! Teď má i policejní ochranu = další finance navíc a logicky strach její o sebe a blízké.

7.11.2021 19:35
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

fikovnice napsal(a):
Tak ochcat...
Věnovala jsem fakt cca jeden celý den právě poslechu různých rozhovorů nebo jejich čtení - imunologové, virologové,... - a panuje neshoda, a to i v základních věcech...
A nejvíce asi právě v tom, zda je "trvanlivější" imunita po prodělané nemoci či po očkování. Už každopádně mainstreemově se ale imunita po prodělaném COVIDu uznává (i když dnes snad Vojtěch a Ludvík mluvili něco proti), a já si říkám, že třeba přijde doba, kdy začnou uznávat prodělanou nemoc. Ne jen na 180 dní... Možná jsem ale v tomto přílišná optimistka.

Tak to je prostě další fail, na který se u nás nemyslí stejně jako třeba to, že po kontaktu s nakaženým nemusí očkovaný do karantény, to je taky blbost na entou, protože jo přesně takhle to pak budou šířit hlavně oočkovaní.
Ochcat se to snaží některé podniky nebo třeba lidi, kteří shánějí certifikáty na sociálních sítích za peníze. Určitě jsem nemyslela tebe, lidi kteří očkování být nemohou ze zdravotních důvodů by na tom neměli být biti.

7.11.2021 19:40

Ještě chci dodat pro fíkovnici - mnohem raději jsem šla na očkování na výstaviště, kde to bylo v pavilonu, ve strohých, leč poměrně vzdušných prostorách. Moje maminka byla na očkování dřív než já, v brněnské Vojenské nemocnici. Tam to bylo ve stísněných prostorách, fůra lidí, úzká chodba místo čekárny, vydýchaný vzduch, šlo to pomalu. To jsme netušily, když jsme ji objednávaly, říkaly jsme si, ať to má blízko, a nemusí přes celé Brno.

7.11.2021 19:41
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

V Izraeli dávali restaurace za očkování pizzu a pivo zdarma. Možná kdyby se u nás očkovalo v hospodách, tak máme vyhráno. 😝😝

7.11.2021 20:12
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Andrýsek3 napsal(a):
Tak to je prostě další fail, na který se u nás nemyslí stejně jako třeba to, že po kontaktu s nakaženým nemusí očkovaný do karantény, to je taky blbost na entou, protože jo přesně takhle to pak budou šířit hlavně oočkovaní.
Ochcat se to snaží některé podniky nebo třeba lidi, kteří shánějí certifikáty na sociálních sítích za peníze. Určitě jsem nemyslela tebe, lidi kteří očkování být nemohou ze zdravotních důvodů by na tom neměli být biti.

Jj, já s Tebou také souhlasím!
Plus tedy na druhou stranu zcela narovinu mě odrazuje i ten nátlak, že prostě jen a jen a jen očkování. A že je samospásné. Není, a mám pocit, že stran této věci se některá fakta už i cenzurují...prostě uchopení toho apelu na očkování a jejich PR není dobré... Teda podle mě.

7.11.2021 21:07
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):

Samozřejmě. Nikdy bych se tímto způsobem očkovat nenechala.
Všichni (alergolog, obvoďák a lékaři s kterými jsem to konzultovala) jasně řekli očkovat jedině v nemocnici pod dohledem.
Akorát teda nevím když v UVN doporučili antihistaminika večer a ráno před a sledovat 30 min a jiná pražská známá nemocnice mi doporučila rezervaci lůžka pro rizikové očkování, premedikace taková že po akci nutný doprovod a odvoz autem (pro mne sci-fi to nejsem schopna zařídit, většina přátel chodí do práce a většina se do Prahy autem i bojí) 5 hodin sledování na tom lůžku.O lékách předem ani slovo. No nechce se mi do toho co si budem povídat.
A pochybuji že na hlaváku a v těch centrech jsou vybaveni na takové alergické reakce a šoky. Nedejbože kdyby se stalo více lidem naráz. Tam bych fakt nešla.
A mám i pochybnosti zda původní vakcína je účinná i na nynější Delta (Delta plus).
Prý se nakazí každý i kdyby doma seděl ve skafandru.
Fakt nevím co si o tom myslet.

7.11.2021 21:13

Moc pěkná diskuze ze 3. 11. s psychologem Štěpánem Vymětalem a hlavně s Pavlem Dlouhým, primářem z Ústí n. L., borec po noční má ještě energii vysvětlovat.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/221411058131103/video/873383
Fíkovnice - ale ono to očkování není samospásné, to se ví jiiž nějakou dobu. Zároveň nátlak na očkování běží celým světem, on to tam pan doktor Dlouhý vysvětluje i z praxe, proč tomu tak je.
Proboha, co se kde cenzuruje, můžete uvést příklad? Že PR současné vlády ohledně očkování bylo/je tragické, to je fakt. Teď nedělají radši nic, hodí lockdowny až na vládu novou, aby si lidé našli nového nepřítele. A mezitím si tu čísla zvesela porostou, nemocnice se budou plnit, zdravotníci plné ruce práce...

7.11.2021 21:45

fikovnice napsal(a):

Klíííd, psi se také očkují na návsi !

7.11.2021 21:53

Klíííd, psi se také očkují na návsi !

ani ti psi uz ne....

7.11.2021 21:54

GAELLE napsal(a):
Všichni (alergolog, obvoďák a lékaři s kterými jsem to konzultovala) jasně řekli očkovat jedině v nemocnici pod dohledem.
Akorát teda nevím když v UVN doporučili antihistaminika večer a ráno před a sledovat 30 min a jiná pražská známá nemocnice mi doporučila rezervaci lůžka pro rizikové očkování, premedikace taková že po akci nutný doprovod a odvoz autem (pro mne sci-fi to nejsem schopna zařídit, většina přátel chodí do práce a většina se do Prahy autem i bojí) 5 hodin sledování na tom lůžku.O lékách předem ani slovo. No nechce se mi do toho co si budem povídat.
A pochybuji že na hlaváku a v těch centrech jsou vybaveni na takové alergické reakce a šoky. Nedejbože kdyby se stalo více lidem naráz. Tam bych fakt nešla.
A mám i pochybnosti zda původní vakcína je účinná i na nynější Delta (Delta plus).

Asi by vás "na hlaváku" ani nenaočkovali. Až byste jim řekla o svých alergiích.

7.11.2021 21:57

Hodně zlého nadělala naše pomyslná "svoboda slova". K problematice koronaviru a také očkování se vyjadřoval kdekdo, řekla bych, že každý, kdo má do pr....díru. A média honila k vyjádření kohokoliv. Od zubaře po kominíka, hlavně, že měl zvučné jméno. Protože média honila senzaci, bez jakékoliv odpovědnosti. Místo odborných seriozních vyjádření !

7.11.2021 22:19

GAELLE napsal(a):

Vy a ti, kteří už měli nějakou reakci při dřívějším očkování, musí být opatrní. Ale v očkovacích centrech byly naočkovány statisíce lidí, a nikdo tam nezemřel, ani na očkování, ani strachem, ani na cokoliv jiného.

7.11.2021 22:23
assil

XXX.XXX.121.3

ani ti psi uz ne....

Ale ano, pořád to funguje.
Ad to očkování na nádraží, oni se s tím nemažou ani jinde, můj známej po očko sebou seknul, jakože omdlel, v nemocnici, akorát ho propleskli, posadili na židli a nazdar, to se dá i na nádraží.

7.11.2021 22:26

ani ti psi uz ne....

Sice to asi neplatí... ale .. ten byl dobrej :-) :-)

7.11.2021 22:27

ani ti psi uz ne....

Asi nežijete na té správné vesnici. U nás se starosta stará a veterináře objedná. Poslední zkušenost - letošní září. 3 letá vakcína. Za 100,--

7.11.2021 22:31

Vy a ti, kteří už měli nějakou reakci při dřívějším očkování, musí být opatrní. Ale v očkovacích centrech byly naočkovány statisíce lidí, a nikdo tam nezemřel, ani na očkování, ani strachem, ani na cokoliv jiného.

Jak že ani na cokoli jiného? Se dnes něco za vtipy rozdává? V oppidu?

7.11.2021 22:35

Asi nežijete na té správné vesnici. U nás se starosta stará a veterináře objedná. Poslední zkušenost - letošní září. 3 letá vakcína. Za 100,--

mozna.
ale driv to bylo vsude, na kazde vsi ( i tady to pamatuji) - a ted uz ne.

7.11.2021 22:38

Jak že ani na cokoli jiného? Se dnes něco za vtipy rozdává? V oppidu?

Na udušení rohlíkem ?

Znáte : Potkají se dva. Jeden ve smutku. Copak se ti stalo? Umřela mi žena. A na co? Na houby.
Potkají se za půl roku. Opět pláč, umřela mi žena. Zase na houby? Ale kdepak, na traverzu. Na traverzu? Jo, nechtěla jíst houby !

7.11.2021 22:40

assil napsal(a):
Ale ano, pořád to funguje.
Ad to očkování na nádraží, oni se s tím nemažou ani jinde, můj známej po očko sebou seknul, jakože omdlel, v nemocnici, akorát ho propleskli, posadili na židli a nazdar, to se dá i na nádraží.

tak nejak.
zadne dotazy na anamnezu neprobihaji, jen vyplneni dotazniku.
a kupodivu - jezdi do tech center kvuli reakcim i rychla.

ale pokud nekdo nevidi rozdil mezi "moji doktorkou" ( co ma a zna moji kartu) -a "vzdusnou halou" na vystavisti - asi neni co dal resit

7.11.2021 22:44

ale pokud nekdo nevidi rozdil mezi "moji doktorkou" ( co ma a zna moji kartu) -a "vzdusnou halou" na vystavisti - asi neni co dal resit

Po tom, co bylo napsáno o prakticích ( obvodních lékařích ) tu v diskuzi docela nedávno - je to asi jedno. Možná v té hale máte větší šanci nenakazit se něčím jiným, než v nevětrané čekárně u obvoďáka.
Ale zase ( u nás ) máte hned možnost očkování zapít. Do hezkého střediska přidali hospodu, aby byl prostor líp využitý.

7.11.2021 22:46

V každém americkém filmu, kde se na konci tleská, se očkuje v hale!

7.11.2021 22:52

Po tom, co bylo napsáno o prakticích ( obvodních lékařích ) tu v diskuzi docela nedávno - je to asi jedno. Možná v té hale máte větší šanci nenakazit se něčím jiným, než v nevětrané čekárně u obvoďáka.
Ale zase ( u nás ) máte hned možnost očkování zapít. Do hezkého střediska přidali hospodu, aby byl prostor líp využitý.

"Možná v té hale máte větší šanci nenakazit se něčím jiným"

tak i obvodaka si muze clovek vybrat -aspon nekde, nekdy
a me muj obvodak pomohl velmi - btw. - s postcovidovym syndromem

navstivila jsem ho ted kvuli tomu zase po letech- na muj vkus jsem tam byla docela dost - ale tak jsem se treba diky tomu i dozvedela, ze od dob kovidu, se kazdy k nemu musi objednavat.
takze nevetrana cekarna plna lidi/chorob - jaksi nehrozi....

7.11.2021 22:55

tak nejak.

Kdyby měli lidi čekat, až začnou očkovat obvoďáci, tak by nebyla taková proočkovanost. Ze začátku, pokud si vzpomínám, ani obvoďáci očkovat moc nechtěli. Byla to práce navíc v době, kdy ordinovali víceméně po telefonu.

7.11.2021 22:56

V každém americkém filmu, kde se na konci tleská, se očkuje v hale!

od dob Armagedonu uz vim, ze ne kazdy emericky film konci happy endem
vzali mi tim moje zivotni jistoty
ze se mam koukat do konce a vzdycky to dobre dopadne

7.11.2021 23:02

Kdyby měli lidi čekat, až začnou očkovat obvoďáci, tak by nebyla taková proočkovanost. Ze začátku, pokud si vzpomínám, ani obvoďáci očkovat moc nechtěli. Byla to práce navíc v době, kdy ordinovali víceméně po telefonu.

tak uz ted je snad jina situace, ne? nebo i tohle uz neplati?

kdyz pominu fakt, ze obvodaku se jaksi nikdo neptal...

7.11.2021 23:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

tak uz ted je snad jina situace, ne? nebo i tohle uz neplati?

kdyz pominu fakt, ze obvodaku se jaksi nikdo neptal...

U nás neočkuje ani jeden(ze tří)

7.11.2021 23:24

petrahei
a me muj obvodak pomohl velmi - btw. - s postcovidovym syndromem
Podělíte se, prozradíte, oč šlo?

Člověk s rizikovými faktory by měl přece očkování předem diskutovat se svými ošetřujícími lékaři. Ne si vyjet tradáá na píchanec. U mého očkování dotazy na anamnézu proběhly, lékař se ptal zhruba na to, co bylo v dotazníku.

7.11.2021 23:46
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Očkovali nás hromadně v práci, očkovala sestra, primář z ARO naší nemocnice byl přítomen.

Tak takto je to v pořádku!

7.11.2021 23:50
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Kdo myslíte, že tam očkuje? Přece zdravotníci. Stejně, jako v Brně na výstavišti v pavilonu G, kde byl tým z FN Brno (Bohunice). Jsou tam lékaři, kteří od vás zjistí anamnézu, alergie, jestli jste měla při předchozích očkováních nějakou reakci, pak vás píchnou, chvilku posedíte, dostanete potvrzení o očkování (to vám dojde i mailem) a pokud je vám dobře, odcházíte. Myslíte, že očkující praktický lékař má v ordinaci lepší vybavení? A přece běžně očkuje všechna povinná očkování i další nepovinná.

"Balu", poslouchala jsem mj. Pekovou a ta tvrdila, že očkují např. i hasiči...
Pokud kecá a máte-li pravdu Vy, tak je samozřejmě vše v pořádku...
I když pamatuji případ úmrtí prodavačky za kasou po bodnutí včelou do krku. Ale tam to bylo pohnojeno ze všech stran - spoluzaměstnanci neuměli poskytnout první pomoc, dispečerka poslala na místo jen záchranáře, kteří nebyli schopni zajistit žilní vstup. Když přijel lékař, bylo už "hotovo", respektive definitivní smrt mozku nastala pak po asi 10 dnech v nemocnici.

7.11.2021 23:54
fikovnice

XXX.XXX.134.107

GAELLE napsal(a):

"Prý se nakazí každý i kdyby doma seděl ve skafandru."

To dnes řekl Ludvík, v zámince donutit lidi k očkování. Můj názor znáš, sem jsem jej párkrát také napsala...ale hlavně, ať se proboha nehrotí vztahy a situace mezi oběma skupinami (očkovaní vs. neočkovaní). K čemuž právě dnešní Ludvíkovo a Vojtěchovo vystupování v TV poměrně silně směřovalo.

Neregistrovaný uživatel

7.11.2021 23:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22

fikovnice napsal(a):
"Prý se nakazí každý i kdyby doma seděl ve skafandru."

To dnes řekl Ludvík, v zámince donutit lidi k očkování. Můj názor znáš, sem jsem jej párkrát také napsala...ale hlavně, ať se proboha nehrotí vztahy a situace mezi oběma skupinami (očkovaní vs. neočkovaní). K čemuž právě dnešní Ludvíkovo a Vojtěchovo vystupování v TV poměrně silně směřovalo.

Dokud mi daj svatek je mi uplne fuk kdo si do sebe co píchá a kolik vrstev má na ksichtu. Obráceně to bohužel nefunguje což ukazuje i tady ifauna. A pak kdo je radikál.

8.11.2021 00:02
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Moc pěkná diskuze ze 3. 11. s psychologem Štěpánem Vymětalem a hlavně s Pavlem Dlouhým, primářem z Ústí n. L., borec po noční má ještě energii vysvětlovat.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/221411058131103/video/873383
Fíkovnice - ale ono to očkování není samospásné, to se ví jiiž nějakou dobu. Zároveň nátlak na očkování běží celým světem, on to tam pan doktor Dlouhý vysvětluje i z praxe, proč tomu tak je.
Proboha, co se kde cenzuruje, můžete uvést příklad? Že PR současné vlády ohledně očkování bylo/je tragické, to je fakt. Teď nedělají radši nic, hodí lockdowny až na vládu novou, aby si lidé našli nového nepřítele. A mezitím si tu čísla zvesela porostou, nemocnice se budou plnit, zdravotníci plné ruce práce...

"Plako", já nevím, možná, že nemám pravdu, nechci se hádat... Ale např. výše uvedená Peková a další imunolog (jméno si nepamatuji) tvrdí v říjnovém rozhovoru, že jim bylo smazáno video (z YT?) a že do TV a vůbec médií jsou zváni právě majoritně zastánci očkování. Protistrana prý skoro vůbec. Já TV nemám, takže nevím. Peková je dle toho, co jsem si s ní naposlouchala rozhovory, poměrně militantní antivaxerka...takže její sdělení budu já osobně filtrovat...ale jak se říká "na každém šprochu......"

8.11.2021 00:07
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Hodně zlého nadělala naše pomyslná "svoboda slova". K problematice koronaviru a také očkování se vyjadřoval kdekdo, řekla bych, že každý, kdo má do pr....díru. A média honila k vyjádření kohokoliv. Od zubaře po kominíka, hlavně, že měl zvučné jméno. Protože média honila senzaci, bez jakékoliv odpovědnosti. Místo odborných seriozních vyjádření !

To je to!
Už je to téměř plně politikum. A já bych třeba místo Vojtěchových proslovů na TK, jejichž přepisy jsem si přečetla, uvítala právě diskuze odborníků. Tedy ony se určitě dějí, ale skutečně mám obavy, že více prostoru dostávají lidé typu Hořejšího, Konvalinky, apod. Pokud se mýlím, tak je to jen dobře.

8.11.2021 00:18
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Dokud mi daj svatek je mi uplne fuk kdo si do sebe co píchá a kolik vrstev má na ksichtu. Obráceně to bohužel nefunguje což ukazuje i tady ifauna. A pak kdo je radikál.

A tak zrovna tady to nevnímám vyhroceně...jako že fakt ne.
Ale pravdou je, že Ti zde dnes napsal někdo něco, z čehož jsem byla poměrně paf. Druhou pravdou je, že Tvůj slovník je někdy...noo, zajímavý a Tvůj písemný projev se už asi nezmění; zároveň ale vím, že máš dobré srdce (viz Tvoje nabídka té holčičce, co jí byla zadávena čivava).

8.11.2021 00:25
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Kouknu na ten Váš odkaz!
Zrovna tak bych chtěla ještě zkouknout něco s Hnízdilem - ten je ale podle info mých přátel téměř zavilý antivaxer, a snad prý zpochybnil i existenci COVIDu; nicméně já od něj na toto téma zatím nic nečetla či neviděla, takže přiznávám, že je to z mé strany JPP .

8.11.2021 00:39
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Andrýsek3 napsal(a):
Pleskejte? Hele mně je to buřt, já jsem vysmátá. Byla jsem na dovolené, mohla jsem být v restauraci s rodinou, můžu v klidu na koncert. Ale i tak se snažím chovat zodpovědně, prostě ten respirator nosím všude kde mám, pokud mi není dobře, tak prostě zůstávám doma, a nešla bych za prarodiči i když jsme všichni očkování. Pokud bych byla v kontaktu s pozitivním, tak bych si tu karanténu na ty tři dny dala dobrovolně, po té si udělala test, i když bych nemusela. Ale lidi u nás prostě nebudou dělat něco navíc a pro ostatní když to není nařízeno z vrchu. Tak tu jsou pak různá nařízení, který jsou někdy nesmyslný, jindy zmatený, jindy přijdou úplně pozdě nebo v úplně pitomý podobě. A pak jak psala repta důvěra ve vládu tu není, hlavně teda u mladších a pak to takhle s očkováním dopadlo. Navíc ta šílená antivax kampaň, co se šířila netem podporovaná extremistickýma stranama v kombinaci s lidma, co si neověřují informace. Já chápu, že se teď mnoha lidem nechce už z principu, škoda, že jinde to jde, ale u nás prostě ne.

Ještě jednou k tomuto: Píšeš, o lidech, "kteří si neověřují informace". Já třeba víkend strávila doma (jak jsem psala, nějak mi nebylo dobře) a pročítala a poslouchala různé rozhovory; dívala jsem se (jen zběžně) i na některé studie v impaktovaných časopisech...no a zjistila jsem to, co jsem již psala. "Jeden" tvrdí něco, "druhý" o téže věci pravý opak. To je pak těžké něco ověřovat. Samozřejmě, že "myšlenky" Csákové aj. o vpravení čipu spolu s vakcínou a podobné skvosty - to je pro zasmání a pokud se najdou tací, kteří tomu věří, tak je to vlastně spíš tragikomedie!

Ale řekni mi, kde si mám info ověřovat (mj. se neshodneme ani u nás na pracovišti)...?

8.11.2021 00:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

bych chtěla ještě zkouknout něco s Hnízdilem

dyť jsem to sem dával a není vůbec "zavilý antivaxer" naopak velmi rozumný pán

https://www.youtube.com/watch?v=fm4OhS9N4Q8

8.11.2021 04:41
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

//Zcizeno z FB//
SCHÁZÍ MI TAM TO PODSTATNÉ:
1. Od prvních příznaků vás budeme léčit.
Omlouváme se vám, že doposud se tak neděje.
2. Okamžitě uvolníme všechny léky a budou hrazeny pojišťovnami, aby vám je váš lékař mohl předepsat. Omlouváme se vám, že doposud se tak neděje.
3. Lékaři nebudou ordinovat přes telefon, ale osobně.
Požádáme o to prezidenta lékařské komory Kubka.
4. Pokud se opět pleteme, omluvíme se vám a okamžitě odstoupíme.
Tito lidé nemají děsit, ale přinášet řešení.
Jistě s tím nemá nic společného to,
že vakcínám končí údajně na konci roku doba použitelnosti.
Zkrátka nevěřím jim ani slovo.
Pod tím by musela být podepsána zcela jiná jména.
Rezignovalo se na lékařskou péči, a přednost má obchod s vakcínami.

8.11.2021 07:28

Známej s diagnózou POEMS šel včera na třetí dávku po třech měsících od druhé a nadále se bude každé tři měsíce přeočkovávat. Tak uvidíme.

8.11.2021 07:30

fikovnice napsal(a):
"Balu", poslouchala jsem mj. Pekovou a ta tvrdila, že očkují např. i hasiči...
Pokud kecá a máte-li pravdu Vy, tak je samozřejmě vše v pořádku...
I když pamatuji případ úmrtí prodavačky za kasou po bodnutí včelou do krku. Ale tam to bylo pohnojeno ze všech stran - spoluzaměstnanci neuměli poskytnout první pomoc, dispečerka poslala na místo jen záchranáře, kteří nebyli schopni zajistit žilní vstup. Když přijel lékař, bylo už "hotovo", respektive definitivní smrt mozku nastala pak po asi 10 dnech v nemocnici.

Peková? Vy jí věříte? Vy, vysokoškolsky vzdělaná osoba pohybující se ve zdravotnickém školství, jste ochotná uvěřit, že očkují hasiči? Jen tak sami? To snad ne. Pouhá skutečnost, že se neočkuje pouze ve stávajících zdravotnických zařízeních, tedy v nemocnicích a ordinacích, ale v očkovacích centrech, neznamená, že očkuje někdo, kdo nemá k tomu potřebnou kvalifikaci. Provoz těchto očkovacích center sice zajišťuje a v minulosti, kdy byla otevřená velká očkovací centra, na brněnském výstavišti a na dalších místech v dalších městech (v Praze také na výstavišti, tuším), zajišťovala řada lidí, mimo jiné hasiči a dobrovolníci. Ale vždy každý adept na očkování před úkonem hovořil/hovoří s lékařem, a vakcínu aplikoval/aplikuje kvalifikovaná osoba. Ta osoba ale může být zároveň hasičem, vojákem.

Vy se chytáte čehokoliv, co podpoří vaši obavu z očkování. Tak se pořád neděste, neživte to v sobě. Bodnutí hmyzem tak někdy končí. Ne všude jsou kolem lidé, kteří umějí poskytnout první pomoc. Ani já bych nevěděla co dělat, jak ji poskytnout, krom zavolání záchranky. V očkovacích centrech lékaři jsou. To ale neznamená, že by to v případě extrémní reakce i přes okamžitě poskytnutou odbornou první pomoc nemohlo dopadnout fatálně. A stejně tak by to mohlo dopadnout i v nemocnici. Ale to už jsme v rovině spekulací. Pokud vím, nic takového se nestalo, kdyby ano, tak by to média a hlavně antivaxeři, tak rozmázli na internetu, že by to opravdu nikdo nepřehlédl.

8.11.2021 07:54

Peková? Vy jí věříte? Vy, vysokoškolsky vzdělaná osoba pohybující se ve zdravotnickém školství, jste ochotná uvěřit, že očkují hasiči? Jen tak sami? To snad ne. Pouhá skutečnost, že se neočkuje pouze ve stávajících zdravotnických zařízeních, tedy v nemocnicích a ordinacích, ale v očkovacích centrech, neznamená, že očkuje někdo, kdo nemá k tomu potřebnou kvalifikaci. Provoz těchto očkovacích center sice zajišťuje a v minulosti, kdy byla otevřená velká očkovací centra, na brněnském výstavišti a na dalších místech v dalších městech (v Praze také na výstavišti, tuším), zajišťovala řada lidí, mimo jiné hasiči a dobrovolníci. Ale vždy každý adept na očkování před úkonem hovořil/hovoří s lékařem, a vakcínu aplikoval/aplikuje kvalifikovaná osoba. Ta osoba ale může být zároveň hasičem, vojákem.

Vy se chytáte čehokoliv, co podpoří vaši obavu z očkování. Tak se pořád neděste, neživte to v sobě. Bodnutí hmyzem tak někdy končí. Ne všude jsou kolem lidé, kteří umějí poskytnout první pomoc. Ani já bych nevěděla co dělat, jak ji poskytnout, krom zavolání záchranky. V očkovacích centrech lékaři jsou. To ale neznamená, že by to v případě extrémní reakce i přes okamžitě poskytnutou odbornou první pomoc nemohlo dopadnout fatálně. A stejně tak by to mohlo dopadnout i v nemocnici. Ale to už jsme v rovině spekulací. Pokud vím, nic takového se nestalo, kdyby ano, tak by to média a hlavně antivaxeři, tak rozmázli na internetu, že by to opravdu nikdo nepřehlédl.

S tím posledním odstavcem souhlasím.

Jinak ale proč by nemohl někdo věřit molekulární genetičce Pekové, když někdo zase věří psychlogovi nebo primáři? Kdo je teda ta kompetentní osoba, které se má věřit? Už tady psala orionka, že se vyrojilo plno odborníků na obou stranách, Hnízdil je taky doktor. Jako popravdě, já už tyhlety odborníky radši neposlouchám, právě proto, že si protiřečí. Ale čtu si hodně na FB, jaký měli lidi nežádoucí účinky a není toho zrovna málo, o tom se samozřejmě nikde nedozvíme. A ne není to žádná antivaxerská skupina, tu by FB dávno smazal. Píšou tam lidi o svých zkušenostech po očkování a řekla bych, že je to tak 50:50 (žádná reakce versus nežádoucí účinky ve formě částečného ochrnutí a podobně).

8.11.2021 08:03

https://www.youtube.com/watch?v=u0j1N0HbsbE

8.11.2021 08:11

S tím posledním odstavcem souhlasím.

Jinak ale proč by nemohl někdo věřit molekulární genetičce Pekové, když někdo zase věří psychlogovi nebo primáři? Kdo je teda ta kompetentní osoba, které se má věřit? Už tady psala orionka, že se vyrojilo plno odborníků na obou stranách, Hnízdil je taky doktor. Jako popravdě, já už tyhlety odborníky radši neposlouchám, právě proto, že si protiřečí. Ale čtu si hodně na FB, jaký měli lidi nežádoucí účinky a není toho zrovna málo, o tom se samozřejmě nikde nedozvíme. A ne není to žádná antivaxerská skupina, tu by FB dávno smazal. Píšou tam lidi o svých zkušenostech po očkování a řekla bych, že je to tak 50:50 (žádná reakce versus nežádoucí účinky ve formě částečného ochrnutí a podobně).

Sarah, možná jsem to napsala zavádějícím způsobem. Peková nebo někdo jiný, to je fuk. Jde tu o obsah sdělení. A tomu věřit nelze.

Skupina na fb - nezajímám se o takové skupiny a nemám motivaci tam cokoliv psát. Přesto, že jsem reakci po první dávce měla, nepříjemnou, ale ne ojedinělou, tak to beru jako součást toho, jak se tělo s vakcínou vyrovnávalo (sžívalo). Dobře si pamatuji i na reakce po povinném očkování v dětství. Běžně teplota, bolesti nohy nebo ruky. Běžné reakce. Teď se dělá ze všeho kovbojka.

8.11.2021 08:16

U nás jsou letáky na očkování na návsi taky.

8.11.2021 08:22

U nás jsou letáky na očkování na návsi taky.

U nás to bylo naposledy snad v devětaosmdesátém. Jednou jsem tam se psem byla - jako čtrnáctiletá nezkušená holka. Pak už jsem jezdila na dnešní VFU.

8.11.2021 08:26

Sarah, možná jsem to napsala zavádějícím způsobem. Peková nebo někdo jiný, to je fuk. Jde tu o obsah sdělení. A tomu věřit nelze.

Skupina na fb - nezajímám se o takové skupiny a nemám motivaci tam cokoliv psát. Přesto, že jsem reakci po první dávce měla, nepříjemnou, ale ne ojedinělou, tak to beru jako součást toho, jak se tělo s vakcínou vyrovnávalo (sžívalo). Dobře si pamatuji i na reakce po povinném očkování v dětství. Běžně teplota, bolesti nohy nebo ruky. Běžné reakce. Teď se dělá ze všeho kovbojka.

Takže mají špatný názor? To je právě vždycky otázka pohledu.

Mně teda částečné ochrnutí banální nepřijde.

8.11.2021 08:31
assil

XXX.XXX.121.3

Kdybyste měla po očko dlouhodobé následky, jako ti lidi, kteří to můžou tak akorát vypisovat na fb, protože jinak to nikoho nezajímá, tak byste asi mluvila jinak. Medializoval se jen případ paní s ochrnutým obličejem, asi měla někoho známého v novinác. EU se teprve teď rozhoupává zakládat nějaký fond odškodnění, protože dlouhodobých následků je víc než se předpokládalo, ale to je hudba budouocnosti. Naše vyhláška, kde bylo asi 10 následků, pro jistotu ani nebyla schválená, prostě se to zametá pod koberec, což je blbě.

8.11.2021 08:31

Takže mají špatný názor? To je právě vždycky otázka pohledu.

Mně teda částečné ochrnutí banální nepřijde.

Kolik promile očkovaných proti covid má jako reakci po očkování částečné ochrnutí?
Po každém očkování, i po těch povinných, která se očkují desetiletí, má část očkovaných různě závažné reakce. Kvůli tomu se ale přece nepřestane očkovat...

Neregistrovaný uživatel

8.11.2021 08:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22

fikovnice napsal(a):
A tak zrovna tady to nevnímám vyhroceně...jako že fakt ne.
Ale pravdou je, že Ti zde dnes napsal někdo něco, z čehož jsem byla poměrně paf. Druhou pravdou je, že Tvůj slovník je někdy...noo, zajímavý a Tvůj písemný projev se už asi nezmění; zároveň ale vím, že máš dobré srdce (viz Tvoje nabídka té holčičce, co jí byla zadávena čivava).

Jo to uznávám. Já ale neberu nikomu jeho názory, ani nezakazuju nic. Jen chci aby mě dotyční prostě nechali normálně žít a ne že budou tleskat tomu jak mě stát škrtí čím dál tím víc. To je věc co mne štve. Slovník mám co mám. Měnit bych mohla ale proč? Abych udělala dojem na lidi co nikdy neuvidím? Tu potřebu nemám 😁

Neregistrovaný uživatel

8.11.2021 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22

Kolik promile očkovaných proti covid má jako reakci po očkování částečné ochrnutí?
Po každém očkování, i po těch povinných, která se očkují desetiletí, má část očkovaných různě závažné reakce. Kvůli tomu se ale přece nepřestane očkovat...

Tak se napichejte 20 vakcinama klidne a az skoncite na jip pak tu nebrecte. A me a dalším co to nechtějí dejte svátek.

8.11.2021 09:12

Tak se napichejte 20 vakcinama klidne a az skoncite na jip pak tu nebrecte. A me a dalším co to nechtějí dejte svátek.

Co tak bojovně? Já vám očkování nevnucuji.

8.11.2021 09:13

fikovnice napsal(a):
"Plako", já nevím, možná, že nemám pravdu, nechci se hádat... Ale např. výše uvedená Peková a další imunolog (jméno si nepamatuji) tvrdí v říjnovém rozhovoru, že jim bylo smazáno video (z YT?) a že do TV a vůbec médií jsou zváni právě majoritně zastánci očkování. Protistrana prý skoro vůbec. Já TV nemám, takže nevím. Peková je dle toho, co jsem si s ní naposlouchala rozhovory, poměrně militantní antivaxerka...takže její sdělení budu já osobně filtrovat...ale jak se říká "na každém šprochu......"

Ano, YouTube pravidelně maže veškeré příspěvky nepodporující vládní diktaturu.
Tak byl smazán rozhovor nejen s MUDr.Pekovou, ale např. i s vědcem prof. RNDr. Jaroslavem Turánkem, CSc.,DSc., farmakologem, imunologem a vakcinologem:
„Měla by se vést odborná diskuze názorových oponentů, v níž by se otevřeně probraly možnosti řešení a jejich rizika. Ne vést propagandistické kampaně rádoby zaštítěné panelem stále stejných odborníků, kteří ani nejsou odborníky na dané téma,“ říká prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc.,DSc., farmakolog, imunolog a vakcinolog, který se již přes dvacet let zabývá mimo jiné vývojem vakcín a je renomovaným odborníkem na systémy a technologie distribuce léků v organismu.
Dále byla smazána diskuze např. s prof. MUDr. Jiřím Beranem, CSc., epidemiologem a imunologem, nebo naposledy s MUDr. Vladimírem Čížkem, klinickým lékařem, cévním specialistou a předsedou etické komise. Primum non nocere. Především neškodit. To je pro Vladimíra Čížka nejpodstatnější část lékařského slibu, kterou se vždy řídí na prvním místě a kterou desítky lékařů zabývajících se covidem připomínají vládě….

A to jsou také podle “verun” zřejmě lidi nižší inteligence…. Nemám ráda tuhle nízkou manipulaci.

Že mažou Duška a alternativu bych pochopila, ale tohle už smrdí.

Naštěstí se videa dají ukládat i jinde, YouTube nemá monopol:

https://www.svedomi-naroda.cz/2021/11/03/rozhovor-s-mudr-vladimirem-cizkem/
https://www.svedomi-naroda.cz/2021/08/17/rozhovor-s-vedcem-prof-rndr-jaroslavem-turankem-csc-dsc/
https://www.svedomi-naroda.cz/2021/10/07/rozhovor-s-prof-mudr-jirim-beranem-csc-epidemiologem-a-imunologem/

8.11.2021 09:29
Dája6

XXX.XXX.70.120

Dobrý den 😜,
mám už třetí dávku v sobě, ani na třetí nemám reakci.
První dvě mám Modernu a tu jsem dostala v jednom domově jakožto jejich zaměstnanec, žádna reakce. Třetí u nás v centru očkovácím a to Fajzrem, na výběr mi daly já zvolila tuhle variantu. V centru se mě na zdravotní stav a alergie vyptávala sestřička hned u zápisu a to velice podrobně, pak jsem vypisovala dotazník a pak jsem šla na pichanec. Doktorka vše skontrolovalaba a co ji zajímalo se dodatečně vyptala, žádna reakce ani během třech dnů.
Znám případy s šílenýma reakcema. Tři případy dost závažne, veterinář dva měsíce mimo po druhé dávce, slezli mu všechny chlupy i obočí a i tak zvažuje třetí dávku, má 80let (klobouk dolů), drá sestra odvezená domů dva dny šílenost i ona zvažuje třetí dávku, třetí tak šílené komplikace, že za tři dny zhodila 8kg. Dost lidí v mém okolí mělo reakce i já se na ně připravovala a nic, klid.
Já mít takové problémy tak fakt už do toho nejdu.
Já a manžel jsme naočkování, syn je odpírač vakcíny.
Dája

8.11.2021 09:41
fikovnice

XXX.XXX.134.107

"Vy se chytáte čehokoliv, co podpoří vaši obavu z očkování. Tak se pořád neděste, neživte to v sobě."

Ne "Balu", takto to určitě není, to mě znáte v tomto kontextu opravdu hodně málo... Žádné děsy v sobě neživím, to, co popisujete Vy, je jako byste popisovala nějakou paranoiu. A já opravdu zas takový strach o svůj život nemám, to mi věřte. Já si chtěla "jen" sehnat relevantní info a jak píšu výše, i odborníci jsou zásadně rozděleni! Ad Peková - nikdy jsem ji nijak neadorovala, prostě jsem si vyslechla jeden z několika rozhovorů.

8.11.2021 09:42

Ále přestane.
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3238780-nejhorsi-selhani-vakcin-zpusobilo-velke-skody-ale-posunulo-vedu-i-ockovani-vpred

8.11.2021 09:46

Ále přestane.
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3238780-nejhorsi-selhani-vakcin-zpusobilo-velke-skody-ale-posunulo-vedu-i-ockovani-vpred

Škoda, že nečtete to, co píšu, pozorně.

8.11.2021 09:47
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Tak byl smazán rozhovor nejen s MUDr.Pekovou, ale např. i s vědcem prof. RNDr. Jaroslavem Turánkem, CSc.,DSc., farmakologem, imunologem a vakcinologem:
„Měla by se vést odborná diskuze názorových oponentů, v níž by se otevřeně probraly možnosti řešení a jejich rizika. Ne vést propagandistické kampaně rádoby zaštítěné panelem stále stejných odborníků, kteří ani nejsou odborníky na dané téma,“ říká prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc.,DSc., farmakolog, imunolog a vakcinolog, který se již přes dvacet let zabývá mimo jiné vývojem vakcín a je renomovaným odborníkem na systémy a technologie distribuce léků v organismu.
Dále byla smazána diskuze např. s prof. MUDr. Jiřím Beranem, CSc., epidemiologem a imunologem, nebo naposledy s MUDr. Vladimírem Čížkem, klinickým lékařem, cévním specialistou a předsedou etické komise. Primum non nocere. Především neškodit. To je pro Vladimíra Čížka nejpodstatnější část lékařského slibu, kterou se vždy řídí na prvním místě a kterou desítky lékařů zabývajících se covidem připomínají vládě….

A to jsou také podle “verun” zřejmě lidi nižší inteligence…. Nemám ráda tuhle nízkou manipulaci.

https://www.svedomi-naroda.cz/2021/08/17/rozhovor-s-vedcem-prof-rndr-jaroslavem-turankem-csc-dsc/
https://www.svedomi-naroda.cz/2021/10/07/rozhovor-s-prof-mudr-jirim-beranem-csc-epidemiologem-a-imunologem/

Děkuji za potvrzení toho, čeho jsem se obávala. No, je to hodně smutné...
Ano, ten portál byl Svědomí národa...
A jinak "petici" či co to je proti diktatuře očkování podepsaly poměrně známé osobnosti, např. právě prof. Beran, ale třeba také prof. Pirk.

8.11.2021 09:51
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Jo to uznávám. Já ale neberu nikomu jeho názory, ani nezakazuju nic. Jen chci aby mě dotyční prostě nechali normálně žít a ne že budou tleskat tomu jak mě stát škrtí čím dál tím víc. To je věc co mne štve. Slovník mám co mám. Měnit bych mohla ale proč? Abych udělala dojem na lidi co nikdy neuvidím? Tu potřebu nemám 😁

Však bez toho slovníku bys to nebyla Ty...

8.11.2021 10:00

fikovnice napsal(a):
"Vy se chytáte čehokoliv, co podpoří vaši obavu z očkování. Tak se pořád neděste, neživte to v sobě."

Ne "Balu", takto to určitě není, to mě znáte v tomto kontextu opravdu hodně málo... Žádné děsy v sobě neživím, to, co popisujete Vy, je jako byste popisovala nějakou paranoiu. A já opravdu zas takový strach o svůj život nemám, to mi věřte. Já si chtěla "jen" sehnat relevantní info a jak píšu výše, i odborníci jsou zásadně rozděleni! Ad Peková - nikdy jsem ji nijak neadorovala, prostě jsem si vyslechla jeden z několika rozhovorů.

fíkovnice, já přece vím, že je to pro vás těžké. Čím víc informací máte, tím bude pro vás těžší se rozhodnout, o to víc, že i autority jsou ve svých názorech polarizovány. Vy víte, že já bych se přikláněla k očkování. Kombinace prodělání covidu a očkování je prý nejspolehlivější ochranou před znovuonemocněním...

8.11.2021 10:01
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Pokud někoho zajímají bezpečnostní profily vakcín dostupných v současné době v ČR, včetně "obohacení" o nové NÚ, tak asi nejpřehledněji to je logicky zde:
https://www.sukl.cz/covid-19

8.11.2021 10:06
fikovnice

XXX.XXX.134.107

fíkovnice, já přece vím, že je to pro vás těžké. Čím víc informací máte, tím bude pro vás těžší se rozhodnout, o to víc, že i autority jsou ve svých názorech polarizovány. Vy víte, že já bych se přikláněla k očkování. Kombinace prodělání covidu a očkování je prý nejspolehlivější ochranou před znovuonemocněním...

No ano, v tomto se shodneme...
Ano, přemýšlím o sobě, a ano, vím, jaký názor máte Vy osobně...
Ale zároveň mi vadí centrální nátlak a zřejmě tedy potvrzená cenzura nehodících se názorů a lidí.
Fakt ale nejsem člověk, který se třese o svůj život někde v koutě; mimochodem už jsem si toho zdravotně zažila tolik, že na druhém břehu jsem měla být už nejméně 5x, možná i vícekrát...

8.11.2021 10:32

fikovnice napsal(a):
No ano, v tomto se shodneme...
Ano, přemýšlím o sobě, a ano, vím, jaký názor máte Vy osobně...
Ale zároveň mi vadí centrální nátlak a zřejmě tedy potvrzená cenzura nehodících se názorů a lidí.
Fakt ale nejsem člověk, který se třese o svůj život někde v koutě; mimochodem už jsem si toho zdravotně zažila tolik, že na druhém břehu jsem měla být už nejméně 5x, možná i vícekrát...

A kdyby se nekonal ten současný tlak?
Mně se to taky nelíbí, i když z určitého úhlu pohledu ho i chápu. Teče nám do bot a další lockdowny si nemůžeme dovolit.

Máš to rozhodování těžší o to, že jsi covid prodělala a máš po něm nějaké protilátky. Přesně, jak jsem to řešila s dcerou. Kdyby covid neměla, nechala bych jí naočkovat, ale když protilátky má... Teď už jsou kostky vrženy, školou nákaza prochází, dnes přišla z ředitelství nabídka zapůjčení ipadů pro případnou distanční výuku. Tak už zřejmě započaly odchody celých tříd do karantény. Přituhuje🤨

8.11.2021 10:36

Balu, kombinace prodělání covidu a očkování je nejspolehlivější ochranouproti covidu proto, že to říkal Ken v televizi nebo je to ještě nějak taky vědecky podložené?

8.11.2021 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ještě vás to nepřestalo bavit? Stejně se pravdy nikdo nedopátrá. Jedni odbprníci pro, druzí proti, to máte jak s náboženstvím...mě taky nikdy nepřestane udivovat, jak může být vzdělaný člověk, neřku-li lékař...věřící.
U covidu jeden vzdělaný říká: očkování nikdy, druhý: jedině očkování...ne, nevyberete si.

8.11.2021 11:03

Balu, kombinace prodělání covidu a očkování je nejspolehlivější ochranouproti covidu proto, že to říkal Ken v televizi nebo je to ještě nějak taky vědecky podložené?

Neznám žádného mluvícího Kena... Vámi citovaný výrok jsem četla, už nevím kde. Jestli chcete vědecké podložení, musíte hledat sama, jestli existuje.

8.11.2021 11:07

To nejsou promile, bohužel, od svojí lékařky vím, že případů je hodně, jenom se o tom nepíše.

Neregistrovaný uživatel

8.11.2021 11:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22

Co tak bojovně? Já vám očkování nevnucuji.

Ne ale obhajujete kroky proti neockovanym. Jak jsme vlastne nezodpovedny a sobecky.

8.11.2021 11:23

To nejsou promile, bohužel, od svojí lékařky vím, že případů je hodně, jenom se o tom nepíše.

Počet plně očkovaných k 8.11.2021- 6.136.000.
Nahlášená podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti covid-19 k 1.11.2021 - 8.684 (zdroj SÚKL) - to je 1,415 promile.

https://www.sukl.cz/tydenni-zpravy-o-prijatych-hlasenich-podezreni-na-nezadouci

Neregistrovaný uživatel

8.11.2021 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22

A to je to. Prý, asi, možná.... Záruky nikde na nic od nikoho

Neregistrovaný uživatel

8.11.2021 11:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22

Nahlášená podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti covid-19 k 1.11.2021 - 8.684 (zdroj SÚKL) - to je 1,415 promile.

Cili na procenta vic jak umrtnost na covid.

8.11.2021 11:48

Nahlášená podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti covid-19 k 1.11.2021? V těch celkových osmi tisících jsou zahrnuta všechna podezření, i ta lehká. Srovnávat toto číslo s počtem úmrtí na covid je zavádějící.

8.11.2021 11:53

"Nahlášená podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti covid-19 k 1.11.2021 - 8.684 (zdroj SÚKL) - to je 1,415 promile."

prosím, to jsou pouze nahlášené, ne všechny

8.11.2021 11:55

"Nahlášená podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti covid-19 k 1.11.2021 - 8.684 (zdroj SÚKL) - to je 1,415 promile."

prosím, to jsou pouze nahlášené, ne všechny

Ano, nahlášené, ale včetně otoku v místě vpichu.

8.11.2021 12:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ano, nahlášené, ale včetně otoku v místě vpichu.

Ano, někdy mě fakt překvapí, co dokážou někteří lidi zdramatizovat Hlásí někdo, že ho po tetanovce bolí dva dny celá prd...? Ne, všichni to berou jako normální, tady někteří dokážou velmi barvitě vyprávět, jak je bolela ruka...

8.11.2021 12:03

Ano, to jsou ale oficiální data, spousta případů tam zahrnuta není jednoduše proto, že lidi to sice hlásí, ale jejich praktik už ne.

8.11.2021 12:05

lesnížínka napsal(a):
Ano, někdy mě fakt překvapí, co dokážou někteří lidi zdramatizovat Hlásí někdo, že ho po tetanovce bolí dva dny celá prd...? Ne, všichni to berou jako normální, tady někteří dokážou velmi barvitě vyprávět, jak je bolela ruka...

To jsem neslyšela a myslím si, že obyč bolest ruky hlásit bude asi fakt jen nějaký hypochondr. Ale pokud vám ochrne třeba půlka obličeje nebo přestnete vidět na jedno oko, tak to asi normální nebude a k doktorovi s tím leckdo pomaže. Vy asi ne, to je mně jasný.

8.11.2021 12:06

Jinak taky hlásím, že kluk se vrací z kolejí s brutálním nachlazením, kašlem a horečkou, na testu byl a je negativní.

8.11.2021 12:11

Nahlášená podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti covid-19 k 1.11.2021? V těch celkových osmi tisících jsou zahrnuta všechna podezření, i ta lehká. Srovnávat toto číslo s počtem úmrtí na covid je zavádějící.

No ehm, o těch běžných, lehkých, SUKL nechce být informován, byl by zahlcen.. Pokud by se dělalo mapování nežádoucích účinků všude stejně jako v IKEMu, byla by čísla asi jiná. https://www.zdravotnickydenik.cz/2021/05/kdyby-lide-vedeli-ze-se-po-ockovani-maji-s-kym-poradit-zvysilo-by-to-jejich-duveru-rika-klinicka-farmaceutka-z-ikem-kornelia-chrapkova/

8.11.2021 12:33

lesnížínka napsal(a):

8.11.2021 12:34

Neznám žádného mluvícího Kena... Vámi citovaný výrok jsem četla, už nevím kde. Jestli chcete vědecké podložení, musíte hledat sama, jestli existuje.

Ale znáte.
https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/118701/130281492.pdf?sequence=1&isAllowed=y

8.11.2021 12:36

Ale znáte.
https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/118701/130281492.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Žasnu, na jaké téma se dá psát bakalářská práce.

8.11.2021 13:08

Kotys nevkládejte do své klávesnice něco, co jsem já také nenapsala. ....pokud možno citujte, bude to přesnější...

8.11.2021 13:29

To jsem neslyšela a myslím si, že obyč bolest ruky hlásit bude asi fakt jen nějaký hypochondr. Ale pokud vám ochrne třeba půlka obličeje nebo přestnete vidět na jedno oko, tak to asi normální nebude a k doktorovi s tím leckdo pomaže. Vy asi ne, to je mně jasný.

Manžel měl od konce léta parézu lícního nervu....ale, od očkování to bylo cca 5 měsíců možní i více, měl v té době i čerstvý úraz na hlavě(s vyšetřením), měl opar, klíště, mohl nastydnout nebo si nerv "přeležet- uskřinout" má pod hlavou Tatry a ne polštář. U neurologa byl, klíště to nebylo, vitamíny, parasympatikomimetika.
Nezávisle na nynějším očkování mu několik kolegů v práci řeklo, že to měli v minulosti oni sami nebo jejich příbuzní / kamarádi. Po dvou měsících se mu stav upravil.
Nikdo neví z čeho a od čeho to bylo, jmenovku to nemělo a jak je vidět, možná každý zná někoho, kdo parézu měl i před očkováním na kovid.
Jinak největší příznak, co jsem pozorovala na našich klientech bylo zarudnutí a otok v místě vpichu(opravdu flek jak lívanec) a teplota (Pfizer) . Manžel měl jednodenní zimnici s teplotu, celkovou únavu(Moderna).

8.11.2021 14:03

Psychika je mocná čarodějka. Po prvním očkování ještě lidi o následných příznacích tolik neslyšeli - tak je tolik neměli. Po druhém očkování - "tolik lidí mělo vedlejší účinky a já nic? Nemám teplotu, jéjé, já jsem tak hrozně unavená, já si snad půjdu lehnout".
A až vstanu, tak mě rozhodně budou bolet záda. Bolí mě sice minimálně 1x do týdne, ale tentokrt to bude tím očkováním.
Neberte mě doslova, určitě někdo vedlejší následky mít může, ale.......

( Jezdili jsme s dětmi na lyžařské výcviky. Jeden kluk na konci výcviku onemocněl, horečka, průjem, v posteli. Večer už mu bylo líp, dokonce si dal večeři a za chvíli už řádil s klukama. Když se to opakovalo 2. a 3. rok.....On potřeboval proležet závěrečné závody, věděl, že první nebude a měl velice ctižádostivého otce. A to šlo úplně o nic. A ne, nehrál to. Docela regulérně průjmoval, zvracel i horečka se přidala. Jak píšu psychika je mocná čarodějka )

8.11.2021 14:07

1 promile je 0,1%, jaká je úmrtnost na kovid? nějak nechápu...

8.11.2021 14:26

Kotys nevkládejte do své klávesnice něco, co jsem já také nenapsala. ....pokud možno citujte, bude to přesnější...

OK, máte pravdu.

Tyto vaše příspěvky mám na mysli:

Očkovaní nejsou zejnéna mladší ročníky, ty prostě mají jasno, příčí se všemu a všem, sluníčkáři a ostatní křováci- sory , co jsou z přesvědčení proti jakémukoliv očkování, lidé slabší duchem, přesně ty hospodští povaleči a mlátiči pantem + jejich protějšky a moje starší dcera, co se bojí, že po očkování umře, říkala jí to kamarádka , to samé si myslí i spousta dalších.
Vůbec bych do toho vládu menontvala, tady jede každý na vlastní triko a loajalitu k našemu společenství.

A dále

Vám by prospělo, kdyby jste si o problematice více načetla, máte projev nižších sociálních vrstev. Bez urážky.
Reakce na “leithian”

Vytvořila jste škatule neočkovaných, jako nižších, nevzdělaných, slabých duchem, lidí kteří nehledají informace atd. Není to tak…to jsem tím chtěla říci.

8.11.2021 15:12

OK, máte pravdu.

Tyto vaše příspěvky mám na mysli:

Očkovaní nejsou zejnéna mladší ročníky, ty prostě mají jasno, příčí se všemu a všem, sluníčkáři a ostatní křováci- sory , co jsou z přesvědčení proti jakémukoliv očkování, lidé slabší duchem, přesně ty hospodští povaleči a mlátiči pantem + jejich protějšky a moje starší dcera, co se bojí, že po očkování umře, říkala jí to kamarádka , to samé si myslí i spousta dalších.
Vůbec bych do toho vládu menontvala, tady jede každý na vlastní triko a loajalitu k našemu společenství.

A dále

Reakce na “leithian”

Vytvořila jste škatule neočkovaných, jako nižších, nevzdělaných, slabých duchem, lidí kteří nehledají informace atd. Není to tak…to jsem tím chtěla říci.

Tak , já jsem přesně specifikovala, jakého mám na mysli člověka nižší inteligence, takového toho hospodského povaleče, který rovnou z práce jde do nonstopáče, za ním přijde manželka s dětma a tak tam přes léto "žijí" (nápověda: začíná to od slova lidé slabší duchem...) protože to ti lidé opravdu jsou- ne všichni, čest výjimkám. A přesně tito lidé nebudou hledat odborné články, proč ano a proč ne se nechat oočkovat, nikdo vám na otázku proč ne není schopen odpovědět smysluplným argumentem, než který četl v Blesku nebo Karel povídal, že.....a ještě ta vláda na ně tlačí....taky teď od listopadu ten "náš nonstopáč" osiřel.
K Leithian: pokud má k problému co říct, může se vyjádřit nějak smysluplněji, než vyštěknout několik plytkých hesel. Tak se prezentuje.
Nevím, proč jste vložila svou vsuvku pod výčet smazaných příspěvků na you tube.
Ne škatule, ale jednu z dalších škatulí neočkovaných napříč průřezem obyvatelstva v různých sociálních vrstvách.

8.11.2021 15:24
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Tak , já jsem přesně specifikovala, jakého mám na mysli člověka nižší inteligence, takového toho hospodského povaleče, který rovnou z práce jde do nonstopáče, za ním přijde manželka s dětma a tak tam přes léto "žijí" (nápověda: začíná to od slova lidé slabší duchem...) protože to ti lidé opravdu jsou- ne všichni, čest výjimkám. A přesně tito lidé nebudou hledat odborné články, proč ano a proč ne se nechat oočkovat, nikdo vám na otázku proč ne není schopen odpovědět smysluplným argumentem, než který četl v Blesku nebo Karel povídal, že.....a ještě ta vláda na ně tlačí....taky teď od listopadu ten "náš nonstopáč" osiřel.
K Leithian: pokud má k problému co říct, může se vyjádřit nějak smysluplněji, než vyštěknout několik plytkých hesel. Tak se prezentuje.
Ne škatule, ale jednu z dalších škatulí neočkovaných napříč průřezem obyvatelstva v různých sociálních vrstvách.

Popravdě za mě: Ten výpad vůči "Leithian" jste si mohla odpustit!

Někde výše jsem psala, že aspoň, že tady se to tak nepolarizuje...tak kéž by to tak zůstalo i nadále!

8.11.2021 15:38
Andrýsek3

XXX.XXX.24.146

Já teda z mého okolí pozoruji také, že antivaxeři a antirouškaři jsou lidé méně vzdělání, ze sociálně slabších vrstev, apod. Nemyslím tím neočkované, ale opravdu takové ty, co hrozně nadávají na každé opatření, ohánějí se ústavou, kterou stejně nikdy nečetli, šíří ty největší hoaxy, používají děti jako rukojmí v boji s policií apod. A volí volný blok nsbo SPD. 😇

8.11.2021 15:40

fikovnice napsal(a):
Popravdě za mě: Ten výpad vůči "Leithian" jste si mohla odpustit!

Někde výše jsem psala, že aspoň, že tady se to tak nepolarizuje...tak kéž by to tak zůstalo i nadále!

To nebyl výpad, to je realita diskuse k způsobu vyjadřování tady v koronaviru,viz. výše... v jiné diskusi. kde měla jasný názor na problém, co měl hlavu i patu má můj souhlas...

8.11.2021 15:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
Já teda z mého okolí pozoruji také, že antivaxeři a antirouškaři jsou lidé méně vzdělání, ze sociálně slabších vrstev, apod. Nemyslím tím neočkované, ale opravdu takové ty, co hrozně nadávají na každé opatření, ohánějí se ústavou, kterou stejně nikdy nečetli, šíří ty největší hoaxy, používají děti jako rukojmí v boji s policií apod. A volí volný blok nsbo SPD. 😇

Teď jste to zaškatulkovala taky Ale jo, máte pravdu. Já, ač neočkovaná, se za nějakého antivaxera nepovažuju, i když pro ty, kteří naopak na ně nadávají jím jsem. Já jsem teda lopata, ale rozhodně ne volič SPD Muž má vysokou školu, synovec taky neočkovaný, dokonce dvě(práva a ekonomii) Na druhou stranu mě překvapila mladá neteř(lékařka) která má očkovaný covid a o víkendu z ní vypadlo, že taky byla na chřipku. To mi hlava nebere, ještě jí není ani 30. Ale možná to mají v nemocnici povinně, nepátrala jsem.

Aháááá, už to někomu cvaklo https://www.seznamzpravy.cz/clanek/novy-recept-na-zpomaleni-epidemie-covidu-testovani-ockovanych-lidi-179739#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=rrNoIQ3v1uu-202111081441&dop_id=179739&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

8.11.2021 15:59

OK. Slovíčkařit nebudu. S bojem přichází soupeř. Pro mě i vás to je zbytečné.

8.11.2021 16:08

Tak já bych možná nebyla tak tvrdá, abych to nazývala škatulkováním.
Před volbami jste mohli ze všech stran slyšet, že průměrný volič té a oné strany, je méně vzdělaný, takového věku a z makového prostředí, s takovým a makovým příjmem.

A pokud dovodím ze svého okolí nějaké zkušenosti s typem lidí obhajujících/odmítajících nebo já nevímjakých, pak proč ne? Moje zkušenosti tomu napovídají.

Můj kolega, vysokoškolsky vzdělaný člověk, mi před týdnem s naprostou vážností oznámil, že očkovaným se vakcínou změnila DNA a on se jim vyhýbá, aby to od nich nechytil. K plusu mu můžu dát to, že tyhle své postoje nijak vášnivě nešíří a zuřivě neobhajuje. Prostě je oznámí, já se v tom nevrtám a on nevysvětluje.

Na druhou stranu fejsbůkových řvounů, kteří přesně sedí do popisu od Andrýska, je opravdu dostatek. A opět - beru pouze své okolí, kde si troufnu říct, že odhadnu onu sociální bublinu dotyčného. Včera jsem zaznamenala výkřik jednoho takového "To svinstvo do mě nikdy nedostanou". A představivost se rozjela vlastním neovlivnitelným směrem: jakoby na něm klečeli alespoň tři doktoři a kolem kroužila sestra s krvelačným výrazem ve tváři a s obří skleněnou stříkačkou s půlmetrovou jehlou, připravena vpravit do vzpurníka jed i s čipy..., pročež on, revoltující hrdina dnešní doby, sebou tříská a brání se seč může té zlovůli. No, tak se prostě neočkuj, nikdo tě (zatím) nenutí, žeano.

8.11.2021 16:57

Andrýsek3 napsal(a):

V tomhle nemáte docela pravdu. Patří mezi ně ještě ti, kteří se počítají mezi lepšolidi. Čtyřicátník, namakaný ( myslí si, že je ), na krátko ostříhaný, mírně potetovaný, zlatý řetěz na krku, náušnici v uchu a platí hodinkami. A procedí mezi zuby : Roušku? hovno, ani náhodou. Koho volí se neptám.

8.11.2021 18:51
GAELLE

XXX.XXX.66.235

https://dfens-cz.com/zlomili-vas-a-nechate-se-vakcinovat-tak-pockejte-na-valnevu-ostatni-vakciny-jsou-vyrazne-nebezpecnejsi/
Jo a dnes brzy ráno jsem jela do Prahy k zubaři. V 7 ráno na hlaváku fronta až ven do parku.

8.11.2021 19:13

Faxcinuje mě, jak se tady neustále dohadujeme, zda očkovat ano, očkovat ne, co my tady vymyslíme, kde se na tom neshodnou ani odborníci a my tady nejsme dizkuze erudovaných odbornic a odborníků, prostě to tak máme každá svým vlastním rozumem a více či méně se necháme ovlivnit tím, co se kde dočteme, jaké informace pohledáme.
A i u toho je problém, protože i ty informace jsou protichůdné....ti co jsou proti očkování samozřejmě snáze uvěří informacím, které jejich názor podporují, ti radikálnější informace opačné, ty co jsou ve prospěch očkování považují za dezinformace a obráceně.

Přijde mi, že pak my očkované máme tendence vyzdvihovat výhody očkování a naproti tomu neočkovaní zase rizika s očkováním spojené.

8.11.2021 19:16
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

8.11.2021 19:49
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Faxcinuje mě, jak se tady neustále dohadujeme, zda očkovat ano, očkovat ne, co my tady vymyslíme, kde se na tom neshodnou ani odborníci a my tady nejsme dizkuze erudovaných odbornic a odborníků, prostě to tak máme každá svým vlastním rozumem a více či méně se necháme ovlivnit tím, co se kde dočteme, jaké informace pohledáme.
A i u toho je problém, protože i ty informace jsou protichůdné....ti co jsou proti očkování samozřejmě snáze uvěří informacím, které jejich názor podporují, ti radikálnější informace opačné, ty co jsou ve prospěch očkování považují za dezinformace a obráceně.

Přijde mi, že pak my očkované máme tendence vyzdvihovat výhody očkování a naproti tomu neočkovaní zase rizika s očkováním spojené.

Napsala jste to naprosto

Každý jedná tak, jak si myslí, že je to správné, každý má jiný životní styl, myšlení, zdravotní stav a rodinné zázemí ...
A zda jeho rozhodnutí bylo správné ukáže čas...

Poznatek pro Verun : u nás jsou všichni hospodští notoři řádně oočkovaní, protože strach , že by je nevpustili do hospody je příliš silný
Já hodnotím kvalitu lidí mimo jiné i tím ,zda dokážou bez urážek a ponižování přijmout názor druhého , i když je zcela odlišný od toho jejich

8.11.2021 22:30
fikovnice

XXX.XXX.133.117

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Napsala jste to naprosto

Každý jedná tak, jak si myslí, že je to správné, každý má jiný životní styl, myšlení, zdravotní stav a rodinné zázemí ...
A zda jeho rozhodnutí bylo správné ukáže čas...

Poznatek pro Verun : u nás jsou všichni hospodští notoři řádně oočkovaní, protože strach , že by je nevpustili do hospody je příliš silný
Já hodnotím kvalitu lidí mimo jiné i tím ,zda dokážou bez urážek a ponižování přijmout názor druhého , i když je zcela odlišný od toho jejich

Neregistrovaný uživatel

9.11.2021 00:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.19

Ja s pokorou přijmu názor každého že pro něj je lepší očkování. Nikomu v tom nebráním, nikomu to nevymlouvám a v některých případech i doporučím. Ale nesnáším bytostně když me někdo nazývá nezodpovědnou jen kvůli jinému názoru. Když po mě někdo chce abych byla diskriminovaná přestože k tomu důvod není.
Ptám se konkrétně těch kteří tu nenápadně podstrkují že jedině očkování všech co jde je spása....
Zabrání vakcína na covid tomu abych ho chytla stejně jako vakcíny jiné léty prověřené brání jiným nemocem? Ne
Brání ta vakcína šíření, přenosu a novým mutacím? Ne. Zabrání tomu abych skončila na jip? Ne. Utuží mi nebo naopak rozhasí imunitu? Nikdo neví. Co ae mnou udělá hned? Nikdo neví. Co za 5,10 let? Nikdo neví.
A teď mi řekněte jediný logický důvod proč... 5 % k dobru že neskončím na jip lze nahnat i jinak jak neustálým pícháním si dávek.
Vím zjednodušuju
A teď ten zbytek. Kolik z vás kteří tu prosazují očkování jako spásu. Zná kauzu thalidomid? Jak to začalo, jak to skončilo?
Zatím na mě vakcína na covid působí asi stejne spolehlivě jako vakcíny co nabízí na gyndě. Proti 5 typům to ochrání ale u dalších 4 to rapidně zvedne šance na to že vás čapnou.

Až mi budou dány nějaké aspoň minimální záruky čehokoli pak na to očkování klidně půjdu. Do té doby jedině s pistolí u hlavy. A dceři jen přes mojí mrtvolu.

Nejsem antivaxer. Odzkoušené, funkční a spolehlivé a potřebné vakcíny mám napíchané já, dcera i rodina.

Z covidu se nehroutim. Ano můžu na něj umřít když ho chytnu. Ale taky při příští cestě za havětí na moravu mě na d1 může sejmou kamion. Šance jsou stejný.

Člověk má žít. A ne připos ranej sedět v koutě a bát se co se stane.

Komu to přijde zmatené tomu se omlouvám a ráda dovysvětlím. Jsem po odpolední, mám v sobě tři brufeny a v noze mi škube jak kdybych byla ppd proudem.
A jo že brufen je hnus vim. Nicméně dík jistým věcem z dětství na mě pár medikamentů působí kapku jinak než by mělo.

9.11.2021 07:01
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Teď jste to zaškatulkovala taky Ale jo, máte pravdu. Já, ač neočkovaná, se za nějakého antivaxera nepovažuju, i když pro ty, kteří naopak na ně nadávají jím jsem. Já jsem teda lopata, ale rozhodně ne volič SPD Muž má vysokou školu, synovec taky neočkovaný, dokonce dvě(práva a ekonomii) Na druhou stranu mě překvapila mladá neteř(lékařka) která má očkovaný covid a o víkendu z ní vypadlo, že taky byla na chřipku. To mi hlava nebere, ještě jí není ani 30. Ale možná to mají v nemocnici povinně, nepátrala jsem.

Aháááá, už to někomu cvaklo https://www.seznamzpravy.cz/clanek/novy-recept-na-zpomaleni-epidemie-covidu-testovani-ockovanych-lidi-179739#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=rrNoIQ3v1uu-202111081441&dop_id=179739&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Co se týče toho článku, je to pravda, má to logiku. Ale pokud usilujou o co největší proočkovanost, tak tímhle to spolehlivě zabijou, však to taky Maďar na konci píše.

9.11.2021 08:05

Terven napsal(a):
Co se týče toho článku, je to pravda, má to logiku. Ale pokud usilujou o co největší proočkovanost, tak tímhle to spolehlivě zabijou, však to taky Maďar na konci píše.

zabijou to protože od začátku slibují od očkování něco jiného, než to může ve skutečnosti splnit. slibovali tečku, úlevy, nový tenisky... přitom to měli od začátku pojmout jako něco, co může zachránit život.

pak by to dávalo i smysl.

9.11.2021 08:06
Andrýsek3

XXX.XXX.24.146

Leithian - a jak byste si to teda představovala, od začátku co covid začal tu nadáváte asi tak na každý opatření. Hrozně vás to omezuje, koho ne. Vláda se v tom dost patlala, dělala zmatky, vydávala nařízení pozdě apod. To už je teď jedno. Samotné se mi nelíbí, kam očkovací kampaň spěje, opravdu se teď i lidé, kteří chtěli jít, sekli. Mně by třeba od člověka jako jste vy zajímalo, co byste teda dělala. Máte zodpovědnost za miliony lidí, máte virus, který zabíjí jednu z nejzranitelnějších skupin obyvatel. Co budete dělat? Necháte to na lidech? Na jejich osobní zodpovědnosti? Předpokládám, že zrovna vy byste si tu roušku nevzala ani kdybyste byla nachrmlana nebo nešla dobrovolně do karantény. Zodpovědnost vůči ostatním má u nás opravdu jen málokdo a jsou určité skupiny lidí, které nezajímá absolutně nikdo jiný, než oni samotní. Nebo tak jinak, zavřít všechno je u nás už nemyslitelné, ekonomika musí jet, tak si nějakým způsobem asi potřebuju ověřit, kdo je zdravý = testy (nejlépe ty spolehlivé), kvůli těm jste se pokud vím rozčilovala taky, jak jinak byste chtěla zjistit, kdo je zdravý a kdo ne? Když přenašeč může být bezpříznakový. No a tak nám vzniklo něco, co polarizuje společnost, protože očkovaný nerovná se zdravý ani imunní. Ale u sebe si myslím, že jsem udělala opravdu, co jsem mohla abych covid znovu nechytla a neroznášela ho dál. Jako člověk, co covid prodělal, je očkovaný a nosí respirator mám reálnou šanci to opravdu nechytit tak jednoduše jako třeba vy. Jinak já nikde připossrana nesedím, žiju. A asi i víc jak vy, protože momentálně můžu chodit kam chci.

9.11.2021 08:12

Ja s pokorou přijmu názor každého že pro něj je lepší očkování. Nikomu v tom nebráním, nikomu to nevymlouvám a v některých případech i doporučím. Ale nesnáším bytostně když me někdo nazývá nezodpovědnou jen kvůli jinému názoru. Když po mě někdo chce abych byla diskriminovaná přestože k tomu důvod není.
Ptám se konkrétně těch kteří tu nenápadně podstrkují že jedině očkování všech co jde je spása....
Zabrání vakcína na covid tomu abych ho chytla stejně jako vakcíny jiné léty prověřené brání jiným nemocem? Ne
Brání ta vakcína šíření, přenosu a novým mutacím? Ne. Zabrání tomu abych skončila na jip? Ne. Utuží mi nebo naopak rozhasí imunitu? Nikdo neví. Co ae mnou udělá hned? Nikdo neví. Co za 5,10 let? Nikdo neví.
A teď mi řekněte jediný logický důvod proč... 5 % k dobru že neskončím na jip lze nahnat i jinak jak neustálým pícháním si dávek.
Vím zjednodušuju
A teď ten zbytek. Kolik z vás kteří tu prosazují očkování jako spásu. Zná kauzu thalidomid? Jak to začalo, jak to skončilo?
Zatím na mě vakcína na covid působí asi stejne spolehlivě jako vakcíny co nabízí na gyndě. Proti 5 typům to ochrání ale u dalších 4 to rapidně zvedne šance na to že vás čapnou.

Až mi budou dány nějaké aspoň minimální záruky čehokoli pak na to očkování klidně půjdu. Do té doby jedině s pistolí u hlavy. A dceři jen přes mojí mrtvolu.

Nejsem antivaxer. Odzkoušené, funkční a spolehlivé a potřebné vakcíny mám napíchané já, dcera i rodina.

Z covidu se nehroutim. Ano můžu na něj umřít když ho chytnu. Ale taky při příští cestě za havětí na moravu mě na d1 může sejmou kamion. Šance jsou stejný.

Člověk má žít. A ne připos ranej sedět v koutě a bát se co se stane.

Komu to přijde zmatené tomu se omlouvám a ráda dovysvětlím. Jsem po odpolední, mám v sobě tři brufeny a v noze mi škube jak kdybych byla ppd proudem.
A jo že brufen je hnus vim. Nicméně dík jistým věcem z dětství na mě pár medikamentů působí kapku jinak než by mělo.

leithian, já mám pocit, že zrovna vy jste se s pokorou nenarodila a pokorně jste jiné názory na očkování a nošení roušek a respirátorů nepřímala, až možná do teď....
Nikdo ván tu nic necpe, s jehlou nehoní, možná jste si ale uvědomila, že neočkovaným teče trochu už do bot. (co by měla říkat fíkovnice, ta má denné několik návrhů, proč se nechat očkovat)
Já se nebiju v prsa, že očkovaná jsem, nechat očkovat mi nevadí, mám povinnou žloutenku, když byli chřipky tak i ty, pneumo vzhledem k mému zaměstnání(péče o staré lidi) je to fér, být očkovaná. Příjem ze zaměstnání potřebuju. (momentálně třeba čekáme na obkladče, který už má už třetí kovid, očkovaný není, dvoumetrový chachar )
A stejně jako vám , mě vadí, když se o očkování někdo vyjadřuje jako ufon.
Stejně si myslím, že opatření lidi k očkovaní přivedou.

9.11.2021 08:21

Stejně si myslím, že opatření lidi k očkovaní přivedou.

A co dál? Všichni budou očkovaní, virus mezi námi bude lítat dál. A pak opatření budou platit jiná pro ty, kteří budou očkovaní 2x, jiná pro ty 3x, jiná pro ty 4x.......??

Nejsem odpůrce, na 1. i 2. jsem šla automaticky, s 3. váhám, ale půjdu. Jen, co dál? ( řečnická otázka - odpověd nečekám )
Připadá mi, že virus je spolehlivý nástroj, jak odvádět pozornost lidí od jiných problémů.
Je tu někdo s ele od BE? Už jste dostali fakturu k vyrovnání ukončeného období? 20.000, 36.000??

9.11.2021 09:18

" Jako člověk, co covid prodělal, je očkovaný a nosí respirator mám reálnou šanci to opravdu nechytit tak jednoduše jako třeba vy. Jinak já nikde připossrana nesedím, žiju. A asi i víc jak vy, protože momentálně můžu chodit kam chci."

no vidíte, hlavně že tomu věříte. mě nenakazil nikdo ani na podzim, ani na jaře a to s těmi lidmi to byli nakonec otestováni jako pozitivní jsem byla v úzkém kontaktu bez roušek a podobných věciček, takže si třeba myslím, že s tou jednoduchostí přenosu to není tak horké. nebo jsem dávno bezpříznakový rekonvalescent, prostě s dovolením to risknu.

a že si můžete chodit kam chcete, to já taky

9.11.2021 09:29

Ta jednoduchost přenosu asi opravdu nebude tak horká.
Syn právě končí karanténu s negativním testem. Svěřil mi, že od nakaženého pil ve škole z lahve. Byla jsem si naprosto jistá, že to přece musí chytit, takovýmto kontaktem. Hm, tak nechytil.

9.11.2021 09:39
Andrýsek3

XXX.XXX.24.146

" Jako člověk, co covid prodělal, je očkovaný a nosí respirator mám reálnou šanci to opravdu nechytit tak jednoduše jako třeba vy. Jinak já nikde připossrana nesedím, žiju. A asi i víc jak vy, protože momentálně můžu chodit kam chci."

no vidíte, hlavně že tomu věříte. mě nenakazil nikdo ani na podzim, ani na jaře a to s těmi lidmi to byli nakonec otestováni jako pozitivní jsem byla v úzkém kontaktu bez roušek a podobných věciček, takže si třeba myslím, že s tou jednoduchostí přenosu to není tak horké. nebo jsem dávno bezpříznakový rekonvalescent, prostě s dovolením to risknu.

a že si můžete chodit kam chcete, to já taky

Však si dělejte co chcete 😁 já se ptala leithian jak by to řešila ona, mít tu možnost. Ono to prostě není jen tak to nějak vymyslet ke spokojenosti všech.
Lidi, co nejsou očkování mi jsou jedno, vadí mi lidi, kteří furt jen nadávají, jak je někdo omezuje, jak to a tamto je špatně, popírají covid, šíří hoaxy..

9.11.2021 10:18
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Ono to prostě není jen tak to nějak vymyslet ke spokojenosti všech.

To fakt není.
Co kdyby seznámili lidi s rizikem,
doporučili se víc věnovat hygieně,
nabídli očkování, léčbu
a nechali to na každém z nás?

9.11.2021 10:23

rapotacka11 napsal(a):
Ono to prostě není jen tak to nějak vymyslet ke spokojenosti všech.

To fakt není.
Co kdyby seznámili lidi s rizikem,
doporučili se víc věnovat hygieně,
nabídli očkování, léčbu
a nechali to na každém z nás?

Když ono to tak docela nejde, nechat to na lidech. Protože lidi jsou bezohlední sobci. Jezdím vlakem. 2x se mi stalo, že roušku neměli právě ti, co celou cestu kašlali, jak o život. Šla jsem si přesednout do druhé půlky vozu. Ať už měli covid nebo jinou virozu, patřili do postele a ne do vlaku.

9.11.2021 10:27
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Chtěla jsem ještě dopsat,
že bezohlednýmu blbovi nic nezabrání,
aby to roznášel po společné chodbě,
mluvil na vás bez roušky z půl metru
a při tom věděl, že marodí s covidem,

9.11.2021 11:28

9.11.2021 13:00

Ta jednoduchost přenosu asi opravdu nebude tak horká.
Syn právě končí karanténu s negativním testem. Svěřil mi, že od nakaženého pil ve škole z lahve. Byla jsem si naprosto jistá, že to přece musí chytit, takovýmto kontaktem. Hm, tak nechytil.

Kouřila jsem s kolegyní jedno cigáro...ona pozitivní o dva dny déle a nemoc v celé rodině, já nic...podzim před očkováním...

9.11.2021 13:24
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Všem, kteří mě nabádali, že bych se měla dát očkovat, abych nechytla kovid, bych ráda vzkázala: Pozdě.

9.11.2021 13:37

Varaxi napsal(a):
Všem, kteří mě nabádali, že bych se měla dát očkovat, abych nechytla kovid, bych ráda vzkázala: Pozdě.

Máte ho?
Jak vám je?

9.11.2021 13:40

Připojuju se, Varaxi, jak je? Zvládáte to přijatelně?

9.11.2021 14:02
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Jé, jste moc milí. :)
Je mi fajn. Trochu kašlu (mám vadný hltan, můžu kašlat i z toho důvodu, nemusí to být kvůli nějaké infekci), mám lehkou rýmu. Hodně spím, ale to já dělám, když mi to okolnosti umožní. :) A jinak OK.
Jsem pozitivní na antigenním testu, na PCR jdu zítra. Ale jsem si skoro jistá, že to mám - přítel byl v přímém kontaktu s nakaženým, ve čtvrtek jde na test. Včera jsme zjistili, že přišel o čich, takže ten to má stopro. Přítele bolí klouby, zejména kyčle a bederní páteř. Jinak trošku kašle, dokonce méně než já.
Takže zatím OK. Nicméně vím v okolí o případech, kdy třeba dva týdny lidi měli minimální příznaky a pak si je ze dne na den odvezla sanita, takže...
Od okamžiku, kdy víme, že přítel byl v kontaktu s pozitivním kolegou, jsem pravidelně volala na 1221, co mám dělat. Ještě včera večer jsem jim volala, jak jsme zjistili, že přítel nečichá, a normálně mi řekli, že jestli se cítím dobře, mám jít do práce. A bacha, taky mi řekli, že rýma není příznakem kovidu a kdo má rýmu, nejspíš nemá kovid.
Nicméně od toho, co je přítel v karanténě, zásadně nechodím s ostatními na oběd a nosím roušku všude, i v kanclu, kde mám jednoho očkovaného kolegy.
Mám ten oxymetr, nebo jak se to jmenuje, zatím jsem neměla nikdy míň kyslíku v krvi než 96. Takže si to budu poctivě přeměřovat, sedět doma na zadeli, svačit česnečku a doufat v nejlepší.

9.11.2021 14:02

Tak nám právě přišly ze školy instrukce jak postupovat, pokud se třída dostane do karantény...
Obávám se, že brzy otestujeme sílu protilátek 😖

9.11.2021 14:19

Tak schválně ir.mo, jaképak instrukce? Já jen, jestli totožné, co dali nám. Tedy žádné

9.11.2021 14:24

Tak schválně ir.mo, jaképak instrukce? Já jen, jestli totožné, co dali nám. Tedy žádné

Psali, komu a jakým způsobem doložit negativní PCR test pro ukončení karantény. Takže se s tím nejspíš už počítá 😉

Edit: dorazila dcera, prý, jestli to chytí ještě jeden pedagog, přejde celá škola na distanční vyučování.
Všímám si, jak se neustále mění rozvrh a přibývá suplovaných hodin, tak už asi jedou všichni nadoraz a jestli odpadne byť jen jeden, už není, kdo by ho zastoupil.

Fakt dobrý, hlavně, že nachrchlaná učitelka s pozitivním kontaktem v pátek odučila celý den. Sice s respirátorem a smrkat a kašlat odbíhala na chodbu...ale stejně 😡

9.11.2021 14:32

Varaxi napsal(a):
Je mi fajn. Trochu kašlu (mám vadný hltan, můžu kašlat i z toho důvodu, nemusí to být kvůli nějaké infekci), mám lehkou rýmu. Hodně spím, ale to já dělám, když mi to okolnosti umožní. :) A jinak OK.
Jsem pozitivní na antigenním testu, na PCR jdu zítra. Ale jsem si skoro jistá, že to mám - přítel byl v přímém kontaktu s nakaženým, ve čtvrtek jde na test. Včera jsme zjistili, že přišel o čich, takže ten to má stopro. Přítele bolí klouby, zejména kyčle a bederní páteř. Jinak trošku kašle, dokonce méně než já.
Takže zatím OK. Nicméně vím v okolí o případech, kdy třeba dva týdny lidi měli minimální příznaky a pak si je ze dne na den odvezla sanita, takže...
Od okamžiku, kdy víme, že přítel byl v kontaktu s pozitivním kolegou, jsem pravidelně volala na 1221, co mám dělat. Ještě včera večer jsem jim volala, jak jsme zjistili, že přítel nečichá, a normálně mi řekli, že jestli se cítím dobře, mám jít do práce. A bacha, taky mi řekli, že rýma není příznakem kovidu a kdo má rýmu, nejspíš nemá kovid.
Nicméně od toho, co je přítel v karanténě, zásadně nechodím s ostatními na oběd a nosím roušku všude, i v kanclu, kde mám jednoho očkovaného kolegy.
Mám ten oxymetr, nebo jak se to jmenuje, zatím jsem neměla nikdy míň kyslíku v krvi než 96. Takže si to budu poctivě přeměřovat, sedět doma na zadeli, svačit česnečku a doufat v nejlepší.

Jdete na to dobře, držte se!

9.11.2021 14:35

Tak to u nás byli trochu konkrétnější - obšlehli pravidla domácí karantény z webu ministerstva, tedy že dítko nemá vycházet z pokoje, vyjde-li, máme všechno desinfikovat atd. atd. atd. Pak samozřejmě poučení o zkrácení karantény - PCR test. Pak rodičům rozeslali sebetrasovací formuláře, což tedy vyvolalo spoustu otázek, jestli se má sebetrasovat ten obeslaný rodič, nebo má trasovat své dítě . Prostě zmatky.

9.11.2021 14:36

Varaxi, přeji Vám i Vašemu příteli brzké uzdravení! A hlavně žádné komplikace.

9.11.2021 14:38

Jo, Varaxi, taky nám přišly noty, vypisující příznaky oněmocnění Covid:

kašel, obtíže s dýcháním, zvýšená teplota, horečka, bolest svalů, hlavy, kloubů, zad,
bolest v krku, únava, průjem, rýma, nevolnost, ztráta čichu, ztráta chuti a jiné.

9.11.2021 14:43

Tak to u nás byli trochu konkrétnější - obšlehli pravidla domácí karantény z webu ministerstva, tedy že dítko nemá vycházet z pokoje, vyjde-li, máme všechno desinfikovat atd. atd. atd. Pak samozřejmě poučení o zkrácení karantény - PCR test. Pak rodičům rozeslali sebetrasovací formuláře, což tedy vyvolalo spoustu otázek, jestli se má sebetrasovat ten obeslaný rodič, nebo má trasovat své dítě . Prostě zmatky.

No vidíte, jak se vám starají o přísun informací, u nás zatím karanténa nenastala, ale visí to ve vzduchu, 3 děti čekají na test.

9.11.2021 15:01
fikovnice

XXX.XXX.135.115

Varaxi napsal(a):

"Varaxi", moc na Vás myslím, držte se!
Kdyby něco, písněte třeba SZ, mám pocit, že mám jedny z nejsubjektivnějších info o COVIDu...
A hlavně, ať to u Vás proboha neprobíhá jako u mě!

9.11.2021 15:03
fikovnice

XXX.XXX.135.115

Pro ostatní: trasuje tedy ta Hygiena, nevíte? Stíhají už?

9.11.2021 15:06

Za sebe bych řekla, že moc nestíhají. Kontakt s nakaženým 1. a 2.11., pozitivní PCR nakaženého ve čtvrtek odpoledne, karanténa nařízena ve čtvrtek večer, trasovači volali včera večer.

9.11.2021 15:07

fikovnice napsal(a):
Pro ostatní: trasuje tedy ta Hygiena, nevíte? Stíhají už?

Nestíhají, jak by mohli při tak rychlém růstu.

9.11.2021 15:08
fikovnice

XXX.XXX.135.115

Děkuji za reakce...
Já si asi dnes půjdu koupit Ag test...

9.11.2021 15:10
fikovnice

XXX.XXX.135.115

Nestíhají, jak by mohli při tak rychlém růstu.

Víš, já třeba čekala nějaký kontakt z Hygieny kvůli těm mým studentkám...

9.11.2021 15:11

Překvapilo mě, že u PCR už nevyšťourávají mozek z hlavy. Prý mají dva typy testů, jak já říkám "mozkové" a pak jakože antigeny, tedy šetrné, stěrem z kraje nosu.

9.11.2021 15:14
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Jdete na to dobře, držte se!

Děkuju. Jste všichni moc milí, opravdu jsem čekala smršť poznámek, jak jsem si o to koledovala.
Nicméně - všechno zlé je k něčemu dobré. :) Můj milovaný dostal k narozeninám speciální čokoládu, viz:
https://www.divnecokolady.cz/kundickova-3/
Potíž je v tom, že opravdu voní silně autenticky, takže dosud neměl odvahu ji ochutnat. Nicméně teď nemá čich, takže ji klidně může sbaštit. :)

Jinak já si fakt nemám zatím na co stěžovat. Chápu, že se to kdykoli může zlomit, ale zatím mi je lépe než při běžné viróze.

9.11.2021 15:14

fikovnice napsal(a):

Tak to fakt nečekejte. Několikrát jsem byla v pracovním kontaktu s pozitivním a ani jedinkrát nevolali, nepátrali.

9.11.2021 15:18

Varaxi napsal(a):
Děkuju. Jste všichni moc milí, opravdu jsem čekala smršť poznámek, jak jsem si o to koledovala.
Nicméně - všechno zlé je k něčemu dobré. :) Můj milovaný dostal k narozeninám speciální čokoládu, viz:
Potíž je v tom, že opravdu voní silně autenticky, takže dosud neměl odvahu ji ochutnat. Nicméně teď nemá čich, takže ji klidně může sbaštit. :)

Jinak já si fakt nemám zatím na co stěžovat. Chápu, že se to kdykoli může zlomit, ale zatím mi je lépe než při běžné viróze.

Bohajeho
Takhle naturalisticky pojatou čokošku, a navíc pokud autenticky voní (no...voní...), to je vo strach a přítele naprosto chápu. Tady pouhá ztráta čichu nestačí.

9.11.2021 15:24

Doporučuji přikusovat ke švédským kvašeným sleďům…

9.11.2021 15:25
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Bohajeho
Takhle naturalisticky pojatou čokošku, a navíc pokud autenticky voní (no...voní...), to je vo strach a přítele naprosto chápu. Tady pouhá ztráta čichu nestačí.

Já mu to nedala. :)
Já Váš příspěvek příteli přečtu, můžu? Pobaví ho to. :)

9.11.2021 15:30

Naskakuje mi Cimrman:

Nemá! Nic takového ona nemá! Ale má, pane Kulhánku, má.

Pak zjistili, že to tak nevypadá.

9.11.2021 15:45

fikovnice napsal(a):

Jestli máš nějaké příznaky, tak bych asi nečekala a otestovala se aspoň antigenem. Zas tolik to nestojí.

9.11.2021 15:46

fikovnice napsal(a):
Děkuji za reakce...
Já si asi dnes půjdu koupit Ag test...

To si radši kupte něco hezkého pro radost nebo tu čokoládu.
Tohle opravdu nemá moc cenu

9.11.2021 15:46
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Varaxi držím pěsti ať máte oba mírný průběh.

9.11.2021 17:00

GAELLE napsal(a):
Varaxi držím pěsti ať máte oba mírný průběh.

Taky se připojuju, ať jste oba brzy v pořádku.

S čokoškou mě to pobavilo...četla jsem to 3x jestli jsem se nepřekoukla

9.11.2021 17:15

Při příznacích by to něco ukázat mělo, ne?

9.11.2021 18:25
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Varaxi, přeji též brzké vykurýrování.
Akorát ta čokoláda, ehm... ale zase mi to připomnělo vtip:

Eva se v ráji nudí a rozhodne se, že se vykoupe v řece. Rozestoupí se nebesa, Bůh vyhlédne a zalomí rukama: "No skvělý. To z těch ryb už nikdy nedostanu."

9.11.2021 18:57

Při příznacích by to něco ukázat mělo, ne?

Osobně se domnívám, že je lépe věštit z kávového lógru než brát v potaz výsledek tohoto typu testů.

Má fíkovnice rozvinuté příznaky kýho čerta virózy? Ne každá viróza i "viróza" je covid, i když by MZ a spol mocinky chtělo.

Výsledek Ag testu na covid bude negativní - uklidní to fíkovnici? Mne by to neuklidnilo.
Výsledek Ag testu na covid bude pozitivní - je to falešná pozitivita nebo skutečná?

Hodit si korunou je podobně vypovídající a vyjde to levněji.

9.11.2021 19:16

Osobně se domnívám, že je lépe věštit z kávového lógru než brát v potaz výsledek tohoto typu testů.

Má fíkovnice rozvinuté příznaky kýho čerta virózy? Ne každá viróza i "viróza" je covid, i když by MZ a spol mocinky chtělo.

Výsledek Ag testu na covid bude negativní - uklidní to fíkovnici? Mne by to neuklidnilo.
Výsledek Ag testu na covid bude pozitivní - je to falešná pozitivita nebo skutečná?

Tak já jsem měla doteď za to, že AG testy při probíhajícím onemocnění covid zachytit dovedou. Nejsou 100%, to ale není ani PCR.
Něco jiného je preventivní testování bezpříznakových, tam poslouží podobně i ta koruna😉

9.11.2021 21:23
fikovnice

XXX.XXX.133.129

Varaxi napsal(a):

Teda "Varaxi", to jste mě tedy dostala s tou čokoládou!!!
Ale je to dobré, máte smysl pro humor a příznaky COVIDu tedy snad mírné...
Vzpomínáte, jak jste mi do budoucna nabízela event. pomoc, kdybych si pořídila pesana...? Moc jsem si toho tehdy vážila. Jste moc fajn holka (i když Váš věk neznám, ale to je fuk )!

9.11.2021 21:25
fikovnice

XXX.XXX.133.129

Tak to fakt nečekejte. Několikrát jsem byla v pracovním kontaktu s pozitivním a ani jedinkrát nevolali, nepátrali.

No jo, máte pravdu...
Ale stejně to nechápu, mohou najmout nějakou pomoc, brigádníky,... Vždyť při těch dřívějších vlnách stíhali...

9.11.2021 21:29
fikovnice

XXX.XXX.133.129

Máte pravdu...
Cca týden mě šíleně bolí hlava, ale fakt hrozně + takové jako mírné nachlazení, nekašlu, jen mírná rýma... Ale já tento stav znám - jak stárnu , tak jsem čím dál víc citlivější na prochladnutí, a já teď několikrát fakt nastydla. Jen teda ta hlava mě nějak znervózňuje...
Tak zítra zavolám dr. o žádanku na PCR, pro klid duše...

Ale počkejte, Vy mně - ženské - radíte kundičkovou čokoládu??? Teda jaké Vy ale o mně máte smýšlení...?

9.11.2021 21:30
fikovnice

XXX.XXX.133.129

Taky se připojuju, ať jste oba brzy v pořádku.

S čokoškou mě to pobavilo...četla jsem to 3x jestli jsem se nepřekoukla

No a mně ji "Repta" radí zakoupit...

9.11.2021 21:38
fikovnice

XXX.XXX.133.129

Ano, souhlasím, byl to s tím Ag testem jen jakýsi poměrně hloupý momentální nápad...

Jinak, jak psala výše "Espiro", raději bych se tedy podrobila něčemu jemnějšímu, než šťourání extra hluboko v nosohltanu - právě proto, že mě nosní sliznice teď bolí...

A další věc je, že tady s těmi rhinitidami a virózami se fakt úplně roztrhl pytel - znám ve svém okolí snad desítky nachrmlaných lidí.

Musím kouknout, jestli to některá labina v Brně nějak specifikuje - zda dělá stěr hluboko z nosohltanu nebo jen někde z přední části nosní dutiny. Ono toto je také zajímavé téma - na PCR testu jsem byla 3x, pokaždé jiná metodika. Tuším, že tehdy, když jsem měla tu britskou mrchu, tak mi dělali stěr nejen z nosohltanu, ale i z mandlí - byla to poměrně síla. Tedy já se bolesti nějak extra nebojím, ale tehdy už jsem měla čtyřicet horečku a měla jsem strach, že odběratelku materiálu pozvracím... Ale pamatuji si, že na mě ta paní byla hodná, a působila tak na mě i psychologicky.

9.11.2021 21:40
fikovnice

XXX.XXX.133.129

Gerhild napsal(a):
Varaxi, přeji též brzké vykurýrování.
Akorát ta čokoláda, ehm... ale zase mi to připomnělo vtip:

Eva se v ráji nudí a rozhodne se, že se vykoupe v řece. Rozestoupí se nebesa, Bůh vyhlédne a zalomí rukama: "No skvělý. To z těch ryb už nikdy nedostanu."

Teda ale že mi trvalo dlouho než jsem to pochopila...!!!
Fakt mám nějak zavařenej mozek...

9.11.2021 21:47

fikovnice napsal(a):
No a mně ji "Repta" radí zakoupit...

No to mne tedy ani nenapadlo
Jsou i normální čokolády....proboha

Teď to z hlavy nevymažu...

10.11.2021 06:20

Tak jsem včera nechhtě zahlídla pár ukázek z tý "brutální kampaně" ministerstva, aby se lidi nechali očkovat. No spíš bych byla schopná uvěřit, že se mi zdál nějakej hodně praštěnej a uhozenej sen, ve kterým to bylo, než že je to doopravdy a že to někdo myslí vážně. Něco tak nechutnýho, stupidního a... docházejí mi slova, který by to vystihly ... budu dostávat z hlavy hodně dlouho.

10.11.2021 07:18

Tak jste pro mě první vzorek, Keriton. Já viděla jen pár fotek a no comment.
Povězte, motivovala by vás ta kampaň k očkování?

10.11.2021 07:25

Je to nechutné, v tomhle souhlasím s rektorem Petráčkem.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rektor-cvut-otevreny-dopis-ministrovi-zdravotnictvi-ohledne-kampane.A211109_194457_domaci_vank

Mě by tahleta nátlaková forma určitě nepřesvědčila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík