Miriam33

XXX.XXX.209.73
My prodělali kovid všichni. Muž jako nachlazení se dvěma dny teplotami a třemi zakašlanimi. Děti puberťáci měli oba rýmu a jeden dva dny horečky, druhý pak den bolest hlavy. Batole taktéž. O mne se teda pokoušela dušnost poté, co mi ta kovidí svi.a projela dvakrát cele tělo a teda jsem byla kontrolovaná na trombózu i mi zrentgenovali plíce a nakonec nějaký měsíc jsem měla tělo jako ze sulcu a mám pocit, že se mi i zhoršila paměť. Poslední den karantény jsem strávila v kovidčekarne v nemocnici. Celkově asi půlden. Kdybych na tom byla hůř, chcípla bych tam na chodbě. Se mnou tam byl chlap, co se malem udusil pod respirátorem a druhej, kterého s kašláním krve poslali zpátky (Hodinu cesty domů) pro kartičku pojištěnce. Jinak když se tam člověk konečně dostal, tak doktoři fajn...i přes obleky.
Celou dobu jsme se dopovali vitaminama, D, C, zinkem plus doporučenými homeopatiky. A já teda ještě acylpyrinem, protože mě bolelo v lýtku a bála jsem se trombózy.
Já jediná přemýšlela o očkování. Ostatní tvrdili, že pohoda. Rodiče jsme nenakazili, oba se dali naockovat. Táta hned po aplikaci trombóza nohy. Léčí to už několik měsíců. Co měsíc,dva přicházejí zprávy o nových vedlejších účincích vakcín. A to je jen to, co se projeví navenek a je to nahlášeno.
A já se ptám... proč se místo násilného tlačení neověřené vakcíny se spoustou možných dalších nežádoucích účinků NELÉČÍ od začátku? Pokud lidé dostanou po telefonu od lékaře doporučení zůstat doma s paralenem a volat záchranku až nemůžou doříct větu, není divu, že tolik lidí umřelo. Protože to už je na všechno pozdě.
Pokud to jenom trochu půjde, děcka očkovat nenechám. Nevidím v tom přínos. A je mi jich líto, že zažívají takové hnusné období.
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
To je systémová chyba.
Já vím. A takových je víc. Třeba v hospodě mě budou kontrolovat, jestli jsem očkovaná, testovaná nebo po nemoci. A já můžu na oplátku totéž chtít po personálu? Jenom se ptám.
Dobrý den,
připisují další poznatek.
Jak víte oba jsme prodělali ve dvanáctém měsíci covid já bezpříznakově, manžel s těžkým průběhem, opravdu mu šlo o všechno.
Po devíti měsících má neustále kašel, byl poslán na rengen plic a nic. Kašel stále nepřešel, nakonec dostal CT a potvrzeno, že covid oboustranně poškodil spodní laloky na 20%. Nic stím nejde dělat ani žádná léčba. Výhoda, že nejsmeuž 40let kuřáci jinak doporučení má dávat na sebe pozor a chodit na čerství vzduch, prý máme výhodu, že chalupa je na Jesenicku.
Tak že asi rýmyčka a chřipečka to není. Manžel nikdy neměl problém s plíci a jak to vypadá do konce života má problém😤
Dája

Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
Jak víte oba jsme prodělali ve dvanáctém měsíci covid já bezpříznakově, manžel s těžkým průběhem, opravdu mu šlo o všechno.
Po devíti měsících má neustále kašel, byl poslán na rengen plic a nic. Kašel stále nepřešel, nakonec dostal CT a potvrzeno, že covid oboustranně poškodil spodní laloky na 20%. Nic stím nejde dělat ani žádná léčba. Výhoda, že nejsmeuž 40let kuřáci jinak doporučení má dávat na sebe pozor a chodit na čerství vzduch, prý máme výhodu, že chalupa je na Jesenicku.
Tak že asi rýmyčka a chřipečka to není. Manžel nikdy neměl problém s plíci a jak to vypadá do konce života má problém😤
Dája
To je mi líto, Dájo. Ať se manžel drží.
Covid je zrádný, nikdo neví, jaký průběh a jaké následky si zrovna on odnese...

Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
Dája
..to je mi moc lito...ať se Váš manžel drží a je jen a jen líp jak jen to bude možné...

napsal(a):
No právě proto rohlíky vůbec nejím.
Mohu se zeptat, co čekáte za hrůzu, kterou rohlíky obsahují?
Ano, říká se, že jsou to prázdné kalorie, fuj bílá mouka, blablabla, ale nedokážu si představit, jak by konzumace rohlíku v obvyklém množství ohrozila moje zdraví vyjma situace, kdy ho vdechnu do dýchacích cest.

napsal(a):
To je systémová chyba.
Je to systémová chyba ve smyslu virologickém, ale nikoliv ve smyslu nařízení. Takto to bylo postaveno cíleně jako jeden další krok pro podporu očkování.
Aneb když vám teče do bot (mám na mysli ty tehdejší zodpovědné), i blbý argument dobrý, použijete prostě vše.

není to systémová chyba, je to chyba ještě o level výš. k tzv. motivaci k očkování byly použity lživé argumenty, že očkovaný = neinfekční. no a tím pádem se nemůže pro očkované zavést jakékoliv testování nebo omezení, protože se slíbilo a slibuje, že očkovaný za tím vším může udělat tečku.
no a co teď s tím, že. všechno špatně.

napsal(a):
Mohu se zeptat, co čekáte za hrůzu, kterou rohlíky obsahují?
Ano, říká se, že jsou to prázdné kalorie, fuj bílá mouka, blablabla, ale nedokážu si představit, jak by konzumace rohlíku v obvyklém množství ohrozila moje zdraví vyjma situace, kdy ho vdechnu do dýchacích cest.
Ale však já vám neříkám, že je nemáte jíst. Já je nejím, protože tady se prodávají jen hnusné rohlíky, které mně nechutnají a mimochodem bílá mouka mně nedělá dobře. Předpokládám ale, že nepotřebujete znát celou moji anamnézu. Protože vypisovat se mně to tady fakt nechce.
Miriam33
napsal(a):
My prodělali kovid všichni. Muž jako nachlazení se dvěma dny teplotami a třemi zakašlanimi. Děti puberťáci měli oba rýmu a jeden dva dny horečky, druhý pak den bolest hlavy. Batole taktéž. O mne se teda pokoušela dušnost poté, co mi ta kovidí svi.a projela dvakrát cele tělo a teda jsem byla kontrolovaná na trombózu i mi zrentgenovali plíce a nakonec nějaký měsíc jsem měla tělo jako ze sulcu a mám pocit, že se mi i zhoršila paměť. Poslední den karantény jsem strávila v kovidčekarne v nemocnici. Celkově asi půlden. Kdybych na tom byla hůř, chcípla bych tam na chodbě. Se mnou tam byl chlap, co se malem udusil pod respirátorem a druhej, kterého s kašláním krve poslali zpátky (Hodinu cesty domů) pro kartičku pojištěnce. Jinak když se tam člověk konečně dostal, tak doktoři fajn...i přes obleky.
Celou dobu jsme se dopovali vitaminama, D, C, zinkem plus doporučenými homeopatiky. A já teda ještě acylpyrinem, protože mě bolelo v lýtku a bála jsem se trombózy.
Já jediná přemýšlela o očkování. Ostatní tvrdili, že pohoda. Rodiče jsme nenakazili, oba se dali naockovat. Táta hned po aplikaci trombóza nohy. Léčí to už několik měsíců. Co měsíc,dva přicházejí zprávy o nových vedlejších účincích vakcín. A to je jen to, co se projeví navenek a je to nahlášeno.
A já se ptám... proč se místo násilného tlačení neověřené vakcíny se spoustou možných dalších nežádoucích účinků NELÉČÍ od začátku? Pokud lidé dostanou po telefonu od lékaře doporučení zůstat doma s paralenem a volat záchranku až nemůžou doříct větu, není divu, že tolik lidí umřelo. Protože to už je na všechno pozdě.
Pokud to jenom trochu půjde, děcka očkovat nenechám. Nevidím v tom přínos. A je mi jich líto, že zažívají takové hnusné období.
A nevíte, čím byl táta očkovanej?

"A já se ptám... proč se místo násilného tlačení neověřené vakcíny se spoustou možných dalších nežádoucích účinků NELÉČÍ od začátku? Pokud lidé dostanou po telefonu od lékaře doporučení zůstat doma s paralenem a volat záchranku až nemůžou doříct větu, není divu, že tolik lidí umřelo. Protože to už je na všechno pozdě."
tak!

napsal(a):
Je to systémová chyba ve smyslu virologickém, ale nikoliv ve smyslu nařízení. Takto to bylo postaveno cíleně jako jeden další krok pro podporu očkování.
Aneb když vám teče do bot (mám na mysli ty tehdejší zodpovědné), i blbý argument dobrý, použijete prostě vše.
Přesně tak jsem to myslela. Je to chyba, ale udělali ji záměrně.👎

napsal(a):
Já vím. A takových je víc. Třeba v hospodě mě budou kontrolovat, jestli jsem očkovaná, testovaná nebo po nemoci. A já můžu na oplátku totéž chtít po personálu? Jenom se ptám.
Miriam33

XXX.XXX.209.73
Pfizerem. Ale nemyslím, že by byl v tech vakcinach extra velkej rozdíl. Pokud si pamatuju, problemy se srážením krve a následně mrtvice nebo infarkty delala dost Astra...no a na gynekologii taky hlásili hodně různorodých problémů u zenskych po očkování. I po kovidu. Akorát teda mne tyhle vládní přesvědčovací praktiky už dokonale odradily a díky jednostranné masírce z tv a rádií i znechutily.
Tvl... cítit se ve své zemi jak vyvrhel a být nazýván méněcenným a neinteligentním když se nedám očkovat experimentální vakcinou... Tak takhle jsem se cítila naposledy za komančů, když souška vyhrožovala celé třídě, že kdo nepůjde do pionýra, nemá nárok jít dál studovat.
Bohužel si pamatuju, jak se slibovalo, že neexistuje, aby se u nás rozdělovali lidi a privilegovaly skupiny...a na nějaké covidpasy nemůže dojít. Kolik je to? Rok, půl roku zpátky? A je to tady.

napsal(a):
https://cnn.iprima.cz/komentar-ceska-absurdita-neockovani-cisnici-budou-kontrolovat-ockovane-hosty-36873
Takové články se píšou za jediným účelem - podpořit všemi silami myšlenku povinného očkování.pro všechny zaměstnance a pracující, protože to má smysl, i kdyby to zachránilo jen jeden život (byť v rámci statistické chyby).
Mějte přece soucit s tím seniorem se selhávajícími ledvinami a cukrovkou, co jde slavit do putyky osmdesátiny - přece musí být chráněn!!

napsal(a):
Takové články se píšou za jediným účelem - podpořit všemi silami myšlenku povinného očkování.pro všechny zaměstnance a pracující, protože to má smysl, i kdyby to zachránilo jen jeden život (byť v rámci statistické chyby).
Mějte přece soucit s tím seniorem se selhávajícími ledvinami a cukrovkou, co jde slavit do putyky osmdesátiny - přece musí být chráněn!!
Tak mně to jasný. To byla jen odpověď pro kometu a popravdě už mě to taky napadlo, že se personálu zeptám. Pokud teda vůbec někam půjdu, ale spíš asi ne.

napsal(a):
https://cnn.iprima.cz/komentar-ceska-absurdita-neockovani-cisnici-budou-kontrolovat-ockovane-hosty-36873
No jo, přece je očkování dobrovolné, tak budou neočkovaní nejen kontrolovat očkované, ale i je obsluhovat! A co? Mně je to jedno, já nemám problém ukázat certifikát o očkování v restauraci, stejně jako jsem ho neměla při vstupu na světovou výstavu psů.
Ráno jsem četla o jakési iniciativě hospodských, která vykřikuje, že nebude po lidech chtít prokázání očkování či výsledku testu. Proč to jde v jiných zemích, akorát u nás ne? My si fakt nezasloužíme se z tohoto covidsrabu dostat.
Miriam33

XXX.XXX.209.73
Ono je dost hnusný i to, že zaměstnavatel do tohodle tlačí zaměstnance pod pohrůžkou ztráty místa a jak někteří křičí ať se povinně zočkují státní zaměstnanci. A ti jako nemají právo mít jiný názor a vakcinovat se musí? To vážně? Přestože třebas už kovid prodělali anebo třeba mají už s první dávkou špatnou zkušenost?
Není to tak dávno, co tvrdili, že jsme hodně promoření, už dost zockovani, že se na restrikce už hrát nebude. A je to tu zas a ještě víc než předtím. Tak buď ať to nechají na lidech a jejich osobním zvážení situace, jestli někam lézt na akci, když se třeba situace zhoršuje a nakoupí třeba někdo z rodiny, kdo je po kovidu, když mají v rodině ohroženého. Ať dělají doporučení a ne restrikce. A ještě se plácají po ramenou, jak jsou dobří, že lidi donutili takhle k očkování. Takže například očkovaný učitel bude přednášet bez roušky a neočkovaný v roušce? Každého toho v..ola, kterého to jen napadlo bych vzala a mluvil by denně šest až osm hodin v respirátoru! To se totiž nedá vydržet...a z druhé strany ani moc poslouchat(čest výjimkám). O manuálních pracech ani nemluvím. Omlouvam se, nějak jsem se rozohnila.

napsal(a):
No jo, přece je očkování dobrovolné, tak budou neočkovaní nejen kontrolovat očkované, ale i je obsluhovat! A co? Mně je to jedno, já nemám problém ukázat certifikát o očkování v restauraci, stejně jako jsem ho neměla při vstupu na světovou výstavu psů.
Ráno jsem četla o jakési iniciativě hospodských, která vykřikuje, že nebude po lidech chtít prokázání očkování či výsledku testu. Proč to jde v jiných zemích, akorát u nás ne? My si fakt nezasloužíme se z tohoto covidsrabu dostat.
Mně je to taky jedno, problém s tím nemám. Buď nikam nepůjdu, nebo půjdu na test, mě to neotravuje. Respirátor nosím všude pořád, tak to tak zůstane.

napsal(a):
Říká se tomu "nízká míra důvěry občanů ve vládu".
A nelze se vůbec divit.

Koalice jsou podvod na voliče,(momentálně kauza kroužkování v PirSTANU ) ani jedna z pěti koaličních stran by se momentálně nehřála na výsluní, směšné, že chce někdo takový sestavit vládu , když každý má svou stranu, kdyby byli za jednno, byla by to jedna strana.
A ano volila jsem ANO.
PS: těším se, kde chce Fiala vyhrabat těch cca 60-80 miliard- chvástal se o stovce , když desítky milionků sem a tam jsou mu šumák-jsou nepodstatné(kdo ho včera sledoval na Primě ví o čem píšu)

napsal(a):
Koalice jsou podvod na voliče,(momentálně kauza kroužkování v PirSTANU ) ani jedna z pěti koaličních stran by se momentálně nehřála na výsluní, směšné, že chce někdo takový sestavit vládu , když každý má svou stranu, kdyby byli za jednno, byla by to jedna strana.
A ano volila jsem ANO.
PS: těším se, kde chce Fiala vyhrabat těch cca 60-80 miliard- chvástal se o stovce , když desítky milionků sem a tam jsou mu šumák-jsou nepodstatné(kdo ho včera sledoval na Primě ví o čem píšu)
Nesledovala jsem, ale vytvářet nová ministerstva a nová úřednická místa se budou a nahoře si platy ani neudrží na stejné výši, bude se ve velkém přidávat. To už je známo. A někde se ty prachy vzít musí, že.

napsal(a):
Říká se tomu "nízká míra důvěry občanů ve vládu".
A nelze se vůbec divit.
Očkovaní nejsou zejnéna mladší ročníky, ty prostě mají jasno, příčí se všemu a všem, sluníčkáři a ostatní křováci- sory , co jsou z přesvědčení proti jakémukoliv očkování, lidé slabší duchem, přesně ty hospodští povaleči a mlátiči pantem + jejich protějšky a moje starší dcera, co se bojí, že po očkování umře, říkala jí to kamarádka , to samé si myslí i spousta dalších.
Vůbec bych do toho vládu menontvala, tady jede každý na vlastní triko a loajalitu k našemu společenství.

"Koalice jsou podvod na voliče"
koalice jsou zakotveny ve volebním systému
to je zákon
ten uzákonili zákonodárci
uzákonili podvod, jsou to podvodníci.....

napsal(a):
Očkovaní nejsou zejnéna mladší ročníky, ty prostě mají jasno, příčí se všemu a všem, sluníčkáři a ostatní křováci- sory , co jsou z přesvědčení proti jakémukoliv očkování, lidé slabší duchem, přesně ty hospodští povaleči a mlátiči pantem + jejich protějšky a moje starší dcera, co se bojí, že po očkování umře, říkala jí to kamarádka , to samé si myslí i spousta dalších.
Vůbec bych do toho vládu menontvala, tady jede každý na vlastní triko a loajalitu k našemu společenství.
Myslím, že u spousty lidí jste úplně mimo.
Mimochodem ani Babišova dcera, která covid prodělala a má asi stále vysoké protilátky, stále očkovaná není.

napsal(a):
Nebudu s vámi diskutovat o politice.
Ani omylem.
Předpokládám, že ale rozumíte slovům "vláda schválila" apod. Jestliže je ale vláda díky svému konání nedůvěryhodná a nic s tím nedělá, míra důvěry občana v její jakákoliv rozhodnutí, opatření, nařízení či pouhá doporučení klesá.
A klesá.
A klesá.
Tak vzniká chaos. Který skvěle ledacos zakryje. Třeba kdo snědl v Ústí Orbánovy (ve smyslu jeho, ne jemu) chlebíčky za 150 000 Kč. Nicméně tohle je proti covidu prkotina, že. .
Miriam33

XXX.XXX.209.73
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
Dája
Je to svinstvo. Ani ty poruchy čichu někdy nemizejí. Kamarádka a jedna spolužačka dcery kovid někdy leden, únor a stále bez čichu. Aspoň tedy kamarádka tvrdí, že je fajn pokrok, že už necítí pořád všechno jako spálený smrad.
Miriam33
napsal(a):
Je to svinstvo. Ani ty poruchy čichu někdy nemizejí. Kamarádka a jedna spolužačka dcery kovid někdy leden, únor a stále bez čichu. Aspoň tedy kamarádka tvrdí, že je fajn pokrok, že už necítí pořád všechno jako spálený smrad.
Spálenou gumu nebo asfalt stále po COVIDu cítí můj strýc... Už asi rok.
Pro "Reptu", z našeho "semaforu" MU:
Zaměstnanci i studenti musí nosit ochranu dýchacích cest ve všech prostorách MU, vyjma pobytu na jednom místě bez přítomnosti jiné osoby, vyjma přednášejících, řečníků, vyučujících v rámci vzdělávací aktivity, jejíž charakter neumožňuje nošení ochranného prostředku (zejména tělocvik, zpěv, hra na dechové nástroje), pokud tito udržují od ostatních vzdálenost alespoň 1,5 metru a studentů cvičících či zpívajících. Výjimka z nošení ochranných prostředků dýchacích cest se vztahuje pouze na pedagogické pracovníky nebo akademické pracovníky, kteří byli očkováni proti onemocnění covid-19 a od dokončeného očkovacího schématu podle souhrnu údajů o přípravku uplynulo nejméně 14 dní, při poskytování vzdělávání.

fikovnice
napsal(a):
Zdravím všechny!
Četli jste někdo tu info, že Astra je výrazně méně účinnější než např. Pfizer? Odkaz nedávám, nepamatuji si, kde jsem to četla a nemám teď čas to hledat. Jde zase o nějaký hoax...?
“Evropská agentura pro léčivé přípravky pro výpočet účinnosti vakcíny COVID-19 Vaccine AstraZeneca použila výsledky ze studie COV002 (provedené ve Velké Británii) a ze studie COV003 (provedené v Brazílii). V dalších dvou studiích se vyskytlo méně než 6 případů onemocnění COVID-19, což nestačilo ke stanovení preventivního účinku vakcíny. Navíc vakcína se má podávat ve formě dvou standardních dávek, přičemž druhá dávka má být podána 4 až 12 týdnů po první dávce, EMA se proto zabývala zejména výsledky týkající se osob, kterým byla vakcína podána ve standardním režimu.
Tyto výsledky prokázaly 59,5% snížení počtu symptomatických případů onemocnění COVID-19 u osob očkovaných vakcínou (symptomatické onemocnění COVID-19 se rozvinulo u 64 osob z 5 258) oproti osobám, jimž byla podána kontrolní injekce (symptomatické onemocnění COVID-19 se rozvinulo u 154 osob z 5 210). To znamená, že vakcína v klinickém hodnocení prokázala přibližně 60% účinnost.“
Viz https://www.sukl.cz/sukl/covid-19-vaccine-astrazeneca-prehledne-jak-ucinkuje-a-pro
“Účinnost byla vyhodnocena u více než 36 000 osob ve věku 16 a více let (včetně osob starších 75 let), které nevykazovaly žádné známky předchozí infekce. Klinické hodnocení prokázalo 95% snížení počtu symptomatických případů onemocnění COVID-19 u osob očkovaných vakcínou (8 případů z 18 198 vykazovalo příznaky onemocnění COVID-19) ve srovnání s osobami, jimž byla aplikována injekce bez léčivé látky (162 případů z 18 325 vykazovalo příznaky onemocnění COVID-19). To znamená, že vakcína v klinickém hodnocení prokázala 95% účinnost.”
Viz https://www.sukl.cz/sukl/evropska-agentura-pro-lecive-pripravky-doporucila-udelit-1
napsal(a):
“Evropská agentura pro léčivé přípravky pro výpočet účinnosti vakcíny COVID-19 Vaccine AstraZeneca použila výsledky ze studie COV002 (provedené ve Velké Británii) a ze studie COV003 (provedené v Brazílii). V dalších dvou studiích se vyskytlo méně než 6 případů onemocnění COVID-19, což nestačilo ke stanovení preventivního účinku vakcíny. Navíc vakcína se má podávat ve formě dvou standardních dávek, přičemž druhá dávka má být podána 4 až 12 týdnů po první dávce, EMA se proto zabývala zejména výsledky týkající se osob, kterým byla vakcína podána ve standardním režimu.
Tyto výsledky prokázaly 59,5% snížení počtu symptomatických případů onemocnění COVID-19 u osob očkovaných vakcínou (symptomatické onemocnění COVID-19 se rozvinulo u 64 osob z 5 258) oproti osobám, jimž byla podána kontrolní injekce (symptomatické onemocnění COVID-19 se rozvinulo u 154 osob z 5 210). To znamená, že vakcína v klinickém hodnocení prokázala přibližně 60% účinnost.“
Viz https://www.sukl.cz/sukl/covid-19-vaccine-astrazeneca-prehledne-jak-ucinkuje-a-pro
“Účinnost byla vyhodnocena u více než 36 000 osob ve věku 16 a více let (včetně osob starších 75 let), které nevykazovaly žádné známky předchozí infekce. Klinické hodnocení prokázalo 95% snížení počtu symptomatických případů onemocnění COVID-19 u osob očkovaných vakcínou (8 případů z 18 198 vykazovalo příznaky onemocnění COVID-19) ve srovnání s osobami, jimž byla aplikována injekce bez léčivé látky (162 případů z 18 325 vykazovalo příznaky onemocnění COVID-19). To znamená, že vakcína v klinickém hodnocení prokázala 95% účinnost.”
Viz https://www.sukl.cz/sukl/evropska-agentura-pro-lecive-pripravky-doporucila-udelit-1
Děkuji "Odetto", já to nicméně určitě nečetla na SÚKLu, byl to článek v angličtině. Zkusím později pohledat...
napsal(a):
Pro fíkovnici:
Dle podrobností vládních opatření nemusíte od 1.11.21 přednášet v respirátoru či roušce - na žáky, studenty a vyučující se povinnost nošení náhubků uvnitř třídy nevztahuje.
To jen ohledně nařízení toho vašeho krizového štábu
Tedy samozřejmě - pokud sama nechcete
Na druhou stranu - ta fotka z nynější dovolené s pivem byla z hospody? Osobně do hospod na jídlo ani pivo pár měsíců vůbec nechodím, přijde mi to v současnosti jako zbytečné chození naproti případnému problému, nicméně chápu, že hospodští taky z něčeho žít musejí. Je to na vás, no
Ještě jsem psala, že se vyjádřím k tomuto: Se "Sarah" jsme byly v penziónu, jehož spodní část tvoří hospoda. Tam jsme se i stravovaly. Ani jedna jsme tam nevysedávala hodiny, ale k jídlu prostě patří i pití, tak jsme si daly pivo a mě napadlo udělat fotku pro iFAUŇÁky. Nicméně i z té foto je patrné, že hospoda:
a) nebyla narvaná, a to snad ani jednou
b) mezi stoly byly velké rozestupy
Vím, že to bylo myšleno "Reptou" dobře, ale já skutečně občas i v Brně na to pivko zajdu - teď to tedy bylo tak 1x za 3 týdny...a kdoví, co bude dál... Ale dovolenou se "Sarah" jsme si užily, věřím a doufám, že bez covidových následků a jak jsem psala, byly jsme tam 4 dny, takže fakt jsme někam musely chodit na jídlo a pití.
Nepotřebuji se obhajovat, tak snad to berte jen jako takový dovětek. Jinak stran respirátoru ve výuce - bohužel příspěvek výše...

Pro fíkovnici:
Jediné, co mne napadá - sežente si oficiální lékařskou zprávu, že očkována být ze zdravotních důvodů nemůžete, tím získáte nárok na testování zdarma, a dále druhou lékařskou zprávu, že díky svému zdravotnímu stavu nemůžete konat přednášky v respirátoru.
Zaměstnavatel vás možná ale pak může přeřadit na jinou pozici - jak moc by to bylo legální, netroufám si vůbec odhadovat.
Za pivo se netřeba omlouvat nikomu ,
napsal(a):
Pro fíkovnici:
Jediné, co mne napadá - sežente si oficiální lékařskou zprávu, že očkována být ze zdravotních důvodů nemůžete, tím získáte nárok na testování zdarma, a dále druhou lékařskou zprávu, že díky svému zdravotnímu stavu nemůžete konat přednášky v respirátoru.
Zaměstnavatel vás možná ale pak může přeřadit na jinou pozici - jak moc by to bylo legální, netroufám si vůbec odhadovat.
Děkuji "Repto" . Přesně o tom jsem už včera jednala. Tu zprávu snad i seženu snadno... Jen nevím, zda mi někdo, byť ze známých lékařů, napíše, že respirátor nemohu nosit. Plicní onemocnění nemám a autismus, schizofrenii, apod. snad také ne...
napsal(a):
Pro fíkovnici:
No a přeřazení na jinou pozici - to si snad ani neumím představit, když studenti jsou to jediné, co mě tam drží...
napsal(a):
Pro fíkovnici:
Ono se to stejně bude dál vyvíjet a já očekávám, že očkování se zanedlouho stane povinným, ostatně Kubek o tom už nějakou dobu básní...krom mnoha dalších jeho výplodů.
Každopádně mi přijde tristní nechat se očkovat kvůli tomu, abych nebyla ve společnosti diskriminována.

fikovnice
napsal(a):
Ono se to stejně bude dál vyvíjet a já očekávám, že očkování se zanedlouho stane povinným, ostatně Kubek o tom už nějakou dobu básní...krom mnoha dalších jeho výplodů.
Každopádně mi přijde tristní nechat se očkovat kvůli tomu, abych nebyla ve společnosti diskriminována.
Žádnej doktor si na triko neveme, že očkování neustojíte, protože vám řekl, že ano, na to jsou přece opatrní, měla jste kovid a ten jste překonala, myslíte, že očkování je horší? co očekáváte za komplikace? známý, co měl taky opravdu těžkého kovida se také nechal očkovat, říkal, že dva dny po tom mu nebylo dobře, jinak je to hypochondr, co si sleduje každou chorobu a to už je co říct.
Když musíme mít v práci roušku a občas je to i fyzicky namáhavé a mluvit musíme taky si představuju, že jsem vysokohorský šerpa...
fikovnice
napsal(a):
Přesně toto je můj problém. Pokud je to očkování tak strašně super, tak ať je povinné (s těmi zdravotními výjimkami, co mají všechna povinná očkování). Jsem očkovaná všemi povinnými vakcínami a pár jsem si přihodila navíc dobrovolně. Ale odmítám se dát očkovat něčím, čím nemusím a nechci, jen proto, abych nevybočovala z řady.
Donucovací prostředky pro nepovinná očkování jsou strašný nesmysl. Je to neetické, amorální a taky kontraproduktivní - dost lidí v mém okolí se nechce nechat očkovat z principu. Je to tak třetina lidí do pětatřiceti let.
Buďto se očkovat musíme (a pak buďto ze zdravotních důvodů můžeme, nebo nemůžeme), nebo nemusíme. A pokud nemusíme, tak by na neočkované neměly být uvaleny žádné restrikce. Vždyť je to nesmysl. Není pro to precedens u žádného jiného očkování. Mít nechráněný sex můžu, ať mám očkování proti rakovině děložního čípku, nebo ne, do lesa můžu, ať mám očkování proti vzteklině a encefalitidě, nebo ne, olizovat kliky můžu, ať mám očkování proti žloutence, nebo ne, do obchodu můžu, ať mám infekční tuberkulózu (nebo očkování proti ní), nebo ne... Ale jít do práce mi zakážou, protože nemám očkování proti kovidu?! Za chřipkových a žloutenkových epidemií po mně nikdo nechtěl potvrzení o bezinfekčnosti.
Já chápu, že ta nemoc má potenciál mrzačit a zabíjet. Nechci to podcenit. Ale buďto je to moje rozhodnutí, jestli se dám naočkovat (a pak je jen a jen moje a nikdo do toho nemá co kecat), nebo není.

napsal(a):
Žádnej doktor si na triko neveme, že očkování neustojíte, protože vám řekl, že ano, na to jsou přece opatrní, měla jste kovid a ten jste překonala, myslíte, že očkování je horší? co očekáváte za komplikace? známý, co měl taky opravdu těžkého kovida se také nechal očkovat, říkal, že dva dny po tom mu nebylo dobře, jinak je to hypochondr, co si sleduje každou chorobu a to už je co říct.
Když musíme mít v práci roušku a občas je to i fyzicky namáhavé a mluvit musíme taky si představuju, že jsem vysokohorský šerpa...
To by mě zajímalo, jak to myslíte, že si to žádnej doktor na triko neveme?

"olizovat kliky můžu" :-) :-) :-)
Potvrzení sice dříve nikdo nechtěl, ale také se předpokládá, že člověk se chce vyhnout trestnímu stíhání (šíření nakažlivé lidské nemoci), a tak velké epidemie tu nebyly. Nositelé vážných nakaž. nemocí museli mít u sebe průkaz, nevím, jak teď.
Z principu mi to celé vadí také, nenávidím tabulky, úřady a autority a ještě tohle do baráku.
Myslím, že povinné to být nemůže, když vlastně nefunguje a i škodí, ne?
Je to takové celkem celé nesmyslné dohromady, jaká nařízení, papíry, kdy pro koho a v jakém formátu a rozlišení, copak má každý přidělenou sekretářku? I kdybych vše dodržovat chtěla... nejde to, nestíhám, strop je pro mě daně (vzpomenu si do června určitě) a vzteklina 2023. Jo a došla sůl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22
fikovnice
napsal(a):
A jinak včera diskuze se dvěma lékaři: Ani jeden mi očkování nedoporučuje - vztaženo k mé osobě, mým zdr. problémům, prodělanému těžkému COVIDu, atd.; nevím, co zvolit, protože např. dnes přednáším od 13.15h do 18.30h, a to prostě v respičirátoru nedám...
Hod to pod nos jako kazdej. Nas takhle vidi sef zeptá se co to. To víte nedrží. Nikdo neřeší.

"potvrzení o bezinfekčnosti."
och, jak mě tento pojem ser.... irituje
napsal(a):
"potvrzení o bezinfekčnosti."
och, jak mě tento pojem ser.... irituje
Máme teď 4 nakažené(doufám, že ještě pořád,,jen" čtyři) na 2800 obyvatel. Jeli jsme hřbitovy a nákupy. Myslela jsem, že mám respirátor jako vždy v autě - tam nebyl, anebo v tašce, co jsem si vzala...tam taky nebyl Byla jsem v zásilkovně, balíkovně, pekárně a u řezníka...respirátor neměl a nechtěl nikdo. A to jsem si ho teda fakt mínila vzít, když čísla rostou...Bohužel to už fakt asi nepůjde, lidi už to nebaví a tak nějak to všichni bojkotujem Jak to dopadne...netuším. Musím zavolat sestřenici, oni 60+, neočkovaní a jejich vesnice úplně v pr... na 1800 obyvatel/80 nakažených...bojím se zeptat
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hod to pod nos jako kazdej. Nas takhle vidi sef zeptá se co to. To víte nedrží. Nikdo neřeší.
Nakonec jsem učila bez....
Nikdo se mě na nic neptal, nikdo nic neřešil... Asi bych se tím neměla chlubit, ale jak je zde známo, těžký COVID jsem prodělala, není to zas až tak dlouho a věřím, že potenciální přenašeč jsem stejně jako očkovaný.
Večer v sedm hodin jsem byla totálně vyřízená i bez respičirátoru; tímto se skláním před všemi manuálními profesemi, kde náhubek musí mít lidé 8 hod a někteří i 12 hod!
napsal(a):
To by mě zajímalo, jak to myslíte, že si to žádnej doktor na triko neveme?
Já to taky úplně nepochopila...
Každopádně mi to bylo jasně nedoporučeno. Nemyslím, že bych to neustála...ale zároveň oba dr. nezávisle na sobě řekli, že bych mohla mít hodně těžkou reakci (že to prostě po těžkém průběhu bývá). Ale hlavně jsme se všichni shodli, že je to opravdu zbytečné - zatím.... Od mého COVIDu to je něco přes 8 měsíců. Pll. klesají, ale poslední měření stále ukázalo pozitivní hladinu. Hodlám zase brzy jít na kontrolní přeměření, pro zajímavost chci jít do úplně jiné labiny. Uvidíme...
Pravdou je, že alespoň ty případy, kdy byl COVID prodělán a dotyčný byl jasně pozitivně testován PCR a průběh nebyl bezpříznakový, by prostě měli uznávat stejně jako očkování! To mi na tom všem vadí opravdu hodně!

fikovnice
napsal(a):
Já to taky úplně nepochopila...
Každopádně mi to bylo jasně nedoporučeno. Nemyslím, že bych to neustála...ale zároveň oba dr. nezávisle na sobě řekli, že bych mohla mít hodně těžkou reakci (že to prostě po těžkém průběhu bývá). Ale hlavně jsme se všichni shodli, že je to opravdu zbytečné - zatím.... Od mého COVIDu to je něco přes 8 měsíců. Pll. klesají, ale poslední měření stále ukázalo pozitivní hladinu. Hodlám zase brzy jít na kontrolní přeměření, pro zajímavost chci jít do úplně jiné labiny. Uvidíme...
Pravdou je, že alespoň ty případy, kdy byl COVID prodělán a dotyčný byl jasně pozitivně testován PCR a průběh nebyl bezpříznakový, by prostě měli uznávat stejně jako očkování! To mi na tom všem vadí opravdu hodně!
Několikrát jsem četla a slyšela, že nejlíp chráněni jsou lidi, co covid prodělali a pak se nechali očkovat.
Švagr covid prodělal, středně těžký, a asi po třech měsících dostal pfizera. Reakci měl běžnou, bolest ruky asi den, dva.
napsal(a):
Několikrát jsem četla a slyšela, že nejlíp chráněni jsou lidi, co covid prodělali a pak se nechali očkovat.
Švagr covid prodělal, středně těžký, a asi po třech měsících dostal pfizera. Reakci měl běžnou, bolest ruky asi den, dva.
Já zase četla, že nejlépe jsou chráněni lidé, kteří se nechali naočkovat a pak ještě prodělali mírný COVID. Zkrátka v opačném sledu, než píšete Vy . Ale to je asi jedno.
Já jsem sice už mezi váhajícími, ale stále zatím převažuje spíše varianta neočkovat se. Zatím. Stejně vlastně nevím, jak se to bude zjišťovat na pracovištích, nevíte? Mě se tedy zatím vůbec nikdo nikdy neptal... Má zaměstnavatel na to právo? Když už jsme byli třeba u té hepatitidy - mmch. třeba aktivní céčko je síla, ale i "obyčejné" áčko je "pěkně" přenosné. To je pořád GDPR a já fakt nevím, zda jsem povinna zaměstnavateli sdělovat svůj zdr. stav, včetně očkování.
napsal(a):
Jo a já tedy už už byla rozhodnutá pro Janssena...
Pak jsem si jej trochu víc prostudovala...a nevím, no.
Je tu, prosím, někdo očkovaný Janssenem? Je jednodávkový a není to mRNA vakcína.

fikovnice
napsal(a):
Já zase četla, že nejlépe jsou chráněni lidé, kteří se nechali naočkovat a pak ještě prodělali mírný COVID. Zkrátka v opačném sledu, než píšete Vy . Ale to je asi jedno.
Já jsem sice už mezi váhajícími, ale stále zatím převažuje spíše varianta neočkovat se. Zatím. Stejně vlastně nevím, jak se to bude zjišťovat na pracovištích, nevíte? Mě se tedy zatím vůbec nikdo nikdy neptal... Má zaměstnavatel na to právo? Když už jsme byli třeba u té hepatitidy - mmch. třeba aktivní céčko je síla, ale i "obyčejné" áčko je "pěkně" přenosné. To je pořád GDPR a já fakt nevím, zda jsem povinna zaměstnavateli sdělovat svůj zdr. stav, včetně očkování.
Jani, u nás ve firmě to pořád nikdo nezjišťuje, přísně dodržují GDPR. Vnitřní předpis stanoví, že pokud je v kanceláři neočkovaný nebo není jisté, jestli je očkovaný, musí všichni při opuštění pracovního místa nosit respirátor. Nikdo to ovšem nekontroluje, takže...
napsal(a):
Jani, u nás ve firmě to pořád nikdo nezjišťuje, přísně dodržují GDPR. Vnitřní předpis stanoví, že pokud je v kanceláři neočkovaný nebo není jisté, jestli je očkovaný, musí všichni při opuštění pracovního místa nosit respirátor. Nikdo to ovšem nekontroluje, takže...
Ali, u nás ti, co nejvíc křičeli, tak teď chodí po ústavu bez náhubku. A studenti - a to je zajímavé - skupina od skupiny. Ale jelikož studenti to mají fakt bez výhrady nařízeno, tak jsem jim to včera řekla. Tedy hodně nedirektivně, když i já jsem přednášela bez respirátoru . Ale stejně už všichni vědí, že "Moje rouška chrání mě!", ne naopak, jak byl ten slogan ještě v roce 2020.
fikovnice
napsal(a):
Ali, u nás ti, co nejvíc křičeli, tak teď chodí po ústavu bez náhubku. A studenti - a to je zajímavé - skupina od skupiny. Ale jelikož studenti to mají fakt bez výhrady nařízeno, tak jsem jim to včera řekla. Tedy hodně nedirektivně, když i já jsem přednášela bez respirátoru . Ale stejně už všichni vědí, že "Moje rouška chrání mě!", ne naopak, jak byl ten slogan ještě v roce 2020.
Pardon! "Můj respirátor chrání mě!"

fikovnice
napsal(a):
Jestli má nebo nemá zaměstnavatel právo zjišťovat, zda je zaměstnanec očkován na covid, nevím. U nás to zaměstnavateli sdělujeme. Začalo to na jaře, kdy jsme se museli testovat každý týden, a testy zaměstnavateli proplácely příslušné ZP. Ale jen za ty zaměstnance, kteří nebyli očkovaní. A tak logicky zaměstnavatel chtěl znát tuto skutečnost, aby si nenárokoval platby za očkované. I teď se v naší firmě musí každý týden testovat neočkovaní, AG test jim hradí zaměstnavatel. Informace, zda je zaměstnanec očkován nebo není, ale není zjišťování zdravotního stavu.
napsal(a):
Jestli má nebo nemá zaměstnavatel právo zjišťovat, zda je zaměstnanec očkován na covid, nevím. U nás to zaměstnavateli sdělujeme. Začalo to na jaře, kdy jsme se museli testovat každý týden, a testy zaměstnavateli proplácely příslušné ZP. Ale jen za ty zaměstnance, kteří nebyli očkovaní. A tak logicky zaměstnavatel chtěl znát tuto skutečnost, aby si nenárokoval platby za očkované. I teď se v naší firmě musí každý týden testovat neočkovaní, AG test jim hradí zaměstnavatel. Informace, zda je zaměstnanec očkován nebo není, ale není zjišťování zdravotního stavu.
"Balu", nechci se s Vámi přít ...ale není to dlouho, co jsem vedla s někým debatu, jak je to např. se sdělováním medikace. Bylo to v době, kdy se zřizovalo centrální úložiště e-receptů. No a moje známá říkala:"Představ si, že se tam někdo nabourá a zjistí, že někdo ve vysoké funkci bere léky na pomočování, léky na potenci,...!" Ono, už jen např. užívání antidepresiv je pořád jaksi stigmatizováno. Jsou lidé, kteří řeknou:"Bere AD, je to slaboch, nemůže být ve vedoucí funkci..."
A očkování je sice preventivní záležitost, ale k medikaci má blízko, tedy podle mě.
Hmm, narovinu přiznávám, že skoro 10k pozitivních za včera jsem teda nečekala. Jde fakt do tuhého a jak se vyjádřil Válek, asi se fakt přinejmenším o Vánocích zase vše zavře!
"...epidemiolog Rastislav Maďar, který predikoval, že by situace mohla být ještě horší, než kterou země zažila."
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-covid-19-aktuality-nakazeni-vakcinace.A211103_065154_domaci_lisv

fikovnice
napsal(a):
"Balu", nechci se s Vámi přít ...ale není to dlouho, co jsem vedla s někým debatu, jak je to např. se sdělováním medikace. Bylo to v době, kdy se zřizovalo centrální úložiště e-receptů. No a moje známá říkala:"Představ si, že se tam někdo nabourá a zjistí, že někdo ve vysoké funkci bere léky na pomočování, léky na potenci,...!" Ono, už jen např. užívání antidepresiv je pořád jaksi stigmatizováno. Jsou lidé, kteří řeknou:"Bere AD, je to slaboch, nemůže být ve vedoucí funkci..."
A očkování je sice preventivní záležitost, ale k medikaci má blízko, tedy podle mě.
Nezlobte se na mě, ale já tam rozdíl vidím a obrovský. Zaměstnavateli sdělím, že jsem byla očkována, a kdy bylo očkování dokončeno, tedy termín očkování v případě jednodávkové vakcíny, nebo termín druhé dávky, v případě dvoudávkové vakcíny. Nic víc nesdělujete. A z toho nelze zjistit nic víc, než to, že jste očkována. Žádnou medikaci z které by bylo možné odvodit onemocnění, kterým trpíte, nesdělujete. Ani neumožňujete zaměstnavateli nahlédnout do vaší zdravotní karty.
Každý dostává dnes e-recept, a nic se neděje. Každý, kdo má neschopenku, ji má vystavenou elektronicky. A taky se nic neděje.
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale já tam rozdíl vidím a obrovský. Zaměstnavateli sdělím, že jsem byla očkována, a kdy bylo očkování dokončeno, tedy termín očkování v případě jednodávkové vakcíny, nebo termín druhé dávky, v případě dvoudávkové vakcíny. Nic víc nesdělujete. A z toho nelze zjistit nic víc, než to, že jste očkována. Žádnou medikaci z které by bylo možné odvodit onemocnění, kterým trpíte, nesdělujete. Ani neumožňujete zaměstnavateli nahlédnout do vaší zdravotní karty.
Každý dostává dnes e-recept, a nic se neděje. Každý, kdo má neschopenku, ji má vystavenou elektronicky. A taky se nic neděje.
Tak zrovna e-recepty si tedy dost hlídám a znepřístupnila jsem své úložiště e-receptů k nahlížení...ale to je samozřejmě moje věc...
Stran očkování, ano, je tam rozdíl. Ale když to tedy napíšu narovinu, tak stran GDPR se fakt nesmí sdělit ani prd, tak jsem se prostě zeptala, zda má zaměstnavatel právo to po mně chtít vědět...
A nemyslete, mě ta situace také ani trochu netěší - to číslo za včera je poměrně šílené!
napsal(a):
Jo a k PN - již se nesmí sdělovat dg.

fikovnice
napsal(a):
Jo a k PN - již se nesmí sdělovat dg.
Ano, to já vím.

fikovnice
napsal(a):
Tak zrovna e-recepty si tedy dost hlídám a znepřístupnila jsem své úložiště e-receptů k nahlížení...ale to je samozřejmě moje věc...
Stran očkování, ano, je tam rozdíl. Ale když to tedy napíšu narovinu, tak stran GDPR se fakt nesmí sdělit ani prd, tak jsem se prostě zeptala, zda má zaměstnavatel právo to po mně chtít vědět...
A nemyslete, mě ta situace také ani trochu netěší - to číslo za včera je poměrně šílené!
GDPR - když pominu, že je to podle mého názoru pitomost, tak tím, že sdělíte prostý fakt, jestli jste očkovaná, ho určitě neporušíte.
Číslo za včerejšek je opravdu hrozné. Myslím, že se řítíme vstříc dalšímu lockdownu.

fikovnice
napsal(a):
Já to tedy cítím opačně. Podle léků se dá usuzovat i nemoc, podle očkování se o zdravotním stavu nedozvíte vůbec nic.
Edit: Koukám, že jsem zase pozadu, už totéž napsali jiní.
Ale mám tady pro lidi po covidu povzbudivou tabulku. Pochází z jedné tiskoviny Duška.
Odhady na 10k tento týden byly už před dvěma týdny, kdy se začala zvedat exponenciála, takže mě to nepřekvapuje.
Co se týká očkování, tak tam se na GDPR nehraje - viz ofiko aplikace Tečka, kde máte jméno i datum narození a v kdejaký restaraci kde si načtou qr kod, tyhle údaje natáhnou k sobě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.19
fikovnice
napsal(a):
Nakonec jsem učila bez....
Nikdo se mě na nic neptal, nikdo nic neřešil... Asi bych se tím neměla chlubit, ale jak je zde známo, těžký COVID jsem prodělala, není to zas až tak dlouho a věřím, že potenciální přenašeč jsem stejně jako očkovaný.
Večer v sedm hodin jsem byla totálně vyřízená i bez respičirátoru; tímto se skláním před všemi manuálními profesemi, kde náhubek musí mít lidé 8 hod a někteří i 12 hod!
Už chápeš proč mám hysterii když s tím musím běhat na lince. Zatím to jde a mit to nemusíme ale je to o chlup
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.19
Jezis tak je 10tis nobej pozitivnich. Pozitivnich ne nemocnejch. To fakt nekdo hroti jeste? Ale ze detsky cekarny pretejkaj deckama s hnusnejma anginama a virozama nehroti nikdo. Ale hlavme ze je par tis jakozepozitivnich. Boha jeho. Trochu min hysterie.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezis tak je 10tis nobej pozitivnich. Pozitivnich ne nemocnejch. To fakt nekdo hroti jeste? Ale ze detsky cekarny pretejkaj deckama s hnusnejma anginama a virozama nehroti nikdo. Ale hlavme ze je par tis jakozepozitivnich. Boha jeho. Trochu min hysterie.
To nejsou "jakožepozitivní"
Určité procento z nich končí v nemocnici, někteří na hřbitově. A stoupá to hrozně rychle. Dneska skoro 10tis. nových případů, pozitivita testů skoro 30%, takže v reálu je nakažených mnohem víc.

Mě nějak začíná víc děsit nová vláda. Chtěla jsem jako komentovat ta nová nesmyslná, plýtvající ministerstva, když jsme na tom teď tak "dobře" a jaká mafie a zloději se vrátili... ale nemám slov.

Ministr spravedlnosti bude ten, co udělal práva v Plzni za dva roky
To už bylo lepší poskládat z našich psů.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže na virozky se neumíra, zato úmrtí na covid stoupají s dvoutýdenním zpožděním po pozitivních, takže ti co umírají teď, umírají podstatě na počet nakažených co byl před 2 týdny. Jinak by asi počty nakažených byly každému jedno, ale odhaduje se podle nich počet lidí na JIP a počet mrtvých, co nás čeká.

napsal(a):
Ministr spravedlnosti bude ten, co udělal práva v Plzni za dva roky
To už bylo lepší poskládat z našich psů.
Pořád lze ještě doufat, že to nakonec bude spíše Blažek.
Spíše mne trochu děsí pan Válek.

assil
napsal(a):
Jenže na virozky se neumíra, zato úmrtí na covid stoupají s dvoutýdenním zpožděním po pozitivních, takže ti co umírají teď, umírají podstatě na počet nakažených co byl před 2 týdny. Jinak by asi počty nakažených byly každému jedno, ale odhaduje se podle nich počet lidí na JIP a počet mrtvých, co nás čeká.
Já už to vzdávám. Mám dojem, že kdo chtěl pochopit, už dávno pochopil.
Tlak na očkování jen vyhraňuje názory těch, kteří se očkovat nechtějí. Už dávno to není věcná debata.
Osobně jsem pro očkování, případně pro uznávání protilátek po nemoci. A pro testování všech, včetně očkovaných. Až se odstraní tyhle nelogičnosti, možná se vrátíme zpět ke věcným argumentům.
Současný tlak vyvolává jen protitlak a těch pár tisíc lidí, které to k očkování donutí, nás stejně nevytrhne.
napsal(a):
Tlak na očkování jen vyhraňuje názory těch, kteří se očkovat nechtějí. Už dávno to není věcná debata.
Osobně jsem pro očkování, případně pro uznávání protilátek po nemoci. A pro testování všech, včetně očkovaných. Až se odstraní tyhle nelogičnosti, možná se vrátíme zpět ke věcným argumentům.
Současný tlak vyvolává jen protitlak a těch pár tisíc lidí, které to k očkování donutí, nás stejně nevytrhne.
Však už se o tom píše, že je lepší lidi motivovat než trestat, ale než to doputuje k vládě, tak bude po covidu.

napsal(a):
Pořád lze ještě doufat, že to nakonec bude spíše Blažek.
Spíše mne trochu děsí pan Válek.
Já nevím, co je to za pány. A pro zachování si posledního kouska rozumu, co mám, to asi radši zjišťovat nebudu.
Ségra volá a říká, tak co, už sis to rozmyslela, teď už tam nebudeš, ne. A směje se.
Jo. Jenže můj pes nikam nemůže, má hranatou hlavu, a já bez psa nikam nejdu.
Jsem v pasti!

assil
napsal(a):
Však už se o tom píše, že je lepší lidi motivovat než trestat, ale než to doputuje k vládě, tak bude po covidu.
Jde o to, jak motivovat. Jestli tak, jak radila Babišovi opozice, tedy budoucí vláda, motivovat lidi k očkování deseti tisíci korun, tak nesouhlasím. A co by mohlo být víc motivační než peníze?
assil
napsal(a):
Přesně tak. Mrzí mě, že ti kdo to takhle odmávnou, nemyslí na ty co umřou a na zdravotníky, který čeká zase peklo. A pak se třebas dostanou se svou chorůbkou do rukou někoho, kdo už je opotřebovanej, unavenej a budou řvát, že nemají pořádnou péči.

napsal(a):
Jde o to, jak motivovat. Jestli tak, jak radila Babišovi opozice, tedy budoucí vláda, motivovat lidi k očkování deseti tisíci korun, tak nesouhlasím. A co by mohlo být víc motivační než peníze?
A co by mohlo být víc motivační než peníze?
logicka opatreni a prestat lhat o tomhle ockovani ?

lupus4
napsal(a):
evidentně jste se neobtěžovali přečíst to, co jsem sem dával po půlnoci...
jenže to by obvoďáci nesměli "léčit" jen po telefonu...(čest vyjímkám)
účinkující "koktejl" za stovky mil leží ladem...
Jak víte, že jsme to nečetli? O aplikaci protilátek vím, dělá se to i v Brně ve FNUSA. A není to novinka.

assil
napsal(a):
Kdyby jen po covidu, obávám se, že po pár tisícovkách lidí 😢

napsal(a):
A co by mohlo být víc motivační než peníze?
logicka opatreni a prestat lhat o tomhle ockovani ?
A bude to stačit?
Jsem zvědavá na novou vládu.

napsal(a):
Pokud je vyplatí zpětně i těm, 6mil., co už očkovaní jsou, tak klidně 😁
napsal(a):
GDPR - když pominu, že je to podle mého názoru pitomost, tak tím, že sdělíte prostý fakt, jestli jste očkovaná, ho určitě neporušíte.
Číslo za včerejšek je opravdu hrozné. Myslím, že se řítíme vstříc dalšímu lockdownu.
Ano, souhlasím s Vámi, to číslo mě doslova šokovalo!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už chápeš proč mám hysterii když s tím musím běhat na lince. Zatím to jde a mit to nemusíme ale je to o chlup
Ale já Tě chápala celou dobu...a obdivovala, zcela vážně!
Jen si říkám, zda by pro Tebe fakt nebylo lepší se nechat naočkovat...? Ale pořád platí a já pevně doufám, že to tak i zůstane, že to bude každého volba... Ve skrytu duše pevně doufám, racionálno mi ale našeptává, že nakonec bude očkování povinné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nejsem hysterická, fakt ne, ale vím, co si zažila sestřenice na ARO...a věř, že tak jak já obdivuju Tebe, že máš makat s respirátorem dvanáctky, tak přísahám, že jsem obdivovala a zároveň si myslela, že se sestřenice zhroutí z toho náporu na ARO, byla totálně vyřízená.
napsal(a):
"Osobně jsem pro očkování, případně pro uznávání protilátek po nemoci. A pro testování všech, včetně očkovaných."
Toto je důležité... Každý z nás jsme potenciální přenašeči, možná očkovaní jakožto bezpříznakoví i více. A když si přihřeju svoji polívčičku, tak stále nechápu neuznávání prodělání COVIDu. Dnes jsem nad tím přemýšlela, čísla fakt hrozná, ale nějak jsem nikde nezaznamenala počty reinfekcí, potažmo počty hospitalizovaných s reinfekcí. Pravdou je, že jsem čísla nezkoumala nikterak detailně, tak to třeba někde je. Víte to někdo, prosím?
napsal(a):
Jak víte, že jsme to nečetli? O aplikaci protilátek vím, dělá se to i v Brně ve FNUSA. A není to novinka.
a víte počty aplikací ? A víte o někom např. z okresních měst, komu to obvoďák doporučil a "zařídil" ? Já ne...jen čekají, jestli to "ustojí" a když ne - tak ho frknou na ARO a čekaj dál (a tam je na aplikaci už pozdě)...

já vám nevím, no. tady na moravě kovid už tak nějak zmizel. na opatření naprostá většina lidí kašle nebo ho dodržuje jen tak na oko, respirátor pod nosem nebo v ruce. nebo vůbec nic. je to krásné, epidemii považuju za vyhynulou.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Fikovnice
Znám jen jednu osobu očkovanou Janssen vakcínou
Paní 75ler, bez problémů
Mohu se zeptat co se ti na ni nezdálo ?
Děkuji ,klidně do SZ
Jani, výše jsem psala o GBS. Mám pocit, že tento syndrom je uznán EMA jako NÚ právě jen u Janssena; každopádně jsem četla, že např. u Pfizera nebyla nalezena žádná souvislost.
Já právě, když už, tak chtěla jít do Janssena - je jednodávkový mimo jiné. Ale GBS, byť je naprosto raritní, mě děsí. Další pravdou je, že postihuje spíše mladé, takže bych byla už třeba z obliga . Kdyby Tě to zajímalo více, určitě na YT najdeš spoustu videí s tímto syndromem - příběhy dotčených lidí. Popis radši uvádět nebudu ...kdo má zájem, vyhledá si to. Pokud by Tě to jo zajímalo, písni SZ.

lupus4
napsal(a):
a víte počty aplikací ? A víte o někom např. z okresních měst, komu to obvoďák doporučil a "zařídil" ? Já ne...jen čekají, jestli to "ustojí" a když ne - tak ho frknou na ARO a čekaj dál (a tam je na aplikaci už pozdě)...
Já pochybuju, že praktici většinou v předdůchodovým věku a bez PC, kteří povětšinou ordinují tady v pohraničí, o něčem talkovém vůbec vědí.
lupus4
napsal(a):
"...tak ho frknou na ARO a čekaj dál (a tam je na aplikaci už pozdě)..."
Ano, souhlasím, to jsem psala už někde výše, jestli si to vybavuješ...? Aplikace MaB (monoklon. pll.) má smysl spíše ze začátku nemoci; i proto si myslím, že ta zázračná úzdrava taxikáře remdesivirem byla dána ani ne tak tím lékem, jako naprosto komplexní léčbou, kterou mu tehdy na ARO v Praze poskytli... I by mě zajímalo, jak ale dopadly jeho plíce. A vůbec zdravotní stav. Co si vybavuji, byl celkem dlouho na ECMO. No a UPV, v jeho případě samozřejmě invazivní, mu mohla plíce také pořádně poškodit (krom toho pitomýho viru).

lupus4
napsal(a):
Nejsem u zdroje a fakt je mi jedno, jestli a komu praktický lékař aplikaci protilátek doporučil.
napsal(a):
já vám nevím, no. tady na moravě kovid už tak nějak zmizel. na opatření naprostá většina lidí kašle nebo ho dodržuje jen tak na oko, respirátor pod nosem nebo v ruce. nebo vůbec nic. je to krásné, epidemii považuju za vyhynulou.
Kéž byste měla pravdu, ale "Bodlinko" máte info ze špitálů? Já ano. Už před 10 dny se začaly nebezpečně plnit COVID pacienty nemocnice - např. Ústí n. Orlicí, Pardubice...

fikovnice
napsal(a):
Kéž byste měla pravdu, ale "Bodlinko" máte info ze špitálů? Já ano. Už před 10 dny se začaly nebezpečně plnit COVID pacienty nemocnice - např. Ústí n. Orlicí, Pardubice...
info ze špitálu nemám. mám akorát otevřené oči a vidím, že na nějaká opatření se už dávno kašle a od pondělka se na to kašle úplně stejně jako se na to kašlalo předtím, prostě nějaký minitr nebo nějaký epidemiolog nebo kdokoliv si může kecat a nařizovat co chce, tady dolů už to neprobublá.
jo, minulý týden jsem byla v maďarsku a tam dokonce i oficiálně žádné roušky už dávno nevedou.

napsal(a):
Jako vtip dobré!
fikovnice
napsal(a):
"...tak ho frknou na ARO a čekaj dál (a tam je na aplikaci už pozdě)..."
Ano, souhlasím, to jsem psala už někde výše, jestli si to vybavuješ...? Aplikace MaB (monoklon. pll.) má smysl spíše ze začátku nemoci; i proto si myslím, že ta zázračná úzdrava taxikáře remdesivirem byla dána ani ne tak tím lékem, jako naprosto komplexní léčbou, kterou mu tehdy na ARO v Praze poskytli... I by mě zajímalo, jak ale dopadly jeho plíce. A vůbec zdravotní stav. Co si vybavuji, byl celkem dlouho na ECMO. No a UPV, v jeho případě samozřejmě invazivní, mu mohla plíce také pořádně poškodit (krom toho pitomýho viru).
No co já slyšela, tak odpojení od UPV nepřežije půlka pacientů, kdykoliv, nejen teď a ti jsou pak teď taky ve statistikách jako úmrtí na covid.
napsal(a):
info ze špitálu nemám. mám akorát otevřené oči a vidím, že na nějaká opatření se už dávno kašle a od pondělka se na to kašle úplně stejně jako se na to kašlalo předtím, prostě nějaký minitr nebo nějaký epidemiolog nebo kdokoliv si může kecat a nařizovat co chce, tady dolů už to neprobublá.
jo, minulý týden jsem byla v maďarsku a tam dokonce i oficiálně žádné roušky už dávno nevedou.
Jako jo...ale budu nepřesně citovat právě tu árařku sestřenici:"Lidi jsou strašně bezohlední, děsím se další vlny a náporu na ARO!"
Takže za mě - taky mě otravuje milión věcí, nerozumím té pozitivní diskriminaci očkovaných (když se ukázalo, že mohou být přenašeči, že mohou onemocnět, že se mohou ocitnout na JIP či ARO), ale aspoň teda základní ohleduplnost by měla fungovat. A tady mám zas info, že lidi nachrmlaní, s rýmou, atd. normálně chodí do práce a vůbec - ven mezi lidi.
fikovnice
napsal(a):
Jako jo...ale budu nepřesně citovat právě tu árařku sestřenici:"Lidi jsou strašně bezohlední, děsím se další vlny a náporu na ARO!"
Takže za mě - taky mě otravuje milión věcí, nerozumím té pozitivní diskriminaci očkovaných (když se ukázalo, že mohou být přenašeči, že mohou onemocnět, že se mohou ocitnout na JIP či ARO), ale aspoň teda základní ohleduplnost by měla fungovat. A tady mám zas info, že lidi nachrmlaní, s rýmou, atd. normálně chodí do práce a vůbec - ven mezi lidi.
No a to ti zodpovědní s rýmou si alespoň doteď došli na test, aby věděli, že v té práci neroznáší covid a po tom vypečeném nařízení vlády, kdy už se testy nepropácí, na to každý kašle, protože brát to přes doktora, kde spousta lidí nebyla x let, na to se může každej víte co.
assil
napsal(a):
No co já slyšela, tak odpojení od UPV nepřežije půlka pacientů, kdykoliv, nejen teď a ti jsou pak teď taky ve statistikách jako úmrtí na covid.
Tak ono jde samozřejmě o více faktorů: 1) v jakém stavu byly plíce, když byl člověk intubován
2) v jakém stavu byl a je celý organismus (má dotyčný ještě funkční orgánové rezervy?)
3) jak dlouho byl na UPV
4)...
Je mnohdy xy pokusů o odpojení od UPV a dotyčný to neudýchá, ocitne se na UPV znovu, a samozřejmě klesá šance, že se úspěšné odpojení kdy podaří.

fikovnice
napsal(a):
U nás v kanceláři chrchlají teď nejvíc právě očkovaní. Tak nevím, co si o tom mám myslet.
assil
napsal(a):
No a to ti zodpovědní s rýmou si alespoň doteď došli na test, aby věděli, že v té práci neroznáší covid a po tom vypečeném nařízení vlády, kdy už se testy nepropácí, na to každý kašle, protože brát to přes doktora, kde spousta lidí nebyla x let, na to se může každej víte co.
No, jasně, však já to kritizovala. Chodím diskutovat i na jiné weby a tam je vesměs shoda v tomto...
Na stranu druhou, náš zdravotní systém patří celosvětově mezi nejštědřejší a nejvíce solidární.

assil
napsal(a):
Jinak jako motivace si myslím, i podle okolí, že by dost pomohlo ten den dva po očkování nemocenskou za 100% platu.
Klidně. V některých firmách to je. U syna v práci dostali všichni očkovaní 1 den volna. Ale to platí ta firma. Pokud by to měl platit stát, tak by měl ten jeden až dva dny kompenzovat všem zaměstnancům, bez ohledu na to, kdy se nechali očkovat, a ne jen teď těm, kteří s očkováním vyčkávají.
napsal(a):
U nás v kanceláři chrchlají teď nejvíc právě očkovaní. Tak nevím, co si o tom mám myslet.
Když já mám pocit, že někteří berou očkování fakt už jako mantru, tím se nedotýkám nikoho zde...spíš kdybych mohla, hlasovala bych všemi deseti právě i pro testování očkovaných - viz výše. Zatím jsou chráněni, stejně jako jsem byla já - 180 dní od pozitivního testu. Akorát očkovaní jsou zatím protežováni časově neomezeně...

assil
napsal(a):
No a dneska jsem zjistila, že mi přestala fungovat apka Tečka, chtělo to aktualizaci a teď pořád kolečko se točí čeká na instalaci a nic, tak doufám, že místa kde se to má ukazovat, nebudou moc rozšiřovat, bez hospody a podobných míst se obejdu.
To budou jen chvilkové problémy.
To, co naopak zdechlo, je eRouška.
https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/technologie/erouska-deaktivace-aktualizace-trasovani_2111011953_ban

fikovnice
napsal(a):
Každopádně nevím, pokolikáté to sem už píšu: Mám pocit, že v tuto chvíli by měla být promořena už naprostá majorita lidí v ČR. Takže spíš se to vyvine tak, že promořenost nebude tou zásadní věcí v problému kontroly epidemie.
Tohle mě už taky mockrát napadlo - přes 6 mil je očkovaných, spousta lidí už covid prodělala, tak kde se ta čísla pořád berou?

napsal(a):
Tohle mě už taky mockrát napadlo - přes 6 mil je očkovaných, spousta lidí už covid prodělala, tak kde se ta čísla pořád berou?
tak jestli do toho počítají i všechny ty děti, co teďka otestovali ve školách a objevili jako pozitivní i přesto, že jim nic není....
už se přece prokázalo, že jakákoliv imunita není sterilizační.

napsal(a):
tak jestli do toho počítají i všechny ty děti, co teďka otestovali ve školách a objevili jako pozitivní i přesto, že jim nic není....
už se přece prokázalo, že jakákoliv imunita není sterilizační.
Zrovna na naší škole byli pozitivní v řádu jednotek. Já vím, to není statistika.

Motiace VZP : Každému nově oočkovanému vydají poukaz na vitaminy za 500,--. Chovají se jako O2. To poskytuje výhody taky jen novým uživatelům.
A k té imunitě po prodělání : Po většině prodělaných infekčních chorob ( spalničky, příušnice, spála.....) zůstávala imunita doživotní - více méně. Když se ještě neočkovalo a spála se neléčila antibiotiky.
Proč po Covidu ne ?
A na vás chytré : Jak je to se zmiňovanou buněčnou imunitou? Měří ji někdo ?

napsal(a):
Motiace VZP : Každému nově oočkovanému vydají poukaz na vitaminy za 500,--. Chovají se jako O2. To poskytuje výhody taky jen novým uživatelům.
A k té imunitě po prodělání : Po většině prodělaných infekčních chorob ( spalničky, příušnice, spála.....) zůstávala imunita doživotní - více méně. Když se ještě neočkovalo a spála se neléčila antibiotiky.
Proč po Covidu ne ?
každá nemoc je v tomhle jiná. ono vlastně těch nemocí, které můžete opravdu prodělat jen jednou a pak je imunita, je vlastně dost málo, spíš menšina.

napsal(a):
Proč po Covidu ne ?
OT : Dneska jsem se ptala kolegyně v práci, co si chodí měřit protilátky....hradí pojištovna ministerstva vnitra...asi 3x
ona prodělala kovid před rokem, protilátky jí klesají, je na druhém odběru krve, v jakých jednotkách a co měří mi nebyla schopna říct, jen že měla 45, teď má 40.¨
Její manžel prodělal kovid a nechal se naočkovat on má 400 něčeho. Její protilátky prý stačí, ale kdyby měla 15, to už ne....
Jdu se podívat jestli to VZP nehradí taky...

napsal(a):
Já myslím, že se ty skupiny výrazně překrývají. Hodně lidí, co covid prodělalo, je současně i očkovaných, takže se to nedá počítat 6 milionů + 2 miliony.
Pořád je dost dospělých bez jakékoli ochrany, k tomu neočkované děti a lidi s vyprchanou imunitou... Tak 3-4 miliony to hodí.

napsal(a):
OT : Dneska jsem se ptala kolegyně v práci, co si chodí měřit protilátky....hradí pojištovna ministerstva vnitra...asi 3x
ona prodělala kovid před rokem, protilátky jí klesají, je na druhém odběru krve, v jakých jednotkách a co měří mi nebyla schopna říct, jen že měla 45, teď má 40.¨
Její manžel prodělal kovid a nechal se naočkovat on má 400 něčeho. Její protilátky prý stačí, ale kdyby měla 15, to už ne....
To není až tak pravda. ZPMV to hradí jen v případě, že se pojištěnec přihlásil na měření protilátek už na jaře, kdy pojišťovna vyhlásila Studii Covid-19. Teď od 1. října právě probíhají ty 3. odběry. Dodatečně se už ale nelze přihlásit.
https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/bonusy-na-prevenci/testovani-protilatek-studie-covid-19

napsal(a):
Hraniční hodnotu 15AU/ml zmiňovala fikovnice u metody, kterou se nechala testovat ona, tak by mohla vědět, co je to za test.
fikovnice
napsal(a):
Každopádně nevím, pokolikáté to sem už píšu: Mám pocit, že v tuto chvíli by měla být promořena už naprostá majorita lidí v ČR. Takže spíš se to vyvine tak, že promořenost nebude tou zásadní věcí v problému kontroly epidemie.
Řekla bych, že imunita z prodělané nemoci a očkování klesá.
Kdo byl očkovány hned z jara nebo prodělal covid před půl rokem/rokem, už té imunity mít moc nebude a může se nakazit znovu.
Takže jak tu někdo psal nebude to 6+2... Ale sotva půlka.
Moje kamarádka měla už covid po druhé. (Přesně po třech měsících)
Nyní má její syn (11let) a průběh celkem nehezký... Jde na testy ve čtvrtek, tak snad do třetice bude ušetřena

napsal(a):
To není až tak pravda. ZPMV to hradí jen v případě, že se pojištěnec přihlásil na měření protilátek už na jaře, kdy pojišťovna vyhlásila Studii Covid-19. Teď od 1. října právě probíhají ty 3. odběry. Dodatečně se už ale nelze přihlásit.
https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/bonusy-na-prevenci/testovani-protilatek-studie-covid-19
Tak asi teda kecá? , proč by se nemohla přihlásit na jaře? jezdí na to do výzkumného ústavu...asi půjde na třetí odběr co nevidět , přišla na to řeč jen mimochodem na konci směny...

napsal(a):
Proč po Covidu ne ?
VZP osloví neočkované 65+, nabízí příspěvek 500 korun za dokončenou vakcinaci
https://www.vzp.cz/o-nas/aktuality/vzp-oslovi-neockovane-65-nabizi-prispevek-500-korun-za-dokoncenou-vakcinaci
Vám vypadlo v citaci to podstatné, 65+, tedy věk nejvíce ohrožené skupiny. Psalo se tu o motivaci k očkování, když nějaká přijde, hned je to považováno za manýry prodejce. Achjo.
Koronáč je nový, všichni se učí za pochodu. Pokud není zdravotní kontraindikace, nechte se, prosím, očkovat. Odhlédněte od debilní strategie vlády, od "musu", myslete na své zdraví. Na zdravotníky v nemocnicích, které čekají zase perné chvíle. Neplňme nemocnice víc, než je nutné. Jo, zním jak Hujer, ale takhle to cítím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22
napsal(a):
https://www.vzp.cz/o-nas/aktuality/vzp-oslovi-neockovane-65-nabizi-prispevek-500-korun-za-dokoncenou-vakcinaci
Vám vypadlo v citaci to podstatné, 65+, tedy věk nejvíce ohrožené skupiny. Psalo se tu o motivaci k očkování, když nějaká přijde, hned je to považováno za manýry prodejce. Achjo.
Koronáč je nový, všichni se učí za pochodu. Pokud není zdravotní kontraindikace, nechte se, prosím, očkovat. Odhlédněte od debilní strategie vlády, od "musu", myslete na své zdraví. Na zdravotníky v nemocnicích, které čekají zase perné chvíle. Neplňme nemocnice víc, než je nutné. Jo, zním jak Hujer, ale takhle to cítím.
Diky ale ne. Vis co se mnou udela vakcína za 5 let? Ne. Zaručís mi že po očkování nebudu mit hnusný následky? Ne. Zabrání to tomu abych covid chytla? Ne. Abych ho šířila? Ne. Zaručíš že i očkovaná neskončím na JIP? Ne.
Takže nevidím jediný ani ten nejmenší důvod proč to do sebe nechat píchat. Oslov mě s tím nejdřív za 5, 10 let a pak to můžeme probrat znova.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Diky ale ne. Vis co se mnou udela vakcína za 5 let? Ne. Zaručís mi že po očkování nebudu mit hnusný následky? Ne. Zabrání to tomu abych covid chytla? Ne. Abych ho šířila? Ne. Zaručíš že i očkovaná neskončím na JIP? Ne.
Takže nevidím jediný ani ten nejmenší důvod proč to do sebe nechat píchat. Oslov mě s tím nejdřív za 5, 10 let a pak to můžeme probrat znova.
Víš, co s tebou udělá covid infekce za 5 let? Ne. Zaručí ti prodělání covidu hnusný následky? Možná ano, zejména long covid následky. Zabrání ti prodělání covidu, abys ho znovu nechytla? Ne. Abys ho nešířila? Ne. Zaručíš, že jako neočkovaná neskončíš na JIP? Ty třeba ano nebo ne, starší lidé velmi pravděpodobně.
Takže nevidím jediný, ani ten nejmenší důvod, proč lidi nenabádat k tomu, aby se nechali naočkovat. Nepřemlouvám, jen nabádám.
napsal(a):
Hraniční hodnotu 15AU/ml zmiňovala fikovnice u metody, kterou se nechala testovat ona, tak by mohla vědět, co je to za test.
Ano, tuším, že takto to mám uvedené ve výsledkovém listu já.
Kopíruji z jejich webovek metodiku stanovení protilátek:
"Jedná se o detekci pomocí plně automatické metody sendvičové ELFA (Enzyme Linked Fluorescent Assay) technologií vyvinutou francouzskou společností bioMérieux, která je proslulá nejpřesnějším testem pro detekci HIV na světě, který také v našich laboratořích provádíme."
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Řekla bych, že imunita z prodělané nemoci a očkování klesá.
Kdo byl očkovány hned z jara nebo prodělal covid před půl rokem/rokem, už té imunity mít moc nebude a může se nakazit znovu.
Takže jak tu někdo psal nebude to 6+2... Ale sotva půlka.
Moje kamarádka měla už covid po druhé. (Přesně po třech měsících)
Nyní má její syn (11let) a průběh celkem nehezký... Jde na testy ve čtvrtek, tak snad do třetice bude ušetřena
Ano, to Ti plně věřím...
Jen by mě fakt zajímala ta čísla pro srovnání, tj. reinfekce COVIDu (příznaková) vs. COVID (příznakový) po vakcinaci, event. i srovnání s ohledem na hospitalizaci.
napsal(a):
Milá "Plako" ,
ráda bych s Vámi souhlasila...a rozhodně nejsem žádný militantní popírač či antivaxer. Vždyť jsem opravdu bojovala o život. Ale třeba mně bylo skutečně očkování nedoporučeno a stále nejsem přesvědčena o tom, že ti, co nemoc prodělali, by se očkovat měli. Respektive, možná za rok, za rok a půl...? Dle titru protilátek...? I když ty zdaleka nejsou vše; ostatně někdo výše zmiňoval buněčnou imunitu.
Každopádně militantní názory ať už jedné či druhé skupiny odmítám. Je však pravdou, že nechat se očkovat jen proto, aby člověk nebyl diskriminován, pro mě znamená, že je něco špatně.
Stran ochrany zdravotnictví a lékařů, sester, a dalšího personálu s Vámi plně souhlasím! Jenže - na JIP a ARO už jsou v nemalém procentu zastoupeni i očkovaní; teď někdy se cca vyrovnal poměr lidí přijímaných do nemocnic dokonce v neprospěch očkovaných. Stále se snažím dohledat nějakou "pravdu" o vakcínách. Ale je mi jasné, že nějaké hlubší analýzy vezmou více času.
A pokud mohu napsat za sebe svůj názor, tak jsem se nad Vaším apelem zamyslela...neříkám, že jsem se rozhodla tak či onak...ale i proto, že si Vás vážím, tak beru Váš příspěvek vážně!

René by neočkoval
3. 11. 2021 8:00:00
Kdysi jsem seděl v učebně a poslouchal přednášku, nevím už, čeho se týkala, ale pamatuji si od profesora jednu zásadní informaci. Týkala se výšky těla primátů ve skupině.
Ukazuje se jako evolučně výhodnější, když ve skupině primátů jsou jedinci od nejmenší výšky až po největší. Pokud odhlédnu od toho, že v naší lidské skupině primátů mají u samiček lepší šance především primáti vyšší, princip hypotézy je založen na předpokladu, že existují různé činnosti, které musí skupina obstarat, a na některé jsou vhodnější malé postavy (třeba vlézt do nějaké díry a něco z ní vytáhnout) a na jiné zase větší (třeba umlátit nepřítele kamenem).
Nechci ani boha, ani evoluci nějak chybně personifikovat a vkládat záměr do míst, kde se věci prostě jen náhodně dějí. Ale nedá mi to jinak než říci: za tímto účelem nám příroda nadělila 2 šroubovice DNA, na každý protein našeho těla máme 2 různé alely genů, které zaručují různost a redundanci (tedy jakési zálohové možnosti) pro případ nějaké chyby, ale i šanci na „nové řešení“ v případě, že se podmínky našeho okolí změní a je potřeba začít se na změnu adaptovat.
Tak jako výška, která se dá hezky změřit jedním číslem, je i náš imunitní systém, který bohužel jedním číslem zase změřit nelze, zakódován v mnoha genech různě poházených na různých chromozomech. Říká se tomu polymorfismus. Každý má unikátně nastavený svůj systém – asi jako když vysypete koš lega na hromadu a každý z těch stejných kostiček postaví zcela jinou stavbičku. A žádná stavba není dobře, žádná není špatně. Prostě záleží na tom, jak si viry, bakterie, houby, priony a vnitřní mutace vymyslí svoji unikátní mozaiku a my se útoku buď ubráníme, nebo taky ne. Princip je ale krásný: neexistuje universální útok, který nás dostane úplně všechny, a dostat nás všechny vyžaduje takové množství různých útoků, že to už je snad snazší hacknout bitcoin.
No a tím máme jako druh víceméně garantováno přežití, tedy si můžeme oddechnout.
Vedle toho ale každé individuum má taky garantovánu smrt, to je zase druhá konstanta.
Onehdy jsem procházel Krkonoše kolem luční boudy. Podél horské cesty se povalovaly haldy na hromadu naházených vykácených borovicí kleč. Mé srdce ekologa krvácelo, kdo jen tohle zvěrstvo mohl povolit? Jenomže na cedulkách se dočtete, co jsou nejnovější vědecké poznatky v oboru. Abyste tomu rozuměli, před nějakými sto lety, když se v Krkonoších provozovalo takzvané budní hospodářství (od slova „bouda“), naši předci přišli na to, že je z nějakého důvodu strašně prima vysazovat kleč. Tak ji vysadili. A ona tam teď roste, no bóže. Nechci domýšlet, jak strašlivě by ochranáři před deseti lety ztrestali delikventa, který by si odskočil mimo stezku vyčurat se a po cestě by ohnul větvičku kleče. Asi by ho někde ve sklepeních vrchlabského zámku tři týdny mlátili gumovými hadicemi do žeber a ledvin. Minimálně.
Ale věda je věda. Ta se nezakecá. Nynější poznatky přišly na to, že kleč je sice okay, ale místo 40 procent mozaiky zabírá 70 procent, a tím pádem bere prostor jiným krásným kytičkám, třeba arnice. A je to natolik katastrofální, že je potřeba poslat do hor bandičku ochranářů, kteří vyřezávají kleč hlava nehlava. Nejsem odborník na kleč. Nechci zpochybňovat závěry o arnice. Jen – mi kácení připadlo brutální, i když demonstrovat kvůli němu nepůjdu. Ale konstatuji, že se neustále mění paradigma: Kleč ano, kleč ne. Máslo ano, máslo ne. Rostlinné tuky ano, rostlinné tuky ne. Hlavně hned sunary a nekojit, proboha kojit co nejvíc a co nejdéle. Přimíchávání biopaliv ano, přimíchávání biopaliv ne. Na vše je nějaký závěr vědecké studie, která byla kvalitně zpracována. Jen bohužel ta následující stejně kvalitní studie přijde na to, co ta předchozí opomněla.
I v medicíně byly aféry. Každý známe případ Thalidomid a fokomelie. Kdo ne, za domácí úkol si vygoogluje. Nechci hledat viníky. Chci jen říci, že byť máme nejmodernější techniku a vědce a university, nikdy jsme v podstatě neopustili Platónovu jeskyni a realitu vždy tak nějak odhadujeme podle pozorování. Měříme neměřitelné. Jako třeba imunitu pomocí nějakých surogatových parametrů (hladiny protilátek).
Než řeknu, co dál řeknu, zdůrazním, že jeden autor tohoto textu je lékař očkovaný dvěma vakcínami proti covidu firmy Pfizer. Reakci na očkovací látku neměl téměř žádnou, od té doby prodělal 2 těžší virózy, po jejich původci a názvu nepátral. Čich má dodnes slabý, což mu umožnuje celkem bez problémů operovat hodně shnilé věci. Jako lékař nikdy nezpochybňoval princip očkování a považuje všechny antivaxery, zejména pak z řad lékařů, za pomýlence. Spoluautor tohoto textu je taktéž očkovaný dvěma vakcínami proti covidu firmy Pfizer. Reakci na očkovací látku také prakticky nezaznamenal, před očkováním i po něm prodělal jakousi virózu spojenou s dočasnou ztrátou čichu, její název se nikterak neobtěžoval zjistit.
Mediální mainstream hlásá: V České Republice je nevětší procento odmítačů! Musíme lidi donutit, vyšikanovat! Musíme ty blázny potrestat...!
Vědci „ví“. Politici napíší zákon. A pak už policie jedná tvrdě a razantně. „Víme“, co je dobře. „Víme“, co se sluší a patří. Chyby jsou vyloučeny. Radši zastřelte pár odmítačů, zachráníte lidstvo!
Pilně pročítám diskuze pod těmito články. Snažím se vstřebat argumenty odmítačů i vynucovačů očkování. A s úžasem shledávám, jak za rok stoupá kvalita těchto diskuzí. Lidé si už tolik nenadávají do všelikých zvířat a pohlavních orgánů. Místo toho srovnávají čísla, diskutují metodické chyby. Jako třeba to, že když očkované netestujeme, pak kohorta očkovaných vypadá zdánlivě zdravěji. Dokonce srovnávají populace, všímají si, že Island, Izrael a Portugalsko sice mají vyšší proočkovanost, ale přitom nemají nižší morbiditu. A dál a dál tito diskutéři přicházejí k novým tématům, úhlům pohledu a zajímavým srovnáním.
Je mi jasné, že establishment to nehorázně rozčiluje. Je to přeci jasná věc, že vláda má patent na pravdu. Náš zpívající recyklovaný ministr zdravotnictví klanící se všemocnému holdingu, který nemá jiné zadání než vymačkat zisk ze střetu zájmů, je ten nejpovolanější, kdo by měl tvořit pravidla v epidemiologicky neobvyklé situaci. Ostatní jsou jen dezinformátoři.
Jenomže my už víme, že diversita je v principu k přežití dobře. Už víme, že jak lidstvo, tak vědci, klopýtáme od chyby k chybě, abychom nakonec spíše empirií než vědou zjistili, jak věci mají být, aby fungovaly. Takže...
...opravdu musíme proočkovat všechny? Podle matematických modelů epidemiologů, kteří „spočítali“ kolektivní imunitu? Nejsou to náhodou ty stejné modely, které modelují oteplování planety, ale snad ještě nikdy se netrefily? Proč nikdo nediskutuje o tom, že virus mutuje, ale vakcína zůstává stejná? Chřipka taky mutuje, ale vakcína se každý rok mění. Jsou protilátky vůbec nosičem imunity? Proč nyní zakládáme svou víru ve vakcíny na protilátkách, když celá epidemie přeci začala rétorikou těch stejných vědců, že covid je ten nejvíc nejhorší virus, protože prodělaná nemoc a z ní vyplývající protilátky nejsou garancí ničeho a nechrání nás před reinfekcí? Proč před pár měsíci vědci tvrdili, že druhá infekce může být dokonce horší, protože slavná cytokinová bouře? Proč jsou dneska protilátky vyplývající z vakcíny zase okay, a kdo se nenechá očkovat, je zločinec? A to, že virus nelze vymýtit, na tom se shodneme, nebo ne?
Koneckonců víme, že na JIP jsou s těžkým průběhem převážně ti neočkovaní, takže fanatičtí etatisté lobující za povinné očkování by si mohli mnout ruce: nechtěli vakcínu, nechť si chcípnou...
Nemám s tím vlastně žádný problém; neočkovaní na sebe berou dobrovolně nějaké riziko, že budou mít těžší průběh, stejně tak jako očkovaní na sebe dobrovolně berou nějaké riziko komplikací očkování. Mne osobně připadá situace, kdy se národ rozdělí do skupin podle svého uvážení, jako super. Jeden se víc bojí toho, druhý onoho. Jeden riskuje komplikace z nemoci, druhý riskuje komplikace z očkování. Budeme alespoň moci mezi oběma skupinami měřit, srovnávat, porovnávat a přemýšlet. A třeba nám budoucnost vyjeví nějaký opominutý fakt. Tak jako třeba s tou borovicí klečí - že jsme to mysleli dobře, ale funguje to trochu jinak.
Celý tento vymáhající, nutící a trestající systém je odporný. Tak nějak typicky státně odporný. Diskutovat nebudeme, přikazovat budeme, mlátit lidi taky. Každého, kdo bude chtít odpovědi na nezodpovězené otázky, označíme na dezinformátora a budeme na něj plivat.
I rasové zákony byly založeny na nějakém pseudovědeckém poznání, avšak ono pseudovědecké pozadí je neučinilo méně zrůdnými. Chci patřit do národa, který přemýšlí. A pokud se rozhodne k nějakému kroku, bude to po vlastním uvážení a hlavně dobrovolně. Jsem vlastně na Čechy zase trochu hrdý. Patřím do národa skeptiků, odmítačů, bručounů; do národa, který si chce fakta ověřovat a diskutovat nad metodickými chybami. A hlavně do národa, který nebaští vládě všechny nesmysly tak, jak nám je jako hromádku srovnaných koblížků předkládá.
V tuto chvíli autoři textu nevědí, kde je pravda. Jen vědí, že rozmanitost není špatně nikdy. Že jako lidstvo na koronavirus nevymřeme a že se ho nezbavíme (a diletantů ve vládě asi také ne).
Autoři tohoto textu pouze odmítají frenetická řešení ode zdi ke zdi, jako vysazovat a poté kácet kleč, nebo nutit lidem očkování, kterému lidé na základě celkem racionálních argumentů nevěří.
Oba autoři tohoto textu mají již od začátku pandemie nepříjemný pocit v břiše, že vládní opatření mají na svědomí více životů, než si kdo dokáže připustit, a že nucené očkování je koncentrované zlo, byť proti očkování jako takovému nic nenamítají.
Národe, bdi, národe, čti, národe, přemýšlej a národe, pochybuj. Jsme post-descartovská kultura, která se nenechá převálcovat tupým centralismem. Češi, bravo.
Autoři textu jsou prim. MUDr. Martin Vavruša a Markéta Šichtařová.

Kdysi jsem považovala paní Šichtařovou za rozumnou ženu. Do té doby, dokud nezačala rodit doma.

napsal(a):
Tak asi teda kecá? , proč by se nemohla přihlásit na jaře? jezdí na to do výzkumného ústavu...asi půjde na třetí odběr co nevidět , přišla na to řeč jen mimochodem na konci směny...
Myslela jsem to tak, že ona možná v tom programu už je, ale další lidi se do něj už nemůžou přihlásit, ne, že kecá. Proto jsem psala, že to není až tak docela pravda, že ZPMV ty odběry proplácí. A i tak je neproplácí podle těch informací, co jsou v tom odkazu, celé.
Informace pro zdejší osazenstvo, kdyby to třeba chtěl někdo využít.

fikovnice
napsal(a):
Milá "Plako" ,
ráda bych s Vámi souhlasila...a rozhodně nejsem žádný militantní popírač či antivaxer. Vždyť jsem opravdu bojovala o život. Ale třeba mně bylo skutečně očkování nedoporučeno a stále nejsem přesvědčena o tom, že ti, co nemoc prodělali, by se očkovat měli. Respektive, možná za rok, za rok a půl...? Dle titru protilátek...? I když ty zdaleka nejsou vše; ostatně někdo výše zmiňoval buněčnou imunitu.
Každopádně militantní názory ať už jedné či druhé skupiny odmítám. Je však pravdou, že nechat se očkovat jen proto, aby člověk nebyl diskriminován, pro mě znamená, že je něco špatně.
Stran ochrany zdravotnictví a lékařů, sester, a dalšího personálu s Vámi plně souhlasím! Jenže - na JIP a ARO už jsou v nemalém procentu zastoupeni i očkovaní; teď někdy se cca vyrovnal poměr lidí přijímaných do nemocnic dokonce v neprospěch očkovaných. Stále se snažím dohledat nějakou "pravdu" o vakcínách. Ale je mi jasné, že nějaké hlubší analýzy vezmou více času.
A pokud mohu napsat za sebe svůj názor, tak jsem se nad Vaším apelem zamyslela...neříkám, že jsem se rozhodla tak či onak...ale i proto, že si Vás vážím, tak beru Váš příspěvek vážně!
Mám to stejně. Sháním informace o vakcíně, která by byla nejšetrnější nebo jak to nazvat, když bych si ji opravdu musela nechat píchnout. A to z toho důvodu, že teď musím jezdit do práce, homeoffice nám byl zrušen, a jezdím převážně MHD. Kdybychom seděli doma, tak do toho rozhodně nepůjdu teď, ale až na jaře nejdřív, už z těch důvodů, které uvádí leithian. Vyjde to prostě nastejno, akorát u vakcíny to budu vědět nabeton, že ty nežádoucí účinky přijdou a budu se na ně moct připravit. A teď teda kterou?

napsal(a):
Já vzdychám nad tím, že nabídne jen těm, v podstatě popíračům, lajdákům......Prostě novým klientům. 65+ už měli mít dávno 2 dávky za sebou. Proč neodmění ty zodpovědné ( poslušné ), kteří se zaregistrovali podle pořadníku a podle pořadníku jsou podle svého svědomí a odpovědnosti očkovaní. Přesně jako např. O2. Nabídne odměnu novým klientům.

Reakce na Kotys :
Je to sepsané moc hezky, hezky se to čte, ale
I v medicíně byly aféry. Každý známe případ Thalidomid a fokomelie. Kdo ne, za domácí úkol si vygoogluje. Nechci hledat viníky. Chci jen říci, že byť máme nejmodernější techniku a vědce a university, nikdy jsme v podstatě neopustili Platónovu jeskyni a realitu vždy tak nějak odhadujeme podle pozorování. Měříme neměřitelné. Jako třeba imunitu pomocí nějakých surogatových parametrů (hladiny protilátek).
Bohužel, když do něčeho vstoupí peníze, mamon, už se nedá věřit ničemu !
( Viz v současné době vysílané, v minulosti odhalené, aféry "Největší lži historie" )

fikovnice
napsal(a):
Ano, to Ti plně věřím...
Jen by mě fakt zajímala ta čísla pro srovnání, tj. reinfekce COVIDu (příznaková) vs. COVID (příznakový) po vakcinaci, event. i srovnání s ohledem na hospitalizaci.
Tvé přání jest mi rozkazem😁
https://mobile.twitter.com/home

rapotacka11
napsal(a):
Je to příspěvek k zamyšlení.
Je mi jedno, kdo to psal.
A navíc se tam píše, že oba autoři jsou očkovaní, jen se tedy hlouběji zamýšlejí nad tím, co se teď ve společnosti děje. Nechápu teda, co na tom může někomu vadit. Asi odlišný názor.....

napsal(a):
Tvé přání jest mi rozkazem😁
https://mobile.twitter.com/home
@fikovnice
Chybný odkaz, tady fungující:
https://twitter.com/dostalondrej/status/1455910951509762052?s=20

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vojtech-situace-je-vazna-i-pristi-vlada-chce-prosazovat-ockovani-179519?utm_source=stream&utm_medium=banner_selfpromo_dynamicky&utm_campaign=zpravy_dynamicky&utm_content=stream_leaderboard
Nestačím se divit, že ještě je možné pořádat akce pro více než 1000 lidí. Kdo těch 1000 lidí zkontroluje? Důsledně? Že potvrzení o očkování je jeho a ne babičky? A jestli i ten očkovaný není inekční ?
A na Vánoce zavřou i obchody a budeme smět 100 m od domu ?

100 m ano, ale jen se psem, jinak doma! :-)
Prosimvás, nezavírejte, můj účet už je skoro zavřený :-)
GAELLE
napsal(a):
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Prus-r-Vakciny-Tohle-malokdo-cekal-Nemocnice-se-plni-co-ty-studie-Radni-CTK-klade-otazky-neni-sama-682365
Pokud to tak je,pak bohužel očkování nadělá jen více paseky než užitku.
Zbytečně oslabené imunity,možné mutace.
Půl roku ochrany je velmi málo na to, aby se nerozjel kolotoč znovu.
A nejsem si jistá, že lidi půjdou ochotně co půl roku na přeočkování
V jiném příspěvku píšou , že ten ,kdo prodělá covid v nemocnici už nekončí.
Takže cesta bude stejně v tom, prodělat si covid a tím si vytvořit svoji imunitu a pak se možná jednou epidemie zkrotí a az pak covidu bude ta viróza ...
A pokud jsou dostupné léky , začít léčit v počátku a ne nechat člověka doma do "poslední minuty", kdy už pak může být na zahájení léčby pozdě...¯\(°_o)/¯

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Takže cesta bude stejně v tom, prodělat si covid a tím si vytvořit svoji imunitu a pak se možná jednou epidemie zkrotí a az pak covidu bude ta viróza ...
A pokud jsou dostupné léky , začít léčit v počátku a ne nechat člověka doma do "poslední minuty", kdy už pak může být na zahájení léčby pozdě...¯\(°_o)/¯
Ano, zdá se, že prodělání nemoci je lepší ochranou, než očkování. Ale současně platí, že je to mnohem rizikovější cesta, než nechat se naočkovat.
Chcete-li neprůstřelnou imunitu, nechte se naočkovat a pak se nabídněte jako dobrovolník na covidové oddělení. Opět jich bude třeba. Pomůžete a jako bonus si naboostrujete imunitu až do nebes.😉
napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lide-kteri-uz-jednou-meli-covid-v-nemocnicich-temer-nejsou-179480#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=M5auNqtNj37-202111040619&dop_id=179480&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Víš, přece jen mě trochu děsí, že já měla tu hnusnou britskou mutaci...opravdu průběh šílený. A teď řádí Delta, takže já fakt netuším, jak moc jsem chráněná proti této mutaci a dalším, o nichž jsem přesvědčena, že v budoucnu přijdou.

Doporučuji k pobavení, aneb práce hygieny v praxi. Kocourkov hadr😁😂
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/blog-a-kdo-nechce-na-test-napise-cestne-prohlaseni-179550#dop_ab_variant=655301&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=C5yQ4VxBuq7-202111041219&dop_id=14122774&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
napsal(a):
René by neočkoval
3. 11. 2021 8:00:00
Kdysi jsem seděl v učebně a poslouchal přednášku, nevím už, čeho se týkala, ale pamatuji si od profesora jednu zásadní informaci. Týkala se výšky těla primátů ve skupině.
Ukazuje se jako evolučně výhodnější, když ve skupině primátů jsou jedinci od nejmenší výšky až po největší. Pokud odhlédnu od toho, že v naší lidské skupině primátů mají u samiček lepší šance především primáti vyšší, princip hypotézy je založen na předpokladu, že existují různé činnosti, které musí skupina obstarat, a na některé jsou vhodnější malé postavy (třeba vlézt do nějaké díry a něco z ní vytáhnout) a na jiné zase větší (třeba umlátit nepřítele kamenem).
Nechci ani boha, ani evoluci nějak chybně personifikovat a vkládat záměr do míst, kde se věci prostě jen náhodně dějí. Ale nedá mi to jinak než říci: za tímto účelem nám příroda nadělila 2 šroubovice DNA, na každý protein našeho těla máme 2 různé alely genů, které zaručují různost a redundanci (tedy jakési zálohové možnosti) pro případ nějaké chyby, ale i šanci na „nové řešení“ v případě, že se podmínky našeho okolí změní a je potřeba začít se na změnu adaptovat.
Tak jako výška, která se dá hezky změřit jedním číslem, je i náš imunitní systém, který bohužel jedním číslem zase změřit nelze, zakódován v mnoha genech různě poházených na různých chromozomech. Říká se tomu polymorfismus. Každý má unikátně nastavený svůj systém – asi jako když vysypete koš lega na hromadu a každý z těch stejných kostiček postaví zcela jinou stavbičku. A žádná stavba není dobře, žádná není špatně. Prostě záleží na tom, jak si viry, bakterie, houby, priony a vnitřní mutace vymyslí svoji unikátní mozaiku a my se útoku buď ubráníme, nebo taky ne. Princip je ale krásný: neexistuje universální útok, který nás dostane úplně všechny, a dostat nás všechny vyžaduje takové množství různých útoků, že to už je snad snazší hacknout bitcoin.
No a tím máme jako druh víceméně garantováno přežití, tedy si můžeme oddechnout.
Vedle toho ale každé individuum má taky garantovánu smrt, to je zase druhá konstanta.
Onehdy jsem procházel Krkonoše kolem luční boudy. Podél horské cesty se povalovaly haldy na hromadu naházených vykácených borovicí kleč. Mé srdce ekologa krvácelo, kdo jen tohle zvěrstvo mohl povolit? Jenomže na cedulkách se dočtete, co jsou nejnovější vědecké poznatky v oboru. Abyste tomu rozuměli, před nějakými sto lety, když se v Krkonoších provozovalo takzvané budní hospodářství (od slova „bouda“), naši předci přišli na to, že je z nějakého důvodu strašně prima vysazovat kleč. Tak ji vysadili. A ona tam teď roste, no bóže. Nechci domýšlet, jak strašlivě by ochranáři před deseti lety ztrestali delikventa, který by si odskočil mimo stezku vyčurat se a po cestě by ohnul větvičku kleče. Asi by ho někde ve sklepeních vrchlabského zámku tři týdny mlátili gumovými hadicemi do žeber a ledvin. Minimálně.
Ale věda je věda. Ta se nezakecá. Nynější poznatky přišly na to, že kleč je sice okay, ale místo 40 procent mozaiky zabírá 70 procent, a tím pádem bere prostor jiným krásným kytičkám, třeba arnice. A je to natolik katastrofální, že je potřeba poslat do hor bandičku ochranářů, kteří vyřezávají kleč hlava nehlava. Nejsem odborník na kleč. Nechci zpochybňovat závěry o arnice. Jen – mi kácení připadlo brutální, i když demonstrovat kvůli němu nepůjdu. Ale konstatuji, že se neustále mění paradigma: Kleč ano, kleč ne. Máslo ano, máslo ne. Rostlinné tuky ano, rostlinné tuky ne. Hlavně hned sunary a nekojit, proboha kojit co nejvíc a co nejdéle. Přimíchávání biopaliv ano, přimíchávání biopaliv ne. Na vše je nějaký závěr vědecké studie, která byla kvalitně zpracována. Jen bohužel ta následující stejně kvalitní studie přijde na to, co ta předchozí opomněla.
Než řeknu, co dál řeknu, zdůrazním, že jeden autor tohoto textu je lékař očkovaný dvěma vakcínami proti covidu firmy Pfizer. Reakci na očkovací látku neměl téměř žádnou, od té doby prodělal 2 těžší virózy, po jejich původci a názvu nepátral. Čich má dodnes slabý, což mu umožnuje celkem bez problémů operovat hodně shnilé věci. Jako lékař nikdy nezpochybňoval princip očkování a považuje všechny antivaxery, zejména pak z řad lékařů, za pomýlence. Spoluautor tohoto textu je taktéž očkovaný dvěma vakcínami proti covidu firmy Pfizer. Reakci na očkovací látku také prakticky nezaznamenal, před očkováním i po něm prodělal jakousi virózu spojenou s dočasnou ztrátou čichu, její název se nikterak neobtěžoval zjistit.
Mediální mainstream hlásá: V České Republice je nevětší procento odmítačů! Musíme lidi donutit, vyšikanovat! Musíme ty blázny potrestat...!
Vědci „ví“. Politici napíší zákon. A pak už policie jedná tvrdě a razantně. „Víme“, co je dobře. „Víme“, co se sluší a patří. Chyby jsou vyloučeny. Radši zastřelte pár odmítačů, zachráníte lidstvo!
Pilně pročítám diskuze pod těmito články. Snažím se vstřebat argumenty odmítačů i vynucovačů očkování. A s úžasem shledávám, jak za rok stoupá kvalita těchto diskuzí. Lidé si už tolik nenadávají do všelikých zvířat a pohlavních orgánů. Místo toho srovnávají čísla, diskutují metodické chyby. Jako třeba to, že když očkované netestujeme, pak kohorta očkovaných vypadá zdánlivě zdravěji. Dokonce srovnávají populace, všímají si, že Island, Izrael a Portugalsko sice mají vyšší proočkovanost, ale přitom nemají nižší morbiditu. A dál a dál tito diskutéři přicházejí k novým tématům, úhlům pohledu a zajímavým srovnáním.
Je mi jasné, že establishment to nehorázně rozčiluje. Je to přeci jasná věc, že vláda má patent na pravdu. Náš zpívající recyklovaný ministr zdravotnictví klanící se všemocnému holdingu, který nemá jiné zadání než vymačkat zisk ze střetu zájmů, je ten nejpovolanější, kdo by měl tvořit pravidla v epidemiologicky neobvyklé situaci. Ostatní jsou jen dezinformátoři.
Jenomže my už víme, že diversita je v principu k přežití dobře. Už víme, že jak lidstvo, tak vědci, klopýtáme od chyby k chybě, abychom nakonec spíše empirií než vědou zjistili, jak věci mají být, aby fungovaly. Takže...
...opravdu musíme proočkovat všechny? Podle matematických modelů epidemiologů, kteří „spočítali“ kolektivní imunitu? Nejsou to náhodou ty stejné modely, které modelují oteplování planety, ale snad ještě nikdy se netrefily? Proč nikdo nediskutuje o tom, že virus mutuje, ale vakcína zůstává stejná? Chřipka taky mutuje, ale vakcína se každý rok mění. Jsou protilátky vůbec nosičem imunity? Proč nyní zakládáme svou víru ve vakcíny na protilátkách, když celá epidemie přeci začala rétorikou těch stejných vědců, že covid je ten nejvíc nejhorší virus, protože prodělaná nemoc a z ní vyplývající protilátky nejsou garancí ničeho a nechrání nás před reinfekcí? Proč před pár měsíci vědci tvrdili, že druhá infekce může být dokonce horší, protože slavná cytokinová bouře? Proč jsou dneska protilátky vyplývající z vakcíny zase okay, a kdo se nenechá očkovat, je zločinec? A to, že virus nelze vymýtit, na tom se shodneme, nebo ne?
Koneckonců víme, že na JIP jsou s těžkým průběhem převážně ti neočkovaní, takže fanatičtí etatisté lobující za povinné očkování by si mohli mnout ruce: nechtěli vakcínu, nechť si chcípnou...
Nemám s tím vlastně žádný problém; neočkovaní na sebe berou dobrovolně nějaké riziko, že budou mít těžší průběh, stejně tak jako očkovaní na sebe dobrovolně berou nějaké riziko komplikací očkování. Mne osobně připadá situace, kdy se národ rozdělí do skupin podle svého uvážení, jako super. Jeden se víc bojí toho, druhý onoho. Jeden riskuje komplikace z nemoci, druhý riskuje komplikace z očkování. Budeme alespoň moci mezi oběma skupinami měřit, srovnávat, porovnávat a přemýšlet. A třeba nám budoucnost vyjeví nějaký opominutý fakt. Tak jako třeba s tou borovicí klečí - že jsme to mysleli dobře, ale funguje to trochu jinak.
Celý tento vymáhající, nutící a trestající systém je odporný. Tak nějak typicky státně odporný. Diskutovat nebudeme, přikazovat budeme, mlátit lidi taky. Každého, kdo bude chtít odpovědi na nezodpovězené otázky, označíme na dezinformátora a budeme na něj plivat.
I rasové zákony byly založeny na nějakém pseudovědeckém poznání, avšak ono pseudovědecké pozadí je neučinilo méně zrůdnými. Chci patřit do národa, který přemýšlí. A pokud se rozhodne k nějakému kroku, bude to po vlastním uvážení a hlavně dobrovolně. Jsem vlastně na Čechy zase trochu hrdý. Patřím do národa skeptiků, odmítačů, bručounů; do národa, který si chce fakta ověřovat a diskutovat nad metodickými chybami. A hlavně do národa, který nebaští vládě všechny nesmysly tak, jak nám je jako hromádku srovnaných koblížků předkládá.
V tuto chvíli autoři textu nevědí, kde je pravda. Jen vědí, že rozmanitost není špatně nikdy. Že jako lidstvo na koronavirus nevymřeme a že se ho nezbavíme (a diletantů ve vládě asi také ne).
Autoři tohoto textu pouze odmítají frenetická řešení ode zdi ke zdi, jako vysazovat a poté kácet kleč, nebo nutit lidem očkování, kterému lidé na základě celkem racionálních argumentů nevěří.
Oba autoři tohoto textu mají již od začátku pandemie nepříjemný pocit v břiše, že vládní opatření mají na svědomí více životů, než si kdo dokáže připustit, a že nucené očkování je koncentrované zlo, byť proti očkování jako takovému nic nenamítají.
Národe, bdi, národe, čti, národe, přemýšlej a národe, pochybuj. Jsme post-descartovská kultura, která se nenechá převálcovat tupým centralismem. Češi, bravo.
Autoři textu jsou prim. MUDr. Martin Vavruša a Markéta Šichtařová.
To je z blogu iDNESu? Tam píše Šichtařová často. Jen mě zajímá, pokud to není někde výše uvedeno, odkud článek je. Děkuji.
napsal(a):
Doporučuji k pobavení, aneb práce hygieny v praxi. Kocourkov hadr😁😂
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/blog-a-kdo-nechce-na-test-napise-cestne-prohlaseni-179550#dop_ab_variant=655301&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=C5yQ4VxBuq7-202111041219&dop_id=14122774&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Něco pozitivního se tam ale najde - a nemyslím výsledky testů - alébrž to, že autorka článku to má v hlavě srovnaný a je ohleduplná natolik, aby neohrozila zbytečně ostatní, přemýšlí logicky a logicky i koná i když nemusí. To by mě zajímalo, jak velký procento lidí s tímhle přístupem v naší republice najdeme.

fikovnice
napsal(a):
To je z blogu iDNESu? Tam píše Šichtařová často. Jen mě zajímá, pokud to není někde výše uvedeno, odkud článek je. Děkuji.

tady se píše, že za ta čísla asi úplně školáci nemohou
"Příští týden se do testování zapojí 31 z celkem 77 okresů, poslední kolo je zatím naplánované na 15. listopadu. Vláda čelila kritice za to, že okresy mezi testované zařazuje s velkým zpožděním. Po polovině listopadu plánují hygienici podle Svrčinové testovat spíše jen žáky, kteří mají symptomy, a to především metodou PCR."
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/17-z-21-falesne-pozitivnich-zaci-se-po-testovani-vraci-do-lavic-179586

Pokračování příběhu té nakažené rodiny. Dítě už je OK, dědeček stále pokašlává, matka horečky a spol., ale zvládá to doma, otec... začnu pozitivně: ještě žije
Je nadále v umělém spánku, ventilovaný, na dialýze (nefungují ledviny), na inzulínu (nefunguje slinivka), bez nohy (fatální trombotizace a amputace), v kritickém stavu.
Netuším, jestli je ještě nějaká šance, že se z toho vyhrabe, pokud ano, kvalita života dost mizerná.
Prosím vás lidi, kdo zatím váháte a covid jste neprodělali, jděte se očkovat. Pro vás samotné a taky pro vaše blízké, trpí tím celá rodina, nejen ten jedinec, co nevyužil šance na mírnější průběh. Je to strašné takhle zblízka😟
napsal(a):
Pokračování příběhu té nakažené rodiny. Dítě už je OK, dědeček stále pokašlává, matka horečky a spol., ale zvládá to doma, otec... začnu pozitivně: ještě žije
Je nadále v umělém spánku, ventilovaný, na dialýze (nefungují ledviny), na inzulínu (nefunguje slinivka), bez nohy (fatální trombotizace a amputace), v kritickém stavu.
Netuším, jestli je ještě nějaká šance, že se z toho vyhrabe, pokud ano, kvalita života dost mizerná.
Prosím vás lidi, kdo zatím váháte a covid jste neprodělali, jděte se očkovat. Pro vás samotné a taky pro vaše blízké, trpí tím celá rodina, nejen ten jedinec, co nevyužil šance na mírnější průběh. Je to strašné takhle zblízka😟
To je strašný...
Prosím Tě, kolik že mu je let?
A co komorbidity?
napsal(a):
Pokud má ale MOS (multiorgánové selhávání), dle toho, jak to popisuješ...tak to prognosticky nevidím dobře. Otázka je, co je pro něj teď vlastně to "dobře"...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.19
napsal(a):
Promiň ale ne. Ne dokud nebudu mit záruky že mi vakcína nepos ere život este vic. Kdybyste videla jak někdo pomalu umírá po bouracce budete lidi nutit ať neřídí? Těžko. Je to hnusné, je to smutné, není to možná fér ale takhle to prostě funguje.
napsal(a):
Přesto všechno - ono fakt ani očkování nemusí zabránit takto těžkému průběhu. Nechci snižovat ani Tvůj apel, stejně jako "Plaky". Ale je to vše...no, divné. Já dnes byla u zubaře. Ptala jsem se, zda třeba nebude někdy v budoucnu chtít potvrzení o očkování. Řekl mi, že rozhodně ne a že on sám očkovaný není, vakcína nevytvoří slizniční imunitu (mimo jiné). Mně řekl, že nechápe proč bych na očkování šla, když jsem nemoc prodělala. A o sobě prohlásil, že jsem u něj byla v křesle 3,5 hod v den, kdy jsem pak v noci dostala ty čtyřicítky a násled. den byla pozitivně testovaná... Má neuvěřitelnýho pamatováka! A že nic ode mě tehdy nechytil...a já byla už infekční až běda!
Jinak mně už asi solidně hrabe - v noci na pondělí se mi zdálo, že byly zachyceny ČTYŘI pozitivní případy a já se v tom snu rozčilovala, že je to proto, že už nejsou testy hrazené... Jestli mi korona poleze i do snů, tak potěšpánbůh...
napsal(a):
Btw, ale Ty jsi COVID prodělala, nebo se pletu? Určitě někdo u vás v rodině... A ještě jste se nechali očkovat?

napsal(a):
Jak byl léčen, než se dostal do nemocnice?

fikovnice
napsal(a):
Pokud má ale MOS (multiorgánové selhávání), dle toho, jak to popisuješ...tak to prognosticky nevidím dobře. Otázka je, co je pro něj teď vlastně to "dobře"...
Já mám taky dojem, že to spěje spíš ke konci
Je mu 51, měl dlouhodobě něco s krví, ale nevím přesně co.

napsal(a):
Jak byl léčen, než se dostal do nemocnice?
Před hospitalizací jen symptomatická léčba, do nemocnice ho přijali 4. den nemoci pro neustupující 40 horečky, tam už snad nasadili vše, co bylo třeba. Po pár dnech na normálním pokoji rychlý sešup, JIP, ventilace, po 3 dnech na JIP ta amputace a další...
Teď je cca 13. den od nástupu prvních příznaků.

napsal(a):
Hrozné... a přitom se stačilo nechat očkovat a pravděpodobnost, že onemocní se sníží, a když už k tomu dojde, měl by mnohem vyšší šanci na přežití bez následků, či vůbec přežití.
Ale pořád jsou mezi námi nesmrtelní, že?

fikovnice
napsal(a):
Btw, ale Ty jsi COVID prodělala, nebo se pletu? Určitě někdo u vás v rodině... A ještě jste se nechali očkovat?
U nás to měla jen dcera, včas jsme ji izolovali, takže jsme to od ní nikdo nechytil. U ní spoléhám na protilátky, kterých má zatím dle testu víc, než dost. Zbytek rodiny jsme očkovaní Pfizerem a výhledově plánujeme i booster. Nepoženeme se na něj ale hned úderem 6. měsíce po 2. dávce a necháme si předtím zjistit protilátky.

fikovnice
napsal(a):
V mém blízkém okolí jsou lidé různého věku, kteří covid prodělali na podzim 2020. Někdo s mírným průběhem, někdo až s těžkým (2-3 týdny v nemocnici, kyslík, ventilace, ale i dialýza). Všichni se nechali naočkovat, mají za sebou 2 dávky Pfizer. Vedlejší účinky, jak říkali, byly nesrovnatelné v porovnání s proděláním choroby. Za dva až tři dny byli v pořádku. Očkovali se proto, že měli strach z delty, už to nechtějí znovu zažít.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Promiň ale ne. Ne dokud nebudu mit záruky že mi vakcína nepos ere život este vic. Kdybyste videla jak někdo pomalu umírá po bouracce budete lidi nutit ať neřídí? Těžko. Je to hnusné, je to smutné, není to možná fér ale takhle to prostě funguje.
roušku ne, očkování ne.............. chudáci ti zdravotníci - to vám je jedno? Pokud ti, kteří to takhle vidí, že tohle ne, támhle to ne, tůhleto taky ne........... pak budou v tichosti přijímat co, že nastaly u nich nějaký komplikace a zdravotníci, kteří už jedou z nouzovky, jim nedají to, co by si představovali a ani nad tím nepípnou, aby si postěžovali, že se jim nedostává adekvátní péče a že naše zdravotnictví stojí za starou bačkoru.......tak pak jo - každýho volba. Ale u nás to takkhle není. Každej chytrej a když pak skončí v rukou zdravotníků, který už nemají kde brát, tak zase nadává, že se mu nedostává adekvátní péče.
Zrzavci
napsal(a):
roušku ne, očkování ne.............. chudáci ti zdravotníci - to vám je jedno? Pokud ti, kteří to takhle vidí, že tohle ne, támhle to ne, tůhleto taky ne........... pak budou v tichosti přijímat co, že nastaly u nich nějaký komplikace a zdravotníci, kteří už jedou z nouzovky, jim nedají to, co by si představovali a ani nad tím nepípnou, aby si postěžovali, že se jim nedostává adekvátní péče a že naše zdravotnictví stojí za starou bačkoru.......tak pak jo - každýho volba. Ale u nás to takkhle není. Každej chytrej a když pak skončí v rukou zdravotníků, který už nemají kde brát, tak zase nadává, že se mu nedostává adekvátní péče.
Z úterních 242 nově hospitalizovaných byla více než polovina přijatých pacientů očkovaná (128).
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Prus-r-Vakciny-Tohle-malokdo-cekal-Nemocnice-se-plni-co-ty-studie-Radni-CTK-klade-otazky-neni-sama-682365
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Z úterních 242 nově hospitalizovaných byla více než polovina přijatých pacientů očkovaná (128).
Rozo - ano, protože očkovaných je víc, než těch neočkovaných, tak je to logický. Nikdo nepsal po těch prvních výkřicích, že vakcína je 100% . A čím víc bude naočkovaných - kterým už padá účinnost vakcíny, tím víc jich bude i v nemocnicích.
Já nikoho nenutím, je mi to jedno, ať si každý dělá svoje- podotknu, že já jsem očkovaná i když jsem do toho nechtěla původně jít, ale to, co to - mozkově - udělalo s mojí kolegyní, tak to jako fakt nechci, mozek nedám, mám jen jeden a potřebuju ho - jen mě hodně štve že všichni řvou a vykřikujou a nikdo nebere ohled na ostatní - na ty staříky, na zdravotníky, na ty co se opravdu nemůžou očkovat..... pokud se nebudu chtít očkovat, budu o to víc osobně úzkostlivě dodržovat to, abych nikoho neohrozila, protože ta nemoc je s prominutím srá*č, kdy nikdo neví, jakou kartu si vytáhne.

v podstatě jsem dostala odpověď na svojí otázku, jak to míní udělat s lidskými vakcínami, když slepičí vakcíny dávám každých šest neděl a déle mi nedrží.
jsou už k dispozici krásná data. nad 50% účinnost proti příznakům - ne proti nákaze, to už ani nikdo nepředstírá, že někdy mělo - mají ty vakcíny asi 200 dní. prostě ten graf ochrany je rychle nahoru a pak dost rychle dolů.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Skupina očkovaných je větší, než neočkovaných. Už jsem to tu jednou propočítávala, co to znamená v reálu.
Toto úterý se poprvé a víceméně náhodou stalo, že bylo k hospitalizaci přijato o chlup víc očkovaných.
V celkových počtech hospitalizací to ale tak není.

Moc mě mrzí, jak se to tady zvrtává.....
Přestože já očkovaná jsem, přestože si já osobně myslím, že mi k očkování k něčemu je a nebojím se, co mi vakcína způsobí za pět nebo deset let, přestože často s leithian nesouhlasím a asi celkově není názorově můj šálek kávy, tak musím říct, že v něčem jsem stejná.
Pokud bych se nechtěla očkovat, pokud bych viděla ve vakcíně riziko, pokud bych měla názor "raději covid, než do sebe nechat napíchat něco, co nevím, co mi způsobí za pět, za deset let", pokud si řeknu, že jsem covidové vlny přežila neočkovaná a nenakazila se, tak jakýkoliv tlak na to, abych změnila názor, že očkování má smysl a co víc, že se chovám defakto nezodpovědně, když se nenechám očkovat....všechno tohle by mě teda zabejčilo ještě víc.
A to opravdu říkám resp. píšu, jako člověk, co už obrazně stříhá metr, kdy se bude moci registrovat na třetí dávku.
Prosím, věřte, že přesvědčování o správnosti očkování je u (a teď se omlouvám za tento výraz, moc se mi nelíbí, ale nemůžu najít výstižnější) odpíračů očkování opravdu kontraproduktivní.
Myslím a teď nemám na mysli konkrétně leithian, ale spíš obecně...pokud jsem odpůrce očkování, tak mě osobně by mohlo přesvědčit pouze to, že a teď opravdu sci-fi příklad...půlka mojí rodiny a nebo známžch očkovaná a všichni v poho, max rýmička a druhá půlka neočkovan a všichni na JIP a nebo umrlci.....no tak to bych si asi řekla, že na tom očkování něco je.

Sardullah, co se zvrtává? Podle mě se zde diskutuje slušně, každý má na současnou situaci svůj názor. O správnosti očkováni nikoho nepřesvědčuji, když si zakejhám jak potrefená husa, jen se snažím nerozhodné lidi pobídnout, aby se naočkovat nechali. Hádat se zde s antivaxery nehodlám.
Zrzavci
napsal(a):
Rozo - ano, protože očkovaných je víc, než těch neočkovaných, tak je to logický. Nikdo nepsal po těch prvních výkřicích, že vakcína je 100% . A čím víc bude naočkovaných - kterým už padá účinnost vakcíny, tím víc jich bude i v nemocnicích.
Já nikoho nenutím, je mi to jedno, ať si každý dělá svoje- podotknu, že já jsem očkovaná i když jsem do toho nechtěla původně jít, ale to, co to - mozkově - udělalo s mojí kolegyní, tak to jako fakt nechci, mozek nedám, mám jen jeden a potřebuju ho - jen mě hodně štve že všichni řvou a vykřikujou a nikdo nebere ohled na ostatní - na ty staříky, na zdravotníky, na ty co se opravdu nemůžou očkovat..... pokud se nebudu chtít očkovat, budu o to víc osobně úzkostlivě dodržovat to, abych nikoho neohrozila, protože ta nemoc je s prominutím srá*č, kdy nikdo neví, jakou kartu si vytáhne.
Pro mě to logicky není.
Bohužel většina věcí ,která se o vakcíne povídala se ukazuje , že neplatí.
Ať už jde o účinnost, o dobu trvání ochrany, přenosu - chápu to, protože to nikdo logicky vědět nemůže. Ale mrzí mě, že uznat to, je problém. Chápu i to, že nic svetoborne lepšího tu není .
Tim, že je víc a víc očkovaných bych čekala.,že se nemocnice logicky víc plnit nebudou . A ne , že logicky budou.
A pozor ...mám tátu v domově důchodců, osobně opravdu hodně dbám na ochranu . V životě bych si tam netrajdala bez respiratoru ,jako očkování ,kteří vykřikuji jsem očkovány. Pritom se už ví, že přenášet to mohou . A já si dělám 2x týdně test,což mé očkováne okolí ani nenapadne...
Je mi to taky jedno , ale pro mě je logičtější se chránit respirátorem, nelezt zbytečně do kolektivu, udělat si 2x tydne test, a pokud se necítim dobře sedět doma.
Vyhodilo se x milionů za erousku ,místo aby se proplácelo testování,které efekt má, lidi se ponechávají doma bez řádné pomoci,když už se ví , že lék by za včasu pomoct mohl.
Očkování se nemusi testovat, nemusí do karantény ani izolace ,když už se ví, že mohou být také nakažliví, ví se , že očkování funguje cca půl roku , ale stejně se uznava i delší dobu jako ochrana, ví se,že ten kdo si covid prodělal má lepší ochranu ,než očkovány ,ale protilátky se neuznávají ...
Myslím, že zodpovědný neockovany je bezpečnější pro okolí než nezodpovědný neockovany ... Bohužel
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Pro mě to logicky není.
Bohužel většina věcí ,která se o vakcíne povídala se ukazuje , že neplatí.
Ať už jde o účinnost, o dobu trvání ochrany, přenosu - chápu to, protože to nikdo logicky vědět nemůže. Ale mrzí mě, že uznat to, je problém. Chápu i to, že nic svetoborne lepšího tu není .
Tim, že je víc a víc očkovaných bych čekala.,že se nemocnice logicky víc plnit nebudou . A ne , že logicky budou.
A pozor ...mám tátu v domově důchodců, osobně opravdu hodně dbám na ochranu . V životě bych si tam netrajdala bez respiratoru ,jako očkování ,kteří vykřikuji jsem očkovány. Pritom se už ví, že přenášet to mohou . A já si dělám 2x týdně test,což mé očkováne okolí ani nenapadne...
Je mi to taky jedno , ale pro mě je logičtější se chránit respirátorem, nelezt zbytečně do kolektivu, udělat si 2x tydne test, a pokud se necítim dobře sedět doma.
Vyhodilo se x milionů za erousku ,místo aby se proplácelo testování,které efekt má, lidi se ponechávají doma bez řádné pomoci,když už se ví , že lék by za včasu pomoct mohl.
Očkování se nemusi testovat, nemusí do karantény ani izolace ,když už se ví, že mohou být také nakažliví, ví se , že očkování funguje cca půl roku , ale stejně se uznava i delší dobu jako ochrana, ví se,že ten kdo si covid prodělal má lepší ochranu ,než očkovány ,ale protilátky se neuznávají ...
Myslím, že zodpovědný neockovany je bezpečnější pro okolí než nezodpovědný neockovany ... Bohužel
Rozo - ale ano, je to - teda podle mě - vše o zodpovědném přístupu k věci. Mám ve svém okolí i neočkované kamarády a nějak to nesoudím. Já soudí
Bo
m to, jak se k tomu každý jednotlivec postaví. Jsem očkovaná, nicméně dodržuju vše standardně, protože jsem si vědoma toho, že můžu někoho nakazit.
Od začátku tvrdím - dky tomu, že jedna z mých blízkých osob-kamarádek - prodělala obr hroznou operaci, kdy musela na nařízení lékařů nosit roušku, že ten hadr na hubě svůj smysl má. Ne že keci já chrámím tebe, ty mě, ale něco před hubou chrání především mou maličkost.
VAšemi poslednímu heslu v příspěvku rozuímk že není mnoho, kdo do to dodržuje.

napsal(a):
v podstatě jsem dostala odpověď na svojí otázku, jak to míní udělat s lidskými vakcínami, když slepičí vakcíny dávám každých šest neděl a déle mi nedrží.
jsou už k dispozici krásná data. nad 50% účinnost proti příznakům - ne proti nákaze, to už ani nikdo nepředstírá, že někdy mělo - mají ty vakcíny asi 200 dní. prostě ten graf ochrany je rychle nahoru a pak dost rychle dolů.
OT: a to ty slepice každých 6 neděl chytáte po klecích? pár vitamínových injekcí( říkali že to jsou vitamíny) jsme jako žáci při naskladňování nosnic taky schytali...jestli ruka nebo slepičí stehno...flaška elixíru pro slípky v kapse veta byla veliká...
A já rozhodně nejsem proti očkování, .
Ale jsem pro očkování, které mi dává smysl.
Na jaře jsem nedočkavě na něj čekala. Ale to co bylo pro mne důležité, chránit slabé a nemocné, se ukázalo, že vakcína neumí. Pak jsem aspoň myslela,že když se naočkují přispějí ke kolektivní imunitě, ani to není k ničemu.
Teď se ukazuje ,že čím víc očkovaných, tím víc jich je "logicky " v nemocnici ???
Byla jsem vždy pohorsena nad Bodlinkou a leihtan , :-) ale teď jim dávám za pravdu.
Bohužel, mrzí mě to . Ale myslím, že covid stejně všichni prodělame ,aby se s ním dalo žít a každý si vytvoříme svoji imunitu .

napsal(a):
Přestože já očkovaná jsem, přestože si já osobně myslím, že mi k očkování k něčemu je a nebojím se, co mi vakcína způsobí za pět nebo deset let, přestože často s leithian nesouhlasím a asi celkově není názorově můj šálek kávy, tak musím říct, že v něčem jsem stejná.
Pokud bych se nechtěla očkovat, pokud bych viděla ve vakcíně riziko, pokud bych měla názor "raději covid, než do sebe nechat napíchat něco, co nevím, co mi způsobí za pět, za deset let", pokud si řeknu, že jsem covidové vlny přežila neočkovaná a nenakazila se, tak jakýkoliv tlak na to, abych změnila názor, že očkování má smysl a co víc, že se chovám defakto nezodpovědně, když se nenechám očkovat....všechno tohle by mě teda zabejčilo ještě víc.
A to opravdu říkám resp. píšu, jako člověk, co už obrazně stříhá metr, kdy se bude moci registrovat na třetí dávku.
Prosím, věřte, že přesvědčování o správnosti očkování je u (a teď se omlouvám za tento výraz, moc se mi nelíbí, ale nemůžu najít výstižnější) odpíračů očkování opravdu kontraproduktivní.
Myslím a teď nemám na mysli konkrétně leithian, ale spíš obecně...pokud jsem odpůrce očkování, tak mě osobně by mohlo přesvědčit pouze to, že a teď opravdu sci-fi příklad...půlka mojí rodiny a nebo známžch očkovaná a všichni v poho, max rýmička a druhá půlka neočkovan a všichni na JIP a nebo umrlci.....no tak to bych si asi řekla, že na tom očkování něco je.
Ale jak k tomu přijdou ti zdravotníci, kterým se plní covidová, znovu rychle zřizovaná, oddělení? Jak k tomu přijdou ti, jejichž plánovaná operace se kvůli tomu odloží? Dokud nebyly vakcíny, tak se nedalo nic dělat, ale teď, když je vakcín na výběr, je odmítání očkování tak nějak sobecké... Taky nemám ráda nátlak, ale jak tedy přimět lidi k cčkování,?
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Na jaře jsem nedočkavě na něj čekala. Ale to co bylo pro mne důležité, chránit slabé a nemocné, se ukázalo, že vakcína neumí. Pak jsem aspoň myslela,že když se naočkují přispějí ke kolektivní imunitě, ani to není k ničemu.
Teď se ukazuje ,že čím víc očkovaných, tím víc jich je "logicky " v nemocnici ???
Byla jsem vždy pohorsena nad Bodlinkou a leihtan , :-) ale teď jim dávám za pravdu.
Bohužel, mrzí mě to . Ale myslím, že covid stejně všichni prodělame ,aby se s ním dalo žít a každý si vytvoříme svoji imunitu .
proděláme, to bez pochyb.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
...Teď se ukazuje ,že čím víc očkovaných, tím víc jich je "logicky " v nemocnici ???...
Tak ještě jednou. Očkování neposkytuje 100% ochranu před nakažením ani hospitalizací. Snižuje riziko nakažení deltou asi 3x a riziko těžkého průběhu asi 10x.
Pokud by byli očkováni úplně všichni a řádila nám tu delta, 100% nakažených i všichni hospitalizovaní by byli očkovaní, protože nikdo bez vakcinace by tu nebyl.
Ale těch lidí v nemocnici by bylo násobně méně, než kdyby tentýž virus proběhl imunologicky naivní populací.
V tom je přínos vakcinace, ono to funguje, i když kvůli nakažlivější mutaci o něco méně, než jsme si přáli.

Nevím, co je na tom pravdy, konspirace, polopravdy i lži plní internet. Jednou, třeba za 50 let, se objeví pořad : Největší lži historie - Coronavirus ??? ( Jestli za 50 let ještě bude komu promítat )
Jak mi to přišlo, tak jsem to zkopírovala :
Převzato z Technikus News: Vydržte do konce roku !!!
Nucené očkování Corona:
Podmíněné schválení platí jeden rok a lze je každoročně obnovovat. Všechny vakcíny proti COVID-19 schválené v EU a tedy v Německu získaly podmíněné schválení (k 23. dubnu 2021). Platnost schválení vyprší v prosinci 2021 a lednu 2022. Protože žádný výrobce podmíněně schválených vakcín nepodal novou žádost, vakcíny již od prosince 2021 / ledna 2022 nesmí být použity - musí být zničeny.
Z toho plyne obrovský tlak na dříve neočkovanou a neoprávněnou a nezákonnou očkovací kampaň pro děti a mládež.
Proč si myslíte, že výrobci nepožádali o další schválení podmíněně schválených používaných vakcín? Protože pravděpodobně nedostanou žádné další (podmíněné) schválení kvůli nesčetným vedlejším účinkům a vysokému počtu úmrtí!
https://ec.europa.eu/.../community.../html/index_en.htm
Na této webové stránce jsou očkovací látky proti COVID-19 uvedeny na začátku seznamu. Tyto přímé odkazy vás zavedou na web EMA. Zde si můžete přečíst, která vakcína byla schválena a kdy.
Zde si také můžete přečíst vedlejší účinky udělené výrobci, např. Moderna - podmíněné schválení: 06.01.2021, BioNTech - podmíněné schválení: 21.12.2020, AstraZeneca - podmíněné schválení: 29.01.2021.
V BioNTech by dvanáctiměsíční období znamenalo, že tento produkt již od 22. prosince 2021 nebude možné používat. Na webových stránkách EMA nevidím, že existuje nové podmíněné schválení této vakcíny.
Pokud jde o toto téma, jsem obzvláště překvapen, že velmi dobří investigativní novináři se tohoto mimořádně důležitého tématu nedotýkají.
To je také důvod, proč Spahn a Wieler „točí kolem“.
Žádná z podmíněně schválených vakcín nesmí být použita po uplynutí doby schválení (12 měsíců od data schválení). Rychle zde tedy rozdejte milion dávek vakcíny a vyvíjejte enormní tlak na vlastní populaci. Protože vše, co je pak ještě na skladě, musí být po uplynutí doby schválení zničeno.

napsal(a):
OT: a to ty slepice každých 6 neděl chytáte po klecích? pár vitamínových injekcí( říkali že to jsou vitamíny) jsme jako žáci při naskladňování nosnic taky schytali...jestli ruka nebo slepičí stehno...flaška elixíru pro slípky v kapse veta byla veliká...
ne, dostávají živou vakcínu do napájecí vody.

napsal(a):
Já mám taky dojem, že to spěje spíš ke konci
Je mu 51, měl dlouhodobě něco s krví, ale nevím přesně co.
Dlouhodobě něco s krví..., to by mohlo vysvětlovat tak těžký průběh. Ale je to smutné a tragické, uznávám.

napsal(a):
Mě to mrzí taky. Jen proto, že se zajímám, co to udělá s mým zdravím, jsem hned odmítač a antivaxer. A opravdu takovým označovaním se docílí jen toho, že většina těch lidí se zabejčí a očkovat se nenechají.
Pokud mě někdo logicky přesvědčí, budu o tom uvažovat. Ale potřebuju vědět, že mě ta vakcína neskolí. Což tady nikdo nezaručuje.
ir.ma píše, že očkování snižuje riziko nakažení deltou asi 3x a riziko těžkého průběhu asi 10x.....jsou na to nějaké studie nebo jak si to můžu ověřit?
Proč jste se nechali očkovat zrovna Pfizerem? Nebo máte někdo i jinou vakcínu a z jakého důvodu?

napsal(a):
Ale jak k tomu přijdou ti zdravotníci, kterým se plní covidová, znovu rychle zřizovaná, oddělení? Jak k tomu přijdou ti, jejichž plánovaná operace se kvůli tomu odloží? Dokud nebyly vakcíny, tak se nedalo nic dělat, ale teď, když je vakcín na výběr, je odmítání očkování tak nějak sobecké... Taky nemám ráda nátlak, ale jak tedy přimět lidi k cčkování,?
Tohle já nerozporuju, sama mám dost známých, kteří pracují v nemocnicích a vím, jak to bylo těžké, jak jsem každému, kdo se vlastně s covidem pořádně nesetkal, jakože rýmečka, chčipečka, běžte dělat dobrovolníka do nemocnice a třeba změníte názor. Můj kolega z práce, tam v lockdownu pracoval, taky pak teprve viděl, jak to vypadá v reálu.
Ale upřímně si myslím, že prostě argumenty typu, aby dotyčný nebyl sobecký a nechal se naočkovat, že to prostě není cesta, že to nikoho nepřesvědčí.
Upřímně si teď myslím, že teď už jsou všichni, kdo chtěli, očkovaní. Tím, že se zpoplatnily testy a zkrátila platnost jsme "přinutili" další skupinu obyvatelstva, aby se očkovat nechali.
A jak donutit ty ostatní?? Jak je přinutit k "dobrovolnému" očkování?? No buď po dobrém, někdo slyší na peníze, možná na nějaké volno v práci, prostě na nějaký benefit a nebo po zlém někomu musíte zkomplikovat život tak, že mu nakonec, pokud chce normálně žít, nic nezbude.
Další možností je nařídit to povinně, samozřejmě pro ty lidi, co se očkovat mohou a za neuposlechnutí napařit pořádnou pokutu. No nevím, jestli je toto realizovatelné.
Tlak na neočkované stoupá a přijde mi, že čím je větší, tak tím víc k tomu mají lidi odpor.

mě by přesvědčily prokazatelné přínosy, ale ty pro společnost, jakože nějaké vymýcení viru, neexistují a pro mě osobně to imho nemá smysl, když mě nenakazil nebo aspoň příznakově nenakazil žádný z těch lidí, co jsme spolu byli v kontaktu celé jaro, prosím, delta, challenge accepted. nejsem ani stará, ani tlustá, ani nemám žádné chronické nemoci, takže se toho prostě nebojím a považuju snížení rizika hospitalizace za něco, co mě prostě neláká.
a ten tlak, ano. s takovou se nepůjdu naočkovat z principu.

napsal(a):
Tohle já nerozporuju, sama mám dost známých, kteří pracují v nemocnicích a vím, jak to bylo těžké, jak jsem každému, kdo se vlastně s covidem pořádně nesetkal, jakože rýmečka, chčipečka, běžte dělat dobrovolníka do nemocnice a třeba změníte názor. Můj kolega z práce, tam v lockdownu pracoval, taky pak teprve viděl, jak to vypadá v reálu.
Ale upřímně si myslím, že prostě argumenty typu, aby dotyčný nebyl sobecký a nechal se naočkovat, že to prostě není cesta, že to nikoho nepřesvědčí.
Upřímně si teď myslím, že teď už jsou všichni, kdo chtěli, očkovaní. Tím, že se zpoplatnily testy a zkrátila platnost jsme "přinutili" další skupinu obyvatelstva, aby se očkovat nechali.
A jak donutit ty ostatní?? Jak je přinutit k "dobrovolnému" očkování?? No buď po dobrém, někdo slyší na peníze, možná na nějaké volno v práci, prostě na nějaký benefit a nebo po zlém někomu musíte zkomplikovat život tak, že mu nakonec, pokud chce normálně žít, nic nezbude.
Další možností je nařídit to povinně, samozřejmě pro ty lidi, co se očkovat mohou a za neuposlechnutí napařit pořádnou pokutu. No nevím, jestli je toto realizovatelné.
Tlak na neočkované stoupá a přijde mi, že čím je větší, tak tím víc k tomu mají lidi odpor.
Nepovažuji za nemožné, že očkování proti covidu bude povinné. A nejen u nás.

napsal(a):
Mě to mrzí taky. Jen proto, že se zajímám, co to udělá s mým zdravím, jsem hned odmítač a antivaxer. A opravdu takovým označovaním se docílí jen toho, že většina těch lidí se zabejčí a očkovat se nenechají.
Pokud mě někdo logicky přesvědčí, budu o tom uvažovat. Ale potřebuju vědět, že mě ta vakcína neskolí. Což tady nikdo nezaručuje.
ir.ma píše, že očkování snižuje riziko nakažení deltou asi 3x a riziko těžkého průběhu asi 10x.....jsou na to nějaké studie nebo jak si to můžu ověřit?
Proč jste se nechali očkovat zrovna Pfizerem? Nebo máte někdo i jinou vakcínu a z jakého důvodu?
Na mě Pfizer "vyšel", nevybírala jsem si.

napsal(a):
Na mě Pfizer "vyšel", nevybírala jsem si.
No, tak to mně přijde docela blbé teda.

napsal(a):
My jsme si v rodině vyhodnotili Pfizer jako nejlepší, a jsme s ním očkováni všichni.
A mojí mamince už přišla pozvánka na třetí dávku, tak jde příští týden.
Co se týče očkování, nejzajímavější data jsou dle věkových skupin, je škoda, že jsou i na hlavní statistické databázi trochu ukrytá, protože dávají nejlepší představu rizika hospitalizace jednotlivých skupin.
Statistiku jakou mají jednotlivé skupiny aktuální šanci na hospitalizaci ze 100.000 obyvatel najdete zde https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky při kliknutí na pátý graf v pořadí (první sloupcový graf) a vyberete hospitalizované a kliknete na jednotlivé sloupce.
Tohle jsou data, které jsem opsal z této tabulky včera, dneska už můžou být lehce jiné, pořadí je od nejmenší šance na hospitalizaci po největší:
Očkovaní 25-39 let 0.3
Očkovaní 40-49 let 0.8
Očkovaní 50-59 let 1.9
Očkovaní 60-69 let 4.0
Neočkovaní 25-39 let 5.6
Neočkovaní 40-49 let 10.6
Očkovaní 70-79 let 14.3
Neočkovaní 50-59 let 16.6
Očkovaní 80+ let 27.6
Neočkovaní 60-69 let 29.8
Neočkovaní 70-79 let 74.2
Neočkovaní 80+ let 94.5
Z této statistiky plyne to, že problémy s kapacitou nemocnic jsou tvořeny staršími neočkovanými lidmi, ale i jiné zajímavé věci, jako například ty, že riziko hospitalizace u neočkovaného mladého člověka 25-39let je podobné jako u očkovaného na začátku důchodu.

teď já, jo
Počet případů hospitalizace na tisíc obyvatel činil 20,9 (9,4 %) a průměrná ošetřovací doba jednoho případu odpovídá 7,0 dne.
Nejčastějšími důsledky úrazů byly s 105,6 tisíci případy hospitalizace pro různé
zlomeniny (47,9 %), dále si 29,0 tisíc hospitalizací vyžádala nitrolební poranění
(13,2 %) a 15,5 tisíc případů způsobila vymknutí, podvrknutí či natažení kloubů a
vazů (7,0 %). Z hlediska vnějších příčin (XX. kapitola MKN-10), byly nejčastějším
důvodem těchto úrazů různé pády (63,6 %) a dále dopravní nehody (9,1 %). V roce
2019 v nemocnicích zemřelo 3,2 tisíce hospitalizovaných osob s úrazem, tj. 14,4
úmrtí na tisíc hospitalizací pro úraz.

Ty lidi furt padaj na hlavu.
napsal(a):
No, na ty bohužel každej kašle - a když je pak v tý nemocnici, tak i doslova. Příbuzný mého kolegy s rakovinou si musel, díky zaplněnosti nemocnic na Moravě při minulé vlně počkat, což je u týhle nemoci vyloženě fajn.
My jsme národ, co pořád na něco nadává, ale sami ne, sami my nic. Moje kolegyně, mladá, štíhlá si tuhle nemoc moc pěkně projela a co jí to dělalo s mozkem, tak to bych fakt nechtěla. "Kašlik, rýmička", teploty a fyzická nemohoucnost bylo to nejmenší.

napsal(a):
My jsme si v rodině vyhodnotili Pfizer jako nejlepší, a jsme s ním očkováni všichni.
A mojí mamince už přišla pozvánka na třetí dávku, tak jde příští týden.
A proč si myslíte, že je nejlepší?
Děkuji.

napsal(a):
Proč? Mně to přijde prašť jako uhoď. Některým kolegům bylo blbě po Astře, jiným po Pfizeru, jiným po ničem (i když u té Astry byly reakce častější a výraznější). A co to udělá v dlouhodobém horizontu, stejně nikdo neví.
napsal(a):
teď já, jo
Počet případů hospitalizace na tisíc obyvatel činil 20,9 (9,4 %) a průměrná ošetřovací doba jednoho případu odpovídá 7,0 dne.
Nejčastějšími důsledky úrazů byly s 105,6 tisíci případy hospitalizace pro různé
zlomeniny (47,9 %), dále si 29,0 tisíc hospitalizací vyžádala nitrolební poranění
(13,2 %) a 15,5 tisíc případů způsobila vymknutí, podvrknutí či natažení kloubů a
vazů (7,0 %). Z hlediska vnějších příčin (XX. kapitola MKN-10), byly nejčastějším
důvodem těchto úrazů různé pády (63,6 %) a dále dopravní nehody (9,1 %). V roce
2019 v nemocnicích zemřelo 3,2 tisíce hospitalizovaných osob s úrazem, tj. 14,4
úmrtí na tisíc hospitalizací pro úraz.
Bodlinko, já si myslím, že to porovnání s těmi úrazy je docela dobrý příměr, i když nevím, zda jste to tak zamýšlela. Když se podíváte na to porovnání čísel, co jsem dodal, tak u obří skupiny lidí, všechny skupiny do 69 let, tam očkování snižuje riziko hospitalizace více než 8x. Samozřejmě u nejstarších lidí 70 a více tam už je to číslo menší dáno jednak tím, že vakcína bohužel nevydrží tak dlouho a často to jsou skupiny naočkované déle než 6 měsíců a také že se stářím přichází mnoho chronických problémů, kde je prostě tělo obecně slabší proti napadnutí takovou nákazou. Ale zpět k těm úrazům, dost lidí si myslí, že jim se třeba automobilová nehoda nemůže stát, řídí přece dobře, opatrně atd. No často ale tu nehodu nemusí způsobit oni, že. Ano riziko, že se zramujete v autě a nedejbože i zemřete je třeba v této zemi dost nízké stejně jako riziko pro mladého člověka, že zemře na Covid. Zajímalo by mne ale, kdyby existovala kouzelná tinktura, po jejímž vypití by si lidé snížili riziko automobilové nehody 8x a navíc tedy pomohli snížit riziko i pro druhé okolo, zda by to pro mnohé bylo tak neaceptovatelné, vůbec na tu tinkturu pomyslet.

Lepší by bylo, aby na tu kouzelnou tinkturu právě ani nemysleli :-)
Jsou případy, co si věří, že i ožralý řídí skvěle.

napsal(a):
A proč si myslíte, že je nejlepší?
Děkuji.
Podle tehdejších informací...
napsal(a):
Lepší by bylo, aby na tu kouzelnou tinkturu právě ani nemysleli :-)
Jsou případy, co si věří, že i ožralý řídí skvěle.
Ano, tak to je druhá věc, to že jsem očkovaný a začínám mít nějaký suchý kašel, neznamená, že jej půjdu roznášet mezi lidi. Myslím, že o tomto efektu mluvili v Izraeli, kdy se prostě očkování přestali chovat odpovědně. Takže tinktura snižující riziko 8x by neměla znamenat, že každý může začít jezdit pod vlivem, má přece menší šanci. Jen prostě existuje nějaká statistika a ta co jsem dodal suše ukazuje, že vakcína má možnost výrzaně pomoci kapacitám nemocnic. A upřímně, počet mrtvých a jinak postižených lidí na Covid vlastně nikoho nezajímá a už vůbec ne politiky, jediné proč žijeme v tomto blbákově je ochrana kapacit nemocnic, nic víc nic méně. Žádný ministr zdravotnictví, a je jedno za jakou stranu, nenechá tuto kapacitu zhroutit, podle mne je prostě lepší prevence (očkování, roušky) než represe (zavřená ekonomika, lockdowny).

Mně se úvaha bodlinky líbí.
Kouzelná tinktura by se mohla vymyslet ještě na věci jako že si někdo zničí zdraví třeba kouřením, přežíráním se, nebezpečnými sporty, stálým sezením u PC, a kdoví čím dalším, protože to vše naše nemocnice přece taky zatěžuje a "beztrestně"...

napsal(a):
Proč? Mně to přijde prašť jako uhoď. Některým kolegům bylo blbě po Astře, jiným po Pfizeru, jiným po ničem (i když u té Astry byly reakce častější a výraznější). A co to udělá v dlouhodobém horizontu, stejně nikdo neví.
Mně to právě prašť jako uhoď nepřijde. A nejde mně jen o to, že mně bude třeba dva dny po aplikaci blbě. Jinak ta vaše poslední věta "A co to udělá v dlouhodobém horizontu, stejně nikdo neví." to dost vystihuje.
napsal(a):
Kouzelná tinktura by se mohla vymyslet ještě na věci jako že si někdo zničí zdraví třeba kouřením, přežíráním se, nebezpečnými sporty, stálým sezením u PC, a kdoví čím dalším, protože to vše naše nemocnice přece taky zatěžuje a "beztrestně"...
Ano, lidi obecně nejsou odpovědní ke svému zdraví. Pak vidíte rozhovor s 55 letým člověkem, obézní, cukrovka, neočkovaný, co ho právě zachránili na JIP, odchází z plícemi ještě jako po 30 letech kouření dožít domů a říká na kameru, no kdybych toto věděl, tak bych se nechal býval naočkovat. Jak kdyby toto věděl? Spadl sem z Marsu před týdnem? Problém naší situace je ale to, že ti kuřáci a adrenalinový sportovci nezpůsobují kolaps hospitalizační péče. A garantuji Vám, že kdyby způsobovali a kvůli lyžařům by nebyly schopné nemocnice plánovat třeba žádné jiné operace a žádnou jinou péči, tak už je dávno léčba zranění z lyžování vyjmuta z všeobecného zdravotního pojištění a ti lidi by si to platili. Tím neříkám, že chci aby si neočkování platili léčbu na JIP, jenom, kam by společnost jednoduše dospěla konsensem, aby mohla začít fungovat normálně a dostalo se v péči i na jiné.
napsal(a):
To jo, ale to už neohrožuje ty ostaní, jako auto nebo koviďák. Na tohle kapacity jsou a neodstrkává to ostatní do pozadí, jako tenhle uchrchlanej šmejd co si nevybírá a člověk neví, jakou kartu si vytáhne. Můžete být sedmdesátník, který žije zdravě, otužuje se, chodí plavat závody do ledový vody, štíhlý a stejně si vás tenhle šmejd vezme (reálný člověk, ne JPP). Na druhou stranu můžete být obézní lehký diabetik, jako máma mýho kolegy a projdete tím paradoxně na pohodu. A může vám to rozmasakrovat mozek - psychiku, jako té mé kolegyni. Ale každou z těch tří variant navíc můžete ohrozit někoho jinýho (nebo víc než jednoho) a to přežírání se, hulení a čuzení nedělá.

Hm, jenže mně se ten Pfizer vůbec nelíbí.
Ještě na začátku října hlásilo Česko nejvýš jednotky úmrtí s covidem, bilance však s šířením nákazy poměrně rychle roste – 15. října zemřelo za den 10 infikovaných, 25. října jich bylo 20, 31. října už 30 a 3. listopadu 40.
Tak to ukazují aktuální statistiky, které ale mohou ještě doznat dílčích změn. Protože bývají doplňovány zpětně, lze čekat, že zejména počty z posledních dní ještě porostou.
Mám ve svým okolí člověka, kterýmu umřela milovaná maminka, ženská aktivní zdravá. Je mi líto každýho, bez nadsázky úplně každýho, komu někdo umřel. I proto to dělám. I proto nosím ten xindl na hubě, protože to je jediný, co dělat můžu. Chovat se tak, abych já sama tomu šmejdovi dala jen minimální šance ubližovat.
A promiňte už budu mlčet, to já jen, že se zase všechno rozjíždí a těch, co už nikdy nepotkáme bude přibývat, tak mě to nějak tentononc.
napsal(a):
Hm, jenže mně se ten Pfizer vůbec nelíbí.
Má přijít na jaře nová vakcína Valneva na starém principu - mrtvý virus. Měla by účinkovat na celý vir nikoliv jen na spike protein.
Očkovaná nejsem, nejsem žádný popírač ale po reakci na tetanus (dušení, málem řezání, otok jak půlka fotbalového míče) se mi do toho prostě nechce.
A nežádoucí reakce mělo dost lidí v mém okolí jinak bezproblémových.
Bojím se že nás časem prostě donutí všechny jinak nebude možný žádný "normální" život - bazén, hospoda, kino, koncerty, dovolené, cestování atd.

Zrzavci
napsal(a):
Ještě na začátku října hlásilo Česko nejvýš jednotky úmrtí s covidem, bilance však s šířením nákazy poměrně rychle roste – 15. října zemřelo za den 10 infikovaných, 25. října jich bylo 20, 31. října už 30 a 3. listopadu 40.
Tak to ukazují aktuální statistiky, které ale mohou ještě doznat dílčích změn. Protože bývají doplňovány zpětně, lze čekat, že zejména počty z posledních dní ještě porostou.
Mám ve svým okolí člověka, kterýmu umřela milovaná maminka, ženská aktivní zdravá. Je mi líto každýho, bez nadsázky úplně každýho, komu někdo umřel. I proto to dělám. I proto nosím ten xindl na hubě, protože to je jediný, co dělat můžu. Chovat se tak, abych já sama tomu šmejdovi dala jen minimální šance ubližovat.
A promiňte už budu mlčet, to já jen, že se zase všechno rozjíždí a těch, co už nikdy nepotkáme bude přibývat, tak mě to nějak tentononc.
Taky je mně líto každýho, komu někdo umřel, i když to nebylo na kovida. A ani mně se umírat nechce. V otázce zdraví jsem dost sobec. Zvlášť po posledních dvou letech.

napsal(a):
My jsme si ho vybrali mimo jiné i kvůli tomu, že s ním bylo vakcinovaných nejvíc lidí a vědělo se nejvíc o nežádoucích účincích i z terénu, nejen ze studie výrobce.

GAELLE
napsal(a):
Má přijít na jaře nová vakcína Valneva na starém principu - mrtvý virus. Měla by účinkovat na celý vir nikoliv jen na spike protein.
Očkovaná nejsem, nejsem žádný popírač ale po reakci na tetanus (dušení, málem řezání, otok jak půlka fotbalového míče) se mi do toho prostě nechce.
A nežádoucí reakce mělo dost lidí v mém okolí jinak bezproblémových.
Bojím se že nás časem prostě donutí všechny jinak nebude možný žádný "normální" život - bazén, hospoda, kino, koncerty, dovolené, cestování atd.
Taky si myslím, že nakonec to očkování bude povinný. A nechce se mně do toho z podobných důvodů. Ono je to hezký, když napíšou, že ten a ten nežádoucí účinek postihuje 0,00x z x populace, když ....

GAELLE
napsal(a):
A jinak si můžete vybrat Modernu. Nebo v Praze na hlaváku jednodávkový Jansen. Ale ten je prý naprd.
A proč je naprd, nevíte? Protože je jednodávkový?

napsal(a):
My jsme si ho vybrali mimo jiné i kvůli tomu, že s ním bylo vakcinovaných nejvíc lidí a vědělo se nejvíc o nežádoucích účincích i z terénu, nejen ze studie výrobce.
Já jdu v pondělí na protilátky, tak uvidíme.
napsal(a):
Taky tak, přišlo mi to jako "nejmenší" zlo.
Je škoda, když už člověk do sebe ty vakcíny nacpal, že to nedrží dýl.
napsal(a):
Taky je mně líto každýho, komu někdo umřel, i když to nebylo na kovida. A ani mně se umírat nechce. V otázce zdraví jsem dost sobec. Zvlášť po posledních dvou letech.
Ale jo, jasný, člověk má třeba nějaký zdravotní komplikace - vím, že jste o tom psala, tak pak je to pochopitelně na zvážení.
Mně třeba při rozhodování pomohlo - mimo jiný i přečíst si názory doktorů kapacit, který vždy mají rozumný náhled na věci, jako třeba neurochirurg Beneš - to je člověk, jehož názorů si vždycky vážím, neplácá nesmysly.

napsal(a):
Je málo účinný oproti mRNA vakcínám.

Zrzavci
napsal(a):
Taky tak, přišlo mi to jako "nejmenší" zlo.
Je škoda, když už člověk do sebe ty vakcíny nacpal, že to nedrží dýl.
Možná po té 3. dávce už bude držet lépe. I u jiných očkování se přece ty intervaly přeočkování prodlužují.
napsal(a):
To asi ne ale asi má nejmenší účinnost.
Jak zkraje ukazovali jak se s lahvičkama nesmí pomalu ani pohnout a stálá teplota atd. tak teď mi kamarádka lékařka co očkuje v Praze říká jak se na skladování vakcín kašle, převážejí se po Praze v taškách na potraviny a další šílenosti.
Sama taky očkovaná není.
Dva doktoři též neočkovaní psali že si na tu Valneva počkají. Mají dobré názory i jinak a vážím si jich.
Své problémy jsem konzultovala a ani lékaři se neshodnou.
Jedni očkovat, druzí neočkovat. další vzít si před aplikací antihistaminika, další v žádném případě.
Bulovka 5 hodin na monitorovaném lůžku, šílená premedikace. Vyzvednout doprovodem s autem (sci-fi).
UVN pouze 30 min sledovat po aplikaci.
Prostě oni NEVĚDÍ.
Takže zatím odolávám a nejdu. Stejně nikam nechodím jen na pivo (ven) a do obchodu.

napsal(a):
Ekvivalenty "kouzelné tinktury" se používaly/používají přece i u lidí
Namátkou třeba sůl - obohacuje se jódem, to je užitečný benefit.
Ale taky se jeden čas přidávaly fluoridy do pitné vody, a nikdo se koncového zákazníka neptal, zda chce, aby mu doma z kohoutku tekla takto obohacená voda.
Asi bych byla opatrná s kouzelnými tinkturami ve prospěch všech.

Mně přijde tak nějak fuk, jestli se zblázním z očkování, prodělání covidu a nebo ze čtení všech možných konspirací a obav, kterými se navzájem zahrnujem.
A nebo po pojídání nezdravých ( v některých případech i jedovatých ) potravin. Coronavirus nás zahltil tak, že potraviny atd. už se lastně nřeší. Kdo z vás má jídlo z ověřených zdrojů ? Kdo je odsouzen na markety? Biopohance z Číny rozhodně nevěřím, stejně jako lososům z kanálů.

Zrzavci
napsal(a):
Nu, snad jo. Stejně toho člověk moc jinýho nevymyslí.
Nic jiného nevymyslí a nic nenadělá. Když očkovaná dostanu covida, tak si tak leda můžu říct, že jsem udělala aspoň něco na sou obranu. Když skončím na JIPu neočkovaná - budu si to vyčítat?
Kdysi jsem se vykašlala na přeočkování proti tetanu. Kousla mě kobyla. Čekej, co bude dál, třeba budeš mít kliku......Měla jsem.
Stejně tak jsem očkovaná proti klíšťovce. Lepší než po každém klíštěti čekat, jestli mě nezačne bolet hlava.......

každý přece může řešit to, co je mu blízké. mě už koronavirus nezajímá. jídlo ano, nakupuju brambory na uskladnění a přemýšlím, jestli bych zvládla i cibuli.
rýži kupuji, snad přežiju. pečivo je žitný chléb pekárna racek.
vejce mám z práce, většinu masa v mrazáku vlastní.
a v čokoládě se toho snad tolik zkazit nedá.

napsal(a):
Nic jiného nevymyslí a nic nenadělá. Když očkovaná dostanu covida, tak si tak leda můžu říct, že jsem udělala aspoň něco na sou obranu. Když skončím na JIPu neočkovaná - budu si to vyčítat?
Kdysi jsem se vykašlala na přeočkování proti tetanu. Kousla mě kobyla. Čekej, co bude dál, třeba budeš mít kliku......Měla jsem.
Stejně tak jsem očkovaná proti klíšťovce. Lepší než po každém klíštěti čekat, jestli mě nezačne bolet hlava.......
Mě právě bolí hlava furt.

napsal(a):
Mně přijde tak nějak fuk, jestli se zblázním z očkování, prodělání covidu a nebo ze čtení všech možných konspirací a obav, kterými se navzájem zahrnujem.
A nebo po pojídání nezdravých ( v některých případech i jedovatých ) potravin. Coronavirus nás zahltil tak, že potraviny atd. už se lastně nřeší. Kdo z vás má jídlo z ověřených zdrojů ? Kdo je odsouzen na markety? Biopohance z Číny rozhodně nevěřím, stejně jako lososům z kanálů.
Kdo z vás má jídlo z ověřených zdrojů ? Kdo je odsouzen na markety? Biopohance z Číny rozhodně nevěřím, stejně jako lososům z kanálů.
Nezbývá, než si vše pěstovat a chovat doma...
napsal(a):
Já se snažím aspoň část toho jídla mít mimo supermarkety. A teď v domku to můžu rozjet úplně , což v paneláku nešlo a nejde. Z jídla jsem "nešťastná" hodně dlouho už, všechno už je pomalu umělotina, už dlouho mi to připomíná jakejsi starej film s Louis de Funésem, kdy prodával lidem umělohmotný jídlo .
napsal(a):
No ano, udělala jsem co jsem mohla. Já už se proti klíšťovce nechám teď naočkovat taky. A taky se mi do toho teda nechce, protože si pamatuju, jak to zacvičilo s mojí bývalou kolegyní před lety. A to jsme ešče byly mladý děfčice.Ona a ségra měly peklo - obě dvě.
Zrzavci
napsal(a):
No ano, udělala jsem co jsem mohla. Já už se proti klíšťovce nechám teď naočkovat taky. A taky se mi do toho teda nechce, protože si pamatuju, jak to zacvičilo s mojí bývalou kolegyní před lety. A to jsme ešče byly mladý děfčice.Ona a ségra měly peklo - obě dvě.
jakou měly reakci? Mně to obvoďák vůbec nedoporučil.

Zrzavci
napsal(a):
Já se snažím aspoň část toho jídla mít mimo supermarkety. A teď v domku to můžu rozjet úplně , což v paneláku nešlo a nejde. Z jídla jsem "nešťastná" hodně dlouho už, všechno už je pomalu umělotina, už dlouho mi to připomíná jakejsi starej film s Louis de Funésem, kdy prodával lidem umělohmotný jídlo .
Film se jmenuje "Křidýlko nebo stehýnko" a to umělé jídlo prodává Tricatel, Luis de Funés to zjistí, se synem projde celou Tricatelovu továrnu, a odhalí to v přímém přenosu v televizi. Tehdejší science-fiction hodně připomíná v dnešní době prodávané vegetariánské či veganské náhražky masa. Tváří se to jako maso, ale není to maso...

GAELLE
napsal(a):
Jen pro info teď mi psala vůbec se teď neočkovat že vakcíny jsou prošlé jen jim prodloužili expiraci. Ta Valneva prý se má dostat na Slovensko. Tak asi bude výlet
To vám sdělila lékařka?

GAELLE
napsal(a):
Jen pro info teď mi psala vůbec se teď neočkovat že vakcíny jsou prošlé jen jim prodloužili expiraci. Ta Valneva prý se má dostat na Slovensko. Tak asi bude výlet
Nešiřte paniku!
Valneva - aby to nebylo jak se Sputnikem... Jak se tam necháte očkovat? Zaplatíte si to? Protože tamní očkování asi těžko zaplatí naše zdravotní pojišťovna...

Třeba se blýská na lepší časy
https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizers-novel-covid-19-oral-antiviral-treatment-candidate

GAELLE
napsal(a):
Ano. Očkuje v Praze.
Možná jste to jen špatně pochopila . co přesně vám sdělila?
napsal(a):
Nešiřte paniku!
Valneva - aby to nebylo jak se Sputnikem... Jak se tam necháte očkovat? Zaplatíte si to? Protože tamní očkování asi těžko zaplatí naše zdravotní pojišťovna...
Nešířím žádnou paniku. Na jaře se spousta lidí taky jezdila očkovat na Balkán vzpomínáte?
A jo klidně si to zaplatím.
GAELLE
napsal(a):
ale oni jim to prodloží, teď se rozhodně neočkuju, vakcíny jsou prošlé. EU jim prodloužila expiraci. Valvea bude na SLovensku, teda měla by být.
Četla jsem to (někde) snad tento týden.
Chtěla jsem to zmínit, když sem Orionka
dala příspěvek, že jim to končí
a nemohou to prodloužit.
Všechno jde ...
.

napsal(a):
Film se jmenuje "Křidýlko nebo stehýnko" a to umělé jídlo prodává Tricatel, Luis de Funés to zjistí, se synem projde celou Tricatelovu továrnu, a odhalí to v přímém přenosu v televizi. Tehdejší science-fiction hodně připomíná v dnešní době prodávané vegetariánské či veganské náhražky masa. Tváří se to jako maso, ale není to maso...
A ani to nechutná jako maso.

napsal(a):
Možná jste to jen špatně pochopila . co přesně vám sdělila?
Klid, to je ta lékařka, co sama odmítá očkování.
A nejspíš pilná čtenářka Aeronetu 😉
https://aeronet.cz/news/evropska-unie-administrativne-prodlouzila-trvanlivost-vakcin-pfizeru-o-3-mesice-aby-staty-eu-nemusely-firme-platit-horentni-sumy-za-jejich-biohazard-likvidaci/