Jorkširský teriér s PP - odběr ihned

Prodám Jorkšírského teriéra - Chovatelská stanice s dlouholetými zkušenostm...
V textuRoxyaLeny
XXX.XXX.49.178
Ahoj, už jsem založila jednu diskuzi jinde a oni mě odkázali sem, tak tedy příspěvek zkopíruji. Byla bych moc vděčná za rady.
Dobrý den, jdu si sem pro radu nebo jestli mě můžete nasměrovat na nějakého chovatele. Mám dvě fenky yorkšíra. Starší 3 roky, mladší 2 roky. Už od začátku s nima bydlím v bytě. Před rokem jsme se tedy stěhovali do většího paneláku na sídlišti, předtím v bytovce. Nikdy nebyl s holkama problém. Občas si štěkli, když jsem já nebo přítel přišli z práce (štěstím), pak taky hodně pobíhají, když vidí vodítko a chceme jít ven. Problém nastal před půl rokem, kdy mladší fenka poprvé hárala. Od té doby neustále štěkají. Vždycky to začne jedna z nich a jedou orchestr. Ať v 5 ráno, nebo o půlnoci. Je to strašný, nechci obtěžovat sousedy. Nechceme se ani stěhovat. Několikrát jsem se jim za to omlouvala, zkoušela různý typy z internetu (nechat jim puštěný zvuk, nekřičíme po nich, snažíme se je klidnou cestou navádět na ticho a odměnou je pamlsek), ale nepomohlo to. Byla jsem u veterináře, ten tvrdí, že máme holt vydržet, že je to přejde, když byly předtím v klidu. Ale řekněte tohle sousedům. Ani mně se tohle nelíbí. Koukala jsem na nějaký speciální obojky, které při štěkání dají ránu nebo vyzařují nepříjemný zvuk. Jenže mám obavy, když jsou dvě a začne štěkat pouze jedna, tak to bude nepříjemný pro tu druhou a na úkor toho začne štěkat stejně. A u těch elektrických obojků, že by jim to bylo naopak příjemné :nevim: protože ikdyž je šimráme a mazlíme se s nima, tak mají rády, když prostě drbeme “pořádně” a jsou pak v rauši :mrgreen: Sousedi si myslí (nebo spíše to asi všude roztrubuje sousedka hned vedle nás), že je necháváme pořád samotné doma a jsme pryč. Ale tak to neni. Já jdu třeba jen z pátého patra dolu pro poštu, když na mě zvoní pošťačka a už štěkají. To stejné, když jdu na malý nákup 10 min (obchod máme hned přes chodník). Chápu je, ale co jiného. Když řvou na celý panelák děti, tak je to jedno, protože jsou to děti. Ale po nás by chtěli, abychom se psů zbavili, což samozřejmě neuděláme. Taky mi vadí, že mě zastavují (pro mě úplně neznámý) sousedi a pokud jsou ti psi naši, ať s tim už něco děláme, že je slyší, jako by jim štěkali u hlavy. Na druhou stranu, je to velký panelák. Já taky slyšim sousedy z jedné strany při sexu, z druhé při hádce, nad náma zase koukají pořád na Ordinaci a mohla bych všechny jejich rozhovory přepsat na papír, protože je to opravdu slyšet dost. Nad námi taky sousedka má v oblibě stěhovat nábytek o půlnoci nebo si vrtat poličky, nacož naši psi samozřejmě reagujou a už je to špatně. Ještě bych měla dodat, že je často beru k rodičům do baráčku, kde už ale jsou zase další 3 pejsi. Takže je to velká smečka, štěkají si jak chtějí a je to všem jedno, ale samozřejmě rodiče si nepřejí, abych si tam brala své psi, protože 5 psů pohromadě je opravdu hodně.. jinak tedy nemáme v plánu jít někdy do baráku, vyrůstala jsem v něm a neni to pro mě, to stejné přítel. A pro rejpaly, nejsme množírna, jen máme rádi pejsky a bereme si je z útulků.. jak já, tak i rodiče. Omlouvám se za dýlku, ale chtěla jsem to co nejvíc nastínit. Určitě někdo bude pochybovat, nebo se mu nebude něco zdát, tak budu dál reagovat v komentářích. A ano, i mě to vadí, tak sousedy moc dobře chápu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zlaté pravidlo = unavený pes neštěká, ale odpočívá. Aneb. Kdo si hraje, nezlobí. Dvě mladé teriérky potřebují hodně pohybu, i když jsou to pidifeny. Zapomeňte na elektronické obojky!
Nepíšete nic o četnosti venčení a venkovním vyžití fen. Zkuste jim víc zaměstnat hlavičky jednak doma různými psími hlavolamy a pak hlavně venku delšími vycházkami, které budou proloženy hrami, cvičením atd.
Jak tomu rozumím, neštěkají v kuse třeba půl dne nebo ano? Pokud ne,moc bych neřešila. Čim víc budete vystresovaná,tím víc budou nervozní feny. A to nechcete. Asi bych se ze začátku pokusila dělat vše,aby fenky dodržovaly noční klid. Od 22-6 hod. To je základ. Já bych ještě zkusila dát každou do jiného pokoje. Když začnou štěkat.A tam je zkusit zabavit. Nevim co má která ráda. S tím el.obojkem neexperimentujte. Můžete nadělat víc škody, než užitku.
To mě tak napadlo. Určitě bude rad víc.
RoxyaLeny
XXX.XXX.49.178
napsal(a):
Zlaté pravidlo = unavený pes neštěká, ale odpočívá. Aneb. Kdo si hraje, nezlobí. Dvě mladé teriérky potřebují hodně pohybu, i když jsou to pidifeny. Zapomeňte na elektronické obojky!
Nepíšete nic o četnosti venčení a venkovním vyžití fen. Zkuste jim víc zaměstnat hlavičky jednak doma různými psími hlavolamy a pak hlavně venku delšími vycházkami, které budou proloženy hrami, cvičením atd.
Děkuji za radu, nad hlavolamem přemýšlím už delší dobu. Jinak s tim venčením. Tady na sídlišti je vždycky spoustu psů a kolikrát je nechávají jejich majitelé navolno. A naši z nich mají strach. Takže vykonají potřebu a samy chtějí domů. A jedinné odlehlé místo je cca 4 km od paneláku, ale tam zase nestíháme dojít třeba v 5 ráno, protože musíme být v práci. Nebojí se jen psů od rodičů, ale zezačátku to byl taky boj, aby spolu vydrželi v jedné místnosti a nezabili se.
RoxyaLeny
napsal(a):
Děkuji za radu, nad hlavolamem přemýšlím už delší dobu. Jinak s tim venčením. Tady na sídlišti je vždycky spoustu psů a kolikrát je nechávají jejich majitelé navolno. A naši z nich mají strach. Takže vykonají potřebu a samy chtějí domů. A jedinné odlehlé místo je cca 4 km od paneláku, ale tam zase nestíháme dojít třeba v 5 ráno, protože musíme být v práci. Nebojí se jen psů od rodičů, ale zezačátku to byl taky boj, aby spolu vydrželi v jedné místnosti a nezabili se.
Hlavolam netřeba kupovat, lze udělat samodomo - několik kartónových krabic do sebe, do nich zmačkat noviny, dát roličky od toaletního papíru...u nás frčí pamlsky v kartónu od vajec - fantazii se meze nekladou. O psích hlavolamech existujou i knížky, případně pátrejte na netu pod heslem hersenwerk - a je i skupina na fb.
Nedovedu si ale představit venčit dvě mladé teriérky jenom na vyčůrání a domů. Mívala jsem dlouhodobě na hlídání dnes už třináctiletou jorkšírku a v pohodě s námi dávala dvouhodinové vycházky.
Momentálně mám taky dvě malé feny a pokud bych venčila stylem vyčůrat a zpět, tak mi ta mladší doma poleze po stěně. Pokud se hoďku až dvě řádně utahají, padnou a spí.
York není žádná barbína, ale super sportovní pes, využila bych toho a poohlídla bych se jim po nějakém vyžití, je škoda degradovat je jenom na gaučáky.
Taky jsme v paneláku, příležitostné štěkání neřeším - obvykle párkrát štěknou, je-li někdo na chodbě, pokud někdo zazvoní - to beru, že hlídají, pak při našem návratu domů. Sousedy máme tolerantní, nikdy si nestěžovali. Psů je v domě víc, občas štěkají i jiní, sem tam někdo tluče, vrtá, řvou děti - každý má svoje máslo.
Určitě bych nechtěla, aby mí psi štěkali pravidelně, dlouhodobě a několik hodin v kuse, případně v noci. Pokud to ti vaši nedělají, myslím, že sousedi by s nějakou případnou stížností neměli šanci pochodit. Nicméně doporučuju udržovat dobré sousedské vztahy, protože naštvaní sousedi dovedou pěkně znepříjemnit život.
Radu žádnou nemám, ale souhlasím s tím, co už psaly holky výše...unavený pes=hodný pes.
Bydlím v domě se zahradou, mám psy totální gaučové povaleče, dalo by se říct, že to jsou "uštěkaní psi", když nepočítám běžné hlídání, tak ale dost věcí štěkotem komentují, což se dá ale utnout povelem, jako třeba když zametám na dvoře, tak opravdu nepotřebuju, aby kolem mě skákali a poblafávali třeba 15 minut, ale pokud máme výpadky s prochajdama, tak se to projevuje jednoznačně podstatně větší uštěkaností, to už pak komentují i to, že se zvednu z gauče a jdu do kuchyně. Pokud prochajdy jsou, tak potom spokojeně a v klidu proválej takřka celej den.
Teď třeba na procházky chodit nemůžeme, takže taky dělám "zaměstnání pro hlavinky"...krabice se zmuchlanými letáky, kde se dá něco hledat je top ten.....pak taky děláme hledání kousků sýra schovaných v místnosti, přinášení konkrétního předmětu (teda zvládáme jenom 3)...to teda jenom pes, fena na to není...a pak taky hryzání velkých kostí.
Taky bych asi zamakala na socializaci...píšete, že dost lidí nechává běhat psy na volno, ale nepíšete, že by ti volně puštění psi nějak ohrožovali vaše holky, jen že se jich feňule bojí.....ono kdyby se mohli vylítat i třeba to ráno s těmi psími "kámoši" tak by to bylo taky super a nevěřím tomu, že na sídlišti máte jen velké psy, kde byste se bála nějaké fyzické újmy, určitě by se našli i nějací přiměřené velikosti.
Vykonat potřebu a domů....tak to je z mého pohledu spíš k pláči.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
Jork pokud nema zdravotni problemy je velice inteligentni az vycurany pes. Zkuste s nimk zacit treba pro srandu cvičit rizne kousky, nebo agility zaklady. Feny to utaha a zabavi a bude to uzitecne vsem. Na doma udelejte cmuchaci koberecky, hlavolamy viz rady výše. Jorksir je sice pidi ale porad je to terier. Ne barbinka.
U nás v ulici se objevila vřešťanka.
Žili v bytě v paneláku, fena asi kolem
roku začala ječet . Mladí ji začali
nechávat vedle, v RD u rodičů.
Mladí i rodiče pracovali. Fenka tady
taky ječela,, jakoby ji kůži stahoval.
Nerušila ale celý panelák, jen zdejší okoli.
To mi nevadilo, věděla jsem, že psa
"týrají" jen tím, že musí prostě pár hodin
vydržet sám. Tato fenka měla všemožné
aktivity, ale o samotě být nechtěla.