Jakou značku granulí dávat yorkšírovy?

Jorkširský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2020 18:07
Alena13

XXX.XXX.149.42

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám doma deseti týdenního jorkšírka jakou značku granulý mu mám dávat?

8.3.2020 19:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

žádnou

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94

citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2020 19:26

Jakou značku granulí dávat yorkšírovi?
Třeba Yoggies minigranule jehněčí a bílá ryba. S yoggies máme v rodině dobré zkušenosti u štěněte bišonka.
Obecně granule pro štěňata malých plemen. Je třeba vyzkoušet, jestli budou psovi chutnat a vyhovovat.

8.3.2020 21:24

Jaké granule??....a já se ptám "Proč granule??"

Tak ráno dotaz, jaké lidské jídlo může jorkšír a teď dotaz na granule....nějak mi tu chybí dotaz, jak krmit psa "normálně" masem.

Ráda bych se zeptala jestli číslo v nicku Alena13 je věk, ale mate mě to, že to, že dotaz je položen v mužském rodě....

Navíc v dikuzi o tom "lidském jídle" se už zadavatel/zadavatelka...nevím...nezapojil.., takže lidské jídlo jsme zavrhli?? A teď řešíme granulky??

Takže pokud to není troll...jak dlouho toho deseti týdenního jorkšírka máte...čím jste krmili do teď, jak krmil chovatel, většinou dává nějaké krmení, na které jsou štěndata zvyklá...dostali jste také něco do začátku??

8.3.2020 21:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

a tak já zas chápu že někdo nechce (nemůže) krmit psa barfem. Pes asi nebude z chs jinak by granule určitě chovatel poradil. Ale zrovna u jorkšíra bych v klidu kupovala maso u řezníka v lidské kvalitě. A jinak Yoggies není špatná volba, našemu psu chutnaly.

8.3.2020 22:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

někdo nechce (nemůže) krmit psa barfem.
že nemůže ?

výmluva na absenci mrazáku apod. je u jorka je pitomost...
a kg/týden uskladní každý

takže pouze nechuť, pak ale ať dotyčnej netvrdí, že chce pro psa jen to nejlepší...

8.3.2020 22:17

lupus4 napsal(a):
že nemůže ?

takže pouze nechuť, pak ale ať dotyčnej netvrdí, že chce pro psa jen to nejlepší...

Jednou jsem dostala hodně kaprů, mrazák narvaný. Po nákupu pro vrahouna jsem zjistila, že mi přebývá asi 10 sleďů, které tam prostě nenarvu a v lednici by nevydrželi, už tam bylo maso na 3 dny. Tak jsem je vzala na venčení. Většina granulářů oči jak baterky, totální šílenství. Nikoho jsem neukecala a bylo mi jich fakt líto, když jsem si představila, že můj takhle jásá dvakrát denně a oni najdou v misce zas jen keksy. A hlavní téma venčení bude pořád fňukání, že jim pes nechce žrát, popř. má každou chvíli sr..du.

8.3.2020 22:34

lupus4 napsal(a):
že nemůže ?

Ono je to někdy ještě jinak. Zvlášť u těch malých mazlíků. Když jsem se v jedné domácnosti - u dospělé paní se dvěma malými dětmi - podivila, proč krmí maličkého psíka granulemi....No přece proto, že to je nejdokonalejší krmení, aby pes prospíval, ona by to tak dokonale nedokázala.
Totální zbl.bnutí reklamou.

8.3.2020 23:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono je to někdy ještě jinak. Zvlášť u těch malých mazlíků. Když jsem se v jedné domácnosti - u dospělé paní se dvěma malými dětmi - podivila, proč krmí maličkého psíka granulemi....No přece proto, že to je nejdokonalejší krmení, aby pes prospíval, ona by to tak dokonale nedokázala.
Totální zbl.bnutí reklamou.

Není se co divit, když jsou takhle zblblí i někteří veti a bojím se, že jich není málo.
Momentálně řeším trávicí problémy u útulkačky a skončily jsme až na veterině - a skloňujou se tam jen granule. A až nasbírám bobky a vyšetří se kopro, tak prý dostanu veterinární dietu...
Tak holt počkám na výsledek kopro a pak se zařídím po svým. Je to škoda.

8.3.2020 23:40

Terven napsal(a):
Není se co divit, když jsou takhle zblblí i někteří veti a bojím se, že jich není málo.
Momentálně řeším trávicí problémy u útulkačky a skončily jsme až na veterině - a skloňujou se tam jen granule. A až nasbírám bobky a vyšetří se kopro, tak prý dostanu veterinární dietu...
Tak holt počkám na výsledek kopro a pak se zařídím po svým. Je to škoda.

Ja... ke zradlu se nevyjadruji, protoze....
Asi jako u lidi. Nekomu sedi to, nekomu ono... a brat to jednim tahem jednim smahem proste nelze...

Ale zajima me, co ma utulkacka za problem? Prujem?

Mozna jeste vysvetlim dotaz.
Pes byl z utulku zvylky prave na granule - na jake, tezko rict.
A blbe mu bylo prave po mase, varene zelenine i po ryzi...., takze bylo treba pomalu kombinovat.

Je to alchimie....

9.3.2020 02:51

Taková nezištná otázka, řeší zaryti "barfari" tak aktivně i vlastní jídelníček? Že granule jsou pomalu na trest smrti, ale sami futruji polotovary a chemii narvane s*acky...
Krmim obojím, maso i granule.

9.3.2020 06:59

Nejsem barfař-vařím.
Už jsem slyšela i názor, že mezi vařeným masem a granulemi není vlastně rozdíl, no hádat se nebudu, zrovna mi v hrnci bublá hovězí srdce s mrkvičkou a i když bych já hovězí srdce nepozřela, tak to voní, vidím vstupní surovinu....zatímco když jsem granule zalila vodou, tak vznikla hmota, ze které se mi chtělo zvracet.
Prostě co já vím, co při výrobě granulí "naházeli do jednoho hrnce", z toho důvodu třeba kupuju minimálně mletiny a s velkým sebezapřením párkrát do měsíce masovku, aby pesani měli i nějakej ten eklhaft.
Asi to nemám výživově taky úplně správně.....ono míchaný vajíčka se šunkou k snídani nebudou top ten zdravé a vyvážené psí stravy, ale.....ale je to vajíčko a je to šunka od kosti. Takže u mě to není o tom, že bych si myslela, že mám vyváženější jídelníček než kdybych krmila granclema a nikomu to ani nehodlám tvrdit.

Já granulemi krmila...3 roky, byla jsem jedna z těch, co podlehli dojmu, že velké rychlerostoucí "plemeno" potřebuje naprosto vyváženou krmnou dávku (v každé dávce) jinak špatně naroste....a vlastně nic proti granulím, pejsové jsou popelnice, granule jedli s chutí a skončili jsme s nima, když pes začal granule zvracet, ze dne na den a od té doby je klid a já jsem ani nehodlala zkoumat proč, jak eventuelně hledat jiný granule po kterých zvracet nebude..........ale to je jedno.

A teď k otázce....svůj jídelníček opravdu neřeším, polotovaru se nebráním, ale to je moje rozhodnutí, já si to hodím v krámě do košíku, ale pes...nebo třeba dítě...ti jsou závislí na tom, co jim k jídlu dám já.

9.3.2020 08:13

A zase je tady pěkně vidět, jak ti, co nekrmí granulemi a granule neuznávají, mají potřebu se navážet do těch, co jimi krmí. Proč nemůžete respektovat jiný názor?

9.3.2020 08:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ale my ho respektujem, jen nechápu, proč krmit nejlepšího přítele odpadem neznámého původu a ještě údajně chemicky vyváženým ...

9.3.2020 09:02

Já bych zase nekrmila mletinami z vetamixu a spol. a někomu to vyhovuje. Je každého věc, čím a jak krmí, a vůbec to neilustruje jeho vztah ke psu, jak se snažíte podsunout.

9.3.2020 10:04

Já naprosto nikomu nebudu říkat "přestaň krmit granulemi, krm masem" (i když se třeba v diskuzi zeptám, proč ne maso) za prvé je mi do toho prdlajs čím si kdo krmí a za druhé si myslím, že pokud psovi granule chutnaj a prospívá na nich, tak je to nic proti ničemu a myslím, že pokud psu chutnaj, tak on neřeší, že je krmený granclema a Punťa od vedle papá maso.

Já se jen prostě neudržím a musím napsat důvody, proč granulemi nekrmím já.

9.3.2020 10:04
Terven

XXX.XXX.110.191

Taková nezištná otázka, řeší zaryti "barfari" tak aktivně i vlastní jídelníček? Že granule jsou pomalu na trest smrti, ale sami futruji polotovary a chemii narvane s*acky...
Krmim obojím, maso i granule.

Jo jo, řeším i vlastní...polotovary nekupuju, chemií narvaný sračky snad taky ne.
Taky krmím maso i granule.

9.3.2020 10:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Asi jako u lidi. Nekomu sedi to, nekomu ono... a brat to jednim tahem jednim smahem proste nelze...

A blbe mu bylo prave po mase, varene zelenine i po ryzi...., takze bylo treba pomalu kombinovat.

Je to alchimie....

Útulkačka během krátké doby 2x změnila krmení. Není nalezenec, v útulku byla jen krátce - u původní majitelky žrala neznámo co, v útulku granule značky, jejíž jméno nesmíme vyslovit
Ty já samozřejmě doma nemám, dala jsem jí tedy opatrně krůtí Barking Heads - je mi jasné, že jsou obsahem živin úplně jinde.
Moje první fena má večer barf, útulkačce bych ho samosebou rovnou na uvítanou nedala, nejsem blázen. Takže večeři jí vařím - většinou libové kuře nebo králík plus příloha - rejže, batát, vločky.
Má střídavě úplně ukázkovou článkovanou stolici a kaši s příměsí hlenu a občas i krve. Zvracela asi 2x, jednou jenom šťávy po ránu, jednou krátce po žrádle a ihned to futrovala zpět.
Jinak má chuť k jídlu enormní, je čilá.
Nebýt krve ve stolici, asi bych se na veterinu vykašlala a pohrála bych si s dietou. Vzpomínám na jednu diskuzi tady, kdosi sem dal foto krvavé stolice, vypadalo to dost otřesně, všichni se shodovali, že pes to musí mít spočítaný a bodlinka napsala, že tohle může klidně udělat prostá změna granulí.
Na veterině mi fenu pochválili, že vypadá moc pěkně, má lesklou srst a máme sbírat ty bobky na kopro.
Asi bych se klonila k tomu granule úplně vynechat a ráno i večer dávat vařený.

9.3.2020 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Jo jo, řeším i vlastní...polotovary nekupuju, chemií narvaný sračky snad taky ne.
Taky krmím maso i granule.

Taky tak.

9.3.2020 10:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je to alchimie....

Měla jsem to u psa z útulku stejné.
Koupila jsem kvalitní granule a pes měl střevní potíže. U obyč marketovek ok.
Dva roky trvalo, než se přeorientoval na kvalitní. Teď kombinujeme granule NaD + maso + mrkev. To zvládá. A granule Yoggies. Ty žere,ale nikdy tolik,aby byl nakrmený.
Takže chvála Bohu na výsostech, že jsem našla alespoň něco, z čeho se znovu a znovu nepokakinká.
Ale i kdybych měla kupovat Bono nebo Pedigree, raději to, než to zoufalství nad psem, který se trápí.

9.3.2020 12:21
domi.t

XXX.XXX.131.130

sisi58 napsal(a):
Měla jsem to u psa z útulku stejné.
Koupila jsem kvalitní granule a pes měl střevní potíže. U obyč marketovek ok.
Dva roky trvalo, než se přeorientoval na kvalitní. Teď kombinujeme granule NaD + maso + mrkev. To zvládá. A granule Yoggies. Ty žere,ale nikdy tolik,aby byl nakrmený.
Takže chvála Bohu na výsostech, že jsem našla alespoň něco, z čeho se znovu a znovu nepokakinká.
Ale i kdybych měla kupovat Bono nebo Pedigree, raději to, než to zoufalství nad psem, který se trápí.

Pod tie posledné dve vety sa podpíšem a mali by sa tesať do kameňa

Je to kopu ľudí, kopu názorov,ale na jednom sa na 1000% zhodneme-že chceme pre tie naše štvornohé chlpaté lásky to najlepšie Či je to BARf, či granule, či varené mňamky...buďme viac tolerantní a menej rýpaví, bude sa nám omnoho lepšie a lahšie žiť

9.3.2020 20:54

Já hned tak něco nepozřu a není mi šumák, co nabídnu psovi. Když už granule, tak něco aspoň trochu snesitelného, jako př. Barking Heads, Marp apod. Jsou trochu dražší, levněji vyjde i sušené, které je stejně pohodlné, bez jakékoliv konzervace a přídatných látek. Navíc tam stejně jako u barfu na vlastní oči vidíte, co psovi dáváte, jen tam musíte přidat tu vodu. Osobně úplně nechápu, když se někdo nechce mazat se syrovým, proč nejde zrovna do sušeného, zvlášť u prcků, kteří sní nula nula nic. Já mám standardně přílohu a v záloze vždycky komplet směs, když jsem ráno ve smyku. A neznám lepší zábavu, než si míchat receptury. Takový zázvor bych do něj v životě nenacpala, i gramem bych mu otrávila misku, v sušené formě ve směsi v pohodě. Ostatně někteří sušené úspěšně používají při přechodu na barf, taková polokaše bez extra zátěže pro trávení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík