Uživatel s deaktivovaným účtem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.168
neverend
napsal(a):
Je pravdou, že víra i uzdravuje.🙂 Já ale toho názoru nejsem. Za třetí světovou ani Ukrajina nestojí. Ostatně vidíme to na činech,že? Ve skutečnosti Ukrajincům nikdo pomoci nepřijel a ani nepřijede. Sankce, kritika Kremlu,vlaječky a FB..To je vše a do přímé konfrontace s Rusy se nepustí nikdo. Ono budou stačit ty následky sankčních dopadů na celou Evropu. Stačí chvilku počkat a jak bude lidem ubývat z vlastního žlabu, budou i méně solidární. Jak ostatně někde psala Jana. Co jí bude platná "svobodná" UK, když nebude moci své děti řádně obléct.😐 Tím absolutně nechci Janu nějak urazit. Má náhodou celkem rozum.🙂
Dík Meifi. Musím uznat že jak jsem si o tobě myslela leccos. Spletla jsem se. Některé věci ti sice furt nevěřím nebo ne úplně ale... mluvíš rozumně, s fakty a k věci a jako jeden z mála bez emocí který to vždy někam strhnou a to i v mém případě.
Takže ne fakt neurazil, naopak. A děkuji žes pochopil jak jsem své příspěvky myslela. Snad se už v budoucnu nechytnem (vynasnažím se) 😁
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
V tom případě nějak nechápu, proč tady prarodiče jásali, že nás Rusové osvobodili od Němců? Ti, co by neskončili v kotli, by se měli x krát líp, než pak těch 40let pod ruskou vládou. A už taky nějak nechápu vašeho otce, proč tady teda nezůstal? Vždyť to tu bylo super Celá Evropa už dělá co může, posílá na Ukrajinu zbraně. Jít bojovat? Tak taková frajerka zase nejsem. A vy? Bojoval by jste za ČR, nebo by vám to za to nestálo a pěkně by jste se v tichosti odsunul k Amíkům, kteří ale stejně za všechno můžou?
Otec neodjel kvůli Rusům ani komunistům. Chtěl pokračovat v práci a hlavně on je jeden z mála, co byl skutečně komunistou.🙂 Už v září 89 věděl co se bude dít v listopadu. 🙂
Lesnížínko prosím Vás, můžete mi vysvětlit, proč je zde pořád Rusko srovnáváno se Sovětským svazem? Tam je dnes méně komunistů než u nás. To je jako jet dnes "hailovat" do Německa.😄
Máte pravdu, chystám se odejet domů. Od války se od jisté doby držím co nejdál.😐

Než to začnete kritizovat tak si to poslechněte.
https://svobodne-radio.cz/2022-02-27-t-okamura-aktuality-26-2-2022-blokace-nepohodlnych-webu-v-cr-a-dalsi-temata/
J.n

XXX.XXX.148.151
Ti šasci už straší termobarickou bombou
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusove-meli-odpalit-vakuovou-bombu-40388664#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=XR9CF0KHwGa-202202281355&dop_id=40388664&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Jak se zbavit strachu a stresu z válečného konfliktu, radí psycholožka Lucie Kolaříková:
https://dvojka.rozhlas.cz/jak-se-zbavit-strachu-a-stresu-z-valecneho-konfliktu-radi-psycholozka-lucie-8689917
neverend
napsal(a):
Otec neodjel kvůli Rusům ani komunistům. Chtěl pokračovat v práci a hlavně on je jeden z mála, co byl skutečně komunistou.🙂 Už v září 89 věděl co se bude dít v listopadu. 🙂
Lesnížínko prosím Vás, můžete mi vysvětlit, proč je zde pořád Rusko srovnáváno se Sovětským svazem? Tam je dnes méně komunistů než u nás. To je jako jet dnes "hailovat" do Německa.😄
Máte pravdu, chystám se odejet domů. Od války se od jisté doby držím co nejdál.😐
Proč je srovnávané se Sovětským svazem...nevím, protože mu vládne mag.r, který chce zpátky Sovětský svaz? A protože proti tomu protestuje teď 6000 Rusů z těch 140 milionů? V září to věděli všichni, co poslouchali Svobodnou Evropu

lesnížínka
napsal(a):
Proč je srovnávané se Sovětským svazem...nevím, protože mu vládne mag.r, který chce zpátky Sovětský svaz? A protože proti tomu protestuje teď 6000 Rusů z těch 140 milionů? V září to věděli všichni, co poslouchali Svobodnou Evropu
Esi se to nevědělo už v červnu o rok dřív /Polsko/ :-)
Ještě že mám doma zásobu respirátorů, akorát ten kryt u nás na vesnici chybí.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-co-delat-pri-jadernem-utoku-urad-vydal-pro-cechy-zakladni-doporuceni-191070#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=TByRjs1dE8a-202202281447&dop_id=191070&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest186_varianty_podcastu_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Předem připravené prohlášení Ruska po obsazení Ukrajiny:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ria-novosti-rusko-ukrajina-invaze-valka-clanek-propaganda.A220228_114714_zahranicni_kha

Dávala odkaz Odetta na ty kryty a děkuji... akorát teda mám jen číslo toho krytu, ale kde je a jestli je funkční, pro kolik lidí, jsem nevypátrala. Našla jsem na fb Kryty civ. obrany a ty fotografie mě vyděsily :D prostě mokrá chodba, taky si myslím, že psa nebo kočku tam určitě vzít nesmíme, že jo? Leda bych počítala se štěkanátkem. Takže zůstanu doma.
Teď jsem četla o výbuchu vakuové bomby a prej to není pravda, bylo to plynové potrubí.
napsal(a):
Dávala odkaz Odetta na ty kryty a děkuji... akorát teda mám jen číslo toho krytu, ale kde je a jestli je funkční, pro kolik lidí, jsem nevypátrala. Našla jsem na fb Kryty civ. obrany a ty fotografie mě vyděsily :D prostě mokrá chodba, taky si myslím, že psa nebo kočku tam určitě vzít nesmíme, že jo? Leda bych počítala se štěkanátkem. Takže zůstanu doma.
Teď jsem četla o výbuchu vakuové bomby a prej to není pravda, bylo to plynové potrubí.
Nejprve jsem četla, že do krytu zvířata neee. Ale pak byl rozhovor s nějakou Ukrajinkou a ta říkala, že tam lidi mají kočky i psy. Asi záleží.

Andrýsek3
napsal(a):
Nejprve jsem četla, že do krytu zvířata neee. Ale pak byl rozhovor s nějakou Ukrajinkou a ta říkala, že tam lidi mají kočky i psy. Asi záleží.
No já to... víte co... štěkanátek. To bych nechtěla. Zvířata asi nejlepší pustit.
napsal(a):
Já o tom, co dělat při jaderném výbuchu vůbec nečtu, nehodlám ho přežít, nemusím být u všeho A ne, bez svých ,,dětiček" bych nikam nikdy neodešla.
napsal(a):
No já to... víte co... štěkanátek. To bych nechtěla. Zvířata asi nejlepší pustit.
Jo tak už chápu. 😃 joo to asi bohužel ano. I když si myslím, že ze startu bych ho ještě nezvládla opustit, ti lidé v tom metru je tam mají taky. No a pak už záleží, co se stane..
Andrýsek3
napsal(a):
Viděla jsem reportáž z nějakého krytu a pes tam byl. Na Ukrajině výhoda, že jako chudá zem...lidi neměli asi na to, aby si pořídili miliony psů. Tady by to bylo bez psů, protože by to bylo masakéro, uznávám i jako pejskař. Sousedům během měsíce umřeli oba kavkazáci tak...pořídili si dva koně To bude teprve dilema Pardon, že to zlehčuju, to jen aby nám z toho nešiblo Kryt tu nemáme, máme ještě baráky se sklepy, mnozí.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
A myslíte že je jediný ma*or u moci?
https://youtu.be/F678BliWPtw
Ono tito mocichtivý lidé jsou všude stejní.. Jen tomu v Rusku chce někdo tu moc vzít. Koukejte co se dělo v USA v letech, kdy nebylo tak zcela jasné, kdo vyhraje 🙂
neverend
napsal(a):
Ono tito mocichtivý lidé jsou všude stejní.. Jen tomu v Rusku chce někdo tu moc vzít. Koukejte co se dělo v USA v letech, kdy nebylo tak zcela jasné, kdo vyhraje 🙂
Neverende, vy jste nějak změnil osobnost? Ještě před rokem jste tu hájil USA jak jen jste mohl, lidi vás tu moc nemuseli kvůli tomu. Tak jste změnil taktiku aby vás tady měli rádi? 😇
neverend
napsal(a):
Musím se psem, takže nekouknu, ale jestli myslíte na komunisty, ať už pravé, či domnělé...a vy se divíte? Fakt? Vždyť u nás vraždili komunisté komunisty...ti jsou prostě schopní absolutně všeho

napsal(a):
Ten seznam má pod palcem HZS. Nicméně jsou tam i obecné informace, které snad nebudeme potřebovat (ale já věřím, že věcné znalosti toho typu mohou potenciálně ředit paniku). No, řeknu Vám…

napsal(a):
Ten seznam má pod palcem HZS. Nicméně jsou tam i obecné informace, které snad nebudeme potřebovat (ale já věřím, že věcné znalosti toho typu mohou potenciálně ředit paniku). No, řeknu Vám…
…že jsem si představovala, že svou skromnou znalost azbuky a ruštiny v životě využiji za jiných okolností.
(Omylem jsem to odeslala před dopsáním, pardon.)
napsal(a):
jenže když ten seznam otevřu - je tam jen evid. číslo toho krytu a část obce. Jak to člověk má najít, kde to je?

Zrzavci
napsal(a):
jenže když ten seznam otevřu - je tam jen evid. číslo toho krytu a část obce. Jak to člověk má najít, kde to je?
To je právě ten problém, no. Museli by nám to prozradit ti hasiči… 🤯 Mně to teda může být stejně jedno, nejbližší kryt je xy km daleko. 😂
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dík Meifi. Musím uznat že jak jsem si o tobě myslela leccos. Spletla jsem se. Některé věci ti sice furt nevěřím nebo ne úplně ale... mluvíš rozumně, s fakty a k věci a jako jeden z mála bez emocí který to vždy někam strhnou a to i v mém případě.
Takže ne fakt neurazil, naopak. A děkuji žes pochopil jak jsem své příspěvky myslela. Snad se už v budoucnu nechytnem (vynasnažím se) 😁
Neboj, já už se taky vynasnažím to nepodělat.🙂

Pro mě jsou to hieroglyfy s šifrováním nejvyšší úrovně, takže musím být ve sklepě nafurt. A to se tam bojím. Nevím proč, ale bojím. Třeba teď, jak se začíná stmívat, tak nejdu :-)
Teoreticky by hluboká sklepení měla být třeba pod kostelem? Otočíte svícnem a otevře se.
napsal(a):
Pro mě jsou to hieroglyfy s šifrováním nejvyšší úrovně, takže musím být ve sklepě nafurt. A to se tam bojím. Nevím proč, ale bojím. Třeba teď, jak se začíná stmívat, tak nejdu :-)
Teoreticky by hluboká sklepení měla být třeba pod kostelem? Otočíte svícnem a otevře se.
Pod kostel nejdu, nedělaj mi dobře tyhle prastarý sklepení. Du do našeho sklepa. Je tam bedna s oříškama, když bude nejhůř.

Zrzavci
napsal(a):
Pod kostel nejdu, nedělaj mi dobře tyhle prastarý sklepení. Du do našeho sklepa. Je tam bedna s oříškama, když bude nejhůř.
A v ní Fanóš...

Zrzavci
napsal(a):
Jo tak nejsem úplněj idiot, no zkrátka zalezla bych s ohaříkama do sklepa. Jen nevím, jak utěsnit okna.
Přelepíš rámy gaffou, to by mělo stačit. Musíš utěsnit i dveře, případně takové ty ventilačky, jak se dávaly do špajzu atd. Další riziko jsou třeba wafky (píše se to takhle?), které mají tah ven, ale ty nemáš, jestli se nepletu.

napsal(a):
A v ní Fanóš...
Jsem si na Vás nedávno vzpomněla! Fanóš ze sprcháče se odkopal, a zjistila jsem, že je to sprostý fetišista! Šel mi po ručníku. Teď už běhá po dvóře.
Andrýsek3
napsal(a):
Nová generace Rusů už je buď na západě nebo protestuje a nebo se protestovat bojí. Určitě budou ale i ti co Putonovi věří každé slovo. Viděla jsem nějaká videa z Petersburgu a byli tam tisíce protestujících hlavně mladých Rusů. Zatýkali je, bili a házeli do autobusu. Zatknutych bylo více jak 5 tisíc lidí (to číslo mi přijde hrozně obrovské, berte s rezervou). Jsou silní a moc jim fandím. Dělalo se mi špatně při pohledu na 4 policajty mlatící dvacetiletou holku s nápisem No war.
Ahoj Andri, četla jsi, za co jsem dostala jinde blokaci od administrace???
Je mi zle z práskačů - bylo to nabonzováno. Dnes se mi šéfredaktorka omluvila, ale blokaci mi zpětně nevrátí, že jo...
napsal(a):
Jak se zbavit strachu a stresu z válečného konfliktu, radí psycholožka Lucie Kolaříková:
https://dvojka.rozhlas.cz/jak-se-zbavit-strachu-a-stresu-z-valecneho-konfliktu-radi-psycholozka-lucie-8689917
To je dobrý, tak nejdříve jsme měli strach z COVIDu, teď z války... Psychiatr. pacientů asi bude přibývat...
Jinak samozřejmě konflikt beru vážně a pořád si myslím, že je to od ruských švábů čuňárna (jsme na zvířecím webu! )!
J.n

XXX.XXX.148.151
Andrýsek3
napsal(a):
Neverende, vy jste nějak změnil osobnost? Ještě před rokem jste tu hájil USA jak jen jste mohl, lidi vás tu moc nemuseli kvůli tomu. Tak jste změnil taktiku aby vás tady měli rádi? 😇
Taková častá psychologická hra, snaží se nepřímo znechutit diskutujícím západní smýšlení. Teď už se ruský režim a vlastně i tu agresi snaží vyloženě hájit. Samozřejmě opět jaksi nenápadně. Prvně zaujmout, získat si pozornost a jak svědci Jehovovi v přátelské diskuzi postupně měnit smýšlení celého kolektivu. Vždy má nadhled, všechno chápe ale hraje na city a ze všeho čpí co chce dosáhnout. Měl jsem postupně pár takových prokomoušských přátel a blízkých, všichni to jedou na jedno brdo, nechápu kde se to bere, přístupem nejblíž opravdu svědci Jehovovi.
Doporučuji zkouknout pro pochopení té psychologie, opravdu poučné. https://youtu.be/0315BHq6w-0
Celkově taky zajímavé téma, celá Ruská propaganda která proniká až k nám a člověk by to neřek, jak moc nás to ovlivňuje až jsme schopní omlouvat všechny ty násilné invaze Ruska a všechny ty zločiny co na svých občanech tento režim páchá.
lesnížínka
napsal(a):
Já o tom, co dělat při jaderném výbuchu vůbec nečtu, nehodlám ho přežít, nemusím být u všeho A ne, bez svých ,,dětiček" bych nikam nikdy neodešla.
Co to tu je za příspěvky...? Zas to vyeskalovalo?
Ovšem hláška, že nehodláš být u všeho, je dobrá!
Ono asi ti, co by přežili, by v další fázi záviděli těm, co zahynuli hned...
J.n
napsal(a):
Taková častá psychologická hra, snaží se nepřímo znechutit diskutujícím západní smýšlení. Teď už se ruský režim a vlastně i tu agresi snaží vyloženě hájit. Samozřejmě opět jaksi nenápadně. Prvně zaujmout, získat si pozornost a jak svědci Jehovovi v přátelské diskuzi postupně měnit smýšlení celého kolektivu. Vždy má nadhled, všechno chápe ale hraje na city a ze všeho čpí co chce dosáhnout. Měl jsem postupně pár takových prokomoušských přátel a blízkých, všichni to jedou na jedno brdo, nechápu kde se to bere, přístupem nejblíž opravdu svědci Jehovovi.
Doporučuji zkouknout pro pochopení té psychologie, opravdu poučné. https://youtu.be/0315BHq6w-0
Celkově taky zajímavé téma, celá Ruská propaganda která proniká až k nám a člověk by to neřek, jak moc nás to ovlivňuje až jsme schopní omlouvat všechny ty násilné invaze Ruska a všechny ty zločiny co na svých občanech tento režim páchá.
Prosím, a kdo jste Vy? Mmch. máte moje iniciály!
Ale jste tu nový...?
napsal(a):
Jo vybuchl plyn, to byla ta noční exploze...jak se nejdřív psalo o termobarické či jaké bombě.

fikovnice
napsal(a):
Jo vybuchl plyn, to byla ta noční exploze...jak se nejdřív psalo o termobarické či jaké bombě.
To jsou ale dva různé incidenty, ne? O té vakuové se mluvilo dnes odpoledne, už jsem zapomněla, ve kterém městě to bylo. Mám pocit že někde na JV Ukrajiny…

napsal(a):
To jsou ale dva různé incidenty, ne? O té vakuové se mluvilo dnes odpoledne, už jsem zapomněla, ve kterém městě to bylo. Mám pocit že někde na JV Ukrajiny…
Ochtyrka to byla, už jsem to našla.

A něco pro dobrou náladu pro ty, kdo to ještě neviděli. :-)))
https://m.youtube.com/watch?v=kgOSrw9Q8rc
napsal(a):
Aha, já to zas už dnes nesledovala...věděla jsem jen o tom nočním výbuchu, tak to pardon.

napsal(a):
Ochtyrka to byla, už jsem to našla.
Jo, ale že prý to noviny pomotaly, mluvíme o tom samém, ale šlo o odpálení plyn. potrubí, ne tuhle šílenou bombu. Výsledek by byl jiný. Asi hodně jiný.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusove-meli-odpalit-vakuovou-bombu-40388664

napsal(a):
Jo, ale že prý to noviny pomotaly, mluvíme o tom samém, ale šlo o odpálení plyn. potrubí, ne tuhle šílenou bombu. Výsledek by byl jiný. Asi hodně jiný.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusove-meli-odpalit-vakuovou-bombu-40388664
Jojo, ale Fikovnice to popletla s tím výbuchem u Kyjeva. Tak jen uvádím na pravou míru, že se bavíme o Ochtyrce.
J.n

XXX.XXX.148.151
fikovnice
napsal(a):
Prosím, a kdo jste Vy? Mmch. máte moje iniciály!
Ale jste tu nový...?
Obyčejný kolemjdoucí, nechci Neverenda urážet, samozřejmě se neznáme osobně. Ale jeho vyjadřování mě praštilo přes oči a připomnělo chování některých mých starých známých. Možná jsem neměl při tomto výlevu jmenovat :)
neverend

XXX.XXX.213.247
J.n
napsal(a):
A nenapadlo Vás náhodou třeba to, že nechci aby byla válka? Nebo že mně vadí jak se teď Amerika chová? Kdo asi mohl válce zabránit? Víte že je mi jedno jestli UK bude v NATO? Stejně na to nemá v blízké budoucnosti a nestačilo tedy nevypovídat Rusku jednu smlouvu za druhou? 😐 Ještě tam hrdě stavět odpalovací zařízení a pak zdrhnout? Ne, teď se stydím za USA.😐

Zrzavci
napsal(a):
Jo, prastarý? Tak jsem myslela, že pořizuji tak nějak běžně starý vesnický domeček, sklep se hodí, super. A pak jsem zjistila, že to tady stojí od pol. 18. století, tak... to... no... :-) :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
Hele a to fakt jako myslíte s těmi sklepy vážně? 😂 Vždyť by Vás přešla fronta a hned Vás vytahnou jak králíky za uši.😂
napsal(a):
Jsem si na Vás nedávno vzpomněla! Fanóš ze sprcháče se odkopal, a zjistila jsem, že je to sprostý fetišista! Šel mi po ručníku. Teď už běhá po dvóře.
To bé nářez, až půjdeš věšet prádlo a v koši bude nějakej ten vypranej ručník - Fanóš zaútočí přímo pod šňůrou. Páč vůně čerstvě vypranýho ručníka je pro takovýho pabouka fetišistu jak rudá hadra na bejka.
https://www.lidovky.cz/svet/kde-se-ukryt-pred-svetovymi-konflikty-vhodnych-destinaci-je-dle-expertu-hned-nekolik.A220225_150003_ln_zahranici_liluj?zdroj=LN_zavora
Ale je to Premium, tudíž se do celého článku dostane jen ten, kdo má předplatné...
neverend
napsal(a):
Hele a to fakt jako myslíte s těmi sklepy vážně? 😂 Vždyť by Vás přešla fronta a hned Vás vytahnou jak králíky za uši.😂
Ne. Nemyslím to vážně, páč kdyby to bouchlo, tak jako ten hnus asi hned tak nevyprchá. Jen by to asi člověk udělal kvůli těm psům. Mám o ně strach.
Zrzavci
napsal(a):
Ne. Nemyslím to vážně, páč kdyby to bouchlo, tak jako ten hnus asi hned tak nevyprchá. Jen by to asi člověk udělal kvůli těm psům. Mám o ně strach.
No, já nad tím přemýšlela...pokud bych to stíhala, tak bych asi kočky uspala , nic rozumnějšího v případě koček mě nenapadá...
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Moc jsem neměla tuchu, oč jde, tak kopíruji :
Hirošima 15 000 000 kg TNT
Termobarická 44 000 kg TNT
Je tam asi 3 řády rozdíl ...
To nemění nic na tom, že to je svinstvo
TOS 1 bohužel odpaluje myslím přes dvacet takových raket.
https://youtu.be/CJfx9yOk1qc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.126
fikovnice
napsal(a):
No, já nad tím přemýšlela...pokud bych to stíhala, tak bych asi kočky uspala , nic rozumnějšího v případě koček mě nenapadá...
V pripade nouze ja bych nemela uplne sranda zpuaob jak humanne vsecky hady uspat. Vypustit narozdil od psa nebo kocky ci hospodarakejch nejdou. Mozna uzovky černý. Ty bs si snad mozna nektera poradila. Ale hroznysi a krajty... Mamutum max usekat hlavy a zbytku taky. Pokud by sla elektrika vsechno pod 2 m do mrazaku. Brrr. Hnusna predstava.

neverend
napsal(a):
A nenapadlo Vás náhodou třeba to, že nechci aby byla válka? Nebo že mně vadí jak se teď Amerika chová? Kdo asi mohl válce zabránit? Víte že je mi jedno jestli UK bude v NATO? Stejně na to nemá v blízké budoucnosti a nestačilo tedy nevypovídat Rusku jednu smlouvu za druhou? 😐 Ještě tam hrdě stavět odpalovací zařízení a pak zdrhnout? Ne, teď se stydím za USA.😐
Jo jo, už to tu někdo psal před vámi. Vlastně si za to Ukrajina může sama, že jo? Kdyby pěkně poslouchala báťušku Putina, nechtěla do EU ani do NATO, tak bylo všechno v pořádku. Z vašich názorů se mi chce zvracet.

fikovnice
napsal(a):
..to už mně také napadlo....
neverend
napsal(a):
Válce by nezabránil nikdo, Putin vždy mluvil o touze po navrácení do stavu před rozpadem SSSR, to nikdo nemohl brát vážně, vždyť to je absurdní uchvátit nezávislé demokratické státy a vytvořit obrovskou říši které bude diktovat jeden člověk. ... Stejně jak nikdo nevěřil že by na Ukrajinu mohl skutečně zaútočit.
U něj je touha po moci vidět a myslím že čím je starší tím si dovoluje víc. Dělá si co chce a brzdí ho jen hrubá síla. Jestli mu necháme Ukrajinu zlomí Zelenského a bude slintat po dalších zemích.
Jakékoliv obhajování toho co s Ukrajinou dělá je nechutné, tomu se prostě musíme bránit. Manipulatorství odsud prosakuje i k nám, nelíbí se mi to a nikdy se mi to nelíbilo.
Agrese vždycky vycházela z podobných režimů, už jen z principu nemůžeme jejich rozpínání trpět. Vyhledejte si "lidská práva v Rusku" pro připomenutí. Kdo tohle podporuje toho opravdu nemusím a bohužel mám pocit že takových lidí je čím dál víc. Tak se omlouvám, musel jsem to nějak pustit ven a Vy jste to schytal
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jo jo, už to tu někdo psal před vámi. Vlastně si za to Ukrajina může sama, že jo? Kdyby pěkně poslouchala báťušku Putina, nechtěla do EU ani do NATO, tak bylo všechno v pořádku. Z vašich názorů se mi chce zvracet.
Já už nevím jak to vysvětlit.. Všechny velmoci si chrání svůj bezpečnostní prostor.. Čili se má tedy vzdát Rusko..🙂 Tohle udělat u hranic USA, tak Vám garantuji, že toho opovážlivce vymažou z mapy světa.😐
neverend
napsal(a):
Já už nevím jak to vysvětlit.. Všechny velmoci si chrání svůj bezpečnostní prostor.. Čili se má tedy vzdát Rusko..🙂 Tohle udělat u hranic USA, tak Vám garantuji, že toho opovážlivce vymažou z mapy světa.😐
A to je možná ale dobře, představte si, že se začne rozpínat a vyhrožovat KLDR se svým režimem, někdo prostě tu svobodu hlídat musí, kdyby nikdo takový nebyl, to by tu byl teprve bordel. Navíc skutečně demokratické země fungují úplně jinak, to se nedá srovnávat.
neverend
napsal(a):
Tak já nevím neverende.. Mně přijde, že si protiřečíte. Pár příspěvků zpátky píšete, že jediný kdo mohl zabránit válce bylo USA, že tam byli a pak zdrhli. Teď zas píšete, že se rozpinali u Ruských hranic a že to bylo špatně. Tak já nevím. Sám dobře víte, že hodně lidí i zde považovalo i jen USA u hranic s Ruskem za provokaci, a vy jste chtěl aby to eskalovalo a aby zasáhli dřív? Nebo teda aby se tam vůbec nemotali? Já vám nerozumím, co jste si přál, aby USA udělalo, abyste se za ně tedy nemusel stydět. Zajímá mě to.
Je mi jasný, že mi teď vyrukujete s tím, že neznám background celé situace, což je samozřejmé, tak mě zajímá co si myslíte vy. Nemyslím si totiž, že vy máte informace o nic lepší.
neverend

XXX.XXX.213.247
J.n
napsal(a):
Válce by nezabránil nikdo, Putin vždy mluvil o touze po navrácení do stavu před rozpadem SSSR, to nikdo nemohl brát vážně, vždyť to je absurdní uchvátit nezávislé demokratické státy a vytvořit obrovskou říši které bude diktovat jeden člověk. ... Stejně jak nikdo nevěřil že by na Ukrajinu mohl skutečně zaútočit.
U něj je touha po moci vidět a myslím že čím je starší tím si dovoluje víc. Dělá si co chce a brzdí ho jen hrubá síla. Jestli mu necháme Ukrajinu zlomí Zelenského a bude slintat po dalších zemích.
Jakékoliv obhajování toho co s Ukrajinou dělá je nechutné, tomu se prostě musíme bránit. Manipulatorství odsud prosakuje i k nám, nelíbí se mi to a nikdy se mi to nelíbilo.
Agrese vždycky vycházela z podobných režimů, už jen z principu nemůžeme jejich rozpínání trpět. Vyhledejte si "lidská práva v Rusku" pro připomenutí. Kdo tohle podporuje toho opravdu nemusím a bohužel mám pocit že takových lidí je čím dál víc. Tak se omlouvám, musel jsem to nějak pustit ven a Vy jste to schytal
Já už jsem na Ifauně pár let, tak jsem zvyklý.😀 Ono ta lidská práva na Ukrajině nejsou o moc lepší.😀 Omlouvám se, ale Putina neznám osobně.😀 Jen vím, že Rusko protestovalo dávno před UK krizí proti rozšiřování NATO na východ. Paradoxně později to znamenalo místo bezpečnosti pro Ukrajinu válku.😐 Místo záruk válka. Ještě ke všemu válku, kterou nejde vyhrát.😐 Okamžitě bych s Vámi jinak souhlasil, kdyby byly Rusku poskytnuty záruky bezpečnosti a Rusko přes to zaútočilo. Pak jsme za jedno. Jenže to se nestalo. Uvidíte, že nás to bude taky moc mrzet. Blahobyt nám totiž definitivně skončil.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V pripade nouze ja bych nemela uplne sranda zpuaob jak humanne vsecky hady uspat. Vypustit narozdil od psa nebo kocky ci hospodarakejch nejdou. Mozna uzovky černý. Ty bs si snad mozna nektera poradila. Ale hroznysi a krajty... Mamutum max usekat hlavy a zbytku taky. Pokud by sla elektrika vsechno pod 2 m do mrazaku. Brrr. Hnusna predstava.
Jo je to hnusná představa.
Mě k té myšlence inspirovala exšéfová, která se ale zachovala pro mě tehdy naprosto nepochopitelně. Nějak se tehdy stěhovali, měli tuším dvě kočky, tak vzala z práce midazolam a předávkovala je!

Zde můžete nabídnout konkrétní pomoc, i právní, psychologickou apod., podle vašich osobních možností.
https://www.pomahejukrajine.cz/faq
J.n
napsal(a):
Stojí ale za to kouknout třeba na Novinky - kolik se tam najde schvalovatelů okupantů!

fikovnice
napsal(a):
Evi, viz výše. Zkušenost mé exšéfové, ale je to fakt děsivá představa... Na stranu druhou ono by se asi hodilo mít třeba ten midazolam i sama pro sebe.
..ja vím....
Zrzavci
napsal(a):
No.........takže co chceme řešit.
Já si to stejně pořád neumím představit, na vojně jsem nebyla...
Zmáčkne čudl, a všechny bomby s jadernými hlavicemi zacílí kam? Předpokládám, že úplně HNED by to nezničilo úplně všechno. Ale jak píšu, možná jen moje naivní představa... Třeba ty injekce bych stihla , já fakt nevím...
Každopádně to, že se skřet opravdu definitivně zbláznil, píšou média, politologové... A já si říkám, že třeba...třeba...někdo v jeho nejbližším okolí by mohl mít aspoň pud sebezáchovy...a odstranil by jej dřív než by stihl vyrobit katastrofu. Stejně, on je sice velitel ozbrojených sil, ale není to tak, že zmáčkne čudl a bomby s jadernými hlavicemi se rozletí po světě.

neverend
napsal(a):
Čeho se má vzdát Rusko? Nebo komu se má vzdát Rusko?
Podle vás teda měla Ukrajina sklopit uši a rezignovat na svobodu? Podle vás by bylo v pořádku, kdyby ji ovládal Putin skrze svou loutku? Ono nejde jen o Ukrajinu, ale o další státy, původní součást SSSR, a o státy, které byly ve sféře vlivu SSSR... Jde i o nás, o naši zem.

fikovnice
napsal(a):
Stojí ale za to kouknout třeba na Novinky - kolik se tam najde schvalovatelů okupantů!
Je to hrozné!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.126
fikovnice
napsal(a):
Každopádně to, že se skřet opravdu definitivně zbláznil, píšou média, politologové... A já si říkám, že třeba...třeba...někdo v jeho nejbližším okolí by mohl mít aspoň pud sebezáchovy...a odstranil by jej dřív než by stihl vyrobit katastrofu. Stejně, on je sice velitel ozbrojených sil, ale není to tak, že zmáčkne čudl a bomby s jadernými hlavicemi se rozletí po světě.
Nikdo neodstranil ani Hitlera, ani Stalina.
A že třeba náš milovaný Masaryk taky uměl hnusárny že dost lidí ani neví. Kolem stop jedné jsem chodila celá léta...

fikovnice
napsal(a):
Nebuďte naivní, on se nezbláznil.
fikovnice
napsal(a):
Jani, doufejme, že jestli on chce vyzabíjet celou svou rodinu, tak jsou tam i jiní, kteří takto skončit nechtějí.
Rájka se tu neukázala, ale předpokládám, že ještě vyřizuje věci, kolem příbuzných a jen nemá čas...na blbiny Doufám, že kdyby potřebovala nějakou pomoc, tak se ozve.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Podle vás teda měla Ukrajina sklopit uši a rezignovat na svobodu? Podle vás by bylo v pořádku, kdyby ji ovládal Putin skrze svou loutku? Ono nejde jen o Ukrajinu, ale o další státy, původní součást SSSR, a o státy, které byly ve sféře vlivu SSSR... Jde i o nás, o naši zem.
Ale neee. NATO mělo včas přestat provokovat.Pak by ani Putin nikam nešel.🙂 Víte Balu, možná si nemůžeme porozumět nikdy proto, že mně především leží na srdci naše země.😐 Policii světa musí dělat někdo jiný. Koukněte co nám teď díky tomu hrozí.😐
Zatopíme si svobodou a přikusovat budeme demokracii?
https://youtu.be/lqpwsU7LR9E

neverend
napsal(a):
Já už jsem na Ifauně pár let, tak jsem zvyklý.😀 Ono ta lidská práva na Ukrajině nejsou o moc lepší.😀 Omlouvám se, ale Putina neznám osobně.😀 Jen vím, že Rusko protestovalo dávno před UK krizí proti rozšiřování NATO na východ. Paradoxně později to znamenalo místo bezpečnosti pro Ukrajinu válku.😐 Místo záruk válka. Ještě ke všemu válku, kterou nejde vyhrát.😐 Okamžitě bych s Vámi jinak souhlasil, kdyby byly Rusku poskytnuty záruky bezpečnosti a Rusko přes to zaútočilo. Pak jsme za jedno. Jenže to se nestalo. Uvidíte, že nás to bude taky moc mrzet. Blahobyt nám totiž definitivně skončil.
Jaké záruky? To snad je obráceně už stovky let. Co tomu chudáčkovi provedli, že se cítil ohrožený? Byli tam i tady na lidi tak hnusný, že se to prostě muselo rozpadnout. To je naše vina? Nebo se bavíme o dálnější historii, špatně to po WWII rozdělili, nebo září 39? Nebo fakt půjdeme až k tomu carskému Rusku nebo co? A jako vážně... kdo by co pohledával v zemi, kde je zima jak v Rusku? Tak čeho se bál? Ve skutečnosti se všichni báli jeho, protože prostě oni musí mít vše, vše vlastnit a ovládat. USA prostě prodávají zbraně, protože dluží, kam se podívají, a musí být všude u všeho, ale Rusko... to je povahou... to se nikdy nezmění.
napsal(a):
Jaké záruky? To snad je obráceně už stovky let. Co tomu chudáčkovi provedli, že se cítil ohrožený? Byli tam i tady na lidi tak hnusný, že se to prostě muselo rozpadnout. To je naše vina? Nebo se bavíme o dálnější historii, špatně to po WWII rozdělili, nebo září 39? Nebo fakt půjdeme až k tomu carskému Rusku nebo co? A jako vážně... kdo by co pohledával v zemi, kde je zima jak v Rusku? Tak čeho se bál? Ve skutečnosti se všichni báli jeho, protože prostě oni musí mít vše, vše vlastnit a ovládat. USA prostě prodávají zbraně, protože dluží, kam se podívají, a musí být všude u všeho, ale Rusko... to je povahou... to se nikdy nezmění.
Že jo? Ať si to Rusko probůh strčí někam. Nikdo ho nechce a už nejspíš nebude ani nikoho zajímat. Už jsem to řekla a ráda zopakuju, i když budu vypadat jak Hitlerova kopie. Rusko zavřít, Rusy tam odlifrovat z celé Evropy a nevytáhnou odtud paty. Ať si tam toho blahobytu užívají dosytosti. Ostnaté dráty ještě někde jistě máme složené
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.126
napsal(a):
Tak mi reknete co by delalo usa kdyby jim rusko oznamilo ze kanada nebo mexiko je s nima kamos a budou mit na jejich uzemi zakladnu s raketama namirenyma na ne... Asi těžko by to ignorovali že??? Udelali by naprosto to samy co teď Putin. A nedelejte si iluze že ne
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak mi reknete co by delalo usa kdyby jim rusko oznamilo ze kanada nebo mexiko je s nima kamos a budou mit na jejich uzemi zakladnu s raketama namirenyma na ne... Asi těžko by to ignorovali že??? Udelali by naprosto to samy co teď Putin. A nedelejte si iluze že ne
Jani to je zbytečný..Lidi to teprve musí prožít.😐 Nevědí co to je ropná krize.😐 Neumí si to představit. Nebojím se Ruské invaze sem, ale Rusko může utáhnout kohouty. A to bude v pohodě stačit. Celá evropa tzv. v "pr*eli".

Zrzavci
napsal(a):
Já teda nevím, Fíkovnice, ale........... hm...... pokud by zmáčknul ten čudl, tak asi toho mnoho nestihneme, si tak myslím.
Kdyby to letělo z Ruska, budou to cca desítky minut (půl hodina?), pokud to na nás hodí z Běloruska, tak jednotky minut. Což je tedy můj skromný odhad, neozdrojovaná informace.

lesnížínka
napsal(a):
Že jo? Ať si to Rusko probůh strčí někam. Nikdo ho nechce a už nejspíš nebude ani nikoho zajímat. Už jsem to řekla a ráda zopakuju, i když budu vypadat jak Hitlerova kopie. Rusko zavřít, Rusy tam odlifrovat z celé Evropy a nevytáhnou odtud paty. Ať si tam toho blahobytu užívají dosytosti. Ostnaté dráty ještě někde jistě máme složené
Notak. Myslím ty vládce. Třeba "konec" WWII, dali Japonsku záruku o neútočení do určitého data a co se stalo, že jo... Tak asi je to tam teda zakleté nebo nevim, proč jsou takoví.
Ale to, co říkáte, je úplně blbý, hnusný, to neříkejte, fuj.

napsal(a):
Kdyby to letělo z Ruska, budou to cca desítky minut (půl hodina?), pokud to na nás hodí z Běloruska, tak jednotky minut. Což je tedy můj skromný odhad, neozdrojovaná informace.
Je to tak. Do USA z R 45 minut, bylo v nějakém dokumentu. Dokonce existuje tohle achjo http://meyerweb.com/eric/tools/gmap/hydesim.html
Akorát teda nevim, esi by někdo řek, že něco letí. Já to vlastně asi vědět nechci.

neverend
napsal(a):
Ale neee. NATO mělo včas přestat provokovat.Pak by ani Putin nikam nešel.🙂 Víte Balu, možná si nemůžeme porozumět nikdy proto, že mně především leží na srdci naše země.😐 Policii světa musí dělat někdo jiný. Koukněte co nám teď díky tomu hrozí.😐
Zatopíme si svobodou a přikusovat budeme demokracii?
https://youtu.be/lqpwsU7LR9E
Jo, a která je ta vaše země? Není to dlouho, co jste tu psal o ČR jako o naší zemi, ne o vaší. Vám já proto nevěřím nos mezi očima.
O nebezpečí hrozícím mé vlasti tu píšu od začátku skoro jenom já. Vy tedy určitě ne. Až teď, dnes, jste objevil Ameriku. Ale zase jinak - za kus žvance byste vyměnil svobodu, a raději schlípl ocas a začal lízat ruku tyrana.

Zrzavci
napsal(a):
Tak prrr, takhle nepřemýšlet.
..no a to mi můj nejbližší milovaný kamarad v pátek sdělil že má recidivu a ze jde za pár dní na velmi těžkou onko operaci kdy mu budou zřejmě brát celý zbytek tlustého střeva....

neverend
napsal(a):
Jani to je zbytečný..Lidi to teprve musí prožít.😐 Nevědí co to je ropná krize.😐 Neumí si to představit. Nebojím se Ruské invaze sem, ale Rusko může utáhnout kohouty. A to bude v pohodě stačit. Celá evropa tzv. v "pr*eli".
Mám-li si vybrat smrt hlady x smrt hlady pod nadvládou zla, tak je to snad jasné. Lidé v Evropě už toho prožili dost, víte? Nevíte, to je to, těžko Vám něco vysvětlit, ztráta času.
Jen vím, že Rusko protestovalo dávno před UK krizí proti rozšiřování NATO na východ. Paradoxně později to znamenalo místo bezpečnosti pro Ukrajinu válku.😐 Místo záruk válka. Ještě ke všemu válku, kterou nejde vyhrát.😐 Okamžitě bych s Vámi jinak souhlasil, kdyby byly Rusku poskytnuty záruky bezpečnosti a Rusko přes to zaútočilo. Pak jsme za jedno. Jenže to se nestalo. Uvidíte, že nás to bude taky moc mrzet. Blahobyt nám totiž definitivně skončil.
Neverende, Lithian. Tam je jeden malý ale docela podstatný detail. Jako byste už i trochu nasákly tou ruskou ideologií, že menší a slabší státy okolo Ruska nemají právo na své vlastní rozhodováním svobodnou vůli a zahraniční i bezpečnostní politiku. Putin už vyhrožuje Švédsku a Finsku, že když vstoupí do NATO bude následovat odveta. Víte jak by vypadal vstup Švédska do NATO? Demokraticky zvolený parlament by podal přihlášku, 30 parlamentů států NATO by ji schválilo a Švédsko by si odhlasovalo v parlamentu vstup do NATO. Žádný stát NATO nebyl přičleněn do NATO násilím a to je sice pro mnohé drobný ale dost podstatný detail jak rozšiřuje svoje impérium Rusko. Ta analogie s tím, že by Rusko oznámilo USA, že Kanada či Mexiko už s nimi není kámoš je proto mylná. To neohlásilo USA, ale ohlásila to Ukrajina Rusku, po té co jí začalo systematicky odkrajovat kousky území, Krym, Dombas, Luhaňsko, skvělý kámoš, který posílá dovolenkáře na Vaše území. USA nikdy nenapadlo spojence v NATO, Rusko už poslalo vojska do poloviny všech zemí, které s nimi kdy byli ve vojenském paktu či kámošili včetně naší. A garantuji Vám, že nikdo nikdy neudělal pro rozšíření NATO tolik, co Putin za posledních 5 dní, teď tam o tom silně začínají uvažovat i léta neutrální státy.
Co se týče vojenských akcí v třetím světě, tam si nemá USA a Rusko co vyčítat a já jsem osobně byl proti drtivé většině vojenských zásahů a taky se drtivá většina ukázala v dlouhodobém horizontu jako nefunkční a nic dobrého nepřinesla. Co se ale týče chování těch států a jejich politiků vůči vlastním lidem a vůči vlastním spojencům (Ukrajina byla léta spojenec Ruska), tam je to nebe a dudy.
napsal(a):
Notak. Myslím ty vládce. Třeba "konec" WWII, dali Japonsku záruku o neútočení do určitého data a co se stalo, že jo... Tak asi je to tam teda zakleté nebo nevim, proč jsou takoví.
Ale to, co říkáte, je úplně blbý, hnusný, to neříkejte, fuj.
Ale už to navrhuje i hodně politiků. I sportovců. Nejsem sama, co si tohle myslí. Chtějí tu svou velkou Rus, ale cpou se do Evropy. Proč? Proč jsou tu oligarchové nasáčkovaní s celýma rodinama, když prachy jim jdou z Ruska? To jsou vlastenci? Ne, mají toho vlastenectví plnou hubu, ale končí taky u prachů. O nic jiného Rusům nejde, to mi věřte. Peníze jsou pro ně vždycky na prvním místě.

lesnížínka
napsal(a):
Ale už to navrhuje i hodně politiků. I sportovců. Nejsem sama, co si tohle myslí. Chtějí tu svou velkou Rus, ale cpou se do Evropy. Proč? Proč jsou tu oligarchové nasáčkovaní s celýma rodinama, když prachy jim jdou z Ruska? To jsou vlastenci? Ne, mají toho vlastenectví plnou hubu, ale končí taky u prachů. O nic jiného Rusům nejde, to mi věřte. Peníze jsou pro ně vždycky na prvním místě.
To je čistý rasismus a já se toho neúčastním a že to říká nějaký sportovec, politik, no já měla s autoritami vždy problém, hlavně s těmi hloupými, a už se měnit nebudu :-)
Proč se někdo přestěhuje do Karibiku? Protože je to tam pěkný. Není tam zima jako tady :D
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tyto problémy se táhnou někde od roku 2000. Tam se začaly vypovídat smlouvy a měnit bezpečnostní situace. Nevěřte tomu, že Rusko se hnulo samo od sebe teď v posledních pár letech. Já jen chci vidět naši zem v pořádku a ne zničenou ekonomickou recesí, až Putin utne plyn a ropu. Zní to možná blbě, ale ač jsme v NATO, tak nás Rusko může stejně srazit na kolena. A všechny. Tedy krom jednoho člena NATO.
Jinak moje mamka byla léta letoucí prozemanovská, proruská. V důchodu, typický příjemce hromadných mailů typu "co Vám na ČT o Putinovi neřeknou". Dospěli jsme do bodu, kdy jsem nám oběma zakázal bavit se o politice, protože mamku považuju za dobrého člověka a neměl jsem sílu zbytečně řešit konflikty ohledně hlupotné politiky. Mamka je naprosto zhrozena tím, co se děje na Ukrajině, je jí líto Ukrajinců a pro Putina nemá slušného slova. Zdržel jsem se jakýchkoliv prohlášení typu, že jsem to už dávno říkal, protože jsem v duši rád, že mamka, přes to že je jinak politicky orientovaná dokáže stále v oblasti světové politiky rozlišit co je dobré a špatné. Prostě jsou momenty, kdy si všichni lidé dobré vůle musí jasně říci co je zlo, co je amorální, spojit se proti agresi, přiznat si, že se se v tomto člověku mýlili a že tohle chování je šílené a nemá ve 21. století v Evropě co dělat, je čas přestat slovíčkařit a naplno říct, že toho je nechutné bezprecedentní napadení druhého státu, jeho obyvatel, jejich svobody a životů a musí nést pro agresora jenom ty nejhorší důsledky. Když to dokázal Zeman, měl by to dokázat každý bez toho ale USA, ale plyn, ale tohleto a támhlecto.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.168
molok
napsal(a):
Jinak moje mamka byla léta letoucí prozemanovská, proruská. V důchodu, typický příjemce hromadných mailů typu "co Vám na ČT o Putinovi neřeknou". Dospěli jsme do bodu, kdy jsem nám oběma zakázal bavit se o politice, protože mamku považuju za dobrého člověka a neměl jsem sílu zbytečně řešit konflikty ohledně hlupotné politiky. Mamka je naprosto zhrozena tím, co se děje na Ukrajině, je jí líto Ukrajinců a pro Putina nemá slušného slova. Zdržel jsem se jakýchkoliv prohlášení typu, že jsem to už dávno říkal, protože jsem v duši rád, že mamka, přes to že je jinak politicky orientovaná dokáže stále v oblasti světové politiky rozlišit co je dobré a špatné. Prostě jsou momenty, kdy si všichni lidé dobré vůle musí jasně říci co je zlo, co je amorální, spojit se proti agresi, přiznat si, že se se v tomto člověku mýlili a že tohle chování je šílené a nemá ve 21. století v Evropě co dělat, je čas přestat slovíčkařit a naplno říct, že toho je nechutné bezprecedentní napadení druhého státu, jeho obyvatel, jejich svobody a životů a musí nést pro agresora jenom ty nejhorší důsledky. Když to dokázal Zeman, měl by to dokázat každý bez toho ale USA, ale plyn, ale tohleto a támhlecto.
Já to tu připomenu až zas USA někam vlitne dělat pořádek a rozvracet režim.
A já se bavila hypoteticky. Ooravdu si myslíte že by usa ve stejné situaci reagovalo jinak? Ano nebo ne? Jiná možnost není
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já to tu připomenu až zas USA někam vlitne dělat pořádek a rozvracet režim.
A já se bavila hypoteticky. Ooravdu si myslíte že by usa ve stejné situaci reagovalo jinak? Ano nebo ne? Jiná možnost není
USA tu situaci mělo, byli jsme kdysi na prahu jaderné války díky tomu, ale Kubu kvůli tomu neokupovalo. Pokud by Kanada vystoupila z NATO, mělo by to asi takové důsledky, jako když Británie vystoupila z EU, nikdo by ji vojensky neobsazoval. Pokud by se po tom vystoupení Kanada dočista zbláznila a chtěla ruské obranné systémy na svém území, tak nejsem vědma, abych Vám řekl, jak by USA zareagovali, ale záleží také na aktuální politické vládě, ony jsou rozdílné v USA, na rozdíl od Ruska. Když by vládl v ten moment někdo typu Trumpa, mohla by být reakce více impulzivní než diplomatická atd. Ale je to silně hypotetické, protože se tak nikdy nestane, nemají k tomu důvod ani obyvatelé ani politici těch zemí, naopak léta letoucí se dovedli do bodu, kdy jim zachování spojenectví se západem přináší ty největší výhody, blahobyt a svobodu.

neverend
napsal(a):
Tyto problémy se táhnou někde od roku 2000. Tam se začaly vypovídat smlouvy a měnit bezpečnostní situace. Nevěřte tomu, že Rusko se hnulo samo od sebe teď v posledních pár letech. Já jen chci vidět naši zem v pořádku a ne zničenou ekonomickou recesí, až Putin utne plyn a ropu. Zní to možná blbě, ale ač jsme v NATO, tak nás Rusko může stejně srazit na kolena. A všechny. Tedy krom jednoho člena NATO.
Vy už píšete jak ruský agent.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Vy už píšete jak ruský agent.
Momeent, volá mi Putin.😂😂😂

napsal(a):
Z Ruska do ČR prý 45minut, z Běloruska nevím.

fikovnice
napsal(a):
"Rájko", pokud/až budete mít chviličku času, napište, prosím, jak je na tom Vaše rodina. Věřím, že tu na Vás všichni myslí!
Dobrý večer, dekuju za optani
Dorazili včera odpoledne,dnes se jakž takž dali po cestě dohromady a zítra půjdeme na cizineckou podat zadost o azylové vízum.
neverend
napsal(a):
A jen tak mimochodem: co tomu Vladimírkovi tak hrozného od války kdo udělal? S.re se všude kam Amíci, jediný rozdíl je, že z druhé strany. Teď se kouknu na to, co zabírají Rusové a...co je tady ten ,,nehet na mapě" - čumím jak puk, nikdy jsem si nevšimnula, že tam něco je. Ejhle, prý Kaliningrad. Co to kuva je? Muž mi vysvětlil, že ruský přístav. V Polsku? V Litvě? Najdu si to ve Wiki, co to je a proč je to ruské...zajímavé čtení, hlavně poslední roky, jak tam ti hnusní Amíci a Němci vybudovali automobilky... https://cs.wikipedia.org/wiki/Kaliningradsk%C3%A1_oblast
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Říkali v tv, že 45 minut z Ruska do USA. Takže u nás by to bylo spíš za pár minut.
Hypersonické mají rychlost pětkrát až desetkrát vyšší než rychlost zvuku.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Víte, kdy kromě dneška měl svět nejblíž k atomové válce? V roce 1962, dost z vás chodilo po houbách. USA umístilo své rakety do Turecka, SSSR odpověděl
umístěním raket na Kubu.( mmch pod vedením Ukrajince Nikity ). A tenkrát to bylo fakt o fous. Šlo tam na Americké straně dokonce o neuposlechnutí rozkazu. Aspoň se to traduje.
Neschvaluji žádnou válku, žádné násilí. Neobhajuji Putina.
Jen nevím, kde se ve vás tady bere tolik násilnických názorů. Možná je to tím, že jste prožili život v blahobytu a víte houby o totalitě. A tak ji dokonce vítáte a šly byste ještě dál. Na nějaké diskuzi byl názor "kde se to v těch ženskejch bere, to čumím". Pusťte si nějaký dokument, jak ženské ječely a omdlívaly nadšením, když Áda promluvil.
A jen tak mimochodem, udělali si v Americe nějaký průzkum. S postupem Bidena a vůbec americké administrativy souhlasí pouhých 36 % Američanů.
napsal(a):
To je čistý rasismus a já se toho neúčastním a že to říká nějaký sportovec, politik, no já měla s autoritami vždy problém, hlavně s těmi hloupými, a už se měnit nebudu :-)
Proč se někdo přestěhuje do Karibiku? Protože je to tam pěkný. Není tam zima jako tady :D
Rasismus? A kdo jim co zlého dělá? Rusko je skvělé, nejlepší, je to ráj na zemi, tak ať v něm zůstanou

J.n
napsal(a):
To jsou argumenty to snad není možný, Rusko jako nepředvídatelný agresor je ostatním zemím nebezpečné. Stejně tak Čína
Stejně tak USA. Každá velmoc, která má víc než ty ostatní ( zbraní ) a chce v jistých částech světa dělat četníka.
napsal(a):
Víte, kdy kromě dneška měl svět nejblíž k atomové válce? V roce 1962, dost z vás chodilo po houbách. USA umístilo své rakety do Turecka, SSSR odpověděl
umístěním raket na Kubu.( mmch pod vedením Ukrajince Nikity ). A tenkrát to bylo fakt o fous. Šlo tam na Americké straně dokonce o neuposlechnutí rozkazu. Aspoň se to traduje.
Jen nevím, kde se ve vás tady bere tolik násilnických názorů. Možná je to tím, že jste prožili život v blahobytu a víte houby o totalitě. A tak ji dokonce vítáte a šly byste ještě dál. Na nějaké diskuzi byl názor "kde se to v těch ženskejch bere, to čumím". Pusťte si nějaký dokument, jak ženské ječely a omdlívaly nadšením, když Áda promluvil.
A jen tak mimochodem, udělali si v Americe nějaký průzkum. S postupem Bidena a vůbec americké administrativy souhlasí pouhých 36 % Američanů.
Američané zásadně nesouhlasí nikdy s ničím. Mám příbuzné v USA. Celý život poslouchám: Je tam Reagan, to je de.il, je tam Bush...no horší už to ani být nemůže, je tam Clinton - ostuda Ameriky, je tam Bush ml. - to táta byl jiný frajer

lesnížínka
napsal(a):
Nikdy nikomu izolace neprospěla. Je vás tu pár, co dělalo psychologii. Jak chcete, aby se nějaký režim někam pohnul, když ho budete izolovat? Proč jsme měli okolo dráty? Protože se komunisti báli, abychom venku něčím nenačichli.
Proč vyrostl z Fidela diktátor? Protože Američani Kubu tak dlouho sankcionovali a izolovali, pokusili se bajvoko o 30 atentátů na Fidela..... Až se z něj stal diktátor.
Naopak, jestli se má v Rusku něco někam pohnout, tak musí co nejvíc mladých do světa !

Proč jsou tu oligarchové nasáčkovaní s celýma rodinama, když prachy jim jdou z Ruska?
Protože tu není taková zima? Však tady ty peníze utrácejí. Odešli z K.V. a poslechněte si, jak tam bulí.
Nebo vy nepotřebujete peníze? Vlastně vám se to už brzy zazelená a půjdete se pást.
Proč se naši oligarchové ( a sem tam politici ) válí na Bahamách.
A co se korupce týče, nemá si Amerika s Ruskem ( a Ukrajinou ) co vyčítat.
Promiňte mi to, nikdy jsem si nepřipadala moc chytrá, ale co vy tu předvádíte.......
napsal(a):
Nikdy nikomu izolace neprospěla. Je vás tu pár, co dělalo psychologii. Jak chcete, aby se nějaký režim někam pohnul, když ho budete izolovat? Proč jsme měli okolo dráty? Protože se komunisti báli, abychom venku něčím nenačichli.
Proč vyrostl z Fidela diktátor? Protože Američani Kubu tak dlouho sankcionovali a izolovali, pokusili se bajvoko o 30 atentátů na Fidela..... Až se z něj stal diktátor.
Naopak, jestli se má v Rusku něco někam pohnout, tak musí co nejvíc mladých do světa !
Jenže to ví i Puťa. Proto se sem obyčejní mladí, děti obyčejných chudých Rusů nedostanou. Dostane se sem jen elita, která poklonkuje Vláďovi a je hlavně z domu dostatečně naočkovaná přístupem, že oni jsou někdo a my jen jejich pohunci.
Pokud by někoho zajímalo, tady dobrý článek od pána, který s nima má taky hodně zkušeností. Vastně totožné jako já. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-ocima-byznysu-okouzleni-ruskym-lakadlem-se-evrope-a-hlavne-nemecku-zle-nevyplatilo-190799#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=ziiHFlfzRJb-202202282154&dop_id=190799&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
napsal(a):
Proč jsou tu oligarchové nasáčkovaní s celýma rodinama, když prachy jim jdou z Ruska?
Protože tu není taková zima? Však tady ty peníze utrácejí. Odešli z K.V. a poslechněte si, jak tam bulí.
Nebo vy nepotřebujete peníze? Vlastně vám se to už brzy zazelená a půjdete se pást.
Promiňte mi to, nikdy jsem si nepřipadala moc chytrá, ale co vy tu předvádíte.......
Kolik podniků jen u nás vlastní Američan? Myslím těch velkých firem. Kolik vlastní Rus? Jednoho mám kousek za humny myslím, že je momentálně na seznamu. A naši oligarchové? Můžete jmenovat? Já znám jednoho, co je na Bahamách a to díky Vaškovi Klausovému, který se teda prezentuje, jako ten chytrý.

napsal(a):
Nějak nechápu důvod, proč jste si deaktivovala účet, orionko...
neverend

XXX.XXX.213.247
Já až ve středu.😂😂

Nejsem tu deset minut a Vy deaktivujete orionku?
napsal(a):
Nějak nechápu důvod, proč jste si deaktivovala účet, orionko...
Ježkovy zraky, to je "Orionka"?
"Orionko", vraťte se!
První odešla moje oblíbená "Kotys" a teď i Vy...?
Vím, že máte jiný názor než je v tuto dobu ten většinový. Ale já zastávám heslo, že právě v této době bychom na sebe měli a mohli být hodnější a milejší...a k tomu se vztahuje i respektovat názory druhých. Mám názor jiný, ale nebudu jej vnucovat někomu, kdo o něj nestojí. Pomoct mohou argumenty, a když ne, je to věc dotyčného...
Pokud si tu začnete hromadně deaktivovat účty...tak nevím...no, je mi z toho smutno ...
napsal(a):
...a ještě mi tedy promiňte jednu věc, ale já už musím: Týká se to té poslední věty. "Lesnížínka" má často osobité názory, v mnoha věcech se neshodneme, ale zase v jiných ano. A fakt nemám ráda, když někdo kritizuje něčí inteligenci.
Vážím si Vás (jste-li to Vy ), Vy se teď možná na mě budete zlobit, ale...prostě...zkusme být k sobě přívětivější .
Zrzavci
napsal(a):
Tak prrr, takhle nepřemýšlet.
"Zrzavci", už dříve psala "Bodlinka", že má doma tuším "vitamín B" nebo "T" - už si to nepamatuji...
Nemyslím na to, ale zrovna v mé situaci není od věci vědět, že můžu být "pánem svého osudu". A prosím, fakt to berte teď jako takové hypotetické rozjímání.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
A proč Vy ve středu, smím-li se zeptat?
Ve středu musím mrknout domů za otcem.🙂 Tak čtrnáct dní a jsem zase tady. Tedy si to myslím, protože nic člověk nemůže vědět určitě.
fikovnice
napsal(a):
Ježkovy zraky, to je "Orionka"?
"Orionko", vraťte se!
První odešla moje oblíbená "Kotys" a teď i Vy...?
Vím, že máte jiný názor než je v tuto dobu ten většinový. Ale já zastávám heslo, že právě v této době bychom na sebe měli a mohli být hodnější a milejší...a k tomu se vztahuje i respektovat názory druhých. Mám názor jiný, ale nebudu jej vnucovat někomu, kdo o něj nestojí. Pomoct mohou argumenty, a když ne, je to věc dotyčného...
Pokud si tu začnete hromadně deaktivovat účty...tak nevím...no, je mi z toho smutno ...
Jenže respektovat názor druhých se moc nenosí, nejen na tomhle serveru. Já jsem už dávno naučená nechávat si své názory o důležitých věcech pro sebe a diskutovat veřejně jen o těch nedulezitych. A to samé jsem tloukla do hlavy dítěte. Jsem totiž Palestinka 😉

fikovnice
napsal(a):
Vlastně "Balu" jak jste na to přišla? Dle názorů a stylu psaní?
Ten příspěvek, pod kterým jsem psala dotaz, byl původně vložen nickem orionka. Nejsem tu pořád, a tak když jsem se podívala po nějaké době, byl již označen jako deaktivovaný.

Jinak musím říct, že jakkoliv se snažím respektovat názory druhých, tak schvalování invaze Ruska na Ukrajinu, řeči, že si to vlastně Ukrajina zaslouží, že měli držet hubu a krok, aby nerozzlobili Putina, a podobně, nemůžu akceptovat ani respektovat. A o takových lidech už nikdy nebudu moci mít dobré mínění. U některých mě to mrzí.

napsal(a):
Jinak musím říct, že jakkoliv se snažím respektovat názory druhých, tak schvalování invaze Ruska na Ukrajinu, řeči, že si to vlastně Ukrajina zaslouží, že měli držet hubu a krok, aby nerozzlobili Putina, a podobně, nemůžu akceptovat ani respektovat. A o takových lidech už nikdy nebudu moci mít dobré mínění. U některých mě to mrzí.
Můžete citovat? Nezaregistrovala jsem v diskuzi takové názory !

Tak jsem dnes prověřil naší připravenost, kdyby se něco dělo. - supéér
Tak to by bylo rychlé, zvlášť, když odvezou teď všechny naše zbraně
Stanislav Procházka
Tak jsem dnes prověřil naší připravenost, kdyby se něco dělo.
Takže. Chtěl jsem se dozvědět, kde se nachází kryty, potravinové balíčky v NZ skladech, balená pitná voda a vzhledem k tomu, že jsem voják tak i informace, kde bych si mohl v případě potřeby vyfasovat výstroj, zbraň a munici.
Co se dělo potom, tomu se těžko věří.....
Zkusil jsem odkazy na webu na vojenskou správu v Táboře.
Z pěti nefungoval ani jeden.
Tak tedy jsem zkusil placenou službu 1188, aby mi poskytli číslo. To se povedlo. Dostal jsem jméno důstojníka a telefon - na Slovensko - nefunkční
Nevzdal jsem to.
Zavolal na ministerstvo obrany, paní na ústředně jsem řekl o co mi jde .
Spojila mě na toho "správného" člověka.
A to co jsem se dozvědět mě dostalo.
Kryty má ve správě ministerstvo vnitra a dle člověka na ministerstvu obrany nefungují a jsou nepoužitelné. Doslova řekl že byla velká chyba je dávat vnitru.....
Potravinové nbalíčky má MO pouze pro sebe a pro vojáky. Jinak nic. Stejně tak i vodu.
A teď to teprve přijde
Co se týče výstroje a výzbroje, dostal bych jí v případě vyhlášení částečné nebo úplné mobilizace, ale nevěděl kde. Ptal jsem se na seřadiště ... Nevěděl o čem
mluvím. Řekl že bych se vše dozvěděl z televize a z rádia. Když jsem oponoval
že je pravděpodobný black out a použití PEMZ - nevěděl co to je, tak jsem mu
sdělil že přesně to má Putin K dispozici - pulzní elektromagnetické zbraně - a
že tedy televize a rádio není asi úplně spolehlivé - POZOR! Omluvil se že má
moc povinností a hovor ukončil. Zvukový záznam mám, kdyby někoho zajímal.
Možná je to hoax, netvrdím, že je to pravda, jen tak pro pobavení k vaší diskuzi o sklepech a krytech.

A fakt nemám ráda, když někdo kritizuje něčí inteligenci.
Když vy všechno hrozně zjednodušíte ( nakonec to obvykle takové diskuze ). Nepochybuji o ničí inteligenci, kdyby přijela žínka na mou zahradu, tak to s ní švihne. Ale prostě v této "vojensky-politické" (dá-li se to tak nazvat ) diskuzi, předvádí věci.....
Jak opakuji několikrát : Nesnáším násilí v jakékoliv formě. Násilí plodí jen násilí. Bitý pes kouše, zvíře zahnané do kouta, zaútočí. Všechno to přece víte a znáte.
napsal(a):
A fakt nemám ráda, když někdo kritizuje něčí inteligenci.
Když vy všechno hrozně zjednodušíte ( nakonec to obvykle takové diskuze ). Nepochybuji o ničí inteligenci, kdyby přijela žínka na mou zahradu, tak to s ní švihne. Ale prostě v této "vojensky-politické" (dá-li se to tak nazvat ) diskuzi, předvádí věci.....
Jak opakuji několikrát : Nesnáším násilí v jakékoliv formě. Násilí plodí jen násilí. Bitý pes kouše, zvíře zahnané do kouta, zaútočí. Všechno to přece víte a znáte.
A někdy kouše i zvíře nebité a nezahnané do kouta a není jiná možnost, jak to vyřešit, než ho zastřelit.

napsal(a):
Můžete citovat? Nezaregistrovala jsem v diskuzi takové názory !
Já jsem je zaregistrovala, a citovat nebudu - najděte si je.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Balu to si tak neberte.🙂 Jen prostě člověk musí dávat pozor na propagandu z obou stran. Je jasné že Vás tady nakrmí vždy tou svou a jedinou správnou. Nyní třeba USA nepodpořilo bezletovou zónu nad Ukrajinou a v podstatě prohlásilo, že se do toho nebudou míchat. A jsme v tom sami i s Ukrajinou.😐 Boj mezi velmocemi probíhá neustále i když nám běžným lidem to je skryto. Občas je na povrchu vidět jen nějaký konflikt, ale to je už jen výsledkem třeba deset let předcházejících snah o nějaké zájmy. Ať už územní či politické. Ukrajina se stala pouze novým hřištěm a odvážím se tvrdit, že začátky sahají dvacet let zpět.
Já určitě nejsem Ruský agent a už vůbec ne vítač Putina. Mně záleží jen na naší zemi a když vidím v jakém se ocitla ohrožení a co by to pro lid mohlo znamenat, tak mám zkrátka prach obyčejný strach.😐 A exhibice co někteří lidi předvádí na podporu UK jsou s prominutím spíš k smíchu než užitku. 😀 To jim tak pomůže.. Jenže to už takový lidi jsou a oni tyto exhibice předvádí u hokeje, fotbalu a kdykoli to jen jde.🙂 Ne, nejsem rád, že to tak vehementně křičíme do světa a přitom máme za zády "pidi" armádu a nejisté spojence.

napsal(a):
Tak jsem dnes prověřil naší připravenost, kdyby se něco dělo. - supéér
Tak to by bylo rychlé, zvlášť, když odvezou teď všechny naše zbraně
Stanislav Procházka
Tak jsem dnes prověřil naší připravenost, kdyby se něco dělo.
Takže. Chtěl jsem se dozvědět, kde se nachází kryty, potravinové balíčky v NZ skladech, balená pitná voda a vzhledem k tomu, že jsem voják tak i informace, kde bych si mohl v případě potřeby vyfasovat výstroj, zbraň a munici.
Co se dělo potom, tomu se těžko věří.....
Zkusil jsem odkazy na webu na vojenskou správu v Táboře.
Z pěti nefungoval ani jeden.
Tak tedy jsem zkusil placenou službu 1188, aby mi poskytli číslo. To se povedlo. Dostal jsem jméno důstojníka a telefon - na Slovensko - nefunkční
Nevzdal jsem to.
Zavolal na ministerstvo obrany, paní na ústředně jsem řekl o co mi jde .
Spojila mě na toho "správného" člověka.
A to co jsem se dozvědět mě dostalo.
Kryty má ve správě ministerstvo vnitra a dle člověka na ministerstvu obrany nefungují a jsou nepoužitelné. Doslova řekl že byla velká chyba je dávat vnitru.....
Potravinové nbalíčky má MO pouze pro sebe a pro vojáky. Jinak nic. Stejně tak i vodu.
A teď to teprve přijde
Co se týče výstroje a výzbroje, dostal bych jí v případě vyhlášení částečné nebo úplné mobilizace, ale nevěděl kde. Ptal jsem se na seřadiště ... Nevěděl o čem
mluvím. Řekl že bych se vše dozvěděl z televize a z rádia. Když jsem oponoval
že je pravděpodobný black out a použití PEMZ - nevěděl co to je, tak jsem mu
sdělil že přesně to má Putin K dispozici - pulzní elektromagnetické zbraně - a
že tedy televize a rádio není asi úplně spolehlivé - POZOR! Omluvil se že má
moc povinností a hovor ukončil. Zvukový záznam mám, kdyby někoho zajímal.
Možná je to hoax, netvrdím, že je to pravda, jen tak pro pobavení k vaší diskuzi o sklepech a krytech.
Co se kdo diví?
Třicet let se nepředpokládalo, že by se naše země mohla dostat do válečného konfliktu.
Kryty nikdy nebyly pro všechny obyvatele, ani pro většinu obyvatel. A po sametu se ještě k tomu z některých z nich udělalo všechno možné...
Ve školách není branná výchova, není povinný vojenský výcvik, u nás by mohli jít bojovat v případě mobilizace jen staří chlapi - ti, co ještě prošli povinnou vojnou a jakž takž vědí, jak zacházet s kvérem, aby se vzájemně nepozabíjeli, a pak aktivní zálohy.

neverend
napsal(a):
Balu to si tak neberte.🙂 Jen prostě člověk musí dávat pozor na propagandu z obou stran. Je jasné že Vás tady nakrmí vždy tou svou a jedinou správnou. Nyní třeba USA nepodpořilo bezletovou zónu nad Ukrajinou a v podstatě prohlásilo, že se do toho nebudou míchat. A jsme v tom sami i s Ukrajinou.😐 Boj mezi velmocemi probíhá neustále i když nám běžným lidem to je skryto. Občas je na povrchu vidět jen nějaký konflikt, ale to je už jen výsledkem třeba deset let předcházejících snah o nějaké zájmy. Ať už územní či politické. Ukrajina se stala pouze novým hřištěm a odvážím se tvrdit, že začátky sahají dvacet let zpět.
Já určitě nejsem Ruský agent a už vůbec ne vítač Putina. Mně záleží jen na naší zemi a když vidím v jakém se ocitla ohrožení a co by to pro lid mohlo znamenat, tak mám zkrátka prach obyčejný strach.😐 A exhibice co někteří lidi předvádí na podporu UK jsou s prominutím spíš k smíchu než užitku. 😀 To jim tak pomůže.. Jenže to už takový lidi jsou a oni tyto exhibice předvádí u hokeje, fotbalu a kdykoli to jen jde.🙂 Ne, nejsem rád, že to tak vehementně křičíme do světa a přitom máme za zády "pidi" armádu a nejisté spojence.
Mně záleží jen na naší zemi a když vidím v jakém se ocitla ohrožení a co by to pro lid mohlo znamenat, tak mám zkrátka prach obyčejný strach.😐
Jen nevím, kterou zemi nazýváte "naší".
Jestli myslíte ČR, tak ta je zcela v prd..... a napůl v prd.....je s ní zbytek Evropy. Z poloviny rozložené hospodářství se teď položí docela a kdesi za mořem budou jásat.
To jak obsadí naše tradiční trhy, to už přece předvedli v minulosti.

Nejen pole, vodu....ale i :
Sportovní střelci, myslivci i obchodníci se zbraněmi upozorňují na náhlý nedostatek
střeliva.
Řenete si, co je to za hloupost, vždyť máme ve Vlašimi velkou muniční továrnu
Sellier & Bellot. To je ale veliký omyl. Ta továrna sice ve Vlašimi je a již od roku 1825
vyrábí střelivo, ale není naše.
Byla naše, ale v roce 2009 ji někdo prodal. Nějak se o tom vůbec nemluvilo ...
Koupila ji brazilská firma:
Companhia Brasileira de Cartuchos
V roce 2011 ji koupila americká firma
CBC AMMO LLC
Od 2. dubna 2012 ji vlastnila firma zapsaná v OR jako:
CBC Europe S.à r.l.
75, Parc d´Activités, L- 8308 Capellen, Lucembursko, Spojené státy americké
A od 18. dubna 2012 vlastní firmu Sellier & Bellot jediný akcionář:
CBC Europe S.à r.l.
75, Parc d´Activités, L- 8308 Capellen, Lucemburské velkovévodství
A tento majitel - kdysi naší muniční továrny - nyní téměř celou produkci vyváží
do zahraničí.
Chcete střelivo z firmy Sellier & Bellot, tak si ho kupte v USA nebo v Lucembursku.
No řeknu Vám, číst toto téma je fakt nejkratší cesta na depku. Nějak se propadám do existenciální krize.
A když vlezu na internet, tak se dočtu, že největší ránu Rusku zasadilo to, že vyšel Elden Ring v době, kdy si ho mladí Rusové nemůžou koupit na Streamu (nebo kde se to kupuje). Pokud nevíte, co je to Elden Ring, tak se tím netrapte, já to taky nevěděla. Je to nějaká počítačová hra.
Lidi umírají, ale největší problém je hra. Tolik citů pro fiktivní počítačové postavy, které ani neexistují. Nechápu.
Přemýšlela jsem nad těmi uprchlíky z Ukrajiny; jasně, rodiny, ženy, děti, starci, to je mi jasné, že utíkají. Ale četla jsem pár článků o tom, jak chudáci mladí Ukrajinci mají bojovat za svou vlast... Tak nad tím přemýšlím a říkám si, samozřejmě, že mají bojovat. Protože jde o obranu - je přirozené, že se to od nich chce a očekává.
Přemýšlím nad těmi Rusy, kteří tam vpadli jako banda vagabundů; jestli je pravda, co se říká (že přijeli na cvičení, že bojovat nechtějí, že bojují proti fašismu atd.), tak se přiznám, že mi je jich líto úplně stejně jak těch ukrajinských vojáků.
Ukrajina se brání, to je tak jaksi dané, že napadený se brání. Ale muset jít dělat invazi, kterou nechci dělat, nevidím v ní smysl, vůbec nechápu, proč bych měla, nebo bojuju s lidmi (fašisty), kteří tam ani nejsou nebo aspoň nejsou u moci... A ještě to vystřízlivění, že jejich vlastní vláda jim lže, že prostě v jejich světě a životě není vůbec nikdo, na koho by se dalo spolehnout, kdo to s nimi myslí dobře, kdo se o ně zajímá, to musí být strašné. To vědomí - nas mnogo, chcípni za to, že Putinovi poporoste přirození o tři centimetry.
Samozřejmě to nic nemění na tom, že válka je špatná a že se tam bojovat prostě nemá. A jasně, určitě se najde pár Rusů, kteří si tam přišli zastřílet s radostí. Ale ta většina - to je hrůza.
Je mi jich líto, je mi líto těch bojujících, kteří bojovat nechtějí, bez ohledu na národnost. Je mi líto té šestileté holčičky a její rodiny, je mi líto všeho, co se stalo.
A proč? Protože pár zdegenerovaných papalášů si chce vymalovat červenou další políčko na mapě. Aha.
Já fakt nevím, jestli si my jako lidstvo zasloužíme přežít.
Když jsem byla malá, myslela jsem si, že politika má problémy řešit, ne vyvolávat. A bylo velké vystřízlivění, že to tak není. Jako děti jsme si dělali srandu, že politika by neměla mít na nic vliv; pokud nějaký politik cítí potřebu si zabojovat, ať tak učiní: navlíkne boxerské rukavice a dá si pár kol s politickým soupeřem. Nebo ať si dají závody, zahrajou šachy, cokoli. Cokoli, jen ne válka.
Teď zažívám další vystřízlivění, protože to je první válečný konflikt mého života, který nějak víc vnímám. Je to blízko, jsou toho plné zprávy, jsem dospělá, tak si to uvědomuju víc. Nějak jsem věděla, že se to může stát - věděla, ale nevěřila. Nepřišlo mi to reálné.
Válka? Doteď to pro mě byl Pán Prstenu, v knize se odvíjející příběh, kde neumírali skuteční lidé.
No, už se bojuje bezmála týden. A já to pořád nedokážu nějak vstřebat. Že děti umírají, že někdo s péčí vystavěl školku, kterou teď někdo jiný odstřeluje. A že to třeba ani dělat nechce, ale musí.
Prostě nevím. Asi jsem pochopila dadaismus. Nebo si to jen myslím, protože zatím se mě ta válka vlastně nijak nedotkla. Já si vlastně nemám na co stěžovat, sama sobě zním jak uplakaná holčička, když se vylije mléko, které ani není její.
Ale já už vlastně teď nemůžu. Jsem psychicky zdeptaná jenom z těch zpráv a z toho, jak vzpomínám na dědovy a babiččiny zážitky z druhé světové. Jak po náletu spadl most a v těch sutinách křičel nějaký muž, tak se ho děda snažil vyhrabat. A jak našel jeho nohu, tak se ho za tu nohu snažil vytáhnout. A tu nohu vytáhl, ale bez chlapa, protože ta noha byla utržená od těla. A jak tam ten muž zemřel. Jak děda pak zjišťoval, jak dlouho může člověk přežít s utrženou nohou, než vykrvácí, a jak by byl ochoten přísahat, že toho umírajícího muže slyšel křičet dlouho, i když to není možné, protože musel být už dávno mrtvý. Ale v té vzpomínce ten muž křičí a křičí o pomoc, pořád a pořád, minuty a hodiny, než mu začne slábnout hlas.
Nemůžu myslet na nic jiného než na to, jak strašně moc to nechci zažít a jak strašně moc chci, aby to nezažil nikdo.
A další, další příhody, jak jako šestnáctiletý totálně nasazený stavěl esesáckým rodinám byty, jak ho tam stavbyvedoucí nutil pracovat hodiny a hodiny, jak ty matky, co tam potom v těch bytech měly bydlet, vzaly krompáče a lopaty a toho stavbyvedoucího honily po výkopech a křičely: Vždyť to jsou ještě děti! A až se vrátí domů, budou vyprávět, jak se tady měly!
Jak v Rakousku čekal ve frontě na jídlo, které bylo na příděl na lístky poměrně levné a mimo příděl na lístky strašně, strašně drahé; a jak najednou cítí, že mu někdo šmátrá do kapsy. Tak se ohlídl a viděl mladou rakouskou maminku s dítětem, jak mu strká do kapsy lístky na příděl. A tak jí říká, že lístky má, a kdyby ne, tak že si jídlo koupí za peníze. A ta maminka říká: Chudáčku, ty nemáš ani peníze. A dala mu ještě peníze.
Ono to prostě není černobílé. Rusové, Ukrajinci, USA, Evropská unie, všechno to jsou tak strašně velké celky, že tam nutně musí být lidi schopní i neschopní, šikovní, bez talentu, nadaní, pracovití, alkoholici, psychicky narušení, stateční, svobodomyslní, velkorysí, štědří, hlupáci, slabí, dříči... Nemůžu odsoudit celý národ za to, co udělalo pár lidí nahoře. To přece nejde.
Ale nedivím se, že pro vlastní ekvilibrium si od fauny dá občas někdo pauzu. Cítím se tak, že když nepolezu na vlákna, kde se válka řeší, že to bude pokrytecké a k ničemu dobré. A když na ně polezu, tak to bude sebedestruktivní a opět k ničemu dobré.
Já fakt nevím - nevím ani, proč to sem píšu, nevím, jestli tím vůbec chci něco říct. Nevím, jestli to vůbec stojí za přečtení.
Asi ten elaborát považuju za svoji vlastní terapii a s Vámi a faunou to nemá nic společného.

"Já jen chci vidět naši zem v pořádku a ne zničenou ekonomickou recesí, až Putin utne plyn a ropu"
tak tohle je v podstatě optimistická varianta zničení.....

napsal(a):
Ten příspěvek, pod kterým jsem psala dotaz, byl původně vložen nickem orionka. Nejsem tu pořád, a tak když jsem se podívala po nějaké době, byl již označen jako deaktivovaný.
Aha, tak je to jasné 😟
Škoda...
napsal(a):
Nejen pole, vodu....ale i :
Sportovní střelci, myslivci i obchodníci se zbraněmi upozorňují na náhlý nedostatek
střeliva.
Řenete si, co je to za hloupost, vždyť máme ve Vlašimi velkou muniční továrnu
Sellier & Bellot. To je ale veliký omyl. Ta továrna sice ve Vlašimi je a již od roku 1825
vyrábí střelivo, ale není naše.
Byla naše, ale v roce 2009 ji někdo prodal. Nějak se o tom vůbec nemluvilo ...
Koupila ji brazilská firma:
Companhia Brasileira de Cartuchos
V roce 2011 ji koupila americká firma
CBC AMMO LLC
Od 2. dubna 2012 ji vlastnila firma zapsaná v OR jako:
CBC Europe S.à r.l.
75, Parc d´Activités, L- 8308 Capellen, Lucembursko, Spojené státy americké
A od 18. dubna 2012 vlastní firmu Sellier & Bellot jediný akcionář:
CBC Europe S.à r.l.
75, Parc d´Activités, L- 8308 Capellen, Lucemburské velkovévodství
A tento majitel - kdysi naší muniční továrny - nyní téměř celou produkci vyváží
do zahraničí.
Chcete střelivo z firmy Sellier & Bellot, tak si ho kupte v USA nebo v Lucembursku.
Tak všechny tyhle velký prosperující továrny byly prodány do zahraničí, to snad každý ví. Proto jsme taky montovna Evropy s malými platy, protože žádná přidaná hodnota a tím pádem malá produktivita práce.

assil
napsal(a):
Tak všechny tyhle velký prosperující továrny byly prodány do zahraničí, to snad každý ví. Proto jsme taky montovna Evropy s malými platy, protože žádná přidaná hodnota a tím pádem malá produktivita práce.
No tak třeba fabriku na zbraně Colt v USA koupila vloni česká firma - Česká zbrojovka Group.

@Varaxi Elden ring vzbuzuje pozornost - asi i kromě jiného - tím, že s ním měl co dočinění R. R. Martin. :-)
Varaxi
nebudu citovat ten dlouhý příspěvěk, ale hezky napsáno
Ale prostě je to tak, že příroda vybavila muže poměřováním pindíků, což není nic jiného než soupeření o zdroje a to, že v 21.století už to není potřeba, přírodu nezajímá. Dokud nepřijde nějaká sexmise a nebo možnost upravit geny, tak to tak bude pořád, však lidské dějiny jsou dějinami válek, období míru jsou jen krátká.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Mně záleží jen na naší zemi a když vidím v jakém se ocitla ohrožení a co by to pro lid mohlo znamenat, tak mám zkrátka prach obyčejný strach.😐
Jen nevím, kterou zemi nazýváte "naší".
Jestli myslíte ČR, tak ta je zcela v prd..... a napůl v prd.....je s ní zbytek Evropy. Z poloviny rozložené hospodářství se teď položí docela a kdesi za mořem budou jásat.
To jak obsadí naše tradiční trhy, to už přece předvedli v minulosti.
Samozřejmě že naší zemí myslím teď ČR.🙂 Čekají nás velké změny, ale před tím je třeba bezpodmínečně ukončit válku v evropě.😐 Fakt je mi to strašně líto a válce se mělo zabránit za každou cenu. Také bychom potřebovali zhodnotit střízlivě své možnosti a vyjednávací pozice. Pomoc Ukrajině znamená mír a jeho vyjednání. Rusko dřív nebo později vyhraje a to jsem zvědavý, jak ho potom donutíme jednat. O čem když vyhrálo a dosáhlo svého? Když bude vyjednávat, tak z pozice vítěze a ještě s jistotou, že lídr NATO jaksi neměl čas či co? 😐 Sankce jsou vyčerpány z naší strany a co dál? Budeme se tady navzájem likvidovat a zatím třeba neutrální Čína si užije levnou ropu a plyn? Proto se vyjádřila jak se vyjádřila. Snad se nám to podaří tuhle šílenost zastavit a nastavit nová pravidla. Chtě nechtě s Ruskem musíme počítat..

Před chvíli mi volali známí z Ukrajiny (chovatelé kokršpanělů), známý říkal, ze veze svoji ženu k hranicím, aby se dostala do Polska k jiným známým, mají neprodaná 3 měsíční stenata kokříků. Prosil mě, abych se poptala, jestli by si někdo alespoň jedno stene od nich nekoupil, mají vystavený rodokmen, ale jsou to běženci jsou po výstavních rodičích. Další informace v každém případě dodám.

napsal(a):
Před chvíli mi volali známí z Ukrajiny (chovatelé kokršpanělů), známý říkal, ze veze svoji ženu k hranicím, aby se dostala do Polska k jiným známým, mají neprodaná 3 měsíční stenata kokříků. Prosil mě, abych se poptala, jestli by si někdo alespoň jedno stene od nich nekoupil, mají vystavený rodokmen, ale jsou to běženci jsou po výstavních rodičích. Další informace v každém případě dodám.
Zkoušela jste to dávat na sociální sítě?
napsal(a):
Zeptám se doma.
V práci zatím nikdo. :/

neverend
napsal(a):
Samozřejmě že naší zemí myslím teď ČR.🙂 Čekají nás velké změny, ale před tím je třeba bezpodmínečně ukončit válku v evropě.😐 Fakt je mi to strašně líto a válce se mělo zabránit za každou cenu. Také bychom potřebovali zhodnotit střízlivě své možnosti a vyjednávací pozice. Pomoc Ukrajině znamená mír a jeho vyjednání. Rusko dřív nebo později vyhraje a to jsem zvědavý, jak ho potom donutíme jednat. O čem když vyhrálo a dosáhlo svého? Když bude vyjednávat, tak z pozice vítěze a ještě s jistotou, že lídr NATO jaksi neměl čas či co? 😐 Sankce jsou vyčerpány z naší strany a co dál? Budeme se tady navzájem likvidovat a zatím třeba neutrální Čína si užije levnou ropu a plyn? Proto se vyjádřila jak se vyjádřila. Snad se nám to podaří tuhle šílenost zastavit a nastavit nová pravidla. Chtě nechtě s Ruskem musíme počítat..
Hlavně na tom, kromě Číny, bude profitovat váš druhý domov. Když nebude Evropa totálně rozmlácená, tak bude určitě hospodářsky oslabená, když ne na dně.
Chcete-li porazit Evropu, oddělte ji od Ruska. Chcete-li porazit Rusko, oddělte ho od Ukrajiny. To není z mé hlavy.
Tohle se třeba vkládá do úst O.von B. :
Ani sebelepší výsledek války nikdy nepovede ke kolapsu Ruska, které spočívá na milionech ruských věřících řeckého vyznání. Tyto posledně jmenované, i když budou později zkorodovány mezinárodními smlouvami, se stejně rychle navzájem spojí, jako si k sobě najdou oddělené kapičky rtuti. Tento stát i po úplné porážce zůstane naším potomkem, protivníkem, který se chce pomstít... (Bismarckova odpověď na dopis prince Heinricha VII. Reusse. Dopis č. 349. Důvěrně (tajně) Berlín 3. 5. 1888. Originál = p 303 16 - svazek diplomatické korespondence německých diplomatů z let 1871 až 1914.
«Nedoufejte, že když jednou využijete slabosti Ruska, budete věčně dostávat dividendy. Rusové si vždy přijdou pro své peníze. A až přijdou – nespoléhejte na vámi podepsané jezuitské dohody, které by vás měly jakoby ospravedlnit. Nebudou mít cenu ani toho papíru, na němž jsou napsány. Proto s Rusy stojí za to hrát buď poctivě, nebo nehrát vůbec.»
"Mohutnost Ruska může být podkopána jenom jeho oddělením od Ukrajiny. Je třeba Ukrajinu nejenom oddělit, ale především postavit proti Rusku, národ rozdělit na dvě části a pak se jenom dívat, jak bude bratr vraždit bratra."
Ale nejsem historik.
napsal(a):
Dejte to i do vlákna Útulky na Ukrajině, tam asi víc lezou lidi, co chtějí pomoct se psama.

lesnížínka
napsal(a):
Ale tož už vám není 5, mohla by ste vědět, že tatínci v tom mají prsty...
Jste si jistá, že jen prsty?🙊

Všem dekuju za pomoc, na soc sítě jsem ještě nic nedala, jdu na to, díky. A Vám Varaxi taky moc děkuji
napsal(a):
V téhle souvislosti mě napadá, zda by u těch psů čistokrevných plemen, která sem z Ukrajiny míří a zamíří, nemohl vždy i nějak pomoci klub příslušného plemene? Je to blbej nápad?

Zrzavci
napsal(a):
Rájko ještě - jak jsem psala - zkusila bych oslovit náš klub chovatelů příslušného plemene, zda nemůžou pomoci.
Třeba by to mohli dát aspoň na web do inzerce, když nic jiného.

lesnížínka
napsal(a):
Tak nevím, jestli chápu správně, narodila jste se tady, nebo se sem taťka stěhoval třeba za prací? Ježíš nic mi po tom není, nemusíte to sem psát, jen mě tak zajímá, proč jste si vybrali ČR
Počítáte také velvyslance a třeba jeho sekretariát do "přišli za prací?"
napsal(a):
Všem dekuju za pomoc, na soc sítě jsem ještě nic nedala, jdu na to, díky. A Vám Varaxi taky moc děkuji
Nemáte zač - prostě jste se trefila do doby, kdy chceme štěně. Neplánovali jsme je ihned, ale to asi není problém; spíš jak se k tomu postaví máma. Jako tosa inu nebo co to bylo předtím, to se po důchodkyni, byť vitální, nedá čekat; ale kokr? To by mohlo projít.
Já se stěhuju do těch blbých Čech a majitel bytu se na psy úplně netváří. Kdybychom bydleli ve vlastním, tak...
Kdyby, kdyby, to nepomůže.

do těch blbých Čech
Nebuďte nacionalista. Co je na Čechách blbého? Chcete pár fotek, jak je tu krásně ?
Však jich sem Xerxovi dávají dost.
Rájko a třeba i ostatní:
https://www.pesweb.cz/cz/databaze-dobrovolniku
přečtěte si
????????!!NABÍZÍME POMOC!!???????? Nabízíme ubytování pro štěňata postižených válkou. Postaráme se o odrostlejší (od 4 a více týdnů) štěňata, jakéhokoli plemene. Naše feny jsou skvělé matky a tety a o štěňata se postarají jako o vlastní. Přijmout můžeme také matku se štěňaty menších plemen jakéhokoli věku. Štěňata budou mít k dispozici prostornou vytápěnou místnost, venkovní výběh a zahradu. Zajistíme veškerou potřebnou péči. Do venkovních kotců můžeme přijmout 2-3 psy podle plemene. Přijmeme i psy z útulku! V případě potřeby můžeme Vaše štěňata a psy vyzvednout na ukrajinsko-polskych nebo ukrajinsko-slovenskych hranicích. Nabízíme také převoz zvířat do dočasných domovů a převoz osob. tancevova.l@seznam.cz +420776145586
Jdu to dát i do témata útulků na Ukrajině

"Já se stěhuju do těch blbých Čech"
napsal(a):
Zajímavý nápad.
https://zivotvcesku.cz/cesi-nabadaji-k-chytremu-utoku-proti-ruske-agresi-z-tepla-domova-zvladne-to-hrave-kazdy-sednete-k-pocitaci-a-napiste-jednu-vetu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=710630&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=WecH6YZ4Z0G-202203010934&dop_id=15610321
To je super Nemohl by jim tam ještě připsat, že je tam nějakých 50milionů lidí, kteří můžou do ulic vyjít a svrhnout vládu. 50milionů lidí nezavřou.
Tady můžu, tady můžu, nějak mě přemohlo to, co jsem dávala do témata Útulky na Ukrajině, kde jsem žádala sama o to, aby se lidi drželi tématu. A tak nemůžu tam křičet, že bych zabila vlastnoručně každýho toho ze šmejdů, který tohle rozpoutal, bezohledně bez ohledu na bezbranné, ať zvířata či lidi. A tady křičet můžu, předpokládám. Já bych teda potřebovala křičet mnohem víc, ale to oni by mě už tady oprávněně vypnuli, protože ten slovník, co se mi dere z pusy........
Varaxi váš příspěvek mi vehnal slzy do očí, velmi dobře a výstižně napsáno. Nebudu to celé citovat, ale úplně jste mi připomněla, jak můj děda, co by sudetský neměc bojoval na straně těch "zlých" a rozhodně nechtěl. Mezi prvními šel na frontu, protože měl za ženu češku, nejdřív do Francie, jak začla ofenzíva do Ruska, opět byl mezi prvními koho tam poslali, jak před odchodem do války byl celý na zhroucení, protože tam jít nechtěl. Chtěl být doma se svou ženou, která měla malé miminko. Měl štěstí, že byl kluk od koní, tak měl na starosti je, zásobování a vaření. Vzpomínal, jak ukrajinci je vítali, protože v nich viděli osvoboditele, jak spoustu jeho spolubojovníků se nechovalo k ukrajincům dobře a oni pak přehodnotili svůj postoj, jak padl do zajetí a onemocněl malárií, tak ho poslali po válce prvním transportem do Německa, protože prý stejně chcípne. On chtěl zpět domů do Čech a tam šel tajně ještě s jiným Němcem, v Brně je chytli a poslali do dolů, z těch ho pak pustili domů, protože po té malárii neviděl ve tmě. Z čistě sudetské vesnice byl jediný, kdo se vrátil. Z ruského zajetí byl taky první, kdo se vrátil, vraceli se i 7 let po válce. Jeho teta pak proto až do své smrti v šedesátých letech věřila, že se jí muž také z ruského zajetí ještě vrátí. Děda pak zůstal zde, naučil se česky a téměř celý život tajil, že je Němec. O válce začal mluvit, až ke konci života, protože jsme se ptali. Válka ho změnila.
Varaxi
napsal(a):
Nemáte zač - prostě jste se trefila do doby, kdy chceme štěně. Neplánovali jsme je ihned, ale to asi není problém; spíš jak se k tomu postaví máma. Jako tosa inu nebo co to bylo předtím, to se po důchodkyni, byť vitální, nedá čekat; ale kokr? To by mohlo projít.
Já se stěhuju do těch blbých Čech a majitel bytu se na psy úplně netváří. Kdybychom bydleli ve vlastním, tak...
až vám bude v Čechách nejhůř Varaxi, zavolejte ne na brabence jako Jiřík, ale klidně na ohaře, u nás vám bude krásně
napsal(a):
do těch blbých Čech
Nebuďte nacionalista. Co je na Čechách blbého? Chcete pár fotek, jak je tu krásně ?
Však jich sem Xerxovi dávají dost.
Na Čechách není blbého zhola nic kromě toho, že se tam stěhuju v této blbé době.
A ano, nemám být časista, co je na této době blbého? Vždyť si za to my lidi můžem sami.
Já mám Čechy ráda stejně jak Moravu a Slezsko, vlastně v tom nevidím rozdíl. Národnost mám českou, jakože ČR, to zahrnuje všecko a to se mi líbí. Že říkám plytký talíř místo mělký, to je tak celý rozdíl.

Trickyvoo
napsal(a):
Varaxi váš příspěvek mi vehnal slzy do očí, velmi dobře a výstižně napsáno. Nebudu to celé citovat, ale úplně jste mi připomněla, jak můj děda, co by sudetský neměc bojoval na straně těch "zlých" a rozhodně nechtěl. Mezi prvními šel na frontu, protože měl za ženu češku, nejdřív do Francie, jak začla ofenzíva do Ruska, opět byl mezi prvními koho tam poslali, jak před odchodem do války byl celý na zhroucení, protože tam jít nechtěl. Chtěl být doma se svou ženou, která měla malé miminko. Měl štěstí, že byl kluk od koní, tak měl na starosti je, zásobování a vaření. Vzpomínal, jak ukrajinci je vítali, protože v nich viděli osvoboditele, jak spoustu jeho spolubojovníků se nechovalo k ukrajincům dobře a oni pak přehodnotili svůj postoj, jak padl do zajetí a onemocněl malárií, tak ho poslali po válce prvním transportem do Německa, protože prý stejně chcípne. On chtěl zpět domů do Čech a tam šel tajně ještě s jiným Němcem, v Brně je chytli a poslali do dolů, z těch ho pak pustili domů, protože po té malárii neviděl ve tmě. Z čistě sudetské vesnice byl jediný, kdo se vrátil. Z ruského zajetí byl taky první, kdo se vrátil, vraceli se i 7 let po válce. Jeho teta pak proto až do své smrti v šedesátých letech věřila, že se jí muž také z ruského zajetí ještě vrátí. Děda pak zůstal zde, naučil se česky a téměř celý život tajil, že je Němec. O válce začal mluvit, až ke konci života, protože jsme se ptali. Válka ho změnila.
Jsou různé osudy. Můj dědeček byl českým policajtem ve Frývaldově, dnešním Jeseníku. Zažil si tam to nejhorší včetně obsazení Sudet nacisty a vyhnání českých obyvatel. Vrátil se do Brna, kde ho za okupace Němci zatkli a do konce války ho věznili. Nevíme kde všude. Byl zařazen do "bombenkomanda" likvidoval miny... Vrátil se vyhublý, nemocný tyfem, taktak přežil. Nikdy o tom, co zažil, nechtěl mluvit...

Varaxi
napsal(a):
Dekuji, jestli byste mohla, tak pokud by to klaplo, napište prosim do sz. Děkuji

lesnížínka
napsal(a):
To je super Nemohl by jim tam ještě připsat, že je tam nějakých 50milionů lidí, kteří můžou do ulic vyjít a svrhnout vládu. 50milionů lidí nezavřou.
Třeba to někdo tady zvládne přeložit a zapsat azbukou. Mám sice maturitu z ruštiny, ale už se po 30 letech nechytám.
Tady je původní myšlenka:
"Jediné, co můžeme dělat my tady za počítačema, je pokračovat v psychologické válce. Otevřete si Google Maps, najděte v Moskvě libovolnou restauraci, hospodu nebo hotel, a napište jim tam do recenze: Prosím, zastavte invazi na Ukrajinu, Rusko má už 5000 mrtvých vojáků a v Charkově a Kyjevě umírají děti po ostřelování obytných domů vašimi raketami. Nedovolte, aby se Rusko stalo symbolem zla pro celý svět. Zastavte agresi.
Пожалуйста, остановите вторжение в Украину, у России уже 5 000 погибших солдат, а дети умирают в Харькове и Киеве после того, как ваши ракеты обстреляли их дома. Не допустите, чтобы Россия стала символом зла для всего мира. Остановите агрессию."
napsal(a):
Jsou různé osudy. Můj dědeček byl českým policajtem ve Frývaldově, dnešním Jeseníku. Zažil si tam to nejhorší včetně obsazení Sudet nacisty a vyhnání českých obyvatel. Vrátil se do Brna, kde ho za okupace Němci zatkli a do konce války ho věznili. Nevíme kde všude. Byl zařazen do "bombenkomanda" likvidoval miny... Vrátil se vyhublý, nemocný tyfem, taktak přežil. Nikdy o tom, co zažil, nechtěl mluvit...
Ano to jsou. Jenže váš dědeček byl na straně těch "hodných" a já spíš chtěla poukázat na to, že ta "zlá" strana nebyla jen "zlá", že spousta z nich to taky nechtěla. Chtěli taky jen přežít. Kolik je filmů o zlých a ještě zlejších němců. Po válce jako první u nás ve městě věšeli němce, co ve válce ani nebyli a na tom zlu se nijak nepodíleli a vešeli je tam lidi, kteří měli máslo na hlavě, udávali sousedy kvůli zabíjačce a podobně. Nic není černobílý a nakonec to nejvíc odnesou obyčejný slušný lidi.

Zrzavci
napsal(a):
Poradíte mi někdo, jak se obrátit na admina, aby bylo možné opravit název témata? Ráda bych to s těma útulkama na Ukrajině přejmenovala tak, aby bylo jasný, že tam jsou info k jakékoliv pomoci zvířatům tam.
Zkus SZ uživateli iFauna nebo e-mail na redakce@ifauna.cz.

napsal(a):
Třeba to někdo tady zvládne přeložit a zapsat azbukou. Mám sice maturitu z ruštiny, ale už se po 30 letech nechytám.
Tady je původní myšlenka:
"Jediné, co můžeme dělat my tady za počítačema, je pokračovat v psychologické válce. Otevřete si Google Maps, najděte v Moskvě libovolnou restauraci, hospodu nebo hotel, a napište jim tam do recenze: Prosím, zastavte invazi na Ukrajinu, Rusko má už 5000 mrtvých vojáků a v Charkově a Kyjevě umírají děti po ostřelování obytných domů vašimi raketami. Nedovolte, aby se Rusko stalo symbolem zla pro celý svět. Zastavte agresi.
Пожалуйста, остановите вторжение в Украину, у России уже 5 000 погибших солдат, а дети умирают в Харькове и Киеве после того, как ваши ракеты обстреляли их дома. Не допустите, чтобы Россия стала символом зла для всего мира. Остановите агрессию."
Máte to tam v azbuce, stačí zkopírovat.
Trickyvoo
napsal(a):
Ano to jsou. Jenže váš dědeček byl na straně těch "hodných" a já spíš chtěla poukázat na to, že ta "zlá" strana nebyla jen "zlá", že spousta z nich to taky nechtěla. Chtěli taky jen přežít. Kolik je filmů o zlých a ještě zlejších němců. Po válce jako první u nás ve městě věšeli němce, co ve válce ani nebyli a na tom zlu se nijak nepodíleli a vešeli je tam lidi, kteří měli máslo na hlavě, udávali sousedy kvůli zabíjačce a podobně. Nic není černobílý a nakonec to nejvíc odnesou obyčejný slušný lidi.
Vždycky to odnesou ti slušní, protože těm druhým je to hlavně jedno. Kdo odnese Putinovu agresi v Rusku? Ti nejchudší pochopitelně, jestli na té či oné straně nevím, ale jeho správní podporovatelé, kteří jsou za to náležitě odměněni, mají prachy dávno ulité, ti to v klidu přežijou.

napsal(a):
Máte to tam v azbuce, stačí zkopírovat.
To já vím, dokonce to i přečtu 😉
Lesní žínka ale chtěla ještě něco připojit...

Trickyvoo
napsal(a):
Ale Češi Němcům v Sudetech nic nedělali. To Němci tam dělali zle, proto se tam posilovala policie... A pak Němci Čechy vyhnali, soused souseda... Po válce holt přišla odplata, po šesti letech války, teroru,... A semlelo to i ty hodné... Nic není černobílé...
napsal(a):
Ale Češi Němcům v Sudetech nic nedělali. To Němci tam dělali zle, proto se tam posilovala policie... A pak Němci Čechy vyhnali, soused souseda... Po válce holt přišla odplata, po šesti letech války, teroru,... A semlelo to i ty hodné... Nic není černobílé...
Ale Češi Němcům v Sudetech nic nedělali.
Ale dělali. Místy prvně vyhnali Češi Sudetské Němce.
Tam se děly strašná zvěrstva ještě před protektorátem, oběma stranami, ale častěji na Němcích, protože ti byli v menšině. Lidi se báli a to dává moc do ruky psychopatům; a jestli je to Čech nebo Němec, je úplně jedno.

Varaxi
napsal(a):
Ale Češi Němcům v Sudetech nic nedělali.
Ale dělali. Místy prvně vyhnali Češi Sudetské Němce.
Tam se děly strašná zvěrstva ještě před protektorátem, oběma stranami, ale častěji na Němcích, protože ti byli v menšině. Lidi se báli a to dává moc do ruky psychopatům; a jestli je to Čech nebo Němec, je úplně jedno.
To přece není pravda! V Sudetech převažovali Němci. Proto tam měl masivní podporu Henlein s požadavkem odtržení Sudet od ČSR a přičlenění do Říše. A proto Hitler vznesl požadavek na Sudety - Mnichov - a území, kde žilo víc Němců než Čechů obsadil v osmatřicátém a přičlenil k říši. Nebylo to jen pohraničí, stačí si vyhledat mapy.

ale častěji na Němcích, protože ti byli v menšině.
Mám jedinou otázku : Kde?

napsal(a):
To já vím, dokonce to i přečtu 😉
Lesní žínka ale chtěla ještě něco připojit...
Вас, русских, 50 миллионов, вы можете выйти на улицу и свергнуть правительство, вас всех не посадят.
napsal(a):
To přece není pravda! V Sudetech převažovali Němci. Proto tam měl masivní podporu Henlein s požadavkem odtržení Sudet od ČSR a přičlenění do Říše. A proto Hitler vznesl požadavek na Sudety - Mnichov - a území, kde žilo víc Němců než Čechů obsadil v osmatřicátém a přičlenil k říši. Nebylo to jen pohraničí, stačí si vyhledat mapy.
Jo, v Sudetech - ti prostí lidi byli vlastně půl na půl, už sami nevěděli, jestli jsou víc to nebo ono. Prababička vdaná Sauhar, po válce počeštěně Zouharová, za svobodna Peřinová. Prababičku zrovna vystěhovali dvakrát, jednou Češi, protože Němka (jak poleno, evidentně), podruhé Němci, když její manžel zemřel, protože českého původu. Pak si vzala nějakého Střelce a zakotvila tady na jižní Moravě.
Ale Němci byli v Československu v menšině; v Sudetech se dělaly české policejní zátahy, klidně si tam pozvali lidi, nemuseli být jen z pohraničí.
A jo, napsala jsem to blbě.
Byla tam strašně napjatá situace. A děly se strašné věci, nad kterými se přivíralo oko. Během války taky a po válce zas. Před válkou tam byla strašná krize, všeho málo, nedostatek; a naše vláda neudělala nic, aby pomohla.
Tam si opravdu můžou oba národy podat ruce, protože hádat se o tom, kdo se zachoval o stupínek líp nebo hůř, to nemá výšku. Já se spokojím s konstatováním, že obojí byla hrůza.

napsal(a):
Takhle se to říct nedá, záleží velmi na tom, jak daleko do historie jdete...jedná se o hraniční území, každou chvíli oficiálně patřilo někomu jinému, ale ti obyčejní lidé, kteří tam žili, se spolu naučili v běžném životě vycházet, dokud si to holt vždycky nevzal někdo politicky za své a nevnesl do toho cíleně nějakou ideologii.
Na odlehčení - ne každý dědeček na špatné straně byl zlý
neverend

XXX.XXX.213.247
A je Vám ta historie k něčemu? Co dnes s tím, kdo koho vyháněl a odkud. Stejně důsledky našeho jednání dnes se mohou ukázat až za mnoho let jako chybné a nebo taky ne. Nám dnes připadá konzumní společnost v pořádku, ale nakonec naše děti můžou díky tomu žít či zemřít v otřesných podmínkách bez surovin se zničenou planetou. Bude to z jejich pohledu tedy správně jak žijeme dnes? Nebo to budou považovat za největší chybu lidstva v historii? Proto bych považoval za zbytečné mrhání energií se nějak hloubkově zabývat tím co už bylo. To nikdo nezmění a důležitější je otázka co teprve bude.

"Nám dnes připadá konzumní společnost v pořádku"
neverend je jediný, komu to připadá v pořádku
"Proto bych považoval za zbytečné mrhání energií se nějak hloubkově zabývat tím co už bylo" vyřiďte to Putinovi ;-)

napsal(a):
Вас, русских, 50 миллионов, вы можете выйти на улицу и свергнуть правительство, вас всех не посадят.
Jste dobrá 👍
Akorát se mi nezdálo těch 50mil. Rusů, tak jsem koukala na google, a je jich skoro 3x víc. Cca 146mil.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
"Nám dnes připadá konzumní společnost v pořádku"
neverend je jediný, komu to připadá v pořádku
"Proto bych považoval za zbytečné mrhání energií se nějak hloubkově zabývat tím co už bylo" vyřiďte to Putinovi ;-)
Právě mně to až tak v pořádku nepřipadá.Jinak Vy to běžte zase na oplátku vyřídit do Bruselu.😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.168
napsal(a):
Jste dobrá 👍
Akorát se mi nezdálo těch 50mil. Rusů, tak jsem koukala na google, a je jich skoro 3x víc. Cca 146mil.
Nevim jestli je v teto situaci rozumne nabadat jeste k obcanske valce aby jo echt byl mrdnik a nekdo tu atomovku fakt omylem jebnul.

neverend
napsal(a):
A je Vám ta historie k něčemu? Co dnes s tím, kdo koho vyháněl a odkud. Stejně důsledky našeho jednání dnes se mohou ukázat až za mnoho let jako chybné a nebo taky ne. Nám dnes připadá konzumní společnost v pořádku, ale nakonec naše děti můžou díky tomu žít či zemřít v otřesných podmínkách bez surovin se zničenou planetou. Bude to z jejich pohledu tedy správně jak žijeme dnes? Nebo to budou považovat za největší chybu lidstva v historii? Proto bych považoval za zbytečné mrhání energií se nějak hloubkově zabývat tím co už bylo. To nikdo nezmění a důležitější je otázka co teprve bude.
Nebyl jste to vy, kdo sem včera dával link na dění v USA v 50. letech???

neverend
napsal(a):
Člověk by měl znát historii, nejen že to patří k základnímu vzdělání, ale lze se z ní poučit, a pochopit, proč se co děje v současnosti.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ty jo, já to taky dokázal ještě přečíst a to jsem měl ruštinu jen necelý rok na základce.😂 Tovariš učitělnica by ze mě měla radost.🙂 Tedy snad to mám dobře.😂 Hele a rusky comrade Stalin je co?
napsal(a):
Jste dobrá 👍
To jsem napsala já, to číslo Předpokládám, že malé děti a opravdu staří idé nepůjdou. Taky ti s těma totálně vymytýma mozkama viz. https://www.sport.cz/clanek/zimni-sporty-lyzovani-ted-je-nekde-valka-a-kde-rusky-lyzar-poskytl-skandalni-rozhovor-3177157#utm_content=ribbonnews&utm_term=rusk%C3%BD%20sdru%C5%BEen%C3%A1%C5%99&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
Já jsem spíš přes ten sport
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Nebyl jste to vy, kdo sem včera dával link na dění v USA v 50. letech???
Jj,byl.
neverend
napsal(a):
Historie by měla být poučná, ale evidentně moc není, protože stále platí "šťasten ten, kdo se poučí z chyb druhých". Ono je fuk, jestli se tu bavíme o historii nebo o současnosti. Stejně nemáme moc cokoliv změnit a jen si tu tak tlacháme.
Už jsem nad tím přemýšlela, co já, jako jednotlivec můžu dělat a na nic moc jsem nepřišla. Poslali jsme nějakou finanční pomoc a tím asi má veškerá snaha končí. Budovat bunkr na zahradě a ani syslit zásoby asi fakt nehodlám. Budu doufat, že nám nějak pomůže, že jsme v NATO a EU, že Putin si neřekne, že nám ta svoboda nesvědčí a pomůže nám.
Obávám se, že s Ukrajinou to bude stejné jako s Krymem, chvíli bude celý svět brblat, mávat transparenty a nakonec se o to přestaneme zajímat. Snad nenastane chvíle, kdy sovětské tanky nepřekročí hranice slovenské a pak naše, protože ,a tady nám historie moc klidu nepřinese, už se to stalo a Evropa ani nehnula prstem, aby nám pomohla. Nepotřebují nás, ale věřím, že nás budou litovat a říkat, jak je ten Putin hrozný.
neverend

XXX.XXX.213.247
Trickyvoo
napsal(a):
Historie by měla být poučná, ale evidentně moc není, protože stále platí "šťasten ten, kdo se poučí z chyb druhých". Ono je fuk, jestli se tu bavíme o historii nebo o současnosti. Stejně nemáme moc cokoliv změnit a jen si tu tak tlacháme.
Už jsem nad tím přemýšlela, co já, jako jednotlivec můžu dělat a na nic moc jsem nepřišla. Poslali jsme nějakou finanční pomoc a tím asi má veškerá snaha končí. Budovat bunkr na zahradě a ani syslit zásoby asi fakt nehodlám. Budu doufat, že nám nějak pomůže, že jsme v NATO a EU, že Putin si neřekne, že nám ta svoboda nesvědčí a pomůže nám.
Obávám se, že s Ukrajinou to bude stejné jako s Krymem, chvíli bude celý svět brblat, mávat transparenty a nakonec se o to přestaneme zajímat. Snad nenastane chvíle, kdy sovětské tanky nepřekročí hranice slovenské a pak naše, protože ,a tady nám historie moc klidu nepřinese, už se to stalo a Evropa ani nehnula prstem, aby nám pomohla. Nepotřebují nás, ale věřím, že nás budou litovat a říkat, jak je ten Putin hrozný.
Sovětské tanky určitě ne, leda ty Ruské. Ale myslím, že by nikam ani jezdit nemusely. V případě opravdové ropné a surovinové krize by lidi nějaký čas možná ještě vydrželi, ale později by začali nepokoje a lidé by měli zcela jiné starosti. A za čas,jak to tak bývá, by jako " z davu" vystoupil ten hrdina, který začne hlásat revoltu a mám dál pokračovat? 🙂 Nová generace plná chuti k uchopení světa do svých rukou na válku s Ukrajinou již mlhavě vzpomíná a vnímá jí jen jako ten mezník, kdy nám došel plyn a ropa.😐 A ten hrdina z davu ( ve skutečnosti z Ruska) nás pomalu dovede k obnovení rozhovorů s Ruskem. Dál a dál, až jednoho dne se konečně naplní zásobníky s plynem a i ropy bude dostatek.🙂 Po celou tu dobu nám bude opatrně naznačováno, jak hnusný západ nás zradil a záměrně zpřetrhal všechny přátelské vazby s Ruskem.
Berte to s nadsázkou, ale takhle se to dělá když je čas. Tanky jezdí jen když není času nazbyt.🙂

Tam si opravdu můžou oba národy podat ruce, protože hádat se o tom, kdo se zachoval o stupínek líp nebo hůř, to nemá výšku.
A 400 000 to je stupínek výš, nebo níž ?

Znáte to : Národ, který nezná svoji historii, prožije si ji znovu.
"Červený šátečku kolem se toč, my jdeme na Rusa, nevíme proč" - zpívali si vojáci Rakouské armády - tedy ti čeští. Rozjeďte se po zemích českých a projděte si návsích a pomníky na 1. sv. Těch jmen, stejných jmen, otec a synové, bratři ?

napsal(a):
"Červený šátečku kolem se toč, my jdeme na Rusa, nevíme proč" - zpívali si vojáci Rakouské armády - tedy ti čeští. Rozjeďte se po zemích českých a projděte si návsích a pomníky na 1. sv. Těch jmen, stejných jmen, otec a synové, bratři ?
Jména - je to možné. Ale také příjmení není moc dlouho, konec 18. století; hodně lidí se mohlo jmenovat Sedlák např. a nemuseli být příbuzní. Jen nápad, neříkám, že neodvedli všechny kluky.

napsal(a):
Jména - je to možné. Ale také příjmení není moc dlouho, konec 18. století; hodně lidí se mohlo jmenovat Sedlák např. a nemuseli být příbuzní. Jen nápad, neříkám, že neodvedli všechny kluky.
Neodvedli jen kluky. V 1.sv. bojoval můj praděda i děda. Otec a syn.
Jestli čtete ( a nejen krváky ) zkuste knížku od I. Borské Osud jednoho Čecha. Je to lepší než rok dějepisu.
Remarque je silný, ale Borská je podle mne pro nás silnější. Jsou to čeští kluci.
napsal(a):
Proč? Protože se Češi málokdy nějaké invazi vzepřeli, stáhli ocasy a tak to pak dopadlo, že šli bojovat tam, kam je jejich momentální vedení poslalo. Teď se Češi vzepřeli, že nechtějí skončit zpátky v područí Rusů a vy se tomu divíte.
Ty, co utekli bojovat proti Hitlerovi jako vojáci RAF, Rusové a jejich nohsledi z KSČ následně po zásluze ,,odměnili"

Teď se Češi vzepřeli, ale umírají Ukrajinci. Celý Západní svět je tahá za fusekli.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Vidíte Orionko, my známe svou historii a jdeme na Rusa znovu.😀 Zase za vydatné pomoci třetí strany.😐 Tak k čemu ta historie? Poučili jsme se?
lesnížínka
napsal(a):
Proč? Protože se Češi málokdy nějaké invazi vzepřeli, stáhli ocasy a tak to pak dopadlo, že šli bojovat tam, kam je jejich momentální vedení poslalo. Teď se Češi vzepřeli, že nechtějí skončit zpátky v područí Rusů a vy se tomu divíte.
Ty, co utekli bojovat proti Hitlerovi jako vojáci RAF, Rusové a jejich nohsledi z KSČ následně po zásluze ,,odměnili"
Češi se nevzepřeli a za pár týdnů si nikdo na Ukrajinu ani nevzdechne, stejně jako si dneska už nikdo nevzdechne na ty chudáky, co jim tornádo vzalo střechu nad hlavou.

assil
napsal(a):
Češi se nevzepřeli a za pár týdnů si nikdo na Ukrajinu ani nevzdechne, stejně jako si dneska už nikdo nevzdechne na ty chudáky, co jim tornádo vzalo střechu nad hlavou.
Nerozumím úplně tomu, jak to myslíte. Po tornádu na Moravě se zvedla obrovská vlna solidarity, byl vyčleněn velký objem státních peněz na pomoc postiženým, na místě se zúčastnilo kvantum dobrovolníků.
Taky si to dnes každý den nepřipomínám, ale to přece neznamená, že pomoc a podpora neproběhla a výsledky nejsou zřetelně vidět.

Něco pro pobavení po ránu - výzva k abdikaci
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zeman-abdikace-rusko-putin/r~90cf30a8996711ec9136ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-4&utm_campaign=Aktualne
Jsem zvědavá, zda se jim to podaří dotáhnout do úspěšného konce.

napsal(a):
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zeman-abdikace-rusko-putin/r~90cf30a8996711ec9136ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-4&utm_campaign=Aktualne
To je teď tak úplně jedno! Mandát mu skončí za rok. Sice už kolem prezidentského křesla krouží kandidáti jak supi, ale kdo z nich by byl ten správný? Já to nevím. A v této době máme jiné starosti než volit prezidenta.

neverend
napsal(a):
Vidíte Orionko, my známe svou historii a jdeme na Rusa znovu.😀 Zase za vydatné pomoci třetí strany.😐 Tak k čemu ta historie? Poučili jsme se?
Vy jste demagog par excellence.
napsal(a):
V normální situaci bych jásala a skákala metr vysoko. Teď si myslím, že máme všichni jiné starosti, než sledovat figurku na hradě. Samozřejmě mají pravdu, jen není chuť ani čas řešit náhradu...si myslím. Na Fialovi už jsem viděla únavu myslím, že by si taky potřeboval chvíli odpočinout. A odbočím...nevím, jak dlouho vydrží Zelenskyj...je opravdu už zelený, kruhy pod očima

napsal(a):
To je teď tak úplně jedno! Mandát mu skončí za rok. Sice už kolem prezidentského křesla krouží kandidáti jak supi, ale kdo z nich by byl ten správný? Já to nevím. A v této době máme jiné starosti než volit prezidenta.
VIdím to přesně opačně - kdy víc než teď potřebujeme fungující (tím nenarážím na kolečkové křeslo) a plnohodnotnou hlavu státu, pevně stojící za principy západní civilizace?
To, že roky dělal přesný opak a nyní se jednou omluvil, že to viděl špatně, ho do takové pozice opravdu nedeleguje.
A to nemluvím vůbec byť o hypotetické možnosti setrvávájícího předávání informací směrem do Ruska, ohrožování národní bezpečnosti, jeho podivných spolupracovnících a tak.

napsal(a):
VIdím to přesně opačně - kdy víc než teď potřebujeme fungující (tím nenarážím na kolečkové křeslo) a plnohodnotnou hlavu státu, pevně stojící za principy západní civilizace?
To, že roky dělal přesný opak a nyní se jednou omluvil, že to viděl špatně, ho do takové pozice opravdu nedeleguje.
A to nemluvím vůbec byť o hypotetické možnosti setrvávájícího předávání informací směrem do Ruska, ohrožování národní bezpečnosti, jeho podivných spolupracovnících a tak.
A který z těch kandidátů by to měl být?

lesnížínka
napsal(a):
Momentálně asi Petr Pavel. Se srandou i beze srandy.
Pro něj hraje to, že je voják. Ale je to dobře? Já fakt nevím...

lesnížínka
napsal(a):
Jo, v téhle době, kdy lii mají jiné starosti, by to možná prolo. Ale jak to chcete udělat? Jen tak, bez voleb. Nebyl by to náhodou puč? Srandisto.
napsal(a):
Nerozumím úplně tomu, jak to myslíte. Po tornádu na Moravě se zvedla obrovská vlna solidarity, byl vyčleněn velký objem státních peněz na pomoc postiženým, na místě se zúčastnilo kvantum dobrovolníků.
Taky si to dnes každý den nepřipomínám, ale to přece neznamená, že pomoc a podpora neproběhla a výsledky nejsou zřetelně vidět.
Myslím to tak, že solidarita vždycky trvá jen pár týdnů, i když ti postižení lidi potřebují pomoc déle. Takže pokud bude válka na Ukrajině trvat i za pár týdnů, tak například uprchlíci budou na hranicích pořád, ale nejspíš už tam nebude skoro žádný dobrovolník, který by jim pomáhal, snad kromě neziskovek, které to mají v popisu práce a v podstatě nikdo už na žádnou pomoc ani nevzdechne.
Pomoc a podpora je samozřejmě hezká věc, ale bohužel trvá vždy jen krátce a pak už si musí postižení poradit sami.

ani v tom nejšílenějším snu jsem si neuměla představit, že v televizi budu sledovat školení, jak nejlépe zlikvidovat tank......
jinak jsem ráda, že se zde můžeme pozdravit
je třeba si vážit každého takového rána
"A který z těch kandidátů by to měl být?"
tohle není o jakémkoliv kandidátu, ale o tom v současnosti a letech minulých zabírajícím místo hlavy státu....zabírajícím, prosím, ne vykonávajícím....

assil
napsal(a):
Myslím to tak, že solidarita vždycky trvá jen pár týdnů, i když ti postižení lidi potřebují pomoc déle. Takže pokud bude válka na Ukrajině trvat i za pár týdnů, tak například uprchlíci budou na hranicích pořád, ale nejspíš už tam nebude skoro žádný dobrovolník, který by jim pomáhal, snad kromě neziskovek, které to mají v popisu práce a v podstatě nikdo už na žádnou pomoc ani nevzdechne.
Pomoc a podpora je samozřejmě hezká věc, ale bohužel trvá vždy jen krátce a pak už si musí postižení poradit sami.
jo, přesně na tohle jsem myslela v mé nespavé noci
tak to chodí a je to logické

napsal(a):
ani v tom nejšílenějším snu jsem si neuměla představit, že v televizi budu sledovat školení, jak nejlépe zlikvidovat tank......
jinak jsem ráda, že se zde můžeme pozdravit
je třeba si vážit každého takového rána
"A který z těch kandidátů by to měl být?"
tohle není o jakémkoliv kandidátu, ale o tom v současnosti a letech minulých zabírajícím místo hlavy státu....zabírajícím, prosím, ne vykonávajícím....
A který z těch kandidátů by to měl být?"
To je ale spojené, nelze řešit jedno bez druhého. A než tam mít nějakou figuru jen aby tam nebyl Zeman, tak to může být z bláta do louže. Ne podporou Ruska, ale celkově. Doufám, že je všem jasné, že tento můj postoj není motivován podporou Ruska. Od začátku diskuze o anexi UA jsem tvrdě proti Rusku a proti Putinovi.

lesnížínka
napsal(a):
Ten co řekl :
"Putin začal svou svatou válku, jednání teď není možné"
Co zbývá kromě jednání ? Konec ?

napsal(a):
Ten co řekl :
"Putin začal svou svatou válku, jednání teď není možné"
Co zbývá kromě jednání ? Konec ?
koukám, že stojí nohama na zemi
realista
k jednání je třeba, aby se zúčastnění, oba/všichni, chtěli dohodnout
konec?
obávám se, že je to na úrovni "když ji nemůžu mít já, tak nikdo"
že už jde o zničení Ukrajiny, zatím
protože to chci chci chci.....
tlak na psychopata stupňuje jeho agresi, i do sebezničení
a ten člověk už patrně předlouho žije ve své bublině (což je prosím obecně problém elit - odtrženost od "obyčejného" života)