Terven
napsal(a):
Já jsem právěže tenkrát závodila za juniorky a byly jsme v té kategorii jenom dvě
Jinak teda, co se týče mé bojové připravenosti - v dětství jsem se opakovaně zúčastňovala branných závodů O partyzánský samopal, tam střelba byla taky
A tak nebyly jste v té soutěži tedy spolu?
Dasvo
napsal(a):
Fíkovnice, zapomeňte na bazar a zkuste si to!
V klidu někde na rovince vyřaďte a zatáhněte tu ele-ručku. Potom normálně dejte jedničku a zkuste se zvolna rozjet. V určité fázi se ta ručka sama odbrzdí a pustí auto dopředu. Musíte vyzkoušet, při jaké úrovni plynu a spojky.
Když někam dojedete, zastavíte, zařadíte a vypnete motor, zapne se Vám automaticky ta elektronická ruční brzda? Jo, zapne. Uznejte sama, že v tom případě nemá logiku, abyste ji vypínala ručně! Pokud se sama zapíná, musí se přece i sama vypnout.
Fakt to zkuste! V tomhle má ta ručka velkou výhodu - nikdy se nemůže stát, že pojedete se zataženou ruční brzdou. (Pokud teda nebudete mít poruchu elektroniky, žeáno.)
"Dasvo", el. ručka se mi sama při zastavení nezapne...ale je možné, že důvodem je to, že já ji prakticky hned sepnu...
Jasně, že Vám věřím a vyzkouším, jen doufám, že v tom není nějaká čertovina - myšleno nějaká závada...když mi bazaristi furt říkali, jak zapnout a vypnout el. ručku...
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
Kvas je zkvašená směs žitné mouky a vody. Obsahuje asi 40 druhů mikroorganismů, které rozkládají složité sacharidy na jednodušší, při tom produkují kyseliny (octová a mléčná) a oxid uhličitý. Proto je kvas přirozeně kyselý a bublinky CO2 umí kypřit těsto.
Ale to je i ten kvásek. Bude to stejné. Jsem se rozhodla. Ale peče teda Odetta. Já budu držet palce.

Páni, koukám, že se tu přes noc zformovala úderná jednotka WomenPower
I já se přidám do jejích řad, neb v sedemé třídě jsem byla nejlepčí ve vrhu granátem. Až na okresní tělocvičnou olympiádu jsem to dotáhla! A taky umím chodit v igelitových sáčcích na nohou a masku mám trojku, prosím.
Místo granátů můžu vrhat třeba smrtící chleba od paní Zrzavé.
napsal(a):
I já se přidám do jejích řad, neb v sedemé třídě jsem byla nejlepčí ve vrhu granátem. Až na okresní tělocvičnou olympiádu jsem to dotáhla! A taky umím chodit v igelitových sáčcích na nohou a masku mám trojku, prosím.
Jéé, na to jsem úplně zapomněla...taky jsem závodila v hodu granátem! Pamatujete si ještě, kolik jste hodila? Já 42m, byla jsem druhá Nevím nevím holka, aby nás to nezabilo Chlapi...kolik musí být člověk od toho?

lesnížínka
napsal(a):
Jéé, na to jsem úplně zapomněla...taky jsem závodila v hodu granátem! Pamatujete si ještě, kolik jste hodila? Já 42m, byla jsem druhá Nevím nevím holka, aby nás to nezabilo Chlapi...kolik musí být člověk od toho?
Nepamatuju, jen, že to bylo nejvíc ze třídy a proto ta olympoška. Tam jsem rozhodně nejlepčejší nebyla, ale to neva.
Co já vím, jak daleko se musí vrhnout? Co ale vím určitě je, že se nesmí vrhat do vysoké trávy, abysme omylem neztratily Sarah
unlock

XXX.XXX.47.184
Koukám se připravuje ifauna bojová jednotka. Já střílela naposledy na střední z malorážky na plechový panáčky v krabičce. Jo a pak jednou z pistole 9 a to mi málem urvalo ruku. Ale vzhledem k tomu, že mám pár km od baráku výrobnu munice, tak předpokládám, že bych nestihla ani nabít.
Ad ty granáty, našla jsem toto
Granát má následující taktické a technické údaje:
hmotnost "citronového" granátového jablka je 600 g;
výbušná hmota - 60 g;
hodnota dostřelu - 50-60 m;
akční rádius (po úlomcích) - 30-40 m;
délka rázové vlny - 0,5 m;
bezpečná vzdálenost - 200 m;
čas, po kterém dojde k výbuchu - 2,7-4,2 sekundy;
počet úlomků schopných zasáhnout cíl je až 300 kusů.
napsal(a):
Sem četla smrdící chleba , ale tak kdybychom ho nechaly pořádně rozležet třeba namazanej paštikou, mohly bychom to používat míst chemický zbraně
Já házet neumím - drahá půle se vždycky může strhnout, když mě vidí a už dopředu volá "Nezapomeň se pustit!" . Hodím, letí to - ale nahoru! a spadne mi to zpátky k nohám
napsal(a):
Já jako vím, jak na to, ale zatím jsem měla dost výmluv, proč to nezkusit. 😅 Ale možná mě válka naučí, už teď toho pečiva dělám hodně.
Tak přeju hodně štěstí, já tehdy výmluvy neměla - ale asi ani trpělivost a výsledek byl jakej byl. Maximálně budeš mít zásobu munice

Zrzavci
napsal(a):
Sem četla smrdící chleba , ale tak kdybychom ho nechaly pořádně rozležet třeba namazanej paštikou, mohly bychom to používat míst chemický zbraně
Já házet neumím - drahá půle se vždycky může strhnout, když mě vidí a už dopředu volá "Nezapomeň se pustit!" . Hodím, letí to - ale nahoru! a spadne mi to zpátky k nohám
Tak s vaším vrhačským uměním byste na tom byla obdobně, jako zelení chlapci na videu o kousíček výše
SBB - smrtící bojový bochan.
Mám teď plnou lednici domácí paštiky, ale tu teda nedám, neb je dobrá a na chemický útok je jí škoda.

Zrzavci
napsal(a):
Tak přeju hodně štěstí, já tehdy výmluvy neměla - ale asi ani trpělivost a výsledek byl jakej byl. Maximálně budeš mít zásobu munice
Asi to radši nechám ještě uležet… 😅
napsal(a):
Tak s vaším vrhačským uměním byste na tom byla obdobně, jako zelení chlapci na videu o kousíček výše
SBB - smrtící bojový bochan.
Mám teď plnou lednici domácí paštiky, ale tu teda nedám, neb je dobrá a na chemický útok je jí škoda.
SBB!!! výbornej název.
Taky mám zrovna v lednici játrovou domácí, co jsem dělala. ale možná se postará o munici drahá půle, pokud zapomene tu sváču, jako minule, tak to vyjde stopro :D
Jo, přesně takhle ukázkově umím házet. Jsem nebezpečná i za rohem

Zrzavci
napsal(a):
I s paštikou?
Na tu jsem myslela v pondělí, byla jsem u řezníka, a měli pěkná játra. Jestli se tam dneska dokopu pro pipinu (kuřata jsou jen ve čtvrtek :D), tak je asi vezmu, a buď bude ta paštika, anebo zabijačkovej guláš. Tak. :D
napsal(a):
3 roky :D https://www.youtube.com/watch?v=TryZyKJxie8&ab_channel=davidc
Kdyby ten špunt mrňavej nevoblíznul tu lahev, budu si stát za tím, že to podvrh a je to dospělej vypranej na devadesátku v Per-vóle. Páč ty pohyby profi kuchaře..... to nejni možný.
napsal(a):
Na tu jsem myslela v pondělí, byla jsem u řezníka, a měli pěkná játra. Jestli se tam dneska dokopu pro pipinu (kuřata jsou jen ve čtvrtek :D), tak je asi vezmu, a buď bude ta paštika, anebo zabijačkovej guláš. Tak. :D
Já se vždycky bála, jaká je to složitost a prt! Je to hnedle, líp než knedle.

Zrzavci
napsal(a):
Kdyby ten špunt mrňavej nevoblíznul tu lahev, budu si stát za tím, že to podvrh a je to dospělej vypranej na devadesátku v Per-vóle. Páč ty pohyby profi kuchaře..... to nejni možný.
Právě že takových videí je hodně. Jak se asi pak cítí někdo jako já, co neumí chleba. Plus se tu všici vymlouvají, že neumí oškrábat brambory. Bude to All stars tým.
napsal(a):
Právě že takových videí je hodně. Jak se asi pak cítí někdo jako já, co neumí chleba. Plus se tu všici vymlouvají, že neumí oškrábat brambory. Bude to All stars tým.
Šéfkuchaře polní kuchyně by mohl dělat můj nejstarší synovec, který vařil těstoviny tak, že je dal do hrnce, zalil vodou a zapnul plotýnku

Zrzavci
napsal(a):
Šéfkuchaře polní kuchyně by mohl dělat můj nejstarší synovec, který vařil těstoviny tak, že je dal do hrnce, zalil vodou a zapnul plotýnku
Hehe to je můj bratr... už mu bylo 25, když jsme ho přemluvili na jinou strategii.

napsal(a):
3 roky :D https://www.youtube.com/watch?v=TryZyKJxie8&ab_channel=davidc
No, ještě má na čem pracovat - nepřiklopil po sobě zpět bedýnku s (asi) tofu.
Na druhou stranu mám z něj výčitky svědomí, jak jsem lenošivě proflákala dětství (a z pohledu čínské výchovy k pracovitosti asi nejen dětství).

napsal(a):
Na druhou stranu mám z něj výčitky svědomí, jak jsem lenošivě proflákala dětství (a z pohledu čínské výchovy k pracovitosti asi nejen dětství).
A to já neprolenošila, vařila jsem! Ale rodičům se výsledky moc nelíbily. Přitom stačilo kliknout, pochválit, odměnit a dnes bych vařila jak profík.

Recept na výborný chléb péče můj kamarád dvakrát týdně a je to po letech chleba, který jim i
jen tak suchý, jak je dobrý....
55 dkg hladké pšeničné mouky, používám polosvětlou, ale asi je to jedno
20 dkg hladké žitné mouky, používám Pernerku
25 dkg uvařených a vychladných brambor, nastrouhaných na jemném stuhadle
1 kostka droždí (42g)
3,5 kávové lžičky soli
3,5 kávové lžičky celého kmínu
4 kávové lžičky octa
3,8 dcl vlažné vody, dodržet
- droždí, špetka cukru, trocha mouky a trochu z odměřené vody (max. čtvrtinu) - nechat rozjet kvásek
- prosáté mouky, sůl a kmín promíchat nasucho
- do zbytku odměřené vlažné vody nastrouhat najemno brambory a přidat 4 KL octa
- do suchého napřed vmíchat brambory s vodou, pak kvásek a pořádně prodělat
- zaprášit moukou, přikrýt a nechat v míse hodinku kynout. Nemělo by překynout přes násobek původního objemu
- do druhého kynutí přidat lžičku povoleného sádla nebo 2 dcl škvarků, znovu těsto prodělat, vyklopit na pomoučený vál a vytvarovat do žádaného tvaru
Pomoučit, přikrýt a znovu hodinu kynout. Opět, nemá nakynout víc než násobek objemu.
- po dokynutí na válu znovu lehce prodělat, je dobré těsto vytáhnout do placky a překládat přes sebe, pak přeložit na pomoučený plech a nechat ještě 20 minut kynout pod utěrkou
- mezitím rozpálit troubu na 250 -260 st a buď pustit páru, nebo vložit hrnek s vodou
- když je trouba vyhřátá, opatrně potřít chleba vlažnou osolenou vodou - větší špetka soli na dcl vody.
Potírat opatrně, voda která steče až na plech spolu s moukou bochník přibetonuje k plechu a je pak nutné chleba odřezávat.
- potřený chleba péct při 260 st 18 minut, pak znovu potřít vodou, snížit teplotu na 170 a vypnout páru nebo sebrat hrnek s vodou
- péct 30-32 minut, vyndat a hned sundat z plechu - většinou trochu drží a je třeba tenkým nožem odškrábnout.
- horký chleba nechat vystydnout na roštu, naposledy potřít osolenou vodou, nepřikrývat ničím. Musí zespodu dýchat jinak se zapaří a srazí
Pečící papír se ke chlebu připeče a je to otrava loupat ho po šupinách, takže péct rovnou na plechu.
Opatrně s vodou, dvě lžíce vody navíc a vznikne chlebová placka 2 cm vysoká a tvrdá jako šutr.
Balit stačí do utěrky, případně dvojitě
napsal(a):
Hehe to je můj bratr... už mu bylo 25, když jsme ho přemluvili na jinou strategii.
Jo , Jeníkovi bylo tehdá taky lehce přes dvacet. A nevyrůstal v dětským domově, žil normálně doma - měl mámu, kuchyň, běžnej provoz- to člověk nepochopí, kde tohle sebere
napsal(a):
Bedýnku jsem taky zaregistrovala, ale furt lepší, než kdyby nechal otevřenej mrazák.

fikovnice
napsal(a):
Fakt?
A kam hodlají dát roha? J. Amerika? Austrálie?
Amerika prý.

Zrzavci
napsal(a):
To je ještě dobré.
Známý vzpomíná, jak se jako teenager vrátil po ránu z tahu a došel k závěru, že by si měl uvařit špagety. Dal do hrnce vodu, počkal, až bude vřít, vrazil tam ty těstoviny a vařil. Za deset minut byly pořád tvrdé, za tři čtvrtě hodiny byly pořád tvrdé - a pak si jen pamatuje, že ho vzbudila máma s dotazem, proč vaří špejle.
Varaxi
napsal(a):
To je ještě dobré.
Známý vzpomíná, jak se jako teenager vrátil po ránu z tahu a došel k závěru, že by si měl uvařit špagety. Dal do hrnce vodu, počkal, až bude vřít, vrazil tam ty těstoviny a vařil. Za deset minut byly pořád tvrdé, za tři čtvrtě hodiny byly pořád tvrdé - a pak si jen pamatuje, že ho vzbudila máma s dotazem, proč vaří špejle.
Neneéééééééééé, nenene! POmoooooooooooooct, musel bejt na plech!
napsal(a):
Berte to jako první nástřel
A já do toho budu zasvěceně kecat. Případně bych taky mohla opravovat auta, dělat profesionálního řidiče nebo tak něco. Na to mám zcela jistě prokazatelně vlohy, k čemuž se ostatně doznávám i v tomto vlákně.
Tak mě napadá - mají tanky automat? A elektrickou brzdu? Asistenta rozjezdu do kopce? Parkovací senzory?

Taky se hlásím, jestli by to šlo.
Krycí jméno: Mírotvůrce .
Schopnosti: na dálku - praktické uplatnění znalostí balistiky, na blízko - soustavné hoštění nepřítele domácími pečenými moučníky s vysokým obsahem cukru a tuku.
Pokud by se válka protáhla do Vánoc, můžu upéct i vánoční cukroví.
Zrzavci
napsal(a):
Neneéééééééééé, nenene! POmoooooooooooooct, musel bejt na plech!
VARAXI -nestihla jsem editovat. Přišlo mi tak na mysl - není tento jedinec šikovnej nějak k dispozici? Že bychom ho začlenily do oddílu s funkcí Infiltrační Kuchař - kterej by se infiltroval do hlavního štábu nepřátelský strany a s největší pravděpodobností by vbrzku problém s válkou vyřešil.Co? Zeptejte se ho, zda nechce vstoupit do elitního oddílu.
Varaxi
napsal(a):
A já do toho budu zasvěceně kecat. Případně bych taky mohla opravovat auta, dělat profesionálního řidiče nebo tak něco. Na to mám zcela jistě prokazatelně vlohy, k čemuž se ostatně doznávám i v tomto vlákně.
Tak mě napadá - mají tanky automat? A elektrickou brzdu? Asistenta rozjezdu do kopce? Parkovací senzory?
Automat na kafe?
Varaxi
napsal(a):
Ruské a ukrajinské jistě ne, to bude něco jako starý traktor Zetor a na ten má papíry i moje mamka, která nikdy nejezdila ani tím autem

Varaxi
napsal(a):
Tohle jste ještě neviděla? 😂 Máte konkurenci!
https://www.instagram.com/reel/CaendZ4gAZJ/?utm_medium=copy_link

Varaxi
napsal(a):
Určitě.
Taky ale mají spoustu tlačítek, kde právě bude vítána vaše praxe nevšímat si jich.
Zrzavci
napsal(a):
VARAXI -nestihla jsem editovat. Přišlo mi tak na mysl - není tento jedinec šikovnej nějak k dispozici? Že bychom ho začlenily do oddílu s funkcí Infiltrační Kuchař - kterej by se infiltroval do hlavního štábu nepřátelský strany a s největší pravděpodobností by vbrzku problém s válkou vyřešil.Co? Zeptejte se ho, zda nechce vstoupit do elitního oddílu.
No já nevím, on je gay, asi by se mu mezi samýma babama nelíbilo.
Musíme naverbovat nějakého dalšího muže, klidně hetero, on je romantik, stačí mu snít... Jinak je pro každou srandu, to on jako jo.
Nevím, jestli sem, ale zmiňujou se tam docela vysoký pokuty a co vím z fb, už u jednoho útulku pokuta proběhla , tak radši aby povědomí o tom bylo
https://zvirecizpravy.cz/nevozte-sem-zivelne-zvirata-z-ukrajiny-vyzyvaji-veterinari-ceske-spolky-zavlecete-sem-vzteklinu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=PIW4sP3c0BC-202203171108&dop_id=15804157
Varaxi
napsal(a):
Musíme naverbovat nějakého dalšího muže, klidně hetero, on je romantik, stačí mu snít... Jinak je pro každou srandu, to on jako jo.
Ne v pohodě právě, enem bychom ho přijaly, ani by nemusel projít nějakým výrazným výcvikem a přípravou a rovnou by šel do akce. Tam je to právě zase samej chlap.
napsal(a):
Tohle jste ještě neviděla? 😂 Máte konkurenci!
https://www.instagram.com/reel/CaendZ4gAZJ/?utm_medium=copy_link
trochu se jen bojim - z fotky mi přišlo, že Varaxi nejni zrovinka čahoun - ešivá dosáhne nožičkama na pedály? Tam určo nejni posuvná, vyhřejvací a zdvihací židlička.

Přihodila jsem:
Varaxi
krycí jméno: Fitipaldi
specializace: technika - motory
nasazení: nepřátelský vozový park
schopnosti: destrukce mobility nepřítele
Repta-a-repta
krycí jméno: Mírotvůrce
specializace: diabetes mellitus
nasazení: posezení
schopnosti: rozvrat (metabolický)
Varaxi
napsal(a):
To je ještě dobré.
Můj známej jako ožralej přišel domů, vytahal komplet VŠECHNO jídlo z ledničky a to vařil a vařil, pak nad to sedl a spadla mu do toho hlava a usnul. Přišla jeho manželka a říkala, že ze zájmu začala v tom hrnci šťourat, a bylo tam fakt úplně vše - párky, vajíčka, tvarůžky (celé kusy), sýry, kečup, cibule,...atd. atd. Byla pak děsně naserkaná, že neměli doma nic k jídlu!
fikovnice
napsal(a):
"Dasvo", el. ručka se mi sama při zastavení nezapne...ale je možné, že důvodem je to, že já ji prakticky hned sepnu...
Jasně, že Vám věřím a vyzkouším, jen doufám, že v tom není nějaká čertovina - myšleno nějaká závada...když mi bazaristi furt říkali, jak zapnout a vypnout el. ručku...
Klidně ji můžete vypínat, není to nic proti ničemu. Ale není to nutné. Můžete to dělat třeba tak, že na rovině a z kopce ji budete vypínat ručně, protože to není problém. A při rozjezdu do kopce, nebo couvání necháte auto, ať si to zreguluje samo. :-)
Ale určitě vyzkoušejte, jak to reaguje! Abyste věděla, jaký je to pocit, když se auto při rozjíždění odbrzdí samo. Aby Vás to třeba někdy nezaskočilo.

Varaxi
napsal(a):
On by nevařil nám, ale Rusákům, takže kolem samí chlapci 😉
assil
napsal(a):
Nevím, jestli sem, ale zmiňujou se tam docela vysoký pokuty a co vím z fb, už u jednoho útulku pokuta proběhla , tak radši aby povědomí o tom bylo
https://zvirecizpravy.cz/nevozte-sem-zivelne-zvirata-z-ukrajiny-vyzyvaji-veterinari-ceske-spolky-zavlecete-sem-vzteklinu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=PIW4sP3c0BC-202203171108&dop_id=15804157
Taky jsem to četla. Poslala jsem emila na pesweba, ešivá by to neuveřejnili. Je to místo, kde se protínají útulky, dočasky, spolky. Tak mi to přijde asi jako nejlepší místo, kde to vyhodit. Uvidíme, co napíšou.

napsal(a):
Přihodila jsem:
Varaxi
krycí jméno: Fitipaldi
specializace: technika - motory
nasazení: nepřátelský vozový park
schopnosti: destrukce mobility nepřítele
Repta-a-repta
krycí jméno: Mírotvůrce
specializace: diabetes mellitus
nasazení: posezení
schopnosti: rozvrat (metabolický)
Souhlas, ale pistoli si radši vezmu...kdyby nechtěli jíst sladké
Zrzavci
napsal(a):
Ne v pohodě právě, enem bychom ho přijaly, ani by nemusel projít nějakým výrazným výcvikem a přípravou a rovnou by šel do akce. Tam je to právě zase samej chlap.
Tak on má nadání. Nejen na vaření, ale tak všeobecně.
Hlídal sestře dítě, které za jedno odpoledne stihlo:
- rozbít květináč a posvačit střepy, hlínu a dva listy fíkusu
- v autobuse vylézt z kočáru a pokusit se prolézt okýnkem ven, zaseknout se hlavou a rukama venku a plínou a nohama vevnitř
- vyběhnout schody zvenku (jako vně zábradlí, ručkoval po zábradlí a nohama šlapal zboku po schodech)
- sníst pětikorunu
- zalívat kytičky a u toho i zástrčkovou rozdvojku pod proudem
- rozstříhat záclonu (sebe nestřihl, šikula, ani si nevypíchl oko)
- střčit do trouby autíčko a troubu zapnout
- rozházet žiletky po koupelně
- zjistit, kolik je zubní pasty v tubě (od televize až ke gauči)
- rozdrobit celý karton cigaret do záchodu
- zavolat na placenou linku a nepoložit hovor; když se na to po pár hodinách přišlo, zavolal 112 a plakal do telefonu
- zavřít staršího bráchu do krbu (nepoužívaného a možná ani nefunkčního) a, když tam brácha usnul a na volání se neozýval, tvrdil, že neví, kde je
- hodit plastovou hračku na zapnutou plotýnku a smát se, jak to krásně čoudí
- ožvýkat kočce ucho
- sníst drahý maminčin krém proti vráskám (cca 750 Kč, asi nejdražší jídlo, co kdy bude mít)
- odejít z domu a skočit do strouhy s vodou
- odejít z domu a pokusit se spáchat sebevraždu skokem pod auto
- odejít z domu a schovat se do míchačky na beton; přischnout tam a nemoci odejít
- odejít z domu, zkoušet, jestli za mrazu skutečně jazyk přimrzne k míchačce na beton; přimrznout tam a nemoci odejít
- okousat izolaci na drátu k televizi
Určitě jsem něco vynechala. Ale tak myslím, že pro ilustraci to stačí.
Mám takové tušení, že kdyby se mu povedlo infiltrovat nepřítele a dostat se u něj na nějakou pozici, kde by měl nějakou jednotku na starosti, tak ta jednotka během pár dní končí.

Že by???
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/cina-zacina-obracet-opatrne-vyjadruje-podporu-ukrajine-40390744#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=vpYnZ03XFcV-202203171138&dop_id=40390744&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
https://www.novinky.cz/stalo-se/clanek/bild-sef-ruske-diplomacie-lavrov-v-polovine-cesty-otocil-svuj-let-do-pekingu-40390733#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=zFHtYj6uLW9-202203171139&dop_id=40390733&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A přitom stačilo vodítko a náhubek, Varaxi.
Varaxi
napsal(a):
- v autobuse vylézt z kočáru a pokusit se prolézt okýnkem ven, zaseknout se hlavou a rukama venku a plínou a nohama vevnitř
- vyběhnout schody zvenku (jako vně zábradlí, ručkoval po zábradlí a nohama šlapal zboku po schodech)
- sníst pětikorunu
- zavolat na placenou linku a nepoložit hovor; když se na to po pár hodinách přišlo, zavolal 112 a plakal do telefonu
- zavřít staršího bráchu do krbu (nepoužívaného a možná ani nefunkčního) a, když tam brácha usnul a na volání se neozýval, tvrdil, že neví, kde je
- ožvýkat kočce ucho
- sníst drahý maminčin krém proti vráskám (cca 750 Kč, asi nejdražší jídlo, co kdy bude mít)
- odejít z domu a schovat se do míchačky na beton; přischnout tam a nemoci odejít
- odejít z domu, zkoušet, jestli za mrazu skutečně jazyk přimrzne k míchačce na beton; přimrznout tam a nemoci odejít
Mám takové tušení, že kdyby se mu povedlo infiltrovat nepřítele a dostat se u něj na nějakou pozici, kde by měl nějakou jednotku na starosti, tak ta jednotka během pár dní končí.
TO JE PŘESNĚ NÁŠ ČLOVĚK! Berem! Ať se hlásí zítra ráno...... ne, dneska večer u Espiro, dostane instrukce, špejle a může vyrazit.

Varaxi
napsal(a):
- sníst pětikorunu
- ožvýkat kočce ucho
To nevymyslíš!

Zrzavci
napsal(a):
Není ale dětská práce zakázaná? Asi vlastně není, když to vezmu podle toho kuchtíka.
to mi řeklo moje dítě, když jsem ho poslala uklízet pokoj. Tak sem řekla, že práce za peníze je zakázaná.

napsal(a):
Recept na výborný chléb péče můj kamarád dvakrát týdně a je to po letech chleba, který jim i
jen tak suchý, jak je dobrý....
55 dkg hladké pšeničné mouky, používám polosvětlou, ale asi je to jedno
20 dkg hladké žitné mouky, používám Pernerku
25 dkg uvařených a vychladných brambor, nastrouhaných na jemném stuhadle
1 kostka droždí (42g)
3,5 kávové lžičky soli
3,5 kávové lžičky celého kmínu
4 kávové lžičky octa
3,8 dcl vlažné vody, dodržet
- droždí, špetka cukru, trocha mouky a trochu z odměřené vody (max. čtvrtinu) - nechat rozjet kvásek
- prosáté mouky, sůl a kmín promíchat nasucho
- do zbytku odměřené vlažné vody nastrouhat najemno brambory a přidat 4 KL octa
- do suchého napřed vmíchat brambory s vodou, pak kvásek a pořádně prodělat
- zaprášit moukou, přikrýt a nechat v míse hodinku kynout. Nemělo by překynout přes násobek původního objemu
- do druhého kynutí přidat lžičku povoleného sádla nebo 2 dcl škvarků, znovu těsto prodělat, vyklopit na pomoučený vál a vytvarovat do žádaného tvaru
Pomoučit, přikrýt a znovu hodinu kynout. Opět, nemá nakynout víc než násobek objemu.
- po dokynutí na válu znovu lehce prodělat, je dobré těsto vytáhnout do placky a překládat přes sebe, pak přeložit na pomoučený plech a nechat ještě 20 minut kynout pod utěrkou
- mezitím rozpálit troubu na 250 -260 st a buď pustit páru, nebo vložit hrnek s vodou
- když je trouba vyhřátá, opatrně potřít chleba vlažnou osolenou vodou - větší špetka soli na dcl vody.
Potírat opatrně, voda která steče až na plech spolu s moukou bochník přibetonuje k plechu a je pak nutné chleba odřezávat.
- potřený chleba péct při 260 st 18 minut, pak znovu potřít vodou, snížit teplotu na 170 a vypnout páru nebo sebrat hrnek s vodou
- péct 30-32 minut, vyndat a hned sundat z plechu - většinou trochu drží a je třeba tenkým nožem odškrábnout.
- horký chleba nechat vystydnout na roštu, naposledy potřít osolenou vodou, nepřikrývat ničím. Musí zespodu dýchat jinak se zapaří a srazí
Pečící papír se ke chlebu připeče a je to otrava loupat ho po šupinách, takže péct rovnou na plechu.
Opatrně s vodou, dvě lžíce vody navíc a vznikne chlebová placka 2 cm vysoká a tvrdá jako šutr.
Balit stačí do utěrky, případně dvojitě
A to je důvod, proč prostě nezvládám péct doma chleba, protože to je na půl dne a to já prostě nestíhám :(
A jinak vyzkoušený tip na to, aby se chleba nepřilepil je ten, že se dává na rozpálený plech (plát či jinou nádobu).

napsal(a):
A to je důvod, proč prostě nezvládám péct doma chleba, protože to je na půl dne a to já prostě nestíhám :(
A jinak vyzkoušený tip na to, aby se chleba nepřilepil je ten, že se dává na rozpálený plech (plát či jinou nádobu).
..ale to kde o poprvé.....jinak když jsemvu něj a dělá ho tak je to fakt strašně rychlý..
Doufám, že svým teď vážným dotazem nenabourám tu estrádu, co jsme tu rozjely, páč by to byla škoda, zatnout takovejhle velkoplán. Ale zeptat se musím.
Právě jsem přišla z oběda, kde mi paní Ukrajinka na pokladně mimo jiné říkala, že k ním do města, z kterého pochází, přivezli 50 malinkatých dětí bez rodin. Není tu někdo natolik erudovanej, znalej nebo tak něco, kdo by věděl jestli i v tomhle směru nebude probíhat nějaká humanitární pomoc z jiných zemí (přesun? výbava, potřeby pro ně.....), kde by člověk mohl přiložit ruku k dílu? nebo kde se zeptat - na MZV nejspíš? Já jsem tam zůstala stát jako Lotova žena. Do vedlejšího města přicestoval prý podobný počet.

napsal(a):
..ale to kde o poprvé.....jinak když jsemvu něj a dělá ho tak je to fakt strašně rychlý..
Jde o to kynutí - když přijdu v šest z práce, tak bych měla chleba v devět večer - ale horký z trouby, takže k ničemu, když jdu v půl desáté spát
neverend

XXX.XXX.213.247
Raději na Rusa házejte ten chleba děvčata. Granáty by Vám naházeli zpět díky časovači.
Zrzavci
napsal(a):
Doufám, že svým teď vážným dotazem nenabourám tu estrádu, co jsme tu rozjely, páč by to byla škoda, zatnout takovejhle velkoplán. Ale zeptat se musím.
Právě jsem přišla z oběda, kde mi paní Ukrajinka na pokladně mimo jiné říkala, že k ním do města, z kterého pochází, přivezli 50 malinkatých dětí bez rodin. Není tu někdo natolik erudovanej, znalej nebo tak něco, kdo by věděl jestli i v tomhle směru nebude probíhat nějaká humanitární pomoc z jiných zemí (přesun? výbava, potřeby pro ně.....), kde by člověk mohl přiložit ruku k dílu? nebo kde se zeptat - na MZV nejspíš? Já jsem tam zůstala stát jako Lotova žena. Do vedlejšího města přicestoval prý podobný počet.
To mají asi pořešený, ono i hodně lidí se stěhuje jen tak po Ukrajině jak jsem viděla na FB, ono je třeba si uvědomit, že na víc jak půlce Ukrajiny se vlastně, asi zatím, skoro nic neděje.
assil
napsal(a):
Cha, bych řekla, že půlka lidí tady má doma házeče na míčky a tak daleko Rus nedohodí.
Kurňa, já ne nemám aportéry, těm těch mých 40m stačilo(stejně jsem si pro ně musela většinou sama )
Neverend, jaké zase časovače?? To už ani ty granáty nejsou, co bývaly? Vytáhnu pojistku a hodím, ne?

lesnížínka
napsal(a):
Kurňa, já ne nemám aportéry, těm těch mých 40m stačilo(stejně jsem si pro ně musela většinou sama )
Neverend, jaké zase časovače?? To už ani ty granáty nejsou, co bývaly? Vytáhnu pojistku a hodím, ne?
Ženská, boříte nám tady morálku. Najděte si příspěvek Assil,jak nás pěkně vzdělala. Nu, jak jsme si to říkali?

napsal(a):
Jde o to kynutí - když přijdu v šest z práce, tak bych měla chleba v devět večer - ale horký z trouby, takže k ničemu, když jdu v půl desáté spát
...no jo no...
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Základní jsou dva druhy. Útočný a obraný. Útočný nemá zpožďovač a obraný sedum vteřin.Ovšem jsou i různé speciální verze a to se pozná podle označení. I vzdálenost ranivosti je různá a povětšinou kolem 80 metrů. Proto se i Vy musíte krýt či zalehnout po hodu. Pokud zalehnete, tak se rychle musíte odvalit do strany. Nepřítel totiž na to místo povede palbu. Jinak dá se házet i minometné střelivo.

Nu, Hujere, vy tou svou pílí...nesmírnou...vy si ty známky zajistíte.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
😂😂😂 Jen ke granátům je 240 stránek manuál. 😀

neverend
napsal(a):
😂😂😂 Jen ke granátům je 240 stránek manuál. 😀
Co to dá práce! A přitom taková blbost

napsal(a):
Celkově musím říct dámy, že po dlouhé době jste rozptýlili mou depresivní náladu a pobavila jsem se.
Jen je mi líto, že se nemohu hlásit do vaší jednotky, neboť nic užitečného neumím.
Střílení mi moc nejde, granát bych si hodila tak max na hlavu, absolutně třeba nejsem schopná správně určit azimut.....tak snad si dojdu koupit ten házeč na míčky, popř. se hlásím do jednotky "boj ve vysoké trávě", kdyžtak se trochu přikrčím.

lupus4
napsal(a):
"příště se vám na to vy... "
"esli to nepsal ten inženýr, von byl z Prahy..."
A tohle chcete rýmovat?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Celkově musím říct dámy, že po dlouhé době jste rozptýlili mou depresivní náladu a pobavila jsem se.
Jen je mi líto, že se nemohu hlásit do vaší jednotky, neboť nic užitečného neumím.
Střílení mi moc nejde, granát bych si hodila tak max na hlavu, absolutně třeba nejsem schopná správně určit azimut.....tak snad si dojdu koupit ten házeč na míčky, popř. se hlásím do jednotky "boj ve vysoké trávě", kdyžtak se trochu přikrčím.
Nemůžeme mít půlku armády v trávě. A zvlášť, když z ní nikdo nehodlá vylézt po dobu války.

napsal(a):
Ještě nám chybí letectvo a protivzdušná obrana, tam byste si post nenašla?

napsal(a):
Ještě nám chybí letectvo a protivzdušná obrana, tam byste si post nenašla?
Kouknu do komory a zkusím nastartovat koště....
Snad poletí, i když je ožužlané od psů.

napsal(a):
Někdo musí zpívat! Nebo aspoň bojovně křičet. Za pééjskaře! Za sáčky na bobkyyyy! A tak.

napsal(a):
Někdo musí zpívat! Nebo aspoň bojovně křičet. Za pééjskaře! Za sáčky na bobkyyyy! A tak.
Tak to by šlo....to beru

napsal(a):
No vida! A pak, že nic neumíte.
Kdo se vyznáte v technice... Byla by Sardulah na koštěti zachytitelná na radaru, nebo máme v oddíle první neviditelný bombardér? Mohla by mít na zádech nůši s municí a metat to na nepřítele.😁

napsal(a):
Tak to by šlo....to beru
Jsem ráda! Megý mě jde zakousnout, když začnu.

Nepřítelův radar se jmenuje Kontejner :-)

napsal(a):
Mě doma zakozují zpívat, takže by to bylo takové mučeníčko

napsal(a):
No vida! A pak, že nic neumíte.
Kdo se vyznáte v technice... Byla by Sardulah na koštěti zachytitelná na radaru, nebo máme v oddíle první neviditelný bombardér? Mohla by mít na zádech nůši s municí a metat to na nepřítele.😁
Tak munici bych asi měla...nějaké ty dárečky od psů po zahradě posbírám
napsal(a):
No mohly bychom založit taky zpěvní oddíl , protože já když začnu, je to horší, než když spustí zbraň hromadnýho ničení, kdyby bylo nejhůř, strčíte mě do kanónu, vystřelíte jako živou dělovou gulu /to už tady někde v cirkusech bylo, myslím/ a já během letu spustim Tálinskej rybník. Zaručuju, že fšichni válečný zločinci se dobrovolně dostavěj k soudu.

Zrzavci
napsal(a):
No mohly bychom založit taky zpěvní oddíl , protože já když začnu, je to horší, než když spustí zbraň hromadnýho ničení, kdyby bylo nejhůř, strčíte mě do kanónu, vystřelíte jako živou dělovou gulu /to už tady někde v cirkusech bylo, myslím/ a já během letu spustim Tálinskej rybník. Zaručuju, že fšichni válečný zločinci se dobrovolně dostavěj k soudu.
Chcete změnit krycí jméno na Tornádo Lou?
Vadůz by mi chyběl

Zrzavci
napsal(a):
Arizóna... Arizóóna, to je pravých mužůůů zóona!
dobrý?
Můžu bejt klidně Vadůz Tornádo Lů - je to dneska moderní - čím víc jmen, tim víc Adidas.
Arizoooona pěla Winifred. Vy musíte Když v baaaaru houstne dým...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163
Hele do letectva vám můžu nasadit udernou sílu našich opeřenců. Neb jejich talent jak během několika vteřin sežrat kus knížky, přehlodat kabel od lustru a nebo se hovnem trefit na tv, mobil ovladač mojí nohu apod je dokonalej. Jejich řev likviduje sluch...
Mno a andule se všude vejdou a umej nasadit výrazy ala kocour ze shreka... 🤣😂

napsal(a):
Arizoooona pěla Winifred. Vy musíte Když v baaaaru houstne dým...
Hele tak to mi nedělejte. ..já jsem strašně chytlavá, takže jsem si to hned začala prozpěvovat, když jsem si šla udělat čaj a manžel hned říká "no tak se zase uklidníme, viď?" a to jsem si to prozpěvovala pěkně piánko.
Takže v co se zpěvu týče, tak jsem na vydeptání nepřítele připravená....ti se budou vzdávat sami, jen abych přestala.
Dasvo
napsal(a):
Klidně ji můžete vypínat, není to nic proti ničemu. Ale není to nutné. Můžete to dělat třeba tak, že na rovině a z kopce ji budete vypínat ručně, protože to není problém. A při rozjezdu do kopce, nebo couvání necháte auto, ať si to zreguluje samo. :-)
Ale určitě vyzkoušejte, jak to reaguje! Abyste věděla, jaký je to pocit, když se auto při rozjíždění odbrzdí samo. Aby Vás to třeba někdy nezaskočilo.
Jasný, vyzkouším, ještě jednou MOC díky!
Varaxi
napsal(a):
- sníst pětikorunu
- ožvýkat kočce ucho
Ideální vyjednávač s Rusáky!!!
Zrzavci
napsal(a):
...a tak to já zpívám ráda! Když mě nějaká tankista vyveze přímo na frontu, mohla bych klukům zazpívat...ale potřebuji ten odvoz tankem, jo?
Přátelé a teď něco vážného:
Mně je úzko a zároveň na zvracení z toho, ale ještě víc, že když jsem se na FCB dotyčného koukla, tak on tam má nejméně řádově stovky obdivovatelů, tisícovky lajků...to je fakt smutné!
https://www.facebook.com/alojz.polak.1
Jinak krom péče o zvířectvo (ANIMAL) se hlásím ještě do chemické jednotky - seženu sarin, soman, tabun, VX, ale i třeba perník, koks, atp.
Dotaz na "Espiro":"Hele, a my teda budeme vyloženě dámská vojenská jednotka, že?" Co takový "Dasvo" - nechce se zapojit? Mohl by dělat automechanika našim superstrojům...:-) Jen nevím, zda zvládne opravit koště "Sardullah", pokud se porouchá... A mám pro "Dasvo" i krycí jméno - RUČKA!!!

fikovnice
napsal(a):
Dotaz na "Espiro":"Hele, a my teda budeme vyloženě dámská vojenská jednotka, že?" Co takový "Dasvo" - nechce se zapojit? Mohl by dělat automechanika našim superstrojům...:-) Jen nevím, zda zvládne opravit koště "Sardullah", pokud se porouchá... A mám pro "Dasvo" i krycí jméno - RUČKA!!!
Víš co, já bych to nechala otevřené, ty mužské prvky. Bratr Varaxi by se nám tuze hodil svým smyslem pro organizaci pohybu a koordinaci činnosti jednotek. I Dasvo by uplatnění určitě našel.
Akurát teda, žádné porovnávání pindíků, obrazně a už vůbec ne doslova. Toho je teď vidět až moc (toho obrazného).
A Sardullah, je to marný. Celý včerejší večer a ještě teď si ujasňuji, že krávy cituplně bučí, takže jsem na tom stejně. Ale víte co? Ona je to taková tématická hitůvka - kulky sviští, mouchy bzučí

fikovnice
napsal(a):
Přátelé a teď něco vážného:
Mně je úzko a zároveň na zvracení z toho, ale ještě víc, že když jsem se na FCB dotyčného koukla, tak on tam má nejméně řádově stovky obdivovatelů, tisícovky lajků...to je fakt smutné!
https://www.facebook.com/alojz.polak.1
Jinak krom péče o zvířectvo (ANIMAL) se hlásím ještě do chemické jednotky - seženu sarin, soman, tabun, VX, ale i třeba perník, koks, atp.
Jani, nečti to. Já tyhle profily záměrně ignoruju a nevyhledávám. Zbytečně by sis tím ničila zdraví a psychickou pohodu.

assil
napsal(a):
Ono tyhle profily bývají často fejky, ale i tak nepochybuju, že nějací sympatizanti s Ruskem se najdou všude.
se vrátím v diskuzi trošku zpět, protože jsem byla trošku překvapena....
kde čerpáte informace?
když je tady polemika co je pravda a co ne a tak.....
já sleduji ČT24+CNN Prima News + samozřejmě různé články na netu
a možná jsem velice naivní, ale když se koukám na reportéry z místa, tak fakt věřím, že tam jsou, a že se dívám na realitu a oni i realitu komentují
sociální sítě vidím jako ideální šířiče bludů a blbostí a prostředky manipulace, i když se tam i nějaká ta realita najde
napsal(a):
se vrátím v diskuzi trošku zpět, protože jsem byla trošku překvapena....
kde čerpáte informace?
když je tady polemika co je pravda a co ne a tak.....
já sleduji ČT24+CNN Prima News + samozřejmě různé články na netu
a možná jsem velice naivní, ale když se koukám na reportéry z místa, tak fakt věřím, že tam jsou, a že se dívám na realitu a oni i realitu komentují
sociální sítě vidím jako ideální šířiče bludů a blbostí a prostředky manipulace, i když se tam i nějaká ta realita najde
Chce to číst i zahraniční zdroje a porovnávat.
https://www.bbc.com/news/blogs-trending-60654288
Sociální sítě to maj stejně jako každé jiné webové stránky, i na běžných stránkách je spousta fejků.
Fejky jdou samozřejmě z obou stran, je to taky způsob války.
No chcete-li vidět, jak to vidí třeba Rusko a co se dostane tam k lidem, tak třeba tady
https://waronfakes.com/
No a ad reportéři a videa, malá ukázka třeba tady
https://www.youtube.com/watch?v=jHLBzN2Y0R4
almond.007

XXX.XXX.47.184
assil
napsal(a):
Chce to číst i zahraniční zdroje a porovnávat.
https://www.bbc.com/news/blogs-trending-60654288
Sociální sítě to maj stejně jako každé jiné webové stránky, i na běžných stránkách je spousta fejků.
Fejky jdou samozřejmě z obou stran, je to taky způsob války.
No chcete-li vidět, jak to vidí třeba Rusko a co se dostane tam k lidem, tak třeba tady
https://waronfakes.com/
No a ad reportéři a videa, malá ukázka třeba tady
https://www.youtube.com/watch?v=jHLBzN2Y0R4
Z nedostatku materiálů média používají pro dokreslení situace záběry z Ukrajinských válečných filmů, nebo s těmi mrtvolami v pytlích - video z protestu proti klimatickým změnám. To by normálně mělo být trestné.
Dokonale v pár větách popsané jednotlivé případy které se masově šíří na soc sítích.
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/siri-se-falesna-tvrzeni-ze-valka-na-ukrajine-je-mystifikace-a-obeti-jen-herci-40389572

napsal(a):
To bych mohla já! Nemám hudební sluch a nedá se to poslouchat.
almond.007
napsal(a):
Z nedostatku materiálů média používají pro dokreslení situace záběry z Ukrajinských válečných filmů, nebo s těmi mrtvolami v pytlích - video z protestu proti klimatickým změnám. To by normálně mělo být trestné.
Dokonale v pár větách popsané jednotlivé případy které se masově šíří na soc sítích.
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/siri-se-falesna-tvrzeni-ze-valka-na-ukrajine-je-mystifikace-a-obeti-jen-herci-40389572
Používají se i záběry ze Sýrie a Afghánistánu a nebo prostě fejkový pozadí. Těch případů je hodně, holt i hybridní válka. A novináři už dávno nejsou novináři, ale jen kopírovači, tak se to šíří i ofiko médii, sociální sítě ani nejsou potřeba.
neverend

XXX.XXX.255.9
almond.007
napsal(a):
Včera jsem po delší době zasedl k WOT a zpovídal členy klanu. Komplet klan z Ruska v počtu 124 lidí. Jsem tam jediný Čech. Zveřejňovat to nemohu, ale máme v tom zpravodajství opravdu mezery. Rozhodně Putin má stále naprostou podporu a je nesmysl, že by snad někdo jeho sesadil. To je spíš zbožné přání západní propagandy než reálná možnost. Spolupráce s Čínou jde dle plánu a bude velmi účinná. USA dlouho bylo k Číně nepřátelské a nyní tady stojíme nepřímo proti dvěma jaderným velmocím. Do pár dní dostane Ukrajina ultimatum o bezpodmínečné kapitulaci pod hrozbou použití zbraní hromadného ničení. Tak uvidíme,no.

A tady můžeme vidět, jaký vliv mají videohry na děti.

Neverende, jakože klan z WOTka má ty zaručené informace o spolupráci s Čínou, o plánech a hrozbách, kapitulaci atd.?
Víte co, až po větu o zbožném přání sesazení Putina bych vám dala za pravdu. Ale to ostatní, jakože to je info, které se dostane jen k WOTkařům? Směšné, nezlobte se na mě.
assil
napsal(a):
Používají se i záběry ze Sýrie a Afghánistánu a nebo prostě fejkový pozadí. Těch případů je hodně, holt i hybridní válka. A novináři už dávno nejsou novináři, ale jen kopírovači, tak se to šíří i ofiko médii, sociální sítě ani nejsou potřeba.
No právě. Já už jsem to psala o tom bývalém kolegovi, který byl v době jednoho z konfliktů přímo na místě a říkal mi, že byl překvapený z toho, že jak jedna, tak druhá strana hlásí něco, co se naprosto rozchází s realitou toho, co tam probíhalo. A to nemyslel hlášení mrtvých a tak, prostě ta celá situace v médiích probíhala zcela jinak, než se děla. Což je pro mě docela zkličující informace, protože vlastně žijeme pak Metrix. Takže ať budu hledat, kde budu hledat, jistotu pravdy prostě nemám.

Zveřejňovat to nemohu... protože komunikace mezi válečnými veterány z čety WOT je supertajná? A dostalo by se vám krutého trestu v podobě banu nebo by vám za trest rozstříleli vozítko?
Jste tomu fakt nasadil korunu.
neverend

XXX.XXX.255.9
napsal(a):
A tady můžeme vidět, jaký vliv mají videohry na děti.
Prej na děti. Tam je dospělých Megi.. Děti většinou nepracují 20 let v letecké společnosti.
napsal(a):
Zveřejňovat to nemohu... protože komunikace mezi válečnými veterány z čety WOT je supertajná? A dostalo by se vám krutého trestu v podobě banu nebo by vám za trest rozstříleli vozítko?
Jste tomu fakt nasadil korunu.
Sebrali by mu džojstyka.
Zase ale! Co my víme, třebas s nima ve volných chvílích, hraje soudruh Dutin a pustil cennou informaci.

Včera jsem na lavičce před místním konzumem ve Vyšných Vlkodlakách dala řeč s Tončou N.
Jako, nemůžu jít do podrobností, ale pošeptala mi, že tady nikdo pořádně neví, jak to všecko je. Tonča říkala, že do týdne uvidíme něco, co jsme ještě neviděli a budeme se tuze divit. Povidala Tonča.

Stejné tajné informace má Bloomberg, Fox, Reuters, ČTK, Readers digest a Strážná věž.

Čína loni najela na 14. pětiletku. Vše jde podle plánu. Sdílejte, dokud to nesmažou!
Ale tak bez legrace... mám tajnou informaci... Bosna dostala ultimátum stejné jako UA.
Vymazání z mapy. Dodik je ale kok...směr do Ruska, teda vždy byl, takže možná budou ušetřeni.
A teď, vrchní veliteli WoT, dejte nějakou tajnou informaci... prosím prosím.

A co nato říká bába Vanga?
https://www.dotyk.cz/magazin/baba-vanga-proroctvi-2022-30000103.html
napsal(a):
Včera jsem na lavičce před místním konzumem ve Vyšných Vlkodlakách dala řeč s Tončou N.
Jako, nemůžu jít do podrobností, ale pošeptala mi, že tady nikdo pořádně neví, jak to všecko je. Tonča říkala, že do týdne uvidíme něco, co jsme ještě neviděli a budeme se tuze divit. Povidala Tonča.
Jenže Tonča N. je vyhlášená jako dvojitej agent, to nevíte?

Včera psali, že hrozí kolaps dodavatelů plynu. Nemaj peníze, nemaj plyn, není dost zpracovatelů kapalného, nereálné.
A dnes píší, že cena plynu tento týden spadla o 70 % !!!!!
?????

Zrzavci
napsal(a):
asi hráli WOT
prohráli plyn

Zrzavci
napsal(a):
Jenže Tonča N. je vyhlášená jako dvojitej agent, to nevíte?
To na ni práskla Liduna, že jo?

Zrzavci
napsal(a):
Jo, poslouchala prej za dveřma, když měl manžel konferenci WOT a hned zatepla to vynesla ven. Nemá totiž bezpečnostní prověrku.
Nemá, páč Vráťa povidal, že to nejni třeba

No, děláme si z neverenda prču, ale totéž včera naznačoval Lukašenko...
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/prijmete-dohodu-nebo-skoncite-jako-japonci-vzkazal-lukasenko-ukrajincum-40390815
A vládní letka cosi nacvičovala🤔
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/podivne-manevry-z-moskvy-a-zpet-radary-zachytily-pres-20-ruskych-vladnich-letadel-40390872#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=7txy7xuJwZk-202203181125&dop_id=40390872&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

napsal(a):
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/prijmete-dohodu-nebo-skoncite-jako-japonci-vzkazal-lukasenko-ukrajincum-40390815
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/podivne-manevry-z-moskvy-a-zpet-radary-zachytily-pres-20-ruskych-vladnich-letadel-40390872#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=7txy7xuJwZk-202203181125&dop_id=40390872&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Ale tady ani tak nejde o tu informaci, co neverend podal, jako spíš o to "Ale kucí z WOTka říkali...". Má to pro mě asi takovou vahu, jako info od Tonči N. z Vyšných Vlkodlaků.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Joo, oni to lidi opět moc nepochopili. K racionálním závěrům je potřeba informací z obou stran. Asi jsem měl volat do Moskvy místo kontaktu lidí z řad hráčů. Chtěl jsem jen znát jejich pohled na věc a co se o tom říká u nich doma. Jak velké jsou protesty a zkrátka obecné informace o dění u nich doma. Lidi se smějí jen z vlastní hlouposti, kdy jejich informace jsou jednostranné. Mezitím na Ukrajině ožívají mrtvoly. Chci mít info z obou táborů, pravda se pak lépe hledá. A hlavně v čas opustit místo, kde bych mohl přijít k úrazu. Proto chci mít přehled z obou stran.

Tak včera to věděl už i Lukašenko, před týdnem Bosna, před měsícem Ukrajina,
dnes to konečně ví i neverend. Všici spokojení, ne.
neverend
napsal(a):
Joo, oni to lidi opět moc nepochopili. K racionálním závěrům je potřeba informací z obou stran. Asi jsem měl volat do Moskvy místo kontaktu lidí z řad hráčů. Chtěl jsem jen znát jejich pohled na věc a co se o tom říká u nich doma. Jak velké jsou protesty a zkrátka obecné informace o dění u nich doma. Lidi se smějí jen z vlastní hlouposti, kdy jejich informace jsou jednostranné. Mezitím na Ukrajině ožívají mrtvoly. Chci mít info z obou táborů, pravda se pak lépe hledá. A hlavně v čas opustit místo, kde bych mohl přijít k úrazu. Proto chci mít přehled z obou stran.
Lidi se smějí jen z vlastní hlouposti, kdy jejich informace jsou jednostranné - a tímto jste si odpověděl. Co chytrého chcete slyšet od lidí z Ruska, kteří mají JEN jednostranné info? A to, že Rusové si to samé dno zaslouží...na tom si trvám.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Lidi se smějí jen z vlastní hlouposti, kdy jejich informace jsou jednostranné - a tímto jste si odpověděl. Co chytrého chcete slyšet od lidí z Ruska, kteří mají JEN jednostranné info? A to, že Rusové si to samé dno zaslouží...na tom si trvám.
Protože my máme také jednostranné info. Tak se snažím mít k dispozici i druhou stranu pohledu. Víte, ona amerika v minulosti taky dokázala lhát jak když tiskne i svým občanům. Namátkou třeba Vietnam.Tak proto jsem tak opatrný.

To se ví dlouho. Takže proč jste údajně byl v jejich army? Trochu blbý, ne.
neverend
napsal(a):
Protože my máme také jednostranné info. Tak se snažím mít k dispozici i druhou stranu pohledu. Víte, ona amerika v minulosti taky dokázala lhát jak když tiskne i svým občanům. Namátkou třeba Vietnam.Tak proto jsem tak opatrný.
Jak jednostranné info? Tiskovky skřeta a Lavrova nám ukazujou. Ještě nedávno tu bylo možné pustit Russia today..ze zásady jsem si to nikdy nepustila. Al Jazeera...tu občas sleduju. Takže máte, i info z druhé strany. Jen nevím, kdo o ty lži stojí. Přečtěte si reportéra ČT pana Karase, který v Rusku mnoho let žil...když chcete vědět něco o Rusech a Rusku.
A když tady omíláte pořád ten Vietnam. Ne, s žádnou válkou plnou civilních obětí nesouhlasím a Amerika to bere jako své černé svědomí...jen trochu zapomínáte na to, že na druhé straně stáli zase Rusové
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To se ví dlouho. Takže proč jste údajně byl v jejich army? Trochu blbý, ne.
Ano, správně Megi. Byl jsem.

lesnížínka
napsal(a):
Blbý nebo v army?
:-) eště se zeptejte - odkdy.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Blbý nebo v army?
Blbý? Za ty prachy ani snad ne. Od kdy jsem změnil názor? Od dob konce války v Afghanistanu.

O Vietnamu se to ví stoprocentně víc jak deset let - to ví celý svět od té doby, někdo už samozřejmě o dost dřív.
Válka v Afg. skončila tak nějak po dvaceti letech loni. Wikileaks film vznikl o 10 let dřív, web o kolik. Esi teda nemluvíme o té z 79.
Takže je to tak nějak, jak jsme věděli... v roce 2021 objevím dokumenty na YT... např. lži historie - Lybie, Irák,... Afg. papers atp. a názorově jdu o 180°...
Ten, kdo i přes to vše vlezl do us army, musel být pomaten. Nebo amík. (vlastenec... a ten se neotočí, pokud není pomaten... no a peníze, ty nesmrdí, jéj, to je hnus)
Jsem zvědavá, jak Evropa naplní zásobníky plynem, když je teď tak levný.
Vím, že ne, cenu řídí "burza" v Evr., Německo, i když nakupuje pořád za stejné peníze :-) smlouvy jsou už dávno uzavřené a neskončily totiž...
Ale proč my, stát, kteréhožto premiér je národní, ba i celé Evr. hrdina, neumíme nakoupit plyn... no protože říkal, že to musí EU sama, aha, při šplhání nahoru říkal opak... Jdeme stavět další blok JE, i když palivo je RU a třeba žádné nebude, abychom vyrobili elektriku za korunu padesát, poslali ji Němcům a koupili si ji zpět za 3x tolik... mám z toho hrozně domotanou hlavu, jdu si dát šišky s mákem.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
O Vietnamu se to ví stoprocentně víc jak deset let - to ví celý svět od té doby, někdo už samozřejmě o dost dřív.
Válka v Afg. skončila tak nějak po dvaceti letech loni. Wikileaks film vznikl o 10 let dřív, web o kolik. Esi teda nemluvíme o té z 79.
Takže je to tak nějak, jak jsme věděli... v roce 2021 objevím dokumenty na YT... např. lži historie - Lybie, Irák,... Afg. papers atp. a názorově jdu o 180°...
Ten, kdo i přes to vše vlezl do us army, musel být pomaten. Nebo amík. (vlastenec... a ten se neotočí, pokud není pomaten... no a peníze, ty nesmrdí, jéj, to je hnus)
Vím, že ne, cenu řídí "burza" v Evr., Německo, i když nakupuje pořád za stejné peníze :-) smlouvy jsou už dávno uzavřené a neskončily totiž...
Ale proč my, stát, kteréhožto premiér je národní, ba i celé Evr. hrdina, neumíme nakoupit plyn... no protože říkal, že to musí EU sama, aha, při šplhání nahoru říkal opak... Jdeme stavět další blok JE, i když palivo je RU a třeba žádné nebude, abychom vyrobili elektriku za korunu padesát, poslali ji Němcům a koupili si ji zpět za 3x tolik... mám z toho hrozně domotanou hlavu, jdu si dát šišky s mákem.
Ale Megi vždyť u Vás je to teď taky tak. Myslete trochu. Akorát teď ve jménu zlosyna Putina místo mezinárodního terorismu. A taky tomu věříte. Nebo nevěříte a stejně jste toho součástí. Tak já z toho měl alespoň ty prachy a další výhody.

Porovnáváte svůj vstup do armády, hlavně do které, s běžným občanem a teď jste takový vlastenec (akorát furt nevím, z které vlasti), že se sbalíte a utečete :-) tak páá
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Porovnáváte svůj vstup do armády, hlavně do které, s běžným občanem a teď jste takový vlastenec (akorát furt nevím, z které vlasti), že se sbalíte a utečete :-) tak páá
No,vždyť jo. Armáda je přeci jen instituce občanů určité vlasti.Všichni jsou samozřejmě účastníky vůle politického vedení a jsou jeho součástí. I civilní obyvatelstvo. A já se takticky stahuji,neutíkám. Tady bohužel nijak užitečný být nemohu.
napsal(a):
Neverende, jakože klan z WOTka má ty zaručené informace o spolupráci s Čínou, o plánech a hrozbách, kapitulaci atd.?
Víte co, až po větu o zbožném přání sesazení Putina bych vám dala za pravdu. Ale to ostatní, jakože to je info, které se dostane jen k WOTkařům? Směšné, nezlobte se na mě.
Sím, kdo jsou to WOTkaři?
A spešl hádanka pro Tebe: Hádej, kde jsem???
napsal(a):
A to se divím, že Tonča N. šla do taaak velkého rizika, že Ti sdělila tak závažnou informaci!
Aby jí nehrozil nějaký úúúplně doživotní BAN - všude!
napsal(a):
Včera psali, že hrozí kolaps dodavatelů plynu. Nemaj peníze, nemaj plyn, není dost zpracovatelů kapalného, nereálné.
A dnes píší, že cena plynu tento týden spadla o 70 % !!!!!
?????
...no, a benzín zas celkem zlevnil... Nevím, zda se radovat, třeba to zas poroste nahoru.
napsal(a):
Ale tady ani tak nejde o tu informaci, co neverend podal, jako spíš o to "Ale kucí z WOTka říkali...". Má to pro mě asi takovou vahu, jako info od Tonči N. z Vyšných Vlkodlaků.
Hele a co dovolená ve Vyšných Vlkodlacích? Je to dobrý tip? Máš to tam asi vyzkoušeno, že...?
neverend
napsal(a):
"Mezitím na Ukrajině ožívají mrtvoly."
Jako že máte na mysli třeba ten "hýbající se pytel" na té konferenci o klimatu?? To snad ne, že ne? Mmch. tyto fejky dělají právě proruští lidé!
Jinak "Neverende", já toho už viděla za těch pár desítek let, co tu dlím, hodně. A patrně i horší věc, než je ta, o níž chci psát... Ale mainstreamová média (iDNES, Novinky) zveřejnila tak otřesné video, kde jsou i umírající a mrtvé děti, i pouze několikatýdenní, že se mi zároveň chtělo plakat, zároveň jsem měla pocit, že si musím dát panáka (nebo radši dva až tři) a zároveň jsem si říkala, že to je už tak strašlivě za hranou VŠEHO, že Putler už teď je politická i reálná mrtvola! Odkaz na to video sem z pochopitelných důvodů dávat nebudu, ale možná je stejně řada z vás viděla... A "Neverende" tomu videu já věřím!!!
napsal(a):
Jani, nečti to. Já tyhle profily záměrně ignoruju a nevyhledávám. Zbytečně by sis tím ničila zdraví a psychickou pohodu.
Ali, dostala jsem se k tomu profilu proto, že někde psali, že mu snad hrozí cca 20 - 28 let vězení. Jeho IQ moc nechápu, na soc. síti typu FCB se chlubit tím, že zabil 4 Ukrajince (wtf?), EQ a soucit nevlastní vůbec.
assil
napsal(a):
Hra World of Tanks, synovec byl do toho bláze když mu bylo tak 10, je to online a prostě během hry se tam i kecá se spoluhráčema, hrál to občas u mě.
A za prachy se tam daj koupit lepší tanky.
Jo tááák! Takže to je "Neverendův" zdroj supertajných info o dalším vývoji na Ukrajině?! Tak to potom jo...
fikovnice
napsal(a):
Jako že máte na mysli třeba ten "hýbající se pytel" na té konferenci o klimatu?? To snad ne, že ne? Mmch. tyto fejky dělají právě proruští lidé!
Jinak "Neverende", já toho už viděla za těch pár desítek let, co tu dlím, hodně. A patrně i horší věc, než je ta, o níž chci psát... Ale mainstreamová média (iDNES, Novinky) zveřejnila tak otřesné video, kde jsou i umírající a mrtvé děti, i pouze několikatýdenní, že se mi zároveň chtělo plakat, zároveň jsem měla pocit, že si musím dát panáka (nebo radši dva až tři) a zároveň jsem si říkala, že to je už tak strašlivě za hranou VŠEHO, že Putler už teď je politická i reálná mrtvola! Odkaz na to video sem z pochopitelných důvodů dávat nebudu, ale možná je stejně řada z vás viděla... A "Neverende" tomu videu já věřím!!!
Na youtube je zas spousta videí z druhý strany a to reálný masakry, lidi na kusy atd. a popravdě i když vím, že jde o Rusáky, tak je mi nedobře z toho. Linky sem radši taky nedávám.
fikovnice
napsal(a):
Jo tááák! Takže to je "Neverendův" zdroj supertajných info o dalším vývoji na Ukrajině?! Tak to potom jo...
Ale tak tam jsou lidi z celýho světa, hraje to dost lidí, i dospělých chlapů jako neverend , takže že si tam jde pokecat s Rusama nepochybuju, na rozdíl od FB tohle jim asi ještě neblokli.

fikovnice
napsal(a):
Jo, Jani, jak psáno výše, zkrátka PC hra, kterou můžou hrát lidi z různých zemí společně. Podobná blbost jako Call of Duty.
napsal(a):
Prosím, prosím Libye (ne Lybie)...
neverend
napsal(a):
Ale Megi vždyť u Vás je to teď taky tak. Myslete trochu. Akorát teď ve jménu zlosyna Putina místo mezinárodního terorismu. A taky tomu věříte. Nebo nevěříte a stejně jste toho součástí. Tak já z toho měl alespoň ty prachy a další výhody.
"...u Vás je to teď taky tak..."
Ať teda jednou provždy utneme ty dohady, co je to "u Vás"??? A co je pro změnu pro Vás "u Vás"?

fikovnice
napsal(a):
Ježkovy voči, vy tu házíte zas cizíma termitama, a já fakt netuším "vo co gou"!
Jani, to jsou prostě PC hry, kde se zjednodušeně jen střílí a realitu to absolutně neodráží. Chlapi na profesionálních střelnicích si z toho povětšinou dělají srandu. Tudíž tu armádu neverendovi nevěřím, je to pohádkář. Dle mě. A to jsem člověk, kterej si občas taky rád zastřílel, když teda byl čas, teď ho nemám. Mně stačily slepice Morhoon.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Moorhuhn
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
A jak víte, že jiné fejky nedělají naši lidé? A že ve válce umírají i děti? Samozřejmě že ano, ale neumírají jen ve válce na Ukrajině. Proto válce mělo být zabráněno za každou cenu. Dotlačili jsme Rusko k extrémnímu řešení a teď v tom ještě pokračujeme. Pro krista pána vždyť je to jaderná velmoc. Velmi nebezpečný nesmysl. Mohlo by kvůli tomu umřít obrovské množství lidí, daleko větší než teď.

napsal(a):
...jenomže co říkala Tonča není směroplatný
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
"...u Vás je to teď taky tak..."
Ať teda jednou provždy utneme ty dohady, co je to "u Vás"??? A co je pro změnu pro Vás "u Vás"?
Můžu Vám taky říkat Jani? Je to jednoduché Fíkovnice a už jsem to tady vysvětloval. U nás či doma je USA a tady či u Vás je ČR. Jinak WOT je hra strategicko-taktická a nevím proč by vojáci nemohli hrát hry jak tvrdí Sarah1? Na základně se po službě nic jiného ani dělat nedalo. V podstatě každý měl PS4 "ve výzbroji". Akorát ten písek jim dával zabrat.

neverend
napsal(a):
A jak víte, že jiné fejky nedělají naši lidé? A že ve válce umírají i děti? Samozřejmě že ano, ale neumírají jen ve válce na Ukrajině. Proto válce mělo být zabráněno za každou cenu. Dotlačili jsme Rusko k extrémnímu řešení a teď v tom ještě pokračujeme. Pro krista pána vždyť je to jaderná velmoc. Velmi nebezpečný nesmysl. Mohlo by kvůli tomu umřít obrovské množství lidí, daleko větší než teď.
Dotlačili jsme Rusko k extrémnímu řešení?
To je přece naprostá kravina!!!!

neverend
napsal(a):
Můžu Vám taky říkat Jani? Je to jednoduché Fíkovnice a už jsem to tady vysvětloval. U nás či doma je USA a tady či u Vás je ČR. Jinak WOT je hra strategicko-taktická a nevím proč by vojáci nemohli hrát hry jak tvrdí Sarah1? Na základně se po službě nic jiného ani dělat nedalo. V podstatě každý měl PS4 "ve výzbroji". Akorát ten písek jim dával zabrat.
Nějak vypadáváte z role! Mydlíte to "u nás " a "u vás " celkem chaoticky. Projděte si svoje příspěvky.... Když si chcete na něco hrát, měl byste být pozornější, lži kladou větší nároky na zapamatování, než pravda.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Dotlačili jsme Rusko k extrémnímu řešení?
To je přece naprostá kravina!!!!
Ale jistě že to není kravina. Už jsem tu snad říkal jak by asi dopadl stát, který by strkal zbraňové systémy na hranice USA v rámci míru? Dále Ruské protesty o bezpečnost nebyly brány vážně. Dále se dělalo falešné pomyšlení Ukrajině na vstup do NATO a i EU o kterém se vědělo, že je to nesmysl a Rusko to jen provokuje. Proudili tam miliardy dolarů na podporu ekonomiky a ekonomika se ani nehnula. Co ve skutečnosti tedy podporovaly a kde skončily? Ukrajina několikrát zaútočila na civilisty na Donbasu s mnoha mrtvými. Na to už se zapomnělo? Myslete si co chcete, ale takhle se tvoří válka a ne mír. Rok dopředu se vědělo, že Rusko se chystá na válku a co jsme udělali? Nic. Pořád stejná rétorika a blabla Ukrajina svrchovanost a podobný hlouposti. Tak teď bude zmítána možná roky válečným běsněním a co po válce? Ukrajina bude zničená,chudá, bez plynu, bez ropy a v křeči jak sociální, tak ekonomické. Jenom co tam bude mezi lidmi nevyřízených účtů, zbraní, miny všude možně. Ukrajina už dávno vše prohrála. Ani Putin nevyhraje,ale my také ne. Konflikt se potáhne a Ukrajina bude další Afghanistan či Irák. Evropa se také vysílí a bude se samozřejmě propadat též. Teď už to nikdo nenapraví, na to je pozdě.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Nějak vypadáváte z role! Mydlíte to "u nás " a "u vás " celkem chaoticky. Projděte si svoje příspěvky.... Když si chcete na něco hrát, měl byste být pozornější, lži kladou větší nároky na zapamatování, než pravda.
Vy máte starosti teda.

neverend
napsal(a):
Ale jistě že to není kravina. Už jsem tu snad říkal jak by asi dopadl stát, který by strkal zbraňové systémy na hranice USA v rámci míru? Dále Ruské protesty o bezpečnost nebyly brány vážně. Dále se dělalo falešné pomyšlení Ukrajině na vstup do NATO a i EU o kterém se vědělo, že je to nesmysl a Rusko to jen provokuje. Proudili tam miliardy dolarů na podporu ekonomiky a ekonomika se ani nehnula. Co ve skutečnosti tedy podporovaly a kde skončily? Ukrajina několikrát zaútočila na civilisty na Donbasu s mnoha mrtvými. Na to už se zapomnělo? Myslete si co chcete, ale takhle se tvoří válka a ne mír. Rok dopředu se vědělo, že Rusko se chystá na válku a co jsme udělali? Nic. Pořád stejná rétorika a blabla Ukrajina svrchovanost a podobný hlouposti. Tak teď bude zmítána možná roky válečným běsněním a co po válce? Ukrajina bude zničená,chudá, bez plynu, bez ropy a v křeči jak sociální, tak ekonomické. Jenom co tam bude mezi lidmi nevyřízených účtů, zbraní, miny všude možně. Ukrajina už dávno vše prohrála. Ani Putin nevyhraje,ale my také ne. Konflikt se potáhne a Ukrajina bude další Afghanistan či Irák. Evropa se také vysílí a bude se samozřejmě propadat též. Teď už to nikdo nenapraví, na to je pozdě.
Takže Ukrajina může za to, že ji Rusko napadlo? Nebo za to mohou NATO a EU, nebo všichni dohromady?
Vlastně tu anexi obhajujete.
napsal(a):
Takže Ukrajina může za to, že ji Rusko napadlo? Nebo za to mohou NATO a EU, nebo všichni dohromady?
Za všechno přece můžou trpaslíci! A kdyby si na to vzpomněl pomatený Skřet, tak prostě jen stáhneme trpaslíky z tržnic u německých hranic a Ukrajina by byla zachráněná Ne, nepožila jsem Jen, že si mohl dosadit cokoliv. A pokud vím, nevadily mu neexistující jaderné zbraně na Ukrajině, ale přece mu vadili ti nacisti a feťáci, ne?
A teď si pomohl ten pab.b čím? Do NATO vstoupí nejen Ukrajina, ale i pobaltské státy, Gruzie a pod. Může se z toho i posr...

fikovnice
napsal(a):
Prosím, prosím Libye (ne Lybie)...
Kijev Kyjev. Jak to, že v jiných jaz. se mění iy? Když je to jméno. Aha?!

napsal(a):
Kijev Kyjev. Jak to, že v jiných jaz. se mění iy? Když je to jméno. Aha?!
Možná proto: Киев x Київ

napsal(a):
Možná proto: Киев x Київ
To mi děláte schválně.

napsal(a):
To mi děláte schválně.
Ne snazim se o vysvětlení

napsal(a):
Ne snazim se o vysvětlení
:-) Takže jiné země to vytáhly z ruštiny? Ale to je podvod.
lupus4
napsal(a):
Tak k nám na východ SR nemusia, 5 z práce máme Covid (je nás na správe 10, takže polovica) a čo mám info z okolia, zasa je toho veľa - očkovaní, neočkovaní - to je jedno. Ja očkovaná som, sestra nie, obe teraz na PN - nenakazili sme sa jedna od druhej.
A otec zomrel v novembri minulého roku na Covid - ozaj na Covid, bol zdravý, ešte v lete bol na vyšetrenie so srdcom, tak mu povedali, že má také silné, že sa môže dožiť stovky, chodil pravidelne plávať, na túry, včeláril - zomrel 2 dni po svojich 76 narodeninách v nemocnici 😢. Nebol očkovaný, mama áno, ona prekonala Covid doma - mala len vysoké teploty.

Semirah
napsal(a):
https://www.dailymail.co.uk/news/article-10629003/Putin-losing-information-war-Ukraine-losing-battlefield-BILL-ROGGIO.html
Diskuze pod tím je úplně stejná jako diskuze u nás: sabotér, troll, ovce! :-)
neverend
napsal(a):
Můžete mi říkat jménem, nevadí mi to...
Ale mám pocit, že dříve jste jako domov uváděl ČR, ale možná se pletu...
napsal(a):
Diskuze pod tím je úplně stejná jako diskuze u nás: sabotér, troll, ovce! :-)
Kľudne môže byť, vo vojne sa nevyznám.🤔
Ale súhlasím so záverom:
Wars are ultimately about will – the will to sacrifice soldiers, civilians, material, and land in order to set the conditions for victory. Both sides have shown they have the will to continue the fight.

Semirah
napsal(a):
Kľudne môže byť, vo vojne sa nevyznám.🤔
Ale súhlasím so záverom:
Wars are ultimately about will – the will to sacrifice soldiers, civilians, material, and land in order to set the conditions for victory. Both sides have shown they have the will to continue the fight.
myslím ty komentáře pod samotným článkem.
Mně to připadá, že je snad nějaký plán - končíme v úterý v květnu.
Jo, moje konspiračka :-) ale tak každý plácá jiné informace, Polsko a Fiala už by tam vysílali misi, UA furt vyhrává, ale žádá o bezlet a zbraně a pomoc a "vy všichni máte na rukou naši krev", opravdovou mapu, jak je kdo daleko, nikdo nemá, i když YT je takovými nákresy zasypáno, informace jsou hrozně protichůdné, RU nemá dost zbraní, aha, nikdo z nás neví, co se na jednáních děje, jsme v 21. století, máme OSN a milion podobných, jinde dělají dozor, v každé zemi, co je po válce, je ten vysoký činitel, sto zprostředkovatelů, a tady se čeká na co, na co se čekalo 8 let.
To co je za software?
napsal(a):
myslím ty komentáře pod samotným článkem.
Mně to připadá, že je snad nějaký plán - končíme v úterý v květnu.
Jo, moje konspiračka :-) ale tak každý plácá jiné informace, Polsko a Fiala už by tam vysílali misi, UA furt vyhrává, ale žádá o bezlet a zbraně a pomoc a "vy všichni máte na rukou naši krev", opravdovou mapu, jak je kdo daleko, nikdo nemá, i když YT je takovými nákresy zasypáno, informace jsou hrozně protichůdné, RU nemá dost zbraní, aha, nikdo z nás neví, co se na jednáních děje, jsme v 21. století, máme OSN a milion podobných, jinde dělají dozor, v každé zemi, co je po válce, je ten vysoký činitel, sto zprostředkovatelů, a tady se čeká na co, na co se čekalo 8 let.
To co je za software?
Každopádně je UA odříznutá od Azovského moře, sami to přiznali.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ono asi vždy záleží, kdo a jak to vysvětluje.
https://youtu.be/JGx30gprsps

fikovnice
napsal(a):
Pletete :-) :-) jako já s Lybarem. To je ten lak. Nevím, odkud je, ale z Libye asi ne :-) Kdysi jsem sledovala na koních vlákno "Jateční koně" , neverend to tam vysvětlil, čí je, ale musíte dobře koukat, má tam asi pět nicků včetně dvou ženských.
Konec OT, teď vážné věci:
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Pletete :-) :-) jako já s Lybarem. To je ten lak. Nevím, odkud je, ale z Libye asi ne :-) Kdysi jsem sledovala na koních vlákno "Jateční koně" , neverend to tam vysvětlil, čí je, ale musíte dobře koukat, má tam asi pět nicků včetně dvou ženských.
Jistě ty náš chytráčku.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Děkuji, je to takové srdečnější oslovovat přátele jménem. Mé jméno je Martin.
Ono obě země považuji za domov, ale v USA jsem prostě strávil podstatnější část života. V budoucnu budu tedy psát rovnou ČR či USA. Tedy možná budu psát, záleží na situaci jak se bude vyvíjet.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
neverend
napsal(a):
Děkuji, je to takové srdečnější oslovovat přátele jménem. Mé jméno je Martin.
Ono obě země považuji za domov, ale v USA jsem prostě strávil podstatnější část života. V budoucnu budu tedy psát rovnou ČR či USA. Tedy možná budu psát, záleží na situaci jak se bude vyvíjet.
Já mám raději oslovování jménem...ale respektuji, že řada lidí zde nechce prozradit identitu...a i to chápu. U mě už je to tak nějak fuk!

fikovnice
napsal(a):
Prej už ti tam nahlásili přechodné bydliště, říkal Dejv.
Vyšné Vlkodlaky jsou moje srdcovka. Dycky zavelím "Krleš" a pak to vezmem šturmem

Díky všem coviďákům za hlášení. Dcera odstartovala zimnicí, horečkou a škrábáním v krku, tak uvidíme. Covid už měla 2x, 12/2020 a 12/2021, tak je to třeba něco jiného.
Blbé je, že měla mít v týdnu pěveckou soutěž, to asi do té doby přeprat moribundus nezvládne, i kdyby to covid nebyl 🤔
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Díky všem coviďákům za hlášení. Dcera odstartovala zimnicí, horečkou a škrábáním v krku, tak uvidíme. Covid už měla 2x, 12/2020 a 12/2021, tak je to třeba něco jiného.
Blbé je, že měla mít v týdnu pěveckou soutěž, to asi do té doby přeprat moribundus nezvládne, i kdyby to covid nebyl 🤔
Když jsem byl poprvé pozitivní, tak moc pomáhal česnek ve formě tablet. Teď po reinfekci to stejné a všechny obtíže ani vlastně nenastoupily. Krom trochu rýmy. Tak třeba to zkuste a samozřejmě přejeme asi všichni brzké uzdravení.

neverend
napsal(a):
Když jsem byl poprvé pozitivní, tak moc pomáhal česnek ve formě tablet. Teď po reinfekci to stejné a všechny obtíže ani vlastně nenastoupily. Krom trochu rýmy. Tak třeba to zkuste a samozřejmě přejeme asi všichni brzké uzdravení.
Díky, česnek je fajn, ale v tabletách jsem ho neviděla. Nemáte na mysli kapsle?
Ty bohužel nezvládne spolknout...
Peru do ní česnečku a cibulový sirup. A echinaceu, lichořeřišnici, bylinkové čaje, vitamíny. Pokud to nepřejde do kašle, tak ještě šance je, s dráždivým kašlem se ale zpívat moc nedá. Ne na soutěžní úrovni 😟

neverend
napsal(a):
Já ale netvrdím, že nemůžete hrát hry.
Jen že ty debaty u nich mají úplně stejnou hodnotu, jak kdybyste si s těma kámošema pokecali někde v hospodě u piva.

napsal(a):
Cibulový čaj? Mléko s medem? Profesionální zpěváci jedou údajně na kalciovkách. Na dráždivý kašel kodein, pochopitelně v odůvodněných případech.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Díky, česnek je fajn, ale v tabletách jsem ho neviděla. Nemáte na mysli kapsle?
Ty bohužel nezvládne spolknout...
Peru do ní česnečku a cibulový sirup. A echinaceu, lichořeřišnici, bylinkové čaje, vitamíny. Pokud to nepřejde do kašle, tak ještě šance je, s dráždivým kašlem se ale zpívat moc nedá. Ne na soutěžní úrovni 😟
https://www.benu.cz/allicor-forte-cesnek-tbl-60-c-e-p-beta?aw=1&utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=NATURVITA%20Allicor%20Forte%20%C4%8Desnek%2BC%2BE%2BP%2BBETA%20tbl.60&gclid=CjwKCAjw_tWRBhAwEiwALxFPoW-iHY1paMer1_DmnFkaKBg9Md9ZfpN-L00px-csEeAqEDEKvBMDtBoCj1QQAvD_BwE
Tohle jsou tablety a celkem malé.

napsal(a):
Cibulový čaj? Mléko s medem? Profesionální zpěváci jedou údajně na kalciovkách. Na dráždivý kašel kodein, pochopitelně v odůvodněných případech.
Takže přidat vápník? To bych mohla, beztak teď roste jako z vody, tak to prospěje i kostem.
Cibuli dávám v podobě sirupu zastudena a ráno a večer cibulák s majoránku slazený medem.

neverend
napsal(a):
https://www.benu.cz/allicor-forte-cesnek-tbl-60-c-e-p-beta?aw=1&utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=NATURVITA%20Allicor%20Forte%20%C4%8Desnek%2BC%2BE%2BP%2BBETA%20tbl.60&gclid=CjwKCAjw_tWRBhAwEiwALxFPoW-iHY1paMer1_DmnFkaKBg9Md9ZfpN-L00px-csEeAqEDEKvBMDtBoCj1QQAvD_BwE
Tohle jsou tablety a celkem malé.
Díky, zkusím zítra sehnat, snad to budou mít i v kamenných lékárnách.

Terven
napsal(a):
Já teď koukám na ten diplom a je z roku 1988 ...to ir.ma bude asi mladší
O něco málo mladší 😉
Nepamatujeme si nástřel? A co to bylo za soutěž?

napsal(a):
Takže přidat vápník? To bych mohla, beztak teď roste jako z vody, tak to prospěje i kostem.
Cibuli dávám v podobě sirupu zastudena a ráno a večer cibulák s majoránku slazený medem.
Já myslela u těch zpěváků vápník v injekční formě, takový "podšprajcovák". Jinak by to nemělo tak rychlý efekt. Co zkusit všechno dohromady - teplé mléko, cibule, med a majoránka? Já to mám (coby učitelka) vyzkoušené. Pravda, bez té majoránky.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Já ale netvrdím, že nemůžete hrát hry.
Jen že ty debaty u nich mají úplně stejnou hodnotu, jak kdybyste si s těma kámošema pokecali někde v hospodě u piva.
Tak většina z nich jsou kolem 40 let věku jako já.Rozhodně to nejsou děti. S kámošema v hospodě bych sice pokecat mohl, ale to je stejné asi jako tady s Vámi. Chtěl jsem info z druhé strany a udělat si takový nějaký obrázek. S některými jsme se jednou chtěli sejít naživo a já bych se rád podíval do Ruska. Vůbec jim nevadilo, že jsem vlastně nepřítel Ruska č.2.

napsal(a):
Udělejte dceři radši zítra domací antigen, mě to začalo taky jen škrábáním v krku, pak zimnice, horečka atd. A už následující den mi vyšel pozitivní domací test...bohužel omikron se může opakovat často...🙈
napsal(a):
O něco málo mladší 😉
Nepamatujeme si nástřel? A co to bylo za soutěž?
Abych to uvedla na pravou míru - našla jsem diplom za 30. místo v kategorii juniorky a ten je z r. 1988.
Druhý místo ze dvou mám určitě taky, diplom nenalezen. Ale předpokládám, že to byl stejnej rok, max. o rok dřív ...moje kariéra byla krátká
To 30. místo byla KSL (předpokládám Krajská střelecká liga), nástřel 866 - to jsem se moc nevytáhla, co?

napsal(a):
Já myslela u těch zpěváků vápník v injekční formě, takový "podšprajcovák". Jinak by to nemělo tak rychlý efekt. Co zkusit všechno dohromady - teplé mléko, cibule, med a majoránka? Já to mám (coby učitelka) vyzkoušené. Pravda, bez té majoránky.
To by se k viróze nejspíš přidal i poblijón😁
Koupím ten vápník a česnek v tabletách a uvidíme. Třeba se to povede udolat, ale 100% výkon stejně nepodá. Škoda, byla reálná šance na postup do celostátního kola.

napsal(a):
Udělejte dceři radši zítra domací antigen, mě to začalo taky jen škrábáním v krku, pak zimnice, horečka atd. A už následující den mi vyšel pozitivní domací test...bohužel omikron se může opakovat často...🙈
S testem počítám, ale až tak v pondělí, až se to víc rozvine, aby měl šanci něco zachytit.

Terven
napsal(a):
Abych to uvedla na pravou míru - našla jsem diplom za 30. místo v kategorii juniorky a ten je z r. 1988.
Druhý místo ze dvou mám určitě taky, diplom nenalezen. Ale předpokládám, že to byl stejnej rok, max. o rok dřív ...moje kariéra byla krátká
To 30. místo byla KSL (předpokládám Krajská střelecká liga), nástřel 866 - to jsem se moc nevytáhla, co?
KSL, nástřel bude zřejmě součtem z několika kol. Nepamatujete si disciplínu? Vzduchová puška 40 ran vestoje?
Osobní rekord si pamatujete? Z toho by se to taky dalo odvodit...
napsal(a):
KSL, nástřel bude zřejmě součtem z několika kol. Nepamatujete si disciplínu? Vzduchová puška 40 ran vestoje?
Osobní rekord si pamatujete? Z toho by se to taky dalo odvodit...
Přikládám foto - jméno jsem, s dovolením, začmarikala
Víc už vám asi nepovím...ale bavilo mě to
neverend

XXX.XXX.213.247
A když budete pilně trénovat, tak za pár let by z Vás mohl být schopný voják.
https://youtu.be/ZqGVU1sW8pg

Terven
napsal(a):
Přikládám foto - jméno jsem, s dovolením, začmarikala
Víc už vám asi nepovím...ale bavilo mě to
Jo, vzduchová puška 40 ran vestoje, to jsem si myslela 😉
Takže 866 bodů z 1200 možných (součet 3 kol)
A teď nevím, jestli psát svoje výkony ve stejné disciplíně, střílela jsem ji samozřejmě taky. Ups😇
Ale jo, napíšu, ale neberte si to osobně. V krajské lize si nástřely nepamatuju a diplomy už nemám, ale osobák ve VzPu40 mám 388 bodů ze 400 možných.
napsal(a):
A teď nevím, jestli psát svoje výkony ve stejné disciplíně, střílela jsem ji samozřejmě taky. Ups😇
Ale jo, napíšu, ale neberte si to osobně. V krajské lize si nástřely nepamatuju a diplomy už nemám, ale osobák ve VzPu40 mám 388 bodů ze 400 možných.
Gratuluju
Ne, já si to tedy po těch letech osobně neberu
Zvláště, když uvážím, že jsem to tenkrát dala prakticky "z voleje", s minimem tréninku...prostě jsem jenom "šla okolo"
Byla jsem hlavně zamilovaná...kdyby se můj nastávající věnoval sportovnímu potápění, možná bych překonala hrůzu z vody

Terven
napsal(a):
Gratuluju
Ne, já si to tedy po těch letech osobně neberu
Zvláště, když uvážím, že jsem to tenkrát dala prakticky "z voleje", s minimem tréninku...prostě jsem jenom "šla okolo"
Byla jsem hlavně zamilovaná...kdyby se můj nastávající věnoval sportovnímu potápění, možná bych překonala hrůzu z vody
Jasně, to chápu. Já jsem podobnou náhodou se střelbou začala. Šla jsem pro kámošku, jestli půjde ven, a ona, že ne, že musí na trénink. Tak jsem šla s ní. Zrovna měli klubové závody, tak mi trenér vrazil vzduchovku do ruky, ať to taky zkusím. 😁 Z voleje jsem je porazila všechny a už mě trenéři verbovali 😂😇
A koukám na razítko Plzeň - Doubravka, tak to jsme se jistojistě na závodech potkávaly, v roce 1988 už jsem závodila (v dorostenkách, bylo mi 15).
napsal(a):
Jasně, to chápu. Já jsem podobnou náhodou se střelbou začala. Šla jsem pro kámošku, jestli půjde ven, a ona, že ne, že musí na trénink. Tak jsem šla s ní. Zrovna měli klubové závody, tak mi trenér vrazil vzduchovku do ruky, ať to taky zkusím. 😁 Z voleje jsem je porazila všechny a už mě trenéři verbovali 😂😇
A koukám na razítko Plzeň - Doubravka, tak to jsme se jistojistě na závodech potkávaly, v roce 1988 už jsem závodila (v dorostenkách, bylo mi 15).
Tak to jste mladší jenom o fous

Terven
napsal(a):
Tak to jste mladší jenom o fous
Však jsem psala, že jsem o něco málo mladší...
napsal(a):
Ale přece jen pozor, už jsem to psala dříve. Kodein je od cca r. 2014 KI u dětí...viz příslušná revize SÚKLu.

fikovnice
napsal(a):
Ale přece jen pozor, už jsem to psala dříve. Kodein je od cca r. 2014 KI u dětí...viz příslušná revize SÚKLu.
Vzpomínám si. Mně ho l.p. (už si přesně nepamatuji) dr. předepsala, ale to už jsem nebyla dítě. A můj synovec velmi nerad napsal recept svým rodičům s covidem, aby se mohli konečně vyspat.

Nedává se dětem pod 12 let a starším s dýchacími problémy. Víc než kodein by mě zajímalo, co to způsobilo. Někdy ta cibule, česnek,... prostě nestačí. Proslýchá se, že lékaři již začínají pracovat :-) tak třeba...

Kodein bych dítěti taky nedala, doktorka ho kdysi odmítla předepsat i pro 18letou.
Děkuji všem za rady, nasadili jsme do boje, co se dá, a teď záleží, jestli to nevzdají hlasivky. Teplota už jí spadla dolů, teď pokašlává, chraptí, ale kupodivu zpívat jakžtakž může.
Covid to není, testy negativní a u spolužáků se stejnými příznaky, kteří onemocněli dřív a stihli v týdnu navštívit lékaře, je potvrzená chřipka.

napsal(a):
Tohle ještě musím dovysvětlit, ono to vypadá, oproti mému osobáku, jakože Terven moc střílet neumí, ale v reálu to tak není. Ty terče jsou malinké, desítka je tečka o průměru 0,5mm. Začátečníci mívají kromě dobře vypracovaných ran i často velké chyby, které výsledek hodně sráží, ale s tréninkem toto mizí a výsledky skáčí nahoru rychle.
Prostě je rozdíl, když udělá chybu trénovaný střelec, a je z toho 9, nejhůř 8 vs začátečník, kterému tam občas uletí 4 nebo 5. Ale podle Terveniných nástřelů v reálu kromě těchto velkých chyb trefovala na 10m většinou ran zhruba pětikorunu, a to rozhodně každý nesvede.
Terč v příloze, celkový průměr 4,55cm 😉
napsal(a):
Tohle ještě musím dovysvětlit, ono to vypadá, oproti mému osobáku, jakože Terven moc střílet neumí, ale v reálu to tak není. Ty terče jsou malinké, desítka je tečka o průměru 0,5mm. Začátečníci mívají kromě dobře vypracovaných ran i často velké chyby, které výsledek hodně sráží, ale s tréninkem toto mizí a výsledky skáčí nahoru rychle.
Prostě je rozdíl, když udělá chybu trénovaný střelec, a je z toho 9, nejhůř 8 vs začátečník, kterému tam občas uletí 4 nebo 5. Ale podle Terveniných nástřelů v reálu kromě těchto velkých chyb trefovala na 10m většinou ran zhruba pětikorunu, a to rozhodně každý nesvede.
Terč v příloze, celkový průměr 4,55cm 😉
Jéžiš, děkuju za rehabilitaci...já už tyhle detaily doluju z paměti jenom obtížně
Vybavuje se mi mj. takovej střípek - jak mi můj nastávající s dalekohledem v ruce a smrtelně vážným výrazem řekl, že jsem dala nulu a vzal mě zkoncetrovat opodál
Jak o tom tak píšu, lákalo by mě si vystřelit...možná bych někde našla i ty svý terče
neverend

XXX.XXX.213.247
Ono pružinovou vzduchovkou je trošku obtížně podávat nějaké konstantní výkony. Celý ten mechanismus se v podstatě dává do pohybu když je střela ještě dávno v hlavni. V kompresoru dochází nejprve ke stlačení vzduchu pístem a pružinou zhruba 1:10 a teprve potom se střela dává do pohybu v hlavni. Čili zbraň po celou dobu komprese je nestabilní a bohužel to má za následek přesnost o řády nižší, než větrovky či např. .22LR.

Terven
napsal(a):
Jéžiš, děkuju za rehabilitaci...já už tyhle detaily doluju z paměti jenom obtížně
Vybavuje se mi mj. takovej střípek - jak mi můj nastávající s dalekohledem v ruce a smrtelně vážným výrazem řekl, že jsem dala nulu a vzal mě zkoncetrovat opodál
Jak o tom tak píšu, lákalo by mě si vystřelit...možná bych někde našla i ty svý terče
Jo, mě taky svrbí ruce😁
Vsadím se, že většina velkých chyb byla buď vpravo dole, nebo vlevo nahoře. Dle hodin směry ve 4h nebo v 10h😇

neverend
napsal(a):
Ono pružinovou vzduchovkou je trošku obtížně podávat nějaké konstantní výkony. Celý ten mechanismus se v podstatě dává do pohybu když je střela ještě dávno v hlavni. V kompresoru dochází nejprve ke stlačení vzduchu pístem a pružinou zhruba 1:10 a teprve potom se střela dává do pohybu v hlavni. Čili zbraň po celou dobu komprese je nestabilní a bohužel to má za následek přesnost o řády nižší, než větrovky či např. .22LR.
My se nebavíme o vzduchovkách typu Slavie😉
Třeba ta moje měla rozptyl že svěráku 4,6mm. Diabolky má 4,5mm...
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
My se nebavíme o vzduchovkách typu Slavie😉
Třeba ta moje měla rozptyl že svěráku 4,6mm. Diabolky má 4,5mm...
Slavie třeba 631 je ale velmi dobrá pružinová vzduchovka. Tak jakou jste měla Vy, smím-li se zeptat? Terven předpokládám asi tu Slavii? 🙂
neverend
napsal(a):
Slavie třeba 631 je ale velmi dobrá pružinová vzduchovka. Tak jakou jste měla Vy, smím-li se zeptat? Terven předpokládám asi tu Slavii? 🙂
Nebyla to moje puška...Slávie téměř jistě ne
Na značku si nevzpomenu, snad leda, kdyby mi někdo nahodil nějaké názvy, možná by se mi rozsvítilo.
Tak jsem trochu zagůglila a ty první dvě značky vyvolaly v mým mozku jasnou odezvu
http://www.sportovnistrelba.wbs.cz/Vyrobci-sportovnich-zbrani.html

neverend
napsal(a):
Já měla tehdy nejnovější Feinwerkbau model 600 a malorážku Anschütz. Protože ač věkem dorostenka, byla jsem členem juniorské reprezentace.
Terven mohla mít nějaký starší typ Feinwerkbau, nebo Haenel, případně Tau. To byly nejběžnější typy, co jsem v té době viděla u kolegů.
Se Sláviemi začínal střelecký potěr 😉
neverend

XXX.XXX.213.247
Terven
napsal(a):
Tak jsem trochu zagůglila a ty první dvě značky vyvolaly v mým mozku jasnou odezvu
http://www.sportovnistrelba.wbs.cz/Vyrobci-sportovnich-zbrani.html
A natahovala se pákou pod hlavní, nebo hlaveň zlamovací? Nebylo to na CO2 bombičky? 🙂 Omlouvám se že Vás trápím, ale docela by mě to zajímalo.😀