Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Saja_blb

29.4.2020 20:34
Saja_blb

XXX.XXX.211.223

Dobrý den,
Chťela bych se zeptat mám ňemeckeho ovčáka a chci si koupit čivavu.Dočetla jsem se na jedne strance že velky pes s čivavou nevydrží že čivava vyvolává boje a já se bojím že ten ňemecký ovčák jí neublíži tak prosím o pomoc.
Ďekuji😊

29.4.2020 20:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

proč potřebujete druhého psa a právě čivavu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2020 21:00

Máme doma několik velkých psů a skoro čivavu. Na štěňátko jsme byli hodně opatrní a nenechávali psy o samotě, dneska už je to vpohodě, ona sama je dost chytrá na to, aby konflikty nevyvolávala, ale bylo to dost práce a je to risk. Ne že by jí ostatní chtěli ublížit, ale spíš když si ty velké feny spolu hrají a honí se, vždycky musím hlídat, aby na ní nešláply. Ony sami ji tolerují a když jsou v klidu, jsou na ní opatrné.

29.4.2020 21:01

Saja BLB? To je nějaká šifra abychom poznali trola?

29.4.2020 21:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já si myslím, že dost záleží na konkrétním psovi, na povaze. Když jsem byla dítě, měla jsem cca 40 kg psa, když mu byli dva roky, tak si rodiče pořídili jorkřírku, která měla pár gramů, v dospělosti pak do 2 kg. A nikdo se nad tím ani nepozastavil, protože pes byl k malým psům prostě něžný, klidný. I přesto, že jinak byl dost akční. Nebyli sice spolu neustále, ale když bylo hezky, tak spolu mohli být klidně celý den na zahradě a v pohodě.

Nyní mám 30 kg psa, který je jako buldozer, neuvědomuje si svojí sílu a s malou fenou by si hrál stejně jako s velkou. Má takový tvrdší styl hry. I s tímto psem jsem nějaký čas žila v domácnosti s tou jorkšírkou - samotné jsme je spolu nechat nemohli a vlastně ani pořádně si hrát, protože i jeden blbý pohyb packou by mohl skončit špatně. Natož pak třeba kdyby to do ní napálil v plné rychlosti. Nyní když jedeme k rodičům ,tak už ji maximálně očuchá a o žádné další hry se moc nepokouší. Ona už je taky dáma v letech a o hry nestojí.

Znám dost lidí, kteří mají velkého a malého psa a v pohodě. Ale osobně bych si k velkému psovi takhle úplně malého nepořídila, protože mu může ublížit byť nechtěně, při hře. Mám psa 30 kg a fenu 15 kg a i tam ty hry koriguju, když už se to rozjede moc. Nebo kolikrát když spolu lítají, tak se taky srazí a je to celkem pecka....Ale máme teda "bully", kteří mají takové specifické hry.

29.4.2020 21:33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Saja BLB? To je nějaká šifra abychom poznali trola?

Přidejte reakci

Přidat smajlík